Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening. Information till fastighetsägare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening. Information till fastighetsägare"

Transkript

1 Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening Information till fastighetsägare

2 Styrelsen 2016/2017 Peter Nyström Ordförande , Kristofer Olsen Sekreterare , Jack Kantar Kassör , Peter Haga Snöröjning , Lennart Persson Parkering Peter Juhlin Suppleant , Daniel Borg Suppleant , Kontakta styrelsen Styrelsen träffas ungefär en gång per månad. Om du vill att styrelsen ska ta upp någon fråga till behandling så mailar du enklast in detta till Föreningens kontaktinformation Namn: Steningehöjden Bersåvägen samfällighetsförening Organisationsnummer: Bankgiro: Hemsida: Mailadress: Postadress: Steningehöjden Bersåvägen samfällighetsförening c/o Nyström Bersåvägen Steningehöjden

3 Steningehöjden Bersåvägens samfällighetsförening finns till för att förvalta gemensamt ägda anläggningar och mark. Medlemskap i samfälligheten är obligatorisk enligt lag och följer med ägandet av en fastighet inom föreningen. Steningehöjden Bersåvägens samfällighetsförening består av 52 småhus och två flerfamiljshus och samtliga fastighetsägare, till de fastigheter som området består av, är medlemmar. Vad gör samfälligheten? Samfälligheten förvaltar alla gemensamma ytor, som lekplatsen, gräsmattor, planteringar, vägar, gångvägar och gästparkering. Även belysningen i området ingår i föreningens ansvar. Samfällighetens dagliga ansvar är att se till att skötseln av området fungerar (ex. snöröjning, gräsklippning m.m.). Det långsiktiga ansvaret är att förvalta och underhålla det som är gemensamt. Din fastighet är ditt ansvar En samfällighet är inte en bostadsrättsförening och föreningen och dess styrelse har INTE något ansvar eller ska engagera sig i det som rör din enskilda fastighet eller frågor om grannsämja o dyl. Årsmöte och val till styrelse Samfälligheten väljer varje år på årsmötet (på våren) en styrelse. Styrelsen består av fastighetsägare som frivilligt ställer upp och ser till att både de dagliga och de långsiktiga frågorna, som har med de gemensamma anläggningarna att göra, blir omhändertagna. Förslag och motioner till årsmötet Har du förslag (motion) som du vill att årsmötet ska ta upp så ska de vara styrelsen tillhanda senast sista februari för att kunna tas upp på kommande årsmöte. Motionen skickas helst till styrelsens mailadress men kan även lämnas direkt i någon styrelsemedlems brevlåda. Gemensamma aktiviteter Våra gemensamma aktiviteter är normalt ett årsmöte och två städdagar per år (vår och höst), då vi hjälps åt att städa, reparera och även försköna området. Alla är välkomna! Nyinflyttad Vid tillträde ber vi dig meddela oss fullständiga adressuppgifter med ägarnamn och telefonnummer. I de fall Du har mailadress, skicka med denna så att styrelsen kan skicka information via mail. Information skickas via e-post eller vanligt brev till samfällighetsföreningens adress. Ägarbyte OBS! Föreningen får inte automatiskt information om ägarbytet. Vid ägarbyte är både säljare och köpare skyldiga att informera föreningen om ägarbytet. Det är viktigt för föreningen att få in kontaktuppgifter till nya husägare. Om du säljer ditt hus så ber vi dig att snabbt meddela föreningen så att vi kan ställa fakturor och information till de nya husägarna istället för till dig. Du gör detta enklast genom att maila föreningen de nyinflyttades namn, mailadress och telefon.

4 Betalningsskyldigheten och fakturan följer fastigheten, men den skickas till den ägare som står i föreningens register vid debiteringstillfället. Debiteringen per fastighet sker två gånger per år. Vid ägarbyte är det upp till de gamla och nya ägarna att inbördes reglera skulden för samfällighetsavgiften. Oavsett om betalningsskyldigheten har reglerats i köpeavtalet eller inte är det den nya ägaren (den lagfarne ägaren) som är betalningsskyldig gentemot samfälligheten. Samfällighetsföreningen delfakturerar inte till olika fastighetsägare, det måste ni som köpare/säljare reglera i samband med betalning av köpeskillingen. Som ny ägare övertar du eventuella gamla skulder avseende samfällighets-, försenings- och inkassoavgifter, samt låneskulder från tidigare ägare plus samtliga lån tecknade av samfällighetsföreningen, t.ex. renoveringslån för vägarbeten i området. Samfällighetsavgift Vad ingår i samfällighetsavgiften? Gemensamhetsanläggning 20 (GA20): Gemensamt för flerbostadshusen och enfamiljsfastigheterna i området är avsättningar till skötsel och underhållsfond för vägar (inklusive snöröjning), trottoarer, vägbelysning och lock till dagvattenbrunnar. Dessutom ingår försäkring. Föreningen har tecknat ett serviceavtal med Villaägarnas Riksförbund. I detta ingår Villaägarnas samfällighetsförsäkring. För mer information, se villaagarna.se. I samfällighetsavgiften för GA20 ingår även arvoden till styrelsens ledamöter och suppleanter samt revisor/revisorsuppleant. I GA 20 ingår 52 enfamiljsfastigheter med en andel var och två flerfamiljshus varav Sigtunahem har 10,8 andelar och PEAB har 22,2 andelar, av totalt 85 andelar. Gemensamhetsanläggning 21 (GA21): Gemensamt för enfamiljsfastigheterna i området är avsättningar till skötsel och underhållsfond för lekplatsen, gästparkeringen, gräsklippning av de små gräsytor som finns och förvaltning av naturmarken runt området. I GA21 ingår även kostnaden för elen till bredband/telefoni/tv. I GA21 ingår 52 st enfamiljsfastigheter med en andel var. Undvik försenad inbetalning. Om den uttaxerade samfällighetsavgiften inte betalas i tid har samfällighetsföreningen rätt att lämna ärendet direkt till kronofogden d.v.s. samfällighetsföreningen behöver inte skicka påminnelse eller först lämna ärendet till inkassoföretag och sedan till kronofogden. Betala rätt belopp Avrunda inte summan och betala eventuell påminnelseavgift annars kan kostnaderna bli höga. Området är ganska nybyggt så det finns inte något stort behov av upprustning. Men vid större upprustningsprojekt av gemensamma ytor kan avgiften periodvis vara högre än den som gäller när du köper fastigheten.

5 Parkering Det råder generellt parkeringsförbud inom vår samfällighetsförening. Samtliga fastighetsägare har p-tillstånd som gäller enligt nedan: Parkering sker på p-platserna tillhörande fastigheterna (carport, garage, uppfart). Det finns en parkering för gäster till enfamiljshusen. Denna parkering ska endast användas av gäster till enfamiljshusen och det är inte tillåtet för fastighetsägare (boende) att använda den. Varje hushåll har ett parkeringstillstånd att dela ut till gäster. Får du fler gäster och har behov av fler lappar, fråga grannarna om du kan låna deras. Gästparkeringen Miljö Varje fastighetsägare ansvarar för sin sophantering och bör följa de enkla regler som finns för källsortering. Hushållssopor Brännbara hushållssopor slängs i de gröna kärlen och matavfall slängs förpackad i de därför avsedda påsarna i de bruna kärlen. Trädgårdsavfall Det är inte tillåtet att dumpa avfall ifrån trädgården på kommunens mark som t.ex. vid gångstigen.

6 Återvinningsstation Det finns en närbelägen återvinningsstation där du kan lämna färgat glas, ofärgat glas, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, tidningar, batterier och kläder. Grovsopor Brista återvinningscentral På Brista återvinningscentral kan hushållen lämna sorterat grov- och byggavfall. Här finns även en miljöstation där hushållen kan lämna farligt avfall samt containrar för förpackningar och tidningar. Möbler och husgeråd som är hela och rena kan ställas i återbrukscontainern. Har du frågor om vad du får lämna och hur det ska lämnas kontakta Brista på telefon Verksamheter får lämna sitt grov- och byggavfall på Brista återvinningscentral mot betalning. För att lämna avfall på Brista får transportfordonet inte vara större än en lätt lastbil. Kommer du med annat fordon kontakta först Brista på telefon Brista är öppet: Måndagar Tisdagar torsdagar Fredagar Lördagar Söndagar Helgdagar och helgdagsaftnar stängt. Biltvätt Information på Sigtuna kommuns hemsida: Vattnet från en tvättad bil innehåller oljeföroreningar och tungmetaller. För att skydda vattendrag och dricksvatten skall biltvätt ske vid fordonstvättar med godkänd reningsutrustning. Föroreningar vid biltvätt Föroreningarna kommer inte bara från schampo och avfettningsmedel utan också från vägbeläggningen (asfalt), däck, dubbar, sand, salt, avgaspartiklar, oljor och från själva fordonet. Rinner vatten från biltvätt ner i en gatubrunn renas det inte utan fortsätter direkt till närmaste vattendrag eller sjö. I Sigtuna kommun drabbar det bland annat Märstaån och Mälaren. Tvätta bilen i fordonstvätt Fordonstvätt på gatan är inte tillåten för den som bedriver yrkesmässig verksamhet eftersom man då inte uppfyller kravet i miljöbalken om användande av bästa möjliga teknik. Inte heller privata fordon ska tvättas på gatan. Det bästa alternativet är att tvätta sin bil vid en fordonstvätt med godkänd reningsutrustning. Det betyder att stora delar av föroreningarna skiljs bort, innan vattnet sedan leds till det kommunala reningsverket där ytterligare rening sker. Vid många nya tvätthallar har man dessutom möjlighet att återanvända tvättvattnet. Vill du tvätta bilen själv, gör det då vid en gör-det-själv-hall där vattnet renas. Det som kan tillåtas i mindre omfattning är endast avspolning av bilen med vatten utan några som helst rengöringskemikalier om bilen står på underlag av gräs eller grus. Detta ger avloppsvattnet en chans till viss rening i marken innan det når dagvattenbrunnen eller diket. Samfälld mark Samfälld mark är den mark som vi fastighetsägare genom föreningen äger tillsammans. Exempelvis lekplatser och vägar men även naturmarken/skogen runt alla tomter. Med nuvarande budget så förväntas arbetet med att sköta samfälld mark utföras av oss medlemmar, i annat fall måste

7 samfällighetsavgiften höjas. Det är därför viktigt att så många som möjligt är med på föreningens städdagar. Alla boende förväntas att självmant sköta samfälld mark runt sin egen tomt under året. Vi har än så länge väldigt lite utrustning för skötsel av samfälld mark. Det är därför viktigt att vi medlemmar kan hjälpa till med egen utrustning på städdagarna och vid andra tillfällen då det kan tänkas behövas. Den samfällda marken är alla boendes gemensamma mark. Det är inte tillåtet att på något sätt lägga beslag på den samfällda marken genom att på eget bevåg sätta upp staket/häck eller dylikt. Naturmarken runt området är planerat som just naturmark och får inte förändras. Trafikregler (beslutade på föreningens stämma 2016) Regler 1 Högsta tillåtna hastighet inom samfälligheten är 20 km/h. En bilförare ska med hänsyn till förhållandena hålla en tillräckligt låg hastighet när fordonet närmar sig barn som uppehåller sig på eller bredvid vägen. 20 km/h är på många ställen en för hög hastighet. 2 Gång och cykeltrafikanter har företräde enligt principen gårdsgata. Detta innebär att gång och cykeltrafikanterna bestämmer takten och att dessa ska visas stor hänsyn. 3 För tomgångskörning gäller de av kommunen utfärdade lokala miljöföreskrifterna, vilket i Sigtuna Kommun innebär 1 minut. Snöröjning Snöröjning och halkbekämpning är en stor del av årsbudgeten. Styrelsen har under säsong en löpande kontakt med entreprenören. Du har som enskild fastighetsägare inte rätt att skotta ut snö från din egen tomt på trottoarer och gator utan du måste placera den på lämpligt ställe på tomten. Villaägarnas riksförbund Föreningen har medlemskap i villaägarnas riksförbund och vi har tecknat oss för deras serviceavtal. Vi har även fått en handbok för samfällighetsföreningar som intresserade medlemmar kan låna. Vi rekommenderar även medlemmarna att gå in på och läsa mer under samfällighetsföreningar. Där finns en frågebank med vanliga frågor och svar. Några frågor & svar om samfälligheter (källa Villaägarnas Riksförbund) Måste jag som boende ställa upp på de beslut styrelsen tar?

8 SVAR: Ja, som fastighetsägare i en samfällighet måste du följa styrelsens beslut. Samtidigt har du också möjlighet och rätt att påverka vilka beslut som ska fattas genom att delta i föreningsstämman. Kan jag som boende välja att gå ur och inte vara medlem? SVAR: Nej, medlemskapet hänger ihop med ägandet av fastigheten. Detta är reglerat i lag. Vem bestämmer? SVAR: Föreningen antar stadgar och utser en styrelse som ansvarar för den löpande förvaltningen och som ska verkställa de beslut som fattas på föreningsstämman. Styrelsen ska utföra sitt arbete enligt den budget och de riktlinjer som fastställs på föreningsstämman. På föreningsstämman har medlemmarna (alla fastighetsägare som ingår i samfälligheten) möjlighet att påverka de beslut som tas. Självklart kan de boende även löpande under året ha kontakt med styrelsen i olika frågor. Vad finns det för för och nackdelar? SVAR: I en samfällighet har du möjlighet att påverka din närmiljö. Genom att delta på föreningsstämmor kan du också påverka de ekonomiska besluten och därigenom din boendekostnad. Det finns även många sociala fördelar: nära till lekplatser, en säker och trygg miljö för både barn och vuxna och städdagar där alla grannar träffas. En nackdel skulle kunna vara en känsla av att samfälligheten kostar pengar och att det är en kostnad man inte valt själv, men i själva verket är detta en del av boendekostnaden som i många fall även bidrar till en fin närmiljö. Vad som ingår i avgiften brukar också vara noga specificerat.

Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening. Information till fastighetsägare

Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening. Information till fastighetsägare Vi som bor i Steningehöjden Bersåvägen Samfällighetsförening Information till fastighetsägare Styrelsen 2017/2018 Lennart Persson Ordförande 070-243 4463, lennart_kerstin@telia.com Petrus Sandlund Ledamot/snöröjning

Läs mer

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna.

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Information till fastighetsägare och mäklare 2018 60-området 204-området Välkommen till Sjöbrisens samfällighetsförening i Sollentuna Sjöbrisens samfällighetsförening

Läs mer

Välkommen till sjöbrisen

Välkommen till sjöbrisen Välkommen till sjöbrisen Information till fastighetsägare och mäklare 2013 60-området 204-området Sjöbrisens samfällighetsförening Sjöbrisens samfällighetsförening finns till för att förvalta gemensamt

Läs mer

Välkommen till SJÖBRISEN

Välkommen till SJÖBRISEN Välkommen till SJÖBRISEN Information till fastighetsägare och mäklare 2014 60-området 204-området Sjöbrisens samfällighetsförening Sjöbrisens samfällighetsförening finns till för att förvalta gemensamt

Läs mer

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna.

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Information till fastighetsägare och mäklare 2018 60-området 204-området Välkommen till Sjöbrisens samfällighetsförening i Sollentuna Sjöbrisens samfällighetsförening

Läs mer

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna.

Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Välkommen till Sjöbrisen i Sollentuna. Information till fastighetsägare och mäklare 2017 60-området 204-området Välkommen till Sjöbrisens samfällighetsförening i Sollentuna Sjöbrisens samfällighetsförening

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information. www.kvarnberget.nu 1 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår 122 fastigheter och består av fristående hus,

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet

Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet Välkommen till Kvarnbergets Samfällighet På vår hemsida hittar du mer information www.kvarnberget.nu Informationsmaterialet är uppdaterat i mars 2018 Området Kvarnberget I Kvarnbergets samfällighet ingår

Läs mer

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar

Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar Välkommen till Hällans och Hällestadsvägens Samfällighetsföreningar www.hallestadsvagen.se Version: 2018 Innehållsförteckning Sid 1. Vad är en samfällighetsförening 2 Varför två samfälligheter 2 Hällans

Läs mer

Att bo på Brittsommargränd

Att bo på Brittsommargränd 1(5) Att bo på Brittsommargränd Allmänt Brittsommars Samfällighetsförening är en anläggningssamfällighet bestående av 24 enskilt ägda hus (12 parhus) med tillhörande tomter. Tillsammans disponerar dessa

Läs mer

Att bo och leva. Steningehöjden Kastanjens Samfällighetsförening. Version

Att bo och leva. Steningehöjden Kastanjens Samfällighetsförening. Version Att bo och leva Steningehöjden Kastanjens Samfällighetsförening Version 2015 02 28 Kontaktinformation Förtroendevalda: Styrelse Revisorer: Valberedning Kontakta styrelsen Styrelsemöten standardagenda Att

Läs mer

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN

MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN MURGRÖNAN SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FÖR KVARTEREN BLÅKLOCKAN, LUKTÄRTEN OCH LILJEKONVALJEN Information om Murgrönan Samfällighetsförening i Västerås Organisationsnummer 716412-3205 De 107 fastigheterna

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Välkommen till oss i Oxhagen! Vårt område började att planeras 1983 och den första inflyttningen skedde i maj 1989. Föreningen har 78 radhus fördelat på 6 gårdar.

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2007-09-13 Styrelsen Välkommen till Månstenen Syfte Samfällighetsföreningen Månstenen välkomnar Er till vårt område och hoppas att Ni kommer att trivas i vår förening.

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt

Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt Välkommen till Mästersångaren samfällighetsförening. Här har vi en fantastisk boendemiljö! Området är bilfritt och barnvänligt. Du kommer att bo lugnt och naturnära, med Skogås centrum en kort promenad

Läs mer

Samfällighetsföreningen fisktärnan

Samfällighetsföreningen fisktärnan Samfällighetsföreningen fisktärnan Introduktion Detta är ett dokument som innehåller information om vår förening och ger en vägledning över vad ni som medlemmar bör känna till. Historik Fisktärnans samfällighetsförening

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma

Ordinarie föreningsstämma Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma 2014-04-24 Härmed kallas medlemmarna i Klevbergets Samfällighetsförening nr 1 och 2 till ordinarie föreningsstämma torsdagen den 24 april 2014 kl 19.30 Församlingsgården,

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Nora kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 0 Nora kommun Våren 0 genomförde ett

Läs mer

Välkommen till Liegatan

Välkommen till Liegatan Välkommen till Liegatan - - - - - Hej och välkommen till ditt nya boende på Liegatan! Vi vill i denna mapp ge dig en kort presentation av samfälligheten samt lite information som kan vara bra att känna

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Informationshäfte till nyinflyttade Välkommen och hoppas att du ska trivas här på. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för att veta hur vi gör för

Läs mer

LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING

LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING LAGSTADGAD SAMFA LLIGHETSFÖ RENING Allmänt Medlemskapet i vår samfällighetsförening följer med ägandet av ditt hus i området. Det är således obligatoriskt av vara medlem. Vi förvaltar själva den samfällda

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Välkommen till Runslingan

Välkommen till Runslingan Välkommen till Runslingan Välkommen och hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Runslingan byggdes år 1974 och innehåller 197 hushåll. Detta är ett litet häfte för att veta hur vi gör för att få det

Läs mer

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011

Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 FJÄLLENS SAMFÄLLIGHET Fjällens Samfällighetsförening Informationsblad Juni 2011 Detta informationsblad innehåller: Information om extra stämman 2011 Garage tak Garage portar Städning i området under hela

Läs mer

+ + Frågor om dig själv

+ + Frågor om dig själv Frågor om dig själv A Vi ber dig besvara frågorna om din hemkommun, KOMMUN. Har du flyttat till en annan kommun efter den DATUM vill vi att du besvarar frågorna rörande din tidigare hemkommun. Fråga 1

Läs mer

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005

NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 NORRA BRATTHAMMARS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING INFORMATION FRÅN STYRELSEN 2005 Inledning Detta när en omarbetad utgåva som kompletterar den ursprungliga pärm som bifogades fastigheten vid nyförsäljningen, Syftet

Läs mer

Allmän information och ordningsregler för Buteljens samfällighetsförening

Allmän information och ordningsregler för Buteljens samfällighetsförening Allmän information och ordningsregler för Buteljens samfällighetsförening Viktig information till dig som är medlem i vår samfällighetsförening Fastställda av stämma 2012-09-27 Buteljen Buteljen är en

Läs mer

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Småhusområdet Segelkobben, med gatuadresserna Norra Läget, Södra Läget och Nedergården består av 196 småhus. Inom Segelkobben finns det 3 olika

Läs mer

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben

Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Information till nyinflyttade i småhusområdet Segelkobben Småhusområdet Segelkobben, med gatuadresserna Norra Läget, Södra Läget och Nedergården består av 196 småhus. Inom Segelkobben finns det 3 olika

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och

Spikverksbladet. Nr 208 2015-06-18. Trevlig midsommar! www.spikverket.se. Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 208 2015-06-18 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig sommar och Trevlig midsommar! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Styrelsemöte, protokoll

Styrelsemöte, protokoll Sidan 1 av 5 Samfällighetsföreningen Rydebäck II Huvudskär Styrelsemöte, protokoll Närvarande: Frånvarande: Plats: Stefan, Anna, Rolf, Marcus Filip, Sune Rya Golfkrog Datum: Tisdag 24/8 2010 Tid: 18.30-20.30

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Hagfors kommun Våren 2013

Läs mer

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma

Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma Styrelsen informerar Ordinarie föreningsstämma 2015-04-28 Härmed kallas medlemmarna i Klevbergets Samfällighet nr 1 och 2 till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 28 april 2015 kl 19.30 Församlingsgården.

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Timjans Samfällighetsförening

Timjans Samfällighetsförening Parkeringsövervakningen innebär: Parkera din bil i garaget i första hand. Garaget får inte användas som förråd eller verkstad. Du är inte garanterad en parkeringsplats utanför garaget utan parkering sker

Läs mer

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank

BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Faktabank BÄCKVÄGENS ANDRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Faktabank DEN 1 MARS 2015 Innehållsförteckning Vem räknas som medlem? Försäljning av fastighet Samfällighetens utgifter och intäkter Styrelse Föreningsstämma Samfälligheten

Läs mer

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening

uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening uppdaterad augusti 2010 Välkommen till Sjöfruns Samfällighetsförening Allmän information Sjöfruns samfällighet består av radhus och fristående hus på Sjöfruvägen Tomtebo, Umeå. Här finns 76 hushåll. Gemensamma

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Skellefteå kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Skellefteå kommun Våren

Läs mer

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF

Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF Förslag: Ansvarsfördelning Skogsbärens SFF STYRELSEN Ledamöter - Rapportera planerade och utförda aktiviteter till övriga i styrelsen. - Dokumentera sådant som inte dokumenteras i styrelseprotokoll på

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Lomma kommun Våren 2007 genomförde

Läs mer

LindhagaBladet Extra Maj 2014

LindhagaBladet Extra Maj 2014 LindhagaBladet Extra Maj 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

Mazurkans Samfällighetsförening

Mazurkans Samfällighetsförening Mazurkans Samfällighetsförening KALLELSE till ordinarie årsstämma i Mazurkans Samfällighetsförening Tid: onsdag den 25 april 2018 kl. 19.00 Plats: Brunnagården Dagordning 1 Stämmans öppnande och behörigt

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Lomma kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 7 PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Klevbergets samfällighetsföreningar nr 1 och 2, torsdagen den 25

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2010 Trollhättans kommun Våren

Läs mer

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Trivselregler. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. Trivselregler Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I Brf Årstiden förutsätter vi att medlemmarna hjälper till

Läs mer

Spikverksbladet. Nr 203 2014-03-14. www.spikverket.se. Styrelsen önskar en trevlig vår och Glad Påsk

Spikverksbladet. Nr 203 2014-03-14. www.spikverket.se. Styrelsen önskar en trevlig vår och Glad Påsk Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 203 Styrelsen önskar en trevlig vår och Glad Påsk 2014-03-14 SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2013-2014 STYRELSE Ordförande Joakim Widell Spikverksgatan

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2013

LindhagaBladet Sep 2013 LindhagaBladet Sep 2013 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2012

LindhagaBladet Mars 2012 LindhagaBladet Mars 2012 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Nazma Babar Axgatan 105

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2018

NSSF Förvaltningsberättelse 2018 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2018 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Monica Wittikko, sekreterare,

Läs mer

I detta nummer av INSEGLET: Uppföljning av städdagen Nya parkeringsregler Information om markarbeten Några påminnelser

I detta nummer av INSEGLET: Uppföljning av städdagen Nya parkeringsregler Information om markarbeten Några påminnelser Informationsbladet för Segelkobben Juni 2017 Nr 164 I detta nummer av INSEGLET: Uppföljning av städdagen Nya parkeringsregler Information om markarbeten Några påminnelser Segelkobbens Samfällighetsförening

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 007 Tyresö kommun Våren 007 genomförde

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Avesta kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 00 Avesta kommun Våren 00 genomförde

Läs mer

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening

Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Umeå november 2014 Välkommen till Bärnstenens Samfällighetsförening Vi önskar dig välkommen till Bärnstenens samfällighet. Vårt område byggdes åren 1974-1975. Då uppfördes 79 grändhus i 3 olika storlekar

Läs mer

Trädgårdslundens Samfällighet

Trädgårdslundens Samfällighet Årsstämma 2017 Trädgårdslundens Samfällighet 2017-03-14 1 Årsstämma 2017 Varmt välkomna! 2 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman 4 Val av två justeringsmän

Läs mer

Askegårdens samfällighetsförening

Askegårdens samfällighetsförening Askegårdens samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämma i Askegårdens samfällighetsförening den 15 april 2012. $1 Mötets öppnande Stämman förklarades öppnad av styrelsens ordförande Henrik Eriksson.

Läs mer

LindhagaBladet Juni 2013

LindhagaBladet Juni 2013 LindhagaBladet Juni 2013 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

Spikverksbladet. Nr Glad Påsk! Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig vår och en

Spikverksbladet. Nr Glad Påsk!   Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig vår och en Spikverksbladet www.spikverket.se Nr 207 2015-03-20 Styrelsen önskar alla boende i området en riktigt härlig vår och en Glad Påsk! SPIKVERKET STYRELSE, REVISORER & VALBEREDNING 2014-2015 STYRELSE Ordförande

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2014 Förvaltningsberättelse Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren Kassör Hus nr

Läs mer

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING HELSINGBORG Organisationsnummer 716406-6610 STADGAR FÖR BRUNNSBERGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING (antagna på ordinarie stämma den 30 mars 2008) Följer SFL 1 FIRMA Föreningens

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort.

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. STADGAR Landsorts Vägförening 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. 2 Föreningen har till ändamål att driva och sköta den enskilda vägen på Landsort

Läs mer

Askegårdens samfällighetsförening

Askegårdens samfällighetsförening Askegårdens samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämma i Askegårdens samfällighetsförening den 25 april 2010. $1 Mötets öppnande Stämman förklarades öppnad av ordförande Fredrik Samuelsson. $2

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2013

LindhagaBladet Mars 2013 LindhagaBladet Mars 2013 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret

AVFALL & ÅTERVINNING i VALLASTADEN. Multihuset Flustret Multihuset Flustret Multihuset Flustret fungerar som parkeringshus men rymmer även en mängd andra smarta funktioner. Särskilt uppmärksammat har de solceller som är integrerade i fasaden blivit. Återvinningsrum

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening Oktober 2014 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:69) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

VINTER. 6. LÄGG INTE FÅGELMAT PÅ MARKEN Använd fågelbord eller fröautomater så undviker du att locka dit råttor, kråkfåglar, duvor och måsar.

VINTER. 6. LÄGG INTE FÅGELMAT PÅ MARKEN Använd fågelbord eller fröautomater så undviker du att locka dit råttor, kråkfåglar, duvor och måsar. En stad består av många händer och huvuden som måste samarbeta för att allt ska fungera effektivt. Som fastighetsägare har du en viktig roll här, om din fastighet ligger vid en av Västerås stads gator.

Läs mer

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA

MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA MOTION ANGÅENDE ÄNDRADE RUTINER FÖR BETALNING AV DRIFTSKOSTNADEN FÖR AVFUKTARNA I samband med installationen bestämdes att driftskostnaden för Avfuktarna i längornas krypgrunder skulle av fastighetsägarna

Läs mer

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall

För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter. Hantering av sopkärl. stockholm.se/avfall För boende i en- och tvåfamiljsfastigheter Hantering av sopkärl stockholm.se/avfall Kärltyper För boende i Stockholms stad finns det fyra kärlvarianter: 140-liters kärl 140-liters matavfallskärl 190-liters

Läs mer

Välkommen till samfälligheten Harpunen!

Välkommen till samfälligheten Harpunen! Välkommen till samfälligheten Harpunen! Information till boende i Samfällighetsföreningen Harpunen. Nyinflyttade ombeds skicka ett e- postmeddelande till info@harpunen.se för ytterligare information och

Läs mer

Breddens Samfällighetsförening

Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening December 2016 Breddens Samfällighetsförening Breddens Samfällighetsförening (Org.nr 716416-9547) består av 64 fastigheter (Grimsta 150:5-150:68) på Lövmovägen 58-121. Föreningen

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst!

Sta~eliusbladet. Nr2. En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51. Medan vi sover skapa spindlar konst! Sta~eliusbladet 2015 Nr2 Ansvarig ulgivare: KedaIdör.: ADita LjungsIrom,. Hg 47 Medan vi sover skapa spindlar konst! En tidig höstbild som Janene Brandt tagit utanror Hg 49-51 Öppet hus på expeditionen

Läs mer

Informationsbladet för Segelkobben December 2012 Nr 141. God Jul och Gott Nytt År!

Informationsbladet för Segelkobben December 2012 Nr 141. God Jul och Gott Nytt År! Informationsbladet för Segelkobben December 2012 Nr 141 God Jul och Gott Nytt År! 1 Segelkobbens Samfällighetsförening är en lagstadgad förening som alla fastigheter i vårt område måste vara medlemmar

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2014

NSSF Förvaltningsberättelse 2014 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustavsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen

Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Tänk på att lägga rätt soppåse i rätt kärl! Från 1 juni får alla trollhättebor en ny rutin för sophanteringen Fortsätt sortera sopor som tidigare. Lägg bara till en bra rutin Släng soppåsarna i två olika

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 200 Tyresö kommun Våren 200 genomförde

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2017

NSSF Förvaltningsberättelse 2017 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2017 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Lars-Erik Gustafsson, ordförande, Anders Broander, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare,

Läs mer

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning

Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun. fev.se/atervinning Återvinningsguiden Så här fungerar återvinning i Falun fev.se/atervinning Det finns mycket att tjäna på att återvinna och återanvända. Falun är en av Sveriges bästa kommuner när det gäller återvinning

Läs mer

Bilagor till årsmöte 2013

Bilagor till årsmöte 2013 Verksamhetsberättelse för år 2012, Grimsta samfällighetsförening Styrelsen har under 2012 bestått av följande ledamöter. Monica Jacobsson Sten (74) ordförande Björn Lindquist (63) sekreterare Ola Granqvist

Läs mer

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen

Information. för medlemmar i. samfällighetsföreningen Degen Information för medlemmar i samfällighetsföreningen Degen Uppdaterad år 2007 Innehållsförteckning Innehållsförteckning s. 1 Dengens samfällinghetförening s. 2 Försäkring s. 3 Värme och el i garagen s.

Läs mer

Till Styrelsen i Anläggningssamfälli gheten Killingen. Årsmöte 2015 Motion Trafikskylt vid vändplats. Vi bor i ett fantastiskt område, som ska vara så bilfritt som möjligt. Tyvärr finns det boende som

Läs mer

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening

Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Romarbäcken 1:s samfällighetsförening Policydokument Senast uppdaterad 2016-10-18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INFORMATION TILL SAMFÄLLIGHETENS MEDLEMMAR. 2 SAMFÄLLD ÄGARE TILL FASTIGHET ÄLVESTA 3:22 2 ÅRSSTÄMMA

Läs mer

NSSF Förvaltningsberättelse 2009

NSSF Förvaltningsberättelse 2009 1 NSSF Förvaltningsberättelse 2009 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Håkan Westman, ordförande, Mikael Lyckinger, vice ordförande, Ove Eriksson, kassör, Mats Clémentz, sekreterare, Nicklas

Läs mer

Välkommen till Bullandö Seglarby

Välkommen till Bullandö Seglarby Välkommen till Bullandö Seglarby Detta är ditt exemplar av Trivselhandboken. Den skapades av Seglarbyns rotelgrupp våren/sommaren 2004, och har sedan dess uppdaterats och redigerats några gånger. Du kan

Läs mer

Lyckebybladet nr 2, 2016

Lyckebybladet nr 2, 2016 Lyckebybladet nr 2, 2016 S O M M A R I N FO! OBS OBS OBS!!! Nytt telefonnummer till föreningsmobilen 076-554 55 18 Föreningsstämman Nu är årets ordinarie föreningsstämma avklarad och vi tackar de medlemmar

Läs mer

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011

Vargskinnets Samfällighetsförening. Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Vargskinnets Samfällighetsförening Samfällighetsmöte Onsdag 30 November 2011 Styrelsen 2011 Ordförande Mats Löfström Vargvägen 136 Sekreterare Stina Israelsson Vargvägen 58 Ledamot Tomas Östberg Vargvägen

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

Kontaktman Överstegården

Kontaktman Överstegården Kontaktman Överstegården 01 Välkommen 02 Kontaktmannens uppgifter 03 Årets kontaktmän 04 Årets kommittéer/styrelse 05 Städdagen, vad ska göras 06 Plan för löpande underhåll 07 När utfördes löpande underhåll

Läs mer

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING

AVGIFTER 2014 REGLER & AVGIFTER FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING REGLER & AVGIFTER 2014 TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN INFORMERAR OM AVGIFTER 2014 FÖR VATTEN OCH RENHÅLLNING Här kan du läsa om våra regler och avgifter för bland annat vattenavläsning, mätarbyte

Läs mer

runslingans samfällighetsförening, torslanda

runslingans samfällighetsförening, torslanda Välkommen till Runslingan! Information till nyinflyttade Hjärtligt välkommen! Vi hoppas att du ska trivas här på Runslingan. Området byggdes år 1974 och består av 196 hushåll. Detta är en information för

Läs mer