Att jämte ordföranden justera bystämmans protokoll väljs Lars Pommer och Stefan Almer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att jämte ordföranden justera bystämmans protokoll väljs Lars Pommer och Stefan Almer."

Transkript

1 Protokoll fört på bystämma med Österby Byamän. Tid; Söndagen den 13 april 2008 Plats: Nordansjö Bygdegård, Hedemora Deltagare: Hans Evaldsson Anders Sörbergs Olle Perers Lars Classon Birgitta Wahlqvist Mats Eriksson Birgitta Klint Thomas Granath Agneta B Stefansson Johan Stam Magnus Rappendal Stefan Almer Lars Pommer Thomas Almquist Maria Öberg Almquist Anders Klint Fredrik Perers Anne-Marie Sörbergs 1 Öppnande och val av ordförande för bystämman Byamannen Anne-Marie Sörbergs hälsar välkommen till bystämman och förklarar stämman öppnad. Till ordförande för bystämman väljs Bengt Rappendal. 2. Val av sekreterare för bystämman Till sekreterare för bystämman väljs Anne-Marie Sörbergs 3. Val av två justeringsmän Att jämte ordföranden justera bystämmans protokoll väljs Lars Pommer och Stefan Almer. 4. Godkännande av kallelse till stämman Stämman konstaterar att kallelse i alla brevlådor utdelats den 30 mars.. Det är 14 dagar före stämmans genomförande vilket är praxis. Stämman godkänner kallelsen till stämman.

2 5. Godkännande av dagordning Förslaget till dagordning godkännes med tillägg av information om säker skolväg rv 70 under övriga frågor. 6. Val av byaman och två vice byamän Stämman beslutar omvälja Anne-Marie Sörbergs till byaman och Agneta Bäckström och Magnus Rappendal till vice byamän. 7. Rapport från bykassören Anders Sörbergs redogör för 2007 års räkenskaper. Den bygdepeng som Österby Byamän sökt och fått av kommunen för utveckling i Viggenbyarna har särredovisats. Bykassörens redovisning skall utgöra bilaga till bystämmans protokoll. I samband med redovisningen tar bykassören upp frågan hur vi skall göra med bybor, som häftar i skuld till bykassan. Det gäller en åretruntboende som har obetalda skogsbilvägavgifter om 2:- per kubikmeter i samband med avverkningar och en gästjägare som är skyldig för jaktavgift. Den totala summan är 3.380:- Dessutom finns ospecifiserade skulder på 2:-/skogskubikmeter för avverkning under Frågan om hur obetalda skulder skall hanteras får behandlas inom det förslag till byordning som skall behandlas senare under stämman. Stämman godkänner kassörens ekonomiska redovisning och lägger den till handlingarna. 8. Väg- och båtplatsavgifter Stämman beslutar oförändrad årsavgift för sommarvägunderhåll dvs 200:- och oförändrad båtplatsavgift för icke åretruntboende i Österby vilket innebär 250:-/år.. 9. Rapport om jakt och fiske Lars Pommer redogör för 2007 års jakt, som inte var särskilt lyckad. Förmodligen beror den minskade älgstammen på förekomsten av lodjur inom området. Ordföranden tackar Lars för rapporten. Byns fiskerepresentant Stefan Almer redogör för Fiskeområdesföreningens årsstämma. Årets kräftfiske blir fredagen den 15 augusti och ett dygn framåt. Anders Sörbergs redogör för provfisket av kräftor som genomfördes både före och efter den ordinarie kräfttagningen. Kräftillgången är dålig men det fanns flera kräftor efter det ordinarie kräftfisket än före. och att en del platser i sjön inte har några kräftor alls medan där det finns rör för boplatser för kräftorna och minkfällor finns de flesta kräftorna. Kräftprovtagningen som genomförts på

3 Länsstyrelsens direktiv har ännu ej utvärderats och rapporterats av Länsstyrelsen på grund av personalbrist.provfiske av fisk har genomförts i Norra (stora) Viggen men något resultat har ännu ej kommit från Länsstyrelsen, som genomfört provfisket i egen regi. Länsstyrelsen har beviljat vattenprovtagning och genomfört den under Österby bystämmoprotokoll 2008, sid 2 Tyvärr har Fiskevårdsområdesföreningen ej fått något resultat från Länsstyrelsen på grund av personalbrist. Fiskeområdesföreningen har inköpt flera minkslagfällor och betalar 75 kronor för uppvisande av svans. Pengarna betalas ut av föreningens kassör Anders Rustas. Bystämman godkänner rapporterna om jakt och fiske. 10. Information om utvecklingsarbetet runt Viggen Byamannen redogör för arbetet med en lokal Naturvårdsplan för Viggenområdet. Det är Fiskevårdsområdesföreningen, som är huvudman för projektet och byamannen arbetar som ideellt arbetande projektledare. Projektet innehåller följande insatser: Provtagning vattenkvalitet Inventering fiskbestånd Återskapa byallmänningar Öppet landskap Vandringsleder Ökad användning av området Information och underlag Projektet har slutredovisats och de pengar som människorna runt Viggen arbetat för ideellt har reserverats för att informationsdelen i projektet skall kunna slutföras.så snart alla uppgifter inkommit från Länsstyrelsen kommer Viggens fiskevårdsområdesförening att göra i ordning information till alla boende runt Viggen. Byamännen i byarna skall dela ut materialet. Alla strandnära allmänningar har röjts och samtliga skall förses med Viggensoffor en modell som funnit sedan början på 1900-talet. Grillplatser kommer att anordnas på en del av allmänningarna. På detta sätt kommer de sjönära allmänningarna att bli viktiga rekreationsplatser både för boende och besökare som kommer land- eller sjövägen. Bystämman godkänner rapporten. 11. Vägfrågor Bystämman uppdaterar listan på vägåtgärder och gör prioriteringar. Prio 1 är dikning av vägen från Fredrik Perers magasin fram till bygränsen till Västerby. Prio 2 är iordningställande av vägen från länsväg 266 till Olles lada med dikning, ev väv i vägbanan och fyllning med lämpligt material. Prio 3 är vägen förbi badstranden ned till tunneln där avrinningsmöjligheter bör skapas.

4 Hans Evaldsson får i uppdrag att i samråd med kassören påbörja arbetet och redovisa kostnaderna för varje projekt innan nästa påbörjas. Arbetet bör påbörjas med det snaraste. Det är bystämmans mening. 12. Färdigställande av båtplats Nu har bykassören köpt in rör för att iordningställa båtplatsen. Stämman beslutar utse en arbetsgrupp bestående av Lars Pommer. Stefan Almer och Johan Stam som får kalla in andra bybor för att iordningställa båtplatsen. Österby bystämmoprotokoll 2008 sid Städning av badplatsen Bystämman beslutar att städa bad- och båtplatsen Onsdagen den 21 maj kl och detta protokoll utgör kallelse till arbetet. Som vanligt blir det korvgrillning. 14. Skötsel av badplatsen Skötseln av badplatsen fungerade bra under Magnus Rappendal organiserade skötsellistan, som fanns anslagen vid badplatsen. Magnus får uppdrag att göra en lista på skötsel för badsäsongen 2008 och listan skall godkännas vid städningen av badplatsen. Listan kommer att vara anslagen på badplatsens annonstavla. 15. Tillgång till båt för Österbyborna Den reparerade Viggenbåten visade sig inte hålla. En omfattande reparation behöver göras. Reparation av båten är beställd och sedan skall den målas. Vi hoppas att få båten i sjön omkrring den 1 juni. Mera information kommer att ges när vi städar badplatsen. 16. Fiskevårdområdesföreningens båtar för uthyrning i lilla Viggen Eftersom Österby kommer att ha en egen båt överlåter vi till Västerby att handha uthyrningen av Fiskevårdsområdesföreningens båtar. Det är bystämmans beslut. 17. Bygdepeng Byamannen informerar om att redovisningen av den bygdepeng, som Österby Byamän fick 2007 för Viggenområdet, har använts till en studieresa, inköp av Karl-Erik Forslunds fotomaterial och anteckningar som rör Viggenområdet av Dalarnas Museum samt sammankomster med byamännen runt Viggen. Bystämman beslutar att byamannen även i år skall söka bygdepeng för Viggenområdet bl a för att slutföra Viggenprojektet.

5 18. Skyltning i byn Frågan om skyltning aktualiserar fortsättning av byggande av postlådeanordning i bykärnan. Det är den enda postlådeanordnningen som återstår att åtgärda. Skyltar med byhistoria skall anordnas för alla byar runt Viggen och då får Österby haka på. 19. Kommunbygderådets verksamhet Österby Byamän är medlem i Kommunbygderådet till en årlig kostnad av 200:-. Genom Kommunbygderådet får vi information om möjligheter till bidrag, och kontakt med andra byagrupper för samarbete. Förhoppningsvis skall vi även få aktuell information, möjligheter att delta i studieresor och kurser som Kommunbygderådet anordnar. Österby bystämmoprotokoll 2008, sid Yttrande över förhandsbesked för nybyggnation av fritidshus i Österby Hedemora kommun har givit Österby Byamän möjlighet att yttra sig överansökan om förhandsbesked för nybyggnation av fritidshus på fastigheten Hedemora-Österby 39:3, ägare Agneta Bäckström-Stefansson. Byamannanen har skickat in ett yttrande till Hedemora kommun med en reservation om att bystämman kan ändra yttrandet. Byamannen läser upp yttrandet som visar att det behövs en vägförening för vägen efter skogen eftersom det officiellt inte finns någon väg. Förberedelser för bildande av vägförening har överlämnats till Bengt Rappendal som numera åter är åretruntboende i byn och behöver använda den aktuella vägen. Naturligtvis tillstyrker Österby Byamän ett förhandsbesked om nyuppförande av fritidshus. Bystämman godkänner det inlämnade yttrandet. Eftersom det finns flera byar som har problem med vägar har byamannen aktualiserat en informationskväll om bildandet av vägföreningar till Kommunbygderådet. Preliminärt datum för denna information är den 20 maj kl i Nordansjö bygdegård. 21. Yttrande över plansamråd för detaljplan för Mälby 1:1 m fl Remissmaterialet till rubr plansamråd går runt för genomgång under kafferasten. Förslaget till yttrande har utdelats till de närvarande på bystämman. Flera av synpunkterna diskuteras. När det gäller VA-frågorna anser några att det skall läggas till Byns intresse av att fortsättningsvis få dessa frågor på remiss eftersom exploatören inte ännu har gjort någon ansökan om anslutning till kommunens VA-nät. Med det tillägget godkänner bystämman det presenterade remissvaret. 22. Marknad och loppis Fredrik Perers företräder arbetsgruppen, som har haft sammanträde samma dag. Förslag till loppishelg är den juli. Österby inbjuder de andra Viggenbyarna att vara med. Parkering

6 kommer att anordnas i Olles hage, som vi skall hjälpas åt att göra i ordning. Handikapparkering skall anordnas hos Matsbons. Vi skall låna tält till kaféet. Bykassan skall betala kostnaden för annonsering i Södra Dalarnas Tidning och Annonsbladet. Bybor säljer gratis på loppismarknaden medan utomstående betalar 100:-/bord som kassören inkasserar. Arbetsgruppen, Karin Perers, Anna Rappendal och Terese Sörbergs, arbetar vidare och har som tidigare år ansvar för utformningen av annonser. Bystämman godkänner förslaget. 23. Förslag till ny byordning Behovet av en ny byordning har diskuterats på träff med samtliga byamän i Viggenbyarna. Byamannen har gjort ett förslag som utdelats. Bystämman beslutar utse en arbetsgrupp bestående av byamannen, bykassören och Lars Classon för att arbeta vidare med förslaget till byordning. Det bearbetade förslaget skall även innehålla bestämmelser hur vi skall hantera bybor, som inte betalar fastställda avgifter. Förslaget till ny byordning tas upp på extra bystämma i höst och sedan även på nästa års ordinarie bystämma. Österby bystämmoprotokoll 2008, sid Övriga frågor a/ Skolvägen från Viggenbyar när det blir mitträcken på rv 70. Byamannen redogör för turerna för att få en sker skolväg för elever i Västerby skola boende i Königshyttan och Pershyttan. Alla byamän har samlats och begärt en tunnel för gående och cyklister under rv70. Kravet har ej godkänts av Vägverket men busshållplatsen vid den aktuella anslutningspunkten kommer att flyttas längre norrut, det blir en möjlighet att passera med cykel rakt över rv70 och på västra sidan parallellt med rv70 kommer en cykelväg att anläggas fram till Västerbypåfarten. Cykelvägen kommer att snöröjas. Byamännen runt Viggen har ansökt om hastighetsbegränsning till 70 km/h på det aktuella vägområdet. Något svar beträffande hastighetsbegränsning har ej erhållits från länsstyrelsen ännu. Samtliga byamän har fått Vägverkets svar och de tror inte att det hjälper att överklaga utan tycker att vi ändå fått en bättre lösning än det ursprungliga. Vi har träffat Vägverket på plats efter rv70 och vid det tillfället var vi ca 30 personer samlade och vi höll inte på att komma över vägen för det var så mycket trafik. b/ Byfest? Fredrik Perers aktualiserar behovet av att anordna en byfest. Förslaget blir att arbetsgruppen för loppis även får i uppdrag att ge förslag på en byfest, som kanske kan arrangeras som avslutning på loppis. Bystämman godkänner förslaget. c/ Kaffepengar Agneta Bäckström anser att alla kan bidra till kaffet. Men byamannen avböjer erbjudandet. Bystämman beslutar då att samla in kaffepengar till lilla Englas familj. Vi har mitt under bystämman nåtts av beskedet att Engla mördats. Kaffepengarna 560 kronor- skall insättas på

7 Handelsbankens konto till Englas familj. Vi är bedrövade och förstummade över att denna fruktansvärda gärning mot ett barn har kunna begåtts. 25. Stämmans avslutning Ordföranden för bystämman tackar alla som deltagit i bystämman och avslutar stämman. Vid protokollet Anne-Marie Sörbergs Sekreterare Bengt Rappendal ordförande Justeras: Lasse Pommer Stefan Almer Österby bystämmoprotokoll 2008, sid 6

1 Öppnande Byamannen hälsar alla välkomna och förklarar stämman öppnad.

1 Öppnande Byamannen hälsar alla välkomna och förklarar stämman öppnad. Protokoll fört vid bystämma med Österby Byamän. Tid: Torsdagen den 26 april 2012 Plats: Nordansjö Bygdegård, Hedemora Deltagare: Magnus Rappendal Johan Stam Fredrik Evaldsson Olle Perers Agneta B Stefansson

Läs mer

1 Öppnande och val av ordförande för bystämman. Att jämte ordföranden justera bystämmans protokoll väljs Roland Stam och Stefan Almer.

1 Öppnande och val av ordförande för bystämman. Att jämte ordföranden justera bystämmans protokoll väljs Roland Stam och Stefan Almer. Protokoll fört på bystämma med Österby Byamän. Tid; Söndagen den 17 maj 2009 Plats: Nordansjö Bygdegård, Hedemora Deltagare: Hans Evaldsson Birgitta Wahlqvist Mats Eriksson Agneta B Stefansson Johan Stam

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015

Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Ål-Kilen, den 25 mars 2015 1 Stämman öppnades av ordförande Nils Carlström som hälsade alla välkomna. 2 Kallelsen till stämman godkändes. 3 Dagordningen för stämman

Läs mer

Undens Fiskevårdsområde

Undens Fiskevårdsområde Undens Fiskevårdsområde Protokoll fört vid årsstämman lördagen den 24 mars 2012 i församlingshemmet i Sannerud Föreningens ordförande Gunnar Bohlin hälsade samtliga välkomna till årsstämman och mötet inleds.

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening

Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Stadgar för Abborrkrokens Villaägareförening Fastställda av föreningsstämma den 8 juli 1989 och 7 juli 1990 Ändring av 6 Föreningsstyrelsen fastställda av extra föreningsstämma 30 september 2006 och ordinarie

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare 1 Ornöfärjans samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 20 maj 2017, klockan 10:30 i Bygdegården på Ornö. 1. Val av ordförande för stämman 2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

i Styrsö Fastighetsägareförening den 6 april 2014, kl 13:00, 1. Stämman öppnas 2. Val av justeringsmän 3. Stadgeenligt utlysande

i Styrsö Fastighetsägareförening den 6 april 2014, kl 13:00, 1. Stämman öppnas 2. Val av justeringsmän 3. Stadgeenligt utlysande Protokoll fört vid ordinarie årsstämma i Styrsö Fastighetsägareförening den 6 april 2014, kl 13:00, Kalvhagsskolan, Styrsö Närvarande: Se bifogad närvarolista, bilaqa 1 1. Stämman öppnas Mötet öppnades

Läs mer

Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening

Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening Om förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening På uppdrag av årsmötet 2016 lämnar styrelsen till årsstämman den 26 april 2017 förslag till ändringar i föreningens stadgar, se punkt 11b

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA I KOLBOTTENS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING DEN 22 APRIL 2017 Kl. 15.00 i Tullhuset, Dalarö 1. Upprättande av röstlängd Föreningens ordförande Lennart Preutz förklarade

Läs mer

Byordning för Laknäs Östanhols byalag

Byordning för Laknäs Östanhols byalag 1 Föreningens namn Laknäs och Östanhols byar utgör en ideell förening med namnet Laknäs Östanhols byalag. 2 Föreningens säte Den ideella föreningen, Laknäs Östanhols byalag, har sitt säte i Leksands Kommun.

Läs mer

Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018

Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018 STADGAR FÖR GRANUDDENS HAMNFÖRENING Antagna vid ordinarie årsmöte 26 mars 2018 och fastställda vid extra föreningsmöte 2 juni 2018 Föreningens 1 ändamål och Föreningen är en allmännyttig ideell förening

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör

Leif Welander, förvaltningschef Ulla-Beth Larsson, sekreterare Milad Bavandi, byggnadsinspektör SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum 2014-06-18 Plats och tid Östansjö, kl 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors (s) Krister Eklund (s) Christina Johansson (s) Emma Ode (mp) Mattias

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. STADGAR för Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. Förslag till stämma den 21 maj 2015 1. Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Onsdag 5 maj 2010 kl.18.30 på Gafsele Bygdegård.

Onsdag 5 maj 2010 kl.18.30 på Gafsele Bygdegård. Protokoll fört vid ordinarie bystämma i Gafsele Byamän. Onsdag 5 maj 2010 kl.18.30 på Gafsele Bygdegård. Enligt bilaga. Tid/plats Närvaro Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar dagens stämma Öppnande

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2011-08-07 Tid: 17.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen

Protokoll fört vid årsmötet för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet. Tomtägarföreningen Protokoll fört vid årsmötet 2008 för Norra Havsängens Tomtägarförening och Norra Havsängens Samfällighet Tid: 2008-06-15 kl. 10.00-11.45 Plats: Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen 1 Ordförande förklarar

Läs mer

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte

STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING. Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte STADGAR FÖR SKEBÄCKS VARFSFÖRENING Dessa stadgar är reviderade vid Skebäcks Varfsförenings årsmöte 2015-03-26 Mål och inriktning Skebäcks Varfsförening är en ideell, förening vars verksamhet skall inriktas

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Tommy Henriksson Göran Engblom Tom Andersson Micke Almgren Peter Jonsson Henrik Forsberg Frånvarande Anders Grönqvist

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson. Protokoll 1 1 (10) Diarienummer TN 2017/0002-200 Tekniska nämnden Plats och tid Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede, kl 08.30 09.20 Ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Justeringens

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Skinnarvikens intresseförening - stadgar

Skinnarvikens intresseförening - stadgar Skinnarvikens intresseförening - stadgar 1 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för medlemmarnas intressen genom att utgöra ett organ vid förhandlingar med bl a statliga och kommunala

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2015 Måndag 26 januari 2015, kl.18:30 Istrums klubbstuga Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Björn Öberg Fredrika

Läs mer

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman.

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman. Protokoll fört vid föreningsstämman med Ankarsmeden/Låssmedens Samfällighetsförening söndagen den 24 mars 2013 klockan 18.00 i Högalids Folkhögskolans matsal. 1 Mötets öppnande och upprop Ordförande Hans-Erik

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

Jan Isaksson berättar om O-ringens planer för att använda uppställningsplatser på LHF:s område under vecka

Jan Isaksson berättar om O-ringens planer för att använda uppställningsplatser på LHF:s område under vecka Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Tisdagen den 20 mars 2018 klockan 19:00 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande förklarar mötet öppnat. Jan Isaksson berättar om O-ringens

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.30 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Britta Nilsson Peter Ring Birgitta Rolöf Kyrkoherde Ulla-Britt Svensson Tjänstg. ers.

Läs mer

Valdes Mats Qviberg att som ordförande leda stämman. Protokollet fördes på styrelsens uppdrag av advokat Erik Borgblad.

Valdes Mats Qviberg att som ordförande leda stämman. Protokollet fördes på styrelsens uppdrag av advokat Erik Borgblad. Protokoll fört vid årsstämma i Investment AB Öresund (publ), org.nr 556063-9147, onsdagen den 20 mars 2013, kl. 14.00, i Citykonferensen Ingenjörshuset på Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm 1 Stämmans öppnande

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2015 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 26 april 2015, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

Närvarande var 35 medlemmar representerade 28 fastigheter, varav 4 fastigheter genom fullmakt.

Närvarande var 35 medlemmar representerade 28 fastigheter, varav 4 fastigheter genom fullmakt. Protokoll, fört vid ordinarie stämma med Rönnäs Samfällighetsförening lördagen den 5 maj 2012 i gamla Dämshults skola (Bygdegården). Närvarande var 35 medlemmar representerade 28 fastigheter, varav 4 fastigheter

Läs mer

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter STADGAR för Ideell förening med årsavgifter 1 NAMN Föreningens namn är Grängsbo Bygdegårdsförening 1 2 ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Viskafors vägförening Protokoll Nr: Styrelsen Tid: Plats: Viskaforshem, Nya vägen 1 Närvarande:

Viskafors vägförening Protokoll Nr: Styrelsen Tid: Plats: Viskaforshem, Nya vägen 1 Närvarande: Viskafors vägförening Protokoll Nr: 7 2017-18 Styrelsen 2018.02.06 Tid: 18.00-20.45 Plats: Viskaforshem, Nya vägen 1 Närvarande: Tomas Appelkvist, ordf. Börje Lindqvist, vice ordf. Angelica Daviand, kassör,

Läs mer

1 Dagordning PROTOKOLL (5) Styrelsemöte

1 Dagordning PROTOKOLL (5) Styrelsemöte Ärende Styrelsemöte PROTOKOLL 2008-10-12 1 (5) SS-PRT-2008-04 Närvarande Olle Samson,, Lars Wellander,, Evert Andersson, Tommy Lilo, Peter Elvingdahl Frånvarande 1 Dagordning Beskrivning 1 Mötets öppnande

Läs mer

Närvarande aktieägare och representanter för bolaget, se separat förteckning Bilaga Öppnande av stämman och val av ordförande på stämman

Närvarande aktieägare och representanter för bolaget, se separat förteckning Bilaga Öppnande av stämman och val av ordförande på stämman Protokoll fört vid årsstämma med aktieägarna i AB Sagax (publ), 556520-0028, den 5 maj 2010 kl. 17.00 i bolagets lokaler, Engelbrektsplan 1, Stockholm. Närvarande aktieägare och representanter för bolaget,

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Samfällighetsförening

Samfällighetsförening 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Åkerman öppnar föreningsstämman och hälsar alla välkomna. _ 2. Val av ordförande för stämman Stämman väljer Gunnar Åkerman som ordförande vid den ordinarie föreningsstämman.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet 2007 i. Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: kl Plats Norra Havsängens hamn

Protokoll fört vid årsmötet 2007 i. Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: kl Plats Norra Havsängens hamn Protokoll fört vid årsmötet 2007 i Norra Havsängens Tomtägar- och Samfällighetsförening. Tid: 2007-06-17 kl 10.05-11.25 Plats Norra Havsängens hamn Tomtägarföreningen. 1 Ordföranden hälsade medlemmarna

Läs mer

Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge

Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge Tid Plats Protokoll från årsstämman i Ludvika Norra FVOF 2012. 1(6) Protokoll från årsstämma i Ludvika Norra Fiskevårdsområdesförening. 2012-03-20 kl.18.30 StoraEnsos kontor i Hagge 1. Årsstämmans öppnande

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor.

Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den kl på Mekianos kontor. Protokoll fört vid Årsmöte för Lyåns Älgjaktlag, Söndagen den 2015-08-23 kl. 17.05 på Mekianos kontor. 1. Mötets öppnande. Dan Danielsson hälsade välkommen och öppnade mötet. 2. Val av ordförande för mötet.

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson.

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby. Närvarande: Anders Alvarsson. Anna-Greta och Arvid Andersson. PROTOKOLL 2002-03-27 fört vid årsmöte med Byalaget Södra Mellby Kyrkby Närvarande: Anders Alvarsson Anna-Greta och Arvid Andersson Johan Andersson Margareta och Per-Anders Andersson Gunilla Arvidsson Lisa

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening 2015-03-11 Närvarande: Katarina Odéhn, Gunilla Forsberg, Claes Zachrison, Inger Nicklagård, Disa Carlsson, Ann Barnekow, Maja

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Klädesholmens Samhällsförening tisdagen den 23/4 2002

Protokoll fört vid styrelsemöte med Klädesholmens Samhällsförening tisdagen den 23/4 2002 Protokoll fört vid styrelsemöte med Klädesholmens Samhällsförening tisdagen den 23/4 2002 Närvarande: Bert Olsson, Lennart Olsson, Krister Malander, Greta Axelsson, Ann-Sofie Boxström, Ann-Charlotte Norrås,

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna 2017-08-15 och gällande för de jaktlag, fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älg- och kronskötselområde

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl I BYSTUGAN, HUSARÖ PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE I FÖRENINGEN HUSARÖ LOTSMUSEUM LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011, Kl. 15.00 I BYSTUGAN, HUSARÖ Närvarande: Birgitta Öhman, Lisa Rosen, Ragnar Nilsson, Monika Österman, Nilas Österman,

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. FRITIDSSTUGEFÖRENINGEN KOPPARMORA, EKONOMISK FÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 29 maj 2005, Värmdö bygdegård 1. Stämmans öppnade Föreningens ordförande Kjell Samuelsson hälsade alla

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 21 juni 1998 på Rystedts altan, Lambarö. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE På

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

Dagordning. Kallade: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kassör 7. 8. 9. 10. Resultat och. och piren o Spolplatta. o Muren 11. 12. 13. Ordförande Sekreterare

Dagordning. Kallade: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kassör 7. 8. 9. 10. Resultat och. och piren o Spolplatta. o Muren 11. 12. 13. Ordförande Sekreterare Protokoll - Föreningsstämmaa Kallade: Föreningens medlemmar Söndagen den 20 februari 2011, kl 13.000 St Lars församlingshem Dagordning 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. Jan Strannegård valdes

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping

PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping PROTOKOLL fört vid årsmöte med Sandvikens tomtägareförening söndagen den 5 juli 2015 på Sandvikens camping Närvarande:14 personer enligt bifogad närvarolista. Mötets öppnande: Mötesordförande: Mötessekreterare:

Läs mer

Föreningens namn är Malgomaj fiskevårdsområdesförening.

Föreningens namn är Malgomaj fiskevårdsområdesförening. Lantmäteriet Aktbilaga STlSTl Sida 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2014-06-23 Sammanträdesledare Gerd Johansson Stadgar för Malgomaj fiskeområdesförening enligt lagen (1981:533) om fiskevårdsområden. Lagens

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Råd för funktionshinderfrågor vid trafiknämnden och Stockholms Stads Parkerings AB

Råd för funktionshinderfrågor vid trafiknämnden och Stockholms Stads Parkerings AB Råd för funktionshinderfrågor vid trafiknämnden och Stockholms Stads Parkerings AB PROTOKOLL 3/2017 Tid Måndagen den 27 mars 2017 kl. 14.00 16.30 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Sven

Läs mer

Sjömarkens Vägförening

Sjömarkens Vägförening Sjömarkens Vägförening Närvarande 34 personer PROTKOLL ÅRSMÖTE 27 maj 2014 Idrottsgården Mötets öppnade Ulf Landegren hälsade alla välkomna och före mötet informerade Jan-Åke Hugo Claesson från Borås kommun

Läs mer

Stadgar för Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening

Stadgar för Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening 1 Stadgar för Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening 1 NAMN Föreningens namn är Övre Åsundens Fiskevårdsområdesförening. 2 OMFATTNING Föreningen förvaltar fisket i Övre Åsundens Fiskevårdsområde omfattande:

Läs mer

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Örkelljunga klockan 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Martin Gustafsson (C) Henrik Nilsson (M) ej 92 Bjarne Daa (S) Henrik Johansen (M) Åke Sjörin (FP)

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid årsmötet för Kämperöds sommarstugeförening ek. Förening -2016

Mötesprotokoll fört vid årsmötet för Kämperöds sommarstugeförening ek. Förening -2016 Mötesprotokoll fört vid årsmötet för Kämperöds sommarstugeförening ek. Förening -2016 Närvarande: 20 av 27 fastigheter närvarande vid mötet. Ordförande för föreningen, Bjørn Ferstad, hälsade alla välkommen

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL Fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 21 juni 1992 kl 1000. Mötet hålls (p.g.a regn) hos ordförande Gunnar

Läs mer

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP

STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP STADGAR FÖR GUNNEBO BÅTSÄLLSKAP MÅL OCH INRIKTNING Gunnebo Båtsällskap har till ändamål att i Gunnebo med omnejd verka för båtsportens främjande genom att: verka för hänsynsfullt användande av båtar och

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

Stadgar Styrelsens/stämmans reviderade förslag

Stadgar Styrelsens/stämmans reviderade förslag Hedby Byalag Styrelsens/stämmans reviderade förslag 2015-04-06 Hedby 2015-04-06 Hedby Byalag Kapitel: ALLMÄNT 1 ALLMÄNT 2 11 INLEDNING 2 2 STADGAR 3 21 1 FÖRENINGENS NAMN 3 22 2 FÖRENINGENS ÄNDAMÅL 3 23

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, 18.30 Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm 1 Stämmans öppnande Styrelseledamot Anna Sandberg öppnade stämman.

Läs mer

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C)

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 14 augusti 2018 kl. 10.00-12.15 Beslutande Närvarande ersättare Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), 40-48 Kristina Bock Grahl (C) Christina

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03

Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 Anno 1875 Sida 1 av 5 Stadgar Beslutade på extrastämman 2015-06-03 1. Lindholmsdockans Hamn och Sjöbodsförening är en ideell förening för värnandet av Sveriges äldsta torrdocka som byggdes 1875. Föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010.

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Närvarande: Lars Björk, Åke Dalin, Maria Werpers Dahl, Owe Danielsson, Agneta Kallur, Anna Moberg, Ulf Sunnanängs,

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003)

(ursprungligen antagna och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) (ursprungligen antagna 1992-05-19 och omarbetade 1995 m. ändringar 1998 och 2003) 1. Lindholmsdockans Hamnförening är en sammanslutning för båtintresserade medlemmar. 2. Hamnföreningens ändamål och syfte

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer