1(7) Anbudstävling Dnr KS 2013/0163. Kommunledningskontoret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1(7) Anbudstävling 2015-09-23 Dnr KS 2013/0163. Kommunledningskontoret"

Transkript

1 1(7) Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163 Prospekt avseende förvärv av mark för och uppförande av vård- och omsorgsboende för äldre inom fastigheterna Danderyd Ginnungagap 1 och 2, Djursholm. INBJUDAN Danderyds kommun inbjuder vård- och bostadsföretag i samverkan till anbudstävling för vård- och omsorgsboende (särskilt boende enligt SoL,Lag 2001:453, kap 5 5 andra stycket) inom fastigheterna Ginnungagap 1 och 2 inom kvarteret Ginnungagap vid Vendevägen, Djursholm. Anbud ska vara Danderyds kommun tillhanda senast Kvarteret Ginnungagap från norr med Vendevägen i förgrunden. Befintlig förskola Pärlan ska rivas av kommunen.

2 2(7) BAKGRUND I Danderyds kommun finns ett stort behov av bra boenden för äldre med behov av omsorg. På finns uppgifter om nuvarande vård- och omsorgsboenden i kommunen. Några av dessa har lokaler som inte uppfyller dagens krav och kommer att fasas ut. Det innebär att kommunen kortsiktigt behöver 63 nya platser, framförallt för demensvård, för att bara täcka dagens behov. Efter utredning om olika former för fastighetsägande och drift av nya vård- och omsorgsboenden för äldre har kommunstyrelsen beslutat att genomföra anbudstävling om uppförande och drift av nytt vård- och omsorgsboende för äldre på fastigheterna Ginnungagap 1 och 2. Samtidigt beslutades om liknande tävling för del av fastigheten Kabbelekan 14 (f.d. Solgårdstomten vid Rinkeby i västra Danderyd) som kommer att hanteras i separat anbudstävling. De nya boendena ska initialt kunna ta emot hyresgäster från de äldre vård- och omsorgsboendena som ska avvecklas. FÖRUTSÄTTNINGAR Fastigheterna Ginnungagap 1 och 2 ägs av kommunen, direkt och genom bolag. Sammanläggning av Ginnungagap 1 och 2 till en direkt kommunägd fastighet pågår. Nuvarande förskolebyggnad på fastigheten kommer att rivas av kommunen, dock endast ner till pålplattor. För Ginnungagap pågår detaljplaneläggning och samråd har genomförts. Samrådshandlingen, plankarta och planbeskrivning finns på kommunens hemsida, Bilaga 1A. I samrådshandlingen medgiven byggrätt B II och största byggnadsarea m2 för vård- och omsorgsboendet och korttidsboendet tillsammans är endast vägledande för tävlingsförslagen. I planbeskrivningen visad illustration är endast en volymstudie gjord före detta prospekt och är inte styrande eller vägledandet för anbudstävlingen. Granskningsförfarande av detaljplaneförslaget enligt PBL kommer ske först sedan anbudstävlingen är avgjord så att granskningshandlingen kan anpassas till vinnande förslag. Som förutsättningshandlingar ingår också (att hämtas på Kommunens hemsida): Bilaga 1B: Utdrag ur bullerinventeringar ÅF Bilaga 1C: Pålplaner bygglovshandling från 1970 för förskolan Pärlan inom Ginnungagap 2, Bilaga 1 D: 1 Utdrag ur primärkartan, pdf. 2 Utdrag ur primärkartan, dwg.

3 3(7) Bilaga 1 E: Styrdokument för dagvatten (KF ). Bilaga 1 F: Föreskrifter för avfallshantering i Danderyds kommun. Villkor för förvärv av marken och genomförandet av detaljplanen redovisas i bifogat utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Djursholm i Danderyds kommun, Bilaga 2. Förvärvet avser endast de delar av kvarteret som ska upptas av det vård- och omsorgsboendet. Kommunen behåller tills vidare den del av kvarteret som i vinnande förslag avsätts för korttidsboende. Dessutom kommer kommunen behålla en liten del av det nordvästra hörnet vid Vendevägen/Parkstigen där det går VAledningar, se VA-kartan i planbeskrivningen sid 7(12) och handanteckning på plankartan Bilaga 1A1. Danderyds kommun har infört valfrihet inom vård- och omsorgsboenden enligt Lag (2008:962) om valfrihetssystem (LOV). LOV-förfrågningsunderlaget finns på kommunens hemsida och på KRAV PÅ ANBUDSGIVARE Kommunen kommer endast att sälja Fastigheten till anbudsgivare som har dokumenterad förmåga (ekonomiskt, utformningsmässigt, byggtekniskt och administrativt) att genomföra byggprojektet och att förvalta boendet samt har dokumenterad erfarenhet av att i egen regi eller med samarbetspartner bedriva välfungerande och attraktivt vårdboende. Anbud kan lämnas av konsortium av företag som tillsammans uppfyller kraven. Om presumtiv anbudsgivare är osäker på om den helt uppfyller kraven kan den begära förhandsbesked från kommunen i inledningen av tävlingen. Positivt förhandsbesked är bindande för kommunen under förutsättning att förhållandena inte förändrat fram till avgörandet av tävlingen. PROGRAM Omfattning Vård- och omsorgsboendet Anbudstävlingen omfattar 63 lägenheter för vård- och omsorgsboendeboende i grupper om max 9 lägenheter per enhet. Minst fem (5) av enheterna ska ha demensinriktning. De övriga enheter ska kunna anpassas till vård- och omsorgsboende med demensinriktning. Minst två (2) lägenheter ska vara lämpliga för par/medboende varav minst en (1) på demensenhet.

4 4(7) Korttidsboende På del av Kv Ginnungagap ska Kommunen uppföra eller låta uppföra byggnad för att användas för korttidsboende. Korttidsboende är ett tillfälligt boende för äldre som ger möjlighet till avlastning för anhöriga och växelvård. Korttidsboendet kan också beviljas i väntan på att få flytta hem efter vård eller till ett annat anpassat boende. Kommunens översiktliga lokalprogram för korttidsplatserna är två enheter med vardera 9 lägenheter (som enheterna för vård- och omsorgsboendet) samt en avskiljbar enhet med 5 lägenheter. Därtill kommer personalutrymmen men för korttidsboendet behövs inget utrymme för att samla flera boende och anhöriga. Korttidsboendet inom Kv Ginnungagap ska ligga på egen 2-dimensionell fastighet, dvs ej som 3D-fastighet integrerad i vård- och omsorgsboendet. Tävlingsförslag ska redovisa principutformning och placering av korttidsboendet med erforderligt markområde att behållas av Kommunen och redovisa eventuellt föreslagna gemensamma anläggningar med vård- och omsorgsboendet, t ex infart, angöring, parkering m.m. Verksamhet Den som driver det vård- och omsorgsboendet ska ha avtal med Kommunen enligt vid varje tidpunkt för detta gällande LOV-underlag. Gestaltning av byggnader och tomt Kv Ginnungagap ligger exponerad vid Vendevägen och i öppet landskap. Det ställer höga krav på byggnadernas arkitektoniska utformning och omgivande trädgård/tomt. Lika viktigt är att den inre utformningen ska bidra till en trivsam boendemiljö både i de enskilda lägenheterna som i de gemensamma utrymmena. Utformningsprogram för vård- och omsorgsboendet Vård- och omsorgsboendet ska självfallet uppfylla alla myndighetskrav (Boverkets, Socialstyrelsens, IVO:s, Arbetsmiljöverkets etc.) liksom kraven i kommunens LOVunderlag. Därutöver har kommunen följande krav på utformning och innehåll för vård- och omsorgsboendet inom Kv Ginnungagap: Det ska finnas tillagningskök i byggnaden, dvs. kök där man kan laga all mat. Det ska finnas ett gemensamt utrymme på varje enhet, med köksutrustning. Det ska finnas utrymme för att kunna samla flera enheters boenden och anhöriga samtidigt (minst två enheter samtidigt). Byggnad och lägenheter ska vara anpassade/förberedda för användning av modern digital teknik i vården. Boende ska ha möjlighet till bredbandsuppkoppling i lägenheten via fiber.

5 5(7) Varje lägenhet ska vara utrustad med egen tvättmaskin. Lägenheterna ska utformas så att god visuell kontakt med utemiljön uppnås både för sittande och liggande boende. Inhägnad trädgård för möjlighet till utevistelse anpassad för boende med demenssjukdom. Parkeringsmöjligheter för anhöriga och för personal, minst 10 platser inom kvartersmark för vård- och omsorgsboendet och minst 5 platser för korttidsboendet. REDOVISNING OCH INLÄMNING AV ANBUD Anbud lämnas i omslag märkt ANBUD GINNUNGAGAP, adresserat: Danderyds kommun, Djursholms Slott, Box 66, DJURSHOLM. Anbud kan också lämnas i receptionen Djursholms Slott under receptionens öppettider. Anbud ska ha inkommit till kommunen senast A. PRISREDOVISNING I handlingar i förseglat firmakuvert märk KUVERT A redovisas: Erbjuden köpeskilling i enlighet med föreskrifter och villkor i det i tävlingsunderlaget ingående utkastet Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap, Bilaga 2. Kortfattat redovisning av anbudsgivarerens erfarenhet av och förmåga att genomföra och förvalta byggprojektet. Kortfattad beskrivning av uppläggning/organisation (minst 2 års väldokumenterad förmåga och erfarenhet) för att driva vård- och omsorgsboendet. Tidplan för utbyggnaden. Förteckning över övriga inlämnade redovisningshandlingar. B. FÖRSLAGSREDOVISNING Separat från Prisredovisning KUVERT A ska anbudsgivare redovisa sitt förslag till fysisk utformning av byggnader och tomt samt innehåll i och uppläggning av vård- och omsorgsverksamheten. Förslagsredovisningen ska levereras som en pdf-fil för A1 och A3-utskrift på liggande format samt en separat lågupplöst fil för skärmvisning. Filer levereras på USB-minne. En omgång pappersutskrifter i såväl A1-format som A3-format ska också levereras (A1-utskriften ska användas för utställningen på kommunhuset). Därutöver ska en sketchup-fil med förslagets volym levereras (se nedan). Förslagsredovisningen - allt med anbudsgivarens firma - ska innehålla följande (angivna skalor avser A1-format):

6 6(7) Förteckning över inlämnade redovisningshandlingar (lika som under A) Kortfattad beskrivning av de bärande idéerna, eventuell profilering, särskilda kvaliteter i och intentionerna bakom förslaget (utformning och vård- och omsorgsuppläggning). Situationsplan 1:500 med förslagets byggnader och gemensamma ytor inplacerade i färdigt dwg-underlag. Av situationsplanen ska översiktligt framgå omgivande gator, läge för bostadsentréer, höjdsättning av entréer i förhållande till gator och natur. På situationsplanen ska redovisas principutformning för kommunens korttidsboende och avgränsat markområdet för detta att behållas av Kommunen (inklusive eventuella gemensamma delar med vård- och omsorgsboendet). Trädgårdsplan 1:500 med representativa utsnitt i skala 1:100 eller 1:200. Planer 1:200, översiktliga planlösningar för vård- och omsorgsboendet. Sektioner 1:200, 3 st som redovisar förslaget och topografin. Två perspektivbilder som redovisar förslagets gestaltning och karaktär. Kortfattad teknisk beskrivning med byggnadsteknik, materialval i stomme och klimatskal/fasad samt med energilösning och energiförbrukning. Exploateringsdata för vård- och omsorgsboendet: antal lägenheter/lokaler av olika typ, kvadratmeter BTA och BOA uppdelat per användning. Volymstudie av förslaget modelleras på tävlingsunderlagets skp-fil för separat visning på skärm. ANBUDSTÄVLINGENS GENOMFÖRANDE Tävlingsunderlag Prospektet med de handlingar som utgör underlag för tävlingen enligt bilagaförteckning nedan finns på Danderyds kommuns hemsida. Frågor rörande tävlingen kan ställas via mail till kommunens kontaktperson, David Grind, david.grind@danderyd.se. Frågor (anonymiserade) och svar kommer att redovisas på hemsidan. Utvärdering av förslag och beslut om marköverlåtelse Utvärderingen av anbuden kommer att beredas inom kommunlednings-, social- samt miljö- och stadsbyggnadskontoret. Tävlingsbidrag som inte följer givna förutsättningar eller från anbudsgivare som inte uppfyller ställda krav på erfarenhet av att genomföra utbyggnaden och driva vårdboende måste förkastas.

7 7(7) Anbudsgivare med förslag som inte inledningsvis förkastats kommer som ett led i utvärderingen att ges möjlighet till muntlig presentation (ca min) av sitt anbud inför utvärderingsgruppen. Kommunen kommer vid utvärderingen att premiera anbud med kvaliteter i arkitektonisk gestaltning och vård/omsorgsuppläggning utöver minimikraven i detta prospekt och LOV-underlaget i förhållande till erbjuden köpeskilling. Beslut om marköverlåtelse ska godkännas av Danderyds kommunfullmäktige med föregående beredning i berörda nämnder/styrelser. Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av inkomna förslag och rätt att förkasta samtliga anbud utan ersättningsskyldighet till någon anbudsgivare/förslagsställare. När tävlingen är avslutat kommer alla anbudsgivare att få ta del av Kommunens skriftliga utvärdering av varje förslag. Anbudsgivare medger att kommunen publicerar och ställer ut inkomna förslag inom ramen för gällande upphovsrättsregler. BILAGEFÖRTECKNING Bilaga 1 A: Samrådshandling Detaljplan för Ginnungagap 1 och 2. A1 Plankarta A2 Planbeskrivning B: Utdrag ur bullerinventeringar ÅF C: Pålplan bygglovhandling Pärlans förskola 1970 D: 1 Utdrag ur primärkartan, pdf. 2 Utdrag ur primärkartan, dwg. E: Styrdokument för dagvatten (KF ). F: Föreskrifter för avfallshantering i Danderyds kommun. Bilaga 2 Utkast till Avtal om exploatering med överlåtelse av mark inom Kv Ginnungagap.

Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163

Kommunledningskontoret Anbudstävling Dnr KS 2013/0163 Kommunledningskontoret Anbudstävling 2016-09-07 Dnr KS 2013/0163 1(6) Prospekt avseende förvärv av mark för uppförande av bostäder vid Golfbanevägen i Mörby Centrum, Danderyds kommun INBJUDAN Danderyds

Läs mer

Frågor och svar angående anbudstävling för kvarteret Ginnungagap:

Frågor och svar angående anbudstävling för kvarteret Ginnungagap: Frågor och svar angående anbudstävling för kvarteret Ginnungagap: 1. Vad syftar ni till när ni skriver bärande idéer? Svar: Om anbudsgivare beskriver vilka bärande idéer anbudsgivaren har bakom sitt förslag

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Tjänsteutlåtande 1 (5) Byggnadsnämnden Detaljplan för Ginnungagap 2 m fl, Beslut om granskning Ärende Kommunstyrelsen har i beslut 2014-06-09 82, gett byggnadsnämnden ett förnyat uppdrag om att utarbeta

Läs mer

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN

Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Program markanvisningstävling STRANDUDDEN Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se www.tyreso.se Inbjudan till markanvisningstävling Tyresö

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling Valsjöskogen Inbjudan till anbudstävling Prospekt avseende försäljning av mark för uppförande av bostäder i Valsjöskogen i Åkersberga, Österåkers Kommun Innehåll INBJUDAN... 3 BAKGRUND... 3 ANBUDSOMRÅDET...

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Vårdboende Ginnungagap

Vårdboende Ginnungagap Vårdboende Ginnungagap 1 Bakgrund 2013 våren 2015 Kommunstyrelsen gav 2013-06-17 kommunledningskontoret i uppdrag att utreda möjliga former för fastighetsägande och drift av särskilda boenden. Kommunstyrelsen

Läs mer

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg 2019-05-03 Daniel Jakobsson Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 4 3 Anbudsprocessen...

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Innehåll Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal 3 Markanvisning generellt 5 Markanvisning vid

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning 2014-04-11 SID 1/7 Inbjudan till markanvisning Åby ängar etapp 1, kvarter 2 och 8 Vallentuna IP Vallentuna centrum Vallentunasjön Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA Inbjudan till markanvisningstävling gällande fastigheten Tråsättra 1:879 Innehåll Inbjudan... 3 Bakgrund... 3 Kommunens ambitioner... 4 Tävlingsområde... 5

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Översikt området vid Byle allé, markerat med röd cirkel

Översikt området vid Byle allé, markerat med röd cirkel Täby 2011-02-18 Täby Fastighets AB utbjuder till försäljning fastigheter avsedda för flerbostadshusbebyggelse med hyresrätter, och mark för friliggande villor vid Byle allé inom nordöstra delen av Byleområde,

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun

DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Sidan 1 av 6 DETALJPLAN för Torget kv. Biet 9-11 m.fl. Årjängs Kommun Gällande plan laga kraft vunnen den 25 oktober 2006 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Sidan 2 av 6 PLANHANDLINGAR Fastighetsförteckning

Läs mer

NORRA TYRESÖ CENTRUM etapp 1

NORRA TYRESÖ CENTRUM etapp 1 program markanvisningstävling NORRA TYRESÖ CENTRUM etapp 1 maj 2014 Program markanvisninstävling NORRA TYRESÖ CENTRUM etapp 1 Innehållsförteckning 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Inbjudan Program Förutsättningar

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Täby kyrkby Täby kommun Mark för flerbostadshus (totalt ca tio lägenheter) Flygfoto över del av Täby kyrkby 2012-02-15 Försäljningsprospekt

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Anbudstävling för Prästviken.

Anbudstävling för Prästviken. Stockholm 29 mars 2016 Anbudstävling för Prästviken. Prästlönetillgångar i Stockholms stift bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse med lokaler inom ett markområde öster

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y STADSBYGGNADSKONTORET M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y för Täby kommuns och Täby Fastighets AB:s obebyggda markinnehav Antagen av kommunstyrelsen i Täby kommun och Täby Fastighets AB:s styrelse

Läs mer

MARKANSVISNINGSTÄVLING FÖR TINGSTORGET I ALBY

MARKANSVISNINGSTÄVLING FÖR TINGSTORGET I ALBY MARKANSVISNINGSTÄVLING FÖR TINGSTORGET I ALBY Botkyrka kommun bjuder in till markanvisningstävling med särskilt fokus på social hållbarhet och gestaltning vid Tingstorget i Alby Innehåll Vad innebär en

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning SENIORBOENDE Handlingar ska vara Nynäshamns kommun tillhanda senast 2019-06-24 klockan 17.00 Inbjudan Ni inbjuds härmed till att delta i en av Nynäshamns kommun utlysta markanvisningstävling för ett seniorboende

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Bocken 2008-02-20 Tanums kommun, Västra Götalands län Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

KUNGSGÅRDEN, FRÖSÖN ÖSTERSUNDS KOMMUN

KUNGSGÅRDEN, FRÖSÖN ÖSTERSUNDS KOMMUN 2010-03-01 KUNGSGÅRDEN, FRÖSÖN ÖSTERSUNDS KOMMUN PM FÖR TOMTRÄTTSUPPLÅTELSE OCH FÖRSÄLJNING Östersunds kommun inbjuder till att lämna anbud på Kungsgården, Frösön, vackert beläget vid Kungsgårdsviken nedanför

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap

PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap 1(6) PROJEKTPLAN Korttidsboende Ginnungagap Fastighet: Ginnungagap Uppdragsgivare: Socialkontoret FÖRSTUDIESKEDE (Underlag för program) ÖP, DP, befolkningsprognoser, LFP KS DPprocess KS KS / KF Bygglovsprocess

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Jonas Norberg 08-508 264 81 jonas.n.norberg@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse inom del

Läs mer

Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Bergs kommun

Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Bergs kommun Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Bergs kommun Utsnitt ur detaljplan för Klövsjö 1:83 Senast reviderad 2015-05-20 Innehåll Inledning 3 Hur planarbetet ska bedrivas 3 Planhandlingar 5 Inlämning av

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Anbudsinbjudan för två industritomter söder om Breddens industriområde.

Anbudsinbjudan för två industritomter söder om Breddens industriområde. Kommunledningskontoret Anbudsinbjudan Linda Karlsson Sidan 1 av 7 Exploateringsingenjör +46 08 579 215 57 Dnr 2013/0203 KS-5 Diariekod: Diariekod: 258 Anbudsinbjudan för två industritomter söder om Breddens

Läs mer

Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Härjedalens kommun

Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Härjedalens kommun Riktlinjer för arbete med detaljplaner i Härjedalens kommun Nysätern, Sonfjället Senast reviderad 2015-03-09 Innehåll Inledning 3 Hur planarbetet ska bedrivas 3 Planhandlingar 4 Inlämning av planhandlingar

Läs mer

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun Markanvisning - grupphusbebyggelse Persiljan 3 i Höörs kommun Inledning Detta program vänder sig till dig som vill bygga flerbostadshus och förvärva en av kommunens fastigheter på vårt nya utbyggnadsområde

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN 1 2 Innehåll INBJUDAN... 4 Tävlingsprocessen... 4 OM HOVSHAGA CENTRUM... 5 KVARTER

Läs mer

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Kst 2016/212 Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal 2 (6) Vad är en markanvisning? Enligt 1 Lagen om riktlinjer för kommunala markanvisningar

Läs mer

Markanvisningstävling för

Markanvisningstävling för Markanvisningstävling för INBJUDAN TILL INTRESSEANMÄLAN FÖR MARKANVISNING för byggnation av hyresbostäder på kommunal mark Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning för byggnation av bostäder

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret Tjänsteutlåtande 2013-05-07 Michaela Lundqvist Sidan 1 av 1 Dnr 2012/0414 KS-24 Diariekod: 203 Kommunstyrelsen Antagande av ändring, genom tillägg, av avstyckningsplan

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad

Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse RAGVALDSBO. Sigtuna stad Inlämnas senast 22/4 2014 Frågor Frågor och beställning av underlag kan göras till: Projektledare Magnus Gustavsson Stadsbyggnadskontoret, Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel: 08-591 262 40 Mobil: 0707-631

Läs mer

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Varbergs kommun Inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] 2011-10-24 Plannummer: 53-31 Referens Kristofer Uddén DETALJPLAN FÖR Tornet 4 m.m. (f.d. Tornbergsskolans tomt) Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Försäljning av del av fastigheten Ginnungagap 2 för uppförande av vård- och omsorgsboende

Försäljning av del av fastigheten Ginnungagap 2 för uppförande av vård- och omsorgsboende 1(6) Kommunstyrelsen Försäljning av del av fastigheten Ginnungagap 2 för uppförande av vård- och omsorgsboende Ärendet Kommunstyrelsen beslutade 2018-01-15 7 att föreslå kommunfullmäktige att godkänna

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Inbjudan till markanvisning med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Information om fastigheten Bromsen 9 ÖVERSIKTSKARTA Fastigheten Bromsen 9 ligger i direkt

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck.

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck. Hallstahammar är kommunen som gått från 15000 invånare till knappt 16000 invånare inom loppet av åtta år. Kommunens attraktiva läge som boendeort med bra skolor och äldreomsorg tillsammans med en långsiktig

Läs mer

MARKANVISNINGSRIKTLINJER. Per-Anders Framgård

MARKANVISNINGSRIKTLINJER. Per-Anders Framgård MARKANVISNINGSRIKTLINJER Per-Anders Framgård Markanvisning - en option Med markanvisning avses en överenskommelse mellan kommunen och en byggherre. Byggherren har ensamrätt att under en begränsad tid och

Läs mer

Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen

Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen Trähusbebyggelse vid Gibraltarvallen Frågor och svar Uppdaterat 2016-12-06 Tydliggörande: I tävlingsprogrammet står felaktig mailadress till tävlingsfunktionären Rätt adress ska vara: eva.m.lindberg@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen

Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Kommunledningskontoret Therese Fyhn Sidan 1 av 6 Öster om St Dnr 2015/0569 KS-6 Diariekod: 236 Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Öppen budgivning Den här inbjudan

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm Avdelning 31 DOM 2016-12-15 Meddelad i Stockholm Mål nr 4784-16 1 KLAGANDE JHCS Fastigheter AB, 556738-8417 Ombud: Advokat Erik Olsson och jur.kand. Olle Lindberg Advokatfirman Kahn Pedersen Box 16119

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD Inbjudan till MARKANVISNING KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD INNEHÅLL BAKGRUND 3 MÅLSÄTTNING FÖR OMRÅDETS INNEHÅLL 5 GESTALTNINGSPRINCIPER 6 FÖRUTSÄTTNINGAR 6 MARKANVISNING 7 KONTAKT 9 BAKGRUND Bäckaslöv

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret Lars Keski-Seppälä Tjänsteutlåtande 2013-05-24 Sidan 1 av 2 4 Diariekod: 258 Kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott Inbjudan att lämna anbud på del av

Läs mer

Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm. Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013

Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm. Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013 Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013 1 Innehållsförteckning 1. Nya förutsättningar vid omtävlan s.3... 2. Tävlingstekniska bestämmelser s.3 För

Läs mer

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Mark och exploatering Malin Ekdahl 036-10 24 45 malin.ekdahl@jonkoping.se 2014-05-13 1 (5) Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Inom Jönköpings kommun

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus 2015-03-26 Sid 2(9) Sid 3(9) Innehållsförteckning Inbjudan... 5 Anbudsförutsättningar... 6 Underlag... 6 Utveckling

Läs mer

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Johan Buhre Sidan 1 av 6 Exploateringsingenjör Dnr 2015/0007 STBN-2 Diariekod: 236 Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Inbjudan till anbudsgivning Den här inbjudan avser

Läs mer

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden 1(5) KS 2011/0056 Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden Kommunstyrelsens arbetsutskott har 2011-02-14 uppdragit åt kommunledningskontoret att, i samråd med socialförvaltningen,

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Ödåkra. Vi ställer oss även positiva till att exempelvis

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

Program Markanvisningstävling för byggnation av minst 40 hyreslägenheter i. Landvetters-Backa östra etapp 1

Program Markanvisningstävling för byggnation av minst 40 hyreslägenheter i. Landvetters-Backa östra etapp 1 Program Markanvisningstävling för byggnation av minst 40 hyreslägenheter i Landvetters-Backa östra etapp 1 Landvetters-Backa östra etapp 1 Härryda kommun inbjuder till markanvisningstävling för genomförande

Läs mer

Markanvisning Tängsta

Markanvisning Tängsta Markanvisning Tängsta Inbjudan till att delta om tilldelning av markanvisning för bostäder på Tängsta 1:1, Stigtomta Nyköpings kommun inbjuder härmed till att delta om tilldelning av markanvisning för

Läs mer

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014

Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING TÄVLINGSPROGRAM INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 Ängahagen MARKANVISNINGSTÄVLING INLÄMNAS SENAST DEN 24 OKTOBER 2014 TÄVLINGSPROGRAM Foton: Tävlingsområdet Ängahagen och intilliggande flerbostadshusområde Assberg i Skene. Samtliga bilder i tävlingsprogrammet

Läs mer