Välkommen till kursen Aktuella teorier, evidens och praktik inom muskuloskeletal rehabilitering, 30 hp, Umeå universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till kursen Aktuella teorier, evidens och praktik inom muskuloskeletal rehabilitering, 30 hp, Umeå universitet"

Transkript

1 Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för sjukgymnastik Umeå universitet, Umeå Sid 1 (6) Välkommen till kursen Aktuella teorier, evidens och praktik inom muskuloskeletal rehabilitering, 30 hp, Umeå universitet Du är antagen till kursen Aktuella teorier, evidens och praktik inom muskuloskeletal rehabilitering, avancerad nivå, 30 högskolepoäng (hp) som ges vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, Umeå universitet. Kursen är valbar inom masterprogrammet i sjukgymnastik men kan också läsas som fristående kurs. Jag som skriver heter Jonas Sandlund och är kursansvarig. Med det här brevet vill jag hälsa dig välkommen till kursen och ge dig en del information. Inledningsvis påminner jag dig om att tacka ja till din studieplats på innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du efter urval 2 inte vill behålla din plats på kursen, är vi tacksamma om du meddelar det till Monica Edström monica.edstrom@physiother.umu.se, 090/ , så att vi kan erbjuda platsen till någon som står på reservlistan. Om du har frågor eller funderingar om kursen är du välkommen att kontakta mig. Du hittar kontaktuppgifter sist i det här brevet. Varmt välkommen till studier vid Umeå universitet. Den här kursen är nätbaserad och startar formellt v 4/2014 och du får då tillgång till en kursmötesplats via internet, lärplattformen Cambro där du kan läsa mer om kursens upplägg och de uppgifter som ingår. Kursen, som pågår under hela läsåret 2014, är uppdelad i fyra block om vardera 7,5 hp, med tonvikt på smärta, motorisk kontroll, fördjupningsarbete samt rehabilitering i ett samhällsperspektiv. En obligatorisk kursträff per block ingår, varav den första är inplanerad under tre dagar, med start kl måndag 10 februari - onsdag 12 februari (slut kl ) i Umeå. Datum för senare kursträffar meddelas senare. Under resten av kursen kommer dock kommunikation och examination att ske via Umeå universitets lärplattform Cambro. Syftet med den första kursträffen är att: 1) kursdeltagare och lärare ska få möjlighet att träffas personligen för att lära känna varandra vilket underlättar kommande arbete med kursen och samarbete mellan kursdeltagarna 2) följa upp första kursuppgifterna i diskussionsseminarier 3) belysa delar av kursinnehållet via föreläsningar Inför första träffen kommer du att förbereda dig genom att göra några uppgifter som följs upp under kursträffen. Vid kursträffarna ingår förutom föreläsningar ocskså examinerande seminarier vilket innebär obligatorisk närvaro. Eftersom kursen är nätbaserad är det viktigt att du har tillgång till bra nätuppkoppling.

2 Sid 2 (6) Registrering på kursen Aktuella teorier, praktik och evidens Registrera dig på webben På den här kursen tillämpas så kallad självregistrering på webben. Det innebär att du måste: Steg 1. aktivera det centrala användarkontot med s.k. CAS-inloggning (se nedan) Steg 2. under tiden 16 januari 26 januari 2013 registrera dig som deltagare på den kurs du antagits till via självregistrering i Portalen (se nedan) Steg 1. Aktivera ditt konto vid Umeå universitet Som student vid Umeå universitet får du tillgång till ett antal system och IT-tjänster, bl a lärplattformen Cambro som används på den här kursen (med s.k. CAS-inloggning). Läs mer på Steg 1: Aktivera användarkontot För att få tillgång till tjänsterna som ny student ska du aktivera ditt användarkonto (din CAS-användare). Du får därmed ett centralt användarnamn, CAS, som du sedan använder för att logga in t ex i Cambro. För dig som student är CAS-användarnamnet detsamma som den del som står i student-e-postadressen. Under vecka 2 och 3 skickas uppgifter om tillfällig identitet från Umeå universitet, antingen i ett brev till din folkbokföringsadress eller på annat sätt. Den kan du använda för att aktivera ditt användarkonto. Det andra sättet att aktivera ditt användarkonto är via din användare på Antagning.se. Båda sätten att aktivera ditt användarkonto når du via länken Aktivera användarkontot på Du som har läst vid Umeå universitet tidigare har redan ett användarkonto och behöver inte aktivera det igen (och får inte heller någon tillfällig identitet skickad till dig) utan kan nå våra system direkt via länkarna till höger på Har du glömt ditt lösenord eller vill byta lösenord gör du det via länken Glömt lösenordet? intill inloggningslänkarna i kolumnen till höger. Om du får problem med att logga in i Portalen eller stöter på tekniska fel, kan du skicka ett meddelande (ärende) till (fliken Kontakta oss). Här finns också information om IT-support, bl a svar på vanliga frågor. Steg 2. Registrera dig som deltagare på kursen Steg 2. Registrera dig 16 januari 26 januari Gå in på studentwebben, Logga in i Portalen med det användarnamn och lösenord du fick när du aktiverade ditt konto. I Portalen går du in i fliken Mina studier och väljer Registrering på kurs och sedan vt Följ därefter anvisningarna på webben. En manual för hur webbregistreringen går till hittar du på Observera att det bara går att registrera sig under den angivna tiden! Det är viktigt att du registrerar dig under den perioden, annars kan du förlora din studieplats.

3 Sid 3 (6) Ta en titt på kursen När du har registrerat dig på kursen och aktiverat ditt användarkonto (CAS-användare) kommer du att kunna logga in på kurssajten som dig själv. Du hittar enklast till inloggningssidan via och länken till Cambro i högerkolumnen. Klicka på den och välj sedan CASanvändare. Om du får problem med inloggningen kan du kontakta kursansvarig lärare eller Monica Edström (kontaktuppgifter finns sist i det här brevet). Ange namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post. Mer information om hur du använder Cambro finns på kurssajten och på VipeR (Virtuell Pedagogisk Resurs). Mer om kursen Aktuella teorier, evidens och praktik inom muskuloskeletal rehabilitering Kurssajten i Cambro Aktuella teorier, evidens och praktik (3SG073VT14) är öppen för dig från slutet av vecka 2/2014. På kurssajten finns en kursöversikt som du hittar under Kursinnehåll där vi fortlöpande kommer att precisera vilka aktiviteter som ska göras och när. Den första kursträffen som är obligatorisk går av stapeln i Umeå februari På måndag 10 feb startar vi kl i Vårdvetarhuset, Sal A311 och avslutar kl onsdag 12 feb. Hör av dig omgående om du får förhinder att närvara vid kursträffen. Frånvaro kan endast medges vid tungt vägande skäl. Då närvaro är obligatoriskt innebär det att du måste ta igen det som du missade vid kursträffen. Utöver de obligatoriska kursträffarna planeras också föreläsningar/seminarier/gruppuppgifter via internet. Vi kommer att ha möjlighet att kommunicera direkt med varandra med hjälp av så kallade E- möten. Du behöver då, förutom dator med bredbandsuppkoppling, headset för att vi ska kunna prata med varandra med god ljudkvalitet i realtid och gärna också en webkamera så att vi kan se varandra. Som studenter kan ni dessutom själva ordna ytterligare nätträffar när ni så önskar genom att använda Adobe Connect, Skype eller liknande applikationer. Examination av respektive kursavsnitt sker genom seminarier, skriftliga tentamen, och rapporter samt genom att man ger kommentarer på andras rapporter vid angivna tider. Det är därför viktigt att hålla studietakten då kursen bygger på kommunikation framförallt mellan studerande men även med lärarna.

4 Sid 4 (6) Uppgifter att göra innan kursträffen I början av kursen kommer du att få göra en del uppgifter för att komma igång med Cambro. Dessutom ska du göra några specifika kursuppgifter som sedan följs upp vid kursträffen. Gå in på kursen. Under Hem finns information om vad som finns i de olika verktygen i menyn i vänsterspalten. Där finns också information om vad du ska göra innan kursen. För att lära känna Cambro kan du om du vill gå in på På den sidan finns en länk till VipeR där du hittar länkar till olika manualer med instruktioner som hjälper dig att komma igång med Cambro. På Min arbetsyta (se separat flik på listen högst upp i Cambro) under Profile/Ändra min profil skriver du in den kontaktinformation om dig själv som saknas och som du vill presentera. E-postadress är en obligatorisk uppgift, som om den inte finns måste skrivas in. Lägg även gärna in ett foto på dig själv. Använd en digital bild eller scanna in ett foto. Skriv också en kort presentation om utbildningsår, inom vilket område du arbetar mm i rutan under Annat. När du är klar tryck på Spara. Presentationen ska du ha gjort senast 31/1. Du ska också innan kursträffen genomföra uppgift 1a & 1b beskrivna nedan. Uppgifterna inom kursen läggs också ut fortlöpande i verktyget Uppgifter i menyn till vänster på Cambro-sidan. Uppgift 1a metodinventering innebär att du ska kartlägga/inventera vilka behandlingsmetoder, koncept och system som du använder och utgår ifrån i din sjukgymnastiska (eller annan) verksamhet. I detta ingår även att fundera/reflektera över vilka metoder/koncept som används idag inom liknade verksamheter och som du är intresserad av och skulle vilja veta mer om. Sammanställningen av uppgift 1a läggs in i plattformen i Uppgifter och följs upp vid ett seminarium under kursträffen. Uppgift 1b Uppfattningar och perspektiv på muskuloskeletal smärta innebär att du ska läsa artikeln Chronic Low back pain A heterogeneous condition with challenges for an evidencebased approach av Forney, et al. Spine, 2011 Oct 1;36(21 Suppl):S1-9, och reflektera över de fem olika uppfattningar/perspektiv på ländryggsmärta som presenteras som rådande idag. Vilket/vilka perspektiv präglar ditt eget synsätt? Har de du samarbetar med samma perspektiv? Hur påverkar olika synsätt omhändertagande/rehabilitering av personer med muskuloskeletal smärta? Den första delkursen är inriktad på smärta och smärtmekanismer och du skall som tillägg till uppgift 1b läsa första kapitlet i The phenomenon of pain, av Serge Marchand (Intl Assoc for the Study of Pain; First English Edition (August 20, 2012), ISBN: ). I kapitel 1, diskuteras smärtans komponenter utifrån Loeser s klassiska smärtmodell. Bokförfattaren har sedan utvecklat modellen till en Circular pain model med de fyra smärtkomponenterna placerade som en fyrklöver för att belysa komponenternas interrelation och att en komponent inte nödvändigtvis är en förutsättning för nästa komponent (sid 15 i boken, Försök att placera in de fem olika perspektiven (Forney et al. 2011) i The circular pain model. Uppgiften examineras i form av diskussionsseminarium vid den obligatoriska kursträffen i februari. Sammanställningen av uppgift 1b läggs in i plattformen i Uppgifter. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar. Till slut återstår bara att än en gång önska dig varmt välkommen till kursen! Jonas Sandlund (Kursansvarig): , jonas.sandlund@physiother.umu.se Monica Edström (Meddelande om återbud): 090/ , monica.edstrom@physiother.umu.se

5 Sid 5 (6) Allmän information I informationsmaterial om Umeå universitet får du en överblick över Campus och Umeå som stad. Vårdvetarhuset där vi kommer att träffas ligger mellan Campus och Sjukhusområdet. Se Karta Campus Umeå - Umeå universitet VV = Vårdvetarhuset, tryck vänster pil eller skriv vårdvetarhuset i sökmotorn ovanför kartan så ser ni huset tydligare utmärkt på kartan. Karta NUS Umeå (Norrlands Universitetssjukhus) (VV= Vårdvetarhuset, längst nere till vänster) Information om bostad hittar du på: samt längre ner i detta dokument. För sökning av litteratur i databaser, se instruktioner för studerande på distans på Umeå biblioteks hemsida Information om magister- och masterprogram Information om magister/masterprogrammen i sjukgymnastik finns på följande hemsidor: Magisterprogram Masterprogram. Här hittar du bl a utbildningsplan för aktuellt program. De första kurserna är gemensamma för magister- och masterprogrammen. Under Kurser inom programmet hittar du bl a kursplan och litteratur för de olika kurserna. LOGI INOM UMEÅ (med reservation för eventuella ändringar/prishöjningar) Hotell Gamla fängelset (10-15 min promenad från UmU) Storgatan 62 bokning@hotellgf.se Priser: Enkelrum kr, frukost 50-70kr. Elevhem Öst på stan (10-15 min promenad från UmU) Ö:a Norrlandsgatan 57 Priser: 3 nättersgräns 190 kr per natt + moms 12% och person. Medtag sänglinne. Hotell Björken (i anslutning till campus UmU) Priser: Enkelrum 990 kr inkl. frukost, helgpris 600 kr. Hotell Pilen (10-15 min promenad från UmU) E-post: info@hotellpilen.se Priser: Enkelrum ca kr inkl. frukost. KFUM:s Vandrarhem Järnvägsallén Priser: se hemsida Akutrumsförmedling (fom vecka 32)

6 Sid 6 (6) STF Vandrarhem Umeå Beläget centralt i Umeå- vid E4 Västra Esplanaden 10 E-post: info@umeavandrarhem.com Umeå Camping & Stugby (Nydalasjön 2) Nydala Fritidsområde Rum: säng, bord, garderob med tillgång till Kök, dusch o. toalett, Tv-rum Priser: v.g. se - klicka fram till Umeå Umeå Turistbyrån Besöksadress: Renmarkstorget 15 E-post: info@visitumea.se

7 UMEÅ MEDICINSKA STUDENTKÅR Kårordf. Elin Ljungström INFORMATION Sid 1 (2) Information inför vårterminen 2014 Umeå Medicinska Studentkår Umeå Medicinska Studentkår är kåren vid Umeå universitets medicinska fakultet. Det är vårt uppdrag att samordna och bedriva utbildningsbevakning, kvalitetssäkrande arbete samt handlägga studentfall för samtliga studenter vid medicinska fakulteten oavsett medlemskap eller ej. Förutom Umeå Medicinska Studentkår finns det två andra kåren vid Umeå universitet. Umeå Naturvetar- och Teknologkår (NTK) som omfattar alla som studerar vid Teknisk- Naturvetenskaplig fakultet samt Umeå Studentkår (US) som omfattar alla som studerar vid humanistisk- eller Samhällsvetenskaplig fakultet samt Lärarhögskolan. Medlemskap Rätten till att teckna medlemskap har grund-, avancerad eller forskarstudent. För grundutbildningsstudenten ska huvudparten av studierna bedrivas vid en institution tillhörande medicinska fakulteten och för den forskarstuderande ska hen ha en anställning i form av en doktorandtjänst. Medlemskapet kan tecknas när som under en termins gång. Studier vid annat campus eller ort Nyantagna studenter på sjuksköterskeprogrammet i Skellefteå, Örnsköldsvik och Lycksele får en avi hemskickad under början av terminen. De som av någon anledning inte fått någon avi med vill vara medlem i kåren bör ta kontakt med kårkansliet. Medlemskort Bevis på medlemskap är Mecenatkortet, antigen i fysisk form i skepnaden av ett plastkort eller en elektronisk version som en app till en smartphone. Om det brådskar för en medlem att få ut ett medlemsbevis bör betalningen ske med kort via medlemstjänsten på kårens hemsida Då registreras betalningen omedelbart och ett stämplat bevis kan hämtas ut på kårens kansli. Medlemsförmåner Till medlemskapet finns en rad förmåner knutna. Till exempel distribuering av rabattkortet Mecenat och Studentkortet. Lokala rabatter så som kårrabatten på IKSU. Möjlighet till att gästa kårhuset Villan och delta i olika aktiviteter där. Möjligheten till att äska pengar från den studiesociala budgeten till olika medlemmars initiativ och arrangemang. Utöver det som står ovan får kårmedlemmar tillgång till ett stort antal studiesociala aktiviteter och events skapade av kårstyrelsen, kårhuset Villan eller studiesociala rådet. Medlemsavgift I och med att kårobligatoriet lyftes bort är sedan dess medlemskapet i Umeå Medicinska Studentkår frivilligt. Medlemsavgiften för läsåret 2013/2014 är bestämd till 180 kronor per termin. Avgiften kan betalas på två vis, antingen via den avi som skickas ut till alla tidigare termins medlemmar vid terminsstart eller så kan studenten själv betala med kort via kårens medlemstjänst. UMEÅ MEDICINSKA STUDENTKÅR Klintvägen 55, Umeå Hemsida: Tel: E-post: ordf@medicinska.se

8 UMEÅ MEDICINSKA STUDENTKÅR Kårordf. Elin Ljungström INFORMATION Sid 2 (2) Som ny student är en välkommen upp till kansliet för registrering och betalning. I väntan på att medlemsbeviset Mecenat-kortet ska skickas ut kan en få ett stämplat medlemsbevis och på så sätt ändå ta del av rabatter och inträde på de olika kårhusen. Reducerad avgift Rätt till begränsat medlemskap och tillika reducerad medlemsavgift har grund- och forskarutbildningsstuderande som: läser en distanskurs och är bosatt på annan ort deltar i grundutbildningskurser som omfattar studier på 15 poäng eller mindre per termin eller bedriver forskarutbildning som motsvarar halvtidsstudier eller mindre. deltar i utbildning som till största delen anordnad på annan ort än Umeå. Som annan ort räknas ort som ligger minst 50 km från den plats där kåren har sitt säte (Umeå). Om något av ovanstående kriterier uppfylls så reduceras avgiften med 50 %. Om studenten uppfyller kriterierna enligt a) eller enligt c) så har denne förmodligen fått direktreducerad avgift. Detta innebär att studenten endast betalar halv avgift från början. Om studenten däremot uppfyller kriterierna enligt b) så måste denne betala full avgift och får sedan tillbaka pengar i efterskott efter ansökan. Kontakta Kårens kansli på kansli@medicinska.se för detta. Information Ytterligare information finns att hitta hos: vårt kansli, vilket ligger i kårhuset Villan i sjukhusparken. Telefon: , e-post: kansli@medicinska.se vår hemsida vår facebook-sida Umeå dag som ovan Bästa hälsningar, Elin Ljungström Kårordförande UMEÅ MEDICINSKA STUDENTKÅR Klintvägen 55, Umeå Hemsida: Tel: E-post: ordf@medicinska.se

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för fysioterapi Umeå universitet, 901 87 Umeå www.umu.se Sid 1 (5) Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5

Läs mer

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för fysioterapi Umeå universitet, 901 87 Umeå www.umu.se Sid 1 (5) Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5

Läs mer

Välkommen till kurs inom Magister- och Masterprogrammen i Arbetsterapi och Fysioterapi/Sjukgymnastik vid Umeå universitet!

Välkommen till kurs inom Magister- och Masterprogrammen i Arbetsterapi och Fysioterapi/Sjukgymnastik vid Umeå universitet! Välkommen till kurs inom Magister- och Masterprogrammen i Arbetsterapi och Fysioterapi/Sjukgymnastik vid Umeå universitet! Examensarbete, 30 hp, HT 2014 VT 2015 Inledningsvis vill vi påminna dig om att

Läs mer

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet HT 2014!

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet HT 2014! Välkommen till Fysioterapeutprogrammet HT 2014! Du är antagen till Fysioterapeutprogrammet vid Umeå universitet. Jag som skriver heter Ingela Lagerqvist och är kursansvarig för den första kursen. Du kommer

Läs mer

Välkommen till kursen Sjukgymnastik: Vetenskaplig teori och metod, 15 hp, Umeå universitet

Välkommen till kursen Sjukgymnastik: Vetenskaplig teori och metod, 15 hp, Umeå universitet Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för sjukgymnastik Umeå universitet, 901 87 Umeå www.umu.se Sid 1 (4) Välkommen till kursen Sjukgymnastik: Vetenskaplig teori och metod, 15 hp,

Läs mer

Välkommen till kursen Yrkesmässig handledning, 7,5 hp,

Välkommen till kursen Yrkesmässig handledning, 7,5 hp, Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för Fysioterapi och enheten för arbetsterapi Umeå Universitet, 901 87 Umeå www.umu.se Välkommen till kursen Yrkesmässig handledning, 7,5 hp,

Läs mer

Välkommen till miljöstrategi och miljöledning 7,5 hp hösten 2012

Välkommen till miljöstrategi och miljöledning 7,5 hp hösten 2012 Välkommen till miljöstrategi och 7,5 hp hösten 2012 Du är antagen till miljöstrategi och vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Åsa Berglund och är kursansvarig. Du kommer att träffa

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Kompletterande pedagogisk utbildning, 90 hp, 50% Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Hösten 2015 Till dig som är antagen till Ämneslärarprogrammet! Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du viktig information

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Välkommen till civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap!

Välkommen till civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap! Välkommen till civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap! Så här i efterhand minns jag med inte så lite nostalgi den dag i augusti för snart arton år sedan då jag cyklade till Pollacksbacken i Uppsala

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till förskollärarprogrammet. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå! I det här brevet hittar du viktig information inför

Läs mer

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2015!

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2015! Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2015! Du är antagen till Fysioterapeutprogrammet vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Ingela Lagerqvist och är kursansvarig. Du kommer att

Läs mer

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2016!

Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2016! Välkommen till Fysioterapeutprogrammet VT 2016! Du är antagen till Fysioterapeutprogrammet vid Umeå universitet. Jag som skriver heter Elisabet Sonntag Öström och är kursansvarig för den första kursen.

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Välkommen till kursen Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter 15 hp-15!

Välkommen till kursen Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter 15 hp-15! UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap Kursansvarig Anneli Nielsen anneli.nielsen@umu.se Sid 1 (6) Välkommen till kursen Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter 15

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

Välkommen till Magisterprogrammet i didaktik!

Välkommen till Magisterprogrammet i didaktik! 1 (5) Välkommen till Magisterprogrammet i didaktik! HT2014 Varmt välkommen till Stockholms universitet och institutionen för pedagogik och didaktik. Du har blivit antagen till magisterprogrammet i didaktik

Läs mer

Logga in på Mondo via studera.nu och Universitetskonto

Logga in på Mondo via studera.nu och Universitetskonto Mondo - Introduktion Logga in på Mondo via studera.nu och Universitetskonto När du loggar in på Mondo kräver det att du aktiverat ditt Universitetskonto. Detta står beskrivet utförligt hur du gör här:

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns!

Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns! Vä lkommen till ekonomprogrämmet pä distäns! Du är antagen till vårt ekonomprogram som ges på it-distans. Om du blivit antagen eller reservplacerad i urval 1 måste du tacka JA till det antagningsbesked

Läs mer

Välkommen till Hälsopedagogik 1 15/30 hp (VPG03F/VPG01F)

Välkommen till Hälsopedagogik 1 15/30 hp (VPG03F/VPG01F) 2014-06-17 Välkommen till Hälsopedagogik 1 15/30 hp (VPG03F/VPG01F) Kursen startar måndagen den 15 september klockan 09.00 i sal 2511 vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Frescativägen 54. För

Läs mer

Välkommen till studierna i engelska!

Välkommen till studierna i engelska! 1(4) Juli 2011 Information till antagna till EN01H8, Engelska I, med didaktisk inriktning, heltid hösten 2011 Välkommen till studierna i engelska! Vi hoppas att du kommer att trivas som student hos oss

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Välkommen till kursen i handledning för yrkeslärare inom gymnasieskolan, 7, 5 Hp, HT-14

Välkommen till kursen i handledning för yrkeslärare inom gymnasieskolan, 7, 5 Hp, HT-14 2014-06-14 Välkommen till kursen i handledning för yrkeslärare inom gymnasieskolan, 7, 5 Hp, HT-14 Kursen startar torsdagen den 11 september kl. 9.00 i sal 2419 vid Institutionen för pedagogik och didaktik,

Läs mer

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna

Att studera på distans vid Högskolan Dalarna Att studera på distans vid Högskolan Dalarna ÄR FRIHET DIN GREJ? Frihet Tycker du om frihet? Vill du själv bestämma när och var du ska studera? I så fall kan distansstudier vara det bästa sättet för dig

Läs mer

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Följ de 10 stegen och skicka iväg din ansökan senast 18 april. Förnamn Efternamn Universitetslektor Fakulteten för humaniora och

Läs mer

Välkommen till kursen Vårdpedagogik I, 30 hp, Vårterminen 2014

Välkommen till kursen Vårdpedagogik I, 30 hp, Vårterminen 2014 2013-12-11 Välkommen till kursen Vårdpedagogik I, 30 hp, Vårterminen 2014 Utbildningen startar torsdagen den 30 januari kl. 13-16 i sal 1503 vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Frescativägen

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Välkommen till Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering 180 högskolepoäng Distans helfart

Välkommen till Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering 180 högskolepoäng Distans helfart OBS! Detta brev gäller under förutsättning att du är antagen och har tackat ja till din plats på studera.nu, alternativt är antagen i 2:a urvalet. Karlskrona 2010-06-15 Välkommen till Folkhälsovetenskap

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola

Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Att läsa sjuksköterskeutbildning på distans med webbaserad teknik vid Mälardalens högskola Akademin för hälsa, vård och välfärd Distansstudier öppnar nya möjligheter för dig som inte har möjlighet att

Läs mer

Värdefulla verktyg under studietiden. Informationspass för nya studenter 4 september 2018

Värdefulla verktyg under studietiden. Informationspass för nya studenter 4 september 2018 Värdefulla verktyg under studietiden Informationspass för nya studenter 4 september 2018 Fem steg för att komma igång Skapa användarkonto Registrera dig i Ladok Logga in i Blackboard Hämta ut ditt HiG-kort

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.

Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem. Webbprogrammerare. #wplnu #udmlnu. http://webbprogrammerare.se http://udm-devops. Välkomna! Utveckling och drift av mjukvarusystem Webbprogrammerare Linnéuniversitetet, institutionen för datavetenskap #wplnu #udmlnu http://webbprogrammerare.se http://udm-devops.se Information om inspelningar

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen

Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Handbok för vårdnadshavare i Familjeportalen Jag vill ansöka om ett konto I Familjeportalen (https://familjeportalen.landskrona.se) finns möjligheten att ansöka om ett konto. Under Kontohantering Ansök

Läs mer

19HT - 4IM118 - Idrottsmedicin - Prevention, behandling och rehabilitering av idrottsskador 7.5HP, Kalmar

19HT - 4IM118 - Idrottsmedicin - Prevention, behandling och rehabilitering av idrottsskador 7.5HP, Kalmar 19HT - 4IM118 - Idrottsmedicin - Prevention, behandling och rehabilitering av idrottsskador 7.5HP, Kalmar Välkomstbrev 2019-06-18 Hej, Och välkommen till denna kurs på avancerad nivå, 7,5 högskolepoäng,

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR Reglering i s stadgar... 2 Kapitel 2: Medlemskap och stödmedlemskap... 2 Kapitel 5 Kårsektioner... 3 Medlemsavgifter... 4 Medlemskapets innehåll... 5 Medlemskapets

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Kansli S Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Skapad: 2011-08-01 Innehåll Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina studier?... 5

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK LLEN00 Engelska för lärare i åk 1-3, 15 högskolepoäng English for teachers in years 1-3, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Användarguide itslearning

Användarguide itslearning Användarguide itslearning - 1 Innehåll Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 Startsida... 5 Kurser... 6 Kursens ingångssida... 7 Diskussionsforum... 8 Lämna in uppgift... 9 Meddelanden...

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365 2019 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

Itslearning introduktion

Itslearning introduktion HÄRNOSANDS KOMMUN Itslearning introduktion Arbetslivsförvaltningen Adam Weinemo 2014-11-20 Innehåll Vad är itslearning... 2 Logga in på itslearning... 2 Glömt lösenord... 2 Infopanel... 3 Kurser... 4 Kursens

Läs mer

2013-12-11. Studiehandledningen finns på vår lärplattform Mondo, där du loggar in efter det att du webbregistrerat dig.

2013-12-11. Studiehandledningen finns på vår lärplattform Mondo, där du loggar in efter det att du webbregistrerat dig. 2013-12-11 Välkommen till YPG04F Utbildningsledare vid trafikskola 30hp Vt-2014 Educational Leadership in Driver s Education, FC, 30 ECTS Kursen startar måndagen den 10 februari kl. 13.00 i sal 2503, vid

Läs mer

Välkommen att börja Din sjuksköterskeutbildning hos oss vid Karolinska Institutet! När du tackat ja till din utbildningsplats på studera.

Välkommen att börja Din sjuksköterskeutbildning hos oss vid Karolinska Institutet! När du tackat ja till din utbildningsplats på studera. Programnämnden för sjuksköterskeprogrammet Programdirektor Christina Forsberg Christina.Forsberg@ki.se Bästa student i sjuksköterskeprogrammet, Välkommen att börja Din sjuksköterskeutbildning hos oss vid

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSNÄMNDEN HPE301, Breddad lärarkompetens: Engelska som undervisningsspråk i högre utbildning, 7,5 högskolepoäng Professional Teaching Skills: English as the Medium of Instruction

Läs mer

och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp

och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp Upprop och registrering sker måndagen den 25 augusti kl. 09.00 i sal 31:530, i samband med er första träff på kursen Perspektiv på läraryrket (se särskilt

Läs mer

Kurshandledning. Bruksspel. 7,5 hp VT Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm

Kurshandledning. Bruksspel. 7,5 hp VT Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Kurshandledning Bruksspel 7,5 hp VT 2013 Kurskod: 918G09 Kursansvarig: Anna Englund Bohm Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Presentation av kursen... 3 Tid och plats... 3 Registrering... 3

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp, höstterminen 2013

Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp, höstterminen 2013 2013-06-18 Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp, höstterminen 2013 Utbildningen startar måndagen den 2 september kl. 9 i sal 2419 vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Frescativägen

Läs mer

Välkommen till ekonomprogrammet på distans!

Välkommen till ekonomprogrammet på distans! Välkommen till ekonomprogrammet på distans! Du är antagen till vårt ekonomprogram som ges på distans. Det innebär att du kommer att studera med hjälp av Internet och instruktioner på web-plattformen Blackboard

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365 2017 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Välkommen till kursen Vårdpedagogik II, 30 hp, Höstterminen 2014

Välkommen till kursen Vårdpedagogik II, 30 hp, Höstterminen 2014 2014-06-09 Välkommen till kursen Vårdpedagogik II, 30 hp, Höstterminen 2014 Utbildningen startar vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Frescativägen 54. För karta och vägbeskrivning, se sista sidan.

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp,

Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp, 2014-06-09 Välkommen till yrkeslärarprogrammet halvfart, 90 hp, Utbildningen startar måndagen den 1 september kl. 9 i sal 2403 belägen vid Institutionen för pedagogik och didaktik. För karta och vägbeskrivning,

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid och utformar kursen utifrån

Läs mer

Manual för medborgarkonto i Dexter

Manual för medborgarkonto i Dexter Manual för medborgarkonto i Dexter för dig som har barn i Malmö stads gymnasieskolor Foto: Colourbox.com 1 Vad är Dexter? Dexter är i första hand ett systemstöd för lärare, elever och vårdnadshavare. I

Läs mer

Policy för hantering av personuppgifter

Policy för hantering av personuppgifter Policy för hantering av personuppgifter 1. Personuppgifts insamling 1.1 Medlemsregister samlar in personuppgifter när en student blir medlem i Luleå Studentkår samt via Ladok. Information om betalning

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 11119 och 11118 KURSVECKOR 36-03 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Bilaga 1 Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Efter möte 20/2 2017 Grundprinciper Studenten skall enligt Universitetets

Läs mer

BIOR70 Bevarandebiologi teori, praktik och utvärderande metoder 15 hp

BIOR70 Bevarandebiologi teori, praktik och utvärderande metoder 15 hp BIOR70 Bevarandebiologi teori, praktik och utvärderande metoder 15 hp Schema och kursupplägg vt 2018 Kursupplägg. Kursen är nätbaserad och ges på halvfart under vårterminen. Vårterminen börjar formellt

Läs mer

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013

Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Umeå universitet, 901 87 Umeå Studentcentrum/Annica Höglund E-post: annica.hoglund@adm.umu.se Rapport 2013-12-05 Utvärdering av välkomstbrev på webben inför ht 2013 Under våren 2011 presenterade Studentcentrum

Läs mer

Välkomstbrev. Ekonom Online 180 hp

Välkomstbrev. Ekonom Online 180 hp E Välkomstbrev Ekonom Online 180 hp Välkommen Välkommen till Ekonom Online vid BTH. Terminen börjar måndagen den 1 september. Vi inleder med ett introduktionsmöte på distans tisdagen den 2 september. Tid

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil

Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Kansli HT Till studerande på kandidatprogrammet i Europastudier med humanistisk profil Du som ska börja på termin 3 eller 4 ska anmäla dig till språkkurser, som kurs inom program via http://www.antagning.se/

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

Välkommen till Kommunikation. Ledarskap och hälsa, 15 hp

Välkommen till Kommunikation. Ledarskap och hälsa, 15 hp 2014-01-02 Välkommen till Kommunikation. Ledarskap och hälsa, 15 hp Kurskod VPG04F Kursen startar torsdagen den 30 januari, kl. 16.00 i sal. Den följande undervisningen kommer att ske i ett antal olika

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Kansli S Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Kansli S Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365 2016 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten PSYP36, Psykologi: Avancerad Arbets- och organisationspsykologi I, 15 högskolepoäng Psychology: Advanced Work and Organizational Psychology I, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Humanistiska och teologiska fakulteterna

Fastställande. Allmänna uppgifter. Kursens mål. Humanistiska och teologiska fakulteterna Humanistiska och teologiska fakulteterna CTRR10, Religious Studies and Theology: Space, Art, and Identity in Synagogue, Church, and Mosque, 15 högskolepoäng Religious Studies and Theology: Space, Art,

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen IT-introduktion Student DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post 2015 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

A1N, Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten PSYP36, Psykologi: Avancerad Arbets- och organisationspsykologi I, 15 högskolepoäng Psychology: Advanced Work and Organizational Psychology I, 15 credits Avancerad nivå

Läs mer

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap

Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Kansli S Till studerande på kandidatprogrammet i beteendevetenskap Du anmäler dig till kurs inom program via http://www.antagning.se/ (välj Logga in på sidans överkant). I Logga in-fönstret under Är du

Läs mer

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av utbildningsledaren

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6DI020 / 6DI021 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Masterprogram i ABM 2015/2016

Masterprogram i ABM 2015/2016 Masterprogram i ABM 2015/2016 120 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% ABM är en förkortning för arkiv, bibliotek och museer. Masterprogrammet i ABM förbereder dig för en karriär inom dessa verksamheter.

Läs mer

Välkommen till Kriminologi 1 på distans!

Välkommen till Kriminologi 1 på distans! 1 Introduktionsuppgift (1 hp) HT 2014 Välkommen till Kriminologi 1 på distans! Om du är registrerad på kursen har du förhoppningsvis redan fått dina inloggningsuppgifter för kursen. Kursen bedrivs i Mondo

Läs mer

För dig som gått Rektorsutbildningen

För dig som gått Rektorsutbildningen För dig som gått Rektorsutbildningen Om du gått rektorsutbildningen och vill fortsätta till en magister- eller masterexamen, kan du söka dig till huvudområdet Pedagogiskt ledarskap som formellt sett utgör

Läs mer

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet?

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Några samlade riktlinjer för Dig som studerar på våra kurser Varmt välkommen som studerande på någon av våra

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2013-09-27 1 (7) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Alströmergatan 12 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer