Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun"

Transkript

1 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 1 (8) Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt reglerna för normalt planförfarande. Planen har varit på samråd under tiden Beslut om samråd togs i kommunstyrelsen, protokoll Redovisning De inkomna skrivelserna redovisas i vänsterkolumnen och kommunens kommentarer i högerkolumnen. I slutet finns en sammanfattning av kommunens utlåtande och en lista över revideringar. Inkomna skrivelser Kommentarer Länsstyrelsen Kontroll enligt kap 12 PBL Förslaget strider inte mot de intressen som Länsstyrelsen har att bevaka enligt 12 kap l plan- och bygglagen. Behovsbedömning Länsstyrelsen instämmer i kommunens bedömning att genomförandet av planen inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan och att en miljöbedömning därför inte behöver upprättas. Samråd har härmed skett. Adress Telefon Telefax Konto Org nr Mörbylånga kommun Pg MÖRBYLÅNGA (vx) E-post Bg kommun@morbylanga.se

2 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 2 (8) Allmänt och rådgivande Länsstyrelsen är mycket positiv till planförslaget som är väl utarbetat och noggrant genomtänkt. Kommunen har tagit hänsyn till de synpunkter länsstyrelsen lämnade i yttrandet ( ) till planprogrammet som föregår denna detaljplan. Kommunen redovisar dagvattenhanteringen på ett mycket bra sätt och likaså de biotopskyddade stenmurarna i området. Fornlämningar: En särskild utredning utfördes i enlighet med Länsstyrelsens beslut , av Kalmar läns museum Länsstyrelsen bedömer att inga ytterligare undersökningar krävs. Marken kan tas i anspråk för avsett ändamål. Observera att länsstyrelsens beslut endast innebär tillstånd enligt kulturminneslagen. Länsstyrelsen erinrar om skyldigheten enligt 2 kap 10 KML. Om en fornlämning påträffas under grävning skall arbetet omedelbart avbrytas. Den som leder arbetet skall omedelbart anmäla förhållandet till Länsstyrelsen. Naturvård: Kommunen har haft för avsikt att under sommaren 2011 göra en inventering av den rödlistade arten skogsklocka. Resultatet av denna utredning bör redovisas i utställningsskedet. En inventering av arterna jättekamskivling, rosenfingersvamp, klittviol och vit kattost bör göras och påverkan utredas. Undvik åtgärder som påverkar arterna negativt. Samtliga arter har inventerats. Inga eller enstaka fynd har påträffats. Inga av fynden anses vara beständiga och bör inte påverka genomförandet av planen. Handlingarna revideras. Planbestämmelser och förtydliganden: Det är önskvärt att kommunen förtydligar och redovisar med karta och beskrivning hur etapperna för byggandet skall se ut. Etappindelningen redovisas på plankartan och bestämmelserna för genomförande förtydligas.

3 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 3 (8) Vissa förtydningar i planbeskrivningen bör även göras vad gäller parkering för att undvika missförstånd. I planbestämmelserna saknas "största byggnadsarea" för bestämmelse e4. I planbeskrivningen står skrivet att den skall uppgå till 3500 m² vilket bör skrivas in i bestämmelserna. Beaktas Handlingarna revideras Lantmäteriet Befintliga och nya ledningar inom exploateringsområdet bör säkerställas med ledningsrätt. Vem initierar denna? Dessa bör redovisas som u-områden inom kvartersmark. Komplettering/förtydligande av planbestämmelserna under rubriken Utnyttjandegrad inom e1 kompletteras med minsta tomtyta är 500 kvm, på samma sätt under e2-e4. e4 saknas bruttoarean för bostadsbyggnad. Vissa e3 områden är illustrationen missvisande, går inte att bilda 1000 kvm tomter i vissa av kvarteren. Vad händer med befintliga diken inom kvartersmark?. Inga ledningar avses placeras på kvartersmark om detta ändå skulle ske säkras dessa i planen med U-område och ledningsrätt ska sökas och bekostas av kommunen. Befintliga diken inom kvartersmark fylls igen. Handlingarna revideras Skanova Skanova har ingen erinran mot detaljplanen. Skanova är den ledande leverantören av nätkapacitet till teleoperatörer för dagens och framtidens slutkundstjänster i Sverige. Skanovas målbild är en effektiv telekommarknad, präglad av öppenhet, konkurrens och minsta möjliga detaljreglering. Vi vill att så många som möjligt ska få ta del av de möjligheter - i form av tjänster - som en modern infrastruktur ger. En sådan marknad gynnar alla parter - grossister, operatörer och slutkunder.

4 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 4 (8) Skanova önskar i ett tidigt skede medverka i planarbetet, det vill säga när detaljplanarbete påbörjas. På så sätt kan oförutsedda hinder i planeringen som berör Skanovas nät undvikas för att få en smidigare och snabbare planprocess. Om så önskas kan ledningarna skickas digitalt i dwg-format för att infogas på planeringsunderlaget Kontakta Skanova är en samrådspart i projekteringen av nya områden E.ON E.ON Elnät hemställer att det i plankartan sätts ut E-områden för den planerade transformatorstationen i den södra delen av området där marken ska vara tillgänglig för elektriska anläggningar. Detta behövs för att kunna säkerställa elförsörjningen i det nya exploateringsområdet samt för att efterleva Elsäkerhetsverkets starkströmsföreskrifter. Ett minsta område på 6x6 meter ska vara fritt från hinder som kan försvåra normalt underhåll. Plankartan och planbestämmelserna ska säkerställa att det minsta tillåtna avståndet på 5 meter mellan transformatorstation och brännbar byggnadsdel eller brännbart upplag upprätthålls. Det ska vara möjligt att kunna ta sig till transformatorstationen med tungt fordon. I vårt tidigare svar upplyste E.ON Elnät om att i den sydöstra delen av planområdet cirka 150 meter bort har E.ON Elnät regionledningar. Då nya infartsvägar anläggs och man kan komma i närheten av ledningsgatan så är det viktigt att innan arbete i regionledningsområdet påbörjas skall kontakt tas med Stefan Lundin, E.ON ES, Växjö, tfn för utväxling av ESA-entreprenör. Kommunen bemöter detta i samrådsredogörelsen med att det beaktas. Planhandlingarna skall i detaljplaneskedet innehålla denna information. Vilket inte ha gjorts.. Kontakt har tagit med Pernilla Winblad på e-on i Kalmar. Överenskommelse nåddes om att utelämna information om regionledningsområdet i planhandlingarna då den aktuella planen inte kommer att påverka ledningsgatan för e-ons regionledning.

5 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 5 (8) För övrigt noterar E.ON Elnät att tidigare anförda synpunkter har blivit tillgodosedda i samrådsredogörelsen. Förutsatt att exploatören följer det tidigare yttrandet samt att man tar hänsyn till ovan restriktioner så har E.ON inget ytterligare att erinra i ärendet Polismyndigheten Ingen erinran KSRR Vid fortsatt planering för utbyggnad av vägar och eventuella miljörum ect inom detaljplaneområdet förutsätter KSRR att bifogade Råd och rekommendationer tilllämpas, så att avfallshanteringen/sophämtningen kan utföras Ölands kommunalförbund Om alternativsystem for brandvattenförsörjning väljs, så önskar räddningstjänsten redovisning av beräknat/uppmätt flöde i aktuella brandposter som skall kunna ge erforderligt flöde enligt VA-norm. I annat fall förutsätts att VA-norm följs med "vanlig" dimensionering av brandpostnät i området. Yttrandet skall också ses som räddningstjänstens yttrande Björnhovda 25:389 och Skogsby 1:56 Tina och Bengt Petersson Om det byggs en ljudvall/avgränsning på den berörda detaljplanens mark minst 3 m hög med vegetation längs med befintlig bebyggelse, godkänner vi detaljplanen för Bjömhovda 25:2 m fl. Enligt planförslaget är det område som gränsar till fastigheten Björnhovda 25:389 ett grönområde. Någon ljudvall anses därmed inte vara nödvändig. Det aktuella grönområdet med buskar och annan vegetation kommer i sig att ha en viss avskärmande och bullerdämpande effekt.

6 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 6 (8) Skogsby 1:19 Pernilla och Jonas Axflo Eftersom det är problem med vattenflödet vid snösmältning på vårkanten i diket söder om skogsby 1:19. Om vi personligen inte hållt efter i diket hade det varit översvämning för länge sen. Vi vill veta mer om de fördröjningsdammar som ni ritat ut. Hur kommer det påverka vatttenflödet i diket? Det kändes som om NI inte är riktigt klara över hur det exakt kommer se ut med den eventuella gång/cykelvägen som ni vill leda ut på Södra Sandåsgatan. Vi ser gärna att först och främst att det inte blir en cykel/gångväg. Om det skulle bli så vill vi gärna att den ligger söder om diket hela vägen fram till Södra Sandåsgatan. Detta bör betyda att gångbron över diket ej behövs. Skyddsvallen som är utritad önskar vi få upp högt så att det vid eventuell stopp i brunn/dike håller vattnet på rätt sida. Plus att skyddsvallen går hela vägen fram till Södra Sandåsgatan. Vi ser gärna också någon växtlighet på denna skyddsvall för insynsskydd. Vi står fast vid våra tidigare synpunkter angående hastighetsdämpning på Södra Sandåsgatan. Åtgärderna för dagvatten i området kommer att jämna ut trycket på befintligt dike så att variationer över året avtar. Inom PARK-område får gång- och cykelväg anordnas. Exakt placering och utformning ska detaljprojekteras för att hitta den bästa utformningen och placeringen... Skyddsvallen är en markering för att det i projekteringsfasen ska utredas huruvida marken behöver höjas eller inte. Utformning och placering av växtlighet fastslås i detaljprojekteringen.. Hastighetsdämpande åtgärder kan ses över i samband med byggnation.

7 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 7 (8) Sammanfattning - Inga påträffade fynd av rödlistade arter kan anses vara beständiga och bör inte påverka genomförandet av planen. - Etappindelningen av området ska redovisas på plankartan. - Plankartan kompletteras och rättas enligt inkomna synpunkter - I plankartan reserveras ett E-områden, där marken ska vara tillgänglig för elektriska anläggningar. - Skyddsplanteringar och plank ska enligt gällande detaljplan för fastigheten Björnhovda 25:389 m fl uppföras mot öster. Ansvaret för dessa åtgärder ligger därmed inte inom det aktuella planområdet. Ytterligare åtgärder anses inte finnas behov av. - Åtgärderna för dagvatten i området kommer att jämna ut trycket på befintligt dike så att variationer över året avtar. - Inom PARK-område får gång- och cykelväg anordnas. Placering och utformning detaljprojekteras för att hitta den bästa utformningen och placeringen. - Skyddsvallar i planförslaget är en markering för att det i projekteringsfasen ska utredas huruvida marken behöver höjas eller inte. - Hastighetsdämpning på Södra Sandåsgatan ska undersökas. - Möjligheten att uppföra en hastighetsdämpande cykelövergång över Södra Sandåsgatan undersöks. Handlingarna revideras enligt följande. - Beskrivning av inventering och att inga påträffade fynd anses vara beständiga och bör inte påverka genomförandet av planen införs. - Etappindelning redovisas på plankartan (område 1 och område 2). - Genomförandebestämmelserna förtydligas. - Planbeskrivningen förtydligas vad gäller parkering. - Bestämmelse e4 kompletteras med största byggnadsarea. - Bestämmelserna kompletteras med minsta tomtyta.

8 Detaljplan för del av Björnhovda 25:2 8 (8) - Illustrerade fastighetsgränser justeras så att de motsvarar planbestämmelserna. - Handlingarna kompletteras med information om att befintliga diken inom kvartersmark avses fyllas igen - Ett E-område reserveras i planen. - Utformningsbestämmelserna kompletteras med: För hela området gäller: Takkupor får anordnas till max 1/3 av taklängden Vind får inredas på byggnader i 1 våning Taklutning på byggnader i 1 våning max 45 Taklutning på byggnader i 2 våningar max 27 För område 1 (f1 enligt plankarta) gäller: byggnader ska utformas med ljusa fasader och röda tak För område 2 (f2 enligt plankarta) gäller: byggnader ska utformas med mörka fasader och ljusa tak Med ledning av ovanstående föreslås Samhällsbyggnadsutskottet godkänna den upprättade samrådsredogörelsen över inkomna synpunkter som sin egen upprättade handlingar revideras enligt samrådsredogörelsen och skickas därefter på utställning. Medverkande tjänstemän: Anton Svensson Ylva Hammarstedt Marie-Christine Svensson Anton Svensson Landskapsarkitekt LAR/MSA

Planprogram för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun

Planprogram för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun Planprogram för del av Björnhovda 25:2 1 (9) Planprogram för del av Björnhovda 25:2 hållbarplats Järnvägsgatan, Färjestaden. Mörbylånga Kommun Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 3:15

Detaljplan för Björnhovda 3:15 Samrådsredogörelse 1(5) Emelie Bertholdson, 0485-478 46 emelie.bertholdson@morbylanga.se Detaljplan för Björnhovda 3:15 Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

Detaljplan för del av Matrosen 1 Mörbylånga Mörbylånga kommun

Detaljplan för del av Matrosen 1 Mörbylånga Mörbylånga kommun Detaljplan för fastighet del av Matrosen 1 1 (6) Detaljplan för del av Matrosen 1 Mörbylånga Mörbylånga kommun Utlåtande över inkomna skrivelser efter underrättelse 2 Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Moväntaområdet, Hult. Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-03 Rev.2014-03-12 Dnr 2013-0060-208 Samrådsredogörelse Reviderad enligt Samhällsbyggnadsutskottet 2014-03-12 Detaljplan för Moväntaområdet, Hult 1(9) Eksjö kommun, Jönköpings län Planhandlingen

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Detaljplan för Runsbäck 2:195

Detaljplan för Runsbäck 2:195 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(9) Anita Karlsson, 0485-474 17 anita.k.karlsson@morbylanga.se Detaljplan för Runsbäck 2:195 Utlåtande över inkomna skrivelser efter granskning Rubricerade detaljplan handläggs enligt

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Detaljplan för Björnhovda 25:410 och 25:411 Mörbylånga kommun

Detaljplan för Björnhovda 25:410 och 25:411 Mörbylånga kommun Detaljplan för Björnhovda 25:410 och 25:411 1 (8) Detaljplan för Björnhovda 25:410 och 25:411 Mörbylånga kommun Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd Rubricerade detaljplan handläggs enligt reglerna

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

DP 274 KS/2017:502. Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DP 274 KS/2017:502 Detaljplan för Tågarp 16:75 Burlövs kommun, Skåne län 2019-08-26 GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMRÅD Delegationsbeslut på uppdrag av kommunstyrelsen togs av planchefen den

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun Organisatoriska frågor Planförfarande Detaljplaneförslaget har upprättats i överenskommelse med vad planoch bygglagen,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun

Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun 1(5) SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2012-05-31 Dnr TPN 2012/8 Teknik- och plannämnden Hallsbergs kommun Detaljplan för fastigheten Fågelhult 1:12 i Hjortkvarn, Hallsbergs kommun Rubricerad detaljplan handlades tidigare

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling Detaljplan för del av Osby 194:1 Dnr 2014.ks2110 214 Osby tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet i rött. Dnr 2014.ks2110 214

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10, Brofästet östra delen, Färjestaden

Detaljplan för del av Algutsrum 20:10, Brofästet östra delen, Färjestaden Samrådsredogörelse 1(9) Anders Andersson, 0485-470 69 anders.andersson@morbylanga.se Detaljplan för del av Algutsrum 20:10, Brofästet östra delen, Färjestaden Utlåtande över inkomna skrivelser efter samråd

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANPROGRAM DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PROGRAMHANDLING HANDLINGAR Planprogram Programskiss Behovsbedömning Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet.

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet. Planbeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. JÄGAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet. Dnr 2014.ks2145 214 Samhällsbyggnad Osby kommun 283 80 Osby

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214

UTLÅTANDE 2013-02-11 Dnr: 2010.0584-214 Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) I Köpingebro Ystads kommun, Skåne län GRANSKNINGEN (UTSTÄLLNINGEN) Detaljplan för Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola), upprättad 2012-12-07,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län 1 (6) Samhällsbyggnadskontoret Samh.bygg@bollnas.se Granskningshandling 2018-03-12 Dnr 2017-00350 Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Godkänd av Miljö- och byggnämnden

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Stora Vickleby 6:9 (tidigare del av 3:39) m fl. 1(6) ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan Genomförandetid Detaljplanen upprättas med normalt planförfarande enligt Plan- och bygglagen PBL 5 kap.

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län S INDUSTRIOMR S RINGVÄGEN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, karta i ett blad innehållande detaljplan samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE På den för industriändamål

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun P2018/ Dnr 2017-B0130

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun P2018/ Dnr 2017-B0130 P2018/4 2017-12-15 Dnr 2017-B0130 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Sjögård 2 Älmhults vattenverk Älmhults kommun 2017-12-15 2(7) Detaljplan

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

LAGA KRAFT

LAGA KRAFT ÄNDRING AV DETALJPLAN FURUBY 2:49 mfl Furuby, Växjö kommun 2017-08-24 Dnr: 2016BN0342 Stadsbyggnadskontoret LAGA KRAFT 2018-01-09 Handläggare Patrik Karlsson Planarkitekt 0470-436 21 Laga kraftbevis Datum

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen,

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Granskningshandling Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR PLANFÖRFARANDE Granskningshandling 2015-12-01 Dnr: 2014-0331 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här redovisas yttranden inkomna under samrådstiden. DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten

Sid 1 (5) U T L Å T A N D E. tillhörande. Detaljplan för. Del av ÖSTERMALM 1:1. Östermalm. Finspångs kommun. Samhällsplaneringsenheten Sid 1 (5) U T L Å T A N D E tillhörande Detaljplan för Del av ÖSTERMALM 1:1 Östermalm Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten den 24 augusti 2010 Sid 2 (5) Utlåtande Rubricerad detaljplan, daterad 2010-03-25,

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande 2011.0303.214 Samrådsredogörelse Datum 2012-03-06 1 (8) Detaljplan för Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun.

Datum Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. KROKOM1000, v1.0, 20121009 Datum 20190409 1 (5) Krokoms kommun Detaljplan för Täng 2:28 samt 2:46, Ås, Krokoms kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 19 februari 2018 till

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Äng 1:5 m.fl. Ängs tätort

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Äng 1:5 m.fl. Ängs tätort Sidan 1 av 7 GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer 2018-795 Datum 2019-02-18 Samhällsplaneringskontoret Fredrik Rendahl fredrik.rendahl@nassjo.se 0380-51 84 80 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Äng 1:5

Läs mer