Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby, SDp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby, SDp"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Samrådshandling Planavdelningen Torbjörn Johansson Telefon Sida 1 (16) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby, SDp Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Planområdets läge och ungefärliga utbredning markerat med gul ring.

2 Sida 2 (16) Sammanfattning Planens syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att möjliggöra LSS-boende (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) med sex lägenheter för ungdomar i en numera nedlagd förskola på fastigheten Tönsberg 4. Behovet av denna form av boende är stort i området. Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) är tomträttsinnehavare och förvaltare av fastigheten. Verksamheten kommer drivas i privat regi. Förskolan nordöst om det planerade LSS-boendet behåller sin befintliga användning. Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan, enligt PBL (2010) 4 kap 34 eller MB 6 kap 11 behöver ej en miljöbedömning göras. Frågor som bedömts viktiga att hantera i planarbetet är eventuell påverkan på habitatnätverk för barrskogsfåglar samt dagvattenhantering. Preliminär tidplan Plansamråd 12 dec feb 2015 Granskning 2 kv Antagande 2 kv. 2015

3 Sida 3 (16) Innehåll Sammanfattning... 2 Planens syfte och huvuddrag... 2 Behovsbedömning... 2 Preliminär tidplan... 2 Inledning... 4 Handlingar... 4 Planens syfte och huvuddrag... 4 Plandata... 4 Tidigare ställningstaganden... 5 Förutsättningar... 5 Natur... 5 Geotekniska förhållanden... 6 Hydrologiska förhållanden... 6 Markutnyttjande... 6 Stads- och landskapsbild... 6 Befintlig bebyggelse... 7 Kulturhistoriskt värdefull miljö... 8 Offentlig service och kommersiell service... 8 Gator och trafik... 8 Störningar och risker... 8 Planförslag... 9 Bebyggelse... 9 Angöring, parkering Avfallshantering Tillgänglighet Teknisk försörjning Räddningstjänst Park Förskola Konsekvenser Behovsbedömning Miljökvalitetsnormer för vatten Landskapsbild/ stadsbild Kulturhistoriskt värdefull miljö Störningar och risker Barnkonsekvenser Preliminär tidplan enligt normalt förfarande Genomförande Organisatoriska frågor Verkan på befintliga detaljplaner Fastighetsrättsliga frågor Ekonomiska frågor Tekniska frågor Genomförandetid... 16

4 Sida 4 (16) Inledning Handlingar Planhandlingar Planförslaget består av en plankarta med bestämmelser. Där höjder förekommer redovisas dessa i höjdsystemet RH Till planen hör denna planbeskrivning. Medverkande Planprojektledare: stadsbyggnadskontoret: Torbjörn Johansson Plankonsulter: Eva Strömbäck och Filippa Andersson, WSP Stadsutveckling. Projektledare exploateringskontoret: Joakim Norell Lantmätare, lantmäterimyndigheten: Sara Engström Askelin SISAB: Susanne Christensson Cedervall arkitekter: Carin Öman Planens syfte och huvuddrag Planens syfte är att möjliggöra inrättandet av ett LSS-boende för ungdomar med sex lägenheter i en nedlagd förskola. LSS-lagen är lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Plandata Läge, areal, markägoförhållanden Planområdet berör fastigheten Tönsberg 4 som är beläget relativt centralt i Husby. Området avgränsas i öst och väst av bostäder, i söder av en bollplan och i norr av ett grönområde. Planområdet är ca 1,3 ha och all mark ägs av Stockholm stad. Tomrättshavare är Skolfastigheter i Stockholm (SISAB). Flygbild över fastigheten Tönsberg 4 med den ungefärliga planavgränsningen markerat med röd streckad linje. Byggnaden för det nya LSS-boendet markerad med gul ring.

5 Sida 5 (16) Tidigare ställningstaganden Översiktsplan Den mark som omfattas av detaljplanen ligger inom område, som enligt stadens översiktsplan, Promenadstaden, utgör tät stadsbebyggelse. Där ingår bl.a att beakta lokala behov samt att dessa främst sker i goda kollektivtrafiklägen. Förslaget till förändring är i linje med översiktsplanens intentioner. Detaljplan Fastigheten Tönsberg 4 är enligt gällande stadsplan Pl 7425, fastställd 1974, avsedd för barnstugeändamål. Kommunala beslut i övrigt Ett start-pm godkändes av Stadsbyggnadsnämnden i februari Markanvisning Beslut om markanvisning för LSS-boendet togs i exploateringsnämnden 23 maj Förutsättningar Natur Mark och vegetation Planområdet utgörs av hårdgjord yta och en barrskogspark. Naturvärden Ett habitatnätverk för barrskogsfåglar sträcker sig över fastigheten och intilliggande parkmark. Illustrationskarta: Habitatnätverk för barrskogsfåglar

6 Sida 6 (16) Rekreation och friluftsliv Av plantekniska skäl ingår ett parkområde i planen. I parken kan man spela fotboll och basket. Det finns även en lekplats och en grillplats. Geotekniska förhållanden Markförhållanden Marken inom planområdet består huvudsakligen av berg i dagen. Hydrologiska förhållanden Miljökvalitetsnormer för vatten och dagvatten Dagvattnet från området går till Edsviken som är en ytvattenförekomst (SE ). Enligt VISS september 2014 har Edsviken otillfredsställande ekologisk status och ej god kemisk status. Miljökvalitetsnormer som ska uppnås för övergångsvattnet är god ekologisk potential 2021 och god kemisk ytvattenstatus Dagvatten Dagvattnet rinner idag till befintliga dagvattenbrunnar som avleds till en dagvattenledning. Hårdgjorda ytor på gården avleds ut i intilliggande grönytor. Vatten från avloppsledningar renas vid Bromma reningsverk för att sedan släppas ut i via bergtunnel till Saltsjön. Markutnyttjande Ledningar för vatten, dagvatten, spillvatten, fjärrvärme, el, tele samt rörsystem för sopsug finns inom planområdet. Stads- och landskapsbild Husby ligger på norra Järvafältet där utbyggnaden skedde mellan 1972 och Centrumanläggningen var färdig vid årsskiftet 1975/76 och tunnelbanan kunde invigas Bebyggelsen i Husby ligger på en höjdplatå med svaga sluttningar i alla väderstreck. Den stora matargatan Norgegatan löper som ett djupt dike rakt genom stadsdelen.

7 Sida 7 (16) Flygfoto: De låga förskolorna i bildens centrala del. På detta sätt delas stadsdelen in i två relativt lika stora delar. Även om naturen på sina ställen tar sig in bland bostadshusen så är det framförallt utmed Järvafältet respektive mot Hanstavägen som större skogspartier finns. Speciellt för Husby var att man ville ta till vara den positiva kontrasten mellan stad och land, natur och byggnader. Genom att man inte tillät byggmaskiner att komma utanför yttersta husfasad når tallskogen på sina ställen ända fram till husknuten. Bebyggelsen i Husby utgörs till största delen av lamellhus i 5-6 våningar. Befintlig bebyggelse På fastigheten står två byggnader i ett öst-västligt parkstråk som sträcker sig från till Hanstavägen till Norgegatan. Den nordöstra byggnaden används i dag som förskola. Den för LSS-boende aktuella byggnaden står idag tom. Foto: Den för LLS-boende aktuella byggnaden. Förskolan skymtar till höger.

8 Sida 8 (16) Kulturhistoriskt värdefull miljö Bebyggelse Fastigheten har enligt stadsmuseet en gul kulturhistorisk klassificering med en bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde. Den aktuella byggnaden är en av de så kallade kvartersgårdar som Abramsson Arkitektkontor AB ritade för norra Järvafältet. Kvartersgårdarna innehöll parklek, fritidshem och klubbhem. Offentlig service och kommersiell service Husby centrum ligger i anslutning till tunnelbanan med god tillgång till olika sorters service. Det finns såväl offentlig service i form av vårdcentral och bibliotek samt kommersiell service med dagligvaruhandel, butiker och restauranger. Gator och trafik Gator Angöring till fastigheten sker från Nidarosgatan via en mindre platsbildning. Gång- och cykeltrafik Runt om och genom planområdet går viktiga gång- och cykelstråk. Kollektivtrafik Planområdet ligger i ett bra kollektivtrafiksläge med mindre än 200 meter till tunnelbana. Störningar och risker Luft, lukt Miljökvalitetsnormen för luft klaras för planområdet. Halten av partiklar (PM10) är (dygnsvärde) att jämföra med miljökvalitetsnormen 50 µg/m 3. Halten av kvävedioxid är (dygnsvärde) att jämföra med miljökvalitetsnormen 60 µg/m 3. Buller Trafikbullernivåerna är låga i planområdet och ligger mellan dba ekvivalent nivå.

9 Sida 9 (16) Planförslag Planförslaget innebär att planbestämmelsen barnstugeändamål för en av de befintliga byggnaderna ändras till boende, gruppboende. LSS-lagen är lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Mindre områden av det som idag är parkmark övergår till kvartersmark för angöring och utvidgad tomtyta. Den befintliga förskola blir kvar. I förslaget ingår att fastigheten Tönsberg 4 delas och en ny fastighet bildas för LSS-boendet. Bebyggelse Den tomställda byggnaden byggs om till sex lägenheter om ca 50 kvm med tillhörande gemensamma utrymmen och personalutrymmen. Den nuvarande byggnadens storlek på ca 620 kvm påverkas inte. Däremot föreslås en ombyggnad av det befintliga platta taket till sadeltak. Detta för att förhindra fuktskador. Illustration: Fasader och nytt sadeltak.

10 Sida 10 (16) Situationsplan Angöring, parkering I nordväst går ett parkstråk med en gång- och cykelväg. En mindre del av gång- och cykelvägen övergår till kvartersmark för angöring till LSS-boendet. För verksamheten redovisas tre parkeringsplatser, varav en handikappsplats. Avfallshantering I östra Akalla finns en central sopsugsanläggning som även betjänar Husby, den ägs och drivs av en lokal samfällighet. Från bägge stadsdelarnas flerbostadshus, skolor, daghem, tunnelbanestationer m m. sugs sopor och avfall med hjälp av högtrycksfläktar via grova rör till anläggningen, där avfallet komprimeras. Anslutning till den befintliga förskolans sopsugssystem utreds. Ifall anslutning till sopsugsanläggningen inte är möjlig kan hämtning av hushållssopor ske från vändplatsen på Nidarosgatan. Förråd för kärl placeras vid platsbildningen. Hämtning kan ske

11 Sida 11 (16) inom 27 m och lämning för verksamheten inom 35 m. Avsteg görs från stadens rekommendationer, (bör vara max 10 m, både för hämtning och lämning av kärlsopor). Vid placering närmare entrén ökas avståndet till vändzonen och risken för att sopbilen då kör in på parkvägen anses öka. Stockholm Vattens renhållningsavdelning rekommenderar därför sopsugslösning eller förråd så nära platsbildningen som möjligt. För LSS-boendet är tanken att källsortering av grovsopor sker inomhus alternativt i utvändigt förråd och lämnas på återvinningscentral/insamlingsplats. Tillgänglighet Inom 10 meter från huvudentré finns handikapparkering, parkering för verksamheten och angöring för färdtjänst. Ambulans och räddningstjänst förutsätts även kunna köra på befintligt parkvägsnät. Alla entréer görs tillgängliga med ramper för rullstolsburna. Gång- och cykelstråket nordväst om fastigheten får en lutning på 5%. Teknisk försörjning Ledningar för vatten, dagvatten, spillvatten, fjärrvärme, el, tele samt rörsystem för sopsug finns inom planområdet. Räddningstjänst Planerad användning samt byggnadens placering utgör inget problem för räddningsinsatser. Park Det befintliga parkområdet sydväst om den nedlagda förskolan minskas med sammanlagt ca 524 kvm. Ytan är idag hårdgjord och den tillförs området för LSS-boendet. Ca 104 kvm av en gång- och cykelväg nordöst om fastigheten överförs till kvartersmark för angöring. I övrigt medför detaljplanen inga förändringar för parken. Den minskning av de hårdgjorda parkytorna som föreslås får anses rimliga då en större uteyta för LSS-boendet kan tillskapas och angöring till fastigheten inte behöver ske över parkmark utan kan ske på kvartersmark. Förskola Den befintliga förskolan i den nordöstra delen av fastigheten behålls. Den reglering av användning, byggrätt, tomtens utformning m m som redovisas för denna del av fastigheten i

12 Sida 12 (16) stadsplan Pl 7425 behålls men ändras för att bättre överensstämma med befintliga förhållanden och dagens planbestämmelser. Konsekvenser Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i PBL(2010) 4 kap 34 eller MB 6 kap 11 att en miljöbedömning behöver göras. Planförslaget överensstämmer med gällande översiktplan. Planförslaget bedöms inte strida mot några andra kommunala eller nationella riktlinjer, lagar eller förordningar. Planförslaget berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skyddsstatus. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa. Underlag till bedömningen har lämnats av miljöförvaltningen, stadsmuseum och brandförsvaret. De miljöfrågor som har betydelse för projektet har studerats under planarbetet och redovisas nedan. Miljökvalitetsnormer för vatten Dagvattnet från området går till Edsviken som är en ytvattenförekomst (SE ). Enligt VISS september 2014 har Edsviken otillfredsställande ekologisk status och ej god kemisk status. Miljökvalitetsnormer som ska uppnås för övergångsvattnet är god ekologisk potential 2021 och god kemisk ytvattenstatus Planförslaget bedöms inte påverka miljökvalitetsnormerna för Edsvikens ytvattenförekomsten. Inga särskilda åtgärder planeras då LSS-boendet inte medför större förändringar och biltrafiken till och från fastigheten är mycket ringa. Dagvattnet avleds via befintliga dagvattenbrunnar till dagvattenledningen. Eventuellt behöver en dagvattenbrunn kompletteras på angöringsytan. Hårdgjorda ytor med ringa trafik/besökstrafik och färdtjänst ökas med 290 kvm. Samtidigt skapas grönytor och träd/buskplanteringar på gården med 200 kvm. I och med att gården görs om och blir grön med lokal dagvattenhantering ökas inte arean hårdgjordyta som avvattnas

13 Sida 13 (16) mot ledningsnätet. Takvattnet avleds till befintlig dagvattenledning. Vattnet från dag- och spillvattenledningarna renas vid Bromma reningsverk för att sedan släppas ut via bergtunnel till Saltsjön. Byggherren får inte genom val av byggnadsmaterial förorena dagvattnet med tungmetaller eller andra miljögifter. Landskapsbild/ stadsbild Förslaget medför ingen förändring. Barrskogsbältet med habitatnätverk för barrskogsfåglar påverkas ej. Kulturhistoriskt värdefull miljö Byggnadens träfasader och gula färg behålls. Byggnadens platta tak byggs om till sadeltak för att minska risken för fuktskador. Störningar och risker Förslaget medför ingen ändring i rådande förhållanden. Barnkonsekvenser Byggnaden kommer inte längre att nyttjas som förskola. Däremot tillskapas ett välbehövligt boende för ungdomar med särskilda behov. Den befintliga förskolans verksamhet och behov förväntas inte påverkas i någon större omfattning. Preliminär tidplan enligt normalt förfarande Plansamråd 12 dec feb 2015 Granskning 2 kv Antagande 2 kv Genomförande Organisatoriska frågor Ansvarsfördelning Stadsbyggnadskontoret ansvarar för upprättandet av detaljplan samt myndighetsutövning vid bygglov och bygganmälan. Lantmäterimyndigheten ansvarar för erforderliga fastighetsbildnings- och fastighetsregleringsåtgärder, på SISAB:s initiativ och bekostnad. Exploateringskontoret ansvarar för träffande av erforderliga avtal och överenskommelser. Staden ansvarar för anläggande inom allmän platsmark. Trafikkontoret och stadsdelsförvaltningen ansvarar för drift och underhåll av allmän platsmark.

14 Sida 14 (16) Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) ansvarar för uppförande, drift och skötsel av erforderliga anläggningar inom kvartersmark. Huvudmannaskap Huvudman för allmänna platser är staden genom dess trafik- och renhållningsnämnd. Avtal Befintligt tomträttsavtal för Tönsberg 4 ska inskränkas till att avse endast den del som återstår av Tönsberg efter avstyckningen beskriven nedan. Avtalet ska skrivas in i fastighetsregistret. Staden kommer att upprätta en överenskommelse med SISAB som reglerar frågor om ekonomi och genomförandet av projektet. Verkan på befintliga detaljplaner Planförslaget innebär att befintlig stadsplan Pl 7425, fastställd 1974 helt upphör att gälla inom planområdet. Fastighetsrättsliga frågor Fastigheter och ägoförhållanden Planen berör fastigheten Tönsberg 4 vilken är upplåten med tomträtt till SISAB samt del av fastigheten Akalla 4:1 som ägs av staden. Planområdet är ca 1,3 ha. Användning av mark Detaljplanen redovisar avgränsningar mellan användningar inom kvartersmark och allmän plats. Fastighetsbildning Figur 1, 2 och 3 på kartskiss nedan ska genom avstyckning från Tönsberg 4 och fastighetsreglering från Akalla 4:1 bilda en ny fastighet (det som är redovisat som kvartersmark för LSS-boende mm). För att avstyckningen ska kunna genomföras måste befintligt tomträttsavtal för Tönsberg 4 inskränkas, se under avtal ovan. Genomförd fastighetsbildning (fastighetsreglering och avstyckning) är en förutsättning för bygglov. Ansökan om avstyckning och fastighetsreglering görs av Stockholm Stad (lagfaren ägare) och SISAB (tomträttshavare) gemensamt och bekostas av SISAB. Den nybildade fastigheten kommer också att upplåtas med tomträtt.

15 Sida 15 (16) Kartillustration: Redovisning av markytor. Gemensamhetsanläggning I närområdet finns en gemensamhetsanläggning för ett sopsugsystem (Helsingfors ga:1). Tönsberg 4 är ansluten till gemensamhetsanläggningen och den nybildade fastigheten ska eventuellt ansluta sig till gemensamhetsanläggningen. Anslutning till gemensamhetanläggningen sker i en lantmäteriförrättning, förslagsvis samtidigt som avstyckningen görs. Det enklaste sättet att ansluta är att en överenskommelse om inträde i gemensamhetsanläggning upprättas mellan samfällighetsföreningen och fastighetsägaren/tomträttshavaren där de kommer överens om ett lämpligt andelstal mm. Överenskommelsen inges sedan till lantmäterimyndigheten för beslut. Servitut och ledningsrätter Allmänhetens rätt att nyttja kvartersmarken för gång och cykel säkras genom x-bestämmelse i planen. X-bestämmelserna bör genomföras med upplåtelse av servitut till förmån för en av staden ägd fastighet. Ansökan om att bilda servitut bör göras av staden i samband med ovanstående beskriven avstyckning. Inom planområdet finns underjordiska ledningar för vatten, dagvatten, spillvatten, fjärrvärme, el, tele samt rörsystem för sopsug. De ledningar som finns inom u-område på plankartan bör säkras med ledningsrätt. Ledningshavaren ansöker om ledningsrätt hos lantmäterimyndigheten. Det är lämpligt att detta görs samtidigt som ovanstående beskriven avstyckning.

16 Sida 16 (16) Tönsberg 4 är belastat av ett avtalsservitut till förmån för Floden 1 (Fortum distribution AB) avseende väg och elledningar. Servitut kommer efter blivande avstyckning att belasta den nya fastigheten. Ekonomiska frågor Förrättningskostnader betalas av SISAB. Eventuell flytt av ledningar eller anläggningar bekostas av Staden. Anslutningsavgifter bekostas av planbeställaren. Tekniska frågor Ingen förändring väntas för anslutning till befintliga ledningar vatten, dagvatten, spillvatten, fjärrvärme, el, tele. En ny dagvattenbrunn kan eventuellt komma att ordnas på angöringoch parkeringsytan till den nya fastigheten. Anslutning till befintlig sopsugsanläggning utreds och kan bli aktuellt i framtiden Genomförandetid Planens genomförandetid upphör fem år efter att planen vunnit laga kraft. Monika Joelsson planchef Torbjörn Johansson handläggare

Lagakraft

Lagakraft Stadsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING Planavdelningen Dnr 2013-19078 Torbjörn Johansson 2015-05-26 Telefon 08-508 27 352 Sida 1 (16) Lagakraft 2015-10-15 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Tönsberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Tönsberg 4 i stadsdelen Husby (LSS-boende, 6 st lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2014-01-08 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-11-10 Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-01-10 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-31 Tfn +46 08-508 27 340 1(6) Laga kraft: 2014-07-15 Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson 2014-02-06 Tfn 08-508 27 352 1(7) LAGA KRAFT: 2014-04-11 Planbeskrivning Detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2013-02790 Planområdets

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Tony Andersson 2018-04-03 Telefon 08-508 27 318 Sida 1 (6) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kvarteret Roslagsbanan i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANBESKRIVNING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-02-07 Tfn +46 08-508 27 340 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för Baslinjen 15 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp 2013-10965 Box

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström 2012-11-29 Tfn 08-508 27 130 1(9) Laga kraft: 2013-03-15 Planbeskrivning Detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad, Dp 2011-20521

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av Aspudden 2:1 invid Kv Flyttfågeln i stadsdelen Aspudden, S-Dp 2014-02336

Planbeskrivning Detaljplan för del av Aspudden 2:1 invid Kv Flyttfågeln i stadsdelen Aspudden, S-Dp 2014-02336 STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson 2014-11-18 Tfn 08-508 27 318 1(11) Planbeskrivning Detaljplan för del av Aspudden 2:1 invid Kv Flyttfågeln i stadsdelen Aspudden, S-Dp 2014-02336 Planområdet

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-05-09 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Max Goldstein Tfn (4)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Max Goldstein Tfn (4) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-15437 Max Goldstein 2016-06-07 Tfn 08-508 27 578 1(4) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Hornsbruksgatan mm (Södermalm 3:21 mm) i stadsdelen Södermalm,

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANAVDELNINGEN DNR Daniel Andersson Tfn (5)

UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANAVDELNINGEN DNR Daniel Andersson Tfn (5) STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANAVDELNINGEN Daniel Andersson 2014-01-31 Tfn 08-508 27 337 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av Ulvsunda 1:1 m fl vid Västerled i stadsdelarna

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-12 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 Ewa Wåhlin 2013-09-17 Tfn 08-508 28 233 1(6) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 mfl i stadsdelarna Midsommarkransen,

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-06-27 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga, S-Dp 2013-18514 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Samrådshandling 2015-06-23 Sida 1 (10) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Godståget 1 i stadsdelen Östberga,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

Laga kraft

Laga kraft STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Ann-Sofi Rundquist 2014-03-08 Tfn 08-508 27 300 REV 2014-06-16 1(6) Laga kraft 2016-01-29 Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2 vid Sockenvägen i stadsdelen Gamla Enskede, S-Dp 2012-15331

Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2 vid Sockenvägen i stadsdelen Gamla Enskede, S-Dp 2012-15331 STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2012-15331 Suzanna Tsygankova 2013-08-26 Tfn 08-508 275 68 1(14) Laga kraft 2013-11-20 Planbeskrivning Detaljplan för Enskede-Terrassen, del av Gamla Enskede 1:2

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Hässjan 1 m m S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Hässjan 1 m m S-Dp Stadsbyggnadskontoret Samrådshandling Planavdelningen Maria Borup 2015-05-06 Telefon 08-508 27 353 Sida 1 (14) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Hässjan 1 m m S-Dp 2014-04374 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 m m i stadsdelen Tensta, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 m m i stadsdelen Tensta, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2013-04722 Torbjörn Johansson 2014-05-12 Tfn 08-508 273 52 1(11) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 m m i stadsdelen Tensta,

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende)

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-02-15 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-50827130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-04 Tfn 08-508 27 251 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Åkersenapen 15 i stadsdelen Hässelby Villastad, S-Dp 2013-14032

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Barnhusväderkvarnen 21 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Barnhusväderkvarnen 21 i stadsdelen Vasastaden, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Martin Schröder 2017-06-13 Telefon +46 (0)8-508 26 628 Sida 1 (12) Laga kraft 2017-10-27 Planbeskrivning Detaljplan för Barnhusväderkvarnen 21

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson 2014-04-22 Tfn 08-50827352 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp 2013-04452 Planområdets läge i blått, planområdet omfattar

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova 2013-08-22 Tfn 08-508 27 568 1(11) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp 2013-05339 Planområde

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Storkvarnen 4 och 5 m fl i stadsdelen Rinkeby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Storkvarnen 4 och 5 m fl i stadsdelen Rinkeby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET REV. BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-04-23 REV 2013-05-16 Tfn 08-508 272 51 1(8) Laga kraft 2013-07-17 Planbeskrivning Detaljplan för Storkvarnen 4 och 5 m fl

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova 2014-01-07 Tfn 08-508 27 568 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista, S-Dp 2013-05339 Planområde Lidarände

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-03 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 275 32 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av förskola

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9]

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9] 1 [9] Sbf/2016: 381 Planbeskrivning Detaljplan för kidet 3, plan nr. 10-54 Granskningshandling SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Kontaktcenter 08-530

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-02-21 Tfn 08-508 27 251 1(10) Laga kraft: 2014-05-31 Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp 2002-11171-54 för fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-04-21 Handläggare Sofia Eriksson Telefon 08-508 27 360 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp

Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Helena Wessberg 2018-04-19 Telefon 08-508 27 331 Sida 1 (11) Planbeskrivning Upphävande av del av pl 5222 inom Älvsjö 1:1 i stadsdelen Rågsved, S-Dp 2018-04517 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Stolpkvarnen m m i stadsdelen Rinkeby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Stolpkvarnen m m i stadsdelen Rinkeby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson 2014-09-10 REV 2014-10-10 Tfn 08-508 27 318 1(9) Laga kraft 2014-12-05 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Stolpkvarnen m m i stadsdelen Rinkeby,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Sofia Eriksson 2015-01-21 Tfn 08-508 27 360 1(14) Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp 2014-09783 Box 8314,

Läs mer

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-07-11 Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-07-11 diarienummer 2012-01169 Dp 5374 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SÄDESÄRLAN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planen är att bestämmelsen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen Kista, TS-Dp

Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen Kista, TS-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 SAMRÅDSHANDLING 2013-05-30 1(10) Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp 2006-11915 för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014-04894 Sida 1 (7) 2014-07-31 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN BETÄNKETIDSHANDLING Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 2014-04-10 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Rosenhöljan 19 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-17584-54

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för del av Sundbyberg 2:26, Lingonskogen, Rissneleden i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av Sundbyberg 2:26, Lingonskogen, Rissneleden i Sundbybergs stad STADSLEDNINGSKONTORET 2015-11-20 Gustav Björeman DNR 82/2010-214 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för del av Sundbyberg 2:26, Lingonskogen, Rissneleden i Sundbybergs stad Allmänt

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret

PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING 0181K-P1655A Dnr 2013-01187-214 Detaljplan för Sidensvansen 6 inom Bårsta i Södertälje Upprättad 2013-10-25 Laga kraft 2014-04-22 LAGA KRAFTHANDLING Handlingar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer