Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll 1 (5)"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön /26 kl 9:15-15:30 Beslutande Boije Jenny Eliasson Martin Flingdal Erica Jäghall Ken Nilsson Hans Rastbäck Emma Wahlund Emma, 18 Nilsson, Linda, Kerstin Weimer, Norlander Göte, Winberg Emilia, 26 Ers för Wahlund Emma Övriga deltagande Alhberg Peter Ottosson Marianne Wäreborn Schultz Charlotte Jonsson Helge Cederberg Mikael Olsson Leif Johansson Ulrika Fredell Ingela Åberg Tom Olsson Ewa Olsson Barbro Winoy James Ers för Rolandsson Gusten Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Winoy James Ordförande Justerande Boije Jenny BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Ungdomsrådet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet, Fritzhemsgatan 1, Frösön Underskrift

2 Sammanträdesprotokoll 2 (5) 18 Studiebesök på landstingsfullmäktige Rådet gör studiebesök på landstingsfullmäktige och deltar i informationen om hur Gävleborgs läns landsting arbetar med barnkonventionen. 19 Val av mötesordförande Föreslås att Jenny Boije skall vara ordförande för mötet. Ungdomsrådet utser Jenny Boije till ordförande för sammanträdet. 20 Val av justerare Zandra Svensson föreslås till justerare. Ungdomsrådet utser Zandra Svensson till justerare. 21 Genomgång av ärenden till landstingsfullmäktige Peter A går igenom vad man har en investeringsplan till. Landstinget avsätter 150 miljoner kronor till investeringar under de kommande 5 åren. En stor kostnad under nästa år är inköp och ombyggnad för att förbättra reservkraften så att sjukhuset kan fortsätta fungera även om det blir strömavbrott. En annan stor kostnad är ombyggnad för hjälpmedelscentralen. Nuvarande byggnad är utdömd. På fullmäktige skall man nu besluta om man skall sätta av dessa pengar eller om man skall göra på annat sätt. Marianne O beskriver att landstingsplanen bestämmer hur landstinget skall använda sina pengar under kommande år. Landstingets omsättning är över 2,3 miljarder kronor. Intäkterna består till 60 % av skatt från invånarna i länet, till 19 % av statsbidrag och till 21 % av intäkter varav patientavgifterna är några procent. De statliga bidragen har minskat under de senaste 10 åren. Landstinget har således en påse pengar som man kan göra saker för tills den är slut. Landstinget kan inte öka påsens storlek. Man kan inte som t ex ett företag sälja mer och öka sina intäkter. Landstinget kan bara höja skatten men det är inte populärt. Av alla pengarna går 93 % på olika sätt till hälso- och sjukvård. Resten är stöd till t ex länstrafik och kultur. När bokslutet för 2003 är klart tidigt på våren 2004 diskuterar landstinget varför det blev som det blev. Man försöker skatta hur stora inkomsterna blir kommande år och räknar sedan ut vad man kan göra för de pengarna. I november varje år bestämmer man så nästa års budget. Ett problem för de kommande åren är att landstinget satt av för lite pengar för pensioner till dem som arbetat i landstinget och snart skall gå i pension. För att klara av att betala ut pensionen måste landstinget gå minst 40 miljoner kronor plus varje år. I år blir pluset under 5 miljoner.

3 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 3 (5) Fullmäktige skall nu besluta om hur man skall fördela pengarna till sjukhuset, primärvården, tandvården osv. Charlotte W som är landstingsdirektör presenterar sig själv och berättar om att landstinget köper sjukvård, som är så avancerad så vi inte klarar den själva, av sjukhuset i Umeå. Landstinget köper också av andra sjukhus i landet när det är ännu mera svåra eller sällsynta sjukdomar. Nu börjar det blir svårt för sjukhuset i Umeå att klara av alla patienterna så det finns ett förslag om att be staten om hjälp. Fullmäktige skall besluta om man tycker detta är ett bra förslag och att man tillsammans med de andra landstingen i Norrland skall skriva till staten. Helge J berättar att fullmäktige bestämt att landstinget skall sluta med att själva driva tandvård i Nälden och låta någon annan sköta det. Det var ingen som var intresserad att ta över så nu måste fullmäktige bestämma att man ända skall sköta det själva. Helge berättade att det är mycket att tänka på när man skall låta någon annan sköta tandvård. Man måste se vad lagarna säger och vad allt kostar, mm. James W berättar att det finns ett förslag på att ge 2,5 miljoner kronor till ett projekt som skall göra turismen bättre i länet. Turismen är en av de största näringarna vi har i länet och behöver samordnas för att bli ännu bättre. Om landstinget stoppar in dessa pengar så kommer också länsstyrelsen, turistföretagen och EU att stoppa in pengar så det blir totalt 46 miljoner kronor till projektet. James berättar att det finns motioner om rätten att välja vilken hälsocentral man vill använda, väntetider i folktandvården, politikernas kostnadsfria tillgång till datorer och sjukvård för de som bor långt från Östersund. 22 Mötet i januari Diskuteras när nästa möte skall vara och vad det skall innehålla. Föreslogs att det skall handla mest om det kommande ungdomstinget. Andra frågor kan vara internationellt utbyte och en avrapportering av Ungdomsstyrelsens konferens 2003 som Emma W och Martin E varit på. Nästa möte skall vara den 19 januari och skall handla om det kommande ungdomstinget och om internationella frågor. 23 Enkät från etiska rådet Ungdomsrådet har fått en enkät från etiska kommittén inom landstinget. Kommittén som består av representanter från både landstinget och kommunerna vill veta vilka förväntningar som ungdomsrådet kan ha på kommittén. Föreslås att presidiet lämnar ett svar vilket presenteras på nästa ungdomsråd. Presidiet besvarar enkäten. Svaret skall presenteras på nästa ungdomsråd.

4 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 4 (5) 24 Information om landstinget satsningar på kultur Mikael C berättar att det är svårt att definiera kultur och menar att man mera allmänt kan mena att det är aktiviteter som man odlar gemensamt. Mikael pratar om sekularisering och individualisering och visar att utvecklingen går mot en allt större sekularisering och individualisering och att Sverige kommit väldigt långt på vägen. Andra länder i Europa är mindre sekulariserade och induvidualiserade. Idag är bidragsgivning och stöd anpassat till ett samhälle där föreningslivet var mycket starkt men idag har man kultur i andra former och för dessa är det svårt att få stöd. Det är dessutom så att föreningar numera är mycket mera beroende av stöd än av egna insatser (medlemsavgifter och frivilligarbete) jämfört med hur det var för år sedan. Samhällets roll har varit att skapa förutsättningar för de med kortare utbildning och mindre inkomst att kunna ta del av kulturen. Fortfarande är det dock de med lång utbildning och goda inkomster som tar del av kultur. Åtminstone mätt i traditionella kulturaktiviteter. Dataspel och andra nätverksaktiviteter finns inte med i denna statistik. Stödet till kulturen i länet kommer från kommunerna 132 miljoner, staten 70 miljoner och landstinget 40 miljoner. Om inte landstinget satsar pengar kommer det inga pengar ifrån staten heller. Konsekvenserna av en lite neddragning av landstinget kan bli ganska stor i slutändan. Ett annat växande problem är att det är många som vill utöva och visa upp kultur men det är allt färre som vill arbeta med att arrangera tillfällen där man kan visa kultur. På ser man institutionerna som länsteatern, länsmusiken, Filmpool m fl som motorer för att kunna få till annan verksamhet. Man vill rikta in sig på mångfald, ungdomsperspektivet och tillgänglighet. Leif O berättar att det finns bidrag till föreningar, projekt och så ett mera fritt anslag som kan användas till nästan vad som helst. Kommunerna ger bidrag till lokala föreningar, landstinget till distriktsföreningar och staten till riksorganisationer. Bidragen fördelas efter vissa områden som t ex demokratisk fostran, nykterhet, friskvård, mm, En förening kan få bidrag från flera områden beroende på vad man gör. Ulrika J berättar att Ung kultur jobbar på tvärs där bredden är viktigare än kvaliteten. Skapande av identitet och att ha kul är viktigt. Man arbetar med workshops, kongresser och andra arrangemang. På kongresserna försöker man fånga upp idéer som man kan genomföra. Det finns nu förslag på t ex ett ungdomsmuseum och amatörfilmfestival. Ingela F berättar om utställningen Jurtastaden. 25 Studiebesök på landstingsfullmäktige Ungdomsrådet gör studiebesök på landstingsfullmäktige och lyssnar på rapporter från landstingsstyrelsen och beredningarna, allmänhetens frågestund och ärendet om driftformer för tandvårdskliniken i Nälden.

5 Jämtlands läns landsting Sammanträdesprotokoll 5 (5) 26 Information om landstingets barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Tom Å berättar att man är ca 50 personer på BUP och att man arbetar i team. Det kommer ca 500 nya patienter varje år och antalet har ökat de senaste åren. De flesta vänder sig direkt till BUP och 40 % kommer med remiss. Man hjälper alla från nyfödd till 18 års ålder. För de nyfödda är det vanligaste problemet att modern har svårt att ta till sig barnet och ge det den vård det behöver. Längre upp i åldrarna finns det utagerande pojkar, flickor som gör sig illa eller på annat sätt försöker tala om för omgivningen att de inte mår bra. Man försöker träffa alla så fort som möjligt men det finns en kö. De som har ett bra nätverk får ofta vänta lite längre. Många gånger är det en person i omgivningen som ringer och frågar om man inte kan få hjälp. Man träffar personer som behöver hjälp ensam och i olika grupper beroende på hur situationen ser ut. Mycket av arbetet bygger på samtal men man använder också läkemedel om man tror att det fungerar. Ewa O och Barbro O fyller på och pratar om samverkan med kommunerna som skulle kunna vara bättre. Man vill gärna komma in tidigare med stöd så att ungdomarna inte behöver vända sig till BUP men har svårt att hinna med för alla som vänder sig dit. I den efterföljande diskussionen kom föräldrarnas roll upp. Ungdomsrådet menar att många unga inte frågar efter hjälp eftersom föräldrarna blir informerade och man vill inte att de skall veta att man inte mår bra.

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Ungdomsrådet 2004-04-19 Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2004-04-19 kl 9:15-16:00 Beslutande Eliasson Martin Flingdal Erica Jäghall Ken Nilsson Hans Norberg, Sara Rastbäck Emma Norberg Sara

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset, Frösön 2004-09-16 kl 9:15-16:00 Beslutande Eliasson Martin Olofsson Anders Lindman Björn Johansson David Oskarsson Olov Englund Runar Abramsson Mikael Norlander Göte

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud

Protokoll 1(8) 2010-11-16. Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15. Christer Siwertsson Harriet Jorderud 1(8) Organ Tid och plats för sammanträdet Beslutande Samlingssalen, Borgen, Frösön den 16 november 2010 kl 8.00-8.15 Robert Uitto Christer Siwertsson Harriet Jorderud Gunnar Engnér Bengt Bergqvist Monalisa

Läs mer

Protokoll 1(5) Musslan Östersunds sjukhus kl. 09:00-15:00. Eva-Britt-Jonsson Malin Axelsson

Protokoll 1(5) Musslan Östersunds sjukhus kl. 09:00-15:00. Eva-Britt-Jonsson Malin Axelsson Protokoll 1(5) 2010-05-25 Ungdomsråd Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Musslan Östersunds sjukhus 2010-03-29 kl. 09:00-15:00 Emma Morin Eva-Britt-Jonsson Malin Axelsson Göte Norlander Helena Jäderberg

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143

Kerstin Weimer (FP) Sekreterare Paragrafer 135 143 Sammanträdets plats och tid Landstinget, Hus 2, Dr Pragrummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-12-08, klockan 09.00-16.30. Beslutande Anna Gundersson (S) David Berglund (S) Judith Hult (S) Börje Lundin (V)

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134

Kerstin Weimer (FP) Emilia Blomqvist Marie Holm Sherman. Landstingshuset, Östersund 2011-11-01. Klockan 14.00. Sekreterare Paragrafer 124 134 Sammanträdets plats och tid Övrigt Landstinget, Hus 3, Styrelserummet. Kyrkgatan 12, Östersund. 2011-10-20, klockan 10.00-11.45 Möte med Landstingsfullmäktiges presidium, klockan 8.30-9.30 Utbildning,

Läs mer

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud Protokoll 1(6) 2010-12-15 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Robert Uitto Monalisa Norrman Harriet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet Ungdomsråd Tid och plats för Sammanträdet Landstingshuset. konferensrum Styrelserum Hus 3 plan 3 samt Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-12-03 kl. 09:00-15:30 Beslutande Kajsa Larsson Emma Morin Malin Axelsson

Läs mer

Jämtlands läns landsting. God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län

Jämtlands läns landsting. God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Jämtlands läns landsting God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Innehållsförteckning Jämtlands läns landsting Politiska organisationen i landstinget................... 52 Ett levande

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Tingssalen, Borgen, Frösön den 17 april kl 8.00-8.05 Beslutande Robert Uitto, ordf Harriet Jorderud Thomas Andersson Bernt Söderman Jan-Olof Andersson Gunnar Engnér Monalisa Norrman

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-22. Landstingshuset. konferensrum Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-09-22 kl. 09:00-15:00. Eva-Britt-Jonsson Kajsa Larsson

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-22. Landstingshuset. konferensrum Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-09-22 kl. 09:00-15:00. Eva-Britt-Jonsson Kajsa Larsson Ungdomsråd Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Landstingshuset. konferensrum Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-09-22 kl. 09:00-15:00 Marielle Nordström Eva-Britt-Jonsson Kajsa Larsson Meeri Brandum Granqvist

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-05-29

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-05-29 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-05-29 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Styrelsens sammanträdesrum, Landstingshuset, Östersund klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Axelsson Gun-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Landstinget SPF SPRF PRO. Tjänstgörande ersättare Inger Breil Gunnar Egnér PRO SKPF SPF. Länsstyrelsen

Landstinget SPF SPRF PRO. Tjänstgörande ersättare Inger Breil Gunnar Egnér PRO SKPF SPF. Länsstyrelsen Protokoll 1(7) 2010-04-28 Landstingets Pensionärsråd Tid och plats för 28 april klockan 09:00-12:00 Landstingshuset, Dr Prag Sammanträdet Beslutande Monalisa Norrman Landstinget Ordförande Sonja Ejenstam

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Grupprum Grön, Hus B, Borgen, Frösön, 09.00-15.00 Beslutande Catarina Raswill-Antán Gudrun Olsson Kjell Carlsson Jan-Erik Eriksson Ordförande Vice ordförande Övriga deltagande Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Strömsund den 30 september 2003 kl 9:00-17:00 Beslutande Sandel, Björn Geijer, Gunnar Winberg, Emilia Nyberg-Finn, Katarina Abramsson, Mikael Laws

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) B Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora Sessionssalen Landstingshuset Frösön, torsdag den 8 maj kl 09.00-17.00 Beslutande Harriet Svaleryd Carl Arne Åhlin Danuta Finke Jan Erik Eriksson Catarina

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald.

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald. Plats och tid Regionens hus Östersund. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats Gärd (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 2005 01 19 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, Landstingshuset Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svenson (v) Christer Åkerlind (s) Ann Marie Johansson (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-01-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Musslan, Östersunds sjukhus den 10 januari 2008 kl 09.00-16.30 Sandal Björn Axelsson Gun-Marie Geijer

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03

PROTOKOLL. Datum: 2009-09-03 Tid och plats för sammanträdet Kretsloppshuset, Mörsil, Kl. 13.30-16.15. Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Olle Arnsten (C) Yngve Hamberg (C) Annelie

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum: Loftet, Rösta Ås Nina Fållbäck Svenson (v) Ann Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Sven Åke Draxten (s) Carina Akay (s) Bo Danielsson

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9) ordf vice ordf. för Åke Westerlind

Sammanträdesprotokoll 1(9) ordf vice ordf. för Åke Westerlind Beredningen för vård och rehabilitering Sammanträdesprotokoll 1(9) 2003 09 26 Plats och tid Lilla Sessionssalen Landstingets kansli fredag den 26 sept kl 09.00-16.30 Beslutande Nina Fållbäck Svensson (v)

Läs mer

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov

Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson Bo Olsson Per-Olov Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2008-10-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Stugun Fujitsus konferensrum klockan 9:00-16:00 Wikén Stefan Geijer Gunnar Granström Staffan Danielsson

Läs mer

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Läs mer

Den 16 december kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 16 december kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2015-12-09 1 (15) Plats och tid Lasarettet i Enköping, 2015-12-09, kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Malena Ranch (MP) ordförande Inga Alm (C) 2:e vice ordförande Petra

Läs mer

PROTOKOLL. Datum:

PROTOKOLL. Datum: Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 3, Stora konferensrummet, Plan 3 Kl. 09.00 16.30 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Siw Lundkvist (S) Berit Johansson

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 16.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2017-03-20 1(9) Tid och plats Måndagen den 20 mars 2017, klockan 18.00 20.30, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(5)

Sammanträdesprotokoll 1(5) 1(5) Beredningen för vård och rehabilitering Plats och tid Landstingshuset Frösön,,stora sessionssalen, tisdag 17 maj 2005, kl. 09.00-14.20 Beslutande Nina Fållbäck-Svensson (v) Christer Åkerlind (s) Ann-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesprotokoll 1 (7) Beredningen för vård och rehabilitering 2003 10 27 Plats och tid Stora sessionssalen Landstingshuset, måndag den 27 oktober kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Nina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08

Lars Bäckström. Kommunstyrelsen 2015-06-08 Plats och tid Centrumhuset 2015-06-08, kl 12.15 13.00 Beslutande Patrik Nilsson (s) Lars Bäckström (c) Hans Lindgren (s) Ove Lindström (s), ersättare för Gun Ivesund (s) Kenneth Isaksson (m) Sandra Brändström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

1\atrineholms kommun. Ateljen klockan 13.15 13.35. Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Tony Karlsson (S)

1\atrineholms kommun. Ateljen klockan 13.15 13.35. Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Tony Karlsson (S) 1\atrineholms kommun PERSONALUTSKOTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-04 1 Plats och tid Beslutande Ateljen klockan 13.15 13.35 Johan Hartman (M), Ewa Gallhammar (FP) och Inger Fredriksson (C) Beslutande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

PROTOKOLL. Utses att justera Annelie Bengtsson Justeringens plats och tid Landstingshuset. Måndagen 20 december, kl. 16.00

PROTOKOLL. Utses att justera Annelie Bengtsson Justeringens plats och tid Landstingshuset. Måndagen 20 december, kl. 16.00 Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Kyrkgatan 12, Styrelserummet, Hus 3 Beslutande Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Carina Abidi Siw Lundkvist Berit Johansson Danuta Finke Annelie Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10

PROTOKOLL. Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Demokrati och länsutvecklingsberedningen Datum: 2007-05-10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Strömsunds kommunhus den 10 maj 2007 klockan 09:30-17:00 Sandal Björn Geijer Gunnar Danielsson Bo Laws

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Utskottet Lärande och stöd 2009-06-10 104 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl 08.00-11.40 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Protokoll. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beredningen för barn och unga

Protokoll. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beredningen för barn och unga Beredningen för barn och unga 2016-08-25 1 (16) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Uppsala, 2016-08-25, kl. 09.00-13.00 ande Övriga deltagande Christina Lundh ordf (S) Jeanette Escanilla 1:a

Läs mer

klockan 13.15 16.00 Beslutande

klockan 13.15 16.00 Beslutande Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 3 oktober 2013 klockan 13.15 16.00 ande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare Lena

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredning för vård och rehabilitering 1 (6) Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, plan 2, Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Stefan Wikén (s) Siw Lundkvist (s) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9) Kommunala pensionärsrådet 2010-02-09 1 (9) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Edin (fp), ordförande

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Plats och tid Regionens hus, hus tre plan tre Stora konferensrummet kl. 09:00-16:00 Beslutande ledamöter David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande) Britt Carlsson (S) Jonny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Musslan, Östersunds sjukhus, kl 09.00-16.15 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Annelie Bengtsson (m) Anna Gundersson (s) Björn Karlsson (s) Stefan Wikén (s) Yngve Hamberg (c) Lise Hjemgaard-Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Sessionsalen, Regionens kansli

Sessionsalen, Regionens kansli Pensionärsrådet Tid 2015-02-16 10:00 12:00 Plats Sessionsalen, Regionens kansli ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S), ordförande Suzanne Frank

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-06-11. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16.

PROTOKOLL. Datum: 2009-06-11. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16. Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset Kyrkgatan 12, Dr Pragrummet, 2009-06-11, kl 09.00 16.40 Beslutande Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Bodil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-08-22, kl. 1300-1515 ande Anne Niska, S Jan Larsson, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredningen för folkhälsa.livsmiljö och kultur Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Mitthörnet, Landstingshuset Frösön kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Svaleryd (s) ordf Ulla Britt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Linn Tander ( 20) Linda Wiklund ( 20) Monica Fornander ( 20) Sekreterare...

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Linn Tander ( 20) Linda Wiklund ( 20) Monica Fornander ( 20) Sekreterare... Plats och tid Regionens hus Kyrkgatan 12. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats E Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Marianne Pira, sekreterare

Marianne Pira, sekreterare Beredningen för barn och unga 2016-06-09 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Uppsala, 2016-06-09, kl. 09.00-13.00 Beslutande Christina Lundh (S) Jeanette Escanilla (V) Monica Lundberg (L)

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-04-03 Justerat 07-04-16 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 3 april 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson (S) Maria Söderberg (C)

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6)

Gymnasienämnden 2002-03-18 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Leif Höglund (s), tjänstgörande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 2, onsdagen den 8 februari 2017 kl. 13:00 16:30 Pernilla Fagerlönn Ordförande Birgitta Larsson Dagmar Nyman

Läs mer