Tjänstemän Josefin, stadsbyggnadschef Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör. Underskrifter Sekreterare...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänstemän Josefin, stadsbyggnadschef Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör. Underskrifter Sekreterare..."

Transkript

1 Protokoll Nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Agneta Åkerberg (C) Övriga förtroendevalda Tjänstemän Josefin, stadsbyggnadschef Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör Paragrafer Justering Ordföranden samt Agneta Åkerberg Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Ordförande... Christer Norrman Justerare... Agneta Åkerberg Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Nina Andersson

2 35 Yttrande om åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Beslut Trafiknämnden beslutar 1 Skicka yttrandet till Trafikverket Sammanfattning Falkenbergs kommun anser att det saknas tillräckligt bra underlag för att kunna bedöma om en sänkning av hastighetsbegränsningen utan fysisk åtgärd är det mest lämpliga. Framförallt saknas trafikolycksanalyser. Det är tveksamt om det är möjligt att uppnå acceptans för hastighetssänkningen hos trafikanterna och därför anser inte Falkenbergs kommun att förslaget kommer att bidra till att Trafikverkets fastställda hänsynsmål uppnås. Bakgrund Falkenbergs kommun har tagit emot förslaget om systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard i Hallands län för yttrande. Syftet med arbetet är bland annat att värna om framkomlighet och restider utifrån trafiksäkerhets- och miljökrav enligt Trafikverkets fastställda hänsynsmål. Inriktningen är att ej mötesfria vägar med 2000 fordon eller mer per dygn år 2025 ska ha max 80 km/h. Åtgärder för höjda hastighetsgränser ska i första hand ske inom funktionellt prioriterat vägnät. Justeringen bör inte ge ökat CO 2 -utsläpp totalt på nationell nivå och anpassningen ska ge mindre plottrighet för skyltade hastigheter. Fyra vägsträckor i Falkenbergs kommun är berörda och föreslås få sänkt hastighet från 90 km/h till 80 km/h. Enligt förslaget ska tre av fyra vägsträckor i Falkenbergs kommun skyltas om 2016 och den fjärde skyltas om I Halland i övrigt föreslås ytterligare sex vägsträckor skyltas om med sänkt hastighet. Två av dessa föreslår Trafikverket åtgärdas 2016 och de övriga Generella övergripande synpunkter på remissen Falkenbergs kommun är positivt inställd till att Trafikverket arbetar med trafiksäkerhet och är generellt sett också positiv till hastighetssänkningar. Falkenbergs kommun saknar en mer detaljerad och objektspecifik konsekvensbeskrivning för de enskilda vägarna. Framförallt saknas trafikolycksanalyser. De effektsamband som finns är schabloniserade och kan inte användas för bedömning av effekter av åtgärder på 2 (9)

3 enskilda vägar. De omnämnda vägarna skiljer sig åt och det är även stora skillnader i vägstandard på den enskilda vägen lokalt utmed sträckorna. Trafikanternas acceptans för sänkt hastighet är viktig för att uppnå efterfrågad effekt. Flera av vägarna är utformade för höga hastigheter hela eller delar av sträckorna och där är det tveksamt om acceptans kan uppnås utan fysisk trafiksäkerhetsåtgärd. Vi ställer oss därför mycket tveksamma till att endast föreslagna hastighetssänkningar kommer att bidra till hänsynsmålens olika delmål. För att uppnår önskad effekt på trafiksäkerheten anser vi att det är viktigt att hastighetssänkningar bör ske i samverkan med fysiska trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Ett fåtal av de svåra, allvarliga eller dödsolyckor som finns inrapporterade till STRADA är mötesolyckor. Dessutom har flertalet av dessa olyckor skett där hastigheten är lägre än 90 km/h vilket stärker vår bild av att en konsekvensbeskrivning behövs.. Den långa tiden på 7 år från beslut till genomförande av hastighetssänkningen gör att många förutsättningar hinner ändras för mycket. Falkenbergs kommun att det saknas tillräckligt bra underlag för att kunna bedöma om en sänkning av hastighetsbegränsningen utan fysisk åtgärd är det mest lämpliga. Kompletterande beskrivning av några av de aktuella vägsträckorna i Hallands län. Väg 150 Väg 150 mellan Falkenberg och Torup är utpekad i Falkenbergs översiktsplan som pendlingsstråk. Vägen angör väg 26 och är en viktig anknytning till Hallands inland, E4 och övriga Sverige. Sträckan varierar mycket i standard och vägbredd. Väg 601 och väg 767 Vägen byter nummer i Heberg. Söderut är det väg 601 och norrut 767. Väg 601/767 används i hög grad för omledning av trafik från E20 i samband årligt underhåll eller i samband med trafikolyckor och akuta avstängningar. Vägen används också för arbetspendling lokalt av oskyddade trafikanter eftersom det saknas gång- och cykelbana mellan Holm och Heberg. Väg 153 Mellan Fegen och Jönköpings länsgräns har vägen nummer 153 och inte Väg 153 är ett utpekat huvudstråk i Falkenbergs kommuns översiktsplan. Vägen belastas till stor del av godstransporter till och från Varbergs hamn, Södra cell i Värö samt Gekås i Ullared. Vägen är viktig ur näringslivets perspektiv. Vägens standard skiljer sig mycket från de ovan nämnda vägarna. 3 (9)

4 36 Beslut Trafiknämnden beslutar 1 Överlämna förslaget på avgift för parkeringsdispens till kommunfullmäktige för antagande Avgift på 100 kr/dag och maximalt belopp 500 kr/vecka för parkeringsdispens. Tillståndet gäller max en månad därefter får nytt tillstånd sökas. Beslutsunderlag Information från övriga kommuner Sammanfattning av ärendet I Falkenbergs kommun hanterar vi ett antal olika parkeringstillstånd och dispenser. Dispenser skrivs ut till hantverkare vid arbete där behov finns av korta avstånd till fordonet. Dispenser skrivs även ut till privatpersoner för att parkera på gång- och cykelbana i samband med flytt. Efter att det infördes nya regler för nyttoparkeringskort har önskemålen om parkeringsdispens ökat framför allt bland hantverkarna och man har även angett som skäl till dispensen att slippa betala parkeringsavgift. Förslaget är därför att införa avgift på parkeringsdispenserna. Ekonomi Intäkter för avgift och kostnad för administration. Dock beräknas intresset minska kraftigt för parkeringsdispens vilket också är syftet med avgiften. Övervägande Efter att det infördes nya regler för nyttoparkeringskort har önskemålen om parkeringsdispens ökat framför allt bland hantverkarna. Under en period 2015 var det 17 fordon som stod på Rådhustorget samtidigt. De flesta av ansökningarna kom in samma dag och med önskemål om att de skulle gälla omedelbart. Även under 2016 har det under en period kommit in ett antal ansökningar om att få parkera på torget där man uppgett som skäl att slippa betala parkeringsavgift. För att styra upp så att inte dispenserna används istället för nyttoparkeringskort och minska bilparkeringarna på Rådhustorget föreslås en avgift för dispenserna. Fordon som står parkerade med tillstånd på Rådhustorget ställer också till med problem. Många ser bilarna som står där och tror att parkering är tillåten, vilket gör att även bilister parkerar där om de ska till bankomat eller besöka stadshuset. Hur gör andra kommuner? 4 (9)

5 Halmstad: Kostnad endast för Halmstads innerstad. Giltighet Taxa för körande samt lastning/lossning Taxa för parkering 1 dag(ansökt minst 3 dagar innan) 150 kr/fordonsekipage 150 kr/ fordonsekipage 1 dag (sen ansökan) 200 kr/ fordonsekipage 200 kr/ fordonsekipage 1 månad 750 kr/ fordonsekipage 750 kr/ fordonsekipage 1 år 7500 kr/ fordonsekipage 7500 kr/ fordonsekipage Regelverk Halmstad: Dispens ges vid akuta behov såsom vattenläcka, reparation glasruta osv. Dispens kan även ges vid större arbeten som kräver lastning och lossning i direkt anslutning till fastigheten. Dispens för parkering inom parkeringsförbud ska vara extra restriktiv. Varje sammanhängande dispensperiod räknas som en dispens. Krävs dispens med än 5 dagar i rad ska avgiften vara 750 kr per ekipage. Är perioden längre än en månad tas taxa för en månad och därefter dagstaxa för resterande dagar ut. Varberg är mycket restriktiva med dispenser. Men har inga avgifter. Hantverkarna får lasta av det som behövs och sedan parkera på en vanlig p-plats, eller så får de parkera innanför avspärrningarna om de har någon sådan. Vi har Nyttoparkeringskort till de hantverkare som har bilen som en verkstad och har tunga och skrymmande verktyg och maskiner, ett sådant kort ger enbart rätt att parkera upp till 24 timmar på tidsreglerade p-platser, det ger inte rätt att bryta mot trafikregler. I dag har vi inga dispenser för parkering. Förslag Period Nyttoparkeringskort Parkeringsavgift Anmärkning Dispens (förslag) Timme 10 (vardag 9-18) Dag (10) 90 ( ) 100 Vecka (71) (450) ( ) 500 Månad (308) (1800) (2000) År 3700 Text inom parentes skattat jämförelsevärde. 1 vecka = 5 dagar och 1 månad = 4 veckor i exemplet. Förslaget är en avgift på 100 kr/dag och maximalt belopp 500 kr/vecka samt att tillståndet endast kan gälla en månad därefter får nytt tillstånd sökas. Tanken är att dispensavgiften ska vara dyrare än att betala vanlig parkeringsavgift, men billigare än att ta en parkeringsanmärkning. Avgiften får tas ut även för privatpersoner som behöver dispens vid flytt eftersom det enligt kommunallagen 2 kap 2 inte får vara olika avgift för olika samhällsgrupper. 5 (9)

6 37 Delegationsbeslut Ärendelistan på mötet och lades till handlingarna 6 (9)

7 38 Underrättelser och meddelande a. Hastighet Långasandsvägen b. 18/6 Pride, Torggatan avstängd c. 30/7 Stadsloppet, Nygatan, Läroverksgatan, Halmstadvägen/Tullbron, Arvidstorpsvägen avstängd 7 (9)

8 39 Skrivelser för kännedom a) Villaägarna 8 (9)

9 40 Övriga frågor a) Frågan om upphävande av felaktig LTF på Sanddynevägen togs upp. Ltf:en upptäcktes i samband med en hastighetskontroll av polisen som också tillstyrker bashastigheten 50 km/h. Beslut Trafiknämnden beslutar 1 Upphäva föreskrift om 70 km/h på Sanddynevägen b) Informerades om att Samhällsbyggnadsavdelningen kommer att ansöka om sänkt hastighet på väg 768 mellan Morup och väg (9)

Avgift för parkeringsdispens. KS

Avgift för parkeringsdispens. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-10-25 333 Avgift för parkeringsdispens. KS 2016-135 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Fastställa

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 7-16 Sammanträdesdatum 2016-10-12 Sammanträdestid 8.30-945 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C)

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-3 Sammanträdesdatum 2015-05-13 Sammanträdestid 11-1128 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Inge Emanuelsson,

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2016-1 Sammanträdesdatum 2016-01-20 Sammanträdestid 11.40-11.55 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Catharina

Läs mer

Protokoll Nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr Sammanträdesdatum Sammanträdestid Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2016-6 Sammanträdesdatum 2016-08-17 Sammanträdestid 1200-1230 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Övriga förtroendevalda

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens Protokoll Nr 8-16 Sammanträdesdatum 2016-11-09 Sammanträdestid 8.30-9.00 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg

Läs mer

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Ordföranden samt Yen Gunnarsson. Underskrifter Sekreterare...

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Ordföranden samt Yen Gunnarsson. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2014-6 Sammanträdesdatum 2014-08-13 Sammanträdestid 0900-0930 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Tjänstemän Inge Emanuelsson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Trafiknämnden Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2018-03-14 Sammanträdestid 12.15-12.20 Närvarande Ledamöter Lars Agbrant (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Tjänstemän

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-6 Sammanträdesdatum 2015-09-16 Sammanträdestid 12-1215 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Catharina Rydberg

Läs mer

Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C)

Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C) Protokoll Trafiknämnd Sammanträdesdatum 2018-12-05 Sammanträdestid 12.15-12.30 Ledamöter Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C) Övriga närvarande Josefin Selander, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 2015-1 Sammanträdesdatum 2015-01-21 Sammanträdestid 12.15-12.30 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Göran Löfquist (M)

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Gotlands län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Gotlands län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Gotlands län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Jönköpings län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Jönköpings län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Jönköpings län 2016-01-31 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västernorrlands län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västernorrlands län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Västernorrlands län 2016-02-24 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Nationell rapport

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Nationell rapport Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Nationell rapport 2016-03-01 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Örebro län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Örebro län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Örebro län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Kronoberg län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Kronoberg län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Kronoberg län 2016-01-31 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard svar på remiss från kommunstyrelsen

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard svar på remiss från kommunstyrelsen Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (7) 2016-03-22 Handläggare Sofia Regnell Telefon: 08-508 09 021 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2016-04-14 Åtgärder för

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Dalarnas län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Dalarnas län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Dalarnas län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C)

Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C) Protokoll Trafiknämnd Sammanträdesdatum 2018-11-07 Sammanträdestid 12:15-12:20 Ledamöter Lars Agbrant (M) Jan Dickens (S) Bo-Gunnar Andersson (C) Övriga närvarande Josefin Selander, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-09-01, kl.08:30-11:15 Plats: Regionens hus sal A 13 Remiss, Förslag till nya föreskrifter för väg 30, Kronobergs län TRV

Läs mer

Trafikkonferens 2015-06-03. Stefan Johansson, SSYt

Trafikkonferens 2015-06-03. Stefan Johansson, SSYt Trafikkonferens 2015-06-03 Stefan Johansson, SSYt Pendlarparkering Trafikverkets tjänsteutbud 2013 Trafikverket ska inte erbjuda särskilda platser för parkering av vägfordon utöver på rastplats och parkerings-/rastficka

Läs mer

Justering av hastighetsgränser för ökad trafiksäkerhet (Regionala hastighetsanalyser)

Justering av hastighetsgränser för ökad trafiksäkerhet (Regionala hastighetsanalyser) TMALL 0141 Presentation v 1.0 Justering av hastighetsgränser för ökad trafiksäkerhet (Regionala hastighetsanalyser) Fortsatt anpassning av hastigheterna - Fastställelse av plan 2014 Denna plan ska bidra

Läs mer

Notariatet, kommunhuset i Högsby. Ulla Nilsson Sekreterare. 2 Remissvar - Trafikverkets förslag till hastighetsbegränsningar inom Högsby kommun

Notariatet, kommunhuset i Högsby. Ulla Nilsson Sekreterare. 2 Remissvar - Trafikverkets förslag till hastighetsbegränsningar inom Högsby kommun Trafiknämnd Högsby 2016-05-16 Tid för sammanträde måndagen den 23 maj 2016 kl. 11:30 Kallelse 1 (1) Ersättarna för kännedom Lokal Notariatet, kommunhuset i Högsby Anders Svensson Ordförande Ulla Nilsson

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västerbottens län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västerbottens län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Västerbottens län 2016-02-25 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till

Läs mer

Trafiknämnden. Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Närvarande

Trafiknämnden. Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Närvarande Trafiknämnden Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2018-01-24 Sammanträdestid 11.55-12.30 Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Bo-Gunnar Andersson

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-2 Sammanträdesdatum 2015-03-11 Sammanträdestid 11-1210 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Inge Emanuelsson,

Läs mer

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna

Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna Juli 2013 Så här tycker Ö-viksborna hittills om hastighetsplanen och de föreslagna hastighetsgränserna I dagsläget har det kommit in ca.170 st synpunkter och en del frågor på hastighetsplanen. Här kommer

Läs mer

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-09-01, kl.08:30-11:15 Plats: Regionens hus sal A 12 Remiss, Förslag till nya föreskrifter för väg 30, Jönköpings län TRV

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 1701, Skåne län

Förslag till nya föreskrifter för väg 1701, Skåne län REMISS 2016-07-12 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/44550 Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 kajsa.bergman@ trafikverket.se Direkt: 0707246637

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Jämtlands län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Jämtlands län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Jämtlands län 2016-03-01 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Kartor som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. TDOK 2010:26 Mall_Brev v.3 (Fastställd av ) 1(11) Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter på väg E6, Hallands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 105, Skåne län

Förslag till nya föreskrifter för väg 105, Skåne län REMISS 2016-07-12 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/53913 Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 kajsa.bergman@ trafikverket.se Direkt: 0707246637

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 2014-2 Sammanträdesdatum 2014-03-12 Sammanträdestid 1230-1315 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Rune Niserius (M), ordförande Fredrik Johansson (S), vice ordförande Bo-Gunnar Andersson (C)

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 180, Västra Götalands län

Förslag till nya föreskrifter för väg 180, Västra Götalands län REMISS 2019-05-14 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2019/44464 Trafikverket Region Väst Henrik Lagerholm Trafikmiljö Besöksadress: Vikingsgatan 2-4, GÖTEBORG Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se henrik.lagerholm@

Läs mer

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Ärendenummer Dokumentdatum TRV 2016/32548 2016-09-26 Sidor 1(3) Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Remissomgång: 1 Remiss har sänts till och besvarats enligt följande: Mottagare Luleå

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Skåne län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Skåne län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Skåne län 2016-01-31 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas

Läs mer

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör Protokoll Nr 2014-8 Sammanträdesdatum 2014-11-12 Sammanträdestid 9.00-9.40 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Tjänstemän Linda Larsson,

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 69 Den 2012-06-05 Kommunstyrelsen 2012-06-05 4 Teknik- och fritidsutskottet 2012-05-30 8 Ks 69 Tfu 92 Dnr 2012.193 511 Smedjebackens

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/7736

Ärendenr: TRV 2013/7736 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd Stefan Johansson Enhet Samhällsbehov Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.u.johansson@trafikverket.se Direkt: 010-123

Läs mer

Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län

Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län TJÄNSTESKRIVELSE Datum Dnr 2016-08-10 16-040 Regionstyrelsen Trafikverkets remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 53, Södermanlands län Trafikverket vill genom en remissprocess i två steg inhämta

Läs mer

Förslag till nya föreskrifter för väg 573, Kalmar län

Förslag till nya föreskrifter för väg 573, Kalmar län REMISS 2016-12-08 Ärendenr: Enligt sändlista TRV 2016/106106 Trafikverket Region Syd Trafikmiljö Besöksadress: Björkhemsvägen 17, KRISTIANSTAD Telefon: 0771-921 921 gunlog.magnusson@ trafikverket.se Förslag

Läs mer

Systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas standard. Lycksele Richard Hultmar Sktm

Systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas standard. Lycksele Richard Hultmar Sktm Systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas standard Lycksele 2013-04-11 Richard Hultmar Sktm Hastighetsfrågan i planeringsdirektivet Det är viktigt att systematiskt fortsätta anpassa hastighetsgränserna

Läs mer

Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306

Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 38 Medborgarförslag om att enkelrikta trafiken på S:t Lars Kyrkogata. (AU 14) KS 2013-306 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Ärende nr: TRV 2012/87759

Ärende nr: TRV 2012/87759 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt N Kungatan 1, Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se 010-1235940

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 108 Dnr KS/2017:300. Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 108 Dnr KS/2017:300. Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-06-04 1 (1) Sida 108 Dnr KS/2017:300 Flytt av hastighetsskyltar i Västra Harg - svar på motion Bakgrund Liberalerna har genom Tobias

Läs mer

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S)

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Protokoll Nr 2014-5 Sammanträdesdatum 2014-06-12 Sammanträdestid 1230-1300 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Övriga förtroendevalda Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson

Läs mer

Torstein Tysklind, ekonomichef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom. Bo Jönebratt (L)

Torstein Tysklind, ekonomichef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom. Bo Jönebratt (L) Tekniska nämnden 2016-05-26 1 (5) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-15.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard (TRV 2016/19427)

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard (TRV 2016/19427) Yttrande Sida 1 av 5 Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard (TRV 2016/19427), regional planupprättare och regionalt utvecklingsansvarig i länet,

Läs mer

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN 1 NYA HASTIGHETER I UPPSALA KOMMUN 2013 beslutade Gatu- och samhällsmiljönämnden att påbörja en översyn av kommunens hastigheter i tättbebyggt område.

Läs mer

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Ärendenummer Dokumentdatum TRV 2016/32539 2016-09-26 Sidor 1(3) Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Remissomgång: Remiss har sänts till och besvarats enligt följande: Mottagare Länsstyrelsen

Läs mer

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 3311 Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN 1(2) Trafikverket Gotlandskontoret Polismyndigheten Gotland Region Gotland, Samhällsbyggnadsförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen Regelrådet i Stockholm Klas

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

2014-06-12. LTF hastigheter i Långasand, Ugglarp, Skällentorp TN 2013/499

2014-06-12. LTF hastigheter i Långasand, Ugglarp, Skällentorp TN 2013/499 27 LTF hastigheter i Långasand, Ugglarp, Skällentorp TN 2013/499 Trafiknämnden beslutar enligt Stadsbyggnadskontorets förslag l. Vesslundavägen 40 km/h 2. Långasandsvägen 40 km/h från tbo till Hackspettsvägen.

Läs mer

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter

Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Ärendenummer Dokumentdatum TRV 2016/61420 2016-09-29 Sidor 1(3) Sammanfattning av remissinstansernas inkomna synpunkter Remissomgång: 1 Remiss har sänts till och besvarats enligt följande: Mottagare Sveriges

Läs mer

Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige.

Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige. Dnr Sida 1 (7) 2014-01-13 Handläggare Josefine Weinberg 08-508 263 51 Till Trafik- och renhållningsnämnden 2014-03-20 Sänkt hastighet för ökad trafiksäkerhet och bättre luftkvalité på huvudgator i innerstaden.

Läs mer

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västra Götalands län

Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard. Västra Götalands län Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Västra Götalands län 2016-03-01 Dokumenttitel: Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna

Läs mer

den 9 maj :39

den 9 maj :39 Ankom 9 maj RR 2018-144 Dnr TRV 2018/31267 Från: Skickat: Till: Ämne: Bifogade filer: Uppföljningsflagga: Flagga: Senast 20/6 HL Annika trafikverket@trafikverket.se den 9 maj 2018 08:39 Regelrådet Remiss

Läs mer

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-10-29 332 Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 8.30 Beslutande Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Jonny Bengtsson, S, tj. ers. Övriga deltagande Jens Karlsson,

Läs mer

Svar på remiss från Trafikverket om åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard

Svar på remiss från Trafikverket om åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Tjänsteskrivelse (2) -04-06 Dnr: TN /47 Tekniska nämnden Svar på remiss från Trafikverket om åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Förslag till

Läs mer

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Idalarummet Klockan 08:00 09.20 ande Ledamöter Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Linda Larsson, Gatuchef Henrik Selamis, Trafikingenjör. Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Linda Larsson

Linda Larsson, Gatuchef Henrik Selamis, Trafikingenjör. Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Linda Larsson Protokoll Nr 3-17 Sammanträdesdatum 2017-04-12 Sammanträdestid 12.45-13.15 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Daniel Ferm (C) Linda Larsson,

Läs mer

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN

Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt Bergsgatan/Monbijougatan TN Malmö stad Fastighets- och gatukontoret 1 (7) 2019-04-15 Tjänsteskrivelse Vår referens Marie Lindeberg Sekreterare marie.lindeberg@malmo.se Hastighetsdämpande åtgärder vid Bergsgatan/Almbacksgatan samt

Läs mer

Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön

Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön Tekniska nämnden 2011 09 29 96 290 Tekniska nämndens arbetsutskott 2011 09 15 94 254 Dnr 2008/321.291 Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön Bilaga: Remiss, Länsstyrelsen

Läs mer

Hösten 2012 fanns alltså hela den sträckning av väg 990 som detta beredningsunderlag och konsekvensutredning behandlar klar.

Hösten 2012 fanns alltså hela den sträckning av väg 990 som detta beredningsunderlag och konsekvensutredning behandlar klar. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-06-10 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Trafikmiljö Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se magnus.b.andersson@trafikverket.se Direkt:

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-11-21. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 21 november 2013, kl. 13.00 OBS! Tiden!

Sammanträdesdatum 2013-11-21. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 21 november 2013, kl. 13.00 OBS! Tiden! TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-11-21 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 21 november 2013, kl. 13.00 OBS! Tiden! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Revisorernas övergripande

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

FÖRSLAG TILL REMISSVAR Datum Dnr 2016-06-02 TRV 2016/19427 16-040 Trafikverket 781 89 Borlänge Åtgärder för systematisk anpassning av hastighetsgränserna till vägarnas trafiksäkerhetsstandard Härmed inkommer

Läs mer

Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade.

Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade. Dnr Sida 1 (5) 2018-05-07 Handläggare Jarina Edlund 08-508 26 094 Till Trafiknämnden 2018-05-24 Effekterna av införande av avgift för parkering med stöd av tillstånd för rörelsehindrade. Förslag till beslut

Läs mer

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1.

Karta. Bakgrund och målbild. Karta som visar aktuella sträckor, se bilaga 1. Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 24--3 Ärendenr: TRV 23/6846 Trafikverket Region Väst Joakim Bergman Samhälle Trafikmiljö Telefon: 77-92 92 www.trafikverket.se joakim.bergman@trafikverket.se

Läs mer

2012-06-04 Ärendenr: TRV 2012/23446

2012-06-04 Ärendenr: TRV 2012/23446 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2012-06-04 Trafikverket Region Nord Richard Hultmar Samhällsbehov Sundsbacken 2-4, Luleå Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se richard.hultmar@trafikverket.se

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Stråk 2 regional plan. Workshop

Stråk 2 regional plan. Workshop Stråk 2 regional plan Workshop 2014-12-12 Korta fakta om stråket Stråket är ganska heterogent vad gäller bredd och annan teknisk standard Väg 164 Vägen är genomgående smal, på sina håll mycket smal Vägrenar

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/39703

Ärendenr: TRV 2013/39703 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2014-03-05 Trafikverket Region Väst Nikolaos Kapsimalis Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se e-post nikolaos.kapsimalis@trafikverket.se Beredningsunderlag

Läs mer

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C)

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C) 1(14) 2010-02-24 Tekniska förvaltningen nämndsekreterare Kemvik.Ann-Margarethe Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kommunhuset, rum 1 Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Tommy Larsson (M) (ordföranden)

Läs mer

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS

Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-04-22 126 Motion om ökad trafiksäkerhet vid passage på Sandgatan. KS 2013-430 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/42191

Ärendenr: TRV 2013/42191 a Beredningsunderlag och Konsekvensutredning Trafikverket Region Mitt Fredrik Jansson SMt N Kungsgatan 1, Gävle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se fredrik.h.jansson@trafikverket.se 010-1235940 Beredningsunderlag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott 2015-03-03 7 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30 15.00. Beslutande Lotta Åman (s), ordförande Mats Åhman (s) Britt-Inger Hedman (v)

Läs mer

Ärendenr: TRV 2012/33545

Ärendenr: TRV 2012/33545 Trafikverket Region Öst Stefan Tykesson Samhälle Besöksadress: Tullgatan 8 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.tykesson@trafikverket.se Direkt: 010 123 57 72 Beredningsunderlag till förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrummet Öringen Stadshuset, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrummet Öringen Stadshuset, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan l ( 14) Plats och tid Sammanträdesrummet Öringen Stadshuset, kl. 13.15-15.45 Beslutande ledamöter Lars Glad (M), ordförande Linnea Hultmark (C) Kjell Olsson (Kd) Pierre Robert

Läs mer

GNS TEMA. Säkra vägar och gator, inkl. hastighetsgränser. Johan Lindberg Trafikverket

GNS TEMA. Säkra vägar och gator, inkl. hastighetsgränser. Johan Lindberg Trafikverket GNS TEMA Säkra vägar och gator, inkl. hastighetsgränser Johan Lindberg Trafikverket Välkomna! Både GNS och övriga inbjudna! 2 2014-04-07 Program 12.25 Tema: Säkra vägar och gator inkl hastighetsgränser,

Läs mer

Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING

Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING 1 (6) Godkänd av tekniska nämnden TN 101, 2003-09-17 Fastställd av kommunfullmäktige KF 239, 2003-10-20 Regler för BOENDEPARKERING/ NYTTOPARKERING i Strängnäs och Mariefreds centrum Enligt MFN 2007-03-13

Läs mer

Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden

Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden Utlåtande 2017:116 RVII (Dnr 124-303/2017) Höjning av felparkeringsavgifter Förslag från trafiknämnden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Felparkeringsavgift för trafikfarlig

Läs mer

Ärendenr: TRV 2013/23961

Ärendenr: TRV 2013/23961 Mall Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-05-29 Trafikverket Region Väst Magnus Andersson Samhälle Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se e-post magnus.b.andersson@trafikverket.se Beredningsunderlag

Läs mer

Ken Johansson (FP) Ordföranden samt Bengt Mård. Underskrifter Sekreterare... Liselott Svensson. Ordförande... Rune Niserius. Justerare...

Ken Johansson (FP) Ordföranden samt Bengt Mård. Underskrifter Sekreterare... Liselott Svensson. Ordförande... Rune Niserius. Justerare... Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2014-08-27 Sammanträdestid 09.00-12.05 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Rune Niserius (M), ordförande Yen Gunnarsson (S),

Läs mer

Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter. enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning

Beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter. enligt förordningen (2007:1244) om konsekvensutredning vid regelgivning Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-22 Trafikverket Region Syd Stefan Johansson Enhet Samhällsbehov Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se stefan.u.johansson@trafikverket.se Direkt: 010-123

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bildhuggaren, tisdagen den 8 november 2016 kl 17:00 18:30 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Lundqvist (KD) Erlinda Andersson (S), ersätter Lina

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer