Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: Plats: Hotell Knaust, Sundsvall

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: Plats: Hotell Knaust, Sundsvall"

Transkript

1 Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 10/11:8 Sammanträde med styrelsen Dag: lördagen den 26 mars 2011 Tid: Plats: Hotell Knaust, Sundsvall Närvarande ledamöter: Torbjörn Berg, ordförande Ulf Lindskog, viceordförande Bertil Carlsen, skattmästare, (deltog ej i beslut om 2.3) Gunilla Ekholm Nina Brodd Ulf Dyberg Olof Nordell Tom Risberg Ej närvarande ledamöter: Roland Mårtensson Föredragande/Sekreterare: Per Berkhuizen Bilagor: Dok 595 Resultat februari 2011 Dok 597 Prognos februari 2011 Dok 596 Medlemsstatistik mars 2011 Dok 599 Ändrade principer för budgetprocessen Dok 600 Åtgärder funktionärsstöd för Skattmästare Dok 601 Ändring av firmatecknare Dok 593 V-kretsens Underlag till riks i(2) Dok 604 Noteringar från Styrelsens möte med arbetsgruppen från Västkustkretsen Dok 605Västkustkretsens stadgar 1. Dagordningsformalia 1. Mötets öppnande 1.1. Godkännande av dagordning 1.2. Föregående protokoll 1.3. Uppföljningslista beslutspunkter 2. Beslutsärenden 2.1. Ändrade principer för budgetprocessen 2.2. Åtgärdsplan stöd för Skattmästare 2.3. Tjänsteköp från Västkustkretsen 2.4. Upphandling tak Malma Kvarn 3. Informationsärenden 3.1. Ekonomi 3.2. Medlemsutveckling 3.3. Verksamhetsår och Nyckeltal. Diskussion 4. Övriga Frågor 4.1. Ändring firmateckning 5. Nästa styrelsemöte 6. Mötet avslutas 1(5)

2 1. Dagordningsformalia. 1.1 Ordförande Torbjörn Berg hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 1.2 Dagordningen godkändes. 1.3 Föregående protokoll 10/11:6 godkändes med ändringar och lades till handlingarna. Protokoll 10/11:7 diskuterades och godkändes med ändringar och lades därmed till handlingarna. 1.4 Uppföljningslistan med beslutspunkter har inte ändrats sedan styrelsemötet den 10 februari. 2. Beslutsärenden 2.1 Ändrade principer för budgetprocessen. Förslag till beslut Dok 599. Bertil Carlsén redogjorde för resultaten från Skattmästarmötet den 12 mars. Två problem som upplevs bland kretsar och nämnder är att äskanden ska vara inne tidigt, 15 april. Få har börjat planera för nästa års verksamhet då årets verksamhet för många knappt börjat. Styrelsens beslut från den 10 februari 2011 om att flytta äskandetiden till den 15 september diskuterades. Problemet med en sen äskandetid innebär att Skattmästarna då måste arbeta med budget och verksamhetsplaner under båtsäsongen vilket inte uppskattas. Förslaget är att förenkla processen så att kretsar inte behöver äska kretsbidrag. Det här innebär att de flesta kretsar därigenom inte behöver äska medel. Riksföreningen förser kretsen med kretsbidragets storlek senast den 15 juni. Övriga äskanden ska vara inlämnade den 15 maj. Styrelsen beslutade att bifalla förslaget vilket innebär att tidigare beslut från 10 februari 2011 därmed har ersatts. Styrelsen beslutade också att hänsyn ska tas till resultatet vid Forum Åtgärdsplan stöd för Skattmästare. Förslag till beslut Dok 600 Bertil Carlsén redogjorde för resultaten från diskussionen om stöd till Skattmästaren. Skattmästarna ansåg inte att någon utbildning för Skattmästaren är relevant, snarare erfarenhetsutbyte. Att köpa in ett gemensamt redovisningssystem är inte relevant då flera webbaserade redovisningssystem är helt kostnadsfria i sitt basutförande. Däremot att skapa mallförslag för budget, kontoplan, nyckeltal, äskande och projektansökan. Förslaget enligt Dok 600 är skattmästarnas förslag till åtgärder för att underlätta uppdragen. Styrelsen beslutade att bifalla förslaget. Styrelsen beslutade också att hänsyn ska tas till resultatet vid Forum Tjänsteköp från Västkustkretsen. Underlag Dok 593, 604, 605 Styrelsen har behandlat Västkustkretsens krav om tjänsteköp en tid. Styrelsen är enig i att frågan är komplicerad och berör hela organisationen. Därför anser Styrelsen att frågan ska framläggas till Forummötet för behandling. Forum är i detta avseende ett rådgivande organ. Styrelsen beslutade att lämna styrelsemötet öppet för att fortsätta behandla frågan under helgen i dialog med Forum mötet. Forumdiskussionerna bekräftade att frågan är komplicerad. En ytterligare komplikation är att Västkustkretsen som framställt kraven inte finns på plats och kan redogöra för sin syn på saken. Styrelsen utformade en handlingsplan för hur frågan bör behandlas och lade fram detta till Forum för synpunkter. 2(5)

3 Vid Styrelsens avslutande diskussion i ärendet beslutade styrelsen att godkänna följande handlingsplan. Styrelsen kunde inte uppnå enighet. 1. Styrelsen kommer att ta fram en korrekt och dokumenterad historiebeskrivning. 2. Svenska Kryssarklubbens budget fastställs av årsmötet. Nya budgetprinciper av stor vikt eller principiell beskaffenhet bör fastställas av årsmötet. 3. Den av årsmötet 2010 fastställda budgeten ger inte styrelsen mandat att tillmötesgå Västkustkretsens stora krav innevarande budgetår. 4. Styrelsen avser att initiera en process med målet att avge ett förslag till årsmötet i november. 5. En beredningsgrupp tillsätts med företrädare för Riksföreningens styrelse, Västkustkretsen och några företrädare för övriga kretsar. Styrelsen hemställer att referensgruppen medverkar vid tillsättandet av kretsrepresentanter. 6. Beredningsgruppen utarbetar ett förslag till ett nytt system för kretsbidrag och kretsersättningar. Förslagen ska grundas på följande två principer. a. Likställighetsprincipen som innebär att alla medlemmar i Riksföreningen ska behandlas lika. b. Alla kretsar ska behandlas på basis av objektiva, rättvisa och förutsägbara kriterier. 7. Riksintressen definieras och finansieras av Riksföreningen. 8. En möjlighet som bör prövas är att basera viss del av bidraget eller ersättningen på aktiviteter eller nyckeltal för att stimulera verksamhetsutvecklingen. 9. Beredningsgruppens rapporterar till styrelsen. 10. Styrelsen ska samråda med företrädare för alla kretsar och medlemsrevisorer innan styrelsen framlägger sitt förslag till årsmötet. 2.4 Upphandling Takrenovering Malma Kvarn. Per Berkhuizen redogjorde för arbetet med upphandlingen. Vi har ett problem med upphandlingen av Takrenoveringen för Malma Kvarn då de flesta av leverantörerna anser att vi ställer för höga krav för ett sådant litet uppdrag och har dragit sig ur. Per Berkhuizen föreslår för att komma vidare att Tom Risberg som sakkunnig deltar i ett möte med de leverantörer som återstår för att se om vi kan finna en samförståndslösning lösning så vi får upphandlingen avslutad. Resultat kan bli att vi tvingas avvika från inköpspolicyn om tre jämförbara offerter. Styrelsen beslutade att godkänna förslaget. 3(5)

4 3. Informationsärenden 3.1 Ekonomi. Resultaträkningen för februari Dok 595 anmäldes. För februari rapporteras en positiv avvikelse jämfört med budget på kr. Trots att annonsförsäljningen vikit något, vilket rapporterades förra månaden så har vi sänkt kostnaderna för På Kryss ännu mer. En ny prognos för verksamhetsåret Dok 597 anmäldes. Prognosen visar på ett negativt reslutat jämfört med budget på kr. Då är inte taket på Malma Kvarn eller eventuellt extrabidrag till Västkustkretsen inräknat. 3.2 Medlemsutveckling. Medlemsstatistiken från mars 2011, dok 596, anmäldes. Rapporten visar på en svag positiv förändring med +65 fullbetalande medlemmar jämfört med samma period förra året. 3.3 Verksamhetsår och nyckeltal. Under Skattmästarmötet diskuterades också förslaget som framförts om att ändra verksamhetsår till kalenderår. Skattmästarna konstaterade att det finns nackdelar med det nuvarande verksamhetsåret men att en ändring till kalenderår också har många nackdelar. Skattmästarna enades om att behålla verksamhetsåret som det är men att vi bör tydliggöra äskandeprocessen, förenkla vad som ska äskas och flytta fram årsmötestiderna något. Några beslut i den riktningen har redan tagits idag. Ulf Dyberg framförde Hamn- och farledsnämndens önskemål att byta till kalenderår. En annan fråga som även diskuterades vid Kryssarklubbsdagarna är hur vi ska mäta verksamhetens utveckling, inriktning och effektivitet. Efter ett grupparbete enades Skattmästarna om följande förslag som ska presenteras Forum. Medlemstillväxt, möta förväntningar analysera bortfall, värvningskostnader Deltagande i genomförda aktiviteter, 5 kategorier, 24 timmars, föredrag, kurser, eskader, årsmöte, övrigt Genomsnittsålder för fullbetalande Medlemsnöjdhetsindex, inkl. På kryss nöjdhet, Bojar, Hamnbeskrivningar Andel funktionärer Administrativa kostnader i % av medlemsintäkten 4. Övriga frågor 4.1 Sammanslagning av Svenska Båtunionen och Seglarförbundet planeras. Ulf Lindskog redogjorde för de långtgående planer som finns på att slå samman SBU och SSF. Bortsett från de omfattande förändringar det blir för organisationerna så blir det också konsekvenser för Kryssarklubben. Svenska Samarbetsdelegationen där vi tre föreningar ingår kan genom sammanslagningen ha spelat ut sin roll. Bristen på engagemang från SBU i SSD gör att de frågor som vi normalt brukar lyfta till SSD i fortsättningen bör behandlas på egen hand. 4(5)

5 4.2 Ändring firmateckning. Förslag till beslut Dok 601. Med anledning av att kamrer Margit Strand går i pension och Mattias Bredberg tillträder som ny kamrer från den 11 april 2011 beslutade styrelsen att ändra konstitueringen gällande bank och giroärenden i enlighet med följande lydelse. Beträffande firmateckning vid bank och giroärenden m m, beslutades dels att vid uttag från föreningens bankkonton samt girering och uttag över föreningens bankkonton samt girering och uttag över föreningens plusgirokonton även som vid utfärdande av fullmakter i intresseärenden, föreningens firma tecknas av styrelsens ledamöter, kanslichef Per Berkhuizen och föreningens kamrer Mattias Bredberg, två i förening. Per Berkhuizen och Mattias Bredberg har rätt att var för sig få tillgång till föreningens bankfack. Denna paragraf börjar gälla den 11 april Nästa styrelsemöte Nästa styrelsemöte Nr 10/11:9 är ett telefonmöte den 28 april kl Mötet avslutas Vid protokollet: Justeras: Justeras: Per Berkhuizen Torbjörn Berg Ulf Lindskog Kanslichef Ordförande Vice Ordförande 5(5)

Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012

Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012 Protokoll Konstituering styrelsemöte 12/13:04 den 4 december 2012 1 öppnade mötet och utsågs att föra protokoll. 2 och Olof Nordell utsågs att justera protokollet. 3 Protokollet över rösträkningen, dok

Läs mer

Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013

Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013 Protokoll Konstituering styrelsemöte 13/14:05 den 27 november 2013 1 öppnade mötet och utsågs att föra protokoll. 2 och utsågs att justera protokollet. 3 Protokollet över rösträkningen, dok nr 671 anmäldes.

Läs mer

Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 12/13:08 Sammanträde med styrelsen Dag: Tisdagen den 23 april 2013 Tid: 13.00 19.30 Plats: Nacka Strand

Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 12/13:08 Sammanträde med styrelsen Dag: Tisdagen den 23 april 2013 Tid: 13.00 19.30 Plats: Nacka Strand Svenska Kryssarklubben PROTOKOLL Nr 12/13:08 Sammanträde med styrelsen Dag: Tisdagen den 23 april 2013 Tid: 13.00 19.30 Plats: Nacka Strand Närvarande ledamöter: Anders Persson, ordf. Ulf Lindskog, vice

Läs mer

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Ordförande: Kay Wictorin Sekreterare: Annica Hallgren Justerare:

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar

Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Stadgar för Föreningen Hem för Finländska Åldringar Behandlade för första gången vid mötet 20.11.2009 och antagna vid årsmötet 24.4.2010. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Hem för Finländska

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg en patientförening med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är en ideell förening med eget organisationsnummer som

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte. Datum: 15 mars Tid: 18:05 19:05. SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande

Konstituerande styrelsemöte. Datum: 15 mars Tid: 18:05 19:05. SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund. Närvarande: Conny Olsson ordförande STYRELSEN PROTOKOLL Konstituerande styrelsemöte Datum: 15 mars 2016 Tid: 18:05 19:05 Plats: SRF-lokalen Tordönsvägen 4 I, Lund Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy B Lindskog Lars-Erik

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING Stadgar Reviderade 2016-07-16 1 Föreningens Benämning 1:1 Föreningen är en ideell, politisk, och religiöst obunden Riksförening som skall benämnas RISK STOPPA

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad STADGAR Stadgar för Centrala Sacorådet i Malmö stad. Senast ändrade vid årsmöte 2017-03-09. Till dessa stadgar ska ett rutindokument finnas som beskriver de rutiner som gäller för Centrala Sacorådet i

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Stadgar för Eskilstuna Stadsmission

Stadgar för Eskilstuna Stadsmission Stadgar för Eskilstuna Stadsmission 1 Ändamål Eskilstuna Stadsmission, i det följande kallad föreningen, är en allmännyttig och ideell förening, som har till ändamål att utifrån diakonal och kristen grundsyn

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I LAG, TRO & LIV Universal Kyrkan av Jesus Kristus UKJK STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I (.) Antagna den 2 1. Namn och identitet UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I.., förkortat. är en gemenskap

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

EUROPA NOSTRA SVERIGE

EUROPA NOSTRA SVERIGE EUROPA NOSTRA SVERIGE Organisationen Europa Nostra (Vårt Europa), bildades 1963 i syfte att internationellt uppmärksamma och värna om det gemensamma europeiska kulturarvet. Europa Nostra är en paraplyorganisation

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989, 2010 och 2015 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

STADGAR för EFS Västerbotten

STADGAR för EFS Västerbotten STADGAR för EFS Västerbotten Stadgarna är antagna 1908 med ändring 1924, 1964, 1969, 1976, 1985, 1988, 1989 och 2010. 1 Grundval och uppgift 1.1 EFS Västerbotten har till mål att på Guds ords och den evangelisk-lutherska

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

BOFORS FRITID, KARLSKOGA

BOFORS FRITID, KARLSKOGA BOFORS FRITID, KARLSKOGA Stadgar för Bofors Fritid, Karlskoga antagna i november 1993. Reviderat och antaget: 2007-03-06 1 Föreningens namn och Ändamål Föreningen, vars namn är Bofors Fritid, Karlskoga,

Läs mer

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Stadgar för STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Antagna den 8 augusti 1998; Reviderat och antaget enligt styrelsemöte 2016-05-07. 1 Föreningens namn är WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg 2015-01-07 Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg INNOVAIR bildades 2014 efter att Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillsammans, på uppdrag av regeringskansliet, godkänt sex

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses STADGAR för Riksföreningen för skolsköterskor Reviderad 2013 Ändamål 1 Riksföreningen för skolsköterskor är skolsköterskornas

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

SFIR Svenska Föreningen för Immaterialrätt

SFIR Svenska Föreningen för Immaterialrätt Svenska Föreningen för Immaterialrätt Protokoll från extra föreningsstämma i Svenska Föreningen för Industriellt Rättskydd den 31 augusti 2011 kl. 13.00 på Armémuseum 1 Den extra föreningsstämman öppnas

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

7 Verksamhets- och räkenskapsår Föreningens verksamhetsår och räkenskapsår löper från 1/7 30/6.

7 Verksamhets- och räkenskapsår Föreningens verksamhetsår och räkenskapsår löper från 1/7 30/6. STADGAR för studentföreningen Idrottsvetarna Malmö med säte i Malmö. Föreningen bildad 2013-03-19 Stadgarna senast fastställda 2013-05-06 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn Föreningens namn är Idrottsvetarna

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

Stadgar för Cykelköket Göteborg

Stadgar för Cykelköket Göteborg Stadgar för Cykelköket Göteborg 1. Namn och syfte Cykelköket Göteborg är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening vars huvudsakliga syfte är att under jämlika former lära ut hur man sköter,

Läs mer

Stadgar för PTC User Sweden

Stadgar för PTC User Sweden 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är PTC User Sweden. Dess postadress ska vara ordförandens företagsadress. Dess firma tecknas av ordföranden och kassören var för sig samt av övriga ordinarie styrelseledamöter,

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

tudentjuristernas Stadga

tudentjuristernas Stadga 1. Grunderna 1.1 Firma Föreningens firma är Studentjuristerna (stiliserat tudentjuristerna). Studentjuristernas firma tecknas av ordförande och/eller ledamot som därtill utses av styrelsen enhälligt. Ordföranden

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Riksföreningen för anestesi och intensivvård - intresseförening för sjuksköterskor inom anestesi och intensivvård sedan

Riksföreningen för anestesi och intensivvård - intresseförening för sjuksköterskor inom anestesi och intensivvård sedan STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR ANESTESI OCH INTENSIVVÅRD 1 ÄNDAMÅL Mom. 1 Syfte Riksföreningen för anestesi och intensivvård är en professionell förening för legitimerade sjuksköterskor som är verksamma inom

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Stadgar för Unga Forskare Stockholm

Stadgar för Unga Forskare Stockholm Sida 1 av 5 Stadgar för Unga Forskare Stockholm Reviderad: 2015 02 21 1 Grundstadgar 1.1 Definitioner Medlemsförening = Förening som har sitt säte i Stockholms län samt har antagits av UFS årsmöte och/eller

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö.

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö. Förklaring: Markering i Grönt föreslaget tillägg Gråad text föreslaget borttagande Senast ändrade vid årsmöte ÅÅÅÅ-MM-DD Stadgar för Sticklinge Udde Båtklubb (802492-9195) Klubben bildades 1965 och har

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Reviderade 2011-04-26 ÄNDAMÅL 1 Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening. Föreningen ska tillhandahålla

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

PROTOKOLL Svenska Kryssarklubbens årsmöte 2018 Sammanträdesdatum: Lördagen den 24 nov 2018 Plats: Blommenhof Hotell, Nyköping

PROTOKOLL Svenska Kryssarklubbens årsmöte 2018 Sammanträdesdatum: Lördagen den 24 nov 2018 Plats: Blommenhof Hotell, Nyköping PROTOKOLL Svenska Kryssarklubbens årsmöte 2018 Sammanträdesdatum: Lördagen den 24 nov 2018 Plats: Blommenhof Hotell, Nyköping Ordförande: Kay Wictorin Sekreterare: Per Berkhuizen Justerare: Ann Mari Westerlind

Läs mer

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española

Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española Mall: Stadgar för Region XX Pura Raza Española 1 - Föreningens namn Föreningens officiella namn är Region XX Pura Raza Española (XX P.R.E.) På spanska är föreningens namn XX 2 Föreningens säte Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen

STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen STADGAR FÖR KFUK-KFUM västsvenska regionen 1 Verksamhetsområde och medlemmar. KFUK-KFUM västsvenska regionen, fortsättningsvis kallad Regionen, är ett regionalt förbund inom KFUK-KFUM Sverige, fortsättningsvis

Läs mer

Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE

Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE Existerande stadgar Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE Denna urkristna bekännelse är också Svenska Missionskyrkans (Missionskyrkans) och dess församlingars. Genom Svenska Missionskyrkans Ungdom (SMU) bedrivs

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Svenska E-Sportföreningen

Svenska E-Sportföreningen Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164 1 KAP Konstituella stadgar 1 Förningens namn Föreningens namn är Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164, förkortat SESF. 2 Föreningens säte SESF:s styrelse har sitt

Läs mer

Församlingsstadgar för Uppsala Missionsförsamling

Församlingsstadgar för Uppsala Missionsförsamling 1 (5) Församlingsstadgar för Uppsala Missionsförsamling Stadgar för Uppsala Missionsförsamling fastställda vid årsmöte 2008-03-01 och församlingsmöte 2008-05-25. Församlingen har antagit följande stadgar

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer