Kf 25 Dnr 01/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade :

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kf 25 Dnr 01/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade :"

Transkript

1 2 Kf 25 Dnr 01/KS Verksamhetsredovisning per Ärendebeskrivning Nämnder och kontoret har överlämnat verksamhetsredovisning per Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande Kommunstyrelsen beslutade : 1. Socialnämnden uppmanas fortsätta analysen av verksamhetskostnaderna, särskilt inom omsorgen, samt vidta åtgärder för att eliminera det aviserade underskottet vid årets slut. Återrapportering sker i samband med delårsbokslutet. 2. Det prognostiserade underskottet i respektive kommunal förskola, som har sin grund i ett vikande barnantal och antaganden om löneökningar enligt avtal utöver vad som har kompenserats i ersättningssystemet år 2001, accepteras. Underskottet ska reduceras med belopp som motsvarar intäktsförstärkningen om antalet inskrivna barn ökar och som förskolan kan ta emot utan personalförstärkning jämfört med nuvarande bemanning. 3. Omställningskostnader för avveckling av Brunna skola och under uppbyggnadsskedet av den nya förskoleavdelningen accepteras inom ramen för enhetens totala prognostiserade underskott. Återrapportering om storleken på belopp för omställningen och vad den avser ska ske i samband med delårsbokslutet. 4. Kostnaderna kring barn med behov av särskilt stöd tenderar att vara högre än det finns möjlighet för finansiering. Skolenheter med särskilda uppdrag inom detta område har problem med finansieringen. Kommunledningsstaben får i uppdrag att i samarbete med beställarkontoret utarbeta riktlinjer och principer för styrning och finansiering av särskilda kommunövergripande uppdrag för barn med behov av särskilt stöd. Uppdraget ska redovisas senast under hösten 2001.

2 3 forts kf Produktionsledningen får i uppdrag att upprätta handlingsplan för att åstadkomma en ekonomi i balans i familjedaghemmen i Knalleborgsgruppen. Samråd ska ske med beställarkontoret. Återrapporteringen sker senast under hösten Produktionsledningen får i uppdrag att se över Drottningholmsenhetens inplacering i den övergripande organisationsstrukturen i syfte att överföra mer resurser till verksamhet för barn. 7. Produktionsledningen får i uppdrag att se över Ekebyhovskolans särskoleverksamhet avseende omfattning, kvalitet och resurser i syfte att bringa ekonomi och verksamhet i balans under läsåret 2001/ Ekebyhovskolans underskott om ca 650 tkr relaterad till högstadieorganisationen accepteras. Barn- och ungdomsnämnden får i uppdrag att återkomma med förslag till hur underskott, intill dess optimalt elevantal uppnåtts, ska lösas. Produktionsledningen får i uppdrag att presentera en åtgärdsplan med konsekvensanalys av att nedbringa resterande underskott i Ekebyhovskolan under höstterminen 2001 för att organisationen ska vara i ekonomisk balans läsåret 2001/2002. Underskottet på grund av för hög bemanning i förhållande till tillgänglig resursram under vårterminen 2001 accepteras. 9. Tappströmskolans underskott om ca 700 tkr under våren relaterad till överbemanning och merkostnader av engångskaraktär till följd av bland annat felrekryteringar accepteras. 10. Utifrån prognostiserat underskott i Träkvista skola ska produktionsledningens bedömning av möjlig reducering av bemanningen runt högstadieorganisationen genomföras fr o m läsåret 2001/2002. Produktionsledningen får i uppdrag att presentera en åtgärdsplan med konsekvensanalys av att nedbringa resterande underskott i Träkvista skola under höstterminen 2001 för att organisationen ska vara i ekonomisk balans läsåret 2001/2002. Underskottet på grund av för hög bemanning i förhållande till tillgänglig resursram under vårterminen 2001 accepteras. 11. Prognostiserat underskott i Sanduddens skola på grund av överkostnader för avskrivningar och ränta för gjorda investeringar i inventarier samt engångskostnader och merkostnader under våren accepteras under förutsättning av att kostnaderna, med undantag för avskrivningar och ränta, är i balans till läsåret 2001/2002.

3 4 forts kf Prognostiserat underskott i Stenhamra skola accepteras under förutsättning att insatser för verksamhetsutveckling som har positiv effekt på kostnadsnivån fortgår och att möjliga effektiviseringar av bemanningen kontinuerligt sker när förutsättningar uppstår. 13. Uppgårdskolans underskott om ca 430 tkr under vårterminen accepteras. En överbemanning med 1,0 tjänster under höstterminen för nivågrupperingar i kärnämnena accepteras också. Produktionsledningen får i uppdrag att göra en översyn för att utröna om en annan inre arbetsplanering kan utmynna i att arbetsbördan för lärarna reduceras och överbemanningen på 1,0 tjänst avvecklas utan att det går ut över kvaliteten på verksamheten för eleverna. Återrapportering sker under vintern Planerade reduceringar av bemanningen för anpassning till prognostiserade volymer under höstterminen ska ske i Närlunda skola. Underskottet på grund av för hög bemanning i förhållande till tillgänglig resursram under vårterminen 2001 accepteras. Underskott med motsvarande 1,7 tjänst riktad till elevgruppen som flyttade från Tappströmsskolan accepteras under läsåret 2001/ Produktionsledningen får i uppdrag att i samråd med beställarkontoret se över verksamheten i Rödbacka Färentuna skola med utgångspunkt från verksamhetens karaktär, omfattning och finansiering. Återrapportering sker i samband med delårsbokslutet. 16. Produktionsledningen får i uppdrag att slutföra samtal med beställarnämnden om årets ersättning för fritidsgårdsverksamheten. Resultatet ska återrapporteras i samband med delårsbokslutet. 17. Med utgångspunkt från bedömningen att ytterligare åtgärder inte kan vidtas inom de både äldreomsorgsenheterna för att reducera kostnadsnivån innevarande år utan negativ effekt på nuvarande kvalitetsnivå, accepteras det prognostiserade underskottet inom de båda äldreomsorgsenheterna Ekgården och Färingsöhemmet. 18. Produktionsledningen får i uppdrag att slutföra samtal med beställarnämnden om årets ersättning för omsorgsverksamheten Gruppboende och Daglig verksamhet utifrån att uppdraget har vidgats jämfört antagande i budget. Resultatet ska återrapporteras senast i samband med delårsbokslutet. 19. Underskott inom resultatenheten utbildning (komvux och Mälaröskolan) accepteras under förutsättning av att:

4 5 forts kf 25 - Kommunledningsstaben får i uppdrag att tillsammans med beställarkontoret Kultur utreda förutsättningarna för finansieringen av Sfi-verksamheten på kort och lång sikt samt vuxenutbildningens omfattning och finansiering kommande år. Uppdragets framskridande ska återrapporteras kontinuerligt under kommande budgetberedning. - Produktionsledningen får i uppdrag att i dialog med beställarkontoret Barn- och ungdom se till att Mälaröskolans bemanning och kostnadsnivå är inom given resursram fr o m läsåret 2001/ Till följd av att det tagit något längre tid att ställa om och styra upp Nya kulturenheten accepteras prognostiserat underskott innevarande år. 21. För Ekebyhovs slott görs en riskbedömning som visar på ett ekonomiskt negativt resultat vid årets slut. En anpassning av prislistan för årets pris- och löneökningar kommer att minska risken för underskott. Produktionsledningen får i uppdrag att se över och revidera nuvarande prislista. 22. För samtliga resultatenheter gäller att det accepterade underskottet enligt punkterna 2-20 ska reduceras med motsvarande belopp i de fall resultatet av årets löneförhandling underskrider den antagna löneökningen. 23. För samtliga resultatenheter gäller att förändrade förutsättningar och inträffade händelser som riskerar att öka underskottet innevarande år (eller bidrar till idag inte känd obalans kommande år) ska åtgärdsplan för eliminering av kostnadsökningen med konsekvensanalys omedelbart upprättas och anmälas till produktionsledningen. Produktionsledningen ska efter bedömning rapportera till kommunstyrelsen (produktionsstyrelsen) om konsekvenserna av föreslagna åtgärder har sådan negativ effekt på verksamheten för brukarna att dialog måste inledas med beställarnämnden. 24. Utöver de accepterade underskotten år 2001 i resultatenheterna ska eventuellt ytterligare underskott överföras till nästa kalenderår. Exakt belopp fastställs i samband med delårsbokslut. 25. Barn- och ungdomsnämnden får i uppdrag att i marknadsföring av nämndens verksamhet tillse att även familjehemsverksamheten marknadsförs. Deltar ej i beslut Med hänvisning till i kommunfullmäktige framlagt budgetförslag, alternativ till budget 2001, deltar socialdemokraterna och miljöpartiet endast i beredningen av ärendet.

5 6 forts kf 25 I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m) Ulric Andersen (s), Stig Marklund (mp), Ewa Björling (m), Solveig Brunstedt (c), Per Eskilsson (m), Kjell-Erik Börjesson (c), Gunnar Andersson (c), Mats Palmborg (fp), Christina Blom Andersson (kd) och Inga B Agnér (m). 1. Verksamhetsredovisning per läggs till handlingarna. 2. Kommunstyrelsens anmälan avseende redovisade befarade underskott samt att kommunstyrelsen, i samband med delårsrapporten per , avser att återkomma med preciserade belopp noteras. Exp: Samtliga nämnder

6 7 Kf 26 Dnr 01/KS Budgetramar för år Ärendebeskrivning Kommunledningsstaben har i tjänsteutlåtande redovisat förslag till budgetramar för år samt tidplan för det fortsatta budgetarbetet. Kommunstyrelsen beslutade att: 1. I syfte att åstadkomma effektivisering och som komplettering till givet uppdrag får kommunledningsstaben i uppdrag att upphandla utomstående resurs för genomlysning och konsekvensbeskrivning av central administration. 2. Uppdraget ska redovisas till arbetsutskottet senast den 2 oktober. 3. Arbetsutskottet får uppdrag att fatta beslut om upphandling av utomstående resurs. Om upphandling sker under sommaruppehållet bemyndigas kommunstyrelsens presidium att fatta beslut. I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m) Ulric Andersen (s), Stig Marklund (mp), Ewa Björling (m), Solveig Brunstedt (c), Kjell-Erik Börjesson (c), Gunnar Andersson (c), Mats Palmborg (fp), Christina Blom Andersson (kd) och Inga B Agnér (m). Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m) yrkar följande ändring av kommunstyrelsens förslag (kursiverat) samt att punkt 5 7 utgår. 1. Kommunstyrelsen får i uppdrag att bereda förslag till budget för Ekerö kommun år 2002 med inriktning enligt alternativ 1 och Nämnderna får i uppdrag att utarbeta förslag till budget för år utifrån förslag till budgetramar alternativ 1 och 2. Verksamhetens omfattning, inriktning, kvalitet och förändringar jämfört innevarande år samt risk för negativ ekonomisk avvikelse ska framgå. Ulric Andersen (s) yrkar, med hänvisning till avgivet särskilt yttrande, avslag på förslaget till budgetramar för

7 8 forts kf 26 Stig Marklund (mp) yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag till budgetramar för På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige, med föreslagna ändringar, bifallit kommunstyrelsens förslag. 1. Kommunstyrelsen får i uppdrag att bereda förslag till budget för Ekerö kommun år 2002 med inriktning enligt alternativ 1 och Nämnderna får i uppdrag att utarbeta förslag till budget för år utifrån förslag till budgetramar alternativ 1 och 2. Verksamhetens omfattning, inriktning, kvalitet och förändringar jämfört innevarande år samt risk för negativ ekonomisk avvikelse ska framgå. 3. Förslag till utökad nettokostnadsram med anledning av maxtaxans effekter år för barn- och ungdomsnämnden är under förutsättning av beslut om införande av maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i enlighet med de ekonomiska beräkningar som framgår av ärendet och tjänstemannaförslag. 4. Förslag till utökad kostnadsram år för barn- och ungdomsnämnden avseende särskilt riktad personalförstärkning i skola och fritidshem är under förutsättning av att motsvarande medel rekvireras till kommunen i enlighet med särskilt förfarande. Reservation Socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen reserverar sig i enlighet med bilagt särskilt yttrande. Miljöpartiet reserverar sig till förmån för eget yrkande. Exp: Samtliga nämnder och kontor

8 9 Kf 27 Dnr 00/KS Maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Ärendebeskrivning Riksdagen har beslutat att fr o m kan kommunerna införa maxtaxa i förskoleverksamheten och skolbarnsomsorg. I Svenska Kommunförbundets cirkulär 2001:16 finns maxtaxan beskriven. Barn- och ungdomskontoret har upprättat PM. Barn- och ungdomskontoret och kommunledningsstaben har rev upprättat tjänsteutlåtande. Barn- och ungdomsnämnden har föreslagit att: Kommunfullmäktige föreslås ta ställning till om maxtaxa ska införas i Ekerö kommun. Kommunfullmäktige föreslås, om maxtaxa införes, att uppdra åt barn- och ungdomsnämnden att utarbeta förslag till utformning av maxtaxan. Barn- och ungdomsnämnden har bifogat nämndens beslut avseende rätt till förskoleverksamhet för arbetslösa och föräldraledigas barn samt allmän förskola för fyra- och femåringar. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav kommunledningsstaben och barn- och ungdomskontoret i uppdrag att återkomma med kompletterande beräkningar av kommunalekonomiska effekter avseende: - 0-taxa för tillsynstid upp till 25 tim/vecka - antagande att 67 % av brukarna väljer tillsynstid upp till 50 tim/vecka Barn- och ungdomskontoret och kommunledningsstaben har i tjänsteutlåtande redovisat uppdraget. Kommunstyrelsen beslutade : 1. Kommunen ansöker hos regeringen om att får starta en försöksverksamhet med någon form av vårdnadsbidrag för att erbjuda barnfamiljerna ett ekonomiskt möjligt alternativ behandlas i särskild ordning vid ett senare tillfälle.

9 10 forts kf Under förutsättning av kommunfullmäktiges nedanstående beslut avseende införandet av maxtaxa inom barnomsorgen får kommunledningsstaben och barn- och ungdomskontoret i uppdrag att redovisa fler alternativa tidsrelaterade taxekonstruktioner. Vidare att förslag till taxekonstruktioner baseras på avgift 12 månader istället för nuvarande 11 månader per år. I ärendet yttrar sig Marianne Jacobsson (s), Leif Hagström (kd), Peter Carpelan (m), Stig Marklund (mp), Anna-Karin Ullgren (m), Jan-Eric Billter (fp), Lena Blomstergren (m), Solveig Brunstedt (c), Gunilla Tovatt (mp) och Ulric Andersen (s). Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Jan-Eric Billter (fp) och Marianne Jakobsson (s) och yrkar enligt kommunstyrelsens förslag. Peter Carpelan (m) yrkar vidare att punkt 2 i kommunstyrelsens förslag ändras till att barn- och ungdomsnämnden får uppdraget att utarbeta förslag till avgiftssystem. Leif Hagström (kd), Solveig Brunstedt (c) och Stig Marklund (mp) yrkar avslag till kommunstyrelsens förslag att införa maxtaxa. Leif Hagstöm (kd) yrkar vidare att: Om kommunstyrelsens förslag ej avslås, bifalles punkt 2 i kommunstyrelsens förslag. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige bifallit kommunstyrelsens förslag med den ändringen att barn- och ungdomsnämnden får i uppdrag att utarbeta förslag till avgiftssystem, varvid votering begärs. Voteringsproposition Den som bifaller kommunstyrelsens förslag med föreslagen ändring röstar Ja. Den som avslår kommunstyrelsens förslag röstar Nej. Omröstning Bilaga 1.

10 11 forts kf 27 Ordförande finner att kommunfullmäktige med 25 ja-röster, 8 nejröster och 3 ledamöter som avstår från att rösta, bifallit kommunstyrelsens förslag. Tilläggsyrkande och proposition Stig Marklund (mp) yrkar att kommunen ansöker hos regeringen om att få starta en försöksverksamhet med någon form av vårdnadsbidrag för att erbjuda barnfamiljerna ett ekonomiskt möjligt alternativ. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige avslagit förslaget. Noteras att kommunstyrelsen fattat beslut i frågan. 1. Ekerö kommun inför maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg fr o m Barn- och ungdomsnämnden får i uppdrag att utarbeta förslag till avgiftssystem inom ramen för beslutet om införande av maxtaxa. Reservation Leif Hagström (kd) och Solveig Brunstedt (c) reserverar sig till förmån för respektive skriftligt reservation lagd i kommunstyrelsen. Stig Marklund (mp) reserverar sig till förmån för egna yrkanden. Exp: Barn- och ungdomsnämnden Kommunledningsstaben, chefen för IT- och controller funktioner

11 12 Kf 28 Dnr 97/KS Skolorganisation och enhetsstruktur Stenhamra och Uppgårds skolorna Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen beslutade att de två resultatenheterna Stenhamraskolan och Uppgårdskolan skulle utgöra en resultatenhet fr o m Vidare att skolorna skulle samverka i lokalutnyttjande och att skolorna skulle ha var sin rektor. Kommunfullmäktige återremitterade ärendet för ytterligare utredning om olika samverkansformer mellan skolorna i Stenhamra. Kommunfullmäktige beslutade att skolorna skulle utgöra två F-9 enheter. Kommunstyrelsen behandlade driftkalkyl och riskanalys för den beslutade skolorganisationen, för de båda aktuella skolorna. Med utgångspunkt i kommunfullmäktiges beslut i april 1998 fick kommunledningsstaben i uppdrag att bl a leda utvecklingsarbetet enligt redovisad inriktning samt att återkomma med lokal- och investeringsplan. Kommunchefen upprättade tjänsteutlåtande. Samverkan och MBL har genomförts. Kommunstyrelsen beslutade, under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut nedan, : att att tidigare beslut, om att Stenhamraskolan och Uppgårdskolan ska utgöra en resultatenhet, ska verkställas så snart en gemensam ledningsorganisation finns på plats. et gäller under förutsättning av att samtliga MBL-förhandlingar är slutförda, d v s att någon motpart ej begär central förhandling. kommunchefen får i uppdrag att organisera ledningsfunktionen vid enheten och att genomföra denna så fort ledningsorganisationen är bemannad. I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m), Solveig Brunstedt (c), Jan- Eric Billter (fp), Ulric Andersen (s) och Anna Littmarck (mp).

12 13 forts kf 28 Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Jan-Eric Billter (fp) och Ulric Andersen (s) yrkar enligt kommunstyrelsens förslag. Solveig Brunstedt (c) och Anna Littmarck (mp) yrkar enligt kommunfullmäktiges beslut att Stenhamraskolan och Uppgårdskolan ska vara två självständiga F-9 skolor. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige bifallit kommunstyrelsens förslag. 1. Stenhamraskolan och Uppgårdskolan ska utvecklas till en gemensam F-9 skola. 2. Inom ovanstående ram ansvarar skolledningen för elev- och personalorganisation utifrån ett pedagogiskt F-9 perspektiv. Reservation Solveig Brunstedt (c) reserverar sig enligt skriftlig reservation lagd i kommunstyrelsen. Anna Littmarck (mp) reserverar sig som enskild ledamot i enlighet med eget yrkande. Exp: Stenhamraskolan Uppgårdsskolan Kommunledningsstaben, kommunchefen

13 14 Kf 29 Dnr 01/KS Försäljning avseende del av Troxhammar 1:2 Ärendebeskrivning Tekniska kontoret har träffat avtal med Import Export AB Kewittol avseende försäljning av del av, ca kvm, kommunens fastighet Troxhammar 1:2. 1. Köpeavtal daterat mellan Ekerö kommun och Import Export AB Kewittol avseende försäljning av del av Troxhammar 1:2, ca kvm, för en köpeskilling om kronor godkännes. 2. Kommunstyrelsens ordförande får i uppdrag att underteckna avtalet. Exp: Kommunstyrelsens ordförande Tekniska kontoret Kommunledningsstaben, redovisningsfunktionen

14 15 Kf 30 Dnr 01/KS Dnr 98/KS Lägesrapport Programsamråd, översiktsplanearbetet Ärendebeskrivning Våren 2000 gav kommunfullmäktige kommunstyrelsen i uppdrag att utarbeta en ny kommuntäckande översiktsplan. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick uppdraget att leda arbetet. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände arbetsunderlag till programsamrådet. Samhällsplaneraren och planarkitekten redovisade förslag till programsamråd. Arbetsutskottet godkände planerat genomförande. Programsamrådet har pågått till Kommunledningsstaben har upprättat preliminär samrådsredogörelse. Alla remissinstanser har ej hunnit avge synpunkter. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav kommunledningsstaben i uppdrag att planera seminarium avseende presentation, diskussion m m om former för utvärdering och konsekvensanalys för alternativa scenarierna för kommunens utveckling samt för dialog med medborgarna. Samhällsplaneraren föredrog ärendet. I ärendet yttrar sig Gunnar Andersson (c), Peter Carpelan (m), Ulric Andersen (s), Per Eskilsson (m) och Inga B Agnér (m). Yrkande och proposition Inga B Agnér (m) yrkar följande tillägg till punkt två i kommunstyrelsens förslag: Dessa kompletteringar skall delges kommunfullmäktige efterhand. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige bifallit Inga B Agnérs förslag. 1 Redovisad samrådsredogörelse noteras till protokollet.

15 16 forts kf 30 2 Med hänsyn till att alla remissinstanser ej inkommit med synpunkter bemyndigas kommunstyrelsens arbetsutskott att komplettera samrådsredogörelsen. Dessa kompletteringar skall delges kommunfullmäktige efterhand. Exp: Kommunstyrelsen Kommunledningsstaben, samhällsplaneraren

16 17 Kf 31 Dnr 01/KS Minska skadegörelsen i kommunens skolor! Ärendebeskrivning Kommunstyrelsens ordförande Peter Carpelan (m) har föreslagit att åtgärder vidtas för att förebygga skadegörelse vid kommunens större skolor. Kommunstyrelsen beslutade : 1. Under förutsättning av kommunfullmäktiges godkännande den 12 juni får kommunledningsstaben i uppdrag att tillsammans med skolledningen, vid respektive större skola, hitta incitament för att förebygga skadegörelsen vid kommunens större skolor. 2. Uppdraget att minska skadegörelsen ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott och ingå i det sedvanliga budgetarbetet inför kommunfullmäktiges beslut i november I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m), Solveig Brunstedt (c), Christina Blom Andersson (kd) och Anna Littmarck (mp). Åtgärder enligt kommunstyrelsens beslut godkännes. Exp: Kommunledningsstaben, kommunchefen

17 18 Kf 32 Dnr 99/KS Ändring i räddningstjänstplanen Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige antog ny räddningstjänstplan för Ekerö kommun. Brandförsvaret har föreslagit ändring av räddningstjänstplan, avsnitt 6.1. Kommunstyrelsen beslutade : Under förutsättning av att kommunfullmäktige den 12 juni 2001 fastställer kommunstyrelsens beslut skall räddningstjänstplanen, avsnitt 6.1 första stycket, ändras (kursiverad text) till följande lydelse: Räddningsstyrkans minimibemanning består av 1 brandmästare och 4 brandmän i dygnet-runt-jour samt 1 brandman i beredskap. Inom 90 sekunder, från det att larmet når räddningsstyrkan skall räddningsstyrkan vara på väg till olycksplatsen. Brandmannen i beredskap skall kunna infinna sig på brandstationen Tappström alternativt Hilleshög inom 10 minuter, för att bege sig till olycksplatsen. Räddningsstyrkan är placerad på brandstationen i Tappström, brandmannen i beredskap skall utgå från brandstationen Tappström alternativt från brandstationen i Hilleshög. I ärendet yttrar sig Ulric Andersen (s) och Gunnar Andersson (c). Deltar ej i beslut Socialdemokraterna deltar ej i ärendets beslut med anledning av tidigare ställningstagande avseende räddningstjänstplan för Ekerö kommun. Centerpartiet och miljöpartiet medverkar inte till en utarmning av räddningstjänsten på Färingsö. Kommunfullmäktige fastställer att räddningstjänstplanen, avsnitt 6.1 första stycket, ändras (kursiverad text) till följande lydelse: Räddningsstyrkans minimibemanning består av 1 brandmästare och 4 brandmän i dygnet-runt-jour samt 1 brandman i beredskap. Inom 90 sekunder, från det att larmet når räddningsstyrkan skall räddningsstyrkan vara på väg till olycksplatsen.

18 19 forts kf 32 Brandmannen i beredskap skall kunna infinna sig på brandstationen Tappström alternativt Hilleshög inom 10 minuter, för att bege sig till olycksplatsen. Räddningsstyrkan är placerad på brandstationen i Tappström, brandmannen i beredskap skall utgå från brandstationen Tappström alternativt från brandstationen i Hilleshög. Exp: Brandförsvaret KFS

19 20 Kf 33 Dnr 00/KS Redovisning av uppdrag Socialnämndens inriktning avseende människor med funktionsnedsättningar Ärendebeskrivning Ekerö kommun har ställt sig bakom FN:s standardregler om delaktighet och jämlikhet för människor med funktionsnedsättningar. Kommunfullmäktige gav nämnder och styrelser i uppdrag att i sina befintliga mål- och policydokument redovisa inriktning i frågor som gäller människor med funktionsnedsättningar. Kommunfullmäktige antog socialnämndens förslag till mål avseende bl a följande verksamhetsområden: Äldreomsorg Insatser för funktionshindrade Insatser till psykiskt funktionshindrade Socialnämnden har beslutat att överlämna föreliggande dokument som redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag. I ärendet yttrar sig Christina Blom Andersson (kd). Noteras att ordförande uppmanar övriga nämnder och styrelser att till kommunfullmäktige redovisa uppdraget. Redovisning noteras till protokollet. Exp: Barn- och ungdomsnämnden Kulturnämnden Miljö- och byggnadsnämnden Kommunstyrelsen

20 21 Kf 34 Dnr 01/KS Redovisning av remitterade men ej färdigberedda motioner Ärendebeskrivning Enligt kommunfullmäktiges reglemente 26, skall kommunstyrelsen två gånger per år redovisa vilka motioner kommunfullmäktige remitterat för beredning men som inte är färdigberedda. Kommunledningsstaben har upprättat underlag inför redovisning i kommunfullmäktige. Redovisningen noteras.

21 22 Kf 35 Dnr 97/KS Redovisning av uppdrag Arrendeavtal avseende Västeräng Ärendebeskrivning Vid kommunfullmäktiges behandling av Mats Larssons (m) motion avseende omprövning av rubricerat arrendeavtal fick kommunstyrelsen i uppdrag att inleda förhandlingar med markägaren om uppsägning av avtalet. Kommunstyrelsens ordförande och chefen för tekniska kontoret har i en skrivelse daterad redovisat uppdraget. Redovisat uppdrag noteras till protokollet. Exp: Tekniska kontoret

22 23 Kf 36 Dnr 00/KS Motion Förtydligande av kulturnämndens verksamhet för idrotten Ärendebeskrivning Ulf Nilsson (s) har föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta att ändra namnet kulturnämnden till kultur- och idrottsnämnden. Kulturnämnden har avstyrkt motionen med motivering att namnfrågan bör skjutas upp till nästa mandatperiod. I ärendet yttrar sig Ulf Nilsson (s), Christina Blom Andersson (kd) och Peter Räst (m). Yrkande och proposition Ulf Nilsson (s) yrkar att ärendet bordläggs till kommande mandatperiod. Christina Blom Andersson (kd) yrkar enligt kommunstyrelsens förslag. På ställd proposition finner ordförande att kommunfullmäktige bifallit kommunstyrelsens förslag. Motionen avslås med motivering att namnfrågan bör skjutas upp till nästa mandatperiod.

23 24 Kf 37 Dnr 97/KS Motion Mer sång på skolschemat ger harmoniska och friska barn Ärendebeskrivning Ingegerd Ward (s) föreslog i en motion Mer sång på skolschemat ger harmoniska och friska barn, att: - personalen inom kommunens barnomsorg och skola utbildas vad gäller senaste forskningsrön inom området musik inlärning, samt hur de själva kan integrera sång och musik i den dagliga verksamheten - att medel söks i EU-fond för försöksverksamhet med mer sång och musik i skolan - pengar avsätts för projektverksamhet, som kan sökas av de skolor som vill starta försöksverksamhet med mer sång och musik - kontakt tas med lärarhögskolan för att se om de vill följa försöksverksamheten och dokumentera denna. Barn- och ungdomskontoret upprättade tjänsteutlåtande Barn- och ungdomsnämnden föreslog att följande förslag i motionen kunde kopplas till arbetet med kulturskolan: - personalen inom kommunens barnomsorg och skola utbildas vad gäller senaste forskningsrön inom området musik inlärning, samt hur de själva kan integrera sång och musik i den dagliga verksamheten - kontakt tas med lärarhögskolan för att se om de vill följa försöksverksamheten och dokumentera denna. 2. Tjänsteutlåtande och bilagor överlämnades som svar på motionen. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav kommunledningsstaben i uppgift att återkomma med redovisning av kostnader m m avseende barn- och ungdomsnämndens förslag. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande. I ärendet yttrar sig Marianne Jakobsson (s), Christina Blom Andersson (kd) och Ulric Andersen (s). 1. Motionen bifalles.

24 25 forts kf Kommunstyrelsen får i uppdrag att via kommunledningsstaben bevaka möjligheten att disponera det särskilda statsbidrag till personalförstärkningar i skola och fritidshem till ett projekt för att utveckla musiken roll i pedagogiken. 3. Förutsatt att projektmedel kan avsättas får barn- och ungdomsnämnden i uppdrag att formulera beställning. Exp: Kommunstyrelsen Kommunledningsstaben, kommunchefen

25 26 Kf 38 Dnr 01/KS Besvarande av interpellation konsumenter riskerar att luras kontrollen av GMO fungerar inte Ärendebeskrivning Ingegerd Ward (s) har inlämnat en interpellation med rubriken konsumenter riskerar att luras kontrollen av GMO fungerar inte. Interpellationen remitterades till miljö- och byggnadsnämndens ordförande för besvarande. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Nilsson (m) har lämnat svar. Bordlägges.

26 27 Kf 39 Dnr 01/KS Besvarande av interpellation om ansvaret för skolbarnens säkerhet i samband med skolskjutsar och skolvägar Ärendebeskrivning Stig Marklund (mp) har inlämnat en interpellation om ansvaret för skolbarnens säkerhet i samband med skolskjutsar och skolvägar. Interpellationen remitterades till kommunstyrelsens ordförande för besvarande. Kommunstyrelsens ordförande Peter Carpelan (m) har lämnat svar. I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m), Stig Marklund (mp) och Lennart Nilsson (m). Till protokollet noteras att interpellationen besvarats.

27 28 Kf 40 Dnr 01/KS 2 Avsägelse av uppdrag a) Lennarth Sandberg (s) anhåller i skrivelse om befrielse från uppdraget som ersättare i Kommunfullmäktige. 1. Avsägelsen godkännes. 2. Ny sammanräkning begärs hos länsstyrelsen. b) Robert Mattson (m) anhåller i skrivelse om befrielse från uppdraget som ersättare i Barn- och ungdomsnämnden. Avsägelsen godkännes. c) Anna-Karin Ullgren (m) anhåller i skrivelse om befrielse från uppdraget som ersättare i Revisionen. Avsägelsen godkännes. d) Anna Westman (mp) anhåller i skrivelse om befrielse från uppdragen som ersättare i Socialnämnden och i Kommunfullmäktige. 1. Avsägelsen godkännes. 2. Ny sammanräkning begärs hos länsstyrelsen.

28 29 forts kf 40 e) Mats Lenné (kd) anhåller i skrivelse om befrielse från uppdraget som ersättare i Revisionen. Avsägelsen godkännes. Exp: Respektive ledamot Respektive nämnd Länsstyrelsen Löner

29 30 Kf 41 Dnr 01/KS 3 Valärenden a) Val av ersättare i Miljö- och byggnadsnämnden, t o m 2002, fyllnadsval efter Lennart Walberg (m) m Anders Tuvlind, Ängsholmen, Drottningholm b) Val av ledamot i AB Ekerö Bostäder, t o m 2002, fyllnadsval efter Jan Ericsson (s) s Christina Wanngård, Gustavavägen 219, Ekerö c) Val av 2:e vice ordförande i AB Ekerö Bostäder, t o m 2002, fyllnadsval efter Jan Ericsson (s) s Christina Wanngård, Gustavavägen 219, Ekerö d) Val av ersättare i AB Ekerö Bostäder, t o m 2002, fyllnadsval efter Christina Wanngård (s) s Elisabeth Palm, Söderströms väg D 23, Stenhamra e) Val av ersättare i Barn- och ungdomsnämnden, t o m 2002, fyllnadsval efter Robert Mattson (m) m Niclas Yman, Kämpabacken 22, Ekerö f) Val av revisorsersättare till kommunen, t o m 2002, fyllnadsval efter Anna-Karin Ullgren (m) m Kjell Öhrström, Söderbergavägen 17, Skå

30 31 forts kf 41 g) Val av ersättare i Socialnämnden, t o m 2002, fyllnadsval efter Anna Westman (mp) Bordlägges. h) Val av revisorsersättare till kommunen, t o m 2002, fyllnadsval efter Mats Lenné (kd) kd Ingbritt Bäcklund, Berghagsvägen 5, Ekerö i) Val av revisor till bostadsrättsföreningen Lillängen, t o m 2002 s Gunilla Jerlinger, Morellvägen 17, Stenhamra j) Val av revisorsersättare till bostadsrättsföreningen Lillängen, t o m 2002 s Sveneric Larsson, Hovgårdsvägen 5 B, Adelsö Exp: Respektive ledamot Respektive nämnd Löner

31 32 Kf 42 Anmälningsärenden a) Anonymt brev till kommunfullmäktige. b) Dnr 01/KS Skrivelse från Alex Monsalves och Dag Rydberg angående nedläggning av 12 vårdplatser i södra Stockholm. c) Dnr 92/KS 262 Länsstyrelsens beslut Överklagande i fråga om detaljplan för Gällstaö 1:1 m fl. Anmälningarna noteras till protokollet.

Ks 55 Dnr 01/KS37 879

Ks 55 Dnr 01/KS37 879 2 Ks 55 Dnr 01/KS37 879 Yttrande - Remissen Förslag att förklara Drottningholms kungsgård med tillhörande gårdar som värdefull fastighet enligt 16 förordningen (1988:1229) om statliga byggnadsminnen Riksantikvarieämbetet

Läs mer

Minnesord med anledning av inträffade händelser

Minnesord med anledning av inträffade händelser 2 Kf 43 Minnesord med anledning av inträffade händelser Kommunfullmäktiges ordförande inledde dagens sammanträde med minnesord om de händelser som inträffat runt om i världen och i Sverige. 3 Kf 44 Dnr

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kf 26 Dnr 02/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse Miljöredovisning har upprättats. Kommunstyrelsen behandlade ärendet :

Kf 26 Dnr 02/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse Miljöredovisning har upprättats. Kommunstyrelsen behandlade ärendet : 2 Kf 26 Dnr 02/KS26 041 Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2001 Nämnder och utskott har till kommunstyrelsen överlämnat årsredovisning och verksamhetsberättelse 2001. AB Ekerö Bostäder har överlämnat

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Kf 8 Dnr 01/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse AB Ekerö Bostäder har överlämnat årsredovisning.

Kf 8 Dnr 01/KS Årsredovisning och verksamhetsberättelse AB Ekerö Bostäder har överlämnat årsredovisning. 2 Kf 8 Dnr 01/KS21 042 Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2000 Nämnder och utskott har till kommunstyrelsen överlämnat årsredovisning och verksamhetsberättelse 2000. Kommunledningsstaben har upprättat

Läs mer

Kf 36 Dnr 02/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade :

Kf 36 Dnr 02/KS Verksamhetsredovisning per Kommunstyrelsen beslutade : 2 Kf 36 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Kommunstyrelsen beslutade 2002-06-04: 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser

Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195. uppdrag avseende statistik över parkeringsöverträdelser 2 Kf 17 Dnr 00/KS125 311 Dnr 96/KS195 Felparkeringsavgifter Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige gav 1996-09-17 dåvarande samhällsbyggnadsnämnd i uppdrag att komplettera förslag om felparkeringsavgifter

Läs mer

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats.

Kf 34 Dnr 03/KS Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande. Noteras att frågan besvarats. 2 Kf 34 Dnr 03/KS 79 109 Enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Krister Skånberg (mp) har 2003-04-29 lämnat en enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande Är det bara kommunfullmäktige som får

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

Kommunfullmäktiges ordförande informerade om:

Kommunfullmäktiges ordförande informerade om: 2 Kf 70 Information Kommunfullmäktiges ordförande informerade om: Att kommunfullmäktiges budgetsammanträde den 18 november börjar kl 14.00. Information om budgetförslaget den 23 oktober kl 15.00 I majoritetens

Läs mer

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s)

Kommunhuset, kl Ej tjänstgörande Kjell Öhrström (m) Georg Gustafsson (s) ersättare Sivert Åkerljung (kd) Inger Andersen (s) 2 1(11) Kommunhuset, kl 16.00 17.15 Peter Carpelan (m), ordf Henry Molvidson (m) Lennart Nilsson (m) Lena Blomstergren (m) Jan-Eric Billter (fp) Lennart Ljungblom (fp) Christina Blom Andersson (kd) Ulric

Läs mer

Kf 1 Dnr 02/KS Information om Operation Kvinnofrid

Kf 1 Dnr 02/KS Information om Operation Kvinnofrid 2 Kf 1 Dnr 02/KS96 048 Information om Operation Kvinnofrid Kjell E Johansson, företrädare för Operation Kvinnofrid, informerade om verksamheten. 3 Kf 2 Dnr 03/KS31 042 Information - Preliminärt bokslut

Läs mer

Kf 1 Dnr 00/KS Föreskrifter om avfallshantering

Kf 1 Dnr 00/KS Föreskrifter om avfallshantering 2 Kf 1 Dnr 00/KS163 450 Föreskrifter om avfallshantering Ärendebeskrivning Nuvarande föreskrifter om avfallshantering har i sin nuvarande utformning gällt fr o m 1995-01-01. Med anledning av den nya miljöbalkens

Läs mer

Kf 19 Dnr 04/KS 30. Revisionsberättelse och ansvarsfrihet 2003. Upprättad revisionsberättelse 2004-04-19 har överlämnats till kommunfullmäktige.

Kf 19 Dnr 04/KS 30. Revisionsberättelse och ansvarsfrihet 2003. Upprättad revisionsberättelse 2004-04-19 har överlämnats till kommunfullmäktige. 2 Kf 19 Dnr 04/KS 30 Årsredovisning, verksamhetsberättelse och miljöredovisning 2003 Kommunfullmäktiges ordförande Lena Blomstergren (m) informerade om kommunallagens krav avseende fullmäktiges behandling

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Kf 53a. Tack

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Kf 53a. Tack 2 Kf 53a Tack Ordförande Lena Blomstergren (m) framför kommunfullmäktiges tack till Eva Winberg med elever från Uppgårdsskolans SOPAgrupp för visning av filmen Vad händer med det källsorterade avfallet?

Läs mer

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-10-31 1(14) Kulturhuset, Ekerö centrum, kl 19.00 20.40 Peter Carpelan (m) Emma Jakobsson (fp) Krister Skånberg (mp) Anna-Karin Ullgren (m) Leif Hagström (fp) Ulric Andersen

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen Ks 30. Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2 Ks 30 Extra sammanträden kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Ordföranden informerade att det blir extra sammanträde i kommunstyrelsen den 14 maj och i kommunfullmäktige den 28 maj. _ 3 Ks 31 Dnr 02/KS26

Läs mer

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30

Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 1 Ekebyhovs slott, Wrangelska salen, kl. 13.00-18.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Nils Lundqvist (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp)

Läs mer

Utdelning av stipendier

Utdelning av stipendier 2 Kf 70 Utdelning av stipendier Kommunens ungdomsledarstipendium för år 2000 utdelas till Margareta och Georg Rodell som under många år engagerat sig i ungdomsorienteringen i Mälarö SOK. Kommunens stipendium

Läs mer

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-09-19 1(12) Kulturhuset, Ekerö centrum, kl 19.30 20.20 Peter Carpelan (m) Jan-Eric Billter (fp) Stig Marklund (mp) Ewa Björling (m), ordf fr 63 Lennart Ljungblom (fp)

Läs mer

Ks 134 Dnr 02/KS

Ks 134 Dnr 02/KS 2 Ks 134 Dnr 02/KS123 432 Yttrande till miljödomstolen avseende NCC AB:s ansökan om att få utföra schaktning för att anlägga kanal och damm, Västra Sandudden NCC AB har hos miljödomstolen ansökt om tillstånd

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

Ks 98 Dnr 00/KS25 214

Ks 98 Dnr 00/KS25 214 2 Ks 98 Dnr 00/KS25 214 Redogörelse från programsamråd Detaljplan för Västra Sandudden, etapp 3 Kommunstyrelsen godkände 2002-10-01 program för Västra Sandudden, etapp 3 och gav stadsarkitektkontoret i

Läs mer

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare

Nils Lundqvist (m) Krister Skånberg (mp) fr o m 122. Tjänstgörande Staffan Strömbäck (m) Sveneric Larsson (s) 121 ersättare 2 Kommunhuset, kl 08.30-08.45 Peter Carpelan (m), ordf Jan-eric Billter (fp) Anna-Karin Ullgren (m) Solveig Brunstedt (c) Lennart Nilsson (m) Ulric Andersen (s) Anders Bodolla (m) Eleonor Eriksson (s)

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen 2001-09-25. Ks 81. Tack. Marianne Jacobsson (s) tackat för uppvaktning på 70-årsdagen.

EKERÖ KOMMUN. Kommunstyrelsen 2001-09-25. Ks 81. Tack. Marianne Jacobsson (s) tackat för uppvaktning på 70-årsdagen. 2 Ks 81 Tack Marianne Jacobsson (s) tackat för uppvaktning på 70-årsdagen. 3 Ks 82 Dnr 01/KS1 042 Delårsrapport per 2001-06-30 med verksamhetsredovisning samt prognos 2001-12-31 Enligt gällande lagstiftning

Läs mer

EKERÖ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Barn och ungdomsnämnden

EKERÖ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Barn och ungdomsnämnden EKERÖ KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 5 december 2006, klockan 17:00-18:40, Ekebyhovs slott Anna-Karin Ullgren (m) ordf. Emma Jakobsson (fp) 1: e vice

Läs mer

Utdelning av miljöstipendium

Utdelning av miljöstipendium 2 Kf 89 Utdelning av miljöstipendium Miljönämnden beslutade 2003-12-03 att 2003 års miljöstipendium om 15 000 kr ska tilldelas Uppgårdskolans SOPA-grupp som består av Cecilia Claussnitzer, Catarina Fröman,

Läs mer

Ks 39 Dnr 05/KS 25 042. Årsredovisning inklusive koncernredovisning, verksamhetsberättelser och miljöredovisning för 2004

Ks 39 Dnr 05/KS 25 042. Årsredovisning inklusive koncernredovisning, verksamhetsberättelser och miljöredovisning för 2004 2 Ks 39 Dnr 05/KS 25 042 Årsredovisning inklusive koncernredovisning, verksamhetsberättelser och miljöredovisning för 2004 Nämnder, kontor och resultatenheter har överlämnat bokslut med verksamhetsberättelse.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 23 april 2013, kl. 16.00 17.00 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Gunilla Lindberg (FP) Lars Holmström (S) Inger Linge (M)

Läs mer

EKERÖ KOMMUN Barn och ungdomsnämnden (22)

EKERÖ KOMMUN Barn och ungdomsnämnden (22) 2006-06-13 1(22) Kommunhuset, rum 386 klockan 18:00-23:00 Anna-Karin Ullgren (m) ordf. Emma Jakobsson (fp) 1: e vice ordf. Marianne Jacobsson, (s) 2:e vice ordf. Kjell Öhrström (m) 46-53 Klas Johansson

Läs mer

Ks 104 Dnr 02/KS103 109

Ks 104 Dnr 02/KS103 109 2 Ks 104 Dnr 02/KS103 109 Förslag till detaljplan för del av fastigheten Träkvista 1:7 m fl i Ekerö Markanvisningsavtal med Lidl Sverige, avseende del av planerat etableringsområde, för livsmedelsbutik

Läs mer

Paragrafen justeras omedelbart.

Paragrafen justeras omedelbart. 2 Ks 112 Dnr 01/KS125 284 Dnr 01/KS126 284 Antagande av entreprenör avseende ombyggnader av Tappströmsskolan, Stenhamraskolan och Uppgårdskolan_ Kommunfullmäktige beslutade 2002-11-28 att i investeringsbudgeten

Läs mer

Kommunfullmäktige Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Ingrid Leander (s)

Kommunfullmäktige Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Ingrid Leander (s) 2 EKERÖ KOMMUN centrum, kl 19.00 22.00 Kulturhuset, Ekerö Peter Carpelan (m) Ewa Björling (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Per Eskilsson (m) Ronny Erhardsson (m) Ulf Harder (m) - 19 Lennart Nilsson (m)

Läs mer

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor.

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor. 2012-03-28 17 (40) 28 Dnr 2010/116 Svar på motion om att initiera utredning och granskning av förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter om de har brutit mot lagar, reglementen i projekt Arena

Läs mer

EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige Anna Littmarck (mp) Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Gun Häll (s) Roger Axelsson (s)

EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige Anna Littmarck (mp) Krister Skånberg (mp) Ulric Andersen (s) Gun Häll (s) Roger Axelsson (s) 2 centrum, kl 19.00 22.50 Peter Carpelan (m) Anna-Karin Ullgren (m) Lena Blomstergren (m) Ronny Erhardsson (m) Ulf Harder (m) tom 84 Lennart Nilsson (m) Peter Räst (m) Johan Sundqvist (m) Monica Svensson

Läs mer

Kommunfullmäktige Gunilla Tovatt (mp) Anna Littmarck (mp) Gun Häll (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Inger Andersen (s)

Kommunfullmäktige Gunilla Tovatt (mp) Anna Littmarck (mp) Gun Häll (s) Roger Axelsson (s) Sven-Olof Evermo (s) Inger Andersen (s) 2 EKERÖ KOMMUN centrum, kl 19.00 20.10 Kulturhuset, Ekerö Peter Carpelan (m) Ewa Björling (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Per Eskilsson (m) Ronny Erhardsson (m) Ulf Harder (m) Lennart Nilsson (m) Peter

Läs mer

Ks 141 Dnr 93/ Chefen för tekniska kontoret föredrog ärendet. Förslag till kommunfullmäktige

Ks 141 Dnr 93/ Chefen för tekniska kontoret föredrog ärendet. Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 141 Dnr 93/98 360 Exploateringsavtal mellan Ekerö kommun och Folkhem Byggnads AB_avseende Gällstaö 1:1 m fl I samband med detaljplanearbetet avseende fastigheterna Gällstaö 1:1 m fl har tekniska kontoret

Läs mer

Kommunstyrelsen (16)

Kommunstyrelsen (16) Kommunhusets annex, kl 18.00-19.50 Peter Carpelan (m), ordf Solveig Brunstedt (c) tom del av 124 Lennart Nilsson (m) Ulric Andersen (s) Anna-Karin Ullgren (m) Gun Häll (s) Jan-Eric Billter (fp) tom 123

Läs mer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Beslutande Ledamöter. Ersättare. Övriga. Justering Justerare Plats och tid Justerade paragrafer

Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Beslutande Ledamöter. Ersättare. Övriga. Justering Justerare Plats och tid Justerade paragrafer Tid och plats ande Ledamöter Ersättare Övriga, 18.00- i Debatten Peter Carpelan (M), ordf. Vakant (M) Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Gunilla Lindberg (FP), 1:e

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 1 februari 2011, kl. 18.00 19.20 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Robert Brente (M) Stig Marklund (MP) Inger Linge (M)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 31 januari 2012, kl. 18.00-18.30 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige 2 EKERÖ KOMMUN centrum, kl 19.00 21.15 Kulturhuset, Ekerö Anna-Karin Ullgren (m) Emma Jakobsson (fp) Ulric Andersen (s) Lena Blomstergren (m), ordf Leif Hagström (kd) Gun Häll (s) Ulf Harder (m) Christina

Läs mer

Kommunhusets annex, kl Peter Carpelan (m), ordf Solveig Brunstedt (c) fr 42

Kommunhusets annex, kl Peter Carpelan (m), ordf Solveig Brunstedt (c) fr 42 2 Kommunhusets annex, kl 18.00-19.45 Peter Carpelan (m), ordf Solveig Brunstedt (c) fr 42 Lennart Nilsson (m) Ulric Andersen (s) Anna-Karin Ullgren (m) Gun Häll (s) Jan-Eric Billter (fp) Sven-Olof Evermo

Läs mer

Ks 1 Dnr 93/ST0120 014. Yrkanden och proposition

Ks 1 Dnr 93/ST0120 014. Yrkanden och proposition 2 Ks 1 Dnr 93/ST0120 014 Avtal mellan Ekerö kommun och Vägverkets Färjerederi avseende Ekeröleden Ekeröleden skall fr o m 2001-02-01 under högtrafik permanent trafikeras med två färjor. Med anledning av

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fredagen den 13 november 2009 Ärenden: Au 79 Internbudget 2010 Au 80 Au 81 Au 82 Överföring av resurser från Barn- och utbildningsnämnden i samband

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen. Tid: kl. 16:00. Plats: Debatten. Ledamöter kallas. Ersättare underättas

Kallelse/föredragningslista Kommunstyrelsen. Tid: kl. 16:00. Plats: Debatten. Ledamöter kallas. Ersättare underättas Tid: kl. 16:00 Plats: Debatten Ledamöter kallas Ersättare underättas Adam Reuterskiöld (M), ordförande Ledamöter Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Lennart Nilsson (M) Kjell Öhrström (M) Lars Forssell (M)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Kf 1 Dnr 04/KS 30. Information Preliminärt bokslut 2003

Kf 1 Dnr 04/KS 30. Information Preliminärt bokslut 2003 2 Kf 1 Dnr 04/KS 30 Information Preliminärt bokslut 2003 Kommunledningsstaben har 2004-02-12 upprättat tjänsteutlåtande avseende preliminärt bokslut för år 2003. I ärendet yttrar sig Peter Carpelan (m),

Läs mer

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Erskinesalen, kulturhuset Ekerö Centrum, kl

EKERÖ KOMMUN. Kommunfullmäktige Erskinesalen, kulturhuset Ekerö Centrum, kl 1 Erskinesalen, kulturhuset Ekerö Centrum, kl. 18.30-20.00 Peter Carpelan (m) Nicke Björling (m) Krister Skånberg (mp) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Ulric Andersen (s) Anna-Stina Eklund-Wivallius

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Margaretha Wiberg (M) Ingemar

Läs mer

Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125)

Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125) Sammanträdesprotokoll 108 Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125) Beslut beslutar att motionen ska anses behandlad. Reservationer Socialdemokraterna i, Öpartiet i, Miljöpartiet i, Liberalerna i

Läs mer

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl

Kulturhuset, Ekerö centrum, kl EKERÖ KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-06-20 1(20) Kulturhuset, Ekerö centrum, kl 19.00 20.40 Peter Carpelan (m) Olle Setterlund (fp) Krister Skånberg (mp) Ewa Björling (m), ordf Rolf Nielsén (fp) Ulric Andersen

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 23 april 2013, kl. 16.00 22.00 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum (matpaus 18:10-18:50) Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Ingegerd Danielsson (FP) Lars Holmström

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Kommunfullmäktige. Tid: kl. 18:00. Plats: Mälarökyrkan. Ledamöter kallas. Ersättare underättas

Kallelse/föredragningslista Kommunfullmäktige. Tid: kl. 18:00. Plats: Mälarökyrkan. Ledamöter kallas. Ersättare underättas Tid: kl. 18:00 Plats: Mälarökyrkan Ledamöter kallas Ersättare underättas Peter Carpelan, ordförande Ledamöter Adam Reuterskiöld Lena Gerby Alvar Kårfors Helena Butén Lennart Nilsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Torsdagen den 9 februari 2012, kl. 18.00 18.50 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Robert Brente (M) Krister Skånberg (MP) Inger Linge

Läs mer

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 101 KS2019/198 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag Beslut s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller socialnämndens äskande med 5,2 mnkr. Finansiering av tilläggsanslaget

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kumla Folkets hus, måndagen den 13 december 1999, klockan 18.30-18.55 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Kjell Hellberg Johan

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll Tid och plats Tisdagen den 9 november 2010, kl 18.00 20.15 i kommunhuset ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Jan Runesten (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Åke Svensson (M) Lotta Claussnitzer (M)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ks 98 Dnr 00/KS Maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg

Ks 98 Dnr 00/KS Maxtaxa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg 2 Ks 98 Dnr 00/KS140 706 Mataa i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Ärendebeskrivning Riksdagen har beslutat att fr o m 2002-01-01 kan kommunerna införa mataa i förskoleverksamheten och skolbarnsomsorg.

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Ks 57 Dnr 00/KS25 214

Ks 57 Dnr 00/KS25 214 2 Ks 57 Dnr 00/KS25 214 Samråd om förslag till detaljplan för Västra Sandudden, etapp 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott gav 1999-10-05 stadsarkitektkontoret i uppdrag att upprätta detaljplan för bostadsbebyggelse

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5)

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Sammanträdesprotokoll 2019-04-24 Barn- o utbildningsnämnden 35 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Kommunhuset, kl

Kommunhuset, kl Kommunhuset, kl 18.00-19.45 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Anders Bodolla (m) Bertil Bjarnevi (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig Brunstedt (c) Sivert Åkerljung (kd)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 124-129 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 14.00 17.25 Beslutande Övriga deltagare Protokolljusterare Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c)

Läs mer

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP)

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP) 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum

AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046. Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 2?. AU 9:29 Dnr. KS 2014/0046 Svar på motion nr 2/2014 från Ann-Christine Furustrand (S) - Ständig medborgardialog i centrum Arbetsutskottets

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 9 april 2013, kl. 18.00-22:00 Wrangelska salen, Ekebyhovs slott Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2006-02-15 2. 1 Dnr 06/BUN47 611. Barn- och ungdomsnämndens beslut

Barn- och ungdomsnämnden 2006-02-15 2. 1 Dnr 06/BUN47 611. Barn- och ungdomsnämndens beslut 2006-02-15 2 1 Dnr 06/BUN47 611 Uppföljning av läs- och skrivundersökning år 3 och 8 under 2005, information Göran Hedström, produktionschef informerade nämnden om uppföljningen av läs- och skrivundersökning

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Utredning av Mobackenskolan och område väst

Utredning av Mobackenskolan och område väst SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 531 Dnr KS 2015-000831 291 Utredning av Mobackenskolan och område väst Sammanfattning Nämnden för support och lokalers arbetsutskott anför att i samband med att inomhusmiljöproblemen

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 11 maj 2010, kl. 13.00-17.00 rum 386, kommunhuset ande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Anna-Karin Ullgren (M) Lennart Nilsson (M) Jan-Erik Billter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten

Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunstyrelsens kontor Datum 2016-08-26 Dnr 2013/0402 Till Kommunstyrelsen Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten Sammanfattning Kommunstyrelsen

Läs mer

Margaretha Wiberg (M) P A Hammarström (S) Daniel Liljeqvist Lena Burman Johansson Karolina Nygren. Camilla Östlund. Kjell Öhrström (M)

Margaretha Wiberg (M) P A Hammarström (S) Daniel Liljeqvist Lena Burman Johansson Karolina Nygren. Camilla Östlund. Kjell Öhrström (M) 1 / 11 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Christina Blom Andersson

Läs mer

Cecilia Norlin (m) Hans Gyllingmark (m) Lars Holmström (s) Britt-Marie Hammar. Inger Linge Gun Häll Bertil Bjarnevi

Cecilia Norlin (m) Hans Gyllingmark (m) Lars Holmström (s) Britt-Marie Hammar. Inger Linge Gun Häll Bertil Bjarnevi Peter Carpelan (m) Peter Räst (m) Krister Skånberg (mp) Anna-Karin Ullgren (m) Ronny Erhardsson (m) Ulric Andersen (s) Lennart Nilsson (m) Frida Tamker (m) Gun Häll (s), ordf 90-98 Anna-Stina Eklund-Wivallius

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 9 oktober 2012, kl. 18.00- i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer