Träff 3 för 2008, 3-5/ Utvecklingsgruppen Kvinnlig AG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Träff 3 för 2008, 3-5/ Utvecklingsgruppen Kvinnlig AG"

Transkript

1 Träff 3 för 2008, 3-5/ Utvecklingsgruppen Kvinnlig AG Deltagande gymnaster Lovisa Estberg, Emma Larsson, Kim Singmuang (Eskilstuna GF) Lovisa Stenman (GF Nikegymnasterna) Mathilda Hartzell, Matilda Laursen (Göteborgs Turnförening) Hanna Magnusson, Nicole Wanström (Hammarbygymnasterna) Anna Nävermyr (Höganäs GF) Ece Ayan, Lovisa Eriksson, Lovisa van Deetjen (Leksands GF) Emma Johansson, Matilda Johansson, Vilma Lindh, Nora Malmgren (Sandvikens GF) Anna du Rietz, Frida Werner (Stockholm Top Gymnastics) Julia Rumbutis, Adina Rumbutis (Älvsby IF) Malin Eklund (Örebro AG Club) Följande gymnaster var uttagna under 2008 men deltog ej: Louise Lundblad (Gefle GF), tränar ej med elitgruppen i föreningen längre Elienor Werner (Stockholm Top Gymnastics), sjuk Hedvig Ödahl (Stockholm Top Gymnastics), avslutat gymnastikträningen Ida Rothe (Västerås GF), uttagen som bubblare i juniorlandslaget Julia Meinl (Höganäs GF), uttagen som bubblare i juniorlandslaget Victoria Genberg (Stockholm Top Gymnastics), uttagen som ordinarie i juniorlandslaget Lotta Ljung (Sandvikens GF), uttagen som ordinarie i juniorlandslaget Emelie Matsson (Leksands GF) tränar i en annan grupp Lägeransvariga Tina-Mari Jonasson, ansvarig för Utvecklingsgruppen Annica Matsson, Gymnastikförbundet Tränare Helena Andersson, Sebastian Melander (Eskilstuna GF) Joakim Stenman (GF Nikegymnasterna) Eva Kärnman (Göteborgs Turnförening) Camilla Fransson (Hammarbygymnasterna) Annica Matsson, Lele Matsson (Leksands GF, hjälpte Höganäs = avtalat) Emelie Andersson, Cecilia Öberg (Sandvikens GF) Gabriella Brunn (Stockholm Top Gymnastics) Sergei Rumbutis (Älvsby IF) Joacim Malm (Örebro AG Club) Joel Minicz (Gefle GF), deltog utan gymnast Mattias och Josefine (Gymnos), deltog utan gymnast

2 Samträning 2008 års 3:e träff organiserades som en samträning med junior- och seniorlandslaget. Detta fungerade väl rent praktiskt vilket berodde mycket på att vi var i en välutrustad hall och ett väl genomtänkt schema. Åsikterna kring denna typ av samträning har varit positiva och det finns en önskan, både från gymnaster och tränare, att göra om det vid fler tillfällen. Gruppindelning Gymnasterna var indelade i 4 grupper om 5-6 gymnaster. Gymnasterna var indelade föreningsvis med tanke på att flera av tränarna behövde gå emellan utvecklingsgruppens träningspass och junior-/seniorlandslagets träningspass. Kunskaps- och åldersnivån var därmed blandad. Detta fungerade väl. Utvecklingsgruppens gymnaster var uppdelade i egna grupper och tränade delvis samtidigt i hallen, men aldrig samtidigt på redskap, som juniorer och seniorer. Tema för träffen Rörelseskolning: Till hjälp med detta hade vi Oxana Omelianchik som gästtränare. Löphastighet: Till detta hade vi Joakim Stenman, Nikegymnasterna, som gjorde lasermätningar på gymnasternas löpning. Träningsupplägg Vi tränade heldag med avbrott för lunch den 3:e och 4:e januari. Den 5:e januari tränade vi fram till lunch. Under alla dagarna tränade varje grupp hopp, barr, bom och matta. Dessutom körde varje grupp ett rejält styrkepass, efter min (Tinas) planering, samt ett rörelseskolningspass med Oxana Omelianchik. Trampolin fanns tillgänglig för de som önskade. Det utnyttjades flitigt! Första dagen mätte vi löphastighet för alla utvecklingsgruppsgymnaster, se nedan. Alla uppvärmningspass var gemensamma under ledning av mig förutom två. Första dagen höll Lele Matsson i uppvärmning och en av dagarna höll Gabriella Brunn i ett uppvärmningspass med inriktning på förövningar för gymnastiska svårigheter. Det fungerar bra att leda uppvärmningspassen, men jag skulle gärna se att hemmatränarna är mer aktiva. Styrka och stretching skulle genomföras enligt program som jag gjort utifrån Kravprofilen. Detta följdes tyvärr något sämre än vid tidigare träffar. Jag anser att det är mycket viktigt att använda Kravprofilen så mycket som möjligt i träningsplanering och jag kommer att ha liknande upplägg för styrka och stretching under 2009.

3 Löpning analys Vi gjorde lasermätningar på gymnasternas löphastighet både på slätt underlag (löpvåd) samt vid inhopp till häst (överslag, tsuka eller yurtchenko). Några av de slutsatser vi kunde dra var: De flesta sänker sin löphastighet med ungefär 10% vid inhopp jämfört med slät löpning. Detta kan bedömas vara lämpligt för att kunna hantera ett hopp. Om man sänker löphastigheten mer än 10% så får man problem med hoppet. De som springer snabbast är även de som har tävlingshopp med högst utgångspoäng/tävlar bäst på hopp. En effektivnlöpning, dvs springer rakt fram med armarna längs sidorna jämfört med att slänga med armarna och springa i zic-zac ger en betydligt högre löphastighet även om kroppen inte rör sig lika snabbt. De som bromsar in sista stegen mot hästen har problem att utföra bra hopp. De som accelererade hela vägen in mot hästen är de som har tävlingshopp med högst utgångspoäng/tävlar bäst på hopp. Fler av de yngsta gymnasterna bromsar, sänker sin löphastighet mer än 10% jämfört med slät löpning och/eller springer mer ineffektivt än de äldre. Valet av första hopp kan avgöras genom att titta på vilket inhopp (överslag, tsuka eller yurtchenko) där gymnasten behåller högst löphastighet jämfört med slät löpning. Flera av de här sakerna kan vi så klart se med blotta ögat och visste kanske om innan, men det var intressant att få det bekräftat. Det var dessutom ett annorlunda och inspirerande inslag för gymnasterna. Jag har gjort en exakt sammanställning för respektive gymnast (där även juniorer och seniorer finns med) som jag väljer att inte redovisa här. Utbildning och diskussioner Vi genomförde tre tränarforum med framför allt diskussioner. Agneta Göthberg informerade om nyheter i Code of Points. Detta känns som ett viktigt inslag vid våra träffar och jag hoppas att vi kan fortsätta med liknande under Annica Matsson informerade om nyheter från Gymnastikförbundet, bla vad gäller landslagsansvariga under Vi diskuterade en ev talanggrupp samt uttagningarna för 2009 års Utvecklingsgrupp. Oxana Omelianchik berättade om sin syn på vikten av obligatoriska serier. Alla tränare fick chans att ställa frågor och det kom att handla mycket om just obligatoriska serier och gymnastiska övningar. Oxana påpekade vikten av inslag av rörelseskolningspass dagligen, delvis för gymnasternas hållning mm, men också för att förebygga skador, t ex stärka upp knän och fötter. Utvärdering träning och sociala aktiviteter Träningsupplägget med schema mm fungerade mycket bra. Vi kan med detta upplägg genomföra både helgträffar samt en något längre nyårsträff med givande och innehållsrik träning. Det är viktigt att alla föreningar deltar med tränare samt att vi lägger våra träffar i välutrustade hallar för att träningen ska fungera bra. Båda dessa faktorer har fungerat bra under Någon enstaka förening har ej kunnat deltaga med tränare, men har då avtalat med någon annan tränare att ta hand om träningen, vilket är helt ok.

4 Gymnasterna var positiva och flitiga i sin träning. Alla gymnaster låg i nya övningar - /grundträning. Alla gymnaster kom väl förberedda, precis som jag har önskat och uttryckt i kallelserna. De som var skadade hade mycket klart för sig vad de kunde och inte kunde göra samt hade väl tilltagna, alternativa träningsupplägg med sig. 5-6 gymnaster/grupp är optimalt, även 7 kan fungera. Därför är 28 (4x7) ett bra antal gymnaster att ha i Utvecklingsgruppen. Fler gör att träningen skulle flyta betydligt trögare. 6-7 gymnaster/grupp begränsar vilka hallar vi kan vara och träna i. Eskilstunas hall fungerade bra eftersom de har flera barruppställningar och många bommar. Att genomföra styrke- och stretchingprogram enligt Kravprofilen fungerade som sagt något sämre den här gången. Många gymnaster behöver bli betydligt starkare och flexiblare. Tränarna är mycket positiva i träningen. Jag upplever att det är ett öppet klimat, alla hjälper alla och många frågar varandra om tips och råd i träningen. Jag ser också hur man på ett positivt sett sneglar på varandra och tar efter övningar som man sett andra göra. Jag upplever att alla tycker att det är ok att dela med sig. Vi genomförde en eftermiddagsaktivitet med div lekar/uppdrag för gymnasterna. Gymnasterna verkade ha roligt. Det märks att de nu, efter ett år tillsammans, känner varandra väl och gärna umgås. Klimatet mellan tjejerna är hjärtligt. Utvärdering tränarforum Att vi vid varje träff genomför utbildning och har diskussioner på tränarforum mottas mycket positivt. Jag upplever att tränare är måna om att komma på träffarna för att få delta i denna form av utbildning/diskussioner. På den här träffen deltog även tränare utan gymnaster (Mattias och Josefine från Gymnos samt Joel från Gefle). Jag anser att vi ännu mer ska gå ut med att man är välkommen på våra träffar även om man inte har gymnaster som blivit uttagna till gruppen. Jag tycker att jag har hittat ett bra upplägg där jag håller i planeringen och träningsupplägget i stora drag, men att vi har experter, den här gången Oxana, som kan hjälpa till med utbildningen. Utvärdering gästtränare Att kunna bjuda in en gästtränare är en stor förmån som är mycket uppskattad. Detta är ett inslag i träffarna jag anser att vi ska försöka fortsätta med. Oxana hade mindre möjlighet att hjälpa till under själva träningen än vad jag hade hoppats, pga att hon under träffen gjorde de obligatoriska friståendeprogrammen för steg 6-8. Den rörelseskolning hon gjorde fungerade bra och var inspirerande liksom hennes åsikter under vårt tränarforum. Det var också bra att gymnaster och tränare kunde snegla på hennes arbete med de obligatoriska friståendeprogrammen.

5 Sammanfattning Ett mycket lyckat läger med glada och träningsvilliga tjejer samt positiva tränare! Jag anser att tränarna själva blir mer aktiva under träningspassen när de är de själva som sköter träningen och jag så att säga kan glida runt. Jag uppskattar mycket att jag hinner prata med tränare som har behov av detta och söker stöttning i något. Jag anser slutligen att det var förträffligt att ha samträning med junior- och seniorlandslaget. Det känns som att det ger större möjlighet att ta ett helhetsgrepp om svensk gymnastik då t ex junior- och senioransvariga får chansen att se yngre gymnaster och för de yngre gymnasterna och deras tränare blir det en möjlighet att se vad som krävs framöver och bli inspirerade av detta. Att tänka på Val av hall är mycket viktigt. Om vi önskar en Utvecklingsgrupp med många gymnaster så måste det finnas möjlighet att bedriva en effektiv och bra träning för en sådan. Det behöver finnas flera barruppställningar, många bommar, mycket bredvidutrustning samt gärna en trampolin. Om vi ska bjuda in en gästtränare så är det viktigt att diskutera vem, samt ta kontakt med denna tidigt under året. Jag tycker också att vi ska ha fortsatta tränarforum med diskussioner. Just nu ser jag ett behov av att diskutera vad som händer mellan övningar, vad man så att säga behöver göra för att kunna utföra nästa övningssteg säkert, t ex vad som krävs för att gå från jätte till jätte ½, från salto till dubbelsalto osv. Tre träffar/år anser jag är ett lämpligt upplägg. Att träna fredag-lördag med start vid kl 16 på fredagen och avslut vid kl 14 på söndagen är också ett lämpligt upplägg samt att ha en något längre nyårssamling, gärna tillsammans med junior- och seniorlandslaget. /Tina-Mari Jonasson, ansvarig för Gymnastikförbundets Utvecklingsgrupp

JSM och RM 2009 för DAMER

JSM och RM 2009 för DAMER PM 2 JSM och RM 2009 för DAMER 4 5 April 2009 VGF-hallen, Bellevuestadion VÄSTERÅS Arrangör: Västerås GF VÄLKOMNA TILL JSM och RM DAMER 2009! Gymnaster, ledare och domare hälsas välkomna TÄVLINGSINFORMATION:

Läs mer

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Eskilstuna 2009-09-01 Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Projekt tid 2006-2009 4 år Projektet Med RM i sikte är ett 4 årigt projekt startats på initiativ av KTK för att få fler gymnaster att tävla

Läs mer

Tatjana Bergvall årets ledare i Uppsala

Tatjana Bergvall årets ledare i Uppsala Nyheter från 2012 KVAG Tatjana Bergvall årets ledare i Uppsala 2012-12-13 Årets tränare i Uppsala blev AG tränaren Tatjana Bergvall som är aktiv i GF Uppsalaflickorna. Grattis önskar vi från Gymnastikförbundet.

Läs mer

Svenska Cupen, Juniorcupen, Ungdomscupen och Rikscupen. kvag. 6-7 november 2010 A-hallen, Fyrishov Uppsala. ARRANGÖR: GF Uppsalaflickorna

Svenska Cupen, Juniorcupen, Ungdomscupen och Rikscupen. kvag. 6-7 november 2010 A-hallen, Fyrishov Uppsala. ARRANGÖR: GF Uppsalaflickorna PM Svenska Cupen, Juniorcupen, Ungdomscupen och Rikscupen kvag 6-7 november 2010 A-hallen, Fyrishov Uppsala ARRANGÖR: GF Uppsalaflickorna VÄLKOMNA TILL Svenska Cupen, Juniorcupen, Ungdomscupen och Rikscupen

Läs mer

Rapport från UEG-läger 2009

Rapport från UEG-läger 2009 Rapport från UEG-läger 2009 Deltagare Deltog gjorde 34 gymnaster från 16 olika länder. Samt 31 tränare från 18 olika länder, man kunde delta i tränarutbildningen utan att ha egna gymnaster med sig. De

Läs mer

Rikshelg Kvinnlig AG November, Vilstahallen Eskilstuna Arrangör: Eskilstuna Gymnastikförening. Resultat

Rikshelg Kvinnlig AG November, Vilstahallen Eskilstuna Arrangör: Eskilstuna Gymnastikförening. Resultat Arrangör: Resultat sporteventsystems.se Skapad: 2012-11-10 19:28:04 Sida 1 / 6 Arrangör: Resultat Juniorcupen Pl Nr Namn Hopp Barr Bom Frist. Totalt 1 2(1) Lovisa Estberg, 1998 13,200 11,400 13,800 12,300

Läs mer

HG Challenge Cup 2018

HG Challenge Cup 2018 RESULTATBOK Mångkamp.......Sid 2 Hopp..............Sid 3 Barr..............Sid 4 Bom........ Sid 5 Fristående.......... Sid 6 Åkeshovshallen 20 maj 2018 Resultat Mångkamp CoP Plac. Gymnast Född Förening

Läs mer

USM och Guldpokalen 2010

USM och Guldpokalen 2010 PM2 USM och Guldpokalen 2010 Välkommen: Arrangören Stockholm Top Gymnastics hälsar gymnaster, tränare och domare välkomna till Stockholm och USM/Guldpokalen 2010 i Artistisk Gymnastik. Arrangören: Vill

Läs mer

HÖSTPOKALEN Åkeshovs Idrottshall, Stockholm Bergslagsvägen 60, Bromma Grön linje från T-centralen mot Åkeshov, Vällingby eller Hässelby

HÖSTPOKALEN Åkeshovs Idrottshall, Stockholm Bergslagsvägen 60, Bromma Grön linje från T-centralen mot Åkeshov, Vällingby eller Hässelby PM HÖSTPOKALEN 2018 Datum: Lördag 24 november 2018 Plats: Arrangör: Tävlingsledare: Åkeshovs Idrottshall, Stockholm Bergslagsvägen 60, Bromma Grön linje från T-centralen mot Åkeshov, Vällingby eller Hässelby

Läs mer

Juniorcupen, Sverigepokalen & Rikscupen den 2015-11-14 Resultat Mångkamp

Juniorcupen, Sverigepokalen & Rikscupen den 2015-11-14 Resultat Mångkamp Resultat Mångkamp Plac. Gymnast Född Förening Serie Hopp Barr Bom Fristående Totalt (+)/2 11,95 45,65 2 58 Anja Lalander 2005 Hammarbygymnasterna Steg (+11,70)/2 9,95 10,30 42,50 4 43 Hanna Fisher 2004

Läs mer

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014

Tävlingsbestämmelser 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Uppdaterat 6 juni 2014 Kvinnlig Artistisk Gymnastik Uppdaterat 6 juni 2014 Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och

Läs mer

till Sparbankshallen Tjörn

till Sparbankshallen Tjörn till Sparbankshallen Tjörn Tävlingsinformation: Plats: Kontaktperson: Sparbankshallen Svanviks industriområde Tjörn Hallveig Jakobsdóttir Mobil: 0706-66 54 07 E-post: hally@telia.com Tider lördagen den

Läs mer

Gymnaster som blivit uttagna till 2012 års Utvecklingsgrupp

Gymnaster som blivit uttagna till 2012 års Utvecklingsgrupp Nyheter från 2011 KVAG Gymnaster som blivit uttagna till 2012 års Utvecklingsgrupp 2011-12-20 Dessa 35 flickor kommer att ingå i 2012 års utvecklingsgrupp och deras första träff blir 3-5 janauri 2012,

Läs mer

KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger december i Herrljunga

KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger december i Herrljunga KALLELSE Test till uttagningstest till landslagen samt landslagsläger 16-18 december i Herrljunga Följande gymnaster och tränare är kallade, notera vilka som skall testats för plats alternativt ny period

Läs mer

Svenska Mästare - Manlig Artistisk Gymnastik

Svenska Mästare - Manlig Artistisk Gymnastik Svenska Mästare - Manlig Artistisk Gymnastik År Namn Förening Datum Ort 1945 Hellmut Röhnisch AGF Örebro 22 april Stockholm 1946 Arne Carlsson AGF Örebro 6-7 april Göteborg 1947 Arne Carlsson AGF Örebro

Läs mer

11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ

11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ PM RIKSCUPEN UNGDOMSCUPEN JUNIORCUPEN SVENSKA CUPEN 11-12 NOVEMBER 2017 I MALMÖ MUSIK Mailas senast 2017-11-04 till david.cederblad@motussalto.com Döp filen med namn klass och förening. I mp3-format. GRENFINALER

Läs mer

Välkommen till Elittränarutbildning!

Välkommen till Elittränarutbildning! Nyheter från 2013 KVAG GOD JUL & GOTT NYTT ÅR 2013-12-16 Vi önskar alla en God Jul och tackar för det gångna året. är ledig fram till 5 januari men är det något akut går det att ringa eller kontakta någon

Läs mer

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente

Förord. Följande dokument ska läsas ihop med tävlingsbestämmelser - Gymnastikförbundets Stadgar. - Tekniskt Reglemente Förord Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik (Kv AG) är framtagna av Gymnastikförbundets Kvinnliga Artistiska Tekniska Kommitté (KTK) och godkända av Gymnastikförbundets Generalsekreterare.

Läs mer

RIKSFINAL FEMMAN & SEXAN

RIKSFINAL FEMMAN & SEXAN PM RIKSMÄSTERSKAPEN OCH RIKSFINAL FEMMAN & SEXAN Kvinnlig AG 1-2 juni 2013 Sofielunds Idrottshus Malmö ARRANGÖR: GK MOTUS-SALTO TÄVLINGSINFORMATION VÄLKOMNA TILL Riksmästerskapen Kv AG samt Riksfinal på

Läs mer

Riksfinal Femman och Sexan Riksmästerskap Sjuan-Tian Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Riksfinal Femman och Sexan Riksmästerskap Sjuan-Tian Kvinnlig Artistisk Gymnastik PM Riksfinal Femman och Sexan Riksmästerskap Sjuan-Tian Kvinnlig Artistisk Gymnastik 3-4 maj 2014 Gymnos specialhall, Lugnet Falun Arrangör Gf Gymnos Gymnastikförbundet VÄLKOMNA TILL Riksfinaler och Riksmästerskap

Läs mer

Nyheter från 2009 KVAG. Julia i Moskva. Julia i Ryssland på tävling

Nyheter från 2009 KVAG. Julia i Moskva. Julia i Ryssland på tävling Nyheter från 2009 KVAG Julia i Ryssland på tävling Julia i Moskva 2009-12-21 Julia Rumbutis är nyss hemkommen från ett mycket kylslaget Moskva men med bra erfarenheter i bagaget. Läget inför tävlingen

Läs mer

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre

Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Lördag 4 juni - pool 1 Kval Damer Äldre Defilering & tävlingsstart 9.30 1 Kumla GF 2 GK Engelholmsgymnasterna 3 Hudiksvalls Gymnastikförening 4 Halmstad Frigymnaster 5 Gymnastiktruppen Vikingarna ST 6

Läs mer

PM RIKSMÄSTERSKAPEN april 2011 Sofielunds Idrottshus Malmö. Foto: Vera Sport. ARRANGÖR: GK Motus-Salto. Version 1.2 [Skriv text]

PM RIKSMÄSTERSKAPEN april 2011 Sofielunds Idrottshus Malmö. Foto: Vera Sport. ARRANGÖR: GK Motus-Salto. Version 1.2 [Skriv text] PM RIKSMÄSTERSKAPEN Foto: Vera Sport 9-10 april 2011 Sofielunds Idrottshus Malmö ARRANGÖR: GK Motus-Salto TÄVLINGSINFORMATION VÄLKOMNA TILL Riksmästerskapen i Kv AG Gymnaster, ledare och domare hälsas

Läs mer

AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013

AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013 AIF GYMNASTIK VERKSAMHETSBESKRIVNING 2012/2013 4ÅR och 5ÅR - --- - 4 5 år Barngymnastik (Barn) Barngymnastiken skall vara en rolig och lekfull aktivitet som främjar barnens individuella utveckling. Att

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Sommarläger Artistisk Gymnastik. Inbjudan /8 10/ Lingvallen Sverige

Sommarläger Artistisk Gymnastik. Inbjudan /8 10/ Lingvallen Sverige Sommarläger Artistisk Gymnastik Inbjudan 2019 1/8 10/8 2019 Lingvallen Sverige Manligt & Kvinnligt Artistiskt Gymnastikläger för gymnaster och tränare Lingvallen 2019 Premiär för Lingvallens AG:läger 2019!

Läs mer

Mälarcupen 2015. 3-4 October Stockholm. Result. sporteventsystems.se Created: 2015-10-04 14:07:04 Page 1 / 26

Mälarcupen 2015. 3-4 October Stockholm. Result. sporteventsystems.se Created: 2015-10-04 14:07:04 Page 1 / 26 Result sporteventsystems.se Created: 2015-10-04 14:07:04 Page 1 / 26 Result Femman Pl # Name Vault U.Barr Beam Floor Total 1 237(0) Tilde Stjernborg, 0 11,150 11,650 11,200 11,250 45,250 GK Motus Salto

Läs mer

Program. & Regionsfinal KvAG

Program. & Regionsfinal KvAG Program & Regionsfinal KvAG Söndagen den 29 mars 2015 Järfällagymnasterna bildades 1976 och har idag drygt 800 gymnaster och 150 ledare. Den 5 juli 2006 fick Järfällagymnasterna en egen gymnastikhall,

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna

Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna Vad säger bilden dig? Reflektera och läs sedan igenom hela dokumentet. Vi ses igen den 8/7 starkare än någonsin! //P04 ledarna Vi har genomfört en fantastisk första halva av 2018 med starka insatser i

Läs mer

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval

RC1 Y 2017, Trupp. Resultat: RC 1 Y Kval Resultat: RC 1 Y Kval Pl. # Lag Fristående Tumbling Trampett Total 1 44(4) Nacka GF 14,850 12,550 11,350 38,750 2 30(3) GK Motus-Salto lag 2 14,800 12,200 11,700 38,700 3 29(3) GK Splitt lag 2 13,800 12,000

Läs mer

Gymnastikfabriken Tel: e-post: Webb: Inbjudan. 27/7-9/ Lingvallen Sverige

Gymnastikfabriken Tel: e-post: Webb:   Inbjudan. 27/7-9/ Lingvallen Sverige Inbjudan 27/7-9/8 2015 Lingvallen Sverige Manligt & Kvinnligt Artistiskt Gymnastikläger för gymnaster och tränare Lingvallen 2015 Under två år har vi nu haft äran att kunna erbjuda ett läger med Artistisk

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 Under Gymnastikforum träffades flertalet RG-föreningar i Sverige för att diskutera olika utvecklingsområden vad gäller Svensk RG. Föreningar som var representerade

Läs mer

TÄVLINGSHANDBOK HT 2015 VT 2016 ARTISTISK GYMNASTIK KVINNLIG GYMNASTIKFÖRBUNDET MELLANSVENSKA

TÄVLINGSHANDBOK HT 2015 VT 2016 ARTISTISK GYMNASTIK KVINNLIG GYMNASTIKFÖRBUNDET MELLANSVENSKA TÄVLINGSHANDBOK ARTISTISK GYMNASTIK KVINNLIG HT 2015 VT 2016 GYMNASTIKFÖRBUNDET MELLANSVENSKA INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid Kansli och AG kommitté 3 Arrangörs PM 4 Startavgifter och ersättningar 5 Allmän information

Läs mer

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare

LÄGER 2010. Läger utan egna ledare LÄGER 2010 Läger utan egna ledare 13-16 juni Läger 1 utan egna ledare 4 dagar 17-20 juni Läger 2 utan egna ledare 4 dagar 21-24 juni Läger 3 utan egna ledare 4 dagar 2-6 augusti Läger 4 utan egna ledare

Läs mer

Höstpokalen 2016 Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Höstpokalen 2016 Kvinnlig Artistisk Gymnastik PM Höstpokalen 2016 Kvinnlig Artistisk Gymnastik 26 november 2016 Gymnos specialhall, Lugnet Falun Arrangör GF Gymnos Gymnastikförbundet Välkomna till Höstpokalen 2016 Gymnaster, tränare och domare hälsas

Läs mer

Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013

Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013 Nr 21 februari 2013 Terminsstart 2013 Kalender för våren 2013 Den 23:e mars kl. 11:00 har vi årsmöte i raststugan i Vilsta Alla medlemmar är välkomna! Vi bjuder på smörgåstårta. Sista anmälningsdag är

Läs mer

Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016.

Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016. Rapport från satsningen på unga ryttare! Träff 1 Helgen den 5-6 mars var det dags för den första träffen i projektet Unga Ryttare 2016. 19 förväntansfulla ponnyryttare samlades på Lillsveds folkhögskola

Läs mer

Litet. Armar böjda i stödfas eller knän böjda X X X Fötter eller ben isär X X axelbredd eller mera Fötter i kors i rörelser med skruv

Litet. Armar böjda i stödfas eller knän böjda X X X Fötter eller ben isär X X axelbredd eller mera Fötter i kors i rörelser med skruv KLASS B AVDRAG Bedömningsdomarens avdrag Prestationsfel Armar böjda i stödfas eller knän böjda Fötter eller ben isär axelbredd eller Fötter i kors i rörelser med skruv Rörelserna otillräckliga höjd (rörelseamplitud)

Läs mer

Resultatlista. RådaSiö regattan. 18-19 augusti 2007. Rådasjön, Mölndal. Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö

Resultatlista. RådaSiö regattan. 18-19 augusti 2007. Rådasjön, Mölndal. Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö Resultatlista RådaSiö regattan 18-19 augusti 2007 Rådasjön, Mölndal Arrangör: Regattaföreningen RådaSiö Göteborgs RK, Mölndals RK, Göteborgs RF, Kungälvs RK den 19 augusti 2007 Sida 1 av 13 lördag Lopp

Läs mer

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse

Strängnäs GF Verksamhetsberättelse 2014 Strängnäs GF Verksamhetsberättelse Året som gått Strängnäs GFs gångna år har sett annorlunda ut än tidigare år. Nya samarbeten har skapats, förändring i träning- och tävlingsplanering samt att föreningen

Läs mer

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Foto: Andreas Svensson/West Photo. Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Foto: Andreas Svensson/West Photo Tävlingsbestämmelser Kvinnlig Artistisk Gymnastik Januari 2017 Innehållsförteckning Allmänna Tävlingsbestämmelser 2017... 4 1. Rikstävlingar Kvinnlig Artistisk Gymnastik...

Läs mer

RESULTATLISTA för Vinter-Spelen 2009

RESULTATLISTA för Vinter-Spelen 2009 Sida 1 av 6 RESULTATLISTA för Vinter-Spelen 2009 2009-01-05 Arrangör: IFK Arvidsjaur Skidor Resultat H 21 F Banlängd 15 km 1 8 Markus Ottosson Skellefteå SK 43:26,3 0,0 2 2 Tor Larsson Skellefteå SK 44:58,4

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN. Kvinnlig Artistisk Gymnastik

SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN. Kvinnlig Artistisk Gymnastik SVENSKA POKALENSERIERNA samt STOCKHOLMSPOKALEN Kvinnlig Artistisk Gymnastik 2012-2013 Tävlingsbestämmelser SVENSKA POKALENSERIERNA Introduktion Vi har i Sverige två tävlingssystem: Ettan till Tian som

Läs mer

Ida Larsson. Träningsdagbok HÖJDHOPP. Ida Larsson träningsdagbok 8C

Ida Larsson. Träningsdagbok HÖJDHOPP. Ida Larsson träningsdagbok 8C Ida Larsson Träningsdagbok HÖJDHOPP Ida Larsson träningsdagbok 8C 1 Innehållsförteckning Träningsschema Sida 3 Träningsreflektioner efter varje träningstillfälle Sida 4 Slutreflektion Sida 6 2 Ida Larsson

Läs mer

Riktlinjer för ny Baskurs Barn och Ungdom

Riktlinjer för ny Baskurs Barn och Ungdom Gymnastikförbundets Riktlinjer för ny Baskurs Barn och Ungdom Version 2, september 2011 Den nya utbildningsstrukturen Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets barn- och ungdomsverksamhet

Läs mer

PM 2 Vårpokalen. Svenska Pokalenserierna. 30 april och 1 maj 2016 Gymmixhallen, Vänersborg

PM 2 Vårpokalen. Svenska Pokalenserierna. 30 april och 1 maj 2016 Gymmixhallen, Vänersborg PM Vårpokalen Svenska Pokalenserierna 0 april och maj 06 Gymmixhallen, Vänersborg! Vi önskar gymnaster, ledare och domare varmt välkomna till vårpokalen 06! Datum Plats Tävlingsinformation: Lördag 0 april

Läs mer

Gymnastikfabriken Tel: 0739 12 84 68 e-post: info@gymnastikfabriken.se Webb: www.gymnastikfabriken.se. Inbjudan. 5-11/8 2013 Lingvallen Sverige

Gymnastikfabriken Tel: 0739 12 84 68 e-post: info@gymnastikfabriken.se Webb: www.gymnastikfabriken.se. Inbjudan. 5-11/8 2013 Lingvallen Sverige Inbjudan 5-11/8 2013 Lingvallen Sverige Manligt & Kvinnligt Artistiskt Gymnastikläger för gymnaster och tränare Lingvallen 2013 2013 är det återigen dags att sätta Lingvallen på AG kartan. Det var mycket

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger

Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Vecka 25 Musikuppladdning och ackrediteringsinfo stänger Individuell mångkamp*, grenfinaler** och lagtävling (5-5-3 de tre högsta poängen per redskap går till lagpoängen). *Ett hopp gäller för mångkampsresultatet

Läs mer

Välkommen till Röda Tråden Steg 1 Hammarö GF

Välkommen till Röda Tråden Steg 1 Hammarö GF Välkommen till Röda Tråden Steg 1 Hammarö GF Mickey Lindevall En röd tråd från barngrupp till truppelit Utveckla oss ledare Utbyta erfarenheter Få inspiration Förbättra träningarna Skapa förutsättningar

Läs mer

Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening

Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening Kvinnlig AG Västerås Gymnastikförening Vad är kvinnlig artistisk gymnastik? (AG) En individuell sport med redskapen bom, barr, hopp och fristående. Det finns obligatoriska moment som ska finnas med i en

Läs mer

Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad!

Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad! Välkomna till SM i rytmisk gymnastik i Kristianstad! PLATS Kristianstads Arena, Västra Storgatan 69, Kristianstad GOLV & TAKHÖJD Ljusblå heltäckningsmatta 13 x 13 Fri takhöjd. MUSIK CD-skiva. Lämnas väl

Läs mer

Riktlinjer för träning och tävling

Riktlinjer för träning och tävling Gymnastikförbundet Riktlinjer för träning och tävling - 2019 - Fastställda 2019-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Svensk Gymnastiks Värdegrund... 4 Svensk Gymnastiks uppförandekod... 4 Barngymnastik...

Läs mer

Svenska Stegserierna

Svenska Stegserierna Svenska Stegserierna Kvinnlig Artistisk Gymnastik 2010-2012 Version 1.3 Innehåll Introduktion... 2 Utvecklingsstege Kvinnlig Artistisk Gymnastik... 3 Kvalificering i stegsystemet... 4 Arrangören... 5 Redskapsregler...

Läs mer

Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Rikspokalen & Regionspokalen

Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Rikspokalen & Regionspokalen Svenska Pokalenserierna: Kvinnlig Artistisk Gymnastik Rikspokalen & Regionspokalen 2017-2020 Version 1.0 1 Tävlingsbestämmelser RIKSPOKALEN Introduktion Vi har i Sverige två tävlingssystem: Ettan till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Föräldrarepresentant: Tränarrepresentant: Gymnastrepresentant: Valberedning: Revisorer: Sara Rumbutis Susanne Norman Sofie

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

Kvinnlig_AG SM Damer Artistisk Gymnastik År Namn Förening 1945 Britt Jansson Gymnos 1946 Ann-Margret Persson Sthlms. GF 1947 Ann-Margret Persson

Kvinnlig_AG SM Damer Artistisk Gymnastik År Namn Förening 1945 Britt Jansson Gymnos 1946 Ann-Margret Persson Sthlms. GF 1947 Ann-Margret Persson Kvinnlig_AG SM Damer Artistisk Gymnastik År Namn Förening 1945 Britt Jansson Gymnos 1946 Ann-Margret Persson Sthlms. GF 1947 Ann-Margret Persson Sthlms. GF 1948 Göta Pettersson GK Stockholmsflickorna 1949

Läs mer

Oskars Svärds Vasaloppsguide

Oskars Svärds Vasaloppsguide Oskars Svärds Vasaloppsguide Vill du få ut mest möjligt av den tiden du lägger ner på träning? Här kommer tips, råd och förslag på träningsupplägg från en som vet mycket om längdskidor och Vasaloppet,

Läs mer

Deltagarlista Minipiruetten fredagen den 17 och söndagen den 19 januari 2014 Juniorer C damer Karin Berggren Partille KK

Deltagarlista Minipiruetten fredagen den 17 och söndagen den 19 januari 2014 Juniorer C damer Karin Berggren Partille KK Deltagarlista Minipiruetten fredagen den 17 och söndagen den 19 januari 2014 Juniorer C damer Karin Berggren Matilda Sezkir Emma Larsson Sofia Månsson Klara Laurell Nathalie Isaksson Lerum KK Minorer A

Läs mer

HÖSTPOKALEN. 25 november 2017 i Timrå

HÖSTPOKALEN. 25 november 2017 i Timrå PM HÖSTPOKALEN 25 november 2017 i Timrå Datum 25 november 2017 Tider kl.08:30 Hallen öppen för uppvärmning kl 09.00 Ledarmöte kl.09:30-10:30 Schemalagd förträning kl.09.40 Domarmöte kl.10:40 Inmarsch kl.10:45

Läs mer

Snöflingan 8 Februari 2014

Snöflingan 8 Februari 2014 Snöflingan 8 Februari 2014 Startlistor Klass: Miniorer C Grupp 1 1 Ida Brink Göteborgs Team o KK 2 Thilda Gianello Västra Frölunda KK 3 Molly Emilsson Västra Frölunda KK 4 Sofia Ullberg Göteborgs KK 5

Läs mer

Guldmärket Allmänt 12 obligatoriska rörelserna samt 3 av de valfria rörelserna

Guldmärket Allmänt 12 obligatoriska rörelserna samt 3 av de valfria rörelserna Guldmärket Allmänt Det finns inte en yngre eller äldre åldersgräns för att genomföra prestationsmärken. Före man börjar med guldmärket måste silvermärket vara godkänt. Prestationsmärkenas rörelser kan

Läs mer

Damer seniorer Namn Klubb Född Ort Datum Ryck Stöt Totalt Klass 48 kg Klass 53 kg Klass 58 kg

Damer seniorer Namn Klubb Född Ort Datum Ryck Stöt Totalt Klass 48 kg Klass 53 kg Klass 58 kg Damer seniorer Pl Namn Klubb Född Ort Datum Ryck Stöt Totalt Klass 48 kg 1 Johansson Amanda Örebro KK 1996 Örebro 091213 28 34 62 2 Fors Julia Trelleborgs ABK 1998 Landskrona 090222 18 32 50 3 Seger Julia

Läs mer

WRK Ungdomssektions. Sits- och balanskurs. Höstlovet 2013

WRK Ungdomssektions. Sits- och balanskurs. Höstlovet 2013 WRK Ungdomssektions Sits- och balanskurs Höstlovet 2013 Under höstlovet anordnade Ungdomssektionen en sits och balanskurs för klubbens medlemmar. Syftet med veckan var att informera om hur viktigt det

Läs mer

Studs. Gefle Gymnastikförening

Studs. Gefle Gymnastikförening Studs DOCUMENT INDEX 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Studs projektet... 4 2.1 Genomförd aktivitet... 4 2.2 Ekonomisk redovisning och tidsåtgång... 5 2.3 Lärdomar... 6 3. Övningar... 7 3.1 Trampett... 7 3.2

Läs mer

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Personlig tränare Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Vad är träning? Träning är en målmedveten fysisk aktivitet som sker i kontinuitet. Den är planerad, strukturerad

Läs mer

Välkomna till JSM och pre-juniortävling i rytmisk gymnastik i Kristianstad!

Välkomna till JSM och pre-juniortävling i rytmisk gymnastik i Kristianstad! Välkomna till JSM och pre-juniortävling i rytmisk gymnastik i Kristianstad! PLATS Kristianstads Arena, Västra Storgatan 69, Kristianstad TÄVLINGSINFORMATION Pre-junior: Gymnaster födda 2003. Fristående

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Plats Örnsköldsviks Sporthall (Paradisbadet), Lasarettsgatan 15 Tfn 0660-885 90

Plats Örnsköldsviks Sporthall (Paradisbadet), Lasarettsgatan 15 Tfn 0660-885 90 Information Datum 2-3 oktober 2010 Plats Örnsköldsviks Sporthall (Paradisbadet), Lasarettsgatan 15 Tfn 0660-885 90 Takhöjd Golv Cafeteria Fri takhöjd Beige matta 13x13 meter Enklare förtäring finns att

Läs mer

Bronsmärket Allmänt 12 obligatoriska rörelserna samt 3 av de valfria rörelserna

Bronsmärket Allmänt 12 obligatoriska rörelserna samt 3 av de valfria rörelserna Bronsmärket Allmänt Det finns inte en yngre eller äldre åldersgräns för att genomföra prestationsmärken. Före man gör bronsmärket rekommenderas stara- och kopparmärket. Prestationsmärkenas rörelser kan

Läs mer

Anmälda klubbar VFTK Sjövalla FK GK Frivolten TK Levo Uppsala GF ÖTF Örebro FK Motala FK Camp Active Sports Club FK Tor

Anmälda klubbar VFTK Sjövalla FK GK Frivolten TK Levo Uppsala GF ÖTF Örebro FK Motala FK Camp Active Sports Club FK Tor UVGK Cup 2009 - Deltävling 1 i Svenska Cupen 2009 - Datum 4 5 april 2009 Plats Arrangör Vilundahallen, Upplands Väsby UVGK i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet Tävlingsledare Thérèse Nordfors, tele

Läs mer

Adventsstjärnan i KvAG. 1 december Timrå Sporthall

Adventsstjärnan i KvAG. 1 december Timrå Sporthall PM Adventsstjärnan i KvAG 1 december 2012 Timrå Sporthall Gymnaster, ledare, domare och åskådare hälsas varmt välkomna Plats Timrå Sporthall Sportvägen 1 860 30 SÖRBERGE Klicka här för vägbeskrivning Tider

Läs mer

Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16. Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson

Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16. Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson Utvärdering Vasa Gymnastik VT 16 Författare: Jessica Pettersson, Maria Landqvist och Sara Eriksson 1 Inledning Föreningen Vasa Gymnastik har under terminen haft 4 aktiva grupper med barn mellan åldrarna

Läs mer

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013

Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Haninge Hockey Team 01 Off-ice program Säsongen 2012/2013 Här följer några sidor off-ice övningar och några enkla träningspass för dig som vill träna lite mer hemma men har svårt att hitta på bra övningar

Läs mer

Schema för försäljning SÖNDAG

Schema för försäljning SÖNDAG Schema för försäljning SÖNDAG SÖNDAG Bre smörgåsar. Ansvara för dagens försäljning. Koka korv och kaffe. Städa undan försäljningsborden och bära ner ev överblivet till förrådet. Städa, diska och våttorka

Läs mer

Mattider Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus.

Mattider Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus. Fredag Mattider 17.00-21.00 Förträning fristående pool 1-4 FREDAG Beställd mat hämtas i cafeet på tävlingsarenan Idrottens hus. Lördag 7.45 Ledarmöte pool 1 LÖRDAG 8.00 Förträning pool 1 FRUKOST 06,45-09,00

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Föräldraengagemang 7. Ekonomi

Läs mer

Resultatlista Lilla VM-final 2009 Tid: 17:43 Sida 1

Resultatlista Lilla VM-final 2009 Tid: 17:43 Sida 1 Herrar 5 år Damer 5 år Herrar 6 år Damer 6 år Herrar 7 år Damer 7 år Herrar 8 år 1 Mogli Ljungberg Sunne SLF 3 Hugo Eriksson IK Fryken 4 Felix Burell Sunne SLF 5 Daniel Nykvist Sunne SLF 6 Lova Mithander

Läs mer

FÖRTRÄNING FRISTÅENDE

FÖRTRÄNING FRISTÅENDE FREDAG 29 maj FÖRTRÄNING FRISTÅENDE 17.00 Hallen öppnar 18.00-18.05 ABGS lag 1 19.15-19.20 GF Ling 18.05-18.10 ABGS lag 2 19.20-19.25 Tyresögymnastiken 18.10-18.15 GF Energo 19.25-19.30 Hammarbygymnasterna

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2

TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 TRÄNA MED JENNY FRANSSON TRÄNINGSPROGRAM VECKA 2 Då går vi in i vecka 2 av mitt träningsupplägg. Hoppas ni haft roligt och förhoppningsvis även träningsvärk under vecka 1. Vecka 2 kommer se lika ut som

Läs mer

Helgen januari genomfördes Delfin Cup. Här är ett par bilder på de tävlande från LAKF. Tävlande i minior B och C och ungdom C.

Helgen januari genomfördes Delfin Cup. Här är ett par bilder på de tävlande från LAKF. Tävlande i minior B och C och ungdom C. 2007 Helgen 27-28 januari genomfördes Delfin Cup. Här är ett par bilder på de tävlande från LAKF. Tävlande i minior B och C och ungdom C. Tävlande i ungdom A och B. Helgen 10-11 februari avgjordes LAKFs

Läs mer

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016!

Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommar hos oss 27 juni - 14 augusti 2016! Sommarerbjudande: 10 klasser t.o.m. 14 aug: 1 200kr Obegränsad träning i 30 dagar: 995kr Tack för att vi får utvecklas med dig! Flow - Passar alla Vår grundläggande

Läs mer

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Svenska ishockeyförbundet Elittränarutbildning Aktivt backspel Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel Författare Niklas Gällstedt Handledare Göran Lindblom Aktivt backspel Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Protokoll nr 2 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-02-09 18.00-21.00

Protokoll nr 2 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-02-09 18.00-21.00 Protokoll nr 2 2011 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2011-02-09 18.00-21.00 Plats: Gymnastikförbundets Sydosts kansli, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Christer

Läs mer

Gymnastikfabriken Tel: e-post: Webb: Inbjudan /7 6/ Lingvallen Sverige

Gymnastikfabriken Tel: e-post: Webb:  Inbjudan /7 6/ Lingvallen Sverige Inbjudan 2017 27/7 6/8 2017 Lingvallen Sverige Manligt & Kvinnligt Artistiskt Gymnastikläger för gymnaster och tränare Lingvallen 2017 5-års jubileum står för dörren under 2017 års Gymnastikfabriken Summercamp!

Läs mer

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass.

Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Projekt Ungdomslyftet Bakgrund: Svensk simhoppning vill med Ungdomslyftet lyfta svenska simhoppare till framtida världsklass. Inledning: Svensk simhoppning har anställt Mykhailo Misha Uhriumov på uppdragsbasis.

Läs mer

TIDSSCHEMA SILJANSPIRUETTEN 2016 Lördag 12 mars starttid Uppv.ungd B 15 ungd B poj Ungdom B 15_1 Flickor (1) 1 Astervik Klara Gävle KK 9.

TIDSSCHEMA SILJANSPIRUETTEN 2016 Lördag 12 mars starttid Uppv.ungd B 15 ungd B poj Ungdom B 15_1 Flickor (1) 1 Astervik Klara Gävle KK 9. TIDSSCHEMA SILJANSPIRUETTEN 2016 Lördag 12 mars starttid Uppv.ungd B 15 ungd B poj 9.00 9.04 Ungdom B 15_1 Flickor (1) 1 Astervik Klara Gävle KK 9.06 Ungdom B 15_2 Flickor (2) 1 Xu Lina SK Gavleskäret

Läs mer

Tra ningsschema va r och sommar 2016

Tra ningsschema va r och sommar 2016 Tra ningsschema va r och sommar 2016 Det här är vårt träningsschema. Ett schema som vi i flickor-01 ska följa de nästa månaderna. Du får välja en träning i veckan som du tar bort och under närmaste tiden

Läs mer

Litet. Armar böjda i stödfas eller knän böjda X X X Fötter eller ben isär X X axelbredd eller mera Fötter i kors i rörelser med skruv

Litet. Armar böjda i stödfas eller knän böjda X X X Fötter eller ben isär X X axelbredd eller mera Fötter i kors i rörelser med skruv KLASS C - AVDRAG Bedömningsdomarens avdrag Prestationsfel Armar böjda i stödfas eller knän böjda Fötter eller ben isär axelbredd eller Fötter i kors i rörelser med skruv Rörelserna otillräckliga höjd (rörelseamplitud)

Läs mer

MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F

MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F MARIEHAMNS GYMNASTIKFÖRENING R.F Verksamhetsberättelse för 2010 Celine Roberts VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 STYRELSE Ordförande Vice Ordförande Sekreterare Kassör Monica von Frenckell Katarina Biskop-Pussinen

Läs mer

Päivitetty SVENSK ÖVERSÄTTNING Suomen Voimisteluliitto Svoli Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Pronssimerkki 2/5

Päivitetty SVENSK ÖVERSÄTTNING Suomen Voimisteluliitto Svoli Naisten telinevoimistelu Luokkakilpailujärjestelmä Pronssimerkki 2/5 Bronsmärket Allmänt Det finns inte en yngre eller äldre åldersgräns för att genomföra prestationsmärken. Prestationsmärkenas rörelser kan göras i hemma-salen, som domare kan fungera föreningens egna tränare.

Läs mer

Riks4: Ö-K 13år+, Herr 11år+ - Riks6 Herr 11år+ Resultat: Riksfyran Öppen klass 13år och äldre

Riks4: Ö-K 13år+, Herr 11år+ - Riks6 Herr 11år+ Resultat: Riksfyran Öppen klass 13år och äldre Resultat: Riksfyran Öppen klass 13år och äldre Pl. # Lag Fristående Tumbling Trampett Total 1 25(3) GF Nissaflickorna 14,650 13,200 12,250 40,100 2 37(4) Wifolka GF 13,600 13,800 11,700 39,100 3 22(2)

Läs mer

Inbjuder till vår första JAKTFALKSCUPEN. tävling i MAG 28 Maj 2016

Inbjuder till vår första JAKTFALKSCUPEN. tävling i MAG 28 Maj 2016 Inbjuder till vår första JAKTFALKSCUPEN tävling i MAG 28 Maj 2016 Samt träningsläger 29 Maj 2016 Datum: Lördag 28 Maj 2016 och miniläger söndag 29 Maj 2016 Plats: Birstahov, Sundsvall. Vägbeskrivning till

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 -

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - Karlstad Stadslopp är ett arrangemang som alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Jag har under åren haft flera tuffa duster runt de 10 000 metrarna. Så det finns minst

Läs mer

Kullerbyttan. Gympalätts egen tidning hösten 2010

Kullerbyttan. Gympalätts egen tidning hösten 2010 Kullerbyttan Gympalätts egen tidning hösten 2010 www.gympalatt.se 2:a plats! De äldsta flickorna deltog i lördags i tävlingen Mini. Efter mycket tävlingsnerver och pirr i magen tog de sig till andra plats

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Gymnastikföreningen Astra 2017-2018 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant (Askultant Rickard Karlsson Fredrik Öhrling Linda

Läs mer