HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur"

Transkript

1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 106 Internkontrollplan 107 Återkoppling kunskapsresultat 2012/ Inför Skolinspektionens tillsyn Karriärtjänster 110 Slöjdsalar i Sveg 111 Organisation grundskolan i Sveg 112 Medborgarförslag om att bygga en skateboardpark 113 Motion om intresset för ett elevhem i Sveg 114 Resor till och från bostad på utbildningsorten för gymnasieelever/inackorderingstillägg 115 IT-satsningar i skolan 116 Kriterier utökat bidrag för löneanställningar, revidering 117 Studieförbund, kriterier bidrag 118 Dokumenthanteringsplan 119 Medarbetarundersökning, redovisning resultat 120 Kulturpris Kulturstipendium Idrottsstipendium Avgifter gym och bad i Sveg 124 Delegationsbeslut 125 Meddelanden 126 PRIO, SKL:s utvecklingsarbete 127 Trådlösa nätverk fritidsgårdar 128 Ungdomsdialog

2 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Plats och tid Sonfjällsskolan, Hede, kl Beslutande Leif Nilsson (S) ordförande Gunnar Hedin (C) Sune Halvarsson (S) Elinor Söderlund (S) Pontus Nissblad (M) Anneli Fundin (C), tjänstgörande ersättare Anders Ramstedt (VH), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Monika Erlandsson, sekreterare Fredrik Jonasson, ekonom Patrik Byström, kultur- och fritidschef, Håkan Persson, Tidningen Härjedalen, 122 Utses att justera Pontus Nissblad Tidpunkt Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Paragrafer Monika Erlandsson... Leif Nilsson... Pontus Nissblad BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Sammanträdesdatum Ansl uppsättning Ansl nedtagande Förvaringsplats Underskrift Medborgarhuset, Sveg... Monika Erlandsson

3 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 106 Internkontrollplan Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur ska upprätta en internkontrollplan. Förslag till plan presenterades. Planen revideras årligen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner förslag till internkontrollplan. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

4 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 107 Återkoppling kunskapsresultat läsåret 2012/13 Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 50, att begära att verksamheterna i sitt systematiska kvalitetsarbete analyserar kunskapsresultaten och återkopplar till nämnden. Redovisning av uppföljning när det gäller läsande elever i årskurs 2 samt nationella prov i årskurs 3 och 6 lämnades. Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner redovisningen.

5 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 108 Inför Skolinspektionens tillsyn 2014 Dnr Nbfk Skolinspektionen granskar regelbundet all skolverksamhet för att se att lagar, regler och läroplaner efterföljs. Det är huvudmannen som har ansvar för att verksamheterna uppfyller de krav som ställs i bestämmelserna. Regelbunden tillsyn sker vart femte år och kommer att ske under år 2014 i Härjedalens kommun. Underlag från Skolinspektionens hemsida presenterades. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner informationen. Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner informationen och uppmanar förskolechefer/rektorer att göra det interaktiva testet Kolla din förskola/skola på Skolinspektionens hemsida och redovisa resultatet till nämndens möte i mars.

6 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 109 Karriärtjänster för lärare Dnr Nbfk Från och med 1 juli 2013 har två nya karriärtjänster inom skolan införts. Den ena kallas förstelärare och den andra kallas särskilt yrkesskicklig lärare med forskarutbildning (lektor). Syftet är att göra läraryrket mer attraktivt och att säkra god undervisning för elever. För att underlätta reformen har regeringen inrättat ett statsbidrag som ersätter huvudmäns kostnader för löneökningen. Ansökan om bidrag görs hos Skolverket. Kommunen skapar karriärtjänsterna och bestämmer själva om tjänsternas antal, utformning, tillsättning och lön. För år 2013 har Härjedalens kommun av Skolverket tilldelats en bidragsram som motsvarar tre förstelärare. Ansökan om statsbidrag i enlighet med bidragsramen har lämnats in. Arbetsgivaren ska besluta vad en tjänst som förstelärare ska innehålla. Nämnden för bildning, fritid och kultur har , 40, gett rektorer i uppdrag att göra behovsanalyser i sina verksamheter samt ge förslag på vad en förstelärare ska åstadkomma utifrån behoven. Information om nuläget lämnades. Rektorerna har tagit fram underlag för utformning av förstelärartjänsterna. En rekryteringsgrupp har tillsatts som ansvarar för rekryteringsprocessen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar inrätta förstelärartjänster inom bidragsramen under tre år. Rekryteringsgruppen har uppdraget att utse dessa. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

7 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 110 Slöjdsalar vid grundskolorna i Sveg Dnr Nbfk I Sveg finns fyra slöjdlokaler, två träslöjdslokaler och två textilslöjdslokaler. Dessa finns på Norra skolan och Södra skolan. Rektor på Norra skolan har i tjänsteskrivelse redovisat brister i de båda slöjdlokalerna på Norra skolan. Brister som bland annat påpekats vid skydds- och miljöronder och vid genomförda hörselmätningar. Nyinvesteringar behöver göras i maskinpark och hyvelbänkar i träslöjdslokalen. Möblerna i de båda slöjdlokalerna är gamla och slitna och uppfyller inte ergonomiska krav. Innan beslut om upprustning av Norra skolans lokaler tas finns anledning att se över behovet av slöjdlokaler i Sveg. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur ger rektor på Norra skolan och rektor på Södra skolan i uppdrag att undersöka möjligheten att organisera undervisning i ämnet slöjd så att skolorna kan nyttja samma slöjdlokaler. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

8 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 111 Organisation grundskolan i Sveg Dnr Nbfk I Sveg är grundskolan organiserad i två olika enheter med en rektor för årskurserna F-6 på Norra skolan och en rektor för årskurserna 7-9 på Södra skolan. Nämnden för bildning, fritid och kultur vill undersöka förutsättningarna att organisera grundskolan till en skolenhet i Sveg. Detta skulle kunna ge stora pedagogiska fördelar där lärarna ges förutsättningar att skapa en gemensam syn kring kunskap, förhållningssätt, pedagogiska metoder och att utforma en röd tråd i lärandet från förskoleklass till årskurs 9. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur ger förvaltningschefen i uppdrag att se över grundskolans organisation i Sveg och till nämnden presentera ett förslag. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

9 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 112 Medborgarförslag om att bygga en skateboardpark Dnr Ks Nbfk Anton Högdal, Sveg, har lämnat in ett medborgarförslag om att bygga en skateboardpark. Kommunfullmäktige har överlämnat ärendet till nämnden för bildning, fritid och kultur för beredning och beslut. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur ställer sig positiva till att bygga en skateboardpark och överlämnar frågan till samhällsbyggnadsförvaltningen för utredning och kostnadsförslag. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

10 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 113 Motion om att utreda förutsättningar och intresse för ett elevhem i Sveg Dnr Ks Nbfk Centerpartiet genom Gunnar Hedin och Anders Häggkvist har till kommunfullmäktige lämnat in en motion om att kommunen ska utreda förutsättningar och intresse för ett elevhem i Sveg. Elevhemmet är avsett för inpendlande elever som under studietiden behöver tryggare boende under skolgången vid Härjedalens gymnasium i Sveg. Nämnden för bildning, fritid och kultur ska lämna remissvar till kommunstyrelsen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen såtillvida att en undersökning ska göras om intresset bland eleverna. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

11 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 114 Resor till och från bostad på utbildningsorten/inackorderingstillägg Dnr Nbfk I skrivelse till nämnden har Ulf Wedin, Bruksvallarna, föreslagit att gymnasieelever, som går gymnasieutbildning på annan ort när utbildningen inte finns i Härjedalen, ska få sina resor till och från bostad på utbildningsorten ersatta på motsvarande sätt som ungdomar i Härjedalen får när de går gymnasieutbildning i Sveg men är bosatta i andra delar av kommunen. För närvarande gäller att elever som väljer Härjedalens gymnasium får subventionerad hyra i Härjegårdars lägenheter. Elever vid Härjedalens gymnasium som är folkbokförda i Härjedalen men bor på annan ort än Sveg får gratis busskort. Alla elever folkbokförda i kommunen får inackorderingstillägg vid studier på annan ort än hemorten om utbildningen berättigar till studiehjälp. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 75, att överlämna ärendet till arbetsutskottet för ytterligare beredning. I kommunens e-formulär Lämna synpunkter har denna fråga berörts av ytterligare två personer. Utredning redovisades. Kärnfrågan i skrivelserna är att kommunen inte behandlar alla medborgare lika då det beror på i vilken kommun en gymnasieelev valt att studera. 1 2 kap. 2 kommunallagen (1991:900) framgår att kommuner och landsting ska behandla sina medlemmar lika, om det inte finns skäl för något annat. Enligt SKL har en liknande fråga aldrig prövats i domstol. Härjedalens gymnasium är en viktig del i kommunens utbildningsutbud. Med en egen gymnasieskola har kommunen större chans att påverka så att eleverna får en hög kvalitet i sin utbildning (genom hög lärartäthet, bra standard i undervisningen etc.). Härjedalens gymnasium är även en viktig del för kommunens dragningskraft på andra områden än de rent utbildningsmässiga (företagsetableringar, inflyttningar etc.) Till följd av detta har kommunen beslutat sig för att subventionera vissa kostnader för eleverna, såsom resor och boende, för att göra det mer attraktivt att studera vid kommunens egna gymnasieskola.

12 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Subventionerna kostade 2012 kommunkoncernen (inkl Härjegårdar) cirka 1,8 Mkr och för i år beräknas kostnaden bli cirka 1,35 Mkr. Olika alternativ till beslut: 1. Ta bort subventionerna vilket skulle minska kostnaderna med c:a tkr/år för kommunkoncernen varav c:a 750 tkr per år för BFK. 2. Dela det som subventionerna idag kostar på alla elever som har inackorderingstillägg. Detta skulle ge ungefär 750 kr mer i bidrag för alla (1 350 tkr/200 st elever/9 mån). Detta förutsätter att BFK får Härjegårdars del. 3. Ge alla som studerar i andra kommuner liknande subventioner genom att höja inackorderingstillägget. Kostnad för detta skulle bli c:a 6,1 Mkr (175 st elever ggr kr/mån * 9 mån). 4. Ge alla som studerar i andra kommuner ett ökat bidrag upp till kr månad. Detta skulle kosta c:a 800 tkr (alla får inte lika stor höjning eftersom vissa idag har kr per månad). 5. Minska subventionen vad gäller hyran i samband med att nytt avtal förhandlas fram med Härjegårdar fastighets AB. Den minskade subventionen skulle kunna mötas med en höjning av inackorderingstillägget till t.ex kr/månad. På så vis blir det ett nollsummespel för de elever från kommunen som studerar vid Härjedalens gymnasium. Det blir även bättre för de elever som studerar i andra kommuner då de får höjt inackorderingstillägg. För elever från andra kommuner som studerar vid Härjedalens gymnasium blir det dock en ekonomisk försämring i och med att de får en högre kostnad för sitt boende. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutade , 89, att skjuta upp beslut i ärendet till nästa möte. Diskussion och ytterligare beredning har skett inför nämndens möte. Nämnden har för avsikt att innan beslut tas invänta resultat av i kommunen pågående utredning om samhällsbetalda resor och förhandling med Länstrafiken. Omförhandling med Härjegårdar Fastighets AB om hyressubventioner måste ske före 28 februari Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att skjuta upp beslut i frågan till nämndens möte i januari.

13 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 115 IT-satsningar i skolan Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur har uppmärksammats på att IT-satsningar behöver göras i grundskolan. Elevdatorer och andra digitala verktyg är ett stöd för elevers lärande. En digitalisering av skolan förutsätter att en genomtänkt strategi finns framtagen. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur ger IT-rådet i uppdrag att ta fram underlag för hur IT-utvecklingen ska se ut i grundskolan. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

14 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 116 Kriterier utökat föreningsbidrag till löneanställningar Dnr Nbfk Nämnden för bildning, fritid och kultur har , 84, antagit kriterier för utökat föreningsbidrag till löneanställningar. I tjänsteskrivelse föreslås ändringar i kriterierna. Arbetsutskottet beslutade , 91, att ge fritidsintendenten i uppdrag att presentera ett nytt dokument med föreslagna ändringar. Nytt förslag på kriterier för utökat föreningsbidrag till löneanställningar presenterades. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar anta reviderat förslag till kriterier för utökat föreningsbidrag till löneanställningar gällande retroaktivt från

15 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 117 Bidrag till studieförbund, revidering av kriterier Dnr Nbfk Nämnden beslutade , 87, att bjuda in studieförbunden till arbetsutskottets möte för ett samrådsmöte. Förstärkningsanslag fördelas årligen enligt av kommunen i samråd med studieförbunden fastställda kriterier. Vid mötet med studieförbunden fördes dialog där synpunkter kom fram. FÖRSLAG Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar uppdra till kultur- och fritidschefen att ta fram förslag på nya kriterier utifrån det som kom fram under mötet. Nämnden beslutar att arbetsutskottet årligen ska bjuda in studieförbunden för samrådsmöte. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

16 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 118 Dokumenthanteringsplan Dnr Nbfk Enligt kommunens arkivreglemente, Kf 41/92, ska varje nämnd upprätta en plan som beskriver myndighetens handlingar och hur dessa hanteras (dokumenthanteringsplan). Syftet är att fastställa var och hur dokument skall förvaras och hur de får gallras. Dokumenthanteringsplanen skall ses över årligen och revideras vid behov. Arbetsutskottets förslag: Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar anta presenterad dokumenthanteringsplan.

17 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 119 Medarbetarundersökning 2013 Dnr Nbfk Presentation av genomförd medarbetarundersökning för förvaltningen för bildning, fritid och kultur lämnades. Resultat från de olika enheternas medarbetarundersökning ska delges nämnden. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna redovisningen.

18 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 120 Kulturpris 2013 Dnr Nbfk Härjedalens kommuns kulturpristagare 2013 skall utses. Priset, som uppgår till kronor, utdelas till personer som erkänsla för särskilt värdefulla insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Pristagaren ska antingen vara bosatt inom kommunen eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till kommunen. Kulturpriset kan även delas ut till grupp eller organisation. Kulturpristagare ska föreslås med motivering och priset kan ej sökas. Föreslagna är - Erik Andersson, Sveg - Kerstin Valkeapää, Mittådalen - Helge Jonsson, Långå - Happy Minds Studios - Härjedalens kulturcentrum, Flavia Devonas och Andreas Hoffmann - Anders Thunell, Sveg - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar utse Happy Minds Studios till 2013 års kulturpristagare. Motivering: För konceptet När rocken kom till Sveg som utan motstycke nått nationell genomslagskraft för Härjedalen.

19 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 121 Kulturstipendium 2013 Dnr Nbfk Härjedalens kommuns kulturstipendiat 2013 skall utses. Stipendiet på kronor kan sökas av den som visat lovande förutsättningar inom det kulturella verksamhetsområdet och är bosatt i eller genom sin verksamhet har nära anknytning till kommunen. Stipendiet söks för bestämt ändamål och har karaktär av arbets-, reseeller studiestipendium. Kulturstipendiet kan även sökas av grupp eller organisation. Nämnden äger i särskilda fall rätt att utdela kulturstipendium utan att formell ansökan föreligger. Sökande är: - Stefan Ström, Funäsdalen - Mats Haldosén, Sveg - Anna-Karin Kristoffersson, Hedeviken - Marit Manfredsdotter, Lofsdalen - Thomas Pedersen, Sveg - Ulrika Olofsson, Lillhärdal - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar utse Marit Manfredsdotter, Lofsdalen, till 2013 års kulturstipendiat. Motivering: För att möjliggöra översättning från svenska till engelska av sin trilogi Upprättelse baserad på Erik O. Lindbloms levnadsöde.

20 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 122 Idrottsstipendium 2013 Dnr Nbfk Härjedalens kommuns idrottsstipendiat 2013 skall utses. Priset, som uppgår till kronor, utdelas till framgångsrik idrottskvinna/man under 2011 inom idrotten i Härjedalen. Idrottsstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull idrottsprestation och skall användas till stipendiatens vidareutveckling inom sin idrottsgren, till exempel träningsläger, utrustning eller liknande. En representant från Tidningen Härjedalen deltar vid avgörandet. Föreslagna är - Julia Johnsson, Sveg - Arvid Persson, Hede - John Stenberg, Lofsdalen - Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalen Alpina - Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar utse Elsa Håkansson-Fermbäck till 2013 års idrottsstipendiat. Motivering: En ung talang som uppnått enastående resultat. Elsa tillhör Sverigeeliten inom den alpina sporten i sin åldersgrupp och har bland annat två USM-guld säsongen 2013.

21 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 123 Avgifter gym och bad i Sveg Dnr Nbfk Enligt beslut Kf 160, , har nämnden för bildning, fritid och kultur delegation på justeringar av korttyper, biljettpriser och övriga avgifter i badhus och sporthall/gym i Sveg. Förslag på entréavgifter och avgifter för olika aktiviteter vid gym och bad i Sveg som tidigare inte fastställts lämnades. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar fastställa följande avgifter vid gym och bad i Sveg. Vuxen Ungdom/ pensionär Enkel entré gym 40 kr 20 kr Enkel entré gym+bad 100 kr 60 kr Klippkort 12 gånger gym 400 kr 200 kr Månadskort gym 250 kr 125 kr Halvårskort gym 800 kr 400 kr Halvårskort gym+bad 1600 kr 750 kr Årskort gym 1500 kr 650 kr Årskort gym+bad 2800 kr 1200 kr Pris för barnkalas höjs från 60 kr per barn till 100 kr per barn. Pris för grupp höjs med 10 kr/biljett. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar delegera till ordförande att efter samrådsmöte fastställa pris för gymkort för gymnasieelever.

22 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 124 Delegationsbeslut 2013 Barn, utbildning och fritid Funäsdalen/Bruksvallarna /Lofsdalen Hede/Vemdalen/Lillhärdal Norra skolan Södra skolan Ytterhogdal Härjedalens gymnasium LärCentrum Fritid/Kultur Nämnden för bildning, fritid och kultur godkänner återrapporteringen.

23 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 125 Meddelanden Följande meddelande föreligger: 1. Revisionsrapport Ledning och styrning av externa projekt, Härjedalens kommuns revisorer, , dnr Nbfk Dom angående ansökan om utdömande av vite enligt livsmedelslagen (2006:804) och lagen (1985:206) om viten, Förvaltningsrätten i Härnösand, , dnr Nbfk Reformerad gymnasieantagning i Jämtlands län, Jämtlands Gymnasieförbund, , dnr Beslut om statsbidrag för matematiklärare inom Matematiklyftet läsåret 2013/14, Skolverket, , dnr Nbfk Information angående utvecklingsarbete PRIO, Sveriges kommuner och Landsting, och Inspektionsmeddelande, arbetsställe kommunkontor, Arbetsmiljöverket, , INH 2013/ Inspektionsmeddelande, arbetsställe Norra skolan, Arbetsmiljöverket, , INH 2013/ Inspektionsmeddelande, arbetsställe Vemdalens skola, Arbetsmiljöverket, , INH 2013/ Inspektionsmeddelande, arbetsställe Centralskolan Funäsdalen, Arbetsmiljöverket, , INH 2013/ Redovisning av åtgärder gällande skolsituationen för grundskoleelev i Härjedalens kommun, , dnr Livsmedelskontroll, Furulundsskolan, , dnr Statsbidrag för lärarlyftet ht 2013,

24 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Anmälan kännedom om kränkande behandling 1. Anmälan Södra skolan klass 7B, Anmälan Norra skolan klass 4, Uppföljning ang anmälan Centralskolan Ytterhogdal, Uppföljning ang anmälan Centralskolan Ytterhogdal, Nämnden för bildning, fritid och kultur förklarar meddelandena delgivna.

25 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 126 SKL:s utvecklingsarbete PRIO (Planering, Resultat, Initiativ och Organisation) Dnr Nbfk Kommunen har erbjudits att delta i SKL:s (Sveriges Kommuner och Landsting) utvecklingsarbete PRIO. PRIO Planering, Resultat, Initiativ och Organisation är ett utvecklingsarbete som bygger på slutsatserna från McKinseys två rapporter om framgångsrika skolsystem från 2007 och 2010, samt annan aktuell forskning om vad som påverkar elevers studieresultat. Intresset bland kommunens skolor har skett och de skolor som anmält intresse är Funäsdalens skola och Södra skolan i Sveg. Nämnden beslutade , 99, att delta i utvecklingsarbetet PRIO om ansökan om deltagande beviljas. Nämnden för bildning, fritid och kultur vill med denna utvecklingssatsning skapa förutsättningar för att varaktigt höja kunskapsresultaten genom att höja kompetensen och att en skolorganisation som jobbar med ständiga förbättringar renodlas. SKL har meddelat att Härjedalens kommun fått plats i utbildningen. En kick-off kommer att genomföras den 10 januari Vid detta tillfälle ska varje kommun representeras av två personer, ordförande och förvaltningschef. Till själva utbildningen ska varje kommun utse minst 2 men högst 3 deltagare, så kallade förändringsledare. Kostnaden för att delta i projektet/utbildningen uppgår till kr. Medel tas från verksamheten central fortbildning. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar godkänna informationen.

26 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 127 Trådlösa nätverk fritidsgårdar Dnr Nbfk Pontus Nissblad (M) framförde att uppkoppling via trådlösa nätverk borde erbjudas på samtliga fritidsgårdar i kommunen. Idag saknas denna möjlighet och ungdomarna som besöker fritidsgårdarna har efterfrågat möjligheten till välfungerande uppkopplingar under den tid som fritidsgården är öppen. Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar ge IT-rådet i uppdrag att undersöka möjligheten för fritidsgårdarna att få tillgång till kommunens trådlösa nätverk.

27 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nbfk 128 Ungdomsdialog Nämnden har tagit del av synpunkter och förslag från ungdomsdialogdagen i oktober För att skapa en bra dialog mellan politiker och ungdomar föreslås att nämnden årligen ordnar en träff med Härjedalens Ungdomsråd (HUR) och övriga ungdomar. Förslagsvis ska träffar ske både i västra och östra delen av landskapet. I Nämnden för bildning, fritid och kultur beslutar att bjuda in Härjedalens ungdomsråd (HUR) till nämndens möte i mars för att diskutera hur mötesträffar kan struktureras.

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-01-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete, Södra och Norra skolan 2 Organisation grundskolan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-12-07 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 74 Gymnasieskolans struktur och programutbud 75 Ny organisation fritidsenheten 76 Plan skola-omvärld

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-12-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 94 Filial gymnasieskola i Funäsdalen 95 Systematiskt kvalitetsarbete 96 Organisation Ytterhogdals

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-08-29 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 41 Budget 2013 42 Bidrag studieförbund 2013 43 Elevenkät årskurs 5 och 8 44 Erbjudande om

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-10-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Budget 2013 60 Ekonomisk redovisning första halvåret 2012 61 Verksamhetsplan 2013 62 Bidrag

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2011-05-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 33 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2011 34 Kvalitetsredovisning 2010 35 Riktlinjer för

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-03-13 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Årsredovisning 2013 14 Medborgarförslag om utbyggnads av skjutbanor vid Svegs skidstadion

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-12-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Ekonomisk långsiktig plan (KELP) 82 Motion vårdnadsbidrag 83 Medborgarförslag tennisbanan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-05-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Ekonomisk redovisning 1:a kvartalet 2008 23 Kvalitetsredovisning 2007 24 Handlingsplan

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-08-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 67 Budget 2015 68 Elevenkät årskurs 5 och 8 69 Återkoppling gymnasieskolans struktur och

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-05-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk redovisning januari-april 2013 31 Programstruktur gymnasieskolan läsåret 2013/14

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-11-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 81 Verksamhetsplan 2014 82 Filial Härjedalens gymnasium i Funäsdalen 83 Barnomsorg på kvällar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-06-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 59 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 60 Budget 2012 socialnämndens verksamheter 61 Socialnämndens verksamheter,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-11-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk redovisning, tredje kvartalet 2009 50 Nämndens sammanträdesdagar 51 Antal friluftsdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-03-31 2 Plats och tid Medborgarhuset, Sveg,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2009-12-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 64 Rapport från lokalsamrådsgrupp 65 Elever som inte fullgör skolplikt 66 Bidrag till fristående

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-02-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Ekonomisk uppföljning socialnämndens verksamheter 19 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 20 Reglemente

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2014-05-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 39 Ekonomisk redovisning januari-april 2014 40 Organisation ledning och stödfunktion 41 Samarbete

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-03-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Årsredovisning 2011 2 Delegationsordning BFK 3 Handlingsplan för rutiner i särskolan 4

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-11-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 197 Varumärkesprojekt Härliga Härjedalen 198 Stadgar för Stiftelsen Tännäs Fritidsanläggningar 199 Sammanträdesdagar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Delegation av arbetsmiljöuppgifter socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2014-03-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 31 Ekonomisk rapport 2014 socialnämndens verksamheter 32 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 33

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-03-20 1. 32 Verksamhetsberättelser 2011 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2012-03-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 30 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 31 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 32 Verksamhetsberättelser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Revisionsrapport Granskning av försörjningsstöd, förslag till yttrande Socialnämnden 2014-01-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Revisionsrapport

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Kommunstyrelsen 2008-10-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 140 Ny kommunledningsorganisation 141 Projektering och ansökan om vattendom för nytt vattenverk i Funäsdalen 142

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 18 Studiebesök vid socialnämndens verksamheter i Hede 19 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 20 Socialnämndens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2012-09-19 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 121 Budget 2013 122 Härjedalen Sveg Airport, ändring i projekt 123 Infrastrukturprojekt, Funäsdalen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 185 Motion om köp av Fortums aktier i Härjeåns AB, återtagande Kommunstyrelsen 2013-09-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 182 Köp av Sveg 2:3, 2:12 samt Färjestaden 1:14 183 Projekt Påfart Härjedalen, delegationer 184 Delårsrapport januari

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-04-24 1 Socialnämnden 2012-04-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 44 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 45 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 46 Information

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Medarbetarundersökning 2013 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Medarbetarundersökning 2013 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2013-12-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 173 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 174 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 175 Omställning

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-11-03 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 171 Upphandling av mottagandeservice i Ytterhogdal 172 Årets företagare 2010 173 Inflyttarservice

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2018-08-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 35 Delegationsbeslut 36 Meddelanden 37 Information om verksamheten 38 Ökat barnantal i Funäsdalen

Läs mer

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Församlingshemmet, Hede. TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Församlingshemmet, Hede TID Måndag 13 juni 2016, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen. ÄRENDE Förslag till budget för 2017 finns på kommunkansliet,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-08-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-08-27 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2013-08-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 48 Budget 2014 49 Ekonomisk redovisning januari-juli 2013 50 Kunskapsresultat läsåret 2012-2013

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Dalaskolan Södra kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 61-71 (ej 60) Mathias Gerdin (Alt),

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2013-10-22 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 138 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 139 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 140 Riktlinjer

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-30 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 69 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 70 Prognos per juli 2011 socialnämndens verksamheter 71 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2015-03-31 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 32 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 33 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 34

Läs mer

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter

10 Redovisning av åtgärder utifrån resultat av trygghetsenkäter Barn- och utbildningsutskottet Ärendelista Måndag 9 februari 2015 1 Godkännande av föredragningslista 2 Information Tundalsskolan åk 7-9 3 Ekonomi 4 Val av representanter till Robertsfors folkhälsoråd

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 2012-05-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 24 Ekonomisk redovisning januari-april 2012 25 Kvalitetsredovisning 2011 26 Pedagogisk omsorg

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD

Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09: Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Plats och tid Konferenslokal, Hede lokalkontor, 09:00-11.00 Beslutande Ledamöter Johan Fredholm M Gunnar Hedin C Tjänstgörande ersättare Bengt-Arne Persson L Ted Länsberg SD Övriga närvarande Tina Svensson-Hammargård,

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Tekniska nämnden 2010-08-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 42 Konvertering av oljeanläggning Wemerskolan, Hede 43 Upprustningsbidrag Fröjdvallen, Bruksvallarna 44 Kallställning

Läs mer

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningskontoret. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och utbildningsutskottet 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Socialnämnden 2011-09-27 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 79 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 80 Delårsrapport per juli månad 2011 äldreomsorgen 81 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-04-21 1 Socialnämnden 2015-04-21 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 49 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 50 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 51

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-02-04 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2010-02-04 1 Tekniska nämnden 2010-02-04 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Upprustningsbidrag Tänndalens bygdegård 2 Upprustningsbidrag Överhogdals bygdegård 3 Upprustningsbidrag Björklid,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-01-15 1 Socialnämnden 2015-01-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018 2 Val av ledamöter och ersättare till

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.30 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Christer Laurell (C), vice ordförande Torsten Vigre (M) Olof Röstin (M) Kerstin Lingebrant,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2018-11-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 246 Reglemente för revisionen 247 Prästgården Vemdalen 248 Motion om ledsagning och avlösning 249 Socialnämndens

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Kommunfullmäktige 2008-02-06 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Allmänhetens frågestund 2 Information om regionfrågan 3 Motion om att på kommunens hemsida offentliggöra cv för

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Information från PRO 2 Information om färdtjänst från Länstrafiken AB 3 Äldreplan för Härjedalens kommun, utvärdering

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(11) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.00, 10.30 10.45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg-Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-14:35 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Linda-Maria

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Samhällsbyggnadsnämnden 2011-06-16 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 46 Medborgarförslag om namnändring på väg i Lillhärdal 47 Rutiner för namnsättning av vägar 48 Översiktsplan

Läs mer

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80)

246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(3) 246 Svar på motion Reformera förstelärarsystemet (KSKF/2018:80) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan

67 Skrivelse angaende befintliga broar over Harjean mot Sunnana i Lillhardal. 69 Ansokan om gatubelysning vid Vemdalsvagen/Kolvagen i Vemhan HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-08-28 1 FORTECKNING Paragraf nr Arenderubrik 62 Ekonomiinformation 63 Information forvaltningschef 64 Nya renhallningsforeskrifter

Läs mer

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet

Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Kommunstyrelsen 2018-09-21 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:80 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att reformera förstelärarsystemet Förslag till beslut Förslag

Läs mer

144 Val av kommunfullmäktiges presidium

144 Val av kommunfullmäktiges presidium HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunfullmäktige 2014-11-05 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 143 Val av valberedning 2014-10-15-2018-10-14 144 Val av kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

2013-09-13. Mer kunskap och högre kvalitet i skolan

2013-09-13. Mer kunskap och högre kvalitet i skolan 2013-09-13 Mer kunskap och högre kvalitet i skolan Mer kunskap och högre kvalitet i skolan Enskolasomrustarmedkunskapochundervisningavgodkvalitetär grundläggandeförattskapalikvärdigalivschanserochstärkasammanhållningeni

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012.

16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-02-29 14 Meddelanden. 15 Anmälan om delegationsbeslut. 16 Information från informationsdagen den 14 februari 2012. 17 Information elevdatorer till Dackeskolan. 18 Yttrande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-08-25 1. 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-08-25 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 93 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 94 Delårsrapport per juli månad 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation

HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Samhallsbyggnadsnamnden ARENDEFORTECKNING. Paragraf Arenderubrik nr. 74 Ekonomiinformation HARJEDALENS KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL BLAD Samhallsbyggnadsnamnden 2014-09-29 1 FORTECKNING Paragraf Arenderubrik nr 74 Ekonomiinformation 75 Information forvaltningschef 76 Budget 2015 77 Nya renh&llningsforeskrifter

Läs mer