VERKSAMHETSPLAN 2016 DEL A

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN 2016 DEL A"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2016 DEL A UPPLANDS ORIENTERING GRUNDER... 2 VERKSAMHETSIDÉ OCH VISION... 3 MÅL FÖR Utvecklingsprojekt Juniorverksamhet... 4 Precisionsorientering... 6 Skidorientering... 6 Mountainbikeorientering... 7 Teknisk verksamhet... 7 Information, marknadsföring samt utbildning... 8 Ekonomi... 8 ARBETSFORMER... 9 LEDNING OCH ANSVAR... 9 ORGANISATION Aktivitetsprogram för ungdomsverksamheten Tävlingsprogram för precisionsorientering Tävlingsprogram för skidorientering Tävlingsprogram för mountainbikeorientering Övriga aktiviteter UTBILDNING RAPPORTERING EKONOMI BUDGETPLAN FÖR UOF FÖRENINGAR Verksamhetsplan del A (18)

2 GRUNDER Upplands orienteringsförbund (UOF) är en distriktsorganisation som skall ta tillvara distriktets intressen i svensk orientering. Distriktet består av 25föreningar (välkommen Föreningen Uppsala Multisport). Verksamheten i UOF planeras och genomförs för varje verksamhetsår som är lika med kalenderår, och regleras av följande styrdokument Stadgar för Upplands Orienteringsförbund Verksamhetsplan (årlig) som är planerad i Ting i november månad året före och fastställd på årsmötet i mars månad. Verksamhetsplanen består av två delar där del A omarbetas och planeras varje år. Del B innehåller handlingsregler och anvisningar som är avsedda att gälla under en längre tidsperiod, exempelvis "Anvisningar för tävlingsarrangörer", statuter för DM arrangemang mm. Målen förbereds vid "TINGET" och fastställs av årsmöte. Vid "TINGET" planeras vidare ansvariga klubbar och funktionärer samt ekonomiska resurser. Ansvariga för samordning inom respektive områden framgår nedan under kapitlet LEDNING och ANSVAR. Verksamhetsplan del A (18)

3 VERKSAMHETSIDÉ OCH VISION Orienteringssporten i Uppland bedrivs och utvecklas utifrån följande långsiktiga vision och mål: Uppländsk orientering skall från en bred bas skapa en vass topp Visionen uppnås med beaktande av svensk orienterings övergripande mål som är: Världens bästa landslag Växa genom att attrahera fler Ledord för vår sport är Gemenskap, Glädje, Hälsa, Utmaning och Tävling Vi skall erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor Vi skall utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn till våra egna förutsättningar och omvärldens förändringar Vi står för likabehandling oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller ålder Vi står bakom Idrotten vill idrottsrörelsens idéprogram Vi har ett aktivt antidopingarbete Vi är miljömedvetna Långsiktig målsättning för Upplands orienteringsförbunds är att skapa förutsättningar för fler att delta i syfte att öka antalet uppländska orienterare och bidra till rekrytering av världens bästa orienteringslandslag, i såväl orienteringslöpning, skid-, mountainbike- och precisionsorientering. Strategin de närmaste åren är att: prioritera ungdoms- och juniorverksamheten utveckla samarbete med skolorna i distriktet för att attrahera flera att börja med orientering Alla föreningar i Uppland är basen för all planering och genomförande av orienteringsverksamheten. Inriktningen för distriktsorganisationen är att skapa bra förutsättningar för föreningarnas verksamhet genom att samordna, stödja och tilldela ekonomiska resurser. Detta sker genom att för ovanstående verksamhetsprojekt utse särskilda ledare som även ingår i styrelsen för Upplands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan del A (18)

4 Mål för 2016 Utvecklingsprojekt 2018 Det finns i Uppsala en resurs i form av anställda orienteringstränare vid OLGY. Denna resurs har endast sparsamt utnyttjats för verksamheten inom distriktet och i klubbarna. Styrelsen har för avsikt att under 2016 förhandla fram ett paket där vi köper in tränarresurser på upp till 20 % av en tjänst under 3 år. Dessa resurser skall användas inom 3 områden med ca 1/3-del inom vardera: Elitkommittén med fokus på juniorverksamheten. Att skapa och bygga upp en juniortrupp att växa in i efter det att ungdomarna lämnat vår USM-trupp Ungdomskommittén för utbildning av ungdomsledare samt mentorskap och stöd åt distriktets ungdomsledare. Klubbprojekt. Klubbar som önskar stöd och inspiration i sin verksamhet ansöker hos UOF styrelse om att få disponera tränartid från denna pott. Företräde ges här åt projekt där resultatet går att återanvända i andra klubbar. Juniorverksamhet Juniorverksamhet syftar till att Upplands juniorer kan utveckla sig på alla plan som aktiv eller ledare. Uppland skall bidra att behålla juniorerna i orienteringsrörelsen och skall vara ett attraktivt distrikt för löpare som bedriver orienteringsverksamhet på elitnivå. Målet är att klubbarna kan behålla sina yngre aktiva och att ett flertal klubbar (minst fem) bedriver elitverksamhet. Juniorkommitténs roll är att hjälpa klubbarna underlätta för löpare att bedriva sin satsning i sin klubb. Rollfördelning för att nå ovanstående mål: UOF Stödjer en juniortrupp som gynnar sammanhållning och utveckling hos löparna oavsett om de tillhör en liten eller stor klubb. Samordnar och uppmuntrar till deltagande i tävlingsresor för seniorer och juniorer. Samordnar vinterträningstävlingar och träningsläger inför SM. Föreningarna Skapar förutsättningar för den som är elitorienterare att träna och tävla på elitnivå. Stödjer juniorer att utveckla sig som löpare och ledare. Förening med juniorer och elitverksamhet tillskjuter en representant till juniorkommitténs arbete. Planerad verksamhet under säsong 2016 Träningstävlingar under vintern Vi uppmuntrar klubbarna som ser möjligheten (och väderleken) att bjuda in distriktets löpare till gemensamma aktiviteter genom att utnyttja modul närtävling på Eventor. Verksamhetsplan del A (18)

5 Junioraktiviteter Läger och samlingar är öppna för alla Upplands juniorer som vill bekanta sig med respektive terräng eller delta på aktuella aktiviteter OAVSETT ambitionsnivå (du behöver alltså inte elitsatsa för att kunna vara med och utveckla din orientering!). Resor till värdetävlingar Inget planerad. Uppmaning till alla att prata med varandra och hjälpa över klubbgränserna. Ungdomsverksamhet Den gemensamma ungdomsverksamheten i distriktet syftar till att öka antalet ungdomar i Uppland som orienterar, samt ge de bästa av dessa ungdomar förutsättningar och stöd att placera sig topp 10 på USM. Ungdomskommitténs funktion är framförallt att samordna utvalda aktiviteter under året så att ungdomar från alla klubbar i distriktet har möjlighet att delta. Ungdomskommittén vill också vara med och bidra till att utveckla och förbättra orientering i skolan. UNT-cupen är viktig för rekrytering av nya orienterare och att få ut nya ungdomar på tävling i minst samma omfattning som föregående år. Antal starter skall öka med 5 % per år. Målet är att: Öka det totala antalet ungdomar som orienterar i Uppland Höja kvalitén i uppländsk ungdomsorientering för att förbättra resultaten i bl. a. USM. Öka andelen ungdomar som fortsätter upp i junioråldern Ovanstående mål nås genom att UOF Organiserar och planerar verksamhet för ungdomar som är aktuella för USMtruppen tillsammans med distriktets Unga Ledare Anordnar USM-resan Anordnar distriktsläger Anordnar UNT-cupen Anordnar Uppland League Stöttar och uppmuntrar fortsatt utbildning av Unga Ledare Fortsatt utvecklingsarbete av skolorientering Föreningarna Organisera och bedriva en målmedveten ungdomsverksamhet utifrån UOF visioner och mål. Ge föreningens ungdomsledare stöd och resurser for att bedriva en målmedveten ungdomsverksamhet Nominera deltagare och ledare till UOF ungdomsverksamhet Stöttar skolorna i sitt närområde om de vill ha hjälp med skolorientering Verksamhetsplan del A (18)

6 Precisionsorientering Pre-O verksamheten skall bedrivas som en naturlig del av föreningarnas verksamhet och som en kompletterande del av utbildningen av fotorienterare. Discipliner som stafett och tempo skall vidareutvecklas. Stimulera till ett ökat engagemang från distriktets föreningar. Träningstillfällen skapas inom distriktet och i samarbete med närliggande distrikt. Ovanstående mål nås genom att UOF Stimulera till att öka antalet arrangemang i distriktet Säkerställa att vi har utbildade banläggare och bankontrollanter i distriktet Tillhandahålla speciellt PreO-materiel Föreningarna Utveckla och anordna PreO-verksamhet inom föreningen. Rekrytera deltagare Anordna Pre-O tävlingar Utse Pre-O ansvarig i föreningen Skidorientering Det övergripande målet för UOF är att erbjuda tränings- och tävlingsverksamhet inom distriktet. Verksamheten är starkt beroende av gynnsamma vinterförhållanden (snö och kyla). Kraven på snötillgång är större än för längdåkningen genom att spårsystemen i större utsträckning går i obanad terräng. Det måste därför ställas stora krav på flexibilitet av föreningarna att med kort varsel kunna genomföra tränings- och tävlingsarrangemang när de rätta förutsättningarna infinner sig. Skidorienteringens verksamhetsår börjar 1 nov. och slutar 31 okt. påföljande år Ovanstående mål nås genom UOF Medverka till att ett ökat antal enkla arrangemang på distriktsnivå (närtävlingar) genomförs. Utse DM-arrangör (i samverkan med angränsande distrikt) Utse DM-arrangemang i angränsande distrikt som reservarrangemang för UOF när DM ej kan genomföras i Uppland Uppmuntra till att Upplandsungdomar deltar i USM och Riksläger för ungdom Föreningarna Anordna träningsarrangemang Inbjuda orienterarna till skidorienteringsträningar som en del i vinterträningen Arrangera DM på uppdrag av UOF (DM-plan) Anordna närtävlingar (enkla arrangemang) Verksamhetsplan del A (18)

7 Utse kontaktperson för SkidO i föreningen Förslag på arrangörsklubbar: Häverödals SK IF Thor Långhundra IF OK Rodhen OK Roslagen Rimbo SOK Sigtuna OK Tierps SOK Mountainbikeorientering Det övergripande målet är att utveckla tävlings- och träningsverksamheten inom distriktet. På sikt skall DM kunna arrangeras. Mountainbikeorientering skall även kunna erbjudas som en grennära tränings- och tävlingsform för skidorienterarna under barmarkssäsongen men även som träning för orienteringslöparna i lägen då skador försvårar/förhindrar löpträning. Ovanstående mål nås genom UOF Information och utbildning MTBO-kartan Banläggning Tillstånd Utrustning Föreningarna Anordna träningsarrangemang Anordna närtävlingar (enkla arrangemang) Om möjligt revidera karta över lämpligt område för MTBO till MTBOstandard Utse kontaktperson i föreningen för MTBO Teknisk verksamhet Den tekniska verksamheten syftar till att vara ett stöd för tävlingsverksamheten i orienteringslöpning i Uppland med målen Att minst tretton nationella tävlingar arrangeras i distriktet under hela tävlingssäsongen. Att varje arrangerande förening har aktuell banläggarkompetens Att tävlingarna genomförs på bra kartor Ovanstående mål nås genom att UOF Utser tävlingsarrangörer och samordnar med angränsande distrikt Verksamhetsplan del A (18)

8 Godkänner tävlingskontrollanter och bankontrollanter på förslag från arrangörer. Utvecklar anvisningar och stöd för föreningarna vid tävlingsarrangemang och kartframställning (VP B) Anordnar utbildningar för banläggare Föreningarna Planerar och genomför tävlingar Föreslår bankontrollanter och tävlingskontrollanter. Upprätthåller kompetensen hos medlemmarna vad avser tävlingsarrangemang och att det genomförs enligt SOFT tävlingsregler och UOF utgivna anvisningar Tar fram kartor i enlighet med SOFT regelverk och UOF anvisningar Information, marknadsföring samt utbildning Verksamheten syftar till att stödja verksamheten genom att informera och utbilda. Genomföra den utbildning inom distriktet som föreningarna efterfrågar. Genomförande av föreningskonferenser. Ansvara för att olika informationskanaler finns och utnyttjas inom distriktet. Utveckla kontakter med alla föreningar i distriktet. Ovanstående mål nås genom att UOF Planera och samordna utbildning. Utöka samarbetet med SISU idrottsutbildarna Anordna Föreningskonferens och Ting Utveckla och vidmakthålla UOF hemsida Föreningarna Rekryterar och anmäler deltagare till anordnad utbildning Utvecklar en egen hemsida för information och marknadsföring Anordnar, genomför och rapporterar Lärgrupper Utser utbildningsansvarig i klubben Ekonomi Verksamheten syftar till att säkerställa en säker penningmedelshantering och hushålla med de ekonomiska resurserna. Ovanstående mål nås genom att UOF Utvecklar inkomstmöjligheterna till förbundet Planerar och budgeterar distriktets verksamhet. Verksamhetsplan del A (18)

9 ARBETSFORMER Orienteringsverksamheten i Uppland planeras vid ett "TING i november månad året före verksamhetsåret. Där kontrolleras hur gällande mål och planer för verksamheten uppfyllts. Vidare bestäms om mål och inriktning av kommande verksamhet, samt vem (vilka) som ansvarar för genomförandet. De som nominerats som ansvariga, arbetar fram en genomförandeplan till årsmötet i mars månad. Årsmötet fastställer den årliga verksamhetsplanen (aktivitetsplan). Genomförandeplanen innehåller delmål, aktiviteter som skall genomföras, ansvariga för genomförandet samt vilka ekonomiska och personella resurser som behövs för genomförandet. Aktiviteter och ansvar för genomförande införs i aktivitetsplanen. De ekonomiska resurserna skall ingå i den årliga budgeten. För arbetet inom Upplands orienteringsförbund tillämpas gällande stadgar och de anvisningar som framgår av verksamhetsplanen. Den verksamhet i Uppland som det finns ett brett intresse för skall prioriteras och tilldelas resurser. Utrymme skall dock finnas för utvecklande kurser, nya aktivitetsformer mm. LEDNING OCH ANSVAR Ledning För ledning och samordning av distriktets verksamhet nomineras en Distriktsledare (DL - ordförande) vid "TINGET". Vidare nomineras Ungdomsledare (UL), Precisionsorienteringsledare (PreOL), Skid- och Mountainbikeorienteringsledare (S/M-L), Teknikledare (TL), Informationsledare (IL) samt Ekonomiledaren (EkoL - kassör). Dessa väljs sedan av årsmötet och utgör också Upplands orienteringsförbunds styrelse med Distriktsledaren som ordförande. De har därmed det yttersta ansvaret inför årsmötet. UL, PreOL, S/M-L och TL blir var och en ledare för en arbetsgrupp. Arbetsgrupperna utses av respektive ledare såvida inte TINGET/årsmötet gör detta på samma sätt som de fyra huvudledarna. Ansvar Distriktsledare (DL) ansvarar för ledning och samordning av orienteringsverksamheten i Uppland samt marknadsföring och myndighetskontakter. Ungdomsledare (UL) ansvarar för att ungdomsverksamheten i UOF planeras och genomförs enligt de mål som framgår av gällande verksamhetsplan.(vp). Juniorverksamheten rapporteras via UL Precisionsorienteringsledare (PreOL) ansvarar för att Pre-O verksamhet i UOF planeras och genomförs enligt de mål som framgår av gällande verksamhetsplan (VP). Skid- och mountainbikeorienteringsledare (S/M-L) ansvarar för att SkidO och MTBO verksamheten i UOF planeras och genomförs enligt de mål som framgår av gällande verksamhetsplan (VP). Verksamhetsplan del A (18)

10 Teknikledare (TL) ansvarar för stöd och samordning av distriktets tävlingsplanering, banoch tävlingskontroll, kartverksamhet, regeltolkning, datastöd och miljö/markfrågor inom orienteringslöpning. Information- och utbildningsledare (IL) ansvarar för att samordna information och utbildning inom distriktet. Är kontaktman mot SISU Idrottsutbildarna. Ekonomiledare (EkoL) kassör, ansvarar för budgetarbetet, delger övriga ledare planeringsunderlag, svarar för redovisning av ekonomiska transaktioner, gör bokslut. Beslutanderätt Beslutanderätt för DL,, UL, PreOL, S/M-L, TL, ILoch EkoL får utövas inom ramen för ovan angivet ansvar samt av årsmötet fastställd budget. Inköp av varor och tjänster skall ske med iakttagande av god hushållning och endast inom ramen för den i VP fastställda budgeten ORGANISATION 2016 Distriktsledare (DL) Sture Larsson Länna IF Ungdomskommitté Ungdomsledare (UL) Jonas Andersson IF Thor Svante Jonsell VÖOL Peter Hambäck L-100 Maria Sjölander OK Rodhen Juniorledare Per Edenhamn Länna IF PreOkommitté PreO-ledare (PreOL) Ola Jansson Björklinge SOK Ledamot Anders Lindgren Långhundra IF Ledamot Ulf K Rask Sigtuna OK Ledamot Arne Gustafsson Länna IF SkidO/MTBOkommitté S/M-Ledare (S/M-L) Mats Jacobsson OK Rodhen Ledamot SkidO Sten Johansson OK Borgen Ledamot SkidO Jan Åsberg Häverödals SK Ledamot MTBO Erik Jonsson Långhundra IF Tekniska kommittén Teknikledare (TL) Anders Eriksson OK Linné Tävlingsprogram Anders Eriksson OK Linné Data Jonas Eriksson Länna IF Markfrågor Mats Jacobsson OK Rodhen Kartor Johan Ohlström IF Thor IP-skogen Jan Johansson IF Thor Informationskommitté Verksamhetsplan del A (18)

11 Informationsledare (IL) Björn Johansson OK Borgen Ekonomikommitté Ekonomiledare (EkoL) Olof Nilsson OK Triangeln Sekreta utskottet Ordförande Nils Ekström UOF Ledamot Birgitta Pettersson Häverödals SK Ledamot Jörgen Axelsson IF Thor Revisorer Av OF utsedd Stig Roos Berth-Arne Bengtsson Långhundra IF Av OF utsedd suppl. Lennart Häggström OK Linné Verksamhetsplan del A (18)

12 AKTIVITETSPLAN UPPLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Tävlingsprogram för orienteringslöpning 2016 Datum Arrangör Namn Tävlingstyp UNTcup Länna IF Lännamedeln nat M X Rånäs OK Rånässtafetten nat S L OK Enen Enenracet nat M X Rasbo IK/ Upsala IF Uppsala möte, natt nat L N X IF Thor Uppsala möte, medel nat M X OK Linné Uppsala möte, lång nat L X OK Roslagen Roslagshelg, lång nat L X OK Roslagen Roslagshelg, medel nat M X OK Rodhen DM, sprint, Uppland mäst S X Sigtuna OK Slottssprinten 2-mannastafett, sprint nat S S Sigtuna OK Slottssprinten, individuell nat S X OK Roslagen Skärgårdssprinten, Etapp 1 dist S X OK Roslagen Skärgårdssprinten, Etapp 2 dist S X OK Linné Linnéklassikern nat L #1 X Långhundra IF Långhundradubbeln, medel dist M #2-alt 1 X Långhundra IF Långhundradubbeln, lång dist L #2 alt 2 X OK Triangeln DM Natt, Uppland mäst L N X Rånäs OK DM, lång, Uppland mäst L X IF Thor DM, medel, Uppland mäst M #3 X Länna IF DM, stafett, Uppland mäst S L Uppland League Final UNT-cupen FINAL OK Enen Oktoberracet nat M X OK Rodhen Rodhenloppet, patrull nat P L N Utöver ovanstående program anordnas ett antal närtävlingar inom distriktet. Verksamhetsplan del A (18)

13 Aktivitetsprogram för ungdomsverksamheten 2016 UNT-cupen och Uppland League enligt tävlingsprogram ovan USM-truppen med upptaktsläger, USM-läger och deltagande vid USM i Värmland september. Distriktsläger, Rånäs OK, maj Distriktssamordning vid Rikslägret i Sälen, 27 juni- 2 juli AXA-stafetten, Upplandslag, O-ringen 2016 U10-mila, ev. resa, 5-6 augusti Distriktsmatchen, ev. resa, 9-10 augusti Daladubbeln, augusti Tävlingsprogram för precisionsorientering 2016 Startdatum Namn Arrangör Tävlingstyp PreO, Upplandshelg Björklinge SOK / OK Linné nat L PreO, Upplandshelg, DM, TempO OK Rodhen mäst S PreO, Upplandshelg Björklinge SOK / OK Linné nat L ?? PreO, DM, dag, Uppland Långhundra IF mäst L N PreO, DM, natt, Uppland Björklinge SOK / OK Linné mäst L N PreO, Länna IF Länna IF nat L Tävlingsprogram för skidorientering 2016 Tävlingar i Uppland kan normalt genomföras från slutet av dec. t o m början av mars. Tävlingsprogrammet redovisas i Eventor Tävlingsprogram för mountainbikeorientering 2016 Tävlingsprogrammet redovisas i Eventor Övriga aktiviteter 2016 Aktivitet M D1 D2 Ansvarig Anteckning Årsmöte Styrelsemöte UOF nr DL DL Konstituerande Styrelsemöte UOF nr DL Styrelsemöte UOF nr DL Förbereda Föreningskonferens Styrelsemöte UOF nr DL Föreningskonferens UOF DL Styrelsemöte UOF nr DL Förberedelse Ting Ting DL Styrelsemöte UOF nr DL Uppföljning Ting Verksamhetsplan del A (18)

14 2017 Styrelsemöte UOF nr DL Förbereda Verksamhetsplan 2017 Banläggningskurs Styrelsemöte UOF nr DL Handingar till Årsmötet Årsmöte Styrelsemöte UOF nr DL DL Konstituerande Verksamhetsplan del A (18)

15 UTBILDNING Utbildning är en angelägenhet för alla upplänningar som deltar i den folkrörelse som orientering är. Som funktionär/förtroendevald kräver man då att få förutsättningar att upplevas som en bra representant for Uppländsk orientering. Utbildningen i Uppland syftar till att höja kunskaps- och kompetensnivån för alla som arbetar med orientering inom olika områden. Detta kommer att bidra till att orienteringsverksamheten kommer att genomföras på en högre kvalitetsnivå. Utgående från den av årsmötet prioriterade verksamheten skall under året anordnas utbildning inom olika prioriterade områden Genomförande Alla formerna för att höja kunskaper och kompetens skall utnyttjas. Sålunda skall studiebesök, kurser, seminarier, föreläsningar och cirklar utnyttjas. Samarbetet med SISU Idrottsutbildarna utvecklas. Utbildning anordnas dels genom central utbildning (SOFT-utbildning), distriktsutbildning (UOF-utbildning) och dels som föreningsutbildning. Ansvar för att planera och genomföra utbildning har alla funktionsansvariga i styrelsen. Om samordning behövs har informationutbildningsledaren detta samordningsansvar. RAPPORTERING En ideell förening har skyldigheter att årligen rapportera verksamhet till olika förbund (motsv.) Bland annat framgår det i SOFT stadgar 33 att för att behålla sitt medlemskap i SOFT och UOF skall förening årligen, senast den 31 mars, dels insända rapport och dels betala årsavgift. Rapportering sker via IdrottOnline. För de som inte har den möjligheten, kan hämta blanketter via där också anvisningar finns för rapportering. En sammanställning av rapporter m.m. som en förening skall insända följer nedan: Rapporteringsschema 2016 RF UIF SOFT UOF OL-arrangemang Tävlingsledarrapport 6 v före arr. X (TK) Tävlingsrapport 10 dagar efter arr. X X Naturpasset Antal sålda; november samma år X X Föreningen Årsrapport, (Föreningsrapport), (Verksamhetsrapport) Före 31 mars årligen avseende föregående verksamhetsår. (KO) Kartor Kartproduktion Redovisas i årsrapport ovan X LOK-stöd Redov.per. 1/1-30/6 15 augusti årligen (IO) X Redov.per 1/7-31/12 15 februari årligen (IO) X X Förkortningar: RF= Riksidrottsförbundet UIF= Upplands Idrottsförbund LOK= Statligt Lokalt Aktivitetsstöd SOFT= Svenska Orienteringsförbundet UOF= Upplands Orienteringsförbund IO= Idrott Online Verksamhetsplan del A (18)

16 EKONOMI Ekonomiska resurser skall tilldelas den verksamhet som framgår av gällande mål. Dessutom avsätts ekonomiska medel för nödvändig administration. Alla tillgängliga resurser, såväl intäkter som kostnader skall inplaneras i budgetplanen nedan. Ansvarig ledare får fatta ekonomiska beslut inom ramen för den fastställda budgetplanen. Faktura skall innan den överlämnas till Ekonomiledaren konteras av den som har ansvaret för fakturakostnaden. Budgetplan för 2016 Resultaträkning Intäkter Bokslut Budget Bokslut Budget Kostnader Bokslut Budget Bokslut Budget Elit Inköp materiel och varor 3110 EL, intäkter 4110 Direkta kostn ELIT 3111 EL, 4111 EL, resekostnader 3112 EL, JVM tester EL, JVM tester 3113 EL, Juniorcup 4113 EL, Juniorcup EL, Elitserien 4114 EL, Elitserien 3115 EL, Juniorläger EL, Juniorläger EL, UOF Vintercup 4116 EL, UOF Vintercup EL, Övriga aktiviteter EL, Övriga aktiviteter EL, SM 4118 EL, SM EL, bidrag till elitverksamhet 4120 EL, bidrag till elitverksamhet Ungdom Bidrag fr Stödföreningen Direkta kostn UNGDOM USM trpavgift UL, resekostnader USM upptaktsträff UL, USM upptaktsläger USM vårläger UL, Vårläger USM läger UL, USM läger UL, USM UL, USM UL, USM avslutning UL, USM avslutning UL, Vårresa UL, vårresa UL, Distriktsläger UL, Distriktsläger UL, Distriktsmatch UL, distriktsmatch UNT cup UL, UNT cup Resa till Skol SM UL, Resa till Skol SM Daladubbeln UL, Daladubbeln Upplandströjan 4223 UL, Upplandströjan Representationskläder 4224 UL, Representationskläder Unga Ledare 4225 UL, Unga Ledare Junior Team UL, Junior Team PreO Direkta kostn PREO 3311 PL, Utbildning 4311 PL, Resekostn PL, Övrigt 4312 PL, Utbildning PL, Arrangemang PL, Möteskostn PL, arrangemang PL, materiel Skid+MTB O Direkta kostn SkO SkO, Tävlingsavgifter 4501 SkO, Möten+resor SkO, Övrigt 4502 SkO, Utbildning SkO, Arrangemang SkO, Tävling MtbO, Tävlingsavgifter 4511 MtbO, Möten+resor MtbO, Övrigt 4512 MtbO, Utbildning MtbO, Arrangemang 4514 MtbO, Mtrl 0 Teknik Direkta kostn TEKNIK TL, Resekostnader TL, Kartor TL, Kartor TL, Utbildning TL, Utbildning Teknik, Data 4324 TL, Teknik, data Miljö 4325 TL, Miljö Verksamhetsplan del A (18)

17 Information Direkta kostn INFO IL Resekostnader Information 4332 IL, Information UOF Info 4333 IL, Utbildning IL, Utbildning IL, Hemsida Ekonomi Direkta kostn EKONOMI EkL, resekostnader EkL, Förvaltningskostnader Distriktsledare Direkta kostn DL DL, Reseersättning DL, Projekt Föreningskonferens 4352 DL, Föreningskonferens TING 4353 DL, TING Årsmöte 4354 DL, Årsmöte DL, Elitkostnader DL, Representation SM Gemensamt Intäkter STÖDFÖRENINGEN Direkta kostn STÖDF 3420 Intäkter ORU 4420 Direkta kostn ORU Medlemsavgifter Tävlingsavgifter Arvoden 3890 Övr ersättn och intäkter Statliga bidrag 6010 Lokalhyra Kommunala bidrag 6090 Övr kostnader hyrd lokal SOFT bidrag Förbrukningsinventarier 3940 UIF bidrag Kontorsmaterial 3990 Övriga bidrag 6550 Trycksaker Kopiering Medaljer Finansiella intäkter o kostnader Utmärkelser, Gåvor Telekostnader Ränteintäkter Porto Räntekostnader Medlems och föreningsavg Försäkringar Resultat 7920 Extraordinära intäkter Redovisat resultat Extraordinära kostnader UOF Föreningar Björklinge SOK 2 Enköpings AIF 3 Forsmarks IF 4 Föreningen Uppsala Multisport 5 Heby AIF 6 Häverödals SK 7 IF OLGY Uppsala 8 IF Thor 9 Långhundra IF 10 Länna IF 11 OK Borgen 12 OK Enen 13 OK Linné 14 OK Rodhen Verksamhetsplan del A (18)

18 15 OK Roslagen 16 OK Sänkan 17 OK Triangeln 18 Rasbo IK 19 Rimbo SOK 20 Rånäs OK 21 Sigtuna OK 22 SOK Joar Viking 23 Tierps SOK 24 Upsala IF 25 Vallentuna-Össeby OL Verksamhetsplan del A (18)

VERKSAMHETSPLAN 2017 DEL A

VERKSAMHETSPLAN 2017 DEL A VERKSAMHETSPLAN 2017 DEL A UPPLANDS ORIENTERING GRUNDER... 2 VERKSAMHETSIDÉ OCH VISION... 3 MÅL FÖR 2017... 4 Utvecklingsprojekt 2018... 4 Motionsorientering och rekrytering... 4 Juniorverksamhet... 4

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 DEL A

VERKSAMHETSPLAN 2018 DEL A VERKSAMHETSPLAN 2018 DEL A UPPLANDS ORIENTERING GRUNDER... 2 VERKSAMHETSIDÉ OCH VISION... 2 UOF FÖRENINGAR 2018... 3 MÅL FÖR 2018... 4 Utvecklingsprojekt 2018... 4 Motionsorientering och rekrytering...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse Upplands Orienteringsförbund 2017 Introduktion Distriktsledaren Verksamhetsberättelse 2017 s styrelse avger härmed följande berättelse över verksamheten under förbundets 68:e verksamhetsår.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse Upplands Orienteringsförbund 2016 Introduktion Distriktsledaren s styrelse avger härmed följande berättelse över verksamheten under förbundets 67: e verksamhetsår. Svensk orientering

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

I skogen från Värmlandslägret 2013

I skogen från Värmlandslägret 2013 Offensiv Orientering i Värmland 2014 Våra Ledstjärnor: Gemenskap Glädje Hälsa Utmaning Tävla Omslagsbild: Elever från Norrstrandsskolan i Karlstad får här prova på enklare orienteringsövningar i VOF s

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund

Hallands Orienteringsförbund 1 Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2019 2 Verksamhetsidé, mål och inriktning Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt och nationsgränser

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 DOFs verksamhetsinriktning 2018 Individutveckling Vi skapar en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar och ambition. Arrangemangsutveckling Vi formar

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse Upplands Orienteringsförbund 2013 Introduktion Distriktsledaren Upplands Orienteringsförbund Upplands Orienteringsförbunds styrelse avger härmed följande berättelse över verksamheten

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan_HOF_2017 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2017 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6 Bilagor Resultatbudget 3 Verksamhetsplan

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Örebro 2017-03-08 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2017 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015. Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2015 Förslag att behandla på årsmöte 12 mars 2015 Utgångspunkter Utgångspunkter för verksamhetsplanen är dels ÖOF:s dokument Verksamhetsmål och ansvarsområden antaget

Läs mer

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN

Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN Hallands Orienteringsförbund VERKSAMHETSPLAN 2016 Verksamhetsidé- mål och inriktning Budgetförslag Orientering är: - En tuff och utmanande idrott - Social gemenskap och kamratskap över klubb- distrikt

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer

Styrelsens förslag om stadgeändring

Styrelsens förslag om stadgeändring Styrelsens förslag om stadgeändring Kommentarer till föreslagna stadgeändringarna är medlemmar i Svenskt Friluftsliv och ett av kraven för att vara medlem är att organisationen ska vara rikstäckande med

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 Reviderad på årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Svensk orientering världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Verksamhetsinriktning för svensk orientering mot 2021 med strategiska mål för 2017-2018 Svensk orienterings vision

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Styrelsens förslag om stadgeändring

Styrelsens förslag om stadgeändring Styrelsens förslag om stadgeändring Kommentarer till föreslagna stadgeändringarna är medlemmar i Svenskt Friluftsliv och ett av kraven för att vara medlem är att organisationen ska vara rikstäckande med

Läs mer

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019

Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Örebro 2019-02-18 Örebro Läns Orienteringsförbunds Verksamhetsplan 2019 Svensk orienterings vision är att vara världens bästa idrott. Med denna vision som grund vill orienteringsrörelsen växa och attrahera

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund

Verksamhetsberättelse. Upplands Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse Upplands Orienteringsförbund 2015 Introduktion Distriktsledaren s styrelse avger härmed följande berättelse över verksamheten under förbundets 66: e verksamhetsår. Under verksamhetsåret

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7)

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan (7) HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2019 1 (7) Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 5 Verksamhetsplan MTBO 5 Verksamhetsplan tekniska kommittén 6

Läs mer

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND Komplement till SOFT:s Tävlingsregler (TR) och Tekniska Anvisningar (TA) som finns på SOFT:s hemsida De Tekniska Anvisningarna (TA) ger mer detaljerade och aktuella råd. Denna tekniska anvisning ersätter

Läs mer

Verksamhetsmål och ansvarsområden

Verksamhetsmål och ansvarsområden Verksamhetsmål och ansvarsområden Antagen på årsmöte 4 mars 2010 Reviderad på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2010 2010-02-11 Östergötlands orienteringsförbunds vision och övergripande mål Med kompetens och delaktighet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbund (JHOF) är anslutet till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och till JHOF är följande 13 föreningar/klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011

Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011 Verksamhetsplan och budgetkommentarer 2011 Förslag att behandla på årsmöte 10 mars 2011 ÖOF 2011 2011-02-10 (Budgeterade kostnader inom parentes) Verksamhetsplan 2011 Styrelsen 6-8 ordinarie Styrelsemöten

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng

Välkommen till O-Gala V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Välkommen till O-Gala 2017 V ännäs OK:s tävling 3 september, en solig dag och fin terräng Program O-Gala 2017 (WiFI: lösenord = nunnedok) VUXENPROGRAM 11.30-12.30 Lunch för alla (Umeå Folket Hus) 12.30-13.00

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl.

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Mot världen bästa arrangemang! Tävlingsledarkurs Pass 1 Arrangemang ett projektarbete Inledning Program i stort Planering av tävlingen

Läs mer

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan HOF 2018

HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND. Verksamhetsplan Verksamhetsplan HOF 2018 1 HÄLSINGLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Verksamhetsplan 2018 2 Innehåll Verksamhetsplan ungdom 3 Verksamhetsplan PreO 4 Verksamhetsplan SkidO 4 Verksamhetsplan MTBO 4 Verksamhetsplan tekniska kommittén 5 10-årsplaner

Läs mer

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna.

Ordförande Mötessekreterare. Adj. konsulent. Protokoll från föregående möten, 9/2 och 5/3 justerades, godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2012 (534) Datum och tid Plats 2012-04-16 kl 18.00 21.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård () Birgitta Billstam (BB) Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar Grönkvist

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag 2016 7 FN 2016.042 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 55 Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Arbetsordning 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund

Arbetsordning 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Arbetsordning 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Arbetsordning 2014-2015... 4 Organisation...

Läs mer

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl.

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Mot världen bästa arrangemang! Tävlingsledarkurs Pass 1 Arrangemang ett projektarbete Inledning Program i stort Planering av tävlingen

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Förslag till ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 ÖOF 2014 1 2014-01-22 Östergötlands orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska riktlinjer Posthantering och kommunikation

Läs mer

09.00-09.30 Kaffe och samling 09.30-10.15 Information från SOF, (Nytt från SOFT, Senaste nytt ang O-ringen, Nya tävlingsavgifter mm, info UK) 10.30- Vad vill SOFT (Se utskickat material) Verksamhetsplanen

Läs mer

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2014

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2014 Västergötlands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014 Om dokumentet Det du nu håller i din hand är Västergötlands Orienteringsförbunds verksamhetsplan för 2014. Avsikten med dokumentet är att tydliggöra

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2017 Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill bidra

Läs mer

Välkomna. Arrangemangskonferens

Välkomna. Arrangemangskonferens Välkomna Arrangemangskonferens 2017 Agenda Utvärdering årets arrangemang Rapport Regionkonferensen Rapport SOFT Tävlingskonferens Tävlingsprogram Blekinge 2018 Markfrågor Övriga frågor Åretsarrangemang

Läs mer

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018

Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Välkommen till Föreningsledarkonferensen 2018 Ånnaboda lördag den 24/11 Årets tema: Samverkan ÖLOF Föreningarna med fokus på ungdomsverksamheten! Program 09.00 Välkommen Inledning (Information från ÖLIF/SISU)

Läs mer

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund

Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Protokoll nr 5, den 28 oktober 2015 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Helene Cardell Olof Fraenell Thomas Engberg Plats: Skedvik 113 Tid: Onsdag 28 oktober kl 18-22 Kvällen inleddes

Läs mer

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation Föräldramöte höst -16 Föräldrainformation Mål och syfte med mötet Mål Informera om kommande verksamhet Ge oss feedback på årets aktiviteter Syfte Ge oss en grund för planering av höstens, vinterns och

Läs mer

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2015

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2015 Västergötlands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2015 Om dokumentet Det du nu håller i din hand är Västergötlands Orienteringsförbunds verksamhetsplan för 2015. Avsikten med dokumentet är att tydliggöra

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel

UOF Ting Hur går det för Svensk orientering. På gång i Svensk orientering. Flera och mera från triangel till rektangel UOF Ting 2017 Hur går det för Svensk orientering På gång i Svensk orientering Flera och mera från triangel till rektangel Vi blir fler, nu över 83 000 medlemmar 2014 2015 2016 2017 (1/11) Medlemmar 73829

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se

Arbetsgrupper. Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan 3. 120 30 Stockholm. Sweden. info@orientering.se www.orientering.se Arbetsgrupper Ny grupp från Förbundsmöte 2014 Gren -specifika grupper Skid-O

Läs mer

Vi vill att engagemang och kvalité ska känneteckna arbetet inom småländsk orientering.

Vi vill att engagemang och kvalité ska känneteckna arbetet inom småländsk orientering. Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill bidra till ökade förutsättningar för dessa att utveckla

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Förbundsmötet 2016 Fastställande av verksamhetsplan för nästkommande två verksamhetsår Verksamhetsinriktning och mål Ska leda till att övergripande mål och visioner uppnås Verksamhetsinriktning (Vision

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008 Administrativa och ekonomiska riktlinjer 2008

Läs mer

Datum och tid kl StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid kl StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 2/2014 (545) Datum och tid 2014-04-07 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Norrbottens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2018

Norrbottens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2018 Norrbottens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2018 Orienteringen i Norrbotten är inne i intensiv, men positiv period. Det har arrangerats och kommer att arrangeras flera stora nationella och internationella

Läs mer

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar

Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Kretstränare i Västergötlands orienteringskretsar Utkast: Det här dokumentet ska ses som ett diskussionsunderlag för hur träningsverksamheten i Västergötlands orienteringskretsar kan organiseras. Målsättningen

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer

OK Renen. Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer OK Renen Verksamhetsutveckling - Förslag på kommittéer 2016-04- 17 Förslag på kommittéer ü Arrangemangs ü Ungdoms ü Tränings- och tävlings ü Bredd ü SkidO ü Cykel ü Information- och marknadsförings ü Klubblokals

Läs mer

Sammanfattning av SKOF Vårträff 22 maj 2019

Sammanfattning av SKOF Vårträff 22 maj 2019 Sammanfattning av SKOF Vårträff 22 maj 2019 SKOF ordförande, Anne Udd hälsade 36 representanter för klubbar, kommittéer och styrelse välkomna till Vårträffen på Husaren, Södra Rörum för att delges information,

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument Sida 1 av 10 Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument 2016-2019 Sida 2 av 10 ISHOCKEYNS VÄRDEGRUND I JÄMTLAND HÄRJEDALEN Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund har ytterst ansvaret för

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan och budget 2017

Förslag till verksamhetsplan och budget 2017 Eslövs Friluftsklubb Förslag till verksamhetsplan och budget 2017 Skall fastställas på Årsmötet 1. Organisation Styrelse Kommittéer Ungdom Uttagning Teknisk Skidor och långlopp EFK-nytt-redaktion Valberedningen

Läs mer

SOFT. Förbundet består av de föreningar, som är medlemmar i förbundet.

SOFT. Förbundet består av de föreningar, som är medlemmar i förbundet. SOFT (SOFT) har till uppgift att främja, utveckla och administrera den svenska orienteringsidrotten och att företräda denna nationellt och internationellt. Förbundet består av de föreningar, som är medlemmar

Läs mer

STADGAR FÖR BOHUSLÄN-DALS ORIENTERINGSFÖRBUND

STADGAR FÖR BOHUSLÄN-DALS ORIENTERINGSFÖRBUND STADGAR FÖR BOHUSLÄN-DALS ORIENTERINGSFÖRBUND Antagna av Bohuslän-Dals Orienteringsförbunds årsmöte 2016-02-27 Godkända av Svenska Orienteringsförbundet 2016-11-18 I. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Bohuslän-Dals

Läs mer

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK

RUJK 2015. Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK RUJK 2015 Marcus Lindström, Örnsköldsviks MGK Mats Nilsson, Perstorp BGK Carina Lindström, Umeå BGK Nicklas Strömberg, Kalmar MGK Ungdomskommitténs aktiviteter under årsmötet Lördag Presentation av Ungdomsverksamheten

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Antagna av ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 Reviderade på ÖOF:s årsmöte 7 mars 2019 ÖOF 2014 1 2019-03-07 Östergötlands Orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl.

Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Välkommen till kurs för Tävlingsledning och Tävlingskontrollanter m.fl. Mot världen bästa arrangemang! Tävlingsledarkurs Pass 2 Arrangemang ett projektarbete Grundläggande del Information TR, TA och AH

Läs mer

samt INKOMSTER OCH UTGIFTER för år 2015

samt INKOMSTER OCH UTGIFTER för år 2015 Bilaga D VP 2015 Förslag till VERKSAMHETSPLAN samt INKOMSTER OCH UTGIFTER för år 2015 Föreliggande arbets- och ekonomisk plan omfattar verksamhetsåret 1/1 31/12 2015 1 Värmlands Orienteringsförbunds vägval

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2019 Smålands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2019 Vision Vi ska stödja, utveckla och samordna orienteringsverksamheten inom distriktet. Vi är till för våra medlemsföreningar och dess medlemmar och vi vill

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2015

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2015 Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2015 Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbund (JHOF) är anslutet till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och till JHOF är följande 14 föreningar

Läs mer

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB

ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB ATTUNDA ORIENTERINGSKLUBB VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 & LÅNGTIDSPLAN 2016-2025 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016 Vår Verksamhetsidé är ATTUNDA OK ska vara en ideell idrottsförening med hemvist i Sollentuna,

Läs mer

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG

GOF arrangörskonferens 2017 SVENSKORIENTERING.SE/GOTEBORG GOF arrangörskonferens 2017 Dagordning - GOF Arrangörskonferens 2017 Välkomna, mötets öppnande Nytt från SOFT Statistik från året som gått Tävlingsprogram 2018 Långtidsplanering DM Deltagarenkät Tävlings-

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering

Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering Förslag till Verksamhetsplan 2014 KFUM ÖREBRO Orientering 1. Övergripande syfte, organisation och förutsättningar Syfte Klubben skall utöva orientering på alla nivåer och alla intresserade är välkomna

Läs mer

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2012 VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND

Västergötlands Orienteringsförbund. Verksamhetsplan 2012 VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Västergötlands Orienteringsförbund Verksamhetsplan 2012 VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND VOF Organisation Nedanstående organisation för Västergötlands Orienteringsförbunds fastställdes 2008. Organisationsplanen

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND 2016/17 Så många som möjligt så länge som möjligt Vision: Upplands Innebandyförbund skall vara ett av de ledande distrikten inom innebandyrörelsen.

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor.

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor. Protokoll nr 2, 2015-04-27 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Annika Blückert Olof Fraenell Thomas Engberg Magnus Engberg adjungerad Karl-Anders Larsson Ann Larsson Plats: SOK-stugan,

Läs mer