ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Barn- och skolnämnden Plats och tid Beslutande Barn- och utbildningskontoret Estunavägen 14, Norrtälje, kl Enligt förteckning nedan Övriga deltagande Anne Josefsson, sekreterare Utses justera Olle Jansson (S) Justeringens Barn- och utbildningskontoret plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer 1-12 Anne Josefsson Ordförande... Ann S Pihlgren (M) Justerande... Olle Jansson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och skolnämnden Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningskontoret Estunavägen 14, Norrtälje Underskrift...

2 Barn- och skolnämnden NÄRVAROLISTA NAMN PARTI NÄRVARO TID VOTERING LEDAMÖTER Ann S Pihlgren M x Nils Matsson M x Bino Drummond M x Patrik Dahl C x Britt-Marie Åhman C x Margareta Säterli FP x Ann Lewerentz KD x Olle Jansson S x Marita Jeansson S x Jan Sjöblom S x Leif Glavstedt V x ERSÄTTARE Ja Nej Ja Nej Sören Forslund M x Anders Björkman M x Inger Nordqvist M x Ove Eriksson M x Linda Sundberg C x Liv Westermark C x Mikael Öst FP x Raija Lundgren S x Tjänstgörande 1-12 Veronica Hartwig S x Emil Persson S x Kerstin Sjölund S x Närvaro totalt N F Votering totalt Ja Nej Avstår

3 Barn- och skolnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Anmälan av övriga ärenden och godkännande av dagordningen 2 Val av justerare och tid för justering 3 Rapport från förvaltningen 4 Månadsrapport för barn- och skolnämnden 5 Verksamhetsplan 2009 för barn- och skolnämnden 6 Barn- och skolnämndens interna kontrollplan av ekonomi och verksamhet för 2008/ Byte av enhetsnamn och tillhörighet - den framtida skolorganisationen, Länna, Riala, Frötuna och Köpmanholms skolor 8 Auktorisation - Ändring av ordalydelse från auktorisation till tillstånd 9 Häverö resursskola, förslag till ny organisation 10 Rapport från arbetsutskottet, presidiet och ordförande 11 Anmälan av delegationsbeslut 12 Anmälan av delgivningar

4 Barn- och skolnämnden Bsn 1 Anmälan av övriga ärenden och godkännande av dagordningen Beslut Barn- och skolnämnden beslutar efter komplettering med övriga ärenden enligt nedan godkänna dagordningen. a) Rapport om Flygskolan b) Rapport om skolvalet Se punkten Rapport från förvaltningen.

5 Barn- och skolnämnden Bsn 2 Val av justerare och tid för justering Beslut Barn- och skolnämnden beslutar utse Olle Jansson (s) tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll, justeringen sker på barn- och utbildningskontoret tisdagen den 3 februari 2009.

6 Barn- och skolnämnden Bsn 3 Rapport från förvaltningen Lokalförsörjningsplan Dagens sammanträde inleds med ledningskontorets lokalcontroller Lena Boman redogör för kommunens lokalförsörjningsplan för förskolan. Planen tas fram dels på femårsbasis, dels med en långsiktigare planering. Planen grundar sig bland annat på befolkningsprognoser från planeringskontoret, samt antal inskrivna barn och elever. Liknande planer håller på tas fram också för grundskolan och för gymnasiet/vuxenutbildningen. Skolverkets lägesbedömning 2008 Förvaltningschefen redogör för Skolverkets lägesbedömning 2008 som riktar sig till kommuner, andra skolhuvudmän och verksamheter. Redovisningen grundar sig till stor del på den uppföljning, utvärdering och utbildningsinspektion som Skolverket genomfört under året. Skriftens syfte är lyfta fram vad skolhuvudmännen och rektorerna bör arbeta med för förbättra sin verksamhet och vilket stöd Skolverket kan erbjuda i det arbetet. Varje år redovisar Skolverket en samlad bedömning av förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning på både nationell och lokal nivå. Skriften finns tillgänglig på Skolverkets hemsida. Förvaltningens pågående arbete med det systematiska kvalitetsarbetet, olika webbaserade system för barnomsorg, skolval, betygssättning och uppföljningar, samt projekten för utveckla de yngre elevernas kunskaper i matematik och läsa-skriva, visar vi gjort satsningar just inom områden som Skolverket föreslår. Ledningsstöd vid Kvisthamraskolan och Lommarskolan Internkonsult Hans Fröman kommer under vårterminen 2009 förlägga en del av sin arbetstid som ledningsstöd på Kvisthamraskolan och Lommarskolan med anledning av flytten från Flygskolan.

7 Barn- och skolnämnden Bsn 3 forts Rapport om Flygskolan Två olika skrivelser har gått ut till föräldrar och vårdnadshavare med barn på Flygskolan med erbjudande om flytt till Lommarskolan respektive Kvisthamraskolan. Hänvisning ges till var man kan få mer information. Eleverna har en garanterad plats på respektive enhet. Eleverna har även möjlighet välja på nytt under det ordinarie skolvalet. Väljer de andra alternativ inordnas de bland andra sökande. Förvaltningens personalsekreterare besökte enheten dagen efter beslutet om nedläggning och informerade om hur personalen på Flygskolan kan bli berörd. I början av vårterminen deltog förvaltningschefen och personalsekreteraren i ett personalmöte och besvarade frågor om den fortsa processen. Vid mötet informerade personalrepresentanter om intresse för eventuellt överföra verksamheten till en av Norrtäljes friskolor. Skolvalet Skolvalet ska i huvudsak ske via webb och gäller för både kommunala och fristående skolor. Valet är obligatoriskt för barn och elever som ska börja i förskoleklass och år 7, samt vid önskemål om skolbyte. Utöver detta kan skolbyte ske då man byter bostadsort, eller efter beslut i elevvårdskonferens för elever som av olika skäl bedöms ha särskilda behov. Varje familj har dessutom möjlighet välja om inför en ny termin. Skolvalsperioden i Norrtälje kommun för 2009 pågår under perioden 26 januari- 13 februari. Alla skolor finns presenterade på webben. För enheter som har särskilda profiler/inriktningar finns information läsa på respektive skolas hemsida. Skolriksdagen mars 2009 Den kommunala skolriksdagen äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 24 och 25 mars 2009.

8 Barn- och skolnämnden Bsn 3 forts Uppföljning av BUS-arbetet 2008 Kommunförbundet Stockholms Län och Stockholms läns landsting fastställde 2001 BUS-policyn - gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och ungdomar som behöver särskilt stöd. KSL har nu översänt en uppföljningsrapport för BUS-arbetet Resultatet visar BUS-arbetet har kommit olika långt i olika kommuner och stadsdelar. Länets kommuner och landstingsverksamheter rekommenderas inte förlänga BUS-policyn, men fortsätta arbeta i dess anda och bevara etablerade strukturer. Det anses viktigt samverkan mellan parterna fortsätter. Norrtälje kommuns styrgrupp för BUS fortsätter sitt samarbete kring gråzonsbarnen som tidigare. Upphandling av musikskoleverksamheten Barn- och skolnämnden beslutade den 17 juni 2008 under det kommande läsåret genomföra upphandling motsvarande den musikskoleverksamhet som Kulturskolan i Rimbo idag bedriver. Upphandlingsärendet återkommer för nämndens godkännande av förfrågningsunderlaget. Arbetsutskottet kommer som arbetsgrupp föra en principdiskussion om vilka kriterierna för upphandling skall vara.

9 Barn- och skolnämnden Bsn 4 Månadsrapport för barn- och skolnämnden Beslut Barn- och skolnämnden beslutar tacka för rapporten och för ett mycket fint genomfört arbete Beslutande sammanträde Förvaltningschefen informerar faktureringssystemet har stängts. Noteringen för bokslut 2008 är barn- och skolnämnden har lyckats få sin budget i balans! Vid nämndens sammanträde den 17 februari kommer en detaljerad rapport lämnas om bokslut 2008.

10 Barn- och skolnämnden Bsn 5 Verksamhetsplan 2009 för barn- och skolnämnden Beslut Barn- och skolnämnden beslutar anta verksamhetsplan 2009 enligt föreliggande skrivelse. Protokollsanteckning Socialdemokraternas ledamöter och Vänsterpartiets tjänstgörande ersättare önskar följande anteckning i protokollet: Vi ifrån oppositionen har under en lång följd av år varit kritiska till de verksamhetsplaner som nämnden antagit. I verksamhetsplanen för 2009 riktas fokus på lärande och kunskapsutveckling, vilket vi tycker är glädjande. Det är också positivt de diskussioner som förts vid planens framtagande till stora delar tagit upp en del frågor som vi ifrån oppositionen drivit en längre tid. De frågorna är bland annat: - Att verksamhetsplanen inte längre fokuserar på organisation och lokaler - Att hänsyn tas till socioekonomiska faktorer när fördelning av resurser genomförs - Att ledningsresursen ligger centralt - Att årskurs 6 skall finnas kvar på småskolorna - Att lokalerna ligger utanför skolpengen - Att fritidshemsverksamheten prioriteras upp - Att det satsas på läsutveckling och läsförståelse i de lägre årskurserna Vi är dock fortfarande frågande till en del målformuleringar och vi efterlyser en del konkreta aktiviteter för uppnå uppsa mål, något vi kommer fortsätta driva inför verksamhetsplan I samband med det vill vi ge ett uppdrag till förvaltningen föreslå aktiviteter för bidra till kommunens mål vad gäller raktiv arbetsgivare och minskade sjuktal. Vi vill också under avsnittet ekonomi deklarera vi har en annan budgetram än majoriteten. Vår budgetram för 2009 är 12,5 miljoner högre än majoritetens och landar på kronor.

11 Barn- och skolnämnden Bsn 5 forts Underlag för beslut Verksamhetsplan 2009 daterad (arbetsmaterialets datum ) Bakgrund Nuläge - framtid Skolan fortsätter vara i fokus - både nationellt och inom Norrtälje kommun. Det handlar mycket om brister i resultat och måluppfyllelse och om ett stort antal framtida förändringar för utveckla skolan. En rapport som tagits fram av en konsult på McKinsey&Co om vad som karaktäriserar framgångsrika utbildningssystem internationellt har fått stor uppmärksamhet. Slutsatserna kan sammanfas i några korta punkter, som inte är så överraskande. Det handlar om lärarna om deras utbildning är eftertraktad och svår komma in på och den håller hög kvalitet. Den följs sedan upp av bra introduktion och bra forts kompetensutveckling. Till det kommer rätt insatser för varje elev. Nationellt Nationellt pågår fler statliga utredningar om skolan än någonsin tidigare. Under 2009 kommer ett antal av dem resultera i propositioner, som sedan kommer påverka hela skolans arbete från 2010/2011 och framöver. Som exempel kan nämnas en ny skollag och ett kommande nytt betygssystem. Förskolan har kommit i fokus i flera olika avseenden. Det som särskilt betonas är en tydlig satsning på förskolans pedagogiska uppdrag och på förskollärarnas ansvar för barnens kunskapsutveckling. Det pedagogiska uppdraget ligger särskilt inom läs- och skrivutvecklingen samt inom matematikutvecklingen. Dessutom omfar uppdraget se närmare på den pedagogiska dokumentationen. Regeringen har gett Skolverket ett uppdrag se över läroplanen i dessa avseenden. Detta uppdrag kommer redovisas redan under Den tydlighet i ansvaret för förskollärarna som utgör en del av läroplansöversynen kommer också följas av ett förskollärarlyft.

12 Barn- och skolnämnden Bsn 5 forts Under 2009 kommer dessutom barnomsorgspeng och allmän förskola från tre års ålder införas. Aktuella nationella satsningar inom grundskolan gäller såväl ny lärarutbildning som ny rektorsutbildning. Till börja med fortsätter Lärarlyftet under Den nya rektorsutbildningen skulle ha startats i slutet av 2008, men ett överklagande av upphandlingen ledde till det idag är oklart när den kommer igång. Sannolikt blir det under första halvåret Ett starkt fokus riktas också på uppföljning, utvärdering och information. Skolinspektionen, som får fördubblade resurser, kommer inrikta sig mer på hur kunskapsresultaten utvecklas. Man betonar också den nya inspektionen inte kommer stanna utanför klassrummen. De nya målen i årskurs 3 kommer troligen följas av en översyn av målen för år 9 och med tiden också mål i årskurs 6 kopplat till en satsning på fler nationella prov. De skriftliga omdömena kommer på sikt följas av betyg för elever i årskurs 6. Kommunalt För kommunen gäller media under hösten 2008 har redovisat ett antal nationella undersökningar där skolan i Norrtälje hamnat långt ner på listan bland landets alla kommuner. Undersökningarna har byggt på olika underlag; allt från meritvärde i år 9 och andelen behöriga för söka gymnasieskolan, till lärarlöner och lärartäthet. För följa det som händer och sker i omvärlden och för reflektera kring vilken betydelse detta har för elevernas lärprocesser och kunskapstillväxt, har förvaltningen initierat en omvärldsanalysgrupp för dialog mellan verksamheten och politiken. Denna grupp återkopplar till och för dialog med chefsgruppen. För ge riktning åt den framtida skolverksamheten inom kommunen har under år 2008 en skolplan utvecklats i samspel mellan förvaltningsledning, chefer, politiken och de fackliga organisationerna. Planen kommer fastställas av kommunfullmäktige i början av 2009.

13 Barn- och skolnämnden Bsn 5 forts En viktig ansats i skolplanen är utbildningsverksamheten i dess helhet lärande och kunskapsutveckling måste komma i fokus på ett tydligare sätt än tidigare. Den påbörjade satsningen på läsa-skriva-räkna för eleverna i förskolan, och för eleverna i förskoleklassen till och med de tre första åren i skolan, kommer fortsätta. Nätverksarbetet fortsätter vara kärnan i projektet, med fokus på ta till vara goda exempel och framgångsfaktorer och utifrån detta utveckla metoder för förbättra lärandet och därmed också måluppfyllelsen. För varje år ska resultaten bli bättre. Politikerberedning Au 13/1 Arbetsutskottet behandlade ärendet den 13 januari 2009, 4. Beslutande sammanträde BSN 27/1 Ärendet har behandlats i förvaltningens samverkansgrupp Losam den 19 januari Ordföranden tackar nämnden för ett gott samarbete kring verksamhetsplanen och uppskar den medvetna gemensamma intentionen från nämndens sida.

14 Barn- och skolnämnden Bsn 6 Barn- och skolnämndens interna kontrollplan av ekonomi och verksamhet för 2008/2009 Beslut Barn- och skolnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag godkänna uppföljningen av 2008 års internkontrollplan; anta föreliggande internkontrollplan för 2009 där följande moment skall ingå: - kassarutiner och kontanthantering - avtalstrohet - frånvarorapportering - diarieföring av e-post Underlag för beslut Förvaltningens tjänsteutlåtande inkl plan för 2009 Bakgrund Kommunstyrelsen har beslutat samtliga nämnder i Norrtälje kommun fr o m 2003 skall upprätta en intern kontrollplan av ekonomi och verksamhet inom sitt ansvarsområde. Förvaltningens utlåtande Barn- och skolnämnden beslutade för 2008 följande områden skulle ingå i den interna kontrollplanen för året: Diarieföring E-post Utbetalning av bidrag till enskilda Inkomstuppgifter för barnomsorg Frånvarorapportering Kassarutiner/kontanthantering Uppföljningen har visat fortsa kontroller bör göras inom områdena diarieföring av E-post, frånvarorapportering samt kassarutiner och kontanthantering. Ett nytt område som är gemensamt med utbildningsnämndens internkontrollplan föreslås avtalstrohet.

15 Barn- och skolnämnden Bsn 6 forts Vad gäller området diarieföring av E-post har tidigare granskning visat det finns en dokumenterad rutinbeskrivning, men den inte fungerar enligt rutinbeskrivningen och den behöver utvecklas och kontrolleras ytterligare. Vid uppföljning av internkontrollplanen för 2007 föreslogs en utbildning för rektorerna skulle genomföras under P g a chefsbyte och omorganisation på förvaltningskontoret har denna utbildning inte genomförts under året. Området bör därför kvarstå även Granskningen av utbetalning av bidrag till enskilda visar estrutiner finns, men skriftlig rutinbeskrivning saknas. De kontroller som genomförts under året visar estrutinerna fungerar tillfredsställande. Kontrollområdet kan därför upphöra under Även rutiner kring kontanthantering saknas i dagsläget. Arbetet med ta fram skriftlig rutinbeskrivning är påbörjat, men området bör ändå kvarstå under Frånvarorapportering är ett område som funnits med i internkontrollplanen sedan Rutiner har införts under 2008 på förvaltningskontoret, men det saknas fortfarande övergripande skriftliga rutiner för frånvarorapportering på enhetsnivå. Därför föreslås området kvarstå under Vad gäller området avgifter och taxor visar uppföljningen dessa i stort sett fungerar tillfredsställande. Tidigare uppföljningar har visat kontrollerna i stort sett fungerar tillfredsställande. Möjligheten till kontroll med arbetsgivare är numera inskrivet i regler och avgifter för barnomsorg, och tillämpas i viss utsträckning. Inför 2009 föreslås således tre av ovan nämnda kontrollområden kvarstå i planen. Ytterligare ett kontrollområde föreslås inför Detta avser avtalstrohet, d v s kommunens inköps- och upphandlingspolicy efterlevs. Politikerberedning Au 13/1 Arbetsutskottet behandlade ärendet den 13 januari 2009, 5. Arbetsutskottets förslag är detsamma som förvaltningens förslag.

16 Barn- och skolnämnden Bsn 6 forts Beslutande sammanträde BSN 27/1 Ärendet har behandlats i förvaltningens samverkansgrupp Losam den 19 januari 2009.

17 Barn- och skolnämnden Bsn 7 Byte av enhetsnamn och tillhörighet - den framtida skolorganisationen, Länna, Riala, Frötuna och Köpmanholms skolor Beslut Barn- och skolnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag godkänna byte av enhetsnamn och tillhörighet enligt följande: - Bergshamraenheten ändras till Länna-Rialaenheten där Länna och Riala skolor ingår; - Frötunaenheten behåller sitt namn, och där ingår både Frötuna och Köpmanholms skolor. Underlag för beslut Förvaltningens skrivelse Anteckningar Köpmanholms enhetsråd Bakgrund Barn- och skolnämnden beslutade den 14 oktober 2008 hur grundskolorna inom Norrtälje kommun skulle organiseras till enheter. I beslutet som togs ingick Länna, Köpmanholms och Riala skolor i Bergshamraenheten, och Frötuna skola i Frötunaenheten. Berörda rektorer ansöker nu gemensamt om en ändring av enheternas namn och tillhörighet enligt följande: Bergshamraenheten ändras till Länna-Rialaenheten där Länna och Riala skolor ingår; Frötunaenheten behåller sitt namn, och där ingår Frötuna och Köpmanholms skolor. Ärendet har behandlats i respektive enhetsråd. Föräldraföreningen, enhetsrådet och personalen på Köpmanholms skola påtalar fördelarna med tillhöra Frötuna skola. Politikerberedning Au 13/1 Arbetsutskottet behandlade ärendet den 13 januari 2009, 6.

18 Barn- och skolnämnden Bsn 7 forts Beslutande sammanträde BSN 27/1 Ärendet har behandlats i förvaltningens samverkansgrupp Losam den 19 januari 2009.

19 Barn- och skolnämnden Bsn 8 Auktorisation - Ändring av ordalydelse från auktorisation till tillstånd Beslut Barn- och skolnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag i ansökningsblanketter och riktlinjerna för drift av enskild verksamhet ändra ordet Auktorisation till Tillstånd för drift av enskild verksamhet. Underlag för beslut Förvaltningens skrivelse Bakgrund Enligt Skolverket ska tillstånd ges för driva enskild verksamhet, och därmed upphör ordet auktorisation gälla i dessa sammanhang. Villkoren i tillståndsansökan har dock inte förändrats. Ordet auktorisation är ofta liktydigt med tillstånd. Vi har använt innebörden i ordet auktorisation på samma sätt som begreppet tillstånd. Det väsentliga är det inte skiljer något i innehållet från tidigare, och vi använder samma ordalydelse som övriga kommuner. Politikerberedning Au 13/1 Arbetsutskottet behandlade ärendet den 13 januari 2009, 7. Arbetsutskottets förslag är detsamma som förvaltningens förslag. Beslutande sammanträde BSN 27/1 Ärendet har behandlats i förvaltningens samverkansgrupp Losam den 19 januari 2009.

20 Barn- och skolnämnden Bsn 9 Häverö resursskola, förslag till ny organisation Beslut Barn- och skolnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag tillstyrka förslaget till ny organisation av Häverö resursskola med start höstterminen 2009 i enlighet med skrivelse daterad den 11 juni 2008; medel motsvarande 1.0 resursassistent överförs från barn- och skolnämnden till socialnämnden; om samverkansformen upphör återförs de överförda medlen till barn- och skolnämnden. Underlag för beslut Förvaltningens skrivelse Bakgrund Förvaltningschefens tjänsteutlåtande föreligger i skrivelse daterad den 16 januari Förvaltningens skrivelse daterad den 11 juni 2008, som är framtagen och undertecknad av rektor för Enheten för stöd och utveckling (ESU) Helena Walukiewicz och tf. socialchef Catarina Odenberg, redogör detaljerat för ärendet. Utvärderingarna av resursskolorna HERA och Häverö har visat samverkan med socialtjänsten varit framgångsrik och familjearbetet har bidragit till elevernas utveckling. Häverö resursskola har idag barnoch skolnämnden som huvudman. Med ett samgående med socialtjänsten kommer familjearbetet utvecklas och förstärkas. I dagsläget består personalstyrkan på Häverö resursskola av två pedagoger och tre resursassistenter. Det nya förslaget bygger på en av resursassistenterna ersätts med en familjebehandlare som anställs av socialtjänsten. Tolv elever (år 1-6) är idag antagna på skolan. I det nya förslaget reduceras antalet platser till tio. Vistelsetiden uppgår för närvarande till fyra - fem terminer.

21 Barn- och skolnämnden Bsn 9 forts I och med ett ökat och inplanerat samarbete med hemskolan bör vistelsetiden kunna begränsas till tre terminer. Med en högre genomströmning kommer fler elever få tillgång till resursskolan, samtidigt som inkluderingen tillbaka till hemskolan underlättas. Politikerberedning Au 13/1 Arbetsutskottet behandlade ärendet den 13 januari 2009, 9. Arbetsutskottets förslag är detsamma som förvaltningens förslag. Beslutande sammanträde BSN 27/1 Ärendet har behandlats i förvaltningens samverkansgrupp Losam den 19 januari 2009.

22 Barn- och skolnämnden Bsn 10 Rapport från arbetsutskottet, presidiet och ordförande Inget rapportera.

23 Barn- och skolnämnden Bsn 11 Anmälan av delegationsbeslut Beslut Barn- och skolnämnden beslutar godkänna redovisningen av delegationsbeslut nr enligt förteckning daterad Bakgrund Barn- och skolnämnden har överlåtit sin beslutanderätt till arbetsutskott, ordförande och tjänstemän enligt en av nämnden antagen delegationsordning. Dessa beslut skall redovisas till nämnden. Redovisningen innebär inte nämnden får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det nämnden fritt återkalla lämnad delegation. Beslutande sammanträde Förteckning över anmälan av delegationsbeslut föreligger i delgivningspärmen.

24 Barn- och skolnämnden Bsn 12 Anmälan av delgivningar Beslut Barn- och skolnämnden beslutar förteckningen godkänns och läggs till handlingarna. Beslutande sammanträde Förteckning daterad över delgivningar föreligger.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2009-05-19 1 Plats och tid ande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, kl 13.30-16.00 Enligt förteckning nedan Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2009-03-31 1 Plats och tid ande Stora sammanträdesrummet, Diamanten Baldersgatan 17, Norrtälje, kl 08.30-11.30 Enligt förteckning nedan Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2010-10-12 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, kl 14.00-15.00 ande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Förskolan Blåklinten, Lommarvägen 27, Norrtälje kl 13.30-16.30 Beslutande Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef Agneta Brus, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag extra sammanträde Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor Estunavägen 14, Norrtälje, kl 14.00-15.00 Ann S Pihlgren Patrik Dahl Margareta Säterli Olle Jansson Raija Lundgren Ann

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor, Norrtäljesalen Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-16.00 Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef Agneta Brus,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2012-03-26 Plats och tid Norrtäijesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-16.30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 övriga deltagande

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2011-03-21 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14.00-16.30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2012-01-30 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-17:00 ande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Åse Modin, tf. förvaltningschef

Läs mer

Utbildningsnämnden Underskrift Sekreterare... Paragrafer Anne Josefsson. Ordförande... Louise Branting (C) Justerande...

Utbildningsnämnden Underskrift Sekreterare... Paragrafer Anne Josefsson. Ordförande... Louise Branting (C) Justerande... Utbildningsnämnden 2010-10-26 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.15-14.45 Närvarande och beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Ulf Gustavsson,

Läs mer

Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl Marita Jeansson (S) Ulla Maiutchenko (M)

Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl Marita Jeansson (S) Ulla Maiutchenko (M) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare övriga deltagande Utses justera Justeringens plats och tid Underskrift

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-15.45 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Utbildningsnämnden Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13:00-13:45, 14:30-15:00

Utbildningsnämnden Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13:00-13:45, 14:30-15:00 Utbildningsnämnden 2011-08-30 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13:00-13:45, 14:30-15:00 Närvarande och beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Utbildningsnämnden Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl ,

Utbildningsnämnden Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl , Utbildningsnämnden 2011-06-21 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.15, 14.45-15.00 Närvarande och beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Barn- och skolnämndens förvaltningskontor Diamanten kl 09.00-12.00 och Norrtäljesalen, Estunavägen 14 Norrtälje, kl 13.30-15.30 Beslutande Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden, extra sammanträde 2008-10-14 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 18.00-19.00 Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Ordförande S/k^LC^.^C. Louise Branting (C) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande S/k^LC^.^C. Louise Branting (C) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE... KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-11 -27 Plats och tid ande Sammanträdes rum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 15.00-16.00 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2011-04-11 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13:00-17:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Paula Christofidi Cederqvist (FP)

Paula Christofidi Cederqvist (FP) 1(18) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-16.35 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Nils Mattsson (M) 42 Cecilia Nordström (M), tjänstgörande

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-14.30 ande Ann S Pihlgren Patrik Dahl Margareta Säterli Olle Jansson Marita Jeansson Ann

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(21) Plats och tid Grindskolan, Timotejgatan 4, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Anders Leander (S), tjg. ersättare Emelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor, Norrtäljesalen Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-15.00 Se förteckning Övriga deltagande Ulf Gustavsson, förvaltningschef Agneta Brus,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-01-09 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16:00 Åsa Wennerfors (FP), ordförande Robert Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Olle Jansson (S) Barn- och utbildningskontoret

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Olle Jansson (S) Barn- och utbildningskontoret NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Safnmanträdesdatum Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kf 14:00-16:30 Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(19) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och skolnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och skolnämnden 1(20) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.45 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Roger Pettersson (S),

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna Svensson (S), 2:e vice ordförande Ove Wallin (C) Patrik Gadler

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S) Emelie Löthgren (C) Gunnar Englund (C) Mats Wilzén (MP)

Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S) Emelie Löthgren (C) Gunnar Englund (C) Mats Wilzén (MP) 1(16) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-16.15 Beslutande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-16 Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-16 Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(19) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Roger Pettersson (S), tjänstgörande ers.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Utbildningsnämnden Underskrift Sekreterare... Paragrafer 1-10 Anne Josefsson. Ordförande... Louise Branting (C) Justerande...

Utbildningsnämnden Underskrift Sekreterare... Paragrafer 1-10 Anne Josefsson. Ordförande... Louise Branting (C) Justerande... Utbildningsnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-15.00 Närvarande och beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Ulf Gustavsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(23) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-16.20 ande Ersättare Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S) Anders Leander

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl. 14.00-15.50 Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(21) Plats och tid Sal C128, Rodengymnasiet, Baldersgatan 14, Norrtälje kl. 14.00-14.35 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) 1:e vice ordf. Sören Forslund (M) Britt-Inger Kjellberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 15.50-16.20 Louise Branting (C), ordförande Ann Lewerentz (M), 1 :e vice ordförande Sören Forslund (M) Ulrika

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (18) Tjänstgörande ersättare Inger Nordqvist (M) Anneli-Björck-Andersson (S) Conny Andersson (S)

Utbildningsnämnden (18) Tjänstgörande ersättare Inger Nordqvist (M) Anneli-Björck-Andersson (S) Conny Andersson (S) Utbildningsnämnden 2014-02-18 1 (18) Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 15.30 ande Louise Branting (C), ordf. Kristian Krassman (S) Ann Lewerentz (M)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl. 14.05-14.50 Ledamöter Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek (L) Ingrid Markström (S)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Tid 08:15 11:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid 2012 09 17 Justerade paragrafer 62 71 Sekreterare

Läs mer

Ersättare Jan Sjöblom (S) Stefan Törnqvist (C) Marie Larsén (MP) Nina Jones (M) Jörgen Jansson (M) ( 57-66) Göte Vaara (KD)

Ersättare Jan Sjöblom (S) Stefan Törnqvist (C) Marie Larsén (MP) Nina Jones (M) Jörgen Jansson (M) ( 57-66) Göte Vaara (KD) Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 10 oktober 2018 kl. 14:00-15:55 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Katrine Mattsson (S), (tj ersättare) Patrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2011-05-23 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-16.00, 16.00-17.00, 17.00-18.00 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Centralskolan, Norra skolan kl

Centralskolan, Norra skolan kl 1 (9) Plats och tid Centralskolan, Norra skolan kl. 13.00-15.30 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer