Årsberättelse för AIK Handboll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse för AIK Handboll"

Transkript

1 Årsberättelse för AIK Handboll 1 maj april 2010 Styrelse ordförande v ordförande och herransvarig kassör sekreterare ledamot och ansvarig ungdom ledamot ungdom Gösta Mårtensson Niklas Öberg Jane Winther Sian Hubner Britt Bergström Jan Erik Friberg Martin Svalstedt, adjungerad Handbollssektionen har ej haft egna revisorer, utan verksamheten revideras av huvudföreningens revisorer. Styrelsen har haft tio protokollförda sammanträden. Årsmötet hölls 26 maj 2009 i Solnahallen Verksamhet Antalet aktiva i sektionen uppgick till drygt 200 fördelade på 160 ungdomar, 20 barn i handbollskolan samt cirka 50 seniorer inklusive damjuniorerna. Antalet lag har uppgått till tolv ungdomslag, två juniorlag och två seniorlag. Eken Cup Under verksamhetsåret genomfördes den 34 upplagan av handbollsturneringen Eken Cup, ett samarbete mellan HK Cliff, BK Söder och AIK Handboll. Turneringen spelades juni på Gubbängsfältet med cirka 600 lag. Tyvärr går 2009 års turnering till historien som den kallaste och regnigaste Eken Cup någonsin. Eken Cup på webben firade tio år 2009 och det firas med att den nu har ett nytt utseende. Gå gärna in på Utbyte med Zweibrücken AIK har sedan lång tid tillbaka - det startade med Väntorp/Solna Handbollsklubb - utbyte med den tyska föreningen VTZ Zweibrücken från Rheinland-Pfalz var det 32 året för detta utbyte. Det var en till bristningsgränsen fylld buss med 72 deltagre som rullade ut från Solnahallen på långfredagen 4 april. Aldrig tidigare har vi varit så många deltagare på denna resa. Ekonomi Styrelsens strävan har varit att bedriva en verksamhet anpassad efter de ekonomiska förutsättningarna och med en ekonomi i balans. Det ekonomiska resultatet visar att målet har uppnåtts. Bokslut redovisas i särskild bilaga.

2 Tävlingsverksamhet Herrar Som nykomling i division 2 östra var målet lite diffust under hösten. Då den redan rutinerade spelartruppen fylldes på med spelare, Per och Jonas Danielsson, Johan Olsson, Mimo Qadri och Ayman Qadri, i augusti och september stod det klart att vi hade ett ganska slagkraftigt lag. Dock hade vi inte någon större kännedom om motståndet. Serien hade från början 13 lag men Hultic drog sig ur strax innan seriestart. De två första matcherna, mot Tumba HK och Enköpings HF, slutade med vinst, men när Mantorp kom på besök tog det stopp. Det visade sig också ganska tidigt att det var Mantorp tillsammans med HK GP som var seriens bästa lag. Även LH King var riktigt bra och var med i toppen hela säsongen. I takt med att serien rullade på så visade det sig att AIK var ganska stabila i topp 6, men de tre nämnda lagen lite för starka sett över hela säsongen. Som serien utkristalliserade sig blev det till slut en kamp om kvalplatserna mellan AIK, Örebro SK Handboll och HK Järnvägen. När serien var färdigspelad så stod Mantorp som seriesegrare följt av HK GP och LH King. AIK kom på fjärde plats, tätt följda av Örebro SK Handboll och HK Järnvägen. Då HK GP inte fick kvala och LH King tackade nej så gick de två platserna till AIK och Örebro. AIK tränade två dagar i veckan och träningsnärvaron har varit väldigt varierande. Det gör att det funnits en del bottennapp under seriens gång som Katrineholm hemma, förlust 27-29, som exempel. Dock har laget tagit sig samman och spelat riktigt bra när det krävts som till exempel Örebro hemma, där det blev seger med Truppen har heller inte varit så stor och några bortamatcher har laget haft väldigt få spelare. Det var starkt att vinna över HK GP på bortaplan med med endast en utespelare på bänken. Det tydliggör att truppen behöver fyllas på. I kvalet till division ett började vi med att möta Brännan, trea i division 2 Norra, i bäst av två matcher. Vi började på bortaplan och räknade med att det skulle bli väldigt tufft. Efter en jämn första halvlek där Brännan varit i ledningen hela tiden spelade AIK sin kanske bästa handboll i den andra och vann matchen med AIK vann även hemmamötet, 29-28, och vara klara för slutkval mot Lidingö SK som kom på nionde plats i division 1 norra. Denna matchserie gick i bäst av tre matcher, där Lidingö hade fördel av en eventuell avgörande match på hemmaplan. AIK började på hemmaplan och kunde efter en jämn match vinna med efter förlängning. Vi gick in i den andra matchen i Gångsätrahallen med gott självförtroende och efter 15-9 så kändes det som AIK var på väg mot division 1. Dock rasade spelet i andra halvlek och Lidingö vann den matchen med till slut. Det blev således en sista och avgörande match i Gångsätrahallen söndag den 11 april. Detta blev en väldigt

3 jämn match som Lidingö inledde bäst och ledde med ett par bollar. AIK tog time out och kom ikapp. Lagen följdes åt och i paus ledde Lidingö med ett mål Lagen följdes åt och i andra halvlek skiljde det aldrig mer än två mål åt något håll. Inget lysande anfallsspel men en fantastisk kamp var det i en välfylld hall. AIK kvitterar med dryga minuten kvar genom Dan Keto till Lidingö fick till ett långt anfall och lyckas göra mål fram till Det blev också slutresultatet. AIK hade lite drygt 20 sekunder på sig men kom inte till något bra avslut och blev således kvar i division 2 även kommande säsong. Herrarna gjorde dock en mycket bra insats i kvalet. Tränare under säsongen var Dimitrios Dirhalidis och March Kusmin, med hjälp av Roland Nilsson. Vår samarbetsförening Väntorp/AIK slutade på andra plats i division 5 A. En mycket ojämn serie, där det var tre lag som var klart bättre än de övriga och där Lidingö HK till slut vann serien före Väntorp/AIK och Täby Centrum HK. På andra plats i serien hade vi en målskillnad på +260 efter 16 spelade matcher! Största segern var mot Almunge med Andra platsen betyder inte automatisk uppflyttning till division 4, men vi är första reserv om det blir en plats ledig. Vi hade som mål att denna säsong etablera grunden till ett juniorlag i seriespel. Vi började säsongen med 11 spelare men två har slutat så vi har under året haft nio spelare i juniortruppen och har plockat in ett antal 94:or för spel i de flesta matcherna. Vi har i år valt att enbart delta i seriespel, eftersom vi hade för få spelare för att kunna delta i cuper. Seriespelet har gått ungefär som förväntat med tanke på att truppen inte är så stor; vi fick Handen efter oss i serien och har även gjort ett par riktigt bra matcher mot på pappret tufft motstånd. Det negativa har väl varit att vi ett par gånger fallit igenom och tappat gnistan då resultatet har gått emot oss. Detta beror delvis på att vi varit få spelare och att vi sliter ganska hårt på dem, då vi har så få avbytare (ibland ingen). Höjdpunkten var matchen mot Skuru, där vi efter sju minuter låg under med 0-8 samt 9-16 i paus, men vände och vann med och detta i match där vi inte hade någon avbytare. Juniorerna har gjort en klart godkänd säsong och visat på härlig kampvilja. Damer Detta var det första året som damernas seniorer och juniorer sorterade under seniorverksamheten. Juniorlaget bestod av delar av vårt gamla juniorlag med spelare födda och vårt 92-lag, som för första gången var juniorer. Som tränare för juniorerna var Johan Lindsten och han hade Erik Hammarberg som assisterande. Damlaget bestod också till stor del av juniorer och sedan även ett gäng äldre spelare, där Erik Hammarberg var tränare och Johan Lindsten var assisterande.

4 Tanken med säsongen för juniorerna var att gå till slutspel i serien och att minst ta oss till steg 3 i junior-sm. För seniorerna var målet att ta sig tillbaka till division 2 efter att ha ramlat ur förra säsongen. Normalt brukar man vara tvungen att vinna serien för detta, men på grund av att Sv Handbollförbundet har infört en allsvensk serie även på damsidan fanns möjligheten att gå upp även på en andraplats. Vi inledde säsongen gemensamt med resten av klubben på upptaktslägret i Norrtälje. Båda lagen spelade träningsmatcher och juniorerna spelade även DM och lyckades komma på en hedrande bronsplats. Det bådar gott för båda lagen med denna start. När säsongen sedan startade var juniorerna först ut med att spela steg 1 i JSM och hade just denna helg sjukdomar och skador, så att man precis fick ihop fullt lag. Självklart lyckades man inte ta sig vidare utan fick förlita sig på steg 2 för att komma vidare. Seniorlaget däremot började riktigt bra, men var helt klart nervösa i första seriematchen mot Salem som var nykomlingar i serien från division 4. Det var jämnt i första halvlek, men när nervositeten släppt till andra halvlek rullade allt på och det blev en enkel vinst. Damerna och juniorerna har delvis tränat gemensamt. Sett till de sportsliga målen så misslyckades juniorerna med att ta sig till steg 3 efter förlust i steg 2 i Härnösand, men de lyckades ta sig till slutspelet. Tyvärr blev det respass redan i första matchen mot Hammarby. Damerna lyckades inte heller klara av målet att ta sig upp en division. Laget slutade på sjunde plats mitt i tabellen och blir därmed kvar i division 3 även nästa år. Det ser dock lovande ut med en hel del förfrågningar från juniorer som vill komma till AIK. Ungdomar Vi har under den gångna säsongen haft elva ungdomslag representerade i Stockholmsseriern. Fem flicklag och sex pojklag. Starten på säsongen inleddes med ett traditionsenligt gemensamt läger i Norrtälje. Lägret flöt på alldeles utmärkt med cirka 100 deltagare från de minsta 99/00:orna till damjuniorerna. I mixturneringen deltog även barn från handbollskolan som var daggäster. Ungdomslagen är representerande från elitdivisionen till division 2. F 96 i division 2, gick obesegrade genom seriespelet och spelar kommande säsong i division 1. F 96 spel i elitserien blev tufft och man går nu ned till lägre division och laddar om.

5 I år har ungdomssektionen valt att inte åka på någon gemensam cup, utan lagen fick själva välja själva om de vill delta i någon cup under våren. Valet har för F 97 fallit på cup i Katrineholm, F 99/00 deltar i Kungsängen. De yngre barnen spelade Sporrong Cup med mycket goda resultat. P 98 har under säsongen arrangerat och deltagit i ett gemensamt träningsprojekt för lag inom västra och norra Stockholm. Gemensamma träningar med olika specialtränare har genomförts på lördagar i Råsta Parkhallen. Syftet har varit att få konkurrens av spelare från andra klubbar, men att också ge laget tränare ny inspiration till hemmaträningarna. Handboll på Elevens val i Råsundaskolan har även detta år varit en positiv framgång för oss. Martin Andersson har varit huvudansvarig för årskurs 6-9. AIK Handboll har också anordnat AIK Handbollskola i Råsta parkhallen. september - juni Uppslutningen från början var mycket positiv; totalt har skolan haft 45 deltagare och i slutändan 25 barn som fortsätter i vår verksamhet. Förutom traditionell handbollsträning har flertalet av lagen också anordnat sociala aktiviteter för att stärka sammanhållningen bland både spelare och föräldrar. Ungdomssidan har också aktivt givit sitt stöd till både damer och herrar vid hemmamatcher både som publik och med s k inspring. Tränarråd I tränarrådet har våra ledare kunnat diskutera gemensamma tränarfrågor och dessutom fått en inblick i seniorlagens speluppläggning. Utbildning Vårt mål är att alla är att alla våra ungdomsledare ska vara utbildade och under säsongen har fyra ledare genomgått Handboll för barn, och en ledare genomfört TS 1. Arbetet vår nya värdegrund fortsätter. En grund är klar och är presenterad för alla ungdomsledare. Processen fortsätter i samband med upptaktslägret i Norrtälje. Ungdomssidan på webben Ungdomssidans egna webmaster, Johan Nordström, har hållit liv i en hemsida för ungdomssektionen, där även varje lag har sin sida för specifik laginformation.

6 Resultat från Team Sportia Cup säsongen Nedan visas tabellerna för de lag som har serietabeller. De mindre lagen spelar s k sammandrag och någon serietabell finns inte publicerad. Damjuniorer, Division 1 vårsäsongen 1. Haninge HK Skogås HK Skå IK AIK Westermalms IF Rimbo HK AIK G/T Skuru IK Skå IK Sollentuna HK

7 16 7. Kungsängens SK Bollstanäs SK 9 9. Skånela IF Hammarby IF HF TABELL SP V O F +/- P +/- Flickor 96, division 2 1. Kungsängens SK Lidingö SK AIK HK Ceres Rosersbergs IK Gustavsbergs IF HK Vallentuna HK Spånga HK POJKAR Herrjuniorer, division 2 1. Sollentuna HK Visby IF Gute HK Cliff

8 4. BK Salem Skuru IK Tyresö IF Upsala IF Westermalms IF AIK Handens SK Pojkar P94, nivå 3B 1. Lidingö SK Hammarby IF HF Täby HBK Bålsta IF Spånga HK AIK Sannadals SK HK Silwing/Troja Pojkar 96, nivå 2 1. Huddinge HK

9 2. IK Nordia AIK HK Silwing/Troja Kungsängens SK Tyresö IF GT Söder Bålsta IF Spånga HK Sollentuna HK Pojkar 97, nivå 2 1. Upsala SIF Sollentuna HK Vallentuna HK Lidingö SK AIK Skånela IF Rimbo HK Westermalms IF Pojkar P98 Nivå 2A.

10 1. Vassunda IF Upsala SIF AIK Vallentuna HK Täby HBK Åkersberga HK Sollentuna HK Bollstanäs SK Jakobsbergs GoIF För Pojkar 99, 00 och Flickor 99 samt 00 finns inga tabeller.

AIK Verksamhetsberättelse 2007-08 Handbollssektionen

AIK Verksamhetsberättelse 2007-08 Handbollssektionen AIK Verksamhetsberättelse 2007-08 Handbollssektionen 1 Handbollssektionen genomförde sin femte säsong såsom återuppstånden sektion inom AIK. Vid årsmötet nyvaldes Mats Norman som ordförande för AIK:s handbollssektion.

Läs mer

Serieindelningar Handboll Öst säsongen 2015/201

Serieindelningar Handboll Öst säsongen 2015/201 Serieindelningar Handboll Öst säsongen 2015/201 Damer Allsvenskan Adm: Svenska HF (12 lag) Skånela IF (från Elitserien) Tyresö Handboll (från Elitserien) Skara HF KFUM Lundagård OV Helsingborg HK GF Kroppskultur

Läs mer

Årsberättelse 2006/2007 AIK Handbollssektionen

Årsberättelse 2006/2007 AIK Handbollssektionen Årsberättelse 2006/2007 AIK Handbollssektionen 1 Verksamhetsberättelse för AIK, handbollssektionen 1/5 2006 30/4 2007 Handbollssektionen genomförde sin fjärde säsong såsom återuppstånden sektion inom AIK.

Läs mer

DM:s fantastiska fyror gör upp

DM:s fantastiska fyror gör upp DM:s fantastiska fyror gör upp Internationellt kallas det Final Four. Nu har vi gallrat fram dam- och herr-dm:s sista fyra lag. Vi kallar de kvalificerade lagen för Fantastiska Fyran. Välkommen till DM:s

Läs mer

F07 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F07 - Grupp 2. F07 - Grupp 3. Spånga Handboll Lilla Västerortscupen :10 Sida 1

F07 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F07 - Grupp 2. F07 - Grupp 3. Spånga Handboll Lilla Västerortscupen :10 Sida 1 Spånga Handboll Lilla Västerortscupen 2016 2016-10-30 16:10 Sida 1 F07 - Grupp 1 1 Lör 09:30 Skuru IK:4 - Huddinge HK 2 4-11 Smedshagen A 2 Lör 09:30 Spånga HK - Haninge Handbolls klubb 3-7 Smedshagen

Läs mer

F00 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F00 - Grupp 2. F00 - Grupp 3. Spånga Handboll Västerortscupen :51 Sida 1

F00 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F00 - Grupp 2. F00 - Grupp 3. Spånga Handboll Västerortscupen :51 Sida 1 Spånga Handboll Västerortscupen 2012 2012-05-06 22:51 Sida 1 F00 - Grupp 1 1 Lör 13:30 Spårvägen HF 1 - Gustavsbergs IF 1 1,röd 5-4 Bromma plan 2 2 Lör 13:55 Kungsängens SK vinröd - Spånga HK Blå 8-4 Bromma

Läs mer

Pojkar grupp Blå. AIK Gul GT Söder. Svart Blå Vit Vit. Hammarby Grön Haninge HK Blå. Pojkar grupp Brun. Röd Blå Blå Svart. Guif Röd HHK Isbjörnar

Pojkar grupp Blå. AIK Gul GT Söder. Svart Blå Vit Vit. Hammarby Grön Haninge HK Blå. Pojkar grupp Brun. Röd Blå Blå Svart. Guif Röd HHK Isbjörnar Pojkar grupp AIK Gul GT Söder Hammarby Haninge HK 09:00 09:00 10:00 10:00 11:10 11:10 AIK Gul GT Söder Hammarby Haninge HK Hammarby AIK Gul Haninge HK GT Söder GT Söder Hammarby AIK Gul Haninge HK Pojkar

Läs mer

F00 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F00 - Grupp 2. F00 - Grupp 3. Spånga Handboll Västerortscupen :46 Sida 1

F00 - Grupp 1 Mnr Tidpunkt Match Resultat Plan. F00 - Grupp 2. F00 - Grupp 3. Spånga Handboll Västerortscupen :46 Sida 1 Spånga Handboll Västerortscupen 2013 2013-05-06 06:46 Sida 1 F00 - Grupp 1 1 Lör 13:55 Skogås HK grön - Bollstanäs SK 16-8 Bromma plan C 2 Lör 13:55 Lidingö SK - Haninge HK 8-8 Bromma plan A 3 Lör 15:10

Läs mer

SPELSCHEMA OKTOBER 2016

SPELSCHEMA OKTOBER 2016 SPELSCHEMA 29-30 OKTOBER 2016 Första utgåvan, 18 oktober 2016 Deltagande lag per förening Förening F07 P07 Totalt GT Söder 1 1 Gustavsbergs IF Handboll 2 2 Hammarby IF HF 1 1 Haninge Handbolls klubb 1

Läs mer

Pojkar Frankrike. GT Söder Haninge HK 2 IFK Tumba HK Lidingö SK. Pojkar Qatar. HHK TRE IF Swithiod HK IFK Tumba HK 2 Skånela IF

Pojkar Frankrike. GT Söder Haninge HK 2 IFK Tumba HK Lidingö SK. Pojkar Qatar. HHK TRE IF Swithiod HK IFK Tumba HK 2 Skånela IF Pojkar Frankrike GT Söder Haninge HK 2 IFK Tumba HK Lidingö SK 13:30 Nacka Bollhall bana 1 Lidingö SK - GT Söder 13:30 Nacka Bollhall bana 2 IFK Tumba HK - Haninge HK 2 14:30 Nacka Bollhall bana 3 GT Söder

Läs mer

SPELSCHEMA 9-10 MAJ 2015

SPELSCHEMA 9-10 MAJ 2015 SPELSCHEMA 9-10 MAJ 2015 Utgåva 18 april 2015 Deltagande lag per förening Klubbnamn F00 F01 F02 F03 F04 F05 P00 P01 P02 P03 P04 P05 Totalt AIK Handboll 1 1 2 1 5 Bollstanäs SK 1 1 1 1 4 Dalarö SK 1 1 GT

Läs mer

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954

Dalhems historia. Dalhems IF bildades 1954 Dalhems historia Dalhems IF bildades 1954 1954 Den 1/10-1954 bildas Dalhems IF Man bröt sig ur SJ gymnastik o idrottsförening och bildade Dalhems IF. Uppkallat efter Dalhems IP på Kisrseberg där man på

Läs mer

ÅRSREDOVISNING

ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2008-07-01 -- 2009-06-30 HANDBOLL Verksamhetsberättelse 2008/2009 Styrelsen för Visby IF Gute Handbollsklubb lämnar här sin berättelse över verksamheten för verksamhetsåret 2008-07-01 2009-06-30.

Läs mer

HERRJUNIORER STEG 1. GRUPP LAG GRUPP LAG 1 Anderstorps SK 9 Kiruna HK. Backa HK 10 Kroppskultur UF 2 Avesta Brovallen HF Nässjö HF

HERRJUNIORER STEG 1. GRUPP LAG GRUPP LAG 1 Anderstorps SK 9 Kiruna HK. Backa HK 10 Kroppskultur UF 2 Avesta Brovallen HF Nässjö HF HERRJUNIORER STEG 1 GRUPP LAG GRUPP LAG 1 Anderstorps SK 9 Kiruna HK Åhus Handboll Brännans IF H 65 Gordies HK Bålsta IF Backa HK 10 Kroppskultur UF 2 Avesta Brovallen HF Nässjö HF Hammarby IF HF Hästö

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Uppdaterad Flickor 00/01

Uppdaterad Flickor 00/01 Uppdaterad 2010-01-18 Flickor 00/01 Välkommen till en ny handbollssäsong! song! Våren 2010 Träningstider: Måndagar 17:00 18:00 Högdalshallen Onsdagar 17:30-19:00 Sjöängsskolans idrottshall. Ingång E1.

Läs mer

TOTALLISTA för tecknade och uppsagda Samarbetsavtal

TOTALLISTA för tecknade och uppsagda Samarbetsavtal TOTALLISTA för tecknade och uppsagda Samarbetsavtal 2016-02-11 Förening A Förening B Distrikt Herr/Dam Reg.datum Bet.datum Uppsägning Kommentar AIK Solna HF Stockholms HF Herr 2010-06-23 Ingen avgift Korrigerat

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015 Verksamhetsberättelse Forshaga Hockey 2014 / 2015 SÄSONGSAVSLUTNING Forshaga Hockey 14/15 TKS + TKS Tjej Tre Kronors Skridskola Lek på is är en lekbaserad verksamhet som i första hand riktar sig till barn

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2011 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2011 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2011 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2011, Sektionen Vi har idag 7 lag; Herrlag, Herrar utveckling, Herr Junior, P98/99, P00/01, P02/03, P04/05 samt Innebandyskola.

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden Uppdaterad version 2013-04- 30 Innehåll 1. Vad innebär "den blå tråden"?... 3 2. Målsättning... 3 a) Handbollsskolan... 3 b) Flickor D... 3 c) Flickor C... 3 d) Flickor B... 4 e)

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Damer :7 Förbundsserier RL

Damer :7 Förbundsserier RL Damer 0-09- 3: Förbundsserier 0-0 RL 3 6 9 0 Regionala serier 0-0 3 6 9 0 NÖ SV 3 3 6 6 9 9 0 0 3 N ÖSN ÖSS VSN VSV S 3 3 3 3 3 3 6 6 6 6 6 6 9 9 9 9 9 0 0 0 0 0 Västerbotten Uppland Mellansvenska Västergötland

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Föräldrainfo för lag F03 och P03. Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl

Föräldrainfo för lag F03 och P03. Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl Föräldrainfo för lag F03 och P03 Pojkar & Flickor 2003 den 12 januari 2012 Plats: Föreningslokalen, Svalvägen 32 kl. 19.00-20.30. Agenda Föräldrainfo födda 2003 12 januari 2012 Lidingö SK Handboll - Föreningen,

Läs mer

SPELPROGRAM. 26 27 april 2014. bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy

SPELPROGRAM. 26 27 april 2014. bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy SPELPROGRAM 26 27 april 2014 bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy Varmt välkomna till Sollentuna Mixed Cup 2014! Alla spelare, ledare, funktionärer och publik, åter igen varmt välkomna till Sollentuna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99

Verksamhetsberättelse för säsongen 2011. Ösmo Fotboll Pojkar 99 Verksamhetsberättelse för säsongen 2011 Ösmo Fotboll Pojkar 99 2012-07-28-1 - 2008 Ösmo GIF Fotbollsklubb Lagets femte säsong Detta är femte säsongen som lag. Två 7 - manna lag anmälda till S:t Eriks cup

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Hej alla Innebandyledare!

Hej alla Innebandyledare! Hej alla Innebandyledare! Välkomna till ett nytt år med förhoppningsvis mycket rolig och spännande innebandy. NYHETBREV Tanken är att vi från och med nu kommer att skicka ut nyhetsbrev med information

Läs mer

Serieindening Stockholm Hockey Cup 2015-2016 U16

Serieindening Stockholm Hockey Cup 2015-2016 U16 Serieindening Stockholm Hockey Cup 2015-2016 U16 Div 1 Div 2 AIK IF GötaTraneberg IK Almtuna IS Järfälla HC Boo HC 1 Järna SK Djurgårdens IF Mälarh/Bre Hockey Hanvikens SK Spånga IS IK Huddinge IK Trångsunds

Läs mer

Damer division 2 Damer division 3 Damer division 4 Norra* Södra

Damer division 2 Damer division 3 Damer division 4 Norra* Södra Damer division 2 Damer division 3 Damer division 4 1 Duvbo IK Lövet IBF Norra* 2 Åkersberga IBF Nynäshamns IBK Töjnan IBK 3 Värmdö IF Råsunda IS Sigtuna IF IBK 4 Nacka W IBK Älvsjö IBK Väsby IBC 5 FBI

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Preliminärt spelschema Pojkar 05

Preliminärt spelschema Pojkar 05 Pojkar 05 Grupp 1 HK Country Önnereds HK 2 04/11 11:30 Billingskolan Grupp 1 Skara HK HK Aranäs 1 04/11 17:00 Billingskolan Grupp 1 HK Aranäs 1 HK Country 04/11 09:30 Billingskolan Grupp 1 Önnereds HK

Läs mer

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex.

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. antal lag i de olika serierna. ... 3... 4 MATCHÄNDRING, SPELORDNING, OSPELADE

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning.

Kapitel 3. Generella bestämmelser Lagen indelas i serier efter kortaste resväg (enligt Google Maps) inom nedanstående regionindelning. FÖRBUNDS- OCH REGIONALA SERIER Kapitel 3 Innehåll Herrar Förbunds- och regionserier, herrar 3:1 Herrserierna 3:2 SM-slutspel, kvalspel 3:3 Grundspel, september april 3:4 Slutspel, april - maj 3:5 Vakansplatser,

Läs mer

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat kl 09:30 Sid 1 av 5

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat kl 09:30 Sid 1 av 5 PRELIMINÄRT SPELSCHEMA DM, Uppdaterat 2017-03-29 kl 09:30 Sid 1 av 5 Gruppindelning: Herrar grupp 1 Herrar grupp 2 Damer HJ17 grupp 1 Alunda IBF Almunge IK Alunda IBF FBC Uppsala 1 Gottsunda IBF Bålsta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Samtliga lag ska anmäla sig till seriespel. Anmälan ska/kan ske till den nivå som laget önskar spela

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016/2017 Styrelsen Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ansvarig Damakademin Ansvarig Herrakademin Ansvarig Ungdom Adj. ledamot Karl Gustav Holmgren Jan Hansson Åsa Berling

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

SPELPROGRAM. 30 april 1 maj Hummel Trophy

SPELPROGRAM. 30 april 1 maj Hummel Trophy SPELPROGRAM 30 april 1 maj 2016 Hummel Trophy Varmt välkomna till Sollentuna Mixed Cup 2016! Alla spelare, ledare, funktionärer och publik, åter igen varmt välkomna till Sollentuna Mixed Cup! Mixed Cupen

Läs mer

Öjersjö IF P05-P06. Föräldramöte. Vårsäsongen

Öjersjö IF P05-P06. Föräldramöte. Vårsäsongen Öjersjö IF P05-P06 Föräldramöte Vårsäsongen - 2019-02-21 Agenda Mer än bara fotboll Vision 2022 Förändringar 2019 Fotbollsgruppen Föräldraengagemang Föräldragrupp Trivsel Säsongsplanering Träningar Seriespel

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

REPRESENTATIONSSERIER DAMER

REPRESENTATIONSSERIER DAMER UPP-/NEDFLYTTNING OCH KVALSPEL Nedan följer ett utdrag ur gällande tävlingsbestämmelser (TB) 2 kap 19 beträffande upp- och nedflyttning i Hallands FF:s distriktsserier 2013. 19.3.1 REPRESENTATIONSSERIER

Läs mer

Innehållsförteckning. Ett himla bra lag från Eken cup

Innehållsförteckning. Ett himla bra lag från Eken cup Verksamhetsberättelse 2014-2015 Innehållsförteckning Ordförande har ordet...3 Styrelseberättelse...4 Handbollsgymnasierna...5 Föreningsutveckling...5 Domare...6 Rekrytering...8 Utbildning...8 Rättskommittén...10

Läs mer

KVALIFICERING TILL NYA DAMER DIVISION 1 FÖR VÄRMLAND, ÖREBRO LÄN OCH VÄSTMANLAND

KVALIFICERING TILL NYA DAMER DIVISION 1 FÖR VÄRMLAND, ÖREBRO LÄN OCH VÄSTMANLAND KVALIFICERING TILL NYA DAMER DIVISION 1 FÖR VÄRMLAND, ÖREBRO LÄN OCH VÄSTMANLAND Nya damer division 1 för Värmland, Örebro län och Västmanland kommer innehålla lag som säsongen 2015/16 spelar i någon av

Läs mer

Boende Järnvägen Cup 2016

Boende Järnvägen Cup 2016 Här kommer en preliminär logilista inför 2016-års cup. Håll utkik på hemsidan under närmaste veckan för justeringar kan ske. För att boendet skall bli optimalt i samtliga lag i föreningarna skall en representant

Läs mer

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex.

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. antal lag i de olika serierna. ... 3... 4 MATCHÄNDRING, SPELORDNING, OSPELADE

Läs mer

UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE

UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSBERÄTTELSE För verksamhetsåret 1 maj 2012 30april 2013 UPPLANDS HANDBOLLFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2013-2014 Innehåll Föredragningslista... 4 Röstlängd... 5 Styrelse och Kommttéer 2012-2013...

Läs mer

Preliminär serieindening Stockholm Hockey Cup

Preliminär serieindening Stockholm Hockey Cup Preliminär serieindening Stockholm Hockey Cup 2016-2017 U16 Div 1 Div 2 AIK IF IF Vallentuna BK Ishockey Almtuna IS IFK Tumba IK Bålsta HC IFK Österåker Vikings HC Djurgårdens IF IF Järna SK Flemingsbergs

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Bilaga2 Osmo Arsmote Osmo GIF HK bsmo. Sid 1(6)

Bilaga2 Osmo Arsmote Osmo GIF HK bsmo. Sid 1(6) Bilaga2 Arsmote GIF HK 2009. 2008.05.01-2009.04.30 bsmo a Sid 1(6) Arsmote GIF HK 1. Motets oppnande. 2. Motets behoriga utlysande. 3. Godkannande av dagordning. 4. Val av ordforande samt sekreterare for

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till

Verksamhetsberättelse. för verksamhetsåret till Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2017-01-01 till 2017-12-31 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Organisation och styrelsen 2 Styrelsen 2 Övriga förtroendevalda 3 Deltagande i möten och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Stort tack Tack till alla som har ställt upp under året, våra sponsorer Magnus Elservice och Intersport, Sparbanksstiftelsen för projektstöd, och självklart alla tränare som har gjort

Läs mer

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07

Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Projektets namn: Sökande: Avtal 230 Stiftelsen Werner von Seydlitz Vetlanda BK U07 Kontaktpersoner: Daniel Gustavsson, daniel@vetlandabk.se, 070-514 55 22 Halvårs bokslut Vetlanda BK U07 Per Månson, per.manson@vetlandabk.se,

Läs mer

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL

Herrar :1 Förbundsserier säsongen RL Herrar 16-09-07 3:1 Förbundsserier säsongen 2016-2017 RL Regionala serier säsongen 2016-2017 Elitserien 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1N 1S 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 7

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex.

Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. Tävlingskommittén Region Öst förbehåller sig rätten att göra revideringar av seriebestämmelserna om förutsättningarna ändras, ex. antal lag i de olika serierna. ... 3... 4 MATCHÄNDRING, SPELORDNING, OSPELADE

Läs mer

matchprogram 2017/2018 damer division 1 MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK Hässelbyhallen lördag 23 september 14:00

matchprogram 2017/2018 damer division 1 MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK Hässelbyhallen lördag 23 september 14:00 seriepremiär MATCHPROGRAM Hässelby DAM 2017/2018 omgång 1: AIK lördag 23 september 14:00 matchprogram 2017/2018 damer division 1 Vi hälsar AIK varmt välkomna till dagens domarpar: Bjarne Heckelstrand &

Läs mer

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING

Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal DAGORDNING Org.nr: 812800-2501 Kallelse till årsmöte Skogås / Trångsund IBK Tisdagen den 27/5 kl 19:00 i 27 maj klockan 1900-2100 i Mörtviksskolans matsal 1. Mötets öppnas DAGORDNING 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Proposition 2 Damserier

Proposition 2 Damserier Proposition 2 Damserier Ärende: Proposition till Tävlingskongressen 2014 om att införa en ny spelform och ett nytt spelupplägg för damernas SSL och division 1 (Allsvenskan). Beskrivning av ärendet och

Läs mer

Innehållsförteckning. Distriktlagsläger F99. Fotograf Per Johansson

Innehållsförteckning. Distriktlagsläger F99. Fotograf Per Johansson Verksamhetsberättelse 2013-2014 Innehållsförteckning Ordförande har ordet...3 Styrelseberättelse...4 Handbollsgymnasierna...5 Domare...6 Rekrytering...7 Utbildning...8 Rättskommittén...9 Tävling...10 Statistik...11

Läs mer

SMÅLAND BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

SMÅLAND BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND 2016-10-07 Spelprogram Junior- och Ungdoms- DM 2016/2017 Härmed översänds lottningen för Junior- och Ungdoms- DM säsongen 2016/2017. Efter utvärdering av kval- och finalspel förra säsongen har vi ändrat

Läs mer

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll

Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Klubbpresentation Samt Sponsorpaket 2005/2006 Bromma KFUK-KFUM Volleyboll Besöks adress: Alviksvägen 30 Organisations nummer: 802010-5550 Post adress: Box 140 23 Förenings nummer:

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2014-2015 Säsongen Föreningens 29:e säsong var den tredje i Hammarö Arena. Det innebär att rutinerna för verksamheten i arenan börjar sitt och vi har en fungerande

Läs mer

DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/

DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/ DIVISION 4 SÖDERMANLAND MARATONTABELL 1953/54 2018 Plac Lag Säsonger Tidsperiod Matcher Poäng 01 IK Viljan 34 1956-2018 715 1 175 02 Katrineholms SK 32 1953-2017 697 1 174 03 Malmköpings IF 36 1956-2018

Läs mer

Alla resultat finns sökbara på www.svenskaspel.se/grasroten och det är också där man kan ansluta sin förening.

Alla resultat finns sökbara på www.svenskaspel.se/grasroten och det är också där man kan ansluta sin förening. Gräsroten 2014 I år har 271 612 kunder genom sponsringssatsningen Gräsroten hjälpt Svenska Spel att fördela 50 miljoner till ungdomsidrotten inom 70 olika idrotter. Ungdomsidrotten är basen i svensk idrott.

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

Bowling 50 år på Gotland

Bowling 50 år på Gotland Bowling 50 år på Gotland Av Birgitta Siltberg Del 4: 1980-1984 Dambowlingen i focus IK Pärlans damer får äntligen spela i fastlandsserien säsongen 1979/1980 och kommer på en hedrande 3:e plats i div. 2.

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Välkommen till en ny säsong

Välkommen till en ny säsong Välkommen till en ny säsong Detta är inbjudan till handbollssäsongen 2015-2016. Denna information vänder sig till den person i din förening som är ansvarig för att anmäla lag till tävlingar. Det är viktigt

Läs mer

TUT1.4 Seriespelsförslag

TUT1.4 Seriespelsförslag TUT1.4 Seriespelsförslag Bakgrund I samband med att TUT tillsattes fick vi ett antal uppdrag. Ett uppdrag var att se över seriespelet och uppdraget begränsades till förbundsserierna. Uppdraget från Svenska

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013-2014

Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsåret 2013-2014 Vårvindens styrelse har haft följande sammansättning: Styrelsens ledamöter Peter Kornesjö Ordförande Denny Andreasson Kassör Hampus Hjortberg Sekreterare

Läs mer

POLICY HANINGE HANDBOLL

POLICY HANINGE HANDBOLL HANINGE HANDBOLL POLICY Dokumentet beskriver policy och riktlinjer inom ett antal områden som berör lag, ledare, spelare, föräldrar och övriga aktiva inom Haninge Handbollsklubb. POLICY 1(13) 1 FÖRORD...

Läs mer

Välkomna till DE Cup mars på Danderyds Vallen

Välkomna till DE Cup mars på Danderyds Vallen Välkomna till DE Cup 96 12 mars på Danderyds Vallen DE Hockey DE Cup 96 genomförs under en dag den 12 mars mellan 08.00 19.00. Tävlingen går av stapeln på Danderydsvallen med rullande lunchuppehåll. Lunch

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2019/2020

SERIEINBJUDAN 2019/2020 SERIEINBJUDAN 2019/2020 Upplands Innebandyförbund har härmed det stora nöjet att bjuda in till seriespel för säsongen 2019/2020. Serieanmälan ska vara oss tillhanda senast tisdag 21/5. (Gärna tidigare)

Läs mer

Program C- och D-ungdom 17 18 april 2010.

Program C- och D-ungdom 17 18 april 2010. Program C- och D-ungdom 17 18 april 2010. KATRINEHOLMS AIK TURNERINGEN ÄR SANKTIONERAD AV SVENSKA HANBOLLSFÖRBUNDET Katrineholms AIK hälsar samtliga spelare, ledare, domare och övriga välkomna till Katrineholm

Läs mer

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1

Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 Handbollsskola för 09:or Flickor & pojkar åk1 22 gånger 15 oktober 2016-8 april 2017 Lidingö SK Lidingö SK grundades 1933 och har genom åren fostrat många Lidingöungdomar i en mängd olika sporter (fet

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

Årsberättelse Säsongen 2009

Årsberättelse Säsongen 2009 Årsberättelse Säsongen 2009 Askims Idrottsklubb bildades 1933 och har i slutet av 2009 därmed genomgått sin 76:e säsong. Klubben har sedan föregående årsmöte haft följande styrelse: Ordförande: Leif Lindqvist

Läs mer