Procapita Education Lärplattform

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Procapita Education Lärplattform"

Transkript

1 Procapita Education Lärplattform Inledning Procapita Education lärplattform, med funktioner för planering, genomförande, dokumentation, uppföljning och utvärdering en helhetslösning där fokus ligger på verksamhetsnyttan och ger maximal frihet och flexibilitet för det egna arbetssättet. Ett modernt system, där nya lösningar kan samverka med befintliga programvaror och system. Den virtuella miljön knyter dessutom ihop skolans två verkligheter den pedagogiska och den administrativa till nytta för såväl skolledare och personal som elever och föräldrar. Procapita Education lärplattform erbjuder en integration mot elevregistren Procapita och Extens, samt är öppet för integrationer mot andra system. Tieto TietoEnator Healthcare & Welfare AB Box 705, Skellefteå. Besöksadress Kyrkgränd 5 Telefon: , Telefax: ,

2 Funktioner Min sida Min sida utformas olika beroende på vilken användare som loggar in. Viss information på sidan kan vara gemensam men sidan är naturligtvis också unik för den enskilde användaren. Vilken information som syns på sidan beror på vilken roll användaren är knuten till. Användaren kan också själv påverka sidans utseende och innehåll. På Min sida kan följande funktioner samverka: Infotavlor: med hjälp av det inbyggda publiceringsverktyget kan information riktas till olika grupper. Användare i de olika grupperna har även personifierade startsidor där endast information aktuell för den egna gruppen visas. Det finns infotavlor för kommun, skola och klass. Händelser: här visas meddelanden från det interna meddelande systemet och nya e postmeddelanden. Aktiviteter: visar vilka kalenderaktiviteter användaren har, så som läxor, prov, utvecklingssamtal etc. Schema: om schema finns i systemet kan detta ses direkt här Genvägar: För snabb åtkomst till ofta använda tjänster som tex Frånvaro. Webbkarta: är en enkel överblick på alla funktioner som användaren kan nyttja. Trädmenyer: speglar organisationen från Procapita eller Extens samt manuellt skapade enheter. Favoriter: möjlighet att själv lägga upp bokmärken (länkar) till interna och externa adresser. Meddelanden För den fortlöpande kommunikationen mellan alla skolans intressenter utgör meddelandefunktionen i Lärplattformen en viktig del. Via funktionen kan t.ex. skolledning, mentor, lärare, elever och vårdnadshavare hålla kontakten. Messenger En helt webbaserad Messenger med stöd för avatarer, filöverföring, lägga upp egna kontakter och grupper. Stödjer även offline meddelanden. Kopplad direkt mot lärplattformens katalogtjänst som förenklar processen med att lägga till kontakter. Rum Lärplattformen har ett koncept som kallas för Rum. Rummet är en samarbetsplats där en avgränsad grupp kan samarbeta med hjälp av ett antal funktioner. Ett rum skapas av en lärare och kan t.ex. handla om en kurs, eller ett ämne för en hel årskurs eller för en klass, eller ett fördjupningsarbete som en grupp elever själva driver. Rummet kan även vara det virtuella personalrummet. I rummet finns följande funktioner att använda: Infotavla: rummets infotavla kan ses av dem som är medlemmar i rummet.

3 Forum: är en valbar kommunikationsmöjlighet i rummet Chat: är ännu en kommunikationsmöjlighet, även modererade chattar går att skapa. Rumskalender: varje rum har en egen kalender för planering och genomförande Filarkiv: är ett lagringsutrymme för filer som används i rummet, som kan samverka med användarens personliga filarkiv. Inlämningsmappar: är en mapp som finns i Filarkivet och används för att hantera olika inlämningsarbeten. Arbeten: en funktion för att hantera olika arbeten som eleverna gör. Lätt att följa hela processen i ett arbete, tidsstyra arbeten, ge feedback, göra bedömningar och se resultatöversikt. Bloggar: i rum finns funktionalitet för att använda bloggar tex i pedagogiskt syfte. Flera färdiga teman finns att använda, men användaren kan även välja att skapa en blogg med egen design. Bloggar kan lätt administreras av rummets administratör. Nya inlägg sedan föregående inloggning visas i översikten för Rum. Kurshantering med stöd för lärobjekt och lärstrukturer Denna modul stödjer hela processen från att skapa ett lärobjekt/lärresurs, redigera befintliga lärobjekt och anpassa dessa för användning i kurser. Allt material som skapas följer scormstandard. Även externa lärobjekt kan importeras. Elevrum med digital portfolio Elevrum är en samarbetsyta på individnivå, där eleven, lärare och föräldrar kan mötas. Här finns möjlighet att dokumentera elevens arbete, ta del av och tillföra kommentarer, protokoll, studiematerial och annat av intresse, i det löpande skolarbetet. Här finns också en blogg och kalender. Elevdokumentation Detta verktyg som med sin unika koppling till skolans administrativa system förenklar arbetat med elevdokumentation och följa upp skolans verksamhet. Med hjälp av verktyget skapas t ex mallar för att hantera Individuella utvecklingsplaner, skriftliga omdömen, måluppfyllelse och åtgärdsprogram. Här kan tex kursplanemål dokumenteras på ett sådant sätt att möjlighet ges för berörda lärare, mentorer, föräldrar och elever att följa elevens utveckling. Det kan också ge skolans ledning möjlighet att få en bra överblick och fortlöpande kunna följa skolans mått på kvalitet. Exempel på verktyg som ingår i modulen för Elevdokumentation är: Smidigt designverktyg för att kunna skapa egna mallar för t.ex. IUP och omdömen. Väl utvecklad funktion för att skapa matriser och gruppregistreringsformulär. Grafisk presentation av statistik Automatiserad process för att enkelt dela ut exempelvis IUP på en hel skola eller kommun. Behörighetssystem som ser till att rätt användare får tillgång till rätt innehåll, som samverkar med elevregisterprogram.

4 Mentorsöversikt för att enkelt kunna se om andra undervisande lärare är klar med sina omdömen inför utvecklingssamtalet. Sammanställningsverktyg för att göra analyser och komprimerade utskrifter. Anpassade funktioner för skolledare, som hjälper till med underlag för resursplanering och möjliggör delaktighet i IUP arbetet. Arkiv för lagring av dokument när elever flyttat eller slutat skolan. Kunden bestämmer själv sina arkivregler. Kalender Varje användare har sin personliga kalender i Lärplattformen. Där kan han/hon lägga till aktiviteter och välja att placera dessa i en "att göra lista". Även aktiviteter visas från de rum som användaren deltar i. Aktiviteter kan filtreras och påminnelser kan läggas in. Även schema går att visa i kalender om ett schemaprogram används i lärplattformen. Kalendern ger bra information över vilka läxor, hemarbeten, prov, möten etc. som exempelvis en elev har. Planera och boka utvecklingssamtal Denna bokningsfunktion förenklar arbetet med att erbjuda tider för utvecklingssamtal, samt ger möjligt för Vårdnadshavare att boka tid via Internet. Denna funktion hanteras från Kalendern. Filarkiv Filarkivet består av ett antal filmappar och är en omfattande funktion i Lärplattformen. Det fungerar på motsvarande sätt som en filserver och användarna av Lärplattformen ansluter enkelt till sina filmappar via Internet. Det gör att användare kan jobba med filer lokalt och enkelt kopiera dessa till Lärplattformens servrar för publicering eller inlämning till lärare eller helt enkelt för att kunna fortsätta arbeta med dokumentet vid en senare tidpunkt. Användaren har en egen privat filmapp samt en för eventuell hemsida och en för s.k. portfolio funktionalitet, dvs. en samlingsplats där eleven kan samla sin totala produktion. Varje organisatorisk enhet (kommun, skola, klass etc.) i Lärplattformen har även de en filmapp. Det medför att skolan kan ha en filmapp som alla har tillgång till med exempelvis mallar och andra typer av dokument. Andra funktioner som finns i Filarkivet är: Rättighetsmappar: en funktion som gör det möjligt att skapa speciella undermappar under organisationen och dess undergrupper. På dessa mappar kan man sätta läs och skrivrättigheter samt välja vilka användare som har tillgång till mapparnas innehåll. Officeintegration: Gör det möjligt att jobba med office dokument direkt på webben utan att spara ned och ladda upp filer. Ger också möjlighet att jobba mot lokala filservrar. Hemsidor: användare kan tilldelas möjligheten att lägga upp en hemsida. Sidorna redigeras enkelt med hjälp av en inbyggd html editor. Hemsidan kan även laddas upp med draoch släppteknik. Det gör att användarna enkelt skapar sina hemsidor i valfritt verktyg och sedan överföra dessa.

5 Enkäter och prov I Lärplattformen finns stöd för att skapa enkäter och rikta dessa mot olika grupper av användare. Enkätmodulen kan användas antingen inom rummen eller som en fristående del. Enkäter skapas och publiceras genom ett enkelt gränssnitt. Det går att rikta enkäter mot grupper av användare inom systemet. Enkätverktyget används oftast till diagnoser, utvärderingar, undersökningar och prov. Enkäter kan vara av typen anonyma eller publika. E post E post modulen i Procapita Lärplattform omfattar ett komplett e postsystem med webbgränssnitt och POP3 stöd. Alla de vanliga funktioner som återfinns i webbaserade e post system finns även i Procapita Lärplattform. POP3 konton kan tilldelas de användare som skall ha tillgång till funktionen och på så vis kan e posten skötas i verktyg av typen Outlook. Ett avancerat virus och spamskydd finns som tillval. Mobila tjänster Hantera e post och läs information på infotavlorna i mobiltelefon eller handdator. Tjänsten fungerar med de flesta mobila webbläsare. Betyg Enkelt och smidigt verktyg för betygsregistrering via webben. Funktioner finns även för att visa betygsstatistik för skolledare, visa betyg per elev och betygsöversikt för en hel klass/grupp för tex mentorer. Modulen kommunicerar direkt med Procapita elevregister och fungerar alltså endast mot Procapita. Vidare finns betygsmoduler för statistik, elevbetyg och en betygsöversikt för mentorer/skolledare där man ser alla betyg med jämförelsetal/meritvärde. Betygsöversikt Webb Betygsöversikt är en tillvalsmodul speciellt avsedd för skolledare och mentorer i grundskolan. Webb Betygsöversikt erbjuder på ett enkelt sätt skolledare att få överblick över satta betyg i alla klasser på hela skolan, och mentorer att få en samlad bild över betygen i respektive mentorsklass.

6 Ämnesprov Redovisning av exempelvis resultat från nationella prov kan registreras i modulen Ämnesprov, direkt i Lärplattformen och uppgifter sparas direkt mot Procapita elevregister. Finns för både grundskola och gymnasium. Elevlistor Modulen för elevlistor låter användaren direkt skriva ut klass och grupplistor som tex Excel eller som PDF. De kan även välja vilket innehåll och vilka elever som ska vara med i listan. Aktuella elevlistor hämtas i realtid från Procapita elevregister. Frånvaro I Frånvaro rapporteras alla lektioner, även lektioner utan frånvaro. Denna rapportering gör det möjligt att följa upp, inte bara elevens frånvaro, utan också frånvaro i förhållande till erbjuden undervisning. För att minimera registreringsarbetet för dig som lärare kan registreringen göras med undervisningsschemat som grund. Som lärare får du också bra överblick över vilka lektioner som rapporterats och vilka som återstår att rapportera. Modulen hanterar även registrering av närvaro för flera dagar samtidigt. Den innehåller även snabba översikter för att se frånvarande elever, anmäld frånvaro och varningar för hög frånvaro. Frånvarostatistik Med modulen Webb Frånvarostatistik till Webb Frånvaro kan du enkelt på en rad olika sätt följa upp rapporterad frånvaro, t.ex. hur mycket tid av frånvaron som är giltig respektive ogiltig på en skola fördelat på ämne eller klass. Statistik går även att få på kommun/förvaltningsnivå. Alla sammanställningar i Webb Frånvarostatistik utgår från de uppgifter om elevnärvaro /frånvaro som registrerats och lagrats i Webb Frånvaro.

7 Studieplan I modulen för studieplan kan tex SYV i gymnasiet eller Vux direkt se en elevs hela studieplan, dvs avslutade, pågående och sökta kurser och program/utbildningar. De kan även lägga till eller ta bort kurser och komplettera med till exempel motivering och mål med utbildningen. Administration Integration Procapita Procapita Education lärplattform omfattar även en integration med Procapitas elevregisterprogram. Integrationen innebär att elevregistret i Procapita synkroniseras med katalogtjänsten i Lärplattformen. Därmed bildar Procapita och Lärplattformen ett sammanhängande system för ITstöd inom pedagogisk och administrativ verksamhet. Tillsammans med ett antal webbtjänster erbjuder integrationen effektivisering och decentralisering av arbetet, exempelvis registrera betyg, klasslistor, ansökan till gymnasieskolan, studieval, schemaändring förskolan. Genom denna integration kan elev, personal och föräldrar komma åt rätt information och tjänster. Integrationen minimerar också det manuella arbetet med att hantera användare. Integration IST Extens Lärplattformen har även en integration med IST Extens elevregisterprogram. Integrationen innebär att elevregistret i Extens synkroniseras med katalogtjänsten i Lärplattformen. Därmed bildar Extens och Lärplattformen ett sammanhängande system och dubbelarbete minimeras. Rollbaserat rättighetssystem Behörigheterna i systemet styrs av roller och förenklar avsevärt vid administrationen av Lärplattformens användare. Det finns ett antal fördefinierade roller som kan utökas vid behov. En roll kan t.ex. vara lärare som har en antal fördefinierade rättigheter som t.ex. rätt att skapa diskussionsforum, skapa rum, skriva omdömen.

Tieto Procapita Education. Lärplattform för en smartare skola

Tieto Procapita Education. Lärplattform för en smartare skola Tieto Procapita Education Lärplattform för en smartare skola Tid för en smartare skola Samarbete Vi på Tieto har en stark övertygelse: IT gör nytta. Våra produkter och tjänster hjälper till att effektivisera

Läs mer

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling

Södertäljes Skolportal. En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling Södertäljes Skolportal En gemensam plattform för kommunikation, administration och pedagogisk utveckling En dag med Skolportalen Lärarblogg Dagens första lektion med 8A. Vi går tillsammans igenom planeringen

Läs mer

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare

LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare LärUm i skolan i Umeå presentation för vårdnadshavare Umeå kommun september- 2014 Kompetenscentrum för digitalt lärande Vad är LärUm? En så kallad lärplattform, gemensam från förskolan till gymnasiet Används

Läs mer

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24 ur ett lärarperspektiv Sida 2/20 Innehållsförteckning edwise på ipad... 3 1 Min Sida... 3 2 Informera... 3 2.1 Information... 3 2.2 Översikt information... 4 3 Planera... 5 3.1 Kalender... 5 3.2 Schema...

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Skolwebben på ipad. ur ett lärarperspektiv

Skolwebben på ipad. ur ett lärarperspektiv Skolwebben på ipad ur ett lärarperspektiv Sida 2/16 Innehållsförteckning Skolwebben på ipad... 3 1 Min Sida... 3 2 Informera... 4 2.1 Information... 4 2.2 Översikt information... 4 3 Planera... 5 3.1 Kalender...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 19 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass 3 Om Vklass lärplattform 3 Videomanual 3

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student

Användarmanual Vklass lärplattform. Student Användarmanual Vklass lärplattform Student Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 52 Innehållsförteckning Om Vklass lärplattform... 4 Videomanualer... 5 Inloggning till Vklass... 6 Vad är

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se

Användarmanual Skolrapport.se Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass...1 Om Vklass lärplattform...2 Videomanual...2 Att komma igång med skolrapport.se...2 Varför ska jag registrera

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 47

edwise Uppdateringsinformation vecka 47 edwise Uppdateringsinformation vecka 47 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 22 november, 2012. Sida 2/21 Innehållsförteckning

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Användarhandledning Stockholm Skolwebb UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola. skolwebb.stockholm.

Användarhandledning Stockholm Skolwebb UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola. skolwebb.stockholm. Användarhandledning Stockholm Skolwebb För vårdnadshavare till barn i kommunal grundskola UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN skolwebb.stockholm.se STOCKHOLM SKOLWEBB... 3 Varför Stockholm Skolwebb?... 3 Personuppgiftslagen

Läs mer

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande. underlätta och modernisera kommunikationen

Läs mer

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på

INFORMATION. Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på INFORMATION Lärplattform för bättre skolresultat och kommunikation på Inledning/Bakgrund Inledningsvis 5 huvudargument för att ni ska välja InfoMentor som leverantör. Vår Lärplattform är den på marknaden

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Sida 2/37 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 20 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanualer...

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 130313 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2014-03-07 Logga in... 4 Ändra kontaktuppgifter... 6 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 11 Nyheter... 11 Kalender... 11 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor. Information om behandling av personuppgifter

Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor. Information om behandling av personuppgifter Digitala system i Kristinehamns förskolor och skolor Information om behandling av personuppgifter Ett systempussel med olika funktionsområden I Skolförvaltningens verksamheter används flera digitala system

Läs mer

Uppdaterad 2012-06-26. Användarhandledning. Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare

Uppdaterad 2012-06-26. Användarhandledning. Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare Uppdaterad 2012-06-26 Användarhandledning Stockholm skolwebb Skolwebb 2.0 Vårdnadshavare Sida 2/33 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Vårdnadshavare) Sida 2 av 21 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual...

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2013-11-22 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 6 Aktuellt... 8 Nyheter... 8 Kalender... 8 Matsedel... 11 Bokningar... 11 Meddelanden...

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare IT-stöd som matchar omvärldens nivåer.

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

av betyg och ingsplaner med och omdömen.

av betyg och ingsplaner med och omdömen. Handläggare Åke Gustafsson 0480-45 30 17 Datum 2012-01-09 Begäran om upplysningar med stöd av personuppgiftslagen skyddade personuppgifter Med anledning av Datainspektionens tillsyn av hur personuppgifterr

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare

Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare Häng med till Hjärntorget! Information om förskolans och skolans IT-stöd till dig som vårdnadshavare https://hjarntorget.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné Hemsida: www.goteborg.se/majornalinne Telefon:

Läs mer

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Elevdokumentation Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen? Den här informationen vänder

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier.

En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. En unik lärplattform utvecklad i Sverige för svenska skolor. Inspirerad av sociala medier. 08-51 90 90 00 www.vklass.com Inloggningar på kvällar och helger - bästa betyget vi kan få! Tänk dig en lärplattform

Läs mer

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Public Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Hösten 2016 Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden Healthcare & Welfare bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1, 2013

Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Innehåll Mindre nyheter... 1 Ny design för vårdnadshavare... 1 Övriga designförändringar... 1 Nyheter i grundskolans ämnesmatris... 2 Kursmatris för gymnasiet... 2 Mina filer...

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2013-01-25

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2013-01-25 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2013-01-25 Sida 2/44 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Reviderad Motala kommun version 1.0 150929 IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Säkerhet på Norrtäljes lärplattform Fronter

Säkerhet på Norrtäljes lärplattform Fronter Februari 2010 Säkerhet på Norrtäljes lärplattform Fronter Inledning Norrtälje kommuns lärplattform Fronter ska öppna möjligheter för ett pedagogiskt arbete som inte begränsas av tid och rum. Lärplattformen

Läs mer

Digitala verktyg och molntjänster

Digitala verktyg och molntjänster Digitala verktyg och molntjänster U tvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta för arbetet med utbildning och lärande. Utvecklingen

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

SchoolSoft för Vårdnadshavare

SchoolSoft för Vårdnadshavare SchoolSoft för Vårdnadshavare 2019-04-15 Logga in... 4 Kontaktuppgifter... 5 Startsidan... 8 Veckovyn... 8 Dagvyn... 9 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Matsedel... 12 Bokningar... 12 Meddelanden...

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm.

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Frågor och svar Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om projektet Skolplattform Stockholm. Varför behövs en ny skolplattform? Skolans verksamhetssystem behöver förnyas. Dagens system är

Läs mer

hypernet - Stöd för lärande Lärare

hypernet - Stöd för lärande Lärare hypernet - Stöd för lärande Lärare Innehållsförteckning Planering... 3 Ämnesövergripande planering... 3 Uppgifter... 4 Studieinfo... 6 Omdöme... 7 Utvecklingssamtal... 8 Åtgärdsprogram... 9 Mallar... 10

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformen på en lärplatta och smartphone stockholm.se Innehåll Att logga in 4 Kom till Startsidan via SharePoint 4 Min skola 5 Teams ditt

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform

Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform Användarhandbok Frånvaro/Närvaro Stockholms Skolplattform Innehåll Produktbeskrivning... 2 Funktionsbeskrivning... 2 Funktionsområde... 2 Frånvaroanmälan... 2 Rapportera lektion... 2 Ledighetsansökan...

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

Din guide till en digitaliserad lärmiljö

Din guide till en digitaliserad lärmiljö Din guide till en digitaliserad lärmiljö itslearning - vilka vi är Vi har över 7 miljoner aktiva användare världen över. Vad är det som attraherar alla dessa förskolor, skolor och universitet att välja

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1 2010

Nyhetsbrev nummer 1 2010 Nyhetsbrev nummer 1 2010 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Vid export av studieplaner kan man välja att exportera även inaktiva elevernas

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Introduktion till Fronter för studenter

Introduktion till Fronter för studenter Introduktion till Fronter för studenter Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är. Skapad: 2010-06-09 1 Innehåll Vad är Fronter?... 3 Rättigheter... 6 Idagsidan innehåller... 7 Undre menyraden...

Läs mer

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN 2010-08-18 Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen Innehållsförteckning IUP-PROCESSEN 2 STOCKHOLM STADS FRAMTAGNA RAMAR FÖR ELEVDOKUMENTATION 4 ÖVERSIKT

Läs mer

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9

Snabbmanual för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Snabbmanual för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Inledning Handboken är till för rollen Medborgare i Dexter. I handboken visas och beskrivs alla funktioner som rollen Medborgare kan göra.

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren

Välkommen Introduktion till Skolplattformen. Jan Henke Daniel Dahlgren Välkommen Introduktion till Skolplattformen Jan Henke Daniel Dahlgren Varför en Skolplattform? Skolan på webben för att bl.a. registrera resultat, närvaro och möjliggöra kommunikation mellan användare.

Läs mer

Uppdateringsinformation

Uppdateringsinformation edwise Vecka 9 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 26 februari, 2015. Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar...

Läs mer

G Suite for Education

G Suite for Education G Suite for Education i Åstorps skolor Personal Digitala verktyg och molntjänster Utvecklingen inom IT-området går fort. Internets kapacitet ökar hela tiden och nya tjänster erbjuds som kan vara till nytta

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

Digital IUP med Skriftliga omdömen. Guide för Vh

Digital IUP med Skriftliga omdömen. Guide för Vh Digital IUP med Skriftliga omdömen Guide för Vh jan 2011 UNIKUM FÖR VÅRDNADSHAVARE I HALMSTAD KOMMUN Halmstad Kommun har valt att använda systemet Unikum för digital hantering av IUP med skriftliga omdömen.

Läs mer

Uppdateringsinformation

Uppdateringsinformation edwise Vecka 25, 34 och 38 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen. Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar... 3 1.1 Min sida...

Läs mer

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Logga in För att komma till inloggningssidan för demo: Gå in på hemsidan www.infomentor.se. Välj Utbildningar i menyn och klicka på LOGGA IN under Logga in

Läs mer

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q.

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q. DEXTER GY Bedömning Version 6 2012-05-14 Dexter Bedömning I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och kan nås från valfri dator. Adressen till Malmö

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T

D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T D E L A K T I G H E T I D E T D I G I T A L A K L A S S R U M M E T Jenny Jonsson Pedagogisk konsult Genom itslearning finns flera olika vägar till att öka elevers delaktighet När elever kan påverka sin

Läs mer

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN

DIGITALA VERKTYG I SKOLAN DIGITALA VERKTYG I SKOLAN INFORMATION TILL PERSONAL DATORN I SKOLAN "EN-TILL-EN"OCH OFFICE 365 Örebro kommun erbjuder alla elever att låna en dator eller surfplatta för skolarbetet, en så kallad en-till-en-lösning.

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer

Manual för Medborgarkonto. För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola

Manual för Medborgarkonto. För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola Manual för Medborgarkonto För dig som har barn i Malmö stads gymnasieskola Vem är medborgare? Rollen Medborgare i Dexter bygger på att personen finns registrerad som vårdnadshavare i administrativa systemet

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Enklare och smartare. elevdokumentation. Munkedal övningar 29 oktober2013. www.unikum.net

Enklare och smartare. elevdokumentation. Munkedal övningar 29 oktober2013. www.unikum.net Enklare och smartare elevdokumentation Munkedal övningar 29 oktober2013 Inloggning på testkontot 1.Gå till https://demo.unikum.net 2.Det ser ut så här: 3.Skriv in din testlärares användar-id (ska du ha

Läs mer

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro.

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (9) 2011-08-08 Guide FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen?

Läs mer

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355

fin Beslut för grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Beslut Dnr :11355 fin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11355 Stiftelsen Lundsbergs skola Org.nr. 874001-9362 joha@lundsbergsskola.se för grundskola efter tillsyn i Lundsbergs skola i Storfors kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via 1 Hej, Sollentuna Musikklasser använder webblösningen InfoMentor även kallad Skolplattformen för skolans dokumentation och frånvarohantering. Ambitionen med InfoMentor är att ge dig som förälder bra insikt

Läs mer

Digitala system 2015. Maj 2014. från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner

Digitala system 2015. Maj 2014. från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner Digitala system 2015 från förskola komvux, behovsspecifikation version 0.2, inklusive resonemang kring gemensamma funktioner Maj 2014 Maj 2015 - ett år senare Vad hände med våra behov? Hur landar de i

Läs mer

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Tips och guide Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Studentportalen har många funktioner som lärare och administratörer kan använda i undervisning och studieadministration. Välj vilka som passar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN 2019-09-04 VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN Kamratskap Respekt Ansvar Mod = KRAM!!!!!! SKOLDAGEN För att skoldagen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att: Ditt/Dina barn kommer utsövda och med frukost

Läs mer