Snyggt pensionsuttag - Impala 1960

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snyggt pensionsuttag - Impala 1960"

Transkript

1 Överrubrik: Satt i finbilen och siktade på garageöppningen i minus 27 grader. Snyggt pensionsuttag - Impala 1960 Bosse Svedbergs första amerikanare skulle bli något extra. Pensionssparat hade han gjort sedan åttiotalet. Nu skulle ha få lön för mödan. Han skulle plocka ut rubbet och köpa drömbilen men se det gick inte. Det skulle bara bli skatt, säger Bosse som fick gå hem från banken utan stålar. AV LARS-ÅKE KRANTZ (TEXT&FOTO) Det är svårt att bo vackrare än Bosse. Övre Önet i jämtländska Offerdal bjuder en utsikt som om man satt i ett flygplan på låg höjd. Hela den böljande dalen breder ut sig framför köksfönstret och i fjärran syns norska fjäll med snö på topparna mitt i juni. Han är en bygdens son Bosse som fick köpa stället med grannarnas goda minne. Jo, nog hade de sett den lille parveln växa upp. Knappt cykelmyndig gned han runt föräldrarnas gård på en motorcykel. Varv på varv. Siktet var inställt. Han skulle bli speedwayförare. Som elvaåring blev det rally med farsans Opel Olympia på grusvägarna vid brandgropen. Brandgropen ja, forna tiders återvinningscentral och han slog runt med en Morris innan femtonårsdagen. Sedan blev det skogsarbete för Bosse. Det är där han sparat till sin bil, trodde han. Han ger inte mycket för den där pensionsförsäkringen men bil skulle han ha i alla fall. -Jag tar väl ett lån då, sade han till banken, sen får ni ordna så månadsvisa uttag ur pensionsförsäkringen betalar lånet. Hur det blir i slutändan med skatter, räntor, ränteavdrag och procenter hit och dit struntade han i. Nu skulle handlas jänkare. -Jag har alltid gillat Chevrolet, säger han och bilen skulle vara en färdigrenoverad, fin en. Bosse har skruvat i alla sina da r och renoverat motorcyklar på fritiden men bilen skulle vara nyckelfärdig. Han surfade in på usabil.nu, sighten nummer ett för den som skall köpa och sälja jänkiejärn. Det var i slutet av november Han knappade in Chevrolet Impala och tryckte på enter. Rullade ner ett stycke i utbudet och tvärstannade. Rullade upp..! -Här, sade han för sig själv. Kolla här! En ny röd Impala 1960! Säljaren var en rallykille från Säffle som jobbade på Volvo. Han hade också

2 skruvat i alla sina dar och hade det dessutom som yrke. Chevabygget var en avstickare från rallyspåret och skulle nu säljas. Den verkade knappt körd efter monteringen. Bosse satte sig upp i stolen. Det här var märkvärdigt. Skulle han ringa? Ja, nä, jo för tusan. I telefonen fick han veta att bilen var en Kaliforniaimport som kommit hit Ursprungligen var den vit med svart tak. Dessutom var den helt rostfri. Pedant som säljaren var ramlyftes bilen ändå och gicks igenom. -Vet du att om man lossar en bult vart som helst så finns det kopparpasta på gängen, säger Bosse lyckligt. Vi står i hans rymliga garage och det luktar BIL i rummet. Ångor av lack, vax, gummi och inredning retar vädringskornet. Bagageluckan står spänstigt mot taket och allt känns nytt i karosskarvar och öppningar. Under huven följer ögonen vant slangar och men vad nu? Det ser original ut men ändå inte. Här finns friska accenter av byggaren. Ett fäste här och en kåpa där avviker, men allt gjort med rutin och finess. En njutning för den som sett hundra motorrum med chevasmallblock. Same, same but different, som amerikanarna säger. Fram sitter sänkspindlar och skivbromsar. Inredningen är ny och tittar man under känns bilen inte en dag äldre än inredningen. Bosse har knappt hunnit köra med den. Jo, han startade den i minus 27 grader. Han hade, skogsentreprenör som han är, lånat en biltrailer och åkt ner till Säffle. -Jag tog ledigt en dag och åkte ner på en torsdagskväll. När jag kom fram var det natt så jag lade mig att sova i bilen. Bilen var en ny fyrhjulsdriven Chevpickup med chippad Duramaxdiesel. Bosse gjorde upp köpet på fredagsmorgonen och hade lastat till klockan nio. -Resan hem tog tolv timmar precis. Jag var hemma nio på kvällen och då var det nervöst. De branta, snöiga backarna upp till gården hade visat sig vara en baggis för Duramaxen men nu skulle Impalan in i garaget för egen maskin på breda sommardäck. Det var kolsvart och minus 27 grader. Bosse bröt upp dörren, satte sig i och vred på nyckeln. Ur 283:an kom ett stramt grymtande från startmotorn. I varv, två varv, tre och så startade den och började pytsa hemtrevlig rök ur de dubbla avgasrören. Ner från trailern gick bra men det var en spänd maskinförare som lade i driven på Powerglidelådan och siktade genom iskristallerna på den frostiga vindrutan mot garageporten. Den såg ut att vara en meter bred i mörkret. Dessutom låg

3 den i ett svagt motlut. Han kunde inte stanna. Bosses andedräkt fastnade på insidan och färgade glaset i mjölk. Han ville minst av allt tappa greppet på bakhjulen och halka i sidled i portöppningen. Ovan vid bilen siktade Bosse i polarnatten, såg öppningen komma, lite vänster, lite till, nej höger för tusan, tillbaka och nu, nej och inne. Hur gick det där egentligen? Han hade då inte hört något misstänkt, skyndade bakåt och kunde konstatera att centimetrarna varit på hans sida. -Puh, aldrig mer skulle pärlan utsättas för en liknade prövning men nu stod den på målat golv, hemma under lysrörens sken. Den helgen, när bilen blivit varm gick Bosse och frugan Lillemor ut i garaget med en Whiskeyflaska. -Vi satt i an, spelade musik och firade med ett glas, berättar Bosse. Det blev en lång vinter och en lång väntan. Längre än vanligt. Vargavintern 2010/2011 skulle gå till dem meteorologiska historien. Fast Bosse satt inte och pimplade starkdricka i framsätet. Han rev isär fjädringen. Efter att ha köpt luftfjädring på Go Trading kontaktade han Julle. Julle är en superskruvare i Jämtland som dyker upp i de flesta sammanhang där mekanisk expertis efterfrågas. Utan att såga i ramen eller göra annan åverkan monterade han prylarna så Bosse kunde njuta maximalt när garageuppfarten åter var varm och torr. Han ställde ut i Östersund, åkte till närliggande träffar och midsommaren firades i Junsele. Resultat: Gubben får bygga sig en pokalhylla i garaget. Cheven går hem hos betraktarna. -Många kommer fram och vill prata helt spontant, säger den nyblivne usabilsägaren överraskat. Detta är helt fantastiskt, tillägger han! -Jojo, det börjas nu. Välkommen i gänget Bosse.

4 Bosse Svedbergs första jänkare blev en prisvinnare. Pensionsförsäkringen pröjsar och Bosse får bygga pokalhylla i garaget. Kvalitetstid. Vintrarna kan vara långa i jämtländska Offerdal. Efter ett liv i skogen med snö upp till pälskragen är det skönt på Costa del Garagegolv.

5 Det här är Impala. Sex bakljus i krom för bakomvarande att sukta efter. Skruvat har han gjort så länga han kan minnas och egna byggen håller hög nivå. En Monark Rödkvarna från 1951 på bänken just nu.

6 Sjuttontums fälgar och dropspindlar försätter Chevrolet Impalan från 1960 i en behaglig pose. Bosse har bättrat på med luftfjädring. Omslagsbild. Finns i fyra versioner. Hög, låg mm.

7 Bilen var vit med svart tak när den kom från Kalifornien. Färgsättningen har behållits inuti och accentueras väl av den röda exteriören. Det är det där lilla som gör det.

8 283 med powerglide har vi sett förr men här fanns mycket att titta på. Nätt litet tvåkrets eftermarknadsservo till bromsarna, smutt servopump, knallröd pluskabel till startmotorn dragen efter innerskärmens pressning och volvogeneratorns sträckare integrerad med kåpa över remskivan. Friskt. Originalmönstrad matta med diagonalhjul å ena sidan. Baslåda och trycktank till luftfjädringen å andra. Godis från två världar.

9 Till 1958 kom Chevrolet med en helt ny kaross. Nytt för året var att märkets toppmodell, Bel Air, kunde fås med ett exklusivt prestigepaket namngett Impala. Till 1959 var Impala en egen modell, en resa som skulle räcka in till dags dato. Impala finns fortfarande blev Impala den mest sålda bilmodellen i USA och skulle så förbli i över ett decennium. Över en halv miljon Impalas tillverkades 1960.

10 Det ljuva livet II, med Bosse Svedberg, kommer på biograferna i höst. Nä, men det hade varit en bra bioaffisch.

11 Klassisk layout på instrumentbrädan som hamnat i många byggen genom åren. Vi som inte gillade de där stora fälgarna när de kom. Vad säger vi nu? Personligen har jag kapitulerat. Det här är sobert. Snö på bergen i het juni. Säffle i all ära men Impalan bor halvsnyggt.

12 - Grusväg! Alla bilfantasters dröm. Bosse har en dryg kilometer att brottas med. Fasen, bromsen hängde sig. En Bayliss Thomas från 1927 med bromsklossar av trä och nytillverkat remhjul från Holland slungade fram i 15 km/h.

13 Jämtarna är ett tillbakadraget folk. Skicka tidning till Bosse Svedberg Övre Önet Offerdal.

Snyggt pensionsuttag - Impala 1960

Snyggt pensionsuttag - Impala 1960 Överrubrik: Satt i finbilen och siktade på garageöppningen i minus 27 grader. Snyggt pensionsuttag - Impala 1960 Bosse Svedbergs första amerikanare skulle bli något extra. Pensionssparat hade han gjort

Läs mer

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak

Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak Mercedes Benz 220 se C/b Historien om ett vrak När jag fick nys om den så var den importerad från Tyskland som skrot, svenska papper fanns, tullad och klar men ej besiktad. Hade varit med på en filminspelning

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016

Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016 Sida 1 av 6 Tomas Ericsson - Motorcycle Tours, Alaska och Canada 2015, Bygården Överhärde den 17 mars 2016 Torsdagen den 17 mars var Tomas Ericsson från Söderhamn hos oss på vår klubblokal Bygården i Överhärde

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm.

Nivåplaceringsprov. 6. a) Han arbetar Stockholm. b) Han arbetar in Stockholm. c) Han arbetar av Stockholm. d) Han arbetar i Stockholm. Nivåplaceringsprov Namn: Provet består av: A Grammatik B Ordförråd C Skrivuppgift A. Grammatik 1. a) Han läser den bok. b) Han läser boken. c) Han läser boket. d) Han läser bok. 2. a) Hon köpte två tröjor.

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed Den magiska dörren Författare Deni saeed Kap1 Hej jag heter Kristian. Jag är 10 år. Jag har en kompis, men han är inte riktigt min vän, jag är bara hans kompis för hans farsa är miljonär. Jag är lite rädd

Läs mer

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel Den kidnapade sångerskan Anna, Camille och Axel kapitel 1 Här får ni träffa Fru Gurka Kapitel 2 Fru Gurka får ett bråt Hej, jag heter fru Gurka och är dektektiv på fritiden. Jag är på jobbet och sitter

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt? MORDET Carl går upp för trappan och sätter sig vid datorn. Det har varit en jobbig och slitsam dag. Han går in på datorn och kollar sina mejl. Han hör ett brummande och kollar ut och där står en motorcykel

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går

Läs mer

Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge.

Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och klickas i sitt läge. Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge. Dra runt kedjan för hand så att den mässingsfärgade gripanordningen flyttas

Läs mer

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning.

Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Resebrev nr 1, 2015 Åter tillbaks i Finike igen Perioden hemma över hjul o nyår Som vanligt firades Jul o Nyår på traditionellt sätt, för övrigt träffades släkt o vänner i vanlig ordning. Åter tillbaks

Läs mer

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold Den magiska dörren By Liam Holmström Svanold Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Noel. Jag är nio år. Jag går på Kyrkmon. Min bästa kompis heter Gustav. Jag är rädd för vaktmästaren Lars Andersson. En dag när

Läs mer

Ford Galaxie Sunliner 1960

Ford Galaxie Sunliner 1960 Överrubrik. 44.000 gjorda men inte många kvar av dessa massiva skönheter Ford Galaxie Sunliner 1960 Om 1959 års Ford Galaxie var mäktig så skulle en ännu större Galaxie komma året efter. 100 kilo tyngre

Läs mer

Philip Island Kustom Nationals 2008

Philip Island Kustom Nationals 2008 Philip Island Kustom Nationals 2008 Text och bild Mats Carlsson Första helgen varje år i januari är det en tredagars bilträff på Philip Island 2 timmar utanför Melbourne, Australien. Mycket roddar och

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

Blown Ford Customline 1953

Blown Ford Customline 1953 Överrubrik. -Jag är ingen 110-hästars kille Blown Ford Customline 1953 David Beyer var på semester 1980 och svängde in på Boulevarden i Britton Minneapolis. Där stod en totaltrött Ford med uppbränd lack.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Turbo tävlar VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Turbo tävlar VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ULF SINDT Sidan 1 Turbo tävlar Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Turbo och hans bästa kompisar som är med i en cykelklubb. Turbo och hans kompisar träna på att bli bättre efter en tävling

Läs mer

SISTA STOTEN. av Leif Jacobsen

SISTA STOTEN. av Leif Jacobsen SISTA STOTEN av Leif Jacobsen Den här boken tillägnar jag David Bowie. Tack för lånen och för allt annat! Jag vill också rikta ett stort tack till Steve, som på många sätt är den riktige Bang. 8 1 Tjena,

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN

INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN INSTRUKTION FÖR ISBANESPOLNING PÅ ÖSTERSKÄRSSKOLAN På vintern använder vi fotbollsplanen på nedre skolgården för isbana så att barnen kan åka skridskor både på och efter skoltid. Traditionsenligt så är

Läs mer

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Stugan vid sjön ORDLISTA LÄSFÖRSTÅELSE ANNA HANSSON ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ANNA HANSSON ORDLISTA kängor (sida 5, rad 1) tjocka, stora skor skilt sig (sida 5, rad 7) separerat, inte längre gift myren (sida 7, rad 2) blöt mark där man kan sjunka ner tall

Läs mer

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Bermudatriangeln Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Jag har hört att plan har oket över här och inte klarat

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama Starka tillsammans Jag drömmer om den snygga killen i klassen frågar chans på mig, vi ska precis pussas och då väcker mamma mig med ett, - Du är försenad! Klockan är redan halv åtta. Jag springer ner för

Läs mer

Del 2 Monteringsanvisning motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic)

Del 2 Monteringsanvisning motor. Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Del 2 Monteringsanvisning motor Boxline Modern Ribbline Futura (Basic) Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge. Dra

Läs mer

Underrubrik: Duracelldan började med en låda skrot. Bagarens Buick 57

Underrubrik: Duracelldan började med en låda skrot. Bagarens Buick 57 Underrubrik: Duracelldan började med en låda skrot. Bagarens Buick 57 Bilmärket är det äldsta i USA. David Dunbar Buick startade serietillverkningen 1903. 106 år senare började Dan Holmgren, Trundön bygga

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Saad är byggarbetare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Saad är byggarbetare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har mannen? 4. Vad gör han? Sida 5 arbeta

Läs mer

Svenska 3 ANSWER KEY MÅL Fraser. 1. a) trevligt 1. b) detsamma 3. när 4. intressant 5. tycker. 2 - Ordföljd

Svenska 3 ANSWER KEY MÅL Fraser. 1. a) trevligt 1. b) detsamma 3. när 4. intressant 5. tycker. 2 - Ordföljd Svenska 3 ANSWER KEY In some cases several alternatives are possible. The answers are arranged beginning with the best alternative, then the second best etc. MÅL 1 1 - Fraser 1. a) trevligt 1. b) detsamma

Läs mer

Publicerat med tillstånd Tidningsmysteriet Text Martin Widmark Bild Helena Willis Bonnier Carlsen 2005

Publicerat med tillstånd Tidningsmysteriet Text Martin Widmark Bild Helena Willis Bonnier Carlsen 2005 Kapitel 3 är de kommer ut från Pia Penn-Tax rum, frågar Lasse: Varför var Marklund så stressad? Och varför river han i fotografens lådor, säger Maja. De tittar på nästa dörrskylt: Sigge Jansson reporter,

Läs mer

Nyfiken på Backs Retro Plåt!

Nyfiken på Backs Retro Plåt! Nyfiken på Backs Retro Plåt! Skylten som kommit upp på huset där Söderströms Cykel & Sport en gång fanns lockar fram nyfikenheten. Vad sysslar Ulf Back med därinne? Plåtslageri med inriktning på delar

Läs mer

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren. Emil Lundgren Kapitel 1 I skolan Hej! Jag är ny på skolan. Jag heter Madelene och jag gillar tacos. Min bästa vän heter Viktor. -Heter den här skolan Nivrena? frågade jag. -Ja, sa Viktor. -Jag är 10 år,

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005 GALLERIROND våren 2005 Galleri Olsson & Uddenberg 19/3 10/4 2005 Lars Rylander Där vägen tar slut nedanför det åttkantiga huset ligger ateljén med hänförande utsikt över Ljungskileviken mot Orust. Mängder

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Mor gifter sig - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Hämtning Onsdagen den 12 januari åkte Erika och jag tillsammans med min fru (som skulle köra hem vår bil) till Märsta för att hämta Amazonen.

Hämtning Onsdagen den 12 januari åkte Erika och jag tillsammans med min fru (som skulle köra hem vår bil) till Märsta för att hämta Amazonen. Volvo Amazon 1967 Claes-Göran Barrestam Så var det dags för ett nytt veteranfordon i garaget. Att man inte kan lära sig att det tar mycket längre tid att renovera än man tänkt sig, att det finns mycket

Läs mer

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen.

Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Bröderna Mårtenssons båtvarv på Östra Hästholmen. Söndagen den 20 juli 2014 tog vi, 111112-1621 Ingvar Sturkman och undertecknad, oss tid för ett sedan länge bokat besök på ovan nämnda varv. 1C3132-411

Läs mer

Low down green dream från 1952

Low down green dream från 1952 Överrubrik: Livet är kort. Söla inte med dina drömmar. Low down green dream från 1952 Larry Roche ville hitta tillbaka till sin första bil, en grön Chevrolet från 1951. Drömmen skulle han bära genom hela

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Högt i tak. Original: Höjt till loftet, Vase & Fuglsang, Cirkusrevyen 2012 Översättning: Lennart Jensen, december Uppdaterad januari 2014.

Högt i tak. Original: Höjt till loftet, Vase & Fuglsang, Cirkusrevyen 2012 Översättning: Lennart Jensen, december Uppdaterad januari 2014. Högt i tak Original: Höjt till loftet, Vase & Fuglsang, Cirkusrevyen 2012 Översättning: Lennart Jensen, december 2013. Uppdaterad januari 2014. Sketch för en kvinnlig och mycket nervös präst samt två män.

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Ön Av Benjamin

Ön Av Benjamin Ön Av Benjamin Flygkraschen Kapitel 1 Jag hör åskan i luften och flygplanet skakar. Bredvid mig ser jag en person som frågar mig vad jag heter jag säger att jag heter. Oskar jag är 15 år och är med mina

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1

Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1 Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1 ditt eget matteproblem Skriv ditt namn här Anneli Weiland, HepPed A och O Matematik åk 1 Problemlösning 1 Kalle hade fem gamla böcker i sin låda. Nu fick han tre

Läs mer

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar Rymdresan Kapitel 1 Äventyret börjar Det här är Gusten han är 13år gammal och gillar vinter sport. Och han är lång och har väldigt långt hår. Och hans familj ska åka och bo i ett Hotell i Stockholm. Och

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter.

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter. DIAMANTEN Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter. Han lutade sig tillbaka i sin stol och tänkte, tänk om jag hittar diamant. Simon hoppade till när skolklockan

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 NYANS FILM 2015-04-26 EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv Tredje versionen Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 1. EXT. BALKONGEN- DAG, 70 år, står på balkongen, rökandes

Läs mer

Svenska i fokus 1. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet. Sidorna 94 96 plus facit ur Svenska i fokus 1.

Svenska i fokus 1. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet. Sidorna 94 96 plus facit ur Svenska i fokus 1. Svenska i fokus 1 Svenska i fokus 1 är ett nybörjarläromedel med snabb och tydlig progression. Boken är framtagen för vuxna och tonåringar med studievana. Provlektion: Tidsordet/objektet i fundamentet

Läs mer

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012 En flicka kisar mot den ljusa strimman. Runt strimman är det svart. Svart som under sängen, svart som rullgardinen med julstjärnan där bakom. Svart som hela golvet fram till den ljusa dörrstrimman. 69

Läs mer

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND.

RESEBERÄTTELSE TYSKLAND-HOLLAND. RESEBERÄTTELSE 2010 TYSKLAND-HOLLAND. Vi åkte från Gullspång 14 april 2010 mot Varberg för att den 15 april färja Varberg-Grenå. Av ovanstående bild framgår att vi som åkte var Ove-Karin, Margareta-Rolf,

Läs mer

Flickan som blir ensam

Flickan som blir ensam Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander Kapitel

Läs mer

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom

Fortsättningsvis så följer lite byggbilder med förklaringar allt eftersom Storyn bakom 55:an Efter jag åkt öppet ett år bestämde jag mig för att dela garage med Jens och kanske köpa en bubbla typ 1 så att familjen också kunna hänga med utan att frysa. Så efter ett tag hittade

Läs mer

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! MAGGI LUNTAN Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! Skridsko i månskenet Mina syskon åkte skridskor

Läs mer

Mormor polis och Röda faran

Mormor polis och Röda faran MARTIN PALMQVIST SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Tuva är på besök hos sin mormor. Hon har hjälpt mormor med inbjudningskort till en gårdsfest för grannarna. Plötsligt upptäcker Tuva att mormors

Läs mer

Art nr

Art nr Camilla Jonsson Vem bryr sig av Camilla Jönsson 1. Ett nytt hem Äntligen! Pappa sträckte på sig så att det knakade i ryggen. Det var den sista lådan, sa han och log. Skönt, sa jag och såg mig omkring.

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

300 salubilar hos South Beach Classic

300 salubilar hos South Beach Classic Underrubrik: -Det här är ett snabbköp med drömbilar säger Ted Vernon. 300 salubilar hos South Beach Classic Teds valrossmustasch och Robins leende mötte i bilhallen precis som i TVserien som sänds på Discovery.

Läs mer

VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally.

VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally. VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally. Årsmodell: 1919 Motortyp: 45 V-twin Ventilsystem: Halvtopp dvs

Läs mer

SORG Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Catrin Ankh

SORG Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Catrin Ankh Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Catrin Ankh Vad handlar boken om? Sara, Anna, Kevin och Leo är bästa vänner. De sitter på sitt favoritcafé och pluggar inför matteprovet i morgon. Sara tröttnar och vill

Läs mer

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal

Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal Resebrev norra Spanien och en bra bit av Portugal När vi kom till den lilla viken Ria De Cedeira den 18 aug så blev vi liggande många nätter på svaj, vilket är det bästa vi vet (helt gratis och inga grannar

Läs mer

Nr 1, 15:e februari 2004

Nr 1, 15:e februari 2004 Medlemsbladet för f r HSB Brf Snösätra Nr 1, 15:e februari 2004 På gång i föreningen Vi är nu inne på det nya året 2004 och det finns en hel del som händer. Det nya låssystemet håller på att installeras,

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014

USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 20 MINUTERS-GUIDE! USAbilForum Importera bil från USA! 2013/2014 Hej och välkommen, vad roligt att du har hittat till vårt forum, men framförallt spännande att du går i tankar om att köpa hem en bil från

Läs mer

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Långhultamyren är ett naturreservat på nästan 800 hektar. Det är först och främst det stora myrarna som vi vill skydda. Men du är självklart välkommen att

Läs mer

PANGPRIS I DIN BUTIK IM50 ÄR JU DEN LILLA ÖGONSTENEN I VERKTYGSSTALLET TV-SNICKARE MAGNUS MANGE KVAERNÅ: FINA VÅR- ERBJUDANDEN

PANGPRIS I DIN BUTIK IM50 ÄR JU DEN LILLA ÖGONSTENEN I VERKTYGSSTALLET TV-SNICKARE MAGNUS MANGE KVAERNÅ: FINA VÅR- ERBJUDANDEN 30/1 30/6 2017. Nr. 28 Köpställen på www.pangpang.nu 11 FINA VÅR- ERBJUDANDEN TV-SNICKARE MAGNUS MANGE KVAERNÅ: IM50 ÄR JU DEN LILLA ÖGONSTENEN I VERKTYGSSTALLET Construction Products Kvalitetsprodukter

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010

Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Tekniska regler Klass 5 MellanSvenska LångloppsSerien (MSLS) Arrangör: Östgöta Racing 2010 Text med rött (understruken i svart/vitt) är text som är ändrad sedan den förra utgåvan: Januari 2009 Innehållsförteckning

Läs mer

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola Projekt rumsgestaltning med arkitektur. LUNDS KONST & DESIGNSKOLA Arkitekturprojektet går ut på att studera och formge en mindre

Läs mer

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar

Vi behöver dina mått. Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Vi behöver dina mått Det är enkelt att beställa måttanpassade skjutdörrar Tillvägagångssätt De mått vi behöver veta för att tillverka skjutdörrar anpassade till ditt utrymme är höjd och bredd, dvs installationsöppningen.

Läs mer

Det är en så kallad Strindbergslampa och de finns att köpa på Blocket. Då vi åker till Medåker i april så skall jag försöka få tag i en sådan.

Det är en så kallad Strindbergslampa och de finns att köpa på Blocket. Då vi åker till Medåker i april så skall jag försöka få tag i en sådan. Varde ljus! Arbetsrummet på gamla folkskolan har varit utan belysning sedan jag plockade bort lysröret för att måla taket. Nu finns där belysning igen men inte lysrör. Lysrören är dåliga, miljöfarliga

Läs mer

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger

Höga paneler på ett par timmar. 2 lösningar som ger LÖSNING Släta paneler med en profilerad dekorlist upptill skapar enkelhet på ett nästan klassiskt sätt. Lätt Svårt Svårighetsgrad: Monteringen är enkel om du bara har mätt och sågat rätt. Tidsåtgång: Beror

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Rally SM.. Rally SM... Rally SM.. så var det åter dags.. för denna underbart trevliga form av rally.. denna gång på "hemmaplan", vilket som vanligt ställer till en hel del extra problem som man inte behöver

Läs mer

Redigering och disposition av texter med hjälp av dator. Olika funktioner för språkbehandling i digitala medier. (SV åk 7 9)

Redigering och disposition av texter med hjälp av dator. Olika funktioner för språkbehandling i digitala medier. (SV åk 7 9) LINA STOLTZ SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Sam, Sams mamma och hans lillasystrar Nour och Asma har flytt från kriget i Syrien till Sverige. Nu sitter de på bussen på väg norrut. Det är mörkt

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer