REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 16 mars i Karlshamn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 16 mars i Karlshamn"

Transkript

1 Dagordning A B C Regionstyrelsens sammanträde den 16 mars i Karlshamn s beslut Information 12 (20)

2 Tid och plats Onsdagen den 2 mars 2016 kl Region Blekinge, Karlskrona Närvarande Ordförande Christina Mattisson (S) 1:e vice ordförande Per-Ola Mattsson (S) 2:e vice ordförande Lennarth Förberg (M) Ledamöter Kalle Sandström (S) Sara Högelius (V) Ingrid Hermansson (C) Lotta Antman (Sd) Frånvarande Ersättare Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Anna-Lena Cederström regiondirektör Ingrid Ljungqvist kanslichef Sören Bergerland trafikdirektör Malena Sandgren chef kultur och fritid Johan Holmgren informationschef Magnus Forsberg strategisk planerare kollektivtrafik Peter Hermansson strateg infrastruktur Kristina Hedberg länsbibliotekschef Christer Nilsson projektrådgivare Sekreterare Andréa Hellsberg administration Övriga Paragrafer 4-8 Underskrifter Andréa Hellsberg sekreterare Christina Mattisson ordförande.. Lennarth Förberg justerare Tid och plats för justering Region Blekinges kansli enligt överenskommelse 13 (20)

3 Föredragningar Beredning inför regionstyrelsen - Trafikförsörjningsprogram för Blekinge Föredras av Magnus Forsberg - Remissvar; Strategi för den hållbara gods och logistikregionen Föredras av Peter Hermansson - Regional biblioteksplan för Blekinge och Kronoberg Föredras av Kristina Hedberg Beslut arbetsutskottet - Projekt; Centrum för e samhälle Blekinge 2016 (CeSam) Föredras av Anna-Lena Cederström och Christer Nilsson Kommunal samordnad varudistribution (KoSaVa) Föredras av Anna-Lena Cederström och Christer Nilsson 14 (20)

4 4 Val av justerare beslutar att utse Lennarth Förberg (M) att jämte ordföranden justera dagens protokoll A Ärendeberedning inför regionstyrelsens sammanträde den 2 mars 2016 i Karlshamn 5 - Trafikförsörjningsprogram för Blekinge Dnr Region Blekinge fattar i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet beslut om trafikförsörjningsprogram i Blekinge Län efter anpassning till genomförd remiss. Dokumentet innehåller mål och riktlinjer som ska styra planeringen av länets kollektivtrafik under programperioden. Kollektivtrafiklagen 2010:1065 anger krav för såväl process för framtagandet av dokumentet som innehållet vilket är beskrivet. Huvuddokument och bilagor tillgodoser sammantaget dessa krav. Mål och riktlinjer i dokumentet är grundat på strategiska dokument för länets utveckling, på samråd med samhällsgrupper som är berörda av besluten samt en behovsanalys utförd av Region Blekinges verksamhetsområde trafik/blekingetrafiken. Dokumentet innehåller en beskrivning av bedömda kostnader för mål och trafiksatsningar för perioden 2017 till 2030 men beslut av dokument begränsas till dokumentet med dess ambitioner. Beslut om budgetökningar behandlas i ordinarie budgetarbete. Efter genomgång av Trafikförsörjningsprogrammet och diskussion är arbetsutskottet överens om följande justeringar i texten: Sidan 7, Livskvalitet ny formulering och disposition avseende de två sista meningarna; andra samhällsgrupper har mindre tillgång till bil. Förutom pågående anpassning till funktionsnedsattas behov behöver kollektivtrafiken attrahera de unga för att bidra till att de stannar i Blekinge. Den demografiska utvecklingen innebär också att andelen äldre Blekingebor ökar. Sidan 9, Jämställdhet Befintlig text ersätts med följande; Kollektivtrafiken är ett viktigt verktyg för arbetsmarknadsförstoring och tillgänglighet även ur ett jämställdhetsperspektiv. Kvinnor är fortfarande bättre på att åka kollektivt och män i större grad kvar i bilberoendet. En förbättring av buss- och tågutbudet är ett bra sätt att förbättra samhället samtidigt som jämställdheten ökar. Det ekonomiska och miljövänliga sättet att resa bör också vara det mest konkurrenskraftiga gällande restid och service. 15 (20)

5 Sidan 10, 4.3 Blekinge och kollektivtrafiken vision 2050, tredje stycket Första meningen stryks och ersätts med följande; År 2050 åker såväl män som kvinnor kollektivt i lika stor omfattning. Även jämlikheten har främjats Sidan 33, Utbud och resande, avsnitt Två avgångar per timme på hela Blekinge kustbana Före sista meningen kompletteras med följande text; som en åtgärdsvalsstudie kommer att precisera. I denna studie undersöks bland annat var man bör lägga eventuellt tillkommande mötesspår. Ett alternativ man tittar på är strax intill flygplatsen i Kallinge för att i framtiden eventuellt möjliggöra ett stationsläge. För utbetalning av statliga medel Beslutsunderlag Förslag till beslut, Förslag Trafikförsörjningsprogram för Blekinge Bilagor 1-5 i enlighet med dokumentet Remissredovisning Protokoll Trafiknämnden föreslår regionstyrelsen besluta att med ändringarna ovan anta Trafikförsörjningsprogram för Blekinge Dnr Remissvar; Strategi för den hållbara gods- och logistikregionen Region Blekinge har fått Region Skånes Strategi för den hållbara gods- och logistikregionen för yttrande. Region Skåne önskar svar senast den 31 mars Kansliet har tagit del av remissversionen av strategin som ska tydliggöra Skånes ambition att integrera godstransporter och logistikverksamheter i det regionala utvecklingsarbetet. Strategin avser att ge tydligare riktlinjer för hur infrastrukturen bör utvecklas samt för tillväxten av logistikområden så att Skåne bättre kan dra nytta av den tillgänglighet som det geografiska läget ger. Region Blekinge håller med om vikten av att utnyttja det geografiska läget och betydelsen av samverkan mellan administrativa nivåer och mellan olika aktörer för att nå framgång. Vi saknar dock betydelsen av samverkan över regiongränserna för att exempelvis utveckla transportkorridorer som vi har gemsamma intressen i för att stärka konkurrenskraften. Strategin finns att ladda ner på följande länk: g/godsstrategi/ Beslutsunderlag Förslag till beslut, Remissyttrande Remiss missiv Strategi för den hållbara gods- och logistikregionen, remissversion dec (20)

6 föreslår regionstyrelsen besluta att tillstyrka remissyttrandet Dnr Regional biblioteksplan för Blekinge och Kronoberg Ärendet lyfts ut för ytterligare beredning. 17 (20)

7 B s beslut 6 Dnr Projekt; Centrum för e-samhälle Blekinge 2016 (CeSam) NetPort Science Park AB ansöker om kr ur anslaget 1.1 regionala tillväxtåtgärder för att genomföra ovanstående projekt. Sammanfattning För att möta de utmaningar som finns både internationellt och nationellt vill CeSam Blekinge (Centrum för esamhälle Blekinge) ta till vara de möjligheter som digitaliseringen ger och har därför fått ansvaret att driva Regeringens initiativ för gällande den digitala agendan i Blekinge. CeSam Blekinge är en sammanhållande funktion samt ett paraply för all digital verksamhet och utveckling i länet. Detta för att Blekinge och Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Projekttid: Beslutsunderlag Förslag till beslut Ansökan Budget beslutar att anvisa kr som medfinansiering för CeSam Blekinge 2016 för år 2016 ur anslaget 1.1 regionala tillväxtåtgärder Medfinansieringen utgör % av projektets totala kostnader. Övrigt Utbetalning av regionala tillväxtmedel sker efter att nedlagda kostnader har redovisats till Region Blekinge. Den första lägesrapporten med ekonomiskt underlag ska omfatta perioden och inkomma senast Slutrekvisition och skriftlig slutrapport med utfall av indikatorer för projektet ska inkomma senast Beslutet får inte överklagas enlig 14, Förordning (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken. Expedieras: Sökande Akten 18 (20)

8 7 Dnr Projekt; Kommunal samordnad varudistribution (KoSaVa) Energikontor sydost ansöker om kr ur anslaget 1.1 regionala tillväxtåtgärder för att genomföra ovanstående projekt. Sammanfattning Årligen gör kommuner stora inköp av livsmedel, förbrukningsmaterial m.m. till sin verksamhet som transporteras med s.k. fri leverans vilket innebär att frakten ingår i varupriset och distributionen sker utanför kommunens kontroll. Detta medför ett stort antal lastbilar i närheten av offentliga byggnader som orsakar CO2-utsläpp, buller, trängsel m.m. Ett sätt att lösa problematiken med många transporter är att implementera en samordnad varudistribution. Kommunalt samordnad varudistribution innebär att varorna från leverantörer levereras till en distributionscentral där varorna sampackas och transporteras till enheterna enligt en förutbestämd effektiv transportslinga. Målet med detta projekt är att implementera en KoSaVa för kommuner i Blekinge. Projekttid: Beslutsunderlag Förslag till beslut Ansökan Budget beslutar att anvisa kr som medfinansiering för projektet Kommunal Samordnad Varudistribution (KoSaVa) för år ur anslaget 1.1 regionala tillväxtåtgärder Medfinansieringen utgör 17,48 % av projektets totala kostnader. Villkor Om medfinansiering från ERUF uteblir faller projektet. Övrigt Utbetalning av regionala tillväxtmedel sker efter att nedlagda kostnader har redovisats till Region Blekinge. Den första lägesrapporten med ekonomiskt underlag ska omfatta perioden och inkomma senast Slutrekvisition och skriftlig slutrapport med utfall av indikatorer för projektet ska inkomma senast Beslutet får inte överklagas enlig 14, Förordning (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken. Expedieras: Sökande Akten 19 (20)

9 8 C Information Remissvar; Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Remissen skickades till Landstinget Blekinge och inkom därför sent till Region Blekinge. Detta medför att en politisk behandling av ärendet inte är möjlig innan remisstidens utgång varför regiondirektören tar beslut om remissvar på delegation. Detta anmäls sedan till regionstyrelsen i vederbörlig ordning. Peter Hermansson redogör för ett utkast till remissvar och arbetsutskottet är överens om innehållet. Hearing på Näringsdepartementet den 30 mars Den 30 mars ska Christina Mattisson och Lennarth Förberg på hearing på Näringsdepartementet. Per-Ola Mattsson går in som ordförande på arbetsutskottets sammanträde. Inställt arbetsutskott den 9 mars Som tidigare informerats om är arbetsutskottets sammanträde den 9 mars inställt. Netpublicator Under hösten 2015 infördes digital distributionen av sammanträdeshandlingar via Netpublicator i regionstyrelsens arbetsutskott och regionstyrelsen. Enligt regionstyrelsens beslut ( ) ska en utvärdering göras under mars månad. Beroende på resultatet av denna är tanken att Netpublicator även ska införas i trafiknämnden samt kultur- och fritidsnämnden. Synpunkter på hur systemet fungerar har efterfrågats från gruppledarna och vid dagens sammanträde lyfts frågan med arbetsutskottets ledamöter. Hittills är synpunkterna uteslutande positiva. Strukturen ska dock ses över något för att ge en bättre överblick. beslutar att ta informationen till dagens protokoll 20 (20)

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 16 mars 2016

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 16 mars 2016 Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 16 mars 2016 16 Val av justerare 17 Godkännande av föredragningslistan 18 Föredragningar 19 Trafikförsörjningsprogram för Blekinge 2016-2019 20 Remissvar;

Läs mer

Regionstyrelsens sammanträde den 7 november i Karlshamn

Regionstyrelsens sammanträde den 7 november i Karlshamn Dagordning A B C Regionstyrelsens sammanträde den 7 november i Karlshamn Information Övrigt 1 Tid och plats Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 09.00-12.10 på Region Blekinge, Ronnebygatan 2, Karlskrona Närvarande

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 i Karlshamn

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 i Karlshamn Dagordning A B C Regionstyrelsens sammanträde den 14 december 2016 i Karlshamn s beslut Information 69 (81) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016 kl. 09.00-11.25 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande

Läs mer

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 12 december 2018 i Karlshamn

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 12 december 2018 i Karlshamn Dagordning A B C D Regionstyrelsens sammanträde den 12 december 2018 i Karlshamn s beslut Information 96 (106) Tid och plats Onsdagen den 28 november 2018 kl. 09.00-11.00 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 2016-04-13. Regionstyrelsens sammanträde den 27 april i Karlshamn

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 2016-04-13. Regionstyrelsens sammanträde den 27 april i Karlshamn Dagordning A B C D Regionstyrelsens sammanträde den 27 april i Karlshamn s beslut Information Övrigt 21 (33) Tid och plats Onsdagen den 13 april 2016 kl. 09.00-12.10 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 12 oktober 2016

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 12 oktober 2016 Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 12 oktober 2016 71 Val av justerare 72 Godkännande av föredragningslistan 73 Föredragningar 74 Delårsbokslut per den 31 augusti 2016 75 Avrapportering

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 13 december 2017

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 13 december 2017 Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 13 december 2017 86 Val av justerare 87 Godkännande av dagordningen 88 Föredragningar 89 Internbudget 2018 för regionstyrelsens övriga verksamheter 90

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 14 juni 2017 i Karlshamn

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 14 juni 2017 i Karlshamn Dagordning A B C Regionstyrelsens sammanträde den 14 juni 2017 i Karlshamn s beslut Övrigt 35 (45) Tid och plats Onsdagen den 31 maj 2017 kl. 09.00-11.30 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande Ordförande

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 7 september i Karlshamn

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 7 september i Karlshamn Dagordning A B C D Regionstyrelsens sammanträde den 7 september i Karlshamn s beslut Information Övrigt 48 (59) Tid och plats Onsdagen den 24 augusti 2016 kl. 09.00-11.40 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande

Läs mer

Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 11 februari

Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 11 februari TRAFIKNÄMNDEN ETRA Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 11 februari 1 Fastställelse av dagordning 2 Val av justerare 3 Information om Kollektivtrafikbarometern 2015 4 Trafikförsörjningsprogram

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 27 april 2016

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 27 april 2016 Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 27 april 2016 25 Val av justerare 26 Godkännande av föredragningslistan 27 Föredragningar 28 Årsredovisning 2015 29 Prövning av ansvarsfrihet för kultur-

Läs mer

Ärendeförteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 7 september 2018

Ärendeförteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 7 september 2018 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMl'lDEN Ärendeförteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 7 september 2018 46 erare 47 Föregående mötes protokoll 48 Föredragningslistan 49 Information 50 Förslag till

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut

21 Övrigt - Nämndens ledamöter rapporterar från styrelser etcetera - Omvärldsbevakning / konferenser - Delegationsbeslut fritidsnämnden Föredragningslista Tid Onsdagen den 4 maj, 8:30-12 Plats Valjeviken, Sölvesborg Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående mötes protokoll Godkännande av dagordning Beslut 20 Internkontrollplan

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2017-05-17 13:30-14:15 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Hotel Tylösand, lokal Gessle, Halmstad Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim Pohlman

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 26 april 2017 i Karlshamn

REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 26 april 2017 i Karlshamn Dagordning A B Regionstyrelsens sammanträde den 26 april 2017 i Karlshamn s beslut 16 () Tid och plats Onsdagen den 5 april 2017 kl. 09.00-11.30 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande Ordförande Christina

Läs mer

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 13 september 2017 i Karlshamn

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 13 september 2017 i Karlshamn Dagordning A B C Regionstyrelsens sammanträde den 13 september 2017 i Karlshamn s beslut Övrigt 46 (59) Tid och plats Onsdagen den 30 augusti 2017 kl. 09.00-11.10 Region Blekinge, Karlskrona Närvarande

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 1 (från 2016) Syfte att utveckla samarbetet mellan verksamheterna i regiondelarna Målsättningen

Läs mer

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 21 november 2018 i Karlshamn

Dagordning. REGIONSTYRELSEN Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Regionstyrelsens sammanträde den 21 november 2018 i Karlshamn Dagordning A B C D Regionstyrelsens sammanträde den 21 november 2018 i Karlshamn s beslut Information Övrigt 82 (95) Tid och plats Onsdagen den 7 november 2018 kl. 09.00-12.00 Region Blekinge, Karlskrona

Läs mer

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 14 juni 2017

REGIONSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 14 juni 2017 Ärendeförteckning över regionstyrelsens ärenden den 14 juni 2017 34 Val av justerare 35 Godkännande av dagordningen 36 Föredragningar 37 Delårsrapport per den 30 april 2017 38 Återrapportering av upprättade

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från styrelsemöte fredagen den 21 februari 2014 Mötet ägde rum i Konsthallen, Borgmästaregatan 17 i Karlskrona klockan 10-14.30. Närvarande: Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Verkstaden, A-B salen., kl. 14.30 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Lars-Ove Jansson Inger

Läs mer

TRAFIKNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 12 oktober 2017

TRAFIKNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 12 oktober 2017 Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 12 oktober 2017 98 Val av justerare 99 Godkännande av dagordning 100 Sammanträdesplan 2018 för trafiknämnden 101 Regional cykelstrategi för Blekinge 2018

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet.

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet. 1 / 12 Plats och tid Lagergrens gata 2, Karlstad. Lokal: Skeppet, entréplan, kl.09:30-16:00 Beslutande Stina Höök (M) (ordförande) Anton Bengtsson (M) Sara Kihlström (KD) Marianne Åhman (L) Sebastian Hidén

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid Beslutande 2007-05-30 Sidan 1 av 11 Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 30 maj 2007 kl 08.00-11.55. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, punkt 11 Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård Ärendebeskrivning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-01 1 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 11.00 12.05 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2016.46 Datum: 2016-03-03 Miljöplanerare Annika Friberg E-post: annika.friberg@ale.se Kommunstyrelsen Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionfullmäktiges Trafiknämnd Sammanträdesdatum (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionfullmäktiges Trafiknämnd Sammanträdesdatum (14) 2011-11-16 1 (14) Plats och tid Onsdagen den 16 november 2011 kl. 08.30-12.30 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Utsikten Sven Sunesson (c) Eva Johnsson (kd) Monica Widnemark

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida.

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Protokoll 1 (9) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-02-25, kl. 13.00 16.20 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(6) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-10:00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Magnus

Läs mer

På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med regionstyrelsen. Tid Onsdagen den 16 mars 2016, kl 09.00 Kaffe serveras från kl. 08.

På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med regionstyrelsen. Tid Onsdagen den 16 mars 2016, kl 09.00 Kaffe serveras från kl. 08. 2016-03-08 Regionstyrelsens ledamöter Ersättare för kännedom Kallelse På uppdrag av ordföranden kallas till sammanträde med regionstyrelsen Tid Onsdagen den 16 mars 2016, kl 09.00 Kaffe serveras från kl.

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) 1 (5) 2016-05-31 Plats Tingssalen, och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl. 14.30 15.15. Beslutande Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-12-12 51 Plats och tid Kommunhuset, Blå rummet, Töreboda, tisdagen den 12 december 2017, klockan 8.30 10.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Trafiknämnden Datum: 2018-03-16 Tid: 09:00-11:30 Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C)

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 3 november 2014 kl. 16.30-, Kommunhuset, Svenljungasalen Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation.

Region Kalmar län bildas genom att Landstingets och Regionförbundets nuvarande uppdrag och verksamheter förenas i en ny gemensam organisation. Region Kalmar län Landstingsfullmäktige och Regionförbundets styrelse har beslutat att man har för avsikt att bilda regionkommun i Kalmar län från och med 2019. Region Kalmar län bildas genom att Landstingets

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Regionstyrelsen Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning

Regionstyrelsen Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning Ärendeförteckning 1 Val av justerare... 4 2 Godkännande av dagordning... 4 3 Föredragningar... 4 4 Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Krösatågstrafik... 5 5 Allmän trafikplikt för tågtrafik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 17.00-17.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Kallelse till möte med direktionens arbetsutskott för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län

Kallelse till möte med direktionens arbetsutskott för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Sid 1 av 10 Datum 2012-09-05 Diarienr Marika Bystedt 072-521 07 61 Kallelse till möte med direktionens arbetsutskott för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Härmed kallas du till möte med

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll DELEGERINGSBESLUT Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott 2013-04-08 10 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-16.00. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-10 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter och ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Torsdagen den 30 augusti 2018 Sammanträdestid kl 10:00-12:00. Sammanträdesplats Lokal: Ugglan, Folkets park i Skellefteå Beslutande Övriga närvarande Enligt närvarolista se

Läs mer

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015.

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-04-20 ~~ landslinget BlEKINGE Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. 109 Godkännande av föredragningslista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12) 2011-10-05 1 (12) Tid Plats ande Ledamöter Onsdagen den 5 oktober 2011, kl12:00-13.00 Möbelriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Monica

Läs mer

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.

Landstingets kansli 2011-04-29 KB 3/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10. Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12. 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-05-10 Kulturberedningen Tid Fredagen den 29 april 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Flädie Tid 2019-01-08, kl. 18:31-19:44 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-06-03, punkt 9 Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Grön, 2011-09-08 kl 13:15-16:05 ande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Marita Tuvesson (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Regional kollektivtrafikmyndighet Datum 2018-01-17 Diarienummer 180149 Landstingsfullmäktige Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet Förslag

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

TRAFIKNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 14 juni 2018

TRAFIKNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 14 juni 2018 Ärendeförteckning över trafiknämndens ärenden den 14 juni 2018 36 Val av justerare 37 Godkännande av dagordning 38 Föredragningar 39 Avgiftsfria resor för skolungdomar i öppen närtrafik 40 Ny pris- och

Läs mer

ProSale Signing referensnummer:

ProSale Signing referensnummer: 1(4) FoU-delegationen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-09-12 Tid och plats ande 13:00-16:00, Landstingets kansli Kalmar, lokal Tången Anders Henriksson (S) ordförande Linda Fleetwood (V) Gudrun

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Yttrande Sörmlandsstrategin

Yttrande Sörmlandsstrategin TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2018:68-032 Strategienheten 2018-02-16 1/2 Handläggare 0152-293 30 Kommunstyrelsen Yttrande Sörmlandsstrategin Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-01 1(12) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.45, Fotbollens Hus Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Marianne Högberg (S)

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Regionstyrelsen 1-21

Regionstyrelsen 1-21 Regionstyrelsen 1-21 Tid: 2017-01-31, kl 13:00-16:45 Plats: Regionens Hus, sal A 9 Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Krösatågssystemet Diarienummer: RJL 2016/3732 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C) Anders Pansell (KD) Malin Wengholm (M) Jarl Karlsson (S) Carina Ödebrink (S) Adjungerade: Karleric Andersson,

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2015-10-09 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (15) 2012-03-07 1 (15) Plats och tid Onsdagen den 7 mars 2011 kl. 08.30-12.45 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Utsikten Sven Sunesson (c) Eva Johnsson (kd) Monica Widnemark

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

www.cesamblekinge.se

www.cesamblekinge.se www.cesamblekinge.se PROGRAM 1000-1020 Nuläge Regional Digital Agenda i Blekinge 1020-1200 4 st regionala digitala guldkorn Digitala dans- och dramapedagoger, Kultur Andreas Dahl, Regionteatern Regionalt

Läs mer

Reglemente för gemensam kostnämnd

Reglemente för gemensam kostnämnd REGLEMENTE 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Landstinget Sörmland och Region Västmanland, nedan kallat parterna, har inrättat en gemensam nämnd som benämns Gemensam Kostnämnd. Region Västmanland är värdlandsting

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan

Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 2019-06-12 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Rådmannen, kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 juni 2019 klockan 16.00 17.30 Anna Bodjo (MP), ordförande Hans Ellervik (W) Mariann Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2 Kollektivtrafikutskottet 2018-12-17 PROTOKOLL 1 (12) Måndagen den 17 december 2018 Sammanträdestid kl. 10:00-12:00 Sammanträdesplats Tallen, Region Västerbotten, Umeå Beslutande Enligt närvarolistan på

Läs mer

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin

Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län Övergripande synpunkter avseende strategin 1(5) Datum Diarienummer Region Västerbotten 2013-09-13 Vårt dnr 1.6.2-2013-2621 Box 443 Ert dnr 12RV0136-16 Dokumenttyp 901 09 UMEÅ REMISSVAR Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län 2014-2020

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

På uppdrag av landstingsstyrelsens ordförande kallas till konstituerande sammanträde med den nya regionstyrelsen.

På uppdrag av landstingsstyrelsens ordförande kallas till konstituerande sammanträde med den nya regionstyrelsen. 2015-01-07 Kallelse På uppdrag av landstingsstyrelsens ordförande kallas till konstituerande sammanträde med den nya regionstyrelsen. Tid Onsdagen den 14 januari 2015 kl 09.00 Plats Ärenden Rådhussalen,

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Ingrid Andersson (S) Sara Widströmer, kommunsekreterare, Olle Forsmark, nämndsekreterare. Kl. 13:00, fredagen den 26 april 2019, Kommunhuset

Ingrid Andersson (S) Sara Widströmer, kommunsekreterare, Olle Forsmark, nämndsekreterare. Kl. 13:00, fredagen den 26 april 2019, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tisdagen den 23 april 2019, kl. 18:00 19:20, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Bertil Brifors (M), Ordförande Sixten

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på. linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand.

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på. linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand. 1(6) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, punkt 10 Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer