Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm"

Transkript

1

2

3 Org Nr: Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Org.nr: får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret

4 Brf Snösätra 229 Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm ( ), får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret till Föreningen bildades och registrerades FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2010 Fastigheter Föreningen innehar tomträtten till, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheten kvarteret Bäverkolonin nr 3 i Vantörs stadsdel. Av föreningens 74 lägenheter upplåts samtliga 74 med bostadsrätt. Fastigheterna byggdes Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar AB t o m , och fr o m är fastigheterna fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Stadgeenlig fastighetsbesiktning genomfördes Med på besiktningen var föreningens förvaltare, representanter från styrelsen samt fastighetsskötaren. Endast mindre brister framkom. Lägenheter och lokaler Föreningen hade vid räkenskapsårets slut 100 medlemmar fördelade på 74 lägenheter varav 8 överlåtits under året. Högsta överlåtelsepriset var kr/m² och det lägsta överlåtelsepriset var kr/m². I nedanstående tabell specificeras innehavet: Lägenheter 2:or 3:or 4:or 5:or Totalt Antal 21 st 22 st 24 st 7 st 74 st Yta tot 1 379,5 m ,5 m ,0 m 2 767,0 m m 2 Snittavgift kr kr kr kr 774 kr/ m 2 Under året har styrelsen godkänt 2 andrahandsupplåtelser av lägenheter. Observera att all upplåtelse av lägenhet i andra hand måste vara godkänd av föreningens styrelse. Föreningen ingår i en parkeringssamfällighet med IKANO och Brf. Dammen. Genom detta samarbete kan medlemmar i föreningen hyra parkeringsplatser i garagebyggnaden på Bäverbäcksgränd. Kostnaden för att hyra en p-plats den 31 december 2010 var 722 kr per kvartal för en p-ruta. Det finns även p-platser som är inhägnade i en bur. Dessa platser kostade 902 kr per kvartal. Alla p-platser administreras av IKANO. Garaget bevakas av Rapid Bevakning.

5 Brf Snösätra 229 Föreningsfrågor Ordinarie föreningsstämma hölls På föreningsstämman deltog 14 ordinarie medlemmar hölls en extrastämma där 21 medlemmar var närvarande samt att det inkommit 2 fullmakter. På extrastämman behandlades frågan om ändring av stadgarna samt frågan om införande av sparperlatorer. Styrelsen Mikael Grönvoll ordförande Stefan Måneskiöld vice ordförande Maxim Sokolov sekreterare Annica Karlsson ledamot (avgick på egen begäran ) Valery Lemesov ledamot Björn Larsson ledamot, utsedd av HSB Stockholm Göran Pååg suppleant Johan Andersson suppleant (avgick på egen begäran ) Styrelsen har under räkenskapsåret hållit 1 konstituerande möten och 11 protokollförda ordinarie sammanträden. Revisorer Revisorer har varit Anette Bornold med Liisa Casserborg som suppleant valda vid föreningsstämman samt revisor hos BoRevision AB, utsedd av HSB Riksförbund. Ombud vid HSB s distriktsstämma Föreningens representant vid distriktsstämman för HSB Stockholm s distrikt Söder om Söder var Valery Lemesov. Valberedning Valberedningen har utgjorts av Mariann Holmgren som sammankallande samt Suune Kodu och Per Rosenvik. Förvaltning Administrativ förvaltning har skötts av HSB Stockholm Förvaltare under året har varit Claes Engberg, HSB Stockholm. Ekonomisk förvaltare har varit Elena Kader, HSB Stockholm. Föreningens fastighetsskötsel har under året hanterats av Fastighetsägarna. Trappstädning har skötts av Tarjas AB. Under året ansvarade Växthuset Utveckling AB ansvarat för gårdsskötseln samt snöröjningen.

6 Brf Snösätra 229 Ekonomi Resultat och ställning Nettoomsättning tkr Rörelseresultat tkr Resultat efter finansiella poster tkr Balansomslutning tkr Avgiftsbortfall % Årsavgiftsnivå för bostäder, kr/m Fond för yttre underhåll, tkr Väsentliga händelser under året Ombyggnader och underhåll Föreningen har en 20-årig underhållsplan vilken under året har uppdaterats. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om fondering eller i anspråkstagande av fondmedel. Bilgrind I föreningens underhållsplan stod det att det var dags för byte av grindar och i den yttre fonden fanns kr. avsatt för detta ändamål. Styrelsen beslutade att byta bilgrinden vid infarten till innergården till en modell som heter Trix och som levererades av företaget Smekab. Kostnaden för grinden, inklusive montering och borttransport av den gamla grinden blev kr. Fördelen med just denna grind är att den kan öppnas med samma nyckel som till portar och källare, och att man måste stänga grinden för att kunna ta ur sin nyckel. En annan fördel är att låsanordningen är integrerad i grinden vid gångjärnen och därmed slipper man hanteringen med wire och hänglås. Byte av huvudsäkring I början av året byttes fastighetens huvudsäkring från 160 A till 80 A. Kostnaden för detta blev kr. och har givit föreningen en kostnadsbesparing på ca kr. per år. Varmvattenmätning I enlighet med stämmobeslutet den 25 november 2009 installerades all utrustning för att kunna mäta varmvattenförbrukningen i varje enskild lägenhet under våren. Den 1 juli påbörjades enhetsmätningen och från och med detta datum betalar varje lägenhetsinnehavare sin egen varmvattenförbrukning. Kostnaden för installationen blev kr. och bedöms vara återbetalat efter ca. 1,5 år.

7 Brf Snösätra 229 Takrenovering Under året har våra tak bytts ut med anledning av att det visat sig att de var felaktigt byggda vilket i sin tur resulterat i att de har läckt in vatten allt sedan husen var nybyggda. Allt tegel, all takpapp, all plåt och alla hängrännor har bytts ut. Dessutom byttes tre takstolar på hus 12 då de var rejält angripna av röta. Utöver detta har taken kompletterats med taksäkerhetsutrustning enligt gällande myndighetskrav. Även trasiga stuprör har bytts ut. Offererat pris är kr. Utöver detta tillkommer kostnaden för byte av takstolar och byte av de trasiga stuprören vilken bedöms uppgå till ca kr. Ytterligare tillkommande kostnader är projektledningen som sköts av ÅF samt slutbesiktningen. Entreprenaden slutbesiktigades den 12 november och godkändes den 9 december. Slutfakturan har ännu inte kommit och därför kan inte den slutliga kostnaden redovisas. Vattenrening På styrelsemötet den 16 september beslutades att investera i en utrustning som, utan kemiska tillsatser, rensar alla vattenstammar (tappvattenledningar och rören till elementen) samt värmeväxlaren från smuts och därefter skyddar mot rostangrepp och kopparurnötning. Leverantören av denna utrustning heter Bauer Water Technology och mer detaljerad information om deras produkt finns på deras hemsida: Priset på utrustningen, inklusive installation blev kr. Syftet med denna investering är att förlänga livstiden på alla våra vattenrör och på värmeväxlaren vilket gör att föreningen inte behöver avsätta lika mycket pengar som idag till den yttre fonden inför byte av dessa saker. Ett annat syfte är att spara pengar genom att kunna sänka framledningstemperaturen till alla element. Ett element som har några år på nacken blir smutsigt inuti, och denna smuts lägger sig som en värmeisolerande hinna. Men med det här systemet försvinner denna hinna och elementen ger full effekt. Således kan temperaturen fram till elementen sänkas utan att det påverkar inomhustemperaturen. Sänkningen av framledningstemperaturen kommer att ske etappvis och bedöms kunna påbörjas hösten Det skall även tilläggas att styrelsen har ringt på ett flertal referenser där detta system varit installerat sedan några år, och samtliga referenser har bara goda erfarenheter av systemet och leverantören. Byte av sand I enlighet med underhållsplanen genomfördes byte av sand vid lekplatsen samt i sandlådan. I yttre fonden fanns kr. avsatt för detta. Kostnaden blev kr.

8 Brf Snösätra 229 Avloppsrensning I enlighet med underhållsplanen genomfördes stamspolning av alla avloppsstammar under våren. I yttre fonden fanns kr. avsatt för detta. Kostnaden blev kr. Det skall även tilläggas att stammarnas tjocklek mättes med hjälp av ultraljud i samband med avloppsrensningen. Mätningen visade att stammarna har en tjocklek som är större än tjockleken på stammar som monteras i nyproduktioner. Detta betyder att det planerade stambytet år 2023 med stor sannolikhet kan skjutas några år fram i tiden, vilket i sig ger en kostnadsbesparing då avsättningen till yttre fonden kan minskas. Byte av fastighetsförsäkring På styrelsemötet den 9/12 beslutades att byta försäkringsbolag för föreningens fastighetsförsäkring till Trygg Hansa. Den nya fastighetsförsäkringen gäller fr o m den 1/ I tillägg till fastighetsförsäkringen finns även en kollektiv bostadsrättsförsäkring vilket innebär att föreningens medlemmar inte behöver teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring. Aktiviteter Två städdagar genomfördes under året, en på våren och en på hösten, där medlemmarna på gården deltog. Vårens städning genomfördes i samarbete med IKANO samt Brf Dammen där närområdet städades och höstens städning skedde i föreningens egen regi där gården och källarutrymmen fick en uppfräschning. Styrelsen har genomfört 3 möten med nyinflyttade medlemmar. Föreningen hade en gemensam kräftskiva på gården som styrelsen bjöd in till. Under året har föreningens informationstidning Bävernytt kommit ut 3 ggr. Hemsidan har under året uppdaterats av Mikael Grönvoll. Förväntad framtida utveckling Framtida underhåll Av större planerade underhållsåtgärder år 2011 kan nämnas följande: OVK. För detta finns det budgeterat kr. i underhållsplanen. Byte av torktumlare och torkskåp. För detta finns det budgeterat kr. i underhållsplanen. Införande av sparperlatorer, i enlighet med beslut på extrastämman den 3/ Fortfarande återstår målning av uteplatserna då fukthalten i trävirket ännu inte nått ner till under 18%. Offererat pris för målningen är kr. I enlighet med den omröstning som gjordes i föreningen år 2009 kommer uteplatserna att brunbetsas.

9 Brf Snösätra 229 Verksamhetsberättelse för Brf. Snösätra 229 för år 2010 gällande Sopsugssamfälligheten samt Parkering och Garagesamfälligheten. Sopsugssamfälligheten Redovisning av under år 2010 för Brf Snösätra 229 utförda uppdrag som ordinarie styrelseledamot i Sopsugsamfälligheten. Under året har behandlats onormala sopstopp. Omskrivning och ändring av stadgar. Förnyade avtal med Envac. Miljöfrågor: Ny investering i kolfilteranläggning. 28/1 Styrelsemöte 9/2 Styrelsemöte 3/5 Årsstämma samt styrelsemöte 30/8 Styrelsemöte 11/11 Styrelsemöte 14/12 Extra styrelsemöte Parkering och Garagesamfälligheten Redovisning av under år 2010 för Brf Snösätra 229 utförda uppdrag som ordinarie styrelseledamot i Parkeringssamfälligheten, och detta omfattar styrelsens ordinarie möten, samt extra möten vilka enligt tidigare protokoll beslutats för att anlita berörda entreprenörer och konsulter. Detta innebar att respektive entreprenör redovisar förarbete, arbetsmetoder, dif. betongarbeten, golvbeläggning, materialtyper mm. Arbetsplatsbesök för information om nödvändiga åtgärder inom rimliga kostnader och tid. Inkallade konsulter för undersökning av garagebyggnadens nuvarande kondition. Utvärdering beträffande kostnader kontra lönsam livslängd för utförandet, i samråd med parkeringssamfällighetens krav. Med anledning av den föreståenden renoveringen kommer avgifterna att höjas med 20 % fr o m april /5 Styrelsemöte med Rescon 5/5 Styrelsemöte med Interoc 2/6 Föreningsstämma samt styrelsemöte 8/6 Extra styrelsemöte med Interoc 21/6 Extra styrelsemöte med Cement- & Betonginstitutet 26/8 Styrelsemöte 8/9 Styrelsemöte med Waterjet 5/11 Styrelsemöte med Projektengagemang 2/12 Styrelsemöte med Projektengagemang 17/12 Extra föreningsstämma med anledning av reviderad revisionsrapport, byte av revisorer samt ny sekreterare.

10 Brf Snösätra 229 Förslag till resultatdisposition Stämman har att ta ställning till: Balanserat reslutat Årets resultat Styrelsen föreslår följande disposition: Uttag ur fond Överföring till fond Balanserat resultat

11 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Resultaträkning Nettoomsättning Not Fastighetskostnader Drift Not Planerat underhåll Fastighetsskatt och kommunal fastighetsavgift Avskrivningar Not Summa fastighetskostnader Rörelseresultat Finansiella poster Ränteintäkter och liknande resultatposter Not Räntekostnader och liknande resultatposter Not Summa finansiella poster Årets resultat

12 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Balansräkning Tillgångar Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Byggnader och ombyggnader Not Inventarier Not Pågående nyanläggningar och förskott Not Finansiella anläggningstillgångar Långfristigt värdepappersinnehav Not Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Avgifts-, hyres och andra kundfordringar Avräkningskonto HSB Stockholm Övriga fordringar Not Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Not Kortfristiga placeringar Not Kassa och bank Not Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar

13 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Balansräkning Eget kapital och skulder Eget kapital Not 14 Bundet eget kapital Insatser Underhållsfond Fritt eget kapital Balanserat resultat Årets resultat Summa eget kapital Skulder Skulder till kreditinstitut Not Leverantörsskulder Skatteskulder Övriga skulder Not Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Not Summa skulder Summa eget kapital och skulder Poster inom linjen Ställda säkerheter Fastighetsinteckningar ställda för skulder till kreditinstitut Fastighetsinteckningar totalt uttagna Ansvarsförbindelser Inga Inga

14 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Kassaflödesanalys Löpande verksamhet Resultat efter finansiella poster Justering för poster som inte ingår i kassaflödet Avskrivningar Kassaflöde från löpande verksamhet Kassaflöde från förändringar i rörelsekapital Ökning (-) /minskning (+) kortfristiga fordringar Ökning (+) /minskning (-) kortfristiga skulder Kassaflöde från löpande verksamhet Investeringsverksamhet Investeringar i fastigheter Investeringar i maskiner/inventarier Kassaflöde från investeringsverksamhet Finansieringsverksamhet Ökning (+) /minskning (-) av långfristiga skulder Kassaflöde från finansieringsverksamhet Årets kassaflöde Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut I kassaflödesanalysen medräknas föreningens avräkningskonto hos HSB Stockholm i de likvida medlen

15 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Redovisningsprinciper m.m. Belopp anges i kronor om inget annat anges. Föreningen tillämpar årsredovisningslagen och bokföringsnämndens allmänna råd. Tillgångar och skulder har värderats till anskaffningsvärden om inte annat anges nedan. Fordringar har upptagits till de belopp varmed de beräknas inflyta. Avskrivning på byggnader Avskrivning sker enligt en 75-årig annuitetsplan och grundar sig på anläggningens anskaffningsvärde och beräknade ekonomiska livslängd. För övriga anläggningar sker avskrivning mellan år. Avskrivning på inventarier Avskrivning sker planenligt med en avskrivningstid baserad på inventariernas livslängd cirka 5 år. Fond för yttre underhåll Reservering för framtida underhåll av föreningens fastigheter sker genom vinstdisposition på basis av föreningens underhållsplan. Minimiavsättning regleras i stadgarna. Inkomstskatt och underskottsavdrag En bostadsrättsförening är i normalfallet inte föremål för inkomstbeskattning. Enligt en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen är en bostadsrättesförenings ränteintäkter skattefria till den del de är hänförliga till fastigheten. Beskattning sker av andra kapitalintäkter samt i förekommande fall inkomster som inte är hänförliga till fastigheten. Efter avräkning av eventuella underskottsavdrag sker beskattning med 26,3 %. Föreningens skattemässiga underskott är oförändrat ifrån föregående år och uppgick vid utgången av räkenskapsåret till kr. Övriga bokslutskommentarer Föreningen har inte haft några anställda under året Arvoden, löner, andra ersättningar och sociala kostnader Arvoden förtroendevalda Sociala kostnader Övrigt Revisorer Föreningsvald Övriga förtroendevalda/anställda Löner och ersättningar Sociala kostnader Pensionskostnader och förpliktelser Totalt Löner och arvoden ingår i personalkostnader under not 2 Drift.

16 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Noter Not 1 Nettoomsättning Årsavgifter Hyror Övriga intäkter Bruttoomsättning Hyresförluster Not 2 Drift Personalkostnader Fastighetsskötsel och lokalvård Reparationer El Uppvärmning Vatten Sophämtning Fastighetsförsäkring Kabel-TV Övriga avgifter Förvaltningsarvoden Tomträttsavgäld Övriga driftskostnader Not 3 Avskrivningar Byggnader Om- och tillbyggnad Inventarier Not 4 Ränteintäkter och liknande resultatposter Ränteintäkter avräkningskonto HSB Stockholm Specialinlåning Övriga ränteintäkter Not 5 Räntekostnader och liknande resultatposter Räntekostnader långfristiga skulder Övriga räntekostnader

17 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Noter Not 6 Byggnader och ombyggnader Ingående anskaffningsvärde Årets investeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående ackumulerade avskrivningar Årets avskrivningar Utgående avskrivningar Bokfört värde Taxeringsvärde Byggnader Mark Not 7 Inventarier Ingående anskaffningsvärde Avyttringar/utrangeringar Årets investeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Ingående avskrivningar Årets avskrivningar Avyttringar/utrangeringar Utgående avskrivningar Bokfört värde Not 8 Pågående nyanläggningar och förskott Ingående anskaffningsvärde Årets investeringar Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Not 9 Aktier, andelar och värdepapper Ingående anskaffningsvärde Utgående ackumulerade anskaffningsvärden Not 10 Övriga kortfristiga fordringar Skattekonto Not 11 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Förutbetalda kostnader Upplupna intäkter

18 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Noter Not 12 Kortfristiga placeringar Specialinlåning 3-mån HSB Stockholm Specialinlåning 6-mån HSB Stockholm Not 13 Kassa och bank Handelsbanken Not 14 Not 15 Förändring av eget kapital Uppl. Underh.- Balanserat Insatser avgifter fond resultat Årets resultat Belopp vid årets ingång Vinstdisp enl. stämmobeslut Årets resultat Belopp vid årets slut Långfristiga skulder till kreditinstitut Nästa års Låneinstitut Lånenummer Ränta Konv.datum Belopp amortering Stadshypotek ,96% Stadshypotek ,73% Stadshypotek ,40% Stadshypotek ,09% Stadshypotek ,86% Långfristiga skulder exklusive kortfristig del Om fem år beräknas nuvarande skulder till kreditinstitut uppgå till Not 16 Övriga kortfristiga skulder Skattekonto Not 17 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Upplupna räntekostnader Förutbetalda hyror och avgifter Arvoden Sociala avgifter Fjärrvärme El Vatten Norortsplåtslageri Övriga upplupna kostnader

19 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Noter Stockholm, den Mikael Grönvoll Björn Larsson Maxim Sokolov Göran Pååg Stefan Måneskiöld Valeri Lemessov Vår revisionsberättelse har - - lämnats beträffande denna årsredovisning Av föreningen vald revisor BoRevision AB Av HSB Riksförbund utsedd revisor

20 Org Nr: Revisionsberättelse Till föreningsstämman i HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Organisationsnummer Vi har granskat årsredovisningen och bokföringen samt styrelsens förvaltning i HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm för räkenskapsåret Det är styrelsen som har ansvaret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen och för att årsredovisningslagen tillämpas vid upprättandet av årsredovisningen. Vårt ansvar är att uttala oss om årsredovisningen och förvaltningen på grundval av vår revision. Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Det innebär att vi planerat och genomfört revisionen för att med hög men inte absolut säkerhet försäkra oss om att årsredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter. En revision innefattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räkenskapshandlingarna. I en revision ingår också att pröva redovisningsprinciperna och styrelsens tillämpning av dem samt att bedöma de betydelsefulla uppskattningar som styrelsen gjort när de upprättat årsredovisningen samt att utvärdera den samlade informationen i årsredovisningen. Som underlag för vårt uttalande om ansvarsfrihet har vi granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i föreningen för att kunna bedöma om någon styrelseledamot är ersättningsskyldig mot föreningen. Vi har även granskat om någon styrelseledamot på annat sätt handlat i strid med bostadsrättslagen, årsredovisningslagen eller föreningens stadgar. Vi anser att vår revision ger oss rimlig grund för våra uttalanden nedan. Årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och ger en rättvisande bild av föreningens resultat och ställning i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovisningens övriga delar. Vi tillstyrker att föreningsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för föreningen, behandlar resultatet enligt förslaget i förvaltningsberättelsen och beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Stockholm den Av föreningen vald revisor BoRevision AB Av HSB Riksförbund utsedd revisor

21 Org Nr: HSB Bostadsrättsförening Snösätra i Stockholm Räntekostnader 20% Totala kostnader Skatt 2% Avskrivningar 10% Underhåll 2% Drift 66% Fördelning driftkostnader År 2010 År

22

23

24

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning Not 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning 1 8 065 055 8 077 988 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Resultaträkning 2013-12-31 2012-12-31 Nettoomsättning Not 1 8 132

Läs mer

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning Not 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning 1 8 077 988 7 573 717 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning Not 1 7 420

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Svartvik nr 268 i Stockholm Resultaträkning

HSB Bostadsrättsförening Svartvik nr 268 i Stockholm Resultaträkning Resultaträkning 2010-12-31 2009-12-31 Nettoomsättning Not 1 17 241 479 17 249 184 Fastighetskostnader Drift Not 2-9 036 852-7 748 671 Planerat underhåll -2 212 942-2 366 831 Fastighetsskatt och kommunal

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Styrelsen för Org.nr: 769615-4033 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning Not 1 6 901

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Svartvik nr 268 i Stockholm Resultaträkning

HSB Bostadsrättsförening Svartvik nr 268 i Stockholm Resultaträkning Resultaträkning 2009-12-31 2008-12-31 Nettoomsättning Not 1 17 249 184 18 540 167 Fastighetskostnader Drift Not 2-7 748 671-7 300 448 Planerat underhåll -2 366 831-683 160 Fastighetsskatt och kommunal

Läs mer

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Masken i Stockholm

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Masken i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 702001-4135 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-05-01-2014-04-30 Resultaträkning 2014-04-30 2013-04-30 Nettoomsättning Not 1 7 863

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Tempelekot i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769617-8529 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Resultaträkning 2009-12-31 2008-12-31 Nettoomsättning Not 1 250 494

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Sjöberg i Sollentuna. Org.nr: 714800-2798

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Sjöberg i Sollentuna. Org.nr: 714800-2798 Årsredovisning Styrelsen för HSB Brf Sjöberg i Sollentuna Org.nr: 714800-2798 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Org.nr: 714800-2798 Resultaträkning

Läs mer

Bokslut för BRF Alfågeln HSB Stockholm

Bokslut för BRF Alfågeln HSB Stockholm Bokslut för BRF Alfågeln 2004-01-01-2004-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 04-01 - 04-12 03-01 - 03-12 Nettoomsättning Not 1 11 349 109 10 150 735 Fastighetskostnader Drift Not 2-5 895 303-5 826 687

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Västerbris i Nacka

Styrelsen för HSB Brf Västerbris i Nacka Styrelsen för Org.nr: 716416-4761 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning Not 1 3 848

Läs mer

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm

Bokslut för BRF Morkullan HSB Stockholm Bokslut för BRF Morkullan 2003-01-01-2003-12-31 HSB Stockholm Resultaträkning 03-01 - 03-12 01-09 -02-12 Nettoomsättning Not 1 8 277 115 11 221 143 Fastighetskostnader Drift Not 2-4 206 588-5 506 617 Planerat

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Majhill nr 648 i Solna

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Majhill nr 648 i Solna Styrelsen för Org.nr: 716419-3638 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-07-01-2012-06-30 Resultaträkning 2012-06-30 2011-06-30 Nettoomsättning Not 1 2 621

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Kuberna i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Kuberna i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769608-7902 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning Not 1 3 377

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Ängsö i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769612-4143 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Resultaträkning 2017-12-31 2016-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flottiljen i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 702000-5877 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Resultaträkning 2016-12-31 2015-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr

ÅRSREDOVISNING HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN. Org nr ÅRSREDOVISNING 2018 HSB:s bostadsrättsförening GRÄNGEN Org nr. 702000-8020 Org Nr: 702000-8020 HSB Bostadsrättsförening Grängen i Stockholm 2018-01-01 2017-01-01 Resultaträkning 2018-12-31 2017-12-31

Läs mer

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flygledaren i Stockholm

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Flygledaren i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769611-7642 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning Not 1 7 492

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Västerbris i Nacka

Styrelsen för HSB Brf Västerbris i Nacka Styrelsen för Org.nr: 716416-4761 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning Not 1 3 843

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Styrelsen för Brf Buffeln 9

Styrelsen för Brf Buffeln 9 Styrelsen för Org.nr: 716443-9841 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Resultaträkning 2017-12-31 2016-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck

Årsredovisning HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck Årsredovisning 2015 HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck HSB Brf. Vingen Skarpnäck Basdata 2 * Övriga lokaler: Extra förråd för bostadsrättshavare 32 st (H1-H11) Desirée Morast, HSBs ordinarie styrelseledamot

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Essingevarvet 24 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar/underskrifter

Läs mer

Styrelsen för Hsbs Brf Strandpiparen 1934 i Göteborg

Styrelsen för Hsbs Brf Strandpiparen 1934 i Göteborg Styrelsen för Org.nr: 757200-8998 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Resultaträkning 2016-12-31 2015-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen har bestått av: Ekonomi. Föreningen har samtliga krediter i SEB och SHB med rörlig ränta

ÅRSREDOVISNING. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen har bestått av: Ekonomi. Föreningen har samtliga krediter i SEB och SHB med rörlig ränta Brf Petrejusvägen 79 1(12) ÅRSREDOVISNING Styrelsen for Bostadsrättsförening Petrejusvägen 79,, får härmed avge årsredovisning for räkenskapsåret 2017-01-01 - - 2017-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2017

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2006 , Brf Fiskaren 32 1(6) Styrelsen för BrfFiskaren 32 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2010 HSB brf Lilla Le i Göteborg Sid 4 INTÄKTER 2010 Årsavgifter 4 278 749 Hyror 264 631 Övriga intäkter 7 200 Sid 12 ÅRSAVGIFTSUTVECKLING 2007 2008 2009 2010 2011 Årsavgiftsutveckling

Läs mer

Styrelsen för Hsb Brf Ersåsberget i Göteborg

Styrelsen för Hsb Brf Ersåsberget i Göteborg Styrelsen för Org.nr: 716408-8283 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Resultaträkning 2016-12-31 2015-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Mösseberg Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Mösseberg Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Mösseberg 9 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-6 Resultaträkning 7 Balansräkning 8-9 Noter 10 Noter till resultaträkning 10-11

Läs mer

Årsredovisning. Brf Mälarglimt

Årsredovisning. Brf Mälarglimt Årsredovisning för Brf Mälarglimt Räkenskapsåret 2010 Brf Mälarglimt 1(9) Styrelsen för Brf Mälarglimt får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse Fastighet Raderkniven

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN Årsredovisning för BRF KUNGSLYCKAN Räkenskapsåret 2007 BRF KUNGSLYCKAN 1(7) Styrelsen för BRF KUNGSLYCKAN får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Brf Flaggan 9. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Brf Flaggan 9. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Flaggan 9 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse ersätts av text fr styrelsen 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Midgård 27 769604-0786. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för. Brf Midgård 27 769604-0786. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för Brf Midgård 27 Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Brf Midgård 27 1(12) Förvaltningsberättelse sid 1 Brf Midgård 27 2(12) Förvaltningsberättelse sid 2 Brf Midgård 27 3(12) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31

Brf Stigen. Årsredovisning för 785000-2374. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Årsredovisning för Brf Stigen Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Säkerhet och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning. Brf Killingen 22

Årsredovisning. Brf Killingen 22 Årsredovisning för Brf Killingen 22 Räkenskapsåret 2005 Brf Killingen 22 1(9) Styrelsen för Brf Killingen 22 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2005. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2009 2008

RESULTATRÄKNING 2009 2008 6(15) RESULTATRÄKNING 2009 2008 Nettoomsättning Not 1 2 176 558 2 147 487 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -123 230-173 395 Drift Not 2-767 052-710 885 Administrationskostnader Not 2-116

Läs mer

Brf. Fjällbjörken i Osthang

Brf. Fjällbjörken i Osthang Årsredovisning för Brf. Fjällbjörken i Osthang Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Innehållsförteckning Innehållsförteckning: Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för Brf Kopparstaven. Org.nr: 713200-0485. får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret

Årsredovisning. Styrelsen för Brf Kopparstaven. Org.nr: 713200-0485. får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret Årsredovisning Styrelsen för Brf Kopparstaven Org.nr: 713200-0485 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Org. nr: 713200-0485 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Träklotsen 2 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3

Läs mer

BRF Kattugglan

BRF Kattugglan BRF Kattugglan 14 769619-1670 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för BRF kattugglan 14 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken 15 2013 Styrelsen for bostadsrattsforeningen Draken 15, organisationsnummer 716454-7502 avger harmed arsredovisning for rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

Läs mer

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Palatinen i Nacka

Styrelsen för HSB bostadsrättsförening Palatinen i Nacka Styrelsen för Org.nr: 769617-6317 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Resultaträkning 2013-12-31 2012-12-31 Nettoomsättning Not 1 4 418

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 1 (8) ÅRSREDOVISNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GODTEMPLAREN räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Godtemplaren avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31.

Läs mer

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Pennan 22 Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för Brf Kopparstaven. Org.nr: får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret

Årsredovisning. Styrelsen för Brf Kopparstaven. Org.nr: får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret Årsredovisning Styrelsen för Brf Kopparstaven Org.nr: 713200-0485 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Org. nr: 713200-0485 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsredovisning. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsredovisning för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 783800-0045 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 783800-0045 1 (9) Styrelsen för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Jordgubben 20 får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2002. STYRELSE Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Brf Knoppen 21

Årsredovisning. Brf Knoppen 21 Årsredovisning för Brf Knoppen 21 Räkenskapsåret 2007 Brf Knoppen 21 1(9) Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Fastighet:

Läs mer

2011 årsredovisning brf vinterrosen_cashflow120415

2011 årsredovisning brf vinterrosen_cashflow120415 1(7) ÅRSREDOVISNING 2011 Brf Vinterrosen 1 Org nr 716417-8308 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vinterrosen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet för räkenskapsåret 2011. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2012 ² ² - sida 2 Resultaträkning 2012-01-01 2011-01-01 Belopp i kr Not 2012-12-31 2011-12-31 Rörelsens intäkter Årsavgifter och hyror 1 940 710 914 516 Hyres-

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Berget 10 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Berget 10 Räkenskapsåret 2011 Bostadsrättsföreningen Berget 10 1(10) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Berget 10 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Brf Guldet

ÅRSREDOVISNING Brf Guldet ÅRSREDOVISNING 2012 Brf Guldet Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Tamburen Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Tamburen Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Tamburen 769605-9182 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Förslag till disposition 2 Resultaträkning 3-4 Balansräkning 5-6 Redovisningsprinciper

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Hällmarken i Knivsta Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G. för. Bostadsrättsföreningen Alviken 13. Organisationsnummer:

Å R S R E D O V I S N I N G. för. Bostadsrättsföreningen Alviken 13. Organisationsnummer: Å R S R E D O V I S N I N G för Bostadsrättsföreningen Alviken 13 Organisationsnummer: 716460-3164 2017-01-01--2017-12-31 Säte i Stockholm Bostadsrättsföreningen Alviken 13 Sid 1:8 ÅRSREDOVISNING Styrelsen

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Dynan i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Dynan i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 702000-4078 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Tor 2 716425-8522. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för. Brf Tor 2 716425-8522. Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för Brf Tor 2 Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Brf Tor 2 1(10) ' Brf Tor 2 2(10) ' Brf Tor 2 3(10) Resultaträkning Belopp i kr Not 2012-01-01-2011-01-01- 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12. Org nr 716419-1954 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12. Org nr 716419-1954 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2003 Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. HSB Brf Bryggeriet

Årsredovisning. HSB Brf Bryggeriet Årsredovisning HSB Brf Bryggeriet 739400-0595 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 2010-12-31. Förvaltningsberättelse Verksamheten Föreningen äger fastigheterna Höken

Läs mer

Årsredovisning. Brf Jernet 7

Årsredovisning. Brf Jernet 7 Årsredovisning för Brf Jernet 7 Räkenskapsåret 2006 Brf Jernet 7 1(10) Styrelsen för Brf Jernet 7 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Fastighet Järnet 7 Styrelse

Läs mer

Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Tranebergsvägen

Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Tranebergsvägen Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Tranebergsvägen 38 769622-2541 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning. för. Bostadsrättsföreningen Talleken. Org. Nr 769610-6538. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31

Årsredovisning. för. Bostadsrättsföreningen Talleken. Org. Nr 769610-6538. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Talleken Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Detta material är på uppdrag av styrelsen framtaget av BVK BoVera Konsult AB Styrelsen för Bostadsrättföreningen

Läs mer

Årsbokslut. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening

Årsbokslut. Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Årsbokslut för Apollo nr 2, Bostadsrättsförening Räkenskapsåret 2009-07-01-2010-06-30 Apollo nr 2, Bostadsrättsförening 2(8) 2009-07-01 2008-07-01 Resultaträkning Not -2010-06-30-2009-06-30 Nettoomsättning

Läs mer

Original. Brf Kullen Västra 42. Årsredovisning och revisionsberättelse för Räkenskapsåret

Original. Brf Kullen Västra 42. Årsredovisning och revisionsberättelse för Räkenskapsåret Original Årsredovisning och revisionsberättelse för Brf Kullen Västra 42 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Brf Kullen Västra 42 1(10) Styrelsen för Bostadsrättsförening Brf Kullen Västra 42, org.nr,

Läs mer

Årsredovisning Brf Samson 16

Årsredovisning Brf Samson 16 Årsredovisning Brf Samson 16 Räkenskapsår 2016-01-01-2016-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Brf Samson 16 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Brf Rosendal Större 25

Brf Rosendal Större 25 Årsredovisning för Brf Rosendal Större 25 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Brf Rosendal Större 25 1(10) ' Brf Rosendal Större 25 2(10) ' Brf Rosendal Större 25 3(10) Resultaträkning Belopp i kr Not

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Styrgåsen i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Styrgåsen i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 769620-9126 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Resultaträkning 2015-12-31 2014-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Litografin nr 220 i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Litografin nr 220 i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 716417-7078 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Resultaträkning 2015-12-31 2014-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Höken 13

Årsredovisning. Brf Höken 13 Årsredovisning för 769618-3545 Räkenskapsåret 2017 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 ÅRSREDOVISNING BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ROSLAGSBANAN 12 Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret 2001 1(9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Roslagsbanan 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Brf Ängsliljan i Djursholm

Brf Ängsliljan i Djursholm Årsredovisning för Brf Ängsliljan i Djursholm Räkenskapsåret 2016-07-01-2017-06-30 Brf Ängsliljan i Djursholm 1(10) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Brf Ängsliljan i Djursholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2016 HSB Brf Vinga i Göteborg Sid 2 INTÄKTER INTÄKTER 2016 22% Årsavgifter Hyror Övriga intäkter Övriga rörelseintäkter 2016 2015 Årsavgifter 5 510 986 5 453 633 Hyror 1 590

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

Arsredovisning. Brt Nybyggsgrind 6 769607-1724. Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31. Innehållsförteckning:

Arsredovisning. Brt Nybyggsgrind 6 769607-1724. Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31. Innehållsförteckning: Arsredovisning för Brt Nybyggsgrind 6 769607-1724 Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Brf Hundshögen 3

Årsredovisning. Brf Hundshögen 3 Årsredovisning för Brf Hundshögen 3 769627-4443 Räkenskapsåret 2017 1 (9) Styrelsen för Brf Hundshögen 3 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Pomona Mindre 702002-9406. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för. Brf Pomona Mindre 702002-9406. Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Årsredovisning för Brf Pomona Mindre Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Brf Pomona Mindre 2(10) Resultaträkning Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning 1 731 457

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Sköndal i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Sköndal i Stockholm Styrelsen för Org.nr: 702002-0041 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Brf Pennan 22. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Pennan 22 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31

Brf Betonggjutaren 4(12) 717600-2967. 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 Brf Betonggjutaren 4(12) 2005-01-01 2004-01-01 Resultaträkning Not -2005-12-31-2004-12-31 RÖRELSENS INTÄKTER Årsavgifter 3 531 696 3 531 696 Hyresintäkter 467 661 411 172 Övriga rörelseintäkter 0 200 Summa

Läs mer

Årsredovisning. BRF S:t Olof

Årsredovisning. BRF S:t Olof Årsredovisning för BRF S:t Olof Räkenskapsåret 2011 BRF S:t Olof 1(9) Styrelsen för BRF S:t Olof får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse Verksamhet Brf S:t Olof Organisations

Läs mer

BRF LÅNGKORVEN

BRF LÅNGKORVEN 1 BRF LÅNGKORVEN Styrelsen avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31. Innehåll: Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter 7 Sida Om inte annat

Läs mer

Årsredovisning för. BRF Gondolen Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. BRF Gondolen Räkenskapsåret Innehållsförteckning: , Årsredovisning för BRF Gondolen Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf Sydgården ÅRSREDOVISNING. Brf Sydgården Org nr RÄKENSKAPSÅRET

Brf Sydgården ÅRSREDOVISNING. Brf Sydgården Org nr RÄKENSKAPSÅRET 745000-1552 ÅRSREDOVISNING Brf Sydgården RÄKENSKAPSÅRET 2005-01-01-2005-12-31 RESULTATRÄKNING 2005-01-01 2004-01-01 Belopp i kr Not 2005-12-31 2004-12-31 Nettoomsättning 1 1 241 850 1 244 144 Summa intäkter

Läs mer

Årsredovisning. Brf Källunden

Årsredovisning. Brf Källunden Årsredovisning för Brf Källunden 715600-0460 Räkenskapsåret 2012 1 (10) Styrelsen för Brf Källunden får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Detta är Brf Källunden

Läs mer

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31

HSB:S BRF FAGOTTEN I LUND 1(1) 716406-8129. 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 1(1) 2003-01-01 2002-01-01 Resultaträkning Not -2003-12-31-2002-12-31 Nettoomsättning 1 9 224 641 8 680 668 Summa intäkter 9 224 641 8 680 668 Rörelsens kostnader Drift 2,3-6 010 197-4 902 006 Löpande

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 1(14) Extra sida 1 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 2(14) Extra sida

Läs mer

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13

Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Årsredovisning 2008 BRF Hvitfeldtsgatan 13 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter under nyttjanderätt

Läs mer

Brf Älta 110:11 i Nacka

Brf Älta 110:11 i Nacka Årsredovisning för Brf Älta 110:11 i Nacka Räkenskapsåret 2012-07-01-2013-06-30 Brf Älta 110:11 I Nacka 1(8) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Förvaltningsberättelse Styrelsen för Brf Älta

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448 ÅRSREDOVISNING 212 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745-448 Förvaltningsberättelse för 212 Brf Gillesgårdens styrelse får härmed överlämna berättelse om verksamheten under år 212. Styrelsen har efter årsstämman

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta

Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 1(13) Extra sida 1 Bostadsrättsföreningen Söders Hjärta 2(13) Extra Sida

Läs mer

Brf Regementsvillorna i

Brf Regementsvillorna i y ;»., A 's Årsredovisning för Brf Regementsvillorna i Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Underskrifter 1-2 3 4-5

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Geten Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Geten Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Geten 25 Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Ny Rubrik Ny Rubrik 2 , Geten 5(14) Resultaträkning Belopp i kr Not 2010-01-01-2009-01-01- 2010-12-31 2009-12-31 Nettoomsättning 1 13

Läs mer

Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- 2011-12-31 2010-12-31

Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- 2011-12-31 2010-12-31 Brf Domar nr 1 1(9) Resultaträkning Belopp i kr Not 2011-01-01-2010-01-01- Nettoomsättning Årsavgifter och hyror 1 1 100 462 1 063 947 Övriga intäkter 2 213 - S:a Nettoomsättning 1 102 675 1 063 947 Kostnader

Läs mer

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21.

Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Org.nr 702001-1354 1(10) Årsredovisning 2004 för Brf Knoppen 21. Styrelsen för Brf Knoppen 21 får härmed avge årsredovisningen för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2004-01-01 2004-12-31. Fastighet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2009. HSB Bostadsrättsförening. HÄLSAN i Helsingborg

ÅRSREDOVISNING 2009. HSB Bostadsrättsförening. HÄLSAN i Helsingborg ÅRSREDOVISNING 2009 HSB Bostadsrättsförening HÄLSAN i Helsingborg Hälsan i Helsingborg 1(11) Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Hälsan i Helsingborg, org.nr, får härmed avge redovisning för föreningens

Läs mer