Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret"

Transkript

1 Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Annika Sandberg, rektor

2 Planen omfattar följande verksamhetsformer: särskola och fritidshem. Ansvarig för planen är Annika Sandberg, rektor Ljungfälle särskola. Vår vision Livskunskapsträdet Med bilden av trädet vill vi förklara vår vision. Trädet är symbolen för kraft och liv. Äpplet, det söta och goda, symboliserar kunskapen och är resultatet av gynnsamma tillväxtförhållanden. Likt äppelträdets årstidsväxlingar pågår i vår skola ett ständigt kunskapande som ger näring åt den växande individen - i det livslånga lärandet. Alla är vi olika. Vi vet att när vi möter varje individ utifrån den enskildes förutsättningar så når vi det bästa resultatet. Vi lär av varandra och tar hand om varandra. När det sedan är dags att skörda så är vi var och en för sig tillräckligt goda och söta, - sådär som man blir när man fått utvecklas under gynnsamma förhållanden. Planen gäller från Planen gäller till Elevernas delaktighet Våra elever har olika förutsättningar och behov av, utifrån sina funktionshinder, att kunna medverka i framtagandet av olika planer och detta måste vi ta hänsyn till i vårt arbete. Utifrån detta är föräldrarna på särskolan vår främsta samverkanspartner. Vårdnadshavarnas delaktighet Föräldrarna har varit delaktiga genom att de har fått möjlighet att lämna synpunkter på föräldramöte, via sina ombud i föräldrasamrådet och via hemskickad dokumentation. Personalens delaktighet Personalen har varit rektors bollplank när det gäller de övergripande texterna och formuleringarna och det är personalen som genomfört kartläggningen av skolan och skolans kringmiljöer. Rektor har sedan sammanställt detta och sen har personalen lämnat åsikter och slutligen har planen antagits på arbetsplatsträff. Förankring av planen De elever som gynnas av att få diskutera likabehandling och planer mot kränkande behandling får tillfälle att diskutera detta. Vid första föräldramötet varje läsår presenteras och diskuteras likabehandlingsplanen med föräldrarna. Likabehandlingsplanen publiceras på skolans hemsida.

3 Utvärdering års plan Fjolårets plan utvärderas under upptaktsdagen av särskolans personal. Rektor sammanställde sedan en ny plan utifrån gjorda anteckningar. Nya planen har varit ute på remiss till personalen, diskuterats i ledningsgruppen och sen förankrats på arbetsplatsträff med samtlig personal. Planen presenterades och diskuterades på föräldramöte. Mål för våra främjande insatser i föregående plan Vi vill fortsätta att sprida kunskap om funktionshinder och på så vis öka förståelsen och bemötande av våra elever. Insats Information om vår verksamhet för personal och elever på grundskolan på vårt Öppet Hus, bjuda in till konserter, gemensamma aktiviteter. Vid behov har vi samtal med lärare och elever inför t.ex. Lucia och konserter. Vi har ett ömsesidigt samarbete med klasser på grundskolan, dessa elever och vuxna möts kontinuerligt. De elever på särskolan som kan och vill delta i skolans olika råd ges tillfälle till detta. Vi har genomfört de insatser som står ovan. Vi har också ett samarbete mellan klasserna inom särskolan. Vi informerar om funktionshinder även i planerade situationer t.ex. om det uppstår en situation i matsalen elelr på rasten. Det händer också att grundskolans elever kommer till särskolan på rasterna och leker och då svarar vi på de frågor som kommer upp. Vi har under året deltagit i de kompetensutvecklingstillfällen som vår förvaltning anordnar med syftet att öka personalens kunskaper om HBT-frågor. Resultat Det kom tyvärr inte så många föräldrar till Öppet hus utan det var mest grundskolans elever som tittade på utställningarna, filmerna och provade material. Övriga aktiviteter som genomförts har vi fått gensvar på och vi upplever att det är uppskattade aktiviteter i vilka kunskap om funktionshinder och bemötande sprids. Så här går vi vidare: Vi tycker det är viktigt att vi fortsätter med de insatser som står beskrivna. Under läsåret kommer vi att göra upp en plan för hur vi lägger upp arbetet mot de olika årskurserna och personal på grundskolan. Information och kunskap är det som främjar våra elevers vardag. För att öka antalet besökare och närma oss grundskolans specialundervisning kommer vi att nästa års när vi har Öppet hus flytta vi vårt material till matsalen och ha en gemensam utställning med grundskolan. Vi tycker också att det är viktigt att vi fortsätter samarbetet mellan klasserna på särskolan.

4 Mål för våra förebyggande åtgärder i fjolårets plan Målet med våra förebyggande åtgärder var att våra elever på Petö-avdelningen inte skall behöva vänta på sina toalettbesök pga. tillgången på utrustade toaletter. Åtgärder om planerades Att rektor lägger in skrivelse till förvaltningen om situationen på Petö när det gäller toaletter. I skrivelsen påtalas vikten av att en toalett rustas med lift och skötbord kopplat till vatten och avlopp. Detta för att öka våra elevers integritet och självständighet i hygiensituationer. Motivering till åtgärder Ju äldre våra elever blir desto tyngre blir de också. Med en liftutrustad toalett och fem multifunktionshindrade eleverna blir väntetiderna långa. Det finns en viss säkerhetsrisk för eleverna om vi inte har rätt metoder och redskap i hygiensituationerna. Vi har i dagsläget en nyrenoverad och bra toalett med lift och skötbord men eleverna och personalen behöver ett till. Vi är medvetna om de kostnader som en ombyggnation skapar men ser att det är viktigt ur både perspektivet likabehandling utifrån funktionsnedsättning och perspektiven säkerhet och arbetsmiljö för personalen. Resultat Målet är helt uppfyllt då nytt fint skötrum byggts.

5 Kartläggning ht 2012 Kartläggningsmetoder Personalen har i arbetslagen diskuterat och utvärderat föregående års likabehandlingsplan och i den diskussionen kommit fram till vad innevarande års plan skall innehålla. Kartläggningen har utgått från frågeställningarna: Hur ser måluppfyllelsen utifrån föregående plan ut? Mål/vad vill vi nu? Hur skall vi nå målet? Vi kommer på första föräldramötet att ta upp vår plan med föräldrarna och då få respons på det som de tycker att vi bör tänka på när det gäller miljön, bemötandet och verksamheten. Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning och Ålder Elevernas involvering i kartläggningen: Eftersom våra elever har svåra funktionshinder som inte gör det möjligt att delta i alla diskussioner har vi arbetat med vår kartläggning inom personalgruppen. Vi har diskuterat detta med våra föräldrar och enats om att personalen tar beslut om att diskussion med eleverna om dessa frågor sker utifrån elevens förutsättningar. Personalens involvering i kartläggningen Personalen har gjort kartläggningen i de små arbetslagen som arbetar kring specifika elever för att på så vis få in alla elevers behov, aktiviteter, miljöer och förutsättningar. Dessa kartläggningar har sen rektor sammanställt och det är det som redovisas i planen. Resultat och analys Vi har en skola med få elever och mycket hög personaltäthet. Våra elever är i princip alltid i närheten av en eller flera vuxna. Våra elever har behov av de vuxna som stöd i sin vardag och därför är det extra viktigt att de vuxna har en stor medvetenhet om sitt uppdrag och vilka maktfaktorer som detta innebär. Flera av våra elever är totalt beroende av den vuxne som är med honom/henne. I en verksamhet som vår måste miljön anpassas så att elevernas integritet och utveckling främjas och riskerna för kränkningar måste minimeras. Vi för kontinuerligt diskussioner om hur vi bemöter våra elever och hur vi på bästa sätt planerar och utför undervisningen och aktiviteter med våra elever för att säkerställa en trygg miljö för dem. Vi har inte haft några ärenden där personal kränkt elev och för att bibehålla detta måste diskussionen om bemötande och elevernas förutsättningar fortgå.

6 Främjande insatser Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning och Ålder Mål och uppföljning Att säkerställa att särskolan kontinuerligt informerar om och sprider kunskap om funktionshinder i grundskolans olika årskurser. Insats Rektor och lärare gör en plan för hur arbetet skall fortlöpa över tid. Planen förankras i ledningsgruppen och på grundskolan och blir sedan en plan som vi inför var läsår förhåller oss till. Motivering till insatser Vi vill med dessa insatser skapa förutsättningar för våra elever att bemötas positivt och ge dem möjlighet att skapa goda relationer till grundskolans elever och personal. Ansvariga Ansvariga för genomförandet är arbetslagen och rektor.

7 Förebyggande åtgärder Att låta särskolan bli en del av förskoleklassens introduktion vid Ljungfälleskolan. Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning och Ålder Mål och uppföljning Att eleverna i förskoleklassen på grundskolan får lära känna särskolans miljö så att de när de möter våra elever har något att relatera till och känner igen elever och vuxna. Målet följs upp efter läsårets slut. Åtgärder En inbjudan om studiebesök på särskolan skickas till varje förskoleklass. Förskoleklassen får komma och bekanta sig med lokaler, ställa frågor och se material från särskolans verksamhet. Motivering till åtgärder För att förebygga problem som kan uppstå vill vi redan i förskoleklass låta eleverna från grundskolan se vår verksamhet så att de känner sig trygga när de möter våra elever på t.ex. skolgården och i andra situationer. Om eleverna redan då får kunskap och relationer så förebygger vi situationer som kan uppstå då de yngre barnen känner oro i mötet med våra elever. Ansvariga är arbetslagen på särskolan. Insatsen skall var klar Utvärdering av årets plan Årets plan ska utvärderas senast Planen utvärderas av personalen. Ansvariga för att årets plan utvärderas är rektor Annika Sandberg och arbetslagen på särskolan.

8 Rutiner för akuta situationer Policy All personal vid Ljungfälle särskola tar bestämt avstånd från all form av trakasserier, kränkande behandling och diskriminering. Detta avståndstagande präglar valet av arbetsmetoder och hur vi bygger vår organisation. Vi utbildar oss för att ha så mycket kunskap som möjligt för att tidigt upptäcka och åtgärda diskriminering och annan kränkande behandling. Vi arbetar för att skapa ett öppet och trevligt klimat i skolan där vi bemöter varandra med respekt. All personal, alla elever och vårdnadshavare/föräldrar uppmuntras att uppmärksamma och anmäla alla former av kränkande behandling till skolans personal. Ingen får utsättas för repressalier efter en anmälan. Rektor tar tydligt och konsekvent ställning mot alla former av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Eleverna uppmuntras och ges möjlighet utifrån deras förutsättningar att aktivt ta del i vårt arbete med likabehandlingsplanen. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Våra elever är i princip alltid i närheten av en eller flera vuxna. På rasterna är alltid flera vuxna ute på vår skolgård. De vuxna är ständigt närvarande då våra elever har behov av de vuxna som stöd i sin vardag. Personal som elever och föräldrar kan vända sig till Elever och föräldrar vänder sig i första hand till personalen i det arbetslag som är knutet till klassen. Om de behöver stöd i samtalet kontaktas rektor. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever Så här hanterar vi situationer då elever kränker elever 1. Personal som ser kränkningen reagerar direkt och informerar sen ansvarig pedagog. 2. Personal och övriga vuxna som ser eller får kännedom om kränkning informerar ansvarig pedagog. 3. Ansvarig personal pratar med berörda elever och berörd personalgrupp. Rektor deltar vid behov. 4. Ansvarig personal kontaktar vårdnadshavare. 5. Ansvarig personal dokumenterar händelsen och vad man har gjort. 6. Ansvarig personal informerar rektor. 7. Specialpedagogen/handledare kan vid behov ge stöd/ handledning genom ex. samtal med föräldrar och inom personalgruppen. 8. Rektor arkiverar dokumentationen. 9. Ansvarig personal fortsätter att arbeta aktivt för att alla kränkningar ska upphöra. 10. Utvärdering/uppföljning. Rektor ansvarar. Förtydligande kommentarer: Den som upptäcker att en elev är utsatt för kränkande behandling, kontaktar klassläraren eller någon annan vuxen på skolan, som i sin tur tar kontakt med klassläraren. Upptäckare kan

9 vara elever och vuxna i skolan, men även föräldrar. Information om kränkningar ska rapporteras till rektor som har skyldighet att rapportera och utreda kränkningar. All dokumentation arkiveras av rektor. Vid behov kallas berörda till en elevvårdskonferens/personalkonferens. I varje enskilt fall görs en bedömning av hur allvarlig kränkningen är och om anmälan till andra myndigheter bör göras. Utifrån det enskilda fallet görs alltid överväganden om åtgärder också bör vidtas i syfte att förändra strukturer och förhållanden på grupp- och verksamhetsnivå. Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av personal Den person som uppfattar eller får kännedom om att elev vid Ljungfälle särskola på något sätt diskriminerats, trakasserats eller behandlats kränkande av vuxen skall omedelbart anmäla detta till skolledningen. Rutiner för uppföljning Det åligger skolledningen att utreda vad som hänt och vilka åtgärder som bör vidtas. Dessa åtgärder dokumenteras så att de kan följas upp och användas i det fortsatta arbetet. Vid upprepad förseelse anmäler rektor personalen till Skol- och barnomsorgsförvaltningen. Rektor har följande stödfunktioner i arbetet med en personal som kränkt en elev: personalspecialister på Skola och barnomsorgsförvaltningen, kommunhälsan samt interna och externa handledare. Att anmäla om en elev kränks av personal åligger alla anställda inom skolan. Rutiner för dokumentation Rektor dokumenterar anmälan om kränkning och den process som följer, vilka kontakter som tas, vilka åtgärder som tas och följer upp och dokumenterar resultatet av dessa. Ansvarsförhållande Rektor och personalen är ansvarig för att rapportera händelser, följa upp och dokumentera enligt våra rutiner.

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle särskola och fritidshem Läsåret 2011-2012

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle särskola och fritidshem Läsåret 2011-2012 Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle särskola och fritidshem Läsåret 2011-2012 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 Planen omfattar följande verksamhetsformer:

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret 2015-2016 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 1 Innehållsförteckning Sid 1. Vår

Läs mer

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret

Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret Likabehandlingsplan/ plan mot kränkande behandling och diskriminering för Ljungfälle grundsärskola och fritidshem Läsåret 2016-2017 Annika Sandberg, rektor 0470-43690 1 Innehållsförteckning Sid 1. Vår

Läs mer

Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nyängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskolan; inriktning träningsskolan och gymnasiesärskolans individuella program. Ansvariga

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m.

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. våren 2016 Innehållsförteckning Sid. 1. Skolans vision 3 2. Nu gällande plan

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Förskolan Fjällripans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan/Fritidshemmet Fjällripan Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Sankt Anna förskola, skola och fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola, skola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Elin Pettersson Rektor Katarina

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Pedagogisk omsorg och förskola Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Solrosens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog: Elin Pettersson Förskolechef:

Läs mer

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Fritidshemmet Daggkåpans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg/Fritidshem Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Centralskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Årskurs 4-9 Läsår: 15/16 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Rönnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rönnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rönnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen

Läs mer

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola F-6 Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola

Läs mer

Idbyns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Idbyns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Idbyns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kohagens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Arbetslagen för förskolan Kohagen avd Kohagen Ann Tjulander

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Österstad skola och fritidshem 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass årskurs 1-4 och fritidshem Ansvariga för

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skirö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Foto: istockphoto / pintogame Bie skola - läsåret 2015/2016 Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016 LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016! Förskolan Valthornet Förskolan Valthornets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolängens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolängens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 4 Kartläggning...

Läs mer

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasium Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola 1-6 och fritidshem Läsår 2018/19 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

VäneRyr förskola, F-klass, skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

VäneRyr förskola, F-klass, skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling VäneRyr förskola, F-klass, skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Fritids F-klass Förskola Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Vintrie förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vintrie förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vintrie förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolhagens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sandvalla skola Augusti 2011 - oktober 2012 Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer

Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Träningsskolan och dess fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Träningsskolan, Sandvikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Träningsskolan, Sandvikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Träningsskolan, Sandvikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Träningsskolan och dess fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Sonfjällsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sonfjällsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sonfjällsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan och fritids Läsår 2014-2015 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem.

Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem. 2013-01-10 Likabehandlingsplan för särskolans klasser och fritidshem. I barn- och elevskyddslagen står att alla verksamheter är skyldiga att ha en likabehandlingsplan. Likabehandlingsplanen syftar till

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan. Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan.

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Biets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: HT 2014-VT 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen och all personal

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nytorpshöjds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Anemonen/Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Anemonen/Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Anemonen/Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Sofiaskolan

Sofiaskolan Sofiaskolan Roine Peimer Direktvalsnr: 021-39 13 85 Mail: roine.peimer@vasteras.se Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Sofiaskolan 2016-2017 För att främja likabehandling och förebygga

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Solskens fritidshem. Läsåret 2014/2015

Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Solskens fritidshem. Läsåret 2014/2015 Solskens fritidshem Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014/2015 Planen gäller från 2014-11-01 till 2015-10-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen samt all personal

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Meijerska gårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 2016-03-02 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Treklöverns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechef Pär-Johan Emanuelsson

Läs mer

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår:2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fiskens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Arbetsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår 2018/2019 Beslutad 2018-09-13 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Försoleverksamhet Läsår 2015 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Kompassens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Kompassens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Kompassens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Groddens/ Bönans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-3 år & 3-5 år Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer