Användarhandledning Lifecare Planering Förskola och Fritidshem bas

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarhandledning Lifecare Planering Förskola och Fritidshem bas"

Transkript

1 Lifecare Planering Förskola och Fritidshem bas

2 Healthcare & Welfare Sida 2/49 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen Start Logga ut Välja enheter och avdelningar Navigering i systemet Närvarorapportering Registrera ankomst Registrera hemgång Snabbval av barn Sortera på klassplacering Närvaroöversikt Planerad tid Verklig tid Personal, planerad tid Närvaroöversikt, vecka Se och ändra barnens kontaktuppgifter Lägg till ny kontaktperson Se, ändra och läggtill barnens schemaavvikelser och frånvaro Se och ändra barnens närvaro Se och och lägg till informations meddelanden på barnen Skicka meddelande Administration Offentlig funktion för närvaroregistrering Måltidspersonal Förskola Mobila frånvaron Meddelandelogg... 47

3 Healthcare & Welfare Sida 3/49 1 Beskrivning av funktionen Användare I tillvalet finns funktioner som i första hand vänder sig till personal på förskolor och fritidshem och ansvariga för verksamheten, förskolechefer och skolledare. Funktionerna kan även användas av centralt placerad personal. Funktioner för dagligt stöd I tillvalet ingår funktioner som är ett dagligt stöd för personal på förskole- och fritidshemsavdelningar. Det finns funktioner för att registrera närvaro och frånvaro på barnen, se och ändra barnens kontaktpersoner, kommunicera med föräldrar via e-post och sms, ändra tidigare registrerad närvaro, skriva information om barnen m m. Funktionen för planering och uppföljning Funktionerna för planering och uppföljning kan användas av personal på en avdelning men även av den som är intresserad av att få en större överblick. Systemet anpassar sig beroende på användarens behov och behörighet. De uppgifter som ligger till grund kan vara både planerad och verklig tid för barnen. Även planerad frånvaro samt kända framtida ändringar i placeringar och schema tas med i planeringen. I planering förskola bas ingår viss funktionalitet för planering exempelvis närvaroöversikt, både för en dag och en vecka. För mer funktioner gällande planering och uppföljning finns ett tillval, planering förskola planering och uppföljning. Det tillvalet finns beskrivet i en separat användarhandledning.

4 Healthcare & Welfare Sida 4/49 2 Start 2.1 Byta roll, menysystem När systemet startas visas översiktsbilden för Lifecare I nuvarande version visas inget på bildens yta i mitten men i en senare version kommer det att finnas funktioner där. I den högra övre delen av bilden visas du som användare och vilken roll du använder. Om du trycker på den nedåtriktade pilen kan du genom att välja mina roller se alla dina roller och byta genom att klicka på den roll du vill byta till. Här kan du också logga ut. För att stänga bilden klickar du på ytan bredvid.

5 Healthcare & Welfare Sida 5/49 På den vänstra sidan visas en meny. Den visar olika grupper av funktioner som du är behörig till i den roll du använder. Om du klickar på en grupp visas de olika funktioner som finns i gruppen. Du kan starta en funktion genom att klicka på namnet. När du har startat en funktion ligger menyn kvar på den vänstra sidan. Du kan se hela menyn igen genom att klicka på

6 Healthcare & Welfare Sida 6/ Välja enheter och avdelningar. Från behörighetssystemet blir du som användare tilldelad hela eller delar av organisationen i form av en eller flera förskolor/fritidshem eller endast enstaka avdelningar. I de funktioner där uppgiften behövs kan du, utifrån din totala behörighet, välja vilken del du vill se och jobba med. Det gör du genom att klicka på knappen Välj enheter/avdelningar Då visas de enheter och avdelningar som du är behörig till. Du kan välja en eller flera enheter eller avdelningar genom att klicka på den du vill välja. Om man klickar på alternativet välj alla så blir alla enheter/avdelningar markerade. Väljer man välj ingen så blir alla enheter/avdelningar avmarkerade.

7 Healthcare & Welfare Sida 7/49 Man har även möjlighet att söka reda på en specifik enhet/avdelning och det gör man genom att skriva in namnet på enheten/avdelningen i textfältet sök, Du kan välja att dölja dina urval genom att klicka på < Dölj urval. Dina valda enheter visas även på sidan och genom att klicka på krysset så tar man bort det valet. 3 Navigering i systemet. Förutom att använda menyn finns ett alternativt sätt att starta olika funktioner.

8 Healthcare & Welfare Sida 8/49 Funktioner för enheter och avdelningar. Det finns funktioner att använda för den enhet eller avdelning som valts. Exempelvis närvarorapportering, närvaroöversikt, dag och vecka och meddelande. För att växla mellan de olika funktionerna klickar du på namnet i nedre delen på bilden enligt ovan eller så använder man menyn till vänster. Funktioner för enskilda barn. Från funktionerna närvarorapportering finns det möjlighet att välja ett barn för att gå vidare till funktioner för det enskilda barnet. Tryck på och välj Gå till barn Man kan även välja och gå till ett barn från veckoöversikten. När du har gjort det kommer du till barnöversikten som innehåller flera valbara funktioner utifrån din roll, närvarorapportering, frånvarorapportering, kontaktuppgifter och meddelande.

9 Healthcare & Welfare Sida 9/49 I den övre delen av bilden visas nu namnet på det barn du valt. Om du klickar på barnets namn så får man upp dialog som visar uppgiftger om barnet. Om du vill gå tillbaka till den bild du utgick från trycker du på knappen med en vänsterpil

10 Healthcare & Welfare Sida 10/49 För varje funktion som visas som en ruta visas en del översiktlig information. För att välja den funktion du vill jobba med trycker du på knappen i övre högra hörnet Om du väljer funktionen med visas en detaljerad bild på funktionen enligt nedan. På motsvarande sätt som för de funktioner som används för enheter/avdelningar kan du i den nedre delen av bilden växla mellan de funktioner som hör till ett barn. Om du vill gå tillbaka till barnöversikten trycker du på knappen i övre högra hörnet

11 Healthcare & Welfare Sida 11/49 4 Närvarorapportering. Här visas alla placerade barn på den eller de avdelningar du valt. Om du har valt flera avdelningar visas barnen avdelningsvis med ett streck som separerar de olika avdelningarna. I rutan som föregår namnet på barnet visas med både färg och symbol information om barnet är närvarande eller ej. Symboler och färg visas enligt nedan. Barnet har inte anlänt men förväntas komma. Barnet har ett klockslagsschema utan närvaro aktuell dag. Barnet har en frånvaro registrerad aktuell dag. Barnet är närvarande. Barnet har varit närvarande men gått hem.

12 Healthcare & Welfare Sida 12/49 Det finns funktion för att rapportera barnens verkliga närvarotid i form av det klockslag när barnet kommer och när det lämnar avdelningen. 4.1 Registrera ankomst. För att registrera att ett barn har anlänt klickar du på barnets namn. För att registrera flera barn på samma gång så markerar man de barn man vill registrera. Barnen blir markerade med en blå färg. Nu visas en registrering vy där systemet föreslår aktuellt klockslag som tidpunkt för ankomst. Om du inte vill ändra tiden för ankomst klickar du på knappen spara.

13 Healthcare & Welfare Sida 13/49 Om du vill ändra ankomsttiden klickar du på listan med klockslaget. Då visas en kalender enligt nedan. Kalendern ser olika ut beroende på vilken typ av enhet du använder. Till höger som den ser ut på en pc. För att spara uppgifterna trycker du sedan på knappen spara. Symbolen för barnet ändras nu till närvarande Att ångra registrering av ankomst. Om du skulle vilja ångra din registrering av ankomst kan du klicka på barnet en gång till och sen på knappen ångra.

14 Healthcare & Welfare Sida 14/49 Barnet betraktas som ej närvarande igen. Man kan även använda listan till vänster för att på ett enkelt och snabbt sätt markera alla barn som har eller inte har anlänt till förskolan/fritidshem eller enstaka avdelningen. Läs mer om det under punkt 4.3, snabbval av barn. 4.2 Registrera hemgång För att registrera att ett barn ska gå hem klickar du på barnets namn. För att registrera flera barn på samma gång så klickar man på dom barn man vill registrera. Barnen blir markerade med en blå färg

15 Healthcare & Welfare Sida 15/49 Nu visas en registrering vy där systemet föreslår aktuellt klockslag som tidpunkt för hemgång. Om du inte vill ändra tiden för hemgång klickar du på knappen spara. Om du vill ändra tiden för hemgång så klickar du på listan med klockslaget. Då visas en kalender enligt nedan. Kalendern ser olika ut beroende på vilken typ av enhet du använder. Till höger som den ser ut på en pc. För att spara uppgifterna trycker du sedan på knappen spara. Symbolen för barnet ändras nu till har gått hem

16 Healthcare & Welfare Sida 16/49 Att ångra registrering av hemgång. Om du vill ångra din registrering av hemgång kan du klicka på barnet en gång till och sen på knappen ångra. Barnet betraktas som närvarande igen.

17 Healthcare & Welfare Sida 17/ Snabbval av barn Man har möjlighet att på ett enkelt sätt markera flera barn samtidigt och det gör man genom att använda funktionen Snabbval av barn. Här har man möjlighet att välja alla barn som är närvarande och alla som inte har anlänt. Man har möjlighet att välja om markeringen ska gälla för alla enheter/avdelningar eller en specifik enhet/avdelning. Skulle man ångra sitt val så har man möjlighet att välja alternativet inget, då tar man bort den tidigare markeringen på alla barn.

18 Healthcare & Welfare Sida 18/ Sortera på klassplacering Man har möjlighet ett sortera barnen klassvis och det gör man genom att klicka i rutan vid Sortera på klassplacering, Sorteringen grupperas efter skol namn och klass.

19 Healthcare & Welfare Sida 19/49 5 Närvaroöversikt Bilden visar hur barnen är närvarande under en viss dag. Presentation kan avse verklig och/eller planerad tid. Man ser även om barnet har en heldagsfrånvaro eller en schemaavvikelse registrerad. Du kan byta dag genom att trycka på pilarna båda sidorna om dagen eller så kan du klicka på kalenderikonen för att direkt gå till aktuell dag.

20 Healthcare & Welfare Sida 20/49 Du kan se när första barnet anländer och när sista barnet går. Du kan se hur många barn som är placerade på den eller de avdelningar du valt Du kan se hur många barn som är planerade på den eller de avdelningar du valt Du kan se hur många barn som är närvarande på den enhet eller de avdelningar du valt.

21 Healthcare & Welfare Sida 21/ Planerad tid Om du väljer att endast se planerad tid visas placerade barn utom de barn som: har ett klockslagsschema registrerat men saknar närvarotid aktuell dag Barn som saknar schema eller har obestämt schema betraktas alltid som närvarande och visas i listan enligt nedan. Närvarande barn med klockslagsschema visas enligt nedan. Barn som har rapporterad frånvaro del av dag som tangerar den planerade schematiden visas enligt nedan. Den del som är orange representerar frånvaron.

22 Healthcare & Welfare Sida 22/49 Barn som har rapporterad heldagsfrånvaro visa med en orange linje. Barn som har en schemaavvikelse under dagen visas med en lila linje. Anmäld del av dag frånvaro via vårdnadshavare visa som en orange linje. Har man även schematid för den dagen så ser man det även som en schemaavvikelse. Saknar man schema ser rapporterad frånvaron ut som nedan Du kan förändra vilken tidpunkt under dagen du vill betrakta. Dra i de grå klossarna på tidslinjen. Förändringen av ditt val visas i fältet Valt tidsspann, Antal planerade barn samt i listan på alla barn.

23 Healthcare & Welfare Sida 23/49 Om du väljer att titta på innevarande dag visas aktuellt klockslag med en grön vertikal linje. 5.2 Verklig tid Om du väljer att endast se verklig tid visas endast de barn som har ett eller flera närvarotillfällen under dagen registrerad med ett from- och ett tom-klockslag.

24 Healthcare & Welfare Sida 24/49 Om du väljer verklig tid och innevarande dag ser presentationen ut enligt nedan. Då visas aktuellt klockslag med ett vertikalt grönt streck. Alla barn som har en närvaroregistrering med ett from-klockslag visas. D.v.s. de barn som är närvarande just nu.

25 Healthcare & Welfare Sida 25/49 Planerad och verklig tid. Om du väljer att se både planerad och verklig tid visas alla barn som har planerad och/eller verklig tid. 5.3 Personal, planerad tid I närvaroöversikten, dag, kan man även se den personal som har behörighet till enheten/avdelningen baserat på valt urval. Finns schematider registrerade på personen så ser man även dessa schematider. För att se personalen kryssar man för rutan Personal planerad tid. I informationsrutan till höger kan man se hur många placerade personal det är på enheten/avdelningen. Tidsaxeln fungerar likadant som för barnen. Du kan se personal som är placerade både på enheten

26 Healthcare & Welfare Sida 26/49 och/eller på en eller flera avdelningar. Saknas schema så visas även den informationen.

27 Healthcare & Welfare Sida 27/49 6 Närvaroöversikt, vecka. Bilden visar barnens planerade tid på förskolan/fritidshem eller enstaka avdelningen under en viss vecka. Obestämd tid, planerad frånvaro, antal planerade barn och om informationsmeddelande finns registrerade på barnen så visas även det. Du kan byta vecka genom att klicka på pilarna eller så kan man använda listan för att gå till valfri vecka. Du kan se när första barnet anländer och när sista barnet går. Du kan även se hur många barn som är planerade att vara här idag på den förskolan/fritidshem eller på de avdelningar du valt.

28 Healthcare & Welfare Sida 28/49 Du kan se om ett barn har någon planerad frånvaro under veckan, då markeras det med ett orange kryss, Du kan även se om det finns någon informationsmeddelande registrerad på barnet. Då visas en ikon bestående av ett brev. Klicka på ikonen för att läsa meddelandet. För aktuell dag ser man även status på barnen, är samma status på veckoöversikten som man ser för barnen på närvarorapporteringssidan. Status som presenteras är, inte anlänt, ingen schematid, anlänt, gått hem och om frånvaro finns rapporterad.

29 Healthcare & Welfare Sida 29/49 Bilden visar aktuell närvarostatus för barnen under dagen. 7 Se och ändra barnens kontaktuppgifter. Bilden visar barnets kontaktpersoner. Barnets vårdnadshavare visas alltid. Dessutom visas alla andra personer som finns registrerade som barnets kontaktpersoner.

30 Healthcare & Welfare Sida 30/49 För varje person visas adress, telefon samt e-postadress. Dessutom visas annan information om varje person enligt nedan. Om vårdnadshavarna bor tillsammans visas båda med en adress. Om vårdnadshavarna däremot är separerade visas vårdnadshavarna med var sin adress inom två olika ramar med en lucka mellan.. Visas på den eller de personer där barnet bor. Visas om personen är sekretessmarkerad. Visas om personen har hemliga telefonuppgifter. Om du vill ändra kontaktuppgifterna trycker du på knappen ändra. Då öppnas fält med en ram för de uppgifter du kan ändra.

31 Healthcare & Welfare Sida 31/49 Du kan ändra är uppgifter om telefon och e-postadresser. När du har ändrat uppgifterna trycker du på knappen Systemet kvitterar att informationen är ändrad Om du ångrar dig och inte vill ändra något kan du trycka på knappen 7.1 Lägg till ny kontaktperson Man har möjlighet att lägga till nya kontaktpersoner och det gör man genom att klicka på knappen Lägg till. Bilden visar en registrerings vy där man har möjlighet att lägga upp nya kontaktpersoner. Man kan lägga till kontaktperson genom att söka på personnummer (personer som redan finns i befolkningsregistret/systemet) eller så kan man lägga till personer utan personnummer. Om man lägger till kontaktperson med personnummer så är namn och adress redan ifyllt och dessa uppgifter går Ej att ändra medan fälten Telefon hem, Telefon arbete, Telefon mobil, E- post, E-post arbete/skola och Växelvis boende är möjliga att fylla i. Lägger man till kontaktperson utan personnummer så är alla fält möjliga att editera och fälten förnamn och efternamn är obligatoriska.

32 Healthcare & Welfare Sida 32/49 8 Se, ändra och läggtill barnens schemaavvikelser och frånvaro Bilden visar en almanacka med barnets schemaavvikelser, frånvaro och planerad ledighet. Man kan registrera schemaavvikelser, anmäla frånvaro och man kan registrera planerad ledighet för barnet. De dagar det finns schemaavvikelser är markerade med lila färg och de dagar där det finns någon heldagsfrånvaro registrerad är markerade med orange färg och planerad ledighet är markerad med en brun färg Registrerad del av dag frånvaro anses som schemaavvikelse och är markerad med lila färg. Har barnet en fritids och en klass placering så kan man välja om den anmälda frånvaron ska gälla för fritids, skolan eller både fritids och skola.

33 Healthcare & Welfare Sida 33/49 Aktuellt schema visar den aktuella planerade tiden för barnet. Originalschemat + / - registrerad tillfällig schematid. Originalschema visar det registrerade schemat som är sparat i systemet. Finns ingen frånvaro eller tillfällig schematid registrerad för dagen så ser vyn ut så här, och man har möjlighet att klicka på respektive knapp för att lägga till heldagsfrånvaro eller en tillfällig schematid.

34 Healthcare & Welfare Sida 34/49 För att lägga till eller ta bort en schematid då klickar man på knappen, För att ta bort en schematid så tar man bort krysset i rutan och klickar på spara. Vill man lägga till en tillfällig schematid så kryssar man för rutan, väljer tid och sparar. Genom att klicka på listan så får du upp en tidsväljare. Välj tid och klicka på knappen verkställ. Vill du registrera en ny heldagsfrånvaro trycker du på knappen,

35 Healthcare & Welfare Sida 35/49 Då får du upp en registrerings vy, Finns det registrerat heldagsfrånvaro eller tillfällig schematid så markerar du den dagen för att se vilken schemaavvikelser/frånvaro som är registrerad. Då visas mer information om tillfällig schematid/frånvaro på den högra delen av bilden. Du kan ta bort eller ändra tillfällig schematid genom att trycka på respektive knapp, Ta bort eller Ändra. Vill du registrera en ny tillfällig schematid klickar du på knappen,

36 Healthcare & Welfare Sida 36/49 Då får du upp en registrerings vy. om ett barn har en schemaavvikelse i funktionerna närvarorapportering och närvaroöversikten, dag och vecka. Det markeras då med en lila färg.

37 Healthcare & Welfare Sida 37/49 Registrera frånvaro för fritisbarn Om barnet har en klassplacering har man möjlighet att ange om frånvaron ska gälla bara för fritids eller bara för skolan eller för både fritids och skolan. När det finns sparad frånvaro så ser man om den gäller för fritids, skolan eller både och. Man har även möjlighet att ta bort en registrerad frånvaro.

38 Healthcare & Welfare Sida 38/49 Planerad ledighet Man har möjlighet att registrera planerad ledighet för barnet. Klicka på knappen Lägg till frånvaro och välj Planeradledighet. Väl den period ledigheten ska gälla genom att ange start och slutdatum. Man kan ange en dag eller en längre period. Klicka på knappen spara för att registrera ledigheten, klicka på knappen avbryt för att avbryta registreringen. Man har även möjlighet att ta bort den planerade ledigheten. Klicka i kalendern på den dag som du vill ta bort, sen klickar du på knappen ta bort dag för att ta bort vald dag- eller om registreringen gäller en period så kan man ta bort hela perioden genom att klicka på knappen ta bort period. I kalender ser man även den planerade ledigheten som är inskickad av vårdnadshavare via SMS eller frånvaro applikationen.

39 Healthcare & Welfare Sida 39/49 9 Se och ändra barnens närvaro. Bilden visar en almanacka med barnets närvaro. De dagar där det finns någon närvaro registrerad är markerade med grön färg. För att se vilken närvaro som är registrerad en viss dag markerar du den dagen. Då visas mer information om närvaron på den högra delen av bilden. Du kan ta bort eller ändra närvaro genom att trycka på respektive knapp. Vill du registrera en ny närvaro markerar du dagen och trycker på knappen lägg till.

40 Healthcare & Welfare Sida 40/49 10 Se och lägg till informationsmeddelanden på barnen Bilden visar en almanacka med barnets meddelanden. De dagar där det finns något meddelande registrerad är markerade med gul färg. För att se vilka meddelanden som är registrerad en viss dag markerar du den dagen. Då visas meddelandet på den högra delen av bilden.

41 Healthcare & Welfare Sida 41/49 Du kan ta bort eller ändra ett meddelande genom att trycka på respektive knapp. Meddelande som är inskickade från vårdnadshavare (SMS) går ej att ändra eller ta bort. Vill du lägga till ett nytt meddelande markerar du dagen och trycker på knappen lägg till. Meddelanden som är registrerade på barnet visas även på närvarorapporteringen och veckoöversikten för aktuell dag. Det visas även på den offentliga skärmen om meddelande finns registrerat på barnet. 11 Skicka meddelande. Bilden används för att skicka meddelande till personer. Du väljer vem som ska vara mottagare i fältet mottagarkategori. Du väljer på vilket sätt som meddelandet ska skickas i fältet kommunikationssätt. Systemet visar hur många mottagare som finns och hur många som saknar e-postadress och mobiltelefonnummer

42 Healthcare & Welfare Sida 42/49 Om du vill se alla barn och mottagare klickar du på länken Visa mottagare. I listan visas alla barn och deras mottagare, Vårdnadshavare. Du kan välja att markera/avmarkera barn i listan så att meddelandet endast går till utvalda mottagare. Före namnet på mottagaren visas en symbol om mottagaren har e-postadress eller mobilnummer beroende på det kommunikationssätt du valt. mottagaren har e-postadress/mobilnummer mottagaren saknar e-postadress/mobilnummer För de vårdnadshavare som saknar valt kommunikationssätt görs en kontroll om vårdnadshavarna bor tillsammans. I de fall vårdnadshavarna inte bor tillsammans läggs en text ut att personen inte kommer att nås av meddelandet enligt exempel nedan.

43 Healthcare & Welfare Sida 43/49 Du skriver ditt meddelande till mottagarna i rutan meddelande. Om kommunikationssättet är E-post skriver du en text i rutan som blir ämnesraden i e- postmeddelandet. Och när du är klar skickar du meddelandet genom att trycka på knappen skicka

44 Healthcare & Welfare Sida 44/49 12 Administration Modulen använder du för att skapa en inloggningsnyckel som ska användas för att logga in på en väggskärm. På bilden visas de enheter som du är behörig till. Markera den eller de enheter och avdelningar som du vill ska vara valbara på väggskärmen. Sedan trycker du på knappen Klicka här för att hämta nyckel. Då skapar systemet en nyckel som visas i fältet Nyckel. Det värdet använder du sedan för att aktivera väggskärmen. Du når administrationssidan via menyn på höger sida.

45 Healthcare & Welfare Sida 45/49 13 Offentlig funktion för närvaroregistrering En funktion som kan användas av barn eller föräldrar för att rapportera ankomst och hemgång. Skärmen ska därför vara utrustad med touchfunktion. När väggskärmen startas upp visas bilden till höger. I fältet Nyckel anges den nyckel som skapats enligt beskrivning I kapitel 9. Sedan trycker du på knappen logga in. Då visas nedanstående bild. På bilden går det att registrera ankomst och hemgång. För att registrera ankomst klickar du en gång på barnets knapp. Då växlas statusfärgen till grön för närvarande. Det finns ingen möjlighet att ange någon avvikande tid. På motsvarande sätt sker registrering av hemgång. Om du klickar en gång på ett barn som har status närvarande byts statusfärgen till blå för gått hem. Det finns en automatisk ångrafunktion för att kunna korrigera de fall när en användare klickar på fel barn.

46 Healthcare & Welfare Sida 46/49 Det fungerar så att om du klickar två gånger på samma barn inom 5 minuter betraktar systemet det som att du vill ångra den första registreringen. Exempel: Du klickar en gång på ett barn som inte är närvarande. Statusfärgen ändras till grön för närvarande. Omedelbart efter det klickar du en gång till på samma barn. Statusfärgen ändras nu tillbaka till grå för ej närvarande igen. På motsvarande sätt går det att ångra en felaktig hemgång. Finns det registrerade informationsmeddelande på barnet så visa det med en ikon, Meddelandet visas för den dagen och går inte att läsa från den offentliga skärmen. Siffrorna som visas vid avdelningsnamnet talar om hur många barn som är närvarande på avdelningen just nu.

47 Healthcare & Welfare Sida 47/49 Är barnet anmäld frånvarande så visa det genom att barnets knapp blir orange. Det är en konfigurationsinställning om frånvaron ska visas på den offentliga skärmen. Om du vill att frånvaron ska visas så klickar du i rutan vid inställningen ShowAbsence. Konfigurations inställning hittar ni i konfigurationswebben under, PlanningPreschool.OpenWeb.ShowAbsence 14 Måltidspersonal - Förskola Om man är tilldelad rollen Måltidspersonal Förskola så har man tillgång till närvaroöversikten dag och vecka. Där kan man på ett enkelt sätt se t e x vilka barn som kommer att vara där över lunch idag- och på det sättet enkelt kunna planera hur många måltider som ska tillagas. Du ser din roll uppe i högra hörnet, Och i menyn till vänster kan du välja att gå till närvaroöversikten, Läs mer under kapitel 5 och 6 i detta dokument hur närvaroöversikten dag och vecka fungerar.

48 Healthcare & Welfare Sida 48/49 15 Mobila frånvaron Mobila frånvaron är e-tjänst för vårdnadshavare där man har möjlighet att anmäla frånvaro för barn i förskolan, fritidshem och grundskolan i sin mobila enhet. För barn i förskolan och fritidshem så har man även möjlighet att anmäla planerad ledighet. Nedan beskrivs hur man anmäler frånvaro och ledighet för barn i förskolan och fritidshem. Först väljer man det barn som anmälan gäller för. Sen väljer man om man vill anmäla frånvaro eller planerad ledighet.

49 Healthcare & Welfare Sida 49/49 Planerad ledighet, Välj den tidsperiod (från och med och ett till och med datum) som ledigheten ska gälla för, klicka sen på spara knappen för att registrera ledigheten. Anmäl frånvaro, Välj datum (idag) och frånvaroorsak. Klicka på spara knappen för att registrera frånvaron. Personalen ute på enheterna ser den planerade ledigheten och anmäld frånvaro direkt i Planering förskola/fritidshem. I den mobila frånvaron visas både grundskoleelever och barn med förskola/fritidshemsplacering. Om man bara vill använda applikationen för barn med förskola/fritidshemsplacering så kan man undanta grundskoleleverna genom att dölja dessa elever. Det gör man i konfigurationsinställningen HideCompulsorySchoolStudents, CompulsorySchoolWeb.Absence.WholeDay.Relative. HideCompulsorySchoolStudents Markera rutan om du vill att bara barn med förskola/fritidshemsplacering ska visas. 16 Meddelandelogg Information kommer snart!

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Healthcare & Welfare Sida 2/28 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen...4 2 Planering och uppföljning.... 5 2.1 Antal barn

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Användarhandbok Skola24 Förskola

Användarhandbok Skola24 Förskola Användarhandbok Skola24 Förskola Innehåll Produktbeskrivning... 1 Funktionsbeskrivning... 1 Funktionsområde... 1 Inställningar... 1 Ramtider... 1 Administrera barn... 1 Registrera schema... 2 Visa schema...

Läs mer

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter Lifecare Behörigheter Healthcare & Welfare Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Beskrivning... 3 2 Behörighet för användare.... 4 2.1 Visa de behörigheter som finns registrerade... 4 2.2 Skapa nya behörigheter...

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema Healthcare & Welfare Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 2 Barnschema...

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema 2018-10-18 Healthcare & Welfare Sida 2/17 Innehållsförteckning 1 Be skrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 1.4

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok

Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok Nova Software AB, Storgatan 5A, 521 42 Falköping Innehåll Produktbeskrivning... 2 Funktionsbeskrivning... 2 Funktionsområde... 2 Inställningar... 2 Ramtider...

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Referensdel Skola24 Förskola/Fritidshem

Referensdel Skola24 Förskola/Fritidshem Referensdel Skola24 Förskola/Fritidshem Innehåll Allmänt... 2 Administration... 2 Administrera barn (roll skoladministratör)... 2 Ramtid (roll skoladministratör)... 2 Inställningar (roll skoladministratör)...

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema Healthcare & Welfare Sida 2/15 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen.... 3 1.1 Användare.... 3 1.2 Funktioner.... 3 1.3 Start vy.... 3 1.3.1 Inställningar.... 4 2 Barnschema....

Läs mer

Referensdel Skola24 Förskola

Referensdel Skola24 Förskola Referensdel Skola24 Förskola Innehåll Allmänt... 2 Administration... 2 Administrera barn (roll skoladministratör)... 2 Ramtid (roll skoladministratör)... 2 Inställningar (roll skoladministratör)... 2 Vistelsetid...

Läs mer

Användarhandledning. Barnschema Frånvaroanmälan Hämta och lämna barnen

Användarhandledning. Barnschema Frånvaroanmälan Hämta och lämna barnen Användarhandledning Barnschema Frånvaroanmälan Hämta och lämna barnen 2018-12-03 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Start vy... 3 1.1.1 Inställningar... 3 2 Barnschema... 4 2.1 Funktioner

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13.

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Användarhandledning Tieto Education Barnschema Sida 1/13. Sida 1/13 Tieto Edu Barnschema sida 1/13 2018-10 - 18 Sida 2/13 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen... 3 1.1 Användare... 3 1.2 Funktioner... 3 1.3 Start vy... 3 1.3.1 Inställningar... 4 1.4

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare

Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare Närvaro fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Observera att frånvaroanmälan endast gäller förskola och fritidshem, inte skolfrånvaro som anmäls via Skola24.

Observera att frånvaroanmälan endast gäller förskola och fritidshem, inte skolfrånvaro som anmäls via Skola24. Frånvaroanmälan, registrering av schema (vistelsetider), anmälan av planerad frånvaro (ledighet) samt INFO-meddelande för barn på förskola, fritidshem och/eller skolklubb Stenungsunds kommun använder sig

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Närvarohantering för vårdnadshavare

Närvarohantering för vårdnadshavare Närvarohantering för vårdnadshavare Här kan du läsa allt du behöver veta för att använda Hjärntorgets närvarohantering. I texten här nedanför beskriver vi: hur du kan få information om ditt barns närvaro

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema

Användarhandledning. Tieto Edu Barnschema Tieto Edu Barnschema 2018-03-27 Healthcare & Welfare Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen....3 1.1 Användare....3 1.2 Funktioner....3 1.3 Start vy...3 1.3.1 Inställningar....3 2 Barnschema....4

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Digital Närvarorapportering Hur gör man?

Digital Närvarorapportering Hur gör man? Digital Närvarorapportering Hur gör man? Logga in med dina personliga uppgifter på sidan app.folkuniversitetet.se. Välj rätt cirkel ur listan, och kontrollera att alla uppgifter stämmer. Se till att du

Läs mer

AMEaWeb uppdatering

AMEaWeb uppdatering AMEaWeb uppdatering 2018-11-25 Aktiviteter Huvudaktivitet Om underaktiviteter fanns med datum senare än huvudaktiviteten visades inte huvudaktiviteter i visningen för aktuella. Nu visas den så länge aktuella

Läs mer

Skola24 Förskola Arbetsgång

Skola24 Förskola Arbetsgång Skola24 Förskola Arbetsgång Nova Software AB, Storgatan 5A, 521 42 Falköping 0515 777 888 support@novasoftware.se Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Sekretessmarkering... 3 1.2 Hjälp till användaren... 3 2 Inställningar

Läs mer

Frånvaro och barnschema för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Frånvaro och barnschema för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem 2018-11-06 1 (5) Frånvaro och barnschema för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Du som har barn i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem frånvaroanmäler ditt barn via en app, via en specifik

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Introduktion till Konsultportalen

Introduktion till Konsultportalen Introduktion till Konsultportalen Detta är en manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN Vårdnadshavare på förskola/fritidshem Systemet innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

Introduktion till frånvaro

Introduktion till frånvaro Introduktion till frånvaro För att nå Skola24 kan du antingen använda en länk på skolans hemsida, skriva www.skola24.se direkt i webbläsaren och välja domän ur en lista eller skriva [domännamn].skola24.se

Läs mer

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm Stödmaterial till skolor Sida 1 (10) 2013-07-02 Frånvaro Lathund för lärare Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide till Frånvaro

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Skolplattform Stockholm en guide. Vårdnadshavare. stockholm.se

Skolplattform Stockholm en guide. Vårdnadshavare. stockholm.se Skolplattform Stockholm en guide Vårdnadshavare stockholm.se Innehåll 1 Inlogg 4 2 Startsidan Vårdnadshavare 4 2.1 Visa startsidan för olika barn 5 2.2 Navigera på Startsidan 5 2.3 Ge godkännande för

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.2

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.2 hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.2 Innehållsförteckning hypernet Direkt för Vårdnadshavare... 3 Infotavla för Vårdnadshavare... 3 Inloggning för Vårdnadshavare... 3 Primära Tjänster

Läs mer

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC COMMUNICATOR Varje användare får vår desktopapplikation C 365 UC Communicator som laddas ner och installeras på valfri dator. När du är inloggad på din Cellip 365 UC Communicator kan du styra

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in genom att klicka direkt på denna länk på kommunens hemsida: http://www.morbylanga.se/barn-utbildning/grundskola/edwise/ Inloggningen

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok

Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok Skola24 Förskola/Fritidshem Användarhandbok Nova Software AB, Storgatan 5A, 521 42 Falköping Innehåll Produktbeskrivning... 2 Funktionsbeskrivning... 2 Funktionsområde... 2 Inställningar... 2 Ramtider...

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Vårdnadshavare Version 1.0 Innehållsförteckning hypernet Direkt för Vårdnadshavare... 3 Infotavla för Vårdnadshavare... 3 Inloggning för Vårdnadshavare... 3 Primära Tjänster

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in via kommunens hemsida eller klicka direkt på följande länk: https://www.edwise.se/secure/default.aspx?idpmethod=saml&actor=actor_relative&domain=morbylanga

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play

Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1. Kom igång. 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Handledning Tidsvar Android Applikation Version 1.1 Kom igång 1.1 Nedladdning av applikationen från Android Market/Google Play Gå in på Android market och sök på Tidsvar i ett ord. Appen identifieras genom

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet.

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet. Innehållsförteckning Snabbstart... 1 Kom igång med bokningssystemet.... 2 Innan Du börjar... 2 Logga in i systemet.... 2 System menyn... 2 Start... 3 Inställningar... 3 Behandlingar... 3 Schema... 4 Bokningar...

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare Skola24 för vårdnadshavare 2017-09-19 Utbildningsförvaltningen Skola24 för vårdnadshavare Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering.

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Arbetsgång

Skola24 Förskola/Fritidshem Arbetsgång Skola24 Förskola/Fritidshem Arbetsgång Nova Software AB, Storgatan 5A, 521 42 Falköping Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Sekretessmarkering... 3 1.2 Hjälp till användaren... 3 2 Inställningar per enhet... 4

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE

ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE 1 (20) ANVISNING FÖR DJURHÅLLARE Utarbetad av: 7.3.2011 Piia Kauppi Evira Granskad av: 10.8.2011, 28.9.2011 Pia Vilen Evira Godkänd av: 29.9.2011 Matti Huttunen Evira 2 (20) DOKUMENTETS ÄNDRINGSHISTORIK

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Tillvalsbeskrivning Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Sida 2/27 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Installation...3 3 Systemadministration...4 3.1 TSS...4 3.1.1 Roller...4 3.1.2 CentralenAdministration...5

Läs mer

En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen.

En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Myndig elev En myndig elev i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sig själv och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Frågor: Kontakta supporten på elevsupport@edu.stockholm.se eller din

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier INNEHÅLL Logga in hemifrån... 2 Logga in på en arbetsplatsdator... 4 Startsidan... 5 Programdelar... 5 Personlig kalender... 6 Inställningar... 6 Anmäl tillgänglighet... 7 Ta bort tillgänglighet... 7 Anmäl

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Översikt av gränssnittet i Infobric Ease Meny I menyn finns olika knappar för att komma åt objekt och funktioner på arbetsplatsen. Till vänster visas arbetsplatsens namn. Klicka på namnet för att växla

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Registrera och avsluta uppdrag

Registrera och avsluta uppdrag Registrera och avsluta uppdrag Kapitel 1 och 2 nedan hanterar uppdrag genom att gå in på personens medlemskort och hantera allt för en person. Kapitel 3 och 4 nedan hanterar alla uppdrag i en förening.

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb.

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (10) 2012-02-28 VERSION 3.0 Frånvaro Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer