Gullviksborg, Nydala, Persborg, Augustenborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gullviksborg, Nydala, Persborg, Augustenborg"

Transkript

1 OLJEHAMNEN Gullviksborg, Nydala, Persborg, Augustenborg NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG KIRSEBERGSSTADEN MRÅDE MLA LIMHAMN NNETORP BELLEVUE RIBERSBORGSSTRANDEN VÄSTERVÅNG ROSENVÅNG FRIDHEM NYA BELLEVUE MELLANHEDEN DAMMFRI SOLBACKEN BELLEVUEGÅRDEN KROKSBÄCK RIBERSBORG RÖNNEHOLM GAMLA STADEN DAVIDSHALL KRON- HÄSTHAGEN LUGNET PRINSEN FÅGELBACKEN TEATERN RÅDMANSVÅNGEN KRONBORG LORENSBORG ÄRTHOLMEN MALMÖHUS PILDAMMSPARKEN STADION ALLMÄNNA SJUKHUSET BORGMÄSTARE- GÅRDEN FLENSBURG SÖDERTORP GRÖNDAL SLUSSEN ÖSTERVÄRN RÖRSJÖSTADEN VÄRNHEM ELLSTORP KATRINELUND SORGENFRI VÄSTRA SORGENFRI INDUSTRIOMRÅDE MÖLLEVÅNGEN ÖSTRA SORGENFRI AUGUSTENBORG EMILSTORP HÅKANSTORP VÄSTRA KATTARP JOHANNESLUST ÖSTRA KYRKOGÅRDEN ANNELUND NORRA APELGÅRDEN SOFIELUND SÖDERVÄRN SOFIELUNDS TÖRNROSEN KRYDDGÅRDEN INDUSTRIOMR. ROSENGÅRD CENTRUM ÖRTAGÅRDEN SÖDRA SOFIELUND LÖNNGÅRDEN PERSBORG HELENEHOLM HERRGÅRDEN ALMGÅRDEN BULLTOFTA HÖJA VIDEDAL STENKÄLLAN VALDEMARSRO RISEBERGA VIRENTOFTA TOFTANÄS ÖSTRA SKRÄVLINGE KBROTTET DJUPADAL HYLLIEBY HYLLIEVÅNG KROKSBÄCKSPARKEN HOLMA KULLADAL ERIKSFÄLT VÄSTRA SÖDERKULLA NYDALA ALMHÖG GULLVIKSBORG HINDBY GULLVIK JÄGERSRO JÄGERSRO VILLASTAD KVARNBY ELINELUND ÖSTRA SÖDERKULLA HERMODSDAL ELISEDAL

2 Årstiderna, 1966, Bertil Gadö Censorsgatan 1 3, mot centrumbyggnaden 32 Årstiderna är en stor mosaik som snarast har en abstrakt utgångspunkt. Den är inte föreställande, men årstidernas färger finns med. Det är mer spelet mellan varma och kalla färger som intresserat konstnären och hur blandningen av färger kan förmedla en upplevelse av värme och köld på samma utrymme. Varje betraktare har sedan full frihet att se vad han eller hon vill. Om man börjar syna de olika fälten i detalj kan den egna fantasin få liv, och man kan se detaljer som föreställer eller påminner om saker från den egna sinnevärlden. Därför är platsen nedanför väggen med Årstiderna ett utmärkt ställe att meditera på, både för att finna höst och vår och att se allt det andra. Bertil Gadö har sammanfattat sitt arbete med Årstiderna på följande sätt: Att på en mycket stor vägg få in en liten komposition kan ha sina svårigheter. Jag gick därför in för att ge den en så rik färghållning som möjligt. 42 olika färger och nyanser användes. Jag kommer ihåg en episod från uppsättningen: En praktfullt klädd zigenerska kom förbi och då jag såg henne tänkte jag: Det är ju edra färger. När hon var mitt framför stannade hon, skrattade och sa högt till min förvåning: Ja, det är ju våra färger! Denna utsmyckning gjordes i mitten av sextiotalet och fick bildmässigt en abstrakt karaktär utan alltför påträngande motiv. Bertil Gadö, målare, grafiker, skulptör, föddes 1916 och debuterade i Malmö Han tillhörde Imaginistgruppen i Malmö tillsammans med C O Hultén, Max Walter Svanberg och Anders Österlin. Han har haft separatutställningar i Malmö, Berlin och São Paolo och har deltagit i samlingsutställningar med Imaginisterna flera gånger. Han har varit med i Skånes Konstförenings höstsalong vid femton tillfällen från femtiotalet och framåt och har deltagit i många andra samlingsutställningar. Hans verk kan ses på andra ställen i MKB (nr 29, 30 och 34) men hans konst finns också i HSB:s och Riksbyggens bestånd.

3 Monumentalhuvuden, 1965, Alf Olsson Gymnasistgatan 4 6, grönområdet Gubbabacken 33 Dessa egensinniga skulpturer finns på två ställen, på Gullviksborg och gamla Rosengård, dagens Törnrosen. De har nu funnits på sina platser så länge, mer än 40 år, att de tillhör den permanenta utemiljön i respektive område. Det kan tyckas märkligt att placera stora granithuvuden i den skånska förortsmiljön, men de uppskattas verkligen av de boende. På Gullviksborg har huvudena gett upphov till att platsen fått nytt namn. Backen där de står kallas idag för Gubbabacken. Konstnären Alf Olsson har kommenterat dem själv för ett antal år sedan: Dessa granithuvuden är delvis tänkta som lekskulpturer. Det primitiva utformandet med association till bautastenar, är avsett att ge den uppväxande generationen ett perspektiv bakåt i tiden. Gråstenarna har brutits upp ur jorden på en bondgård i Färingstofta i nordvästra Skåne, där de sedan huggits ut. Stenarna har huggits för hand med hammare och mejsel. Svårigheten var att finna en smed som kunde härda mejslarna, då huggning numera till stor del sker maskinellt. Alf Olsson föddes 1925 i Gärdslöv, Skåne. Han studerade i Malmö, vid Otte Skölds målarskola i Stockholm 1950, vid danska Kunstakademien 1951 samt på Konsthögskolan i Stockholm Alf Olsson har arbetat som skulptör, målare, grafiker och tecknare. Separatutställningar i SDS-hallen i Malmö 1956 och vid Färg och Form i Stockholm Han har deltagit i ett antal grupp- och samlingsutställningar.

4 Mytologisk strid, 1964, Bertil Gadö Nydalatorget 34 Nydalatorget med det omgivande bostadsområdet Nydala byggdes i början av 1960-talet. Det är ett av Malmös första storskaliga områden med flera fastighetsägare som MKB, HSB och olika privata ägare. Nydalatorget präglas ändå inte fullt ut av sextiotalets arkitektur, förutom att höghuset strax intill fortfarande tillhör stadens högsta med sina 13 våningar. Torget har mer sitt ursprung i den stadsplanering som var rådande på femtiotalet och som innebar mindre grannskapsenheter och små lokala affärscentra med butiker, post, bank och annan närservice. Den stora väggreliefen längs den låga verksamhetsbyggnadens kortsida bär mer av sextiotalets prägel och är ett steg från det tidigare decenniets dekorativa lekfullhet. Här är det i stället kraft och rörelse som dominerar i de två figurer som utgör verket. Huvudfiguren visar en strid mellan en man och ett vilddjur med djurets gap i mitten högst upp. Det är en strid i överförd bemärkelse mellan krafter som alltid funnits och som fortfarande finns: Människans kamp mot det vilda och djuriska och kampen mellan ont och gott. Längst till höger finns en planet i rotation. Den är tillkommen med viss inspiration från mexikanskt måleri. Lägg också märke till hur Bertil Gadö använder lövets form i olika sammanhang. Bertil Gadö beskriver reliefen på följande sätt: Mytologisk strid är en järnrelief. Detta var mitt första utsmyckningsuppdrag. Jag försökte därför göra något som var lite annorlunda. Egentligen var den tänkt som högrelief gjuten i brons, men anslaget räckte inte. Gjuten i brons hade den alltså blivit ganska liten och jag tyckte allmänheten borde få valuta för pengarna och den blev alltså så stor som möjligt. Men en hel del markeringar är gjorda med brons och det finns faktiskt lite silverlod på ett par ställen. Andra MKB-verk av Bertil Gadö: nr 29, 30 och 32.

5 Inkaprinsessan, 1967, Torsten Fridh Nydalatorget 35 Mitt på Nydalatorget finns en liten skulptur i granit som kallas Inkaprinsessan. Det är en ung flicka som sitter med benen uppdragna. Armarna är hopslagna över knäna och huvudet är vänt mot solen, vilande mot armar och knän. Hennes långa hår hänger ned vid andra sidan. Hon blundar, för att hon vilar, sover eller halvsover, för att hon skyddar ögonen mot solen eller för att hon ser bort från något. Hennes hållning i övrigt präglas av lugn och stillhet. Hennes ögon är något sneda, vilket kan tyda på att hon kommer från en plats långt borta. Hon kallas Inkaprinsessan och det finns en förklaring från en händelse som konstnären själv hade upplevt. Han var på besök i Peru då han såg en inkaflicka som satt i denna ställning. Då han vid ett senare tillfälle såg sin dotter sitta likadant, fick han idén att göra skulpturen. Torsten Fridh föddes 1914 i Undersåker, Jämtland. Han studerade vid Konsthögskolan Han har arbetat som skulptör, målare och tecknare, men övergick efterhand till att skulptera; mest barnoch kvinnogestalter i terrakotta, marmor och kalksten. Hans verk finns också hos HSB med Sittande dam, Thomsons väg 10 på Rosengård.

6 Fontänkar, 1956, Thure Thörn Persborgstorget 36 Persborgstorget är idag en liten undanskymd oas. Förr fanns här affärer och en livlig kommers. Idag präglas torget av ett lugnt liv och ett fåtal butiksägare som för en ojämn kamp mot vår tids förändrade detaljhandel. De stora tar över. De små för en tynande tillvaro eller försvinner. Thure Thörns fontän stod förr i viss kontrast mot det livaktiga torget, men idag håller både fontän och torg en lägre profil. Fontänen med mosaik i botten stod oanvänd under många år, men öppnades på nytt 1986, då den stora bostadsmässan Bo 86 hade Persborgs ombyggnad som huvudnummer. Fontänens dekoration består av ett diagonalt mönster; en lugn och anspråkslös inramning för vattnets rörelser och ljusreflexer. Exempel på Thure Thörns verk finns också i nr 4, 5 och 14.

7 Droppkrona, 1994, Christian Partos Augustenborgstorget 37 I Christian Partos skulptur på Augustenborgstorget framställs en droppes nedslag i en vätskas yta. Det är en händelse som är extremt kortvarig och som vårt öga inte kan uppfatta. Skulpturen förvandlar detta korta ögonblick till något som finns för alltid framför oss. Man kommer ihåg uppmärksamheten för ett antal decennier sedan, då en kamera för första gången kunde återge detta fysikaliska fenomen. Fotot var den gången en vetenskaplig och fotografisk sensation och blev snart klassiskt, en milstolpe i fotohistorien. Christian Partos konst har ofta tagit ett uttryck som är stort, till och med överväldigande. Han har arbetat med vatten och droppars rörelse även i andra sammanhang, i installationer och tekniskt krävande projekt, skriver en känd konsthistoriker. Droppen har en storlek som vi spontant imponeras av och vi kan föreställa oss det dån den skulle orsakat om vi kunnat höra den falla. Här finns dock inga ljudinstallationer. I stället, som ett steg tillbaka från den monumentala formen, finns ett försiktigt strömmande vatten under det klot som är placerat på skulpturens kortsida och som ger denna yta ett annat skikt än skulpturen i övrigt. Detta klot kan ses som en symbol för helheten, det oändliga och det eviga och en motvikt till droppens oerhört snabba träff mot ytan. Christian Partos föddes 1958 i Jönköping. Han utbildade sig på Konstfacks skulpturlinje Utställningar: Svenska paviljongen Expo 2000, Hannover 2000, Färgfabriken, Stockholm 2001, Dunkers kulturhus, Helsingborg 2002, Skulpturens hus, Stockholm 2003, Kulturhuset Haninge 2005.

Sorgenfri, Bo 100, Segevång

Sorgenfri, Bo 100, Segevång OLJEHAMNEN Sorgenfri, Bo 100, Segevång NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG KIRSEBERGSSTADEN

Läs mer

Lorensborg, Kroksbäck

Lorensborg, Kroksbäck OLJEHAMNEN Lorensborg, Kroksbäck NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG KIRSEBERGSSTADEN

Läs mer

MELLERSTA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SLUSSEN ÖSTERVÄRN GAMLA STADEN RÖRSJÖSTADEN VÄRNHEM VÄSTRA SORGENFRI INDUSTRIOMRÅDE ÖSTRA SORGENFRI

MELLERSTA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SLUSSEN ÖSTERVÄRN GAMLA STADEN RÖRSJÖSTADEN VÄRNHEM VÄSTRA SORGENFRI INDUSTRIOMRÅDE ÖSTRA SORGENFRI OLJEHAMNEN Törnrosen NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG KIRSEBERGSSTADEN MRÅDE MLA

Läs mer

MELLERSTA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SLUSSEN ÖSTERVÄRN GAMLA STADEN RÖRSJÖSTADEN VÄRNHEM VÄSTRA SORGENFRI INDUSTRIOMRÅDE ÖSTRA SORGENFRI

MELLERSTA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SLUSSEN ÖSTERVÄRN GAMLA STADEN RÖRSJÖSTADEN VÄRNHEM VÄSTRA SORGENFRI INDUSTRIOMRÅDE ÖSTRA SORGENFRI OLJEHAMNEN Örtagård NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG KIRSEBERGSSTADEN MRÅDE MLA LIMHAMN

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning MKB KONSTGUIDE Innehållsförteckning Inledning Pildammsstaden, Mellanheden, Potatisåkern...nr 1 9 Lorensborg, Kroksbäck...nr 10 16 Törnrosen...nr 17 23 Örtagård...nr 24 31 Gullviksborg, Nydala, Persborg,

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2018

Boplats Syd i siffror 2018 Förmedlade lägenheter 2018 2017 2016 Antal förmedlade lägenheter totalt 6 695 5 939 5 338 varav Malmö 4 882 4 752 4 436 Helsingborg 1 093 673 399 Trelleborg 196 232 157 Vellinge 159 16 - Lomma 143 26 34

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2018

Boplats Syd i siffror 2018 Förmedlade lägenheter 2018 2017 2016 Antal förmedlade lägenheter totalt 6 695 5 939 5 338 varav Malmö 4 882 4 752 4 436 Helsingborg 1 093 673 399 Trelleborg 196 232 157 Vellinge 159 16 - Lomma 143 26 34

Läs mer

Pildammsstaden, Mellanheden, Potatisåkern

Pildammsstaden, Mellanheden, Potatisåkern OLJEHAMNEN Pildammsstaden, Mellanheden, Potatisåkern NORRA HAMNEN SPILLEPENGEN SEGE INDUSTRIOMRÅDE Ö r e s u n d MELLERSTA HAMNEN ÖSTRA HAMNEN SEGEMÖLLA VÄSTRA HAMNEN FRIHAMNEN INRE HAMNEN ROSTORP SEGEVÅNG

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2016 Sida 1 av 11

Boplats Syd i siffror 2016 Sida 1 av 11 2016 Sida 1 av 11 Förmedlade lägenheter 2016 2015 2014 Antal förmedlade lägenheter totalt 5 338 4 505 4 365 Antal förmedlade lägenheter i Malmö 4 436 3 880 3 767 Antal förmedlade lägenheter i Helsingborg

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2017

Boplats Syd i siffror 2017 Förmedlade lägenheter 2017 2016 2015 Antal förmedlade lägenheter totalt 5 939 5 338 4 505 varav Malmö 4 752 4 436 3 880 Helsingborg 673 399 406 Trelleborg 232 157 6 Lund 189 216 80 Staffanstorp 44 90 94

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2014 Sida 1 av 11

Boplats Syd i siffror 2014 Sida 1 av 11 Boplats Syd i siffror 2014 Sida 1 av 11 Förmedlade lägenheter 2014 2013 2012 Antal förmedlade lägenheter totalt 4365 3443 3154 Antal förmedlade lägenheter i Malmö 3767 3293 3146 Antal förmedlade lägenheter

Läs mer

Boplats Syd i siffror 2015 Sida 1 av 11

Boplats Syd i siffror 2015 Sida 1 av 11 Boplats Syd i siffror 2015 Sida 1 av 11 Förmedlade lägenheter 2015 2014 2013 Antal förmedlade lägenheter totalt 4 505 4 365 3 443 Antal förmedlade lägenheter i Malmö 3 880 3 767 3 293 Antal förmedlade

Läs mer

BIBLIOTEKSBUSSENS FOÖ RSKOLETURER TURLISTA HOÖ ST 2018

BIBLIOTEKSBUSSENS FOÖ RSKOLETURER TURLISTA HOÖ ST 2018 BIBLIOTEKSBUSSENS FOÖ RSKOLETURER TURLISTA HOÖ ST 2018 SCHEMAVECKA 1 MÅNDAGAR VECKA 1 TID & 24/9 29/10 3/12 24/9 29/10 3/12 HÅLLPLATS MOSSEBO: Husie kyrkoväg 74 (vid Mossebo förskola) ALMGÅRDEN: Agnesfridsvägen

Läs mer

BIBLIOTEKSBUSSENS FO RSKOLETURER TURLISTA VA R 2018

BIBLIOTEKSBUSSENS FO RSKOLETURER TURLISTA VA R 2018 BIBLIOTEKSBUSSENS FO RSKOLETURER TURLISTA VA R 2018 VECKA 1 MÅNDAGAR 22/1 26/2 16/4 7/5 11/6 22/1 26/2 16/4 7/5 11/6 MOSSEBO: Husie kyrkoväg 74 (vid Mossebo ALMGÅRDEN: Agnesfridsvägen 103 (vid vändzonen

Läs mer

Energieffektiv förvaltning envishet, långsiktighet och framtida energikrav. Ulla Janson, MKB Fastighets AB

Energieffektiv förvaltning envishet, långsiktighet och framtida energikrav. Ulla Janson, MKB Fastighets AB Energieffektiv förvaltning envishet, långsiktighet och framtida energikrav Ulla Janson, MKB Fastighets AB MKB Fastighets AB Kommunägt aktiebolag som ägs av Malmö stad 22 539 lägenheter (15% av Malmös bostadsbestånd)

Läs mer

Avgifter för vård och omsorg

Avgifter för vård och omsorg Avgifter för vård och omsorg i Malmö stad från 1 januari 2019 Hälsa, vård och omsorg 2 I den här broschyren kan du läsa om de avgifter som Malmö stad tar ut för kommunal vård och omsorg. Kommuner har enligt

Läs mer

Livsmedelskontroll av förskolor i Malmö stad 1999

Livsmedelskontroll av förskolor i Malmö stad 1999 Livsmedelskontroll av förskolor i Malmö stad 1999 Rapport 23/1999 ISS 14-469 Mer rapporter kan hämtas på www.miljo.malmo.se 1(2) Livsmedelskontroll av förskolor i Malmö stad 1999 Livsmedelskontrollen har

Läs mer

Världen runt hörnet HERMOD I HYLLIE

Världen runt hörnet HERMOD I HYLLIE Världen runt hörnet HERMOD I HYLLIE I Hyllie är miljö och hållbarhetsperspektivet viktigt och det ska vara lätt att göra rätt och leva gott. En väl utbyggd kollektivtrafik, cykelvägar och bilpooler bidrar

Läs mer

Gata Nr Bostadsområdebet. Operatör Adjunktsgatan 3A Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3B Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3C Nydala Connect TV

Gata Nr Bostadsområdebet. Operatör Adjunktsgatan 3A Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3B Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3C Nydala Connect TV Gata Nr Bostadsområdebet. Operatör Adjunktsgatan 3A Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3B Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3C Nydala Connect TV Adjunktsgatan 3D Nydala Connect TV Adjunktsgatan 4A Nydala Connect

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2015

EKERUM KONSTHALL 2015 EKERUM KONSTHALL 2015 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 23 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

Område Objekt Gata Brand Leverantör Service Inbrott Leverantör Augustenborg Kontor Augustenborgsgatan 3 Ja NOKAS-Lås aktuellt NOKAS-Lås aktuellt Ja

Område Objekt Gata Brand Leverantör Service Inbrott Leverantör Augustenborg Kontor Augustenborgsgatan 3 Ja NOKAS-Lås aktuellt NOKAS-Lås aktuellt Ja Område Objekt Gata Brand Leverantör Service Inbrott Leverantör Augustenborg Kontor Augustenborgsgatan 3 Ja NOKAS-Lås aktuellt NOKAS-Lås aktuellt Ja NOKAS-Lås aktuellt Augustenborg Café Sommaren Café N

Läs mer

Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008

Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008 Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008 Förord Vägvisningsplanen är framtagen av trafikavdelningens trafikregleringsenhet, Gatukontoret Malmö. Planen innehåller

Läs mer

Unik kartläggning visar: Djurgården och Vättlefjäll - här bor svenskarna för livet

Unik kartläggning visar: Djurgården och Vättlefjäll - här bor svenskarna för livet PRESSMEDDELANDE 2019-03-25 Unik kartläggning visar: Djurgården och Vättlefjäll - här bor svenskarna för livet Enligt statistik från SCB flyttar svenskarna mer för varje år som går. Ofta beror det på olika

Läs mer

Bangatan 5A. Malmö, Innerstaden, Möllevången

Bangatan 5A. Malmö, Innerstaden, Möllevången Bangatan 5A Malmö, Innerstaden, Möllevången 1 Beskrivning Fantastiskt tillfälle att få flytta in i en lägenhet som är helrenoverad till modern standard enligt Stenas Plusstandard koncept! I ovan bildspel

Läs mer

Linus Alfredsson Stenhuggeri och Skulpturprojekt

Linus Alfredsson Stenhuggeri och Skulpturprojekt Linus Alfredsson Stenhuggeri och Skulpturprojekt Jag heter Linus Alfredsson. Jag är född 1970. Jag bor på Gotland. Mitt arbete är ett samarbete. Jag samarbetar med stenar och med människor. Jag kan och

Läs mer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer

Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Konst i Värdens Park under 2014-2015 Presentation av medverkande konstnärer Kerstin Dahl Norén Medverkar med konstverket Vintergatan har sin gång i diabas Jag är skulptör och konstnär från Borås och mina

Läs mer

Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad 2009-05-08 Reviderad 2009-11-12 VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008

Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad 2009-05-08 Reviderad 2009-11-12 VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008 Slutversion 2008-05-16 Antagen 2008-05-29 Reviderad 2009-05-08 Reviderad 2009-11-12 VÄGVISNINGSPLAN FÖR MALMÖ STAD 2008 Förord Vägvisningsplanen är framtagen av trafikavdelningens trafikregleringsenhet,

Läs mer

Bangatan 9F. Malmö, Innerstaden, Möllevången

Bangatan 9F. Malmö, Innerstaden, Möllevången Bangatan 9F Malmö, Innerstaden, Möllevången 1 Beskrivning Hyresinformation I hyran ingår värme, vatten och kabel-tv. Tv : ComHem. Bredband: förberedelse finns för ComHem & Lan via Bredbandsbolaget, eget

Läs mer

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten

Läs mer

Södervärnsgatan 11. Malmö, Innerstaden, Möllevången

Södervärnsgatan 11. Malmö, Innerstaden, Möllevången Södervärnsgatan 11 Malmö, Innerstaden, Möllevången 1 Beskrivning I hyran ingår värme och kallvatten samt kabel-tv. Debitering för varmvattenförbrukning tillkommer. Lägenheten hyrs ut i befintligt skick.

Läs mer

Holmas nya vardagsrum HOLMA TORG

Holmas nya vardagsrum HOLMA TORG Holmas nya vardagsrum HOLMA TORG Holmas nya vardagsrum Holma genomgår just nu en omfattande förnyelse och förvandling. Här ska modern bebyggelse och ett nytt levande torg skapa nya spännande möten mellan

Läs mer

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR 16 februari, 2018 Taggar: AkvarellKonstnärPeterCzerniakSlussenSödermalmStockholm Peter Czerniak föddes

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm LONE LARSEN Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm 2006 Galleri Mårtenson & Persson. Båstad Dunkers Kulturhus.

Läs mer

Solenergi och arkitektur i Malmö stad. Katarina Garre, 2014-12-09

Solenergi och arkitektur i Malmö stad. Katarina Garre, 2014-12-09 Solenergi och arkitektur i Malmö stad Katarina Garre, 2014-12-09 Råd och riktlinjer Solenergi och arkitektur Råd och riktlinjer uppmuntra och inspirera byggherrar att använda sig av solens energi Solenergi

Läs mer

På väg... Förslag till gestaltning i Hackeforsrondellen i cirkulationsplatsen vid korsningen väg 35 och Landerydsvägen. Tommy Jerhammar Konstnär

På väg... Förslag till gestaltning i Hackeforsrondellen i cirkulationsplatsen vid korsningen väg 35 och Landerydsvägen. Tommy Jerhammar Konstnär På väg... Förslag till gestaltning i Hackeforsrondellen i cirkulationsplatsen vid korsningen väg 35 och Landerydsvägen Tommy Jerhammar Konstnär PÅ VÄG... inom Linköping till Linköping från Linköping i

Läs mer

Gasverksgatan 11. Malmö, Norr, Gamla Staden

Gasverksgatan 11. Malmö, Norr, Gamla Staden Gasverksgatan 11 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning Denna lägenhet uthyres med korttidskontrakt. Detta pga en kommande ombyggnad i fastigheten. Värd Stena Fastigheter Tecknar du kontrakt på lägenheten,

Läs mer

John Ericssons väg 85C. Malmö, Innerstaden, Dammfri

John Ericssons väg 85C. Malmö, Innerstaden, Dammfri John Ericssons väg 85C Malmö, Innerstaden, Dammfri Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE Andreas Eriksson Runt omkring 29 januari - 23 mars 2014 Sharon Lockhart Milena, Milena 16 april - 29 juni 2014 Information Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en

Läs mer

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005

Lars Rylander. GALLERIROND våren 2005 GALLERIROND våren 2005 Galleri Olsson & Uddenberg 19/3 10/4 2005 Lars Rylander Där vägen tar slut nedanför det åttkantiga huset ligger ateljén med hänförande utsikt över Ljungskileviken mot Orust. Mängder

Läs mer

Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér

Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér Lärarhandledning till utställningen För ditt eget bästa Serieteckningar av Sara Granér När: 9 december 11 mars Var: 81m², Dunkers kulturhus Målgrupp: Går att anpassa efter åldersgrupp För ditt eget bästa

Läs mer

Vad vet vi om bostadsoch dödsbränder? Nicklas Guldåker

Vad vet vi om bostadsoch dödsbränder? Nicklas Guldåker BOSTADSBRÄNDER I STORSTADSOMRÅDEN ANALYS OCH VISUALISERING AV RUMSLIGA SKILLNADER Vad vet vi om bostadsoch dödsbränder? 2016-10-25 Nicklas Guldåker Rumsligt användbara metoder för visualisering och analys

Läs mer

MKB BYGGER FÖR MALMÖ. Läs gärna mer om MKB:s nyproduktion på: mkbfastighet.se/nyproduktion

MKB BYGGER FÖR MALMÖ. Läs gärna mer om MKB:s nyproduktion på: mkbfastighet.se/nyproduktion Holma torg, Holma Culture Casbah, Rosengård Bohus, Dalaplan Greenhouse, Augustenborg MKB bygger nytt, bygger om och förtätar mer än någonsin. Just nu har vi många nya bostäder på gång i Malmö. Några av

Läs mer

Linnégatan 71A. Malmö, Väster, Annetorp

Linnégatan 71A. Malmö, Väster, Annetorp Linnégatan 71A Malmö, Väster, Annetorp Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens

Läs mer

Boplats Syd Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE

Boplats Syd Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE Juni 2011 FÖR DIG SOM SÖKER STUDENTBOENDE VÄLKOMMEN TILL MALMÖ Sveriges tredje största stad med 300 000 invånare. 48% av Malmös befolkning är under 35 år. Här möts människor från 174 länder. Öresundsregionen

Läs mer

Rabygatan 77A. Malmö, Väster, Gamla Limhamn

Rabygatan 77A. Malmö, Väster, Gamla Limhamn Rabygatan 77A Malmö, Väster, Gamla Limhamn Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till

Läs mer

Högerudsgatan 18C. Malmö, Väster, Gamla Limhamn

Högerudsgatan 18C. Malmö, Väster, Gamla Limhamn Högerudsgatan 18C Malmö, Väster, Gamla Limhamn Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka

Läs mer

Claesgatan 10B. Malmö, Innerstaden, Möllevången

Claesgatan 10B. Malmö, Innerstaden, Möllevången Claesgatan 10B Malmö, Innerstaden, Möllevången 1 Beskrivning Fantastiskt tillfälle att få flytta in i en lägenhet som är helrenoverad till modern standard enligt Stenas Plusstandard koncept! I ovan bildspel

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Högerudsgatan 18D. Malmö, Väster, Gamla Limhamn

Högerudsgatan 18D. Malmö, Väster, Gamla Limhamn Högerudsgatan 18D Malmö, Väster, Gamla Limhamn Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka

Läs mer

Dags för e-tidningen Ur innehållet Fokusera Rutiner och ritualer Jaget, vädret och betraktandet Nybyggaren i Lappmotjärn

Dags för e-tidningen Ur innehållet Fokusera Rutiner och ritualer Jaget, vädret och betraktandet Nybyggaren i Lappmotjärn Nr 3/2007 Dags för e-tidningen Ur innehållet Fokusera Rutiner och ritualer Jaget, vädret och betraktandet Nybyggaren i Lappmotjärn Fokusera Under söndagspromenaderna med gubbarna i byn behandlas inte bara

Läs mer

- - - - - FEM VÅNINGAR KONST/ DIAGNOSTISKT CENTRUM OM KONSTEN PÅ DIAGNOSTISKT CENTRUM / UNIVERSITETSSJUKHUSET MAS

- - - - - FEM VÅNINGAR KONST/ DIAGNOSTISKT CENTRUM OM KONSTEN PÅ DIAGNOSTISKT CENTRUM / UNIVERSITETSSJUKHUSET MAS - - - - - FEM VÅNINGAR KONST/ DIAGNOSTISKT CENTRUM OM KONSTEN PÅ DIAGNOSTISKT CENTRUM / UNIVERSITETSSJUKHUSET MAS 1 - - - - - FEM VÅNINGAR KONST/ DIAGNOSTISKT CENTRUM Region Skåne vill att det ska finnas

Läs mer

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola Projekt rumsgestaltning med arkitektur. LUNDS KONST & DESIGNSKOLA Arkitekturprojektet går ut på att studera och formge en mindre

Läs mer

Hårds väg 2C. Malmö, Öster, Törnrosen

Hårds väg 2C. Malmö, Öster, Törnrosen Hårds väg 2C Malmö, Öster, Törnrosen Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens

Läs mer

Utställningar. Søren Langkilde Madsen

Utställningar. Søren Langkilde Madsen Utställningar Søren Langkilde Madsen Fotografen Om Søren Langkilde Madsen Jag har fotograferat aktivt under de senaste drygt 40 år och älskar att arbeta med denna form av uttryck. Fokus har under många

Läs mer

Hårds väg 12C. Malmö, Öster, Törnrosen

Hårds väg 12C. Malmö, Öster, Törnrosen Hårds väg 12C Malmö, Öster, Törnrosen Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Västra Kattarpsvägen 6D, lgh 850. Malmö, Öster, Persborg

Västra Kattarpsvägen 6D, lgh 850. Malmö, Öster, Persborg Västra Kattarpsvägen 6D, lgh 850 Malmö, Öster, Persborg Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt

Läs mer

Bennets väg 6A. Malmö, Öster, Törnrosen

Bennets väg 6A. Malmö, Öster, Törnrosen Bennets väg 6A Malmö, Öster, Törnrosen Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till stadens

Läs mer

Följ med i Thues spår!

Följ med i Thues spår! Till alla barn och alla andra med lekfullt sinne: Följ med i Thues spår! Från 2009 till 1800 SPÄNNANDE FÖR HELA FAMILJEN! Upptäck Kristianstads historia! Så här hittar ni klurigheterna inne i utställningen:

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2017

EKERUM KONSTHALL 2017 EKERUM KONSTHALL 2017 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 25 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

KONSTGUIDE. Skulpturer och offentlig utsmyckning i Malmö

KONSTGUIDE. Skulpturer och offentlig utsmyckning i Malmö KONSTGUIDE Skulpturer och offentlig utsmyckning i Malmö ABF Malmö 2006 Redaktion: Conny Pettersson, Jacob Faxe, Stig Johansson och Gunnar Ericson Foto, om inget annat anges: Merja Diaz Formgivning: Christer

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Rörsjögatan 10. Malmö, Norr, Gamla Staden

Rörsjögatan 10. Malmö, Norr, Gamla Staden Rörsjögatan 10 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning Denna lägenhet uthyres med korttidskontrakt. Detta pga en kommande ombyggnad i fastigheten. Tecknar du kontrakt på lägenheten, så bibehålls nuvarande

Läs mer

Bennets väg 17D. Malmö, Öster, Törnrosen

Bennets väg 17D. Malmö, Öster, Törnrosen Bennets väg 17D Malmö, Öster, Törnrosen Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt medverka till

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah Textilia Textilia Huset med balkongerna Hamngatan 27 Svôlte Street 29 A Lekstugan Farstubron Lilla Fönstret Stora fönstret Hus från Pengsjö Mormor Lisa Klass 3 C examen Din för evigt Tills döden skiljer

Läs mer

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse

INRE FÖRFLYTTNINGAR. Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekberg Keramik, måleri och skulptur Göteborgs Konstförening 10/5-1/6 INRE FÖRFLYTTNINGAR Jill och Ulf Ekberg ger en förnimmelse av rörelse Jill och Ulf Ekbergs skapande ger en förnimmelse

Läs mer

Södra Promenaden 3. Malmö, Norr, Gamla Staden

Södra Promenaden 3. Malmö, Norr, Gamla Staden Södra Promenaden 3 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning Denna lägenhet uthyres med KORTTIDSKONTRAKT. Detta pga en kommande ombyggnad i fastigheten. Värd Stena Fastigheter Tecknar du kontrakt på lägenheten,

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Stora Kvarngatan 5. Malmö, Norr, Gamla Staden

Stora Kvarngatan 5. Malmö, Norr, Gamla Staden Stora Kvarngatan 5 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning Fantastiskt tillfälle att få flytta in i en lägenhet som är helrenoverad till modern standard enligt Stenas Plusstandard koncept! I ovan bildspel

Läs mer

Gasverksgatan 11. Malmö, Norr, Gamla Staden

Gasverksgatan 11. Malmö, Norr, Gamla Staden Gasverksgatan 11 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning Denna lägenhet uthyres med korttidskontrakt. Detta pga en kommande ombyggnad i fastigheten. Värd Stena Fastigheter Tecknar du kontrakt på lägenheten,

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Dokumentation av offentlig konst i Gullspångs kommun 2014

Dokumentation av offentlig konst i Gullspångs kommun 2014 Dokumentation av offentlig konst i Gullspångs kommun 2014 Vadsbo-stenen Häradsstenar sattes upp mellan olika härader förr i tiden för att visa att man bytte jurisdiktion, rättsbefogenhet. Vadsbo-stenen

Läs mer

Rörsjögatan 18. Malmö, Norr, Gamla Staden

Rörsjögatan 18. Malmö, Norr, Gamla Staden Rörsjögatan 18 Malmö, Norr, Gamla Staden 1 Beskrivning KORTTIDSKONTRAKT! Denna lägenhet uthyres med korttidskontrakt. Detta pga en kommande ombyggnad i fastigheten. Tecknar du kontrakt på lägenheten, så

Läs mer

VEM ÄR RIITTA KALENIUS

VEM ÄR RIITTA KALENIUS VEM ÄR RIITTA KALENIUS Riitta Kalenius är en finsk målare, allround konstnär och designer av interiör och utemöbler. Hon bor i Sverige. I den här artikeln beskriver hon sin konst, sin motivation och sitt

Läs mer

Antikens Grekland förr och nu

Antikens Grekland förr och nu Antikens Grekland förr och nu Namn: Lisa Söderberg Klass: 9an Innehållsförteckning Antikens Grekland då och nu..1 Innehållsförteckning...2 Sammanfattning..3 Varför har jag valt att skriva om det här.4

Läs mer

Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA

Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA Kapitel 1. Lotten Min lott var väl synlig. I varje fall stack den ut. I varje fall tyckte jag det. Ingen annan hade golfbyxor i skolan (inte

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Stadskontoret, Avd barn och ungdom 2013-01-08. CENTRUM (Antal 36) PLATSER PROFIL. Almens förskola 50 Reggio Emilia

Stadskontoret, Avd barn och ungdom 2013-01-08. CENTRUM (Antal 36) PLATSER PROFIL. Almens förskola 50 Reggio Emilia Stadskontoret, Avd barn och ungdom 2013-01-08 KOMMUNALA FÖRSKOLOR I MALMÖ CENTRUM (Antal 36) PLATSER PROFIL Almens förskola 50 Reggio Emilia Kamrergatan 2 inspirerat arbetssätt 211 56 Malmö tel: 30 06

Läs mer

Konsten att mötas 2018

Konsten att mötas 2018 Konsten att mötas 2018 Ett projekt från Sveriges Konstföreningar (SKF). Kulturföreningen Lyktan i Skogås är en av 20 utvalda föreningar i det landsomfattande projektet. Syftet med projektet är bland annat

Läs mer

Rönngatan 6. Malmö, Norr, Davidshall

Rönngatan 6. Malmö, Norr, Davidshall Rönngatan 6 Malmö, Norr, Davidshall 1 Beskrivning Hyresinformation I hyran ingår värme, vatten och kabel-tv.tv : ComHem. Bredband: förberedelse finns för ComHem & Lan via Bredbandsbolaget, eget abonnemang

Läs mer

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Utblick av Aleksandra Stratimirovic Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Stockholm, 20 april, 2015 På uppdrag av Ragunda kommun, presenteras här att förslag till konstnärlig

Läs mer

Malmö Dockan. Bryggan. Nya bostäder i Dockan där city möter havet

Malmö Dockan. Bryggan. Nya bostäder i Dockan där city möter havet Malmö Dockan Bryggan Nya bostäder i Dockan där city möter havet Boende att njuta av Nu flyttar den västra sidan av Dockan ännu närmare havet. På bästa bryggläge bygger vi ett nytt kvarter med moderna bostäder

Läs mer

Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960.

Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960. Jarlabanke Stig Blomberg Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960. Konstnär: Stig Blomberg, Skulptör, tecknare. Född 1901 i Linköping, d.

Läs mer

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning enit - kulturtidningen i väst av 6 2012-11-27 15:22 Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning Galleri Imma, Mariestad - pågår till

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET

DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET DET ARKEOLOGISKA ÄVENTYRET Gabriel Orozco, Sköldpaddsten, 2013 Gabriel Orozco. Courtesy of the artist and the Marian Goodman Gallery, New York. Foto: Markus Tretter/Kunsthaus Bregenz Tidsåtgång: cirka

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

TULLPARKEN TULLPARKEN. 1. Krigsbarnsminnesmärket och Krigsbarnsmonumentet. 2. Minnestenen över svenska frivilliga i finska krig.

TULLPARKEN TULLPARKEN. 1. Krigsbarnsminnesmärket och Krigsbarnsmonumentet. 2. Minnestenen över svenska frivilliga i finska krig. TULLPARKEN Målsättningen är att skapa en park där människor kan uppleva skulptural konst. Idag finns i parken tre skulpturer och minnesmärken. (se karta) 1. Krigsbarnsminnesmärket och Krigsbarnsmonumentet

Läs mer

Västra Skrävlinge by och Västra Skrävlinge Kyrka

Västra Skrävlinge by och Västra Skrävlinge Kyrka Västra Skrävlinge by och Västra Skrävlinge Kyrka Kyrkbyn Under medeltiden (1060-1520) fanns det en kyrkby i Västra Skrävlinge. Man kallade kyrkbyn för byhem eftersom alla gårdarna låg samlade runt kyrkan.

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-02-26 Vår referens Marja-Leena Ruuska Lokalsamordnare marja-leena.ruuska@malmo.se Tjänsteskrivelse Konstgräsplaner FRI-2014-4085 Sammanfattning Fritidsförvaltningen

Läs mer

TEXT: MIKAEL TORSTENSSON FOTO: GÖRAN UHLIN

TEXT: MIKAEL TORSTENSSON FOTO: GÖRAN UHLIN 56 ATTITYD I JÖ HUS MED ATTITYD ETT TEXT: MIKAEL TORSTENSSON FOTO: GÖRAN UHLIN ARKITEKTENS VAL - ATTITYD 131 57 ÖNKÖPING T MODERNT FUNKISHUS 58 ATTITYD I JÖNKÖPING PÅ HUSETS FRAMSIDA FINNS EN GENERÖS TERRASS,

Läs mer

Fotografering att se och bli berörd

Fotografering att se och bli berörd Fotografering att se och bli berörd Jag började fotografera i samband med mina Norgeresor. Från början var mycket av motivationen att dela med mig av mina upplevelser men efterhand som motiven blev fler

Läs mer

KONST I EKSJÖ KOMMUN

KONST I EKSJÖ KOMMUN KONST I EKSJÖ KOMMUN 1 Välkommen på konstpromenad! Runt om i Eksjö kommun väntar konstupplevelser på torg, i parker, utmed gator och andra offentliga platser. Med denna lilla konstguide i handen kan du

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

Sorgenfrivägen 67. Malmö, Innerstaden, Östra Sorgenfri

Sorgenfrivägen 67. Malmö, Innerstaden, Östra Sorgenfri Sorgenfrivägen 67 Malmö, Innerstaden, Östra Sorgenfri Med 23 000 lägenheter är MKB Malmös största hyresvärd. Det innebär att MKB har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö och för att aktivt

Läs mer