Objektsregister - EN2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Objektsregister - EN2010"

Transkript

1 Objektsregister - EN2010 Användarhandledning Användarhandledning för försäkringsgivare (FG), försäkringstagare (FT) och uppdragstagare (UT) som använder objektsregister EN2010 för att administrera EN-Besiktning, EN-Systemkontroll och Periodisk kontroll. Klicka/vänd för att gå vidare Handledning EN2010 Ver,

2 HANDLEDNING - EN2010 Introduktion Elektriska Nämnden bevakar på försäkringsbolagens uppdrag att vissa försäkrade objekt regelbundet kontrolleras med avseende på bland annat elsäkerhet. Försäkringstagaren kan också välja att frivilligt låta kontrollera sin elinstallation enligt Elektriska Nämndens rutiner. Oavsett anledning administreras kontrollen genom Elektriska Nämndens administrationsverktyg EN2010 som är ett webbaserat verktyg. Du behöver därför en dator med internetuppkoppling och en webbläsare för att hantera dina ärenden. Systemet är testat tillsammans med Microsoft Internet Explorer som finns på de flesta datorer med Windows. Du som försäkringstagare ska välja en uppdragstagare i EN2010 inför kontrollen, uppdragstagaren ska vara en av Elektriska Nämnden auktoriserad besiktningsingenjör eller en av försäkringsgivaren anvisad uppdragstagare. Alla valbara uppdragstagare finns med i EN2010. Avsändaradress i e-postmeddelanden från EN2010 är EN2010-noreply@elektriskanamnden.nu Processöversikt I flödesschemat redovisas de olika stegen i kontrollprocessen. Blått steg utförs av alla användare, vita processteg utförs av försäkringsgivare (försäkringsbolagen), gröna rutor av försäkringstagaren (FT) och gula av uppdragstagaren (UT). Respektive steg är förklarade i den efterföljande handledningen. Elektriska Nämnden har rätt att bjuda in externa användare med enbart läsrättighet, exempelvis Försäkringsbranschens Restvärderäddning. Tips! Du kan klicka på rutorna för att komma till rätt avsnitt! Pilen tar dig tillbaka hit Sida 2 (31)

3 Steg 1 - Logga in (försäkringsgivare, försäkringstagare, uppdragstagare) Börja med att gå in på Elektriska Nämndens webbplats. Internetadressen finner du i det brev du fått av Elektriska Nämnden. I menyraden klickar du på knappen LOGGA IN EN2010, detta görs även på efterföljande sida. Om du har fått inloggningsuppgifter: Ange dina inloggningsuppgifter och klicka på "Logga in för att komma in i systemet. Om du inte tidigare har använt EN2010 måste du skapa användarnamn och lösenord. Det gör du genom att klicka på den röda texten Skapa inloggningskonto för försäkringstagare. (Se nedan) Användarnamnet ska vara din e-postadress. Detta steg ska du bara göra om du inte tidigare har fått inloggningsuppgifter till EN2010. Använd en fungerande e-postadress som användarnamn. Ange ett säkert lösenord, tänk på att använda tillräckligt många tecken. (Du måste ange ditt lösenord exakt likadant i de båda lösenordsfälten för att säkerställa att du inte av misstag skrivit fel.) Tryck därefter på knappen Skapa konto. Du har nu skapat ett användarkonto i EN2010. Har du glömt ditt lösenord kan du begära ett nytt genom att klicka på länken skicka nytt lösenord. Det nya lösenordet skickas till den e-postadress du tidigare har anmält till Elektriska Nämnden. Om du representerar flera organisationer med olika organisationsnummer har du fått flera inloggningsuppgifter. Genom att skriva in uppdragskoden som tillhör ett annat organisationsnummer i menyn Koppla uppdrag länkas de olika organisationerna ihop. Sida 3 (31)

4 Hitta rätt i EN2010 (försäkringsgivare, försäkringstagare, uppdragstagare) Efter inloggning kan du välja aktivitet på den svarta menyraden. (Menyraden varierar något beroende på vem som är inloggad) Under menyalternativet Mina ärenden hittar du de objekt där systemet väntar på svar från dig, det kan till exempel vara att du ska bekräfta att du fått avisering om att utföra kontroll eller att intyga att alla brister som noterades vid kontroll nu är åtgärdade. Du kan filtrera listan så att endast ärenden av viss typ visas eller ärenden tilldelad viss förvaltare. Alla kolumner kan sorteras. Förkortningar: BPF anger besiktningsperiodens första dag ÅPS anger åtgärdsperiodens sista dag Under Sökning i menyn kan du leta efter andra objekt som du är kopplad till, det kan finnas flera om du till exempel har flera byggnader/verksamheter på olika platser som är besiktningspliktiga enligt ditt försäkringsvillkor. Sida 4 (31)

5 Bibliotek på menyraden tar dig till ett urval av informationsmaterial från Elektriska Nämnden. Är du inloggad som uppdragstagare har du även fliken Teknik där du kan ta del av information från Elektriska Nämnden. Under Mina inställningar kan du bland annat byta lösenord. I Personliga inställningar kan du redigera ditt användarnamn (e-postadress för inloggning) och välja vilken sida du vill starta på efter inloggning, Du kan också se till vilka försäkringstagare (organisationsnummer) du är kopplad mot. Du kan bjuda in medarbetare till systemet. Inbjudna medarbetare kan se alla objekt och uppdrag samt åtgärda ärenden i menyvalet Mina ärenden, men en inbjuden medarbetare kan inte i sin tur bjuda in ytterligare användare till systemet. Som försäkringstagare kan du dela ut objekt till förvaltare, läs mer om detta på sid 30. Sortering i protokoll (uppdragstagare) Väljer du att sortera protokollet efter rubrik kommer alla anmärkningar som har samma rubriknamn att sorteras tillsammans. Det är då viktigt att tänka på att rubriker döps olika för att skilja anmärkningarnas placering. Ex Källare Hus A, Källare Hus B, Källare Hus C. Är rutan avmarkerad sorteras anmärkningarna exakt så som de har skrivits in i protokollet. Bjud in uppdragsassistent (uppdragstagare) En inbjuden uppdragsassistent får egen inloggning till systemet. Uppdragsassistenten kan inte bekräfta protokoll. En uppdragsassistent kan bjudas in av flera olika uppdragstagare från samma eller olika besiktningsföretag. Bjud in användare med läsrättighet (försäkringsgivaransvarig) En inbjuden användare får egen inloggning till systemet och kan söka objekt i hela databasen samt öppna och läsa protokoll och intyg utom de objekt som är registrerade med personnummer som organisationsnummer eller anmälda från ett captivebolag. Sida 5 (31)

6 Steg 2 - Registrera ett nytt objekt i EN2010 (Endast försäkringsbolag) Försäkringsgivaren kan registrera nya objekt i EN2010. Undvik att skapa dubbletter i systemet. Kontrollera noga i databasen att objektet inte redan finns registrerat av annan försäkringsgivare. Se Överta objekt. Efter inloggning, klicka på Registrera objekt i menyraden. Här anges objektsuppgifterna, en korrekt belägenhetsadress underlättar för uppdragstagaren som ska utföra kontrollen. Organisationsnummer hämtas ur databasen genom att skriva ett antal av siffrorna i organisationsnumret, listan filtreras efterhand som du skriver. Om det är en ny försäkringstagare som inte registrerats i EN2010 sedan tidigare hittas inte organisationsnumret, registrera då ett nytt genom att klicka på det gröna plustecknet. I rutan som öppnas anger du organisationsnummer och försäkringstagarens namn. Vid registrering av objektet måste du ange vilken uppdragskategori objektet tillhör. Mata in alla objektsuppgifter och välj därefter kategori och besiktningstyp. Ange också besiktningsintervall och första besiktningsmånad. Avisering sker 2 månader före besiktningsmånaden. Bestämmelser om Besiktningsplikt och besiktningsintervall framgår i Elektriska Nämndens anvisning F200 som du hittar under fliken Bibliotek. Du kan själv välja om uppdraget ska annonseras längre fram i tid genom att välja vilken månad besiktningsperioden ska starta. Ange vilken typ av besiktning som ska utföras, för pliktiga objekt normalt EN-Besiktning. (EN-Systemkontroll används då försäkringstagaren godkänts för Systemkontroll. Detta då försäkringstagaren med egen personal och fastlagda rutiner utför särskild kontroll i egen regi. Gäller endast captivebolag.) Periodisk kontroll används för objekt som registreras på frivillig basis på försäkringstagarens begäran. Klicka slutligen på spara när samtliga uppgifter är ifyllda. Import av ett eller flera objekt från Excel: Fyll i Excelmallen som kan laddas ner i fältet som öppnas när du klickar importera. Tryck sedan på knappen märkt >> bredvid textfältet och peka på filen, därefter Importera (filformat, se förvaltare). Observera att dubblettkontroll inte görs när registrering av objekt görs via import. Sida 6 (31)

7 Steg 3 - Söka objekt i EN2010 (försäkringsgivare, försäkringstagare och uppdragstagare) EN2010 ger möjlighet att söka och hantera objekt. Klicka först på Sökning i menyraden. (Söksidans utseende ändras beroende på vilken roll man har som användare.) Sökalternativen varierar beroende av vem som är inloggad. Sökalternativen på bilden gäller endast försäkringsbolag. Sida 7 (31)

8 Sök på valfritt antal fält för att successivt minska urvalet. Sökresultatet visas längre ned på sidan. Alla kolumner är sorteringsbara och sökresultatet kan exporteras till Excel. Försäkringsgivare har möjligheten att i kryssrutan Egna objekt begränsa urvalet till de egna objekt som idag är anmälda för kontroll, samt på avanmälda objekt. Avmarkeras rutan söker du bland alla objekt i databasen utom de som är anmälda från ett captivebolag eller om organisationsnumret är det samma som ett personnummer. Objekt som försäkras av annat försäkringsbolag är anges som Annan i sökresultatet. Du kan även aktivera ett tidigare avanmält objekt på nytt genom att välja Ångra avanmälan. Överta objekt ger dig möjlighet att hämta upp ett objekt som avanmälts från objektregistret utan att behöva mata in alla uppgifter igen, avanmälda objekt sparas under en begränsad tid i EN2010. För att kunna uppdatera försäkringsuppgifterna måste du först överta objektet. Ta bort objekt raderar objektet i databasen. Uppdragstagare kan söka Lediga uppdrag som en försäkringstagare valt att annonsera, Utfört förra besiktningen och Innehar fullmakt. Försäkringstagare kan söka objekt per förvaltare. Som försäkringstagare har du rätt att justera felaktiga uppgifter gällande ditt objekt. Information om ändringen skickas till ditt försäkringsbolag. Observera att när ett objekt flyttar till annan verksamhetsadress ska det anmälas och ändras av försäkringsgivaren. Sida 8 (31)

9 Steg 4 Hantera objekt i EN2010 (Endast försäkringsgivare) När du funnit det objekt du söker klickar du på objektsnamnet i listan av sökresultat för att öppna objektsbilden. Observera att sökresultaten kan vara fördelade på flera sidor, längst ned till vänster i listan kan du då bläddra framåt och bakåt, 25 resultat i taget. Om du som försäkringsgivare ska ta över ett objekt från en annan försäkringsgivare använder du knappen Överta objekt för att kunna hantera objektet. Klicka på dokument för att ta del av befintliga protokoll etc. Noteringar är ett anteckningsfält för Elektriska Nämnden. Försäkringsgivarens noteringar visas bara för användare inom det egna försäkringsbolaget Obs! Du kan inte redigera några objektsdata utan att först ta över objektet. Besiktningsuppdrag som avbrutits på grund av en tidsspärr har passerats visas under egen rubrik Ej avslutade uppdrag på objektsidan. Informationen ligger kvar till ett nytt besiktningsuppdrag har genomförts och ett intyg har skapats i systemet. När du tagit över objektet kan du ändra och även radera objektet ur systemet med knappen Ta bort objekt. Eventuella ändringar sparas med knappen Spara. Sida 9 (31)

10 I menyvalet Hantera objekt kan du överta eller avanmäla flera objekt på en och samma gång. Du kan justera uppgifter för objekt på två sätt. Du kan söka ett befintligt organisationsnummer i EN2010 genom att skriva och välja i fältet Orgnr. När du klickat på Spara ändras uppgiften för enbart det objekt du har på skärmen. Väljer du att göra en ändring genom att klicka på pennan kommer de ändringar du gör att få genomslag för samtliga objekt som finns registrerade i EN2010 och som har samma organisationsnummer eller namn som det objekt du ändrar. Sida 10 (31)

11 Steg 4 - Hantera objekt i EN2010 (försäkringsgivare) (forts från föregående sida) Under menyalternativet Ärenden kan du som försäkringsgivare se status på objekt som kräver åtgärd av dig. Du kan filtrera ärenden genom att markera typ av ärende av viss typ i listan. I exemplet på bilden ovan är det en rad objekt där försäkringstagaren inte har utfört åtgärder som EN2010 kräver. Genom att klicka på respektive objekts uppdragskod ska du i formuläret som visas välja att skicka ut aviseringen igen alternativt avanmäla objektet. Försäkringstagaren har rätt att ändra felaktiga uppgifter rörande objektet, justering av fastighetsbeteckning, adressuppgifter mm. När det görs skickar systemet information om detta till er funktionsbrevlåda. Har verksamheten flyttat till ny belägenhetsadress ska objektet alltid avanmälas och därefter nyanmälas på den nya adressen och tilldelas nytt objekt-id. Sida 11 (31)

12 Steg 5 - Bekräfta en avisering (försäkringstagare) När du har fått en avisering måste du via webbsystemet EN2010 bekräfta att aviseringen har tagits emot. Om du klickar på länken direkt i en e-postavisering och inte redan är inloggad ber systemet dig att logga in. Därefter kommer du direkt till sidan för att bekräfta avisering. Om du har fått aviseringen som vanlig post måste uppdraget kopplas manuellt första gången genom att klicka på "koppla uppdrag". Därefter skriver du in uppdragskoden exakt som i aviseringen i textfältet och klicka på spara, uppdraget finns nu under "Mina ärenden". Du ska nu besvara aviseringen genom att ange om objektet kan besiktas, tänkbara orsaker för att inte besikta kan vara att verksamheten är nedlagd, flyttad eller har gått i konkurs. Svarar du nej ska du också kryssa för ett av de skäl som visas på skärmen. Försäkringsgivaren meddelas då att besiktingen inte kommer att utföras. Här ifrån kan du också ansöka om förlängd besiktningsperiod. Skäl för ansökan kan vara pågående ombyggnad eller liknande. Ansökan skickas till din försäkringsgivare för beslut och du får svar på med e-post eller brev. Om objektet kan besiktas svarar du ja. Du kan också ange ett eget uppdragsnamn, det kan exempelvis vara elbesiktningen eller annat namn som används internt i din organisation, uppgiften är frivillig. Du kan även ange en annan benämning på objektet (exempelvis blå fabriken ). Under rubriken uppdrag ser du inom vilken tidsperiod som objektet ska kontrolleras. Kontrollen kan påbörjas under aviseringsperioden om så önskas. För att se vilken tidintervall som gäller för just den här besiktningen/uppdraget, klicka på länken till höger om rubriken Uppdrag, se även sidan 14. Där visas även när alla eventuella brister ska vara åtgärdade samt när objektet aviseras nästa gång. Vill du spara utan att skicka in svaret kan du klicka på Spara och återvända senare, när du är redo att skicka ditt svar klickar du på knappen Bekräfta. Du hittar sidan under menyn mina ärenden så länge du inte klickat på knappen Bekräfta. Sida 12 (31)

13 Hantera objekt i EN2010 (försäkringstagare, uppdragstagare). Välj om möjligt e-post som aviseringsalternativ. Genom att söka fram ett objekt kan du se de uppgifter som ditt försäkringsbolag har registrerat i EN2010. Som försäkringstagare har du rätt att justera felaktiga uppgifter, se sid. 10 och 11. Under fliken Dokument hittar du befintliga protokoll och intyg. Från den här sidan kan du som försäkringstagare även ansöka om fullmakt för att låta en fastighetsägare eller en besiktningsingenjör/uppdragstagare sköta den administrativa registreringen i EN2010. Fullmakt, se sid 28. Klickar du på länken under rubriken Pågående uppdrag kommer du vidare till den sida som gäller din aktuella besiktning. Pågående uppdrag, se sid 14. Som försäkringstagare har du möjlighet att justera ditt företagsnamn tillhörande det organisationsnummer som försäkringsbolaget registrerat. När du klickar på pennan kommer du till ett formulär där du kan ändra ditt företagsnamn. Observera att den ändringen får genomslag på samtliga objekt som finns registrerat på samma organisationsnummer. Sida 13 (31)

14 Hantera uppdrag i EN2010 (försäkringstagare, uppdragstagare). På sidan Uppdrag visas allt som gäller pågående besiktning/uppdrag. Som försäkringstagare kan du ansöka om förlängd besiktningsperiod och undantag från vissa delar av kontrollen. Förlängd besiktningsperiod sker inom besiktningsintervallet och flyttar inte fram tidpunkten för nästkommande avisering. Exempel på undantag kan vara att en viss del av objektet är under ombyggnad men övriga delar kan besiktas som vanligt. Ansökan skickas till ditt försäkringsbolag som beslutar i ärendet. Beslut meddelas dig via e-post eller brev. Uppdragsstatus visar de aktiviteter/händelser som rör den aktuella besiktningen ända fram till uppdraget avslutas med ett intyg. Sida 14 (31)

15 Steg 6 - Välj uppdragstagare (försäkringstagare) Kontrollen av din elanläggning ska utföras av en valfri uppdragstagare som är en auktoriserad besiktningsingenjör. Du som försäkringstagare ska utse en uppdragstagare inför varje ny besiktning från listan i EN2010. Du kan låta olika uppdragstagare utföra uppdraget varje gång om du så önskar. Du kan bläddra i hela listan över uppdragstagare genom att klicka på den svarta pilen i det rödmarkerade fältet. Listan presenteras med 10 namn per sida, du byter sida genom att markera pilen i nederkant. Har objektet besiktats tidigare visas namn på den uppdragstagare som senast utförde kontrollen på ditt objekt som förvald inom den röda ramen. Du kan då acceptera det eller radera namnet och söka fram en ny. Under Sök och välj uppdragstagare kan du söka uppdragstagare på namn, län, ort, företag, mm. I takt med att du skriver in sökord filtreras urvalet baserat på vad du skriver. Det är viktigt att du markerar raden för den person du väljer från listan och klickar så att namnet sedan visas inom den röda ramen. I det nedre grå fältet under listan med uppdragstagare kan du skriva in ett meddelande till den valda uppdragstagaren, exempelvis Ring mig så att vi kan boka en tid. Vill du se mer information om objektet klickar du på länken Visa mer information längst ned till vänster på sidan. Väljer du att kryssa i rutan Annonsera uppdraget och klicka på knappen Bekräfta kommer alla uppdragstagare att kunna se ditt objekt i systemet och istället kontakta dig för ett affärsförslag. Syftet med denna funktion är att du som försäkringstagare enkelt ska få kontakt med en eller flera uppdragstagare. Tänk på att gå in i EN2010 så snabbt som möjligt när du avtalat om kontroll med en uppdragstagare och bekräfta ditt val för att undvika att du blir kontaktad av ytterligare uppdragstagare eller får påminnelse från systemet. Observera att Elektriska Nämnden inte är part i det avtal som sluts mellan dig och den uppdragstagare som utses. Du måste också ange vem som är kontaktperson i din organisation så att uppdragstagaren kan få kontakt om den informationen inte finns sedan tidigare. När du valt en uppdragstagare klickar du på Bekräfta. Den uppdragstagare som du valt får nu en förfrågan via EN2010 som ska besvaras. Uppdragstagaren väljer att acceptera eller tacka nej till uppdraget. Observera att du alltid måste välja uppdragstagaren via systemet, ett telefonsamtal räcker inte! Uppdragstagaren som accepterat uppdraget EN2010 erhåller därmed den unika uppdragskoden för just den här kontrollen och kan först därefter påbörja besiktningen. Kontrollen kan påbörjas redan innan besiktningsperioden har startat vilket ger längre tid för åtgärdande av eventuella anmärkningar. Sida 15 (31)

16 Steg 7 - Bekräfta Uppdrag (uppdragstagaren) Den uppdragstagare som utsetts av försäkringstagaren måste bekräfta uppdraget i EN2010, detta kan utföras tidigast när försäkringstagaren valt uppdragstagare i systemet. Uppdragstagaren får förfrågan via e- post, men kan också se alla förfrågningar direkt under mina ärenden. Genom att klicka på respektive uppdrag eller direkt på länken i den PDF-fil som innehåller förfrågan kommer uppdragstagaren till sidan Bekräfta uppdrag. (Inloggning krävs för att sidan ska visas) Noteringar i fältet Egna noteringar kan användas för att skicka meddelande till försäkringstagaren, exempelvis Jag har tyvärr inte tid. Uppdragstagaren utför nu kontrollen och ska därefter bekräfta att kontrollen är genomförd. Detta ska ske senast vid besiktningsperiodens sista dag (BPS). Uppdragstagaren kan också välja att tacka nej genom att markera rutan nej under bekräfta uppdrag. De ev. noteringar som skrivs in i textfältet egna noteringar kommer att meddelas till försäkringstagaren tillsammans med besked att utse en annan uppdragstagare. Kontrollen kan påbörjas så snart uppdragstagaren bekräftat uppdraget. Antal objekt i fastigheten visar om det finns andra objekt i EN2010 registrerade med exakt samma fastighetsbeteckning. Elektriska Nämnden har inte rätt att ange namnen på andra besiktningspliktiga objekt. Som uppdragstagare kan du tillfälligt Lämna över uppdrag till annan uppdragstagare. Överlämnandet gäller endast det aktuella uppdraget. Systemet förutsätter att försäkringstagaren och den nya uppdragstagaren har informerats, Inget meddelande skickas från EN Sida 16 (31)

17 Steg 8 - Bekräfta kontroll påbörjad (uppdragstagaren) När uppdragstagaren har startat kontrollen ska detta bekräftats. Anledningen till detta är att systemet inte ska skicka ut påminnelser då uppdragstagaren har ytterligare en månad på sig att utfärda protokoll även om besiktningsperioden är slut. När kontrollen är genomförd bekräftar uppdragstagaren detta genom att leta fram objektet under mina ärenden och klickar på uppdragskoden. Därefter anges om det finns några anmärkningar och första dag för besiktning. När all information är inmatad klickar du på Bekräfta. Vill du återvända senare och komplettera uppgifterna klickar du istället på Spara Du ska ange om det finns några anmärkningar eller inte. Om det fanns anmärkningar visas nu uppdraget i Mina ärenden med aktiviteten Utfärda protokoll, i annat fall är uppdraget avslutat och intyg utfärdas automatiskt av EN2010. Sida 17 (31)

18 Steg 9 - Utfärda Protokoll (uppdragstagaren) Om det finns fel och brister vid kontroll av objektet matas anmärkningarna in i objektsregistret. Anmärkningarna kan också noteras i en Excelfil som importeras in i systemet (alternativ 2 nedan). Du ska ange datum för besiktningens sista dag och faktiska uppdragstimmar. Om någon del av objektet inte har omfattats av kontrollen kan det anges i textrutan. Den informationen skrivs sedan ut i intyget. Systemet sparar inlagd information löpande när formuläret är öppet. Alternativ 1 - Webbformuläret Anmärkningar och brister matas in i webbformuläret, formateringsmöjligheterna är begränsade. När ett nytt protokoll påbörjas är utgångspunkten enligt bilden nedan: Knapparna har följande funktioner: Ny fritext - Skapar text i anmärkningskolumnen utan numrering Ny rubrik - Skapar ny rubrikrad Ny anmärkning - Skapar ny anmärkning Rensa alla anmärkningar - Raderar samtliga anmärkningar, används primärt vid Excelimport. Spara - Sparar protokollet utan att skicka vilket innebär att du kan fortsätta redigera senare Bekräfta - Bekräfta att protokollet nu är färdigt att skicka till försäkringstagaren Sök - Fritextsök bland dina anmärkningar För varje anmärkning måste kategori och anmärkningstext anges. Du kan också välja att infoga en av de standardanmärkningar som definierats och som återfinns i systemet. Fältet bilaga används för att skapa en bilaga med anmärkningar enligt samma princip som i EN-Webb. Placering används för att ange var anmärkningen är i byggnaden belägen. Sida 18 (31)

19 När en anmärkning lagts till protokollet kan du flytta den genom att klicka på saxen till höger på respektive anmärkning. Klicka därefter på knappen klistra in ovanför på den anmärkningsrad som du vill infoga den urklippta anmärkningen framför. Du kan bara flytta en anmärkning i taget. När all information är inmatad klickar du på Bekräfta. Vill du återvända senare och komplettera uppgifterna klickar du istället på Spara. Lägg till bilder i protokoll Bilderna laddas upp från din egen dator. Systemet anpassar formatet automatisk och bilderna visas sist när protokollet skapats. Sida 19 (31)

20 Steg 9 - Utfärda Protokoll (uppdragstagaren) (forts från föregående sida) Alternativ 2 - Importera Excelfil I EN2010 importeras hela Excelfilen på en gång. Tänk på att filformatet måste vara av typ Excel arbetsbok version (.xls). Filer skapade i MS Office 2007 eller 2010 av filtypen.xlsx fungerar inte, du måste först spara om dessa filer till det äldre formatet. Klicka på importera Klicka på pilknappen, leta därefter upp Excelfilen på din dator i dialogrutan. Klicka slutligen på importera. Anmärkningarna kan nu finjusteras i webbformuläret om så önskas, tänk på att alla ändringar du gör i webbformuläret förloras om du väljer att läsa in Excelfilen igen, det kan därför vara lämpligt att istället göra ev. justeringar i Excelfilen och läsa in den på nytt. De olika knapparna i webbformuläret beskrivs under alternativ 1 ovan. Bilder kan inte läggas in via Excelfilen utan måste hanteras i webbformuläret i efterhand. Sida 20 (31)

21 Steg 10 - Intyga anmärkningar åtgärdade (försäkringstagaren) Försäkringstagaren får information om att protokollet har utfärdats via e-post eller brev med automatik så snart uppdragstagaren skrivit in protokollet i EN2010 eller som brev beroende vilket aviseringsalternativ som valts. E-postmeddelandet innehåller en länk till EN2010 och efter inloggning kommer du direkt till formuläret för att intyga att anmärkningarna är åtgärdade. Här kan du klicka på Avbryt för att återkomma vid ett senare tillfälle. När du som försäkringstagare är säker på att samtliga anmärkningar är åtgärdade klickar du på länken och loggar in i EN2010, alternativt loggar in och letar reda på objektet under mina ärenden. För eget intresse kan du be elinstallatören som åtgärdat anmärkningarna att intyga detta genom att skriva på protokollet på avsedd plats. Sida 21 (31)

22 Börja med att klicka i kryssrutorna om någon av dessa stämmer in på ditt objekt. Om försäkringstagaren har behörig elinstallatör anställd ska den första rutan kryssas i, om kontroller enligt elsäkerhetsverkets föreskrifter utförs utöver EN-besiktning ska den andra rutan kryssas. Om ingen av rutorna stämmer för ditt objekt lämnar du båda rutorna tomma. Därefter rullar du ner på sidan och kryssar successivt för alla anmärkningar som är åtgärdade, alternativt använder knappen Intyga alla för att markera alla anmärkningar på en gång. Vill du fortsätta senare väljer du knappen Spara. Anmärkningar i kategori 5 Rekommenderad åtgärd och 6 Övrig iakttagelse ska inte intygas i formuläret. När alla anmärkningar har intygats ska du bekräfta protokollet genom att klicka på Bekräfta längst ned till höger på sidan. Arkivera sedan protokollet. Du får nu en kontrollfråga som du måste godkänna innan intyget skapas. På nästa sida finns en bild på detta moment. Vill du se eller skriva ut protokollet kan du klicka på Förhandsgranska/Skriv ut. Det påskrivna protokollet ska inte som tidigare skickas till uppdragstagaren. När alla anmärkningar har intygats får försäkringstagaren ett EN-Intyg via e-post eller brev som visar att kontrollen är slutförd och eventuella brister är åtgärdade. Sida 22 (31)

23 Knappen Intyga alla kryssar för alla anmärkningar på en gång Använd kryssrutan för att intyga att anmärkningen är rättad. Sida 23 (31)

24 Vad gör jag som försäkringstagare om jag inte hinner åtgärda alla anmärkningar i tid? (försäkringstagaren) Av olika anledningar kan anmärkningar kräva längre tid för åtgärd än vad åtgärdsperioden medger. Avgörande för om du kan få förlängd åtgärdsperiod är anmärkningens kategori. Kategorin beslutas av uppdragstagaren/ besiktningsingenjören som bedömer allvarlighetsgraden i bristerna. Anmärkningarnas kategori och om du kan få uppskov framgår av EN-Protokollet. Formuläret för ansökan hittar du lättast genom att söka upp objektet i Mina ärenden och klicka på uppdragskoden för aktiviteten Intyga anmärkningar åtgärdade. Nu öppnas protokollet i det läge där du senare ska intyga att alla anmärkningar har åtgärdats. Klicka på länken Förlängd åtgärdsperiod (ansök) som tar dig till rätt sida. Sida 24 (31)

25 Du kan också komma till formuläret för ansökan via Sökning och sedan välja Uppdrag och markera Ej intygade rättade anmärkningar. Sida 25 (31)

26 Ansöka om förlängd åtgärdsperiod (försäkringstagaren) (fortsättning från föregående sida) Börja med att ange skäl till ansökan om förlängning i textrutan. Ange hur länge du vill förlänga åtgärdsperioden inom gällande besiktningsintervall. Fyll i kontaktperson och telefonnummer Klicka slutligen på Ansök Efter behandling kommer beslut att meddelas via brev eller e-post. Sida 26 (31)

27 Ändring av protokoll (försäkringstagaren) Anser du att någon anmärkning inte är riktig kan du göra en ansökan till uppdragstagaren om ändring i protokollet. Du hittar formuläret för ansökan genom att klicka på länken Förändring av protokoll (ansök) i protokollet, se sid 24. Klicka på länken Ansök om ändring och ange orsak till ändringen. Stäng fönstret och klicka sedan på Skicka ansökan, vill du skicka ansökan senare klickar du på Spara ansökningar. Det är möjligt att skicka ansökan på flera anmärkningar samtidigt. Sida 27 (31)

28 Hantera objekt i EN2010 genom fullmakt (försäkringstagare) Fullmakt kan lämnas av försäkringstagaren för att annan person ska överta den administrativa registreringen i EN2010. Det kan göras till en uppdragstagare eller till en fastighetsägare genom ansökan. För att en fastighetsägare ska kunna vara fullmaktsinnehavare till en hyresgäst krävs att fastighetsägaren har ett konto i EN2010. En ansökan ska alltid föregås av en muntlig kontakt med den person som ska ta emot ansökan. Fullmakten är gällande till dess den återkallas av försäkringstagaren eller fullmaktsinnehavaren avbryter sitt åtagande. Fullmakten är gällande om objektet övertas av annat försäkringsbolag som ingått avtal med Elektriska Nämnden. Fullmakten avslutas automatiskt om objektet avanmäls eller tas bort ur EN2010. Berörda parter informeras via e-post eller brev. En fullmakt kan inte återtas av försäkringstagaren eller avbrytas fullmaktsinnehavaren under pågående uppdrag. Inför varje ny avisering om kontroll meddelas försäkringstagaren 1 månad i förväg om att avisering kommer att skickas till fullmaktsinnehavaren. Överskrider fullmaktsinnehavaren givna tidsintervaller i systemet informeras försäkringstagaren om det via e-post eller brev. För att kunna skicka ansökan kräver systemet att du läst igenom och bekräftat villkoren för fullmakt. Villkoren visas när du klickar på Ansök. Du kan då välja att fullfölja ansökan eller avbryta. Fullmaktsinnehavaren har inget juridiskt ansvar för att upptagna anmärkningar blir rättade, det ansvaret är alltid försäkringstagarens. Sida 28 (31)

29 Acceptera eller avböja ansökan om fullmakt. (Uppdragstagare, fastighetsägare) Uppdragstagaren/fastighetsägaren hittar ansökan om fullmakt i Mina ärenden/personliga ärenden. Ansökan kan inte hanteras av någon annan än den som erhållit ansökan och visas inte för inbjudna medarbetare i EN2010. Försäkingstagaren meddelas via e-post. För att acceptera ansökan måste du bekräfta att du tagit del av villkoren för fullmakt. Accepterar du att bli fullmaktsinnehavare kommer fortsatta åtgärder/ärenden gällande kontrollen att hamna under Ärenden för pågående uppdrag. Sida 29 (31)

30 Förvaltare Som försäkringstagare kan du dela ut objekt till olika förvaltare. Då flyttar du handläggningen av besiktningsärendet till den personen, men du har fortfarande möjlighet att följa hur besiktningen fortlöper. En förvaltare måste ha ett konto i EN2010. Saknar personen inloggningskonto kan du skicka en inbjudan via fliken Mina ärenden, Bjud in användare, se sid. 5. Inbjuden förvaltare får inloggningsuppgifter skickade till den e-postadress du angivit. Alla förvaltare kan söka pågående uppdrag i Mina ärenden och även söka fram objekt från söksidan för respektive inbjuden förvaltare på samma sätt som du. Förvaltare kan inte bjuda in andra personer till EN2010. I fliken Mina ärenden kan du och dina inbjudna förvaltare söka pågående uppdrag/förvaltare eller alla. Det går även att söka objekt/förvaltare från söksidan. Sida 30 (31)

31 För att slippa lägga till förvaltare på ett objekt i taget kan du välja att göra det genom att importera en Excel-fil. Filen sparas du lämpligen i din egen dator. Då kan du senare göra ändringar och läsa in filen på nytt. Filen kan även användas för att ändra kontaktuppgifter på objekten. I EN2010 importeras hela Excelfilen på en gång. Tänk på att filformatet måste vara av typ Excel arbetsbok version (.xls). Filer skapade i MS Office 2007 eller 2010 av filtypen.xlsx fungerar inte, du måste först spara om dessa filer till det äldre formatet. Sida 31 (31)

Objektsregister - EN2010

Objektsregister - EN2010 Objektsregister - EN2010 Användarhandledning Användarhandledning för försäkringsgivare (FG), försäkringstagare (FT) och uppdragstagare (UT) som använder objektsregister EN2010 för att administrera EN-Besiktning,

Läs mer

Release Notes version 3.1

Release Notes version 3.1 1 Release Notes version 3.1 2014-04-02 SAMTLIGA ANVÄNDARE Sökning, objekt- och uppdragssidan rensas med knapp Knappen Rensa sökfält finns på söksidan för objekt och uppdrag. Knappen på respektive sida

Läs mer

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 Release Notes version 4.0.3 2015-02-01 BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 De besiktningsföretag som har flera regionkontor representerade i Elektriska Nämndens objektregister EN2010 har möjliget att

Läs mer

BESTÄMMELSER OM REVISIONSBESIKTING AV ELANLÄGGNINGAR

BESTÄMMELSER OM REVISIONSBESIKTING AV ELANLÄGGNINGAR Svenska Brandskyddsföreningen prsbf 1031:1 ANVISNING A102 På gång Produktionsenheten Utgåva 2016-06-22 BESTÄMMELSER OM REVISIONSBESIKTING AV ELANLÄGGNINGAR 1 Allmänt Denna anvisning innehåller bestämmelser

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Högskola och universitet Användarhandbok

Högskola och universitet Användarhandbok Högskola och universitet Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats 2013-01-25 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Ändra ordning på kolumner Urval Spara egna kolumnval Excelformat av urval Välja antal barn som visas i urvalet Sök Snabbsök Söka med filter

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (17) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR...

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Innehåll Skapa användare i systemet... 3 Inloggning... 4 Skapa ärende... 4 Fylla i schaktformuläret... 5 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

1 FÖRORD INLOGGNING Logga in som företag Logga in som privatperson NÄR DU LOGGAT IN I EKAN... 6

1 FÖRORD INLOGGNING Logga in som företag Logga in som privatperson NÄR DU LOGGAT IN I EKAN... 6 Innehåll 1 FÖRORD... 3 2 INLOGGNING... 4 2.1 Logga in som företag... 5 2.2 Logga in som privatperson... 5 3 NÄR DU LOGGAT IN I EKAN... 6 4 MINA FARTYG... 7 4.1 Fartygsuppgifter... 8 4.1.1 Ångra inskickade

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Användarhjälp Imyr myndighetsrapportering

Användarhjälp Imyr myndighetsrapportering Användarhjälp Imyr myndighetsrapportering Innehåll Om Imyr... 2 Logga in... 2 Byt lösenord... 4 Aktuella rapporteringar... 4 Formuläret... 6 En sida... 6 Flera sidor... 6 Frågetyper... 8 Obligatoriska

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Rutinbeskrivning Försäljningsrapportering

Rutinbeskrivning Försäljningsrapportering 2011-08-16 v. 0.2 Returpack-Burk Svenska AB Returpack-PET Svenska AB Rutinbeskrivning Försäljningsrapportering Detta utbildningsmaterial är avsett att användas av samtliga på ert företag som är delaktiga

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Gymnasieskola Användarhandbok

Gymnasieskola Användarhandbok Gymnasieskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Lathund för SFÖ:s profilformulär

Lathund för SFÖ:s profilformulär Lathund för SFÖ:s profilformulär Introduktion Via webbformuläret kan du själv ändra och uppdatera dina data när som helst. Det viktigaste i den här lathunden finns även sammanfattat under menyn överst

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering

Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering Introduktion till Wihlborgs system för ärendehantering I denna manual beskrivs hur systemet Vitec Teknisk förvaltning fungerar och hur du som avtalsleverantör får meddelande om att du fått ett nytt ärende

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Användarhandledning DORUM

Användarhandledning DORUM Demografiska databasen Sid 1 (19) Användarhandledning DORUM Datum: 2012-09-19 Version: 1.0 Projektledare: Carin Hedlund, Mattias Sandström Innehållsförteckning Åtkomst 3 Ej inloggad 3 Inloggning 7 Dorums

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Lathund till Survey & Report

Lathund till Survey & Report Lathund till Survey & Report Johan Jäger Medicinska fakultetens kansli Medicinska fakultetens kansli 581 83 Linköping 013-28 46 45, www.liu.se/medfak 2(32) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter.

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter. Inledning Bakgrunden till införandet av systemet har bl a varit att minska dubbelarbete och automatisera sammanställningen av tidrapporterna samt överföringen av underlaget för kostnadsfördelningen till

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Manual: Skapa egna ansökningsformulär

Manual: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Manual: Skapa egna ansökningsformulär Alla folkhögskolor kan skapa egna digitala ansökningsformulär genom en funktion på Folkhögskola.nu. Genom att logga in på www.folkhogskola.nu/admin

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Innehållsförteckning Vad är Privera... 3 Privera 2.0... 3 Skapa underlag Görs utanför Privera... 4 Logga in i Privera... 5 Information... 7 Skicka in fil... 8 Mottagna

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Webbmanual hittaut.nu

Webbmanual hittaut.nu Webbmanual hittaut.nu - Webbmanual för hittaut.nu Manualen är sammanställd av hittaut.nu-kansliet. Saknas något eller är det något som inte stämmer? Kontakta då hittaut.nu-kansliet på info@hittaut.nu!

Läs mer

Cramo Business Support. användar handbok

Cramo Business Support. användar handbok Cramo Business Support användar handbok Innehåll Sid Funktion 3 Inloggningsuppgifter 4 Kom igång 5 Pågående order 6 Web-depå 7 Företagsprofil, avtalade rabatter 8 Visa faktura 9 Ekonomisk statistik 9 Tekniska

Läs mer

Kulturproceduren. Första hjälpen Arrangör är till för dig som är arrangör i Kulturproceduren.

Kulturproceduren. Första hjälpen Arrangör är till för dig som är arrangör i Kulturproceduren. Kulturproceduren Första hjälpen Arrangör Första hjälpen Arrangör är till för dig som är arrangör i Kulturproceduren. Här kan du läsa dig till hur man praktiskt använder Kulturprocedurens olika delar. Den

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer