Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare Elmer Borg, lekmannarevisor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare Elmer Borg, lekmannarevisor"

Transkript

1 Kommunfullmäktige (15) Plats och tid: Letälvsskolans lab. kl Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Övriga deltagande: Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare Elmer Borg, lekmannarevisor Utses att justera: Anita Bohlin Neuman och Timo Laaksonen Justeringens plats och tid: Kommunkansliet, Underskrifter: Sekreterare:... Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Justerande:... Jeannette Rasko..... Anita Bohlin Neuman Timo Laaksonen BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunfullmäktige : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet Underskrift:

2 2. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr: Ärendemening sid Arvoden till lekmannarevisorer Reglemente för intern kontroll Normer för bidrag vid utbytesverksamhet med vänorter Svar Motion om utbyggnad av Västerleden Svar Motion: Inbjudan till gemensam inspirationskväll Svar Motion om utökad lokaltrafik med järnväg Medborgarförslag. Tempererad utomhuspool Budgetramar Val av lekmannarevisorer i de kommunala bolagen Kompletterande val till styrelsen för Degerfors Industrihus AB samt Degerfors Byggen AB Motion om musikkonsulenttjänst. 15 BILAGOR: Närvaro- / omröstningsbilaga.

3 Kommunfullmäktige KF 58 Dnr: Arvoden till lekmannarevisorer. Revisorerna Kommunala bolagen Lönekontoret Kommunfullmäktige beslutar att arvodet för lekmannarevisorer uppgår till 3 % av kommunchefens lön för hela bolagskoncernen sammantaget, och fördelas med 1 % avseende Degerfors Byggen AB, 1 % Degerfors Energi AB, 0,5 % Degerfors Bolagen AB och 0,5 % Degerfors Industrihus AB. Kommunfullmäktige beslutade , 5 om nya arvoden för förtroendevalda. Detta beslut innefattade även arvodesnivå för de förtroendevalda revisorerna i kommunen, vilket uppgår till 3 % av kommunchefens lön, cirka kr per månad. Något särskilt beslut för lekmannarevisionen fattades dock inte. Revisorerna äskar att arvodet skall uppgå till 3 % av kommunchefens lön. Lekmannarevisionen i bolagen skiljer sig åt i omfattning gentemot revisionsuppdraget i kommunen. Förslagsvis skulle därför arvodet för lekmannarevisorerna uppgå till 3 % sammantaget för hela bolagskoncernen. s beredning Kommunstyrelsen 102/2007.

4 Kommunfullmäktige KF 59 Dnr: Reglemente för intern kontroll. Ekonomiavd. Kommunfullmäktige beslutar att anta reviderat reglemente för intern kontroll. Ansvaret för att den interna kontrollen är tillräcklig åvilar enligt kommunallagen respektive nämnd. God intern kontroll kännetecknas av följande: Ändamålsenliga och väl dokumenterade system och rutiner för styrning. En rättvisande och tillförlitlig redovisning och övrig information om verksamheten. Säkerställande av att lagar, policys, reglementen m.m. tillämpas. Skydd mot förluster eller förstörelse av kommunens tillgångar. Eliminering eller upptäckt av allvarliga fel. Degerfors kommun har sedan 1998 ett övergripande reglemente för intern kontroll. Nu gjorda revidering följer i stort tidigare reglementes syfte. Det är dock några områden som har förtydligats i det nya reglementet, det gäller främst: Krav på att viktiga rutiner skall dokumenteras. Angivande av områden som skall framgå av den särskilda planen för uppföljning av den interna kontrollen. Kommunstyrelsens utvärderande roll. s beredning Kommunstyrelsen 104/2007.

5 Kommunfullmäktige KF 60 Dnr: Normer för bidrag vid utbytesverksamhet med vänorter. Kommunfullmäktige antar de reviderade normerna för bidrag vid utbytesverksamhet med vänort. Kommunfullmäktige antog 1987, KF 7, normer för bidrag vid utbytesverksamhet med vänorten Oedheim, Tyskland. Sedan beslutet togs har även Ventspils Rajon, Lettland blivit vänort till Degerfors kommun. Det bör därför i ett beslut klargöras att utbytesverksamhet med Ventspils Rajon även omfattas av normerna. Bidragen delas ut till föreningar, organisationer och skolklasser lokaliserade i Degerfors kommun. I förslaget till nya normer har en begränsning gjorts i beviljande av bidrag på så sätt att bidrag endast beviljas inom ramen för vänortsverksamhetens budget. s beredning Kommunstyrelsen 111/2007.

6 Kommunfullmäktige KF 61 Dnr: Motion om utbyggnad av Västerleden. Kommunfullmäktige beslutar att anse motionen besvarad mot bakgrund av redovisade åtgärder och diskussioner som förs med Vägverket om en förbifart av Degerfors tätort. En motion om Utbyggnad av Västerleden har från Björn Nordenhaag och Miljöpartiet de gröna inlämnats till kommunfullmäktige (KF 26/ ). I motionen föreslås att fullmäktige skall besluta att Degerfors kommun omgående skall genomföra en utbyggnad av den så kallade Västerleden. Kommunchefen har på kommunledningsgruppens vägnar yttrat sig över motionen. Av yttrandet framgår att Degerfors kommun inte är beslutande instans när det gäller de vägnumrerade vägarna. Vägverket har detta mandat. Kommunchefen säger i sitt yttrande att motionens frågeställning inte är ny. Den har funnits i olika sammanhang under en längre tid. Kommunfullmäktige kan inte heller fatta ett beslut på det sätt som föreslås i motionen. Degerfors kommun har under det senaste året ytterligare uppmärksammat den mycket otillfredsställande situationen med genomfartstrafik i tätort där främst den tunga trafiken förorsakar problem. I skrivelse till Vägverket har kommunen begärt att få en dialog kring problematiken och förutsatt att Vägverket tar med en förbifart av Degerfors tätort i sina planer för vägförbättringar under den kommande planperioden. Degerfors kommun kommer att fortsätta uppvakta Vägverket i frågan. s beredning Kommunstyrelsen 112/2007.

7 Kommunfullmäktige KF 62 Dnr: Motion om att inbjuda till gemensam inspirationskväll. Kommunfullmäktige beslutar anse motionen bifallen mot bakgrund av redovisade åtgärder där en inbjudan enligt motionens förslag skickats ut. En motion om Inbjudan till gemensam inspirationskväll har inlämnats till kommunfullmäktige (KF 17/ ). I motionen, som undertecknats av Robert Mörk och Torbjörn Holm samt Börje Eriksson, föreslås att Degerfors kommun i samband med sitt visionsarbete inbjuder företrädare för Hällefors kommun för en gemensam inspirationskväll. En inbjudan till gemensam inspirationskväll skickades till Hällefors kommun , med förhoppning att en sådan kan hållas under Formerna för medverkan lämnas öppen för diskussion. s beredning Kommunstyrelsen 113/2007.

8 Kommunfullmäktige KF 63 Dnr: Motion om utökad lokaltrafik med järnväg. Kommunfullmäktige beslutar anse motionen besvarad med hänsyn till den dialog kommunen har med berörda aktörer i kollektivtrafikfrågor. Miljöpartiet de gröna har genom Björn Nordenhaag inkommit med motion till fullmäktige om utökad lokaltrafik med järnväg. (KF 27/ ) Kommunchefen har på kommunledningens vägnar yttrat sig över motionen. I sitt yttrande säger kommunchefen att Degerfors kommun har stort intresse av att på alla sätt verka för en så god och kundnära kollektivtrafik som möjligt. Detta arbete sker via kontakter med Länstrafiken och i den så kallade E 18-gruppen. E 18-gruppen har tillsammans med Banverket initierat en studie som skall se över hur kollektivtrafiken och då främst järnvägstrafiken kan förbättras i regionen för att svara mot en ökat arbets- och studiependling. En annan grupp arbetar med förutsättningarna för Degerfors i ett järnvägstrafikperspektiv. Degerfors kommun kan inte fatta beslut om i vilken omfattning mindre stationer och hållplatser skall trafikeras. Kommunen har inte heller kapacitet eller kompetens att utreda möjligheterna till tågstopp på fler platser än i dag. Däremot verkar kommunen redan i olika sammanhang för en utveckling av kollektivtrafiken och inte minst järnvägstrafiken. De åsikter som framförs i motionen kommer att beaktas i kommunens fortsatta dialog med övriga aktörer och beslutsfattare. s beredning Kommunstyrelsen 114/2007.

9 Kommunfullmäktige KF 64 Dnr: Medborgarförslag om tempererad utomhuspool. Ks Au Medborgarförslaget överlämnas till kommunkansliet för beredning. I ett medborgarförslag från Britt-Marie Room-Östberg föreslås att kommunen undersöker möjligheten att anlägga en tempererad utomhuspool i anslutning till Stora Vallaskolan eller Degernäsområdet. Förslaget har följande lydelse: Tempererad utomhuspool. Jag tycker att Degerfors skulle behöva ha något roligt för hela familjen. Det är viktigt att också vi vågar satsa lite extra i den här kommunen. Att Degerfors ska få ett eget badhus är kanske inte relevant, men en tempererad utomhuspool skulle vara bra tror jag för alla som bor i Degerfors och Karlskogaområdet. Här skulle det finnas solstolar och vattenrutschkana m.m. m.m. Vad jag vet så finns det ingen tempererad utomhuspool närmare än Örebro. Jag tror att det skulle kunna vara en bra investering för ett trivsammare Degerfors där alla ska kunna bada från maj oktober i 30 gradigt vatten. Jag önskar att kommunstyrelsen undersöker vad det skulle kosta att anlägga en tempererad utomhuspool i anslutning till Stora Vallaskolan eller Degernäsområdet. Vi skulle säkert kunna få några företag med i detta projekt och på så sätt också få hjälp med en del av finansieringen.

10 Kommunfullmäktige KF 65 Dnr: Budgetramar Kommunfullmäktige beslutar: 1. Kommunfullmäktige antar nedan redovisade budgetramar för styrelser och nämnder för år 2008 samt plan för , vilket innebär: År 2008 År 2009 År 2010 Kommunstyrelsen tkr tkr tkr Bygg- och miljönämnden tkr tkr tkr Servicenämnden tkr tkr tkr Kultur- och utbildningsnämnden tkr tkr tkr Socialnämnden tkr tkr tkr Ofördelade löneökningar ingår i kommunstyrelsens ram med 6.1, 7.8 respektive 7.8 mkr. 2. I det fall regeringens budgetproposition under hösten 2007 tillför kommunsektorn ytterligare resurser kommer Budgetberedningskommittén under hösten att ta ställning till dessa. 3. Budgetberedningskommittén återkommer i september 2007 med ramar för investeringar. 4. Till kommunledningsgruppen uppdras att fortsätta att arbeta med en översyn av verksamheternas kostnadsnivåer inför Regeringens vårproposition innehöll inga nya medel till kommunsektorn utan regeringen skall återkomma om detta i höstens budgetproposition. Sysselsättningstillväxtens bidrag till skatteunderlaget är relativt stor 2006 och 2007 men minskar då arbetsmarknadsläget därefter vänta bli svagare. Effekten av skatteunderlagsuppräkningen i Degerfors blir ca 3,7 % då vi i budgeten antar att befolkningen minskar med 75 personer per år. Forts

11 Kommunfullmäktige KF 65 forts Förslaget till ramar för budgetåret 2008 bygger på de ramarna i enlighet med verksamhetsplanen som antogs i november Nämnderna har inkommit med äskanden om ca 12 miljoner kronor utöver ram, som har behandlats av Budgetberedningskommittén under våren. SKL och Kommunal har slutit ett löneavtal som innebär en kraftigt höjd lönenivå För 2007 utgår engångsersättningar som kostar ca 2,4 % men som inte är nivåhöjande. Kostnaden för 2008 beräknas till ca 9,3 % från 1 januari. I kommunens ramar har helårseffekten beräknats till ca 2,25 % årligen. s beredning Kommunstyrelsen 121/2007. Kommunfullmäktiges behandling av ärendet Yrkanden Robert Mörk (s) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Roland Halvarsson (v) yrkar att nivån för föreningsbidragen bibehålls och att kostnaden för det belastar resultatet. Halvarsson yrkar vidare att ungdomens hus, musikskolan och kultur-/rockskolan läggs in i ramen och att tjänsten som utvecklare/utredare inom Kultur- och utbildningsnämnden tas bort. Ingvar Eriksson (v) instämmer i Roland Halvarssons yrkande. Ingvar Eriksson meddelar dock att han inte kommer att delta i beslutet beroende på att han anser att beslutsunderlaget är bristfälligt Som beslutsunderlag har fullmäktige endast fått kommunstyrelsens paragraf 121 med beslutsförslag. Robert Mörk (s) yrkar avslag till Roland Halvarssons yrkande. Eric Arvidsson (c) yrkar avslag till Roland Halvarssons yrkande att tjänsten som utvecklare/utredare skall tas bort. Eric Arvidsson anser att tjänsten innebär en kvalitetshöjning för skolans verksamhet som kommer eleverna till godo. Annika Engelbrektsson (s) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. forts

12 Kommunfullmäktige KF 65 forts Propositionsordning Två yrkanden finns: 1. Robert Mörk m.fl: Bifall till kommunstyrelsens förslag. 2. Roland Halvarssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att fullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. Reservationer Roland Halvarsson (v), Peter Pedersen (v), Anita Bohlin Neuman (v), Mauri Sukuvaara (v), Anne Lindberg (v), Monica Littorin (v), Cathrine Pedersen (v), Bernt Vitans (v), Per-Olow Linder (v) och Torbjörn Holm (v) reserverar sig mot fullmäktiges beslut till förmån för Halvarssons yrkande. Maarit Linder (v) reserverar sig mot fullmäktiges beslut. Maarit Linder instämmer i Halvarssons yrkande vad gäller bibehållen nivå för föreningsbidragen, men inte i hans yrkande om att tjänsten som utvecklare/utredare skall tas bort. Björn Nordenhaag (mp) reserverar sig mot fullmäktiges beslut. Anteckning till protokollet Ledamöterna Siv Karlsson (kd), Anita B Neuman (v), Birgitta Höijer (c), Monica Littorin (v), Bernt Vitans (v), Anne Lindberg (v), Peter Pedersen (v), Björn Nordenhaag (mp) och Christina Larsson (c) önskar få följande anteckning förd till protokollet: Vi anser att det är orimligt att lägga 0 kronor i tilläggsanslag till socialnämnden, med kännedom om de behov som finns. Deltar ej i beslutet Ingvar Eriksson (v) deltar ej i beslutet beroende på att han anser att beslutsunderlaget är bristfälligt.

13 Kommunfullmäktige KF 66 Dnr: Val av lekmannarevisorer i de kommunala bolagen. Kommunala bolagen Kommunfullmäktige beslutar att utse Elmer Borg och Karl-Erik Lindbäck som ordinarie revisorer i de kommunal bolagen. Kommunfullmäktige beslutade , 97 om revisorer i de kommunala bolagen. Felaktigt utsågs en ordinarie ledamot och en ersättare. I enlighet med bolagens bolagsordningar skall Kommunfullmäktige utse två ordinarie ledamöter, varför fullmäktiges beslut bör korrigeras. Förslag till revisorer: Elmer Borg, Åsgatan 22, Degerfors. Karl-Erik Lindbäck, Storgatan 13, Degerfors.

14 Kommunfullmäktige KF 67 Dnr: Kompletterande val till styrelsen för Degerfors Industrihus AB samt Degerfors Byggen AB, Degerfors Byggen AB Degerfors Industrihus AB 1. Kommunfullmäktige beslutar att entlediga Owe Nilsson från styrelseuppdraget i Degerfors Industrihus AB och Degerfors Byggen AB, samt, 2. Att som ledamot i Degerfors Industrihus AB samt Degerfors Byggen AB välja Kjell Hultgren som ordinarie ledamot. VD Owe Nilsson slutar sin anställning på egen begäran den 22 juli Till ny VD har styrelserna i de båda bolagen anställt Kjell Hultgren. Kjell Hultgren bör då även ersätta Owe Nilsson i respektive bolags styrelse.

15 Kommunfullmäktige KF 68 Dnr: Motion om musikkonsulenttjänst. Ks Au Motionen överlämnas till kommunkansliet för beredning. Från Ingvar Eriksson (v) m.fl. lämnades en motion med följande lydelse: Motion till kommunfullmäktige i Degerfors kommun. Vi föreslår att Degerfors kommun inrättar en musikkonsultenttjänst med uppgift att sjunga, spela och dansa tillsammans med och för de äldre i Degerfors. Främst för dem som bor, tillfälligt eller permanent, på kommunens olika inrättningar. Men också för övriga äldre kommunmedlemmar. Även att anordna utflykter och besök på externa arrangemang kan ingå i tjänsten. Musik är för många människor en viktig del av livet. Det skulle höja många av våra äldre medlemmars livskvalité avsevärt om de kan ta aktiv del i sång och musik, någon eller några gånger i veckan. Kostnaden torde stanna på 12 öre per Degerforsare och dag. Tjänsten kan eventuellt anordnas som ett projekt eller vara en lönebidragstjänst. Vänsterpartiet. Motionen är undertecknad av: Bernt Vitans, Monica Littorin, Anne Lindberg, Peter Pedersen, Anita Bohlin Neuman, Cathrine Pedersen, Mauri Sukuvaara och Ingvar Eriksson.

16 NÄRVAROLISTA / OMRÖSTNINGSBILAGA 1 (2) KOMMUNFULLMÄKTIGE : Mandatfördelning: (s) 18, (v) 12, (Fp) 2, (c) 3, (m) 3, (Kd) 2, (Mp) 1 FRÅNVARANDE: (S) 3 (V) 1 (FP) (C) (M) 2 (KD) (MP) LEDAMÖTER 41 st NÄRVARO Robert Mörk (s) X Roland Halvarsson (v) X Annika Engelbrektsson (s) X Franz Maretta (s) X Peter Pedersen (v) X Marianne Högberg (s) X Ingvar Näsman (s) - Ulf Örtegren (fp) X Birgitta Höijer (c) X Anita Bohlin-Neuman (v) X Jeannette Rasko, ordf. (s) X Sven-Olof Reinholdsson (s) X Mauri Sukuvaara (v) X Annica Blomgren (s) - Marion Moberg-Bakker (m) X Nils Fröberg (s) X Anne Lindberg (v) X Anita Birath (s) X Siv Karlsson (kd) X Gunnel Carlsson (fp) X Eric Arvidsson (c ) X Kent Gustafsson (s) X Monica Littorin (v) X Yvonne Karlsson (s) X Timo Laaksonen (s) X Ingvar Eriksson (v) X Anna Warnqvist (s) - Ove Gunnarsson (s) X Cathrine Pedersen (v) X Pernilla Stolt (s) X Harri Brunke (s) X Christina Larsson (c) X Björn Nordenhaag (mp) X Bernt Vitans (v) X Jan Johansson (kd) X Åsa Högberg (s) X Lars-Åke Bergsten (m) - Eje Johansson (v) - Per-Olow Linder (v) X Torbjörn Holm (v) X Lenny Karlsson (m) - OMRÖSTNING JA NEJ Avstår JA NEJ Avstår

17 Sid 2 ERSÄTTARE NÄRVARO OMRÖSTNING JA NEJ Avstår JA NEJ Avstår MODERATERNA Margareta Aronsson X SOCIALDEMOKRATERNA Gisela Lindh Bjarne Rasmussen Mary-Anne Landberg Alf Carlsson Rurik Norrman Ahti Hannila Benny Christensen Conny Larsson Kjell Agtorp X X X FOLKPARTIET Lars G Hedenquist Christina Krider CENTERN Bertil Persson Anders Persson VÄNSTERPARTIET Maarit Linder Leif Grönberg Ulla Andersson Abbas Parash Par Börje Eriksson Bengt Arvidsson X MILJÖPARTIET DE GRÖNA Gordana Simunovic Enar Rådberg KRISTDEMOKRATERNA - Summa närvarande: 40 Omröstningsresultat: Ordförande: Jeannette Rasko Justeras: Anita Bohlin Neuman Timo Laaksonen Övriga närvarande: Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare

ANSLAG/BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-03-30 Sida 1 av 15 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.55 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Eric Arvidsson (C) Roland Halvarsson (V), vice ordf. Monica Littorin (V) Annika

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare. Jeannette Rasko och Nils Björk.

Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare. Jeannette Rasko och Nils Björk. Kommunfullmäktige 2005-12-12 1. (22) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 21.00. Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Övriga deltagande: Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: DEGERFORS Plats: Länshuset Örebro Dnr: 201-04943-2010 Rösträkningen och fördelningen

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Ulf Örtegren, ordförande 80. Jeannette Rasko, ordförande

Enligt bifogad förteckning. Ulf Örtegren, ordförande 80. Jeannette Rasko, ordförande Kommunfullmäktige 2006-11-27 1. (19) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.30. Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Ulf Örtegren, ordförande 80. Jeannette Rasko, ordförande 81 93. Övriga deltagande:

Läs mer

Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 22.00. Mötet ajournerat kl. 21.10 21.20 under 100. Enligt bifogad förteckning.

Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 22.00. Mötet ajournerat kl. 21.10 21.20 under 100. Enligt bifogad förteckning. Kommunfullmäktige 2007-11-26 1. (25) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 22.00. Mötet ajournerat kl. 21.10 21.20 under 100. Innan det formella mötet startade hade fullmäktige deltagit i en föreläsning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-11-30 1(26) Tid och plats: kl. 17.35 21.00 (grupparbete inkl. fika 18.55 19.35), Tunet BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: ÖVRIGA DELTA- GARE Icke tjänstgörande ersättare Robert Mörk (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Annica Blomgren och Roland Halvarsson.... Marianne Andersson

Enligt bifogad förteckning. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Annica Blomgren och Roland Halvarsson.... Marianne Andersson Kommunfullmäktige 2005-01-31 1. (18 ) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.10. Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Övriga deltagande: Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare Utses att justera:

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2014-09-17 09-22 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: DEGERFORS Plats: Länshuset, Stortorget 22, Örebro Dnr: 201-5323-2014 Rösträkningen och

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-02-18 1. (21) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 15.35. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Socialnämnden 2007-01-11 1. (7) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 14.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Ingvar Näsman, (s) Anna

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Ajournering 20.45 20.55. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Roland Halvarsson och Yvonne Karlsson

Enligt bifogad förteckning. Ajournering 20.45 20.55. Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare. Roland Halvarsson och Yvonne Karlsson Kommunfullmäktige 2004-01-26 (16) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 215 Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Ajournering 20.45 20.55. Övriga deltagande: Gerhard Jansson Marianne Andersson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Birgitta Höijer och Anneli Mylly. Måndagen , kl. 16:00 i C-salen Folkets hus

Birgitta Höijer och Anneli Mylly. Måndagen , kl. 16:00 i C-salen Folkets hus 1(15) Plats och tid Beslutande Tunet, Folkets hus, måndagen den 27 augusti 2018 kl 18:30 20:10, sammanträdet ajournerades kl. 19:03-19:25 Ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-01 1(12) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.45, Fotbollens Hus Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Marianne Högberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-04-26 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 16.00-18.05, D-salen, Folkets Hus Annika Engelbrektsson, (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Ramsussen (S) Franz Maretta (S) Ulf Örtegren (FP)

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Eric Arvidsson (C) Roland Halvarsson (V), vice ordf. Monica Littorin (V)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Eric Arvidsson (C) Roland Halvarsson (V), vice ordf. Monica Littorin (V) Kommunfullmäktige 2009-02-23 Sida 1 av 21 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.25 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Eric Arvidsson (C) Roland Halvarsson (V), vice ordf. Monica Littorin (V) Annika

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2004-05-17 1. (20) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 14.45 16.15 Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Servicenämnden 2006-05-05 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-16.15 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Björn Nordenhaag (mp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-12-14 1(27) Tid och plats: kl. 17.30 21.00 (ajournering 19.05 19.35), Tunet, Folkets Hus BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S) Roland Halvarsson (V) Annika Engebrektsson (S) Franz Maretta (S) Peter

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20) Kommunstyrelsen 2006-08-14 1. (20) Plats och tid: Lärcenter, sal 1, kl. 13.00 15.30. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Börje Jansson (s) ersättare för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (14)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-11 1. (14) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 15.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) ersättare för Annika

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Taieb Khessib (FP) Gunnel Gyllander, kommunchef. Irené Homman (S) och Sofia Jarl (C)

Taieb Khessib (FP) Gunnel Gyllander, kommunchef. Irené Homman (S) och Sofia Jarl (C) Kommunfullmäktige 2014-11-03 1 (6) Plats och tid IOGT-lokalen Björbo, kl. 18.30 ajournering kl. 20.20-20.25. Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande 161-162 Margareta Meissner (KOSA) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunfullmäktige 2010 11 29 180 427 Kommunstyrelsen 2010 11 15 210 510 2010 10 18 31 4 Dnr 10.361 04 novkf15 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2011 2013 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-10-04 1. (23) KS041004

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-10-04 1. (23) KS041004 Kommunstyrelsen 2004-10-04 (23) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00-15.45 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Ove Gunnarsson (s) ers för Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-26 1(28) Tid: kl. 18.30 19.50, ajournerat 19.30 19.40 Plats: Tunet, Folkets Hus Beslutande Peter Pedersen (V) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson (V) Anita Bohlin-Neuman (V) Anne Lindberg (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Lars-Gunnar Hedenquist (fp) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-05-16 1. ( 21) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) OveTorpman (s) ers för Annika Engelbrektsson

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Sebastian Clausson (S) Benny Johansson (S) Per-Åke Pettersson (S) Margareta Ljunggren-Demegård (MP) Lotta Grönlund Plöen (M) Lars Berg (C)

Sebastian Clausson (S) Benny Johansson (S) Per-Åke Pettersson (S) Margareta Ljunggren-Demegård (MP) Lotta Grönlund Plöen (M) Lars Berg (C) 1(6) Plats och tid Rådhussalen, Rådhuset, kl. 08:30-10:50 Beslutande Ledamöter Fredrik Nordström (S), Ordförande Håkan Ehn (S), 1:e vice ordförande Ylva Pettersson (M), 2:e vice ordförande Martin Johansson

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-24 1(6) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 16.00-16.45, Nya Folkets Hus Karlskoga Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedequist (FP) Ove Gunnarsson (S) Anita

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Tid och plats Tisdagen den 23 april 2013, kl. 16.00 17.00 i Mälarökyrkan, Ekerö centrum Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) Gunilla Lindberg (FP) Lars Holmström (S) Inger Linge (M)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Annika Engelbrektsson. Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) ordförande 45-48

Annika Engelbrektsson. Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) ordförande 45-48 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-21 1. (22) B Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 15.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande deltar ej 45-48 Bjarne Rasmussen (s) deltar 43-48 Annika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning PROTOKOLL 2018-09-13 09-17 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2018-09-09 Kommun: DEGERFORS Plats: Länsstyrelsen, Stortorget 22 Dnr: 201-5391-2018 Rösträkningen och fördelningen

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus

Kommunledningsförvaltningen, Ronneby stadshus 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl. 09:30-11:20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, kl. 19:00-19:40 Beslutande Ulrika Winblad (S) Ersättare för Miguel Odhner (S) Maria Kjellberg (MP) Anders Holmensköld (M) Charlotta Windeman (M) Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-02-24 1 (20) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-02-24 kl. 19.00-20.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Per Eriksson

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15 Kl.

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2014-10-27 71 Tid och plats Måndagen den 27 oktober 2014 kl. 14.00-14.45 Sessionssalen, förvaltningsbyggnaden Beslutande Övriga deltagare Se bifogad deltagar-/ uppropslista Bilaga 1 Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 22 januari 2018 kl. 09:30-17:20 Mats Rantapää

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (16) kl 14.00-17.00

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (16) kl 14.00-17.00 Sammanträdesdatum 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Nämndhuset E-plan kl 14.00-17.00 Börje Jansson ordf. (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Marianne Högberg

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer