Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året."

Transkript

1 Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är HEJ Det står 14/5 att anbudet ska vara inlämnat. men här står det 3/6 att ställa frågor till, Frågan besvarades av Michael Nyström Sista anbudsdag Sista dag för frågor och svar Anbudsförfrågan/ 1. Pris/Tjänst 3/ Uppföljningssystem: Vad innebär uppföljningssystem eftersom det ej finns någon kravspecifikation? Hittar ingen värderingskala i underlaget? Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året. Anbudsformulär/4. Övriga krav/däcken skall vara limdubbade: Inga leverantörer levererar limdubbade original däck. Det innebär att dubben på original dubbdäck måste avlägsnas för att dubbas om till limdubbning. Är det tänkt att fördyringen av detta ska läggas på produkten, eller ska denna tjänst offereras separat? Detta skall ingå i produkten. Anbudsformulär/4. Övriga krav/däcken skall vara limdubbade: Inga leverantörer levererar limdubbade original däck. Det innebär att dubben på original dubbdäck måste avlägsnas för att dubbas om till limdubbning. Är det tänkt att fördyringen av detta ska läggas på produkten, eller ska denna tjänst offereras separat? Detta skall ingå i produkten. I prisbilaga avseende däck ska anges pris på: Dimension 225/55R16 Sommardäck. Ingen hastighets eller belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck XL med belastnings och hastighetsindex 99V. Dimension 265/70R18 124Q Sommardäck. Stämmer detta belastningsindex? Däck i denna dimension har 123 i belastningsindex. Stämmer detta belastningsindex? Dimension 265/75R16 Sommardäck och Vinterdäck. Ingen hastighets eller belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck med högre belastningsindex. Dimension 265/75R16 Sommar och Vinterdäck. Existerar denna dimension? Är den korrekt angiven? Vänligen Dimension 225/55R16 Vinterdäck. Inget belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck XL med belastningsindex 99.

2 Sida 2 av 5 Dimension 265/70R18 124Q Vinterdäck tillverkas inte. Alternativt får man använda dimension 275/70R18 men tillgängliga mönster är inte optimala att använda för denna typ av fordon och strängare vinterförhållanden. Ett annat alternativ är dimension 265/65R18 men de klarar inte belastningsindex och har lägre höjd och mindre rullningsomkrets. Dessa däck har haft vissa hållfasthetsproblem. Vad ska man offerera för dimension? Dimension 225/55R16 Sommardäck. Ingen hastighets eller belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck XL med belastnings och hastighetsindex 99V. Svar 225/55R16 xl 99v Dimension 265/70R18 124Q Sommardäck. Stämmer detta belastningsindex? Däck i denna dimension har 123 i belastningsindex. Stämmer detta belastningsindex? Svar belastingindex 124 stämmer Dimension 265/75R16 Sommardäck och Vinterdäck. Ingen hastighets eller belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck med högre belastningsindex. Svar lägsta LI 120 Q Dimension 265/75R16 Sommar och Vinterdäck. Existerar denna dimension? Är den korrekt angiven? Vänligen Svar JA Dimension 225/55R16 Vinterdäck. Inget belastningsindex är angivet. Är det valfritt att välja? Det brukar nämligen på de flesta ambulanser som använder denna dimension krävas att det sitter extraförstärkta däck XL med belastningsindex 99. Svar 225/55R16 XL 99V Dimension 265/70R18 124Q Vinterdäck tillverkas inte. Alternativt får man använda dimension 275/70R18 men tillgängliga mönster är inte optimala att använda för denna typ av fordon och strängare vinterförhållanden. Ett annat alternativ är dimension 265/65R18 men de klarar inte belastningsindex och har lägre höjd och mindre rullningsomkrets. Dessa däck har haft vissa hållfasthetsproblem. Vad ska man offerera för dimension Svar275/65R18 123Q Ni önskar pris på vinter däck med limmade dubbar. Vi förmodar att ni menar blästrade dubbar som är speciellt tillverkade för detta ändamål för att få maximal vidhäftning mellan gummi/lim/dubb samt att dubbkropp och dess hårdmetallstift är anpassade för just denna applikation för att få maximalt grepp under däckets livslängd? Stämmer detta? Ja detta är önskvärt, men standarddubb går bra. Limmdubbade gäller enbart Chevrolet ambulanser. Vi tolkar det hela att anbudsgivare kan avge ett separat anbud per respektive ort. Stämmer detta?

3 Sida 3 av 5 Ja I anbudsförfrågan punkt 2.2 står: Anbudet skall lämnas på hela eller delar av behovet. Menas med detta alla typer av varor och tjänster enligt Bilaga 2 prisformulär måste offereras per ort? Underlaget uppdaterat under punkt 2.2 Delad leverans Om anbudsgivare inte utför hjulinställning kan denna då inte lämna anbud? Hjullinställning borttaget i upphandlingen. I anbudsförfrågan punkt 2.2 står: Avtal kommer att tecknas med en leverantör i respektive kommun där ambulansstationen finns. Om antagen leverantör inte kan leverera däck vid behov, har beställaren rätt att handla av annan leverantör enligt fallande rangordning i utvärdering dvs anbudsgivare 2 anbudsgivare 3 etc. Om avtal endast kommer att tecknas med en leverantör hur kan då beställaren handla av annan av annan leverantör enligt rangordning om avtal saknas med dessa? Anbudsförfrågan uppdaterad. Punkt 2.2 Delad leverans. Frågor Bilaga 2 prisformulär: Avseende sommardäck Ska anges Bruttopris inkl. montering och balansering I respektive däckleverantörs/importörs gällande svenska riktprislistor ingår inte återvinnings avgift. Hur ska då miljö/återvinningsavgiften skall kunna ingå i däckspriset.? I Bilaga 2 Prisformulär ska man ange rabatt i % på listpris. Om miljö/återvinningsavgiften ingår i listpriset så skulle man lämna en rabatt på denna avgift. Är detta riktigt och rimligt att Inköp Gävleborg ska ha rabatt på miljöavgifter? Lägg till en separat kolumn i Bilaga 2 Prisformulär om miljöavgift ska anges! I respektive däckleverantörs/importörs gällande svenska riktprislistor ingår inte servicekostnader men ändå ska i Bilaga 2 Prisformulär anges Listpris/st inkl. montering och balansering för respektive efterfrågad dimension. Hur ska då Listpris/st inkl. montering och balansering kunna ingå i däckspriset om det är respektive däckleverantörs/importörs gällande svenska riktprislistor som ska användas? På respektive däckleverantörs/importörs gällande svenska riktprislistor lämnar man en rabatt på däcket per fabrikat och produktslag! På respektive anbudsgivares serviceprislistor lämnar man en annan rabatt eller ett nettopris på respektive servicemoment och denna servicekostnad tillkommer om man önskar få däcket monterat och balanserat.. Lägg till en separat kolumn i Bilaga 2 Prisformulär för montering och balansering och rabatt i %. D.v.s. kolumner för varje specifik del för produkt, service och miljöavgift: 1. Däck: Respektive däckleverantörs/importörs gällande svenska riktprislistor Rabatt i %. 2. Servicekostnad: Respektive anbudsgivares serviceprislista Rabatt i % eller nettopris. 3. Återvinningsavgift som är rent netto.

4 Sida 4 av 5 Summan av alla dessa 3 delar blir totalpriset på däck inklusive efterfrågad service och återvinningsavgift. Kan dessa justeringar göras om det ska vara möjligt att kunna offerera? Underlag uppdaterade Frågor Bilaga 2 prisformulär: Avseende vinterdäck Ska anges nettopris inkl. montering och balansering. Från nettopriset ska man dra en rabatt som ska generera Bruttopris inkl. montering och balansering. Hur fungerar detta att ge rabatt på nettopris som blir bruttopris? Vi föreslår att anbudsgivare ger ett nettopris på vinterdäck inkl. limmade dubb till det tillkommer priser på montering och balansering samt återvinningsavgift enligt förrslag avseende sommardäcken. Kan detta accepteras? Underlagen uppdaterade Antal limmade dubb som ska ingå i offererade däck är det samma antal som ingår från början i respektive däck? Ja Vi som anbudsgivare önskar få reda på: Hur många ambulanser av respektive bilfabrikat det finns på respektive ambulansstation. Beräknad körsträcka per fordon för respektive ambulanstation. Kan man få dessa uppgifter Antal ambulanser och märken har lagts till i anbudsförfrågan. Beräknad körsträck var inte möjligt att beräkna då detta är kopplat till uppdrag. I Anbudsformulär Bilaga 1 krävs: Inställelsetid för reparation på plats max 1 timma oavsett tid på dygn. Vad är maximalt avstånd från respektive ambulansstation som ambulanserna åker? Går det att färdas till dessa platser om lagliga hastigheter ska följas samt under alla vägförhållanden under en timmes inställelsetid? Beställaren är av den uppfattningen att 1 timme är rimligt oavsett vart i länet ambulansen befinner sig. Enligt frågor och svar är hjulinställning borttagen i upphandlingen, men tjänsten finns kvar under punkt 1. Pris/ Tjänst 1 i Anbudsförfrågan? Underlag uppdaterat och felaktig uppgift borttagen.

5 Sida 5 av 5 I bilaga 2, prisformulär stämmer inte formeln i flik Däck/ Vinterdäck/ Kolumn L. Formelfel från rad 20 till 25 i kolumn L. Åtgärdat. Tidigare fråga: Dimension 265/70R18 124Q Sommardäck. Stämmer detta belastningsindex? Däck i denna dimension har 123 i belastningsindex. Stämmer detta belastningsindex? Svar belastningsindex 124 stämmer Följdfråga: Det sitter Michelindäck med belastningsindex 123 som originalmontering på dessa ambulanser. Vad är det som gör att däck Inköp Gävleborg kräver 124 i belastningsindex? Detta krav på 124 i belastningsindex är konkurrenshämnande om inte behovet föreligger. Beställaren anger att 123 går bra. Tidigare fråga: Dimension 265/75R16 Sommar och Vinterdäck. Existerar denna dimension? Är den korrekt angiven? Vänligen Svar JA Följdfråga: Ursäkta fel dimension angiven i ovanstående fråga. Frågan ska vara: Dimension 265/75R17 Sommar och Vinterdäck. Existerar denna dimension? Är den korrekt angiven? Vänligen Frågan besvarades av Michael Nyström Rätt skall vara 265/70R17 Återkommer om dimension 265/75R17 Sommar och Vinterdäck. Existerar denna dimension? Är den korrekt angiven? Vad är det för fordon som har denna dimension? Vad är det för fabrikat som nu användes som sommardäck? Vad är det för fabrikat som nu användes som vinterdäck? Frågan besvarades av Michael Nyström Existerar denna dimension? Nej inte hos LG Är den korrekt angiven? Nej rätt skall vara 265/70R17 Vad är det för fordon som har denna dimension?chevrollet Vad är det för fabrikat som nu användes som vinterdäck? NOKIA H Lt 2

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året.

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året. Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-06-03 Ställ en fråga om den här upphandlingen HEJ Det står 14/5 att anbudet ska vara inlämnat. men här står det 3/6 att ställa frågor

Läs mer

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt.

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Frågor och svar, nr 3 Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Svar: I de senaste upphandlingarna kommunerna gjort avseende däck

Läs mer

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt.

Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Frågor och svar, nr 2 Fråga 1: Vilka märken anses vara premium däck? Önskar en lista eftersom begreppet premium däck ändras kontinuerligt. Svar: I de senaste upphandlingarna kommunerna gjort avseende däck

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

1.0 Borlänge (Borlänge kommun - AB Borlänge Energi - AB Stora Tunabyggen)

1.0 Borlänge (Borlänge kommun - AB Borlänge Energi - AB Stora Tunabyggen) Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Däck, däckservice, förvaring för lätta och tunga fordon 2014 Diarie GNU

Läs mer

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion Upphandlande organisation Upphandling Symbolförklaring:

Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion Upphandlande organisation Upphandling Symbolförklaring: Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-28 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Däck och fälg samt däckservice & däckhotell Otto Andersson 1502502 Symbolförklaring:

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av bildäck, lastbilsdäck, fälgar samt till viss del däckhotell och service i form av

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av bildäck, lastbilsdäck, fälgar samt till viss del däckhotell och service i form av Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Region Skåne, Koncerninköp Namn: Däck och fälgar samt däckservice & däckhotell Handläggare: Otto Andersson Referensnr: 1101768 Telefon: +46 40 6753509 Beskrivning:

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av bildäck, lastbilsdäck, fälgar samt till viss del däckhotell och service i form av

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av bildäck, lastbilsdäck, fälgar samt till viss del däckhotell och service i form av Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Region Skåne, Koncerninköp Namn: Däck och fälgar samt däckservice & däckhotell Handläggare: Otto Andersson Referensnr: 1101768 Telefon: +46 40 6753509 Beskrivning:

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Elbilar

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Elbilar Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Fordon-Elbilar Diarie GNU 2013/187 Upphandlare Stefan Gehrke Detta dokument

Läs mer

DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL DÄCKEN ÄR GRUNDLÄGGANDE FÖR SÄKERHET OCH BEKVÄMLIGHET UNDER KÖRNING Däcken utgör den enda kontakten mellan fordonet och

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

Frågor och svar - Kommers Annons Inköp Gävleborg

Frågor och svar - Kommers Annons Inköp Gävleborg Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Enligt punkt 3.1.2 ska stolar i klassrum vara upphängningsbara. Gäller det elevstol på hjul (typ sadelstol) på position 4 i del 5 Skola? Frågan besvarades av Kerstin Krantz

Läs mer

HJULUTRUSTNINGSTEKNIK

HJULUTRUSTNINGSTEKNIK HJULUTRUSTNINGSTEKNIK Ämnet hjulutrustningsteknik behandlar teknik som berör fordons hjulutrustning. Ämnet handlar om underhåll och service av fordons hjulutrustning. I ämnet ingår reparation och byte

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Miljöbilar

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Miljöbilar Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Fordon-Miljöbilar Diarie GNU 2014/13 Upphandlare Stefan Gehrke Detta dokument

Läs mer

1.0 Krav på fordon. 2.0 Utrustning. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 2.1. Krav 2.2. Krav 2.3. Krav 2.4 1/6

1.0 Krav på fordon. 2.0 Utrustning. Krav 1.1. Krav 1.2. Krav 1.3. Krav 2.1. Krav 2.2. Krav 2.3. Krav 2.4 1/6 Upphandlande myndighet Gislaveds kommun Upphandlingens namn Elbil till Gislaveds kommun E12-104-61 Anbudslämnare Auto 7H i Borås AB Sista anbudsdag 2012-04-13 Inlämnat 2012-04-13 Öppnat 2012-04-16 1.0

Läs mer

Mercedes-Benz Sverige AB Bilaga 2

Mercedes-Benz Sverige AB Bilaga 2 SVAR PÅ KRAVSPECIFIKATION 1. OMFATTNING Kommentarer: Anbudet från omfattar följande: Personbilar: 1) Köp: Enligt prisbilagor 2) Finansiell leasing: enligt prisbilagor 3) Operationell leasing (fullservice)

Läs mer

Hitta hem hos. Det bästa boendet. Anbudsformulär INSTALLATION AV FLISPANNA, FLISFICKA MM MÅLILLA 14:55, MÅLILLA HULTSFREDS KOMMUN

Hitta hem hos. Det bästa boendet. Anbudsformulär INSTALLATION AV FLISPANNA, FLISFICKA MM MÅLILLA 14:55, MÅLILLA HULTSFREDS KOMMUN 1 Hitta hem hos AB HULTSFREDS BOSTÄDER Det bästa boendet Anbudsformulär INSTALLATION AV FLISPANNA, FLISFICKA MM MÅLILLA 14:55, MÅLILLA HULTSFREDS KOMMUN 2 2012-03-19 ANBUDSFORMULÄR Alla lämnade priser

Läs mer

4. Kravspecifikation B- Sydvästra Skåne

4. Kravspecifikation B- Sydvästra Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-05-02 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Bevakningstjänst för Region Skåne Annika Hjort 1300541 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning FÖRESKRIFTER Storköksutrustning 16-126 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3

Läs mer

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande leverans av personbilsdäck, fälgar och däckstjänster

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande leverans av personbilsdäck, fälgar och däckstjänster Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Åströms Sanda AB (556455-2528), Sanda, Böestavs 112, Företag organisationsnummer adress nr 620 20 KLINTEHAMN,

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Gasspisar

FÖRESKRIFTER. Gasspisar FÖRESKRIFTER Gasspisar 16-109 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3 Övrigt...

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-06 Ställ en fråga om den här upphandlingen kommer utrustningen att nyttjas i skolmiljö? Frågan besvarades 2012-10-08 av Ragnar Ahlberg

Läs mer

Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-653-4155/11 DEL 2 ANBUDSFÖRFRÅGAN Kraven på anbudsgivaren och tjänsten I denna del står vilka krav

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Personbilar

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp. Namn Fordon-Personbilar Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Fordon-Personbilar Diarie GNU 2014/9 Upphandlare Stefan Gehrke Detta dokument

Läs mer

BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015

BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 6.1: INSTRUKTION TILL ANBUDSFORMULÄR SÄKO 2015 Instruktion till anbudsformulär,

Läs mer

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift Frågor Frågor och svar Datum Vår referens Sida 2012-01-11 Dnr: 11-9515 1(8) Konsumentmarknadsavdelningen Elin Emsheimer 08-678 55 61 elin.emsheimer@pts.se 1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri

Läs mer

17. Kravspecifikation A17 - Mellan transportbil gas

17. Kravspecifikation A17 - Mellan transportbil gas Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-09-01 Upphandlande organisation Region Skåne, Koncerninköp Upphandling Fordon inklusive service Maria Plaschke 1601938 Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara

Då offererade produkter från andra varumärken än de efterfrågade inte är föremål för utvärdering/konkurrensutsättning så ska dessa inte heller vara Fråga/Svar 1 Fråga: I anbudsinbjudan skriver ni att ni har för avsikt att teckna avtal med (3) leverantörer. Kan ni förtydliga er gällande detta? Ska en leverantör leverera alla tillverkare eller ska en

Läs mer

Bil upphandling Kravspecifikation

Bil upphandling Kravspecifikation 1.1 Kravspecifikation För att en anbudsgivare ska gå vidare till utvärderingen måste samtliga ska- krav under rubriken 1.2.1 1.2.2. vara uppfyllda. Vidare måste anbudsgivaren för den specifika produktgruppen

Läs mer

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter

4.0 Krav på registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Städkemiska produkter och städmaterial Falun kommun Diarie UH-2014-56 Upphandlare Kid Berglund Detta dokument

Läs mer

5. Utvärdering av anbud

5. Utvärdering av anbud Förfrågningsunderlag 2013-07-12 Upphandlande organisation Upphandling Socialstyrelsen Konsulter för utvärdering och uppföljning inom vård och omsorg Kristina Lundin 13/28 Sista anbudsdag: 2013-08-22 Symbolförklaring:

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst

Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst. Datum Anbudsinbjudan. Medarbetarhandledning i Region Väst Kriminalvården Region Väst Postadress Besöksadress Telefon Fax E-post 403 17 Göteborg Lilla Badhusgatan 4 031-752 88 00 Region.vast@kriminalvarden.se 2(9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses?

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses? Fråga/Svar Läst 1 Fråga: Ni har angett att ni kommer att ha ett behov av 765 pumpar under avtalsperioden. Kan ni bekräfta att det är den volymen som är i enlighet med ert prognositserade behov. Angivna

Läs mer

3. Anbudsformulär. Projektnamn. Innovationsrådgivare. Expandum. Ref. 2016:1031. Status Rev.dat Rev. 3. Anbudsformulär

3. Anbudsformulär. Projektnamn. Innovationsrådgivare. Expandum. Ref. 2016:1031. Status Rev.dat Rev. 3. Anbudsformulär 1(5) Sidan 1 av 5 2(5) Härmed erbjuder vi oss att utföra rubricerat uppdrag i enlighet med Anbudsförfrågan dat. 2016-09-28. 1. Obligatoriska krav/uppgifter finns i bifogade i bilagor: Krav enligt LOU (SFS

Läs mer

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 9.7.2015 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Ålands landskapsregering (FO-nummer: 0145076-7), PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland, (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Inköp av Hjullastare.

Läs mer

OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt Via telefon och projektplatsen

OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt Via telefon och projektplatsen OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt 2016-06-01 Via telefon och projektplatsen Annons, prekvalificering Annonsen avseende upphandlingen publicerades i TED Upphandlingen genomfördes som

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-08-08 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Upphandling Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Ann-Christin Lindberg TI 2013-1012 Symbolförklaring: Texten

Läs mer

e-avrop - Skellefteå kommun

e-avrop - Skellefteå kommun Sida 1 av 5 M E D D E L A N D E N, F R Å G O R & S V A R Det finns ingen kolumn Övrigt i varugrupp 38. Infogade en och skrev Norsjö, Malå, hoppas att det var så det var tänkt. Det går bra Då det på marknaden

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av ortopedtekniska produkter skor och ortoser till Örebro läns landsting.

Frågor och svar. Beskrivning: Upphandling av ortopedtekniska produkter skor och ortoser till Örebro läns landsting. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Örebro läns landsting Namn: Ortopedtekniska produkter skor och ortoser Handläggare: Kristin Lundmark Referensnr: 11OLL3479 Telefon: 019-602 75 74 Beskrivning:

Läs mer

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Service på hissar och rulltrappor -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Örnsköldsvik Kommun upphandlar - Service på hissar och rulltrappor -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Allmänna uppgifter upphandlar - -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1.1 Upphandlande myndighet och enheter Örnsköldsviks kommun, 212000-2445 Nygatan 16 891 88 Örnsköldsvik Handläggare:

Läs mer

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Halmstads kommun Namn: Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Handläggare: Catrin Isacsson Referensnr: KS 2010/0468 Telefon: E-post: 035-13

Läs mer

Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser Datum:

Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser Datum: Frågor och svar Anbudsförfrågan elleveranser 2013 Datum: 2013-02- 18 Fråga 1 I förfrågningsunderlaget under punkt 1.4 ställs krav om att Vellinge kommuns avtal skall kunna delas upp i fyra delar. Önskar

Läs mer

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr Förfrågningsunderlag 2014-05-08 Upphandlande organisation Arvika kommun Upphandling Nattillsyn - Hemtjänst Lennart Halvarsson Dnr 2014-206 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-06-02 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Anbudsgivare uppmärksammas på att volymerna kan komma att förändras under avtalsperioden.

Anbudsgivare uppmärksammas på att volymerna kan komma att förändras under avtalsperioden. Inköpssamverkan Motala Utvärdering Lägsta pris Delat anbud Diarie UH-2014-159 Namn Fällningskemikalier Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska utvärderingsformulär. Utvärderingsformuläret

Läs mer

Anbud Kommentus Gruppen AB/Fordon 2009/10016.

Anbud Kommentus Gruppen AB/Fordon 2009/10016. Anbud Kommentus Gruppen AB/Fordon 2009/10016. Anbudsgivare: Iveco Sweden AB Offererade enheter: Lätta lastbilar med flak Lätta fyrhjulsdrivna lastbilar med flak Lätta skåpbilar med 7,3-17,2 kubikmeters

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki

ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki 1(7) Bilaga 3 Diarienummer 512-6670-2012 ANBUDSFORMULÄR Upphandling av återuppbyggnad av gärdesgårdar i naturreservaten Kummelön och Ritamäki Anbudsformulärets syfte är att tydliggöra för anbudslämnaren

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-26 1 (5) HSN 1508-0956 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-04-10 Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad

Läs mer

sommardäck på sommaren

sommardäck på sommaren sommardäck på sommaren Kör aldrig på dubbfria vinterdäck på sommaren. Vinterdäck har mönster och gummiblandning som är anpassade för att fungera när det är kallt och vinterväglag. På sommaren ger dubbfria

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna 2013-11-10 Dnr: 2011-3060046 Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna Härmed inbjuds ni att lämna anbud på de kurser som ESF-projektet

Läs mer

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem 8 Detta avsnitt innehåller en mall som Myndighet ska använda som underlag för genomförande av avrop. Generella anvisningar för hur avrop ska genomföras återfinns i ramavtalets bilaga 6, Tillvägagångssätt

Läs mer

:35:52 Svar: Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga:

:35:52 Svar: Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga: 1 Fråga: Får den redigerbara textrutan i anbudsformuläret göras större för att få plats med mer text? Ja, textrutor är ok att utöka. 2 Fråga: Hej, vi antar att ni menar att anbudstidens utgång är 2016-08-26.

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Skåpbil 2013-08-20

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Skåpbil 2013-08-20 2013-08-20 ANBUDSFÖRFRÅGAN Skåpbil Ronneby kommun inbjuder Er härmed att inkomma med skriftligt anbud på en skåpbil med fullserviceleasing. Bilen är avsedd för verksamheter inom Ronneby kommuns Fritid

Läs mer

Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276)

Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276) Dnr: TRV 2011/22239 A Dnr: TSV 2011-1792 Framställan Vinterdäck på tunga fordons drivaxel Förslag till ändringar i trafikförordningen (1998:1276) Innehåll Vinterdäck på tunga fordons drivaxel... 3 Bakgrund...

Läs mer

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande Årjängs kommun Skallkrav Diarie UPH-2014-34 Namn Telefoniprodukter Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Mätare

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Mätare Umeå Energi AB Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Delat anbud Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Mätare Diarie UE-2013-0435-560 Upphandlare Josefine Hallin Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-01-12 1 (5) HSN 1508-0957 Handläggare: Maria Hägerstrand Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-02-20, p [XX] Antagande av leverantör - upphandling av

Läs mer

Handledning för livscykelkostnad vid upphandling

Handledning för livscykelkostnad vid upphandling 1 [5] Handledning för livscykelkostnad vid upphandling Kalkyl för personbil LCC i upphandling LCC-verktyget för personbilar är främst anpassat för att användas i anbudsutvärderingen för att klargöra den

Läs mer

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010 Cirkaprislista sommardäck till återförsäljare December 2010 Hakka- Skydd Nokian Tyres produktförsäkring ger Nokian Hakka sommardäck ett ökat skydd som heter Hakka- skydd. Om däcket skadas under normalt

Läs mer

https://atc-extern.vgregion.se/avantra/customer/westma/modules/purchase/question/...

https://atc-extern.vgregion.se/avantra/customer/westma/modules/purchase/question/... Sida 1 av 5 1 Fråga: Vänligen förtydliga. Fråga Punkt 9 Uppdatering nya modeller Priset för den nya modellen får inte vara högre än den befintliga modellen. Vad menas med modell? Helt ny produkt eller

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Korttidshyra fordon

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Korttidshyra fordon Umeå Kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Korttidshyra fordon Diarie 12025 Ansvarig upphandlare Jan Lundberg Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering tekniska utredningar avseende tillämpningar och användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) för konsumenter, bilaga 1e till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Läromedel 2014. Avropsstöd. Vägledning Läromedel 2014. 2015-02-10 Sida 1 av 6

Läromedel 2014. Avropsstöd. Vägledning Läromedel 2014. 2015-02-10 Sida 1 av 6 Avropsstöd Vägledning Läromedel 2014 2015-02-10 Sida 1 av 6 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Delområde 1 Tryckta läromedel... 3 2.2. Delområde 2 Interaktiva läromedel (e-läromedel)...

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Upphandling Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala

Upphandling Anbudsinbjudan Anbudsinbjudan Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala 1 (9) Läkartjänster Psykiatriker Häktet Uppsala 2 (9) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN... 3 2. BAKGRUND... 3 2.1 INLEDNING... 3 2.2 UPPHANDLINGSFORM... 3 2.3 UPPHANDLINGSTIDER...

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

ESV publicerade förfrågningsunderlag avseende upphandling av statliga ramavtal för e-inköp.

ESV publicerade förfrågningsunderlag avseende upphandling av statliga ramavtal för e-inköp. 1/6 Utvärderingsprotokoll Datum Handläggare 2017-04-28 Anderz Petersson ESV dnr 7.1 853/2016 Utvärderingsprotokoll e-inköp ESV publicerade 2016-10-17 förfrågningsunderlag avseende upphandling av statliga

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Jag kan inte hämta dokumenten, bilagorna, landstingets blanketter. Kan ni skicka ut dem med epost? ( kategori 6 )

Jag kan inte hämta dokumenten, bilagorna, landstingets blanketter. Kan ni skicka ut dem med epost? ( kategori 6 ) Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-08-16 Kan inte hämta dokumenten, kan ni mejla dom? Frågan besvarades 2013-06-19 av Bruna Jordao Vilka dokument kan ni inte hämta? Bilagorna?

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017

Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Avropsvägledning Dryckesautomater 2017 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Avrop... 5 3. Beställning... 5 3.1. Service... 6 3.2. Kundsupport... 8 4. Pris... 8 5. Leveransvillkor... 8 5.1.

Läs mer

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja.

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja. Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-06-03 Ställ en fråga om den här upphandlingen 1- Fråga skapad av upphandlare från Kommers. Önskar beställaren avropa olika plattformer

Läs mer

Bilaga 1 TEKNISK KRAVSPECIFIKATION

Bilaga 1 TEKNISK KRAVSPECIFIKATION Bilaga 1 TEKNISK KRAVSPECIFIKATION Ska formuleringar beskriver obligatoriska krav som måste uppfyllas. Anbud som inte uppfyller samtliga ska-krav kommer inte att behandlas vidare. Ska kraven ska bekräftas

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE LANDSKAPSARKITEKTTJÄNSTER FÖR NYBYGGNAD AV MARKANLÄGGNINGAR Stockholm 2011-02-25 INLEDNING Detta dokument kompletterar Bilaga 1 Administrativa

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen. hos

Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen. hos Skatteverket Annie Sörensen Dalum 2012-10-01 Dnr 131-467684-12/21 Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen hos www.skatteverket.se Postadress 171 94 SOLNA Skatteverket 0771-567 567 E-posladress

Läs mer

Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF

Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF FORMULÄR TILL ANBUD Anbudsbeteckning: Anbud drift och skötsel Fotbollsplaner och Friidrottsarena - Dnr KOF 2016-100 Anbud avseende: Drift och skötsel av Fotbollsplaner och Friidrottsarena, på uppdrag av

Läs mer

Inköps- och upphandlingsriktlinjer

Inköps- och upphandlingsriktlinjer Inköps- och upphandlingsriktlinjer Antagen av kommunstyrelsen/2016-11-08 2 (8) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för Inköp och upphandling... 3 1.1 Inköp och upphandlingar... 3 1.2 Behöriga beställare...

Läs mer

Prislista vinterdäck 2014/15

Prislista vinterdäck 2014/15 Prislista vinterdäck 2014/15 Arctictrekker WP-05 Arctictrekker NP3 Arctictrekker SP-02 maxxis.se Maxxis är en av världens 10:e största däcktillverkare. Originalmonteras av: företagsprofil grundat 1967

Läs mer

Frågor och svar. Kontors-och förbrukningsmaterial 2011 AB. Beskrivning: Samordnad upphandling av kontors-och förbrukningsmaterial E-post:

Frågor och svar. Kontors-och förbrukningsmaterial 2011 AB. Beskrivning: Samordnad upphandling av kontors-och förbrukningsmaterial E-post: Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: SKL Kommentus Inköpscentral Namn: Kontors-och förbrukningsmaterial 2011 AB Handläggare: Peter Svensson Referensnr: 10083 Telefon: 08-709 59 46 Beskrivning: Samordnad

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

PRISL IST A NR 0 4 / G Ä LLE R FRÅN O C H MED 1 SEPTEM BER 2016 / PRISER EXK L. M O M S

PRISL IST A NR 0 4 / G Ä LLE R FRÅN O C H MED 1 SEPTEM BER 2016 / PRISER EXK L. M O M S B RUT T OPRI S L I S T A HÖS T & VINTE R 20 1 6 PRISL IST A NR 0 4 / G Ä LLE R FRÅN O C H MED 1 SEPTEM BER 2016 / PRISER EXK L. M O M S BRUTTOPRISLISTA HÖST & VINTER 2016 Sedan starten 1973 har Interstate

Läs mer

Nettoprissatta varor och tjänster Priser och artikelnummer ifylles. Utelämnat pris ersätts av HBV med belastningspris.

Nettoprissatta varor och tjänster Priser och artikelnummer ifylles. Utelämnat pris ersätts av HBV med belastningspris. Prisbilaga anbudsområde A BRANDSKYDD 15-120 Nettoprissatta varor och tjänster Priser och artikelnummer ifylles. Utelämnat pris ersätts av HBV med belastningspris. Årligt underhåll Utförs enligt Svebras

Läs mer

Toyota Däckportal Användarguide

Toyota Däckportal Användarguide Toyota Däckportal Användarguide 1) Allmänt 1 1) Logga In 2 till 3 2) Behörigheter 4 till 5 2) Köpa Däck verktyget 6 1) Startsida 7 till 8 2) Söka efter Däck 9 till 14 3) Tillgänglighet/Varukorgen 15 till

Läs mer

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se Digitala Enheter och Kringutrustning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool Umeå Kommun Utvärdering Ekonomiskt mest fördelaktigt Helt anbud Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Bilpool Diarie 12026 Ansvarig upphandlare Jan Lundberg Detta dokument är en kopia på upphandlingens

Läs mer

Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31.

Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31. ANBUDSFORMULÄR Bilaga. 1 Datum: 2009-08-17 Dnr: 09-134.713 1 (11) Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31. ANBUDSFORMULÄR Göteborgsregionens

Läs mer

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 1/6 Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 2013-03-08 1. INLEDNING Denna förfrågan avser projektering av Arkitekthandlingar. Som option kan även uppdraget utökas och komma att omfatta upphandling och samordning

Läs mer

Information om upphandlingsförfarandet

Information om upphandlingsförfarandet Hemsida: http://hbgsamfall.info.tm/ Information om upphandlingsförfarandet 1 Förfrågan består av följande handlingar: o Inbjudningsbrev Hässelby Gårds Samf.för. Etapp X o ABT 06 AF Totalentreprenad Hässelby

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Kvalificering av anbudsgivare

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Kvalificering av anbudsgivare UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-09-10 Upphandlande organisation Eskilstuna kommun Upphandling Profilprodukter Anna-Sara Karlsson ASK 13.007 2.1. UPPHANDLINGSPROTOKOLL Upphandlingsenheten har genomfört upphandling

Läs mer

Riktlinjer för utvärdering av anbud

Riktlinjer för utvärdering av anbud Riktlinjer för utvärdering av anbud - Standardmodell för Sundsvalls kommun I Lagen om offentlig upphandling finns två tilldelningsgrunder. Vilket som ska användas måste bestämmas innan förfrågningsunderlaget

Läs mer