(8) Ev. sammanfattning och reflektion: En av de 11 kommunerna har svarat vet ej då ansvaret låg i annan nämnd.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(8) Ev. sammanfattning och reflektion: En av de 11 kommunerna har svarat vet ej då ansvaret låg i annan nämnd."

Transkript

1 (8) Sammanställningsunderlag från länen om systematisk dokumentation och uppföljning (verksamhetsuppföljning) av barn och unga placerade i familjehem eller HVB Sammanställda uppgifter från: Län/region: Fyrbodal Totalt antal kommuner i länet/regionen 14. kommuner Antal kommuner som besvarat enkäten 12.. kommuner En av kommunerna finns inte med i sammanställningen. Detta beror på att svaren såg märkliga ut och då jag hörde av mig till respondenten och frågade om de stämde fick jag svaret att de inte gjorde det. Hon hade haft problem med ifyllandet med hjälp av dator och allt hade blivit fel. Jag har därför valt att inte ta med dessa felaktiga svar i sammanställningen. Utvecklingsledarens namn: Zarah-Lena Jillerö 1) Redovisade er kommun under senaste året verksamhetsuppföljning där det ingick uppgifter om barn- och unga placerade i familjehem eller HVB? _7 Ja _3_ Nej Ev. sammanfattning och reflektion: En av de 11 kommunerna har svarat vet ej då ansvaret låg i annan nämnd. 2) Vilka var, under det senaste året, mottagare av verksamhetsuppföljning, avseende barn och unga placerade i familjehem och HVB? (flera svarsalternativ möjliga) Antal kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _7 Politiker _5_ Chefer inom socialtjänsten _5 Handläggare och annan berörd personal inom socialtjänsten Brukare (barn, unga och/eller vårdnadshavare) _1 Annan

2 (8) Revisionen Reflektion: Insatser behöver göras för att brukare ska få del av och möjlighet att reflektera över innehåll i verksamhetsuppföljningar (se vidare svar på fråga 11). Även handläggare bör alltid ta del av uppföljningarna för att få kunskap som är värdefull i förbättringsarbetet. 3) VILKA uppgifter redovisades i er verksamhetsuppföljning under det senaste året avseende barn och unga placerade i familjehem eller HVB 1? (flera svarsalternativ möjliga) Antal kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _5 Uppgifter om nämndens verksamhetsmål med inriktning på placerade barn och unga _7 Uppgifter om budget för vårdkostnader. Uppgifter om laguppfyllelse (t.ex. 6-månaders gräns för omprövningar/ överväganden eller andra lagkrav) _3_ Uppgifter om verksamhetens arbetsprocesser (t.ex. rutiner för extern och intern samverkan) _5 Uppgifter om de placerade barnen/unga under ett år (t.ex. antal placerade barn/unga eller andra uppgifter från den officiella statistiken Barn och unga - insatser) Uppgifter om barnet/den unge vid avslut av placeringen (t.ex. skäl till avslut eller andra uppgifter som inte ingår i den officiella statistiken Barn och unga insatser ) _2 Uppgifter om personalen och deras förutsättningar (t.ex. utbildning) Resultat av insatsen HVB. (t.ex. med hjälp av bedömningsinstrument eller genom måluppfyllelse) Resultat av insatsen familjehem (t.ex. med hjälp av bedömningsinstrument eller måluppfyllelse) _1 Barn och ungas uppfattning om insatsen och dess resultat Vårdnadshavares uppfattning om insatsen och dess resultat Personalens uppfattning om insatsen och dess resultat Vårdgivares uppfattning om insatsen och dess resultat 1 Fråga 3 bygger på Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om kvalitetsledningssystem (SOSFS 2006:11) med tillhörande handbok, där framgår det att den systematiska uppföljningen bör innehålla information om: - Klienternas förväntningar och upplevelse av kvalitet - De sociala insatsernas innehåll och resultat - Verksamhetens processer och hur de uppfyller gällande mål - Personalens uppfattning om sin arbetssituation och andra förutsättningar för att utföra socialtjänstens uppgifter I fråga 3 finns vissa exempel inom parentes. Exemplen är inte på något sätt uttömmande utan syftar bara till att ange vad området kan innefatta.

3 (8) _1 Andra uppgifter Vi gör ingen verksamhetsuppföljning i form av en årlig rapport, förutom det som tas upp i årsberättelsen (antal placerade barn mm). Däremot rapporteras till politikerna varje månad antal placeringar på individnivå, hur placeringarna ser ut, hur det går för barnen etc. Reflektion: Även svaren på denna fråga visar att brukarperspektivet är svagt (se svar fråga 11). Verksamhetsuppföljningarna brister vad gäller att bedöma resultat av insatsen familjehem/hvb. Saknas bedömningsinstrument för detta? Endast 2 av de 11 kommunerna redovisar uppgifter om personalen och deras förutsättningar (se bifogat dokument till denna sammanställning).

4 (8) 4) VAD bygger uppgifterna i verksamhetsuppföljningen under senaste året på, avseende barn och unga placerade i familjehem och HVB? (flera svarsalternativ möjliga) Antal kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _4 Kommunens verksamhetssystem _1 Barns behov i centrum (BBIC ) Adolescent Drug Abuse Diagnosis (ADAD) Andra bedömningsinstrument än ADAD _1 Lokala enkäter, intervjuer _3 Socialstyrelsens officiella statistik (Barn och unga insatser) _4 Öppna Jämförelser (ÖJ) barn och unga _3 Annat Se svaret fråga 3. Procapita sökverktyg, sker manuell sammanställning. Kostnad per brukare samt extern konsult. Reflektion: Anmärkningsvärt att endast 1 av de 11 kommunerna uppger att BBIC används för att få uppgifter till uppföljningen. Är det så att BBIC-dokumenten används för utredning men inte för uppföljning? Bedömningsinstrument verkar saknas (se vidare fråga 11). 5) Finns IT-stöd i er kommun som gör det möjligt att ta ut uppgifter för verksamhetsuppföljning när det gäller barn och unga placerade i familjehem eller HVB? Antalet kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _4 Ja _6 Ja, i viss mån _1 Nej Vet ej Ev. sammanfattning och reflektion:

5 (8) 6) Finns stödfunktioner, t.ex. statistikresurser, för att analysera och sammanställa uppgifter för verksamhetsuppföljning när det gäller barn och unga placerade i familjehem eller HVB? Antalet kommuner som kryssat i respektive svarsalternativ i ditt län/din region _3 Ja _4 Ja, i viss mån _2 Nej _2 Vet ej Ev. sammanfattning och reflektion: 7) Används resultaten från verksamhetsuppföljningen till förbättringsarbete (för att påtala och åtgärda goda/mindre goda resultat)? Antalet kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _2 Ja _7 Ja, i viss mån Nej _1 Vet ej Ev. sammanfattning och reflektion: En kommun svarar vet ej, då verksamheten är ny i omsorgsnämnden sedan april En annan kommun svarar ej på frågan. Reflektion: Intressant vore att följa upp vad svaret Ja och Ja, i viss mån, innebär i praktiken. Vilka exempel kan dessa 9 kommuner ge på hur man använt uppföljningarna i konkret förbättringsarbete? Här kan finnas goda idéer att sprida mellan kommunerna. 8) Vilka hinder finns för att genomföra verksamhetsuppföljning när det gäller barn och unga placerade i familjehem och HVB i er kommun? (flera svarsalternativ möjliga) Antalet kommuner som kryssat för respektive svarsalternativ i ditt län/din region _6 Brister i kommunens IT-system _10 Tidsbrist _6 Kompetensbrister t.ex. statistik

6 (8) _2 Annat/andra hinder Liten kommun med få placeringar gör det svårt att få en systematik. Med mer tid och resurser skulle mer omfattande verksamhetsuppföljning möjliggöras. Kompetens och tid saknas att utnyttja befintligt system optimalt. Reflektion: Tidsbristen är det dominerande hindret för att genomföra uppföljningar. Detta behöver tas på allvar för att få kvalitet i arbetet med placerade barn och unga. Hur ser t.ex. kommunernas motivering ut vad gäller rimlig bemanning för de verksamheter som arbetar med barn och unga (se vidare bifogat dokument Kompletterande reflektioner till enkät )? 9) Vilket stöd skulle behövas till er kommun för att bättre följa upp verksamheten när det gäller barn och unga placerade i familjehem och HVB? (flera svarsalternativ möjliga) Antal kommuner som kryssat i respektive svarsalternativ i ditt län/din region _6 Utveckling av kommunens IT-system _6 Statistikstöd _8 Kunskap om förbättringsmetodik _1_ Annat stöd På individuell nivå finns inga hinder för uppföljning. Följs upp genom överväganden/omprövningar m.m. Reflektion: Kunskap om förbättringsmetodik är det stöd kommunerna främst efterfrågar, men även utveckling av IT-system och statistikstöd.

7 (8) 10) Planerat utvecklingsarbete kring systematisk uppföljning? I avsiktsförklaringarna beskriver flertalet län att man planerar starta utvecklingsarbete kring systematisk uppföljning. En del län redogör för det tänkta utvecklingsarbetet i allmänna ordalag; t ex utveckla BBIC-statistiken, ta fram modeller för uppföljning av vården, testa modell för uppföljning av HVB som bygger på SKL:s vägledning, utveckla brukarmedverkan för barn. Många län beskriver inte närmare vad utvecklingsarbetet ska bestå av eftersom man planerar att inleda med att kartlägga situationen i länet för att därefter precisera det fortsatta arbetet. Alla län kanske inte har planer på att utveckla systematisk uppföljning. Utgångspunkten är länens ansökan oavsett vad man vill utveckla behövs preciseringar för att i nästa steg ta ställning till vilket stöd som behövs. Ange, om möjligt vad man i kommunerna/länet planerar att utveckla? Rangordna med siffror 1-7 vad ni som region planerar att utveckla, där 1 motsvarar hög prioritet och 7 har lägre prioritet _3 Basuppgifter för systematisk uppföljning Laguppfyllelse, handläggningsprocess, arbetsprocess, uppgifter om de placerade barnen vid olika tidpunkter, personalens förutsättningar. Basuppgifterna kan användas för att få en allmän bild av verksamheten men kan också kan fungera som bakgrundsvariabler vid beskrivning av insats och resultat av insats. (Basuppgifterna bygger på uppgifter ur kommunernas verksamhetssystem, BBICformulären, bedömningsinstrument, Socialstyrelsens officiella barn och unga statistik, öppna jämförelser m.m. ) _4 Utveckla systematisk uppföljning resultat av insatsen HVB _4 Utveckla systematisk uppföljning resultat av insatsen familjehem _1 Brukarmedverkan utveckla metoder för att fånga upp och systematisera barns och ungas erfarenheter _2 Utveckla metoder för att fånga upp och systematisera personalens beprövade erfarenheter _6 Utvecklingsarbete kring individuell uppföljning av enskilda barn som grund för systematisk uppföljning

8 (8) Annat alternativ, ange 11) Övriga kommentarer och synpunkter Sammanställningen av enkäten för kommunerna i Fyrbodal visar att brukarperspektivet förekommer ytterst begränsat. Ingen kommun har brukare som mottagare av verksamhetsuppföljningen (fråga 2). Ingen kommun redovisar uppgifter om barnet/den unge vid avslut av placeringen t.ex. skäl till avslut. Inte heller redovisar någon kommun resultatet av HVB/familjehemsplaceringen. Endast en kommun redovisar barn/ungas uppfattning om insatsen. Ingen kommun redovisar vårdnadshavares uppfattning (fråga 3). Dessa fråga har nära samband med ett brukarperspektiv. Utifrån detta resultat är det viktigt att utveckla metoder för att fånga upp och systematisera barns och ungas erfarenheter. Därför är det markerat som högprioriterat under fråga 10. Utbildningssatsningar behöver göras för Fyrbodals kommuner om brukarinflytande inom socialtjänsten och särskilt inriktat mot barn och unga. Endast 2 av de 11 kommunerna redovisar något om personalens förutsättningar i verksamhetsuppföljningarna (fråga 3). Samtidigt uppger 10 av kommunerna att tidsbrist är ett viktigt hinder för möjligheten att genomföra verksamhetsuppföljningarna (fråga 8). Tidsbrist är en del i personalens förutsättningar, men den framhålls inte så ofta till chefer och politiker vid redovisningarna. Med denna sammanställning bifogar jag ett dokument med kompletterande reflektioner vad gäller systematisk uppföljning. Det är reflektioner från IFOchefer jag haft kontakt med. Där framkommer IFO-chefernas farhågor vad gäller personalens förutsättningar på ett tydligare sätt än genom svaret på denna enkät. Med utgångspunkt från dessa IFO-chefer och enkätsvaren prioriteras att utveckla metoder för att fånga personalens beprövade erfarenhet med 2 i fråga 10. Hur kan BBIC-dokumenten användas på tydligare sätt vid uppföljningarna? Kan BBIC utvecklas till ett bedömningsinstrument av insatsens kvalitet i samband med uppföljningarna (fråga 4)? Kan BBIC användas i högre utsträckning både för basuppgifter till systematisk uppföljning och för bedömning av resultat av insatsen familjehem/hvb? Markerat med prioritet 3 och 4 i fråga 10.

ENKÄTREDOVISNING. Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård. Östergötlands län i jämförelse med riket

ENKÄTREDOVISNING. Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård. Östergötlands län i jämförelse med riket ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård Östergötlands län i jämförelse med riket 2012-10-04 1 Bakgrund och syfte Regeringen vill få en bild av hur man i

Läs mer

ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård

ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård SLUTVERSION, FEBRUARI 2012 Post: 118 82 Stockholm Besök: Hornsgatan 20 Telefon: 08-452 70 00 www.skl.se Förord Den

Läs mer

ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård

ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård ENKÄTREDOVISNING Kartläggning om systematisk uppföljning av barn och unga i samhällsvård ARBETSMATERIAL EJ FÖR PUBLICERING. REVIDERAD 2012-01-27 Post: 118 82 Stockholm Besök: Hornsgatan 20 Telefon: 08-452

Läs mer

U T V E C K L I N G S L E D A R E

U T V E C K L I N G S L E D A R E Projektplan REGIONAL UTVECKLINGSLEDARE BARN OCH UNGA Bakgrund Under 2008 tillsatte regeringen en utredning under ledning av Kerstin Wigzell som 2008 resulterade i ett betänkande Evidensbaserad praktik

Läs mer

Projektplan Barn och Unga Fyrbodal

Projektplan Barn och Unga Fyrbodal 2012-04-26 Projektplan Barn och Unga Fyrbodal Bakgrund Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har 2011-01-27 undertecknat en överenskommelse om stöd till en evidensbaserad praktik inom den

Läs mer

Plan för regionalt utvecklingsarbete inom den sociala barn- och ungdomsvården 2014

Plan för regionalt utvecklingsarbete inom den sociala barn- och ungdomsvården 2014 Individ- och familjeomsorg Ärendenr SON 2014/4 1 (5) Datum 16 januari 2014 Plan för regionalt utvecklingsarbete inom den sociala barn- och ungdomsvården 2014 Bakgrund Regeringen och Sveriges Kommuner och

Läs mer

Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren

Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren Rapport 2013 Kartläggning av arbetet med barn och unga i samhällsvård i Stockholms län 2012 Cecilia Löfgren rapport 2013-04-10 2(13) Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 4 2. Metod... 4 3. Sammanfattning...

Läs mer

Om systematisk uppföljning. inom den sociala barn- och ungdomsvården

Om systematisk uppföljning. inom den sociala barn- och ungdomsvården Om systematisk uppföljning inom den sociala barn- och ungdomsvården Vad innebär det? Systematisk uppföljning och utvärdering av verksamheten verksamhetsuppföljningen utgör kärnan i det förbättringsarbete

Läs mer

SOSFS 2011:9 ersätter

SOSFS 2011:9 ersätter SOSFS 2011:9 trädde i kraft den 1 januari 2012 tillämpliga inom hälso- och sjukvård, tandvård, socialtjänst och verksamhet enligt LSS oavsett om det är i privat eller offentlig regi vid myndighetsutövning

Läs mer

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar

Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Avtalsuppföljning Ramavtal insatser till barn och ungdomar Basfakta verksamhet Verksamhetens namn Typ av verksamhet Antal platser Antal anställda i verksamheten Enhetens adress Basfakta leverantör Leverantör/firmanamn

Läs mer

BBIC i Örebroregionen slutrapport..

BBIC i Örebroregionen slutrapport.. BBIC i Örebroregionen slutrapport.. Vad har vi gjort i Örebroregionen? Egenutvärderingarna metod och resultat Slutsatser, resultat och reflektioner Hur går vi vidare? Bakgrund och förutsättningar Starkt

Läs mer

UBU-VB. Lokal Uppföljning av insatser Barn och Unga i dygnetruntvård (HVB, Stödboende, Träningsboende och SiS)

UBU-VB. Lokal Uppföljning av insatser Barn och Unga i dygnetruntvård (HVB, Stödboende, Träningsboende och SiS) UBU-VB Lokal Uppföljning av insatser Barn och Unga i dygnetruntvård (HVB, Stödboende, Träningsboende och SiS) Bakgrund till UBU Pilotprojektet inleddes i januari 2011 och avslutades i juni 2012 Syftet

Läs mer

BBIC och Socialstyrelsen 29 april 2013

BBIC och Socialstyrelsen 29 april 2013 BBIC och Socialstyrelsen 29 april 2013 Katarina Munier BBIC ett sätt s att stärka barns och ungas ställning Är ett nationellt system för utredning, planering och uppföljning av barn och unga upp till 21

Läs mer

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Information om statliga stimulansmedel aktuella för Kalmar län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen 2015 avseende socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Hälsa och kränkningar

Hälsa och kränkningar Hälsa och kränkningar sammanställning av enkätundersökning från Barnavårdscentralen och Vårdcentralen Camilla Forsberg Åtvidabergs kommun Besöksadress: Adelswärdsgatan 7 Postadress: Box 26, 97 2 Åtvidaberg

Läs mer

BAS-kurs i Skövde 23 april Catherine Larsson, Sjuhärads kommunalförbund Georg Fischer, Fyrbodals kommunalförbund

BAS-kurs i Skövde 23 april Catherine Larsson, Sjuhärads kommunalförbund Georg Fischer, Fyrbodals kommunalförbund BAS-kurs i Skövde 23 april 2013 - Dokumentation - Utrednings- och bedömningsmodellen i NR Catherine Larsson, Sjuhärads kommunalförbund Georg Fischer, Fyrbodals kommunalförbund Nationella riktlinjer för

Läs mer

Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen

Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen Bakgrund Inom ramen för överenskommelsen mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och regeringen om stöd till en evidensbaserad praktik (EBP) för god

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5349 Härryda kommun utbildning@harryda.se för grundsärskola efter tillsyn i Härryda kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(6) s beslut har genomfört tillsyn av Härryda

Läs mer

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Dals-Eds kommun Dnr :6994. Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering Beslut Dals-Eds kommun kommun@dalsed.se Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Dals-Eds kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 2320, 403 15 Göteborg Telefon: 08-586 080

Läs mer

BBIC och BoU-satsningen

BBIC och BoU-satsningen BBIC och BoU-satsningen Konferens om BBIC den 29 april 2013 FoU i Väst & GR Kjerstin Bergman Avd vård och omsorg BoU-satsningen 2011-13 Anställning av utvecklingsledare Ingår i regionala stödstrukturerna,

Läs mer

Kontaktpersoner och kontaktfamiljer. - rekrytering och stöd

Kontaktpersoner och kontaktfamiljer. - rekrytering och stöd Kontaktpersoner och kontaktfamiljer - rekrytering och stöd Kontaktpersoner och kontaktfamiljer - rekrytering och stöd ISSN 1103-8209, meddelande 2003:23 Ansvarig: Britt Segerberg Text: Agneta Hornvik Omslagsbild:

Läs mer

Utvärdering av Norrbussamverkan

Utvärdering av Norrbussamverkan Till Länsstyrgruppen i Norrbotten 2016-11-09 FÖRSLAG: Utvärdering av Norrbussamverkan Sedan år 2008 har Norrbottens läns landsting och länets 14 kommuner en överenskommelse för samverkan kring barn och

Läs mer

Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11

Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-02-22 1 (2) Kommunstyrelsen Riktlinjer för handläggning samt samverkan kring barn och unga som riskerar att fara illa KS2019/158/11 Förslag till beslut Att Riktlinjer för handläggning,

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10989 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Rapport enligt lex Sarah görs normalt på blanketten Blankett för rapport enligt lex Sarah.

Rapport enligt lex Sarah görs normalt på blanketten Blankett för rapport enligt lex Sarah. 1 (5) Områdescheferna ansvarar för att personal kontinuerligt informeras och påminns om lex Sarah-bestämmelserna och om skyldigheten att rapportera missförhållanden och risker för missförhållanden. Informationen

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården. Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården. Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda Västernorrlandsmodellen ett sätt lyssna till barns röster om mötet med socialtjänsten Ger det enskilda

Läs mer

Dokumentationsstöd för socialtjänsten

Dokumentationsstöd för socialtjänsten Dokumentationsstöd för socialtjänsten Office Suite med Krypto Proffs Dokumentationssystemet för socialtjänsten används i olika versioner hos socialtjänsten i ca 40 kommuner. Form Perfect HB och Compact

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

UTBILDNING I SYSTEMATISK UPPFÖLJNING

UTBILDNING I SYSTEMATISK UPPFÖLJNING 2015 UTBILDNING I SYSTEMATISK UPPFÖLJNING Utbildningen syftar till att bredda och fördjupa kunskapen om hur systematisk uppföljning på olika nivåer kan planeras, genomföras, användas och komma till nytta

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2018:7147 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Vid kontakt med Inspektionen för vård och omsorg i detta ärende bör diarienummer /2017 anges.

Vid kontakt med Inspektionen för vård och omsorg i detta ärende bör diarienummer /2017 anges. nr~7r^ Inspektionen förvård och omsorg MEDDELANDE 2017-11-13 Dnr 8.5-24122/2017-5 KD Avdelning sydväst Annelie Andersson Annelie.Andersson@ivo.se 010-788 50 20 Enligt sändlista HYLTE KOiViiViUN Arbets

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete BESLUT Datum 2017-02-20 Sida 1 (2) Diarienummer 2016/SON0118 700 Anna Thuresson, 033-357301 Kommunstyrelsen Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Arbetslivsnämnden, Individ- och familjeomsorgsnämnden,

Läs mer

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete

Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Plan Ledningssystem för kvalitetsarbete Arbetslivsnämnden, Individ- och familjeomsorgsnämnden, Sociala omsorgsnämnden och Vård- och äldrenämnden Borås Stads

Läs mer

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015 Tjänsteskrivelse 2015-06-08 Socialnämnden Analys och kommentarer till Öppna jämförelser social barn- och ungdomsvård 2015 Bakgrund och ärendebeskrivning SKL och Socialstyrelsen genomför varje år olika

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 201-10-01 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal bortfall - Genomförda intervjuer

Läs mer

Yttrande över granskningsrapport gällande revision av familjehemsvården för barn och unga

Yttrande över granskningsrapport gällande revision av familjehemsvården för barn och unga Allmänna utskottet 2012 11 13 78 10 Socialnämnden 2012 11 22 186 12 Dnr 2012/411 751 Yttrande över granskningsrapport gällande revision av familjehemsvården för barn och unga Bilagor: Granskningsrapport

Läs mer

Delredovisning av regeringsuppdrag

Delredovisning av regeringsuppdrag Bilaga 1. Resultatet av genomförd enkätundersökning om arbetet inom verksamheten ekonomiskt bistånd ur ett jämställdhetsperspektiv med kvalitetsdeklaration Delredovisning av regeringsuppdrag Denna publikation

Läs mer

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut

Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- Dnr :6994 bonse. Beslut Beslut Göteborgs kommun stadsledningskontoretastadshuset.gote- bonse Beslut Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Göteborgs kommun Skolinspektionen. Telefon: 08-586 080 00, Postadress:

Läs mer

Beslut på bättre grund.

Beslut på bättre grund. Beslut på bättre grund. Kunskapskällor i evidensbaserad praktik - Systematisk uppföljning en grund för kunskapsutveckling och evidensbaserad praktik Lycksele 20 november 2014 Anneli.jaderland@skl.se Kunskapsutveckling

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:7161 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runborgs skola i Täby kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning

Övergripande rutin för egenkontroll och systematisk kvalitetsuppföljning Ansvarig Bengt Gustafson, tf verksamhetschef Dokumentnamn 5.1.2 Egenkontroll och kvalitetsuppföljning Upprättad av Elisabet Olsson Gunilla Marcusson Ledningssystem Enligt SOSFS 2011:9 Berörda verksamheter

Läs mer

Förbättringsarbetet i socialtjänstens utredningsarbete i Västra Götalands och Hallands län

Förbättringsarbetet i socialtjänstens utredningsarbete i Västra Götalands och Hallands län Förbättringsarbetet i socialtjänstens utredningsarbete i Västra Götalands och Hallands län Kort om IVO:s tillsyn Syftet med tillsynen har varit att bedöma om socialnämnderna bedriver ett systematiskt förbättringsarbete

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Beslutad av, datum. Riskanalys utifrån verksamhetsnivå inom Vård och omsorgsförvaltningen

Beslutad av, datum. Riskanalys utifrån verksamhetsnivå inom Vård och omsorgsförvaltningen Syfte Av föreskriften SOSFS 2011:9 framgår följande: 1 Vårdgivaren eller den som bedriver socialtjänst eller verksamhet enligt LSS ska fortlöpande bedöma om det finns risk för att händelser skulle kunna

Läs mer

Följa upp placering. Detta ska uppföljningen omfatta

Följa upp placering. Detta ska uppföljningen omfatta Därför ska insatser följas upp Genom att följa upp placeringen ska socialtjänsten säkerställa att vården är rättssäker och trygg samt att den utgår från barnets behov Den kontinuerliga uppföljningen ska

Läs mer

Utreda. Planera utredning. Vad ska utredas? Hur ska svaren hittas?

Utreda. Planera utredning. Vad ska utredas? Hur ska svaren hittas? Utreda Planera utredning Vad ska utredas? Planeringen utgår från det som är anledning till att utredningen har inletts. Använd de övergripande frågorna som ett stöd för att identifiera vilka sidor i triangeln

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Kommunförbundet Skåne. Chefsnätverksträff

Kommunförbundet Skåne. Chefsnätverksträff Kommunförbundet Skåne Chefsnätverksträff Dagordning Information om nuläge BBIC Organisation BBIC Skåne Info från SoS Kommunernas nulägesbeskrivning Hälsoundersökningar Handräckning LVU riktlinjer, avvikelsehantering

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun rn en, Skolinspektionen j Dnr 43-2016:10690 Götene kommun barn.utbildningsnamnden@gotene.se för förskola efter tillsyn i Götene kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Rapport om It-stödet för BBIC, workshops i Norrbotten

Rapport om It-stödet för BBIC, workshops i Norrbotten 1 Rapport om It-stödet för BBIC, workshops i Norrbotten Bakgrund Systematisk uppföljning är ett prioriterat område inom den nationella barn och unga satsningen. Som en följd av att BBIC kan utgöra grunden

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun. Dnr 43-2017:5767 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för förskola efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Revisionsrapport Motala kommun

Revisionsrapport Motala kommun Revisionsrapport Uppföljning av granskningar från 2011 Motala kommun Håkan Lindahl Innehållsförteckning Inledning 1 Kommunstyrelsen 2 Granskning av IT-verksamheten 2 Socialnämnden 4 Granskning av uppföljning

Läs mer

Systematisk uppföljning och BBIC- erfarenheter och lärdomar

Systematisk uppföljning och BBIC- erfarenheter och lärdomar Systematisk uppföljning och BBIC- erfarenheter och lärdomar Systematisk uppföljning och BBIC - erfarenheter och lärdomar Sofie Dahl, Socialt ansvarig samordnare/ kvalitetssamordnare, Hammarö kommun Ulrika

Läs mer

Revisionsrapport. TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen. Linda Gustavsson Revisionskonsult. November 2013

Revisionsrapport. TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen. Linda Gustavsson Revisionskonsult. November 2013 Revisionsrapport Placering unga i av barn och familjehem Trelleborgs kommun Linda Gustavsson Revisionskonsult November 2013 TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1. Sammanfattning i 2.

Läs mer

Familjehemsplacerade barn

Familjehemsplacerade barn Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-05-05 Handläggare Ann Gardeström Telefon: 08-50825411 Till Socialnämnden Familjehemsplacerade barn

Läs mer

Äldres behov i centrum (ÄBIC) - ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt

Äldres behov i centrum (ÄBIC) - ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulla-Britt Söderström 2015-12-04 ON 2015/0123 53803 Omsorgsnämnden Äldres behov i centrum (ÄBIC) - ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt Förslag

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2013-09-19 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och

Läs mer

Kommunstyrelsen Landstings-/regionstyrelsen Individ- och familjeomsorg Äldreomsorg Hälso- och sjukvård

Kommunstyrelsen Landstings-/regionstyrelsen Individ- och familjeomsorg Äldreomsorg Hälso- och sjukvård Cirkulärnr: 11:08 Diarienr: 11/1188 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Camilla Sköld Vård och omsorg Vård och socialtjänst Datum: 2011-03-07 Mottagare: Kommunstyrelsen Landstings-/regionstyrelsen Individ-

Läs mer

STÖD TILL EN EVIDESBASERAD PRAKTIK FÖR GOD KVALITET INOM SOCIALTJÄNSTEN. GR-kommunernas handlingsplan för funktionshinderområdet

STÖD TILL EN EVIDESBASERAD PRAKTIK FÖR GOD KVALITET INOM SOCIALTJÄNSTEN. GR-kommunernas handlingsplan för funktionshinderområdet 131119 STÖD TILL EN EVIDESBASERAD PRAKTIK FÖR GOD KVALITET INOM SOCIALTJÄNSTEN GR-kommunernas handlingsplan för funktionshinderområdet INLEDNING Nytt för 2013 är att den årliga överenskommelsen mellan

Läs mer

Välkommen till Återföringsdialog!

Välkommen till Återföringsdialog! Välkommen till Återföringsdialog! Vilka faktorer kan stärka kvaliteten i HVB för vuxna? På vilket sätt kan tillsyn och granskning påverka kvaliteten? Agneta Krantz, Ulf Modin, Magdalena Helgesson och Lena

Läs mer

Placering av barn och unga

Placering av barn och unga www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman Juni 2014 Placering av barn och unga Strömsunds kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Nationella bedömningskriterier. ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. socialtjänsten

Nationella bedömningskriterier. ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. socialtjänsten Nationella bedömningskriterier för tillsyn av ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänsten från den 1 januari 2012 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Projektorganisation... 3

Läs mer

KVALITETSREVISION. 1 (5) Dnr: SN 2012/0072

KVALITETSREVISION. 1 (5) Dnr: SN 2012/0072 1 (5) Utvecklings och kvalitetsavdelningen Ann Louise Brolin 0340-697198 ann.louise.brolin@varberg.se KVALITETSREVISION Socialtjänstlagen (SoL 3kap 3) anger att Insatser inom socialtjänsten skall vara

Läs mer

Utbildnings- och kulturnämndens riktlinjer för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå samt i nämndens verksamheter

Utbildnings- och kulturnämndens riktlinjer för det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå samt i nämndens verksamheter Antagna av utbildnings- och 2018-09-19, 72 Gäller från: 2018-09-19 Ansvarig: kvalitetsstrateg Revideras: vid behov Ersätter: riktlinjer antagna av utbildnings- och 2016-06-15, 43 s riktlinjer för det systematiska

Läs mer

Öppna jämförelser stöd till brottsoffer 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2014

Öppna jämförelser stöd till brottsoffer 2014 resultat för Tjörns kommun, inrapporterat 2014 Öppna jämelser stöd till brottsoffer resultat s kommun, inrapporterat Om öppna jämelser hemlöshet Öppna jämelser kring stöd till brottsoffer genomdes sta gången 2012. Jämelserna bygger på resultat från

Läs mer

Socialtjänstens arbete med ensamkommande barn och unga en vägledning

Socialtjänstens arbete med ensamkommande barn och unga en vägledning Socialtjänstens arbete med ensamkommande barn och unga en vägledning Ensamkommande barn och ungdomar olika aktörers ansvar och uppdrag Kommunsamverkan kring ensamkommande barn och unga i Göteborgsregionen

Läs mer

Riktlinje för riskanalys

Riktlinje för riskanalys Version Datum Utfärdat av Godkänt 1 2015-08-25 Therese Lindén, Ulrika Ström, Ingrid Olausson Förvaltningens ledningsgrupp Riktlinje för riskanalys KUB1001, v2.0, 2013-02-26 Kungsbacka kommun Vård & Omsorg

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare)

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) Avvikelser och Lex Sarah Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) SAS, socialt ansvarig samordnare Genomför utredningar och granskningar som syftar till att säkerställa att verksamheterna

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Söderhamns kommun Oktober 2014

www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Söderhamns kommun Oktober 2014 www.pwc.se Revisionsrapport Avtal institutionsplaceringar Karin Magnusson Malou Olsson Oktober 2014 Söderhamns kommun Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2.

Läs mer

Rutiner för f r samverkan

Rutiner för f r samverkan Rutiner för f r samverkan Huvudmännen för hälso- och sjukvården och socialtjänsten ska tillsammans säkerställa att övergripande rutiner för samverkan i samband med egenvård utarbetas. Rutinerna ska tas

Läs mer

FAGERSTA KOMMUN SOCIALFÖRVALTNINGEN. Ledningssystem för Systematiskt kvalitetsarbete

FAGERSTA KOMMUN SOCIALFÖRVALTNINGEN. Ledningssystem för Systematiskt kvalitetsarbete FAGERSTA KOMMUN SOCIALFÖRVALTNINGEN Ledningssystem för Systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsplan 2013-2014 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 2 Varför ett ledningssystem för kvalité?... 2 Utgångspunkt

Läs mer

Effekter av införandet av verksamhetsledare inom omsorg om funktionshindrade i Vänersborg

Effekter av införandet av verksamhetsledare inom omsorg om funktionshindrade i Vänersborg FoU Fyrbodal Effekter av införandet av verksamhetsledare inom omsorg om funktionshindrade i Vänersborg FoU Fyrbodal 2013: 6 Lena Sjöström Marie Sjöström Vänersborgs kommun Innehåll 1. Sammanfattning 3

Läs mer

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013

Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal. Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Årsberättelse 2013 Västbus delregionala ledningsgrupp för Fyrbodal Uppdrag Den delregionala ledningsgruppens uppdrag är att kontinuerligt och enligt Västbus

Läs mer

BBIC 2016 förenklad handläggning med barnet i fokus

BBIC 2016 förenklad handläggning med barnet i fokus BBIC 2016 förenklad handläggning med barnet i fokus Eva Agåker Helena Stålhammar Kristina Andersson Helena Bohman 2016-08-30 Vi kommer att prata om hur BBIC Underlättar socialtjänstens arbete Har utgångspunkt

Läs mer

Riktlinjer och rutiner för Lex Sarah i Håbo Kommun

Riktlinjer och rutiner för Lex Sarah i Håbo Kommun Riktlinjer och rutiner för Lex Sarah i Håbo Kommun RIKTLINJER 1 Riktlinjer och rutiner för Lex Sarah i Håbo Kommun Inledning Från och med den 1 juli 2011 gäller nya bestämmelser för Lex Sarah i socialtjänstlagen,sol

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV

KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV 1(8) KRAVSPECIFIKATION UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(8) Innehållsförteckning Sid nr 1 UPPDRAGSBESKRIVNING 3 1.1 Målgrupp 3 1.2 Syfte 3 1.3 Mål för sysselsättningen

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

BBIC-konceptet. Vad är BBIC- konceptet? Licens. Prövo- och implementeringstid 1(6)

BBIC-konceptet. Vad är BBIC- konceptet? Licens. Prövo- och implementeringstid 1(6) 1(6) Maj 2006 Uppdaterat januari 2014 BBIC-konceptet Vad är BBIC- konceptet? BBIC-konceptet fastställer förutsättningarna för att arbeta med Barns behov i centrum. Det tar sin utgångspunkt i BBIC:s mål

Läs mer

BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER

BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER BARNS DELAKTIGHET OCH NYA FÖRESKRIFTER BARNS RÄTTIGHETER Barns bästa ska vara avgörande Barnkonventionen artikel 3 och 1 kap 2 SoL Barns rätt att göra sin röst hörd/ till information Barnkonventionen artikel

Läs mer

Öppna jämförelser ett verktyg för verksamhetsutveckling

Öppna jämförelser ett verktyg för verksamhetsutveckling Öppna jämförelser ett verktyg för verksamhetsutveckling Funktionshinder i tiden Staffan Söderberg, Henrik Ahlgren, Marie Lissäng 2014-02-17 Syftet med öppna jämförelser är att: Resultaten ska stimulera

Läs mer

Tranås Kommun. Socialnämnden Individ och familjeomsorg Institutionsplaceringar. Granskningsrapport. KPMG AB 2013-06-14 Antal sidor: 11

Tranås Kommun. Socialnämnden Individ och familjeomsorg Institutionsplaceringar. Granskningsrapport. KPMG AB 2013-06-14 Antal sidor: 11 ABCD Tranås Kommun Socialnämnden Individ och familjeomsorg srapport KPMG AB Antal sidor: 11 KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ABCD Tranås Kommun Individ

Läs mer

Översänder extraärende till socialnämndens sammanträde den 11 december.

Översänder extraärende till socialnämndens sammanträde den 11 december. Översänder extraärende till socialnämndens sammanträde den 11 december. se bifogat. Med vänlig hälsning Vesna Casitovski SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19(19) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-12-11 Handlingsplan

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10987 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Uppsala kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43 2016:10987 2(5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Förhandsbedömningar av barn och unga skydd i tid? Återföring av iakttagelser från IVO:s tillsyn

Förhandsbedömningar av barn och unga skydd i tid? Återföring av iakttagelser från IVO:s tillsyn Förhandsbedömningar av barn och unga skydd i tid? Återföring av iakttagelser från IVO:s tillsyn Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial

Läs mer

Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst

Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst Statens nya modell för statsbidrag till kunskapsutveckling inom vård, omsorg och socialtjänst Skaraborg 2012-06-19 Pär Levander, VästKom 1 Staten utmanar socialtjänst och sjukvård Maria Larsson: Vill ha

Läs mer

Öppna jämförelser inom den sociala barn- och ungdomsvården 2015. elisabeth.melin@skl.se

Öppna jämförelser inom den sociala barn- och ungdomsvården 2015. elisabeth.melin@skl.se Öppna jämförelser inom den sociala barn- och ungdomsvården 2015 elisabeth.melin@skl.se ÖJ ansvar, samarbete/handlingsplan Socialstyrelsen regeringens ansvar utveckla ÖJ inom socialtjänsten (huvudfinansiär)

Läs mer

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering

Beslut. Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering en jp Skolinspektionen Ronneby kommun stadshuset@ronneby.se Efter kvalitetsgranskning av huvudmannens klagomålshantering vid Ronneby kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik www.pwc.se Revisionsrapport Eda kommun Lena Brönnert Lars Näsström Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik En samgranskning av Landstinget i Värmland och

Läs mer

Uppföljning av tidigare granskningar av öppenvårdsinsatserna inom IFO-Barn och familj i Borås stad

Uppföljning av tidigare granskningar av öppenvårdsinsatserna inom IFO-Barn och familj i Borås stad 1 Uppföljning av tidigare granskningar av öppenvårdsinsatserna inom IFO-Barn och familj i Borås stad Rapport: Ledarskaparna Management, Ionie Oskarson, 2012-02-10 Uppföljning av granskningar av öppenvårdsinsatserna

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694 Älvdalens kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:7992 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun 2(11) Tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun har genomfört tillsyn av Kils

Läs mer