VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004 BUDGET 2004 OCH 2005 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 27 mars 2004 Sid. Inledning 2 Goda förutsättningar de närmaste åren 2 Handslaget 2 Goda förutsättningar, men också stora osäkerheter år med svensk fäktning 4 Historisk fäkthelg 4 Vision och målbilder 5 Vision 5 Målbilder Handlingsplaner 6 Klubben i centrum 6 Kraftfull utbildningssatsning 6 Fäktgymnasiet 7 Ungdomsverksamheten 8 Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet 8 Ökad självfinansiering 8 Offensiv PR- och informationsverksamhet 9 Övriga verksamheter 10 Internationellt engagemang 10 Veteranfäktning 10 Sammanhållen organisation med tydligt ansvar för alla organisationsled 11 Budget Budget

2 Inledning Styrelsen lämnar programförslaget Fäktningen inför framtiden till förbundsmötet. Förslaget har utarbetats efter en bred enkät i föreningarna under våren 2003 och efter en remiss under vintern Det förslag till program, som styrelsen lämnar till förbundsmötet, innehåller bl.a. ett antal målbilder och handlingsplaner för förbundet. Föreliggande förslag till verksamhetsplan är baserad på styrelsens förslag till program. Ett viktigt moment i arbetet 2004 är att i förbund, SDF och föreningar förankra och genomföra gemensamma handlingsplaner och därigenom koncentrera krafterna, så att alla organisationsled drar åt samma håll. Av det skälet arrangeras också en verksamhetskonferens i samband med förbundsmötet. En liknande konferens planeras också till hösten Goda förutsättningar de närmaste åren Svenska Fäktförbundet har goda förutsättningar för en bra verksamhet de närmaste åren. Det omfattande programarbetet har skapat ett brett engagemang omkring de viktigaste framtidsfrågorna. Det är särskilt viktigt i en tid då regering och riksdag gör en extra satsning på idrotten genom det s.k. Handslaget. Svensk fäktning har sällsynt goda möjligheter att få kraft i genomförandet av denna unika satsning. Handslaget Svenska Fäktförbundets föreningar disponerar kronor till föreningsstöd under det första året och kronor i administrationsstöd för ändamålet föreningsaktiviteter genom SF. Föreningsstödet kommer att betalas ut av RF efter Svenska Fäktförbundets godkännande. Handslagets andra år startar den 1 augusti För att rimlig tid ska ges att komma igång med verksamhet år 1 beräknas detta pågå t.o.m. den 30 november, dvs. åren kommer att gå omlott under fyra månader. Om allt annat är lika också under de övriga tre åren betyder det, att totalt ca 1,4 miljoner kronor kan användas av föreningarna för detta ändamål, då det första årets insatser är en tiondel av det totala stödet under fyra år. Det centrala stödet kan på samma sätt beräknas bli ca 1,1 miljoner kronor. Svenska Fäktförbundet har dessutom sökt särskilt stöd för speciella insatser. Svenska Fäktförbundets klubbar kan också vara aktiva i DFs arbete med att intensifiera samarbetet med skolorna. Styrelsen förutsätter, att varje fäktklubb i landet har tagit sitt ansvar i detta arbete. Förbundsstyrelsen (13)

3 Verksamhetskonferensen och förbundsmöte, som arrangeras den mars, finansieras till stor del av medel från Handslaget. Om svensk fäktning ska kunna ta tillvara de möjligheter som Handslaget skapar är det nödvändigt att samlas och dra upp gemensamma riktlinjer. Det är styrelsens avsikt att arrangera en liknande samling under hösten 2004, inför starten av Handslagets år 2. Goda förutsättningar, men också stora osäkerheter Stödet från RF är en god grund för svensk fäktnings utveckling. Det extra stödet från Handslaget ger nya resurser. Till detta kommer det omfattande stöd som SOK ger både till senior- och juniorverksamheten. Som helhet är förutsättningarna de närmaste åren sällsynt goda. Men osäkerheterna inför framtiden är också stora. Det är en helt öppen fråga, hur Handslaget ska utformas under åren 2 4. Beräkningarna inför framtiden förutsätter, att den verksamhet, och det ekonomiska stöd till SF, som är under utveckling under år 1, i princip ska fortsätta de övriga åren. Svenska Fäktförbundet kommer i remisser och dialoger inför år 2 att hävda den uppfattningen. Framgång för Handslaget förutsätter kontinuitet i planer och verksamhet. I budgetförslaget för 2004 förutsätts, att Svenska Fäktförbundet erhåller ett administrationsstöd under senare delen av 2004 som är dubbelt så stort som det som erhållits för år 1 och som också finns redovisat som en intäkt för Ett mål för Svenska Fäktförbundet, som fastställdes i slutet på 90-talet, är minst en medalj vid OS Av det skälet koncentreras stora resurser, både från SOK och från Svenska Fäktförbundet, till de första månaderna 2004, då det avgörs om några svenska fäktare ska kvalificera sig till OS eller inte. Om svensk fäktning misslyckas med att nå OS kommer styrelsen att ta initiativ till en genomgripande diskussion om elitverksamhetens framtid. En dialog med SOK kommer då att starta om bl.a. målen för framtiden. Det är dock viktigt att notera, att om svensk fäktning inte klarar att kvalificera sig till OS i Aten, betyder det inte, att resurser finns över för annan användning under Den stora satsningen sker de första månaderna. De pengar som redovisas i budgetförslaget har i princip förbrukats vid tiden för årsmötet, i enlighet med de diskussioner som fanns vid förra förbundsmötet, då budgeten för 2004 diskuterades översiktligt. Detaljerade planer för elitverksamheten redovisas inte inför förbundsmötet. Också inom övriga delar, t.ex. florettverksamheten, sker de mest omfattande aktiviteterna under våren. Förbundsstyrelsen (13)

4 100 år med svensk fäktning Verksamheten under året kommer på många sätt att präglas av Svenska Fäktförbundets 100-årsjubileum. Under året sker bl.a. detta: januari Coupe de Göteborg Challenge Stena Line mars Förbundsmöteshelg och verksamhetskonferens i Stockholm med företrädare för varje förening. Vid sidan av förbundsmötet skall konkreta åtgärder för att förverkliga programmet Fäktningen inför framtiden diskuteras. Handslagets aktiviteter ska förankras april SM i Uppsala 24 maj En helt unik utställning om de s.k. blankvapnens historia öppnas på Livrustkammaren. Det sker i samverkan mellan Livrustkammaren och Svenska Fäktförbundet maj Challenge Bernadotte i Stockholm 4-5 december Lag-SM i Stockholm Historisk fäkthelg Pingsthelgen 2004 kommer förutom Challenge Bernadotte som juvelen i kronan också att innehålla besök vid Livrustkammarens utställning för alla de aktiva och ledare som kommer till tävlingen. Vissa utbildningar kommer att hållas i anslutning till tävlingen. En större ungdomstävling med deltagare från hela landet planeras. Gemensam jubileumsmiddag som avslutning på pingstdagen är en stor ambition. Som ett led i 100-årsjubiléet kommer Internationella Fäktförbundets exekutivkommitté att samlas till möte, under ledning av presidenten René Roch. Det är den församling som bl.a. fattar beslut om värdskapet för internationella tävlingar och avgör framtida datum för t.ex. Challenge Bernadotte. Totalt inbjuds ca 20 personer, bl.a. ordförandena i panamerikanska, afrikanska, asiatiska och europeiska federationerna. Förbundsstyrelsen (13)

5 Vision och målbilder I förslaget till program Fäktningen inför framtiden presenterar styrelsen följande förslag till vision och målbilder. Vision Sverige är en olympiskt framgångsrik fäktnation. Svensk fäktning har möjlighet att i hela landet välkomna människor i alla åldrar till en verksamhet på alla nivåer, där brett föreningsengagemang och kompetenta ledare är viktiga hörnstenar. Svensk fäktning präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Målbilder 2010 Resultatmål Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och herrar. Svenska fäktförbundet har en stark ekonomi med en god självfinansieringsgrad. Basen för självfinansieringen är ett gott samarbete med näringsliv och organisationer, som delar svensk fäktnings värderingar, uppskattar den breda tävlingsverksamheten, en framgångsrik elitverksamhet och väl arrangerade världscuptävlingar. Utvecklingsmål Föreningarna har styrka och kompetens att planera och genomföra en långsiktig verksamhet, där social gemenskap, stark ekonomi, goda kommunkontakter och gedigen utbildning är hörnstenar. Svenska Fäktförbundets utbildning bedrivs enligt en sammanhållen utbildningsplan, utvecklad med stöd av internationella impulser. Instruktörsutbildningen står i centrum. Klubbar, SDF och förbund vet sina uppgifter och samverkar för rekrytering och utbildning. Svensk fäktning har en bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet med alla vapen och för alla åldrar, där SM i lag och individuellt utgör tävlingspyramidens topp. Förbundsstyrelsen (13)

6 Handlingsplaner Styrelsens förslag till handlingsplaner grupperas nedan i huvudsak under de rubriker som i programförslaget kallas Strategiska handlingsplaner. Klubben i centrum Föreningskonferens arrangeras under hösten 2004 för att bl.a. förankra arbetet med programmet Fäktningen inför framtiden och gemensamma aktiviteter inom Handslagets ram. Kraftfull satsning på Handslaget med koncentration till föreningarnas utbildningsverksamhet och verksamhetsplanering. Ansökningar från Svenska Fäktförbundet för att svensk fäktning ska få del av resurserna till specialprojekt. Goda exempel från fäktklubbarnas arbete med Handslaget, med inriktning på DFs satsning på skolorna, publiceras på hemsidan. Kontinuerlig information till och dialog med klubbarna genom t.ex. ordförandebrev och klubbesök av förbundsstyrelsens ledamöter. Utarbetande av enkelt planeringsmaterial om framtidsprogrammet och Handslaget, att användas i klubbarnas planering. Kraftfull utbildningssatsning Fastställande av och information om förbundets utbildningsplan. Svenska Fäktförbundets studieplan för instruktörs- och domarkurser publiceras på förbundets hemsida. Svenska Fäktförbundets utbildningshandbok med övningar trycks i bokform, publiceras och läggs också ut på förbundets hemsida. Särskilt stöd inom Handslagets ram har sökts för detta ändamål. Boken präglas av ett pedagogiskt synsätt förankrat i gedigna kunskaper om barns utveckling och barns idrottande. Boken förenar fäktningens teori med praktiska övningar, allmän träningslära, ledarskap etc. Den kommer att fungera som lärobok i studiecirklar och utbildningsverksamhet. Någon tidigare bok av detta slag finns inte. Barn- och ungdomsledarutbildning, steg1, del 1, arrangeras i Örebro den juni. Denna gång finns även möjlighet till sabelutbildning. Såväl nya deltagare som de som genomgått del 2 (fristående från del 1) bereds plats. Samtidigt arrangeras också en steg 2 kurs. Förbundsstyrelsen (13)

7 Ambitionen är också att inom Nordiska Fäktunionen initiera ett arbete med en gemensam högre instruktörsutbildning. Introduktion av systematisk domarutbildning, vilket bl.a. innebär att utse examinatorer för SDF: s kurser. Registrering av utbildade domare och start av utdelning av domarkort. En värjdomarutbildning av något annorlunda slag introduceras under våren. Utbildningen skall innehålla självstudier i reglementskunskap, träffar med diskussioner om situationer som kan uppkomma under matcher och hur dessa skall tolkas och bedömas samt ett antal tillfällen med domarpraktik för kursdeltagarna. Avslutning tillsammans med de danska och de norska fäktförbunden med examination för nordisk domarexamen. En florett- och värjdomarkurs arrangeras i samband med Masterstävlingarna under hösten. Kursen liknar den kurs som under våren hålls för värjdomarna. Här kommer också barns, ungdomars, föräldrars och tränares uppträdande vid sidan om pisten att diskuteras. Register över utbildade ledare och domare på olika nivåer på SvFF: s hemsida Kraftfull information om SISU: s möjligheter i samarbete med SISU. Fäktgymnasiet Svenska Fäktförbundets övergripande mål med fäktgymnasiet i Karlskrona är: att fäktgymnasiet skall fungera som ett nationellt fäktcentrum av hög standard och som en central del i SvFF elitsatsning som helhet att ge talangfulla ungdomar goda möjligheten att kombinera gymnasiestudier med en framgångsrik elitsatsning att eleverna vid fäktgymnasiet skall ingå i samtida och framtida landslag Under 2004 fortsätter diskussionerna med kommunen och skolan för att försöka höja kvaliteten och låta fäktgymnasiet bli en viktig del i det idrottscampus kommunen diskuterar. Det är styrelsens ambition att fortsätta att arrangera läger och utbildningar vid fäktgymnasiet. Under året kommer en diskussion om det framtida platsantalet att föras. Det är inte orimligt att tänka sig en utökning av antalet platser från 12 till 18. Denna diskussion initierades i verksamhetsplanen för 2003 men har inte hunnit slutföras. Förbundsstyrelsen (13)

8 Avsikten är också att skapa ett bättre samarbete mellan förbundets utbildningsverksamhet och Fäktgymnasiet. På fäktgymnasiet finns mycket kunskap som kan och bör sprida även till dem som inte har förmånen att studera där. Dubbelarbete ska kunna undvikas genom möjlighet att utnyttja material, som redan finns utarbetat. Ungdomsverksamheten Inom svensk ungdomsfäktning upplevs en fin social gemenskap, något som inte minst lägren bidragit till. Naturligtvis ger lägren även goda möjligheter till träning och utveckling av fäktkunskaperna. Vid vinterlägret i Karlskrona får deltagarna dessutom tillfälle att känna på fäktgymnasiets miljö och träffa gymnasiets tränare, vilket är viktigt ur rekryteringssynpunkt. Lägret i Karlskrona är bl.a. avsett att öka intresset för fäktgymnasiet bland ungdomsfäktarna. Under året genomförs följande aktiviteter: Försöka att etablera en grupp med ungdomsansvariga från respektive SDF som ska samplanera bl.a. läger och tävlingar Planera stimulerande tävlingsformer för ungdomarna och kadetterna. Arrangera minst två träningsläger Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet Lag-SM för veteraner införs hösten Nytt nationellt rankingsystem införs hösten Nytt seriesystem för lag införs hösten Ett ansökningsförfarande införs och överenskommelser görs med arrangörer av SM och andra speciellt viktiga tävlingar, så att tävlingen får en hög kvalitet för utövare, publik och massmedia. Besked om arrangör lämnas senast ett år före tävlingen. Kurs för tävlingsarrangörer organiseras Deltagande i en sådan kurs bör inom några år vara ett grundkrav för att få arrangera av förbundet sanktionerade tävlingar. För att ytterligare stimulera ungdomarna att vara kvar som juniorer arrangeras också riksläger, där även juniorer får plats. Nya tävlingsbestämmelser presenteras hösten Ökad självfinansiering Aktivt arbete för att nå långsiktiga överenskommelser med huvudsponsor och officiella sponsorer. Förbundsstyrelsen (13)

9 Offensiv PR- och informationsverksamhet SvFF: s löpande informationsverksamhet innehåller främst två saker, dels regelbunden uppdatering av hemsidan, dels distribution av SvFF: s elektroniska I uppdateringen ingår att skriva olika artiklar, hitta bilder samt försöka få in intressanta fäktnyheter. består av en sammanställning av de mest intressant nyheterna samt de senaste svenska och internationella resultaten. Utöver hemsida och nyhetsbrev har SvFF: s informationsansvarige, tillsammans med arrangerande klubb, också ansvar för pressmeddelanden, resultatrapportering och mediekontakter i samband med SM, Lag-SM, Challenge Bernadotte, Challenge Stena Line samt mästerskapstävlingar som EM, VM och OS. Under 2004 genomförs följande aktiviteter: Kurs för PR- och informationsansvariga i samband med utbildningen för tävlingsarrangörer. Årliga journalistträffar i samband med viktig tävling. Framtagande av sponsorbroschyr Broschyren ska vara av fickformat och målgruppen är presumtiva sponsorer samt andra som är intresserade av fäktning. Planerad leverans är i samband med Challenge Bernadotte. Utställning på Livrustkammaren Livrustkammaren i Stockholm kommer att visa fäktvapen och fäktningens utveckling från början till modern elitidrott. Information om detta evenemang ska löpande ut till svensk fäktning och media. Pressträffar vid skilda tillfällen Profilprogram Nya flaggor, pins och slipsnålar tas fram med anledning av SvFF: s 100-års jubileum. En ny logotype har också tagits fram och ska pryda brevpapper, visitkort, flaggor med mera. Förbundsstyrelsen (13)

10 Övriga verksamheter Internationellt engagemang Den mars genomförs den studieresa till Franska Fäktförbundet och Challenge Monal i Paris som Riksidrottsförbundet efter ansökan har beviljat SvFF ett bidrag med kr för att genomföra. Studieresan, som kommer att genomföras med 11 personer med koppling till SvFF:s båda världscuptävlingar, görs i syfte att dessa personer skall öka sina internationella erfarenheter för att bli ännu bättre skickade att delta i arbetet med att utveckla de svenska världscuptävlingarna. I samband med Challenge Bernadotte den maj kommer SvFF att vara värd för Internationella Fäktförbundets (FIE) exekutivkommittés sista sammanträde innan de Olympiska Spelen i Aten. SvFF har av Riksidrottsförbundet, efter ansökan, beviljats kr i bidrag för att kunna genomföra detta värdskap. Under 2004 kommer SvFF: s målmedvetna arbete med att öka SvFF: s representation i internationella sammanhang att intensifieras, i vissa delar i samarbete med de andra nordiska fäktförbunden. Vid FIE: s kongress i Paris den 4 december skall ledamöter till FIE: s exekutivkommitté och kommissioner samt ordförande väljas för nya fyraårsperioder. Kongressen i Paris innebär slutpunkten på det fyraåriga projekt, med syfte att stärka SvFF:s internationella representation, som Riksidrottsförbundet efter ansökan beviljat SvFF bidrag med kr för att genomföra. Det är förbundets avsikt att översättningen av det internationella fäktreglementet skall kunna slutföras och distribueras under Eftersom översättningsarbetet utförs av ett översättningsföretag utan kostnad för SvFF är det dock inte enbart upp till SvFF att avgöra när översättningen kan slutföras. Vid översättningen utnyttjas moderna översättningsprogram vilket kommer att underlätta framtida uppdateringar av reglementet. I vilken form och på vilket sätt distributionen av reglementet skall ske kommer att diskuteras och fastställas under Utöver ovan nämnda aktiviteter skall inom ramen för SvFF:s internationella engagemang och i enlighet med antagen handlingsplan, de internationella frågorna bevakas, beredas och föredras för styrelsen när så erfordras. Veteranfäktning Intresset för veteranfäktning ökar för varje år. I Europa ordnas ett flertal tävlingar för fäktare som fyllt 40 år. Europamästerskap och VM lockar 500 deltagare fördelat på olika vapen och klasser. Det finns stora möjligheter att under mycket trevliga former utöva sin idrott högt upp i åldrarna både nationellt och internationellt. Veteranfäktning är en del i breddidrotten och kan vara ett föredöme för de yngre. Deltagandet sker på egen bekostnad. Social samvaro och fäktglädje är minst lika viktigt som toppresultat. Förbundsstyrelsen (13)

11 Målet för 2004 är att aktivera fler veteraner genom att skapa ett nätverk och sprida information om tävlingsutbud och ta vara på möjligheten att ha internationellt utbyte på klubbnivå. Veteranfäktning ska synas på fencing. se. För närvarande planeras deltagande med tre lag vid EM maj i Bergamo Italien, herrar och damer värja samt damer florett. Till VM individuellt den 3-5 september i Krems i Österrike planeras för fyra sex deltagare fördelat på herrar och damer värja samt damer florett. Målet för 2005 är att fortsätta arbetet med att aktivera fler i veteranfäktningen. Planerna omfattar tio deltagare till individuella EM i Österrike och fler än fem fäktare till VM. Särskilt intresse skall ägnas åt att få med påläggskalvarna bland veteranerna (de som just fyllt 40 år). Sammanhållen organisation med tydligt ansvar för alla organisationsled Styrelsen har under vintern låtit ett förslag om Ombud fäktning gå på remiss till SDF och föreningar. I förslaget till program Fäktningen inför framtiden sägs under rubriken Anpassning av organisationen : Ett tydligt ansvar för och samarbete mellan alla organisationsled är en nödvändig förutsättning för framgång. En aktiv och engagerad regional organisation kan kraftigt öka chanserna att nå fram till målbilderna Svenska Fäktförbundet bör ta tillvara de möjligheter till en flexibel förändring av organisationen som RF: s nya stadgar innebär. Det betyder bl.a. att det är möjligt att organisera den regionala nivån med stöd av Ombud fäktning istället för SDF. Svensk fäktning bör pröva den möjligheten i de regioner, där förutsättningarna för en regional samordning inom SDF saknas. På samma sätt bör det senare vara möjligt för de föreningar som har stöd av Ombud fäktning att bilda ett SDF, om förutsättningarna återigen finns. Det är en stark fördel om sådana organisationsförändringar kan göras relativt snabbt. Möjligheterna till snabbhet ökar om beslut om den regionala indelningen inte behöver fattas med kvalificerad majoritet. Styrelsen avser att återkomma med förslag i linje med dessa riktlinjer under året för beslut vid förbundsmötet 2005, alternativt vid ett extra förbundsmöte i samband med den föreslagna verksamhetskonferensen hösten Förbundsstyrelsen (13)

12 Svenska Fäktförbundet Budget 2004 Intäkter Budget Kostnader Budget Bidrag Riksidrottsförbundet Idrottslig verksamhet Bidrag SOK Sportchef Bidrag SOK junior Medlemsförsäkring Handslaget Internationella engagemang Administrativt stöd Internationella relationer Projektstöd Avgifter till int förbund Bidrag RF - Internationella eng Unga ledare Projekt Föreningsavgifter/licenser Självfinansiering 0 Projekt självfinansiering OS2004-projektet Stimulansprojekt RF OS2004 SOK Övrigt; försäljning, P2T Förbundskapten Räntenetto OS2004 SvFF Summa intäkter: Herrvärja Damvärja Kostnader Budget Tävlingsverksamhet BAS Juniorer Kansli Värja - juniorer Förvaltning Florett - juniorer Styrelse & VU, årsmöte SOK juniorsatsning Utbildning Utvecklingspengar Tryckkostnader brevpapper, kuvert m m Florett Belöningar, övr Sabel Övr kostnader avskrivningar Tävlingar Övr kostnad sålda varor Nordic Cup Kostnad tävlingslicenser Challenge Bernadotte Coupe de Göteborg Noter: Fäktgymnasiet Administrativt stöd: *3= Ungdom Periodiserat över åren /4 = kr/år Klubbildningar / SDF Periodiserat från 2003 Unga Ledare Föreningsavgifter: 40*1000 = Handslaget-projekt Tävlingslicenser:nya licensregler fr o m Veteranverksamhet därför svårt att beräkna och uppskattat till Reglemente Nettointäkt Stimulansprojekt RF kr periodiserat från Beviljats för Jämställdhet kr prestationspott från JVM 2003: Emma Samuelsson, Jubileumsprojekt Maria Larsson, Erik Bergdahl, Sofie Larsson, Denise Nikolaisen, TV-produktiongaranti VC Reine Kase, Markus Gioeli, Atle Lindbäck (8*500 kr) Media För landslagsledningen att förfoga fritt för utveckling av fäktare Summa kostnader: oavsett: kön, ålder eller vapen Resultat: 0 9 Handslaget: Pengar till föreningarna: kr (3* kr) kr periodiserat från För besök vid välorganiserad VC-tävling och franska fäktförbundet kr för För FIE exekutivkommitté-möte i samband med Challenge Bernadotte. Förbundsstyrelsen (13)

13 Svenska Fäktförbundet Budget 2005 Intäkter Budget Kostnader Budget Bidrag Riksidrottsförbundet Idrottslig verksamhet Bidrag SOK Sportchef Bidrag SOK junior Medlemsförsäkring Handslaget Internationella engagemang Föreningsavgifter/licenser Internationella relationer Projekt självfinansiering Avgifter till int förbund Stimulansprojekt RF Övrigt; försäljning, P2T Projekt Räntenetto Självfinansiering 0 Summa intäkter: Elitsatsning OS SOK Kostnader Budget Förbundskapten BAS SOK juniorsatsning Kansli Elitverksamhet SvFF Förvaltning Värja Styrelse&VU, årsmöte Herrvärja Ungdom Damvärja Belöningar, övr Florett Övr kostnader avskrivningar Herrflorett Övr kostnad sålda varor Damflorett Kostnad tävlingslicenser Sabel Juniorer Noter: Värja - juniorer 1 Föreningsavgifter: 40*1000 = Florett - juniorer Tävlingslicenser: nya licensregler fr o m Utvecklingspengar därför svårt att beräkna och Tävlingar uppskattat till ökning av antalet Nordic Cup tävlande genom ökad tävlingsverksamhet Challenge Bernadotte Nettointäkt Coupe de Nord Antagande att pengar söks även för 2005; Fäktgymnasiet motsvaras av lika stor kostnad Klubbildningar / SDF För landslagsledningen att bestämma Utbildning fördelningen av medel mellan vapen, kön och Handslaget-projekt åldersklasser utifrån förutsättningarna efter Veteranverksamhet OS 2004 Reglemente Alla tävlingar antas 2005 vara sponsor Stimulansprojekt RF (externt-) finansierade Jämställdhet TV-produktiongaranti VC Media Summa kostnader: Resultat: Förbundsstyrelsen (13)

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning:

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning: Farsta i november 2003 Till föreningar och SDF För tre månader sedan skrev jag ett brev till föreningarna och berättade om resultatet av rådslaget Fäktningen inför framtiden som föreningar, SDF och några

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2005

VERKSAMHETSPLAN 2005 VERKSAMHETSPLAN 2005 BUDGET 2005 OCH 2006 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 16 april 2005 Sid. Inledning 2 Handslaget 2 Vision och målbilder 4 Handlingsplaner 4 Klubben i centrum 5 Kraftfull utbildningssatsning

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Planeringsmaterial till föreningarna hösten 2005 Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 Förord Förbundsmötet 2004 antog programmet Fäktningen inför framtiden efter en bred remissverksamhet

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Impulser till verksamhetsplaneringen i föreningar och SDF Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan av pisten, är avgörande för unga människors vilja

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna Svensk Fäktning Strategi 2028 Remiss till föreningarna Sista svarsdag 21 januari 2018 Den största lilla fäktnationen i världen Styrelsen har under 2017 arbetat med ett förslag till ny strategi för svensk

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED BUDGET OCH

VERKSAMHETSPLAN MED BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2009 2010 MED BUDGET 2009-2010 OCH 2010-2011 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 18 oktober 2009 Sid. Inledning 2 Idrottslyftet 2 Verksamhetskonferens 3 Klubben i centrum 3 Kraftfull

Läs mer

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Svenska Fäktförbundet 1904-2004 Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar det

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 med förslag till budget för 2014 och 2015 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 9 mars 2014 Åsa Linde och en stolt tränare, Adrian Pop, båda från Kungsbacka Fäktklubb 1999, med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

Svenska Fäktförbundets program för landslag

Svenska Fäktförbundets program för landslag Svenska Fäktförbundets program för landslag Finansieringsnivåer för program i Svenska Fäktförbundets landslagssystem. Antagna av Svenska Fäktförbundets styrelse 2018-01-22. Syfte Syftet med dokumentet

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Förbundskapten herrvärja seniorer

Förbundskapten herrvärja seniorer Stockholm den 30 maj 2017 Förbundskapten herrvärja seniorer Svenska Fäktförbundet eftersträvar att förbättra resultaten inom landslagsverksamheten och att öka antalet aktiva seniorer i seriös satsning.

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet 4 mars 2017 Lennart Åström Sydsvenska Fäktförbundets vision Samarbete glädje - attraktion Föreningar och medlemmar i distriktet Sydsvenska fäktförbundet

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ungdomsfäktningen Remissmaterial till föreningar och SDF hösten 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan

Läs mer

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen Belöningsreglemente Antaget av styrelsen 2014-11-16 SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET FEDERATION SUEDOISE D ESCRIME Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A. SE-114 73 Stockholm, Suède Tel: +46 (0)8 699 65 40. Fax: +46(0)8

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Svenska Fäktförbundet

Svenska Fäktförbundet Svenska Fäktförbundet Organisationsnummer 802001-1212 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010-07-01 -- 2011-06-30 Styrelsen för Svenska Fäktförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Så arbetar vi tillsammans Remissmaterial till föreningar och SDF hösten 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Verksamhetskonferens 4 mars OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten

Verksamhetskonferens 4 mars OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten Verksamhetskonferens 4 mars 2017 OS-satsningen och den framtida landslagsverksamheten Verksamhetskonferens 4 mars 2017 OS-satsningen damvärja Björne Väggö Vad åstadkom vi? Vilka lärdomar kan vi dra? Landslagsverksamheten

Läs mer

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14

Utredningsrapport. - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport - Att systematiskt och fortlöpande utveckla samt säkra kvaliteten i svenska Taekwondoförbundet. Fastställd av styrelsen 2015-01-14 Utredningsrapport Den 8 oktober beslutade styrelsen

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Sv Curlingförbundet, juni 2018

Sv Curlingförbundet, juni 2018 1 CENTRAL VERKSAMHET 10 Intäkter Budget Budget Budget Intäkter Kostnader 101 Försäljning 10 000 10 000 102 Medlemsavgifter 1 050 000 1 050 000 103 Hyra lånestenar 0 0 104 Bidrag RF. Utvecklingsstöd 720

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF.

SSF:s styrelse har startat upp ett arbete med att utveckla en framtida strategi för svensk segling och SSF. Måldokument 2014 Innehåll Framtidens strategi Fokusområden Huvudmålsättningar och Huvudstrategier Områden - Delmål och Delstrategier Process Framtidens strategi SSF:s styrelse har startat upp ett arbete

Läs mer

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Förbundsstyrelsens förslag till reviderat program Förbundsmötet 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan

Läs mer

En bättre barn- och ungdomsfäktning

En bättre barn- och ungdomsfäktning En bättre barn- och ungdomsfäktning Remiss till föreningarna Innehåll Sid. Inledning 2 Bakgrund 3 Förändringsarbetet i föreningar och SDF 5 - erfarenheter Bakgrund till förslagen 7 Förslag att ta ställning

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet En kort rapport och remissmaterial från arbetsgruppen för jämlikhet och jämställdhet Innehåll Sid. Till Svenska Fäktförbundets föreningar 2 Jämlikhet

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel:

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN. Svenska Castingförbundet Idrottens Hus, Stockholm Tel: SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN 2010 1 INLEDNING s anordnade en utvecklingskonferens i November 2009 där förbundets verksamhet utvärderades. Målet var att försöka lyfta fram positiva händelser under

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 med förslag till budget för 2013 och 2014 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 17 mars 2013 Sanne Gars, Johanna Bergdahl och Emma Samuelsson. Alla tre med i SOK:s topp- och talangprogram

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 med budget för 2016 och 2017 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 6 mars 2016 Svensk fäktnings ungdomsverksamhet öppnar dörrarna för allt fler ungdomar. En större andel ungdomar

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Johanna Bergdahl har samlat många medaljer från bland annat SM och världscuptävlingar. Störst på meritlistan

Läs mer

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF)

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) Svenska Jujutsufederationen Sid 1 (5) Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) 1 kap Styrelsen 2 kap Stilsamordnare 3 kap Domarråd 4 kap Sportråd 5 kap Landslag 6 kap Övrigt 1

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 SvFF Mål & Strategi 2013-2017 Workshop distrikt svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 AGENDA 17.00-17.45 Genomgång Mål & Strategi Svensk Fotboll, och distriktens process under hösten. 17.45-18.45 Värdegrunden

Läs mer

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet

handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet handslaget ÅR 4 SKAPA ETT LIVSLÅNGT FOTBOLLSINTRESSE - ETT BRA LEDARSKAP LÄGGER GRUNDEN Svenska Fotbollförbundet Välkommen till Handslaget år 4! 1/7 2006 30/6 2007 Det viktigaste målet för svensk fotbolls

Läs mer

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem.

Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Vision. Verksamhetsidé och värdegrund. Gemensamma mål och hur vi når dem. Verksamhetsidé för Svensk Triathlon Svensk Triathlon erbjuder en aktiv livsstil genom varierande träning och utmanande tävlingar

Läs mer

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017

UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 UPPLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS STRATEGISKA MÅL 2017 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 1 Mål- och strategi 2017 2018 för uppländsk fotboll VISION Fotboll för alla, i en trygg och utvecklande miljö. VERKSAMHETSIDÉ

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan Styrelsen: 2014 Lars-Ola Särkimukka, Kiruna Ingela Andersson, Skyllberg Jan Kårström, Stockholm Kenneth Holmberg, Hallstahammar avgick 21 januari 2014 Örjan Eliasson,

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2012 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten

STRATEGI sammanfattning. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig. HUR SBBF:s styrelse och kansli har under hösten Strategi 2025. sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och stäcker sig till 2020. Riksidrottsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar

Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar Verksamhetsplan för Roslagens GK 2016 Juniorer/knattar 1 Vision Vi vill skapa en stabil ungdomsverksamhet för att på så sätt garantera Roslagens Gk:s framtid. Vi skall erbjuda barn och ungdomar en trygg

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017 Strategi 2020 och Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta och vara fysiskt aktiva SAMMANFATTNING Detta dokument

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping

FOTBOLLENS RÅDSLAG. 4 oktober i Norrköping FOTBOLLENS RÅDSLAG 4 oktober i Norrköping Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska

Läs mer

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund?

Värdegrund. Verksamhetsidé. Vision. Vad är era tankar kring Svensk fotbolls vision, verksamhetsidé och värdegrund? Vision Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsidé Svensk fotboll består av tre olika idrotter: Fotboll, Futsal och Beach soccer. Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Fokusområde 1 - Elit och landslag

Fokusområde 1 - Elit och landslag 1(5) Fokusområde 1 - Elit och landslag Mål 1 och 2: Sverige ska ta sex medaljer på inomhus-em i Göteborg. Sverige ska ta minst en medalj på varje internationellt mästerskap. Genomför Teamsatsningar med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2011-2012 MED Budget för hösten 2011 och 2012 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 30 oktober 2011 Svenska Fäktförbundet Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A, 114 73 Stockholm www.fencing.se

Läs mer

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter 2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter Ort Karlskrona (SY) Karlskrona Arena (fd. Östersjöhallen), Karlskrona Björkholmskajen 5 37136 KARLSKRONA Nation GPSkoordinater 56 9'46.1"N 15 34'33.0"E

Läs mer

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 2017-18 (Beslutade av landslagets ledningsgrupp den 4 augusti 2017) Svensk ranking (revideringar: den 16/8 datum för florettläger den 28/8 datum

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet

Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet Utbildningspolicy för Svenska Bilsportförbundet 2003-09-02 Inledning Svenska Bilsportförbundet är ett av 67 specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. En av de viktigaste uppgifterna för specialförbunden

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet Svenska Brottningsförbundet Innehållsförteckning Riksidrottsförbundets strategidokument, antagna maj 2015 SBF:s utvecklingsplan SBF - centralt Utveckling Marknad och kommunikation Tävling Elit Riksidrottsförbundets

Läs mer

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar

(Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Det moderna) Förbundet/föreningen engagerar (Den moderna) föreningen engagerar Engagemanget för och i svensk idrott är starkt men förändras. Det blir vanligare med engagemang av tillfällig karaktär. Utveckla

Läs mer

Projektstöd SF

Projektstöd SF Projektstöd SF 2020-2021 1. Projektstöd SF 2020 2021 Den 27 maj erhöll SF besked om vilka sökbara projektstöd och områden som fanns möjlighet att söka stöd för 2020 och 2021 med sista ansökningsdatum 15

Läs mer