Snabbguide för användare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snabbguide för användare"

Transkript

1 Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

2 Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan med klientprogram/ användardokument. En beskrivning av säkerhetsföreskrifter och grundläggande funktioner finns i utskrifterna. Läs Säkerhetsinformation innan du använder maskinen. PDF-filerna innehåller detaljerad information om kopieringsfunktioner och andra inställningar. Välj och läs de bruksanvisningar som bäst passar dina behov. Utskrifter Säkerhetsinformation Häftet Säkerhetsinformation beskriver de försiktighetsåtgärder som erfordras vid användning. Läs detta häfte innan du använder maskinen för att garantera din säkerhet. PDF-filer finns på DVD-skivan med klientprogram/användardokument. Snabbguide för användare (denna bruksanvisning) I denna Snabbguide för användare beskrivs förberedelser, grundläggande och avancerad användning, underhåll och normal rengöring av maskinen. PDF-filer finns på DVD-skivan med klientprogram/användardokument. Användning av DVD-skivan med klientprogram/ användardokument Windows: Obs Om installationsprogrammet inte startar, använd utforskaren för att öppna mappen [e-studio] i DVD-skivan med klientprogram/ användardokument och dubbelklicka på setup.exe.. Sätt i DVD-skivan med klientprogram/användardokument i DVD-ROM-enheten på din Windows-dator. Installationsprogrammet startas automatiskt.. Välj [Jag godkänner villkoren i licensavtalet.] och klicka på [Nästa]. Obs Om menyn inte visas, använd utforskaren för att öppna mappen [Manuals] i DVD-skivan med klientprogram/användardokument och dubbelklicka på index.html.. Klicka på länken Öppna bruksanvisning i installationsprogrammet. Läsaren startar automatiskt och menyn för val av språk visas. 4. Klicka på knappen för önskat språk. Menyn för val av maskin visas. 5. Klicka på knappen för önskad maskin så visas menyn där du väljer en bruksanvisning. 6. Klicka på rubriken för den bruksanvisning som skall ses från menyn. Dess PDF-fil visas. Macintosh:. Sätt i DVD-skivan med klientprogram/användardokument i DVD-ROM-enheten på din Windows-dator.. Öppna mappen [Manuals] i DVD-skivan med klientprogram/användardokument och öppna mapp med önskat språk.. Dubbelklicka på filen som innehåller den bruksanvisning som du vill se på. Dess PDF-fil visas.

3 PDF-filer Bruksanvisning för kopieringsfunktioner Denna Bruksanvisning för kopieringsfunktioner beskriver användningen och inställningarna som aktiveras med knappen [COPY] på kontrollpanelen. Scanning Guide Denna Scanning Guide beskriver användningen och inställningarna som aktiveras med knappen [SCAN] på kontrollpanelen och de för internetfax. e-filing Guide Denna e-filing Guide beskriver användningen och inställningarna som aktiveras med knappen [e-filing] på kontrollpanelen och det webbaserade programmet e- Filing. Med det webbaserade programmet e-filing kan du hantera e-filing med hjälp av läsaren på din dator. Administratörshandbok Denna Administratörshandbok beskriver användningen och inställningarna som aktiveras med knappen [USER FUNCTIONS] och knappen [COUNTER] på kontrollpanelen. Software Installation Guide Denna Software Installation Guide beskriver installationsprocedurerna för skrivardrivrutiner och program. Printing Guide Denna Printing Guide beskriver inställningarna av de skrivardrivrutiner som erfordras för utskrift samt de olika procedurerna. Handbok för felsökning Denna Handbok för felsökning beskriver hur du åtgärdar problem som t.ex. pappersmatningsfel och hur du hanterar meddelanden som visas på touchpanelen. Network Fax Guide Denna Network Fax Guide beskriver användningen av N/W- Fax Driver. Med N/W-Fax driver kan du skicka elektroniska dokument i form av fax eller internetfax från din dator. High Security Mode Management Guide Denna High Security Mode Management Guide beskriver villkor och inställningar för att använda maskinen i det höga säkerhetsläget. Hjälpmeny för klientmjukvara När du vill köra klientmjukvaran, se hjälpmenyn för var och en: Address Book Viewer e-filing Backup/Restore Utility TWAIN Driver / File Downloader Bruksanvisningar (tillval) Motsvarande bruksanvisningmedföljer följande tillval som säljs separat. GD-0/GD-60 Operator s Manual for FAX Unit GN-060 Operator s Manual for Wireless LAN Module GP-070 Operator s Manual for Data Overwrite Enabler KP-004 Operator s Manual for e-bridge ID Gate KP-005 Operator s Manual for e-bridge ID Gate TopAccess Guide Denna TopAccess Guide beskriver procedurerna för inställning på distans och styrning av maskinen från det webbaserade programmet TopAccess. Med det webbaserade programmet TopAccess kan du styra maskinen med hjälp av läsaren på din dator. Läsning av bruksanvisningar i PDF-format (Portable Document Format) För att kunna läsa och skriva ut bruksanvisningar i PDF-format måste du installera Adobe Reader eller Adobe Acrobat Reader på din dator. Om Adobe Reader eller Adobe Acrobat Reader inte har installerats på din dator kan du ladda ned dem från Adobe Systems Incorporated webbplats.

4 Korrekt läsning av bruksanvisningen Symboler i bruksanvisningen I denna bruksanvisning föregås några viktiga textstycken av nedanstående symboler. Läs dessa textstycken innan du använder maskinen. VARNING Indikerar en potentiellt farlig situation som om den inte undviks kan orsaka dödsfall, allvarlig personeller sakskada eller brand i maskinen eller kringutrustning. Obs OBSERVERA Indikerar en potentiellt farlig situation som om den inte undviks kan orsaka lindrig personskada, smärre skada på maskin eller kringutrustning eller att data går förlorade. Indikerar information som du skall vara uppmärksam på när du använder maskinen. Läs följande beskrivning vid behov. Tips & Beskriver användbar information som är bra att känna till när du använder maskinen. Anger sidorna som beskriver sådant som du gör för tillfället. Beskrivning av originalets/papperets riktning Papper eller original med A4- eller B5/LT-format kan placeras antingen stående eller liggande. I denna bruksanvisning läggs -R till pappersformatet när detta pappers- eller originalformat placeras liggande. Exempel: Original med A4/LT-format placerat på dokumentglaset Placerat stående: A4/LT Placerat liggande: A4-R/LT-R Papper eller original med A- eller B4/LD- eller LG-format går endast att placera liggande. -R läggs därför inte till dessa format. Skärmbilder och användningsprocedurer I denna bruksanvisning beskrivs skärmbilderna och användningsprocedurerna för Windows 7. Skärmbilderna kan skilja sig från de i verkligheten beroende på hur maskinen används, t.ex. status på de installerade tillvalen, operativsystemets version och applikationerna. De illustrerade skärmbilderna i denna handbok gäller papper i A/B-format. I illustrationerna kan skärmbilden eller knapparnas ordningsföljd skilja sig från hur det ser ut på din maskin, om du använder papper i LT-format.

5 INNEHÅLL Korrekt läsning av bruksanvisningen Rekommenderade tonerkassetter Kapitel FÖRBEREDELSER Beskrivning av maskinens delar Slå till/från strömmen Placering av papper och original Installation av klientmjukvara Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande kopiering Grundläggande faxanvändning Grundläggande scanning Grundläggande e-filing Grundläggande utskrift Användning av grundmeny Kapitel UNDERHÅLL Byte av tonerkassett Byte av resttonerbehållare Byte av klammerkassett Normal rengöring Kapitel 4 FELSÖKNING Felsökning Kapitel 5 AVANCERADE FUNKTIONER Avancerade funktioner Kapitel 6 INFORMATION OM MASKINEN Tillbehör som ingår i produkten DVD-skiva med klientprogram/användardokument Klientmjukvara Tillval Inloggning Specifikationer för maskinen Specifikationer för tillvalen INNEHÅLLSFÖRTECKNING

6 Rekommenderade tonerkassetter Vi rekommenderar att du endast använder TOSHIBA tonerkassetter för optimal utskriftsfunktion. Om du använder en tonerkassett som rekommenderas av TOSHIBA kan du använda följande tre funktioner på maskinen: Funktion för detektering av tonerkassett: Kontrollerar om tonerkassetten har installerats korrekt och meddelar dig om så inte är fallet. Funktion för kontroll av tonernivå: Funktionen meddelar dig när tonern nästan är slut i tonerkassetten. Samma meddelande skickas även automatiskt till din auktoriserade servicetekniker via fjärrservice. Funktion för optimering av bildkvalitet: Kontrollerar bildkvaliteten enligt egenskaperna hos tonern som skall användas och gör att du kan skriva ut bilder med optimal bildkvalitet. Om du använder en tonerkassett som ej rekommenderas av Toshiba kan maskinen eventuellt inte detektera om tonerkassetten har installerats eller ej. Meddelandet "TONERN INTE IGENKÄND" visas således på touchpanelen, även om tonerkassetten har installerats korrekt, och det går eventuellt inte att skriva ut. Det går eventuellt inte heller att använda funktionen för optimering av bildkvalitet, funktionen för kontroll av tonernivå eller fjärrservicefunktionen som automatiskt meddelar din auktoriserade servicetekniker. Om du använder en annan tonerkassett än den som rekommenderas av oss känns inte tonern igen. Kontakta din servicetekniker om detta är ett problem för dig. Tänk då på att du inte kan använda Funktion för kontroll av tonernivå och Funktion för optimering av bildkvalitet. Varumärken Det officiella namnet på Windows XP är Microsoft Windows XP Operating System. Det officiella namnet på Windows Vista är Microsoft Windows Vista Operating System. Det officiella namnet på Windows 7 är Microsoft Windows 7 Operating System. Det officiella namnet på Windows Server 00 är Microsoft Windows Server 00 Operating System. Det officiella namnet på Windows Server 008 är Microsoft Windows Server 008 Operating System. Microsoft, Windows, Windows NT och varumärken och produktnamn på andra Microsoft-produkter är varumärken från Microsoft Corporation i USA och andra länder. Apple, AppleTalk, Macintosh, Mac, Mac OS, Safari och TrueType är varumärken från Apple Inc. i USA och andra länder. Adobe, Acrobat, Reader och PostScript är registrerade varumärken eller varumärken från Adobe Systems Incorporated i USA och/eller andra länder. Mozilla, Firefox och Firefox logo är varumärken eller registrerade varumärken från Mozilla Foundation i USA och andra länder. IBM, AT och AIX är varumärken från International Business Machines Corporation. NOVELL, NetWare och NDS är varumärken från Novell, Inc. i USA. TopAccess är ett varumärke från Toshiba Tec Corporation. Företags- och produktnamn som förekommer i bruksanvisningen eller visas i mjukvaran kan vara varumärken från de respektive företagen. 4

7 Kapitel FÖRBEREDELSER Beskrivning av maskinens delar 6 Slå till/från strömmen Placering av papper och original 5 Installation av klientmjukvara 7

8 Kapitel FÖRBEREDELSER Beskrivning av maskinens delar I detta avsnitt förklaras det vilka delar maskinen, kontrollpanelen och touchpanelen består av, vad de kallas och hur de används. Framsida/Höger sida 8 7 Baksida Automatisk dokumentmatare med vändfunktion Bunten med original scannas ett ark åt gången Det går att scanna originalens båda sidor Max 00 ark (80 g/m eller 0 lb Bond) går att fylla på i ett svep Max antal ark som går att ställa in kan variera beroende på originalens medietyp. Ficka för bruksanvisning (baksida) Förvara bruksanvisningen i denna ficka. USB-kontakt (4 stift) Använd denna kontakt för att ansluta maskinen till en dator med en vanlig USB-kabel 4. Nätverkskontakt Använd denna kontakt när du ansluter maskinen till ett nätverk 5. USB-port Använd denna kontakt när du skriver ut filer som är lagrade på ett USB-minne eller när du lagrar scannade data på USB-minnet Den främre USB-kabeln behövs när du ska använda USBporten 6. Automatisk duplexenhet Denna enhet kopierar på båda sidor av pappret Öppna den vid pappersmatningsfel 7. Fack för lösblads-matning Använd detta för utskrift på speciella medietyper som t ex OH-film o s v & Sid "Kopiering med lösbladsmatning" i denna bruksanvisning 8. Spak för pappersstöd 0 Använd denna för att fylla på papper i facket för lösbladsmatning 9. Pappersmatningslucka (maskinens) Öppna luckan för att åtgärda pappersstopp i kassettens matningsområde 0. Pappersmatningslucka Öppna denna lucka när du åtgärdar pappersstopp i papperspiedestalen eller i stormagasinet. Indikator för pappersformat Det går att kontrollera det inställda pappersformatet i kassetten. Papperspiedestal och extra kassettmodul eller stormagasin Använd papperspiedestalen för att lägga till en kassett Extra kassettmodul kan installeras i enheten Max 550 ark (80 g/m eller 0 lb Bond) vanligt papper går att fylla på i ett svep Max 000 ark (80 g/m eller 0 lb Bond) vanligt papper går att fylla på i stormagasinet. Pappersmatningsenhet Använd pappersmatningsenheten för att lägga till en andra kassett Max 550 ark (80 g/m eller 0 lb Bond) vanligt papper går att fylla på i ett svep 4. Kassett Max 50 vanliga ark med vanligt papper går att fylla på i ett svep & Sid 5 "Påfyllning av papper" i denna bruksanvisning

9 Beskrivning av maskinens delar 5. Främre omslag Öppna denna lucka när du byter ut tonerkassetten och rengör coronan 6. Huvudströmbrytare Använd denna strömbrytare för att slå till/från strömmen till maskinen & Sid Slå till/från strömmen i denna bruksanvisning 7. Larmlampan Den orange lampan lyser när ett pappersmatningsfel har uppstått i den automatiska dokumentmataren med vändfunktion 8. Dokumentlampa Denna blå lampa lyser när originalen placeras i facket för originalmatning Den blinkar även när originalen scannas Vänster sida/insida Yellow Magenta Cyan Black Dokumentlockets undersida Använd denna för att hålla originalet på plats på dokumentglaset vid scanning & Sid 4 Normal rengöring i bruksanvisningen. Dokumentglas Använd detta för att kopiera tredimensionella original, böcker och specialpapper som t ex OH-film eller kalkerpapper, samt vanligt papper. Touchpanel Använd denna för att ställa in och använda olika funktioner som t ex kopiering, scanning och fax Den visar även meddelanden som t ex när papperet är slut eller pappersmatningsfel inträffar & Sid 0 "Touchpanel" i denna bruksanvisning 4. Kontrollpanel Använd denna för att ställa in och använda olika funktioner som t ex kopiering och fax & Sid 8 "Kontrollpanel" i denna bruksanvisning 5. Tonerkassett När tonern tar slut visas meddelandet på touchpanelen Byt ut kassetten enligt nedanstående procedur & Sid 6 Byte av tonerkassett i denna bruksanvisning 6. Resttonerbehållare Byt ut resttonerbehållaren enligt följande procedur när meddelandet "Kassera använd tonerkassett" visas på touchpanelen & Sid 7 Byte av resttonerbehållare i denna bruksanvisning 7. Huvudcoronarengörare Rengör huvudcoronor enligt följande procedurer om ojämnheter uppstår på kopior eller på utskrifter & Sid 4 "Rengöring av huvudcoronor och LEDskrivhuvuden" i denna bruksanvisning 8. Rengöring av LED-skrivhuvud Rengör LED-skrivhuvudet enligt följande procedurer om ojämnheter uppstår på kopior eller på utskrifter & Sid 4 "Rengöring av huvudcoronor och LEDskrivhuvuden" i denna bruksanvisning 9. Utmatningsfack Utskrifter matas ut i detta fack 0. Pappersutmatningsstopp Använd denna för att förhindra papperet som matas från att falla Öppna denna när du tar många kopior eller skriver ut på ett större pappersformat t ex A, B4, LD och LG. Scanningsområde Data på original som transporteras från den automatiska dokumentmataren med vändfunktion scannas här & Sid 4 "Normal rengöring"i bruksanvisningen. Originalskala Använd denna för att kontrollera formatet på originalet som har placerats på dokumentglaset 7

10 Kapitel FÖRBEREDELSER Kontrollpanel Använd knapparna på kontrollpanelen för maskinens olika funktioner och inställningar Knappen [SCAN] Använd knappen för att använda scanningsfunktionen. Knappen [COPY] Använd knappen för att använda kopieringsfunktionen. Knappen [MENU] Använd knappen för att visa de mallar som används ofta 4. Knappen [USER FUNCTIONS] Använd knappen för inställning av pappersformat eller medietyp för kassetterna, registrering av kopian, scannings- och faxinställningar inklusive ändring av en standardinställning & Administratörshandbok (PDF): Kapitel : INSTÄLLNINGSALTERNATIV (ANVÄNDARE) & Administratörshandbok (PDF): Kapitel : INSTÄLLNINGSALTERNATIV (ADMIN) 5. Knappen [INTERRUPT] Använd knappen för att avbryta utskriften och utföra ett kopieringsjobb Det avbrutna jobbet återupptas när du återigen trycker på knappen 6. Knappen [COUNTER] Använd knappen för att visa räkneverket & Administratörshandbok (PDF): Kapitel : HANTERING AV RÄKNEVERK (MENYN RÄKNEVERK) 7. Knappen [ENERGY SAVER] Använd knappen för att sätta maskinen i energisparläge 8. Knappen [STRÖM] Använd knappen för att slå till/från strömmen till maskinen (avstängning) 9. Sifferknappar Använd dessa knappar för att ange siffror som t ex antal kopior, telefonnummer eller lösenord 0. Knappen [FUNCTION CLEAR] Använd knappen för att rensa alla valda funktioner och återgå till standardinställningarna Knappen lampa (orange) blinkar om standardinställningen ändras på kontrollpanelen och det kopieras, scannas, skickas fax eller liknande. Knappen [STOP] Använd knappen för att stoppa pågående scannings- och kopieringsjobb. Knappen [START] Använd knappen för att starta kopierings-, scannings- och faxjobb. Lampan MAIN POWER Den gröna lampan tänds när huvudströmbrytaren trycks ned 4. Knappen [CLEAR] Använd knappen för att ändra inmatade siffror som t ex antalet kopior 5. Larmlampan Den orange lampan tänds när det uppstår ett fel och åtgärder måste vidtas 6. Lampan PRINT DATA Den blå lampan tänds vid mottagning av data som t ex utskriftsdata 7. Knappen [ACCESS] Använd knappen när avdelningskoden eller användaruppgifterna har matats in Om knappen trycks ned efter kopiering o s v måste nästa användare ange avdelningskod eller användarinformation & Sid 67 Inloggning i denna bruksanvisning 8. Lamporna MEMORY RX/LINE Den gröna lampan tänds när faxdata tas emot och vid faxkommunikation Maskinen går att använda även när dessa lampor är tända 8

11 Beskrivning av maskinens delar 9. Knappen [FAX] Använd knappen för att använda fax-/ internetfaxfunktionen 0. Knappen [e-filing] Använd knappen för att komma åt lagrade bilddata Denna knapp tillhandahålls inte på e-studio05c/ 55C. Knappen [PRINT] Använd knappen för att använda maskinens utskriftsfunktioner som t ex privat utskrift. Touchpanel Använd touchpanelen för de olika inställningarna av kopierings-, scannings- och faxfunktionerna Den visar även meddelanden som t ex när papperet är slut eller pappersmatningsfel inträffar Justering av kontrollpanelens vinkel Kontrollpanelens vinkel kan justeras i alla vinklar mellan 7 och 90 grader från horisontellt läge OBSERVERA Se till att du inte klämmer händerna i springan mellan maskinen och kontrollpanelen när du ändrar kontrollpanelens vinkel. Du kan bli skadad. 9

12 Kapitel FÖRBEREDELSER Touchpanel Grundmenyn över kopieringsfunktionerna visas på touchpanelen när strömmen slås till Även maskinens status visas på touchpanelen med meddelanden och figurer Den meny som visas när strömmen slås till går att ändra till en annan än den för kopieringsfunktioner, t ex faxfunktionen Kontakta din servicetekniker för mer information Funktionsdisplay Här visas den använda funktionen, t ex kopiering eller fax. [?] Knappen (Hjälp) Använd denna knapp för att visa förklaringen för varje funktion eller för knapparna på touchpanelen & Sid 47 Användning av hjälpfunktioner i denna bruksanvisning. Knappen [JOBBSTATUS] Här indikeras status för kopierings-, fax-, scannings- eller utskriftsjobben och du kan även se deras jobbhistorik 4. Datum och tid Aktuellt datum och tid visas 5. Område för varningsmeddelanden Här visas varningsmeddelanden, t ex om att det är dags att byta ut tonerkassetterna 6. Meddelandeområde Här visas förklaringen i meddelandeform av varje funktion eller aktuell status Visat meddelande Följande information visas på touchpanelen: Maskinens status Användningsinstruktioner Varningsmeddelanden Reproduktionsgrad Antal kopieset Pappersformat och -mängd som finns kvar i en vald kassett Datum och tid Touchknappar Tryck lätt på knapparna på touchpanelen för att ställa in olika funktioner Inställning av touchpanelens kontrast 0 Du kan ställa in touchpanelens kontrast i menyn ANVÄNDARFUNKTIONER genom att trycka på knappen [USER FUNCTIONS] på kontrollpanelen & Administratörshandbok (PDF): Kapitel : INSTÄLLNINGSALTERNATIV (ANVÄNDARE) - Inställning av grundläggande funktioner

13 Beskrivning av maskinens delar Inmatning av bokstäver Följande meny visas när det erfordras inmatning av bokstäver för scanning eller e-filing o s v Använd knapparna på touchpanelen för att mata in bokstäver Mata in bokstäverna och tryck sedan på [OK] Menyn ändras Följande knappar används för inmatning av bokstäver [Grundmeny]: Tryck på den för att kunna använda grundknapparna [Symbol]: Tryck på den för att kunna använda knapparna med symboler [ÅÄÖ]: Tryck på den för att kunna använda specialknapparna [Caps Lock]: Tryck på den för att växla mellan versaler och gemener [Shift]: Tryck på den för att skriva med versaler [Mellanslag]: Tryck på den för att göra ett mellanslag : Tryck på dem för att flytta markören [Back Space]: Tryck på den för att radera tecknet före markören [TA BORT]: Tryck på den för att radera alla de inmatade bokstäverna [AVBRYT]: [OK]: Tryck på den för att avbryta inmatningen av bokstäver Tryck på den för att bekräfta alla de inmatade bokstäverna

14 Kapitel FÖRBEREDELSER Slå till/från strömmen I detta avsnitt förklaras hur du slår till/från strömmen och hur energisparläget fungerar. Sättet på vilket strömmen slås till varierar beroende på om lampan MAIN POWER (grön) på kontrollpanelen är tänd eller inte. Slå till strömmen När lampan MAIN POWER (grön) på kontrollpanelen inte är tänd: När lampan MAIN POWER (grön) på kontrollpanelen är tänd: Slå till strömmen där. Maskinen börjar att värmas upp Meddelandet Vänta Uppvärmning pågår visas under uppvärmningen Du kan använda den automatiska jobbstartfunktionen under tiden som maskinen värms upp Läs följande guide för detaljerad information: & Bruksanvisning för kopieringsfunktioner (PDF): "Kapitel : GRUNDLÄGGANDE KOPIERING - Kopiering Tryck på knappen [STRÖM]. När maskinen är klar för kopiering visas "KLAR" När du slår från strömmen till maskinen skall du även se till att maskinen stängs av med knappen [POWER] på kontrollpanelen Tryck inte endast på huvudströmbrytaren Läs följande sida för detaljerad information: & Sid Slå från strömmen (avstängning) i denna bruksanvisning När meddelandet RADERAR DATA visas Meddelandet visas när enheten för dataöverskrivning har installerats Det visas direkt när strömmen slås till eller efter att maskinen har använts Du kan använda maskinen även om meddelandet visas Tips När maskinen hanteras med funktionen avdelnings- eller användarkontroll skall avdelningskoden eller användarinformationen anges först. Läs följande sida för detaljerad information: & Sid. 67 Inloggning i denna bruksanvisning

15 Slå till/från strömmen Slå från strömmen (avstängning) Följ nedanstående procedur när du slår från strömmen till maskinen Kontrollera följande tre punkter före avstängningen Det skall inte finnas kvar jobb i listan över utskriftsjobb Ingen av lamporna PRINT DATA (blå) och MEMORY RX / LINE (grön) skall blinka (Om maskinen stängs av när någon av dessa lampor blinkar, medför det att pågående jobb som t ex mottagning av fax avbryts ) Ingen dator skall vara uppkopplad till maskinen via ett nätverk som t ex TopAccess När maskinen inte används under en lång tid: Obs Om det pågår ett jobb när knappen [POWER] trycks ned på kontrollpanelen visas meddelandet Pågående jobb kommer att raderas. Är du säker på att du vill stänga av?. Meddelandet Avstängning pågår visas en stund och sedan slås strömmen från Tryck på knappen [STRÖM] tills ett "bip-ljud hörs. Den gröna lampan MAIN POWER släcks när strömmen slås från med huvudströmbrytaren Tryck på knappen [POWER] på kontrollpanelen för att stänga av maskinen. Kontrollera att knappen [ENERGY SAVER] (grön) slutar blinka och är släckt, och slå sedan från strömmen med huvudströmbrytaren.

16 Kapitel FÖRBEREDELSER Spara energi när maskinen inte används - energisparlägen - Maskinen har tre energisparlägen: Automatiskt energisparläge, Viloläge och Superviloläge Nedanstående tabell visar hur du manuellt växlar mellan de olika lägena samt under vilka förhållanden maskinen sätts i eller återställs från varje läge Energisparlägen Procedur för att växla läge Förhållanden som medför att maskinen sätts i läget Maskinens status Förhållanden som gör att maskinen återställs från läget Automatiskt energisparläge Viloläge Superviloläge När en viss tid * har förflutit sedan maskinen användes senast När knappen [ENERGY SAVER] * trycks ned eller när en viss tid *4 har förflutit sedan maskinen användes senast När knappen [ENERGY SAVER] * trycks ned eller när en viss tid *4 har förflutit sedan maskinen användes senast När ett speciellt tillval *5 har installerats eller ett speciellt protokoll *6 är aktiverat När ett speciellt tillval *5 inte har installerats eller ett speciellt protokoll *6 är avaktiverat Meddelandet Energisparläge - Tryck på START visas på touchpanelen Touchpanelens display släcks och den gröna knappen [ENERGY SAVER] tänds Endast den gröna lampan MAIN POWER tänds När en knapp på kontrollpanelen * trycks ned eller när utskrifts- eller faxdata tas emot Samma som för det automatiska energisparläget När knappen [POWER] trycks ned, när utskriftseller faxdata tas emot via ett fast LAN eller när tidpunkten som har ställts in för Tidsinställd utskrift har nåtts * Standardvärdet som är inställt vid fabrikens leverans är minut. * Någon av knapparna [START], [ENERGY SAVER], [COPY], [e-filing], [SCAN], [PRINT] och [FAX]. * Knappen [ENERGY SAVER] på kontrollpanelen. *4 Standardvärdet som är inställt vid fabrikens leverans är minut (standardvärdet inställt vid fabrikens leverans av europeisk version är 0 minuter). *5 Trådlös LAN-modul och/eller e-bridge ID Gate. *6 Något av protokollen IPX, AppleTalk och andra protokoll. När IPsec-funktionen har aktiverats eller Ethernet-hastigheten är inställd på [AUTO (-000MB)] eller [000BASE FULL] sätts maskinen i viloläge. Läs följande guide för detaljerad information: & TopAccess Guide (PDF): Kapitel 8: [Administration] Tab Page - [Setup] Item list Läs följande guide för information om hur du ändrar den inställda tiden för växling till vardera läge: Obs För den europeiska versionen Kontakta din servicetekniker för att ändra standardinställningen. & Administratörshandbok (PDF): Kapitel : INSTÄLLNINGSALTERNATIV (ADMIN) - Inställning av grundläggande funktioner När den inställda tiden för växling till det automatiska energisparläget är identisk med den inställda tiden för växling till viloläget eller superviloläget, sätts maskinen i viloläget eller superviloläget när den inställda tiden har förflutit 4

17 Placering av papper och original Placering av papper och original I detta avsnitt förklaras det hur papper och original skall placeras. Felaktig placering kan orsaka sneda bilder eller pappersmatningsfel. Följ nedanstående procedur. Placering av papper 4 Dra ut kassetten och tryck ned pappersplattan. Dra ut kassetten och gå till steg när du ska fylla på papper i pappersmatningsenheten, papperspiedestalen eller extra kassettmodulen. Ställ in sidostöden så att de stämmer överens med pappersformatet. 5 Skjut in kassetten. Placera papper med framsidan uppåt. OBSERVERA Var försiktig så att fingrarna inte fastnar när du skjuter in kassetten i maskinen. Du kan bli skadad. Obs Försäkra dig om att pappersbuntens höjd inte överstiger MAX-linjen som anges på pappersstöden. Ställ in bakkantsstödet så att det stämmer överens med pappersformatet. Läs följande sida för godkänt papper: & Sid. 70 "Specifikationer för maskinen i denna bruksanvisning Papper kan fyllas på i pappersmatningsenheten, papperspiedestalen och extra kassettmodulen enligt ovanstående procedur. Läs följande guide när du ska fylla på papper i stormagasinet: & Bruksanvisning för kopieringsfunktioner (PDF): "Kapitel : INNAN MASKINEN ANVÄNDS - Påfyllning av papper 5

18 Kapitel FÖRBEREDELSER Placering av original Dokumentglas Automatisk dokumentmatare med vändfunktion Höj täckplattan eller den automatiska dokumentmataren med vändfunktion. Placera originalen med framsidan vänd uppåt i facket för originalmatning. Kontrollera att dokumentlampan (blå) tänds. Den finns på den automatiska dokumentmataren med vändfunktion. Placera originalet med texten nedåt på dokumentglaset och placera det i linje med dokumentglasets vänstra, bakre hörn. Placera sidostöden i linje med originalets långsidor. Tips När original med blandade format placeras på den automatiska dokumentmataren med vändfunktion skall du ställa in sidostöden för det bredaste originalet och placera originalen i linje med det främre sidostödet. 6 Sänk täckplattan eller den automatiska dokumentmataren med vändfunktion försiktigt. e-studio05c/55c: Tryck på [ZOOOM] och ställ in originalets format. & Bruksanvisning för kopieringsfunktioner (PDF): Kapitel : GRUNDLÄGGANDE KOPIERINGSFUNKTIONER-Kopiering med förstoring och förminskning OBSERVERA Placera inga tunga föremål (4 kg eller mer) på dokumentglaset och tryck inte hårt på det. Du kan skada dig om glaset går sönder. A4-R (LT-R) B4 (LD)

19 Installation av klientmjukvara Installation av klientmjukvara Nedan beskrivs hur du går tillväga för att installera klientmjukvara som t.ex. skrivardrivrutinen från DVD-skivan med klientprogram/användardokument som medföljer maskinen. Rekommenderad installation Den rekommenderade klientmjukvaran som t ex skrivardrivrutinen kan installeras med ett enda moment Slå till strömmen och kontrollera att meddelandet KLAR visas på touchpanelen. & Sid. Slå till/från strömmen i denna bruksanvisning Sätt i DVD-skivan med klientprogram/användardokument i DVD-ROM-enheten på en Windows-dator. Tips För att installera klientmjukvaran skall du logga in på Windows med ett användarkonto vilket gör att du aktiverar installationen i form av Administratör Välj [Jag godkänner villkoren i licensavtalet.] och klicka på [Nästa]. Klicka på [Rekommenderad]. Klicka på [Installera]. En lista över hittade skrivare visas. Välj sedan denna maskin i listan och klicka på [OK]. Fortsätter på nästa sida 7

20 Kapitel FÖRBEREDELSER 7 Tryck på [Finish] när installationen är klar. Läs följande sida för detaljerad information om DVD-skivan med klientprogram/användardokument. & Sid. 6 "DVD-skiva med klientprogram/ användardokument" i denna bruksanvisning Läs följande guide för detaljerad information om den rekommenderade installationen. & Software Installation Guide (PDF): "Chapter : RECOMMENDED INSTALLATION 8 Klicka på [Avsluta] och sedan på [Ja] för att avsluta installationen. Inställning av skrivardrivrutinen Innan du kan använda skrivardrivrutinen måste du konfigurera tillvalen som är installerade i maskinen Välj [Enheter och skrivare] i menyn [Start]. Välj TOSHIBA multifunktionsskrivare, högerklicka och klicka sedan på [Skrivaregenskaper]. Tillvalens konfigurationsdata kan erhållas automatiskt genom att öppna fliken [Device Settings]. 8 4 Klicka på [OK]. Inställningen är klar.

21 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande kopiering 0 Grundläggande faxanvändning 4 Grundläggande scanning 8 Grundläggande e-filing 0 Grundläggande utskrift Användning av grundmeny 4

22 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande kopiering Nedan beskrivs de grundläggande kopieringsfunktionerna som t.ex. kopiering med förstoring och förminskning, dubbelsidig kopiering och kopiering med lösbladsmatning. Kopiering Tryck på knappen [COPY] på kontrollpanelen. Placera originalet(n). & Sid. 6 "Placering av original" i denna bruksanvisning Välj kopieringsfunktioner. Tips Du kan växla färgläge. Det finns färglägen enligt nedanstående. FULLFÄRG: Alla original kopieras i fullfärg. (Standard) SVART: Alla original kopieras i svart/vitt. AUTOFÄRG: Maskinen bedömer automatiskt alla typer av färg på originalen. Original i färg kopieras i fullfärg och svart/vita original kopieras i svart/vitt. 4 Mata in önskat antal kopior och tryck sedan på knappen [START] på kontrollpanelen. Kopieringen startar. Tryck på knappen [STOP] på kontrollpanelen och sedan på [RENSA MINNE] på touchpanelen för att avbryta kopieringen. Utskrifter matas ut i maskinens eller finisherns utmatningsfack. Pilen på touchpanelen indikerar vilket fack papperet matas ut i. 0

23 Grundläggande kopiering Kopiering med förstoring och förminskning Val av efterbehandling (sortering) Tryck på [ZOOM]. Tryck på [EFTERBEHANDLING]. Välj önskat pappersformat och tryck på [AMS] och sedan på [OK]. Tips Sorteringsläget ställs in automatiskt när du använder den automatiska dokumentmataren med vändfunktion. Tryck på [SORTERING] och sedan på [OK]. Passa in originalen beroende på önskat pappersformat och riktning. Originalens format fastställs automatiskt. Automatisk storleksdetektion av original på dokumentglaset finns endast för e-studio 050C/550C. Om du kopierar en omgång med original med olika format och riktning skall du trycka på [BLAND FORM]. Finishern (tillval) behövs för att kunna ställa in häftning och hålslagning. Läs följande sida för nödvändiga tillval. & Sid. 64 "Tillval" i denna bruksanvisning När t.ex. Original, Original och Original kopieras i två omgångar kan de göras på följande sätt. Sort Group

24 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Inställning för dubbelsidig kopiering Tryck på [DUBBELSIDIGT] Inställning för originalläge Tryck på [ORIGINALLÄGE]. Välj önskad dubbelsidig kopiering och tryck sedan på [OK]. Välj önskat originalläge och tryck sedan på [OK]. Obs e-studio05c/55c: Denna funktion finns endast om automatisk duplexenhet har installerats. Tips Valbart originalläge varierar beroende på färgläge. I fullfärgsläge kan du välja mellan 5 olika typer. Du kan t.ex. välja följande inställningar. Tips Du kan välja mellan fem olika typer. Du kan t.ex. välja följande inställningar. Original med text och foton blandat: Enkelsidigt original till dubbelsidig kopia: Dubbelsidigt original till dubbelsidig kopia:

25 Grundläggande kopiering Densitetsjustering Du kan justera densiteten manuellt genom att trycka på antingen eller. Kopiering med lösbladsmatning Flytta spaken för pappersstöd utåt och placera sedan papper med framsidan nedåt i facket för lösbladsmatning. Tips Tryck på tryck på för att ställa in en ljusare densitet och för att ställa in en mörkare densitet. Placera sidostöden i linje med papprets långsida och flytta sedan spaken för pappersstöd mot maskinen. Tryck på [AUTO] för automatisk justering av densiteten. Tryck på knappen som motsvarar pappersformatet som är inställt för facket för lösbladsmatning och tryck på [OK]. Tips Den automatiska densitetsjusteringen är standardinställningen. Tips Tryck på [PAPPERSTYP] om du har fyllt på annat papper än vanligt papper i facket för lösbladsmatning. 4 Tryck på knappen [START]. Kopiering med lösbladsmatning startar.

26 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande faxanvändning De grundläggande procedurerna för att sända ett fax, som t.ex. ange faxnumren i adressboken eller ställa in överföringsvillkoren, är enligt följande. Sända ett fax Tryck på knappen [FAX] på kontrollpanelen. Placera originalet(n). & Sid. 6 "Placering av original" i denna bruksanvisning Mata in mottagarens faxnummer genom att trycka på [ANGE FAXNUMMER] på touchpanelen eller med sifferknapparna på kontrollpanelen. Tips Om du råkar mata in fel faxnummer trycker du på [BACK SPACE] på touchpanelen för att radera en siffra åt gången. Du kan även trycka på knappen [CLEAR] på kontrollpanelen eller [RENSA] på touchpanelen för att radera alla de inmatade siffrorna. 4 Tryck på [SEND] på touchpanelen. Faxet börjar att sändas. Tips Alternativt kan du trycka på knappen [START] på kontrollpanelen för att sända ett fax. 4

27 Grundläggande faxanvändning Specificering av mottagare i adressboken Specificering av enskilda mottagare Kontroll av mottagare Tryck på [MOTTAGARE]. Tryck på fliken [ENKEL] för att visa adresslistan och tryck på mottagarens faxikon. Mottagarlistan visas på displayen. Specificering av mottagare i grupper Tryck på fliken [GRUPP] för att visa grupplistan och tryck på gruppnamnet. Tips Välj mottagaren som du vill radera och tryck sedan på [TA BORT]. Du kan ange upp till 400 mottagare (enskilda och grupper). Tryck på den valda mottagaren en gång till för att radera den. 5

28 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Inställning av överföringsvillkor Radering av reserverade överföringar Tryck på [VAL]. Tryck på [JOBBSTATUS]. Skärmbilden för inställning av överföringsvillkor visas. Tryck på eller för att växla mellan de olika sidorna. Tryck på [FAX], välj den reserverade överföringen som du vill radera och tryck på [TA BORT]. Tryck på [TA BORT] på bekräftelseskärmen. Den reserverade överföringen raderas. Tips UPPLÖSNING: Ställ in upplösningen med hänsyn tagen till originalets skärpa. ORIGINALFORMAT: Ställ in scanningsformatet för originalet. Tryck på [OK] när alla poster har ställts in. 6

29 Grundläggande faxanvändning Kontroll av kommunikationsstatus (logg) Tryck på [JOBBSTATUS]. Registrering av mottagare Tryck på knappen [USER FUNCTIONS] på kontrollpanelen och sedan på [ADRESS] på touchpanelen. Välj fliken [LOGGAR] och tryck sedan på [SÄND]. Tryck på en ledig knapp för att skapa en ny mottagare och tryck på [INMATNING]. Tips Tryck på [MOTTAGN] för att kontrollera faxmottagningsloggen. Listan över kommunikationsstatus visas. Om [OK] anges under Status, har överföringen lyckats. Tryck på varje knapp på touchpanelen för att mata in följande uppgifter om mottagaren. Tryck på [OK] för att registrera mottagaren. Tips Välj posten i sändnings- eller mottagningsloggen för att registrera mottagare i adressboken från sändnings-/mottagningsloggens skärmbild och tryck sedan på [INMATNING]. 7

30 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande scanning Nedan beskrivs grundläggande drift av scanningsfunktion, hur du går tillväga för att lagra scannade data i en delad mapp och sedan lagra dessa data på en Windows-dator. Lagra scannade data i en delad mapp Obs Denna funktion finns endast tillgänglig när hårddisken har installerats i maskinen. Tryck på knappen [SCAN] på kontrollpanelen. 4 Ställ in [FILNAMN], FILFORMAT osv. och tryck på [OK]. Placera originalet(n). & Sid. 6 "Placering av original" i denna bruksanvisning 5 Ändra scanningsinställningarna vid behov. Tryck på [FIL] på touchpanelen. 6 Tryck på [SCANNA] på touchpanelen. Scanningen startar. 8

31 Grundläggande scanning Lagra scannade data i en delad mapp på en Windows-dator Obs Denna funktion finns endast tillgänglig när hårddisken har installerats i maskinen. Starta Windows Explorer. Ange namnet på den delade mappen där maskinens IP-adress och scannade data lagras i adressfältet i följande format och tryck sedan på [OK]. Format: \\[maskinens IP-adress] \file_share t.ex.) Om maskinens IP-adress är skall du ange \\ \file_share i adressfältet för Windows Explorer Kontakta nätverksadministratören angående maskinens IP-adress. Det kan vara praktiskt att skapa en genväg till mappen file_share eftersom steg då kan uteslutas. Lagra scannade data i en Windows-dator. Obs Scannade data som lagras i den delade mappen raderas som standard automatiskt efter 0 dagar. Se till att du lagrar dem på en Windows-dator innan dess. 9

32 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande e-filing e-filing är en funktion som lagrar dokument på maskinens hårddisk och som kan skrivas ut vid behov. Lagring av dokument Originalen lagras som e-filing-dokument på maskinen Obs Denna funktion finns endast tillgänglig när hårddisken har installerats i maskinen. Tryck på knappen [COPY] på kontrollpanelen. 4 Ange mappen som du vill lagra och dokumentnamnet och tryck på [OK]. Placera originalet(n). & Sid. 6 "Placering av original" i denna bruksanvisning Tryck på [LAGRING] och på [SPARA TILL E-FILING] på touchpanelen. 5 Tips När meddelandet Vill du skriva ut detta dokument? visas skall du trycka på [JA] om du vill göra detta och då lagras också dokumentet. Tryck på knappen [START] på kontrollpanelen för att lagra dokumenten. Tips Du kan lagra dokument inte bara genom att kopiera dem utan även genom att scanna dem eller använda skrivardrivrutinen. Läs följande guider för detaljerad information: & Scanning Guide (PDF): Chapter : BASIC OPERATION - Scan to e-filing & Printing Guide (PDF): Chapter : PRINTING FROM WINDOWS - Printing with the Best Functions for Your Needs 0

33 Grundläggande e-filing Utskrift av dokument Utskriften av dokument som finns lagrade i e-filing går till på följande sätt Obs Denna funktion finns endast tillgänglig när hårddisken har installerats i maskinen. Tryck på knappen [e-filing] på kontrollpanelen. Välj mappen på touchpanelen som innehåller det dokument som du vill skriva ut. Välj dokumentet som du vill skriva ut och tryck på [UTSKRIFT]. Utskriften startar. Tips Valda dokument kan förhandsgranskas i miniatyrbildsformat. Valda dokument kan raderas från e-filing. Detta innebär att du kan göra utskriftsinställningar som t.ex. välja dubbelsidig utskrift eller lägga till sidnummer. Specificerade sidor i dokumentet kan skrivas ut för kontroll.

34 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Grundläggande utskrift Grundläggande användning av skrivarfunktion ser ut på följande sätt. Detta gäller utskrift från en Windows-dator med en drivrutin för multifunktionsskrivare, som måste installeras i förväg. Välj [Skriv ut] i programmenyn [Arkiv]. Välj maskinens skrivardrivrutin och klicka på [Preferences] ([Egenskaper]). Välj utskriftsalternativ och klicka på [OK]. 4 Klicka på [Print] ([OK]). Utskriften startar. Tips Läs följande guide för information om hur du installerar skrivardrivrutinen i en Windows-dator: & Sid. 7 Installation av klientmjukvara i denna bruksanvisning & Software Installation Guide (PDF): Chapter : INSTALLING PRINTER DRIVERS FOR WINDOWS Läs följande guide för information om hur du installerar skrivardrivrutinen i en Macintosh-dator: & Software Installation Guide (PDF): Chapter 4: INSTALLING PRINTER DRIVERS FOR MACINTOSH

35 Grundläggande utskrift Inställning av drivrutin för multifunktionsskrivare Specificering av pappersformat eller antal kopior Klicka på fliken [Basic] i skrivardrivrutinens dialogruta Specificering av dubbelsidig utskrift eller N-up utskrift Klicka på fliken [Efterbehandling] i skrivardrivrutinens dialogruta Egenskaper Om finishern är installeradkan du välja Häfta eller Hålslå Tips Välj "Antal sidor per ark" för att skriva ut flera sidor på ett enda ark. Sidorna förminskas automatiskt så att de får plats på det valda pappersformatet och skrivs ut. IN 4IN Specificera Omslagsutskrift Klicka på fliken [Pappershantering] i skrivardrivrutinens dialogruta Egenskaper Inställning av bildkvalitet Klicka på fliken [Bildkvalitet] i skrivardrivrutinens dialogruta Egenskaper Utskrift av teckensträngar eller bilder på pappersbakgrunden Klicka på fliken [Effekter] i skrivardrivrutinens dialogruta Inställning av uteslut tomma sidor Klicka på fliken [Annat] i skrivardrivrutinens dialogruta Egenskaper Utskrift med mallar Klicka på fliken [Mallar] i skrivardrivrutinens dialogruta Egenskaper

36 Kapitel GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING Användning av grundmeny Tryck på knappen [MENU] på kontrollpanelen för att använda mallar och kontrollera utskriftsräkneverket. Logga in och tryck på knappen [MENU] på kontrollpanelen när funktionen användarkontroll har aktiverats Menyfönstret för en inloggad användare visas Du kan registrera mallar som används ofta, en mallgrupp eller en genväg till modulen med externt gränssnitt En genväg kan även registreras eller raderas i läge TopAccess Läs följande guide för detaljerad information: TopAccess Guide (PDF): Chapter 9: [My Account] Tab Page Område för visning av användarnamn Här visas namnet på användaren som loggar in. Knappen [EXTENSION] Den aktiveras när modulen med externt gränssnitt har installerats Kontakta din servicetekniker för mer information. Område för visning av rolldata Här visas tillgängliga rolldata för en inloggad användare 5. Knappen [ANVÄNDARE] Här visas den genväg som kan användas av den användare som loggar in 6. Knappen [ALLMÄN] Här visas genvägen som alla användare kan använda 7. Område för visning av genväg Här visas genvägen som har registrerats i menyfönstret 4. Räkneverk för totalt antal utskrifter Här visas räkneverket för totalt antal utskrifter för användaren som loggar in Antalet utskrifter som går att göra visas beroende på maskinens inställningar Obs Markeringen eller visas på ikonerna i området för visning av rolldata beroende på vilken behörighet användaren har. Funktionerna med markeringen går inte att använda. Vissa funktioner med markeringen går inte att använda. 4 Du kan skapa en mall med flera funktioner som används ofta så att du kan använda dem när du vill. På så sätt behöver du inte utföra komplicerade inställningar varje gång. Mallar kan användas för kopiering och scanning samt för att skicka fax. Läs följande guider för detaljerad information: & Bruksanvisning för kopieringsfunktioner (PDF): "Kapitel 6: MALLAR" & TopAccess Guide (PDF): "Chapter 5: [Registration] Tab Page - [Registration] Tab Page Overview När funktionen användarkontroll inte används visas den publika mallgruppen och räkneverket för totalt antal utskrifter. [ANVÄNDARE] och [ALLMÄN] visas när funktionen användarkontroll är aktiverad.

37 Kapitel UNDERHÅLL Byte av tonerkassett 6 Byte av resttonerbehållare 7 Byte av klammerkassett 8 Normal rengöring 4

38 Kapitel UNDERHÅLL Byte av tonerkassett Byt ut tonerkassetten enligt följande procedurer när meddelandet "Byt tonerkassett ***" visas på touchpanelen. 4 Öppna frontluckan. Dra ut förseglingen rakt ut i pilens riktning. 5 Ta bort färgtonerkassetten som du vill byta ut. Sätt i den nya tonerkassetten rakt längs med stödet tills det tar stopp. 6 0 Skaka den nya tonerkassetten väl för att lossa tonern inuti. Stäng frontluckan genom att trycka på båda kanter. VARNING Försök aldrig att tända eld på tonerkassetter. Kassera gamla tonerkassetter och resttonerbehållare i enlighet med lokal lagstiftning. 6

39 Byte av resttonerbehållare Byte av resttonerbehållare Byt ut resttonerbehållaren enligt följande procedur när meddelandet "Kassera använd tonerkassett" visas på touchpanelen. 4 Y M C K Öppna frontluckan och sätt in fingrarna i resttonerbehållarens främre skåror och ta sedan ut den mot dig samtidigt som du trycker ned den övre spärren. För in rengöraren genom framkallarens servicehål, tills det tar stopp. 5 Dra ned de 4 gröna spakarna som finns under tonerkassetten. Dra ut rengöraren igen tills du ser det runda hålet. Upprepa gånger för var och en av de 4 färgerna. Sätt tillbaka de 4 gröna spakarna under tonerkassetterna när du är klar med rengöringen av LED-skrivhuvudet. 6 Ta ut LED-skrivarhuvudets rengörare från luckan. OBSERVERA Försök aldrig att tända eld på resttonerbehållare. Kassera gamla tonerkassetter och resttonerbehållare i enlighet med lokal lagstiftning. Sätt in en ny resttonerbehållare och stäng frontluckan genom att trycka på båda kanter. 7

40 Kapitel UNDERHÅLL Byte av klammerkassett Byt ut klammerkassetten enligt följande procedurer när meddelandet Fyll på häftklammer visas på touchpanelen. Häftningsenhet på finishern med sadelhäftning 4 Öppna frontluckan till finishern. Installera ett nytt klammermagasin i klammerkassetten. 5 Ta bort klammerkassetten. Installera klammerkassetten. 6 Ta ut det tomma klammermagasinet ur klammerkassetten. Stäng finisherns frontlucka. 8

41 Byte av klammerkassett Sadelhäftningsenheten i finishern med sadelhäftning 4 Öppna finisherns vänstra lucka. Installera en ny klammerkassett. 5 Ta bort klammerkassetten. Stäng finisherns vänstra lucka. Dra förseglingen som håller samman häftklamrarna rakt utåt. 9

42 Kapitel UNDERHÅLL Häftningsenhet på inre finisher 4 Lyft upp kontrollpanelen och öppna finisherns frontlucka. Ta bort klammerkassetten. 5 Flytta finishern åt vänster samtidigt som du håller i spaken tills det tar stopp. Tryck på knapparna på båda sidor av kassetten och ta ut klammermagasinet. 6 Öppna Hålslagsenheten när du trycker på spaken. Installera ny klammerkassett. 40

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan

Läs mer

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på CD-romskivan

Läs mer

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på DVD-skivan med

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på CD-romskivan

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST Lista över våra bruksanvisningar En del av dessa bruksanvisningar är utskrifter, andra finns som PDF-filer på CD-romskivan

Läs mer

LÄS DETTA FÖRST. MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Snabbguide för användare

LÄS DETTA FÖRST. MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Snabbguide för användare LÄS DETTA FÖRST MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Snabbguide för användare 009, 00 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken

Läs mer

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare

Läs denna handbok FÖRST. DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare Läs denna handbok FÖRST DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Snabbguide för användare 00 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Användarmanual för AirPrint

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Användarmanual för AirPrint DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Användarmanual för AirPrint 2013 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Användarmanualen får inte reproduceras i någon

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 03 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Bruksanvisning för kopieringsfunktioner 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Handbok för felsökning 2014 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC. Förord

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning 0-04 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig auktorisation från TTEC.

Läs mer

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för felsökning

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för felsökning MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Handbok för felsökning 2009, 2010 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Bruksanvisning för kopieringsfunktioner DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Bruksanvisning för kopieringsfunktioner 0 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får

Läs mer

Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas.

Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas. Snabbmanual Det här är en snabbmanual som förklarar vissa utvalda funktioner som din maskin kan hantera och hur eventuella driftstörningar åtgärdas. På CD-skivan som medföljde leveransen av maskinen finns

Läs mer

Snabbguide DX-C200. Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen. Felsökning

Snabbguide DX-C200. Namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skanner-funktionen. Använda faxfunktionen. Felsökning DX-C200 Snabbguide Namn och placering Använda kopiatorfunktionen Använda skanner-funktionen Använda faxfunktionen Felsökning Avlägsna papper som har fastnat Skrivarpatroner Denna handbok ska läsas noga

Läs mer

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer 6 6 Alfanumerisk knappsats

Läs mer

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrollpanel Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. ABC DEF Menyer GHI

Läs mer

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrollpanel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrollpanel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok.? Menyer GHI PRS

Läs mer

TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR

TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR TOSHIBA PÅ GU, INFO TILL SKRIVARVÄRDAR 1. Touchpanelen På Grundmenyn finns 99% av kopieringsfunktionerna som kommer att användas. (Dubbelsidigt, Häftning, Färgläge) Fullfärg: Allt som kopieras kommer att

Läs mer

Din manual OLIVETTI D-COLOR MF3000 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3964382

Din manual OLIVETTI D-COLOR MF3000 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3964382 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för OLIVETTI D-COLOR MF3000. Du hittar svar på alla dina frågor i OLIVETTI D-COLOR MF3000

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för kopieringsfunktioner

MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM. Handbok för kopieringsfunktioner MULTIFUNKTIONELLA DIGITALA SYSTEM Handbok för kopieringsfunktioner 00 TOSHIBA TEC CORPORATION Alla rättigheter förbehålles Alla rättigheter förbehålles enligt lagen om upphovsrätt. Handboken får inte kopieras

Läs mer

Din manual CANON LBP-810 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536496

Din manual CANON LBP-810 http://sv.yourpdfguides.com/dref/536496 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för CANON LBP-810. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Administratörshandbok

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM. Administratörshandbok DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM / DIGITALA FLERFUNKTIONSSYSTEM Administratörshandbok 2012-2014 TOSHIBA TEC CORPORATION Med ensamrätt Bruksanvisningen får inte kopieras i någon form utan skriftlig

Läs mer

De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok.

De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. Xerox ConnectKey.0-teknik Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer

Läs mer

Kopiera. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare

Kopiera. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare Kopiera Det här kapitlet innehåller: "Vanlig kopiering" på sida 3-2 "Justera kopieringsalternativ" på sida 3-3 "Grundinställningar" på sida 3-4 "Bildjusteringar" på sida 3-8 "Justeringar för bildplacering"

Läs mer

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan:

Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: Utskrift och kopiering en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB kontakt placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning på maskin 4 4. Utskrift från FollowMe kön 5 5. Utskrift från USB 6 6.

Läs mer

Grundläggande utskrift

Grundläggande utskrift Grundläggande utskrift Det här avsnittet omfattar: "Fylla på papper i fack 1 (flerfunktionsfack) för enkelsidig utskrift" på sida 2-9 "Fylla på papper i fack 2 5 för enkelsidig utskrift" på sida 2-13 "Fylla

Läs mer

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrollpanel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 5 Öppna lock för bläckpåfyllning Menyer

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund LASERJET ENTERPRISE MFP Lathund M725dn M725f M725z M725z+ Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne

Läs mer

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. ABC DEF Menyer GHI PQRS

Läs mer

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg Kontrollpanel De tillgängliga apparna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Information om appar och funktioner finns i Användarhandbok. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Hem öppnar appens huvudskärm. Ström/aktivera

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Installationsanvisningar för programvaran Svenska LB9154001 INLEDNING Funktioner P-touch Editor Skrivardrivrutin P-touch Address Book (endast i Windows ) Gör det enkelt

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter macintosh. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter macintosh. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter macintosh Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient och skrivare på din privata dator Installation av klient För att kunna skriva ut i Cirratosystemet behöver

Läs mer

Så här kopierar du ELLER. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Kontrollpanelen. Med dokumentmataren. Med dokumentglaset

Så här kopierar du ELLER. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Kontrollpanelen. Med dokumentmataren. Med dokumentglaset Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Så här kopierar du Tjänster Hem Jobbstatus Pekskärm Start Rensa allt Stopp. Placera dokumenten med framsidan uppåt i dokumentmatarens inmatningsfack. Justera pappersstödet

Läs mer

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP-SERIEN. Lathund

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP-SERIEN. Lathund LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP-SERIEN Lathund Skriva ut på specialpapper, etiketter eller OH-film 1. Klicka på Skriv ut i menyn Arkiv i programmet. 2. Markera skrivaren och klicka på Egenskaper eller Inställningar.

Läs mer

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660

Din manual SHARP MX-M260 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3940660 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- M260. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

OnLine manual. Start. Klicka på denna Start knapp.

OnLine manual. Start. Klicka på denna Start knapp. OnLine manual Start Klicka på denna Start knapp. UTSKRIFT Denna manual beskriver skrivarfunktionerna i Toshiba e-studio 6 MFP. För information om de följande ämnena vänligen se; Användarmanualen för Toshiba

Läs mer

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Lathund M570 Använd direkt USB-utskrift 1. Anslut USB-flashenheten till USB-porten på produktens framsida. 2. Menyn USB-minne öppnas. Bläddra genom alternativen med hjälp av

Läs mer

Version 1.0 Juli Kontorsefterbehandlare LX. Användarhandbok

Version 1.0 Juli Kontorsefterbehandlare LX. Användarhandbok Version 1.0 Juli 2008 Kontorsefterbehandlare LX Användarhandbok Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network och Windows Server är antingen varumärken eller registrerade varumärken som tillhör

Läs mer

Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV

Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV Guide för installation av programvara NPD4758-00 SV Installation av programvara Anmärkning för USB-anslutning: Anslut inte USB-kabeln förrän du instrueras att göra det. Om denna skärm visas, klicka på

Läs mer

Lösa problem med utskriftskvaliteten

Lösa problem med utskriftskvaliteten I följande tabeller kan du söka efter lösningar på utskriftsproblem som kan inträffa. Kontakta inköpsstället om du inte kan lösa problemet. Du kan ha en skrivardel som behöver rengöras eller ersättas av

Läs mer

Så här kopierar du. Eller. Xerox WorkCentre 5945/5955 multifunktionsskrivare. Tjänster Hem. Jobbstatus. Pekskärm. Start.

Så här kopierar du. Eller. Xerox WorkCentre 5945/5955 multifunktionsskrivare. Tjänster Hem. Jobbstatus. Pekskärm. Start. Xerox WorkCentre 9/9 multifunktionsskrivare Så här kopierar du. Placera dokumenten med framsidan uppåt i dokumentmatarens inmatningsfack. Justera pappersstödet så att det ligger. Tryck på på kontrollpanelen

Läs mer

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i Handbok för kopiator innan du använder maskinen. Handbok för nätverk För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen. Inledning Den här handboken innehåller instruktioner om maskinens

Läs mer

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats - personalmaskin 3 4. Inloggning och utloggning på maskin

Läs mer

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska

Börja här. Justera bläckpatronerna utan en dator. Svenska Börja här Justera bläckpatronerna utan en dator Se till att du har följt instruktionerna på sidan Inställningar så att maskinvaran är installerad. Fortsätt med följande steg för att optimera utskriftskvaliteten.

Läs mer

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se

Lexmark C750. Versionsinformation. augusti 2001. www.lexmark.se Lexmark C750 Versionsinformation augusti 2001 www.lexmark.se 1 Rikta in bildöverföringsenheten För bästa utskriftskvalitet, se till att du riktar in bildöverföringsenheten när du har bytt ut den eller

Läs mer

Din manual HP LASERJET 5000

Din manual HP LASERJET 5000 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP LASERJET 5000. Du hittar svar på alla dina frågor i HP LASERJET 5000 instruktionsbok

Läs mer

SHARP TWAIN AR/DM. Bruksanvisning

SHARP TWAIN AR/DM. Bruksanvisning SHARP TWAIN AR/DM Bruksanvisning Copyright 2001 av Sharp Corporation. Alla rättigheter förbehålls. Reproduktion, adaptering eller översättning utan tidigare erhållen skriftlig tillåtelse är förbjuden,

Läs mer

Felsökning. Bruksanvisning

Felsökning. Bruksanvisning Bruksanvisning Felsökning 1 2 3 4 5 6 7 8 När maskinen inte fungerar som du vill Felsökning vid användning av kopieringsfunktionen Felsökning vid användning av Faxfunktionen Felsökning vid användning av

Läs mer

LASERJET PRO 400 MFP. Snabbreferens M425

LASERJET PRO 400 MFP. Snabbreferens M425 LASERJET PRO 400 MFP Snabbreferens M425 Optimera kopieringskvaliteten Följande inställningar för kopieringskvalitet är tillgängliga: Välj autom.: Använd den här inställningen när kopieringskvaliteten inte

Läs mer

Snabbguide NPD4499-00 SV

Snabbguide NPD4499-00 SV NPD4499-00 SV Kapitel 1 Introduktion Tack för att du har köpt den här produkten I den här snabbguiden Quick Guide () finner du en introduktion och bildbeskrivning av de grundläggande och mest använda funktionerna

Läs mer

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post...

Kopierar...5. Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6. E-post...7. Förbereda dig för att skicka e-post... Snabbguide Innehåll Kopierar...5 Göra kopior...5 Göra en snabbkopia...5 Kopiera med den automatiska dokumentmataren...5 Kopiera med skannerglaset...5 Job interrupt (Avbryta jobbet)...6 Avbryta ett kopieringsjobb...6

Läs mer

Bruksanvisning QL-700. Etikettskrivare

Bruksanvisning QL-700. Etikettskrivare Bruksanvisning Etikettskrivare QL-700 Se till att du läser igenom och förstår bruksanvisningen innan du använder maskinen. Vi rekommenderar att du förvarar den på en lättåtkomlig plats för framtida bruk.

Läs mer

Handbok för snabbinstallation

Handbok för snabbinstallation Laserskrivare HL-1030/1240/1250/1270N Handbok för snabbinstallation Du måste genomföra följande maskinvaruinställning och drivrutinsinstallation innan du kan använda skrivaren. Kontrollera först vilket

Läs mer

Version 1.0 Februari Xerox Color C75 Press Snabbstart

Version 1.0 Februari Xerox Color C75 Press Snabbstart Version 1.0 Februari 2013 2012 Xerox Corporation. Alla rättigheter förbehålls. Xerox och Xerox and Design är varumärken som tillhör Xerox Corporation i USA och/eller andra länder. BR4006 Innehållsförteckning

Läs mer

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och

7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna på indikatorlampan och Snabbguide Lär dig mer om skrivaren Använda skrivarens kontrollpanel Använd För att 7 USB-port Sätta i en USB-flashenhet i skrivaren. Obs! Endast USB-porten på framsidan stödjer flashminnen. Förstå färgerna

Läs mer

Justera utskriftsalternativ

Justera utskriftsalternativ Justera utskriftsalternativ Det här avsnittet omfattar: "Ange utskriftsalternativ" på sidan 2-19 "Välja egenskaper för en enstaka utskrift (Mac)" på sidan 2-23 "Välja utskriftskvalitetslägen" på sidan

Läs mer

DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM

DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM MODELL: MX-300N MX-700N DIGITALT MULTIFUNKTIONELLT FULLFÄRGSSYSTEM Snabbstartsmanual Allmän information Funktioner för maskinen och förklaring av hur du placerar original och fyller på papper. Kopiera

Läs mer

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll

MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING. Innehåll MX-FR43U DATASÄKERHETSPROGRAM BRUKSANVISNING Innehåll Inledning...2 När datasäkerhetsprogrammet har installerats...4 Säkerhetsinställningar för datasäkerhetsprogrammet...4 Dokumentkontrollfunktionen...4

Läs mer

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga Handbok för AirPrint Information om AirPrint Tillvägagångssätt för inställning Utskrift Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information om

Läs mer

Perkins Smart Brailler Manual

Perkins Smart Brailler Manual Perkins Smart Brailler Manual Denna manual kommer att introducera grundläggande funktioner och hantering av produkten. Skrivhuvudet Läsplatta Spak för att lossa pappret On/off-knapp Anslutning för strömadapter

Läs mer

Din manual HP CM8000 COLOR MFP http://sv.yourpdfguides.com/dref/908052

Din manual HP CM8000 COLOR MFP http://sv.yourpdfguides.com/dref/908052 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för HP CM8000 COLOR MFP. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internettjänster

Version 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internettjänster Version 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Med ensamrätt. Opublicerade rättigheter förbehålls enligt upphovsrättslagstiftningen i USA. Innehållet i denna publikation får inte reproduceras i någon

Läs mer

Snabbguide SP C221SF/C222SF. Delarnas namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skannerfunktionen. Använda faxfunktionen.

Snabbguide SP C221SF/C222SF. Delarnas namn och placering. Använda kopiatorfunktionen. Använda skannerfunktionen. Använda faxfunktionen. SP C221SF/C222SF Snabbguide Delarnas namn och placering Använda kopiatorfunktionen Använda skannerfunktionen Använda faxfunktionen Felmeddelanden Avlägsna pappersstopp Felsökning Byta ut skrivarkassetter

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Utskrift och kopiering - en guide

Utskrift och kopiering - en guide Utskrift och kopiering - en guide Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats 3 3. Inloggning och utloggning på maskin 4 4. Utskrift från GUprint-kön 5 5. Utskrift

Läs mer

Guide för Wi-Fi-inställningar

Guide för Wi-Fi-inställningar Guide för Wi-Fi-inställningar Wi-Fi-anslutningar till skrivaren Ansluta med en dator via en Wi-Fi-router Ansluta med en dator direkt Ansluta med en smartenhet via en Wi-Firouter Ansluta med en smartenhet

Läs mer

GelSprinter GXe3350N. Snabbguide

GelSprinter GXe3350N. Snabbguide GelSprinter GXe3350N Snabbguide Installation av skrivare 1)Börja med att öppna förpackningen skrivaren anlände i. Tag ut skrivare och lägg kablage och övriga tillbehör åt sidan. Placera skrivaren på en

Läs mer

Avancerade alternativ

Avancerade alternativ Avancerade alternativ Det här avsnittet omfattar: "Skriva ut separationssidor" på sida 2-67 "Skriva ut flera sidor på ett enstaka ark (N-upp)" på sida 2-68 "Skriva ut häften" på sida 2-69 "Skriva ut negativa

Läs mer

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823

Din manual SHARP MX-C310 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3873823 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SHARP MX- C310. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

Magasin 5 (tillval) Magasin 6 (mellanlägg) (tillval) Kontrollpanel. Högvolymsefterbehandlare (tillval) Kontrollpanel

Magasin 5 (tillval) Magasin 6 (mellanlägg) (tillval) Kontrollpanel. Högvolymsefterbehandlare (tillval) Kontrollpanel Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Maskinöversikt Maskinöversikt Funktioner Följande funktioner finns beroende på enhetens konfiguration: 8 Kopiering E-post Internetfax Serverfax Dokumentmatare Magasin (tillval)

Läs mer

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Komma igång Juni 2002 www.lexmark.com Informationsmeddelande om överensstämmelse med Federal Communications Commission (FCC) Denna produkt överensstämmer med gränsvärdena för en

Läs mer

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Tack för att du har valt den här produkten. Den här manualen förklarar hur

Läs mer

Snabbhandbok. WorkCentre 7132

Snabbhandbok. WorkCentre 7132 Snabbhandbok 701P44864 Maj 2006 Microsoft, MS-DOS, Windows, Windows NT, Microsoft Network och Windows Server år antingen varumårken eller registrerade varumårken som tillhör Microsoft Corporation i USA

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal

Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Utskrift, skanning och kopiering - en guide för personal Innehåll: Sidan: 1. Kortläsare och USB-kontakt - placering 2 2. Pekskärm och knappsats - personalmaskin 3 3. Pekskärm och knappsats studentmaskin

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Det här dokumentet innehåller information om programvaran Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet

Digitalkamera Bruksanvisning för programmet EPSON Digitalkamera / Digitalkamera Bruksanvisning för programmet Svenska Alla rättigheter förbehålles. Ingen del av denna skrift får återges, lagras i något system, eller överföras i någon form eller

Läs mer

Guide för Google Cloud Print

Guide för Google Cloud Print Guide för Google Cloud Print Version A SWE Beskrivning av anmärkningar Följande anmärkning används i den här bruksanvisningen: Information om hur du agerar i en viss situation eller hur du använder en

Läs mer

FIERY-PRINTCONTROLLER

FIERY-PRINTCONTROLLER FIERY-PRINTCONTROLLER MX-PEX MX-PEX2 Den här handboken beskriver inställningarna på maskinens manöverpanel som påverkas när Fiery-printcontroller installeras. Information om hur du använder Fiery-printcontroller,

Läs mer

Lasermultifunkt ionsskrivare

Lasermultifunkt ionsskrivare Lasermultifunkt ionsskrivare Snabbguide Kopiera Göra en snabbkopia 3 Från skrivarens kontrollpanel, tryck på. 4 Om du har lagt dokumentet på skannerglaset trycker du på Finish the Job (Avsluta jobbet)

Läs mer

Funktioner* blir åtkomliga när du trycker på flikarna eller Alla tjänster, till exempel: LÄGG I PAPPER E-POST

Funktioner* blir åtkomliga när du trycker på flikarna eller Alla tjänster, till exempel: LÄGG I PAPPER E-POST SKÄRMEN - Här visas vilka funktioner som finns tillgängliga på maskinen samt allmän information. ÅTERSTÄLL ALLT - Återställer funktioner till grundinställningar PAUS - Avbryter pågående jobb START - Startar

Läs mer

MODELL: MX-2300N MX-2700N. Bruksanvisning

MODELL: MX-2300N MX-2700N. Bruksanvisning MODELL: MX-2300N MX-2700N Bruksanvisning INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM DEN HÄR HANDBOKEN.................... 2 MANUALER SOM MEDFÖLJER MASKINEN.... 2 1 INNAN DU ANVÄNDER MASKINEN DELARNAS NAMN OCH FUNKTIONER...........

Läs mer

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin

Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Snabbguide för Universal skrivardrivrutin Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Version B SWE 1 Översikt 1

Läs mer

Handbok för Wi-Fi Direct

Handbok för Wi-Fi Direct Handbok för Wi-Fi Direct Enkel installation med Wi-Fi Direct Felsökning Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Enkel installation med Wi-Fi Direct Kontrollera

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L6300DW HL-L6300DWT HL-L6400DW HL-L6400DWT Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin som snabbreferens.

Läs mer

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning

DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM. Handbok för felsökning DIGITALA FLERFUNKTIONELLA FÄRGSYSTEM Handbok för felsökning Bilderna på maskinen som används i detta dokument kan skilja sig från hur din maskin faktiskt ser ut. Innehåll Felsökning... När pappersstopp

Läs mer

3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge.

3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge. Snabbguide Använd För att 3 Knappen viloläge Aktivera viloläge eller standbyläge. Indikatorlampa Fast grönt Skrivarstatus Skrivaren är på, men i viloläge. För skrivarmodeller med tvåradig skärm Lär dig

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning

Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning Referensguide Kortfattade förklaringar för vardaglig användning HL-L5000D HL-L5100DN HL-L5100DNT HL-L5200DW HL-L5200DWT HL-L6250DN Brother rekommenderar att du har den här guiden i närheten av din Brother-maskin

Läs mer

Version 2.0 December 2010. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Användarhandbok

Version 2.0 December 2010. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Användarhandbok Version 2.0 December 2010 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Användarhandbok 2011 Xerox Corporation. Alla rättigheter förbehålls. Opublicerade rättigheter förbehålls enligt upphovsrättslagstiftningen

Läs mer