Granskningshandling juli 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningshandling juli 2015"

Transkript

1 Granskningshandling juli 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Samrådsredogörelse Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit föremål för samråd enligt 5 kap 11 Plan- och bygglagen (2010:900) PBL. Samrådshandlingar sändes till remissinstanser och sakägare 21 november och har funnits tillgängliga i kommunhuset och på kommunens hemsida. Annons infördes i Härryda-Posten den 19 november Öppet hus för besökare hölls i kommunhuset kl. 15:30-18 den 27 november och den 4 december. SAMMANFATTNING Från boende i området har det inkommit några synpunkter på regnvatten som rinner in på tomterna samt om eventuella stabilitetsproblem i vägen. Detta kommer undersökas närmare i kommande projektering. Lantmäteriet är tveksam till att ha bostadsändamål där det är tänkt att vara gemensamhetsanläggning för lekplats och bollplan. Råda Sockens Utmarks Samfällighetsförening anser att man inte kan tillåta att bygga bryggor utan överenskommelse med dem då de har hand om det samfällda fisket. Inkomna synpunkter Länsstyrelsen Lantmäteriet Räddningstjänsten Storgöteborg Härryda energi Vattenfall Skanova Pensionärsrådet, se samrådsredogörelse för gatukostnadsutredning Rådet för funktionshinderfrågor Mölnlycke vägförening, se även samrådsredogörelse för gatukostnadsutredning Råda Sockens Utmarks Samfällighetsförening Ägare till Mölnlycke 1:38 Ägare till Mölnlycke 1:7 Ägare till Mölnlycke 1:8 Ägare till Mölnlycke 1:24 Ägare till Mölnlycke 1:42 1(6)

2 SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Länsstyrelsen, yttrande daterat Synpunkter på sådant som kan aktualisera prövning Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att ett antagande av en detaljplan enligt förslaget inte kommer att prövas. Behovsbedömning Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt. Lantmäteriet, yttrande daterat Delar av planen som bör förbättras Plankarta med bestämmelser Lekplatsen är utlagd som kvartersmark för bostad, enskilt ändamål, samtidigt är det beskrivet att området ska användas för ett allmänt ändamål. Det är inte tydligt vad planens syfte är och ev. kan det gå att reglera mark från Mölnlycke 1:6 till en intilliggande bostadsfastighet och på sa sätt tillskapa en eller flera nya byggrätter. Det ser också ut som att det är möjligt att bebygga befintliga fastigheter med ytterligare bostadshus då planen medger byggnation på hela fastigheten, med undantag för bestämmelser om avstånd till fastighetsgräns. Planbeskrivning Detaljplan S 38 beskrivs som angränsande till området. Det stämmer i stort, men den är delvis överlappande vid infarten till området. I planbeskrivningen står det ytterligare planen inte medger några nya avstyckningar. Det är inte Lantmäteriets uppfattning att det är helt klart. Genom avstyckning och fastighetsreglering är det i alla fall teoretiskt möjligt att skapa nya bostadsfastigheter. Kommentar: Detaljplanen reglerar en största tillåtna byggnadsarea per fastighet på 200 m² samt en minsta fastighetsarea på 800 m². Planbeskrivningen justeras angående angränsande planer samt vad gäller möjlighet till avstyckning. YTTRANDEN FRÅN NÄMNDER, FÖRENINGAR, BOLAG M FL Mölnlycke vägförening, yttrande daterat Mölnlycke Vägförening (MV), har ansvar för avvattning av vägen, men inte för dagvatten från fastigheterna. MV har tillsammans med Härryda kommun (HK), för några år sedan, byggt och finansierat en dagvattenavledning längs Strandvägen, i syfte att 2(6)

3 minska infiltration av grundvatten i vägkroppen. Vid byggandet av detta system, kopplades även dagvatten från fastigheterna in i systemet. Av Rambölls utredning av dagvattenhantering framgår att det föreligger oklarheter beträffande dagvattensystemet i Höjdvägen, framför allt den nedre delen. HK har i strategin för övertagande av vägföreningar i tätort utlovat 75 % bidrag vid upprustning av vägföreningsvägar, beträffande åtgärder för ökad bärighet, avvattning och bättre trafiksäkerhet. Detta gäller speciellt för de vägar, där övertagandet ligger närmast i tid. Med denna bakgrund, och efter samråd med HK, föreslår MV följande: HK tar, genom Ramböll, fram ett mer detaljerat förslag till avvattningsåtgärder. MV Förbättrar avvattningen av Snäckstigen, i princip enligt Rambölls förslag, med stöd av bidrag från HK. MV förbättrar avvattningen av Höjdvägen 2 14, i princip enligt Rambölls förslag, med stöd av bidrag från HK. Med hänsyn till resultatet från Strandvägen, är det troligt att vissa fastigheters dagvatten måste kopplas in på dräneringsledningen i ett makadamdike här. Eftersom en stor del av avvattningen för Höjdvägen är avvattning från fastigheterna, så är det lämpligaste att kommunen utför åtgärderna på denna del av Höjdvägen, men i nära samarbete med MV, bland annat i syfte att minimera anläggningskostnaderna genom att samma maskiner kan utnyttjas. Arbetena med avvattning bör samordnas mellan HK och MV, bland annat så att: o HK har full kontroll över var de nya ledningarna ligger, o För vilka fastigheter, som avvattnas genom ledningssystemet sker (framtida avgift) och o Så att arbetena kan bedrivas så effektivt som möjligt Kommentar: Ansvarsfördelningen ang. vägåtgärder är ingen planfråga utan behandlas i samband med genomförandet av åtgärderna. Härryda Energi AB, yttrande daterat Planförslaget berör befintlig transformatorstation samt elledningar vars ungefärliga läge redovisas på bifogad karta. Kommentar: Informationen noteras. Rådet för funktionshindersfrågor, yttrande daterat I detaljplanen hänvisar sektorn till gång- och cykelmöjligheter genom Mölnlycke fabriksområde, där underlaget består av gatsten och farthinder vilket gör det väldigt otillgängligt. Rådet önskar framföra att det vore önskvärt att sektorn inför kommande markarbeten i området tänker på att lägga en jämn markbeläggning. Kommentar: Detta är inga frågor som regleras i detaljplanen men kommunen tar med sig frågorna till vidare projektering. Råda Sockens Utmarks Samfällighetsförening, yttrande daterat Jag kan ej se att S:3 har någon mark inom planområdet. Om S:3 skulle ha det ändå skall 3(6)

4 överenskommelse göras om ersättning innan planen godkännes. När det gäller vattnet är det samfällt fiske som ingår i Råda Sockens Utmarks Samfällighetsförening, så några bryggor kan ej byggas utan överenskommelse, det kan störa fisket. Varför är ej fiskevårdsföreningen (Mölndalsåns Fiskevårdsförening, Västra Sektionen) informerad i detta ärende. De bevakar fiskerättsinnehavarnas rättigheter. Jag påpekar detta per tfn den 24/11-14 (Karl Falck). Den 16/12-14 har det ej kommit någon information om detta enligt uppgift från ordförande. Kommentar: Råda S:3 ingår inte i planområdet utan angränsar endast till det, varför samfällighetsföreningen hörs i samband med detaljplanen. Vad gäller Mölndalsåns fiskevårdsförening är de inte sakägare. Vid ev. anläggande av framtida bryggor kommer detta hanteras inom processen för vattendom. Remissinstanser som inte har något att erinra: Pensionärsrådet Räddningstjänsten Storgöteborg Vattenfall Skanova YTTRANDEN FRÅN SAKÄGARE Ägaren till Mölnlycke 1:7, skrivelse inkommen Jag skulle vilja lämna lite kompletterande uppgifter som Ramböll verkar ha missat när de gjorde sin undersökning avseende dagvattenhanteringen i området. När det regnar rinner det in vatten på vår tomt som bildar en pool i hörnet mot Strandvägen 12. Detta vatten kommer mestadels rinnande från Höjdvägen och vidare in på vår tomt. Om dagvattenledningarna hade fungerat tillfredställande på sträckan Strandvägen borde de kunna hantera detta. Värst är det när diket på slutet av Höjdvägen svämmar över då kommer det rikliga mängder vatten rinnande längs vägen som rinner in på vår fastighet. Det finns i dagsläget ett rör som kommer från en fastighet på slutet av Höjdvägen som det allt som oftast forsar ut vatten med högt tryck, detta kanske kan avledas i förlängningen utav Höjdvägen istället för att ta omvägen via Strandvägen? Kommentar: Kommunen kommer att åtgärda diket längs Höjdvägen för att förbättra kapaciteten på det samt även se över dagvattenledningen längs Strandvägen för att den ska kunna ta hand om vatten som eventuellt kommer från Höjdvägen. Ägaren till Mölnlycke 1:8, skrivelse inkommen Jag har tagit del av samrådshandlingar för Detaljplan Alhagen. Med viss konfundering läser jag under rubriken Risk för skred o översvämning att sådan risk inte föreligger eller är känd. Det konstateras också att Strandvägen 10 o 11 ligger lågt. Ett befintligt dämme vid fabrikerna ligger lägre, så vatten inte överstiger vägen (ca 1 meter lägre). Vid översvämningen 2006 drabbades jag som ägare av Strandvägen 10 av översvämning. Jag informerade kommunen om detta, men jag påstods ha felaktig dränering. 4(6)

5 Jag bifogar återigen bilder från min fastighet, de visar att sjöns vattennivå har stigit över vägen, något som alltså inte kan inträffa! Har kommunens representant möjligen någon kommentar till detta, eller är det fortfarande omöjligt? Med stort intresse av ev. kommentar, inte minst med tanke på den förestående detaljplanen... Kommentar: En rad åtgärder vidtogs efter översvämningen Förutom ombyggnad av dämmet vid Mölnlycke fabriker genomfördes muddringar. Alhagenbron byttes ut mot en med större spann och det finns nu en samordnad reglering av vattennivåerna i Landvettersjön. Detta sammantaget gör att kommunen inte bedömer att vattennivåerna kommer att bli lika höga igen som de var Ägaren till Mölnlycke 1:24, skrivelse inkommen Jag tycker att skrivningen gällande komplementbyggnad bör utgå eller omformuleras så att komplementbyggnad får inredas som bostad. Jag tycker att nuvarande skrivning strider mot intentionen med det s.k. Attefallshuset, som enligt Boverkets hemsida säger att den ska gå att inreda till självständig bostad. Jag tycker vidare att plankartans skrivning gällande komplementbyggnad är ologisk med tanke på att huvudbyggnaden får innehålla 1-2 lägenheter. Om då t ex huvudbyggnaden endast innehåller 1 lägenhet bör inte en komplementbyggnad innehållande en lägenhet ha någon ny inverkan på område, varken gällande t ex antalet trafikrörelser eller belastning på Va-system. Normalt så får man inom detaljplanelagt område uppföra en komplementbyggnad. I samrådshandlingen för Mölnlycke 1:55 m fl så uppfattar jag det som att kommunen har valt att göra ett undantag från den generella regeln i plan- och bygglagen i och med att det i planbestämmelserna står att komplementbyggnad inte får inredas som bostad. I plan- och bygglagen 9 kap 4a 5 står det att komplementbyggnad får inredas till komplementbostadshus utan bygglov. Den föreslagna skrivningen i de föreslagna planbestämmelserna tolkar jag som att kommunen vill begränsa den möjligheten. Min tolkning av plan- och bygglagen (2010:900) 9 kap 8 2 är att undantag kan göras genom att utöka bygglovsplikten för komplementbyggnader om området utgör en värdefull miljö. Jag tycker att kommunen behöver förtydliga vad de menar med komplementbyggnad samt förtydliga och beskriva hur de kommit fram till att Mölnlycke 1:55 m.fl. är extra värdefull miljö som motiverar ett undantag från den generella skrivelsen i planoch bygglagen. Kommentar: Detaljplanen reglerar tillåten byggarea och hur stor del av detta som får utgöras av komplementbyggnad, i detta fall 50 kvm. Dessa 50 kvm är bygglovspliktiga och får enligt förslaget till detaljplan ej inredas som bostad. Utöver detta får bygglovsbefriade åtgärder utföras, till exempel en friggebod på 15 kvm och ett Attefallshus på 25 kvm, varav det senare får inredas som bostad. Detaljplanen föreslår inte utökad bygglovsplikt för dessa åtgärder, det ska i så fall specificeras i detaljplanen. I praktiken kan man ha tre lägenheter på en fastighet, två i huvudbyggnaden samt en i ett Attefallshus. Bestämmelsen om antalet lägenheter i huvudbyggnad utgår eftersom bestämmelsen om utnyttjandegrad begränsar större byggnation. 5(6)

6 Ägaren till Mölnlycke 1:38, skrivelse inkommen Våra problem med dagvatten från vägen som rinner in på tomten har ju också uppmärksammats i Rambölls dagvattenutredning (Samma problem gäller troligen för fler fastighetsägare i området.) Förslaget att ge vägen skevning mot vägdiket, istället för som idag mot tomterna, välkomnar vi. Känns tryggt att kommunen, som framtida väghållare, tar sitt ansvar för att dagvattnet inom vägområdet tas om hand. Problemet med att vägen "är på väg in på tomten" har vi försökt belysa med foton som vi överlämnat. Vi har förstått att bl.a. dessa frågetecken kommer att rätas ut i kommande detaljprojektering. (Problemet gäller troligen också fler fastigheter) Våra ovanstående synpunkter har vi vid två tillfällen haft möjlighet att diskutera med representanter för kommunen. Det känns bra. Kommentar: Kommunen har efter samrådet genomfört geotekniska undersökningar. Se Geoteknisk utredning för detaljplan inom Alhagen, Mölnlycke ÅF, Ägaren till Mölnlycke 1:42, skrivelse inkommen Stödjer kommunens förslag att ändra detaljplanen, på ett sådant sätt att tillåta två våningar istället för en vilket det är i gällande plan. Ett hus har av Länsstyrelsen fått lov att byggas i fem st våningsplan vilket är besynnerligt. Något utanför detaljplan för Alhagen, i östra hörnet Strandv-Långenäsv med fastighetsbeteckningen Mölnlycke 1:1 ansökte tidigare byggbolaget Wallenstam om att anlägga parkeringsplatser på parkmark. Ärendet gick upp till Länsstyrelsen, Länsrätten och Kammarrätten. I dom Mål E Rote 11 meddelades förbud att anlägga parkeringsplatser. Vi finner det angeläget att behålla denna parkmark samt att ej bevilja bygglov för parkering om det på nytt blir aktuellt. Kommentar: Synpunkterna noteras. Mölnlycke i juli 2015 SAMHÄLLSBYGGNAD Planenheten Michaela Kleman Verksamhetschef plan och bygglov Anders Lidén Planarkitekt 6(6)

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Granskningsutlåtande 2

Granskningsutlåtande 2 Antagandehandling Mars 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hönekulla 1:153 m. fl. STENHUGGERIET i Mölnlycke, Härryda kommun Granskningsutlåtande 2 Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser.

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser. SAMRÅDSYTTRANDE 1 (5) Samhällsbyggnadskontoret Kungsbacka kommun samhallsbyggnadskontoret@kungsbacka.se Samrådsyttrande över förslag till detaljplan för Lannekulla 20:5 m.fl. i Landa, Kungsbacka kommun

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun

Utlåtande 1. Granskningshandling 2 maj Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Granskningshandling 2 maj 2015 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för del av Salmered 1:306 FÖRSKOLA VID ÖNNERÖDSPLAN i Landvetter, Härryda kommun Utlåtande 1 Ett förslag till detaljplan varit föremål

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Rönnen 19

Detaljplan för Rönnen 19 Detaljplan för Rönnen 19 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2019-05-28 Dnr. 2017-216 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden utan synpunkter... 4 Trafikverket 2019-04-26...

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2018-04-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande 1 (7) Tillväxtkontoret John Öster Planarkitekt Katrin Karlsdottir Projektledare exploatering Plan- och exploateringsavdelningen Datum 2016-04-15 Vår beteckning KS 15/0753 ändring genom tillägg 2 till detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1

Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 Ändring av detaljplan D154, Eldaren 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2019-01-29 Dnr. 2018-181 2(11) 3(11) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter/erinran

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län.

Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län. Samrådsredogörelse för Detaljplan för Askersund 1:80 m.fl. Askersunds tätort, Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Fastighetsägarna till fastigheterna Homeopaten 1, Askersund

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE

PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr MBN/2012-0691 DETALJPLAN FÖR PILEN 4 M FL GRANSKNINGSUTLÅTANDE HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Granskningshandlingarna har varit tillgängliga för granskning under tiden 2015-03-26 2015-04-22. Handlingarna

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör

Exploatör/Fastighetsägare Strömstads kommun dagvattenledningar Elnät El-distributör El-distributör Telenät Teleoperatör Teleoperatör !"#$ %"&!"#$%&'#()( '%(') En genomförandebeskrivning skall redovisa de organisatoriska, fastighetsrättsliga, tekniska och ekonomiska åtgärder som behövs för att åstadkomma ett samordnat och ändamålsenligt

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) tillhörande tillägg till förslag till stadsplan och särskilda byggnadsbestämmelser för Oxelbergen (kv. Hjälmen, Draken, Majelden, Slånet, Vimpeln, Vallen och Åkern) tillhörande

Läs mer

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan-

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2017-06-05 2017-09-20 Rev. kommentar sid. 5 Dnr SBN 2013/0510 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskning av planhandlingarna

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling

Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling KS15.508 Ändring genom tillägg till byggnadsplan för del av fastigheten Assmundtorp 9:1 (LB33), i Lerums kommun Tillägg 1 Planbeskrivning - samrådshandling Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36)

Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Lissbrändan (Lerdal 14:50, 14:48 och del av 62:36) Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: B335 Inledning Allmänt Samrådskrets Detaljplan för Lerdal

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

LAGA KRAFT

LAGA KRAFT ÄNDRING AV DETALJPLAN FURUBY 2:49 mfl Furuby, Växjö kommun 2017-08-24 Dnr: 2016BN0342 Stadsbyggnadskontoret LAGA KRAFT 2018-01-09 Handläggare Patrik Karlsson Planarkitekt 0470-436 21 Laga kraftbevis Datum

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. 1 (6) Dnr PLAN.2015.8 Samrådsredogörelse Detaljplan för Norrbobyn 16:1, Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Handlingar Planhandlingarna har varit utställda på samråd under tiden 12 maj - 10 juni 2016.

Läs mer

Granskningshandling Februari 2016

Granskningshandling Februari 2016 Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hindås 1:11 VILLA ROSKULLEN i Hindås, Härryda kommun Samrådsredogörelse Detaljplanen har varit utställd för samråd i enlighet

Läs mer

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun KS15.465 Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun Planbeskrivning - Samrådshandling Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN Torsby kommun, Värmlands län 1 1 Tillägg till PLANBESKRIVNING 1.1 HANDLINGAR Plan- och genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun

Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun PÄ 15/2016 Upphävande av detaljplan för Värpinge 13:2 och 13:21 m.m. i Lund, Lunds kommun Upprättad Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING Upphävande av detaljplan för

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan

Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Samrådsredogörelse för förslag till detaljplan för Frösåkersskolan Del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort

DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort DETALJPLAN för Gunnarsbo 1:22 m fl Habo tätort ANTAGANDEHANDLING Dec 2012, redaktionellt ändrad 10 april 2013 Antagen: 2013-05-08 Laga kraft: 2013-06-06 Genomförandetiden utgår: 2028-06-06 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer