Ett nytt sätt att samarbeta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett nytt sätt att samarbeta"

Transkript

1 Ett nytt sätt att samarbeta

2

3 Tänk på samarbete på ett nytt sätt SMARTs interaktiva teknik bidrar till att underlätta förändringar av företagskulturen inom vår organisation. Den hjälper våra anställda att samarbeta i projekt på ett snabbt och enkelt sätt. David Dryden Managing Partner, Cundall Grunden till framgång börjar med företagets anställda. Har de expertis, kunskap och driv, då är det bäddat för succé. För att företaget sedan verkligen skall vara innovativt, behöver människor vara uppkopplade och att man hittar nya vägar för samarbeten. På en SMART arbetsplats, samarbetar de olika teamen i en dynamisk, interaktiv miljö. Information och resurser finns tillgängliga direkt på en SMART Board interaktiv skrivtavla eller display, där man helt enkelt öppnar upp sina dokument, video, webbsidor och multimedia genom att klicka med fingret. Alla kan tydligt se det som skall diskuteras och analyseras och det går att smidigt pendla mellan digitala anteckningar och öppna program. Resultatet blir ett produktivt samarbete som är både effektivt och tidsbesparande. Även om några I teamet befinner sig på annan ort, kan alla ansluta sig till mötet för att se men också arbeta i dokumentet samtidigt. När mötet är klart, sparar man anteckningarna eller de dokument där man har markerat något under mötet, och skickar iväg med ett till hela teamet. I mer än 20 år har företag använt SMART produkter för att underlätta sina samarbeten och öka produktiviteten. Olika yrkesgrupper och team runt om i hela världen använder SMART lösningar för att effektivisera sina möten. Med SMART lösningar för företag kan man sam-arbeta oavsett om kollegorna befinner sig i samma mötesrum, arbetar hemifrån, är fältbaserade eller befinner sig på en annan plats i världen.

4 Det nya mötesrummet Med SMART Board interaktiv skrivtavla kan vi mycket enkelt visa vad som fungerar och vad som inte fungerar. Utvecklingen av en plan kan ske med en gång, på plats, när det normalt skulle ta tre möten. Helma Gansen Ordförande, Gansen Lindsay Design Consultants Inc. Produktivitet är det som räknas I ett team är det lätt att medlemmarna i gruppen förlorar fokus om man befinner sig bland fullt av människor med olika idéer och mål. Man måste kunna fånga upp de viktigaste tankarna och styra samtalet. SMART-företagslösningar hjälper ditt team att göra just det. De låter dig också dela komplex information interaktivt och på ett tilltalande sätt. Som ett resultat av detta kan diskussionerna snabbare landa i gemensam förståelse och man når avgörande beslut. SMART samarbete SMARTs konferensrumslösningar lyfter samarbetet till en högre nivå: Ett tydligt fokus för mötet - Håll deltagarna fokuserade genom att visa engagerande innehåll på SMART Board interaktiv skrivtavla eller displayer. Resurser som alltid är snabbt tillgängliga - Med några enkla klick på skrivtavlan får du tillgång till och möjlighet att dela dina favoritprogram, multimedia, bildfiler, webbsidor eller audiovisuell utrustning. Digitala anteckningar - skriv anteckningar och märk upp dokument i digitalt bläck på SMART Board interaktiv skrivtavla eller displayer. E-posta sedan alla anteckningar till deltagarna direkt.

5 Samarbete rum till rum Vårt nya SMART arbetssätt gör att Effektivitet är det som räknas människor kan mötas, oavsett var de När avståndet är stort mellan de olika arbetsgrupperna är det en utmaning att hitta ett smidigt fungerande arbetssätt. Kollegorna finns inte alltid i samma stad eller land, men det pågående arbetet måste kunna fortsätta för att man skall nå uppsatta mål. Och resor är kostsamt, inte bara i förlorad tid och pengar utan även för miljön. SMART-företagslösningar hjälper dig att effektivt samarbeta med kollegor runt om i världen. Genom att dela skrivbord på datorn eller dela flera interaktiva skrivtavlor eller monitorer, kan alla samarbeta i realtid med dokument och anteckningar. Processen är smidig, och det blir lättare för alla deltagare att vara engagerade, att utbyta idéer och komma till beslut. befinner sig i världen, och interagera som om de vore i samma rum. Detta har haft en enorm inverkan på resekostnader och minskat våra koldioxidutsläpp betydligt. Bola Oshisanwo Direktör, Agile Development Center SMART samarbete Med SMART-företagslösningar får du känslan av att alla kollegor arbetar i samma rum. SMART-företagslösningar ger: Ett tydligt fokus - Använd SMART Board interaktiv skrivtavla eller displayer och SMART Bridgit, programvaran för videokonferens, för att skapa en samlingspunkt för ditt team Resurser som alltid är snabbt tillgängliga - Använd välbekanta program som Officepaketet, multimedia, bildfiler, webbsidor eller audiovisuell utrustning. Filer kan delas och visas samtidigt, oavsett avstånd. Digitala anteckningar - skriv anteckningar och märk upp dokument i mötesrummet. Låt dina medlemmar i teamet, som kanske befinner sig på andra platser, inte bara se utan också kunna svara med egna anteckningar direkt oavsett var de kopplat upp sig. Engagerande möten - Förena arbetsgrupper från flera platser och håll alla deltagare engagerade. Ökad effektivitet - Lägre kostnader och effektivare projekt

6 Samarbete på distans Vi kan sätta upp en konferens på mindre än tre minuter, och SMARTs samarbetsteknik passar perfekt med vår mantran walk up and use och three touches and go - det är verkligen så enkelt. Alan Parkin Programansvarig, infrastruktur Design och leverans, O2 Snabbhet är det som räknas När du vill nå ut till anställda på fältet eller samarbetspartners som befinner sig på avlägsna platser, är tydlighet och snabbhet avgörande. Problem måste lösas i farten för att hålla projektplan och deadlines. Och för att hitta lösningar krävs det ofta att man snabbt kan analysera komplex, visuell information. SMART-företagslösningar gör att du snabbt kan koppla upp dig mot alla ute på fältet. Arbetsgrupper kan dela dokument och bilder i realtid och arbeta med aktiv problemlösning som leder till fram till snabbare beslut. Oavsett om du är samordnare för ett team krishanterare eller delar data med kollegor ute på fältet eller på hemmakontoret, kan SMART-företagslösningar hjälpa dig att kommunicera med dem visuellt och få snabba resultat. SMART samarbete SMART-företagslösningar håller samman mötet och teamet, även när gruppen inte befinner sig fysiskt inne i samma konferensrum. SMART-lösningar erbjuder Ett tydligt fokus - Använd SMART Board interaktiv skrivtavla eller displayer och SMART Bridgit, programvara för videokonferens, för att skapa en samlingspunkt för ditt team. Resurser som alltid är snabbt tillgängliga - Använd välbekanta program som exempelvis Officepaketet, multimedia, bildfiler, webbsidor eller audiovisuell utrustning. Filer kan delas och visas samtidigt, oavsett fysiskt avstånd mellan datorns skrivbord, interaktiva skrivtavlor och/eller displayer. Digitala anteckningar - skriv anteckningar och märk upp dina dokument i mötesrummet och låt dit team som befinner sig på andra platser se det och svara direkt med egna anteckningar. Effektiva möten - håll möten med sömlös kommunikation, tydlighet och effektivitet, vilket minskar risken för projektförseningar.

7 Nya utmaningar. Smarta lösningar. Samverkan idag är lite mer än bara fyra väggar och ett blädderblock. Det handlar om lagarbete, att dela multimediaresurser och ofta även att samarbeta med kollegor eller kunder runt om i världen. När du använder smarta lösningar är ditt team utrustat för att dela resurser, analysera idéer och arbeta tillsammans. Att utveckla nya idéer och att arbeta innovativt kräver visuella, interaktiva upplevelser för alla gruppmedlemmar - oavsett var de befinner sig. Bridgit - programvaran för konferenser och presentationer över internet Programvaran Bridgit -erbjuder dig ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att dela med dig presentationer över internet. Deltagarna ansluter till mötet efter att ha mottagit en enkel e-postinbjudan och ingen installation av programvara krävs. Idealiskt för dem som själva inte har behörighet att installera program på sin dator. Fler funktioner i Bridgit Skriv kommentarer för att förstärka det som är viktigt i din presentation. Deltagarna kan koppla upp sig till mötet varifrån de vill, allt de behöver är tillgång till internet med bredband. Sänd din röst och videobild till 250 deltagare samtidigt som du delar med dig av innehållet på din skärm. Styr din motparts dator bra vid datorhjälp eller om du vill förtydliga något i en presentation. SMART Meeting Pro uträtta mer på mötet Med programvaran SMART Meeting Pro har du tillgång till kraftfulla interaktiva verktyg för skrivtavlan. Du kan enkelt skapa diagram för processflöden och organisationsscheman, ändra handskrivna anteckningar till text genom att använda textigenkänning eller använda kamerafunktionen för att spara en bild med innehåll från ett dokument eller en webbsida. Bifoga sedan allt smidigt på din sida/ presentation i SMART Meeting Pro. Med det digitala bläcket skriver du på filer som du arbetar med i program som till exempel Microsoft Word, Excel, PowerPoint eller Adobe Acrobat. Du sparar sedan enkelt ner det du antecknat på dessa i exempelvis en PDF, PPT eller grafisk fil komplett med digitala anteckningar. När mötet är klart, så kan du sedan skicka över dokumentet via e-post till ditt team. Med Meeting Pro Premium får du dessutom multiple display funktioner i mötesrummet, där upp till 16 externa skärmar kan kopplas till och styras. SMART Sync för kreativa samarbeten i moderna datamiljöer SMART Sync är en programvara som tagits fram för att underlätta för samarbeten i datamiljöer. Programvaran ger möjlighet till distanshjälp via fjärrstyrning eller direktchatt där medlemmarna i gruppen kan ställa frågor och få svar utan att avbryta ett pågående möte. Med denna programvara blir det möjligt för huvuddatorn att exempelvis demonstrera ett koncept, visa en webbsida eller visa en video där alla anslutna datorer i nätverket kan ta del av samma information samtidigt. SMART Sync kan också användas i projektarbeten där gruppmedlemmarna kan dela skärmar med varandra, samarbeta och sedan sända slutrapporten digitalt. I SMART Sync finns också möjlighet till omfattande säkerhetsinställningar såsom lösenordsinställningar och kryptering. SMARTa projekt med iobeya Med SMART-företagslösning i kombination med programvaran iobeya får du en interaktiv arbetsyta för LEAN och andra agila metoder i mötesrummet. Du kan hantera notiser och dokument i realtid och dela det du arbetar med direkt med andra SMART Board eller displayer. Allt genom ett naturligt och intuitivt gränssnitt som möjliggörs genom modern touchteknik. iobeya + SMART-företagslösning stödjer även SMART-funktionerna digitalt bläck och rita.

8 Vikten av att köpa genom en auktoriserad SMART Board återförsäljare i Sverige Netsmart AB är SMART Technologies enda Svenska distributör för deras produktutbud. Netsmart säljer SMARTs produkter genom auktoriserade återförsäljare i hela Sverige. Netsmart AB har nära kontakt med SMART och du som slutkund får en närhet till SMART genom din auktoriserade återförsäljare vilket ger trygghet efter köpet. Svensk distributör för SMART Board interaktiv skrivtavla

9 Genom att köpa av en Auktoriserad SMART Board återförsäljare garanteras du som kund bland annat: Kvalificerad support från återförsäjaren under och efter köp: Den auktoriserade återförsäljaren har en uppdaterad utbildning genom Netsmart på SMARTs produkter samt hög kompetens på SMARTs produktutbud. En auktoriserad återförsäljare har också en direktkanal till leverantören SMART Technologies via Netsmart AB. Garantiservice med fullständiga garantivillkor: Genom den auktoriserade återförsäljaren får du tillgång till de fullständiga garantivillkor som SMART erbjuder på sina produkter, vilket ger dig ett garanterat tryggt ägande av produkter från SMART Technologies. Kostnadsfria inspirationsvisningar av SMART produktsortiment: Genom den auktoriserade återförsäljaren har du tillgång till kostnadsfria inspirationsvisningar på ditt företag innan eller efter köp. Möjlighet till landsspecifika uppgraderingar av programvaran Att distributören tar sitt producentansvar mot Naturvårdsverket för hantering av elektroniska produkter. Miljöansvaret är lagstadgat i Sverige. Om du är osäker på om din återförsäljare är auktoriserad kontakta Netsmart AB för besked. Läs mer på

10 Varför företag väljer SMART Användarvänlighet - Alla SMART produkter är utvecklade med användaren i fokus. De är mycket intuitiva och enkla att förstå, så att arbetsteamet snabbt kan komma igång att använda dem. Interaktivitet Genom touch funktioner kan man styra program med ett finger och skriva på alla applikationer med digitalt bläck. Samarbetet är mycket visuellt och interaktivt. Samarbetslösningar för distansgrupper - Du kan dela innehåll på din stationära dator eller display och skriva anteckningar i digitalt bläck som alla kan se. Världsledande - SMART är världsledande inom interaktiva skrivtavlor. Innovation - SMART skapade den interaktiva skrivtavlan redan 1991 och fortsätter att erbjuda innovativa produkter som förbättrar produktiviteten och öppnar nya dörrar för samarbeten. Support - Köper du från auktoriserade SMART-återförsäljare får du kundservice i världsklass och teknisk support. Vårt omfattande globala nätverk av återförsäljare erbjuder bra stöd. Börja tänka på samarbete på ett nytt sätt. Ta reda på hur SMARTs lösningar kan förändra ditt sätt att samarbeta. Besök För att hitta en auktoriserad SMART-återförsäljare nära dig, besök Solna: Lund: Karlskrona: Göteborg: Svensk distributör för SMART Board interaktiv skrivtavla 2010 SMART Technologies. All rights reserved. SMART Board, SMART Bridgit, smarttech, logotypen SMART och alla SMART taglines och logotyper produktnamn är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör SMART Technologies i USA och / eller andra länder. Alla produkter från tredje part och företagsnamn är endast för identifiering och kan vara varumärken som tillhör respektive ägare MKTG-248-REV0

Effektiva möten när alla sinnen är med

Effektiva möten när alla sinnen är med Effektiva möten när alla sinnen är med SMART Visuell samarbetslösning Effektiva möten lokalt och på distans Valet av SMART Board Interaktiv skärm var enkelt eftersom SMART har en etablerad organisation

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper

BIG PAD Rätta känslan som penna på papper BIG PAD Rätta känslan som penna på papper Med bättre samarbetsmöjligheter för medarbetarna lyfter din verksamhet /This is Why du behöver Sharps BIG PAD för större mötesupplevelser. Inledning Du vill göra

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

Fyll din interaktiva skrivtavla med innehåll och lustfyllda lektioner!

Fyll din interaktiva skrivtavla med innehåll och lustfyllda lektioner! Fyll din interaktiva skrivtavla med innehåll och lustfyllda lektioner! Bli en SMART Diplomerad skola - utbildning i 4 steg www.smartboard.se/utbildning SMART Diplomerad skola För en lyckad investering

Läs mer

E- möten Snabbguide till Adobe Connect

E- möten Snabbguide till Adobe Connect E- möten Snabbguide till Adobe Connect Rekommenderade användningsområden: - E- möten - Handledning - Grupparbete - Seminarier Nätbaserad Utbildning 0500 44 81 30 helpdesk.distans@his.se Adobe Connect Högskolan

Läs mer

SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR MAC OS X-OPERATIVSYSTEM

SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR MAC OS X-OPERATIVSYSTEM SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR MAC OS X-OPERATIVSYSTEM Varumärkesinformation SMART Ink, SMART Meeting Pro, smarttech, SMART-logotypen och alla SMART-slogans är varumärken eller registrerade varumärken

Läs mer

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk.

Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt nya Windows. Vacker. Snabb. Dynamisk. Möt de nya utgåvorna...4 Tre sätt att köpa Windows...10 Uppgradering på en befintlig dator...12 Navigera i Windows 8...14 Sälja in Windows 8...18 Möt Windows 8.

Läs mer

Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION

Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION FÖRVANDLA PRESENTATIONER TILL SAMTAL, IDÉER TILL SKAPELSER OCH EFFEKTIVITET TILL PRODUKTIVITET SKAPA, SAMARBETA OCH DELA Folk minns mindre

Läs mer

Epsons konferenslösningar SNABBGUIDE FÖR INTERAKTIVA PROJEKTORER

Epsons konferenslösningar SNABBGUIDE FÖR INTERAKTIVA PROJEKTORER Epsons konferenslösningar SNABBGUIDE FÖR INTERAKTIVA PROJEKTORER KOMMA IGÅNG Sida 9 Möten behöver inte längre vara begränsade till ett enda rum. Denna snabbguide vägleder dig genom de viktigaste funktionerna

Läs mer

SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR WINDOWS -SYSTEM

SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR WINDOWS -SYSTEM SMART Ink 3.0 ANVÄNDARHANDBOK FÖR WINDOWS -SYSTEM Varumärkesinformation SMART Ink, SMART Meeting Pro, smarttech, SMART-logotypen och alla SMART-slogans är varumärken eller registrerade varumärken tillhörande

Läs mer

APPLE TV. SMARTA lösningar för skolor SMART Board Ljud och bild Styrsystem Informationsskärmar Dokumentkamera KAMPANJER 2014

APPLE TV. SMARTA lösningar för skolor SMART Board Ljud och bild Styrsystem Informationsskärmar Dokumentkamera KAMPANJER 2014 www.presentationsdata.se - 08-0 00 27 SMARTA lösningar för skolor SMART Board Ljud och bild Styrsystem Informationsskärmar Dokumentkamera APPLE TV PÅ KÖPET VID BESTÄLLNING INNAN 1/12 Med Airplay visar

Läs mer

SMART Notebook-program - Inlärningsresurs

SMART Notebook-program - Inlärningsresurs SMART Notebook-program - Inlärningsresurs SMART Notebook-program, version 10 För Windows Operativsystem SMART Technologies ULC Företagets huvudkontor 3636 Research Road NW Calgary, AB T2L 1Y1 KANADA Telefon

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Lathund för att arbeta med pdf

Lathund för att arbeta med pdf Lathund för att arbeta med pdf Till Riksstämman 2016 är alla handlingar digitala, närmare bestämt i PDF-format. I den här lathunden får du som använder en PC/Mac tips och råd om hur du lättast går tillväga

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

SMART Notebook-program - Resurs för inlärning

SMART Notebook-program - Resurs för inlärning SMART Notebook-program - Resurs för inlärning SMART Notebook-program, version 10 För Windows Operativsystem SMART Technologies ULC Företagets huvudkontor 1207 11 Avenue SW, Suite 300 Calgary, AB T3C 0M5

Läs mer

TOSHIBA EASYGUARD I PRAKTIKEN: VILKEN BÄRBAR DATOR PASSAR BÄST FÖR DIG?

TOSHIBA EASYGUARD I PRAKTIKEN: VILKEN BÄRBAR DATOR PASSAR BÄST FÖR DIG? TOSHIBA EASYGUARD I PRAKTIKEN: VILKEN BÄRBAR DATOR PASSAR BÄST FÖR DIG? Toshiba EasyGuard är en av de bästa metoderna för ökad datasäkerhet, avancerat systemskydd och enkel anslutning. Mobila användare

Läs mer

KONFERENSRUMSPAKET 2013

KONFERENSRUMSPAKET 2013 08 792 10 40 - www.kavena.se RUMSPAKET 2013 Konferensrummet är ofta ansiktet ut mot kunderna då det är dit vi tar våra besökare. För att underlätta för er att skapa ett trivsamt och funktionellt konferensrum

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR OS X OPERATIVSYSTEM

SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR OS X OPERATIVSYSTEM SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR OS X OPERATIVSYSTEM Varumärkesinformation SMART Ink, SMART Notebook, Pen ID, smarttech, SMART-logotypen och alla SMART-slogans är varumärken eller registrerade varumärken

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

Användarguide för SMART GoWire Meeting Pro

Användarguide för SMART GoWire Meeting Pro Användarguide för SMART GoWire Meeting Pro Med SMART GoWire så behöver man inte ha några mjukvaror eller drivrutiner på sin dator som behövs för att använda en SMART Board. Allt finns på GoWire-kabeln.

Läs mer

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6.

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. Adobe Fireworks CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Fireworks CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. HUR

Läs mer

SMART Bridgit-program

SMART Bridgit-program Specifikationer SMART Bridgit-program Version 4.5 Produktbeskrivning SMART Bridgit konferensprogram är ett kostnadseffektivt klient/serverprogram som gör det lätt att schemalägga möten och att ansluta,

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Dator PC och Mac

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Dator PC och Mac Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator PC och Mac Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 Office datautbildningar Innehåll Anmälan, avbokning och garanti... 3 IT-kurser våren 2015... 4 Microsoft Word grund... 5 Microsoft PowerPoint... 5 SharePoint 2013

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Samarbete via Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Samarbete via Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Samarbete via Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kan arbeta med Adobe Acrobat Connect som verktyg för samarbete. 1.1 Förutsättningar För att kunna

Läs mer

SMART Notebook produktserie

SMART Notebook produktserie Produktjämförelse produktserie Följande tabell jämför de fyra olika produkterna i -serien: program Expresswebbprogram Program Grundläggande Plattform Windows och Mac-datorer Windows och Mac-datorer Datorer

Läs mer

VIDEOKONFERENS SMARTA LÖSNINGAR FÖR MÖTEN 898 KR PER MÅNAD VIDEOMÖTEN I MOLNET VIDEOKONFERENS FRÅN. www.office.se

VIDEOKONFERENS SMARTA LÖSNINGAR FÖR MÖTEN 898 KR PER MÅNAD VIDEOMÖTEN I MOLNET VIDEOKONFERENS FRÅN. www.office.se VIDEOKONFERENS VIDEOMÖTEN I MOLNET VIDEOKONFERENS 898 KR SMARTA LÖSNINGAR FÖR MÖTEN VIDEO KONFERENS VIDEOKONFERENSSYSTEM För det professionella videomötet krävs ett kraftfullt videokonferenssystem som

Läs mer

TeamViewer Installation och användning

TeamViewer Installation och användning TeamViewer Installation och användning Funktioner i TeamViewer TeamViewer möjliggör för lärare och faddrar att hjälpa elever och användare på distans. Det finns 2 huvudsakliga användningsområden: Fjärrstyrning

Läs mer

KONICA MINOLTA MOBILA UTSKRIFTS- LÖSNINGAR

KONICA MINOLTA MOBILA UTSKRIFTS- LÖSNINGAR JOHN ARBETA DOE ENKELT INC. HAR OCH ETT FLEXIBELT BRA MED FÖRHÅLLANDE MOBILA UTSKRIFTER TILL KONICA MINOLTA Världsledande teknikföretag tjänar på säker dokumenthantering, lägre kostnader, miljövänliga

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Microsoft Dynamics NAV 2015

Microsoft Dynamics NAV 2015 Microsoft Dynamics NAV 2015 Business Solutions Göteborg Prästgårdsgatan 28 431 44 Mölndal Stockholm Parmmätargatan 24 112 24 Stockholm Innehåll 3 Dynamics NAV 2015 för tablets 4 Förbättrad användarupplevelse

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen

Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Kom igång med din SKY WiFi SmartPen Se till att du har din SKY WiFi SmartPen och ditt block framför dig. Gå till Livescribes hemsida (om du skrivit ut denna guide och inte kan klicka på länken så gå till:

Läs mer

SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR WINDOWS

SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR WINDOWS SMART Ink 3.1 ANVÄNDARMANUAL FÖR WINDOWS Varumärkesinformation SMART Ink, SMART Notebook, SMART Meeting Pro, Pen ID, smarttech, SMART-logotypen och alla SMART-slogans är varumärken eller registrerade varumärken

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator MAC Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder en

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er.

Guide till effektivare möten. Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Guide till effektivare möten Världen förändras snabbt. Idag kan du och dina medarbetare hålla effektiva möten oavsett var ni befinner er. Tänk om du och dina medarbetare skulle kunna ha effektiva möten

Läs mer

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide LEOGICS digitalt ritbord Snabbinstallationsguide Välkommen Tack för ditt köp av LEOGICS PT-1001 digitala ritbord. Du kommer att upptäcka hur enkelt det är att kontrollera datorn med en digital penna i

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: FÖR INTELLIGENT SCANNING Med SimplifyScan kan användarna enkelt scanna in och och distribuera dokument vart som helst i nätverket, direkt från ett Sharp

Läs mer

Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och

Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och Laser EXAMINER Laser EXAMINER är ett unikt verktyg som har utvecklats av TEXA i samarbete med Brembo, för att noggrant kunna mäta slitaget på bromsskivor och mönsterdjupet på däck. Det innovativa nya verktyget

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion Adobe Connect Pro Adobe Connect Pro (ACP) är en webbaserad lösning för resfria möten eller distansundervisning. Denna guide avser stödja dig i användning av ACP i IKT-studions lokaler. Innehåll Introduktion...

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ

ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD: 3 SÄTT ATT ANPASSA SIG TILL FÖRÄNDERLIG MILJÖ Praktiska råd för projektörer 5 MINUTERS LÄSTID ANPASSNING FÖR ÖVERLEVNAD Den hårda konkurrensen i en osäker ekonomi kombinerat

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

Vägledning för gemensam Lync-användning Västernorrlands län

Vägledning för gemensam Lync-användning Västernorrlands län Vägledning för gemensam Lync-användning Västernorrlands län Länsstyrelsen Västernorrland Styrdokument Sida 2 av 7 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Användningsområden... 3 2.1 Mötesformer med Lync...

Läs mer

PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI

PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI PISA 2003 ENKÄT OM INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONS- TEKNOLOGI Sverige svenska Projektkonsortium: Australian Council for Educational Research (ACER) Netherlands National Institute for Educational Measurement

Läs mer

Anslut till fjärr-whiteboard

Anslut till fjärr-whiteboard Anslut till fjärr-whiteboard RICOH Interactive Whiteboard Client for ipad Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå

Läs mer

Lexmark Applikationer

Lexmark Applikationer Lexmark Applikationer Hjälp dina kunder få ut mesta möjliga av deras lösningskompatibla Lexmark-skrivare med en eller flera funktioner Lexmarks program har utformats för att hjälpa företag att spara tid

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Lathund för Lyncanvändare

Lathund för Lyncanvändare Lathund för Lyncanvändare Sida 1 Innehållsförteckning Ytterligare hjälp?... 3 Support... 3 Microsoft Lync 2010... 4 Starta Microsoft Lync:... 4 Knappöversikt... 5 Konfigurera ljud och video... 5 Ljudenhet...

Läs mer

SMART Ink. Windows operativsystem. Inspirerande enkelhet. Användarhandbok

SMART Ink. Windows operativsystem. Inspirerande enkelhet. Användarhandbok SMART Ink Windows operativsystem Användarhandbok Inspirerande enkelhet Information om varumärken SMART Ink, SMART Notebook, SMART Meetin Pro, Bridit, smarttech, lootypen SMART och alla SMART-sloans är

Läs mer

Möteslösningar i EB-1400-serien. Snabbguide för interaktiva projektorer

Möteslösningar i EB-1400-serien. Snabbguide för interaktiva projektorer Möteslösningar i EB-1400-serien Snabbguide för interaktiva projektorer Samarbeta och inspirera Denna snabbguide vägleder dig genom de viktigaste funktionerna hos din nya interaktiva projektorlösning från

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

Rum för kommunikation INREDNING / TEKNIK / FUNKTION

Rum för kommunikation INREDNING / TEKNIK / FUNKTION Rum för kommunikation INREDNING / TEKNIK / FUNKTION Abstracta skapar miljöer för kommunikation och utvecklande möten. Olika miljöer ställer olika krav. Abstracta hjälper dig med allt från det helhetsintryck

Läs mer

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt

FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt FunktionsIT FunktionsIT Lönsamt, enkelt och tryggt Vad är FunktionsIT? FunktionsIT är vårt koncept för att paketera IT som tjänst. Det ger dig som kund en centraliserad och automatiserad hantering av

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt

Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi är ett passionerat utbildningsföretag som har förmågan och viljan att lyckas med ert utbildnings- och utvecklingsprojekt Vi bygger goda relationer med alla som berörs av vår verksamhet på effektivitet

Läs mer

Funktioner: Starta och spara Notebook. Använda penna och finger. Använda bilder från Galleriet.

Funktioner: Starta och spara Notebook. Använda penna och finger. Använda bilder från Galleriet. Innehåll: Den interaktiva skrivtavlans roll i klassrummet. Berättande Funktioner: Starta och spara Notebook. Använda penna och finger. Använda bilder från Galleriet. 1 Användningsområden leta / använda

Läs mer

Att mötas i Adobe Connect Pro

Att mötas i Adobe Connect Pro I den här handledningen skall vi kort titta på grunderna kring mötesrummets gränssnitt, deltagarnas roller samt hur ni kan dela dokument och annat med varandra. För att starta mötet, klickar du och dina

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

SMART Ink. Windows operativsystem. Användarhandbok

SMART Ink. Windows operativsystem. Användarhandbok SMART Ink Windows operativsystem Användarhandbok Produktreistrerin Om du reistrerar din SMART-produkt, informerar vi di om nya funktioner och proramuppraderinar. Reistrera online på smarttech.com/reistration.

Läs mer

GENESYS MEETING CENTER 4.0. Användarguide

GENESYS MEETING CENTER 4.0. Användarguide GENESYS MEETING CENTER 4.0 Användarguide VÄLKOMMEN TILL GENESYS MEETING CENTER Genesys Meeting Center är det perfekta kommunikationsverktyget som integrerar audiomöten med användarvänliga webbmöten. Du

Läs mer

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A Pyramid SMS Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden Version 3.39A Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden, version 3.39A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows.

Läs mer

Enkel. Kraftfull. Enastående.

Enkel. Kraftfull. Enastående. Enkel. Kraftfull. Enastående. Windows Vista Home Basic Ett säkrare och enklare Windows operativsystem för dina grundläggande behov på din hemdator. Från att titta på foton till att skriva e-post och surfa

Läs mer

Datakurs, grund. Thor Stone Education. Datakurs, grund. (Windows 7) Copyright Torsten Nilsson

Datakurs, grund. Thor Stone Education. Datakurs, grund. (Windows 7) Copyright Torsten Nilsson Thor Stone Education Datakurs, grund (Windows 7) 1 Efter att du slagit på strömmen till datorn och den har laddat in operativsystemet (Windows), visas skrivbordet på skärmen. Det som visas på skrivbordet

Läs mer

Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID

Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID Sida 1 Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID Installation av program Adobe Acrobat DC 2 Tillverka elektronisk signatur första gången 3-12 Signera med sparad elektroniskt signatur 13-21 Sida 2 Installation

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

SMART Ink. Mac OS X operativsystem. Inspirerande enkelhet. Användarhandbok

SMART Ink. Mac OS X operativsystem. Inspirerande enkelhet. Användarhandbok SMART Ink Mac OS X operativsystem Användarhandbok Inspirerande enkelhet Information om varumärken SMART Board, SMART Ink, SMART Notebook, smarttech, lootypen SMART och alla SMART-sloans är varumärken eller

Läs mer

Hur man införskaffar e-böcker till Reader

Hur man införskaffar e-böcker till Reader Hur man införskaffar e-böcker till Reader 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Hämta e-böcker Hämta e-böcker e-bokhandel Reader Library-programvara Läsare Med programvaran Sony Reader Library (Reader

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande...

Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... Bosch CCS 800 Ultro diskussionssystem Nyskapande... 2 CCS 800 Ultro diskussionssystem...med en flexibel allt-i-ett möteslösning Unik inbyggd MP-inspelning och -uppspelning Mycket tydligt tal med digital

Läs mer

Med flera skärmar anslutna till din bärbara eller stationära dator kan du boosta din produktivitet eftersom du får mer arbetsyta att arbeta med.

Med flera skärmar anslutna till din bärbara eller stationära dator kan du boosta din produktivitet eftersom du får mer arbetsyta att arbeta med. Smal USB 3.0 till DisplayPort-adapter - 2560x1600 och 1080p StarTech ID: USB32DPES Denna smala USB 3.0 till DisplayPort-adapter gör om en USB 3.0-port till en DP-utgång. Adaptern minimerar trassel med

Läs mer

Office 365 - Skype för företag

Office 365 - Skype för företag Office 365 - Skype för företag Innehåll Logga in på Skype för företag... 2 Kontakter och grupper... 3 Interna kontakter... 3 Externa kontakter... 4 Hantera kontakter... 5 Skapa grupp... 6 Hantera grupper...

Läs mer

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724)

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Pyramid SMS Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Manual för SMS-hantering i version 3.40A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. För senare förändringar eller tillägg,

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida

OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida OFFICE WEB-ONLINE förenklar din hemsida Varför en hemsida? Den viktigaste orsaken till att du som företagare bör ha en hemsida är att du kan erbjuda dina potentiella och befintliga kunder tillgång till

Läs mer

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide Xerox Device Agent, XDA-Lite Installationsguide Introduktion XDA-Lite XDA-Lite är ett program avsett för insamling av data från skrivare. Det används framför allt för att automatiskt skicka in mätaravläsningar

Läs mer

Partnerskap inom medicinsk utbildning förbättrar inlärning med teknik präglad av samarbete. Case Western Reserve University

Partnerskap inom medicinsk utbildning förbättrar inlärning med teknik präglad av samarbete. Case Western Reserve University Partnerskap inom medicinsk utbildning förbättrar inlärning med teknik präglad av samarbete Case Western Reserve University www.case.edu 5 800 anställda 10 000 studenter Case Western Reserve School of Medicine

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Wireless Image Utility användarguide

Wireless Image Utility användarguide För Wireless Image Utility ver. 1,1 Androidapplikation för NEC-projektorer Wireless Image Utility användarguide NEC's Image Innehåll 1. Beskrivning av Wireless Image Utility... 2 1-1. Funktioner... 2 1-2.

Läs mer

Utforska kommandon i menyfliksområdet Varje menyflik har grupper, och varje grupp har en uppsättning relaterade kommandon.

Utforska kommandon i menyfliksområdet Varje menyflik har grupper, och varje grupp har en uppsättning relaterade kommandon. Snabbstartsguide Microsoft Project 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig minimera din inlärningskurva. Verktygsfältet Snabbåtkomst Anpassa

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator PC Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder en dator/pc

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren

Fiber ger företaget nya möjligheter. Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Fiber ger företaget nya möjligheter Magnus Ekman Anders Wahlbom Thomas Berggren Regeringens målsättning:...år 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

When meetings really matter

When meetings really matter When meetings really matter Webbmöte Pratar du med kunder och kollegor via Skype, Microsoft OSC eller andra kommunikationsverktyg i datorn? Använd Konftel som ljudkälla. Möte via mobilen Anslut din mobiltelefon

Läs mer

SMART Ink. Mac OS X operativsystem. Användarhandbok

SMART Ink. Mac OS X operativsystem. Användarhandbok SMART Ink Mac OS X operativsystem Användarhandbok Produktreistrerin Om du reistrerar din SMART-produkt, informerar vi di om nya funktioner och proramuppraderinar. Reistrera online på smarttech.com/reistration.

Läs mer