SPELETS MÅL INLEDNING INNEHÅLLET I DEN HÄR GUIDEN HÄMTA DIZED!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPELETS MÅL INLEDNING INNEHÅLLET I DEN HÄR GUIDEN HÄMTA DIZED!"

Transkript

1

2 INLEDNING 1-01 Kära läsare! Du är på väg in i ett storslaget äventyr. Denna handbok kommer att visa dig hur man spelar Race to the North Pole. Så studera denna guide noga - din framgång hänger på det. Ha kul med spelet - loppet är igång! INNEHÅLLET I DEN HÄR GUIDEN SPELETS MÅL Ditt mål är att vara den första att nå Nordpolen i mitten av brädet med hela din expedition. Men akta dig, Arktis är skoningslöst! Sporadiska stormar kommer att rotera spelbrädet och listiga konkurrenter gör äventyret spännande och utmanande varje gång du spelar! 1-04 HÄMTA DIZED! om Den här guiden är indelad i fem kapitel: (I) Inledning, (II) Spelets Startuppställning, (III) Hur man Spelar, (IV) Ismasker (Redskap och Faror), (V) Ytterligare Förslag Du kan använda en smart enhet tillsammans Race to the North Pole för att få extra innehåll till spelet och nya sätt att spela det på. Appen gör spelet ännu roligare och snabbare att lära sig, så hämta Dized nu på

3 1-05 STARTUPPSTÄLLNINGS EXEMPEL FÖR 3 SPELARE (1) Spelbrädet, (2) Basläger, (3) Sprickor, (4) Nordpolskiva, (5) Poängbrickan, (6) Lagbräde och dess Redskap, (7) Fartyg, (8) Figurer (expeditionsmedlemmar), (9) Markören för aktuell spelare, (10) Handlingskortshög, (11) Tillgängliga Handlingskort, (12) Stormhög, (13) Kasthög, (14) Hög med Ismasker, (15) Kastade Ismasker, (16) Isbjörn. (Fullständig lista av spelets komponenter finns på guidens baksida.)

4 2-02 FÖRBERED SPELBRÄDET 4 1 KAPITEL II 2 GÖR I ORDNING SPELET 3 5 x16 6 Lägg ut bottenspelbrädet (1) och placera axeln (2) i hålet i mitten. Placera toppbrädet (3) och dess ram (4) ovanpå bottenspelbrädet. Kontrollera att du har fönsterbrickor i alla 16 fyrkantiga hål (5). Använd båtarna i hörnen för att rikta in toppbrädet. För det grundläggande spelet, använd Nordpolskivan med en känga på (6). Toppbrädet och Nordpolskivan ska rotera lätt mot varandra. TA BORT BLANKA DELAR OCH DELA UT HANDLINGSKORTEN 2-03 Ta bort alla delar som är markerade med en pensel. Du kan inkludera dem i spelet när du har skapat innehållet på dem. Blanda Handlingskorten och dela ut 12 kort uppåt på spelbrädet. Gör sen en hög av de återstående korten genom att placera dem nedåt i hörnet av spelbrädet. SORTERA ISMASKSMARKÖRERNA 2-04 Vänd de runda Ismaskerna med mask sidan ner och dela in dem i tre högar enligt deras bakgrundsfärg. Gröna och bruna är Redskap och blåa är Faror.

5 VÄLJ ELLER DRA LAG OCH FARTYG 2-05 PLACERA ISMASKER PÅ SPELBRÄDET 2-06 x10 Välj eller dra ett Lag och ett Fartyg för varje spelare. Dessa är placerade på spelbrädets sidor, en spelare per sida. Ge varje spelare de två bruna startredskapen som visas på deras lagbräde och 4 Figurer som har samma färg som spelarens fartyg. Ta bort resten av de bruna startredskapen från spelet. PLACERA RÄTT MÄNGD FIGURER PÅ FARTYGEN 2-07 Placera Figurerna på ditt fartyg enligt följande: två spelare 4 figurer, tre spelare 3 figurer och fyra spelare 2 figurer. Extra Figurer placeras på Poängbrickan på dess specifika färger, nedifrån. Symbolerna på Figurerna hjälper dig att identifiera de olika medlemmarna i ditt lag. Vänd och blanda de gröna Redskapsmarkörerna. Lägg ut en på varje hörn av spelbrädet och en på Poängbrickan, som placeras bredvid spelbrädet. Dessa är för de spelare som når Redskapen först. Vänd nu de blåa Faror markörerna och blanda dem tillsammans med resten av Redskapen. Skapa en hög av 10 Ismasker på toppen av kompassen i hörnet av spelbrädet. Ta bort resten ur spel utan att avslöja vilka de är. VÄLJ VEM SOM BÖRJAR OCH STARTA LOPPET! 2-08 För att välja spelaren som ska börja, släppa en Figur av varje färg på toppen av Nordpolen. Spelaren närmast får Markören för aktuell spelare och startar spelet. Flytta alla Figurer tillbaka till deras platser. Du kan slumpmässigt välja riktning på nordpolen och toppbrädet till något tillåtet läge.

6 FÖRFLYTTNING I ARKTIS 3-02 KAPITEL III HUR MAN SPELAR Du flyttar runt på ett 8 gånger 8 grid mot mitten, där Nordpolskivan bildar en egen kvadrat. Varje ruta kan bara hålla en Figur. Du kan inte gå igenom en redan upptagen ruta. Du kan bara flytta in i en upptagen ruta genom att göra ett bakhåll på en Figur, vilket puttar Figuren tillbaka till dess Fartyg. Du kan inte gå över sprickor, men du kan kringgå dem med en diagonal förflyttning så länge du inte korsar en kontinuerligt gående spricka ATT SPELA EN TUR 1/4 3/4? 4/4 Din tur består av fyra faser: (1/4) Res från Fartyget till Baslägret, () Utför en handling, (3/4) Kontrollera vädret, (4/4) Avsluta din tur. Spelarnas turer går sedan i medurs ordning. FAS 1: RES FRÅN FARTYGET TILL BASLÄGRET /4 Om du har några Figurer på ditt Fartyg i början av din tur, flytta då en av dem till någon av rutorna vid ditt Basläger. Ditt Basläger är alltid de fyra rutor som är markerade med fotspår på din sida av bordet.

7 BASLÄGREN ÄR SÄKRA TILLFLYKTER /4 A FAS 2: UTFÖR EN HANDLING B + 2 C Du kan inte göra ett bakhåll i, från eller till Baslägret men en vanlig förflyttning är tillåten. En enskild ruta vid Baslägret kan hålla flera Figurer, till skillnad från resten av spelbrädet. DU KAN UTFÖRA OLIKA HANDLINGAR Dina Handlingskort är alltid på din sida av brädet. Symbolerna visar möjliga handlingar. (1) Handlingstyper: A) Flytta utan att göra ett bakhåll, B) Flytta eller flytta och genomför ett bakhåll, C) Genomför ett bakhåll utan att flytta. (2) Den tillåtna handlingen. (3) Stormsymbol med punkter som avgör när brädet roterar. OM MÖJLIGT MÅSTE DU UTFÖRA EN HANDLING A/ B 6 A?? 2 3 (1) Rakt steg (horisontellt eller vertikalt). (2) Diagonalt steg. (3) Ett eller två steg rakt i en och samma riktning. (4) Ett steg i någon riktning. (5) Slunga och genomför ett bakhåll på en Figur i en horisontell eller vertikal linje från din Figur utan att flytta dig själv. Du kan slunga över sprickor, men inte genom andra Figurer. (6) Stjäl och spela något av Handlingskorten på spelbrädet som har stormpunkter på sig. Släng endast Stjäla-kortet / 4/4 A) Spela ett av dina Handlingskort och utföra den handlingen med en av dina Figurer på spelbrädet. De använda korten bildar en Stormhög där alla punkter förblir synliga. B) (1) Om du inte kan spela utan att använda ett Redskap och du inte vill använda ett, då kan du (2) kasta dina kort och dra 3 nya. (3) Om du kastar ett av dina Redskap kan du fortsätta din tur normalt genom att göra en handling. Gå annars vidare till Fas 4.

8 DU KAN GENOMFÖRA ETT BAKHÅLL PÅ DINA KONKURRENTER 3-09 HUR MAN GENOMFÖR ETT BAKHÅLL 3-10 När du gör ett bakhåll på en konkurrent, flyttas deras Figur tillbaka till dess Fartyg och du får en Ismask från högen ovanpå kompassen. Efter att den sista Ismasken tagits från stapeln, gäller baslägrets regler för hela spelplanen: bakhåll är inte längre tillåtna och flera Figurer kan befinna sig på en och samma ruta. Vanligtvis genomförs bakhåll genom att man utför en bakhållshandling och flyttar in i en upptagen ruta. Med slunga-handlingen kan du genomföra ett bakhåll på avstånd utan att förflytta din Figur. Du kan inte göra ett bakhåll mot dina egna Figurer eller igenom dem ERHÅLLA ISMASKER 3-12 ATT ANVÄNDA REDSKAP = Du erhåller Ismasker genom att hitta dem på spelbrädet eller genom bakhåll. Om du får en Ismask, vänd på den - är det ett Redskap kan du antingen använda det omedelbart eller lägga till det i förrådet på ditt lagbräde, men Faror händer däremot direkt. Se kapitel IV för mer information. 4! / 1/4 3/4 4/4 Du kan använda hur många Redskap du vill innan fas 4: Avsluta din tur. Alla Redskap kan endast användas en gång och kastas efter användning. Gränsen för hur många Redskap du kan ha i ditt förråd är 3 st, om du får en fjärde måste du använda eller kasta den omedelbart.

9 NÅ NORDPOLEN OCH VINN SPELET /4 = Att förflytta sig till Nordpolskivan kräver ytterligare ett steg ifrån de fyra rutor som omger den. Du kan endast nå Nordpolen från riktningen märkt med en känga. Det kan vara något av de steg du kan ta, både rakt eller diagonalt. Figurer som når Nordpolen placeras direkt på Poängbrickan. När du lyckats få hela ditt expeditionslag till Nordpolen vinner du spelet direkt. STORMARNA ÄNDRAR ALLT! 3-14 FAS 3: KONTROLLERA VÄDRET /4 När stormen inträffar vrids toppbrädet enligt det översta kortet i Handlingskortetns hög: blå storm - en fjärdedel rotation medurs, röd storm - en fjärdedel rotation moturs och lila storm - ett halvt varv i endera riktning. Efter stormen kastas alla kort som låg i Stormhögen. Nästa spelat Handlingskort startar en ny hög Räkna ihop alla punkter i Stormhögen. När det finns tillräckligt med punkter, inträffar en storm och toppbrädet roteras. Mängden punkter som behövs beror på antalet spelare: två spelare 8 punkter, tre spelare 10 punkter och fyra spelare 12 punkter. FAS 4: AVSLUTA DIN TUR! /4 Avsluta din tur genom att dra Handlingskort så att du har tre kort framför dig och flytta den Markören för aktuell spelare till nästa spelares Fartyg. Observera att en spelare kan få färre än tre Handlingskort inför sin nästa tur till följd av en storm! Om Handlingskortshögen är slut, blanda högen med kasserade Handlingskort och skapa en ny.

10 POLARHUNDAR, SNÖSKOR OCH RYGGSÄCKAR! KAPITEL IV ISMASKER - REDSKAP OCH FAROR 3/4 (1) POLARHUND - Spela ett extra Handlingskort under din tur. Kom ihåg att kontrollera vädret efter varje spelat kort. (2) SNÖSKOR - Gå över sprickor med ett Handlingskort. (3) RYGGSÄCK - Lägg ett Handlingskort som är framför dig i din ryggsäck innan fas 4. Spela det senare istället för att spela ett av korten framför dig, varefter Ryggsäcken kasseras. IGLOOS, HACKOR OCH KOMPASSER! (4) IGLOO - Sätt din Figur i igloon där den inte kan utsättas för ett bakhåll. Du kan inte heller göra ett bakhåll från en igloo. Kassera igloon när en Figur förflyttar sig från den. De kan inte byggas på den svaga isen i mitten av brädet. (5) HACKA Använd med en flytt för att ta sig till Nordpolen från alla håll eller med ett bakhåll för att bryta en igloo och utföra ett bakhåll på en Figur inuti. (6) KOMPASS - Vrid Nordpolen till någon tillåten riktning FAROR HÄNDER DIREKT! 7 8 = + = 9 (7) STORM - Vrid brädet enligt Faran och kassera den sedan. Kassera inte Stormhögen. (8) HÅL I ISEN & (9) ISBJÖRN - Byt Figuren som just utförde bakhållet med Faran som nu upptar rutan. Figuren går tillbaka till sitt Fartyg. När ISBJÖRNEN är i spel kan spelare, efter samma spelregler, nyttja deras handlingar för björnen istället för deras Figur. Björnen kan förflytta sig, utföra ett bakhåll, använda Redskap eller till och med gå till Nordpolen. Björnen kan även bli utsatt för bakhåll i vilket fall den blir kasserad.

11 SAMARBETA! KAPITEL V 5-02 VS. YTTERLIGARE FÖRSLAG Fyra spelare kan gå med på att samarbeta två mot två och spela blå och vit mot orange och svart. Använd de andra sidorna av Fartygen för att enklare komma ihåg. Spela med 3 Figurer per spelare och använda Nordpolskivan med två sidor öppna. När ett lag får alla sina 6 Figurer till Nordpolen så vinner de ANPASSA MED BLANKA DELAR?? Du kan anpassa spelet med de blanka delar som är markerade med en pensel. Skapa nya Regler, Handlingar, Redskap, Faror, Lag och Nordpoler! Observera att blanka delar är inte en del av spelet så ta bort dem när du ställer upp spelet. Kom också ihåg att använda Dized för att hitta roliga nya regler, nya sätt att spela det på och mycket mer! HUSREGLER (GÖR-DET-SJÄLV) 5-04

12 Snabbguide MÅL - Få hela din expedition till Nordpolen för att vinna! VARJE TUR ÄR INDELAD I FYRA FASER ISMASKER Ta en Ismask från brädet eller få en när du gör ett bakhåll. Redskap kan användas före fas 4. Kastas efter användning. POLARHUND - Spela ett extra kort under din tur. STORMAR När en storm inträffar så roteras toppbrädet. En storm inträffar när nog punkter har samlats i Stormhögen. Stormens riktning visas på det översta kortet i dra högen. FAS ETT Ta en Figur från Fartyget till Baslägret. FLYTTA utan bakhåll FAS TVÅ Gör en förflyttning eller ett bakhåll för en Figur. Lägg till kortet till Stormhögen. MÖJLIGA HANDLINGAR FLYTTA FÖR ETT BAKHÅLL FAS TRE Kontrollera vädret (se boxen till vänster). FAS FYRA Fyll dina kort till tre och flytta Spelarmarkören till nästa spelares Fartyg. BAKHÅLL utan flytt SNÖSKOR - Korsa sprickor med en handling. RYGGSÄCK - Spara ett kort och spela det senare istället för ett framför dig. IGLOO - Läggs under en Figur. Inget bakhåll till eller från en igloo. Tas bort när den gås på. Ingen igloo på den svaga isen i mitten. HACKA - Används med en handling. Klättra till Nordpolen från alla riktningar eller bryt en igloo under ett bakhåll. KOMPASS - Rotera Nordpolen till en tillåten position. Faror händer direkt! Stormhögen kastas efteråt. Playmore Games Inc. MARSCH SVÄNG GALOPP RUSA SLUNGA Ett steg i någon tillåten riktning. Ett eller två steg rakt i en riktning. Ett bakhåll utan att flytta. Kan göras över sprickor men inte genom Figurer. SNO Spela vilken handling från brädet som helst. Kastas efter. STORM - Omedelbar storm i den visade riktningen. Ta inte bort Stormhögen. HÅL I ISEN & ISBJÖRN - Byt Figuren mot denna markör. Figuren tillbaka till Fartyget. Björnen agerar som en figur - handlingar kan spelas på björnen. Kan bli utsatt för bakhåll.

13 v1.3

Utförliga regler för TRAX

Utförliga regler för TRAX Utförliga regler för TRAX Innehållsförteckning Vad är TRAX? Sid 2 Grundregler för TRAX Sid 3 Vad är en tvingad yta? Sid 4 Vad är en vinnande ögla? Sid 6 Vad är en vinnande linje? Sid 7 Grundläggande strategiska

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Eleverna kan två och två eller i större grupper på ett lekfullt sätt träna följande: Talinnehåll Addition Subtraktion Multiplikation

LÄRARHANDLEDNING. Eleverna kan två och två eller i större grupper på ett lekfullt sätt träna följande: Talinnehåll Addition Subtraktion Multiplikation LÄRARHANDLEDNING LH Tärningsövningar innehåller blandade matematikövningar inriktade på skolår F - 5 och kan med stor fördel användas som extra resursmaterial och idébank. Med korten som bas går det lätt

Läs mer

Handbok Othello. Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Othello. Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Hur man spelar 6 3 Spelets regler, strategi och tips 7 3.1 Spelets grunder.......................................

Läs mer

Handbok Othello. Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok Othello. Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll Clay Pradarits Utvecklare: Mario Weilguni Granskare: Lauri Watts Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Hur man spelar 6 3 Spelets regler, strategi och tips 7 3.1 Spelets grunder.......................................

Läs mer

M 4 M 3 L 1 M 4 S 2 S 1 S 1 S 2 M 2 XL 3 M 2 XL 3 XL 4 M 3 XL 3 XL 3 S 4 S 3 L 2 S 3 L 2 L 1 L 2 L 1 S 2 M 2 M 3 M 2 S 4 S 1 M 2 L 3 L 4 M 3 L 3 L 3

M 4 M 3 L 1 M 4 S 2 S 1 S 1 S 2 M 2 XL 3 M 2 XL 3 XL 4 M 3 XL 3 XL 3 S 4 S 3 L 2 S 3 L 2 L 1 L 2 L 1 S 2 M 2 M 3 M 2 S 4 S 1 M 2 L 3 L 4 M 3 L 3 L 3 2 M 2 M Z K E R 3 1 2 1 3 2 K E R 3 1 2 2 3 2 2 1 S 2 S M S 3 1 S 1 M 3 3 1 M 3 3 M X X 1 S M 1 3 3 X X 1 1 1 S X 1 2 X 1 X 2 3 X 1 X 3 X 2 X 1 X 3 X 3 X 2 2 2 2 2 2 3 1 X 2 X 3 3 3 1 X 1 X 2 3 X 2 1 M

Läs mer

Kungar och Skatter. 2. Ta sedan de fyra essen och blanda dem och lägg sedan slumpvis ut ett ess uppvänt i varje hörn (se fig 2).

Kungar och Skatter. 2. Ta sedan de fyra essen och blanda dem och lägg sedan slumpvis ut ett ess uppvänt i varje hörn (se fig 2). Introduktion Spelare: 2-4 Speltid:15min Svårighet:Lätt att lära, svårt att bemästra Komponenter: 52 kort + 1 Joker Kungar och Skatter I Kungar och Skatter spelar varje spelare en kung som beger sig ut

Läs mer

getsmart Grå Regler för:

getsmart Grå Regler för: (x²) 1 2 Regler för: getsmart Grå Algebra 8 _ (x²) 1 2 Algebra 4 (2 2³) 1 4 _ xy (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy (x²) 1 2 _ (2 2³) 1 4 _ xy 4 Algebra Algebra _ 8 Det rekommenderas att man börjar

Läs mer

Rüdiger Dorn TL XXXXX. Ett fängslande och äventyrligt brickläggningsspel för 2 4 skattjägare från 8 år.

Rüdiger Dorn TL XXXXX. Ett fängslande och äventyrligt brickläggningsspel för 2 4 skattjägare från 8 år. Rüdiger Dorn TL XXXXX Ett fängslande och äventyrligt brickläggningsspel för 2 4 skattjägare från 8 år. B åtresan till Karuba var mycket lång. Väl på ön bildar varje deltagare en grupp om fyra äventyrare.

Läs mer

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet

SPELREGLER. Delar i spelet. Antal spelare. Spelet i korthet SPELREGLER Delar i spelet 1 spelplan 6 spelpjäser 6 x 8 magikerkort 6 spelbrickor 6 x 40 markörer 6 fat att lägga markörerna på 50 frågekort 25 rosa Gissa magiker -polletter 1 tärning Spelbricka Antal

Läs mer

Användarmanual Wapspel

Användarmanual Wapspel Användarmanual Wapspel Innehållsförteckning No Refuge...2 Telefonkrav...2 Inloggning...3 Huvudmenyn...3 Spelet...4 Spelplanen...4 Radar...5 Extra tillbehör...6 Earthquake...6 Night mission...6 Datorspelare...6

Läs mer

Digital Choice 12 + MER, MER, MER!

Digital Choice 12 + MER, MER, MER! MER, MER, MER! Digital Choice Du hämtar de minikategorier du vill ha på mytpchoice.se Det finns över 100 minikategorier, t.ex. Hjältar & hjältinnor, Sci-Fi & fantasy, Resor & äventyr, Mode & trender, Myter

Läs mer

Sivu 1/6 Innehåll 2 kartor (spelplaner), 2 ark plastfilm (som används ovanpå spelplanen), Checkometer, 28 checkometerkort, 18 utrustningskort, 210 terrängbrickor, 2 whiteboardpennor Spelets mål I Discovery

Läs mer

e ee Innehåll Spelkoncept E F H Hur mycket färg kan du egentligen se? 12 pilkort 98 färgkort

e ee Innehåll Spelkoncept E F H Hur mycket färg kan du egentligen se? 12 pilkort 98 färgkort Hur mycket färg kan du egentligen se? Wolfgang Warsch Spelare: 2-5 Ålder: från 8 år Tidsåtgång: ca 15 minuter Innehåll 12 pilkort 98 färgkort 3 var i rött, gult, grönt och blått framsida 10 27 22 14 baksida

Läs mer

getsmart Lila Regler för:

getsmart Lila Regler för: 3 2 Regler för: getsmart Lila 9 Graf y 4 7 3 2 2 3 Funksjon 1-4 4-3 -2-1 -1 1 2 3-2 x f(x)= f(x)= 3 2 2 3 3 2 2 3-3 -4 Graf 9 3 2 2 3 Funksjon 7 Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna

Läs mer

Sivu 1/5 Innehåll Förberedelser Spelets mål Hur man flyttar Öppna havet Passadvindarna Sunden Skatten Kapning Spelets slut Andra PIRATER spel Spelets innehåll 12 sjörövarskepp med dekaler, 2 tärningar,

Läs mer

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO

Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO Sagaforms spelregler SCHACK, FIA MED KNUFF, BACKGAMMON, DOMINO SCHACK Schack matt När en av motståndarens pjäser hotar kungen säger man att den står i schack. Schack matt - I schack vinner den som först

Läs mer

Innehåll. [pg 1] Arabiens nomader. Missa inte chansen att få leda en karavan genom Arabiens öknar!

Innehåll. [pg 1] Arabiens nomader. Missa inte chansen att få leda en karavan genom Arabiens öknar! [pg 1] Arabiens nomader Missa inte chansen att få leda en karavan genom Arabiens öknar! Pröva på hur det är att resa från stad till stad och fånga vilda djur som du säljer på marknaden. Men se dig för

Läs mer

Kom igång med Communicate In Print

Kom igång med Communicate In Print * Välj bildtyp Kom igång med Communicate In Print Klicka på Ordlista för att välja vilken typ av bilder du vill arbeta med. (Som standard startar programmet med ordlistan innehållande Widgitbilder. Detta

Läs mer

UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1.

UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1. UPPGIFT 1 V75 FIGUR 1. Varje lördag året om spelar tusentals svenskar på travspelet V75. Spelet går ut på att finna sju vinnande hästar i lika många lopp. Lopp 1: 5 7 Lopp 2: 1 3 5 7 8 11 Lopp 3: 2 9 Lopp

Läs mer

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02 MÅLVKTSTRÄNING K HÖLLVIKEN P02 Syfte: tt lära ut grundläggande målvakts teknik för barn och ungdomar. Träningens fokus områden Försvarsinriktning Ställning/Positionering Greppteknik Fallteknik Rörlighet/Sidledsförflyttning

Läs mer

Allmänt om Pidro. Spelets uppbyggnad

Allmänt om Pidro. Spelets uppbyggnad Allmänt om Pidro Pidro är ett kortspel för fyra personer där ett par spelar mot ett annat par. Lagmedlemmarna sitter mittemot varandra. Pidro liknar t.ex. Bridge i det avseendet att spelet är uppdelat

Läs mer

AGA-regler. goforbundet.se/ Referens: AGA 1991

AGA-regler. goforbundet.se/ Referens: AGA 1991 AGA-regler Referens: AGA 1991 Varje formulering av dessa regler vars innehåll är identiskt, är godtagbar som ett uttryck för AGAs goregler, så länge de hänvisar till de mer kompletta regler som ges i AGAs

Läs mer

Du Kan Fixa. Rubiks kub i 8 steg KUB. ALEGA Skolmateriel AB

Du Kan Fixa. Rubiks kub i 8 steg KUB. ALEGA Skolmateriel AB Du Kan Fixa KUB Rubiks kub i 8 steg ALEGA Skolmateriel AB STEG 1 LÄR KÄNNA KUBEN DELARNA I RUBIKS KUB KANT - BITARNA Kantbitarna har 2 färger. Det finns 12 kantbitar. De är placerade i mitten av en rad.

Läs mer

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS 14538i06 2/18/00 5:05 PM Page 1 SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. FÖRSTÄRKNINGSFAS - en tredjedel av områdena ska behärskas - extra

Läs mer

Årtalet: 1855. Platsen: Amerikanska västern.

Årtalet: 1855. Platsen: Amerikanska västern. [pg 1] Claim It! Lycksökarspelet för 2-5 spelare, ålder: från 8 år. Årtalet: 1855. Platsen: Amerikanska västern. Du är en guldgrävare som stakar ut sitt område och försvarar det mot rivaler och andra motståendare.

Läs mer

Tynker gratisapp på AppStore

Tynker gratisapp på AppStore Tynker gratisapp på AppStore Innehåll Använda appen 2 Koordinatsystemet 6 Rita rektanglar i koordinatsystemet 7 Rita ellipser i koordinatsystemet 9 Rita trianglar i koordinatsystemet 11 Skapa mönster med

Läs mer

Virka C2C. LVAcrochet

Virka C2C. LVAcrochet Virka C2C Detta är en instruktion för hur man virkar i tekniken C2C som står för Corner to corner, dvs hörn till hörn. Du börjar din virkning i ett hörn och slutar i det motsatta. Varje ruta virkas på

Läs mer

Lär dig programmera! Prova på programmering med enkla exempel! Björn Regnell www.bjornregnell.se

Lär dig programmera! Prova på programmering med enkla exempel! Björn Regnell www.bjornregnell.se Lär dig programmera! Prova på programmering med enkla exempel! Björn Regnell www.bjornregnell.se Mål Så enkelt som möjligt: låg tröskel Ett riktigt programmeringsspråk: inget tak Roliga uppgifter som går

Läs mer

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK.

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK. Moment 2: Klonspel Instruktioner för deltagare Idag ska du få lära dig om: Kloner - kopior av samma figur (sprajt) Variabler - ett värde, exempelvis antal poäng Slumptal - slå en tärning för att välja

Läs mer

Corner to corner C2C filt

Corner to corner C2C filt Corner to corner C2C filt Material: Virknål nr. 5 & 6 Hobbii Tivoli Garn Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/virkad-c2c-filt Mått: Ca. 170x130cm Garnåtgång: Färg 1 Natur ca. 375g Färg 2 Mörkgrå

Läs mer

getsmart Gul Regler för:

getsmart Gul Regler för: Regler för: getsmart Gul 6 Diagram 4 Brøk Diagram 6 Brøk 4 Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna när man ska lära sig olika spel med kortleken! Kolla in hemsidan för fler powerpoint

Läs mer

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort

54 kort: 10 plockarkort 10 trädgårdsmästarkort 10 extra arbetarkort 24 fruktträdskort [page 1] Fruktmarknaden Plocka frukt och vinn fina priser på fruktmarknaden! Skicka dina plockare och trädgårdsmästare till fruktträdgården. Men se upp för tvättbjörnen - han vill stjäla din frukt! Det

Läs mer

Originator: SH Approval: Conf ROD: File Name: 55536i06.indd

Originator: SH Approval: Conf ROD: File Name: 55536i06.indd 007 DreamWorks LLC and Paramount Pictures Corporation. Camaro och alla tillhörande symboler och fordonsdesigner är varumärken som tillhör General Motors och används med licens av Hasbro, Inc. Saleen och

Läs mer

Lös Rubiks kub i 8 steg

Lös Rubiks kub i 8 steg Du Kan Fixa KUB Lös Rubiks kub i 8 steg ALEGA Skolmateriel AB STEG 1 LÄR KÄNNA KUBEN DELARNA I RUBIKS KUB KANT - BITARNA Kantbitarna har 2 färger. Det finns 12 kantbitar. De är placerade i mitten av en

Läs mer

Fönster och dörr. Kapitel 3 - Fönster och dörr... 3

Fönster och dörr. Kapitel 3 - Fönster och dörr... 3 25.05.2009 Kapitel 3... 1 Kapitel Innehåll... Sida Kapitel 3 -... 3 Fönster...3 Placera med gitter...5 Hur ser fasaden ut?...5 Öppningsbara fönster...7 Relativ positionering...7 Se på 3D-modell...9 Ytterdörrar...9

Läs mer

Sannolikhetslära till pdf.notebook. May 04, 2012. Sannolikhetslära. Kristina.Wallin@kau.se

Sannolikhetslära till pdf.notebook. May 04, 2012. Sannolikhetslära. Kristina.Wallin@kau.se May 0, 0 Sannolikhetslära Kristina.Wallin@kau.se May 0, 0 Centralt innehåll Sannolikhet Åk Slumpmässiga händelser i experiment och spel. Åk 6 Sannolikhet, chans och risk grundat på observationer, experiment

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Användarmanual. Dokumentationen finns tillgänglig på Internet:

Användarmanual. Dokumentationen finns tillgänglig på Internet: Kungliga Tekniska Högskolan 2D1954 Programutvecklingsprojekt Vårterminen 2002 Användarmanual Projekt Alpha Panic Uppdragsgivare: IABA, Institutet för Tillämpad Beteendeanalys Alex Olwal Oskar Rönnberg

Läs mer

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven.

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven. Spelregler 1. PLACERING AV SPELARNA Spelet spelas i par Spelarna står i områden som är belägna på varsin sida av nätet. Servaren sätter bollen i spel och mottagaren returnerar bollen. Mottagaren kan stå

Läs mer

Regler för: getsmart Grön

Regler för: getsmart Grön -6 Regler för: getsmart Grön 8 Hele tall 3 4 Hele tall -6-6 3-6 3 Hele tall 8 Hele tall 3 4 Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna när man ska lära sig olika spel med kortleken!

Läs mer

Kvalificeringstävling den 28 september 2010

Kvalificeringstävling den 28 september 2010 SKOLORNS MTEMTIKTÄVLING Svenska Matematikersamfundet Kvalificeringstävling den 28 september 2010 Förslag till lösningar Problem 1 En rektangel består av nio smårektanglar med areor (i m 2 ) enligt figur

Läs mer

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar REGLER FÖR 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ S P E L E T O M V Ä R L D S H E R R A V Ä L D E 2010 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Representerad av: Hasbro Europe,

Läs mer

F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001)

F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001) F3C HELIKOPTER SPORT PROGRAM 1997- (Ny manöver 2 ersätter tidigare, fr.o.m. 2001) 1. VERTIKAL TRIANGEL. Piloten står i cirkel P eller utmed en linje dragen genom dess centrum och parallellt med domarlinjen.

Läs mer

UPPGIFT 1 VÄNSKAPLIGA REKTANGLAR

UPPGIFT 1 VÄNSKAPLIGA REKTANGLAR UPPGIFT 1 VÄNSKAPLIGA REKTANGLAR FIGUR 1. Dessa två rektanglar är vänskapliga. Den ena har samma mätetal för arean som den andra har för omkretsen och tvärtom. Rektangeln till vänster har omkretsen 2 4

Läs mer

NET NET NEw Tools for NEw Targets: a challenge for youth workers MED STÖD AV. NET NET spelregler. per comunicare

NET NET NEw Tools for NEw Targets: a challenge for youth workers MED STÖD AV. NET NET spelregler. per comunicare MED STÖD AV Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor NET NET NEw Tools for NEw Targets: a challenge for youth workers NET NET spelregler B L U E B O O K I D E E per comunicare I D E E NET NET

Läs mer

Lösning till fråga 5 kappa-06

Lösning till fråga 5 kappa-06 Lösning till fråga 5 kappa-06 Figurer till uppgift a) ligger samlade efter uppgiften. Inledning Betrakta först N punkter som tillhör den slutna enhetskvadraten inlagd i ett koordinatsystem enligt figur

Läs mer

Jet Set för 2-6 spelare, ålder: från 10 år.

Jet Set för 2-6 spelare, ålder: från 10 år. [page 1] Jet Set för 2-6 spelare, ålder: från 10 år. Lyft på egna vingar! Bli rik och berömd med eget internationellt flygbolag! Europa svämmar över av resmöjligheter och du kan vara med och skapa resorna.

Läs mer

Skapa spelet Bug-race i Scratch

Skapa spelet Bug-race i Scratch 1 Skapa spelet Bug-race i Scratch Välj en figur (Sprajt) Ta bort katten med hjälp av saxen i menyraden. Välj en ny figur med knappen. Det ska vara en figur som pekar åt vänster, och helst visas ovanifrån,

Läs mer

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt!

Regler för: - Räkna med sedlar og mynt! Regler för: getsmart Kids - Räkna med sedlar og mynt! Det rekommenderas att man börjar med att se på powerpoint-reglerna när man ska lära sig olika spel med kortleken! Kolla in hemsidan för fler powerpoint

Läs mer

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör

Rev.nr 1300726. Monteringsanvisning Spa tillbehör Rev.nr 1300726 Monteringsanvisning Spa tillbehör Locklyft för fyrkantiga spa Innehållsförteckning A Stödarm 2 B Skumgummigrepp 2 C Mittdel 1 D Svängarm 2 E Lock till svängarm 2 F Bussning 4 H Monteringsbeslag

Läs mer

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh!

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Spelets Mål Målet med Yu-Gi-Oh! SAMLARKORTSPEL är att vinna en match mot din motståndare. Kort Det finns tre huvudsakliga typer av kort i Yu-Gi-Oh!: Monsterkort, Magickort

Läs mer

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Spelet hör ihop med Sveriges Radios julkalender Siri och ishavspiraterna och du kan ladda hem och skriva ut

Läs mer

Handbok SymbolEditor. Stephen P. Allewell

Handbok SymbolEditor. Stephen P. Allewell Stephen P. Allewell 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Användargränssnittet 6 2.1 Huvudfönster i SymbolEditor............................... 6 2.1.1 Redigeringsfönster................................. 6 2.1.2

Läs mer

CyberKanin. Erhåll 1 stjärna varje gång du köper ett "låt stå"-kort. CyberKanin. CyberKanin. Kort kostar 1 energi mindre (minimum 0).

CyberKanin. Erhåll 1 stjärna varje gång du köper ett låt stå-kort. CyberKanin. CyberKanin. Kort kostar 1 energi mindre (minimum 0). inte tar någon skada denna omgång. få så mycket energi som du redan har fått denna omgång. erhålla 3 energi. utveckling att erhålla 2 energi och läka 1 utveckling att tvinga alla andra monster att förlora

Läs mer

Ekvationen. www.grul.se

Ekvationen. www.grul.se Ekvationen Ekvationen Speldesign: Niklas Lindblad Carl Heath Version 1.0 Tack till: Alexander Hallberg Tidsåtgång: Ca 50 minuter inklusive efterdiskussion Antal deltagare Fungerar bäst i grupper om 2-4

Läs mer

Tillämpad biomekanik, 5 poäng Övningsuppgifter

Tillämpad biomekanik, 5 poäng Övningsuppgifter , plan kinematik och kinetik 1. Konstruktionen i figuren används för att överföra rotationsrörelse för stången till en rätlinjig rörelse för hjulet. a) Bestäm stångens vinkelhastighet ϕ& som funktion av

Läs mer

Värmdöpumpen AB. TEKNISK MANUAL -- Robit Casing System ROX -- TOPPHAMMARE ROX-DTH -- SÄNKHAMMARE

Värmdöpumpen AB. TEKNISK MANUAL -- Robit Casing System ROX -- TOPPHAMMARE ROX-DTH -- SÄNKHAMMARE Värmdöpumpen AB TEKNISK MANUAL -- Robit Casing System ROX -- TOPPHAMMARE ROX-DTH -- SÄNKHAMMARE Värmdöpumpen AB www.varmdopumpen.se Box 2101 Tel: 08-978037.971915 127 02 Skärholmen Fax:08-881344 1. INTRODUKTION

Läs mer

Användarmanual Bildstöd

Användarmanual Bildstöd Användarmanual Bildstöd Skapa program/schema i Rutnät med två kolumner. www.widgitonline.com 1 Logga in på Widgit online. Välj skapa ett rutnät 2 Widgit on line anv mall Egen design för schema/program

Läs mer

Mitt hus och jag steg för steg instruktioner

Mitt hus och jag steg för steg instruktioner Mitt hus och jag steg för steg instruktioner Till den här uppgiften behöver du ett foto på dig själv, ditt hus, en karta och en huvudlös figur. Se till att alla bilder ligger på samma ställe på din dator

Läs mer

Klara, färdiga, gå - på Skattjakt!

Klara, färdiga, gå - på Skattjakt! Klara, färdiga, gå - på Skattjakt! En turbulent skattjakt för 2-4 äventyrare mellan 5-99 år. Spelidé: Roberto Fraga Illustration: Ulrike Fischer Spellängd: 15-20 minuter Varför har de vilda skattletarna

Läs mer

Dante s Inferno (Swedish) A Strategy Boardgame by Twilight Creations

Dante s Inferno (Swedish) A Strategy Boardgame by Twilight Creations Dante s Inferno (Swedish) A Strategy Boardgame by Twilight Creations Tack för ditt inköp av Dante s Inferno. Vi hoppas verkligen att du kommer att uppskatta det, vi hade väldigt roligt när vi satte ihop

Läs mer

Handbok SymbolEditor. Stephen P. Allewell Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok SymbolEditor. Stephen P. Allewell Översättare: Stefan Asserhäll Stephen P. Allewell Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Användargränssnittet 6 2.1 Huvudfönster i SymbolEditor............................... 6 2.1.1 Redigeringsfönster.................................

Läs mer

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Ecolier

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Ecolier Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Ecolier Trepoängsproblem 1 På bilden ser du 3 pilar som rör sig och 9 ballonger som sitter fast. När en pil träffar en ballong spricker ballongen. Pilen fortsätter

Läs mer

SPRINT-HANDBOK (version 0.4)

SPRINT-HANDBOK (version 0.4) 1. FÄRG OCH FORM Detta är programmets startmeny. Texten överst på bilden (Avsluta, Ny användare, Om... och Välj användare) blir synlig då markören förs upp den blåa ramen. en ny användare. 6. 4. 5. får

Läs mer

PHOTOSHOP GUIDE. Magnus Servin

PHOTOSHOP GUIDE. Magnus Servin B I L D M O N T A G E En steg-för-steg guide av Magnus Servin. Publicerad 2008-06-18. För fler guider, tips och inspiration se www.familjenservin.se/magnus h i m m e l.jp g Inl e d n i n g Denna guide

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Formula Dice Regelverk

Formula Dice Regelverk Formula Dice Regelverk Innehållsförteckning Sida Grunder Principer för ett bra spel 1 Förkortningar 1 Inför loppet Före loppet Under loppet Efter loppet Startordning 2 Väder 2 Spelarkortet 3 Däck 3 Vinginställning

Läs mer

Handbok Bovo. Aron Bostrom Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll BOVO N 5

Handbok Bovo. Aron Bostrom Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll BOVO N 5 Aron Bostrom Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll BOVO N 5 2 Innehåll 1 Inledning 5 2 Hur man spelar 6 3 Spelets regler, strategi och tips 8 3.1 Spelregler..........................................

Läs mer

Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5

Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5 Känguru Benjamin (6. ja 7. klass) sida 1 / 5 3 poäng 1) Vilket är minst? A) 2 + 0 + 0 + 8 B) 200 : 8 C) 2 0 0 8 D) 200 8 E) 8 + 0 + 0 2 2) Vad ska bytas ut mot för att detta ska bli rätt?. = 2 2 3 3 A)

Läs mer

Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några

Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några Vad behöver du för att kunna spela? Jo, du och din motståndare behöver varsin egen kortlek med 60 kort, ett mynt att singla slant med och några polletter för att markera skador på era Pokémon. Ni kan använda

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

Bråkspelkort. Spela dig till färdigheter och förståelse. Bråk procent decimaltal diagram

Bråkspelkort. Spela dig till färdigheter och förståelse. Bråk procent decimaltal diagram Bråkspelkort Spela dig till färdigheter och förståelse Med dessa norska spelkort, kan den nödvändiga träningen av bråk och procent, bli till en rolig lek. Eleverna ges möjligheten att uppnå förståelse

Läs mer

Läxa nummer 1 klass 1

Läxa nummer 1 klass 1 Läxa nummer 1 klass 1 Rita hur det ser ut där du brukar göra läxan! Skriv namn! Det här är din läxbok för klass 1. Du kommer i regel att få en läxa i veckan hela året. Det är meningen att du ska läsa exemplet

Läs mer

Fakta: Rent Spel. Konsument Göteborg. Bakgrund, syfte och mål. Pedagogiskt Centrum. Mer information. Rent Spel - lärarhandledning

Fakta: Rent Spel. Konsument Göteborg. Bakgrund, syfte och mål. Pedagogiskt Centrum. Mer information. Rent Spel - lärarhandledning Lärarhandledning Fakta: Rent Spel Spelet är framtaget av Pedagogiskt Centrum på uppdrag av Konsument Göteborg. Tidsåtgång: Ca 60 minuter, inklusive efterdiskussion Antal deltagare: 4 28 personer. Målgrupp:

Läs mer

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar på kartlänken öppnas Båstadkartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan

Läs mer

Att ta bort spilerdug

Att ta bort spilerdug Att ta bort spilerdug I denna vägledning hittar du exempel på hur du kan ta bort spilerdugen när förflyttningen är utförd. Vi visar exemplen med en hjälpare men metoderna och principerna är de samma när

Läs mer

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Benjamin

Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Benjamin Kängurutävlingen Matematikens hopp 2018 Benjamin Trepoängsproblem 1 Bilden visar 3 pilar och 9 ballonger. När en pil träffar en ballong spricker ballongen, och pilen fortsätter vidare i samma riktning.

Läs mer

Användarhandledning för Multi-Touch-skärm Version 1.1

Användarhandledning för Multi-Touch-skärm Version 1.1 Användarhandledning för Multi-Touch-skärm Version 1.1 2 Innehåll 3 1 Starta Multi-Touch-skärmen 4 1.1 Sätt i strömkabeln till skärmen i väggen.................. 4 1.2 Lås hjulen...................................

Läs mer

Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator

Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator Öppna ett nytt dokument (ctrl-n), storleken spelar ingen större roll eftersom innehållet är vektorbaserat kan det alltid skalas om senare. Välj Pennverktyget

Läs mer

Rosepop babyfilt

Rosepop babyfilt Rosepop babyfilt Så fort jag fick ett nystan av Scheepjes Merinosoft i handen visste jag att jag ville göra en färgglad babyfilt. Perfekt att pigga upp barnvagnspromenader en grå höstkväll eller som en

Läs mer

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare 2019-04-11 1 (14) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2018-01-13 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare Kom igång

Läs mer

Sigma 8 NMCC Nordic Math Class Competition Nationell final

Sigma 8 NMCC Nordic Math Class Competition Nationell final Uppgift 1: Dela läsk och flaskor Material: Multikuber representerar läskflaskor Två vita kuber: tom flaska En vit och en blå kub, halvfull flaska Två blåa kuber: Full flaska Tre vänner hade 21 läskflaskor

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande!

Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! HUR MAN SPELAR ONLINE Genom att följa dessa steg lär du dig snabbt att spela onlinematcher... och som du kan se är det mycket enkelt, roligt och spännande! 0. SKAPA DITT EGET PERSONLIGA EMBLEM OCH DINA

Läs mer

Kravspecifikation. Sammanfattning. Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32. Version 2.0. Datum Dokumentnummer

Kravspecifikation. Sammanfattning. Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32. Version 2.0. Datum Dokumentnummer Kravspecifikation Fyra i rad Javaprojekt inom TDDC32 Version 2.0 Datum 2008-05-19 Dokumentnummer 20080215 Sammanfattning Detta är en kravspecifikation över det klassiska spelet Fyra-i-rad programmerat

Läs mer

UPPGIFT 1 TVÅPOTENSER. UPPGIFT 2 HISSEN I LUSTIGA HUSET.

UPPGIFT 1 TVÅPOTENSER. UPPGIFT 2 HISSEN I LUSTIGA HUSET. UPPGIFT 1 TVÅPOTENSER. 2 ½ ¾ = 5575186299632655785383929568162090376495104 n = 142 är det minsta värde på n för vilket 2 Ò inleds med siffrorna 55. Uppgiften består i att skriva ett program som tar emot

Läs mer

Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1

Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1 Vrida detalj samt flytta nollpunkt 1 Innehåll 1. Flytta detalj till nollpunkten... 2 2. Vrida detalj samt flytta nollpunkt.... 5 Vrida detalj samt flytta nollpunkt 2 1. Flytta detalj till nollpunkten I

Läs mer

Ungefär lika stora tal

Ungefär lika stora tal Bilaga 2:1 Arbeta med jämförelser mellan tal Ungefär lika stora tal Jämför de tre talen här nedan: 234567 234566 234568 Alla siffrorna i talen är lika utom den sista, den högra, där siffrorna är 7,6 och

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser

Kortspel. Ett spel - tusen upplevelser Kortspel Ett spel - tusen upplevelser 1 Översikt över korten i kortleken 7 8 9 10 Knekt Överste Kung Ess 2 Prova olika spel Farmor / Mormor 3-5 7, 8, 9, 10, Knekt, Överste, Kung, Ess Reglerna för detta

Läs mer

ARBETSBOK1: Kapitel 7

ARBETSBOK1: Kapitel 7 KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Att använda MatGlad i praktiken ARBETSBOK1: Kapitel 7 Laga mat steg för steg Att använda MatGlad i praktiken ARBETSBOK 1: Kapitel 7 Laga mat steg för steg Ha fokus på de personer

Läs mer

När appen startar så gör den det på en särskild sida som du bestämt ska vara Hem-sida. Du kan ändra det under Inställningar och Spara sida som Hem.

När appen startar så gör den det på en särskild sida som du bestämt ska vara Hem-sida. Du kan ändra det under Inställningar och Spara sida som Hem. Chatable Denna snabbguide går igenom det du behöver kunna för att komma igång med appen Chatable. För dig som fått appen som ett förskrivet hjälpmedel från Region Skåne finns möjlighet att få vidare utbildning

Läs mer

DET HELIGA ÅT DE HELIGA SPELKORTSERIE

DET HELIGA ÅT DE HELIGA SPELKORTSERIE DET HELIGA ÅT DE HELIGA SPELKORTSERIE Det heliga åt de heliga spelkortserien innehåller fem olika spelvarianter. Syftet med spelen är låta spelarna bekanta sig med bl.a. helgonens liv och grupperingen

Läs mer

Provverktyg för elever instruktioner [SE]

Provverktyg för elever instruktioner [SE] Provverktyg för elever instruktioner [SE] Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Göra proven 3 2.1 Logga in 3 2.2 Kontrollera ljudet för hörförståelseprovet 5 2.3 Göra ett prov 5 3 Uppgifterna 7 3.1 Uppgifter

Läs mer

Art.nr XXL Fjäril

Art.nr XXL Fjäril Art.nr. 25516 XXL Fjäril Spelet utvecklar: Färger: Lära om primära och blandade färger Rörelse i spel/siffror, kvantiteter och former: Kombinera rörelse med matematisk träning, förstå mängder, första siffror,

Läs mer

GARNMÄNGD HELA SETTET Röd nr nystan Vitt nr nystan

GARNMÄNGD HELA SETTET Röd nr nystan Vitt nr nystan Viking Superwash 1212-8 Krage, mössa, sockor och vantar Storlek Krage och mössa 2-4 6-8 10-12år GARNALTERNATIV: Viking Superwash(100% ull, superwash), Viking Alpaca Sport (30% alpaca, 40% merino ull, 30%

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Kapitel 6 Måttsättning... 3

Kapitel 6 Måttsättning... 3 1 Innehåll Sida Kapitel 6 Måttsättning... 3 Måttsätt utvändig vägg... 3 Inställning av måttsättning... 7 Ändra inställning på textstil...10 Flytta och ändra måttsättningstext...15 Två-punkts måttsättning...18

Läs mer

PowerPoint. Kapitel 1. Vasen

PowerPoint. Kapitel 1. Vasen Kapitel 1 PowerPoint PowerPoint används vanligen till att göra presentationer som antingen skall visas på dator eller som overhead. I det här exemplet visas hur programmet kan användas av elever för att

Läs mer

Handbok KNetWalk. Fela Winkelmolen Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll

Handbok KNetWalk. Fela Winkelmolen Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll Fela Winkelmolen Eugene Trounev Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Inledning 6 2 Hur man spelar 7 3 Spelets regler, strategi och tips 8 3.1 Regler............................................. 8

Läs mer