FÖRSLAG TILL DAGORDNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRSLAG TILL DAGORDNING"

Transkript

1 (1) FÖRSLAG TILL DAGORDNING HSB Sydost ek. för. ordinarie föreningsstämma Stämmans öppnande 2. Beslut om stämman är öppen för fler än medlemmar 3. Val av ordförande vid stämman, förslag Christina Mattisson, Region Blekinge 4. Anmälan av ordförandens val av protokollförare, förslag Sofia Karmenstad, HSB Sydost 5. Godkännande av röstlängd 6. Godkännande av dagordning 7. Val av två personer att jämte ordföranden justera protokollet 8. Val av minst fyra personer att utgöra rösträknare 9. Fråga om kallelse behörigen skett 10. Styrelsens rapport (föreningsstyrningsrapport) om efterlevnad av stadgar och av HSBrörelsen gemensamt utarbetade styrdokument antagna på HSB Riksförbunds stämma 11. Genomgång av HSB Sydosts årsredovisning och koncernredovisning 12. Revisorernas berättelse och koncernens revisionsberättelse 13. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen 14. Beslut om fastställande av koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen 15. Beslut i anledning av föreningens vinst eller förlust enligt den fastställda resultaträkningen 16. Beslut i fråga om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören 17. Styrelsens redovisning av koncernens långsiktiga verksamhetsplanering 18. Styrelsens redovisning av policy för HSB-ledamöterna 19. Fastställande av valberedningsinstruktion 20. Beslut om grundtal 21. Fastställande av distriktsindelning av bospargruppen 22. Rapporter från: a) Förtroenderådet (föredras muntligen) 23. Fastställande av medlemsavgift för år Beslut om antal ledamöter i styrelsen, valberedning samt antal revisorer 25. Bestämmande av arvoden och alla andra ekonomiska ersättningar till styrelse, revisorer, valberedning 26. Val av: a) Ordförande b) Styrelseledamöter c) Revisorer d) Valberedning och ledamöter samt ordförande för valberedning e) Ombud till HSB Riksförbunds stämma f) Förtroenderåd 27. Stämmans avslutande HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

2 (3) Bilaga p 18 på dagordningen HSB LEDAMOTSVERKSAMHETEN I HSB SYDOST HSB-ledamotens övergripande uppdrag är att värna om bostadsrättsföreningens och dess medlemmars intressen, vara ett stöd i bostadsrättsföreningarnas styrelsearbete samt en länk mellan bostadsrättsföreningen och HSB Sydost. I affärsplanen för HSB Sydost sägs att HSB ledamoten betraktas som en av HSBs medarbetare och därmed en strategiskt viktig resurs för att nå framgång. HSB-ledamoten ska verka för ett effektivt och gott styrelsearbete genom: 1. Att vara en resursperson för brf-styrelsen och ett stöd i styrelsearbetet. Särskild vikt ska läggas vid att se till att föreningens stadgar följs i de beslut styrelsen fattar. L har juridiskt sett lika sysslomannaansvar som övriga ledamöter i styrelsen. L ska inte åta sig uppdrag som ordförande, sekreterare eller annan ansvarspost i föreningen. 2. Att ha ett gott omdöme och kunna hantera det faktum att uppdraget innebär lojalitet med såväl brf som HSB Sydost. Lojalitetsplikt för HSB Sydost är enligt kollektivavtal som gäller för anställda tjänstemän i HSB Sydost. L har tillräckliga kunskaper för att agera korrekt då risk för jäv kan förekomma. 3. Att företräda, liksom övriga styrelseledamöter, samtliga medlemmar i brf. L verkar ur ett medlemsperspektiv och för att alla medlemmar i brf behandlas lika. 4. Att främja god ordning i styrelsearbetet och i föreningens övriga verksamhet. L är orienterad i mötesteknik. 5. Att vid behov vara en stödjande samtalspart vid samarbetsproblem i styrelsen. HSB-ledamoten ska verka för ett långsiktigt och hållbart fastighetsägande genom: 6. Att ha kompetens för att kunna bedöma: - om styrelsen känner till rekommendationer från HSB Sydost och HSB Riksförbund - om styrelsen lämnar tillräcklig information till medlemmarna - om brfs ekonomi är sund - om brf har en underhållsplan som revideras årligen. 7. Att delge kunskaper kring fastighetsägarens ansvar. 8. Att förse HSB Sydost med den information som krävs för att leverans av avtalade tjänster ska vara möjlig samt ta ansvar för att blanketter från t.ex. finansinspektionen kommer in i tid. HSB-ledamoten ska verka för HSBs grundläggande värderingar genom: 9. Att dela HSBs kärnvärderingar så de är uttryckt i ETHOS och de kooperativa principerna samt aktuella styrdokument, f n HSBs Kompass, HSBs Varumärkesriktlinjer samt HSB Kod för bostadsrättsföreningar.

3 2 (3) 10. Att aktivt söka och ta del av den information HSB Sydost lämnar och deltar aktivt på dess träffar och utbildningar. L fungerar som en bärare av information mellan brf och HSB Sydost. L ska även framföra brfs synpunkter på medlem och tjänster inom HSB Sydost. 11. Att ha kännedom om HSB Sydosts mål, affärsplan, organisation och historia. L håller brfs styrelse informerad om det tjänsteutbud och den kurs- och konferensverksamhet HSB Sydost erbjuder samt andra möjligheter som följer av medlemskapet i HSB Sydost samt motivera och stimulera brf styrelse att delta på kurser och konferenser. 12. Att agera omgående när styrelsens beslut strider mot stadgar och gällande regelverk samt då beslut och handlingar avviker mot HSBs värderingsgrunder. I dessa fall kontaktar L sin uppdragsgivare eller kontaktperson. Uppdragsavtal med riktlinjer infördes 2014 för att förtydliga uppdraget och den roll som HSBledamoten har i bostadsrättsföreningen. HSB Sydosts styrelse utser vilka personer som ska vara HSB-ledamöter. Placeringen av HSB-ledamöter i bostadsrättsföreningarna ansvarar HSB Sydosts vd för. HSB-ledamotens kontaktperson i HSB Sydost är driftledarna för ekonomiförvaltning fanns det 97 st. HSB-ledamöter i HSB Sydost. Förtroendevalda Anställda Kvinnor Män ,8 % 28,2 % 40,0 % 60,0 % ,5 % 35,5 % 39,0 % 61,0 % ,9 % 38,1 % 42,9 % 57,1 % % 50 % 44,6 % 55,4 % HSB Sydosts styrelse framtidstankar Styrelsen i HSB Sydost vill verka för att: - Förhållandet mellan antalet anställda respektive förtroendevalda HSB-ledamöter hålls på en lämplig och jämn nivå - Alla anställda i HSB Sydost ska ha minst ett uppdrag - Varje HSB-ledamot ska ha max två uppdrag - HSB-ledamöterna som grupp speglar samhället avseende kön, etnicitet och ålder - HSB-ledamoten väljs på ett eller två år. Perioden i en och samma förening bör inte förlängas mer än tre perioder om två för innan det är dags att byta förening. - HSB-ledamotens roll definieras uppdelat på fyra områden: 1. Professionellt styrelsearbete i ett fastighetsbolag Leda, vara rådgivande och utbilda övriga styrelseledamöter.

4 3 (3) 2. Informationsbärare Säkerställa att information, ömsesidigt, kommer fram. 3. Värderingsbärare Säkerställa att HSBs värderingar genomsyrar styrelsearbetet. 4. Affärsmässighet Verka för att alla företag får lämna offerter på samma villkor samt att HSB får möjlighet att vara med och lämna offert på de tjänster vi kan leverera. - HSB-ledamöter inte får bedriva konkurrerande verksamhet till HSB Sydost (konsulttjänster, RUT/ROT-tjänster, förvaltningsverksamhet etc.). Man får heller inte ha några betalningsanmärkningar eller skuld till HSB Sydost eller HSB bostadsrättsförening eller rättsliga tvister med HSB Sydost eller HSB bostadsrättsföreningar. - Arvodet för uppdraget ska delas i en fast del och en rörlig del styrelsen fastställer beloppen och tillämpningsregler. - HSB-ledamöterna ska vara diplomerade HSB-ledamöter med en kompetensutveckling i tre steg som kopplas med kunskapsprov. Diplomeringen påbörjades under 2014 och utvärderas under hösten HSB-ledamoten genom proaktivitet ska verka för att medlemmarnas intressen tas tillvara i varje beslut. Detta inför, under och efter styrelsemöten och föreningsstämman. Samtliga beslut ska utgå ifrån gällande lagstiftning och andra regelverk som reglerar medlemmarnas roll som fastighetsägare - HSB-ledamoten är en viktig länk mellan våra medlemmar/kunder och affärsverksamheten och ska aktivt informera om HSBs tjänsteutbud samt till affärsverksamheten rapportera om behov av tjänster och service, såväl bland befintliga erbjudande som utvecklingsbehov, som man fångar upp hos respektive bostadsrättsförening.

5 (3) Bilaga punkt 19 på dagordningen VALBEREDNINGSINSTRUKTION Enligt HSBs kod för föreningsstyrning bör föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och transparant process, som ger alla medlemmar möjlighet att ge sin syn på och lämna förslag i respektive fråga och som skapar goda förutsättningar för väl underbyggda beslut. 1. Tillsättande av valberedning Föreningen ska ha en valberedning som representerar föreningens medlemmar inkluderade bospargruppen. Valberedningen ska ha en jämn könsfördelning samt åldersspridning samt etnicitet. I valberedningen bör inte ingå personer som bedriver med föreningen konkurrerande verksamhet. Föreningsstämman ska utse valberedningens ledamöter, en av ledamöterna väljs till sammankallande Styrelseledamöter eller revisorer och närstående till dessa i HSB Sydost eller vd ska inte vara ledamot av valberedningen, eller delta i valberedningens överläggningar. Enligt stadgarna ska valberedningen ha minst tre ledamöter. En extra stämma ska hållas om antalet valberedare understiger tre, och att ett fyllnadsval då ska göras. Styrelsen har ansvar att kalla till sådan stämma. Valberedningen kan knyta en administrativ resurs till sig från HSB Sydost. Denne får dock inte vara vd eller annan person i ledande befattning. Mandattiden för valberedare är ett år. 2. Valberedningens arbetsuppgifter 2.1 Allmänt Valberedningen är föreningsstämmans organ för beredning av stämmans beslut i tillsättningsfrågor med syfte att skapa ett bra underlag för stämmans behandling av dessa ärenden. Valberedningen ska i sitt arbete med nominering till styrelse och revisor tillämpa HSBs kod för föreningsstyrning. 2.2 Arbetsordning och uppdrag Valberedningen ska vid sitt första möte anta en arbetsplan för sitt kommande arbete. Detta möte ska hållas senast tre månader efter ordinarie föreningsstämma. Valberedningen ska sammanträda så ofta som erfordras för att valberedningen ska kunna fullgöra sina uppgifter. Vid sitt avslutande möte ska valberedningen utvärdera sitt arbete, vilken redovisas vid kommande stämma. Valberedningen bedriver sitt arbete under hela året från stämma till stämman. Om ledamot i valberedningen begär att valberedningen ska sammankallas ska begäran följas. Valberedningens möten ska protokollföras. Protokollen är inte offentliga utan ett internt material för valberedningen. HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

6 2 (3) Valberedningen ska informera medlemmarna möjligheten om att nominera personer till olika uppdrag genom brev, i medlemstidningen, på hemsidan samt på andra lämpliga sätt. Valberedningen ska ta del av HSB Sydosts affärsplan, strategier m.fl. dokument samt genom intervjuer med styrelseledamöterna och vd för HSB Sydost bilda sig en uppfattning om HSB Sydosts framtida verksamhet och kommande utmaningar för att få en samlad bild av den kompetens som styrelsen tillsammans bör besitta. Valberedningen ska även ges möjlighet att ta del av styrelsens egenutvärdering, för att bilda sig en uppfattning om hur väl styrelsens arbete fungerar. Detta ska sedan tjäna som vägledning i valberedningens arbete med att ta fram förslag till personer till olika uppdrag som svarar mot den gemensamma kompetensbild valberedningen fångat. När valberedningen lämnar sina förslag ska även hänsyn till spridning av ålder, kön och etnicitet ha tagits i de organ förslagen avser (styrelse, revisorer, medlemsutskott, förtroenderåd etc.). Valberedningens förslag ska meddelas föreningen i så god tid att förslaget kan presenteras i kallelsen till föreningsstämman och på föreningens hemsida samt i så många av föreningens informationskanaler som möjligt. Valberedningen ska på stämman presentera och motivera sina förslag samt lämna en redogörelse för hur valberedningens arbete har bedrivits. Valberedningen ska vidare förteckna samtliga personer som nominerats till olika uppdrag samt redovisa förteckningen till stämman inom samma tidsramar som gäller för annan information till stämman. 2.3 Förslag till styrelse Valberedningen ska lämna förslag på antal ledamöter samt personer till styrelseledamöter och styrelseordföranden. Valberedningen ska också lämna förslag på styrelsearvode uppdelat mellan ordförande och övriga ledamöter. Valberedningen ska också lämna förslag på övriga arvoden/ersättningar. Valberedningen ska lämna erforderliga uppgifter beträffande ledamot som föreslås för nyval eller omval. Av uppgifter bör minst följande framgå: Huvudsaklig utbildning och arbetslivserfarenhet Övriga uppdrag inom HSB och andra väsentliga uppdrag Vid omval, vilket år ledamoten invaldes i styrelsen Övriga uppgifter som kan vara av betydelse för medlemmarna vid bedömningen av den föreslagna ledamotens kompetens och oberoende 2.4 Förslag till revisor Valberedningen ska lämna förslag till tillsättning av revisor. Valberedningen ska lämna förslag till val och arvodering av revisor. Valberedningen ska lämna information om förhållanden som kan vara av betydelse för medlemmarna vid bedömningen av den föreslagna revisorns kompetens och oberoende.

7 3 (3) 2.5 Förslag till stämmoordförande Föreningens valberedning ska lämna förslag till ordförande för ordinarie föreningsstämma. Styrelsens ordförande eller annan ledamot ur styrelsen ska inte föreslås till stämmoordförande. 2.6 Förslag till andra uppdrag Valberedningen ska lämna förslag till andra uppdrag inom HSB Sydost som framgår av stadgar och som beslutas vid föreningsstämma. Valberedningen ska även lämna förslag till eventuellt arvode. Förslaget ska meddelas föreningen i så god tid att förslaget kan tas med i kallelsen. 3. Sekretess Mot bakgrund av den information som kan behöva ges till valberedningens ledamöter kan föreningen ha skäl att överväga behovet av sekretessförbindelser som syftar till att undanröja risk för att sådan information sprids selektivt i medlemskretsen. HSB Sydost har valt att teckna en sådan sekretessförbindelse för valberedningen. 4. Arvode Arvode utgår till valberedningen enligt beslut på föreningsstämman, inom ramen för arvodesreglementet. 5. Ändring av instruktion Valberedningen ska löpande utvärdera sitt arbete och till föreningsstämman lämna förslag på sådana ändringar av denna instruktion som valberedningen bedömt vara lämpliga. Instruktionen fastställs av föreningsstämman.

8 (1) Bilaga punkt 20 dagordningen FÖRSLAG TILL GRUNDTAL FÖR VAL AV FULLMÄKTIGE TILL HSB SYDOST Följande gäller för närvarande vid val av fullmäktige och ersättare till HSB Sydost: Varje bostadsrättsförening som är medlem i HSB Sydost väljer på sin ordinarie stämma en fullmäktig och en ersättare för varje påbörjat grundtal i bostadsrättsföreningen. Detsamma gäller för bospargruppen. I grundtal beaktas bostadsrättsföreningen och bostadsrättslägenheter som innehas av medlemmar i HSB-föreningen per den 31 december året valet av fullmäktige. Grundtalet är idag fastställt till 100. Styrelsens förslag till grundtal Styrelsen föreslår oförändrat grundtal att gälla intill nästa ordinarie stämma Bilaga punkt 21 dagordningen BOSPARARNAS DISTRIKTSINDELNING FÖR VAL AV FULLMÄKTIGE Enligt de stadgar som antogs vid föregående stämma ska distriktindelning ske för val av fullmäktige som ska representera bospargruppen. Styrelsens förslag till distriktsindelning: Distrikt A Kronobergs och Blekinge län Distrikt B Kalmar län Styrelsens förslag till distriktsindelning för val av fullmäktige HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

9 (2) Bilaga punkt 22 a) på dagordningen RAPPORT FRÅN HSB SYDOSTS FÖRTROENDERÅD Medlemmar: Patric Jonsson, Karlskrona Torsten Linné, Karlshamn Martin Malmström, Sölvesborg Martina Andersson, Nybro Torgny Skareteg, Kalmar Katharina Bilje, Borgholm Leif Jonsson, Oskarshamn Karin Markström, Västervik Ingrid Holmberg-Persson, Växjö Patrik Wahlqvist, Kalmar (extern förening) Tomas Karlsson, HSB Sydost Lisa Österbladh, HSB Sydost Träffar 6 maj hos HSB Brf Tomaten i Borgholm 19 augusti hos Brf Mistluren i Västervik januari i Karlskrona 10 mars hos räddningstjänsten i Färjestaden Sammanfattning av förtroenderådet verksamhet 2015/16 Förtroenderådet har under året haft fokus på - Styrelsens ansvar i det Systematiska brandskyddsarbetet - Att göra förtroenderådet mer känt Förbättringsarbete Jouren, det har varit problem att komma i kontakt med larmcentralen då man velat ringa in och anmäla fel under den tid som HSB förändrat och bytt leverantör av jourtjänster HSB SYDOST EK FÖR Postadress: Box 52, Växjö, Vxl: , Styrelsens säte: Växjö

10 2 (2) Urval av övriga ämnen som diskuterats i Förtroenderådet NKI. Genomgång och diskussion om de frågeställningar som HSB tagit fram för Nöjd Kundindex. SBA. Systematiskt brandskyddsarbete har varit uppe för diskussion på varje möte, detta har resulterat i en heldags utbildning hos räddningstjänsten i Färjestaden och att vi insett att det finns ett stort utbildningsbehov hos föreningarna. Energitjänster Presentation och genomgång av de nya energitjänster som HSB ska börja leverera. Framtidsmöte/Höstmöte Önskemål att slå ihop dessa då man vill ha kvällen som ett erfarenhetsutbyte mellan de närvarande. Leverantörer med HSB Riksavtal Diskussion om att det finns leverantörer som inte lever upp till de krav som HSB ställer. Syfte och mål med Förtroenderådet Vara en länk mellan föreningarna och HSB Vara ett förbättringsråd Vara ett bollplank vid verksamhetsutveckling Metoder för att motsvara syfte och mål Träffarna inleds med studiebesök på någon av rådets föreningar vilket vi anser är viktigt för erfarenhetsutbyte och för att få förståelse för varandras verksamhet. Under året har en av träffarna hållits över två dagar med internat. Till detta möte bjöds representanter från HSB Sydosts förvaltning som presenterade de nya förvaltningstjänsterna och ny Vd Jörgen Abrahamsson och styrelsens ordförande Sebastian Linderot. Förtroenderådets medlemmar har aktivt varit med på så många konferenser och utbildningar som erbjudits för att följa upp arbetet och göra rådet samt dess medlemmar mer känt. Förtroenderådet önskemål är att även bli inbjudna och presenterade på HSB Sydost stämma. Framtida mål Förtroenderådet kommer aktivt under år 2016/2017 uppsöka föreningarna för att kunna möta medlemmars och kundernas framtida utvecklingsbehov Lisa Österbladh och Tomas Karlsson

11 (1) Bilaga punkt 23 dagordningen HSB SYDOSTS MEDLEMSAVGIFT 2017 Styrelsen menar att medlemsavgifterna till HSB Sydost i första hand ska täcka föreningens kostnader för HSB-ledamoten, tidningarna Hemma i HSB och Uppdraget, HSB Sydosts medlemsavgifter till HSB Riksförbund (som bl. a. täcker rådgivning till förbundsjurist) samt delar av kursverksamheten och information via hemsida. Dagens medlemsavgifter täcker inte dessa kostnader. Styrelsens förslag till medlemsavgifter: Bostadsrättsföreningar Grundavgift för bostadsrättsföreningar 10,75% av prisbasbeloppet (avrundat till närmaste tiotal kronor) (År 2016 var grundavgiften 10,75%.) Bostadsrättshavare 0,68 % av prisbasbeloppet. (År 2016 var avgiften 0,68 % av prisbeloppet.) Bosparande medlemmar 300 kr för helår samt 150 kr för medlemmar som påbörjar medlemskap efter 1 juli. Prisbasbeloppet uppgår 2016 till kr. Förslaget innebär oförändrad medlemsavgift för HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

12 (3) Bilaga punkt 25 på dagordningen ARVODESREGLEMENTE FÖR HSB SYDOST Principer som är vägledande för reglementet HSB Sydost ek. för. är en kooperativ organisation. Detta innebär bl. a att: Våra förtroendevalda ska i första hand inte se uppdragen som ekonomiskt attraktiva, men samtidigt måste viljan att ta ansvar uppmuntras. Våra förtroendevalda ska inte förlora ekonomiskt, därför erhålls ersättning för förlorad arbetsinkomst, reseersättning och ev. andra utlägg Skapa rättvisa mellan förtroendevalda med anställning, egna företagare och pensionärer genom att ersätta förlorad arbetsinkomst inkluderande pensionsinbetalningar. Arvodet, bortsett från ersättning för förlorad arbetsinkomst och utlägg, ska vara rimligt med hänsyn till det allmänna löneläget bland fullmäktige och medlemmar. Alla förtroendevalda, oavsett uppdrag, ska i huvudsak ersättas med hänsyn tagen till nedlagd tid, och ansvar som är förknippat med uppdragen. Reglemente avseende arvoden och ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i HSB Sydost ek. för. Arvoden baseras på inkomstbasbelopp (ibb)som årligen justeras den 1 januari. Innehåll 1. Förtroendeuppdrag som omfattas av reglementet 2. Ekonomiska ersättningar 3. Årsarvode 4. Sammanträdesarvode 5. Arvode för övriga möten 6. Arvode fullmäktige och ersättare vid deltagande i HSB Riksförbunds stämma 7. Förlorad arbetsinkomst 8. Kostnad och reseersättning 9. Särskilda regler HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

13 2 (3) 1. Förtroendeuppdrag som omfattas av reglementet Detta reglemente gäller för förtroendevald som är vald på föreningsstämma enligt stadgar för HSB Sydost Ek. För. Förtroendevald innebär styrelsen, ledamöter i utskott tillsatta av stämman, revisorer med suppleanter, valberedning. (HSB ledamöter ingår ej) Det äger också tillämpning på fullmäktige och ersättare till HSB Riksförbunds stämma samt de arbetsgrupper som tillsätts av styrelsen för HSB Sydost Ek. För 2. Ekonomiska ersättningar Enligt detta reglemente kan följande slag av ersättningar utgå: a) Årsarvode enligt p 3 b) Sammanträdesarvode p 4 c) Arvoden för övriga möten p 5 d) Arvode fullmäktige och ersättare till HSB Riksförbunds stämma enligt p 6 e) Förlorad arbetsinkomst enligt p 7 f) Kostnadsersättningar enligt p 8 g) Reseersättning enligt p 9 3. Årsarvode HSB Sydost styrelse Årsarvode utgår enligt följande: a) ordförande tillika styrelseledamot 2,2 ibb ( kr) b) vice ordförande tillika styrelseledamot 1,4 ibb ( kr) c) övriga styrelseledamöter 0,45 ibb ( kr) d) revisorer 0,6 ibb att fördela fritt inom sig ( kr) e) valberedning 1,0 ibb ( kr) att fördela fritt inom sig (vid 5 ledamöter, därutöver 0,2 ibb ( kr) per tillkommande ledamot) Årsarvodet utgör ersättning ansvar som är förknippat med uppdragen, och svårigheten att beräkna nedlagd tid utöver protokollförda möten. I årsarvodet inkluderar även ersättning för: - bredbandsuppkoppling. HSB Sydost tillhandahåller lämplig IT hårdvara (I-pad eller motsvarande) åt styrelseledamöter. - Utbildningstillfällen (ingen sammanträds- eller mötesersättning utgår) Årsarvodet ligger fast från föreningsstämma till föreningsstämma. 4. Sammanträdesarvode Sammanträdesarvode utgår med; 1,5 % av ibb (900 kr) på sammanträde upp till 5 timmar (exkl. lunch). Sammanträde 5 timmar eller över 2 % av ibb (1190 kr) avrundas till närmast jämna 10- tal kronor per person och dag a. För styrelsens protokollförda sammanträden, egna strategidagar och föreningsstämma b. Revisorer - vid revisionsmöten och föreningsstämma c. Valberedning - vid valberedningsmöten samt intervjuer med nominerade och styrelseledamöter och föreningsstämma. d. Övriga uppdrag - protokollförda möten (exempelvis förtroenderåd) Högst sammantagna ersättning enligt p 2 b och c ovan för olika uppdrag för samma dag får uppgå till 2 % av ibb (1190 kr) Sammanträdesarvodet justeras vid den tidpunkt inkomstbasbeloppet ändras.

14 3 (3) 5. Arvoden för övriga möten Arvoden utgår för styrelseledamöternas och valberedningens deltagande i olika arrangemang som HSB Sydost bjuder in till exempelvis bostadsdagar, möte med HSB ledamöter, höstkonferenser, framtidsmöte m.fl. samt arrangemang av olika slag som HSB Riksförbund eller motsvarande organisation inbjuder till. Arvode utgår med 0, 75 % av ibb (445 kr) för sammanträde under 5 timmar. Sammanträde 5 timmar eller över ersätts med 1 % av ibb (590 kr) per sammankomst (dag) och person. 6. Arvode fullmäktige och ersättare vid deltagande i HSB Riksförbunds stämma Arvode utgår per dag med ett sammanträdesarvode per person enligt p Förlorad arbetsinkomst Ersättning utgår för dokumenterad mötes- sammanträdestid samt för restid. Ersättning utgår också vid deltagande i kurs, konferens, seminarium och liknande som sammanhänger med uppdraget. Till förtroendevald som saknar anställning, men driver aktiv näringsverksamhet som ger arbetsinkomst, utgår ersättning dock endast för tid som infaller mellan och Ersättningen grundas på föregående års självdeklaration, dock med samma begränsning som ovan. För att ersättning ska utgå krävs kopia av självdeklaration eller intyg från revisor. Förtroendevald med anställning styrker sin rätt till ersättning genom lönespecifikation eller intyg från arbetsgivaren om avdragets storlek. 8. Kostnad och reseersättning Resa ska företas i första hand med så klimatvänligt transportmedel som möjligt. Styrkta resekostnader inklusive parkeringsavgifter ersätts. Ersättning utgår för resa från och åter ordinarie bostad. Ersättning för resa med eget fordon utgår enligt det tjänstemannavtal som gäller för anställda inom HSB Sydost. Reseräkning för bilkörning respektive biljetter och parkeringskvitton ska uppvisas för att ersättning ska betalas ut. Ersättning för restid utgår om resvägen enkel resa överstiger 3 mil från ordinarie bostad till sammanträdesorten. Restidsersättning betalas ut med 0,11 % av ibb (65 kr) per påbörjad halvtimme, dock högst för tre timmars enkel resa. Övriga utlägg som exempelvis kost under resa i anslutning till sammanträde mm (under punkterna 4,5 och 6) utgår ej. 9. Särskilda regler Följande särskilda regler gäller för detta reglemente: - att det förts protokoll, mötesanteckningar eller liknande, med mötestider angivna för att erhålla arvoden och ersättningar - att den förtroendevalde själv ansvarar för att rapportera underlag för arvodesberäkning samt att styrka sin rätt till ersättningar - att föreningsstämmans beslut avseende arvoden och ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i HSB Sydost Ek. För. och reglementet ska översändas årligen till HSB Riksförbund

15 (2) Bilaga till valberedningens förslag punkt 26 a, b, c PRESENTATION AV FÖRESLAGEN ORDFÖRANDE, STYRELSELEDAMÖTER OCH REVISORER TILL HSB SYDOST STYRELSE 2016 Ordförande: Sebastian Lindroth född 1983 och bor i Växjö och är medlem sedan Huvudsaklig utbildning: Juristexamen, Lunds universitet. Kandidatexamen i företagsekonomi, Linnéuniversitetet. Arbetslivserfarenhet: Arbetar idag som jurist på Växjö Tingsrätt. Andra väsentliga uppdrag: Styrelseledamot i HSB Riksförbund och styrelseledamot HSB Projektpartner AB. Styrelseledamöter: Ann-Christine Quist- Karlsson född 1957 och bor i brf Rismåla i Nybro och blev invald i HSB Sydost styrelse Huvudsaklig utbildning: Utbildad undersköterska med breddning av distanskurser på vårdutbildning och även fackliga utbildningar. Arbetslivserfarenhet: Lång erfarenhet utav vårdsektorns alla olika områden och med ett långt fackligt engagemang. Andra väsentliga uppdrag: Ersättare i kommunstyrelsen för Nybro kommun, ordförande i Individ- och familjenämnden och hon sitter även med i samordningsförbundet i Kalmar Län. Ordförande i brf. Rismåla. Dean Sparrewath Nielsen född 1982 och bor i brf Allbo-Dacke i Älmhult och blev invald i HSB Sydost styrelse Huvudsaklig utbildning: Ingenjör i skog- och träteknik och studerar på Masterprogrammet inom samma ämnesområde. Uppdrag i HSB: Vice ordförande i brf Allbo-Dacke, Älmhult, HSB-ledamot. Övriga uppdrag: Styrelseledamot för Teknik samt ledamot i kommittén för hållbar utveckling vid Linneuniversitetet. Gaca Radetinac född 1972 och bor i brf Blå Port i Karlskrona. Huvudsaklig utbildning: Lärarutbildning, ledarskapsutbildning, rektorsutbildning (pågående). Arbetslivserfarenhet: Arbetar idag som rektor/förskolechef i Tingsryds kommun. Uppdrag i HSB: Styrelseledamot i brf Blå Port, medlem i HSB sedan Revisorer: Magnus Andersson född 1967 och bor i Vederslöv. Huvudsaklig utbildning: Företagsekonomi Arbetslivserfarenhet: Arbetar idag på Coompanion Kronoberg som företagsrådgivare. Har arbetat som företagare inom byggbranschen. Arne Stenström född 1943 och bor i HSB brf Kungshall, Karlskrona och är medlem i HSB Sydost sedan HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Besöksadress: Storgatan 14, Vxl: , hsb.se/sydost

16 2 (2) Huvudsaklig utbildning: Marknadsföring, projektledarutbildning, försäkringsbranschens universitetsutbildning. Arbetslivserfarenhet: Har arbetat som mäklarkonsult, marknadsområdeschef och distriktschef inom Folksam samt vd Sparbanken Gotland. Presentation av nominerade, utöver valberedningens föreslagna, till HSB Sydost styrelse 2016 Christoffer Stenström född 1987 och bor i HSB brf Påfågeln, Ronneby. Huvudsaklig utbildning: Utbildar sig inom PA på Lunds universitet. Arbetslivserfarenhet: Säljare, förtroendeuppdrag Almi Blekinge AB, Miljö och byggnadsnämnden, Kommunfullmäktige i Ronneby. Styrelseledamot i brf Påfågeln, Ronneby. Kjell Johansson född 1956 och bor i HSB brf Strandsnäckan, Växjö. Huvudsaklig utbildning: Fyrårigt gymnasium. Arbetslivserfarenhet: Majoritetsägare av Hydroware AB, anställd som produkt- och marknadschef. Styrelseledamot i brf Strandsnäckan, Växjö. Jesper Magnusson född 1971 bor i HSB brf Psilander, Karlskrona. Huvudsaklig utbildning: Dator, system, nätverk, IT-tekniker BTH. Arbetslivserfarenhet: Chefstekniker, Lumin Scandinavia AB. Styrelseledamot i brf Psilander, Karlskrona.

17 (2) Bilaga punkt 3, 7, 8, 24 och 26 på dagordningen VALBEREDNINGENS FÖRSLAG Redogörelse för valberedningens arbete 2015/2016 Under verksamhetsåret har valberedningen hållit 7 protokollförda möten fram till maj månad Valberedningen har tagit del av styrelsens utvärdering och därefter haft enskilda möten med samtliga stämmovalda styrelseledamöter under januari Uppgifter om valberedningens sammansättning, nomineringstid med mera har meddelats på HSB Sydosts hemsida. Förslag till val har tagits fram i tid för att detta förslag ska kunna presenteras på det vis som Koden föreskriver. Samtliga ledamöter har tagit del av valberedningens arbete. Valberedningens policy för att föreslå kandidater till förtroendeuppdrag är: 1. Övergripande huvudkrav är personliga kvalifikationer 2. Åldersspridning 3. Geografisk spridning 4. Jämn könsfördelning 1. Val av ordförande för stämman, punkt 3 på dagordningen Christina Mattisson, Regionråd på Region Blekinge 2. Val av två protokolljusterare, punkt 7 på dagordningen Siv Elofsson, HSB brf Pantern, Karlskrona Leif Jonsson, HSB brf Ibis, Oskarshamn 3. Val av rösträknare, punkt 8 på dagordningen Torgny Skareteg, HSB brf Rimsmeden, Kalmar Ann-Katrin Kreutz, HSB brf Mistluren, Västervik Stig Karlsson, HSB brf Kungsör, Karlshamn Viola Hjelm, HSB brf Munin, Växjö 4. Beslut om antal styrelseledamöter, valberedning och revisorer, bilaga punkt 24 på dagordningen Styrelsen består idag av sju (7) stämmovalda styrelseledamöter, fem (5) i valberedningen och två (2) revisorer. Valberedningen föreslår oförändrat antal styrelseledamöter, valberedare och revisorer. 5. Arvode, bilaga punkt 25 dagordningen Valberedningens uppdrag är även att ta fram tydliga riktlinjer för arvoden och ekonomiska ersättningar för de förtroendevalda som beslutats av årsstämman. Valberedningens förslag till arvodesreglemente för HSB Sydost presenteras i arvodesreglemente Val av styrelsens ordförande, bilaga punkt 26a på dagordningen Valberedningen föreslår, Sebastian Lindroth som styrelsens ordförande med en mandattid på ett (1) år. HSB SYDOST Postadress: Box 52, Växjö, Vxl: ,

18 2 (2) 7. Val av styrelse, bilaga punkt 26b på dagordningen Valberedningen gör den bedömningen att styrelsen har en bra sammansättning, i första hand har valberedningen tagit hänsyn till det övergripande huvudkravet om personliga kvalifikationer. Inför årets stämma har Per Renud meddelat att han vill lämna sitt styrelseuppdrag. I tur att avgå bland ordinarie ledamöter är Sebastian Lindroth, Ann-Christine Quist-Karlsson och Dean Sparrewath Nielsen. Valberedningen föreslår omval av Sebastian Lindroth, Ann-Christine Quist-Karlsson och Dean Sparrewath Nielsen med en mandattid på två (2) år. Valberedningen föreslår fyllnadsval av Gaca Radetinac med en mandattid på ett (1) år. 8. Val av revisor, bilaga punkt 26c på dagordningen Valberedningen föreslår omval av Arne Stenström och Magnus Andersson. 9. Val av ledamöter till HSB Riksförbunds föreningsstämma 2016 Valberedningen föreslår att val av ledamöter till HSB Riksförbunds föreningsstämma 2017 görs av styrelsen. 10. Val av Förtroenderåd, bilaga 26f på dagordningen Enligt redovisad bilaga. Växjö den HSB Sydosts valberedning Rolf Nicklasson Göran Ågren Ingela Persson Birgitta Johansson Anders Carming

19 Bilaga punkt 26d dagordningen FÖRSLAG TILL VALBEREDNING Valberedningen som utsågs av föreningsstämman 2015 har bestått av Rolf Nicklasson, Växjö ordförande Ingela Persson, Karlskrona Göran Ågren, Oskarshamn Brigitta Johansson, Västervik Anders Carming, Kalmar Följande förslag till valberedning att väljas på föreningsstämman 2016: Rolf Nicklasson, Växjö ordförande Ingela Persson, Karlskrona Göran Ågren, Oskarshamn Brigitta Johansson, Västervik Anders Carming, Kalmar Arvode till valberedningen i enlighet med arvodesreglemente.

20 Bilaga punkt 26f på dagordningen FÖRTROENDERÅD Inriktning för Förtroenderådet är att stärka kontaktytorna mellan den operativa verksamheten, medlemmarna och kunderna. Förtroenderådet ska bestå av nio (9) ledamöter från respektive orter; Västervik, Oskarshamn, Nybro, Kalmar, Borgholm, Karlskrona, Ronneby, Sölvesborg och Växjö. Förslaget innehåller också att en representant från extern förvaltning även ska väljas. Följande personer föreslås väljas in i Förtroenderådet för 2016/2017: Karlskrona Patrik Jonsson HSB Brf Tersmeden Ronnebygatan 9A Karlskrona Borgholm Katarina Bilje HSB Brf Tomaten Guntorpsgatan Borgholm kbilje@gmail.com Kalmar Torgny Skareteg HSB Brf Rimsmeden Runvägen 11B Kalmar torgny.skareteg@gmail.com Ronneby Christoffer Stenström HSB Brf Påfågeln Ågårdsgatan 7c Ronneby christoffer.stenstrom@gmail.com Oskarhamn Leif Jonsson HSB Brf Ibis Björngatan 2 A Oskarshamn Växjö Ingrid Holmberg HSB Brf Fagrabäck Österleden 62 C Växjö ihp@fagraback.net

21 Sölvesborg Bengt Jonsson HSB Brf Järnvägen Järnvägsgatan 1A Sölvesborg Nybro Martina Andersson HSB Brf Smedjan Repslagaregatan 2A Nybro Västervik Karin Markström HSB Brf Mistluren Östersjövägen 48A Västervik Extern förening Patrik Wahlqvist Brf Landshövdingen 2 Södra långgatan 20B Kalmar patrik.wahlqvist@telia.com

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

FÖRSLAG TILL DAGORDNING 2017-03-31 1(9) FÖRSLAG TILL DAGORDNING HSB Sydost ek. för. ordinarie föreningsstämma 2017-05-20 1. Stämmans öppnande 2. Beslut om stämman är öppen för fler än medlemmar 3. Val av ordförande vid stämman,

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG 2018-02-27 1 (2) Bilaga punkt 3, 7, 8, 24 och 26 på dagordningen VALBEREDNINGENS FÖRSLAG Redogörelse för valberedningens arbete 2017/2018 Under verksamhetsåret har valberedningen hållit 11 protokollförda

Läs mer

Reglemente avs. arvoden och ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i HSB Malmö Ekonomisk Förening

Reglemente avs. arvoden och ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i HSB Malmö Ekonomisk Förening Förslag reglemente 2011 Reglemente avs. arvoden och ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i HSB Malmö Ekonomisk Förening Principer som är vägledande för detta reglemente HSB Malmö Ek. För. är en

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB SKÅNE 1 (5) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I INLEDNING Enligt HSB kod för föreningsstyrning bör föreningsstämmans beslut vid val av valberedning, styrelse, föreningsgranskare samt föreningsvald revisor om det

Läs mer

Arvodeskommitténs förslag till ekonomiska förmåner för förtroendevalda inom HSB Malmö ek. för.

Arvodeskommitténs förslag till ekonomiska förmåner för förtroendevalda inom HSB Malmö ek. för. Arvodeskommitténs förslag till ekonomiska förmåner för förtroendevalda inom HSB Malmö ek. för. Arvodeskommittén föreslår fullmäktige för HSB Malmö ek. för. att fastställa arvodeskommitténs förslag till

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND

FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND 1 (5) FÖRSLAG TILL BESLUT OM REGLEMENTE AVSEENDE ARVODEN OCH EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I HSB ÖSTERGÖTLAND Stämman ska besluta om arvoden och andra ekonomiska ersättningar för av stämman

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och öppen process,

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2015

FÖRENINGSSTÄMMA 2015 HSB SYDOST FÖRENINGSSTÄMMA 2015 Ombuden i HSB Sydost föreningsfullmäktige kallas till ordinarie föreningstämma TID Lördagen den 9 maj, kl 10.00. Vi bjuder på enklare frukost från kl 9.30 och avslutar med

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND Styrelsen\Valberedning\ 1 (7) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015

FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015 FÖREDRAGNINGSLISTA vid HSB Uppsalas ordinarie föreningsstämma tisdagen den 12 maj 2015 1. Öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Anmälan ordförandens val av protokollförare 4. Godkännande av röstlängd

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Kallelse Föreningsstämma

Kallelse Föreningsstämma Kallelse Föreningsstämma HÄRMED KALLAS DU TILL HSB UMEÅ EK FÖR ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Måndagen den 16 maj 2016 kl 18.30 Lokal: Umeå Folkets Hus, Vasaplan, Peterson-Berger salen Ingång från stora

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens ordförande Bo Nilsson som hälsar alla välkomna.

Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens ordförande Bo Nilsson som hälsar alla välkomna. HSB Mitt Protokoll Sundsvall, 2011-04-09 Ordinarie föreningsstämma 1. Öppnande 2. Ordförande 3. Protokollförare 4. Närvarande fullmäktige och röstlängd (bil.) Fullmäktigesammanträdet öppnas av styrelsens

Läs mer

Tid: 18.30 20.25. HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena Löfgren välkommen.

Tid: 18.30 20.25. HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena Löfgren välkommen. Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 21 maj 2013 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.25 HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen, och hälsar därefter Anna-Lena

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07.

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. 1 (7) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB Uppsala ekonomisk förening, 2009-05-07. Plats: Clarion Hotel Gillet i Uppsala 1 Öppnande Styrelsens ordförande Sture Blomgren hälsar stämmodeltagarna

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus. Tid: 18.30 20.15. 1 Öppnande

Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus. Tid: 18.30 20.15. 1 Öppnande Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2014 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.15 HSB Umeås ordförande Olle Karlsson hälsar stämmobesökarna välkommen och berättar om sin syn

Läs mer

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka

HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka HSB - där möjligheterna bor HSB bostadsrättsförening Colosseum i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 2015 Datum/tid: 2015-05-12, kl 19:00-20:30 Plats: Melanders Fisk, Nacka Forum 1. Föreningsstämmans

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 6 APRIL 2016 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) ska bolag som omfattas av Koden ha en valberedning. Valberedningen

Läs mer

Tid: Anders Lago håller ett anförande om verksamheten och HSBs framtida visioner.

Tid: Anders Lago håller ett anförande om verksamheten och HSBs framtida visioner. Protokoll fört vid årsstämma med HSB UMEÅ EK FÖR tisdagen den 22 maj 2012 på Umeå Folkets Hus Tid: 18.30 20.35 Stämman inleds med musik framförd av duon Två Förvirrade Pojkar. 1 Öppnande HSB Umeås ordförande

Läs mer

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 Som fullmäktige för din HSB-förening kallas du till ordinarie HSB-stämma Dag: 15-16 maj 2019 Tid: 15 maj kl. 10.00-17.00, middag 19.00 16 maj kl.

Läs mer

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2018

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2018 HSB Skånes Föreningsstämma 2018 1 (6) VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2018 I VALBEREDNINGEN HAR FÖLJANDE LEDAMÖTER INGÅTT Bo Lidefalk, ordförande Kristianstad Jan Malm Carolyn Månsson Eslöv Jens

Läs mer

FÖRENINGSSTYRNINGSRAPPORT 2015

FÖRENINGSSTYRNINGSRAPPORT 2015 2016-03-14 FÖRENINGSSTYRNINGSRAPPORT 2015 HSBs kod för föreningsstyrning är utformad särskilt för HSB-organisationen och utgår från Svensk kod för bolagsstyrning, de kooperativa principerna och HSBs värderingar.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande llhälsar deltagarna välkomna och förklarar stämman öppnad.

1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande llhälsar deltagarna välkomna och förklarar stämman öppnad. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Malmö ek. för. lördagen den 24 april 2010 med början kl. 09.00 på Swedbank Stadion i Malmö. 1. Föreningsstämmans öppnande HSB Malmö ek. för:s ordförande

Läs mer

01.2 Valberedningspolicy

01.2 Valberedningspolicy 01.2 Valberedningspolicy Styrdokument: Gäller för: Beslutad av: Datum för beslut om fastställande: Datum för beslut om revidering senast: Dokumentägare: Tillhandahållande: Konfidentiell status: Rättslig

Läs mer

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015.

Valberedningen har följande förslag till HSB Nordvästra Skånes ordinarie föreningsstämma den 8 december 2015. PM Författare: Valberedningen & styrelsen Datum: 2015-09-04 Plats: Ramlösa Brunnshotell Ärende: Fullmäktigesammanträde 2015 Delges: Stämmoombud m.fl. Förslag till val Valberedningens förslag Valberedningens

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

01.2 Valberedningspolicy

01.2 Valberedningspolicy 01.2 Valberedningspolicy Styrdokument: Gäller för: Beslutad av: Datum för beslut om fastställande: Datum för beslut om revidering senast: Dokumentägare: Tillhandahållande: Konfidentiell status: Rättslig

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 17 maj 2016 kl i Ulvåsasalen

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 17 maj 2016 kl i Ulvåsasalen Sida 1 (17) HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 17 maj 2016 kl. 19.00 i Ulvåsasalen Insläpp genom Birgittakyrkans sidoentré från kl. 18.00. Tänk på att

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman.

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s Brf Kungsängsliljan 2004-06-01 i Lillhagaskolan 1 Stämman öppnas. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2013-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

s. 3-5 Valberedningens förslag till föreningsstämman med kommentarer till dagordningens punkter

s. 3-5 Valberedningens förslag till föreningsstämman med kommentarer till dagordningens punkter HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 21 maj 2013 kl. 19.00 i Ulfåsasalen med efterföljande frågestund till styrelsen Insläpp genom Birgittakyrkans sidoentré

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016 VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2016 I VALBEREDNINGEN HAR INGÅTT FÖLJANDE LEDAMÖTER Bo Lidefalk, ordförande Kristianstad Jan Malm Carolyn Månsson Eslöv Jens Hansen Ystad Camilla Rosenqvist Den av

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Policy för valberedning och tillsättning av styrelse

Policy för valberedning och tillsättning av styrelse VIRSERUMS SPARBANK Policy för valberedning och tillsättning av styrelse Fastställd av sparbanksstämman 2017-04-28 Innehåll 1. Syfte... 3 2. Huvudmän... 3 3. Valberedningens ansvar och uppdrag... 4 3.1

Läs mer

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2017

VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2017 Sida 1 av 5 VALBEREDNINGENS BERÄTTELSE OCH FÖRSLAG 2017 I VALBEREDNINGEN HAR INGÅTT FÖLJANDE LEDAMÖTER Bo Lidefalk, ordförande Kristianstad Jan Malm Carolyn Månsson Jens Hansen Ystad Carina Masth Thelander

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Författare: HSB Nordvästra Skåne, valberedningen Datum 2014-11-08 Plats Ärende: Delges: Ramlösa Brunnshotell Valberedningens PM samt förslag till ordinarie föreningsstämma Stämmoombud m.fl. Valberedningens

Läs mer

5 Fastställande av dagordningen Stämman beslutar att fastställa den upprättade dagordningen.

5 Fastställande av dagordningen Stämman beslutar att fastställa den upprättade dagordningen. Protokoll, fört vid ordinarie föreningsstämma hos HSB:s brf Gustavsberg, den 17 maj 2017. Plats: Växjö domkyrkocentrum. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande, Bengt-Arne, Benke, Bengtsson, inleder

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Författningssamling

HÖRBY KOMMUN Författningssamling REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Grundläggande bestämmelser Reglementet gäller för kommunens förtroendevalda, som avses i 4 kap. 1 kommunallagen (1991:900) d.v.s. ledamöter och ersättare

Läs mer

Aktieägarna i NFO Drives AB (publ) kallas till årsstämma fredagen den 26 april 2019 kl

Aktieägarna i NFO Drives AB (publ) kallas till årsstämma fredagen den 26 april 2019 kl 22/3 2019 Aktieägarna i NFO Drives AB (publ) kallas till årsstämma fredagen den 26 april 2019 kl. 13.30 Plats: Östra Piren, Karlshamn, Lokal: Rio Grande Aktieägare, som vill delta i årsstämman, skall dels

Läs mer

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 14 maj 2019 kl i Ulvåsasalen

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 14 maj 2019 kl i Ulvåsasalen Sida 1 (15) HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 14 maj 2019 kl. 18.00 i Ulvåsasalen Insläpp genom Birgittakyrkans sidoentré från kl. 17.30. Tänk på att

Läs mer

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 maj 2016 kl i Ulvåsasalen

HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 maj 2016 kl i Ulvåsasalen Sida 1 (15) HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 maj 2016 kl. 19.00 i Ulvåsasalen Insläpp genom Birgittakyrkans sidoentré från kl. 18.00. Tänk på att

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. STADGAR FÖR Mikrofonden Sverige Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 med ändringar 20161115 och 20170516 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB Brf Kallkällan i Göteborg Tid: 2016-11-15 kl. 18.30 21.50 Plats: Hotel Gothia Towers, Göteborg Närvarande: 78 personer, varav 63 röstberättigade inklusive

Läs mer

Instruktion för valberedningen i Dalarnas Försäkringsbolag

Instruktion för valberedningen i Dalarnas Försäkringsbolag Instruktion 1 Instruktion för valberedningen i Fastställd av ordinarie bolagsstämma den Instruktion 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1.2 Omfattning och ikraftträdande... 3 1.3 Kommunikation

Läs mer

Sala Sparbank. Valberedningspolicy

Sala Sparbank. Valberedningspolicy Sala Sparbank Valberedningspolicy 1Dokumentnamn Valberedningspolicy Ägare Sparbanksstämman Datum för fastställelse 20160413 Sidan 1 Innehåll 1. Externa regelverk... 2 1.1.. Finansinspektionen... 2 1.2.

Läs mer

Årsmötesdirektiv för Ersta diakonisällskap

Årsmötesdirektiv för Ersta diakonisällskap Årsmötesdirektiv för Ersta diakonisällskap Val av styrelse och revisor Val och arvodering av styrelse och revisor ska beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och transparent process, som skapar

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

FÖRENINGSSTÄMMA 2018 KALLELSE OCH ANMÄLAN

FÖRENINGSSTÄMMA 2018 KALLELSE OCH ANMÄLAN FÖRENINGSSTÄMMA 2018 KALLELSE OCH ANMÄLAN TISDAGEN DEN 24 APRIL 2018, KL. 18.30 CHALMERS KONFERENS & RESTAURANGER TID OCH PLATS TID Tisdagen den 24 april, kl. 18.30 PLATS Chalmers Konferens & Restauranger,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9)

Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9) Stadgar för HSB Stockholm ek.för. sid 1(9) Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är HSB Stockholm ek. för. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser

Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Stadgar för den ideella föreningen Rådet för främjande av kommunala analyser Reviderade 2011-04-26 ÄNDAMÅL 1 Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening. Föreningen ska tillhandahålla

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Grundläggande bestämmelser Reglementet gäller för kommunens förtroendevalda, som avses i 4 kap. 1 kommunallagen

Läs mer

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för.

S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. 1 S T A D G A R för Göteryd Delary fiber öst ek. för. Antagna av föreningens konstituerande stämma 2012-05-15 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Göteryd Delary fiber öst ek. för. 2 ÄNDAMÅL och VERKSAMHET

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

s. 7 Svar angående motion 2013 från Annacarin Wallin angående inrättande av motionsrum s. 8 Fullmakt för de som inte kan närvara vid stämman

s. 7 Svar angående motion 2013 från Annacarin Wallin angående inrättande av motionsrum s. 8 Fullmakt för de som inte kan närvara vid stämman HSB:s bostadsrättsförening Rimsmeden kallas till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 20 maj 2014 kl. 19.00 i Ulfåsasalen med efterföljande frågestund till styrelsen samt information från Posten Insläpp

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015)

Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) Midsona AB:s tillämpning av Svensk kod för bolagsstyrning (april 2015) 1. BOLAGSSTÄMMA Kodens innehåll Följs Kommentar 1.1 Tidpunkt och ort för stämman samt ärende på stämman 1.2 Kallelse och övrigt underlag

Läs mer

Valberedningens synpunkter och förslag

Valberedningens synpunkter och förslag 2018-04-06 1(5) VALBEREDNINGENS MATERIAL TILL FÖRENINGSSTÄMMAN Till fullmäktige inom HSB Mölndal Valberedningens synpunkter och förslag Mål Att stärka och utveckla HSB Mölndal både som medlemsorganisation

Läs mer

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige

Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Stadgar för STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige Reviderade av årsstämman 23 maj 2015 1 Föreningens namn och syfte Stiftarna av Independent Living i Sverige, STIL, är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

17.2 Valberedningspolicy (ersätter ) Huvudmännen Westra Wermlands Sparbank Innehållsförteckning

17.2 Valberedningspolicy (ersätter ) Huvudmännen Westra Wermlands Sparbank Innehållsförteckning 17.2 Valberedningspolicy 2017-05-05 (ersätter 2016-05-13) Huvudmännen Westra Wermlands Sparbank Innehållsförteckning Externa regelverk Interna regelverk 1. Syfte 2. Process 3. Huvudmän 4. Valberedningens

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm

Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm STUDSVIK AB (publ) PROTOKOLL 1 (5) Protokoll fört vid årsstämma i Studsvik AB (publ) tisdagen den 22 april 2008 i Stockholm Deltagande aktieägare Enligt förteckning i Bilaga 1. Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande. Protokoll fört vid årsstämma i PA Resources AB (publ), org.nr. 556488-2180, avhållen den 16 april 2014 i Stockholm Närvarande: Se bilaga 1 Därjämte var advokaterna Sven Rasmusson och Ulrika Magnusson närvarande.

Läs mer

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter Förord På Fonus distriktsstämmor utses distriktsråd som ska vara länk mellan den demokratiska och den affärsmässiga organisationen. Distriktsrådens sammansättning och uppgifter regleras av stadgarna och

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm

Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm Aktieägarna i Poolia AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2014 klockan 16.00 i bolagets lokaler på Kungsgatan 57A i Stockholm ANMÄLAN M M Aktieägare som vill delta i årsstämman ska

Läs mer

HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR ETT HJÄLPMEDEL FÖR STYRELSE OCH VALBEREDNING STARKARE TILLSAMMANS HSB är en av Sveriges största boendeorganisationer. Vi ägs av våra medlemmar och vårt uppdrag är att

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

Brf Kungsängsliljan. Leif Forsell anmälde att valet av protokollförare var Gunnel Larsson.

Brf Kungsängsliljan. Leif Forsell anmälde att valet av protokollförare var Gunnel Larsson. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s Brf Kungsängsliljan 2007-06-04 i Lillhagaskolan 1 Stämman öppnas. Brf Kungsängsliljans ordförande Åke Sjödin hälsade samtliga välkomna

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision

Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Stadgar för den ideella föreningen Biosfärområde Blekinge Arkipelag, förslag till revision Antagna xx april 2014. 1 FIRMA Föreningens firma är Biosfärområde Blekinge Arkipelag. 2 FÖRENINGENS SÄTE Föreningen

Läs mer

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun KOMMUNFULLMÄKTIGE ARVODESBESTÄMMELSER 2014-09-18 Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun I kommunallagen (1991:900) finns de grundläggande bestämmelserna om ersättning

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

We Effects prioriterade arbetsområden är att bidra till utvecklingen av den kooperativa och sociala ekonomin i samarbetsländerna.

We Effects prioriterade arbetsområden är att bidra till utvecklingen av den kooperativa och sociala ekonomin i samarbetsländerna. STADGAR FÖR WE EFFECT 1 ÄNDAMÅL We Effect är en ideell förening som i samverkan med sina medlemsorganisationer arbetar för att skapa engagemang, bilda opinion, mobilisera resurser och vinna människors

Läs mer

2 Val av ordförande. stämman Till ordförande för stämman valdes Henry Stålnacke. 3 Protokollförare. 4 Förteckning över närvarande.

2 Val av ordförande. stämman Till ordförande för stämman valdes Henry Stålnacke. 3 Protokollförare. 4 Förteckning över närvarande. PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s brf Borgmästaren, Vallsängens gemensamhetslokal, Hentorp onsdagen den 15 april 2015 kl 19.00 1 Föreningens vice ordförande Owe Olsson hälsade de närvarande

Läs mer

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening

Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening 1 Stadgar för Landsbygdsnät i Tranemo ek. förening Antagna den 2010-03-16. Reviderade: 2010-04-21; 2010-10-07; 2013-01-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Landsbygdsnät i Tranemo ekonomisk förening.

Läs mer

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009

ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1(4) ÅRSMÖTE I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN MORKULLAN 22 APRIL 2009 1 Öppnande av stämman Bostadsrättsföreningen Morkullans ordförande, Marie Carlsson, öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till mötesordförande

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta Roslagsdistriktet Antagna vid konstituerande årsstämma den 23 november 2017 1 Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta, Roslagsdistriktet 1.1 Ändamål och

Läs mer

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd 1(6) PROTOKOLL Datum 2010-05-26 Tid 19.00 21.00 Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd Föreningsstämma, Brf ADA 1 Stämmans öppnande Föreningsstämman öppnades.

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr Datum Sida 2016-01-18 1 (5) Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun KS2014/327/01 KS2016/12/01 Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 107 och reviderat 2016-02-29, kf 14 Postadress Besöksadress

Läs mer

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action

S T A D G A R. Föreningen Hope in Action S T A D G A R för Föreningen Hope in Action Föreningens firma 1 Föreningens firma är Hope in Action. Föreningens säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Herrljunga Kommun i Sverige. Föreningens ändamål

Läs mer