Gunnar Eriksson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gunnar Eriksson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 36-48 Monica Boo"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e v ordf Bertil Forsberg (fp), tjänstgörande ers för Per-Åke Söderström (c) Ersättare Margot Eriksson (s) Övriga närvarande Bo Ivarson, förvaltningschef Ingrid Öhlén, administrativ chef, Lennart Mikaelsson, planerings- och trafikchef Eva Larsson, VA- och renhållningschef Jan Karlsson, fritidschef Justerare Gunnar Eriksson Justeringens plats och tid Tekniska förvaltningen tisdagen den 18 april 2006 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo Ordförande Roland Leben Justerare Gunnar Eriksson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Tekniska nämndens arbetsutskott Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Tekniska nämndens arkiv, Kungsgatan 30 Underskrift Monica Boo

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(16) Tnau 36 Godkännande av föredragningslistan Godkänner föredragningslistan med föreslagna tilläggsärenden.... Föredragningslistan upptar åtta ärenden. Föreslås följande tilläggsärenden: Ärenden för kännedom. Information delegering detaljplaner. Förslag till detaljplan för kv. Nebulosan, Kristinehamn. Information asbeströr i vattenledningssystemen. Information Vänortsträff.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(16) Tnau 37 Dnr 05:143 Kvartalsrapport januari-mars 2006 samt prognos för 2006 Arbetsutskottets förslag Tackar för redogörelsen samt överlämnar förvaltningens kvartalsrapport till nämnden. Förvaltningen överlämnar kvartalsrapport för perioden januari-mars Kommentarer till resultat och prognos finns i sammanställning dnr 05:143. Avvikelser i förhållande till budget: Underskott på skattefinansierad verksamhet med ca tkr. Underskottet avser Gatukontorets ökade elkostnader med ca 500 tkr på helåret och dels högre kostnader för snöröjning mot budget, ca 500 tkr. Åtgärder kommer att vidtas för att om möjligt minska underskottet. Möjligheterna till detta beror till stor del på kostnadsutvecklingen under slutet av året för snöröjning. Vidare finns inget utrymme för oförutsedda kostnader inom fastighetsavdelningens ansvarsområde. Cirka 200 tkr lägre överskott än budgeterat på VA-verksamheten. Orsaken är kostnader för åtgärder på Fiskartorpets avloppsreningsverk. Administrativa chefen Ingrid Öhlén informerar att arbetet med att ta fram en konsekvensbekrivning av ekonomiutskottets budgetförslag pågår och att det kommer ett ärende till nämnden.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(16) Tnau 38 Förvaltningschefens information Noterar informationen. Förvaltningschefen inleder med att presentera två representanter från Göta Energi som besöker arbetsutskottet för att informerar om sin verksamhet. Detta med anledning av att el-upphandlingen nu är avslutad och avtal tecknats med Göta Energi. De informerar i korthet om: Elmarknaden översikt Den finansiella marknaden Vad påverkar elpriset? Olika avtalstyper Den fysiska marknaden Gästerna lämnar sammanträdet efter denna information. Badhusutredningen Förvaltningschefen informerar att en preliminär kravspecifikation på badhuset finns framtagen och att en utredning pågår där förslag till möjliga alternativ till framtida badhus ska presenteras. Utredningen beräknas vara färdigställd i maj. Ett besök planeras till olika kommuner för att se på olika anläggningar. Trafiksäkerhetspolicy En remiss på trafiksäkerhetspolicy finns ute för synpunkter. Slutligen informerar förvaltningschefen att det kommit ett uppdrag från Länsstyrelsen att ta fram en konsekvensbeskrivning om en stor översvämning skulle inträffa

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(16) Tnau 39 Avtal om elenergi för Kristinehamns kommun, handelspolicy. Arbetsutskottets förslag Tekniska nämndens arbetsutskott beslutar föreslå tekniska nämnden att anta förvaltningens förslag till handelspolicy för elenergi under gällande avtal med Göta Energi. Förvaltningen inkommer med ett delegationsbeslut till nämnden. Efter upphandling och utvärdering har avtal tecknats med Göta energi med leverans från med möjlighet till två års förlängning. Med anledning av den rörlighet på prisnivån som råder på elmarknaden bör bindning av priset på elenergi göras om möjligt vid för kommunen gynnsammaste läget. För den kommunala verksamheten som har budget fastställd årsvis kan heller inte elpriserna i huvudsak tillåtas vara rörliga. Eftersom elenergipriset för närvarande är högt är det olämpligt att binda dessa för hela avtalsperioden. För att säkerställa minsta möjliga negativa budgetpåverkan bör en handelspolicy antas. Göta energi har, enligt avtal, presenterat ett antal förslag på handelspolicy med olika risknivåer. Den modell med låg risknivå som förvaltningen förordar, efter samråd med ekonomichefen, bygger till stor del på att prissäkra kommande år till större del med en mindre del kvar för beslut om prislåsning vid en svacka i prisnivån. Detta kan ge sänkningar i energikostnader samtidigt som man kan låsa prisnivån innan den stiger om tendenserna visar detta. Bevakning av detta ingår i avtalet med elleverantören. Möjligheten finns under hela avtalstiden att besluta om annan inriktning av handelspolicyn. Förslag till handelspolicy enligt nedan: Prissäkring av terminer till (kvartal 3 o 4) 75 % till % till % Möjlighet att följa spotpriser: 25 % - 50 %

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(16) Tnau 39, forts. Tidplan Kvartal 3-06 kvartal 4-06 skall snarast prissäkras till minst 75%. Den 1/7 varje år skall minst 75% av nästkommande kalenderår (innevarande + 1) vara prissäkrat. För efterföljande kalenderår (innevarande + 2) skall minst 50% vara prissäkrat. För därefter kommande kalenderår (innevarande +3) skall minst 25% vara prissäkrat. Det är möjligt att prislåsa hela år till 100% om det är lämpligt med hänsyn till utvecklingen. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämndens arbetsutskott beslutar föreslå Tekniska nämnden att anta förvaltningens förslag till handelspolicy för elenergi under gällande avtal med Göta energi. Arbetsutskottets överläggningar För att ge förvaltningschefen möjlighet att låsa el-priset behöver förvaltningschefen och en elhandelsgrupp delegation att besluta utifrån handelspolicyn. Förvaltningen uppmanas därför inkomma med ett delegationsbeslut till nämnden.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(16) Tnau 40 Ärenden för kännedom Noterar informationen. Kf 22, Underlag för taxeändring p g a höjning av deponiskatt m m. Kf 27, Tilläggsanslag till tekniska nämnden för skötsel av Presterudsområdet Kf 30, Avsägelse från uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och tekniska nämnden (Jan-Erik Gustavsson ) samt fyllnadsval.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(16) Tnau 41 Dnr 06:32 Lokalt tillväxtprogram (LTP) 2007 Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet understryker att de mest angelägna objekten är cirkulationsplats Dalavägen/Ö:a Ringvägen och att det finns ett starkt önskemål från tekniska nämnden att tidigarelägga detta till Om möjligt ska också en översyn om en tidigareläggning av ridhuset till 2008 prioriteras. Allmänt Förslag till lokalt tillväxtprogram för 2007 finns upprättat med vision för åren För 2007 finns 57 mkr tillgängliga till investeringar. Tekniska nämnden berörs mer eller mindre av samtliga fokusområden, för skolan dock endast av framtida driftskostnader av skollokaler. Tyngdpunkten finns inom infrastruktur och kommunikation samt boende. Infrastruktur och kommunikation För 2007 finns 13.5 mkr till investeringar. Av den summan ingår beläggningsunderhåll med 5 mkr och 0.5 mkr till beläggning efter Va-sanering. Återstår således 8 mkr till investering i gatunätet. De investeringsprojekt som föreslås 2007 är: utbyggnad av hamnen mm, ombyggnad av S:a Ringvägen vid Södermalmsskolan samt utbyggnad av gång- och cykelvägnätet. Saknas gör dock cirkulationsplats Dalavägen/ Ö:a Ringvägen som i nämndens investeringsbudget 2006 planerades till Fritid Inom fritid finns ca 8.7 mkr tillgängliga. Större delen hamnar inom nämndens ansvarsområde med tyngdpunkten på Sannaheden samt skärgårdsutveckling och badstränder mm. I avvaktan på utredningen om badhusets framtid föreslås att 1.4 mkr investeras i befintligt badhus för att kunna upprätthålla en acceptabel standard för badgäster. Ett nytt ridhus är planerat 2009, i LTP 2008 bör man se över om ridhuset kan prioriteras Boende De kostnader inom fokusområde boende som berör tekniska nämnden är utbyggnad av infrastrukturen som genereras av bostadsbyggnation. För 2007 finns 3.0 mkr till Marieberg samt 7.5 mkr till området Presterud, Skymningen. Summering Av de satsningar som berör Tekniska nämnden innebär LTP 2007 en satsning på bl a Sannaheden, Skärgården, Hamnen, Presterud Skymningen samt trafiksäkerheten. Det som saknas 2007 är utbyggnaden av en cirkulationsplats i korsningen Dalavägen / Ö:a Ringvägen. För 2008 bör gång- och cykelporten under Dalavägen vid Resecentrum prioriteras.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(16) Tnau 41, forts. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar föreslå att LTP 2007 kompletteras med cirkulationsplats Dalavägen / Ö:a Ringvägen. att gång- och cykelport under Dalavägen vid Resecentrum flyttas till att vid arbetet med LTP 2008 se över om ridhus kan prioriteras att i övrigt tillstyrka LTP Arbetsutskottets överläggningar Arbetsutskottet är medvetet om behovet av samsyn mellan de olika ansvarsområdena i detta dokument och förmåga att kompromissa för bästa möjliga helhetsresultat. Tekniska nämndens behov ska därför ses som angelägna önskemål att väga in i fullmäktiges slutliga behandling. Arbetsutskottet understryker att de mest angelägna objekten är cirkulationsplats Dalavägen/Ö:a Ringvägen och att det finns ett starkt önskemål från tekniska nämnden att tidigarelägga detta till Om möjligt ska också en översyn om en tidigareläggning av ridhuset till 2008 prioriteras.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(16) Tnau 42 Dnr 05:102 Förslag till detaljplan för kv. Nebulosan, Kristinehamn Exp: Mbn Tekniska nämndens arbetsutskott tillstyrker rubricerad samrådshandling. Allmänt Planområdet är beläget i centrala Kristinehamn. I söder begränsas området av Norra Hamngatans förlängning, i väster av infart till räddningsstationen/ badhuset, i norr av Norra Staketgatan och i öster av befintlig bebyggelse i kvarteret Nebulosan. Syftet med planen är att möjliggöra uppförandet av ca 30 lägenheter. En gångoch cykelväg som via en gårdsgata förbinder handelsområdena i Tapiren med centrum anordnas igenom kvarteret. Planen medger byggnation av tre punkthus i 3, 4 respektive 5 våningar placerade i parkmiljö. Gata, trafik mm Planområdet matas i huvudsak från Brandkårsvägen i nordväst. Gårdsgatan ansluts mot Norra Hamngatan och genomfart kan endast ske med cykel och moped. All parkering som planen generar ombesörjes på kvartersmark. Va Planområdet ansluts till kommunens va-nät som finns utbyggt söder om planområdet. Ekonomi Tekniska nämndens kostnader för genomförande av planen är följande: Gårdsgata :- Park :- Tekniska nämndens driftkostnader ökar vid plangenomförandet med 8 000:-/år för gata och 5 000:-/år för parkmark. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämndens arbetsutskott beslutar att tillstyrka rubricerad samrådshandling.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(16) Tnau 43 Information delegering detaljplaner Tekniska förvaltningen återkommer med beslutsförslag till nämnden. Planerings- och trafikchef Lennart Mikaelsson informerar att förvaltningen är inne i ett expansivt skede i hanteringen av planer och byggande. Det är i dag en långsam hantering av planerna med den följden att antaganden fördröjs. Nu ser kommunen över hanteringen för att få snabbare beslut. Tekniska förvaltningen återkommer med beslutsunderlag till nämnden.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(16) Tnau 44 Dnr 04:180 Framtida hantering av latrin lägesrapport Noterar informationen. VA- och renhållningschefen informerar att senast den 2 maj 2006 ska en handlingsplan presenteras för Länsstyrelsen som beskriver hur vi ska kunna upphöra med deponering av latrin. Avtal behöver inte skrivas med Allrenhållning AB för testkörning i sommar. Försöket kommer att genomföras i månadsskiftet juni/juli när vi har fått in tillräckligt många kärl för en dags körning. Om försöket faller väl ut har vi för avsikt att föreslå denna lösning under en övergångperiod tills vi har en slutlig lösning för hanteringen av organiskt avfall. I detta fall får vi överväga om vi kan skriva avtal direkt eller om vi måste gå via offentlig upphandling. Med en framtida anläggning för kompostering kommer komposterbara kärl att användas för att latrinen så att det kan komposteras med en bibehållen god arbetsmiljö. Dessa steg kommer att beskrivas i handlingsplanen till Länsstyrelsen.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(16) Tnau 45 Föreskrifter om avfallshanteringen och avfallsplan för Kristinehamns kommun lägesrapport Tackar för rapporten. VA- och renhållningschef Eva Larsson informerar kort om arbetsläget. Förslaget till föreskrifterna om avfallshantering är skickade till RVF.s jurist och vad gäller avfallsplanen jobbar man nu med strukturen på denna. Förvaltningen återkommer till nämnden med en grundlig genomgång.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(16) Tnau 46 Information om asbeströr i vattenledningssystemen Noterar informationen. VA- och renhållningschef Eva Larsson informerar att det finns 400 m ledning med asbest i kommunen och att det är få abonnenter som berörs. Förvaltningen bevakar Livsmedelsverkets information och följer utvecklingen. Förvaltningen avser att successivt byta ut asbestcementrören i samband med andra planerade ledningsarbeten som en del i förnyelsestrategin av ledningsnätet.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(16) Tnau 47 Dnr 05:60 Investeringsbudget 2006 Arbetsutskottets förslag Enligt förvaltningens förslag Ärendet Tekniska nämndens ram för fritidsinvesteringar år 2005 utnyttjades inte helt. I samband med bokslutet föreslogs att kronor balanseras till Utöver detta så finns kronor i LTP- planen för år 2006 till Björkvallen. Totala investeringen för fritid blir således kronor vilka föreslås bli fördelade på projekt enligt nedan: Björkvallens IP :- Broängsbadet :- Fordon/Maskiner :- Summa: :- Utöver kapitaltjänstkostnader på ca /år uppkommer inga övriga driftkostnader. Ökade kapitaltjänstkostnader ryms inte inom tekniska nämndens ram. Tekniska förvaltningens beslutsförslag Tekniska nämnden beslutar: - att anta ovanstående förslag på fördelning av fritidskontorets investeringsbudget för år 2006, under förutsättning att KF fastställer föreslagen balansering. - att hos kommunstyrelsen begära ingångsättningstillstånd för samtliga ovanstående projekt samt utökad ram med kapitaltjänstkostnader.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(16) Tnau 48 Information Vänortsträff Noterar informationen. Fritidschef Jan Karlsson informerar att det anordnas en vänortsträff till Farsund den 2-4 juni. Ett 70-tal ungdomar med ledare kommer att delta. Det finns möjlighet för tjänsteman och politiker att följa med, så anmäl intresse till Jan.

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.05. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1;e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen, kl. 14:00-15:55. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), vice ordf Gunnar Eriksson (s),

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl 17.00-17.45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S)

Richard Katisko (S) Ingrid-Märta Grönlie (S) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:15-18:35 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Mats Hahne (M), tjänstgörande ers för

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, nämndsekreterare. Ulf Athlei (siv) och Lars Andersson (s) Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-17:35. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf. Björn Nyström (m) Elsie-Marie Arvidsson (m) Erik Ågren (c) Ulf Athlei (siv) Margot Eriksson

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S)

Bo Ivarson, förvaltningschef Monica Boo, handläggare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Ulf Athlei (-) och Lars Andersson (S) PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Långön, Folkets Hus, kl 17:15-18:25 Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD)

Bo Ivarson, förvaltningschef Jan Mattsson, avfallsutvecklare Ferman Brodrej, nämndsekreterare. Margot Eriksson (S) och Göran Kihlström (KD) PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 17:00-17:55 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare

Roland Leben (KD), ordförande. Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ersättare Sida PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11.00 Minnesstund hölls för Kristinehamns kommuns tidigare informationschef Catarina Fröhling. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande.

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Erik Ågren (c) Tommy Gustavsson (fp) Margot Eriksson (s)

Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Erik Ågren (c) Tommy Gustavsson (fp) Margot Eriksson (s) Sida PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet kl 14:00-14:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf. Krister Nyström (s), vice ordf. Björn Nyström (m) Ersättare Erik Ågren (c) Tommy

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Roland Leben (kd), ordförande Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordförande Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordförande

Roland Leben (kd), ordförande Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordförande Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordförande Sida KRISTINEHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Björnidet i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 14.00-15.45. Beslutande Ersättare Roland Leben (kd), ordförande Gunnar Eriksson (s), 1:e

Läs mer

Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande ers

Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30. Beslutande Ledamöter Per-Åke Söderström (c), ordf Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers Bertil Forsberg, (fp), tjänstgörande

Läs mer

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo

Gunnar Eriksson och Sten-Olof Olsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-17.50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Per-Åke Söderström

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M)

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Sida PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Sammanträdeslokal Björnidet kl 14:00-14:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Ersättare Erik Ågren (C) Margot

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S)

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Torsö, 2 april 2019, kl. 15.00 15.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) Ordförande Erland Gustavsson (M), 1:e vice ordförande Suzanne Michaelsen

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S)

Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Björnidet, kl 10:0-11:20 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Margot Eriksson (S) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kristinehamns golfklubb, kl 17:00-18:15 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Varglyan, kl 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Johansson (V) Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ers

Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S), tjänstgörande ers Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdeslokal Björnidet kl 14:00-15:50. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf., 14-19 Björn Nyström (M) Margot Eriksson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-12-20 165

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-12-20 165 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-12.10 2011-12-20 165 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 15-19 Ferman Brodrej. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-11:00 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Ersättare Björn Nyström (M) Övriga närvarande Bo Ivarson,

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef

Arne Höglund, teknisk chef Margareta Magnusson, nämndsekreterare Gert Rydkvist, ekonom Peter Edvinsson, gatuchef 1 (7) Plats och tid Torghuset i Smålandsstenar, kl 13.00 15.50 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S)

Läs mer

Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30

Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30 1 (15) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Nämndhuset klockan 08:30-12:30 Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S ) 2:e

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Ordförand~. -;:.:...-;::1::f.. ;;";;;::~.:::=:-:~...,.;;;;:;. C.:~.~... -Carl-Erik Almskoug SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. .f j)' Underskrifter 110

Ordförand~. -;:.:...-;::1::f.. ;;;;;::~.:::=:-:~...,.;;;;:;. C.:~.~... -Carl-Erik Almskoug SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. .f j)' Underskrifter 110 Plats och tid Ahllöfsrurnmet kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedsh öm (V) Mikael von Melsted (MP) BoAntonsson teknisk chef, Mikael Norman projektchef, Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet kl 14.00-15.00. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C)

Mats Hahne (M), 81-88 Lennart Gustafsson (C) Sida PROTOKOLL 1(13) Plats och tid Långön, Folkets Hus kl 17:00-18:45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordf. Krister Nyström (S), vice ordf. Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M), 81-88 Erik

Läs mer

Gunnar Eriksson och Per-Åke Söderström. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-20 Monica Boo

Gunnar Eriksson och Per-Åke Söderström. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 11-20 Monica Boo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Uroxen kl 17.00-19.30. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-18.45.

Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-18.45. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Lokal Uroxen i förvaltningsbyggnaden Uroxen kl 17.00-18.45. Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Gunnar Eriksson (s), 1:e vice ordf Per-Åke Söderström

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-05-18 1 (12) Plats och tid Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset, Askersund 2010-05-18, kl.15.00-17.30. Beslutande Leif-Åke Johansson (s), ordförande

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-05-31 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Mariestad, kl. 16.00-16.50 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

BN PROTOKOLL EXTRA

BN PROTOKOLL EXTRA BN PROTOKOLL EXTRA HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 15.00-15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik

Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik Kungsbacka kommun Arbetsutskottet nämnden för Teknik SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Idala rummet Klockan 0800-10.50 ande Ledamöter Monica Neptun (FP), ordf Lars Thélen (M), vice ordf Renée Sylvan

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016.03.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.22 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers Gert Andersson

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson

Suzanne Michaelsen Gunnarsson Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hemön, kl. 13.30 16.15 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden 2017-10-05 28 Reviderad budget för 2018-2020 för miljönämndens verksamhet... 39 29 Yttrande över detaljplan för Torestorp 1:300 m.fl. i Mullsjö kommunl... 40 30 Redovisning av deligationsbeslut... 42 31

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-20 KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Tid 13.00 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Arne Karlsson (KD), ordförande Sune G Jansson (M), 1:e vice ordförande Sandra Karlsson (S), 2:e vice ordförande Björn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson (m)

Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson (m) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet i Panncentralen Marieberg kl 17.00-18.30. Beslutande Ledamöter Gunnar Eriksson (s), ordf Per-Åke Söderström (c), 2:e vice ordf Jan Håkansson

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Övriga närvarande Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande) Hans Cronmark (M) Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Per Sjödin (S)

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1(15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.35 12.30 13.50 i Stora sammanträdesrummet. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Bength Andersson (S) Tore Andersson (-) 41-48 Anne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2004-11-22 1 (17) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2004-11-22 kl.16.00 16.40. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer