KFUK-KFUMs vill satser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KFUK-KFUMs vill satser"

Transkript

1 Vår verksamhet 2011

2 KFUK-KFUMs vill satser Vi vill Genom vår verksamhet stimulera till kristen tro Stimulera till personligt ansvarstagande i samhället Verka för kristen gemenskap och för samverkan med andra religioner Verka för samarbete och gemenskap i ett mångkulturellt samhälle, som är baserat på övertygelsen om människors lika värde Verka för internationell solidaritet och rättvisa Genom vår verksamhet främja en hälsosam livsstil fri från missbruk Ta aktivt ansvar för kommande generationers livsvillkor

3 Ordförande har ordet Som många säkert vet har det varit ett ganska händelserikt år för KFUK-KFUM. Vi har centralt beslutat att byta namn till att heta KFUM där M står för Människor då det nya namnet blir lättare att kommunicera med omvärlden. Detta kommer inte att innebära några förändringar i den verksamhet vi bedriver som omfattar både kvinnor och män. Vidare har det varit mycket diskussioner om och med Ungdomsstyrelsen kring det statliga bidraget där idrottsförbundet kommer att få minskade anslag över tid. Detta innebär att vi även av den anledningen måste se över vår verksamhet. Vi kommer att jobba vidare med den frågan i högre instans och detta arbete kommer inte att glömmas bort då det är en mycket viktig del för både förbundet och dess föreningar. Idrottsförbundet vill och kommer att utöka sin verksamhet i enlighet med de grundläggande värderingar KFUM alltid har stått för. Det innebär för oss att vi bl.a. försöker få med så många av de ungdomar som idag av en rad anledningar står utanför föreningslivet. Idrottsförbundet kommer att få en ny förbundssekreterare under våren i form av Bo Nyman som vi hälsar varmt välkommen. Vi passar på att tacka avgående förbundssekreteraren Ragnar Persson för alla insatser och det engagemang för KFUM som han lagt ner - stort tack. Lars Antin Ordförande

4 KFUK-KFUMs idrottsförbunds styrelse Lars Antin Ordförande Frida Engdahl Vice ordförande Eje Grönquist Ledamot Johan Karlsson Ledamot Kajsa Pålsson Ledamot Petra Johnsson Ledamot Torbjörn Johansson Ledamot Utskottsordförande som inte var ledamot i styrelsen Andres Muld Ordförande EU Kansliet Ragnar Persson, förbundssekreterare idrott@kfum.se Farzad Nouri, idrottskonsulent farzad.nouri@kfum.se Charlotta Persson, kanslist idrott.kansli@kfum.se Victor Sundkvist 50% fram till Projektanställd för 30% Göran Karlsson, ekonomiansvarig gk@gk-produktion.se Representant ESY European Sports YMCA (KFUM Europas idrottsstyrelse ) Eje Grönquist eje.gronquist@comhem.se

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSOMRÅDEN Efter en tidigare omorganisation mot mindre antal utskott och arbetsgrupper inom förbundet så provar styrelsen nya arbetsformer sedan De utskott som kvarstår som fasta är ekonomi- och personalutskotten. Nedan är de större arbetsområden som förbundet arbetar med. UNGDOM Hela förbundets verksamhet är inriktat på att i första hand och på olika sätt stödja ungdomars utveckling inom förbundets ram: anordna utbildning, ge ut anpassat informationsmateriel, sända lag till KFUM EM - både seniorlag och i så stor utsträckning som möjligt även juniorlag,, delta i KFUM Europas programgrupp ESYs årsmöte/utbildning. Under året avslutades 30 % projektet som syftade till att samla in medel för att utveckla arbetet med att fånga upp ungdomar utanför föreningslivet över fler platser i landet. Föreningarna fick behålla just 30 % av insamlade medel för att starta upp egna projekt i insamlingens anda. Åtaganden 2011 Anordna aktiviteter under FM. Förse ungdomar med KFUK-KFUM material vid bl.a. RM Fortsätta satsa på projektet unga ambassadörer (ungdomar sprider KFUK-KFUM information på hemmaplan) Genomföranden 2011 Vi anordnade inte särskilda aktiviteter för ungdomar under FM. Vi försåg arrangörer av RM/EM med KFUK-KFUM material som sedan spreds vidare. Kontakt med föreningar angående projektet unga ambassadörer (ungdomar sprider KFUK- KFUM information på hemmaplan) har tagits, men detta har ännu inte lett till något konkret än.

6 INFORMATION OCH MARKNADSFÖRING Vi arbetar kontinuerligt med att ta fram broschyrer och annat informationsmateriel både egna och i samverkan med de andra centrala KFUK-KFUM förbunden. Hemsidan kräver mycket arbete men är viktig för vår informationsspridning. Nyhetsbrevet Förbundsinformation kom ut sex gånger och däremellan informationer i enstaka frågor. KFUK-KFUM bevakar genom särskild tjänst centralt vad som skrivs i media om rörelsen. Fortsatt arbete med 3-årsplan som antogs 2010 i ett försök att se långsiktigt på verksamheten inom viktiga områden. Åtaganden 2011 Arbeta för att KFUK-KFUM blir ett mer känt varumärke och en organisation med ett positivt värde både inom och utom rörelsen. Visa att KFUK-KFUM även är en insamlingsorganisation. Utveckla den gemensamma kommunikationspolicyn för KFUK-KFUM särskilt för idrottsförbundet. Vidareutveckla och arbeta med den framtagna 3-årsplanen. Ta fram profilmaterial och profilkläder för våra RM, EM och styrelse samt hjälpa våra föreningar med detta vid behov. Erbjuda föreningar och regioner gratis logomärken till profilkläder, spelardräkter etc. Sända Förbundsinformation regelbundet till föreningar, regioner m fl. Genomföranden 2011 Ny hemsida togs fram i samarbete med de övriga förbunden. Vi tog fram nytt profilmaterial till främst RM-tävlingarna samt logomärken som föreningarna kan beställa för att sätta på sina egna profilkläder och speldräkter. Utvecklingen av layouten för vårt nyhetsbrev Förbundsinformation fortsatte. Vi började kommunicera ut KFUM mer (istället för KFUK-KFUM), bl a genom ändring av hemsidan och mailadresser. Även media har uppmärksammat detta. Detta efter ett beslut under ROM (ej under FM). Arbetet med 3-årsplanen har fortlöpt.

7 ARRANGEMANG OCH TÄVLINGAR Vi arrangerade som vanligt riksmästerskap (RM) inom ett flertal idrotter samt sände ungdomliga lag till KFUM-EM. Under året arrangerade vi, framgångsrikt, KFUM EM i handboll och bordtennis i nära samarbete med KFUM Trollhättan. Förbundsmötet (FM) genomfördes i Stockholm. Åtaganden 2011 Arrangera riksmästerskap i basket i Östersund. Arrangera riksmästerskap i bordtennis i Katrineholm. Arrangera riksmästerskap i volleyboll i Göteborg. Arrangera riksmästerskap i handboll för ungdom i Ulricehamn. Arrangera riksmästerskap i skate i Stockholm. Arrangera och delta i KFUM-EM i handboll och bordtennis i Trollhättan. Genomföra en planeringskonferens. Genomföranden 2011 I de idrotter vi arrangerade Riksmästerskap(RM) så gjordes det med stor framgång. Vi arrangerade även ett RM i orientering då det fanns intresse. Tyvärr så blev det inget RM i volleyboll(p.g.a. för få anmälda lag), bordtennis (ingen arrangör), skate, ungdomshandboll (p.g.a. få lag i aktuell åldersgrupp). Vi deltog i samt arrangerade EM för KFUK-KFUM lag i handboll och bordtennis med goda resultat, både sportsligt och socialt i månadsskiftet maj/juni Det var ca 400 st deltagare från fyra nationer (mer info se rapport/artikel på IFs hemsida). Vi riktar ett särskilt tack till vår lokale arrangör KFUM Trollhättan. En planeringskonferens för idrottsombuden och styrelsen genomfördes.

8 UTBILDNING Förbundet stödjer ekonomiskt utbildningar som föreningarna själva anordnar eller sänder iväg sina ledare till. Vi prioriterar de utbildningar där föreningen lägger in KFUK-KFUM kunskap (materiel där HELHETEN delarna George och Williams - och KIOSK ingår). Vidare så stödjer vi ekonomiskt deltagande i tredje och fjärde segmenten inom Helheten (Emma och Mary). Åtaganden 2011 Genomföra en central KIOSK-kurs för föreningar som vill starta upp sådan verksamhet. Ge bidrag till föreningar som genomför utbildning i George- och Williams-segmenten (delar i Helheten) i egen regi eller sänder deltagare till sådan utbildning. Ge bidrag till föreningar som genomför aktiviteter under skolloven. Genomföra grundutbildning i KFUK-KFUM för unga ambassadörer för organisationen. Delta med ungdomar på "Sportseminar 2011 i Litomysl/Tjeckien. Genomföra KFUK-KFUM utbildning i form av sportseminar för ungdomar på uppdrag av ESY i samband med dess årsmöte. Genomföranden 2011 Sex olika KIOSK-kurser arrangerades för lärargrupper mfl. Ingen förening sökte bidrag för Mary-kurser. Vi bidrog ekonomiskt till de föreningar som genomförde de första två segmenten George och Williams inom utbildningspaketet Helheten samt övrig utbildning som föreningarna genomförde själva eller lät sina ledare och spelare genomgå i annan utbildares regi. Vi genomförde inte utbildning av unga ambassadörer för organisationen inom egen förening p.g.a. svagt intresse från föreningarna. Vi genomförde utbildningen (Sportseminar) åt ESY (två svenska ungdomar deltog, Eje Grönquist var kurschef).

9 INSAMLINGSPROJEKTET 30 % Det finns c:a barn i varje årskull. 30 % av dem är inte med i någon förening. Anledningarna till varför barnen inte är föreningsaktiva är många: familjeförhållanden, religion, övervikt, elitsatsningar, mobbing och okunnighet är bara några exempel. En projektanställd arbetade med att samla in medel för att få in dessa barn och ungdomar i föreningslivet genom den s.k. KIOSK-metoden (KFUM Idrott Och Social Kompetens). Genom KIOSK lär sig barn och ungdomar att fysisk aktivitet är nödvändigt och roligt. Vidare ges de insikter i demokrati, samarbete, kosthållning och inte minst att man duger som man är. Åtaganden 2011 Starta upp en särskild insamlingskampanj där våra föreningar runtom i Sverige genomför lokala aktiviteter och där dessa också får del av de insamlade medlen. Söka fondmedel samt söka sponsorsamarbete med företag som vi ser som goda partners. Genomföranden 2011 Vi startade upp projektet genom att bl.a. upprätta en egen hemsida, ordna fram insamlingsbössor samt påbörjade insamlingen i liten skala. Projektet avslutades 2011 och styrelsen utvärderar arbetet under 2012.

10 PERSONAL Under året fortsatte arbetet med tre deltidsanställda ute i landet för att förbättra kontakter med föreningarna, försök att starta upp nya sådana etc. Avtalen för detta arbete upprättades med respektive region och föreningar. Charlotta Persson(kanslist) var fortsatt mammaledig framtill efter sommaren och ersattes under första delen av Camilla Bohm-Coleman och senare av Anette Lindberg som vikarierade fram till sommaren Victor jobbade deltid med 30%-projektet fram till slutet på året. Ragnar och Farzad arbetade heltid under hela EKONOMI Förbundet fick liksom många andra ungdomsförbund vidkännas kraftig sänkning av det statliga bidraget (cirka 1,5 miljoner 25 %). Detta innebar att förbundet för första gången någonsin tvingades till en underbalanserad budget för att främst för föreningarna dämpa nedskärningens negativa effekter.

11 VI VÄLKOMNAR VÅRA NYA FÖRENINGAR: KFUM KRISTIANSTAD GYMNASTIK KFUM KRISTIANSTAD FRI IDROTT KFUM KRISTIANSTAD BORDTENNIS KFUM KRISTIANSTAD VOLLEY KFUM BURLÖVS IF KFUM IDALA IF KFUM KÄVLINGE KFUM KOMETERNA

12 VERKSAMHETSPLAN 2012 ORGANISATION Att med anledning av ständigt minskande statliga anslag från Ungdomsstyrelsen se över såväl organisation, långsiktiga mål som ekonomi. UNGDOM Åtaganden Anordna FM. Förse ungdomar med KFUK-KFUM material vid bla RM. Fortsätta satsa på projektet unga ambassadörer. Delta med ungdomar vid ESYs årsmöte.

13 INFORMATION OCH MARKNADSFÖRING Åtaganden Arbeta för att KFUK-KFUM allmänt blir ett mer känt varumärke och en organisation med ett positivt värde både inom och utom rörelsen och i synnerhet arbeta med att kommunicera ut den nya hemsidan. Vidareutveckla och arbeta med den framtagna 3-årsplanen. Fortsätta se över profilmaterial och profilkläder för KFUK-KFUM RM, EM, styrelse och idrottsombud samt vid behov hjälpa våra föreningar med detta. Erbjuda föreningar och regioner gratis logomärken till profilkläder, spelardräkter etc. Sända Förbundsinformation regelbundet till föreningar, regioner m fl. Vi kommer att informera föreningarna om world challenge day (13 oktober 2012) och uppmana till deltagande i detta arrangemang. Vi kommer att ansöka om bidrag från bland annat allmänna arvsfonden för att utveckla befintliga och skapa nya verksamhetsområden.

14 ARRANGEMANG OCH TÄVLINGAR Åtaganden Se över dagens ombudsorganisation. Arrangera RM i basket i Stockholm. Arrangera RM i bordtennis i Katrineholm. Ge ekonomiskt bidrag för klubblag att delta i KFUM-EM i basket och volleyboll. Genomföra en planeringskonferens. UTBILDNING Åtaganden Ge bidrag till föreningar som genomför segmenten George- och Williams (del av utbildningspaketet Helheten). Ge bidrag till föreningar som själva utbildar eller sänder deltagare till andra kurser. Ge bidrag till föreningar som genomför utbildning/aktiviteter under skolloven. Delta med ungdomar på "Sportseminar 2012 i Litomysl/Tjeckien.

Innehåll. KFUK-KFUMs villsatser 2 Ordförande har ordet 3 Styrelsen och kansliet 4 Verksamhetsområde 5 Ombud 6

Innehåll. KFUK-KFUMs villsatser 2 Ordförande har ordet 3 Styrelsen och kansliet 4 Verksamhetsområde 5 Ombud 6 VÅR VERKSAMHET 2010 Innehåll KFUK-KFUMs villsatser 2 Ordförande har ordet 3 Styrelsen och kansliet 4 Verksamhetsområde 5 Ombud 6 Verksamhetsberättelse 2009 7 Handikapp 7 Ungdom 7 Information och marknadsföring

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 1 KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2014

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 1 KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2014 ÅRSMÖTESHANDLINGAR KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2014 1 Verksamhetsberättelse 2013 Mål för KFUM i Sverige Vid Riksombudsmötet ROM 1999 och 2001 antogs nya mål för KFUM. "KFUM är en gränsöverskridande internationell

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2015

ÅRSMÖTESHANDLINGAR KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2015 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR KFUM HÄLSA OCH IDROTTSFÖRBUND 2015 Verksamhetsberättelse 2014 Mål för KFUM i Sverige Vid Riksombudsmötet ROM 1999 och 2001 antogs nya mål för KFUM. "KFUM är en gränsöverskridande internationell

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING

STADGAR KFUM LINKÖPING STADGAR KFUM LINKÖPING ANSLUTNING 1 KFUM Linköping tillhör KFUK-KFUM Sverige riksförbund och är genom detta ansluten till KFUKs Världsförbund och KFUMs Världsförbund. 2 För föreningen gäller förutom dessa

Läs mer

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF

STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF STADGAR KFUM LINKÖPING GOLF ANSLUTNING 1 KFUM Linköping Golf tillhör KFUK-KFUMs idrottsförbund och är genom detta ansluten till KFUK-KFUMs riksförbund, KFUKs världsförbund och KFUMs världsförbund. 2 För

Läs mer

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete

Policy för KFUK-KFUMs internationella utvecklingssamarbete SAMMANFATTNING KFUK-KFUM bedriver internationellt utvecklingssamarbete med KFUK- och KFUM-partners runt om i världen. Det övergripande målet är att stärka KFUK- och KFUM-rörelsen globalt och inriktningen

Läs mer

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET

KFUK-KFUMs idrottsförbund. Idé och verksamhet. Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET KFUK-KFUMs idrottsförbund Idé och verksamhet Idrottsförbund FYSISK AKTIVITET ÖKAD KUNSKAP IDROTT MED KVALITET det här står vi för Alla duger alla får vara med Hos oss gör vi inte skillnad på folk och folk.

Läs mer

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet DEN RÄTTA KÄNSLAN Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet ut. Attityder och värderingar som

Läs mer

Verksamhetsplan. Bromma KFUM

Verksamhetsplan. Bromma KFUM Verksamhetsplan 2018 Bromma KFUM Innehåll Uppdragsgivare... 2 Styrande dokument... 2 Uppdraget... 3 Verksamhetsidé... 3 Intressenter... 3 Förhållningssätt och värdegrund... 4 Inriktningsmål & resultatmål...

Läs mer

REGIONAL VERKSAMHET KFUK-KFUM:s. Örebro-Värmlandsregion

REGIONAL VERKSAMHET KFUK-KFUM:s. Örebro-Värmlandsregion REGIONAL VERKSAMHET 2015 KFUK-KFUM:s Örebro-Värmlandsregion 1 Organisation Namn och medlemskap KFUK-KFUM Örebro-Värmland (i fortsättningen benämnd regionen) är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige

Läs mer

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot

föreningsdemokrati Styrning och En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Styrning och föreningsdemokrati En förklaring till KFUM Centrals Stadgar Författat av: Michael Lagerkvist, Styrelseledamot Kristina Demierre, Jurist Antaget av KFUM Centrals styrelse: 5/3-2017 1 Delar

Läs mer

STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE

STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE KRISTLIGA FÖRENINGEN AV UNGA KVINNOR OCH MÄN 1 Förbundet Förbundet KFUK-KFUM Sverige är en ideell förening bestående av till förbundet anslutna ideella medlemsföreningar.

Läs mer

Stensund S-619 91 Trosa Telefon 0156-532 02 Webb: www.frisksport.se E-post: kansli@frisksport.se

Stensund S-619 91 Trosa Telefon 0156-532 02 Webb: www.frisksport.se E-post: kansli@frisksport.se Stensund S-619 91 Trosa Telefon 0156-532 02 Webb: www.frisksport.se E-post: kansli@frisksport.se Verksamhetsplanen presenterar riktlinjer för arbetet på förbundsnivån i Frisksportens Ungdomsförbund. Svenska

Läs mer

Förslag till ändrade stadgar: Nuvarande stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM 1 ORGANISATIONSFORM

Förslag till ändrade stadgar: Nuvarande stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM 1 ORGANISATIONSFORM Förslag till ändrade stadgar: 1 ORGANISATIONSFORM KFUK-KFUM Ängsholmen utgör en sektionsförening inom KFUK-KFUM Central och är därmed en självständig juridisk person. I sin nya organisationsform, beslutad

Läs mer

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna 2016-04-13 1 ÄNDAMÅL KFUK-KFUM Central är en förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar

Läs mer

Ett sammanhållet KFUK-KFUM i Sverige

Ett sammanhållet KFUK-KFUM i Sverige Ett sammanhållet KFUK-KFUM i Sverige VERKSAMHETSPLAN KFUK-KFUMS RIKSFÖRBUND 2008-2009 INNEHÅLL Verksamhetsplan 2008-2009 1 INLEDNING 4 1.1 Verksamhetsidé 4 1.2 Framtidsbild för KFUK-KFUM 4 1.3 KFUK-KFUM

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

KFUK KFUM Ängsholmens ändamål är att främst främja barns och ungdomars vård, fostran, utbildning och personliga utveckling.

KFUK KFUM Ängsholmens ändamål är att främst främja barns och ungdomars vård, fostran, utbildning och personliga utveckling. Stadgar rev 2008-03-12 1 ORGANISATIONSFORM KFUK-KFUM Ängsholmen utgör en sektionsförening inom KFUK-KFUM Central och är därmed en självständig juridisk person. I sin nya organisationsform, beslutad av

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna

KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna KFUK-KFUM Centrals stadgar antagna 2018-04-25 1 ÄNDAMÅL KFUK-KFUM Central är en förening för alla åldrar med ändamål att hjälpa barn och ungdomar att växa upp till demokratiskt skolade samhällsmedlemmar

Läs mer

Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012

Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012 Verksamhetsberättelse Sida 1(9) Datum 2012-08-17 Handläggare FS Svenska Cheerleadingförbundets Verksamhetsberättelse 2011-2012 Sida 2(9) Innehållsförteckning 1 Formalia... 3 1.1 Organisation... 3 1.1.1

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010 Välkomna till SDF konferens Borås 9-10 oktober 2010 Syfte med helgens arbete Att diskutera proposition 3, dvs samverkansprojektet Att distrikten/regionerna får möjlighet att påbörja sitt arbete inför kommande

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! BODYMINDSPIRIT 1 Medlemskap i KFUM Central Välkommen som medlem i KFUM Central! Välkommen till KFUM Central. I föreningen finns det plats för både nya och gamla medlemmar och vi är

Läs mer

Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan

Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan 2019 2021 1 Postens IF:s uppdrag och ansvar 1.1 Bakgrund PIF bildades 1945 med syfte att skapa en gemensam tävlingsplattform. Vi är en paraplyorganisation för postidrottsföreningarna

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Dessutom deltog: Förhinder:

Dessutom deltog: Förhinder: Protokoll fört vid förbundsstyrelsens sammanträde 9-10 februari 2008 Sid 1 (6) Närvarande med beslutsrätt: Gustav Ebenå, ordf. Ann-Margret Gillerfors, vice ordf. Jenny Kihlander Cecilia Ralfe-Stelander(

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer

Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April

Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April 2006 www.svenskadownforeningen.se INNEHÅLL: Ordförande hälsar Lägerverksamhet 2006 Projekt Förskola Kunskapsbankens nya webbsajt SD startar ERFA grupper

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg

Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Styrelsemöte Svenska Gång- och Vandrarförbundet 2008-04-19 Spar Hotel Gårda, Göteborg Omfattning 14-27 Beslutande Folke Andersson Börje Hansson Karin Ingelhag 14-23 Anna Johannesson Birger Fält Karin Dahl

Läs mer

verksamhetsplan 2010-2011

verksamhetsplan 2010-2011 verksamhetsplan 2010-2011 verksamhetsplan 2012-2013 vision 2020 ROM 2009 riksombudsmöte KFUK-KFUM Sverige Innehåll Verksamhetsplan 2010-2011 1 INLEDNING 3 1.1 Verksamhetsidé 3 1.2 Framtidsbild för KFUK-KFUM

Läs mer

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick

Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick Verksamhetsplan Dansklubben Quick & Quick 2017-2019 Vision för DK Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick har 50 tävlingsdansare år 2019! Dansklubben Quick & Quick ska växa varje år! Med rätt aktiviteter

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg.

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg. Protokoll Enduro 2008-1 Sammanträdesdata Tid: 19 Januari Plats: Norrköping Närvarande Robert Svensson RS Sammankallande Patricia Eneroth PE Ledamot Anders Tibbling AT Koordinator 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS!

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS! - 1 - (5) ÅRGÅNG 28 NR 4/2012 ÅRGÅNG 20 NR 1/2004 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet!

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. - 1 - (7) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Tommy Mäntynen Stockholm

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan

Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan Postens Idrottsförbund Verksamhetsplan 2015 2017 1. Postens Idrottsförbund (PIF), uppdrag och ansvar 1.1 Bakgrund PIF bildades 1945 i Stockholm då ett antal föreningar i Sverige träffades för att skapa

Läs mer

Pågående arbete i styrelsen

Pågående arbete i styrelsen Datum: 2014-04-08 Plats: Sensus Dagordning distriktsstyrelsen 1. Mötets öppnande Stefan öppnar mötet. 2. Val av justeringsman Hans Sandblad. 3. Fastställande av dagordning Vi lägger till punkten Fråga

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg

Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Dokumentation Svenska Klätterförbundet 5 april 2008 Kviberg, Göteborg Hur blir SKF så bra att alla klättrare vill vara medlemmar? Processledare: Sandra Mattsson, SISU Idrottsutbildarna Syfte med träffen:

Läs mer

Idrott som förändrar världen

Idrott som förändrar världen Idrott som förändrar världen Special Olympics sporrar och stimulerar För barn och unga med utvecklingsstörning kan det vara svårt att hitta en meningsfull fritid. I många fall leder det till isolering,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

PROPOSITIONER 2016-2017

PROPOSITIONER 2016-2017 1 PROPOSITIONER 2016-2017 Proposition 1 - Medlemsavgifter till KFUK-KFUM Sverige Medlemskap handlar bland annat om tillhörighet. Att vara en KFUM-förening innebär att man är med i en global familj. Medlemskapet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening

VERKSAMHETSPLAN. Höganäs Gymnastikförening VERKSAMHETSPLAN Höganäs Gymnastikförening 2011 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2011 Inledning Under 2011 är den övergripande och långsiktiga målsättningen och visionen för föreningen att gymnaster och ledare stannar

Läs mer

God jul och gott nytt år!

God jul och gott nytt år! Sida 1 av 7 HSO Göteborgs nyhetsbrev, nr 7 2017. Läs nyhetsbrevet i din webbläsare. Sprid gärna nyhetsbrevet till andra intresserade God jul och gott nytt år! Med årets sista nyhetsbrev vill vi önska er

Läs mer

What We Want INTRODUKTION

What We Want INTRODUKTION What We Want INTRODUKTION 1844 startade George Williams Young Men s Christian Association, YMCA, en tillflykt från det hårda livet på gatan och ett alternativ till att döva sina sorger på krogen. 1855

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Birgitta Larsson Ledningsstaben 2005-11-30 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 19 oktober 2005 Närvarande: Förhindrade: Friederike Gerlach (mp) Inger Clasinder (fp) Lisbeth

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2018 Torsdagen den 22 mars kl. 18:30 Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet att inbjuda Er till årsmöte

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

LIDINGÖIDROTTEN VILL

LIDINGÖIDROTTEN VILL LIDINGÖIDROTTEN VILL Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte 30 november 2011 Ett basdokument för idrotten på hälsans ö beslutat vid Idrottsrådets föreningsmöte

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Hela förslaget HÄR STÅR VI NU DÄRFÖR FOKUSERAR VI NU PÅ DÅ SKAPAS EN GENERATION UNGA SOM: OCH DÅ KAN DEN UNGA GENERATIONEN SKAPA ETT SAMHÄLLE SOM:

Hela förslaget HÄR STÅR VI NU DÄRFÖR FOKUSERAR VI NU PÅ DÅ SKAPAS EN GENERATION UNGA SOM: OCH DÅ KAN DEN UNGA GENERATIONEN SKAPA ETT SAMHÄLLE SOM: What We Want INTRODUKTION 1844 startade George Williams Young Men s Christian Association, YMCA, en tillflykt från det hårda livet på gatan och ett alternativ till att döva sina sorger på krogen. 1855

Läs mer

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer!

Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020. Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Svenska Basketbollförbundet tar sikte på 2020 Vi vill växa för att kunna utvecklas ännu mer! Foto: Niklas Larsson Svensk basket tar sikte på 2020 Nu sätter vi upp nya mål. Och siktar framåt. På Svenska

Läs mer

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland - 1 - (6) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2012, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 SEPTEMBER KL.17.30 PÅ BEST WESTERN HOTELL JÄGERSRO I MALMÖ. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl. 1 Styrelsemöte nr. 5 Svenska Kendoförbundet Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-13:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande

Läs mer

Effektrapport 2015 KFUM Sverige

Effektrapport 2015 KFUM Sverige Effektrapport 2015 KFUM Sverige KFUM Sverige Org.nr: 802004-2290 Ideell organisation VAD VILL KFUM SVERIGE UPPNÅ? KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov

Läs mer

UTKAST STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE REMISSRUNDA FÖR FÖRENINGAR den 28 augusti 2013

UTKAST STADGAR FÖR KFUK-KFUM SVERIGE REMISSRUNDA FÖR FÖRENINGAR den 28 augusti 2013 STADGAR För KFUK-KFUM Sverige Kristliga Föreningen av Unga Kvinnor och Män (senast reviderade vid ROM 2009) 1 Målsättning KFUK-KFUM är en gränsöverskridande internationell kristen ungdomsrörelse med helhetssyn

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Nya Linjer. - att utveckla gymnastiken! Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte med!

Nya Linjer. - att utveckla gymnastiken! Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte med! Nya Linjer Unga tar inget ansvar Unga går inte att lita på Unga ledare har inte modet att ta på sig ideella uppdrag Unga kommer och går precis som de vill Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Lagd till handlingarna av förbundskongressen 2010 1 Inledning Ung Pirat fick under 2009 sitt första större bidrag från Ungdomsstyrelsen. Mycket av året kan liknas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN -2017 Innehåll -2017... 2 Till årsmötet överlämnas Förbundsstyrelsens förslag till verksamhetsplan som är framarbetadi samarbete med förbundets kommittéer och arbetsgrupper.... 2 Mission...

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Kommunikationsplan för SRFL

Kommunikationsplan för SRFL Kommunikationsplan för SRFL Verksamhetsår 2017-2018 Syfte och mål med planen Syftet med kommunikationsplanen är att beskriva de olika kanalernas roller och funktioner, utse ansvariga för resp. kanal och

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping

Helsingborgs Sportgymnasium. Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010. Ansvarig: Stefan Krisping Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Ansvarig: Stefan Krisping 1 Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Innehållsförteckning 1 Organisation och förutsättningar... 3 2 Rutiner och underlag för

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län

Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Verksamhetsplan 2017 Scouterna Örebro län Inledning Scouterna Örebro län är Scouternas geografiska distrikt för de scoutkårer som enligt Scouternas stadgar kapitel åtta måste tillhöra ett distrikt samt

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Vill ni också bli en Utmärkt förening?

Vill ni också bli en Utmärkt förening? Vill ni också bli en Utmärkt förening? Presentation av kvalitetscertifieringen Utmärkt förening i Värmdö och Tyresö kommun. 1 2 Utmärkt förening är en kvalitetsutmärkelse och en satsning på att utveckla

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer