Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare"

Transkript

1 Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare Det går även att komma åt en kortfattad beskrivning av funktionerna i programmet via Hjälpknappen till höger i bilden. 1 Kontroll före insändning VIKTIGT: För att kommunikationen med SDC ska fungera får inte Arbeta offline ( Work Offline ) under Arkiv (File) eller Verktygs (Tools) -menyn i Internet Explorer vara ikryssat. Ett vanligt felmeddelande om Arbeta offline är ikryssat är Ingen kontakt med nätverket. 2 Uppkoppling Vid insändning via någon form av mobilt bredband måste uppkoppling mot Internet finnas innan filerna sänds iväg från Sender. Används GSM-telefon ringer Sender upp automatiskt när filerna ska skickas iväg. Det finns möjlighet att byta mellan de två uppkopplingsmetoderna inne i programmet. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

2 3 Fliken Insändning Normalt är det endast denna flik som behöver användas när filer ska skickas iväg till SDC. Genom att trycka på knappen Rapportera till SDC skickas alla filer som visas i rutan Filer att skicka. De filer som programmet visar beror på inställningar som gjorts i fliken Sökvägar. Det enda som eventuellt behöver ändras är om ni byter Uppdragsgivare eller Aggregat. Byte sker genom val i rullningslisten på respektive rad. Fältet Maskin nr till höger om uppdragsgivaren är ifyllt om man i Sender (fliken Profil) har angivit att ett visst maskinnummer ska skickas med filen när man kör för just den uppdragsgivaren. Om inte alla de filer som visas i rutan ska skickas iväg går det att markera dem i rutan Filer att skicka och trycka på knappen Sänd ej. Observera att dessa filer inte raderas utan ligger bara kvar till nästa insändningstillfälle. Ångrar man sig går det att lägga tillbaka dem via knappen Återställ. Ska du skicka andra filtyper, än de som markerats i fliken Sökvägar, kan du kryssa för rutan Annan och via knappen leta upp den aktuella filen i utforskaren som kommer fram. Filen visas då både i den lilla rutan längst ner och i rutan Filer att skicka. Till höger går det att välja om insändning ska ske via Uppringt (GSM-telefon) eller någon form av bredbandsuppkoppling (ex CDMA450, 3G, GPRS). Har man vid installationen valt båda alternativen går det växla mellan uppkopplingsmetoderna mellan olika insändningstillfällen. Insändningen startas genom att trycka på knappen Rapportera till SDC. Fungerar allt som det ska visas filöverföringen på skärmen och filen flyttas över till fliken Skickat. Om kommunikationen inte fungerar flyttas filen till Utkorgen och skickas iväg vid nästa uppkopplingsförsök utan att du behöver göra något extra. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

3 3.1 Kontroller vid insändning Funktioner ver I samband med insändningen sker vissa kontroller på att det finns giltiga identitetsuppgifter i filerna som skickas. Saknas nödvändiga uppgifter visas en ruta där korrekta värden kan matas in. När du har korrigerat värdet tryck på knappen Ny kontroll så skickas filen iväg till SDC. Om du inte vet de korrekta uppgifterna välj Sänd ej och låt filen ligga kvar tills du har tagit reda på dem. De uppgifter som kontrolleras vid insändning är: (Variabelnummer enligt StanFord) Virkesordernummer Anges i variabel 35 typ 2 (35/2), alternativt variabel 21 typ 1 Virkesordernummer fås av uppdragsgivaren. Observera att det är de 8 första tecknen som kontrolleras när det gäller variabeln för virkesorder. I de fall filen skördarens mätning ska vara vederlagsgrundande ska det finnas uppgifter efter virkesordernumret som anger vilken typ vederlag det ska vara. Se SDC handbok Redovisning av skördardata i VIOL. Uppdragsgivarens maskinnummer Anges i 3/2 alternativt 3/1 Maskinnumret anges med siffror och fås av uppdragsgivaren. Avverkningsföretag En kod för företaget som äger maskinen. Uppgiften hämtas i första hand från variabel 34 typ 2 i filen som ska sändas. Om koden saknas eller om det är ett ogiltigt värde i filen används det som har angivits i Sender (se fliken Profil). Vet du inte den rätta koden för avverkningsföretaget ska du skriva 10 st nollor i fältet. Koden är ett tiosiffrigt nummer bestående av huvudkod (företagsidentitet) och internt nummer som tillhandahålls av SDC. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

4 Korrupta filer Kommer det ett meddelande om att filen är korrupt beror det på att filen avslutas på ett felaktigt sätt. Testa att spara om filen i styrsystemet. Kontroll av aggregat Är programmet installerat i en skördare eller drivare kontrolleras att ett aggregat har valts. I skotarinstallationen går det att välja <Används ej> som aggregat. 3.2 Insändning från kontor eller hem-pc Knappen Spara fil kan användas om filen ska sparas ner på en diskett och sändas iväg från kontoret istället. Även när filen sparas på disketten sker samma kontroller av filinnehållet som vid insändning. Precis som när filen skickas direkt till SDC flyttas filen även till fliken Skickat när den sparas på detta sätt. Denna metod kan användas om inte kommunikationen från maskinen fungerar på grund av t ex dålig täckning. 4 Fliken Utkorgen I denna flik visas de filer man har försökt men inte lyckats skicka iväg. Dessa skickas iväg vid nästa uppkopplingsförsök. Det går även att skicka enbart de filer som visas i Utkorgen genom att trycka på knappen Rapportera till SDC på denna flik. Genom att markera en fil och trycka på knappen Ta bort försvinner den från Utkorgen utan att skickas iväg. Knappen Spara fil kan användas om filen ska sparas ner på diskett för att sändas in från kontoret istället. OBS! Filerna har fått ett annat namn här jämfört med det ursprungliga som visades i fliken Insändning. För att SDC enklare ska kunna identifiera filen har filnamnet kompletterats med bland annat identitetsuppgifter för uppdragsgivare och maskin. Sist i det nya filnamnet finns dock det ursprungliga namnet kvar. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

5 5 Fliken Skickat I denna flik visas vilka filer som har skickats iväg den senaste tiden från programmet. Observera att filerna har fått andra namn jämfört med originalfilerna (se Utkorgen) och att det är en fil per insändningstillfälle. Genom markera och trycka på knappen Flytta till utkorgen går det att lägga tillbaka filen i utkorgen och skicka den på nytt. Knappen Ta bort raderar filen från fliken utkorgen. Längst ner på fliken går det också att ställa in att filerna ska försvinna automatiskt efter ett visst antal dagar (förvalt värde är 365 dagar). Ändras antalet måste det sparas genom knappen Spara inställning. 5.1 Kopior En kopia av de ursprungliga filerna sparas också i mappen C:\SDC\SDCSPARAT. Skillnaden mot de filer som syns i fliken Skickat är att där sparas endast en ackumulerad fil per trakt oavsett hur många gånger insändning skett till SDC. I denna mapp behåller filerna sina ursprungliga namn. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

6 6 Fliken Sökvägar I denna flik går det att ange vilka filtyper som ska sändas iväg till SDC. För respektive filtyp går det också att ange sökvägen till filtypen. Sökvägarna som visas gäller för styrsystemet som valdes vid installationen. Denna kan ändras för varje filtyp via knappen. Vilka filtyper som är förbockade påverkas också av om installationen sker på skördare, skotare eller drivare. Är det inte aktuellt att skicka en viss filtyp tas bocken bort på just den raden. Kom ihåg att spara eventuella ändringar med knappen Spara inställning. OBS! Alla filer av den valda filtypen som finns i katalogen som sökvägen pekar mot kommer synas på insändningsfliken och följa med vid rapporteringen till SDC. Detta innebär att efter nyinstallation eller när nya filtyper ska börja sändas in kommer det antagligen finnas många gamla filer i katalogen som inte behöver skickas till SDC. Dessa gamla filer bör därför tas bort eller flyttas från katalogen som sökvägen pekar mot. Borttagningen kan inte ske inifrån detta program. De filtyper som finns att välja mellan är namnsatta enligt Stanford och har följande innehåll:.prd Produktionsfil (skördare) aggregerad i diameter- och längdklasser.pri Produktionsfil (skördare) uppdelad på enskild stockdata.stm Stamdatafil.APT Apteringsfil.OAI Fil med identitetsuppgifter för den aktuella trakten.ktr Kontrollmätningsfil.KAL Kalibreringsfil.DRF Driftsuppföljning på maskinen.rep Reparationsuppföljning.PRL Produktionsfil skotare För filtyperna KTR och STM finns det möjlighet att ange två olika sökvägar. Detta för att vissa styrsystem sparar kontrollmätningar och stamdata från subjektivt och slumpvist utvalda träd i olika kataloger på skördardatorn. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

7 7 Fliken Profil I denna flik visas de maskinspecifika uppgifterna. Genom att trycka på knappen Ändra aktiveras alla fälten och rullningslisterna och det är möjligt att ändra någon uppgift. Kom ihåg att ändringar måste sparas med knappen Spara inställning! Identitet hos SDC och Lösenord hos SDC är uppgifter som tillhandahålls av SDC i samband med installationen. Observera att vid bredbandsuppkoppling måste användarnamnet anges med små bokstäver (sdcgpx.). Även Kod för avverkningsföretag tillhandahålls av SDC. Det är en tiosiffrig kod för företaget som äger maskinen. Vet du inte den rätta koden ska det stå i fältet. På raden Maskintillverkare anges fabrikat. I listorna Aggregat A (större) och Aggregat B (mindre) går det att ange vilka aggregat som används på skördaren. De val som sker här visas i listan med alternativa aggregat på fliken Insändning. Saknas ditt aggregat i listan är det bra om ni kontaktar SDC så att listan kan kompletteras. Ändring av styrsystem bör inte ske här. Har det blivit fel eller om ni bytt styrsystem rekommenderas ominstallation av programmet. Vid Språk/language finns möjlighet att ändra klartexterna i programmet från svenska till tyska. Ändras språket måste programmet startas om. Knappen Verifiera ID samt sök uppdateringar behöver normalt bara användas i samband med installation för att kontrollera att rätt ID och lösenord har matats in. Trycker du på knappen testas en uppkoppling mot SDC. Det sker även kontroll på att du har den senaste versionen av programmet installerad. Fungerar uppkoppling, identitet och lösenord kommer det fram ett meddelande som bekräftar det. Knappen Maskinnummer kan användas om man vill vara säker på att alla filer som sänds iväg innehåller samma företagsspecifika maskinnummer. Har man angivet ett maskinnummer F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

8 här skriver det över eventuellt maskinnummer som fanns med i den ursprungliga filen. Kör maskinen för flera uppdragsgivare går det att ange olika förvalda värden. För att lägga in ett förvalt maskinnummer markeras din uppdragsgivare i den övre rutan så att denna visas på raden längst ner. I fältet till höger om skrivs maskinnumret in. Knappen Aktivera (eller Enter) flyttar upp numret i den övre rutan. Detta kan sedan upprepas för alla uppdragsgivare som är aktuella. Innan bilden stängs måste man trycka på Spara inställningar. 8 Fliken Logg Här loggas allt som sker i programmet i samband med insändning. Normalt behöver denna inte användas men det kan vara aktuellt att titta i den i samband med felsökning. 9 Uppdateringar När du trycker på knappen Verifiera ID samt sök uppdateringar sker en kontroll om det finns en nyare version av programmet att hämta än den du har installerad. Finns det uppdateringar kan du själv välja om du vill hämta dem direkt eller vänta till ett senare tillfälle. Denna fråga kommer upp varje gång tills du har hämtat uppdateringen. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

9 Vid uppdatering hämtas de filer som har förändrats jämfört med vad du har på din dator. Tryck på Slutför i denna bild så kopplar programmet ner. 10 Kundsupport Har du frågor ang. funktioner i Sender kan ni vända er till SDC kundtjänst, tfn talsvarsval 5 eller drivning@sdc.se. F a x : O r g n r : P o s t g i r o : B a n k g i r o : (9)

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version kontorsinstallation

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version kontorsinstallation Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version 03.05 kontorsinstallation Enklast är om det går att sända in filerna till SDC direkt från maskinen ute i skogen. Det finns dock fall när det är nödvändigt

Läs mer

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta.

Datum 2012-12-28. Den första bilden i installationsprogrammet visar vilken version det är. Klicka på Nästa eller tryck Enter för att fortsätta. Installation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av tre steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man

Läs mer

Installation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare. 1 Steg 1 installation. Installation ver 03.

Installation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare. 1 Steg 1 installation. Installation ver 03. Installation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare Installationen består av två steg som automatiskt körs efter varandra. Steg 1: Programmet installeras och man anger

Läs mer

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram Sender för filer från skördare, skotare eller drivare Vid installation kommer programmet att automatiskt att sparas på datorns C-enhet. Det går inte att ändra

Läs mer

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare. 1 Steg 1 installation. Installation kontor ver 03.

Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare. 1 Steg 1 installation. Installation kontor ver 03. Kontorsinstallation av SDCs insändningsprogram för filer från skördare, skotare eller drivare Vid installation kommer programmet att automatiskt att sparas på datorns C-enhet. Det går inte att ändra detta.

Läs mer

Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem

Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem Beskrivning för programversion 3.1 av DasaSDC.Exe Beskrivningen är giltig för Dasa4 och d5bucking apteringssystem. Beskrivning av produktionsrapportering

Läs mer

Specifikation av krav och innehåll i insända filer från skördare och skotare till SDC... 1

Specifikation av krav och innehåll i insända filer från skördare och skotare till SDC... 1 Handläggare Daniel Olsson Specifikation av krav och innehåll i insända filer från skördare och skotare till SDC Innehållsförteckning Specifikation av krav och innehåll i insända filer... 1 1 Allmänt...

Läs mer

SDCs tolkning och redovisning av skördarens kontrollmätning rapporterad i hqc-formatet enligt StanForD2010

SDCs tolkning och redovisning av skördarens kontrollmätning rapporterad i hqc-formatet enligt StanForD2010 SDCs tolkning och redovisning av skördarens kontrollmätning rapporterad i hqc-formatet enligt StanForD2010 SDCs tolkning och redovisning av skördarens kontrollmätningsmeddelande rapporterad i hqc-formatet

Läs mer

Kom igång med Rapp. Rapp

Kom igång med Rapp. Rapp Rapp Rapp är en webbapplikation som används till rapportering av skotade och skördade volymer. En webbapplikation innebär att det inte behöver ske en installation utan applikationen finns att tillgå via

Läs mer

Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem

Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem Beskrivning av produktionsrapportering med Dasa apteringssystem Beskrivning för programversion 3.0 av DasaSDC.Exe Beskrivningen är giltig för Dasa4 och d5bucking apteringssystem. Beskrivning av produktionsrapportering

Läs mer

Före start på ett nytt avverkningsområde skall man radera aktuellt avverkningsområde eller välja ett nytt avverkningsområde (1 till 4).

Före start på ett nytt avverkningsområde skall man radera aktuellt avverkningsområde eller välja ett nytt avverkningsområde (1 till 4). 5 ANVÄNDNING 5.1 Starta nytt avverkningsområde Före start på ett nytt avverkningsområde skall man radera aktuellt avverkningsområde eller välja ett nytt avverkningsområde (1 till 4). 5.1.1 Radera / välja

Läs mer

PRAKTISK HANDBOK RUTER

PRAKTISK HANDBOK RUTER PRAKTISK HANDBOK FÖR RUTER Upplaga 3 reviderad 2012-10-23 1 Detta är startrutan i "Ruter". Här väljer du vilken typ av tävling det ska vara. Normalt väljer du "Par..." 2 Här anger du ett namn för tävlingen

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok

Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan skriftligt

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit

Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit Installation/Uppdatering via nedladdning från Kundtorget för Hogia Bokslut, Hogia Bokslut Företag, Hogia Audit med Bokslut och Hogia Audit För att hämta den senaste versionen av Programmet kan du antingen

Läs mer

Om du behöver hjälp. Telia Simka Bruksanvisning

Om du behöver hjälp. Telia Simka Bruksanvisning Om du behöver hjälp Om du har frågor om ditt abonnemang, ring vår Kundservice på tel 90 350. Har du tekniska frågor om din Telia Simka, ring 020-76 89 89. Kortläsare för GSM-kort Med programvara för PC

Läs mer

Bevakning/rättning av skotarrapporterat data

Bevakning/rättning av skotarrapporterat data Handläggare Inger Åslin Bevakning/rättning av skotarrapporterat data Resultatet av skotarrapporterade mätningar som blir avvisade i VIOL går inte att se i ex. VIS, PRINS och Lagersystemet. Mätningarna

Läs mer

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice

Installation Hogia Small Office. Bokföring. Se hur vi förenklar vardagen för dig som småföretagare på www.hogia.se/smalloffice Installation Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Manual ForwarderVolume Version: 1.4 sv

Manual ForwarderVolume Version: 1.4 sv Manual ForwarderVolume Version: 1.4 sv Dasa Control Systems AB Dasa Control Systems AB Innehållsförteckning 1 Översikt...1 1.1 ForwarderVolume...1 1.1.1 Avverkningsobjekt... 1 1.1.2 Transportobjekt...

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 7.1 2013-11-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse inför

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Installation och aktivering av Windows 7

Installation och aktivering av Windows 7 Installation och aktivering av Windows 7 0. Innan du börjar installera Windows 7 Innan installationen bör du kontrollera om datorn har de nödvändiga förutsättningarna för att kunna köra Windows 7 med hjälp

Läs mer

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Utbildningsplattformen Lecando

Utbildningsplattformen Lecando Handledning till Utbildningsplattformen Lecando Elever Kurs- och kommunikationsdelen Lecandoversion: 4.3 Januari 2002 Stockholms stad 2001 IT-center Box 8302 104 22 STOCKHOLM Besöksadress: Polhemsgatan

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0

Sharpdesk V3.5. Push - installationsguide: produktnyckelversion. Version 1.0 Sharpdesk V3.5 Push - installationsguide: produktnyckelversion Version 1.0 Copyright Upphovsrätten för denna programvara tillhör Sharp Corporation. All reproduktion, bearbetning eller översättning utan

Läs mer

Kapitel 1 Ange din kontoinformation

Kapitel 1 Ange din kontoinformation Kapitel 1 Ange din kontoinformation Skapa ett nytt konto För att skapa ett nytt konto, öppna din webbläsare och skriv in adressen http://cloudigo.regincontrols.com/. Klicka på knappen Skapa nytt konto

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om aktuella komponenter saknas på datorn. installationsanvisning Hogia Bokslut Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning

Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Schemalätt 6.0 Applikationstjänstanvisning Inledning Här följer en kort instruktion över hur du ansluter till Schemalätt 6.0 med applikationstjänsten RemoteApp via Windows 7 och Internet Explorer (IE)

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Telia Centrex IP Administratörswebb. Handbok

Telia Centrex IP Administratörswebb. Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn.

Installationsguiden startar med en välkomstdialog antingen för produkten eller för nödvändiga komponenter om de saknas på datorn. INSTALLATIONSANVISNING HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter att installera. Välj det alternativ

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Installation/start av LOGGER

Installation/start av LOGGER Sida 1 av 7 Installation/start av LOGGER Ursprungligen skriven av Tommy/SM7NZB. Redigerad och uppdaterad av Ulf/SM0LCB. Gå till http://welcome.to/logger. Klicka på logxxx.exe (xxx anger versionsnummret

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Handledning för Installation av etikettskrivare

Handledning för Installation av etikettskrivare Handledning för Installation av etikettskrivare Windows 7 Expert Systems 2011 Expert Systems kundtjänst: Senast Uppdaterad: 15-02-23 Exder Etikettskrivare Windows 7 Sida 2 av 23 Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Scanning. Lathund. Myndighet

Scanning. Lathund. Myndighet Scanning Lathund Myndighet Innehållsförteckning Scanna in dokument... 4 Infoga scannat dokument till Combine... 6 Koppla dokument till en personakt... 9 Lägg till dokument i utredningsprocess... 13 Releasehantering

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor ---------------

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor --------------- FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Besvara brev på olika sätt 2. Läsa och skicka bifogade filer 3. Byta lösenord 4. Lägga in en presentation 5.

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk)

Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) FEBDOK 2014-01-08 Sida 1/10 Installation av FEBDOK version 5.4 Koncern (nätverk) Denna handledning behandlar FEBDOK 5.4 koncerninstallation (server). För andra operativsystem kan skärmbilderna vara annorlunda

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Att komma igång med ELDA

Att komma igång med ELDA Att komma igång med ELDA SmartDisk används tillsammans med programmet ELDA som måste vara installerat på din dator. Programmet laddas ned från Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.om du inte har

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring

Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Bokföring Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du måste därför efter installationen är slutförd registrera ditt licensnummer under

Läs mer

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Inledning Från och med version 2010.1 finns möjlighet att installera Tidbok på en server och sedan låta alla användare jobba mot denna installation I detta dokument finns

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning 1 Installationsanvisning Hogia Small Office Fakturering Från och med version 2012.2 har vi gått över till licensnummer och du behöver därför efter installationen är slutförd registrera ditt licensnummer

Läs mer

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter.

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter. Innehåll Vad finns i lathunden?... 2 Vad är Dataskyddsförordningen (GDPR)?... 2 Dataskyddsförordningen och formulär på webben... 2 Checklista inför skapandet av formulär... 2 Tacksida... 3 Formulärblock...

Läs mer

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket

Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6. Bredband ADSL. Hitta första telefonjacket Installationsanvisning ADSLmodem: SpeedTouch 546v6 Bredband ADSL Hitta första telefonjacket Börja alltid med att läsa den lilla foldern SpeedTouch Anvisning hitta första jacket. Följ anvisningarna noga

Läs mer

PROGRAMUTVECKLINGSPROJEKT 1999-05-10

PROGRAMUTVECKLINGSPROJEKT 1999-05-10 $19b1'$5+$1'/('1,1* 1* 7,'5$ '5$33257 ,QQHKnOO INNEHÅLL...2 PROJEKTINFORMATION...4 SAMMANFATTNING...4 BAKGRUND...4 DATORMILJÖ...5 SÄKERHET...5 SYSTEMÖVERBLICK...5 ALLMÄNNA FUNKTIONER...6 LOGIN...6 FUNKTIONER

Läs mer

Sender XC. Telefon:

Sender XC. Telefon: Sender XC v 1.4 Sender XC Denna handbok behandlar Sender XC (exchange). Med hjälp av programmet Sender XC kan skogsmaskinens filer automatiskt skickas till och/eller hämtas från SDC. Sender XC kan installeras

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT

HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT installationsanvisning HOGIA AUDIT MED BOKSLUT, HOGIA AUDIT och HOGIA BOKSLUT Du laddar ner programmet från vårt Kundtorg www.kundtorg.hogia.se under Nedladdningar Aktuell version. Här finns olika möjligheter

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE

Komma i gång manual. Tempus ID06 LITE Komma i gång manual Tempus ID06 LITE 1 Innehållsförteckning Komma igång... 3 Logga in som administrator... 7 Administratormeny... 9 Nya arbetstagare... 10 Närvaro Status... 13 Närvaro... 13 Arbetsgivarelista...

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch

Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch 70 80 60 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' 40 20 30 Manual 2 Installation Många företag och myndigheter sköter sina betalningar till Plusoch Bankgirot

Läs mer

MegTax CardCenterPro

MegTax CardCenterPro 09-09-25 n 1 1 (7) MegTax CardCenterPro 1. Installation... 2 2. Hantering... 3 2.1. Tömning... 3 2.2. Fliken Kortrutiner... 4 2.3. Visa logg & Visa ej tömda... 5 2.4. Fliken Fakturafil... 5 2.5. Fliken

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn Inledning Memeo Instant Backup är en enkel lösning för säkerhetskopiering i en komplicerad digital värld. Dina värdefulla filer på din C-enhet säkerhetskopieras automatiskt och kontinuerligt av Memeo Instant

Läs mer

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter

7. Skapa register och validera kontrolluppgifter 7. Skapa register och validera kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2018. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här:

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här: Quickguide till SmartPigs - Inställningar När du vill använda SmartPigs i WinPig.net är det ett antal inställningar som ska göras. De beskrivs här nedan. Hur du registrerar i SmartPigs beskrivs i dokumenten

Läs mer

Vi rekommenderar också att du börjar med funktionen Förbered byråanstånd innan du skapar byråanståndsansökan.

Vi rekommenderar också att du börjar med funktionen Förbered byråanstånd innan du skapar byråanståndsansökan. Byråanstånd i HKU Tanken är att de handläggare som ska upprätta en deklaration också lägger upp ett deklarationsuppdrag och markerar om byrån ska söka anstånd för kunden eller inte. När den anståndsansvarige

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer