Göteborgs- och Bohusläns distrikt av Svenska FN-förbundet Protokoll från styrelsemöte , Ljungskile folkhögskola, Ljungskile.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgs- och Bohusläns distrikt av Svenska FN-förbundet 2009-3 Protokoll från styrelsemöte 2009-08-23, Ljungskile folkhögskola, Ljungskile."

Transkript

1 Göteborgs- och Bohusläns distrikt av Svenska FN-förbundet Protokoll från styrelsemöte , Ljungskile folkhögskola, Ljungskile. Närvarande: Anselm Blad, Margareta Feldt, Klara Heidar, Lena Johansson, Peter Lendefors, Jan Lindvall, Linn Snarset och Lennart Wikström, Frånvarande: Hamid Zafar och Sandra Siljepcevic 1. Mötet öppnades och dagordningen kompletterades. 2. Till justerare utsågs Jan Lindvall. 3. Protokoll från möte godkändes. 4. Skrivelser september. Svenska FN-förbundet har informerat att representanter från Kongos FNförbund kommer på ett kort besök till Göteborg. Ett möte arrangeras där Linn Snarset kommer att delta som värdinna och Margareta och Lena har anmält sig som deltagare september. Ung 09 arrangeras i Nyköping. Klara och Linn har fått information och de önskar delta. Beslut: Max 600:- / deltagare (Linn och Klara) kan distriktet bidra med. 5. Rapporter 5-1 Internationella arbetsgruppen En förstudie till Nyatoto, Kenya ägde rum maj 2009, av Kiomars Heydar och Lena Johansson. Forum Syd godkände ett SIDA-bidrag på exkl. egenbidrag på 5 000:- för denna förstudie. Distriktsstyrelsen beslut tog därefter beslut att göra en ansökan om en ansökan på bidrag, där egeninsatsen kommer att utgöras av under Denna ansökan till Forum Syd har sänts in för år 1, med 9 kurser, kompetensutveckling för den samarbetande organisationen, LEO(Livelihood Foundation= LF) och administration. Vid besöket i Kenya fick man kontakt med en godkänd revisor av Forum Syd och representanter från LEO =Livelihood Foundation och SveO=FN-distriktet hade ett möte med Forum Syd i Nairobi, en kontakt som kommer att fortsätta mellan LEO och Forum Syd. Den Internationella Gruppen= IG, förbereder ett brev att sända ut till företag inom vårt FNdistrikt för att samla in egenavgiften (10%). Gruppen förbereder också ett brev att sända ut till FN-föreningar och organisationer och erbjuda en föreläsning med bildvisning från förstudien och efterhand med mera bilder, med början under hösten-09. Hemsidan kommer att kontinuerligt få både text och bild-material för att engagera hela FNdistriktet så att hela distriktet känner att det är VÅRT projekt. 5-2 FN-föreningen i Sotenäs Föreningens projekt att laga tak i Miraflor, Nicaragua fortsätter, ett projekt som engagerar hela kommunen i insamling av pengar. 5-3 FN-föreningen i Uddevalla Föreningen planerar ett jubileum den 24 oktober, i samband med 50-årsfirandet av föreningens bildande. Detta kommer att ske genom produktion av en skrift, ett jubileumsfirande, där FNförbundets ordförande Gablic är inbjuden och ett seminarium där Åse Sejerstad är inbjuden. Se vidare under : FN-föreningen i Göteborg Föreningen ligger i startgroparna med bl. a ett seminarium och har årets första möte den kommande tisdagen.

2 5-5 FN-föreningen i Stenungssund Föreningen planerar en utställningen i kulturhuset Fregatten i Stenungssund från en skolklass besök i Uganda. FN-föreningen bidrog med 5 000:- till denna resa. 5-6 FN-föreningen i Partille Inga nyheter finns från föreningen. 5-7 FN-kongressen i Skövde, juni 2009 a) Kiomars Heydar nominerades av distriktet att väljas in i FN-förbundets styrelse, vilket också skedde. b) Då han representerar vårt distrikt skall han vara med på sändlista och få protokoll och annat material som styrelsemedlemmarna får. c) Kiomars ombeds att rapportera via till styrelsemedlemmarna efter FN-förbundets styrelsemöten och vid behov delta på distriktets styrelsemöte. d) Internationella gruppen ber Kiomars att ta upp det Internationella projektet på FN-förbundet 5-8 FN-förbundets sommaraktiviteter Röj-en-mina projektet hade en monter vid musikfesterna Way out West och Peace and Love där styrelsens ungdomar deltog på olika sätt. 6. Ekonomi På kontot finns :- idag. När rekvisitionen av pengarna för förstudien kommit in från Forum Syd, kommer kassan att vara ca :-. 7. Regionsamarbetet a) Ett möte, en nystart med Regionrådet ägde rum den 2 augusti. Från Skaraborg deltog Mikael Wendt, från Älvsborg Rutger Friedholm och Sigdem??? och från Gbg och Bohuslän Margaretha Feldt och Peter Lendefors. Tidigare fördelning av de :- som VGL-regionen fördelar årligen till de tre distrikten har baserats på innevånarantal. Regionrådet föreslår nu till de tre distriktsstyrelserna att det skall vara verksamhet som skall premieras. Grunden för att bidrag skall betalas ut från VGL-regionen är att ungdomsfrågor och EU-frågar tas upp i vår verksamhet. b) Ett förslag presenterades från Regionrådet till fördelning av de :-enligt följande: Varje distrikt får :- vardera, de återstående :- läggs i en gemensam pott för gemensamma aktiviteter och därifrån distrikt/föreningar kan söka pengar. Detta nya fördelningssystem kommer att utvärderas vid kommande möte med Regionrådet. En konsultation fördes i styrelsen där bl. a frågor kom upp om: Rutiner för ansökningsförfarande om pengar från potten, eventuell in-fasning av ansökningsförfarandet, vem beslutar vem som får pengar, vem har ansvar för pengarna, vad händer med pengar som blir över i potten, behovet av /rutiner för redovisning av pengar som tilldelas från potten. Rutinerna under tidigare år och tidigare verksamheter är mycket oklara och styrelsen uttryckte ett starkt behov av att reda ut vad som hänt och ta tag i detta, med hjälp av Rutger Friedholm. Margaretha Feldt och Peter Lendefors får detta som uppgift i samband med kommande möte med regionrådet.

3 d) Gemensam aktivitet under hösten den 24 oktober FN-dagen. Då uppmuntras alla lärare till 5-klassare att genomföra 3 lektioner med FN som tema. Ett A4 blad distribueras i de tre distrikten. Detta A4 blad distribueras, efter viss justering av texten av Margaretha Feldt till styrelsemedlemmarna som sprider det till sina respektive FN-föreningar som sprider det till lärarna till kommunens 5-klassare. 8. Höstens aktiviteter som vi känner till hittills -1 Ung-09 i Nyköping september. Klara och Linn önskar att delta. Beslut: Distriktet bidrar med max 600:-/person. -2 FN-föreningen i Uddevalla 24 okt Föreningen sände till ordföranden, i maj, en ansökan om bidrag på :- från distriktet till 50- årsfirandet. Se ovan 5-3. Beslut: Distriktet bidrar med upp till :- förutsatt att underlag presenteras. -3 Seminarium av Fredsrörelsen i Kungälv 24 okt Tema Flyktingar i världen, Sverige och Kungälv. Anselm kontaktar Fredsrörelsen och tipsar dom om SAK och om en granne som han har. Anselm informerar också om att Uddevalla har 50-årsjubileum. Kanske kan Kungälv skjuta på sitt arrangemang då inga detaljer verkar vara fastlagda i Kungälv. -4 SAK önskar att vi är medarrangör 17 nov Beslut: Vi är gärna medarrangörer. Anselm meddelar detta till SAK. 9. Organisering av FN-distriktets arbete Ett mail sändes ut innan styrelsemötet som förslag till uppdelning av styrelse-arbetet. Ett underlag Förslag till informationsstrategi presenterades vid sittande bord. Styrelsen tog beslut om följande arbetsgrupper: Informationsgrupp medlemmar: Jan Lindvall, Linn Snarset, Klara Heidar Styrelsen uppfattade denna uppfräschande giv av det så nödvändiga informationsarbetet som mycket inspirerande. Denna grupp kommer att mellan styrelsemötena arbeta med och till styrelsemötena föreslå aktiviteter angående: Extern information inom FN-rörelsen Målsättningen är att arbeta upp kanaler för att snabbt få ut information om FN:s arbete och ställningstagande i lokala och regionala medier samt i ökad utsträckning delta i den offentliga debatten. 9-1-a) Mediagruppen arbetar med en lista på redaktioner för pressutskick och efter varje styrelsemöte och evenemang skicka ut ett kort nyhetsbrev om beslut. 9-1-b) Mediagruppen ger förslag hur regelbundna pressutskick kan ske i samband med evenemang där distriktet medverkar i någon form. 9-1-c) Mediagruppen ger förslag hur vi kan utveckla hemsidan, där information kan spridas, både externt och internt, om distriktets och föreningarnas aktiviteter.

4 Intern information inom FN-rörelsen 9-1-d) Mediagruppen undersöker hur ett regelbundet nyhetsbrev kan utges, 3-4 gånger/år, med information om beslut och verksamhet i distriktet. Utskicket skall gå till medlemmar i samtliga lokala FN-föreningar inom distriktet. 9-1-e) Mediagruppen upprättar en utskickslista på samtliga medlemmar samt sympatisörer för utskick av e-post av nyhetsbrev etc. 9-1-f) Kommer hemsidan igång så kan utskick av material till olika listor att ske, tex Nu har vår hemsida uppdaterats samt en länk till denna hemsida. På hemsidan kan information om styrelsens arbete, medlemmar, aktuella frågor, nyhetsbrev etc ingå. Styrelsen tog följande generella beslut beträffande information: 9-1-g) En talesperson för styrelsen utsågs, ordförande Margaretha Fäldt, som för distriktets talan utåt. 9-1-h) Under vår 2010 arrangeras en informationskurs för personer. Inbjudan sker till FN-föreningarna också när det klarnat mera vad som kommer att ingå i utbildningen. Mediagruppen kommer med förslag. Styrelsemedlemmarna hör efter vilket intresse finns ute i föreningarna. 9-1-i) Rutiner för ansökan av bidrag till föreningarnas aktiviteter. Nya rutiner kommer att genomföras från Fram till dess är det löpande ansökning av ekonomiskt stöd som det varit hitintills. Från 2010 är ansökningsdatum 1 maj och 1 december. En beredningsgrupp bildas inom styrelsen, som tar emot ansökningar och som 2 gånger / år förbereder fördelning av bidrag. 9-1-j) Postbox. Frågan om distriktets adress kom upp. Peter undersöker med regionsamordnaren om vi kan ha ett fack på regionkontoret och meddelar vid nästa möte. 9-1-k) Mail-adress Media-gruppen undersöker och meddelar vid nästa möte. Ungdomsgruppen medlemmar: Klara Heidar och Linn Snarset. Denna nystartade arbetsgrupp deltar i Ung-09 i Nyköping, se 8-1. Då arbetsgruppens båda medlemmar är elever på Ljungskile folkhögskola och intresse visats av klasskamrater där, finns här möjlighet att rekrytera medlemmar till FN-föreningen och ev. starta ett samarbete med internationella gruppen. Internationella gruppen medlemmar: Peter Lendefors och Lena Johansson. övrig medlem: Kiomars Heydar. 9-3 Rapport gavs från den genomförda förstudien maj 2009 till Nyatoto, Kenya. Den genomfördes av Kiomars Heydar och Lena Johansson. Efter hemkomst och delegering fick arbetsgruppen i uppgift att sända in en första ansökan för SIDA-bidrag, via Forum Syd. Denna ansökan skulle varit inne senast 3 maj, men FN-distriktsstyrelsen fick uppskov till 15 augusti. Denna ansökan på bidrag från Forum Syd på , med egenbidrag på = totalt :- sändes in 15 augusti och ansökan kommer att slutföras 23 augusti efter telefonsamtal med handläggare Susann Elmsäter.

5 9-4 I projektet ingår A) 9 kurser för ca 20 självhjälpsgrupper (som finns etablerade idag) x 20 personer = 400 personer. Ämnen för kurserna har tagits fram av Livelihood Foundation (vår samarbetsorganisation i Kenya) och Agricultural Extension Officer, som känner till den lokala situationen för bönderna i området. Genom en undersökning under oktober 2008, i de 12 byarna, har det framgått att det är matbrist som är det mest akuta problemet för lokalbefolkningen. B) Kapacitetsutveckling av den lokala samarbetsorganisationen (LEO) Livelihood Foundation. C) Administration 9-5 Egenbidraget, 5 000:- för förstudien, skall rapporteras in till Forum Syd under 2009 och :- som skall rapporteras in under 1:a halvåret Ett brev till företag i distriktet har arbetats fram av gruppen, för att be om ekonomiskt stöd till denna internationella verksamhet. När hemsidan utvecklas kan bilder och text informera både internt och externt om aktiviteterna i Nyatoto, Kenya. 9-7 Ett brev till FN-föreningar i distriktet kommer att gå ut och erbjuda en presentation av projektet för att entusiasmera medlemmar och intresserade i distriktets kommuner. Då FNverksamheten är mycket intensiv innan 24 oktober kommer detta med sannolikhet att ske under senare delen av hösten -09, eventuellt i samarbete med styrelsens ungdomsgrupp. 9-8 Med ansökan till Forum Syd kommer nu även rekvisitionen av det beviljade bidraget till förstudien på :-att sändas in. Fram till idag har distriktets kassa använts och detta kommer att regleras inom den närmsta månaden. 9-9 Styrelsen tog följande generella beslut beträffande internationella arbetsgruppen - Att tillfråga Kiomars att ta upp detta internationella projekt inom FN-förbundets på lämpligt sätt. - Att ett bidrag från Internationella arbetsgruppen sänds in, ca ord, till Mediagruppen för att kunna presenteras på lämpligt sätt. 10. Nästa möte 10 oktober kl 10 i Stenungssunds Fregatten. Mellan styrelsemöten arbetar arbetsgrupperna och vid styrelsemöten sker rapportering. 11. Mötet avslutades

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy 1 INLEDNING OCH SYFTE Syftet med denna policy är att beskriva de olika kommunikationskanaler och hur de skall användas för att informera föreningens medlemmar om verksamheten och för att effektivt hantera

Läs mer

Protokoll möte nr 5,

Protokoll möte nr 5, Protokoll möte nr 5, 2012-09-18 Styrelsemöte Plats: OSLO, NORDROCS Tid: 18 sep 2012, kl. 20 22 Närvarande MS Maria Sundesten, ordförande LA Lennart Andersson, sekreterare HH Helena Hinrichsen, kassör MN

Läs mer

Styrelsemöte 8 Region Väst

Styrelsemöte 8 Region Väst Plats: Göteborg Tid: Kl. 09.30-16.00 Kallade: Styrelsen & VL Styrelsemöte 8 2018-10-27 Deltagare (T= Telefon) Styrelsen Jenny Pelli Magnus Hägg Mattias Sandberg Malin Olin Från Karin Meyer Till Hans pkt

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Johan Green, Ems Nydegger, Mikael Jönsson, Sigrid Max Svensson, Martin Brosser, Elias RFK Ytterbrink 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 19:04. 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll.docx Styrelsemöte Närvarande Robert Tiinus, Rasmus Palm, Jennie Carlsson, Vargman Bjärsborn (anländer vid punkt 8 och går efter punkt 15), Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung Västra Götaland

Länsföreningen HjärtLung Västra Götaland Länsföreningen HjärtLung Västra Götaland Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2015-10-19 kl. 9.30 Plats Vassbottengatan Vänersborg Närvarande Olle Flodin Vice ordförande Rolf Sundberg René Ahlberg Yvonne Jansson

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman

Godkänt protokoll. Godkänt protokoll på Styrelsemöte Styrelsemöte nr Thomas Marmefelt. Rengman Protokoll Styrelsemöte nr 5 2016-04-23 Plats: Uddevalla, Studiefrämjandet Tid: Lördag 2016-04-23 Kl.10:00 16:00 Kallade: Styrelsen och Verksamhetsledare Närvarande på hela mötet Erik Eva Lennerstedt Lundell

Läs mer

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN

SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN SVENSKA PUDELKLUBBEN VÄSTRA AVDELNINGEN Protokoll 08-14, fört vid styrelsemöte 18 augusti 2014, Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, konferensrummet andra våningen. Närvarande: Frånvarande: Pelle Bratell

Läs mer

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases )

Lotta Billgert höll en föreläsning för styrelsen om MPD ( Myelo Proliferative Diseases ) BLCS SM 7 2011 09-26 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 7 2011-09 -26, kl 1800 1945. Möteslokal: Sturegatan 4 5tr, Sundbyberg Närvarande: Lena Zetterlund,, Gunnie Aalmo,, Kurt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Partille FN-förening 2009

Verksamhetsberättelse för Partille FN-förening 2009 1 (5) Verksamhetsberättelse för Partille FN-förening 2009 Som lokal FN-förening har vi under året fortsatt vårt arbete med att öka kunskaperna om FN:s arbete med utgångspunkt från följande temaområden

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

Protokoll, IKFF: s AU den 11 december 2008

Protokoll, IKFF: s AU den 11 december 2008 Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet Womens International League for Peace and Freedom Protokoll, IKFF: s AU den 11 december 2008 1 Formalia 1.1 Ordförande AnnaLisa Eneroth 1.2 Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2016-05-30, 9.00-11.30 Plats: Folkets Hus, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar.

Jane valdes att leda mötet. Susanne skriver och Per-Johan justerar. Protokoll från EHSS styrelsemöte 16 december 2014 (telefonmöte). Närvarande: Jane, Göran, Susanne, Mathias, Cecilia, Per-Johan. Frånvarande: Anna, Anna-Lisa, Hillevi, Olle Punkter att ta upp 1. Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-04-23

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-04-23 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och Gun Eriksson.

Läs mer

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen.

1.3 Justerare Protokollet justeras av samtliga som varit närvarande på AUsammanträdet. Därefter sänds det ut till hela styrelsen. Lisa Hagström E-post: lisa.hagstrom@ikff.se Protokoll AU 13 juli Närvarande: Ansa Eneroth Åsa Frostfeldt Kirsti Kolthoff Alexandra Sundberg Lisa Hagström Petra Tötterman Andorff Birgitta Lorentzi 0 Runda

Läs mer

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018

Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 org. nr. 858501-0542 Styrelsemöte 1, verksamhetsåret 2018 Närvarande Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Lennart Frennemo Inga-Lill Johansson Barbro Månsson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 5 december 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 3/2016

Mötesprotokoll VKFS 3/2016 Page 1 of 6 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare b. Närvarande c. Tid för nästa möte d. Fastställande av dagordning e. Godkännande av föregående mötesprotokoll f. Administration a. Ekonomi b.

Läs mer

Ansökan från Vänortsföreningen Sala-Pao om resebidrag

Ansökan från Vänortsföreningen Sala-Pao om resebidrag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 8 (24) Sammanträdesdatum 2013-12-17 323 Ansökan från Vänortsföreningen Sala-Pao om resebidrag Dnr 2013/56 INLEDNING Vänortsföreningen Sala-Pao ansöker om ett bidrag

Läs mer

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum 2008 Verksamhetsplanen framtagen den 6 februari 2008 vid Arla Foods i Stockholm. Version 4. 1 Rapportering: Vad har hänt och var står vi idag? Måluppfyllnad : 1.

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018

Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018 org. nr. 858501-0542 Styrelsemöte 3, verksamhetsåret 2018 Närvarande Gunnel Fritzson, ordförande Staffan Holmgren Henry Bäckström Florence Westergren Göthe Ann-Christine Baar Lennart Frennemo Inga-Lill

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30

STYRELSEMÖTE 2008-05-19, KL.19:30 PROTOKOLL FÖRT VID COCKER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE Närvarande: Daniel Svensson (ordförande), Kicki Bro (sekreterare), Ann-Catrine Bergh, Anders Carlsson, Hannah Säveholm, Anna-Carin Johansson och Eva

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Protokoll nr 444 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Katarina Lindholm Anna

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona

Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Protokoll fört vid distriktets årsmöte DM - 9 april 2011 på Plantan i Landskrona 1 Mötets öppnande Distriktsordföranden, DO, Carl Berggren hälsade

Läs mer

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare.

2. Val av sekreterare och justerare Åsa valdes till sekreterare och Marcus valdes till justerare. Protokoll fysiskt styrelsemöte På Bohusläns museum i Uddevalla Måndag 11 juni och tisdag 12 juni 2018 Närvarande: Marcus Magnusson, Karin Jonsson, Lena Lindgren, Jenny Grönvall, Susanna Zidén, Julia Gunnarsdottir,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 22 augusti 2015, SPK, mellansvenskas lokal, Gubbängen

Protokoll fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 22 augusti 2015, SPK, mellansvenskas lokal, Gubbängen Protokoll 8-2015 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 22 augusti 2015, SPK, mellansvenskas lokal, Gubbängen Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Lena Tellberg, vice

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Kretsmöte i AA-Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00

Kretsmöte i AA-Göteborgskretsen Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00 Kretsmöte i AA- 2016-05-14 Vårvädersgruppens lokal kl. 11:30-14:00 1) Mötet öppnas av ordförande Tord K. 2) Presentationsrunda. Deltagarlista skickas runt för ifyllnad. 36 deltagare, av dem är 13 GSR:

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2015 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1 Inledning Denna verksamhetsberättelse skall

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

SFF Kommunikationsplan 2012-2013

SFF Kommunikationsplan 2012-2013 SFF Kommunikationsplan 2012-2013 Mål med kommunikationen 2012-13 All kommunikation ska stärka Svenska Fallskärmsförbundets vision och strategi 2012-2016. All kommunikation ska ske på mottagarens villkor.

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE Närvarande: Rune Olsson Eva Nord

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE Närvarande: Rune Olsson Eva Nord PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2017 10 18 Plats: Sweco, Gjörwellsgatan 22 Närvarande: Rune Olsson Eva Nord Helena Nyman Johan Reuterham Gabriella Skwarski Lisa Sjölund Lina Delde Annalena Wigge Frånvarande:

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län 1 BLCS Styrelsemöte nr 10 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 10, 2008-12-04, 1800 ca 2010 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Frånvarande Frånvarande Özge Özen

Läs mer

PROTOKOLL fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2013-05-22--23

PROTOKOLL fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2013-05-22--23 KYRKOMUSIKERNAS RIKSFÖRBUND Förbundsstyrelsen PROTOKOLL fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2013-05-22--23 Plats och tid Närvarande Lärarnas Hus, St. Essingen, Stockholm. 22/5 10.30-16.30 inklusive

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2015 Tisdag 18 augusti 2015, kl.18.30 Vara Folkhögskola Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kansli Fredrika Eriksson Fredrik Plumppu Johan Törnroth

Läs mer

Protokoll från öppet styrelsemöte

Protokoll från öppet styrelsemöte Protokoll från öppet styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 6 februari 2008 Plats: Bräkne-Hoby Folkets Hus kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Revisorer:

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr

BLCS Styrelsemöte nr 1 BLCS Styrelsemöte nr 7 2009 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 8, 2009-09-24, 1800 ca 1930 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Närvarande Frånvarande Lena

Läs mer

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1 Hyresgästföreningen Sydost Styrelseprotokoll nr 3 Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen Tisdagen den 9:e juni kl 16.30-19.00 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL &1. Sammanträdet

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd Protokoll 2018-02-21 Styrelse HSSL 7-härad Sjuhärad Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd 2018-02-21 Deltagare; Emelie Romland, Månika Sager, Lars-Åke Larsson, Emil Olsson, Claes Bergqvist, Margareta

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

76 Val av justerare Utsågs Andreas Josefsson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Plats: Telefonmöte 75-97 Beslutande: Ulla Pietarinen Annika Bay Marie Carlsson Andreas Josefsson Geir-Ove Andersen Annelie Karlsson Karjalainen Suppleanter: Ingela Karlsson Susanna Hagman Adjungerad tillfällig

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK

KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK KOMMUNIKATIONSPLAN SRSK Version 2013-09-01 Godkänd och fastställd vid styrelsemötet 2013-10-13 Kommunikationsplanen ska ses över årligen av styrelsen. Förslag på ändringar framförs till och beslutas av

Läs mer

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-10-02 Tid: 17:15-20:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Svealands Bouleförbund

Svealands Bouleförbund Protokoll fört vid SvBF:s styrelsemöte 181117 Närvarande: Maria Bergström (MB), Ann Hägglund (AH), Eric Ericsson (EE), Inga Stenbrink (IS), Stefan Olsson (SO), Marianne Henriksson (MH), Gunder Hägg (GH),

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, , Nova Park hotell, Knivsta. Närvarande:

Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, , Nova Park hotell, Knivsta. Närvarande: Protokoll fört vid Golden retrieverklubbens styrelsemöte, 2002 05 25-26, Nova Park hotell, Knivsta Närvarande: Beslutande Susanne Björkman Cilla Hamfelt Agnetha Hammarstedt Helena Hellström Helena Jansson

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia

Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Till alla föreninge och församlingar inom Gemensam Framtid och equmenia Vänner i Kristus! När vi senast möttes till riksstämma och kyrkokonferens var en fråga särskilt livligt diskuterad, den som regionernas

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas

Kl. 10.10 Introduktion av påverkanstorget. Kl. 10.30 Påverkanstorget öppnar. Kl. 12.00 Lunch med aktiviteter. Kl. 13.00 Förhandlingarna återupptas Inbjudan Styrelsen för Hallands Scoutdistrikt inbjuder till distriktsstämma 2013. Kallelsen har skickats ut tidigare via epost 2013-08-11 Plats: Parkskolans aula, Engelbrektsgatan 6-8, 312 31 Laholm Tid:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Tisdagen den 1 mars 2005 Plats: Hos vice sekreterare Ås-Marie Johnsson i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar

Läs mer

!... !c:\users\gullvi bergqvist\desktop\protokoll dist. 14 juni 2016.doc. SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

!... !c:\users\gullvi bergqvist\desktop\protokoll dist. 14 juni 2016.doc. SÖRMLANDS-DISTRIKTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Gnesta/Trosa BK Kl 19.00-21.00 Beslutande Göran Strömbäck, ordförande Cecilia Trehn, vice ordförande Anders Ahlström, kassör Gullevi Bergqvist, sekreterare Ola Hansson, ledamot Ingela Falk

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer