Michael Helmersson. Övriga deltagande: Kristina Steijner, socialförvaltningen 13,14, 20 Bo Forsberg, sekreterare Claes Hultgren, kommunchef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Michael Helmersson. Övriga deltagande: Kristina Steijner, socialförvaltningen 13,14, 20 Bo Forsberg, sekreterare Claes Hultgren, kommunchef"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 25 februari (23) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Åsa Hååkman Felth Sune Frisk Bengt-Olof Persson Anita Widman Torbjörn Parling Annika Johansson Harry Johansson Bo Olsson Peter Johansson Björn Stålhammar Benny Persson Michael Helmersson Övriga deltagande: Kristina Steijner, socialförvaltningen 13,14, 20 Bo Forsberg, sekreterare Claes Hultgren, kommunchef Utses att justera: Peter Johansson Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 2 mars 2010 Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Justerande Peter Johansson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen 25 februari 2010 Anslagsdatum: 3 mars 2010 Datum för anslagets nedtagande: 24 mars 2010 Förvaringsplats: Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari Kommunfullmäktige 17 december Ks 13 Au 5 Kf 125 Dnr 226/09 Motion ang. parboendegaranti I motion inkommen till kommunkansliet 16 december 2009 anför Michael Helmersson följande: Många äldre par har levt ett långt liv tillsammans och har tänkt leva tillsammans till livets slut. Men framtiden är svår att förutse. Som bekant orkar inte alla äldre leva den sista tiden i det egna hemmet. Många behöver flytta till ett boende där de kan få vård och omsorg den sista tiden av livet. Skröplighet och sjukdom drabbar oss olika. Par splittras. Det är lika upprörande varje gång det rapporteras om äldre par som av kommuner nekas att fortsätta bo tillsammans när en av dem får sämre hälsa och behöver flytta till ett äldreboende. Omställningen hälsoförsämringen för med sig är nog svår. Dessutom tillförs en sorgeprocess, som kan upplevas som svår, när de tvingas lämna sitt hem. Och inte blir den lättare att bära om de också tvingas lämna sin livskamrat. Sedan 2006 innehåller socialtjänstförordningen en paragraf som säger att makar, sambor eller registrerade partner som har beviljats särskilt boende ska beredas plats i samma boende, om de så vill. Det var en välkommen förändring. Men den är inte tillräcklig. Den täcker inte situationer när bara ena parten har rätt till omsorg. Att tvingas leva åtskilda efter att ha delat allt under ett liv innebär naturligtvis en stor påfrestning. Även så genom den oro som det vållar den friske maken eller makan att inte få vara nära den som är sjuk. Ibland ligger även boendet långt från makarnas ursprungliga, gemensamma hem, vilket kan försvåra möjligheten att besöka varandra. Ett fortsatt liv tillsammans kan ge äldre en ökad trygghet och livskvalitet. Det innebär även att den anhörige kan vara en resurs och underlätta personalens arbete genom sin närvaro. Jag anser att det är hög tid att ge äldre par möjlighet att fortsätta bo med sin livskamrat, om de så vill, även i de fall då endast den ena av makarna har omfattande omsorgsbehov. Självklart kan makarna själva av olika skäl anser att det är den bästa lösningen att endast den ena i paret flyttar till ett äldreboende. Skälen kan vara många år av ett alltför stort omvårdnadsansvar eller att exempelvis någon demenssjukdom gör det svårt att leva tillsammans. Det måste alltid vara ett frivilligt val. Filipstad skulle inte vara först med denna valfrihetsreform.

3 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari Kommunfullmäktige 17 december Lärdomar finns att hämta från andra kommuner i landet, där kommunala regler och riktlinjer ändrats för att ge äldre par möjlighet att fortsätta bo tillsammans i äldreboende även då endast den ene av makarna har omsorgsbehov. I Göteborg har partierna tvärs över blockgränsen, efter att frågan lyfts av folkpartiets Mikael Jansson, kunnat enas om nya riktlinjer inom äldreomsorgen och tydliga regler kring hur avgifter och besittningsskydd för den medflyttande ska hanteras. För en liten kommun där ekonomin är en ständig källa till oro väger förstås eventuella ekonomiska invändningar tungt mot varje reform. En möjlig invändning mot en parboendegaranti för äldre i Filipstad skulle kunna vara ekonomiska konsekvenser för kommunen, i form av ökat behov av platser i äldreomsorgen. I Göteborgs stad bedömde man dock att det handlar om relativt få par och att kostnaden därför skulle bli liten. Behovet beräknades till färre än tio platser i hela Göteborg. Betänker man storleksrelationen mellan Filipstad och Göteborg så blir min bedömning därför att ändrade riktlinjer, i linje med motionens intentioner, skulle innebära hanterbara kostnader för kommunen. Genom flexibilitet och mångfald i boendeformerna för äldre kan fler äldre par leva tillsammans också den sista tiden i livet. När nya äldreboenden planeras och byggs bör en del av dessa anpassas till äldre makar med olika behov. Jag yrkar att kommunfullmäktige ger socialnämnden i uppdrag att ta fram ändrade riktlinjer för äldreomsorgen som innebär en parboendegaranti, d.v.s. att äldre par får bo tillsammans i särskilt boende även då den ena parten inte har eget omsorgsbehov. ger socialnämnden i uppdrag att inventera vilka lägenheter inom kommunens äldreboenden som är eller kan göras lämpliga för parboende. ger socialnämnden i uppdrag att i den långsiktiga planeringen för äldreboende i kommunen beakta behovet av parboende. ger socialnämnden och kommunstyrelsen uppdraget att utreda om denna fråga, parboendegaranti, ska ingå i kommunens framtida arbete med WEPA. För att se om hjälp till extern finansiering finns. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen.

4 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari Arbetsutskottet beslutar att remittera motionen till socialnämnden. Beslutsexp: SOC Det framgår av socialnämndens protokoll 9 februari 2010, 6, att tjänsteskrivelse i ärendet upprättats och att ärendet behandlats av pensionärs- och handikapprådet 4 februari Pensionärs- och handikapprådet har därvid uttalat att de anser att det är olämpligt att skriva fast ramar och riktlinjer som detaljstyr det enskilda ärendets lösning. Organisationen har att hantera uppkomna situationer ändå. Socialnämnden har beslutat att som svar på motionen uttala att nuvarande riktlinjer inte behöver revideras. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att enligt socialnämndens förslag ej revidera nuvarande riktlinjer samt att motionen därmed får anses besvarad.

5 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Ks 14 Au 12 Dnr 22/10 Drogpolitisk policy m m Den Pilotgrupp som utgör arbetsgrupp för det förebyggande arbetet mot alkohol och narkotika redovisar i skrivelse 3 februari 2010 att Filipstads kommunfullmäktige antog 2005 en drogpolitisk policy med tillhörande handlingsplan. Policyn avsåg år och kommunchefen har nu gett uppdrag till den s.k. Pilotgruppen att genomföra en utvärdering av och se över den befintliga planen. Detta är nu genomfört och ett nytt förslag till drogpolitiskt policy med en handlingsplan för år samt en utvärdering av planen kommer här att redovisas. I samband med att Filipstads kommun accepterade att delta i det av länsstyrelsen initierade länsövergripande projektet Värmland, Allas Ansvar bildades en arbetsgrupp kring det förebyggande arbetet mot narkotika och alkohol, Pilotgruppen. Deltagare är förvaltningscheferna för Barn och utbildningsförvaltningen och Socialförvaltningen, rektor från Lesjöfors, Ferlinskolan och Gymnasiet samt verksamhetsledaren för individ och familjeomsorgen. Dessutom finns deltagare från polisen. Sammankallande har sedan tjänstens tillsättande varit kommunens alkohol- och drogsamordnare. Denna grupp har arbetat med att genomföra ovanstående projekt (Värmland,Allas Ansvar som i dagsläget heter Filipstad, Allas Ansvar). Pilotgruppen har planerat och deltagit i projektet Småkommuner satsningen i samarbete med länsstyrelsen. Styrgrupp detta projekt är folkhälsorådet. Vårt förslag är att Pilotgruppens arbete fortsätter och att den nu föreslagna handlingsplanen verkställs via denna grupp. Redovisning sker regelbundet till folkhälsorådet och årligen till Kommunstyrelsen. Filipstads kommun har genomfört drogvaneundersökningar och vårt förslag är nu att dessa genomförs i åk7 Gym vart annat år, detta för att inte krocka med den undersökning som sker i länet vart annat år. Filipstads kommun har under den tid som den drogpolitiska planen gällt, startat upp ett Ungdomens Hus som organisatorisk varit underställt kommunstyrelsen. Pilotgruppens förslag är att Ungdomens Hus tillsammans med fritidsverksamheterna i Nykroppa och Lesjöfors inom BUN, fr.o.m 2010 organiseras under Socialnämnden, närmare bestämt inom arbetsmarknads och integrationsenheten. Kommunens alkoholoch drogsamordnare, tillika samordnare vid Ungdomens Hus, ingår i detta koncept för hantering av det drogpolitiska arbetet. Redan idag finns samarbete med Ungdomens Hus, t.ex genom att främja föräldravandringar och genomföra fältarbete.

6 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Pilotgruppen föreslår att den drogpolitiska planen revideras enligt bif. förslag med anledning av nya målsättningar för riket, länet och förändrade förutsättningar i kommunen. Tillhörande handlingsplan bör utvärderas minst vart annat år, men också löpande hållas aktuell av folkhälsorådet, som kan initiera förändringar till kommunstyrelsen under pågående verksamhetsår. Utvärderingen, som baserar sig till största delen på den genomförda drogvaneundersökningen 2008, visar att kommunen har ett stort arbete att göra för att komma till acceptabla resultat för ungdomar och alkohol/droger. Nästa drogvaneundersökning kommer att genomföras 2010 i enlighet med genomförandeplanen i småkommuner satsningen. Kommunstyrelsen föreslås föreslå Kommunfullmäktige att godkänna den reviderade Drogpolitisk policy för Filipstads kommun att godkänna handlingsplan till drogpolitisk policy för åren att godkänna utvärdering av drogpolitisk policy för åren att godkänna att Ungdomen Hus och fritidsverksamheterna i Nykroppa och Lesjöfors organiseras under socialnämnden att i anslutning härtill överföra i budget 2010 anslagna medel för verksamheterna från Kommunstyrelsen och Barn- och Utbildningsnämnden till Socialnämnden att bevilja Socialnämnden ett tilläggsanslag för de kostnader avseende sjukskriven personal som belastar verksamheten vid Ungdomens Hus Efter föredragning av ärendet yrkar under den här på följande överläggningen Per Gruvberger att förslag till ny policy, handlingsplan och genomförd utvärdering godkännes men att övriga förslag i ärendet bordlägges. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna reviderad Drogpolitisk policy för Filipstads kommun att godkänna handlingsplan till drogpolitisk policy för åren att godkänna utvärdering av drogpolitisk policy för åren

7 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Arbetsutskottet beslutar Beslutsexp: SOC P. Åhling BUN att övriga delar av pilotgruppens förslag bordlägges. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

8 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Ks 15 Au 13 Dnr 202/04 Regler och principer för ekonomistyrning i Filipstads kommun Ekonomienheten redovisar i skrivelse 21 januari 2010 att man reviderat Regler och principer för ekonomistyrning i Filipstads kommun vilka antogs av kommunfullmäktige 21 december Den avsnitt som omarbetats är kapitel 8 Ekonomisk uppföljning där periodiciteten förändrats så till vida att månadsuppföljningen i februari och november utgått. Såväl ledningsgruppen som ekonomigruppen bedömer att förslaget räcker som perioduppföljning under ett kalenderår. Ekonomienheten föreslår att de nya reglerna antas. Arbetsutskottet beslutar att föra ärendet vidare till kommunstyrelsen utan eget beslutsförslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Regler och principer för ekonomistyrning i Filipstads kommun daterad

9 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens teknikutskott 30 september 2009, 18 januari 2010, 11 10, 8, 3 februari 2010 Ks 16 Dnr 10/10 Tu 13 Tu 7 Tu 61 Dnr 59/2009 Försäljning av mark Preliminär överenskommelse har träffats om försäljning av ett markområde på ca 2,33 ha från fastigheten Östra Filipstad 1:237 att överföras till fastigheten Östra Filipstad 1:120. Köparen arrenderar idag stor del av området som nyttjas till betesmark. Köpeskilling : kr per hektar. Övriga villkor framgår av avtal. Teknik och service föreslår teknikutskottet besluta att tillstyrka försäljningen enligt upprättat avtal om inte miljö- och byggnadsnämnden har något att erinra. Teknikutskottet beslutar Miljö-o bygg att innan beslut tas i ärendet inhämta yttrande från miljö- och byggnadsnämnden. Miljö -och byggnadsnämnden har avgivit yttrande i ärendet enl protokoll daterat jämte beslutsunderlag 121. Teknikutskottet beslutar att ej tillstyrka försäljning av ovanstående markområde. Ks Ks Ärendet tas upp för förnyad behandling och efter kompletterande uppgifter beslutar Teknikutskottet att föreslå kommunstyrelsen besluta att tillstyrka försäljning av ovanstående markområde enl fastighetsenhetens förslag.

10 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att försälja ett markområde på ca 2,33 ha fastigheten Östra Filipstad 1:237 för en köpeskilling av kr per hektar och på villkor i övrigt enl. Avtal och överenskommelse om fastighetsreglering som upprättats i ärendet.

11 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Ks 17 Au 17 Dnr 24/10 Lärarlyftet/Förskolelyftet Begäran om anslag I anslutning till behandlingen av budgetförslag för 2010 har barn- och utbildningsnämnden konstaterat att kommunens kostnad för den statliga kompetensutvecklingen av lärare och förskolelärare ej ryms inom tilldelad budgetram. De kommunala kostnaderna avseende Lärarlyftet för 2008 och 2009 har finansierats genom tilläggsanslag för respektive år ur de omstruktureringsmedel som reserverades i bokslut Kostnaden 2010 avseende lärarlyftet har beräknats till 450 tkr och för Förskolelyftet till 100 tkr är sista året för Lärarlyftet medan Förskolelyftet pågår även under Barn- och utbildningsnämnden har vid sammanträdet 20 oktober 2009, 65, beslutat att för 2010 hos kommunstyrelsen ansöka om medel för Lärarlyftet med 450 tkr och för Förskolelyftet 100 tkr. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att ur de medel som reserverats för omstruktureringskostnader, för 2010 bevilja barn- och utbildningsnämnden tilläggsanslag om högts 450 tkr avseende Lärarlyftet och 100 tkr avseende Förskolelyftet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Enligt arbetsutskottet.

12 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 18 Dnr 179/08 Ang. kommunal borgen för stiftelsen Filipstadsbostäder Kommunfullmäktige har vid sammanträdet 27 november 2008, 89, beslutat att för 2009 så som för egen skuld ingå borgen för stiftelsen Filipstadsbostäders låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om 138 mkr, jämte där på löpande ränta och kostnader. Ekonomienheten avger i skrivelse 15 februari 2010 förslag om att ny borgesförbindelse ingås för 2010 till ett totalt högsta lånebelopp om 136 mkr. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att så som för egen skuld ingå borgen under 2010 för stiftelsen Filipstadsbostäders låneförpliktelser till ett högsta lånebelopp av 136 mkr jämte där på löpande ränta och kostnader samt att uppdra till ekonomienheten att i samband med behandlingen av kommande års budgetförslag ta upp borgensåtagandet för aktualisering.

13 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 19 Dnr 31/10 Ny lag om handel med vissa receptfria läkemedel Det framgår av kanslienhetschefens skrivelse 17 februari 2010 att den 1 november 2009 har en ny lag (2009:730) om handel med vissa receptfria läkemedel trätt i kraft. Samtidigt har upphävts lag (2007:1 455) om detaljhandeln med nikotinläkemedel. Nikotinläkemedel inryms från den 1 november 2009 i begreppet vissa receptfria läkemedel. Den nya lagen gäller detaljhandel till konsument på andra försäljningsställen än öppenvårds apotek. Syftet med den nya lagen är att öka tillgängligheten till dessa läkemedel för konsumenterna. Försäljning får ej ske till den som är under 18 år och Läkemedelsverket beslutar om vilka läkemedel som godkänns för försäljning. Den som bedriver detaljhandeln med receptfria läkemedel ska enligt lagen bland annat ha ett eget kontrollprogram, bedriva verksamhet i lämpliga lokaler och informera konsumenten om var farmacevtiskt rådgivning kan erhållas. Detaljhandelsverksamhet ska anmälas till Läkemedelsverket som har tillsyn över efterlevnaden av lagen. Kommunerna har den lokala kontrollen och tillsynen men har inga egna sanktionsmöjligheter. Eventuella brister i efterlevnaderna av lagen och gällande föreskrifter ska rapporteras till Läkemedelsverket. Kommunfullmäktige i varje kommun måste därför besluta om vilken nämnd som ska ha kontrollansvaret enl. lagen och även besluta om eventuella taxor för denna del av verksamheten. Läkemedelsverket planerar att ge ut vägledning till kommunerna i deras kontrollarbete. Initialt planerades utgivningen till december 2009 men har nu reviderats till slutet av februari SKL, Sveriges kommuner och Landsting, kommer i anslutning härtill att arbeta fram underlag för taxa. Kommunfullmäktige i Filipstad har den 9 juni 2008, 43, beslutat att miljö- och byggnadsnämnden utövar den kommunala kontrollen avseende försäljning av nikotinläkemedel och att avgiften för tillsynen följer den taxa som tillämpas för tillsyn enligt Livsmedelslagen, dvs. timtaxan för faktiskt använd tid. Timtaxan uppgår för närvarande till 700 kr/tim.

14 Kommunstyrelsen 25 februari Eftersom den nya lagen om försäljning av receptfria läkemedel innefattar även försäljning av nikotinläkemedel föreslås att miljö- och byggnadsnämnden, med upphävande av kommunfullmäktiges beslut 9 juni 2008, 43, vad avser tillsyn och avgifter för nikotinläkemedel, utövar den kommunala kontrollen av försäljningen av receptfria läkemedel samt att avgiften för tillsyn följer den taxa som tillämpas för tillsyn enligt Livsmedelslagen, dvs. timtaxa för faktiskt använd tid. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att miljö- och byggnadsnämnden, med upphävande av kommunfullmäktiges beslut 9 juni 2008, 43, vad avser tillsyn och avgifter för nikotinläkemedel, utövar den kommunala kontrollen av försäljningen av receptfria läkemedel samt att avgiften för tillsyn följer den taxa som tillämpas för tillsyn enligt Livsmedelslagen, dvs. timtaxa för faktiskt använd tid.

15 Kommunstyrelsen 25 februari Socialnämnden Ks 20 Dnr 32/10 SN 3 Förändring av Jobbcentrums organisation Idag består Jobbcentrum av: 1,0 åa samordnare 1,5 åa arbetsledare Fenix 1,0 åa Beteendevetare 1,0 åa arbetsledare utelag 1,0 åa arbetsledare vaktmästeri/snickeri Diskussioner har förts med Teknik och serviceförvaltningen om att 1,0 åa samordnare samt 1,0 arbetsledare utelag organisatoriskt övergår till Teknik och serviceförvaltningen. Anledningen är att båda förvaltningarna ser det som möjligt att dels arbeta med större antal deltagare, dels kunna arbeta i större utsträckning med utearbeten som gagnar den enskilde kommuninvånaren och kommunen i stort. Ansvaret för allt utearbete samlas således under en och samma förvaltning. Samordnaren kommer även efter flytten att vara den person som tar emot deltagare och skriver in dem i Jobbcentrum. Budget för 1,0 åa samordnare, 1,0 åa arbetsledare, medel för kommunala feriearbeten samt driftskostnader på :- (helår) föreslås ingå i Teknik och serviceförvaltningens ram från och med år Förändringen föreslås träda ikraft Budgeterade medel år 2010 överförs från Socialförvaltningen till Teknik och serviceförvaltningen. Bilaga: TU 2, år 2010 samt MBL-protokoll Socialnämnden föreslås föreslå kommunstyrelsen föreslå Kommunfullmäktige besluta Beslutsexp Kommun- Styrelsen att 1,0 åa samordnare och 1,0 åa arbetsledare överförs till Teknik och serviceförvaltningen från och med att medel för 1,0 åa samordnare, 1,0 åa arbetsledare, kommunala feriearbeten samt driftskostnader ingår i Teknik och serviceförvaltningens ram från och med år Socialförvaltningen beslutar enligt förslaget

16 Kommunstyrelsen 25 februari Teknikutskottet har vid sammanträdet 18 januari 2010, 2, beslutat godkänna förslaget till omplacering av personal. MBL-förhandlingar har genomförts 8 januari 2010 där parterna förklarat sig eniga om förslaget till omplacering. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla socialnämndens förslag samt att budgeterade medel för den överförda verksamheten tillföres teknik och serviceförvaltningen från socialnämnden.

17 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 21 Dnr 13/10 Redovisning av medelsplacering, lån och likviditetsställning Kommunchefen redovisar vid sammanträdet den förteckning över placeringar, lån och likviditetsställning som upprättats av ekonomienheten för perioden 26 januari 24 februari 2010 Kommunstyrelsen beslutar att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

18 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Ks 22 Au 15 Dnr 21/10 Tillträde till bankfack, tecknande av diverse handlingar, öppnande av anbud samt befullmäktigande av ombud för I skrivelse inkommen till kommunkansliet 1 februari 2010 föreslår ekonomienheten vissa förändringar i kommunstyrelsens beslut 23 januari 2007 ang. tillträde till bankfack m m. Revideringen är föranledd av personalförändringar. I anslutning härtill föreslås att rätten att teckna kommunens firma förtydligas. A TILLTRÄDE TILL KOMMUNENS BANKFACK Controller Ulf G Persson, redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson, assistent Anneli Blomqwist, assistent Marie-Louise Hansson äger var för sig tillträde till kommunens bankfack. B TECKNANDE AV DIVERSE HANDLINGAR M.M. I kommunstyrelsens reglemente stadgas följande: Avtal, andra handlingar och skrivelser som beslutats eller initierats av kommunstyrelsen ska undertecknas av ordföranden eller vid förfall för denne av vice ordförande och kontrasigneras av anställd som styrelsen bestämmer. I övrigt bestämmer kommunstyrelsen vem som ska underteckna handlingar. Behörighet att teckna kommunens firma tillkommer ordföranden, eller vid förfall för denne vice ordförande, med kontrasignering enligt punkten Övrigt nedan. Det ska antecknas att kommunstyrelsens ordförande är Per Gruvberger, 1:e vice ordförande är Sune Frisk och 2:e vice ordförande är Harry Johansson Låne- och borgensförbindelser Kommunchefen Claes Hultgren, controller Ulf G Persson samt redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson två i förening eller endera av dessa i förening med assistenten Anneli Blomqwist, assistent Marie- Louise Hansson.

19 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari Plusgiro och kommunens bankräkningar/check etc. Kommunchef Claes Hultgren, controller Ulf G Persson, redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson, assistenten Anneli Blomqwist samt assistent Marie-Louise Hansson två i förening eller endera av dessa i förening med assistenten Lisbeth Filipsson. Övrigt Kontrasignering sker av den enhets-/avdelningschef (motsvarande) som berett sakärendet eller anställd som styrelsen bestämmer. För de fall tveksamhet skulle kunna uppstå om behörig kontrasignent skall kontrasignation ske av kommunchefen Claes Hultgren med kanslienhetschefen Bo Forsberg som ersättare. C ÖPPNANDE AV ANBUD Enligt lag skall särskilt beslut fattas om behöriga anbudsöppnare för respektive kontor. Efter kontakter med respektive kontor föreslås att följande personer minst två i förening får rätt att öppna av respektive kontor infordrade anbud. Kommunledningskontor Kommunchef Claes Hultgren, kanslienhetschefen Bo Forsberg, assistenten Annika Jansson Ekonomienheten Controller Ulf G Persson, redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson assistent Anneli Blomqwist samt assistent Marie-Louise Hansson. Övrigt Kontoren har rätt att anlita inköpsfunktionen för öppnande av anbud.

20 Kommunstyrelsen 25 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari D BEFULLMÄKTIGANDE AV OMBUD I delegationsplan för kommunstyrelsen finns för ett antal befattningshavare intaget befullmäktigande att företräda kommunen. Delegationsplanen innehåller av naturliga skäl inga namn eftersom den skall ha löpande giltighet. För det fall befullmäktigat ombud inte utsetts är det delegerat till kommunstyrelsens ordförande med kommunchefen som ställföreträdare att utfärda fullmakt. För att av praktiska skäl få befullmäktigandena namnsatta så att inte en mångfald handlingar skall behöva sändas med för att styrka vederbörandes rätt har följande förslag i anslutning till delegationsplanen upprättats. Kommunens befullmäktigade ombud för A b c d Betalningsföreläggande även innefattande tvistiga fall som hänskjutes till kronofogde eller rättegång och handräckning som begäres samtidigt med betalningsföreläggande kommunchefen Claes Hultgren, controller Ulf G Persson eller endera med team ledare Birgitta Granqvist, Sandra Berglund eller Ingela Heikkinen som ställföreträdare. Bevakning av kommunens fordringar och andra rättigheter vid konkurser och exekutiva auktioner eller likvärdig situation - kommunchefen Claes Hultgren, controller Ulf G Persson med redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson som ställföreträdare. Mål och ärenden angående folkbokföring, taxering samt mantalsskrivning - controller Ulf G Persson med redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson som ställföreträdare. Taxeringsärenden - controller Ulf G Persson med redovisningsekonom Britt-Inger Gustafsson som ställföreträdare. Befullmäktigandena bör innefatta rätt att förorda annan i sitt ställe. Det ska antecknas att kommunstyrelsens ordförande är Per Gruvberger och att kommunchefen är Claes Hultgren. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att bifalla ovan redovisade förslag. Kommunstyrelsen beslutar Ek. Berörda att bifalla arbetsutskottets förslag.

21 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 23 Dnr 34/10 Bokslut 2009 Kommunstyrelsen Ekonomienheten har utarbetat en sammanställning över det ekonomiska utfallet för 2009 inom kommunstyrelsens verksamhetsområde. Av sammanställningen framgår att sammantaget redovisar kommunstyrelsens verksamhetsområde ett överskott mot budget med tkr. Totala kostnadsomslutningen uppgick till tkr. Kommunstyrelsens arbetsutskotts verksamhetsområden redovisar ett överskott med 585 tkr, kultur- och föreningsenheten +-0 och teknikutskottet överskott med 639 tkr. Kommunchefen lämnar vid sammanträdet kompletterande information och besvarar frågor i anslutning här till. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen för fortsatt behandling i bokslutsarbetet. Beslutsexp: EK

22 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 24 Dnr 33/10 Fördelning av investeringsmedel Sarg ishallen Det framgår av Teknik och service skrivelse 18 februari 2010 att Ishallen varit i bruk sedan Sargen med tillhörande publik- och spelarskydd har tjänat ut och bör, främst ur säkerhetssynpunkt, bytas ut. Svenska ishockeyförbundet har vid besiktning dömt ut sargens nuvarande publik- och spelarskydd. Detta har varit en stor anledning till att elitlag inte varit intresserade att besöka Filipstads ishall för träning m.m. Kostnaden för inköp av ny sarg med tillhörande kringutrustning är ca tkr. Att behålla nuvarande sarg och komplettera med erforderliga publik- och spelarskydd kostar ca 250 tkr. Filipstads ishockeyförening har påtalat behovet av utbyte av sarg med tillhörande kringutrustning. De har genom eget agerande fått tag på en begagnad sarg komplett med modern kringutrustning som uppfyller nu gällande säkerhetskrav. Sargen som är 4 år har varit monterad i Frölundaborgs ishall som byttes ut i samband med att ishallen totalrenoverades. Sargen med tillhörande kringutrustning, transport samt en medföljande montör i 5 dagar kan inköpas för 120 tkr exkl. moms. Teknik och Service, Fastighetsenheten föreslår kommunstyrelsen besluta att 120 tkr av fastighetsenhetens budgeterade investeringsmedel för säkerhet/skydd nyttjas för inköp av sarg enligt ovan. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla fastighetsenhetens förslag om inköp av en begagnad sarg m m för 120 tkr samt Beslutsexp: Fastighetsenh. att finansiering sker genom i anspråkstagande av budgeterade investeringsmedel för säker/skydd.

23 Kommunstyrelsen 25 februari Ks 25 Dnr Anmälningsärenden 1. Delegation personalenheten 2. Delegation kanslienhetschefen 3. Delegation kommunstyrelsens ordförande 4. Delegation ekonomienheten 5. Protokoll Värmlands BergsLAG 6. Har ni mänskliga rättigheter som grund i handikappolitiken Skrivelse från Projekt Agenda 50 verktyg för våra rättigheter 7. Samarbetsavtal om bildande av Familjecentral i Filipstad 8. Överenskommelse om flyktingmottagande Tillägg till överenskommelse daterad 18 december Slutrapport Berg- och MetallMaterialCenter (BMMC) Bergsskolan kompetensutveckling AB 10. Överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och Landsting om ett program för en god äldreomsorg 11. Information om kommande revisionsprojekt Revisorerna 12. Ändringar av teknisk art i Ekonomisk plan Protokoll Teknikutskottet Kommunstyrelsen beslutar att med godkännande lägga anmälningsärendena till handlingarna.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 februari 2010 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl.15.00-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunstyrelseärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunstyrelseärende Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-01-09 Bröderna Ericssonrummet den 16 januari 2019 kl. 13.30 Kommunstyrelseärende 1. Instansordning Motion om parkeringsplatser

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18. Kommunfullmäktige 17 december 2009 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.10 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Karl-Erik Brobäck ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Plats och tid: Sammanträdesrum BUN kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102

Göran Andersson. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli den 9 oktober 2008. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 93-102 Kommunstyrelsen 8 oktober 2008 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-16.00 Ajournering kl. 15.15-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Per-Åke Sandberg Sune Frisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari 2010 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari 2010 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 januari 2010 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdet inleds med en rapport ang. organisation BUN, SOC och AIE

Sammanträdet inleds med en rapport ang. organisation BUN, SOC och AIE Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-01-14 OBS! Socialnämndens sammanträdesrum den 21 januari 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med en rapport ang. organisation

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.55 A-journering 15.55-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Jomark Polintan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november 2016 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober Kommunstyrelsen 20 september 2017 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.06 Ajournering kl. 14.50-15.05, 15.40-16.01 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Plats och tid: Sammanträdesrum Allégatan kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Hans Nahlbom, ordf Bo Olsson Peter Johansson Urban Granfeldt Anita Widman

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 1-22

Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 1-22 Kommunstyrelsen 27 januari 2011 1(34) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 08.30-11.10 Ajournering kl. 10.00-10.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Thorbjörn Parling Marina Isaksson Olle

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87 Kommunstyrelsen 1 september 2010 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl. 15.00 15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Åsa Hååkman Felth Sune Frisk

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson Harry Johansson Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj 2017 1 (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.15 Ajournering 10.32-10.42 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 )

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Plats och tid: Gammelkroppa skogsskola, kl 09.00-11.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Bo Olsson Peter Johansson Ersättare: Benny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april 2018 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.37 Ajournering kl. 10.05-10.17 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 23 mars 2016 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering kl. 14.50-15.15, 16.00-16.15 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9) föreningsutskott 20 september 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.20-11.00 Ajournering kl. 09.31-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-08-19 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 26 augusti 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Socialnämnden (17)

Socialnämnden (17) Socialnämnden 2016-10-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-10-12 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:05-10:15 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B.6 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller för socialnämnden bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november 2015 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.17 Ajournering kl. 10.22-10.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer