SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet"

Transkript

1 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Patrik Ströbeck, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO Lars Svensson, KS Catharina Tann, SN Ann-Christin Strandqvist, SN Arne Malmgren, PRO Erik Skogh, PRO Kaj Seger, SPF Engelinus den Braver, SFP, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Valter Johansson, PRO, icke tjänstgörande ersättare Anders Ottosson, ekonomichef Christer Welinder, polis Jan Egermalm, driftingenjör Jon Magnusson, praktikant Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare Utses att justera Erik Skogh Paragraf Underskrifter Sekreterare Eva-Mona Welther Stjernfeldt Ordförande Patrik Ströbeck Justerande Erik Skogh

2 2 (17) KPR 41 Dagordning På inbjudan av ordföranden deltar ekonomichef Anders Ottosson med redovisning av preliminärt bokslut 2012 som inledande punkt på dagordningen. Punkten 4, cykling och bilkörning, flyttas upp före punkt 3. I övrigt följs den uppgjorda dagordningen.

3 3 (17) KPR 42 Föregående mötesprotokoll Ordförande Patrik Ströbeck föredrar protokoll från pensionärsrådets sammanträde beslutar att lägga föregående mötesprotokoll till handlingarna.

4 4 (17) KPR 43 Bokslut 2012 Ekonomichef Anders Ottosson redovisar preliminärt bokslut för När det gäller driftsbudgeten visar det flesta nämnder överskott. Barn- och utbildningnämnden uppvisar ett underskott med tkr. Störst överskott visar Socialnämnden med tkr. Avseende finansförvaltningen har man fått tkr i återbetalning av inbetalda premier från AFA. Nedskrivningar har gjorts med Skatteintäkter utgör Statsbidrag har minskat med Finansnetto uppgår till och övriga finansiella poster till Efter omdisponeringar av underskott på och tilläggsanslag till BUN med blir det preliminära resultatet 7,9 milj, vilket är 1,8 milj över budgeterat resultat. beslutar att tacka för informationen

5 5 (17) KPR 44 Cykling och bilkörning Stationschef Christer Welinder från polisen informerar och svarar på frågor. Angående föregående mötes fråga om det måste hända en olycka innan polisen stoppar cykling på gångbanorna och torget svarar Christer Welinder att polisen kan inte göra mer än att rapportera och bötesfälla de personer som är över 15 år. Vad gäller föregående mötes diskussion om Street race informerar Christer Welinder att det finns beslut på att tekniske chefen har rätt att sätta ut stora krukor eller dylikt som hinder. Det finns en tjänsteman som håller koll via Facebook när man kommunicerar i bilgänget för att man ska kunna ingripa snabbare. På äggpackeriet är man också medveten om problemet. Även när det gäller street race har man bötfällt. En trygghetsmätning visar att tryggheten överlag har blivit bättre i kommunen. Anmälda brott 2012 har minskat med 11 %. Mängdbrotten har minskat med 13 %. Siffran för skadegörelse är oförändrad, misshandel har minskat med 10 %. Både stölder utan inbrott och inbrott i bostad har minskat. Erik Skogh frågar om buskörningen i hög hastighet med trimmade mopeder och EPA-traktor. Christer Welinder menar att polisen behöver en motorcykel till Perstorp för att kunna hinna upp och få tag i dessa personer. Christer Welinder uppmanar att ringa och tipsa och anmäla när olägenheterna pågår. Man läser alla anmälningar som kommer in. beslutar att tacka för informationen.

6 6 (17) KPR 45 Skånetrafiken Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Vad har KSAU svarat på Skånetrafikens skrivelse angående serviceresorna. Lars Svensson informerar. Skånetrafikens färdtjänst utgör problem i fler kommuner som ingår i Familjen Helsingborg. Men man ser inte det som det stora problemet utan det blir alldeles för dyrt att ta hem det själv till kommunerna. Den offentliga upphandlingen gör det svårt för mindre företag att ta hem en offert. Det ställs speciella krav på bilar och utrustning. Ärendet diskuteras livligt och Lars Svensson föreslår att KPR bjuder in kommunalråd Arnold Andreasson för mer information och diskussion till nästa möte. beslutar att bjuda in kommunalråd Arnold Andreasson till nästa möte. Delgivning Kommunalråd Arnold Andreasson

7 7 (17) KPR 46 Övergångsställen Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Övergångsställena vid Trastvägen har fortfarande inte åtgärdats. Jan Egermalm, Tekniska kontoret, svarar på frågan. Utformningen av plattorna som skulle läggas stämde inte. Man håller på att åtgärda detta och det bör vara klart i vår. beslutar att tacka för informationen.

8 8 (17) KPR 47 Gatljus vid övergångsställen Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Gatljusen vid övergångsställena borde ha annorlunda ljus mot övriga gatlampor. Erik Skogh framför att det i vissa kommuner finns övergångsställen där det inte finns direkt ljus utan svagare ljus en bit ifrån och sen kontinuerligt starkare ljus fram till övergångsställen och av- och påfarter. Detta för att bättre skydda fotgängarna som då skulle synas tidigare. Jan Egermalm svarar att man inte har anammat detta i Perstorp, men man håller på att byta ut lampor. Vid korsningar sätts lampor med högre effekt. beslutar att tacka för informationen. _

9 9 (17) KPR 48 Trottoarplogning Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Vad gäller angående trottoarplogning, Ex. Torggatans plogning gör att man måste korsa gatan för att ta sig fram från övergångsstället till plogad trottoar. Valter Johansson menar att man bör ploga rent på höger sida på Torggatan varje år, så kan man gå hela vägen utan att "kryssa". Som det nu är får man gå ut på gatan förbi ett hus om man går på vänster sida. Erik Skogh framför att det är problem på Trastvägen och Lärkvägen, där det inte plogas förbi obebyggda tomter. Det är kommunal mark och kommunen bör stå för plogning. Jan Egermalm informerar om de regler som finns, tar synpunkterna med sig och ser över hur man kan åtgärda de framförda problemen. beslutar att tacka för informationen.

10 10 (17) KPR 49 Tunneln under Oderljungavägen Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Varför skottas eller sopas inte trappan som leder till tunneln under Oderljungavägen. Engelinus den Braver har ställt frågan och menar att det är skolbarnen, som måste gå genom tunneln och som använder den, som drabbas av att det inte hålls i ordning. På hösten får löven ligga kvar. Det plogas bara fram till cykelspärren och där blir mycket halt. Jan Egermalm menar att gångtunneln ska ha städats flera gånger under hösten. Det kommer en ny skötselplan med nya rutiner som ska innebära förbättring. beslutar att tacka för informationen.

11 11 (17) KPR 50 Parkering Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Borde det inte vara parkering förbjuden framför rampen som leder ner till torget. Som det är idag står det alltid bilar framför nedfarten. Valter Johansson har ställt frågan, som diskuteras ingående. Lars Svensson menar att det vore bättre med övergångsställe nu när det är hastighetsbegränsning med 30. Förr var det en gårdsgata, nu är det vanlig gata igen. Ärendet är skickat till tekniska kontoret för vidare utredning. beslutar att anse frågan besvarad.

12 12 (17) KPR 51 Lastbilstrafik Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Det är fortfarande lastbilstrafik på Oderljungavägen förbi skolorna. All genomfartstrafik är förbjuden, men man kör där ändå. Ann-Christin Strandqvist menar att skylten sitter fel vid Björkhagarondellen. Man ser den inte i tid. Jan Egermalm informerar om att omskyltning pågår för att förbättra ordningen. beslutar att tacka för informationen.

13 13 (17) KPR 52 Allmänna toaletter Från pensionärsföreningarna har följande fråga inkommit: Är de allmänna toaletterna vid torget öppna. I så fall vilka tider. Engelinus den Braver efterlyser tydlig skylt på torget. Jan Egermalm informerar om att det sommartid kommer att vara öppet 7-18 och städas en gång om dagen. Tyvärr fungerar det inte att ha öppet kvällstid, bl.a. på grund av skadegörelse. Lars Svensson informerar att beslut finns att större skylt ska sättas upp på torget. beslutar att anse frågan besvarad.

14 14 (17) KPR 53 Belysningen på Ugglebadet Ordföranden ställer frågan varför belysningen inte fungerar på Ugglebadet. Jan Egermalm svarar att det är felanmält. Kommunens entreprenörer som underhåller belysningen har varit på plats, men det är inte fel i lamporna. Ärendet har överlämnats till E.On. Jan Egermalm ska ta ytterligare kontakt och kontrollera hur långt ärendet kommit. beslutar att tacka för informationen.

15 15 (17) KPR 54 Information från Skånetrafiken Förtroendet för färdtjänst och sjukresor ökar. Information för kännedom. beslutar att anse informationen delgiven.

16 16 (17) KPR 55 Information från nämnder och styrelser Kommunstyrelsen: Ordföranden informerar att Perstorps Bostäder AB vill köpa polishuset. Lars Svensson informerar om ny skötselplan och underhållsplan för kommunen. Ordföranden informerar om budgeten. Första prognosen för 2013 ligger 0,5 milj bättre än budgeten. Socialnämnden: Tidigare socialchef har slutat. Ny socialchef, Bengt Andersson, tillträder Områdeschefen för hemtjänsten har slutat. Anställning av ny områdeschef pågår. Områdeschefen för LSS/psykiatri har sagt upp sig. På Ybbåsen avser man att öppna upp en särskild avdelning med sex platser för personer med dubbeldiagnos. Två personal kommer att tjänstgöra på natten. En utbildad demenssjuksköterska ska anställas. Barn- och utbildningsnämnden: Skolan har en ny förvaltningschef, Åke Svensson. Det finns betydande problem med att många förskollärare slutar i kommunen. beslutar att tacka för informationen.

17 17 (17) KPR 56 Övrigt Sonja Andersson påpekar att miljön vid Jeans park och den lilla ön inte är så trevlig. Jan Egermalm informerar att man håller på att försöka åtgärda det. Tanken är också att man ska anlägga så att man ska kunna gå ut till ön.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet 2013-09-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet 2013-09-05 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 15.40 Övriga deltagande Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Ann-Christin Strandqvist, SN Sonja Andersson, PRO Jan Lindberg,

Läs mer

Rosenhill kl. 15.00 16.00. Anders Ottosson, ekonomichef Anders Pernsell, kostchef. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare

Rosenhill kl. 15.00 16.00. Anders Ottosson, ekonomichef Anders Pernsell, kostchef. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 15.00, Rosenhill kl. 15.00 16.00 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Elisabeth Holmer, SN, kl. 13.15-15.00, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 15.15 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Ann-Christine Strandqvist, SN Erik Skogh, PRO Kaj Seger, SPF Valter Johansson, PRO, tjänstgörande

Läs mer

Engelinus Den Braver, ej tjänstgörande ersättare Kristian Håkansson, områdeschef Arnold Andreasson, ordförande kommunstyrelsen

Engelinus Den Braver, ej tjänstgörande ersättare Kristian Håkansson, områdeschef Arnold Andreasson, ordförande kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Österbo, samlingslokal kl 13.15-15.45 Beslutande Övriga deltagande Patrik Ströbeck, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO Lars Svensson, KS Catharina Tann, SN Arne Malmgren, PRO Valter

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15-15.30 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Elisabeth Holmer, SN Ann-Christin Strandqvist, SN Jan Lindberg, PRO Valter

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum för sammanträde Pensionärsrådet

PERSTORPS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum för sammanträde Pensionärsrådet 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 15.35 Ledamöter Patrik Ströbeck, KS, ordförande Valter Johansson, PRO, vice ordförande Ronny Nilsson, KS, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ann-Christin Strandqvist

Ann-Christin Strandqvist 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Ann-Christin Strandqvist (PF) Catharina Tann

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Gläntan, Österbo kl. 13:15-15:35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gertie Lexén Patrik Ströbeck KS, ordförande Gertie Lexén, PRO Arne Malmgren, PRO Erik Skogh, PRO

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Engelinus den Braver, SPF 1-6 Alexander Hovander, kostchef 1-2 Håkan Eriksson, teknisk chef Anders Ivarsson, sekreterare.

Engelinus den Braver, SPF 1-6 Alexander Hovander, kostchef 1-2 Håkan Eriksson, teknisk chef Anders Ivarsson, sekreterare. 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 15.20 Ledamöter Patrik Ströbeck, KS, ordförande Valter Johansson, PRO, vice ordförande Ronny Nilsson, KS Jenny Delén, SN Torgny Lindau,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet 2013-12-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Pensionärsrådet 2013-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 16.05 Övriga deltagande Patrik Ströbeck, KS, ordförande Sonja Andersson PRO Lars Svensson, KS Catharina Tann, SN Ann-Christin Strandqvist,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.20 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall, SN Knut Erik

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen, kommunhuset, Perstorp kl. 13:00-15:00 Beslutande Övriga deltagande Patrik Ströbeck (M), ordförande Valter Johanson, PRO, vice ordförande Bo Dahlqvist (PF),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats och tid PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17 1 (11) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.04 17.10 samt 17.15 17.54. Beslutande Ulrika Thulin,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.25 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Håkan Engström, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (14) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 14.30 17.30 Beslutande Övriga deltagande Under tiden kl 14.30 16.30 hålls mötet gemensamt med Kommunala Handikapprådet (paragrafer 23 33)

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum för sammanträde Pensionärsrådet

PERSTORPS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum för sammanträde Pensionärsrådet 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15 16.00 Ledamöter Patrik Ströbeck, KS, ordförande Valter Johansson, PRO, vice ordförande Jenny Delén, SN 18-26 (13.30-16.00) Torgny

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 13:15-14:55 Beslutande Patrik Ströbeck (M), ordförande, KS Valter Johansson, vice ordförande, PRO Bo Dahlqvist (PF), KS Torgny Lindau (PF), SN Gertie Lexén,

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 15.00 17.00 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande, kl. 15.00-16.00, 5-6 Linda Gottschalk, HRF, vice ordf; tjg kl.

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Björn Petersson, verksamhetschef, 10 Anders Ferm, ekonom 1-5 Eva Björk, medicinskt ansvarig sjuksköterska 1-13

Björn Petersson, verksamhetschef, 10 Anders Ferm, ekonom 1-5 Eva Björk, medicinskt ansvarig sjuksköterska 1-13 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Ulla Larsson (PF), tjänstgörande Rose-Marie Jönsson (C) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl

Kommunkontoret, Karpen kl Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 17.09 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell Carlström, CF Tommy Karlsson, NHR Birgitta Berg, RSMH Leif Nilsson,SRF

Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell Carlström, CF Tommy Karlsson, NHR Birgitta Berg, RSMH Leif Nilsson,SRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Kjell

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet 2013-09-02

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet 2013-09-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 15.00 16.15 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Elisabeth Holmer, SN Boel Rosdahl, BN, tjänstgörande

Läs mer

Bo Dahlqvist. Kommunkontoret Ronny Nilsson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Bo Dahlqvist. Kommunkontoret Ronny Nilsson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-16.40 1 (15) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Kent

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-03-08. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Karl-Erik Borg, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.10-15.35, 15.45-16.55, 17.05-17.48 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Viveca Dahlqvist Kristina Hovander. Socialkontoret kl Paragrafer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Viveca Dahlqvist Kristina Hovander. Socialkontoret kl Paragrafer 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (18) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.55. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 18.20 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Boken, kl. 14.00 16.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) 00708 Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.20 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Marianne Zackrisson, ej tjänstgörande ersättare. Bernt Franzén. Kommunkontoret

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Marianne Zackrisson, ej tjänstgörande ersättare. Bernt Franzén. Kommunkontoret Plats och tid Beslutande PERSTORPS 1 (10) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.00 15. 20 och 15.23 16.30. Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (14) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.25 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Leif

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

Mattias Bjellvi, stadsarkitekt Maria Dahlberg, bygglovshandläggare. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare

Mattias Bjellvi, stadsarkitekt Maria Dahlberg, bygglovshandläggare. Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Elisabeth Holmer, SN Hans Stifors, BN Kjell

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.40 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Viveca Dahlqvist (PF), vice ordförande Ann-Christin Strandqvist (PF) Ingegärd Lundahl (Kd) Marianne Zackrisson (S)

Viveca Dahlqvist (PF), vice ordförande Ann-Christin Strandqvist (PF) Ingegärd Lundahl (Kd) Marianne Zackrisson (S) 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Rose-Marie Jönsson (C) Viveca Dahlqvist (PF), vice ordförande Ann-Christin Strandqvist

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-12.00. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson 1 (20) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 09.00 10.00, 10.10 10.55, 11.05 12.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ersättare Kjell Carlström (PF) ersättare Lars-Göran Thulin (S) ersättare

Ulla-Britt Brandin (KD) ersättare Kjell Carlström (PF) ersättare Lars-Göran Thulin (S) ersättare 1 (21).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Sessionssalen kl 15:30-19:00 Beslutande Michael Bernhardsson (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Anders

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-15:20 Beslutande Övriga deltagande Torgny Lindau (PF), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Ronny Nilsson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (14) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.00 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Ann-Christin Jarl, SN Kerstin Andersson, BUN

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 19.00 20.25 1 (14) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Utses justera Anki Jarl

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 09.00--13.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2017-03-03 1 (8) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 3 mars 2017, kl. 13.00-15.00 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Lennart Eklund Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Eklund Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 9.00-11.00 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Raymond Asp, S Lennart

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Plats och tid Paragrafer 16-22 Villan, samlingssalen kl.14-16 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00

Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2017-12-12 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Attendo Svenshögs äldreboende, Arlöv kl.9:00-11:00 Jan Hansson,

Läs mer

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen 2014-05-26 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-18.55 Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Anitha Andersson, SPF Aktiv, Inga-Lill Andersson, Arboga Vision Seniorer,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (20) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.35-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 15.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Boel Rosdahl,

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina Tann (s)

Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina Tann (s) 1 (9) wplats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 18.00 Beslutande Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-15:25 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Krister Lundström (S),

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl. 09.00-09.30, 09.40-10.15 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson. Ordförande Elisabeth Holmer Datum för anslags nedtagande Socialkontoret

Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson. Ordförande Elisabeth Holmer Datum för anslags nedtagande Socialkontoret 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15:15 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Anders Westerlund (S) Catharina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist, (PF), 1:e vice ordförande Catharina Tann (S), ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist, (PF), 1:e vice ordförande Catharina Tann (S), ersättare 1 (16) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 18.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist, (PF), 1:e vice ordförande Catharina Tann (S), ersättare Övriga

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7)

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 mars 2015, kl. 09.30-11.30. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-06-07, kl 13:30-15:45 Paragrafer 27-35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Amanda Hallqvist Underskrift ordförande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer