we keep the world spinning WE KEEP THE WORLD SPINNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "we keep the world spinning WE KEEP THE WORLD SPINNING"

Transkript

1 we keep the world spinning WE KEEP THE WORLD SPINNING

2 FRÅN TEXTILSEKTORN TILL HÖGPRECISIONSPRODUKTER STÅR VÅR ERFARENHET TILL ER TJÄNST Sedan 1946 är Prosino världens främsta tillverkare av ringar för spinning och tvinning. Under efterkrigstiden grundade Pietro Prosino de mekaniska verkstäderna i Borgosesia för att tillgodose landets efterfrågan inom textilsektorn. Företaget utvidgades och under mitten av 60-talet började man, tack vare den andra generationens framtidsvisioner, export av de egna produkterna till världens viktigaste textilmarknader (Europa, USA och Sydamerika). Då världsledarskapet en gång erhållits vad gäller tillverkningen av ringar för spinning och tvinning, specialiserade företaget sig på högprecisionsmekanik. Från och med 90-talet, med den tredje generationen, blir Prosino en viktig tillverkare av ringar för högprecisionslager och hydraulmotorer. Yrkesskicklighet, hög kvalitet, internationella strategier är faktorer som bidragit till framgången för en verksamhet som bedrivs globalt i synergi med de bästa företagen inom sektorn. FRÅN VARUANSKAFFNING TILL SLUTBEHANDLING, SPECIALISTER PÅ STÅL 100Cr6 Hög slittålighet, jämn hårdhet ända in i kärnan, stabil struktur, låg friktionskoefficient, lång hållbarhet för produkten. Ringarna i stål 100Cr6, som innehåller rikligt med kol och krom, garanterar allt detta. Prosino som endast beställer hos europeiska certifierade ståltillverkare, utför själv allt arbete med svarning/fräsning, värmebehandling och efterbehandling. Med denna integration kan man erbjuda kunderna en skräddarsydd produkt med ökat mervärde. En dynamisk säljavdelning, där man talar perfekt italienska, franska, engelska och tyska, en effektiv teknisk avdelning med CAD-program i 3D, en effektiv planering av tillverkningen och en genomtänkt försäkringsservice och kvalitetskontroll garanterar en produkt som specialanpassats för varje kunds behov.

3 HUVUDSAKLIGA TILLÄMPNINGSOMRÅDEN Textilverkstäder Dessa representerar Prosinos historiska sektor. Företaget tillverkar ringar för spinning och tvinning för alla spinn- och tvinnmaskiner för bomull och ylle som finns på marknaden. Utbudet kompletteras av en stor serie komplementära produkter: ringadaptrar i stål och aluminium och ringbänkar i plåt. En ytterligare specialisering är nischtillverkning av ringar i sintrat stål för tillämpningar inom den sektorn för teknisk textil (mattgarn, glasfiber, syntetiska spinngarn). Försäljningen fördelas lika mellan reservdelar för spinning i hela världen och kontraktstillverkning gentemot europeiska och asiatiska tillverkare av textilmaskiner. Industrin för högprecisionslager En högst krävande sektor som Prosino bemöter med flexibilitet, högsta kvalitet och effektivitet. Företagets kunder är Europas största tillverkare av högprecisionslager som framför allt levererar till marknaden för verktygsmaskiner och rymdfart. Prosino levererar från ringar till kullager med vinkelkontakt (ACBB), till ringar för rullager med en eller flera spår (N och NN), och distansringar. Alla har extern diameter med dimensioner från 8 till 300 mm. Genom sin förmåga att uppnå kundens förtroende, instaurerar Prosino ett partnerskap som berör aspekterna projektering (med ömsesidigt utbyte av tekniska lösningar), kvalitet och produktion, i perfekt kommersiellt och tekniskt samförstånd med kunden. Hydraulmotorer Prosino har specialiserat sig ytterligare på en marknad som växer i snabb takt: hydraulmotorer med radiella kolvar. Stål av typ 100Cr6 utgör ett utmärkt svar på denna sektors krav på extremt tåliga produkter som håller vid kraftiga belastningar och här är Prosino en betydande och kvalificerad leverantör av kolvringar.

4 ETT HÅLLBART SAMARBETE: FRÅN PROJEKT TILL FRAMSTÄLLNING Prosino begränsar sig inte till att enkelt utföra detaljer enligt ritningar, utan tack vare den erfarenhet som mognat under 60 års aktivitet kan man erbjuda teknisk support åt sina kunder. Ett samarbete som sträcker sig från skapandet av nya dimensioner för att optimera tillverkningen och reducera kostnaderna till kundernas fördel, till val angående värme- och/ eller ytbehandlingar. Företagets närvaro på olika industriella områden har skapat synergier som möjliggjort teknisk transfer från ett område till ett annat. Verktyg som används är CAD-system i 3D, med vilket man kan ge kunden en förhandsvisning av planerad produkt, och en total självständighet då man tillverkar svarvverktyg med elektroerosion inom företaget. Härmed kan man erhålla en produkt alltmer anpassad till slutanvändarens krav. Sedan 60 år tillbaka har våra kunder förtroende för vår flexibilitet i tillverkningsprocesserna och vår problemlösande attityd. De allra senaste tillverkningsmetoderna, specialiserad personal och projektrådgivning garanterar effektiva lösningar för alla krav. Prosino är därför en tillförlitlig och kunnig partner, som verkligen kan få jorden att snurra. Bland alla bevis på uppskattning som vi fått kan vi nämna GMN Paul Müller, ett av företagets äldsta kunder.

5 TOTAL KVALITET Total kvalitet utgör en av Prosinos viktigaste värdegrunder. Hög kvalitativ standard och systematisk kontroll i alla tillverkningsskeden ger en tillförlitlig produkt med praktiskt taget total frånvaro av fel. Kontrollerna vid godkännandet av råmaterialen utförs från det metallografiska provningslaboratoriet. Uppmärksamheten koncentreras på brinnellhårdheten och på analysen av icke-metalliska inklusioner. Därefter utförs kontroller på hårdmetallernas formning och inriktning och på kolinnehållet. I alla svarningens skeden utförs dimensionskontroller med SPC-teknik på de huvudsakliga måtten. Godkännandet för tillverkningens start utges av en anställd som utför både kontroll vid profilprojektorn och profilmätaren. Under hela svarningstiden utför operatörerna själva kontroll av system och ytojämnhet. Efter värmebehandlingarna registreras kontrollerna av vickershårdhet och hårdhet enligt Rockwell. Det metallografiska provningslaboratoriet utför dessutom testkontroller på stålstrukturen, på det austenitiska kornets storhet och på restnivån av austenit. En noggrann och exakt slutkontroll förbereder besiktningsintygen som skickas med varje order till kunden. På detta sätt är alla serier som tillverkats av Prosino utrustade med grafik och histogram med de värden som registrerats på de kontrollerade huvudmåtten.

6 KOMPLETT PRODUKTIONSCYKEL Tillverkningsprocessen börjar från svarningen som sker både på svarvar med digital styrning, och på mekaniska flerspindliga svarvar. Därefter värmebehandlas ringarna i två anläggningar beroende på maskindetaljens dimensioner. Efterbehandlingarna utförs med vibroslipmaskiner och kulblästrare. Dessutom kan ytterligare ytbehandlingar utföras hos utvalda kvalificerade leverantörer: tryckpolering, förnickling, fosfatering, tjockleksförkromning, sandblästring. Eventuella hårdsvarvningsarbeten utförs dessutom på NC-svarvar. SVARVNING VÄRMEBEHANDLINGAR EFTERBEHANDLINGAR YTBEHANDLINGAR SLIPNING

7 SVARVNING Ett välfyllt lager med stålrör av typ 100Cr6 med fler än 100 storlekar ligger till grunden för Prosinos flexibilitet. Svarvningsarbetet utförs för ringar av liten diameter och i stora mängder på automatiska stångsvarvar med flera spindlar, GILDEMEISTER, genomgång 100 mm. Prosino tillverkar på egen hand formverktygen med moderna profilmaskiner med elektroerosion och trådskärning som ger en mycket mindre ytojämnhet. Detta ökar självständighet och flexibilitet vid tillverkningen. Ringar med större diameter (upp till 300 mm) eller med mer komplexa profiler framställs på 10 svarvar (OKUMA/HOWA, TAKISAWA, DOOSAN, MORI SEIKI, BIGLIA) med digital styrning och 4 styrda axlar och motordrivna verktyg.

8 VÄRMEBEHANDLINGAR Efter svarvningen utsätts ringarna för värmebehandling som sker på företaget. Tio års erfarenhet i denna sektor och samarbetet med de mest krävande kunderna har gett Prosino en perfekt kontroll över detta känsliga tillverkningsskede. Moderna anläggningar med miljökontroll kan behandla även stora ordrar. Tack vare den forskning som utförs tillsammans med de mest framstående kunderna, har man förbättrat härdningscykeln av typ S0 med dubbelhärdning och kryogenisk behandling med vilka man erhåller nivåer med resterande austenit på mindre än 3%. Tvättning före och efter värmebehandlingen garanterar perfekt renhet hos maskindetaljerna. Även behandlingar med karbonitrering och nitrering utförs.

9 EFTERBEHANDLINGAR, EN ANNAN ASPEKT AV VÅR YRKESSKICKLIGHET Företaget förfogar över en stor avdelning med automatiska vibrationsfinslipare med vilka följande egenskaper kan erhållas på härdade arbetsstycken: Låg ytojämnhet (µra 0,20) Hög glans Gradfri Borttagning av den mörka färgen från värmebehandlingen Bra rostskydd Som alternativ till behandlingen med vibrationsslipare har vi kulblästrare med vilka de härdade detaljerna blir perfekt rena. Denna behandling är särskilt lämplig i ringar som har geometrier med många trånga spår eller springor. I egenskap av tillförlitlig och komplett partner för våra kunder, har vårt företag undersökt och valt ut några mycket kvalificerade leverantörer som kan utföra ytbehandlingar på färdiga arbetsstycken. Ett tioårigt samarbete som ger tillgång till: Tryckpolering Tjockleksförkromning Fosfatering Förnickling Sandblästring Förzinkning

10 DET METALLOGRAFISKA OCH KEMISKA PROVNINGSLABORATORIET Före, under och efter tillverkningen utför vårt metallografiska och kemiska provningslaboratorium systematiska kvalitetskontroller. Ett nära samarbete med utvalda externa laboratorier kompletterar serien av analyser som kan utföras. Provanalyser på råvaran fastställer följande: Kemisk sammansättning Mikroskopiska inklusioner Makroskopiska icke-metalliska inklusioner Kolinnehåll Hårdmetallsystem Hårdmetallernas uppsättning Efter värmebehandlingen kan provningslaboratoriet fastställa följande: Hårdhet i kärna och yta Strukturkvalitet hos härdat stål Det austenitiska kornets storhet Nivå på resterande austenit Nivå för resterande spänningar PROSINO HAR Inverterat optiskt mikroskop för kontroll av metallografiska prov NIKON EPIPHOT kopplat till en digitalkamera KODAK DCS 460 Stereomikroskop NIKON Mikroskop med elektronisk scanning SEM JEOL JSM T-300 Hårdhetsmätare Rockwell REICHERTER Mikro-hårdhetsmätare Vickers LEITZ Rundhetsmätare MITUTOYO RA 400 Profilmätare MAHR Mahrsurf CD 120 Ytojämnhetsmätare Hommel Tester T-2000 Instrument för mätning av galvaniska beläggningar FISCHER MP30 Diffraktometer XRD Italstructures StessX 3000 (hos externt provningslaboratorium) Analysator C och S LECO CS-444 (hos externt provningslaboratorium) Stroboskop Brüel & Kjaer 4913 Kontroll av hållfasthet i saltdimma (hos externt provningslaboratorium) Utrustning för automatisk förberedelse av metallografiska tester Bühler

11 MILJÖVÄNLIG TILLVERKNING Respekt för miljön, miljövänlig hantering och stor lyhördhet för arbetsplatsernas hälsoskydd utgör en viktig del av företagets målsättning. Miljöaspekterna påverkar alltid tillverkningsvalen, placeringen av investeringar och valet av leverantörer. Tack vare det interna provningslaboratoriet och samarbetet med högst kvalificerade konsulenter, undergår utsläppet i luft, vatten och mark regelbundet effektiva kontroller. Förbrukningen av vatten, gas och energi övervakas konstant i syfte att reducera eventuellt onödigt spill. Prosinos lyhördhet och engagemang beträffande miljöskydd har sedan 2003 vunnit erkännande genom den internationella certifieringen ISO

12 KUNDSERVICE Vår lyhördhet gentemot kunden börjar redan i första skedet av vårt samarbete. En kvalificerad personal på säljavdelningen som kan tala med kunderna på fyra språk, skickar en orderbekräftelse på gällande språk (italienska, franska, engelska, spanska eller portugisiska) vilken anger alla orderdata: pris, leveransdag, betalningsvillkor, beskattning, huvudsakliga dimensioner på produkten, nummer och revision på kundens ritning, internt kodnummer och revisionskod som tilldelats produkten. All information registreras i vår databas och möjliggör perfekt spårbarhet till all produktion, även efter många år. När tillverkningen är färdig, informerar vi genast våra kunder via e-post angående speditionsdata och detaljupplysningar (fraktens sammansättning, namn på speditören, eventuellt spårnummer, uppskattad ankomsttid till kunden).

13 FULLSTÄNDIG SPÅRBARHET Vår erfarenhet på det aeronautiska området och högprecisionssektorn har bidragit till att vi implementerat ett system med total spårbarhet för tillverkningsdata. För varje order kan vi faktiskt spåra: Certifikat över det använda råmaterialet som återger den kemiska sammansättningen förutom annan information som gjutnummer, analys av inklusioner och hårdhet Automatiska dimensionskontroller som registrerats i vårt SPC-system Förstörande provningar som utförts vid början av varje tillverkning Ytojämnhetskontroller Hårdhets- och strukturkontroller efter värmebehandlingen Kontroller på eventuella ytbehandlingar som utförts (tryckpolering, förkromning, förzinkning) Resultat av de slutliga statistiska kontrollerna som utförs före varje spedition

14 VÅRA FRÄMSTA KUNDER

15 Prosino S.r.l. Via Garodino - Zona Industriale D Grignasco (NO) - Italien - Telefon: Fax: info@prosino.com -

Sandgjutet Aluminiumgjutgods

Sandgjutet Aluminiumgjutgods Sandgjutet Aluminiumgjutgods Om oss: GAP är ett företag som erbjuder full kundservice; från design och utveckling av detaljen som ska gjutas, till leverans av färdigt bearbetade, målade och testade artiklar.

Läs mer

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar SVENSKA www.smalley.com Spiralformade låsringar Vågfjädrar är Smalley Vad är Smalley Vad Företagets historia Smalley Steel Ring Company grundades 1918 och var från början en leverantör av kolvringar för

Läs mer

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING Om du upplevt att stål med ojämn kvalitet stör din produktion rekommenderar vi ett byte till SSAB Boron. SSAB BORON STÅLET SOM GÖR DIN PRODUKTION ENKLARE OCH MER

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE. Skillnaden är auktoriserad AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE Skillnaden är auktoriserad NSK Europe tillverkar kullager, fordonskomponenter, styrsystem och precisionsprodukter i sina moderna tillverkningsfabriker runt om i Europa. Peterlee

Läs mer

LEVERANTÖR I VÄRLDSKLASS UTANFÖR ISTANBUL

LEVERANTÖR I VÄRLDSKLASS UTANFÖR ISTANBUL LEVERANTÖR I VÄRLDSKLASS UTANFÖR ISTANBUL När man skriver Turkey på Internet hamnar man snabbt på webbsidor som beskriver landets skönhet och alla semestermöjligheter. Med sin slogan Turkey welcomes you,

Läs mer

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT

Pressgjutning Blockformning Sandgjutning/Bullformning Bearbetning Värmebehandling FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT DIN AKTIVA PARTNER FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG SLUTPRODUKT Vi gjuter, smider, bearbetar, svetsar, monterar och ytbehandlar olika metaller med andra ord formar vi dina idéer till färdig slutprodukt. Vårt mål är

Läs mer

Gör livet enklare Uddeholm Machining

Gör livet enklare Uddeholm Machining Gör livet enklare Uddeholm Machining komponenter i världens bästa verktygsstål Tid är viktigt Att spara tid är centralt i industrin. Därför betalar det sig att låta någon annan göra en del av jobbet. Uddeholm

Läs mer

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning

Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Mekaniska skorstensdrag och värmeåtervinning Våra kunders erfarenhet är när de använder exodraft produkter övergår det ofta deras förväntningar flera gånger om. Jørgen Andersen, CEO Sedan 1957 har exodraft

Läs mer

En komplett systemleverantör

En komplett systemleverantör En komplett systemleverantör 2 Heltäckande legotillverkare Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och är idag en komplett systemleverantör. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang

Läs mer

Specialty Stainless Steel Processes

Specialty Stainless Steel Processes Specialty Stainless Steel Processes Bodycote Din självklara samarbetspartner Exakt det du behöver. Bodycote erbjuder en komplett serie servicetjänster värmebehandling, ytbehandling och het isostatisk pressning

Läs mer

Med kompetens driver vi mättekniken framåt för bättre lönsamhet åt våra kunder

Med kompetens driver vi mättekniken framåt för bättre lönsamhet åt våra kunder Mätmaskiner nyli.se Nyli Metrology AB Vi har sedan starten 1970 varit kända för att leverera produkter och tjänster med mycket god kvalité, våra passbitar i hårdmetall är ett exempel. Vårt huvudkontor

Läs mer

Klimatfärdplan För en fossilfri och konkurrenskraftig stålindustri i Sverige. Sammanfattning

Klimatfärdplan För en fossilfri och konkurrenskraftig stålindustri i Sverige. Sammanfattning Klimatfärdplan För en fossilfri och konkurrenskraftig stålindustri i Sverige Sammanfattning Svensk stålindustri vill göra skillnad för det globala klimatet. Redan idag har svenska stålprodukter ett lågt

Läs mer

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER Om andra stål ger dig problem, testa SSAB Domex. Det är optimerat för att öka din produktivitet och slutproduktens prestanda. SSAB DOMEX UTFORMAT FÖR

Läs mer

Pappersindustri REFERENSER. GL&V Sweden, Cellwood Machyneri Sweden, Voith papper Tyskland, Voith papper Norge, IBS Österrike, Corbelini Italien

Pappersindustri REFERENSER. GL&V Sweden, Cellwood Machyneri Sweden, Voith papper Tyskland, Voith papper Norge, IBS Österrike, Corbelini Italien 1 Pappersindustri På alla ställen där slitage, kemiska påverkan och hög temperatur är som störst har keramiken mycket bättre egenskaper än hård metal eller härdad metal samt har keramiken mycket längre

Läs mer

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE!

DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! DE SÄKERSTÄLLER ATT SIGNALEN ÄR MOTTAGEN, OAVSETT FÖRHÅLLANDE! Vad har följande gemensamt: en rockkonsert, ett formel 1-team som vinner ett Grand Prix, tusentals flygpassagerare och de 10 nyckelringar

Läs mer

Naturligt steg för lönsam förädling

Naturligt steg för lönsam förädling Naturligt steg för lönsam förädling 1 2 3 Automatiserade processer, hög kvalitet, leveranssäkerhet och tillgänglighet gör ALMAB till ett naturligt val när sågverk och hyvlerier söker en partner. Målet

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

KONTROLL- OCH LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR STÅL, INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR SMIDE

KONTROLL- OCH LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR STÅL, INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR SMIDE 1 1 (7) KONTROLL- OCH LEVERANSBESTÄMMELSER FÖR STÅL, INKLUSIVE ROSTFRIA - PRODUKTKONTROLLSTANDARD FÖR SMIDE Grupp M04-K FSD 5011 - ers FMV-F norm MA 11. Se FSD 5067 KRAVKLASS 1 1 ALLMÄNT Denna standard

Läs mer

Kvalitet och kunskap i alla detaljer. Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods

Kvalitet och kunskap i alla detaljer. Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods Kvalitet och kunskap i alla detaljer Genomtänkta och tidsenliga lösningar i järngjutgods EN 1563 (Segjärn) EN-GJS-350-22 EN-GJS-400-18 EN-GJS-400-15 EN-GJS-500-7 EN-GJS-600-3 EN-GJS-700-2 EN 1561 (Gråjärn)

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Tonsjökvalitet för din framgångs skull

Tonsjökvalitet för din framgångs skull Tonsjökvalitet för din framgångs skull 2 Vilken produkt ska vi göra åt dig? Oavsett om du behöver en enda produkt, till exempel ett högpresterande hjulnav för en extrem sportbil eller en oändlig serie

Läs mer

XVATOR. EIK Långbommar EIK Rivningsbommar. EIK är OEM tillverkare för Hyundai. (OEM = Original Equipment Manufacturer)

XVATOR. EIK Långbommar EIK Rivningsbommar. EIK är OEM tillverkare för Hyundai. (OEM = Original Equipment Manufacturer) EIK LONG REACH & EIK HIGH REACH: VÅR FILOSOFI OCH HUR GÖR VI? EIK Långbommar EIK Rivningsbommar XVATOR EIK är OEM tillverkare för Hyundai. (OEM = Original Equipment Manufacturer) EIK är nu också kvalificierad

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

Alvenius grundades 1951 i Eskilstuna. Företaget började tidigt att tillverka och leverera stålrörsystem till internationella gruvföretag och

Alvenius grundades 1951 i Eskilstuna. Företaget började tidigt att tillverka och leverera stålrörsystem till internationella gruvföretag och företaget 2 Alvenius grundades 1951 i Eskilstuna. Företaget började tidigt att tillverka och leverera stålrörsystem till internationella gruvföretag och byggprojekt runt om i världen. Södra Afrika och

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION

FÖRETAGSPRESENTATION FÖRETAGSPRESENTATION CALIBRA - FÖRETAGET MED ALLT UNDER ETT TAK Calibra har sin verksamhet i Arlandastad, här har vi funnits sedan 2010. Som företag har vi funnits sedan 1991. Det gör att vi har en stor

Läs mer

Värmebehandling Danmark och Sverige

Värmebehandling Danmark och Sverige Värmebehandling Danmark och Sverige Gammalt hantverk Härdning är ett mycket gammalt hantverk och processerna har använts sedan järnåldern. Vikingarna kände till hemligheten med härdning och värdesatte

Läs mer

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs

LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT. Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs LEGOTILLVERKNING I ROSTFRITT Alla möjligheter tillsammans med oss på Furhoffs VÄLKOMMEN TILL FURHOFFS ROSTFRIA Den här broschyren tar dig med till Furhoffs i Skövde. Här har vi alla de möjligheter och

Läs mer

En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt

En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt En personlig partner för anpassade lösningar. Trycksvarvning, djupdragning och formning av plåt Vi är ett modernt företag med gedigen hantverkskunskap. Den skaraborgska myllan ger inte bara goda förutsättningar

Läs mer

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering,

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, Marin FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik. Vårt koncept är att erbjuda designade och skräddarsydda

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

En ledande nordisk gasleverantör

En ledande nordisk gasleverantör En ledande nordisk gasleverantör www.airliquide.se Ett världsomspännande industrigasföretag Air Liquide är världsledande inom gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Företaget finns representerat

Läs mer

CRISTAL E. Framtidens svetsning är Cristalklar. Den nya generationen av rostfria MMA elektroder. www.oerlikon-welding.com 2006-222 RL00537R

CRISTAL E. Framtidens svetsning är Cristalklar. Den nya generationen av rostfria MMA elektroder. www.oerlikon-welding.com 2006-222 RL00537R CRISTAL E Den nya generationen av rostfria MMA elektroder. Framtidens svetsning är Cristalklar. Patenterat RL00537R www.oerlikon-welding.com CRISTAL : Den nya generationen rostfria elektroder 3534-053

Läs mer

verktygsmakeri och formverktyg

verktygsmakeri och formverktyg Er tillförlitliga partner för verktygsmakeri och formverktyg Vi levererar stål i form Vårt företag är marknadsledare inom området standardkomponenter. Över 10 000 välkända kunder i hela världen drar fördel

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

Den riktiga styrkan sitter under ytan

Den riktiga styrkan sitter under ytan Gäller från 2012/06/15-2012/11/14 SE 3/2012 Den riktiga styrkan sitter under ytan SVETS & SPÄNNSYSTEM System 28 Professional Extreme för högsta krav Professionel Extreme är... Bästa kvalitet och hårdare

Läs mer

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar engineering for a better world GEA Heat Exchangers För många år av problemfri drift finns GEA EcoServe alltid tillhands När våra plattvärmeväxlare

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD GLOBAL OUTSOURCING GLOBAL OUTSOURCING Spara från 30 % till 75 % på maskinbearbetade produkter och gjutna komponenter från Kina. I Kina fi nns miljoner underleverantörer, endast några få kan leverera kvalitetstestade och

Läs mer

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft

P&P AB Företagspresentation. ...ger dig konkurrenskraft P&P AB Företagspresentation...ger dig konkurrenskraft P & P A B P&P AB är ett tillverkande företag inom pappersbranschen. Produktionen sker idag i en modern maskinpark där vi producerar rullprodukter och

Läs mer

Handmanövrerad lyftmagnet

Handmanövrerad lyftmagnet Stor magnetkraft nära till hands Handmanövrerad lyftmagnet Kraftfull, säker, kompakt, lätt att använda Idealisk för att hantera bearbetad eller obearbetad, plan eller rund ferritisk last. 3-års garanti

Läs mer

PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK

PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK PERFEKT ELEKTRONIK FÖR MÄT- OCH REGLERTEKNIK Made in Germany. 2 Ansvar och engagemang DET ÄR MÄNNISKOR SOM DRIVER FRAM IDÉERNA OCH FÖRVERKLIGAR TILLFÖRLITLIGA PRODUKTER Gabor och Störk-Tronic i Stuttgart

Läs mer

Skapar konkurrenskraft.

Skapar konkurrenskraft. Skapar konkurrenskraft. Hela vägen från prototyp till serietillverkning På Brickpack är vi specialiserade på stansning och skärning. Från precisionsstansning med små toleranser till detaljer med större

Läs mer

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS

STÅLKONSTRUKTION I FOKUS STÅLKONSTRUKTION I FOKUS EN KOMPLETT TILLVERKARE PRIMAB startades 1989 av Per Risvall. Verksamheten har utvecklats successivt under åren och idag är PRIMAB en komplett tillverkare av byggnadskonstruktioner

Läs mer

MOTOREX AG Langenthal Customer Service P.O. Box CH-4901 Langenthal Phone: +41 (0) Fax: +41 (0)

MOTOREX AG Langenthal Customer Service P.O. Box CH-4901 Langenthal Phone: +41 (0) Fax: +41 (0) MOTOREX bedriver forskning och utvecklar nya produkter i sitt eget laboratorium och arbetar med specialister runt om i världen i utbytesgrupper. Stora nog, men inte multinationella MOTOREX är idag precis

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

Katalog 2015. Komponenter till Amada lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015

Katalog 2015. Komponenter till Amada lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015 Katalog 2015 Komponenter till Amada lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015 2015 PRODUKTKATALOG RESERVDELAR TILL AMADA LASERMASKINER LINSER Originallinser Zinkselenid (ZnSe) från II-VI (Two Six).

Läs mer

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Skäroljor / slipoljor Dina spånskärande operationer Borrning Bästa bearbetningsexpert, Som användare av icke vattenblandbara skärvätskor vet du själv bäst vad din

Läs mer

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING PRODUKTIONSSERVICE PRODUKTIONSSERVICE Vidareförädlingen av våra produkter, det vi inom BE Group kallar för produktionsservice, är en betydande och växande del av vår verksamhet. Vår ambition och målsättning

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER SMIDE CNC BEARBETNING LEGOBEARBETNING MONTAGE OCH LOGISTIK GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER Global

Läs mer

S U C C E S S S T O R Y Presentation

S U C C E S S S T O R Y Presentation Presentation HITTA RÄTT MASKIN Inom den medicinska industrin är det 1997 grundade företaget Medartis en nybörjare jämfört med några av den industrins seniorspelare, men detta dynamiska medelstora företag

Läs mer

MF Group en internationell helhetspartner

MF Group en internationell helhetspartner MF Precision Production Ltd The MF Group MF MF Production Partners MF Group en internationell helhetspartner Founded in China 2005 Shenzhen Svensk kvalitet på den kinesiska marknaden MF Group är en koncern

Läs mer

DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING

DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING DECO SIGMA 8: OPTIMERAD DESIGN EN VERKLIGT TEKNISK & EKONOMISK LÖSNING Idealisk ergonomi, enkel åtkomst, bättre sikt och hantering, trumfkorten som uppmärksammas på marknaden. Lanserad med en kraftig reklaminsats

Läs mer

Rostfritt stål SS-stål Stainless steel SS steel 25 84

Rostfritt stål SS-stål Stainless steel SS steel 25 84 SVENSK STANDARD SS 14 25 84 Fastställd 2002-11-15 Utgåva 3 Rostfritt stål SS-stål 25 84 Stainless steel SS steel 25 84 ICS 77.080.20 Språk: svenska Tryckt i december 2002 Copyright SIS. Reproduction in

Läs mer

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR INOM PLÅTBEARBETNING 1 2 KOMPETENTA MEDARBETARE MED AVANCERAD MASKINPARK STARKA SKÄL ATT VÄLJA WERMLANDS TUNNPLÅT Framgångsrika industritillverkare kräver professionella partners.

Läs mer

Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning

Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning Välkomna till Merx Din samarbetspartner vid högteknologisk tillverkning År 1989 bildades Merx Svenska AB av Hans Hammargren och Thomas Smedberg. Tillverkningen startade i mindre skala och nu tjugosex år

Läs mer

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring.

WIPAB & ALLKAL. Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. WIPAB & ALLKAL Avancerade plåtarbeten, maskinskydd och kvalificerad metallrengöring. Kvalitet, kunskap och erfarenhet i ett starkt samarbete. WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning.

Läs mer

SSAB RD pålvägg. Stödväggslösning för alla förhållanden.

SSAB RD pålvägg. Stödväggslösning för alla förhållanden. SSAB RD pålvägg Stödväggslösning för alla förhållanden www.ssab.se/infra För mer information www.ssab.se/infra 2 EXPERTER PÅ STÅL- OCH GRUNDKONSTRUKTION SSAB är en av de ledande leverantörerna av grundläggningskonstruktioner

Läs mer

Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter

Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter Ett företag med oändliga möjligheter......inom fjäder, tråddetaljer, clips och komponenter Spring Systems Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, clips och sammansatta

Läs mer

ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad. ETP-EXPRESS R Rostfritt. ETP-EXPRESS C Nickelbelagd

ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad. ETP-EXPRESS R Rostfritt. ETP-EXPRESS C Nickelbelagd Översikt... ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad ETP-EXPRESS R Rostfritt Ytterst snabb montering/demontering med endast EN skruv. Radiell åtkomst av skruven, spar plats längs axeln. Ytterst

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

Kontrollerad mobilitet

Kontrollerad mobilitet Kontrollerad mobilitet Kommunala fordon Med fokus på Arbetsmaskiner Lant- och skogsbruk Transport och logistik Övertygande Mobil styrteknik fungerar tack vare att alla komponenter är perfekt samtrimmade.

Läs mer

QUICK 42. Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer

QUICK 42. Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer SE E QUICK 42 Den optimala lösningen för kosmetiska och strukturella reparationer f Ö R L E D A N D E V E R S T Ä D E R Effektiva lösningar för ledande verkstäder Innovativa och värdehöjande lösningar

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Specialisten på skärande bearbetning

Specialisten på skärande bearbetning Specialisten på skärande bearbetning Företaget Ekets Ekets är ett av Sveriges 10 största företag när det gäller skärande bearbetning. Vi har en kapacitet på 500.000 timmar i mer än 100 CNC-styrda maskiner.

Läs mer

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI

Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Dörrar WIŚNIOWSKI Välkommen till en värld av dörrar WIŚNIOWSKI Under 25 år har vi tillverkat stängsel med passion. Firmans namn WIŚNIOWSKI kommer från namnet på dess grundare och ägare - Andrzej Wiśniowski.

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

for Finish and Function

for Finish and Function for Finish and Function Precisionsgjutning i gips är ypperligt för prototyper, 1 10 exemplar via Rapid Casting korta serier, 10-1000 exemplar komplicerad design med exempelvis inre hålrum tunt gods, ned

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

Katalog 2015. Komponenter till LVD lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015

Katalog 2015. Komponenter till LVD lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015 Katalog 2015 Komponenter till LVD lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015 2015 Tel: +46-281-307 10, Webb: www.lmiab.se, Email: info@lmiab.se LINSER Originallinser Zinkselenid (ZnSe) till Primamaskiner

Läs mer

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster Det flytande verktyget mer än en kyl & skärvätska. Faktorerna produktivitet, lönsamhet och bearbetningskvalitet beror till en betydande del på valet

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

NB i Lim Granulat. Sverige

NB i Lim Granulat. Sverige NB i Lim Granulat Sverige SensorGruppens kund Henkel Adhesive Technologies Norden AB i Norrköping, ett världsledande företag inom lim, tätningsmedel och ytbehandlingsmedel för konsumenter, hantverkare

Läs mer

Eftersom. vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig!

Eftersom. vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig! Eftersom vi är mer än bara ett laboratorium... Vår kundservice står gärna till tjänst för dig! 1 Eftersom Över en halv miljon behandlade patienter i Tyskland 2 det är din mottagning det handlar om... Över

Läs mer

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet.

Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Bufab Lann är specialister inom skärande bearbetning med tillverkning av svarvade komponenter sedan 40-talet. Small components. Big business. På 40-talet var Bufab Lann en liten men gedigen svarvarverkstad.

Läs mer

Utmärkt kvalitet för din skull

Utmärkt kvalitet för din skull Lilla boken om P Utmärkt kvalitet för din skull En P-märkt vara eller tjänst är noggrant typprovad mot högt ställda krav och godkänd av en oberoende part. Det innebär att att den är trygg och säker att

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE

EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE Tredje generationens pulvermetallurgiska verktygsstål Vanadis 8 SuperClean EN SLITSTARK LÅNGDISTANSARE EN INVESTERING FÖR FRAMTIDEN STÅL SOM GÖR SKILLNAD DIN VINNANDE LÖSNING Vanadis 8 SuperClean sätter

Läs mer

Advanced Forming Presshärdning

Advanced Forming Presshärdning Advanced Forming Presshärdning AVANCERAD FORMNING FÖR FORDONSINDUSTRIN När dina kunder sätter hård press på vikt och hållfasthet De ständigt ökade kraven på lättare plåtdetaljer med högre hållfasthet sätter

Läs mer

Är outsourcing ett bra alternativ? En guide till att ta beslut om man ska outsourca sin kundservice eller inte. www.omnisale.se info@omnisale.

Är outsourcing ett bra alternativ? En guide till att ta beslut om man ska outsourca sin kundservice eller inte. www.omnisale.se info@omnisale. Är outsourcing ett bra alternativ? En guide till att ta beslut om man ska outsourca sin kundservice eller inte En värld i snabb förändring. Det finns just nu en trend att man ska outsourca så många stödfunktioner

Läs mer

TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969

TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 SDX välkända kvalitet och livslängd Insidan helt i rostfritt Extremt hög driftsäkerhet Pressade gejdrar, enkel rengöring och ökad säkerheten

Läs mer

OWIND FAST FURNITURE PARTS & COMPONENTS

OWIND FAST FURNITURE PARTS & COMPONENTS OWIND FAST FURNITURE PARTS & COMPONENTS VÄLKOMMEN TILL HOWIND Vår entusiasm för trä och träprodukter är vår starkaste drivkraft Vi är ett ungt och dynamiskt företag från trakterna kring Hannover som specialiserat

Läs mer

Stål en del av vår vardag

Stål en del av vår vardag Stål en del av vår vardag Stål finns i det mesta vi har runtomkring oss, bilar, strykjärn, mobiler, bestick och gatlampor. Produkter som inte innehåller stål är ofta plastprodukter som tillverkats i stålformar.

Läs mer

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet

Hälsa && hållbarhet. Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Hälsa && hållbarhet Om hur vi arbetar långsiktigt med hållbar utveckling på Sophiahemmet Varför är det viktigt att vi arbetar med hållbar utveckling? I stort sett all vår konsumtion tär på jordens resurser

Läs mer

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar

RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar RÖRGUIDEN Du ställer kraven vi levererar Tuna Stålrör AB är en ledande grossist inom ämnesrör, kalldragna rör samt svetsade precisionsstålrör Hög servicenivå kräver resurser. Kapning i stort antal moderna

Läs mer

Skandinaviens främsta köttleverantör

Skandinaviens främsta köttleverantör folder från quality meat 2014 OM OSS VISION KVALITET HÅLLBARHET Skandinaviens främsta köttleverantör OM OSS VISION KVALITET HÅLLBARHET om oss Quality Meat är ett av de största handelsföretagen på marknaden

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

Komponenter till Prima lasermaskiner

Komponenter till Prima lasermaskiner Komponenter till Prima lasermaskiner LASER MACHINING INC. LMI AB 2015 2015 Innehåll Optik - linser... 3 Isolerringar, keramik... 3 Dysor (nozzles) - standard koppardysor... 3 Förkromade hårdkromade, dubbla

Läs mer

Temperaturgivare för industri och forskning

Temperaturgivare för industri och forskning Temperaturgivare för industri och forskning Pentronic din partner för säker temperaturmätning 1 Pentronic Det här är Pentronic Pentronic är en av Europas största tillverkare av industriella temperaturgivare.

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

UTMANING : Motivera Varför ITE skall Satsa Minst Tio År På Just Dig!

UTMANING : Motivera Varför ITE skall Satsa Minst Tio År På Just Dig! ProduktionsLedare / ProduktionsChef Arbetsuppgifter: Befattningen som produktionsledare innebär operativt ansvar samt utveckling avseende personal och arbetsmiljö, kvalitet och produktivitet. Du ska strukturerat

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare Helsvetsad plattvärmeväxlare för ångapplikationer SUPERMAX Helsvetsad plattvärmeväxlare SYSTEMLÖSNINGAR Kompletta värmeväxlarmoduler Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Har du

Läs mer

Laborationshandledning: Huvudplanering vid blandad lager- och kundorderstyrd tillverkning Master Scheduling Game

Laborationshandledning: Huvudplanering vid blandad lager- och kundorderstyrd tillverkning Master Scheduling Game Laborationshandledning: Huvudplanering vid blandad lager- och kundorderstyrd tillverkning Master Scheduling Game 1 Introduktion Denna laboration utförs i grupper om två deltagare. Det är bra att ha med

Läs mer

www.allen.se www.all-print.se PRODUKTMÄRKNING & SPÅRBARHET

www.allen.se www.all-print.se PRODUKTMÄRKNING & SPÅRBARHET www.allen.se www.all-print.se PRODUKTMÄRKNING & SPÅRBARHET Vi fortsätter på inslagen väg för ännu bättre kundnöjdhet PRODUKTMÄRKNING & SPÅRBARHET Svenska Allen Coding AB grundades 1986 i Hökarängen i Stockholm

Läs mer

Din partner i industriunderhåll

Din partner i industriunderhåll Din partner i industriunderhåll PEPT Oy AB är ett familjeföretag grundat 1992. Det främsta kunnandet finns inom isolerings-, byggnadsställnings- samt VVS isolerings branschen. Till företagets koncept hör

Läs mer

Förstudie av formfräsning

Förstudie av formfräsning Förstudie av formfräsning För tillverkning av formar för cement- plast- och gjuteriföretag sker modellframställning i olika stadier. För att möta framtiden med snabba omställningar och innovationer framställer

Läs mer

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING

Med fokus på AVANCERAD SVETSNING Med fokus på AVANCERAD SVETSNING VI VILL HA KRÄVANDE KUNDER Med högt ställda krav på sina produkter Det är också på det sättet vi utvecklats och tillhör nu de främsta leverantörerna på marknaden. Vår framtidstilltro

Läs mer

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER Kampanjen gäller från 1 november till 19 december 2014. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska ändringar och uppdateringar. Dessa priser gäller endast företagskunder, och alla priser är nettopriser

Läs mer