Att söka i W3D3. Det nya fönster du då får upp ser ut så här.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att söka i W3D3. Det nya fönster du då får upp ser ut så här."

Transkript

1 Att söka i W3D3 En av de viktigaste funktionerna i W3D3 är återsökning av ärenden och dokument. Den här lathunden ska försöka beskriva hur man gör detta. Om du behöver en utförligare eller mer detaljerad instruktion, vänligen vänd dig till chefsregistrator Kjell Hognesius för hjälp. Normalt ska du bara behöva använda Sök via ärendekort och kanske i 90% av fallen bara via Ärendemening eller Löpnummer. Resten kan du betrakta som överkurs. Börja med att klicka på fliken Sök i Diariemenyn. Det nya fönster du då får upp ser ut så här. Som du ser finns flera olika sökmöjligheter. Den vanligaste är Via ärendekort, varför vi börjar med att gå igenom den. När du klickar på kommer nästa fönster upp. I det finns en mängd olika rutor och rullgardinsmenyer samt några ikoner. Börja (normalt) med att välja i vilken serie sökningen ska utföras; det gör du med hjälp av rullgardinsmenyn uppe till höger (där det i exemplet nedan nu står UFV).

2 Sök via ärendekort Du ska nu bestämma vad du vill söka efter bland de många metadata man kan söka i. Om du vet att ett ord bör finnas i ärendets Ärendemening kan du skriva in detta och sedan klicka på symbolen längst uppe till vänster (eller trycka vagnretur, Enter). Du får då upp alla de ärenden i vilkas ärendemening det sökta återfinns. Men tänk på att systemet endast söker efter en exakt matchning av de tecken du skrivit in, dvs. eventuella felstavningar eller böjda former av ord tas inte med annat än sådana som innehåller de sökta tecknen (dvs. en sökning på plan ger även träff på planer, planering etc., men en sökning på göra ger inte träff på gjort ). Man kan heller inte göra kombinationssökningar av den typ man kan göra i andra webbsökningsprogram (xxx + yyy). Här görs kombinationerna i stället genom att man också kan fylla i andra av fälten som följer. Om du t.ex. söker ett ärende som gäller anhållan om docentur och därför skriver in docent i rutan för ärendemening, kommer du att få många träffar (i exemplet nedan 885 träffar). Men om du vet att det var du själv som initierade ärendet och därför också fyller i ditt eget namn i rutan för Registrator, kommer resultatet att bli att du bara ser de ärenden du själv skapat som innehåller teckensekvensen docent i ärendemeningen (i exemplet nedan minskade antalet från 885 till 3 träffar). Ofta känner man till vilket diarienummer ett ärende har som man vill ta fram. Då är det enklare att bara fylla i Löpnummer, dvs. siffrorna efter snedstrecket i diarienumret. Resultatet av en sådan sökning ger träff på alla ärenden från olika år som innehåller dessa siffror med det

3 nyaste överst (t.ex. UFV-PA 2010/1298, UFV-PA 2009/1298 osv.). För att begränsa sökningen till bara det år man är intresserad av måste man under Serie fylla i årtalet, dvs. det som står före snedstrecket i diarienumret. Under Åtg./Handl. kan man välja att söka på ord (liksom tidigare avses teckensekvenser) som ingår i namnet på handlingen. Om man kombinerar detta med en sökning också i ärendemeningen får man färre träffar och hittar alltså lättare det man söker efter. Exemplen som följer visar först en sökning på bara rekryter i ärendemening och därefter även överklag i Åtg./Handl. I det första fallet sägs antalet träffar bli 1000, vilket beror på att detta är det högsta antal träffar som kan visas (det finns alltså många fler). I det andra fallet blir antalet endast 254. Registrator, liksom Handläggare och Kontaktperson (lite längre ner) avser den som registrerat ärendet från början, den som utsetts till handläggare respektive (oftast i UFV-PA) den som utöver handläggaren har bäst kännedom om ärendet. Skriv helst bara in för- eller efternamn, eftersom det tyvärr förekommer att ordningen är felaktig (den ska vara Efternamn Förnamn). Om du söker handläggaren Andersson Anders och denne registrerats som Anders Andersson får du ingen träff. Diariebtkn. avser vilken beteckning enligt universitetets diarie- och dossierplan som angivits för ärendet. En sökning på enbart diariebeteckningen kan vara lämplig om man vill kontrollera vilka ärenden av en viss typ som finns i diareserien. Om man t.ex. söker på 4: 4 får man träff på alla avtal som registrerats. (Observera dock att diarie- och dossierplanen har ett mellanslag efter det första kolonet, men inte efter det andra, alltså t.ex. 2: 1:6 ). Av de följande rutorna kan du hoppa över Kampanj och Förv. plats, som normalt inte fylls i på ärendekorten. Jämför däremot kan förekomma när två ärenden hänger samman så att en korshänvisning gjorts. Och Extern ref. (som ska avse t.ex. en annan myndighets diarienummer) förekommer ibland. Av de i nästa kolumn förekommande fyra rullgardinsmenyerna är det för närvarande bara två som normalt är aktuella, nämligen Handlingstyp och Avdelning, medan Ärendetyp och Ärendestatus inte (ännu) används. Alla de nu uppräknade sökmöjligheterna kan användas var för sig eller i kombination. Vill man förfina sökningen ännu mer kan man dessutom avgränsa sökningen ytterligare genom att använda de kryssrutor som följer och fylla i datum (före, efter eller mellan). Vidare kan man bestämma om sökningen bara ska avse öppna ärenden eller stängda, bara externa ärenden (JK-balans) eller bara sekretessbelagda ärenden.

4 Kolumnen längst till höger, slutligen, gör det möjligt att söka på den person eller organisation som en handling kommit från eller sänts till. I utgångsläget står det Motpart, men då detta bara används vid t.ex. avtal mellan Uppsala universitet och en annan part, bör man normalt växla till Avs./mott. innan man fyller i uppgifter i de följande rutorna. Även här kan man söka på enbart en uppgift (t.ex. alla avsändare eller mottagare med efternamnet Andersson) eller på en kombination av uppgifter (t.ex. Kyrk Pontus under Namn och Överklagandenämnden för högskolan under Org.). Uppgifter i denna kolumn kan sökas för sig eller i kombination med ovan angivna uppgifter om ärendemening, handläggare och annat. Om du vill utföra en ny sökning eller söka på andra saker ska du klicka på symbolen Rensa alla parametrar längst upp. Då återställs alla fält till utgångsläget (med undantag av att Avs./mott. blir kvar om man valt det vid tidigare sökning). Sök med hjälp av Sökbyggaren Om du har behov av att utföra mer komplexa sökningar kan du använda Sökbyggaren. När du klickar på i diariemenyn får du se följande fönster. Här kan man utföra t.ex. sökningar med och eller inte, som man inte kan göra i Sök via ärendekort. Sökbyggaren är kraftfull, men tyvärr också lite krånglig att använda. Om du behöver använda den och vill ha hjälp, kontakta chefsregistrator Kjell Hognesius. För att åskådliggöra en typ av sökning visas nedan resultatet av en sökning som gjorts för att se om ärendelänkning utförts när det finns text i fältet Jämför på ärendekortet. De parametrar som använts här innebär Sök Ärende där fältet Jämför INTE är Tomt fält och Visa för dessa Ärendenummer, Registreringsdatum, Ärendemening och Länk till.

5 Sök i filer som laddats upp eller skannats in Du kan även söka i de filer som finns infogade i diariet, normalt efter att ha skannats in. I samband med skanningen och uppladdningen sker en s.k. OCR-tolkning av dokumenten (OCR = Optical Character Recognition). Detta omvandlar bilden av dokumentet till en text, även om det finns felkällor som gör att tolkningen inte alltid är helt korrekt. (T.ex. kan ibland ett m tolkas som rn.) När du klickar på i diariemenyn får du se följande fönster. Liksom i andra sökningar ska du börja med att välja i vilken serie sökningen ska utföras. Därefter skriver du in (en del av) det ord du vill söka efter i infogade filer. Resultatet presenteras efter (av systemet ansett som) relevans. Det kan se ut så här. Ju mer grönt desto relevantare anses träffen vara för det sökta. Du ser dessutom att både namnet på den uppladdade filen och diarienumret är understrukna, varför du kan välja att antingen titta på filen direkt eller på det aktuella ärendet genom att klicka på det understrukna. Övriga sökmöjligheter Utöver de tidigare nämnda sökmöjligheterna finns det ytterligare sökningar (som du även kan nå med tangentbordskommandon). När du klickar på i diariemenyn får du se följande fönster. Funktionerna här är självförklarande, och några av dem utgör bara alternativa sätt att nå de funktioner som tidigare förklarats.

6 Bevakningsdatum och Öppna ärenden De följande symbolerna i diariemenyn avser att handläggaren kan söka bland sina ärenden. Om man klickar på ser det ut så här. Listan visar handläggarens ärenden som har ett bevakningsdatum. Om man klickar på ser det ut så här. Båda dessa listor är praktiska att använda för den som är satt som handläggare på ett ärende. Av den förra ser man när t.ex. ett yttrande eller remissvar senast ska vara avgivet, av den senare ser man vilka ärenden man arbetar med som ännu inte har avslutats. Slutligen finns i diariemenyn också något som kallas Gruppärenden. Men eftersom vi (ännu) inte använder funktionen Handläggargrupper, lämnas denna sökfunktion därhän

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet.

Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Sida 1 Fo r att registrera ett nytt a rende och fa ut ett diarienummer ur W3D3 diariet. Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja

Läs mer

UFV-PA Handbok för PA-diariet. Version 2.0

UFV-PA Handbok för PA-diariet. Version 2.0 UFV-PA Handbok för PA-diariet Version 2.0 UPPSALA UNIVERSITET UFV-PA. Handbok för PA-diariet 2 (18) UFV-PA. Handbok för PA-diariet Uppsala universitet Version 2.0 2010-04-30 För institutioner (motsv.)

Läs mer

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3

Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Inloggningsvy... 2 3. Sökfunktioner... 3 PM 2014-03-03 1 (13) Diarieföring vid samhällsbyggnadsförvaltningen Denna promemoria är tänkt som en översiktlig guide för hur du gör när du diarieför. En mer ingående handbok finns på Insidan (Hjälp i

Läs mer

Lathund W3D Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund

Lathund W3D Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund Diarieföring på Karolinska Institutet Liten lathund Utgivare: Karolinska Institutet Universitetsförvaltningen Enheten för arkiv och registratur Version: 1.1 Juni 2016 1 Innehåll Diarieföring på Karolinska

Läs mer

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1

Användarmanualen. Visma Enterprise Content Search. Standard Version 2.0 for Platina. Version 1.1 Användarmanualen Visma Enterprise Content Search Standard Version 2.0 for Platina Version 1.1 Innehållsförteckning 1 Ändringshistorik... 4 2 Introduktion... 5 2.1 Ikoner... 5 2.1.1 Allmänt... 5 2.1.2 Sökresultat...

Läs mer

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet

Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet 1 Manual för diarieföring i W3D3 vid Stockholms universitet Stockholms universitet Tekniska avdelningen 2013-01-07 Innehåll Kortfattat om diarieföring 3 Startmenyn 5 Sökmenyn 6 2 Söka på olika sätt 8 Sökresultatet

Läs mer

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 1(17) SLU ID ua.2013.2.1.1 Jurist- och dokumentationsenheten/ IT-avdelningen 2012-12-14 PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 Denna manual beskriver hur du

Läs mer

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3

Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Guide för att hämta diarienummer, arkivera och överföra handlingar till W3D3 Upprättat av personalavdelningen, KTH, maj 2015 Innehåll 1. Koppla rekryteringsärenden till W3D3... 2 1.1 Rekryteringssystemet

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15

PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15 PLATINA INSTRUKTION FÖR REGISTRERING FRAMTAGEN AV KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2008-10-01 REVIDERAD 2010-02-15 2 Innehållsförteckning VAD SKALL REGISTRERAS?... 3 BEDÖMNING... 3 Begreppsförklaring... 4 NY HANDLING

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Nyheter i W3D3 Formpipe Kunddagar 2016

Nyheter i W3D3 Formpipe Kunddagar 2016 Nyheter i W3D3 Formpipe Kunddagar 2016 Magnus Bruhn, Kundansvarig W3D3 2016-10-07 Vad sades förra gången (2015-10-09) Nyheter W3D3 2015 R1 Arkivering och återsökning Säkerhetsregler för lösenord Sortering

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D

W3D3. Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten. Henrik Steensland Produktledare W3D W3D3 Formpipe kundträff Statliga myndigheter & lärosäten Henrik Steensland Produktledare W3D3 2015-10-09 Vad sades förra gången (2014-10-02) Nyheter W3D3 2014 R1 PDF-konvertering med Document Converter

Läs mer

10. Sök. ekontrakt. Du hittar sökfunktionerna via valet Sök i navigationslisten.

10. Sök. ekontrakt. Du hittar sökfunktionerna via valet Sök i navigationslisten. ekontrakt 10. Sök Hur söker jag i ekontrakt?... 1 Fältsökning... 2 Mina kontrakt... 3 Avancerad sök... 3 Hur ställer jag in min sökning?... 4 Sortera sökresultatet... 5 Spara dina sökinställningar... 5

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning.

Syfte Denna lathund har tagits fram för att underlätta arbetet med anpassning av listan i Arbetsorderbevakning. RUTINBESKRIVNING MAXIMO 1 (6) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Version Kerstin Abrahamsson MX023-LH 1 Roll Dokumentdatum Dokumentstatus Entreprenör 2015-03-23 Gällande Dokumenttitel Spara

Läs mer

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-5 Manual Registrera och söka i Public 360 med sidopanelen i Outlook Manual för att

Läs mer

Rutin för hantering av avtal

Rutin för hantering av avtal Rutin Rektors kansli 2010-02-11 MDH 1.7.1-224/09 Johan Andersson Rutin för hantering av avtal Definition av avtal Med avtal avses en upprättad handling som dokumenterar överrenskommelse eller uppgörelse

Läs mer

Manual. för diarieföring i W3D3. Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur. Uppdaterad

Manual. för diarieföring i W3D3. Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur. Uppdaterad Stockholms universitet Avdelningen för arkiv och registratur Manual för diarieföring i W3D3 Uppdaterad 2016-04-19 (reviderad 2017-01-20 och 2017-04-22) Inledning... 4 Utlysningsärenden... 4 Kort om diarieföring...

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Joakim Petersson, Produktspecialist

W3D3 Formpipe kundträff. Joakim Petersson, Produktspecialist W3D3 Formpipe kundträff Joakim Petersson, Produktspecialist 2015-10-09 Vad sades förra gången (2014-10-02) Nyheter W3D3 2014 R1 PDF-konvertering med Document Converter Lättare särskilja handläggare (id,

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik

Arbetsinstruktion. Platina light. Syfte. Dokumenthistorik 1 (16) Platina light Arbetsinstruktion Syfte Dokumentet syftar till att beskriva hur man söker ärende, handling, hur man laddar upp och skapar arbetsdokument, samt granskar dokument i Platina

Läs mer

LEX INSTRUKTION - LEXTALK

LEX INSTRUKTION - LEXTALK LEX INSTRUKTION - LEXTALK Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION - LEXTALK... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 1 3 PROGRAMBESKRIVNING... 1 3.1 STARTBILD... 1 3.2 ARKIV-MENYN... 2 4 LEXTALK-ANVÄNDAREN

Läs mer

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar.

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar. PM Datum 2013-01-09 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Org nr 202100-6487 www.uhr.se Lathund Wordmallar Om hur man använder Universitets-

Läs mer

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning Författare 2012-02-06 1.4 Ändrat hantering med låsta fält. Nu låses fält i dialogen

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

FormPipe W3D R1+R2

FormPipe W3D R1+R2 FormPipe W3D3 2012 R1+R2 Henrik Steensland, produktägare Personlig startsida Mina arbetsdokument Söka på handlingens datum i Sök via ärendekort Utökade fält i fler formulär Favorithandläggare Enklare att

Läs mer

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-7 Manual Hantera ärenden och ärendedokument och avsluta ärenden i Public 360 Manual

Läs mer

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Manual Registrera icke ärendedokument i Public 360 Manual Registrera icke ärendedokument

Läs mer

EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem. Användarmanual för handläggare Reviderad

EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem. Användarmanual för handläggare Reviderad EDGAR Uppsala universitets förhandlingssystem Användarmanual för handläggare Reviderad 2016-10-31 Innehåll 1. Support och behörighet... 3 2. EDGAR ett stödsystem för facklig samverkan... 3 3. Rekryteringsunderlag...

Läs mer

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-6 Manual - Hantering av kontakter i Public 360 Manual för hantering av kontakter i

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Diariehandboken. Innehåll. September 2014

Diariehandboken. Innehåll. September 2014 Diariehandboken September 2014 Innehåll Inloggning och navigering i systemet... 2 Regler och handledningar... 3 Viktiga begrepp... 3 Grundläggande regler för diarieföring vid KTH... 4 Registrering i W3D3...

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 W3D3 Formpipe kundträff Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 Vad sades förra gången (2013-10-03) Nyheter 2013 R1 Formatering i mötesfält Ny knapp för att maximera mötesfältet Styra filsortering

Läs mer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer 1(23) Diariet i Platina - Lathund för registratorer 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DIARIET I PLATINA----------------------------------------------------------------------- 3 1.1 Skapa nytt diariefört ärende

Läs mer

Diarieföring rekryteringsärenden i Public 360

Diarieföring rekryteringsärenden i Public 360 Diarieföring rekryteringsärenden i Public 360 För diarieföring av rekryteringsärenden i Public ska först ett antal underlag och uppgifter hämtas i Reach Mee (RM). Klicka på Projekt i den ljusblå rubriken.

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

PLATINA 1(25) Grunderna i Platina

PLATINA 1(25) Grunderna i Platina 1(25) Grunderna i Platina 2(25) INNEHÅLLSFÖRTECKNING STARTA PLATINA------------------------------------------------------------------------------- 4 Genväg -----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Hur skapar du kvalitet i diariet? Copyright SIPU Arkivkonsult

Hur skapar du kvalitet i diariet? Copyright SIPU Arkivkonsult Hur skapar du kvalitet i diariet? Vad är kvalitet? Att överträffa/uppfylla kundens Krav Behov Till lägsta möjliga kostnad inget onödigt t.ex. att skriva in adress om det inte behövs Vem är registrators

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

PLATINA 1(12) Platina, för nya handläggare

PLATINA 1(12) Platina, för nya handläggare 1(12) Platina, för nya handläggare 2(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING STARTSIDAN ( HUSET ) ---------------------------------------------------------------------- 3 NAVIGERA TILL DITT ÄRENDE -----------------------------------------------------------

Läs mer

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra.

Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Platon Platon är samlingsnamnet för allt som har med ärendehantering att göra. Grundbild Grundbild är den flik som syns när du startar ett nytt eller öppnar ett befintligt ärende. Här återfinns information

Läs mer

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa.

Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. Platon STs ärendehanteringssystem IRMA Under IRMA finns förenklade versioner av IRMA, arbetsplatsregistret samt enhet. Dessa kommer du inte åt hemifrån om du inte har en koddosa. IRMA IRMA i Portalen fungerar

Läs mer

Microsoft Word. Lathund för. Innehåll. www.bit.mah.se/support. Autokorrigering. Autotext. Format

Microsoft Word. Lathund för. Innehåll. www.bit.mah.se/support. Autokorrigering. Autotext. Format Lathund för Microsoft Word Innehåll Autokorrigering 1 2 3 4 5 6 7 8 9 4 Format På denna rullgardinsmeny väljer du om du vill skriva brödtext, rubriker osv. Mycket bra verktyg om du arbetar med formatmallar.

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

1(13) Manual W3D3. - handläggare

1(13) Manual W3D3. - handläggare 1(13) 2014-08-22 Manual W3D3 - handläggare 2(13) Innehåll Manual W3D3... 1 Rollen som handläggare... 3 Meddelande om nytt ärende... 3 Ärendekortet... 3 Ad Acta... 4 Motpart... 4 Bevakningsdatum... 4 Handlingar

Läs mer

Kommunövergripande omplaceringsutredningar

Kommunövergripande omplaceringsutredningar Sid 1(14) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2016-01-20, rev 2016-09-28 Kommunövergripande omplaceringsutredningar Karlstads kommun Webbplats karlstad.se E-post karlstadskommun@karlstad.se Organisationsnr

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi Sid1 (28) Inledning 3 Fliken sökning 4 Fliken Avancerad sökning 5 Fliken Rapportutformning 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Kort Ärenderapport 11

Läs mer

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord

Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual för felanmälan och beställning i Weblord Användarmanual Weblord 2015-09-02 1 Inledning Anmälan görs i Weblord som arbetar direkt mot Västfastigheters fastighetssystem Landlord. I Weblord

Läs mer

Lägga in och publicera rapporter i rapportserien

Lägga in och publicera rapporter i rapportserien Lägga in och publicera rapporter i rapportserien Se till att du sparat rapportfilen med namnet enligt exemplen nedan. Detta för att rapporterna ska komma i rätt ordning och vara lätta att hitta. OBS -

Läs mer

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter.

Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. Surfa till adressen https://cms10.mdh.se/polopoly/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter. När du är inloggad: 1. Klicka på plustecknet vid ditt ämne i innehållsträdet till vänster. Då fälls alla

Läs mer

Manual för Min enhet

Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 1 (7) Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 2 (7) Innehåll 1 Basfakta... 2 2 Min enhet... 2 3 Mina låneenheter... 5 4 Excelfil och sökningar... 6 5 Att skapa ett serviceärende...

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut i Bitnet utifrån mallar du skapat i word.

Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Utskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen består av tre enkla

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

DIARIEFÖRINGSHANDBOK. 2015-10-29 Version 0.2

DIARIEFÖRINGSHANDBOK. 2015-10-29 Version 0.2 DIARIEFÖRINGSHANDBOK 2015-10-29 Version 0.2 1.1 HUR GÖR JAG FÖR ATT DIARIEFÖRA? Malmö högskola använder sedan 1999 ärendehanteringssystemet W3D3 och diarieföringsmodulen. I dagsläget används inga andra

Läs mer

Möteshantering i W3D3

Möteshantering i W3D3 Sida 1 Möteshantering i W3D3 2016 Juridiska avdelningen Enheten för informationsförsörjning, registratur och arkiv Version 1, 2016-02-29 Sida 2 Innehållsförteckning Handledningen bör skrivas ut i färg,

Läs mer

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed 1 Guide till Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2017-02-17 2 Denna lathund är utformad för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera medlemsregistret KomMed. KomMed

Läs mer

Skapa e-postmallar med bilaga.

Skapa e-postmallar med bilaga. Skapa e-postmallar med bilaga. Detta är det sätt på vilket bilagor kan skickas i ett e-postmeddelande från Miriam. Mailmallar skapas innan meddelandet skall skickas. Sen skickas den exakt som den är. Tillägg

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

En guide till. FirstClass. i webbläsaren

En guide till. FirstClass. i webbläsaren En guide till FirstClass i webbläsaren En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass Du når FirstClass från vilken modern webbläsare som helst, oavsett plattform (PC, Mac, smartphone

Läs mer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer

1(23) PLATINA. Diariet i Platina. - Lathund för registratorer 1(23) Diariet i Platina - Lathund för registratorer 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DIARIET I PLATINA----------------------------------------------------------------------- 3 1.1 Skapa nytt diariefört ärende

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Nya EU-förordningar. Manual om hur man använder EUR-Lex avancerade sökfunktion

Nya EU-förordningar. Manual om hur man använder EUR-Lex avancerade sökfunktion Nya EU-förordningar Manual om hur man använder EUR-Lex avancerade sökfunktion Kom igång Gå till EUR-Lex webbplats: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=sv. Gå till sökrutan i mitten av sidan på

Läs mer

Lex2 handbok Registrator Version 1.0

Lex2 handbok Registrator Version 1.0 Lex2 handbok Registrator Version 1.0 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 1.1 UPPDELNING AV HANDBOKEN... 4 2. REGISTRERING... 5 2.1 REGISTRERA FRÅN MAPP... 5 2.1.1 Registrera med koppling till nytt ärende...

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Tävl-adm 3.0. Tävlingsadministrativt system www.braincurrent.se 1

Tävl-adm 3.0. Tävlingsadministrativt system www.braincurrent.se 1 Tävl-adm 3.0 Innehåll Introduktion... 3 Systemkrav... 3 Mjukvara... 3 Grunder... 4 Symboler... 4 Knappar... 4 Kontroller... 4 Tips... 4 Huvudmeny... 5 Flytta data mellan datorer... 5 Tävlingsdata... 5

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

Lathund Registrera kontrakt i EKO

Lathund Registrera kontrakt i EKO I den här lathunden visas hur man går tillväga för att registrera ett kontrakt i EKO, för ytterligare beskrivning av handläggninsordning för bidrag och uppdrag, se Ekonomihandboken kapitel 7. Välj Kontrakt

Läs mer

För att kunna kommunicera och vara aktiv på Internet så behöver du en e-postadress. Att skaffa en e-postadress är gratis.

För att kunna kommunicera och vara aktiv på Internet så behöver du en e-postadress. Att skaffa en e-postadress är gratis. E-post För att kunna kommunicera och vara aktiv på Internet så behöver du en e-postadress. Att skaffa en e-postadress är gratis. Med en e-postadress kan du skicka e-postmeddelanden till släkt, vänner,

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Lathund till Synergi

Lathund till Synergi Lathund till Synergi Utvecklings och Patientsäkerhetsenheten, Landstinget i Östergötland Sidan 1 av 25 Innehållsförteckning Innehåll Öppna ett ärende... 3 Via E post... 3 Via ärendenummer... 3 Via enhetens

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Lex2 handbok Systemadministration Hantera systemdata. Version 1.0

Lex2 handbok Systemadministration Hantera systemdata. Version 1.0 Lex2 handbok Systemadministration Hantera systemdata Version 1.0 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLEDNING... 3 2.1 SYSTEMDATA:... 3 2.2 ANTECKNINGSTYP... 4 2.3 BEFATTNING... 5 2.4 BESLUTSNIVÅ...

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Digital handläggning i. Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE

Digital handläggning i. Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE Digital handläggning i Älvsbyns kommun LATHUND FÖR HANDLÄGGARE Mars 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Gudie lägg till genväg till handläggardatabasen 1-2 ÄRENDETS VÄG 1. ett ärende aktualiseras 3-4 2. skapa tjänsteskrivelse,

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR 11-15 AVDELNINGAR 16-17 MENY 18-20 TIDNINGEN 21-23 MEDARBETARE 24-26 FÖRSTASIDAN 27-28 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka

Läs mer

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail Lathund Google mail (i webbläsare) För att komma till din Google mail skriver du gmail.com i webbläsaren. För att logga in skriver du ditt login, t.ex. el771117@ljusdal.se och sedan ditt lösenord. Huvudmenyn

Läs mer

Innehåll. Inledning. Inställningar. Inledning Inställningar Kortkommandon Övriga inställningar Kommandofönstret Övrigt

Innehåll. Inledning. Inställningar. Inledning Inställningar Kortkommandon Övriga inställningar Kommandofönstret Övrigt Innehåll Inledning Inställningar Kortkommandon Övriga inställningar Kommandofönstret Övrigt Inledning Sammanfattning Kortkommando är en ersättning, eller iallafall ett komplement, till Windows inbyggda

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Lathund fritids

Lathund fritids Lathund fritids 2013-01-25 1 Innehåll Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till och ta bort Ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Snabbsök

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer