Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/ /12

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/ /12"

Transkript

1 (13) Avdelningen för befolkning och välfärd Enheten för statistik om utbildning och arbete Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/ /12 1. Beskrivning av övertäckningen Studenter som gjort tidiga avbrott från kurs har i de flesta fall felaktigt inkluderats i statistiken från och därmed utgjort en övertäckning. Det gäller för de lärosäten som använder sig av det studieadministrativa systemet Ladok, som inbegriper ca 99 procent av de högskolestuderande. Övertäckningen påverkar all statistik som bygger på registreringsuppgifter från vårterminen 2007 till höstterminen Statistiken om registrerade studenter, högskolenybörjare, högskolanybörjare, programnybörjare och helårsstudenter har således överskattats för berörda läsår till följd av övertäckningen. 2. Åtgärder Samtliga Ladokanslutna lärosäten har levererat uppgifter om de tidiga avbrott som förekommit från vårterminen 2007 och framåt. Med hjälp av dessa uppgifter har SCB utfört korrigeringar i aktuella register. Uppgifterna om tidiga avbrott som samlades in från samtliga Ladokanslutna lärosäten innehöll alla tidiga avbrott som förekommit under berörda läsår. Det innebär att också sent registrerade tidiga avbrott som, även om Ladok s uttagsprogram fungerat, inte hade kommit SCB till känna genom den ordinarie rapporteringen nu inkom och användes i registerkorrigeringen, så kallad registervård. De Statistiska meddelanden som finns publicerade för berörd tidsperiod kommer inte att korrigeras. Övertäckningen förändrar inte bilden i tidigare publicerad statistik och arbetsinsatsen för en sådan korrigering bedöms som allt för omfattande för att anses berättigad. Den här rapporten som beskriver övertäckningens storlek och effekterna av registerkorrigeringen kompletterar istället befintliga Statistiska meddelandena. 3. Övertäckningens storlek och effekterna av registerkorrigeringen I detta kapitel redovisas övertäckningens storlek och effekterna av registerkorrigeringen läsårsvis för alla lärosäten sammantaget. De aktuella redovisningsgrupperna är antal registrerade studenter, antal högskolenybörjare, antal högskolanybörjare, antal programnybörjare samt antal helårsstudenter. I tabell 1-5 i tabellbilagan återfinns tabeller för redovisningsgrupperna uppdelat per läsår och lärosäte.

2 (13) Olika lärosäten kan ha olika rutiner för hur registreringar inom program sker, kurs- eller terminsregistrering 1, samt hur tidiga avbrott hanteras. Tidiga avbrott från program med terminsregistrering har inte inkluderats i statistiken och därmed i övertäckningen. Detsamma gäller för tidiga avbrott som inte sparats av lärosätet. Det är en förklaring till varför effekterna av registerkorrigeringen blir olika stor för de olika lärosätena. De sent registrerade tidiga avbrott som förekommit under aktuell period och som SCB nu fått kännedom om och använt för registervård står för ca fem procent av övertäckningen. Förberedande kurser på Kungliga tekniska högskolan har till viss del exkluderats i statistiken tidigare. Det är nu beslutat att dessa kurser ska ingå i statistiken från och med läsåret 2007/08 och korrigering av detta har gjorts i samband med denna publicering. Det innebär att Kungliga tekniska högskolan även har haft en undertäckning i tidigare publicerad statistik. Undertäckningen har varit större än övertäckningen för berörda år och de har därför en ökning av studenter för redovisningsgrupperna, till skillnad från övriga lärosäten. De tabeller och diagram som används i denna rapport för att illustrera övertäckningens storlek bygger på jämförelser mellan populationerna före och efter registerkorrigeringen, registervården inkluderad. SCB har valt att göra så för att underlätta för läsaren av rapporten och för att det antas vara till störst nytta för användarna av statistiken. 1 Det finns två varianter av hur lärosätena rent tekniskt registrerar studenter inom program i Ladok. Antingen registerar man enbart successivt på kurser inom programmet (kursregistrering) eller också tillämpar man parallellt en terminsvis registrering inom programmet (terminsregistrering).

3 (13) 3.1 Antal registrerade studenter För antalet registrerade studenter blev effekten av registerkorrigeringen som störst läsåret 2011/12 och övertäckningen uppgick då till 1,4 procent sett till alla lärosäten sammantaget. Diagram 1. visar effekten av registerkorrigeringen för antalet registrerade studenter uppdelat per läsår. Diagram 1. Effekten av registerkorrigeringen för antalet registrerade studenter uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen läsåret 2011/12 återfanns på Högskolan på Gotland, följt av Högskolan Kristianstad och Blekinge tekniska högskola. Se vidare i tabellbilagan, tabell 1.

4 (13) 3.2 Antal högskolenybörjare För antalet högskolenybörjare, dvs. studenter som för första gången är registrerad i högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå, blev effekten av registerkorrigeringen som störst läsåret 2009/10 då övertäckningen uppgick till 1,4 procent sett till alla lärosäten sammantaget. Studenter som gjort tidiga avbrott ett år och sedan fullföljt kurser ett senare år har förskjutit sin högskolenybörjarpost framåt i tiden, vilket kan förklara varför effekten av registerkorrigeringen sjunker för de senare läsåren. Diagram 2. visar effekten av registerkorrigeringen för antalet högskolenybörjare uppdelat per läsår. Diagram 2. Effekten av registerkorrigeringen för antalet högskolenybörjare uppdelat per läsår Övertäckning Antal högskolenybörjare efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Vissa Ladokanslutna lärosäten tillämpar inte tidiga avbrott utan raderar istället registreringen. Tillsammans med de lärosäten som ej är Ladokanslutna har för dessa lärosäten registerkorrigeringen inte haft någon effektpåverkan för någon annan redovisningsgrupp än högskolenybörjare. En student som innan registerkorrigeringen var registrerad som högskolenybörjare på annan högskola, men vars registrering där tagits bort i korrigeringsarbetet, kan nu istället vara högskolenybörjare på någon av dessa lärosäten. Den procentuellt största övertäckningen läsåret 2009/10 återfanns på Örebro universitet, följt av Blekinge tekniska högskola och Högskolan på Gotland. Se vidare i tabellbilagan, tabell 2.

5 (13) 3.3 Antal högskolanybörjare För antalet högskolanybörjare, dvs. nybörjare vid visst lärosäte, blev effekten av registerkorrigeringen som störst läsåret 2011/12 och övertäckningen uppgick då till 2,6 procent sett till alla lärosäten sammantaget. Diagram 3. visar effekten av registerkorrigeringen för antalet högskolanybörjare uppdelat per läsår. Diagram 3. Effekten av registerkorrigeringen för antalet högskolanybörjare uppdelat per läsår Övertäckning Antal högskolanybörjare efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen läsåret 2011/12 återfanns på Högskolan i Kristianstad, följt av Högskolan på Gotland och Blekinge tekniska högskola. Se vidare i tabellbilagan, tabell 3.

6 (13) 3.4 Antal programnybörjare mot yrkesexamen För antalet programnybörjare blev effekten av registerkorrigeringen 0,8 procent för alla läsåren utom 2006/07 då den var 0,3 procent. Diagram 4. visar effekten av registerkorrigeringen för antalet programnybörjare mot yrkesexamen uppdelat per läsår. Diagram 4. Effekten av registerkorrigeringen för antalet programnybörjare mot yrkesexamen uppdelat per läsår Övertäckning Antal programnybörjare mot yrkesexamen efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Se tabell 4 i tabellbilagan för att se effektpåverkan uppdelat efter program.

7 (13) 3.5 Antal helårsstudenter För antalet helårsstudenter blev effekten av registerkorrigeringen som störst läsåret 2011/12 då övertäckningen uppgick till 1,9 procent sett till alla lärosäten sammantaget. Diagram 5. visar effekten av registerkorrigeringen för antalet helårsstudenter uppdelat per läsår. Diagram 5. Effekten av registerkorrigeringen för antalet helårsstudenter uppdelat per läsår Övertäckning Antal helårsstudenter efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen läsåret 2011/12 återfanns på Högskolan på Gotland, följt av Högskolan Kristianstad och Högskolan Dalarna. Se vidare i tabellbilagan, tabell 5.

8 (13) 4. Effekterna för några redovisningsvariabler I detta kapitel presenteras hur effekten av registerkorrigeringen ser ut för några utvalda redovisningsvariabler. Jämförelser görs mellan programstudenter och studenter som läser på fristående kurs, mellan studenter som läser på campus och distans samt mellan kvinnor och män Programstudenter jämfört med studenter på fristående kurs Som visas i diagram 6 och 7 och i tabell 6 och 7 i tabellbilagan har effekten av registerkorrigeringen varit större för tidiga avbrott från fristående kurser jämfört med program. Övertäckningen av antalet studenter registrerade på program var 0,5 procent läsåret 2011/12 jämfört med antalet registrerade studenter på fristående kurs som samma läsår hade en övertäckning på 3,1 procent. Diagram 6. Effekten av registerkorrigeringen för antalet programregistrerade studenter uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade studenter på program efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av studenter registrerade på program läsåret 2011/12 hade Örebro universitet, följt av Södertörns högskola och Högskolan på Gotland. Se vidare i tabellbilagan, tabell 7.

9 (13) Diagram 7. Effekten av registerkorrigeringen för antalet studenter på fristående kurs uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade studenter på fristående kurs efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av studenter registrerade på fristående kurs läsåret 2011/12 hade Blekinge tekniska högskola, följt av Högskolan Kristianstad och Högskolan på Gotland. Se vidare i tabellbilagan, tabell 7.

10 (13) 4.2. Campusstudenter jämfört med distansstudenter Diagram 8 och 9 och tabell 8 och 9 i tabellbilagan visar att effekten av registerkorrigeringen varit större för tidiga avbrott från kurser på distans jämfört med kurser på campus. Övertäckningen av antalet campusstudenter var 0,9 procent läsåret 2011/12 jämfört med antalet distansstudenter som samma läsår hade en övertäckning på 4,3 procent. Diagram 8. Effekten av registerkorrigeringen för antalet campusstuderande uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade campusstudenter efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av studenter som läste på campus läsåret 2011/12 hade Södertörns högskola, följt av Örebro universitet och Högskolan väst. Se vidare i tabellbilagan, tabell 9.

11 (13) Diagram 9. Effekten av registerkorrigeringen för antalet distansstuderande uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade distansstudenter efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av studenter som läste på distans läsåret 2011/12 hade Högskolan Kristianstad, följt av Högskolan på Gotland och Blekinge tekniska högskola. Se vidare i tabellbilagan, tabell 9.

12 (13) 4.3. Registrerade studenter efter kön Diagram 10 och 11 och tabell 10 och 11 i tabellbilagan visar att effekten av registerkorrigeringen varit större för kvinnor jämfört med män. Övertäckningen av antalet kvinnor var 1,6 procent läsåret 2011/12 jämfört med antalet män som samma läsår hade en övertäckning på 1,0 procent. Diagram 8. Effekten av registerkorrigeringen för antalet kvinnor uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade kvinnor efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av kvinnor läsåret 2011/12 hade Högskolan på Gotland, följt av Högskolan Kristianstad och Blekinge tekniska högskola. Se vidare i tabellbilagan, tabell 11.

13 (13) Diagram 9. Effekten av registerkorrigeringen för antalet män uppdelat per läsår Övertäckning Antal registrerade män efter registerkorrigering /07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 Den procentuellt största övertäckningen av män läsåret 2011/12 hade Högskolan på Gotland, följt av Högskolan Kristianstad och Blekinge tekniska högskola. Se vidare i tabellbilagan, tabell Kontaktuppgifter Vid eventuella frågor om rapportens innehåll kontaktas SCB via mail. e-post: hogskolestatistik@scb.se

14 Tabell 1. Registrerade läsåren 2006/ /12 efter högskola före och efter korrigering av högskoleregistret Universitet/högskola 2006/ / / / / /12 Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Totalt , , , , , ,4 Universitet Uppsala universitet , , , , , ,0 Lunds universitet , , , , , ,8 Göteborgs universitet , , , , , ,9 Stockholms universitet , , , , , ,9 Umeå universitet , , , , , ,0 Linköpings universitet , , , , , ,7 Karolinska institutet , , , , , ,1 Kungl. Tekniska högskolan , , , , , ,4 Chalmers tekniska högskola , , , , , ,0 Luleå tekniska universitet , , , , , ,5 Handelshögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Sveriges lantbruksuniversitet , , , , , ,5 Karlstads universitet , , , , , ,4 Linnéuniversitetet , , ,1 Växjö universitet , , , , Örebro universitet , , , , , ,3 Mittuniversitetet , , , , , ,2 Högskolor Blekinge tekniska högskola , , , , , ,5 Försvarshögskolan , , , , ,4 Gymnastik- och idrottshögskolan , , , , , ,2 Högskolan i Borås , , , , , ,6 Högskolan Dalarna , , , , , ,9 Högskolan på Gotland , , , , , ,1 Högskolan i Gävle , , , , , ,7 Högskolan i Halmstad , , , , , ,9 Högskolan i Jönköping , , , , , ,2 Högskolan i Kalmar , , , , Högskolan Kristianstad , , , , , ,0 Högskolan i Skövde , , , , , ,4 Högskolan Väst , , , , , ,7 Lärarhögskolan i Stockholm , , Malmö högskola , , , , , ,7 Mälardalens högskola , , , , , ,1 Södertörns högskola , , , , , ,9

15 Konstnärliga högskolor Beckmans Designhögskola , , , , , ,0 Dans- och cirkushögskolan , , , , , ,2 Dramatiska institutet , , , , ,0 - - Konstfack , , , , , ,0 Kungl. Konsthögskolan , , , , , ,0 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Operahögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Stockholms dramatiska högskola , ,4 Teaterhögskolan i Stockholm , , , , ,0 - - Övriga enskilda utbildningsanordnare Ersta Sköndal högskola , , , , , ,2 Gammelkroppa skogsskola , , , , , ,0 Johannelunds teologiska högskola , , , , , ,0 Newmaninstitutet , ,0 Röda Korsets Högskola , , , , , ,0 Sophiahemmet Högskola , , , , , ,4 Stockholms Musikpedagogiska Institut , , , , , ,0 Teologiska Högskolan, Stockholm , , , , , ,0 Örebro Teologiska Högskola , , , , , ,0 Enskilda psykoterapianordnare Ericastiftelsen , , , , , ,0 Evidens AB , , , , , ,0 Göteborgs Psykoterapi Institut , , , , Linnéstadens Psykoterapi Institut , , , Otterhällans Institut , , , , Psykoterapisällskapet i Stockholm AB , , , , S:t Lukas , , Stockholms akademi för psykoterapiutbildnin , , , , , ,0 Svenska institutet för kognitiv psykoterapi , , , , , ,0 Svenska psykoanalytiska institutet , , , , ,0 - - Svenska psykoanalytiska sällskapet 9 9 0, , , ,

16 Tabell 2. Högskolenybörjare läsåren 2006/ /12 efter högskola före och efter korrigering av högskoleregistret Universitet/högskola 2006/ / / / / /12 Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Totalt , , , , , ,0 Universitet Uppsala universitet , , , , , ,7 Lunds universitet , , , , , ,9 Göteborgs universitet , , , , , ,8 Stockholms universitet , , , , , ,9 Umeå universitet , , , , , ,4 Linköpings universitet , , , , , ,1 Karolinska institutet , , , , , ,8 Kungl. Tekniska högskolan , , , , , ,1 Chalmers tekniska högskola , , , , , ,2 Luleå tekniska universitet , , , , , ,9 Handelshögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Sveriges lantbruksuniversitet , , , , , ,0 Karlstads universitet , , , , , ,8 Linnéuniversitetet , , ,4 Växjö universitet , , , , Örebro universitet , , , , , ,4 Mittuniversitetet , , , , , ,7 Högskolor Blekinge tekniska högskola , , , , , ,4 Försvarshögskolan , , , , ,2 Gymnastik- och idrottshögskolan , , , , , ,3 Högskolan i Borås , , , , , ,5 Högskolan Dalarna , , , , , ,8 Högskolan på Gotland , , , , , ,0 Högskolan i Gävle , , , , , ,2 Högskolan i Halmstad , , , , , ,2 Högskolan i Jönköping , , , , , ,5 Högskolan i Kalmar , , , , Högskolan Kristianstad , , , , , ,4 Högskolan i Skövde , , , , , ,6 Högskolan Väst , , , , , ,2 Lärarhögskolan i Stockholm , , Malmö högskola , , , , , ,8 Mälardalens högskola , , , , , ,2 Södertörns högskola , , , , , ,5

17 Konstnärliga högskolor Beckmans Designhögskola , , , , , ,0 Dans- och cirkushögskolan , , , , , ,7 Dramatiska institutet , , , , ,0 - - Konstfack , , , , , ,0 Kungl. Konsthögskolan , , , , , ,0 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Operahögskolan i Stockholm 1 1 0, , , , , ,0 Stockholms dramatiska högskola , ,0 Teaterhögskolan i Stockholm , , , , ,0 - - Övriga enskilda utbildningsanordnare Ersta Sköndal högskola , , , , , ,2 Gammelkroppa skogsskola , , ,0 Johannelunds teologiska högskola , , , , , ,0 Newmaninstitutet , ,0 Röda Korsets Högskola , , , , , ,0 Sophiahemmet Högskola , , , , , ,0 Stockholms Musikpedagogiska Institut , , , , , ,0 Teologiska Högskolan, Stockholm , , , , , ,2 Örebro Teologiska Högskola , , , , , ,0 Enskilda psykoterapianordnare Ericastiftelsen 3 3 0, , , , , ,0 Evidens AB , ,0 Göteborgs Psykoterapi Institut Linnéstadens Psykoterapi Institut Otterhällans Institut Psykoterapisällskapet i Stockholm AB 3 3 0, S:t Lukas , Stockholms akademi för psykoterapiutbildnin 2 2 0, , Svenska föreningen för Klinisk Hypnos Svenska institutet för kognitiv psykoterapi , , , , ,0 Svenska psykoanalytiska institutet 1 1 0,

18 Tabell 3. Högskolanybörjare läsåren 2006/ /12 efter högskola före och efter korrigering av högskoleregistret Universitet/högskola 2006/ / / / / /12 Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Totalt , , , , , ,6 Universitet Uppsala universitet , , , , , ,0 Lunds universitet , , , , , ,6 Göteborgs universitet , , , , , ,9 Stockholms universitet , , , , , ,4 Umeå universitet , , , , , ,5 Linköpings universitet , , , , , ,2 Karolinska institutet , , , , , ,7 Kungl. Tekniska högskolan , , , , , ,5 Chalmers tekniska högskola , , , , , ,0 Luleå tekniska universitet , , , , , ,9 Handelshögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Sveriges lantbruksuniversitet , , , , , ,7 Karlstads universitet , , , , , ,7 Linnéuniversitetet , , ,8 Växjö universitet , , , , Örebro universitet , , , , , ,5 Mittuniversitetet , , , , , ,8 Högskolor Blekinge tekniska högskola , , , , , ,3 Försvarshögskolan , , , , ,2 Gymnastik- och idrottshögskolan , , , , , ,3 Högskolan i Borås , , , , , ,9 Högskolan Dalarna , , , , , ,0 Högskolan på Gotland , , , , , ,6 Högskolan i Gävle , , , , , ,6 Högskolan i Halmstad , , , , , ,6 Högskolan i Jönköping , , , , , ,1 Högskolan i Kalmar , , , , Högskolan Kristianstad , , , , , ,9 Högskolan i Skövde , , , , , ,3 Högskolan Väst , , , , , ,2 Lärarhögskolan i Stockholm , , Malmö högskola , , , , , ,3 Mälardalens högskola , , , , , ,5 Södertörns högskola , , , , , ,7

19 Konstnärliga högskolor Beckmans Designhögskola , , , , , ,0 Dans- och cirkushögskolan , , , , , ,3 Dramatiska institutet , , , , ,0 - - Konstfack , , , , , ,0 Kungl. Konsthögskolan , , , , , ,0 Kungl. Musikhögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Operahögskolan i Stockholm , , , , , ,0 Stockholms dramatiska högskola , ,0 Teaterhögskolan i Stockholm , , , , ,0 - - Övriga enskilda utbildningsanordnare Ersta Sköndal högskola , , , , , ,2 Gammelkroppa skogsskola , , , ,0 Johannelunds teologiska högskola , , , , , ,0 Newmaninstitutet , ,0 Röda Korsets Högskola , , , , , ,0 Sophiahemmet Högskola , , , , , ,3 Stiftelsen Stora Sköndal Stockholms Musikpedagogiska Institut , , , , , ,0 Teologiska Högskolan, Stockholm , , , , , ,0 Örebro Teologiska Högskola , , , , , ,0 Enskilda psykoterapianordnare Ericastiftelsen , , , , , ,0 Evidens AB , , , ,0 Göteborgs Psykoterapi Institut , Linnéstadens Psykoterapi Institut Otterhällans Institut 5 5 0, , Psykoterapisällskapet i Stockholm AB , S:t Lukas , , Stockholms akademi för psykoterapiutbildnin , , , , ,0 Svenska föreningen för Klinisk Hypnos Svenska institutet för kognitiv psykoterapi , , , , ,0 Svenska psykoanalytiska institutet , , Svenska psykoanalytiska sällskapet ,

20 Tabell 4. Programnybörjare mot yrkesexamen läsåren 2006/ /12 efter program före och efter korrigering av högskoleregistret Område 2006/ / / / / /12 Yrkesexamen Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Totalt , , , , , ,8 Humaniora och teologi , , , , ,0 Teologie kandidatexamen , , , , ,0 Juridik och samhällsvetenskap , , , , , ,5 Civilekonomexamen , , , , ,5 Juristexamen , , , , , ,6 Psykologexamen , , , , , ,8 Socionomexamen , , , , , ,4 Undervisning , , , , , ,9 Barn- och ungdomspedagogisk examen Bildlärarexamen Flyglärarexamen 3 3 0, Folkhögskollärarexamen , , , , , ,0 Förskollärarexamen ,0 Grundlärarexamen ,3 Grundskollärarexamen , Grundskollärarexamen , , , ,0 Gymnasielärarexamen 4 4 0, , Hushållslärarexamen Idrottslärarexamen Lärarexamen , , , , , ,1 Musiklärarexamen Slöjdlärarexamen Speciallärarexamen , , , , ,6 Specialpedagogexamen , , , , , ,5 Studie- och yrkesvägledarexamen , , , , , ,1 Yrkeslärarexamen ,9 Ämneslärarexamen ,8 Naturvetenskap , , , , , ,2 Apotekarexamen , , , , , ,3 Receptarieexamen , , , , , ,0 Teknik , , , , , ,2 Arkitektexamen , , , , , ,6 Brandingenjörsexamen , , , , , ,0 Civilingenjörsexamen , , , , , ,1 Högskoleingenjörsexamen , , , , , ,4

21 Maskinteknikerexamen Sjöingenjörsexamen , , , , , ,0 Sjöingenjörsexamen, påbyggnad Sjökaptensexamen , , , , , ,0 Sjökaptensexamen, påbyggnad Styrmansexamen Yrkesteknisk högskoleexamen , Lant- och skogsbruk , , , , , ,0 Agronomexamen , , , , , ,3 Djursjukvårdarexamen , , , Hippologexamen , , , , Hortonomexamen , , , , , ,0 Jägmästarexamen , , , , , ,0 Landskapsarkitektexamen , , , , , ,8 Landskapsingenjörsexamen , , , , , ,3 Lantmästarexamen , , , , , ,0 Skogsmästarexamen , , , , , ,0 Skogsteknikerexamen 1 1 0, , , ,0 Trädgårdsingenjörsexamen , , , Medicin och odontologi , , , , , ,5 Läkarexamen , , , , , ,5 Optikerexamen , , , , , ,0 Psykoterapeutexamen , , , , , ,0 Tandläkarexamen , , , , , ,9 Veterinärexamen , , , , , ,8 Vård och omsorg , , , , , ,9 Arbetsterapeutexamen , , , , , ,8 Audionomexamen , , , , , ,8 Barnmorskeexamen , , , , , ,3 Biomedicinsk analytikerexamen , , , , , ,8 Dietistexamen , , , , , ,9 Logopedexamen , , , , , ,6 Ortopedingenjörsexamen , , , , , ,0 Röntgensjuksköterskeexamen , , , , , ,8 Sjukgymnastexamen , , , , , ,2 Sjukhusfysikerexamen , , , , , ,7 Sjuksköterskeexamen , , , , , ,6 Social omsorgsexamen , , Specialistsjuksköterskeexamen , , , , , ,8 Tandhygienistexamen , , , , , ,3 Tandteknikerexamen , , , , , ,9 Konstnärligt område , , , , Konstnärlig högskoleexamen dans ,

22 Konstnärlig högskoleexamen konst och des , , , , Konstnärlig högskoleexamen musik , , Konstnärlig högskoleexamen scen och med , Organistexamen , , Övrigt område , , , , , ,0 Officersexamen , , , , ,0 Yrkeshögskoleexamen , ,

23 Tabell 5. Helårsstudenter läsåren 2006/ /12 efter högskola före och efter korrigering av högskoleregistret Universitet/högskola 2006/ / / / / /12 Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Före Efter Diff i % Totalt ,6% ,2% ,2% ,5% ,6% ,9% Universitet Uppsala universitet ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Lunds universitet ,3% ,2% ,5% ,4% ,7% ,7% Göteborgs universitet ,7% ,7% ,9% ,2% ,7% ,9% Stockholms universitet ,9% ,7% ,7% ,9% ,8% ,4% Umeå universitet ,5% ,1% ,7% ,6% ,9% ,9% Linköpings universitet ,5% ,8% ,7% ,7% ,7% ,6% Karolinska institutet ,0% ,0% ,1% ,2% ,1% ,5% Kungl. Tekniska högskolan ,1% ,5% ,1% ,3% ,6% ,3% Chalmers tekniska högskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Luleå tekniska universitet ,5% ,0% ,9% ,9% ,1% ,7% Handelshögskolan i Stockholm ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Sveriges lantbruksuniversitet ,2% ,3% ,4% ,4% ,1% ,0% Karlstads universitet ,7% ,8% ,3% ,4% ,3% ,1% Linnéuniversitetet ,6% ,8% ,7% Växjö universitet ,5% ,7% ,7% ,7% Örebro universitet ,1% ,1% ,3% ,6% ,8% ,9% Mittuniversitetet ,8% ,2% ,9% ,6% ,5% ,6% Högskolor Blekinge tekniska högskola ,7% ,0% ,8% ,2% ,4% ,7% Försvarshögskolan ,0% ,2% ,5% ,5% ,5% Gymnastik- och idrottshögskolan ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Högskolan i Borås ,4% ,9% ,2% ,7% ,4% ,6% Högskolan Dalarna ,4% ,9% ,4% ,5% ,3% ,6% Högskolan på Gotland ,7% ,5% ,6% ,7% ,6% ,4% Högskolan i Gävle ,2% ,0% ,2% ,1% ,9% ,8% Högskolan i Halmstad ,4% ,8% ,9% ,1% ,9% ,0% Högskolan i Jönköping ,0% ,2% ,1% ,1% ,1% ,1% Högskolan i Kalmar ,1% ,3% ,6% ,6% Högskolan Kristianstad ,5% ,1% ,0% ,3% ,8% ,0% Högskolan i Skövde ,4% ,9% ,4% ,7% ,6% ,4% Högskolan Väst ,7% ,0% ,0% ,5% ,4% ,0% Lärarhögskolan i Stockholm ,4% ,0% Malmö högskola ,7% ,5% ,7% ,1% ,9% ,3% Mälardalens högskola ,5% ,7% ,4% ,5% ,4% ,7% Södertörns högskola ,3% ,5% ,6% ,5% ,5% ,6%

24 Konstnärliga högskolor Beckmans Designhögskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Dans- och cirkushögskolan ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,5% Dramatiska institutet ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Konstfack ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Kungl. Konsthögskolan ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Kungl. Musikhögskolan i Stockholm ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Operahögskolan i Stockholm ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Stockholms dramatiska högskola ,0% ,1% Teaterhögskolan i Stockholm ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Övriga enskilda utbildningsanordnare Ersta Sköndal högskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,2% Gammelkroppa skogsskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Johannelunds teologiska högskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Newmaninstitutet ,0% ,0% Röda Korsets Högskola ,0% ,0% ,0% ,2% ,0% ,0% Sophiahemmet Högskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,1% ,2% Stockholms Musikpedagogiska Institut ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Teologiska Högskolan, Stockholm ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Örebro Teologiska Högskola ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Enskilda psykoterapianordnare Ericastiftelsen ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Evidens AB ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Göteborgs Psykoterapi Institut ,0% ,0% ,0% 1 1 0,0% Linnéstadens Psykoterapi Institut ,0% 3 3 0,0% 3 3 0,0% Otterhällans Institut 6 6 0,0% 6 6 0,0% 4 4 0,0% 1 1 0,0% Psykoterapisällskapet i Stockholm AB ,0% ,0% 8 8 0,0% 4 4 0,0% S:t Lukas ,0% ,0% Stockholms akademi för psykoterapiutbildnin ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Svenska institutet för kognitiv psykoterapi ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% ,0% Svenska psykoanalytiska institutet 9 9 0,0% 5 5 0,0% 9 9 0,0% 4 4 0,0% 4 4 0,0% Svenska psykoanalytiska sällskapet 5 5 0,0% 6 6 0,0% 6 6 0,0% 6 6 0,0%

Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/07-2011/12

Övertäckning i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 2006/07-2011/12 213-1-31 1(13) Avdelningen för befolkning och välfärd Enheten för statistik om utbildning och arbete i statistiken avseende registrerade och nybörjare på grundnivå och avancerad nivå läsåren 26/7-211/12

Läs mer

Onni Tengner

Onni Tengner PM Onni Tengner 2001-11-09 Nya data från universitets- och högskoleregistret om nybörjare och registrerade läsåret 2000/01 Uppgifterna är hämtade ur universitets- och högskoleregistret och har i dagarna

Läs mer

UKÄ ÅRSRAPPORT

UKÄ ÅRSRAPPORT Tabeller UKÄ ÅRSRAPPORT 2015 155 Tabell 1. Antal helårsstudenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2010-2014 samt antal studenter (registrerade) höstterminen 2014 per lärosäte. Alla uppgifter

Läs mer

Kvalitetsdeklaration. har lämnat uppgifter till SCB som motsvarar uppgifterna från de statliga lärosätena. De uppgifter som hämtats från

Kvalitetsdeklaration. har lämnat uppgifter till SCB som motsvarar uppgifterna från de statliga lärosätena. De uppgifter som hämtats från Tabeller Kvalitetsdeklaration Universitetskanslersämbetet (UKÄ) är statistikansvarig myndighet för högskoleväsendet. Detta enligt en till lagen om den officiella statistiken (2001:99) anslutande förordning

Läs mer

TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT14 DESIGN AV STELLA KATSAROU UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 TABELLER

TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT14 DESIGN AV STELLA KATSAROU UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 TABELLER TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT14 DESIGN AV STELLA KATSAROU 204 TABELLER TABELLER UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 205 Tabell 1. Antal helårsstudenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2013-2017

Läs mer

Bor ressitam velliquas nobis sedi ut quia que quo ium voluptatur rem que autam ipsum el mo volupta spisitae net vollupition ese magnis et alitem

Bor ressitam velliquas nobis sedi ut quia que quo ium voluptatur rem que autam ipsum el mo volupta spisitae net vollupition ese magnis et alitem Tabeller Bor ressitam velliquas nobis sedi ut quia que quo ium voluptatur rem que autam ipsum el mo volupta spisitae net vollupition ese magnis et alitem esent asi omnimag nimporero ea conseque dellabo.

Läs mer

Antalet nybörjare i högskolan fortsätter att minska

Antalet nybörjare i högskolan fortsätter att minska STATISTISK ANALYS 1(5) Avdelning / löpunmmer 2014-12-16 / 12 Analysavdelningen Handläggare Niklas Karlsson 08-56 30 87 88 niklas.karlsson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en

Läs mer

Universitet och högskolor, enskilda examensanordnare enligt sändlista

Universitet och högskolor, enskilda examensanordnare enligt sändlista Universitet och högskolor, enskilda examensanordnare enligt sändlista Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Per-Gunnar

Läs mer

14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå

14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå Utbildningsstatistisk årsbok 2012 Universitet och högskolor 14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå Innehåll Fakta om statistiken... 246 Kommentarer till statistiken... 249 14.1 Sökande

Läs mer

Över nya examinerade under läsåret 2005/06

Över nya examinerade under läsåret 2005/06 STATISTIK OCH ANALYS Stig Forneng Avdelningen för statistik och analys 08-563 087 75 stig.forneng@hsv.se Mer information hittar du på www.hsv.se Nummer: 2006/14 Över 43 000 nya examinerade under läsåret

Läs mer

TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT16 DESIGN AV STATIRA JAZAYERI UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 NYCKELTAL FÖR YRKESEXAMENSPROGRAM

TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT16 DESIGN AV STATIRA JAZAYERI UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 NYCKELTAL FÖR YRKESEXAMENSPROGRAM TEXTILHÖGSKOLANS EXAMENSUTSTÄLLNING EXIT16 DESIGN AV STATIRA JAZAYERI 198 UKÄ ÅRSRAPPORT 2018 NYCKELTAL FÖR YRKESEXAMENSPROGRAM NYCKELTAL FÖR YRKESEXAMENSPROGRAM I detta kapitel redovisas antalsuppgifter

Läs mer

Nyckeltal för yrkesexamensprogram

Nyckeltal för yrkesexamensprogram Nyckeltal för yrkesexamensprogram I detta avsnitt redovisas antalsuppgifter och andra karakteristika för ett antal utbildningsprogram som leder till en yrkesexamen på grundnivå eller avancerad nivå. Nyckeltal

Läs mer

Nyckeltal för yrkesexamensprogram

Nyckeltal för yrkesexamensprogram Nyckeltal för yrkesexamensprogram I detta kapitel redovisas antalsuppgifter och andra karakteristika för ett antal utbildningsprogram som leder till en yrkesexamen på grundnivå eller avancerad nivå. Ett

Läs mer

14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå

14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå Utbildningsstatistisk årsbok 2013 Universitet och högskolor 14 Universitet och högskolor Grundnivå och avancerad nivå Innehåll Fakta om statistiken... 266 Kommentarer till statistiken... 269 14.1 Sökande

Läs mer

Färre nybörjare i högskolan för femte året i rad

Färre nybörjare i högskolan för femte året i rad STATISTISK ANALYS 1(8) Avdelning /löpnummer 215-12-8/7 Analysavdelningen Handläggare Niklas Karlsson 8-563 87 88 niklas.karlsson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en av formerna

Läs mer

Nyckeltal för yrkesexamensprogram

Nyckeltal för yrkesexamensprogram Nyckeltal för yrkesexamensprogram I detta kapitel redovisas antalsuppgifter och andra karakteristika för ett antal utbildningsprogram som leder till en yrkesexamen på grundnivå eller avancerad nivå. Ett

Läs mer

Studenternas prestationsgrad fortsätter att öka

Studenternas prestationsgrad fortsätter att öka STATISTISK ANALYS 1(16) Avdelning / löpnummer 2018-12-11 / 9 Analysavdelningen Handläggare Fredrik Svensson 08-563 087 87 fredrik.svensson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en

Läs mer

Det första året med ny utbildnings- och examensstruktur

Det första året med ny utbildnings- och examensstruktur Statistisk analys Lena Eriksson Analysavdelningen 08-563 086 71 lena.eriksson@hsv.se www.hsv.se 2009-02-12 Analys nr 2009/1 Det första året med ny utbildnings- och examensstruktur Under det första året,

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som har ett kvalificerat jobb ett år efter examen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som fått jobb snabbt samt ingångslön) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som skulle välja om samma utbildning igen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som är i kvalificerat jobb) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning Andel 1 Försvarshögskolan

Läs mer

Välkommen till dialogmöte 11 november 2016

Välkommen till dialogmöte 11 november 2016 Välkommen till dialogmöte 11 november 2016 UKÄs arbetssätt Hela UKÄs verksamhet. Tillsyn, officiell statistik (genomströmning, etablering) m.m. En sammanvägd bedömning av underlagen. Delning av bedömargruppens

Läs mer

2014-12-10 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013

2014-12-10 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013 2014-12-10 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013 Utbildningar inom Humaniora/Juridik/Teologi Arkitektur/Naturresurser Beteendevetenskap/Ekonomi/Samhällsvetenskap

Läs mer

Uppgången för inresande studenters prestationsgrad fortsätter En analys av studenternas prestationsgrad för läsåren 2004/ /14

Uppgången för inresande studenters prestationsgrad fortsätter En analys av studenternas prestationsgrad för läsåren 2004/ /14 STATISTISK ANALYS 1(14) Avdelning / löpunmmer 2016-10-11/8 Analysavdelningen Handläggare Håkan Andersson 08-563 088 90 Hakan.andersson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en av

Läs mer

2012-03-26 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013

2012-03-26 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013 2012-03-26 Områdesbehörigheter och meritpoäng till högskolan, GY11 Gäller fr.o.m. höstterminen 2013 Agronomexamen områdesbehörighet A3 A11 Apotekarexamen områdesbehörighet A13 Arbetsterapeutexamen Arkitektexamen

Läs mer

Bilaga 4. Enkät till lärosäten

Bilaga 4. Enkät till lärosäten BILAGA TILL GRANSKNINGSRAPPORT DNR: 3.1.1-2018- 0320 Bilaga 4. Enkät till lärosäten RiR 2018:35 Myndighetsreformen då UHR och UKÄ inrättades intentioner och måluppfyllelse RIKSREVISIONEN 1 BILAGA 4. ENKÄT

Läs mer

Fortsatt ökning av antalet nybörjare vid universitet och högskolor

Fortsatt ökning av antalet nybörjare vid universitet och högskolor Statistisk analys Lena Eriksson Analysavdelningen 08-563 086 71 lena.eriksson@hsv.se www.hsv.se 2008-11-20 Analys nr 2008/11 Fortsatt ökning av antalet nybörjare vid universitet och högskolor Antalet nybörjare

Läs mer

Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2001

Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2001 UF 46 SM 0101 Universitet och högskolor Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2001 Higher Education. Undergraduate education: Applicants to higher education autumn

Läs mer

Inresande studenters prestationsgrad fortsätter att öka En analys av studenternas prestationsgrad för läsåren 2004/ /13.

Inresande studenters prestationsgrad fortsätter att öka En analys av studenternas prestationsgrad för läsåren 2004/ /13. STATISTISK ANALYS 1(13) Avdelning / löpnummer 2015-09-01 / 4 Analysavdelningen Handläggare Håkan Andersson 08-563 088 90 hakan.andersson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en av

Läs mer

Introduktion till den svenska högskolan

Introduktion till den svenska högskolan Introduktion till den svenska högskolan Uttryckt i antal anställda är högskolan den största statliga verksamheten i Sverige, och cirka 415 000 studenter studerade på heltid eller deltid läsåret 2012/13.

Läs mer

En uppföljning av studenters aktivitet på kurs

En uppföljning av studenters aktivitet på kurs EFFEKTIVITETSANALYS 1(10) Avdelning / löpunmmer 2016-02-16 2016/1 Analysavdelningen Handläggare Håkan Andersson 08-563 088 90 hakan.andersson@uka.se En uppföljning av studenters aktivitet på kurs Universitetskanslersämbetets

Läs mer

Nybörjare i högskolan 2017/18: Antalet nybörjare i högskolan ökar

Nybörjare i högskolan 2017/18: Antalet nybörjare i högskolan ökar STATISTISK ANALYS 1(19) Avdelning / löpnummer 218-11-27/8 Analysavdelningen Handläggare Tomas Gustavsson 8-546 86 44 Tomas.gustavsson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en av formerna

Läs mer

Behöriga förstahandssökande och antagna

Behöriga förstahandssökande och antagna Universitetskanslersämbetet och SCB 12 UF 46 SM 1401 Behöriga förstahandssökande och antagna Program Hösten 2014 fanns det totalt 364 400 behöriga förstahandssökande (sökande som är behöriga till sitt

Läs mer

Universitets- och högskolerådets författningssamling

Universitets- och högskolerådets författningssamling Universitets- och högskolerådets författningssamling ISSN 2001 5917 Universitets- och högskolerådets föreskrifter om särskild behörighet; UHRFS 2019:1 Utkom från trycket den 18 januari 2019 beslutade den

Läs mer

Högskoleverkets utvärderingar vid Linnéuniversitetet fr o m 2011

Högskoleverkets utvärderingar vid Linnéuniversitetet fr o m 2011 Planeringsavdelningen Ulrika Bengtsson Verde PM 2010-10-07 Högskoleverkets utvärderingar vid Linnéuniversitetet fr o m 2011 Fr o m 1 januari startar ett nytt nationellt system för Högskoleverkets (HsV)

Läs mer

Promemorian Brett deltagande i högskoleutbildning

Promemorian Brett deltagande i högskoleutbildning Remiss 2017-07-18 U2017/03082/UH Utbildningsdepartementet Universitets- och högskoleenheten Promemorian Brett deltagande i högskoleutbildning Remissinstanser 1 Myndigheten för delaktighet 2 Statens skolverk

Läs mer

Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009. Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009

Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009. Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009 Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009 Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2008/2009 Erasmus Totalt antal Erasmusstudenter i Europa per år sedan Erasmus startade 1987 (Sverige

Läs mer

Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A3 Arkitektur/Naturresurser

Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A3 Arkitektur/Naturresurser 1 Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi Historia 1b eller 1a1 + 1a2 Juristexamen Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi Moderna språk aktuellt språk steg 3 Områdesbehörighet A3 Arkitektur/Naturresurser

Läs mer

Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014:

Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014: Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014: Högskola och utbildning Blekinge tekniska högskola Ersta Sköndal högskola Göteborgs universitet

Läs mer

Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2009/2010

Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2009/2010 Erasmusstatistik studenter till och med läsåret 2009/2010 Erasmus Totalt antal Erasmusstudenter i Europa per år sedan Erasmus startade 1987 (Sverige med sedan 1992/93) 180 000 168 191 160 000 140 000 120

Läs mer

Nybörjare i högskolan 2015/16: Färre svenska högskolenybörjare, men fler inresande högskolenybörjare

Nybörjare i högskolan 2015/16: Färre svenska högskolenybörjare, men fler inresande högskolenybörjare STATISTISK ANALYS 1(19) Avdelning /löpnummer 216-12-6/9 Analysavdelningen Handläggare Niklas Karlsson 8-563 87 88 niklas.karlsson@uka.se Universitetskanslersämbetets statistiska analyser är en av formerna

Läs mer

Statistisk analys. Antalet nybörjare i högskolan minskar

Statistisk analys. Antalet nybörjare i högskolan minskar Statistisk analys Ingeborg Amnéus Analysavdelningen 08-563 088 09 ingeborg.amneus@hsv.se www.hsv.se 2011-11-22 2011/10 Antalet nybörjare i högskolan minskar Läsåret 2010/11 började nästan 106 000 nya studenter

Läs mer

Universitets- och högskolerådets föreskrifter om särskild behörighet;

Universitets- och högskolerådets föreskrifter om särskild behörighet; Universitets- och högskolerådets föreskrifter om särskild behörighet; beslutade den xx januari 2019. Universitets- och högskolerådet föreskriver följande med stöd av 7 kap. 9 och 10 andra stycket högskoleförordningen

Läs mer

Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi. Yrkesexamina: Juristexamen

Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi. Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi. Yrkesexamina: Juristexamen 1 Områdesbehörighet A1 Humaniora/Juridik/Teologi Historia 1b eller 1a1 + 1a2 Matematik 2 0,5 mp Matematik4 0,5 mp Juristexamen Områdesbehörighet A2 Humaniora/Juridik/Teologi Moderna språk aktuellt språk

Läs mer

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan 1 er gällande för kursplaner i gymnasieskolan Dessa områdesbehörigheter och meritkurser gäller från antagningen till högskolan hösten 2010. Meritkurserna/Områdeskurserna kan ge maximalt 1,0 meritpoäng.

Läs mer

Fortsatt hög andel av nybörjarna vid universitet och högskolor har studerat i kommunal vuxenutbildning (komvux)

Fortsatt hög andel av nybörjarna vid universitet och högskolor har studerat i kommunal vuxenutbildning (komvux) STATISTIK & ANALYS Torbjörn Lindqvist 2004-02-16 Fortsatt hög andel av nybörjarna vid universitet och högskolor har studerat i kommunal vuxenutbildning (komvux) Nära hälften av de nya studenterna vid universitet

Läs mer

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2014/15. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2014/15

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2014/15. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2014/15 UF 20 SM 1601 Universitet och högskolor Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2014/15 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2014/15 I korta drag

Läs mer

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan 1 er gällande för kursplaner i gymnasieskolan Dessa områdesbehörigheter och meritkurser gäller från antagningen till högskolan hösten 2010. Meritkurserna/Områdeskurserna kan ge maximalt 1,0 meritpoäng.

Läs mer

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan

Områdesbehörigheter gällande för kursplaner i gymnasieskolan 1 er gällande för kursplaner i gymnasieskolan Dessa områdesbehörigheter och meritkurser gäller från antagningen till högskolan hösten 2010. Meritkurserna/Områdeskurserna kan ge maximalt 1,0 meritpoäng

Läs mer

Marie Kahlroth Analysavdelningen. Statistisk analys /7

Marie Kahlroth Analysavdelningen. Statistisk analys /7 Statistisk analys Marie Kahlroth Analysavdelningen 08-563 085 49 marie.kahlroth@hsv.se www.hsv.se 2009-09-01 2009/7 Sex procent fler helårsstudenter 2009, men fortfarande ledig kapacitet Tillströmningen

Läs mer

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2011/12. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2011/12

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2011/12. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2011/12 UF 20 SM 1301 Universitet och högskolor Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2011/12 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2011/12 I korta drag Stor

Läs mer

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2010/11

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2010/11 UF 20 SM 1202 Universitet och högskolor Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2010/11 Higher education. Students and graduated students at first and second cycle studies 2010/11 I korta

Läs mer

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007 Statistisk analys Thomas Furusten Analysavdelningen 08-563 085 12 thomas.furusten@hsv.se www.hsv.se 2008-09-23, Analys nr 2008/10 Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2007 Resurstilldelningssystemet

Läs mer

Behörighets- och meritkurser

Behörighets- och meritkurser Behörighets- och meritkurser Utbildningar inom Humaniora/Juridik/Undervisning/Teologi 1, 2 Arkitektur/Naturresurser 3 Beteendevetenskap/Ekonomi/Samhällsvetenskap 4, 5 Samhällsvetenskap/Undervisning 6 Fysik//Teknik

Läs mer

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2013/14. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2013/14

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2013/14. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2013/14 UF 20 SM 1501 Universitet och högskolor Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2013/14 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2013/14 I korta drag

Läs mer

Statistik i samband med sista ansökningsdag till vårterminen 2014 (VT 2014)

Statistik i samband med sista ansökningsdag till vårterminen 2014 (VT 2014) Avdelningen för analys, främjande och tillträdesfrågor Föredragande Fredrik Lindström Statistiker 1-4755 fredrik.lindstrom@uhr.se PM Datum 213-1-17 Diarienummer 1.1.1-393-213 Postadress Box 4593 14 3 Stockholm

Läs mer

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008

Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008 Statistisk analys Ingeborg Amnéus Analysavdelningen 08-563 088 09 ingeborg.amneus@hsv.se www.hsv.se 2009-11-10 2009/8 Klassificering av kurser vid universitet och högskolor 2008 Hur universitet och högskolor

Läs mer

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2017/18. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2017/18

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2017/18. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2017/18 UF 20 SM 1901 Universitet och högskolor Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2017/18 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2017/18 I korta drag

Läs mer

Fler studenter och större överskott än någonsin tidigare

Fler studenter och större överskott än någonsin tidigare Statistisk analys Marie Kahlroth Analysavdelningen 08-563 085 49 marie.kahlroth@hsv.se www.hsv.se 2011-03-08 2011/2 Regnr: 63-17-2011 Fler studenter och större överskott än någonsin tidigare Studentantalet

Läs mer

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2012/13. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2012/13

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2012/13. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2012/13 UF 20 SM 1401 Universitet och högskolor Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2012/13 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2012/13 I korta drag

Läs mer

Fler börjar studera vid universitet och högskolor igen

Fler börjar studera vid universitet och högskolor igen 1 Statistisk analys Stig Forneng Avdelningen för statistik och analys 20 november 2007 2007/8 08-563 087 75 stig.forneng@hsv.se www.hsv.se Fler börjar studera vid universitet och högskolor igen Preliminära

Läs mer

Genomströmning och resultat på grundnivå och avancerad nivå till och med 2007/08

Genomströmning och resultat på grundnivå och avancerad nivå till och med 2007/08 UF 20 SM 0903 Universitet och högskolor Genomströmning och resultat på grundnivå och avancerad nivå till och med 2007/08 Higher education. Throughput and result at first and second cycle studies up to

Läs mer

Tabeller. Teckenförklaring Explanation of symbols. Noll Zero. Mindre än 0,5 Mindre än 0,05

Tabeller. Teckenförklaring Explanation of symbols. Noll Zero. Mindre än 0,5 Mindre än 0,05 Universitetskanslersämbetet och SCB 28 UF 23 SM 1401 Tabeller Teckenförklaring Explanation of symbols Noll Zero 0 0,0 Mindre än 0,5 Mindre än 0,05 Less than 0.5 Less than 0.05.. Uppgift inte tillgänglig

Läs mer

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2008/09

Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2008/09 UF 20 SM 1002 Universitet och högskolor Studenter och examina på grundnivå och avancerad nivå 2008/09 Higher education. Students and graduated students at first and second cycle studies 2008/09 I korta

Läs mer

TABELLBILAGA. Universitet & högskolor

TABELLBILAGA. Universitet & högskolor TABELLBILAGA Universitet & högskolor Högskoleverkets årsrapport 28 Innehållsförteckning / Table of contents Introduktion / Introduction 5 Ordlista / List of terms 6 Tabeller / Tables Utbildning på grundnivå

Läs mer

& ANALYS STATISTIK. Fler studenter men oförändrad forskningsvolym

& ANALYS STATISTIK. Fler studenter men oförändrad forskningsvolym STATISTIK & ANALYS Stig Forneng 2004-03-10 Fler studenter men oförändrad forskningsvolym Antalet studenter vid landets universitet och högskolor fortsätter att öka, men forskningsvolymen är i stort sett

Läs mer

Högskolenybörjare 2009/10 och doktorandnybörjare 2008/09 efter

Högskolenybörjare 2009/10 och doktorandnybörjare 2008/09 efter UF 20 SM 1003 Universitet och högskolor Högskolenybörjare 2009/10 och doktorandnybörjare 2008/09 efter föräldrarnas utbildningsnivå Higher education. Level of parental education among university entrants

Läs mer

Antalet examina ökar men för få är inriktade mot förskola

Antalet examina ökar men för få är inriktade mot förskola STATISTISK ANALYS Ingeborg Amnéus Avdelningen för statistik och analys 08-563 088 09 Mer information hittar du på www.hsv.se Nummer: 2006/13 Lärarutbildningen 2005/06: Antalet examina ökar men för få är

Läs mer

Tabeller. Universitetskanslersämbetet och SCB 48 UF 20 SM Teckenförklaring Explanation of symbols

Tabeller. Universitetskanslersämbetet och SCB 48 UF 20 SM Teckenförklaring Explanation of symbols Universitetskanslersämbetet och SCB 48 UF 20 SM 1301 Tabeller Teckenförklaring Explanation of symbols Noll Zero. Uppgift kan inte förekomma Not applicable 1. Registrerade studenter läsåren 2007/08 2011/12

Läs mer

Universitet och högskolor Grundutbildning

Universitet och högskolor Grundutbildning Utbildningsstatistisk årsbok 2009 Universitet och högskolor Grundutbildning 15 Universitet och högskolor Grundutbildning Innehåll Fakta om statistiken...222 15.1 Sökande och antagna höstterminen 2007 som

Läs mer

Övergång till forskarutbildning bland examinerade vid olika lärosäten

Övergång till forskarutbildning bland examinerade vid olika lärosäten STATISTISK ANALYS Per Gillström Avdelningen för statistik och analys 08-563 085 16 per.gillstrom@hsv.se Mer information hittar du på www.hsv.se Nummer: 2006/17 Övergång till bland examinerade vid olika

Läs mer

Tabeller. Universitetskanslersämbetet och SCB 49 UF 20 SM Teckenförklaring Explanation of symbols

Tabeller. Universitetskanslersämbetet och SCB 49 UF 20 SM Teckenförklaring Explanation of symbols Universitetskanslersämbetet och SCB 49 UF 20 SM 1401 Tabeller Teckenförklaring Explanation of symbols Noll Zero. Uppgift kan inte förekomma Not applicable 1. Registrerade studenter läsåren 2008/09 2012/13

Läs mer

Uppföljning av studenters aktivitet på kurs

Uppföljning av studenters aktivitet på kurs STATISTISK ANALYS 1(12) Avdelning / löpnummer 2018-02-20 /01 Analysavdelningen Handläggare Tomas Gustavsson 08-563 086 44 Tomas.gustavsson@uka.se Uppföljning av studenters aktivitet på kurs Universitetskanslersämbetets

Läs mer

Färre nybörjare, men antalet utexaminerade lärare ökar

Färre nybörjare, men antalet utexaminerade lärare ökar Statistisk analys Ingeborg Amnéus Avdelningen för statistik och analys 08-563 088 09 ingeborg.amneus@hsv.se www.hsv.se 2007-12-18 2007/11 Lärarutbildningen 2006/07: Färre nybörjare, men antalet utexaminerade

Läs mer

Skillnader i kursklassificering spelar en liten roll för lärosätenas möjligheter att nå sina takbelopp

Skillnader i kursklassificering spelar en liten roll för lärosätenas möjligheter att nå sina takbelopp STATISTIK & ANALYS Ingeborg Landgren 2004-11-22 Skillnader i kursklassificering spelar en liten roll för lärosätenas möjligheter att nå sina takbelopp Resurstilldelningssystemet för grundläggande utbildning

Läs mer

Utländsk bakgrund för studerande i högre utbildning 2008/09

Utländsk bakgrund för studerande i högre utbildning 2008/09 UF 19 SM 1001 Utländsk bakgrund för studerande i högre utbildning 2008/09 Foreign background among students in higher education 2008/09 I korta drag Allt fler studenter med utländsk bakgrund Läsåret 2008/09

Läs mer

Områdesbehörighet 1. Humaniora/Juridik/Teologi. Kurser för särskild behörighet: Yrkesexamina: Meritkurser: Områdeskurser: Historia A Samhällskunskap A

Områdesbehörighet 1. Humaniora/Juridik/Teologi. Kurser för särskild behörighet: Yrkesexamina: Meritkurser: Områdeskurser: Historia A Samhällskunskap A Områdesbehörighet 1 Humaniora/Juridik/Teologi Historia A Samhällskunskap A Juristexamen 0,5 Engelska B 0,5 Matematik B 0.5 Matematik C 0,5 Etik och livsfrågor 0,5 Filosofi A 0,25 Historia B 0,5 Historia

Läs mer

Universitets- och högskolerådets författningssamling

Universitets- och högskolerådets författningssamling Universitets- och högskolerådets författningssamling ISSN 2001-5917 Universitets- och högskolerådets föreskrifter och allmänna råd om översättning till engelska av svenska examina; UHRFS 2013:6 Utkom från

Läs mer

Traditionella och icke-traditionella studenter

Traditionella och icke-traditionella studenter Studenterna i Sverige StudS Arbetsrapport nr 8 Traditionella och icke-traditionella studenter av Claes Petri Traditionella och icke-traditionella studenter av Claes Petri Studenterna i Sverige StudS Arbetsrapport

Läs mer

www.uk-ambetet.se Rapport 2013:6 Disciplinärenden 2012 vid universitet och högskolor

www.uk-ambetet.se Rapport 2013:6 Disciplinärenden 2012 vid universitet och högskolor www.uk-ambetet.se Rapport 2013:6 Disciplinärenden 2012 vid universitet och högskolor Disciplinärenden 2012 vid universitet och högskolor www.uk-ambetet.se Disciplinärenden 2012 vid universitet och högskolor

Läs mer

Områdesbehörighet 1. Humaniora/Juridik/Undervisning/Teologi. Yrkesexamina: Juristexamen Lärarexamen

Områdesbehörighet 1. Humaniora/Juridik/Undervisning/Teologi. Yrkesexamina: Juristexamen Lärarexamen Områdesbehörighet 1 Humaniora/Juridik/Undervisning/Teologi Historia A Samhällskunskap A Juristexamen Lärarexamen steg 5 (alt. steg 2 i annat språk) 0,5 Matematik B 0.5 Matematik C 0,5 Etik och livsfrågor

Läs mer

UNIVERSITET &HÖGSKOLOR

UNIVERSITET &HÖGSKOLOR UNIVERSITET &HÖGSKOLOR HÖGSKOLEVERKETS ÅRSRAPPORT 2003 TABELLBILAGA Innehållsförteckning sid Table of contents page Inledning 5 Introduction Definitioner av vissa begrepp 5 Definitions List of terms 6

Läs mer

Rapport 2009:15 R. Disciplinärenden 2008 vid högskolor och universitet

Rapport 2009:15 R. Disciplinärenden 2008 vid högskolor och universitet Rapport 9: R Disciplinärenden vid högskolor och universitet Högskoleverket Luntmakargatan Box, 99 Stockholm tfn - fax - e-post hsv@hsv.se www.hsv.se Disciplinärenden vid högskolor och universitet Utgiven

Läs mer

Universitetskanslersämbetets granskning av utbildning till och med juni 2014

Universitetskanslersämbetets granskning av utbildning till och med juni 2014 Sid 1 (18) Universitetskanslersämbetets granskning av utbildning till och med juni 2014 Vid Umeå universitet har totalt 131 utbildningar genomgått Universitetskanslersämbetets, UKÄs, kvalitetsgranskning.

Läs mer

Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2003

Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2003 Universitet och högskolor Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2003 Higher Education. Undergraduate education: Applicants and admitted to higher education for

Läs mer

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2015/16. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2015/16

Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2015/16. Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2015/16 UF 20 SM 1701 Universitet och högskolor Studenter och examinerade på grundnivå och avancerad nivå 2015/16 Higher Education. Students and graduates at first and second cycle studies 2015/16 I korta drag

Läs mer

Beslut om tilldelning av MFS-stipendier för år 2013, per lärosäte och institution Lärosäte Institution Interna Externa Totalt Stipendiebelopp*

Beslut om tilldelning av MFS-stipendier för år 2013, per lärosäte och institution Lärosäte Institution Interna Externa Totalt Stipendiebelopp* Beslut om tilldelning av MFS-stipendier för år 2013, per lärosäte och institution Lärosäte Institution Interna Externa Totalt Stipendiebelopp* Blekinge Tekniska Högskola Studerandeavd. Förvaltningen 6

Läs mer

Genomströmning på grundnivå och avancerad nivå till och med 2013/14

Genomströmning på grundnivå och avancerad nivå till och med 2013/14 UF 20 SM 1502 Universitet och högskolor Genomströmning på grundnivå och avancerad nivå till och med 2013/14 Higher Education. Throughput at first and second cycle studies up to and including 2013/14 I

Läs mer

i korta drag Antal sökande till universitet och högskolor ökar igen efter några års minskning

i korta drag Antal sökande till universitet och högskolor ökar igen efter några års minskning UF 46 SM 0201 Universitet och högskolor Grundutbildning: Sökande och antagna till universitet och högskolor höstterminen 2002 Higher Education. Undergraduate education: Applicants and admitted to higher

Läs mer

Higher education. Social background among university entrants 2005/06 and first time postgraduate students 2004/05

Higher education. Social background among university entrants 2005/06 and first time postgraduate students 2004/05 UF 20 SM 0602 Universitet och högskolor Social bakgrund bland högskolenybörjare 2005/06 och doktorandnybörjare 2004/05 Higher education. Social background among university entrants 2005/06 and first time

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende anslag 2:67 inom utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende anslag 2:67 inom utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning Regeringsbeslut III:36 Utbildningsdepartementet 2017-12-18 U2017/01441/UH U2017/04027/UH U2017/05023/BS m.fl. Se bilaga 1 Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende

Läs mer

Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m.

Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m. Bilaga 1 Avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer m.m. Denna bilaga innehåller anvisningar för avräkning av helårsstudenter och helårsprestationer, tabeller över tilldelade utbildningsområden

Läs mer

Disciplinärenden 2009 vid högskolor och universitet

Disciplinärenden 2009 vid högskolor och universitet Rapport 2010:11 R Disciplinärenden 2009 vid högskolor och universitet www.hsv.se Rapport 2010:11 R Disciplinärenden 2009 vid högskolor och universitet Högskoleverket Luntmakargatan 13 Box 7851, 103 99

Läs mer

Universitets- och högskolerådets författningssamling

Universitets- och högskolerådets författningssamling Universitets- och högskolerådets författningssamling ISSN 2001 5917 Föreskrifter om ändring i Universitets- och högskolerådets föreskrifter och allmänna råd (UHRFS 2013:6) om översättning till engelska

Läs mer

Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2010

Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2010 UF 46 SM 1001 Universitet och högskolor Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2010 Higher Education. Applicants and admitted to higher education at first

Läs mer

Andelen kvinnor och män bland studenter inklusive respektive exklusive inresande studenter läsåren 2002/03 2011/12. Procent

Andelen kvinnor och män bland studenter inklusive respektive exklusive inresande studenter läsåren 2002/03 2011/12. Procent Universitetskanslersämbetet och SCB 6 UF 20 SM 30 Studenter Med studenter avses personer som är registrerade på minst en kurs i högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Ur populationen studenter

Läs mer

Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2009

Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2009 UF 46 SM 0901 Universitet och högskolor Sökande och antagna till högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå höstterminen 2009 Higher Education. Applicants and admitted to higher education at first

Läs mer

en introduktion till den svenska högskolan 11

en introduktion till den svenska högskolan 11 Introduktion till den svenska högskolan Högskolan är den enskilt största statliga verksamheten i Sverige, uttryckt i antal anställda. År 2012 kostade verksamheten drygt 60 miljarder kronor och totalt står

Läs mer

Universitet och högskolor Årsrapport 2014 Tabellbilaga

Universitet och högskolor Årsrapport 2014 Tabellbilaga www.uka.se Universitetskanslersämbetet Universitet och högskolor Årsrapport 214 Tabellbilaga Universitet & högskolor Årsrapport 214 Tabellbilaga Utgiven av Universitetskanslersämbetet 214, färdigställd

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende anslag 2:67 inom utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende anslag 2:67 inom utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning Regeringsbeslut III:41 Utbildningsdepartementet 2018-12-20 U2018/00273/UH U2018/00687/UH U2018/04051/UH m.fl. Se bilaga 1 Kammarkollegiet Box 2218 103 15 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2019 avseende

Läs mer

Svensk och utländsk bakgrund för studenter och doktorander 2014/15

Svensk och utländsk bakgrund för studenter och doktorander 2014/15 UF 19 SM 1601 Universitet och högskolor Svensk och utländsk bakgrund för studenter och doktorander 2014/15 Swedish and foreign background among students and doctoral students in higher education 2014/15

Läs mer