Roknäs/Sjulnäs Byaområde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Roknäs/Sjulnäs Byaområde"

Transkript

1 Roknäs/Sjulnäs Byaområde

2 1 Roknäs/Sjulnäs Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Antalet boende i Roknäs / Sjulnäs har varit oförändrat under åren Om man jämför med kommunen i övrigt visar det sig att Roknäs/Sjulnäs har en större andel i åldrarna 0-15 år. Däremot finns det färre i gruppen åringar. Förvärvsfrekvensen är lägre än för kommunen i övrigt. I Roknäs/Sjulnäs är det fler som pendlar in till området fler än de som pendlar ut. I Roknäs/Sjulnäs finns förskola och kommunens största grundskola med undervisning i årskurserna 4 9. Det finns ett bibliotek i anslutning till skolan. Ett äldreboende finns i Roknäsgården. Vidare finns, livsmedelsbutik, bensinstation, bank och matservering. En gradvis försämring av serviceutbudet har skett den senaste 10- års perioden. För att på sikt kunna behålla eller helst förbättra servicenivån i byn är kommunens målsättning att antalet innevånare och antalet arbetstillfällen ska öka. I planen föreslås att centrumbebyggelsen skall stärkas. Syftet är att ta tillvara områdets karaktär, öka trivseln och skapa lokala träffpunkter. Natur Rokån och Lillpiteälven samt odlingslandskapet utgör viktiga delar av naturen kring Roknäs/Sjulnäs. Området där Rokån och Lillpiteälven mynnar ut i Svensbyfjärden är också intressant. Fina områden med äldre skogar finns bl.a. i området kring Torrberget. Lillpiteälven har höga naturvärden och dess potential som ett naturligt lax- och havsöringsvatten bör förbättras genom riktade åtgärder. Älven utgör även ett Natura 2000-område. Naturmiljön är en viktig resurs för byn. Landskapet och dess natur skapar förutsättningarna för attraktiva boende- och besöksmiljöer. Den fysiska naturmiljön är en viktig del av byns identitet och något som vi bör lämna över till kommande generationer i ett gott eller förbättrat skick. Byn och dess omgivning är en mycket vacker trakt som bör nyttjas på ett bättre sätt genom att utveckla naturturismen i området. En fiskevårdsplan för området ska upprättas.

3 2 Kultur / Fritid I området finns goda rekreationsmöjligheter bland annat vid Sandöbadet med dess Strandcafé. Idrottslivet i byn är centrerat till sporthallen och den föreningsägda idrottsanläggningen med dess hockeybana, fotbollsplaner och elljusspår. Barn och ungdomsverksamhet bedrivs av idrottsförening och trossamfund. Filialbibliotek tillhandahåller mediaservice. Kommunen ska stödja föreningslivet i dess strävan att driva anläggningar och lokaler i egen regi samt tillgodose skolornas och medborgarnas behov av god mediaservice Arbetet med att utveckla kultur- och fritidsliv genomförs i samarbete mellan kommunen och det lokala föreningslivet. Centrumområdet skall förnyas och stärkas. Förnyelsen skall gälla både byggnader och gaturum, parker och platser för trafik, p-platser, gång- och cykelstråk. Kulturmiljöer Foto: Sara Berg Roknäs bebyggelse sträcker sig utmed åsen mellan Rokån och Lillpiteälven. Bebyggelsen omgärdas av öppen odlingsmark. Byns centrum sammanbinds med Sjulnäs utmed en tät bygata och bro över Lillpiteälven. Sjulnäs och Långnäs har en mer utspridd bebyggelse, de äldre gårdarna ligger på höjder i landskapet. Vid Piteälven ligger Kyrkbyn, handelsplatsen som på 1300-talet lade grunden för Öjebyn och sedermera Piteå stad. Ny bebyggelse och underhåll av befintlig bebyggelse i kulturmiljö ska vara ett positivt tillskott och stärka platsens kulturhistoriska karaktär. Som stöd fungerar Piteås kulturmiljövårdsprogram som beskriver kulturmiljön och konkretiserar kulturvärdet.

4 3 Näringsliv / Sysselsättning Foto: Sara Berg I Roknäs/Sjulnäs finns 91 registrerade företag varav 19 är aktiebolag. AB Infjärdens värme är största privata arbetsgivare men har endast några av sina totalt 362 anställda i Sjulnäs. De flesta övriga företag är småföretag eller enskilda firmor. I Roknäs/Sjulnäs ligger styrkan i mängden företag samt traditionen från jordbrukssidan att bedriva verksamhet. Företagen inom jordbrukssektorn bedöms ha en god utveckling. Kommunens målsättning är att förbättra möjligheten att utveckla näringslivet i kommunen. Andelen arbetande som arbetspendlar är hög. Arbetspendlingen bedöms även i framtiden vara huvudalternativet för boende i Roknäs/Sjulnäs. I närområdet planeras en utbyggnad av vindkraftsparker. Den föreslagna vindkraftsetableringen kommer att ge ett stort antal arbetstillfällen under lång tid. Förskola, Utbildning och Kompetens Förskolan, med 5 avdelningar, finns idag samlad i anslutning till Roknäsgården. I Sjulnäs finns kommunens största grundskola på landsbygden, med idag ca 305 elever i årskurs 4-9. De yngre eleverna går i Svensby skola. Plats inom förskolan erbjuds i efterfrågad omfattning. Trots vikande elevunderlag bör skolan i Sjulnäs även fortsättningsvis erbjuda utbildning till och med årskurs 9. Skolgårdarnas friytor ses över vad gäller växtlighet och aktivitetsområden.

5 4 Infrastruktur Foto: Sara Berg Roknäs sammanbinds med Sjulnäs utmed en tät bygata och bro över Lillpiteälven. Som genomfartsled går väg 550 utmed/genom byarna. Väg 551 binder samman byarna med Stockbäcken. Om bron på G:a Sjulnäsvägen byggnadsminnesförklaras kan detta leda till förändringar i trafikregleringen. Gång- och cykelvägar föreslås längs delar av G:a Sjulnäsvägen i Sjulnäs/Roknäs. En ombyggnad av korsning Väg 551-G:a Sjulnäsvägen och fler gångoch cykeltunnlar under Väg 550 har diskuterats. Planer finns på att förbättrad trafiksäkerheten genom en GC-väg längs Roknäsvägen på sträckan OK i Roknäs till Stockbäcken. Vägverket är väghållare för väg 550 och väg 551. Kommunen är ansvarig för G:a Sjulnäsvägen Omsorg / Trygghet I Roknäs finns ett äldreboende i kommunal regi som har 56 lägenheter. Kommunen driver Träffpunkten på Roknäsgården för anpassad träning för äldre efter deltagarnas förmåga samt för social gemenskap. Inriktningen är att hälften av deltagarna ska rekryteras från eget boende. Äldreomsorgen har köpt tjänst av Studieförbundet Vuxenskolan för att driva verksamheten. Socialtjänstens trygghetstelefoner finns att tillgå för vissa personer med bedömt behov, som bor i eget boende. Äldreomsorgens nattpatruller tillgodoser behovet av insatser i enskilda hem under kvällar och nätter. I Roknäs finns dessutom handikappomsorgens gruppboende Gärdet, med 4 boendeplatser. Människor ska få det stöd som bidrar till att de kan leva och bo i sin hemmiljö. Boende I Roknäs / Sjulnäs finns ca 75 lägenheter samt 56 lägenheter i äldreboenden. Ett reservområde med möjlighet att bygga ca 90 nya småhus finns i området kring Kattstaden norr om Sjulnäs. I planen finns dessutom utlagt ett 15- tal tomtplatser för nybyggnation av småhus.

6 5 Avfall och återvinning Återvinningsstation finns i Sjulnäs. Kommunens målsättning är att avfallsmängderna ska minska. och återvinning ska ske på lokal nivå. Energi PiteEnergi har byggt en fjärrvärmeanläggning vid Gamla Posten. Merparten av de bostäder som finns i området är fristående enbostadshus med enskilda lösningar på sin uppvärmning. En övergång till fjärrvärme i området är i viss mån möjligt men många har redan i dag bytt uppvärmningssätt till biobränslen eller värmepump. Kommunen bedömer att priset på el och olja kommer att öka. Med avseende på detta föreslås att en undersökning genomförs för möjligheten till en utbyggnad av befintligt fjärrvärmenät. För delar av området som ej kan nås av nuvarande nät undersöks om det finns förutsättningar för lokala lösningar av alternativa uppvärmningssystem, exempelvis lokala fjärrvärmeverk. Areella näringar Foto: Sara Berg Roknäs / Sjulnäs med omnejd har det största inslaget av jordbruksverksamhet i kommunen. Näringen har förändrats på så sätt att antalet jordbrukare under åren har minskat och ersatts med större företagsenheter. En viss brist på jordbruksmark finns i området. Jordbruket är viktigt för kommunen och dess invånare dels som inkomstkälla men även genom att det bidrar till en levande landsbygd och att landskapet hålls öppet.

7 6 Vatten och avlopp Avloppsvattnet från Roknäs / Sjulnäs pumpas till kommunens reningsverk på Sandholmen. Dricksvatten distribueras från kommunens vattenverk på Degeränget. Tillkommande bebyggelse i tätorterna skall kopplas in på det kommunala nätet för vatten och avlopp där så är möjligt. Miljö och riskfaktorer Risk för skred gäller för området närmast Lillpiteälven genom hela byn. Räddningsverket har utfört en översiktlig skredriskutredning. Foto: Utdrag ur Piteå kommuns Skredriskkarta Ytterligare utredningar av ras och skredrisk bör genomföras för att klarlägga riskerna för befintlig bebyggelse och skapa bättre beslutsunderlag vid lokaliseringsprövningar.

8

9 Statistik för Roknäs-Sjulnäs byaområde 6 Åldersfördelning 80-w år år år Åldersfördelning Roknäs/Sjulnäs Sjulnäs Piteå kommun 0-5 år 96 6,7% 6.4% 6-15 år % 12.2% år % 5.4% år % 17.4% år % 19.7% år % 21.5% år % 12.9% 80-w år % 4.5% Totalt % 100.0% år år år 6-15 år 0-5 år 0.0% 10.0% 20.0% 30.0% Befolkningsutveckling 1500 Befolkningsutveckling Roknäs/Sjulnäs Befolkningsutveckling Roknäs/Sjulnäs År Folkmängd Inflyttade Från övr Piteå Från övr omr Totalt Utflytade Till övr Piteå Till övr omr Totalt Nettoflyttning Mot övr Piteå Mot övr omr Totalt Födda Döda Födelseöversk Förvärvsarbetande Förvärvsarbetande 16-w år, 2004 Antal sysselsatta 644 Därav utpendlare (till annan kommun) 54 Arbetspendling (till/från Roknäs/Sjulnäs), 2004 Inpendling 322 Utpendling 557 Nettopendling -235 Förvärvsfrekvens år, 2004 Roknäs/Sjulnäs 80% Piteå kommun 75% Förvärvsarbetande dagbefolkning, 2004 Jordbr, skogsbr, jakt, fiske 22 Tillverkning och utvinning 11 Energi, vatten, avfall 0 Byggverksamhet 9 Handel och kommunikation 134 Finans verks och företagstj 20 Utbildning och forskning 77 Vård och omsorg 106 Personliga och kulturella tj 17 Offentlig förvaltning mm 0 Ej specificerad verksamhet 13 Samtliga näringsgrenar Födda Döda Födelseöversk Fastighetsbestånd Fastighetsbeståndet 2002 Antal fast Bebyggda Obebyggda Boende Lantbruk Småhus därav fritidshus övriga småhus Hyreshus Industri

10

11 8 Nördronningen Persöbyn, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse och bygatumiljö Ste nh äg na i te ve n Kile n Kyrka Fo tbo llsp la ne r Heden Skatan In fj ärd en kyrkan Klumman n ve Storåkern Bad pl ats Livsmedel Rokån Bäc hol me n Svensbyfjärden Tj ärd al Fd te ge lb ruk Tj ärd al Perudden ke n To lvm an s- Moru dd en Badplats Sun de t Stor-Söder Per-Ol s Byväg med kulturhistoriskt värdefull bebyggelse Biblioteksfilial Ryg gska taka je n Hela byaområdet Roknäs-Sjulnäs omfattas av "Bevarandevärda odlingslandskap" samt "Värdefull kulturmiljö" Teckenförklaring MARKANVÄNDNING Allmän väg klass I Öppen mark och skog Allmän väg klass II och III!! Kraftledning Befintlig bebyggelse Mindre vattendrag 0 Lediga tomter Fornlämning 475 OBS! Vid handläggning av ärenden skall hänsyn tas till riksintressen, kultur- och naturvård. Se även huvuddokumenten Framtida bostadsområde Skoterleder 237,5 Sankmark Vattenområde Höjdkurvor Jordbruk Natur, viktiga hänsynsområden 950 Meter Ga mm Klumviken äl Fä stnä s Krin g Roknäs Alternäset Ryggskatan i te Silo ke n Sjulnäs lp Distriktsmottagning Klu mvike n Ler ta ge t Ra nne s Ursvi ken Idrottsplats Lillåkern Roknäsgården Kun gs skb äc Skol a Kul len Spo rth al l Sjulnäs Per Id rottspl ats Barnomsorg Persöbyn Ga mme lg ård en Skola Klä pp en Tj ärd al äl lp Lil Lil Kvarn da mme t Try trä Per-N il s He dgä rd an Byväg Roknäs - Sjulnäs med Starbio, Kattis garveri, egnahem och bro från 1920-talet Roka kvarn Kvarn - och såg lä mni ng Kyrka Kattstaden Behov finns av ny GC-väg längs Roknäsvägen Lappviken Lappviksheden Bredviken Ge ten Holmen Dalknösen Dussen Lån gb ac ken Ryssg rav en Skep pa rsän ge t Frö pl an ta ge Du sstjärn Båtnä set Kullen Ti mme r Sörronningen BYAOMRÅDE del 1 Roknäs - Sjulnäs

12

Storsund Byaområde. Förutsättningar och förslag

Storsund Byaområde. Förutsättningar och förslag Storsund Byaområde 1 Storsund Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Foto: Sara Berg Antalet boende i Storsund har under åren 1996-2006 minskat med ca 10 %. Åldersfördelningen avviker från kommunen

Läs mer

Hemmingsmark Byaområde

Hemmingsmark Byaområde emmingsmark Byaområde 1 emmingsmark Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Befolkningen i emmingsmark har minskat med ca 8 % under åren 1996-2005. Om man jämför med kommunen i övrigt visar det sig

Läs mer

Sikfors Byaområde. Förutsättningar och förslag

Sikfors Byaområde. Förutsättningar och förslag Sikfors Byaområde 1 Sikfors Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Antalet boende i Sikfors har ökat med ca 4% under den senaste 10-årsperioden. Om man jämför med kommunen i övrigt visar det sig

Läs mer

Infjärden Landsbygdsområde

Infjärden Landsbygdsområde Infjärden Landsbygdsområde Låstbäcken Åträsk Keupan Fagerheden Långnäs Lillpite Stockbäcken Sjulnäs Roknäs Kalamark Svensbyn Bodsjön Antagen 2007-12-17 203 1 Infjärden Landsbygdsområde Förutsättningar

Läs mer

Sjulsmark Byaområde. Förutsättningar och förslag

Sjulsmark Byaområde. Förutsättningar och förslag Sjulsmark Byaområde Sjulsmark Byaområde Förutsättningar och förslag 1 Allmänt Foto: Sara Berg Antalet boende i Sjulsmark har ökat med ca 5% den senaste 10-årsperioden. Om man jämför med kommunen i övrigt

Läs mer

Blåsmark Byaområde. Förutsättningar och förslag

Blåsmark Byaområde. Förutsättningar och förslag Blåsmark Byaområde 1 Blåsmark Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Foto: Astrid Lundström Antalet innevånare i Blåsmark har minskat med ca 12 % under åren 1996-2005. Om man jämför med kommunen

Läs mer

Gråträsk Byaområde. Förutsättningar och förslag

Gråträsk Byaområde. Förutsättningar och förslag Gråträsk Byaområde 1 Gråträsk Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Antalet boende i Gråträsk har under åren 1996-2005 minskat med ca 20 %. Andelen äldre är större än i övriga kommunen. Förvärvsfrekvensen

Läs mer

Markbygden Landsbygdsområde

Markbygden Landsbygdsområde Markbygden Landsbygdsområde Storsund Koler Gråträsk Långträsk Antagen 2007-12-17 203 1 Markbygdens Landsbygdsområde Förutsättningar och förslag Allmänt Foto: Sara Berg Befolkningsutvecklingen i området

Läs mer

Piteå Södra Landsbygdsområde

Piteå Södra Landsbygdsområde Piteå Södra Landsbygdsområde! Blåsmark!!! Hemmingsmark Mellanboda Jävre! Jävrebodarna! Antagen 2007-12-17 203 1 Piteå Södra Landsbygdsområde Förutsättningar och förslag Allmänt Antalet boende i Landsbygdsområde

Läs mer

Svensbyn Byaområde. Förutsättningar och förslag

Svensbyn Byaområde. Förutsättningar och förslag Svensbyn Byaområde 1 Svensbyn Byaområde Förutsättningar och förslag Allmänt Foto: Ur Piteå kommuns flygfotoarkiv Befolkningen i Svensbyn har ökat med 5,5 % under åren 1996-2005. Om man jämför med kommunen

Läs mer

Alterdalen Byaområde

Alterdalen Byaområde Alterdalen Byaområde Alterdalen Byaområde Förutsättningar och förslag 1 Allmänt Foto: Ur Piteå kommuns bildarkiv Antalet boende i Alterdalen har minskat med ca 14 % under åren 1996-2005. Om man jämför

Läs mer

Norrköping. Kommunfakta Riket Antal Män

Norrköping. Kommunfakta Riket Antal Män Norrköping Kommunfakta 2007 2008 Landareal: 1 491 km 2 Invånare per km 2 : 84 stycken Folkmängd efter ålder 31 december Ålder Norrköping Riket Män Kvinnor antal Procentuell fördelning Procentuell fördelning

Läs mer

Norrköping. Kommunfakta Riket Antal Män. Totalt antal

Norrköping. Kommunfakta Riket Antal Män. Totalt antal Norrköping Kommunfakta 2006 2007 2006-06-12 Landareal: 1 491 km 2 Invånare per km 2 : 84 stycken Folkmängd efter ålder 31 december Ålder Norrköping Riket Män Kvinnor Totalt antal Procentuell fördelning

Läs mer

ROKNÄS/SJULNÄS Plats: Sjulnässkolan Kl 18:30 21:00

ROKNÄS/SJULNÄS Plats: Sjulnässkolan Kl 18:30 21:00 ROKNÄS/SJULNÄS 2017-05-09 Plats: Sjulnässkolan Kl 18:30 21:00 Kvällens agenda: 18.30 Välkommen! Politiker om arbete och mål för landsbygdscentra 18.40 Kvällens upplägg, presentation av medverkande, kvällens

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013 FS 2014:8 2014-12-08 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2013 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor ökade under 2013 med 730 personer till 60 820. Antalet arbetstillfällen i kommunen

Läs mer

Befolkning, sysselsättning och pendling

Befolkning, sysselsättning och pendling Kommunstyrelseförvaltningen Ylva Petersson 21-3-3 Innehåll 1 Inledning 5 2 Befolkningsutveckling 6 3 Befolkningsförändring 7 3.1 Födda... 8 3.1.1 Födda i Arboga jämfört med riket, index... 8 3.1.2 Fruktsamhet...

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014 FS 2016:2 2016-03-02 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköpings kommun 2014 Antalet förvärvsarbetande Norrköpingsbor ökade under 2014 med 340 personer till 61 160. Antalet arbetstillfällen

Läs mer

Befolkning, hushåll, sysselsättning och pendling

Befolkning, hushåll, sysselsättning och pendling Befolkning, hushåll, sysselsättning och pendling Kommunstyrelseförvaltningen Ylva Petersson 215-4-27 Innehåll 1 Inledning 5 2 Befolkningsutveckling 6 3 Befolkningsförändring 7 3.1 Födda... 8 3.1.1 Födda

Läs mer

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 0,

Landareal: kvkm Invånare per kvkm: 0, Landareal: 17 735 kvkm Invånare per kvkm: 0,3 Folkmängd 31 december 2003 Ålder Män - 90 - Kvinnor - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6

Läs mer

Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm:

Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm: Landareal: 342 kvkm Invånare per kvkm: 113 Folkmängd 31 december 2002 Ålder Män - 90 - Kvinnor - 80 - - 70 - - 60 - - 50 - - 40 - - 30 - - 20 - - 10 - - 0-1,2 1,0 0,8 0,6 0,4 0,2 0,0 0,0 0,2 0,4 0,6 0,8

Läs mer

Fördjupad översiktsplan

Fördjupad översiktsplan Laga kraft 2019-03-13 H Bilagor Fördjupad översiktsplan Skalenliga kartor 1. Utvecklingsförslag 2. Temakarta: Befintlig markanvändning och planlagda, ej ianspråkstagna områden. 3. Temakarta: Kommunikationer

Läs mer

Statistik om Borlänge kommun Jonas Fellström Plan- och markkontoret

Statistik om Borlänge kommun Jonas Fellström Plan- och markkontoret Statistik om Borlänge kommun Jonas Fellström Plan- och markkontoret Jonas.fellstrom@borlange.se 0243-74303 60000 50000 40000 30000 20000 10000 0 Folkmängd i Borlänge kommun 1968-2017 51964 42781 Borlänge

Läs mer

Fakta och statistik om Sparreholm Sammanställt av Ekonomi och strategi från senast tillgängliga uppgifter

Fakta och statistik om Sparreholm Sammanställt av Ekonomi och strategi från senast tillgängliga uppgifter Fakta och statistik om Sparreholm Sammanställt av Ekonomi och strategi 2011-04-05 från senast tillgängliga uppgifter Antal invånare i tätorten Sparreholm År 1990 1991 1992 1993 1994 Invånare 957 948 911

Läs mer

Befolkning, sysselsättning och pendling

Befolkning, sysselsättning och pendling Kommunstyrelseförvaltningen Ylva Petersson 213-4-24 Innehåll 1 Inledning 5 2 Befolkningsutveckling 6 3 Befolkningsförändring 7 3.1 Födda... 8 3.1.1 Födda i Arboga jämfört med riket, index... 8 3.1.2 Fruktsamhet...

Läs mer

Stora Höga med Spekeröd

Stora Höga med Spekeröd Stora Höga med Spekeröd Bakgrund Stora Höga är ett samhälle som byggts ut kraftigt under senare tid. Läget nära järnväg och motorväg med goda kommunikationer åt både norr och söder samt närheten till bad,

Läs mer

LULEÅ KOMMUN Områdesbeskrivning 2013

LULEÅ KOMMUN Områdesbeskrivning 2013 LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Tel: 0920-45 37 58 E-mail: stefan.larsson@sbk.lulea.se LULEÅ KOMMUN Områdesbeskrivning 2013 2013-06-26 Ordförklaringar 2 Dagbefolkning Nattbefolkning Pendling

Läs mer

För en levande kommun. Mariestad

För en levande kommun. Mariestad För en levande kommun Mariestad Handlingsprogram 2011-2014 Vår vision Mariestad ska vara en säker och trygg kommun för alla. Mariestad ska vara en kommun där människor vill leva och bo. Den service kommunen

Läs mer

19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun

19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun 212-8-24 FOKUS: STATISTIK Arbetspendling 21 19 procent av de förvärvsarbetande Norrköpingsborna pendlade till arbete i annan kommun Medianinkomsten för en person som arbetspendlade till annan kommun var

Läs mer

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN Andel BEFOLKNING 7 Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 13 13 13 13 1 1 1 1 1 11 11 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

De nya arbetstillfällena tillkom främst i branscherna Utbildning, Byggverksamhet samt Transport och magasinering.

De nya arbetstillfällena tillkom främst i branscherna Utbildning, Byggverksamhet samt Transport och magasinering. FS 2018:8 2018-12-04 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2017 65 840 Norrköpingsbor förvärvsarbetade år 2017. Det var en ökning med 1 580 personer sedan året innan. Andelen av befolkningen

Läs mer

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 3 3 3 9 9 9 9 9 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 1 1 1 1 1 17 17 17 17 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 28-217 Befolkningens åldersfördelning 217 3 37 3 32 3 347 34 342 34 337 33 332 33 28 21 212 214 21 1 2 3 4 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 217 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING 3 Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 7 7 1 7 1 7 7 9 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 7 9 9 9 9 9 9 9 3 9 3 9 9 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År

Läs mer

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 3 3 3 3 3 33 33 33 33 33 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN Andel BEFOLKNING 9 Folkmängdsförändring 26-21 Befolkningens åldersfördelning 21 33 6 33 4 33 2 33 32 8 32 6 32 4 32 2 26 28 21 212 214 1 2 3 4 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 21 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 7 9 7 3 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 26-21 Befolkningens åldersfördelning 21 29 6 29 4 29 2 29 28 8 28 6 28 4 28 2 26 28 21 212 214 1 2 3 4 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 21 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 11 11 11 11 1 1 1 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År

Läs mer

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 17 17 17 17 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 9 9 7 9 9 9 9 3 9 9 1 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År

Läs mer

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN Andel BEFOLKNING 9 Folkmängdsförändring 28-217 Befolkningens åldersfördelning 217 34 34 33 33 32 32 28 21 212 214 216 1 2 3 4 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 217 Folkmängdsförändring från 28

Läs mer

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 1 11 11 1 1 9 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN Andel BEFOLKNING 7 Folkmängdsförändring 28-217 Befolkningens åldersfördelning 217 14 138 136 134 132 13 128 126 124 122 12 118 28 21 212 214 216 1 2 3 4 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 217 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 19 1 1 1 1 1 17 17 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År

Läs mer

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 27-21 Befolkningens åldersfördelning 21 3 32 3 347 34 342 34 337 33 332 33 27 29 211 213 2 1 2 3 4 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 21 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 31 31 3 3 9 9 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 28-217 Befolkningens åldersfördelning 217 29 8 29 29 4 29 2 29 28 8 28 28 4 28 2 28 21 212 214 21 1 2 3 4 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 217 Folkmängdsförändring

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012 FS 2013:8 2013-12-11 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2012 Antalet sysselsatta Norrköpingsbor ökade under år 2012 med 750 personer och uppgick till 60 090 personer. Förvärvsfrekvensen

Läs mer

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 7 7 7 7 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 28-217 Befolkningens åldersfördelning 217 14 13 8 13 13 4 13 2 13 12 8 12 12 4 28 21 212 214 21 1 2 3 4 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 217 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 11 11 11 11 1 1 1 1 1 9 9 9 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 27-21 Befolkningens åldersfördelning 21 13 8 13 13 4 13 2 13 12 8 12 12 4 27 29 211 213 2 1 2 3 4 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 21 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING 3 Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 7 7 7 1 7 1 7 7 9 9 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 365 36 355 3 35 3 335 3 9 12 15 1 6 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning

Läs mer

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000

Infrastruktur. Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 Befintligt vägnät SKALA 1:50 000 0m 1000m 2000m 3000m 43 Infrastruktur Vägnätet Att ha tillgång till bil är nästan en förutsättning för att kunna leva i Säve stationssamhälle idag eftersom bussen inte

Läs mer

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 11 11 11 3 11 11 1 11 1 9 1 1 7 1 1 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder

Läs mer

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN Andel BEFOLKNING 9 Folkmängdsförändring 27-216 Befolkningens åldersfördelning 216 3 33 8 33 6 33 33 2 33 32 8 32 6 32 32 2 32 27 29 211 213 21 1 2 3 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 216 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 31 3 3 9 9 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN Andel BEFOLKNING 1 Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 7 3 9 1 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 9 9 9 9 9 9 1 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 17 17 1 1 1 1 1 1 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 7 7 7 7 5 5 9 15 1 5 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 11 11 11 11 11 9 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN

BEFOLKNING 9 VÄRNAMO KOMMUN Andel BEFOLKNING 9 Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 3 3 33 33 3 3 31 9 1 1 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 8 NÄSSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 31 31 3 3 9 9 9 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 19 1 1 1 1 1 17 17 17 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 5 11 5 11 5 9 5 9 15 1 3 5 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING 3 Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 7 7 3 7 3 7 7 7 1 7 7 7 9 9 9 1 1 3 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN

BEFOLKNING 6 VAGGERYDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 1 1 13 13 13 13 13 9 1 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # EKSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 1 17 17 1 1 1 9 1 1 1 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN BEFOLKNING Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 7 7 + Ålder Andel Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings- Kv M

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 9-1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 9 9 9 7 9 9 9 9 9 9 9 1 7 9 + Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 9 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 9 9 9 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN Andel BEFOLKNING 7 Folkmängdsförändring 27-216 Befolkningens åldersfördelning 216 14 138 136 134 132 13 128 126 124 122 12 27 29 211 213 2 1 2 3 4 6 7 8 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 216 Folkmängdsförändring

Läs mer

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING # SÄVSJÖ KOMMUN BEFOLKNING # Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 9 9 Andel 7 7 9 + Ålder Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings-

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 7 9 9 9 9 9 9 9 3 9 3 9 9 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN

BEFOLKNING 4 HABO KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 11 11 11 11 11 1 1 1 1 1 9 9 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN Andel BEFOLKNING 1 Folkmängdsförändring 7-1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 3 7 9 11 13 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 7 Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN BEFOLKNING Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 9 9 9 + Ålder Andel Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings- Kv

Läs mer

Kommunen i siffror år 2012. Fakta i fickformat. Enköpings kommun

Kommunen i siffror år 2012. Fakta i fickformat. Enköpings kommun Kommunen i siffror år 2012 Fakta i fickformat Enköpings kommun FOTO Enköpings kommuns bildarkiv, Getty Images Enköpings kommun Enköpings kommun är centralt belägen i Mälardalen, 4 mil från Västerås, 6

Läs mer

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN BEFOLKNING # Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 7 9 + Ålder Andel Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings- Kv

Läs mer

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN

BEFOLKNING 5 GISLAVEDS KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 9 9 9 7 9 11 13 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

Statistik om Essunga kommun en fördjupning

Statistik om Essunga kommun en fördjupning Statistik om Essunga kommun en fördjupning Innehåll: Befolkningsstatistik s. 3-7 Inkomstutveckling s. 8 Skattekraftsutveckling s. 9 Utbildningsnivå s. 10-11 Sjuk- och aktivitetsersättning s. 12 Arbetssökande

Läs mer

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 1 1 1 1 17 17 17 7 9 11 13 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd

Läs mer

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN

BEFOLKNING 1 ANEBY KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 7 7 7 + Ålder Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings- Kv

Läs mer

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN

BEFOLKNING # JÖNKÖPINGS LÄN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 3 3 3 3 33 33 33 33 33 3 7 9 11 13 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN

BEFOLKNING # TRANÅS KOMMUN Andel BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 3-1 Befolkningens åldersfördelning 1 1 1 1 1 17 9 17 17 7 17 17 17 3 7 9 11 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från 3 Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN

BEFOLKNING 7 JÖNKÖPINGS KOMMUN Andel BEFOLKNING 7 Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 13 13 13 1 1 1 1 1 11 11 11 7 9 11 13 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN

BEFOLKNING # VETLANDA KOMMUN BEFOLKNING # Folkmängdsförändring 999- Befolkningens åldersfördelning 999 9 + Ålder Andel Folkmängd den december Folkmängdsförändring från 999 Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto Flyttnings-

Läs mer

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011

Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011 2012-12-12 FOKUS: STATISTIK Arbetsmarknadsstatistik för Norrköping 2011 Antalet sysselsatta norrköpingsbor ökade under året med 1 100 personer. Förvärvsfrekvensen ökade från 72,8 % år 2010 till 73,8 %

Läs mer

Uddevalla är centrum

Uddevalla är centrum Uddevalla Fyrbodal Uddevallas historia 1998 firade Uddevalla 500 år som stad. Det har varit 500 dramatiska år. En ansenlig ålder för en stad som både bitit i nederlagets äpple och smakat framgångens sötma,

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 9 9 9 9 7 9 9 9 9 9 9 9 7 9 7 9 + Ålder Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

Det är det här vi vill

Det är det här vi vill Det är det här vi vill 9 Tankar om hur vi vill göra Vaggeryds kommun ännu bättre Socialdemokratiska kandidater till valet 2010 Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun s-info.se/vaggeryd Politik är att vilja.

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING 3 Folkmängdsförändring -17 Befolkningens åldersfördelning 17 7 7 3 7 3 7 7 7 1 7 1 7 7 9 9 1 1 1 1 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 17 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning

Läs mer

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 3 MULLSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring - Befolkningens åldersfördelning 7 7 7 7 7 7 7 9 7 9 7 9 + Ålder Folkmängd den december Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År Folkmängd Födelsenettnetto

Läs mer

Sammanställning av synpunkter

Sammanställning av synpunkter Sammanställning av synpunkter Samrådsträff och workshop på Seaside FÖP Björkö Naturen Villasamhälle Gemenskap Växtlighet Mysigt Grönska Nära till allt Vi känsla Småskaligt Samvaro Friluftsliv Byliv Hjälpsamhet

Läs mer

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN

BEFOLKNING 2 GNOSJÖ KOMMUN Andel BEFOLKNING Folkmängdsförändring -1 Befolkningens åldersfördelning 1 9 9 7 9 9 9 9 3 9 9 1 7 9 11 13 1 3 7 9 1+ Ålder Folkmängd den 31 december 1 Folkmängdsförändring från Ålder uell fördelning År

Läs mer

Prata framtidens Sävar med oss!

Prata framtidens Sävar med oss! Prata framtidens Sävar med oss! Fördjupad översiktsplan för Sävar Umeå kommun arbetar med en fördjupad översiktsplan för Sävar. Översiktsplanen ska visa hur Sävar kan komma att se ut och utvecklas i framtiden.

Läs mer