Kommunala integrationsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala integrationsrådet"

Transkript

1 Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2016/0181 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Kulturen, klockan :20 Ledamöter Yanira Difonis (MP), ordförande Mira Melander (S) Fredrik Ljunghill (M) Martin Stensson (V) Kerstin Vikner (S) Helena Heintz (MP) Lena Fällström (S) Ersättare Cherry Batrapo (FI) Agneta Lindskog (KD) Sven Ingmar Andersson (C) Ulf Nilsson (L) Föreningsrepresentanter Maisoon AL-Majidi, Al Mandeiska föreningen i Skåne/Lund Stefanie Smith, International Chain of Lund Eva Wallengren, IM Lunds lokalförening Amanda Holm Strandkvist, Röda Korsets Mångfaldskrets, Verksamheten Kompis Sverige Lund Christian Penalva, Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige Mattias Persson, Lunds Ungdoms- & Hemgård Yusra Imsheiel, Rädda Barnen i Lund Mattias Persson, Lunds Ungdoms- & Hemgård Paragrafer 1-8 Plats och tid för justering Rådhuset i Lund, onsdagen den 25 maj klockan Sekreterare Ulrika Dagård Ordförande Yanira Difonis (MP) Mattias Persson Lunds Ungdoms- & Hemgård

2 Kommunala integrationsrådet Protokoll 2 (10) 1 Guidad tur på Kulturen Sammanträdet inleds med en guidad tur på Kulturen.

3 Kommunala integrationsrådet Protokoll 3 (10) 2 Val av justerare Mattias Persson, Lunds Ungdoms- & Hemgård väljs till justerare.

4 Kommunala integrationsrådet Protokoll 4 (10) 3 Information om hur kommunen och arbetsförmedlingen arbetar med arbetsmarknadsåtgärder Sven Svantesson och Jessica Keding enheten för arbete och försörjning, socialförvaltningen, Lunds kommun och Lena Sarheden Schultz arbetsförmedlingen informerar om hur kommunen och arbetsförmedlingen samverkar avseende arbetsmarknadsåtgärder. Arbets- och försörjningsenhetens och 18 till 24- enhetens uppdrag är att stödja och utveckla individens arbetsförmåga och motverka bidragsberoende. Målgruppen är personer som är arbetslösa och som får försörjningsstöd eller annat stöd från socialförvaltningen. Målet är att 164 personer per år ska bli självförsörjande. På arbets- och försörjningsenheten och 18 till 24- enheten arbetar socialsekreterare och arbetsmarknadskonsulenter i team. Arbetsmarknadskonsulent ansvarar för att personer i målgruppen snabbt ska få ett arbete eller börja studera. Enheterna samverkar med arbetsförmedling och tar kontakt med arbetsgivare. Det finns även tillgång till studiesamordnare. Enheterna erbjuder olika insatser till individerna så som: jobb- och utvecklingsgarantin, extratjänster, offentligt skyddad anställning, särskilt anställningsstöd, utbildningskontrakt och traineejobb (20-25 år). ComUng är en verksamhet och samverkansplattform mellan utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, socialförvaltningen och arbetsförmedlingen. Verksamheten riktar sig till personer mellan 16 och 25 år. ComUng fungerar som en mötesplats för unga. På plats finns aktivitetspersonal, arbetsförmedlare och studievägledare. Man tar även emot bokade besök. Olika aktiviteter arrangeras till exempel jobbsök, vägledningskurser, föreläsningar, studiebesök, träning, matlagning, läxläsning, med mera. Arbetsförmedlingens huvuduppdrag är att få människor och företag att växa. Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag som riktar sig till nyanlända invandrare, innebär att nyanlända ska lotsas vidare till arbete eller till studier. Inom etableringsuppdraget arbetar arbetsförmedlingen enbart med nyanlända som har fått uppehållstillstånd. Nyanländ är en person till och med 36 månader efter att hen har fått uppehållstillstånd. Migrationsverket har möjlighet att ordna praktik för personer innan de har fått uppehållstillstånd. Huvuddelen av de flyktingar som kommer till Sverige är mellan år och är en stor tillgång för samhället. Sverige har behov av fler personer i arbetsförålder. Men för att mottagandet ska bli så bra som möjligt gäller det att mottagningssystemet hänger med och att integrationen lyckas.

5 Kommunala integrationsrådet Protokoll 5 (10) Under 2015 kom personer till Sverige. Av dem kom 230 till Lund, samt 300 ensamkommande barn. Alla 230 har fått uppehållstillstånd. Även cirka 200 personer kom till Lund 2015 som så kallade EBO, egenbosatta. De har valt att ordna bostad själva istället för att bo på migrationsverkets flyktingförläggningar och de har inte fått uppehållstillstånd ännu. Av de personer som bosätter i sig i Lund har över hälften en eftergymnasialutbildning. Det är viktigt att ta tillvara på nyanländas kompetenser. Språkutbildning i svenska är prioriterat och arbetsförmedlingen erbjuder möjligheter att kombinera utbildning i svenska vid SFI, tillsammans med praktik. Inom etableringsuppdraget hjälper arbetsförmedlingen till med utbildning i svenska/samhällsorientering inom SFI och validering av yrkeskunskaper. Till exempel erbjuds man att prova den yrkeserfarenheter som man har haft i hemlandet i en svensk miljö genom att få en yrkeskompetensbedömning på plats hos en arbetsgivare. Man kan även erbjudas praktikplats eller olika arbetsmarknadsutbildningar. Målsättningen inom etableringsuppdraget är att personerna ska bli självförsörjande. Arbetsförmedlingen samverkar med närings- och föreningslivet och driver bland annat Commitment Skåne som fokuserar på rekrytering, praktik och validering, mentorskap och mötesplatser. Commitment Skåne vänder sig till nyanalända och människor med utländsk bakgrund. Integrationsrådet lägger informationen till handlingarna.

6 Kommunala integrationsrådet Protokoll 6 (10) 4 Information om planerad workshop för integration Sedan hösten 2015 har det funnits ett stort intresse från föreningar i Lund att engagera sig för de flyktingar som kommer till kommunen vilket är glädjande. För att fånga upp intresset ska en workshop genomförs onsdagen den 9 juni i kommunhuset Kristallen, matsalen mellan 18:00-21:00. Medverkande är Lunds kommun (socialförvaltningen/socialnämnden och kommunkontoret/integrationsrådet) och inbjudna föreningar i Lund. Kommunkontoret/socialförvaltningen skickar ut en inbjudan till föreningar i mitten av maj. Integrationsrådet lägger informationen till handlingarna.

7 Kommunala integrationsrådet Protokoll 7 (10) 5 Information om Future City Game Hur vill du bo, verka och leva i Lund? Stadsbyggnadskontoret söker invånare som vill delta under en helg, augusti, i en kreativ idéverkstad (Future City Game) för att lämna idéer och synpunkter på framtidens Lund. Idéerna kommer att användas i arbetet med Lunds kommuns nya översiktsplan. Deltagarna får ta del av spännande föreläsningar, träffa personer som arbetar med att utveckla Lund och andra deltagare med unika och kreativa idéer. Stadsbyggnadskontoret bjuder på mat och en fantastisk utsikt över Lund. Framförallt kan man vara med och tycka till om och ha inflytande över framtidens Lund. Future City Game är ett spel för stadsutveckling och planering. Spelet är en kreativ workshop som är utformad som en lagtävling. Det är deltagarna med sina idéer, erfarenheter och kreativitet som står i centrum. Under två dagar går spelarna igenom faser så som idégenerering, resursprioritering, idétestning, presentation och slutligen vinner några av idéerna. Intresserade kan anmäla sig via Lunds kommuns webbplats: Integrationsrådet lägger informationen till handlingarna

8 Kommunala integrationsrådet Protokoll 8 (10) 6 Skrivelse från Philip Sandberg (L) och Ulf Nilsson (L) till integrationsrådet Föreningsbidrag ska gå till föreningar, inte till kommunen Dnr KS 2016/0243 Philip Sandberg och Ulf Nilsson, Liberalerna har lämnat en skrivelse till integrationsrådet om att uppmana kommunstyrelsen att anta nya riktlinjer för Lunds kommuns integrationsanslag. Philip Sandberg och Ulf Nilsson, vill att avsatta medel går till föreningar och inte till att kommunen söker pengar av sig själv. Motiveringen till det var att år 2016 beviljades medel om kronor från integrationsanslaget till kultur-och fritidförvaltningen och förvaltningens arrangemang av Lunds kommuns mångfaldsrunda. Dock beslöt kommunstyrelsen att förändra integrationsanslaget i sin nuvarande form genom att integrationsanslaget överförs till socialnämnden för att finanisera idéburet offentligt partnerskap mellan kommunen och föreningar för att öka integration och inkludering. Motiveringen till förändringen var bland annat att, att det är svårt att bedöma effekterna av de projekt som föreningarna ansöker om bidrag för från integrationsanslaget. Det är också svårt att bedöma resultaten av genomförda projekt och aktiviteter och i vilken utsträckning de har bidragit till en ökad integration i Lunds kommun. Eftersom kommunen står inför en ny situation och en större utmaning än tidigare vill kommunstyrelsen pröva idéburet offentligt partnerskap (IOP) som är en partnerskapsrelation mellan den offentliga och den idéburna sektorn för att stötta en verksamhet som hanterar någon form av samhällsutmaning. Integrationsrådet diskuterar Philip Sandbergs (L) och Ulf Nilssons (L), skrivelse och kommunstyrelsens beslut att förändra integrationsanslaget i sin nuvarande form genom att integrationsanslaget överförs till socialnämnden för att finanisera idéburet offentligt partnerskap (IOP). Det finns oklarheter kring vad kommunstyrelsens beslut innebär för föreningarna. Integrationsrådet önskar mer information om idéburet offentligt partnerskap (IOP) vid nästa sammanträde. Integrationsrådet bordlägger skrivelsen från Philip Sandberg (L) och Ulf Nilsson (L) till integrationsrådet Föreningsbidrag ska gå till föreningar, inte till kommunen, till nästa sammanträde.

9 Kommunala integrationsrådet Protokoll 9 (10) 7 Information från nämnderna till Kommunala integrationsrådet 2016 Dnr KS 2016/0178 Integrationsrådet bordlägger informationen från nämnderna till nästa sammanträde.

10 Kommunala integrationsrådet Protokoll 10 (10) 8 Information från föreningarna till Kommunala integrationsrådet 2016 Dnr KS 2016/0179 Integrationsrådet bordlägger informationen från föreningarna till nästa sammanträde.

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunala integrationsrådet 2016-05-17 Tid 18.00 Plats Kulturen, Tegnérsplatsen, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Guidad tur på

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunala integrationsrådet 2016-09-20 Tid 18.00 Plats Diamanten, kommunhuset Kristallen Följande ärende ska behandlas: 1. Information

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunala integrationsrådet 2016-11-22 Tid 18.00 Plats IM, Fabriksgatan 2, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Information om IM:s verksamhet

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunala integrationsrådet 2017-05-16 Tid 18.00 20.00 Plats Kulturen, Tegnérsplatsen 6, Lund Följande ärende ska behandlas: 1. Information

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (8) Diarienummer KS 2017/0991 Kommunala integrationsrådet Plats och tid IM:s lokal, Fabriksgatan 2F, Lund, klockan 18.00 20.10 Ledamöter Yanira Difonis (MP), ordförande

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2018/0140 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Hemgården, Kiliansgatan 11, Lund, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Ersättare Övriga Yanira

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunala integrationsrådet 2016-02-23 Tid 18.00 Plats Lunds Ungdoms- & Hemgård, Killiansgatan, Lund Följande ärende ska behandlas: 1.

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (8) Diarienummer KS 2018/0357 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Kulturen, Auditoriet, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Fredrik Ljunghill (M) Kerstin Vikner

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (10) Diarienummer KS 2018/0626 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Stora Södergatan 47, Plan 1, rum Råbandsknopen, klockan 18.00 20.15 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Diamanten, Brotorget 1, kl 16:30-18:45 Ordförande: Göran Wallén (M) ordförande Vice ordförande: Agneta Lindskog (KD) vice ordförande 2:e vice ordförande: Anna Baumann

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (11) Diarienummer KS 2019/0236 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Ledamöter Övriga Kommunkontoret, Bruksgatan 22, vån 6 rummet Vintergatan, klockan 18.00

Läs mer

Socialnämnden. Socialnämnden Protokoll 1 (32) SO 2017/0145. Plats och tid Diamanten, Brotorget, klockan

Socialnämnden. Socialnämnden Protokoll 1 (32) SO 2017/0145. Plats och tid Diamanten, Brotorget, klockan Socialnämnden Protokoll 1 (32) Diarienummer SO 2017/0145 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget, klockan 16.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Eva S Olsson (S), ordförande

Läs mer

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun,

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) 2019-04-03 107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, 2019-2020 Dnr KS 2019/0163 Sammanfattning Utifrån Lunds Välfärdsrapport 2017

Läs mer

Ansökan till FINSAM Lund

Ansökan till FINSAM Lund Kommunkontoret HR-strategiska enheten Ansökan 1(6) Jacob Fridblom 046-359 56 73 Jacob.fridblom@lund.se Ansökan till FINSAM Lund 1. Projektnamn Intern koordinering av arbetsmarknadsåtgärder 2. Projektägare

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Protokoll 1 (15) Diarienummer KS 2019/0358 Kommunala integrationsrådet Plats och tid Rådhuset, Stortorget 7, Knutsalen, klockan 18.00 20.00 Ledamöter Övriga Hedvig Åkesson (KD),

Läs mer

Styrgruppsmöte överenskommelsen

Styrgruppsmöte överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (8) Styrgruppsmöte överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:45 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Valberedningen

Sammanträdesdatum Valberedningen LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Ledamöter C-Rummet, Stadshallen, kl.13.00-14.00 Björn Abelson (S), ordförande Louise Rehn Winsborg (M), vice ordförande Ulf Nilsson (FP), ledamot Torsten

Läs mer

Mark Collins (L) David Liljedahl (C) Kelemua Kabede (KD)

Mark Collins (L) David Liljedahl (C) Kelemua Kabede (KD) Socialnämnden Protokoll 1 (16) Diarienummer SO 2016/0114 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 19.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Peter Fransson (S), ordförande

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (4)

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (4) Protokoll 1 (4) Kommunala integrationsrådet Sammanträdesdatum 2013-09-03 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, 3 september 2013, klockan 18.30-20.30 Ordförande: Torsten Czernyson (KD) Kommunstyrelsen

Läs mer

PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH

PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH PLAN FÖR ARBETSMARKNAD OCH INTEGRATION LAXÅ KOMMUN 2019-2022 Fastställd av kommunstyrelsen den 30 januari 2019, 6 1 Bakgrund Laxå kommun tar idag emot relativt många flyktingar och nya svenskar som vill

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (5)

LUNDS KOMMUN Protokoll 1 (5) Protokoll 1 (5) Kommunala integrationsrådet Sammanträdesdatum 2013-05-14 Plats och tid: Knutsalen, Rådhuset, 14 maj 2013, klockan 18.00-20.15 Ordförande: Torsten Czernyson (KD) Kommunstyrelsen Ledamöter:

Läs mer

Kommunala Integrationsrådet

Kommunala Integrationsrådet Kommunala Integrationsrådet Kallelse/dagordning 1 (2) Sammanträde med Kommunala Integrationsrådet Tid: tisdagen den 15 september kl 18.30-20.30 Plats: Rådhuset, Knutssalen Ordförande Yanira Difonis Montoya

Läs mer

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Sammanfattning Ersättningar och bidrag ska enligt

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-05 Socialnämnden Dnr Son 2017/308 Kst 2016/599 Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Svar på skrivelse om mottagandet av nyanlända

Svar på skrivelse om mottagandet av nyanlända Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Sida 1 (7) 2016-12-08 Handläggare Marita Johansson Telefon: 08-508 35 562 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 december 2016 Ärende 13 Svar på

Läs mer

Stärka integrationspakt och obligatorisk samhällsinformation

Stärka integrationspakt och obligatorisk samhällsinformation Östermalms stadsdelsförvaltning socialtjänstavdelningen Sida 1 (5) 2017-04-10 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Stärka integrationspakt och obligatorisk

Läs mer

Amanda Bjernestedt (MP), ersätter Jenny Sjöö (MP) Martin Stensson (V), ersätter Yumna Ramadan (FI)

Amanda Bjernestedt (MP), ersätter Jenny Sjöö (MP) Martin Stensson (V), ersätter Yumna Ramadan (FI) Socialnämnden Protokoll 1 (20) Diarienummer SO 2016/0160 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Peter Fransson (S), ordförande

Läs mer

Resultat workshop. Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor. Kommunförbundet Skåne

Resultat workshop. Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor. Kommunförbundet Skåne Resultat workshop Lund 4 maj Samverkan idéburen sektor Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program 09.25

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 1 (21) SO 2018/0162

Socialnämnden Protokoll 1 (21) SO 2018/0162 Socialnämnden Protokoll 1 (21) Diarienummer SO 2018/0162 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 17.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Eva S Olsson (S), ordförande

Läs mer

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration

Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration 2007-01-29 20 39 Kommunstyrelsen 2008-02-11 38 95 Arbets- och personalutskottet 2008-01-28 16 38 Dnr 07.13-008 jankf16 Motion om kommunala traineetjänster för bättre integration Ärendebeskrivning Camilla

Läs mer

147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) med budget för 2020

147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) med budget för 2020 Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (10) 147 Kommunstyrelsens Ekonomi- och verksamhetsplan (EVP) 2020-2022 med budget för 2020 Dnr KS 2018/0584 Sammanfning Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 6

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-02-21 Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.55 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Ann-Louise Levau (S) Layla Khairallah (MP) Mark Collins (L) Martin Stensson (V) David Liljedahl (C)

Ann-Louise Levau (S) Layla Khairallah (MP) Mark Collins (L) Martin Stensson (V) David Liljedahl (C) Socialnämnden Protokoll 1 (30) Diarienummer SO 2017/0066 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 19.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Peter Fransson (S), ordförande

Läs mer

(11) Sekreterare :e-cca2-7 elena Lundberg. Ordförande Stela IWårdsäter BEVIS OM ANSLAG

(11) Sekreterare :e-cca2-7 elena Lundberg. Ordförande Stela IWårdsäter BEVIS OM ANSLAG 2015-09-30 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Medborgarrummet, kl. 13.30-15:30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 28-34 Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Colantoni

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag

Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Utlåtande Rotel VI (Dnr 2017/000991) Kommunen skall informera om återvandringsbidrag för hemvändande flyktingar och även i förekommande fall utbetala kommunala återvandringsbidrag Motion (2017:40) av Per

Läs mer

256 Motion från Gunnar Brådvik (L) Ett sportlov värt namnet

256 Motion från Gunnar Brådvik (L) Ett sportlov värt namnet Kommunfullmäktige Protokollsutdrag 1 (5) 2018-12-20 256 Motion från Gunnar Brådvik (L) Ett sportlov värt namnet Dnr KS 2018/0169 Sammanfattning Liberalerna har överlämnat motionen Ett sportlov värt namnet

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (7) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Riktlinjer för mottagande av nyanlända

Riktlinjer för mottagande av nyanlända Riktlinjer för mottagande av nyanlända Riktlinje Diarienummer: KS 2016/1392 Dokumentansvarig: Chef Flykting Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Beslutad av: Kommunstyrelsen Datum för beslut: 2016-09-28

Läs mer

Samhällsorientering och vägledning 2018

Samhällsorientering och vägledning 2018 Samhällsorientering och vägledning 2018 Enheten 2018 Målgruppen för enheten är flyktingar, som fått ett uppehållstillstånd, mottagna enligt avtal mellan Västerås Stad och Migrationsverket, egenbosatta

Läs mer

Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019

Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019 Välkomna till integrationsrådet! Sammanträde den 3 september 2019 Integrationsrådets verksamhetsplan Sammanfattning av vad som kom fram vid förra mötet Förslaget för 2019 skickas med i kallelsen Kommunala

Läs mer

Sylvia Lundholm (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Sylvia Lundholm (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-05-21 1 (8) Plats och tid A-salen, kl. 13:30 16:00 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Sofia Nohrstedt, Kultur och fritids chef 12 Helena Carlsson, Verksamhetschef vård & omsorg 12 Randi

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2015-03-04. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2015-03-04. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27. Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.45 Plats: Lokal: Älven Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, DHR Vanja Nordlund, Reumatikerna Gösta Andersson, PRO Aina Hortlund,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 TOMELILLA KOMMUN Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 Integrationsstrategi för Tomelilla kommun Antagen av kommunfullmäktige den 11 december 2017, Kf 169. Gäller från den 19 december 2017. Dokumentansvarig politisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2017-10-17 1 Tid och plats Klockan 08.00-08:10, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Carl-Uno Olsson (S), tjg ers. Peter Persson (S), tjg

Läs mer

Arbetsmarknads- och integrationsplan

Arbetsmarknads- och integrationsplan Arbetsmarknads- och integrationsplan 2019 2022 Antagen av: Kommunstyrelsen, 2018-11-28 126 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Näringsliv-, arbetsmarknad- och integrationschef

Läs mer

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00 1 (8) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum 2,, kl. 8:30-10:00 Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Mats Sturesson (C) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-03-10 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2014:417 33721 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Förslag

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Ann-Louise Levau (S) Petra Douhane (M) Amanda Bjernestedt (MP) Martin Stensson (V) David Liljedahl (C)

Ann-Louise Levau (S) Petra Douhane (M) Amanda Bjernestedt (MP) Martin Stensson (V) David Liljedahl (C) Socialnämnden Protokoll 1 (30) Diarienummer SO 2017/0119 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 19.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Erik Hammarström (MP),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-01-21

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-01-21 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Diamanten, Brotorget 1, kl 16:30-19:15 Ordförande: Sven-Bertil Persson (V) Vice ordförande: Björn Åhlin (MP) 2:e vice ordförande: Göran Wallén (M) Ledamöter: Eva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (56) Stadshusets sessionssal

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (56) Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (56) Kommunstyrelsen 2017-12-06 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Information om ekonomi och budget 2017 Dnr KS

Läs mer

Handlingsplan för integration

Handlingsplan för integration Handlingsplan för integration Dokumenttyp Handlingsplan Gäller för Tierps kommuns samtliga verksamheter Fastställd av Kommunstyrelsen 72.2017 Dokumentansvarig Kommunchef Diarienummer KS 2017.411 Fastställd

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 968/2016 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2016-11-08 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Johanna Reimfelt (M)

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN DUA Nyanlända Lund 16 24 år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...3 1.2 Styrning, uppföljning och målsättningar...3 1.2.1 Styrning... 3 1.2.2 Uppföljning...

Läs mer

Flyktingmottagande och inkludering i Lund. Integrationsrådet 11 september 2018 Magdalena Titze och Oliwer Karlsson

Flyktingmottagande och inkludering i Lund. Integrationsrådet 11 september 2018 Magdalena Titze och Oliwer Karlsson Flyktingmottagande och inkludering i Lund Integrationsrådet 11 september 2018 Magdalena Titze och Oliwer Karlsson Detta ska vi prata om Såhär arbetar vi med mottagandet Lite siffror om mottagandet i Lund

Läs mer

Martin Stensson (V), ersätter Sven-Bertil Persson (V)

Martin Stensson (V), ersätter Sven-Bertil Persson (V) Socialnämnden Protokoll 1 (7) Diarienummer 2017-01-09 SO 2017/0001 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, 2017-01-09 klockan 17.30 18.45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Fransson (S),

Läs mer

Socialnämnden. Socialnämnden Protokoll 1 (40) SO 2017/0157

Socialnämnden. Socialnämnden Protokoll 1 (40) SO 2017/0157 Socialnämnden Protokoll 1 (40) Diarienummer SO 2017/0157 Socialnämnden Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Diamanten, Brotorget 1, klockan 16.30 19.25, ajournerat kl 18-35-18.40

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

Departementspromemorian Ett gemensamt ansvar för mottagande av nyanlända

Departementspromemorian Ett gemensamt ansvar för mottagande av nyanlända Dnr A2015/1726/IU Arbetsmarknadsdepartementet Remissvar Departementspromemorian Ett gemensamt ansvar för mottagande av nyanlända Nässjö kommuns diarienummer KS2015-194 Sammanfattning Nässjö kommun har

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Datum Diarienummer SN 2018/0098 Milla Sörgärde

DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Datum Diarienummer SN 2018/0098 Milla Sörgärde Tjänsteutlåtande 1 (5) Socialnämnden 2018-09-10 Tjänsteutlåtande om Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) gällande projektet Kompisbyrån Danderyd Ärende Inför uppstarten av projektet

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Kommunala integrationsrådet

Kommunala integrationsrådet Kommunala integrationsrådet Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunala integrationsrådet 2019-05-07 Tid 18.00 20.00 Plats Rådhuset, Stortorget 7, Knutsalen Eftersom vi bjuder på sallad ber vi att

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 100 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 100 Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 19.10 Ledamöter Göran Wallén (M) ordförande Agneta Lindskog (KD) Erland Stensson (V) Cecilia Karlsson (M) Gertie Elsässer (FP))

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL LOKAL FÖR SAMORDNINGSCENTER,COMUNG, FÖR UNGA I LUND

ANSÖKAN OM MEDEL TILL LOKAL FÖR SAMORDNINGSCENTER,COMUNG, FÖR UNGA I LUND 1 (5) Finsamförbundet ANSÖKAN OM MEDEL TILL LOKAL FÖR SAMORDNINGSCENTER,COMUNG, FÖR UNGA I LUND IDEBESKRIVNING Utgångspunkter Sedan den 1 februari 2011 har i form av socialförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Nina Stierna tel 046-35 59 49, e-post: nina.stierna@lund.se

Läs mer

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället

Samordning mellan ensamkommande ungdomar på boenden och civilsamhället Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-03 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämnden 2017-05-16 Samordning mellan ensamkommande ungdomar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (52) KS 2018/0383. Stadshusets sessionssal

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (52) KS 2018/0383. Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (52) Kommunstyrelsen 2018-10-03 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Information om ekonomi och budget 2018 Dnr KS

Läs mer

Stöd för att anställa kompetensen

Stöd för att anställa kompetensen Stöd för att anställa kompetensen Många utrikes födda har en kompetens som är direkt användbar på arbetsmarknaden. Ändå kan det behövas stöd för att underlätta anställningen. Nedan finns en översikt över

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap

Idéburet offentligt partnerskap Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr: 2.11.6-331/2017 Sida 1 (5) 2017-08-08 Handläggare Eva Sandberg Telefon: 08-50825091 Till Socialnämnden 2017-08-22 Karen Arista Telefon:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 9 december 2015 kl. 08.00-12.45 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Gunilla

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Bangatan 10 A, II vån, kl 16:30-18:15 Ordförande: Wallén Göran (M) 2:e vice ordförande: Baumann Anna (MP) Ledamöter: Wallin Marianne (M) Lindlöf Sonja

Läs mer

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90)

Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ordföranden Jonas Ransgård (M) ( 86-89), Ulf Kamne (MP), Daniel Bernmar (V), Helene Odenjung (FP), David Lega (KD) ( 86-90) Övriga närvarande Eva Hessman, Jonas Kinnander,

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2018/0002

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2018/0002 Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (61) Kommunstyrelsen 2018-03-07 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn

20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 20 20 Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Östra Göinge kommun Storgatan 4, 280 60 Broby Växel: 044 775 60 00 Plusgiro: 84600-6 Bankgiro: 265-9399 Mail:

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (7) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-09-22 1(7) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 12.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Claes Magnusson (M) Tommy Andersson

Läs mer

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin Minnesanteckningar för Integrationsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, 42 Måndagen den 25 januari 2016, kl. 16-18 Alceahusets konferensavdelning Storsjön Enligt bifogad närvarolista Franz Heinel,

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 193 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 193 Socialnämnden. Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 193 Plats och tid: Socialförvaltningens sessionssal, Bangatan 10 A, kl 16.30 19.30 Ledamöter Göran Wallén (M) ordförande Agneta Lindskog (KD) Erland Stensson (V) Cecilia Karlsson (M) Gertie Elsässer (FP))

Läs mer

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12 Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00 Plats Stadshuset i Kalmar Omfattning 1-12 Närvarande Dzenita Abaza, kommunalråd och ordförande Bertil Dahl, kommunalråd Christina Fosnes, oppositionsråd

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) 2015-02-24 Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.15 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Förvaltningens kommentarer till kommunledningskontorets förslag

Förvaltningens kommentarer till kommunledningskontorets förslag Remissvar till kommunstyrelsens arbetsutskott gällande utredningsuppdrag - hantering av kommunens ansvar för asylsökande och personer med uppehållstillstånd Bakgrund Integrationsavdelningen består idag

Läs mer