Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)"

Transkript

1 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen) Kenneth Walldén (Strokeföreningen) Curt B Gustavsson (KS) Ingvar Johansson (SoN) Nils-Åke Johansson (Mbn) Britt Norström (Bun) Helena Qvick (Tn) Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) ÖVRIGA Namn Ersättare Bengt Gunnarsson (DHR) tom 22 Annelie Källkvist (SRF) Lena Kjellgren (Reumatikerföreningen) Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstemän Anna-Lena Skatt, omvårdnadschef Marie Anebreid, omvårdnad, sekr Övriga Utses att justera Justeringens tid Nils-Åke Johansson Underskrift sekreterare Namnförtydligande Underskrift ordförande Namnförtydligande Underskrift justerande Namnförtydligande - Marie Anebreid Ingvar Johansson Nils-Åke Johansson Utdragsbestyrkande

2 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunala rådet för funktionshinderfrågor Protokollet förvaras Stadshuset, Socialförvaltningen Underskrift Utdragsbestyrkande

3 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Innehållsförteckning 13 Ordförande öppnar mötet Val av justerare Uppföljning av föregående protokoll Avtackning av Gullan Pettersson och Lena Ask Johan Claesson, Tekniska kontoret Nyval av ordförande KRF s reglemente Fokusgrupp, omvårdnadsförvaltningens verksamhetsplan Val av ledamot till ritgranskningsgruppen Rapport från Handikapporganisationerna Rapport från nämnder och styrelser Rapport från ritgranskningsgruppen Inkomna protokoll och skrivelser Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Inför nästa KRF Mötets avslut... 20

4 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 13 Ordförande öppnar mötet Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Vi gör en presentationsrunda eftersom vi har nya ledamöter i rådet.

5 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 14 Val av justerare Nils-Åke Johansson väljs till justerare.

6 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 15 Uppföljning av föregående protokoll Ordförande går igenom protokollet och lägger detta till handlingarna.

7 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 16 Avtackning av Gullan Pettersson och Lena Ask Marie Anebreid berättar att hon har avtackat Gullan Pettersson och Lena Ask som avsagt sig sina uppdrag i Kommunala funktionshinderrådet. Lena och Gullan hälsar till rådet och tackar för uppvaktningen.

8 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 17 Johan Claesson, Tekniska kontoret Ordförande hälsar välkommen till Johan Claesson från Tekniska kontoret. Johan börjar med att berätta att byggandet av Nya Forsenskolan framskrider som planerat. Han berättar att enligt tidplanen kommer skolan att vara klar maj Johan berättar att rådets ritgranskningsgrupp var med och granskade skolans ritningar och lämnade sina synpunkter. Han berättar hur skolan är anpassad för elever med funktionshinder. Utvändigt är det tydliga ledstråk och en handikappanpassad lekplats. I huvudentrén kommer det att finnas en automatisk dörröppnare. Vid huvudentrén placeras handikapp parkeringsplatsen. Johan berättar vidare att 11 toaletter på skolan är handikappanpassade och att det kommer att göras tydliga vägar inomhus. Hörslinga finns installerad på flera platser i skolan bland annat i aulan. Upp till andra våning kommer det att finnas en hiss. Britt Norström om tekniska har tänkt på de elever som kan lida av elallergi. Johan svarar att det inte finns med i planen. Johan fortsätter med att informera om det arbete som görs med enkelt avhjälpta hinder. Det har varit ett två års arbete med en halvtids projektledare anställd. Det tekniska har titta på är vilka av kommunens lokaler som är publika. Enligt Johan är en publik lokal en lokal dit allmänheten har tillträde. Efter det har man tittat på hur det ser ut i inomhusmiljöerna, med ex trösklar, dörrar och trappor. Det har funnits en budget på 4 miljoner och den kommer att hållas. Johan berättar att det har tagit lite längre tid än vad som var beräknat från början, men allt arbete med att anpassa lokalerna kommer att vara klart under Bengt Gunnarsson undrar vilka lokaler som ännu inte har blivit åtgärdade. Johan svara att arbetet är påbörjat i alla lokaler, men inte helt klart i vissa. Vad det gäller Barnens Hus så är det ännu inte bestämt vad som ska hända med lokalerna. Johan berättar att Gabriella Vestin skulle deltagit i kväll, men har fått förhinder. Johan berättar lite kortfattat om vad Gabriella skulle ha framfört. Just nu pågår ett arbete med att bygga om övergångsställena i centrum. Johan berättar också att badplatsen i Ekedalen, Bruksdammen kommer att anpassas för funktionshindrade. Andra platser som kommer att iordningställas för funktionshindrade är Bruksvilleparken och busstationen.

9 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Jonny Lejonberg undrar hur det går med hörslingan på Sagabiografen. Johan berättar i och med digitaliseringen av biografen så kommer en ny hörslinga installeras. Johan påpekar dock att det finns vissa störningar lokalen. Om vi har några frågor som rör kommunala lokaler så kan vi ta kontakt med Johan. Ordförande tackar Johan för sitt framförande.

10 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 18 Nyval av ordförande Ingvar Johansson redovisar från arbetsgruppen som hade till uppgift att hitta en ny ordförande. Gruppen har träffats vid två tillfällen. Mellan tillfällena har en förfrågan gått ut till de föreningar som finns representerade i rådet, där dessa har ombetts att lämna förslag på tilltänkt ordförande. Några förslag har kommit in, men dessa personer som har blivit föreslagna har tackat nej. Gruppen har också tittat på hur det ser ut i andra kommuners funktionshinderråd. Ingvar lämnar ordet fritt. Ett förslag kommer fram och det är att social- och omvårdnadsnämndens representant blir ordförande för perioden Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslut Rådet beslutar att Ingvar Johansson, social- och omvårdnadsnämndens representant, väljs till ordförande för Kommunala funktionshinderrådet.

11 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 19 KRF s reglemente En arbetsgrupp tillsattes på KRF s möte i februari. Gruppen har träffats vid två tillfällen och gått igenom nuvarande reglemente. Gruppen har gjort små justeringar i skrivningen och inväntar nu att kanslichefen Tommy Larsson ska gå igenom detta.

12 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 20 Fokusgrupp, omvårdnadsförvaltningens verksamhetsplan Anna-Lena Skatt informerar att omvårdnadsförvaltningen just nu arbetar med att ta fram en ny verksamhetsplan som kommer att gälla Förvaltningen har arbetat med fokusgrupper för att få fram synpunkter på verksamheterna som bedrivs. Det kan bli aktuellt att föreningarna får svara på frågor kring detta. Dessa kommer i så fall att skickas ut per post.

13 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 21 Val av ledamot till ritgranskningsgruppen Ingvar Johansson informerar om att rådet behöver välja en ny ledamot till ritgranskningsgruppen efter Lena Ask. Förslag på ledamot är Pär-Ola Olausson. Eftersom Pär-Ola inte är närvarnade på mötet får Marie Anebreid, sekreterare, i uppdrag att tillfråga Pär-Ola. Kommunala rådet för funktionshinder beslut Rådet beslutar att Marie Anebreid tillfrågar Pär-Ola Olausson till att bli ledamot i ritgranskningsgruppen.

14 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 22 Rapport från Handikapporganisationerna SRF, Synskadades riksförbund Anita Nyman berättar att föreningen har gjort en sommarresa. Hon berättar också att föreningen tillsammans med omvårdnadsförvaltningen kommer att visa syntolkad film på Villan den 18/10. Reumatikerföreningen Föreningen har gjort ett studiebesök hos Stockuts. Lena Kjellgren berättar om de kommande programpunkterna för föreningen. Lena informerar att distriktet har tillsatt en grupp personer som arbetar med att se över tillgängligheten på tåg och bussar. HRF, Hörselskadades riksförbund Jonny Lejonberg berättar att föreningen har haft sin höstupptakt och att Tomas Kullsvik från polisen deltog. Jonny berättar också att föreningen har ett möte i november och då kommer Per Wahlström dit. DHR, Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet, Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Siw Gunnarsson rapporterar att Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen besökte föreningens senaste medlemsmöte. Siw berättar också att föreningen kommer genomföra ett antal medlemsmöten under hösten. Strokeföreningen Göte Johansson informerar om Strokeföreningens sill och jordgubbsfest som har varit i Dimbo. Göte berättar att föreningen hyr badet på KSS en gång i veckan. Medlemmarna upplever detta som positivt eftersom det innan endast var bad en gång i månaden. Göte berättar också att den årliga julfesten kommer att vara på Flämslätt.

15 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 23 Rapport från nämnder och styrelser Social- och omvårdnadsnämnden Ingvar Johansson rapporterar att nämnden delat ut kronor i föreningsbidrag. Bidrag ges till ideella föreningar och organisationer vars inriktning stödjer social- och omvårdnadsnämndens verksamhetsmål. Ingvar redovisar om de uppsökande besöken som omvårdnadsförvaltningen gör till 80-åringar i Tidaholm. Ingvar berättar vidare om ett utvecklingsarbete som görs kring psykiskt funktionshindrade. Förvaltningen har gjort en ansökan till EU för att kunna genomföra en del av detta utvecklingsarbete. Ansökan är gjord tillsammans med Försäkringskassan, öppen psykiatrin, Individ och familjeomsorgen och Arbetsmarknadsenheten. Renoveringen på Solvik 6 och Solvik 8 är nu färdig. Barn- och utbildningsnämnden Britt Norström informerar att det har gjorts en genomlysning av skolan i Tidaholms kommun. Nu kommer det att ske en uppföljning av resultatet av genomlysningen. Barn och utbildningsförvaltningen kommer att anställa en utvecklingsledare. Britt informerar också att det har anställts en ny skolchef som heter Harald Lundqvist. Det har också anställts en ny ekonom som heter Ola Pettersson. Britt får en fråga kring vart gymnasieeleverna ska äta nu när Hotellet inte serverar lunch längre. Britt berättar att det är två separata matsalar, så gymnasieeleverna berörs inte av att Hotellet inte har lunchservering längre. Hon berättar att det kommer att finnas ett tillagningskök på Nya Forsenskolan. Britt uppmanar föreningarna att ta chansen att lämna förslag om vad Kungsbroskolan kan användas till i framtiden. Tekniska nämnden Eftersom Johan Claesson redogjort för vad tekniska arbetar med just nu, 17, så har Helena Qvick inget mer att tillägga. Kultur och fritidsnämnden Birgitta Rejnö Johansson har inget nytt att rapportera. Miljö- och byggnadsnämnden Nils-Åke Johansson har inget nytt att rapportera. Kommunstyrelsen Curt B Gustavsson har inget nytt att rapportera.

16 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 24 Rapport från ritgranskningsgruppen Det finns inget nytt att rapportera från ritgranskningsgruppen.

17 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 25 Inkomna protokoll och skrivelser Det finns inga inkomna protokoll eller skrivelser.

18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 26 Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Det har inkommit en inbjudan från HSO (Handikappföreningarnas Samarbetsorgan) Skaraborg. HSO inbjuder till en informationsdag, 6 oktober, i Vara som handlar om vilka möjligheter som finns för den med funktionsnedsättning som är utförsäkrad eller som riskerar att bli det. Ingvar Johansson och Lena Kjellgren anmäler sitt intresse att åka på informationsdagen. Marie Anebreid informerar om ett antal utbildningar som arrangeras under hösten och våren. 13/9, kl Disponentvillan, Med starkare röst, Mårten Jansson NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa 5/10, kl Disponentvillan, Att stå bredvid den själ som går sönder, Linda Weichselbraun ambassadör från Hjärnkoll 15/11, kl Disponentvillan, En mammas kärlek och drogernas makt, Maja Ögren Andersson 10/4, Skövde, Jonas Helgesson författare till bland annat Grabben i kuvösen bredvid och Ett CP bra liv Det har inkommit information om FN s Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Informationen bifogas protokollet. Kommunala rådet för funktionshinder beslut Kommunala rådet för funktionshinder frågor beslutar att Ingvar Johansson och Lena Kjellgren åker på informationsdagen i Vara. Marie Anebreid ombesörjer anmälan.

19 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 27 Inför nästa KRF Ingvar Johansson föreslår att vi bjuder in Bernt Fernström från HSO Skaraborg till ett möte. Jonny Lejonberg påpekar att han har fått in många negativa synpunkter på att Skattemyndigheten och Försäkringskassan har flyttat från Tidaholm. Jonny menar att tillgängligheten för många personer har försämrats. Jonny föreslår att vi bjuder in någon som kan svara på frågor kring flytten från Tidaholm. Marie Anebreid får i uppdrag att bjuda in rätt person. Anita Nyman, SRF delar ut den kommentar som föreningen har skrivit tillsammans med SRF Skaraborg kring utredningen Resa i Västra Götaland utan onödiga begränsningar. Om någon i rådet har frågor kan Britt Artursson på SRF Skaraborg kontaktas. Kommunala rådet för funktionshinder beslut Kommunala rådet för funktionshinder frågor beslutar att bjuda in någon från Skattemyndigheten eller Försäkringskassan som kan svara på frågor kring flytten. Rådet beslutar att avvakta till nästa år med att bjuda in Bernt Fernström från HSO Skaraborg.

20 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) 28 Mötets avslut Ordförande tackar de närvande och avslutar mötet.

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2010-11-16 1 (17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 25-37 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Lena Ask (RBU) Kjell-Åke Storm

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Gullan Pettersson (SRF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 29-44 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-11-12 1 (20) Plats och tid Paragrafer 42-57 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Plats och tid Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Paragrafer 31-48 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-05-14 1 (20) Plats och tid Paragrafer 15-29 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 18-33 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-02-04 kl 18:00-19:45 1-13 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte

Läs mer

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Kommunala handikapprådet 2007-02-07 1 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 18.00-19.45 Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren

Läs mer

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2008-09-10 37 Plats och tid Beslutande Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Bernt Berntsson (Dhr) Gullan Pettersson (Srf) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 1 (10)

Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin Ekwall (PRO) Britta Lundgren (PRO) Ing-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-05-04 11 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-05-04 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Stig

Läs mer

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/2 KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Dag och tid: 2015-11-11 kl 18:00 Plats: Sessionssalen Justerare: Annelie Källkvist (SRF) Kallade Ledamöter Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (10)

Kommunala pensionärsrådet (10) Kommunala pensionärsrådet 2012-10-01 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14-15.30 Paragrafer 18-24 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Sonja Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2008-03-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2003-03-03 kl. 14:00 15:30 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (14)

Kommunala pensionärsrådet (14) Kommunala pensionärsrådet 2012-03-05 1 (14) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christier Johansson (SN), ordförande Curt Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-05-06 kl 18:00-19:45 14-28 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Maritha Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-04-24 14:00 11-19 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(10) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00 Beslutande Jan Skog, ordf Kommunstyrelsen Rolf Gustavsson Miljö- byggnadsnämnden Ingvar Arvidsson Tekniska

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 1 Villan, samlingssalen, 2018-09-24 kl. 14-16 19-26 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF Seniorerna),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Bernt Berntsson (Dhr) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu) Ingvar Johansson(Son)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2007-09-17 102 Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 17.00 18.40 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Ambjörn Lennartsson (m) Georgos Moschos (s) Berit

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-12-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-12-03 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Stig Darolf (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekwall (PRO)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Lokal Folkabo, 2019-01-10 kl. 08:30-11:00 1-11 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande, Ann-Sofie Hagenvind (S), Georgos Moschos (S), Kristina Spetz-Larsson (S),

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-03-25 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-15.45

Tekniska nämnden 2010-03-25 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-15.45 Tekniska nämnden 2010-03-25 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-15.45 Paragrafer 15-22 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~ Karlsborgs...... kommun susa, ~/ Sida 13 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 2015-06-15, kl 13.00-16.00 Beslutande Ingvar Kärrsmyr Berith Rånge-Hägg Björn Rubenson Anders Englund Barbro Widerström

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-14.55 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Yvonne Karlsson.

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Funktionshinderrådet Norra Hisingen. tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg

Funktionshinderrådet Norra Hisingen. tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg PROTOKOLL1/15 Funktionshinderrådet Art: Tid: Plats: Funktionshinderrådet Norra Hisingen tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg Närvarande Ej närvarande: Liljana Trifunovska,

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Paragrafer 13-20 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-12 Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-12 Tekniska nämnden 1/2 Sessionssalen, 2013-12-12 kl 13:30-16.30 103-111 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Helena Qvick (S) Christer Cunow (S) Kent Persson (S) Rolf Duhlén (S) Othmar Fiala (S) Gunilla Dverstorp

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13. 00 16.00 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 Beslutande Bernt Nordgren Ulla-Britt Jonsson Anneli Isaksson Ann-Christin

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30

Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Tekniska nämnden 2011-12-15 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 15.00-16.30 Paragrafer 107-114 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer