Fiberutbyggnad. Det finns statliga pengar att söka för föreningar på landsbygden för utbyggnad av nät. Just nu står processen stilla för Hassela.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fiberutbyggnad. Det finns statliga pengar att söka för föreningar på landsbygden för utbyggnad av nät. Just nu står processen stilla för Hassela."

Transkript

1 1 Anteckningar från det femte allmänna arbetsmötet i Hassela på Hasselagården. Från Entreprenörskolan i Leksand medverkade processledarna, Lasse Nygård och Göran Forsén. Mötet samlade 19 deltagare. Kommunalrådet Monica Olsson och landsbygdsutvecklaren Barbro Björklund medverkade från Nordanstigs kommun samt Ulf Sundblad från föreningsrådet. Från Länsstyrelsen i Gävleborgs län medverkade Ola Sjöström (företagsstöd) som presenterade sig. Kontakt: tel ola.sjostrom@lansstyrelsen.se Inledning. Barbro Björklund hälsade välkommen till kvällens allmänna arbetsmöte. Kort presentation av projektets upplägg och finansiärer. Information. Bion i Hasselagården. Ansvarig: Sylvia Krapf tel Det gamla analoga systemet kommer inte att kunna användas för bion utan man måste gå över till digital teknik vilket kommer att ge ett mycket bredare användningsområde men kräver stora investeringar. I Bergsjö kostade det ca 1,3 Mkr. En arbetsgrupp behöver bildas. Ulf Sundblad: Ski Resorten skulle möjligen ha intresse av utbudet och sponsra. Se hemsida: Fiberutbyggnad. Det finns statliga pengar att söka för föreningar på landsbygden för utbyggnad av nät. Just nu står processen stilla för Hassela. Tips: Lägg ut listor på butiken och macken där folk säger hur man vill ha det och kan göra en preliminär intresseanmälan. Redovisningar från arbetsgrupperna. 1. Marknadsföring och turism + inflyttning och boende. Ansvarig: Maria Östlund tel Nästa möte 11 dec kl 18,30 hos Maria Östlund Man räknar med att Johan Henriksson som är starkt intresserad av arbetet kan ta över, men Johan har för närvarande fullt upp med att starta upp ny verksamhet i Björken. Elin Östberg kommer att delta i grupparbetet. Elin och Johan jobbar vidare med varsina projekt. Kollektivtrafiken Ingen är beredd att ta tag i området. Parkerad åtgärd. Turism och aktiviter. Ansvarig: Marie Westin och Jonas och Sonja Nästa gruppmöte blir 24 november kl 11,00 på Hasselagården Det finns en hemsida som heter som Sonja har gjort och är igång. Innehåller mest länkar. Den beskriver på ett bra sätt företags och föreningsliv i Hassela. Marie: Det behövs ett beslut vilken gemensam hemsida av alla nuvarande man ska marknadsföra. Mötet diskuterade om en ny ska skapas eller den gamla användas.

2 2 Beslut på mötet: ska användas i fortsättningen av hela Hassela. Inflyttning. Önskvärt att någon kontaktar mäklare Ingen är beredd att ta ansvar för området varför åtgärden parkeras i väntan. Öppna landskap. Sune Krans Tel Frukostmöte i den handgripliga arbetsgruppen varje dag. Man jobbar i en grupp med kombinerade snöskoter och vandringsleder. Lederna har historiskt varit vägar. Inga problem att få deltagare i röjningen. Mål att röja både mot Medelpad och Härjedalen. Stormen Dagmar ställde till med mycket merarbete, stora träd ligger i vägen och behöver bearbetas. Många tycker att det görs ett bra jobb. Ulf Sundblad: Anders Nygren Skogsstyrelsen har börjat titta på vandringsleden. Mål att röja hela leden. Turistbussar vid Korset. Problemet har varit att turistbussar inte kommer till byn pga den hittillsvarande skyltningen. Barbro Björklund: Kontakt har tagits med styrelsen för Korset. De skyltansvariga har noterat synpunkterna från Hassela. Ingen ny skyltning är gjord, däremot en ansökan med önskemål. Korset syns bäst på avstånd om man kommer från Hassela centrum. Bra om någon från Hassela tar kontakt med ordförande för Korset; Tomas Larsson från Jättendal. Anders Strömstedt tel tar kontakt Barbro fortsätter att bearbeta på kommunal nivå. Marie Westin: Ett beslut är taget som medför att skyltningen ska gå genom Hassela mot Korset. 2. Närproducerat. Gruppen jobbar vidare tillsammans med turismgruppen. Sonja: Mässan hölls lördag söndag kl med ett antal lokala utställare. Ca 100 besökare sammanlagt. Reaktioner: många besökare kom utifrån. Ulf Sundblad: Det jobbas i 3 kommuner i Hälsingland med lokal upphandling av lokala matvaror med hjälp av Upphandling Gävleborg. Man besöker t ex äldreboenden som får ange sina önskemål. 3. Kommersiell service Rapport från Göran: Kundenkät kommer att genomföras på butiken. Den kommer att visa önskemål om vad som kan utvecklas. Entreprenörskolan sammanställer resultatet och lämnar till Magnus i butiken varefter åtgärder följer. Inga konkreta åtgärder är planerade i butiken. Det har uttryckts oro över bensinmackens långsiktiga hållbarhet. Sedan 1 oktober äger Q Star anläggningen och driver den. Drivmedelscisternerna kommer att bytas ut i vår. Genom övertagandet är drivmedelsförsörjningen tryggad under överskådlig tid. Butiken och restaurangen drivs vidare som tidigare i privat regi. Det har visat sig att volymen för dagens lunch var för liten och var tvungen att läggas ned. Hamburgeriet finns kvar och pizza görs vissa tider under veckan. Det är viktigt att fortsätta utnyttja macken som alltid tillhandahåller drivmedel till konkurrenskraftigt pris.

3 3 Ännu viktigare är att Örjan får till sig de önskemål om service och produkter som efterfrågas! 4. Föreningslivet i olika delar. Ansvarig: Michael Högdal. Inga gruppmöten hålls utan Michael tar löpande spontana kontakter efter behov. Se mer på: Ingen plan för föreningsgemensam träff utan man träffas spontant. Lasse önskar att man kan hålla ett föreningsgemensamt möte innan nästa allmänna möte. IF är egentligen en byförening och inte en idrottsförening. De flesta Hasselaborna är medlemmar. Badet fortsätter sin utveckling i pågående projekt av Vattenland, ett Lekland för barn 2 12 år. Hembygdsgården är involverad i projektet såsom närmaste granne. Omklädningsrum och duschar samt att badet tempererades tillkom i somras. Det kom fler besök och gav ökade intäkter i somras trots dåligt väder. Bra sponsring från olika håll och mycket ideellt arbete läggs ned. Bassängtäckning har kunnat inhandlas med kommunens hjälp och bidrar till lägre uppvärmningskostnad och rengöring. Fotbollsplanen. Några barn spelar i oorganiserad form. Föreningens bästa byggnad finns vid planen. Förstudie om området kan göras om till camping och hitta kommersiell grund för verksamheten. Varuhemsändning. Det finns ett erbjudande från IF att sköta varuhemsändningen från butiken i lokal regi i stället för i den kommunala hemtjänsten. Detta med hjälp av hemsändningsbidraget på 50 % från Länsstyrelsen. För att IF ska kunna erbjuda tjänsten krävs att kommunen ökar ersättningen till en nivå som motsvarar den verkliga kostnaden. Enligt Tillväxtverkets norm kan ersättningen uppgå till 200 kr per tillfälle och kund. Nämnas kan att Hudiksvalls kommun har höjt sin hemsändningsersättning till 160 kr per tillfälle och kund. Kostnaden finns redan i hemtjänsten men inget bidrag kan erhållas från länsstyrelsen så länge man själv är utförare. Monica Olsson tar med sig frågan till Nordanstigs kommun. Återvinning skulle kunna skötas av IF. Även samarbeta om sysselsättning för arbetssökande och integration. Ulf: Det finns många möjligheter att hitta samverkansmöjligheter mellan kommunen och föreningslivet. Offentliga upphandlingen behöver också utvecklas. Sociala kriterier bör spela in. Ger följdeffekter ifråga om arbetstillfällen och skatteintäkter. Det finns 2 sociala företag i kommunen. Michael: skytteföreningen ska anordna SM i jaktskytte Lasse N: Även kvalitén skulle utvecklas genom ett socialt företag som åtar sig hushållsnära uppgifter. Basen för verksamheten skulle kunna finnas i Hasselagården. Entreprenörskolan kan anordna studiebesök på några sociala företag i Dalarna. IF har årsmöte den 4 december. På dagordningen finns varuhemsändning.

4 4 5. Skoterleder. Gruppledare Anders Strömstedt. Leader Hälsingebygden har endast medel till små projekt < 25 tkr. Nordanstigs kommun har utvecklingsmedel med nästa ansökningstillfälle den 1 januari alt 1 april. Medel kommer då att finnas till åtgärder vintern , Ulf hjälper till med ansökan. Den ursprungliga planen är ledsystem från Medelpad till Funäsdalen tvärs genom Hälsingland. Det skapas en huvudled dit alla lokal föreningar kan ansluta. Skyltningen är klar. 6. Rädda skolan och äldreboendet. Ledare: Sofie Weijosdotter Pettersson tel och Maria Nord tel Skolan och förskolan. Man föreslår en flytt av dagis till skolan för att uppnå en bättre samordning. Ett möte planeras lika som i Ilsbo den 19 november. Det finns ritningar som visar möjlighet att använda Annexet som förskola. IF är öppna för en lösning. Ärendet ligger på utbildnings och kulturnämnden. Tel kontakt från Hassela varje vecka. Äldreboende. En grupp har arbetat fram ett förslag. Något trygghetsboende behövs inte. Gruppen jobbar vidare. Ansvarig: Sonja Nästa möte 27 november kl 18 i Björkbacken. 7. Ungdomsaktiviteter. 7 9 december är planerat LAN, inbjudan har gått ut över hela kommunen. Förra gången deltog > 30 ungdomar. Ulf har varit i kontakt med Hans-Erik Sandström på fd Fiber Optik Valley och Fiberstaden. Intresse finns även i andra kommundelar som t ex Gnarp. Det gäller att skapa ett effektivt nät med flera LAN sammankopplade. De kan se varandra på duk. På höstlovet var instruktör inbjuden med utbildning om IP adresser. Ungdomar ska inbjudas till nästa allmänna möte den 16 januari kl 18, Studieresa till Dalarna. Ulf Sundblad: andra kommundelar kan vara intresserade. Entreprenörskolan i Leksand kan ta emot studiegrupper till Dalarna på olika områden, en eller två dagar. Det är av största vikt att värdarna får så specifika önskemål som möjligt för att göra resan så givande som möjligt, t ex lokal produktion och försäljning, lokal turismutveckling, servicekooperativ med flera verksamhetsgrenar, friskola på landsbygden mm. Styrgruppsmöte. Ett styrgruppsmöte för projektet hölls i Delsbo fredagen den 28 september kl Marie Westin och Michael Gradin representerade Hassela. Barbro Björklund och Ulf Sundblad deltog från Nordanstigs kommun.

5 5 Mötesanteckningar. Mötesanteckningarna från samtliga 6 deltagande bygder i projektet ligger nu ute på nätet. Gå in och titta vad som hittills hänt i bygderna, det finns gemensamma utvecklings och arbetsområden. Fliken e-centra Fliken Hållbara Servicelösningar Tillväxtverket. Mötesanteckningarna ska from nu ut på Barbro Björklund bjuder in samhällsbyggnadschefen Mats Widoff till nästa allmänna möte. Nästa allmänna arbetsmöte för samtliga arbetsgrupper blir Onsdagen den 16 januari 2013 kl 18,30 i Hasselagården. Marie sköter annonsering och affischering och fika. Sista mötet i projektet är planerat till tisdagen den 19 februari. Kontaktuppgifter till processledarna från Entreprenörskolan i Leksand. Vi finns alltid till hands för stöd, telefon (lämna mobilsvar om vi inte svarar) och epostadresser: Göran Forsén goran.forsen@entreprenorskolan.com Gordon Krmic gordon.krmic@entreprenorskolan.com Lasse Nygård lasse.nygard@entreprenorskolan.com Utvärdering: Torbjörn Blomhage torbjorn@blomhage.nu Nordanstigs kommun, näringsliv Barbro Björklund barbro.bjorklund@nordanstig.se

Redovisningar från arbetsgrupperna.

Redovisningar från arbetsgrupperna. 1 Anteckningar från det fjärde allmänna arbetsmötet i Hassela 2012-09-25 på Hasselagården. Medverkan av processledarna från Entreprenörskolan i Leksand, Gordon Krmic och Göran Forsén. 18 personer deltog

Läs mer

Bildspel från mackinvigningen. Fredrik Röjd hälsade välkommen till kvällens arbetsmöte och informerade om aktuella händelser i Svågadalen.

Bildspel från mackinvigningen. Fredrik Röjd hälsade välkommen till kvällens arbetsmöte och informerade om aktuella händelser i Svågadalen. Anteckningar från det fjärde allmänna arbetsmötet i Svågadalen 2012-09-26 på Svågagården. Mötet samlade 26 deltagare. Från Entreprenörskolan i Leksand medverkade Gordon Krmic, Lasse Nygård, Göran Forsén

Läs mer

Anette Svensson hälsade välkommen till kvällens arbetsmöte.

Anette Svensson hälsade välkommen till kvällens arbetsmöte. Anteckningar från det tredje arbetsmötet i Svågadalen 2012-06-14 på Svågagården. Mötet samlade 25 deltagare. Vid mötet medverkade Entreprenörskolan i Leksand genom Gordon Krmic, Lasse Nygård och Göran

Läs mer

Den 16 december kl är det nyinvigning av Bygdegårdslokalen i Loos.

Den 16 december kl är det nyinvigning av Bygdegårdslokalen i Loos. 1 Anteckningar från det femte allmänna arbetsmötet i Loos skola 2012-11-22 med 17 deltagare. Från Entreprenörskolan i Leksand medverkade processledarna Gordon Krmic och Lasse Nygård. Från Ljusdals kommun

Läs mer

Information om föreningssamarbetet i bygden. Samarbetet ska fördjupas med Hamra. Även Fågelsjö är aktiva.

Information om föreningssamarbetet i bygden. Samarbetet ska fördjupas med Hamra. Även Fågelsjö är aktiva. 1 Anteckningar från det fjärde allmänna arbetsmötet i Loos skola 2012-09-27. 12 mötesdeltagare. Från Entreprenörskolan i Leksand medverkade processledarna Gordon Krmic, Lasse Nygård, Göran Forsén (anteckningar)

Läs mer

Gunnar Israelsson presenterade kommunens planer och förhoppningar i projektet.

Gunnar Israelsson presenterade kommunens planer och förhoppningar i projektet. Mötesanteckningar från Sollerön 2012-03-07 Anteckningar Göran Forsén, Entreprenörskolan i Leksand. VÄLKOMMEN TILL KVÄLLENS MÖTE! Kvällens arrangörer är Sockenföreningen på Sollerön och Mora kommun med

Läs mer

Gordon gjorde en kort presentation av projektet. Rapportering från arbetsgrupperna.

Gordon gjorde en kort presentation av projektet. Rapportering från arbetsgrupperna. 1 Anteckningar från det sjätte och sista allmänna arbetsmötet i Loos skola 2013-02-21 med 14 deltagare. Från Entreprenörskolan i Leksand medverkade processledarna Gordon Krmic, Göran Forsén (anteckningar)

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga 2 Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 2. Hassela 74 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 55 75,34% 2. Man 8 24,66% Totalt

Läs mer

Kommunalrådet Lars Isacsson inledde mötet och hälsade de 27 deltagarna välkomna.

Kommunalrådet Lars Isacsson inledde mötet och hälsade de 27 deltagarna välkomna. Anteckningar från det tredje allmänna arbetsmötet i Fors Folkets Hus 12012-09-12. Från Entreprenörskolan i Leksand och processledningen medverkade Lasse Nygård och Göran Forsén (anteckningar). Kommunalrådet

Läs mer

Efter det följde en kort presentation av deltagarna.

Efter det följde en kort presentation av deltagarna. Korta minnesanteckningar från Referensgruppsmöte III, Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Dala-Floda Värdshus den 23-24 april 2013 Närvarande: Gordon Krmic, Projektledare

Läs mer

Utvärdering. Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Utvärdering. Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Utvärdering Under 2012 och 2013 har projektet Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg genomförts. Projektet har finansierats av Tillväxtverket och Länsstyrelsen i Dalarnas län

Läs mer

Stormöte 2013-03-06. Ulf Hansson ordförande i Intresseföreningen hälsade välkomna och berättade om projekt som redan var igångsatta.

Stormöte 2013-03-06. Ulf Hansson ordförande i Intresseföreningen hälsade välkomna och berättade om projekt som redan var igångsatta. Stormöte 2013-03-06 Syftet med mötet var att träffas för att prata om Åsljungas framtid. Hur få vi det mer lockande att bo och leva i Åsljunga? Uppslutningen blev mycket stor. Tydligt var att byborna ville

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar.

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar. Natur- och friluftsråd 2015-04-10 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00 Närvarande Se bifogad deltagarlista Per N hälsar välkommen och inleder mötet. 1. Dagordningen godkänds. 2. Johanna

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga 3 Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 3. Loos,%. Kön Antal Procent. Kvinna 4,%. Man 3 6,% Totalt,% Medelvärde,6. Kön,,,

Läs mer

Service en avgörande attraktionsfråga

Service en avgörande attraktionsfråga Service en avgörande attraktionsfråga Service leder till attraktionskraft Tillgång till service är grundläggande för en kommuns attraktivitet och för näringslivets utveckling Utan service inga företag

Läs mer

4. Information och aktuella ärenden kring flyktingsituationen i Nordanstigs kommun. 5. Fördelning av Investeringsbudget 2016.

4. Information och aktuella ärenden kring flyktingsituationen i Nordanstigs kommun. 5. Fördelning av Investeringsbudget 2016. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom. Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Tisdag 22 mars 2016 kl. 08:15. 1. Val

Läs mer

Anteckningar från det sjunde allmänna arbetsmötet i Stora Skedvi 2013-03-19 i Sockenstugan med 39 deltagare.

Anteckningar från det sjunde allmänna arbetsmötet i Stora Skedvi 2013-03-19 i Sockenstugan med 39 deltagare. Anteckningar från det sjunde allmänna arbetsmötet i Stora Skedvi 2013-03-19 i Sockenstugan med 39 deltagare. Från Entreprenörskolan i Leksand och processledningen medverkade Göran Forsén (anteckningar)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning Komplettering av ekonomirapport: Djupare analys av programpunkten skog.

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning Komplettering av ekonomirapport: Djupare analys av programpunkten skog. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom. Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 6 augusti 2015 kl. 08:15. 1. Val

Läs mer

Gordon presenterade projektet Utveckling av hållbara servicecentra på landsbygden i Dalarnas och Gävleborgs län.

Gordon presenterade projektet Utveckling av hållbara servicecentra på landsbygden i Dalarnas och Gävleborgs län. Anteckningar från det sjätte allmänna arbetsmötet i Fors Folkets Hus 2013-04-10. På mötet deltog 39 personer. Från Entreprenörskolan i Leksand och processledningen medverkade Gordon Krmic, Lasse Nygård

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-23 klockan 19:00 Plats Presidium Klubbstugan, Gläntevi Peter Ohlsson, ordförande Vakant, 1:e vice ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

4. Information om fiskeprojekt inom Botnia Atlantica. 5. Information om kommunens samarbete med civilsamhället.

4. Information om fiskeprojekt inom Botnia Atlantica. 5. Information om kommunens samarbete med civilsamhället. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 19 december 2013 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Arbetsmarknadsenheten EventPortfölj Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet Välkommen till Teknologkårens arbetsmarknadsenhet. Vi jobbar med mötet mellan studenter och företag genom dels vår arbetsmarknadsvecka, LARV, och dels olika

Läs mer

3. Uppföljning: Flyktingverksamheten. 5. Riktlinjer för bostads- och lokalförsörjningen i Nordanstigs kommun.

3. Uppföljning: Flyktingverksamheten. 5. Riktlinjer för bostads- och lokalförsörjningen i Nordanstigs kommun. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Tisdag 21 mars 2017 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 4. Önskemål om att kunna utnyttja det gamla biblioteket vid Gnarps skola

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 4. Önskemål om att kunna utnyttja det gamla biblioteket vid Gnarps skola NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 21 februari 2007 klockan 08:30 1. Val av justerare

Läs mer

Välkommen till. Nordanstig. i norra Hälsingland. Här förverkligar du dina livsdrömmar

Välkommen till. Nordanstig. i norra Hälsingland. Här förverkligar du dina livsdrömmar Välkommen till Nordanstig i norra Hälsingland Här förverkligar du dina livsdrömmar N O R D A N S T I G - Naturligtvis. Här förverkligar du dina livsdrömmar. I norra Hälsingland, nära Sveriges mittpunkt,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (S) Ordförande Natrix Öjemark (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Tid och plats Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet Tid och plats Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket Tid och plats 09.00-16.00 Mellanfjärden, Restaurang Sjömärket Paragrafer 176-185 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Marie Centerwall (S) Olov Nilsson Sträng Caroline Schmidt (C) Lars Molin (M) Markus Evensson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Ordförande

Läs mer

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande

Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Mötesdatum Dnr KS/2019:5-103 1/6 Plats och tid Förtroendevalda Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:20. Monica Lindell Rylén (S), ordförande Lena Rundberg (C), vice ordförande Närvarande rådsrepresentanter

Läs mer

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00

INVIGNINGSTAL Carin Odelius Toyota och Roger Boström Kungälvs- Posten Kl 15,00 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-08- 25 Tid kl 15,30 17,00 Plats Friskis&Svettis Kungälv 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Enkät 1 -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 2. Hassela 7,% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 47 67,4% 2. Man 23 32,86% Totalt 7,% Medelvärde,33

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant

Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar. Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Välkommen till arbetsgruppen Gröna Näringar Ulrika Algothsson, Leader Halland Inger Pehrson, kanslirepresentant Hur får vi Leaderprojekt som gör skillnad? Vad kan vi lära av de Leaderprojekt som har lett

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

Besöksnäringen. Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun

Besöksnäringen. Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Besöksnäringen Slutrapport för den förlängda perioden av projekt Samverkan besöksnäring i Nordanstigs kommun Projekttid: 2013-09-01 2013-12-31 Jättendal Lena Strömstedt Innehåll INLEDNING... 3 BAKGRUND...

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent. Fors,%. Kön Antal Procent. Kvinna 5 36,59%. Man 6 63,% Totalt,% Medelvärde,63. Kön 5 5 5 3

Läs mer

Datum: Den nya gatan är endast sex tomter. Allt styrs av efterfrågan. Vi går igång ganska snart med att tillgängliggöra dem.

Datum: Den nya gatan är endast sex tomter. Allt styrs av efterfrågan. Vi går igång ganska snart med att tillgängliggöra dem. Datum:2018-02-21 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Vinningarådet Tid och plats Vinninga 2018-02-21 Deltagare Närvarande: Från Vinninga 20 personer. Jonas Sundström, Rasmus Möller, Malin Olsson Lundqvist,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef. Stig Eng (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef. Stig Eng (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Verksamhetsutövare enligt miljöbalken. 6. Budget 2013 för kommunstyrelsens verksamheter.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Verksamhetsutövare enligt miljöbalken. 6. Budget 2013 för kommunstyrelsens verksamheter. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 10 maj 2012 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av dagordning.

Läs mer

Hållbara servicelösningar som bidrar till 2020 målen

Hållbara servicelösningar som bidrar till 2020 målen Hållbara servicelösningar som bidrar till 2020 målen Hållbara servicelösningar som bidrar till 2020 målen Betydelsen av grundläggande service tillgång till verktyg och smörjmedel Gruppdiskussion: erfarenhetsutbyte

Läs mer

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden.

2011-11-30 1. Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. 2011-11-30 1 Bräknemodellen. En utvecklingsmodell för småorter på landsbygden. Bakgrund Sedan ett år tillbaka har Hoby Företagarförening och Bygd i Samverkan, båda ideella föreningar, arbetat med att ta

Läs mer

Slutkonferens Bygd o stad i balans

Slutkonferens Bygd o stad i balans Slutkonferens Bygd o stad i balans VISION för landsbygden Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka. Bygd och stad

Läs mer

Bobygdens framtid ek. förening

Bobygdens framtid ek. förening Studiebeso k Ha lsingland Genomfördes 29/3 2014 inom projektet Entreprenörskap i föreningslivet, Leader Timråbygd Bobygdens framtid ek. förening http://www.bobygda.se/ Bygd med 220 hushåll, ca 500 invånare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 4. Sollerön 4,%. Kön Antal Procent. Kvinna 6 8,%. Man 6 6,9% Totalt 4,% Medelvärde,6.

Läs mer

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet

Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN. Trollhättans PRAO-modell. Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Handledning för dig som tar emot elever TOPP TROLLHÄTTAN Trollhättans PRAO-modell Ge elever i årskurs 8 och 9 inblick i arbetslivet Din roll som framtidsguide? För många elever är TOPP den första riktiga

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Upprättande av ny detaljplan i Sörfjärden, Gnarp. 6. Program för översiktsplanearbetet.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Upprättande av ny detaljplan i Sörfjärden, Gnarp. 6. Program för översiktsplanearbetet. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 19 augusti 2010 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av dagordning.

Läs mer

Årgång 56 2015-04-15. Nr 16. www.varitryck.se

Årgång 56 2015-04-15. Nr 16. www.varitryck.se Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-15 Nr 16 Skogsfastigheter i Västerbotten sökes/köpes av holländare, tyskar och danskar, för bra betalt ring för ett oförpliktande

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Information 140320. Välkommen!

Information 140320. Välkommen! Information 140320 Välkommen! Agenda ü Vad har hänt sedan 130828? ü Projektmål ü Ekonomisk redovisning ü Organisation/ansvar ü Fika/Frågor ca 19:20 ü Presentation av arbetsgrupper och insatser ü Frågor

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 6 augusti 2015 kl. 08:15-12:45.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 6 augusti 2015 kl. 08:15-12:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (17) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 6 augusti 2015 kl. 08:15-12:45. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Ansökan projektstöd Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Paraplyprojekt 1 - FÖRSTUDIE Har Du/Ni idéer för ett lite större projekt? Genom en förstudie har Du/Ni möjlighet att utröna möjligheterna, grundligare,

Läs mer

Strategiska gruppen Falerum

Strategiska gruppen Falerum Datum Sida 1(5) 2015-03-31 Strategiska gruppen Falerum Anteckningar från mötet 24/3 2015 på Café Nyfiket. Närvarande. Från Åtvidabergs Kommun: Johan Gustafsson Raymond van der Heijden Från Falerum: Christer

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019

UTSTÄLLARTRÄFF. RC Hotel 1 februari 2019 UTSTÄLLARTRÄFF RC Hotel 1 februari 2019 2 Agenda Utställarträff 1 februari 2019 FIKA VÄLKOMMEN MÄSSAN 2018 MÄSSAN 2019 AVSLUTNING/ UNDERSÖKNINGAR LUNCH FAIRLINK TRÄDAGARS 3 Utställare & besökare 2018 Sammanfattning

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-06-15 2014-149 AS Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

4. Bidrag till fortsatt verksamhet av Nordanstigs Föreningsråd. 5. Spontankassan: Ansökan om bidrag till Jussifesten 2016.

4. Bidrag till fortsatt verksamhet av Nordanstigs Föreningsråd. 5. Spontankassan: Ansökan om bidrag till Jussifesten 2016. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom. Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Tisdag 28 juni 2016 kl. 08:15. 1. Val

Läs mer

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30

4 Informationsmöten i framtiden. Torsdagen Inför mässan Kl 15,30 Torsdagen Uppföljning av mässan Kl 15,30 Kungälvsmässan Informationsmöte Dag 2016-02- 11 Tid kl 15,30 17,00 Plats Sysport Utmarksvägen 1 Välkommen till informationsmötet, syftet med mötet är att Utställare skall kunna träffas, få information

Läs mer

Anteckningar vid möte med Oskarshamns kommun och Kristdalas föreningsliv

Anteckningar vid möte med Oskarshamns kommun och Kristdalas föreningsliv Kristdala Samhällsförening Anteckningar vid möte med Oskarshamns kommun och Kristdalas föreningsliv Tid 2010-12-14 18:30 Plats NTO-lokalen Inledning Ordförande i Samhällsföreningen Mats Ström hälsar alla

Läs mer

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Stoor-festen Lördag den 7 oktober är det Stoor-festen på Medan i Norsjö. Carolina Miskovsky är programvärd

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-05-14 Diarienummer:2010-061 AÖ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Nittorps fiber ek fören under bildande Checkens namn Nittorps Fiber Sökande

Läs mer

6. Antagande av anbud för underhåll av vägbelysning. 7. Information om gångbro i Sörfjärden.

6. Antagande av anbud för underhåll av vägbelysning. 7. Information om gångbro i Sörfjärden. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15. 1.

Läs mer

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna.

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna. Datum:2015-02-04 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Vinningarådet Tid och plats Vinninga 2015-02-04 Deltagare Se bifogad deltagarlista, 24 personer från Vinninga Från kommunen: Kjell Hedvall, Bertil Jonsson,

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:203-0-28 Diarienummer:200-06 BJ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Landsortsnät i Tranemo - fiber i Grimsås Checkens namn Grimsås Samhällsförening

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Anteckningar förda vid sammanträde med Rönnäs fjärdings byaråd i Ullvi bystuga 2007-04-25 kl 19.00 21.45

Anteckningar förda vid sammanträde med Rönnäs fjärdings byaråd i Ullvi bystuga 2007-04-25 kl 19.00 21.45 Anteckningar förda vid sammanträde med Rönnäs fjärdings byaråd i Ullvi bystuga 2007-04-25 kl 19.00 21.45 Närvarande: Aarno Magnusson, Ö Rönnäs Ingemar Blomqvist, Ö Rönnäs Nils-Erik Öman, Kilen Sven-Olov

Läs mer

Datum: , kl Paragrafer: 1-18

Datum: , kl Paragrafer: 1-18 Datum:, kl. 15.00-16.37 Paragrafer: 1-18 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter Ordförande Barbro Roslund Sekreterare Britt-Marie Nilsson Justeras Kerstin Isaksson ande Barbro Roslund (S), ordförande Kerstin

Läs mer

Tid: Måndag 21 mars 2016 kl. 08:15 OBS! studiebesök, Bergsjö skola efter lunch. Lunch kl. 11:30 på skolan.

Tid: Måndag 21 mars 2016 kl. 08:15 OBS! studiebesök, Bergsjö skola efter lunch. Lunch kl. 11:30 på skolan. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens utbildningsutskott OBS Studiebesök KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-03-18 Diarienummer:2010-061 AM Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Lokal utvecklingscheck Checkens namn Fiber Borås Väst Ekonomisk Förening

Läs mer

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent. Sollerön 3,% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 33,33% 2. Man 22 66,67% Totalt 33,% Medelvärde,67

Läs mer

3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomirapport 2014-10. BILAGA 2014/131. 5. Budget 2015 och verksamhetsplan 2015 2014/394

3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomirapport 2014-10. BILAGA 2014/131. 5. Budget 2015 och verksamhetsplan 2015 2014/394 NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 26 november 2014

Läs mer

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen PROTOKOLL 1(5) Datum och tid Torsdag 21 januari 2019, kl 18.00-19.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Förhinder Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen Dean Kerr Gunilla Wallengren Hans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Nationellt snöskoterforum

Nationellt snöskoterforum Inbjudan 17-18 november 2011, Falun Foto: Conny Olofsson 17-18 november 2011 i Falun Datum: 17-18 november Plats: Dalarnas högskola, Lugnet, Falun. Vid anmälan uppge: Namn, organisation, adress, ort, telefonnummer

Läs mer

Utveckla S:t Anna Förskola

Utveckla S:t Anna Förskola 1. Förskola 1.1 Fritidsaktiviteter för förskole- och fritidshemsbarn samt barn utan förskola 1.2 Förskola under turismens högsäsong samt daglägerverksamhet 1.3 Underlätta för förskoleföräldrar med orimlig

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 1 oktober 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid

Läs mer

Nybergets Fiber. På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. 103 888 kr

Nybergets Fiber. På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. 103 888 kr Nybergets Fiber På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. Projektägare: Nybergets Fiber, ekonomisk förening Projektledare: Mikael Lundin Kommun: Säter Dnr:

Läs mer

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020!

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! För att skapa en hållbar landsbygd är unga en viktig grupp att få med i arbetet med att ta fram nya lokala och regionala strategier.

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Nummer 234 Mars Helgum vår framtid! Annars är det årsmötestider och flera föreningar annonserar om detta här i tidningen.

Nummer 234 Mars Helgum vår framtid! Annars är det årsmötestider och flera föreningar annonserar om detta här i tidningen. Nummer 234 Mars 2014 Helgum vår framtid! Det kom fler än förväntat till framtidsmötet som hölls i slutet av februari. När det nu blir fortsättning så hoppas jag att det kommer ännu fler. Idéer om nya verksamheter

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro _xtwxü _ ÇÇ Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande

Läs mer