Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2013 Tack för ditt engagemang under året! Vi vill börja med att tacka er ledare som varje vecka planerar och genomför träningar, kallar till matcher, ordnar körlistor, tvättar kläder, bjuder in till föräldramöten, går utbildningar, skriver referat till hemsidan, håller ordning på lagkassan och utvecklar föreningens spelare. Ni idrottsföräldrar som skjutsar till träningar och matcher, bakar bullar, säljer korvar i kiosken och ställer upp för att era barn ska få en rolig fritid. Ni ledamöter i föreningens kommittéer som går på möten, utvecklar verksamheten, kommer med nya idéer, jobbar med budget, planerar verksamhet, stöttar våra lag och ledare, jobbar för bättre förutsättningar, kämpar med sponsorer och skapar samverkan. Ni anställda som sköter så mycket av all administration och dagligt arbete som underlättar för oss ideella och gör våra insatser enklare att genomföra. Hela föreningslivet bygger på ideella krafter som väljer att ge av sin tid till att ge barn, ungdomar och seniorer en meningsfull fritid. Tillsammans gör vi den här föreningen till det den är. Det är vårt gemensamma slit som ger oss de förutsättningar som finns och den verksamhet som erbjuds alla oss medlemmar. Vi är stolta över att vara en förening där människor får utvecklas och umgås. 1 (6)

2 En växande förening Vi är en växande förening med ca 1400 medlemmar och av dem är ca 1200 aktiva spelare. Ca 30% av våra spelare är tjejer. Vi har haft barn och ungdomslag i seriespel i Sankt Erikscupen från 7 till 17år. Vår egen turnering Kaninbursligan för de yngsta lirarna som ännu inte spelar seriespel. På seniorsidan har vi a-lag för både damer och herrar, breddlag för dem som inte når a-lagsspel och ett lag i pojkallsvenskan. Tillsammans genomför vi över 4500 sammankomster under året. Förutom våra lag har vi dessutom haft verksamhet igång för de som vill prova på fotboll. Våra knattefotbollsskolor slog rekord och lockade över 200 deltagare. Knattefotbollsskolans verksamhet leds av våra egna ungdomsspelare som gör en fantastisk insats att genomföra roliga träningspass och lockar barn att bli medlemmar i vår förening. Sommarfotbollsskolan och Talangfotbollsskolan Det var andra året med våra två omgjorda sommarfotbollsskoleveckor. Första veckan med den traditionella sommarfotbollsskolan för tjejer och killar som tillsammans fick en fantastiskt rolig sommarvecka. Även i år utbildades våra egna ungdomsspelare som tog hand om grupperna under fotbollsskolan. Andra veckan fick förra året en ny profil som vi fortsatt utveckla i Talangfotbollsskolan i år. Veckan innan skolstart erbjöd vi en fotbollsskolevecka för dem som vill ha ännu mer fokus på fotbollsteknik. Här deltar spelare för att utveckla grunderna i fotbollskunskap. Våra egna tränare med stor kunskap om spelarutveckling tar hand om deltagarna denna vecka. 2 (6)

3 Ideella krafter i föreningens organisation Styrelsen Styrelsens uppdrag är att leda, företräda och utveckla föreningens verksamhet under året. Styrelsen har haft 10 protokollförda möten och lett olika arbetsgruppsmöten för att utveckla verksamheten. Även externa möten med förbund och kommunen är en del av styrelsens uppgift. Att delta i beslut som rör hela Stockholmsfotbollen som till exempel hur vi ska skapa en sundare tävlingsverksamhet för barn och ungdomar i Sankt Erikscupen. Ett arbete som styrelsen lagt mycket tid på är styrning och uppföljning av både ekonomi och verksamhet. Som styrelse är man arbetsgivare och mycket jobb har lagts tillsammans med kansliet. Ordförande och kansli har under årets träffats för kanslimöte varje måndag. Styrelsen fick i uppdrag av årsmötet 2013 att fokusera på fem stycken områden. Här beskriver vi en rad av de insatser som har gjorts inom varje område: Rekrytera, behålla och utveckla spelare Kansliet genomförde i början av året en stor marknadsföringsinsats för fotbollsskolorna hushåll med barn i åldrarna 5 och 6år, i vårt upptagningsområde, fick riktad information om föreningen och fotbollsskolorna. En insats som gav resultat och knattefotbollsskolorna slog rekord i antal deltagare. Samarbetet med nya versionen av Spångabladet har gett föreningen möjlighet att nå ut till Spångas invånare med information om verksamheten. Vi har under 2013 genom Idrottsbonus ansökt om medel för en särskild satsning för att få fler tjejer att börja och fortsätta med fotboll i föreningen. Tyvärr med avslag från Stockholms stad som delar ut projektmedel. Under hösten har vi inlett ett samarbete med Idrottslyftets nätverk i Spånga/Tensta och Vällingby. Vi har nu en ledare som vid tre tillfällen per vecka är ute i skolorna och presenterar föreningen och låter barnen prova på fotboll. En arbetsgrupp har letts av Hasse i styrelsen där de tillsammans har tittat på hur föreningens tekniklagsverksamhet ska se ut för att stimulera så många spelare som möjligt. Förslag till förändringar presenteras för styrelsen i januari 2014 som fattar beslut och ska sen implementeras i verksamheten. Tack vare ett pilotprojekt med Stockholms Fotbollförbund har vi haft möjligheten att utvärdera Spångamodellen och fått råd och tips på hur vi kan vässa den ytterligare för att på bästa sätt jobba med att utbilda fotbollsspelare. Rekrytera, behålla och utveckla ledare Fogis är det system där all ledarutbildning registreras. Ett system som har varit i stort behov av uppdatering för att alla ledare ska finnas med och en kartläggning av utbildningsnivån för samtliga ledare ska kunna göras. Uppdatering av systemet har pågått under Alla föreningens ledare bjöds in att delta på Stockholmsidrottens Barn- och Ungdomsforum 2013 för att ta del av den senaste forskningen kring föreningsliv, barn- och ungdomsidrott och ledarskap. 3 (6)

4 All ledare har erbjudits ledarutbildning Avspark, Bas 1 och Bas 2. Ett samarbete har inletts med föreningar i närområdet för att fylla utbildningarna på de högre nivåerna och kunna erbjuda fler utbildningar. Alla spelare från 15år har erbjudits ledarutbildning och möjlighet att prova på ledarskap under föreningens fotbollsskolor. En ny intern uppstartsutbildning för föreningens nya ledare infördes med stor succé. Stärka klubbkänsla och gemenskap Föreningen har tagit över kontraktet för Sportcafét på Spånga IP. Det har rustats upp och är nu en mötesplats för både medlemmar och besökare. Dessutom ett bra exempel på samarbete inom föreningen för att öka föreningens intäkter. Öka tillgången till anläggningar Detaljplanearbetet för Gläntans BP har pågått intensivt under våren. Kommunen fattade beslut om att lägga planerna på is på grund av de stora kostnaderna för trafiklösningen som krävdes i samband med att göra om Gläntan till idrottsmark. Opinionsarbetet för fler planer med konstgräs i Västerort fortsatte och under hösten fattade kommunen beslut om konstgräs på Nälsta BP. I och med beslutet om Nälsta BP kunde även arbetet med lösningar för klubbhus påbörjas. Förbättra kommunikation och delaktighet Arbetet med att införa ett gemensamt verktyg för att för hela föreningens administration, kommunikation och lagverksamhet har varit ett omfattande jobb för både kansli, styrelse och ledare. Idag har vi en hemsida för hela verksamheten med ett administrativt verktyg bakom som möjliggör och underlättar för kommunikation och administration av föreningens verksamhet. Några synpunkter finns på systemet och vi har därför jobbat hårt med att påverka utvecklingen av Idrott Online för att funktionerna ska förbättras. Kommittéerna Herrkommittén Herrkommittén har under året varit ett stöd för föreningens herrseniorer och ledare. De ansvarar bland annat för budget, beställningar och arrangera hemmamatcher. I år har rekrytering av en ny A-lagstränare varit en viktig insats. Liksom hanteringen av uppflyttningen av de äldsta spelarna till seniorverksamheten. Spånga Night Open som är en dygnet runt turnering för herrlag har också genomförts. 4 (6)

5 Damkommittén Damkommittén har under året arbetat för att underlätta för damseniorerna och dess ledare. En del förändringar har skett i ledningen för damlaget. En viktig uppgift har varit att, tillsammans med ledarna, jobba fram hur verksamheten för de äldre ungdomsspelarna och damspelarna ska organiseras efter de serieförändringar som fotbollsförbundet genomfört. Kommittén har även skapat förutsättningar för en förbättrad försäsongsverksamhet. en Marknadskommittén Marknadskommittén har utvecklat samverkan med fler sponsorer som alla har en skyltplats i fotbollshallen. Sportcaféet har renoverats och satts i drift sedan augusti 2013 och har öppet i anslutning till turneringar i fotbollshallen. Olika lag har genomfört försäljningen med mycket bra resultat. Caféet har blivit en trevlig samlingspunkt på Spånga IP. Målet är att etablera en arbetsgrupp som administrerar caféet. Ett nytt projekt pågår med en företagsturnering. Bygg- och anläggningskommittén Året har inneburit arbete med Gläntans BP och detaljplanearbetet som kommunen tyvärr har lagt på is. Tack vare Bygg- och anläggningskommitténs ihärdiga arbete och dialog med kommunen fick föreningen under hösten 2013 äntligen besked om att det kommer att läggas konstgräs på Nälsta BP. En stor seger för kommittén och föreningens verksamhet! Ungdomskommittén Föreningen är i stort behov av en Ungdomskommitté. En kommitté som ska jobba med det viktiga stödet till lagens ledare och hur vi ska jobba för att få spelare att utvecklas och trivas i hela vår verksamhet. Utan personer som kliver in och tar hand om verksamheten i ungdomskommittén finns det en mängd uppgifter som inte kan genomföras. 5 (6)

6 Kansliet Under 2013 har vår nya administratör kommit på plats och efter ett tufft år 2012 med en heltidstjänst mindre har kansliet arbetat in nya rutiner och återfått krafterna. Här är ett axplock av uppgifter som kansliet har arbetet med under året: Ge stöd till och underlätta för föreningens ledare, planera och genomföra utbildningar, utveckla och genomföra föreningens olika arrangemang, skötsel av klubbhus och delvis anläggningar, löpande ekonomiskt arbete så som fakturering, domarkvitton, bokföring, löneutbetalning, bokslut, uppdatera medlemsregister, utbilda i Idrott Online, organisera teknikträning, ta emot anmälningar till fotbollsskolor och cuper, materialhantering, träningstidsträff och fördelning, starta upp nya lag, söka kommunala och statliga bidrag, svara i telefon och på frågor som kommer via e-post, arrangera fotbollsskolorna och mycket mycket mer. Slutord Det är fantastiskt att se årets alla inrapporterade träningar och matcher i Idrott Online spelare som fått uppleva roliga och utvecklande aktiviteter tillsammans tack vare över 200 engagerade ledare. För att fotbollsträningen ska fungera på bästa sätt behöver lagen förutsättningar att kunna bedriva verksamheten utifrån Spångamodellen. Inför året som kommer passar vi på att blicka framåt och peka ut några av de områden som vi ser blir extra viktiga att fokusera på för att skapa rätt förutsättningar. Att fortsätta utveckla den röda tråden för fotbollsverksamheten Spångamodellen. Att lägga mycket tid och engagemang på att rekrytera, utveckla och behålla spelare och ledare Att stärka klubbkänsla och skapa gemenskap Att skapa säkra och trygga mötesplatser och träningsmiljöer Föreningen har alla förutsättningar att lyckas med detta om vi bara löser en enda sak. Vi behöver bli fler. Fler som hjälper till med aktiviteter och insatser som inte är fotbollsträning. Vi är för få personer och därför kan vi inte genomföra all den verksamhet vi vill och jobba med alla frågor som behöver huggas tag i. Saker blir liggandes när vi inte är tillräckligt många för att kunna ta tag i dem. I styrelsen ser vi fram emot att se att 2014 blir året där vi återigen har fulla kommittéer och kraft att lösa föreningens utmaningar. Tack för att vi fick möjlighet att leda, utveckla och företräda föreningen under året som gått. Styrelsen Milou, Hans, Michael, Björn, Magnus och Teodor 6 (6)

Vad hände i föreningen under 2014? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås!

Vad hände i föreningen under 2014? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås! Vad hände i föreningen under 2014? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås! Tack för ännu ett härligt fotbollsår! Det är tack vare alla er som lägger engagemang och ideell tid i föreningens verksamhet

Läs mer

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK!

Karlbergs BK. Information till föräldrar och spelare. Varmt välkommen till Karlbergs BK! Varmt välkommen till Karlbergs BK! Vasastans och Kungsholmens rödvita stolthet Karlbergs BK (KB) fyller 100 år som förening i år. Därför är det extra roligt att KB under de senaste åren åter har utvecklats

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy

Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy Samlingsdokument 2016 Verksamhetsidé Mål och strategi Policy 1 Verksamhetsidé Lilla Torg FF är en fotbollsförening med bredden i fokus. Det känns därför naturligt för oss att formulera vår verksamhetsidé

Läs mer

Fotbollsklubben för Alla!

Fotbollsklubben för Alla! Fotbollsklubben för Alla! Sponsorer & Engagemang Tack vare våra sponsorer och föreningens alla ideella krafter, har alla barn och ungdomar i Hillerstorp med omnejd, en fantastisk möjlighet till aktiv fritidssysselsättning.

Läs mer

Välkommen till Karlbergs BK 2016

Välkommen till Karlbergs BK 2016 Välkommen till Karlbergs BK 2016 Karlbergs Bollklubb Karlbergs BK är en fotbollsförening baserad på Kungsholmen och i Vasastan i Stockholm. Vi har en seriös och gedigen fotbollsverksamhet med 820 spelare,

Läs mer

Vad hände i föreningen under 2015? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås!

Vad hände i föreningen under 2015? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås! Vad hände i föreningen under 2015? Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås! Spånga IS Fotboll försätter att växa De fyra områden som medlemmarna bestämde att styrelsen skulle arbeta extra med var: 1.

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

DET NYA KUNGSÖRS BK. "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK"

DET NYA KUNGSÖRS BK. Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK DET NYA KUNGSÖRS BK "Det styrande dokumentet för fotbollsföreningen Kungsörs BK" Innehållsförtäckning DEL 1 Verksamhetsidé 1 Övriga Policys inom Kungsörs BK 2 Värdegrund 3 Vision 4 Mål 5-6 Mål - 2015 5

Läs mer

BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018

BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018 BK ASTRIO Vision, målsättningar och verksamhetsplan 2018 Söndrum 2018-02-01 Styrelsen 1. Föreningens vision & målsättningar... 3 2. Verksamhetsplan för år 2018... 3 2.1. Allmänt... 3 2.2. Styrelsen...

Läs mer

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö

IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö IFK Viksjö IFK Viksjö en positiv och värdefull del av Viksjö 2 IFK Viksjö Det här är IFK Viksjö IFK Viksjö är en ideell förening som bygger på alla medlemmars, arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. All

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening Vilka mål har du för ditt barns idrottande? Bli en duktig idrottare Lära sig att samarbeta, få lagkänsla Vinna Få ökat självförtroende Lära sig hantera motgångar

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell 2015 - Uppdraget Presentera ett förslag till en långsiktigt hållbar modell för Boo FFs spelarutveckling som sträcker sig från fotbollsskolan i 5/6-års åldern till seniorverksamhet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015. Beslutade av styrelsen 2014-12-10 Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2015 Beslutade av styrelsen 2014-12-10 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening. SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening. SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening SOLBERGA BOLLKLUBB:s målsättning I SOLBERGA BOLLKLUBB värnar vi om att alla ska känna gemenskap och sammanhållning. Vi vill att alla upplever en god kamratanda och

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen

Näsets SK. Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Näsets SK Verksamhetsberättelse 2016 Huvudstyrelsen Inledning Näsets SK, startade sin verksamhet 1953 och har under sina dryga 60 år vuxit till att bli en av de största fotbollsklubbarna i Göteborg. I

Läs mer

Boo FF utvecklingsmodell

Boo FF utvecklingsmodell Boo FF utvecklingsmodell Bakgrund Presentationen är uppdaterad 22 nov 2017//LS På Boo FF:s årsmöte 2014 fick styrelsen i uppdrag att tillsammans med sportsligt ansvariga och ledare från tränarrådet under

Läs mer

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet

Nynäshamns IF Fotboll. Blåa tråden. Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Blåa tråden Blåa tråden stöd och riktlinjer för Nifens verksamhet Sida 1(12) 1. Versionshistorik 1.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 27 december 2006. 2.0 Röda Tråden antogs av styrelsen den 5 oktober

Läs mer

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen

Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper Beslutade av styrelsen Avgifter, rutiner m.m. åldersgrupper 2016 Beslutade av styrelsen 2015-12-15 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Medlems och träningsavgifter 3. Åldersgruppernas administration och ekonomi 4. Cuper och egna åldersgruppsarrangemang

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev

Dagordning. 27 aug: Nyhetsbrev 15 okt: utskick alla röstberättigade medlemmar 15 okt: Facebook och Boo FF hemsida 23 okt: Nyhetsbrev Boo FF Extra Årsmöte 11 november 2014 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordningen. 4. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy

Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 1 (5) Älvsjö AIK Ungdomsfotbolls Policy 2007 Vision: Med bredden nå toppen Älvsjö AIK har ett stort upptagningsområde och vår idrottsplats ett centralt läge. Tack vare det har vi god tillströmning av barn

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för:

1. Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: . Vad anser ditt parti att fotbollen har för betydelse för: Botkyrka kommun Folkhälsa Integration Jämställdhet Social fostran Fotbollen är den största och mest spridda idrotten i Botkyrka med aktiva föreningar

Läs mer

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5

Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Inledning... 2 Vision, verksamhetsidé och värdegrund... 4 Organisation... 5 Styrelsen... 5 Ungdomsråd... 5 Kansliet... 5 Sportråd... 5 Värdegrundsråd... 5

Läs mer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer

Ledarmöte Organisation och implementering av kommittéer Ledarmöte 2019-02-05 Organisation och implementering av kommittéer Agenda * Inledning * Närvarokontroll * Kort information om fastställd vision, strategi, mål och värdegrund * Organisation, ledningsstruktur

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

F14-16 Flickor Ungdom. Spelar- och föräldramöte

F14-16 Flickor Ungdom. Spelar- och föräldramöte F14-16 Flickor Ungdom Spelar- och föräldramöte Agenda Alsike IF Truppen Träningar Fotbollskunskap Tävling & Aktiviteter Organisation Material Avgifter Spelarregistrering Ekonomi Övrigt, Frågor Verksamhetsidé

Läs mer

Föräldramöte IKKP04

Föräldramöte IKKP04 2012-02-19 Föräldramöte IKKP04 Presentation ledare, rollfördelning Klubbens Policy Hur ser träningsupplägget ut. Tider/dagar m.m. Veckans lirare, ansvarstagande av spelarna Seriespel, matchuttagning, spelsystem

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 19.00-20.30 2015-03-23 Föreningen och värdegrunden Varför starta i en ny förening? KUL! Våra barn får fortsätta spela tillsammans Möjlighet att påverka - vi gemensamt skapar vår egen struktur

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2018 Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den Rödvita tråden

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL

STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL STYRELSEN FÖRSLAG STRATEGIER OCH MÅL 2018-2022 STOCKHOLMSFOTBOLLENS MÅL OCH INRIKTNING Det finns cirka 80 000 aktiva spelare i Stockholmsfotbollen, detta är ca 33 procent av det totala antalet idrottsaktiviteter

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

VERKSAMHETSSPLAN 2015

VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning Nuläge Organisation Verksamhet Seniorverksamheten Ungdomsverksamheten Anläggning vid Örby IP Fakta om IFK Örby Omgivningen Inledning

Läs mer

UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG

UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG UNGDOM & BREDD ELITFOTBOLL SAMHÄLLSENGAGEMANG LB07 SPONSRING & PARTNERSKAP 2012 En spännande del av det nya Malmö. Ett bra sponsorskap ger lika mycket för båda parter. Malmö är en fantastisk stad. Inte

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan SVENSKA AMERIKANSK FOTBOLLFÖRBUNDET Foto: Bildbyrån i Hässleholm AB Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla

Läs mer

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Vad kan du göra för att rekrytera och behålla barn och ungdomar till din klubb? Vilka verktyg har du i dag för att kunna rekrytera och behålla barn och ungdomar

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Föräldramöte IFK KALIX P

Föräldramöte IFK KALIX P Föräldramöte IFK KALIX P-08 2019-04-08 Spelartruppen Just nu är vi 31st fotbollstokiga killar! Albin Bergström Carl Nilsson Dennis Gahm Johansson Edwin Karlsson Alfred Björk Wilmer Blomberg Linus Bertzén

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Juni, Innehåll

Juni, Innehåll Innehåll Robro-mallen... 2 Bakgrund... 2 Målsättning... 2 Ledare... 3 Ledarutbildningar... 3 Spelare... 4 Spelarutveckling... 4 Landslagets fotbollsskola... 5 Föräldrar... 5 Sammanfattning... 6 Robro-mallen

Läs mer

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB

Verksamhetsplan Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB den 15 februari 2019 Verksamhetsplan 2019 Skogaby Golfklubb och Skogaby Golf AB Vision Klubbens nuvarande vision är fortfarande aktuell och ligger

Läs mer

Fotbollens verksamhetsplan 2016

Fotbollens verksamhetsplan 2016 Innehållsförteckning 1 Lag & träningstrupper... 2 1.1 Seniorverksamhet... 2 1.2 Ungdomsverksamhet... 2 2 Aktiviteter och obligatoriska arbetsuppgifter... 4 2.1 SAIF-Dagen... 4 2.2 SAIF-Cupen... 4 2.3 Bollkallar

Läs mer

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd.

BSK Verksamhetsidé. BSK:s Mål. Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. BSK Verksamhetsidé BSK:s Mål Vi vill bedriva verksamhet för alla barn och ungdomar som vill träna och spela fotboll i Bankeryd. Vi vill skapa klubbkänsla där ledare, spelare och föräldrar är stolta för

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL , VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018, VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 FOTBOLL FÖR ALLA, I EN TRYGG OCH UTVECKLANDE MILJÖ 0 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt (föreningens vision, antagen 2015) 1 Innehåll Om oss... 3 Gemensamt ansvar... 4 Föräldrapolicy...

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept

Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy. Bli en del av ett vinnande koncept Välkommen som partner till Skoghalls Innebandy Bli en del av ett vinnande koncept Vi är Skoghalls Innebandy Skoghalls Innebandyklubb bildades 1985 och har genom sin drygt 30 år långa historia gått från

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet

ORGANISATION 2015. Årsmöte. Styrelse. PR & Samverkanskommittén. Utbildnings- och Rekryteringsverksamhet ORGANISATION 2015 Årsmöte Valberedning Revisor Styrelse Administrativa kommittén Ekonomiska kommittén Arrangemangskommittén Lokal & Anläggningskommittén Sportkommittén PR & Samverkanskommittén Ungdomsverksamhet

Läs mer

GBK satsar på ungdomsfotbollen

GBK satsar på ungdomsfotbollen GST Gerrdskens Bollll Kllubb FFrramttiidens FFottbolllls FFörreniing LLiightt verrsiionen GBK satsar på ungdomsfotbollen GBK satsar på ungdomsfotbollen. Gerdsken BK har lagt en policy för hela sin verksamhet

Läs mer

FRAMTID TIF INFORMATIONS MÖTE SÖNDAG 18/1 2015

FRAMTID TIF INFORMATIONS MÖTE SÖNDAG 18/1 2015 FRAMTID TIF INFORMATIONS MÖTE SÖNDAG 18/1 2015 2014 Startade året att vara nominerad som Årets förening i Hofors kommun och avslutade året att vara nominerad som Årets Barn & Ungdoms förening till Fotbollsgalan

Läs mer

Medlemsinfo Tenhults IF

Medlemsinfo Tenhults IF Medlemsinfo Tenhults IF Tenhults IF Bildades 1912 Andra sporter som bandy och ishockey Nu fotboll och innebandy Fotbollen håller till på Kabevallen (f.d. Mjälarydsvallen) 2 st 11-mannaplaner 1 st 5-mannaplan

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

Ungdomsbarometern syfte och varför

Ungdomsbarometern syfte och varför Boo FF Ungdomsbarometern 17 feb. 2016 Ungdomsbarometern syfte och varför Ungdomsbarometern är en möjlighet att ta reda på vad våra spelare tycker om verksamheten och få tips från ungdomarna på vad som

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 11 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v13 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner

Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Fastställt av extra årsmötet måndagen den 30 september, 2013 Verksamhetsstrategi Genarps IF Målsättningar och visioner Övergripande mål för fotbollsverksamheten i Genarps IF All verksamhet i Genarps IF

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 Huddinge IF Tel: 08 7116714 Gamla Stockholmsvägen 87 H E-post: kansli@huddingeif.se 14132 Huddinge Hemsida: www.huddingeif.se Styrelsen Huddinge Idrottsförening har för verksamhetsåret

Läs mer

CLEMENSNÄS IF. Fotboll & Innebandy

CLEMENSNÄS IF. Fotboll & Innebandy CLEMENSNÄS IF Fotboll & Innebandy En 90-åring som mår ganska bra! Så kan man sammanfatta 2015. CIF fyllde 90 år ifjol och det ordnades en ordentlig fest som blev väldigt uppskattad och trevlig. Viktiga

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01

SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 SPELARMÖTE 9/11 STORVRETA IK/WATTHOLMA IF P-00 & STORVRETA IK P-01 INNEHÅLL: - INLEDNING - PRESENTATION LEDARSTAB - HUVUDTRÄNAREN HAR ORDET - SPELARTRUPP - JUNIOR- & SENIORFOTBOLL - TRÄNINGAR FRAM TILL

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsidé Utifrån en bred rekrytering stimulera tennisintresset på alla nivåer, från de yngsta till de äldsta med prioritering på ungdomar som vill

Läs mer

ÖDÅKRA IF s policy. Grönatråden

ÖDÅKRA IF s policy. Grönatråden ÖDÅKRA IF s policy Grönatråden FAKTA Bildad: 24 mars 1927 Medlemsantal: ca : 700st Hemmaarena: Toftavallen Klubbdräkt: Grön tröja, röda byxor och gröna strumpor Flest spelade A-lagsmatcher Mats Herrström

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer