Näckrosen 1-18, Aggerudsviken, Karlskoga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Näckrosen 1-18, Aggerudsviken, Karlskoga"

Transkript

1 Förslag till detaljplan för Näckrosen 1-18, Aggerudsviken, Karlskoga Möckeln Kvarteret Näckrosen Möckeln Upprättad 10 juli 2014 Enkelt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen KARLSKOGA KOMMUN SAMRÅDSTID 10/10-3/

2 Detaljplan för Näckrosen 1-18, Aggerudsviken, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga

3 3 PLANBESKRIVNING Planbeskrivningen är till för att underlätta förståelsen av planförslagets innebörd och att redovisa de syften och förutsättningar planen har. Planbeskrivningen har ingen egen rättsverkan. VAD ÄR EN DETALJPLAN? Detaljplanen är ett juridiskt dokument som talar om hur mark- och vattenområden får användas inom ett avgränsat område. En detaljplan medför både rättigheter och skyldigheter som till exempel byggrätt, avstyckningsrätt eller skyldigheter att utforma byggnader på något speciellt sätt. Planen är även bindande vid prövning av lov. Detaljplaneprocessen vid enkelt planförfarande: PLAN- UPPDRAG SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT HANDLINGAR Planförslaget består av: Här befinner sig detaljplanen nu! Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning med genomförandefrågor Fastighetsförteckning (Granskningsutlåtande) PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG BAKGRUND Kvarteret Näckrosen ligger i anslutning till den attraktiva strandpromenaden Aggerudsviken och är ett storgårdskvarter med kedjehus planlagda år Planens intentioner för kvarteret Näckrosen har hitills aldrig genomförts fullt ut, bland annat så har inte den tänkta gemensamhetsanläggningen bildats för skötsel av de gemensamma ytorna. Alla ytorna sköts av kommunen idag. Fastighetsägare har visat intresse att förvärva mindre ytor mark av kommunen i anslutning till den egna fastigheten. Ytorna är planlagda för bostadsändamål men ingår inte i berörda tomter enligt gällande tomtindelning utan ska vara gemensamma för hela kvarteret. Bedömningen är att eventuella markförvärv är acceptabla under förutsättningen att grönytorna mot strandpromenaden inte påverkas negativt. SYFTE Detaljplanen syftar till att utveckla befintligt kvarter, med det attraktiva läget, till dagens standard. Detta genom att möjliggöra för fastighetsägare i kvarteret Näckrosen att utöka sina fastigheter på lämpligt vis. Dessutom justeras markanvändningen inom kvarteret enligt befintliga förhållanden.

4 4 VAL AV FÖRFARANDE Detaljplanen handläggs med enkelt planförfarande då förändringen endast innebär mindre justeringar av tomtutformning inom kvarteret Näckrosen samt formella anpassningar till befintliga förhållanden. Kvarteret är ett så kallat storgårdskvarter, utformat som en triangel, och bedöms sakna allmänt intresse, trots den mindre grönytan (allmän platsmark) i mitten. Planen strider inte mot översiktsplanen och kan inte antas medföra en betydande miljöpåverkan. PLANENS FÖRENLIGHET MED MILJÖBALKEN Enligt Miljöbalkens (MB) 3 kap. ska mark- och vattenområden användas för de ändamål de är mest lämpade. Miljöbalkens 4 kap. innehåller särskilda bestämmelser för områden av riksintresse för till exempel natur- och kultur, friluftsliv och rörligt friluftsliv. Det 5 kapitlet innehåller föreskrifter om miljökvalitetsnormer för luft och vatten. Enligt kommunens bedömning kommer detaljplanens genomförande inte att leda till betydande miljöpåverkan. Inget överskridande av miljökvalitetsnormer för vatten eller luft (5 kap MB) kan befaras. Detaljplanen motverkar inte heller kommunens miljökvalitetsmål. Detaljplanen bedöms därför vara förenlig med Miljöbalkens 3, 4 och 5 kap. PLANDATA LÄGE Planområdet är beläget i stadsdelen Skranta, vid Boängsvägen med cirka 140 meter till sjön Möckelns strand och cirka 1,8 km från Karlskogas centrum. PLANOMRÅDET Bild 1. Lägesöversikt över planområdet i förhållande till Karlskoga tätort. Planområdet är utmärkt med en rosa ring. Bild 2. Inzoomning på planområdet och dess omfattning.

5 5 OMFATTNING Planområdet omfattar fastigheterna Näckrosen 1-18 och del av Bregården 2:84. AREAL Planområdets areal är cirka 1,8 ha. MARKÄGOFÖRHÅLLANDEN Karlskoga kommun äger fastigheten Näckrosen 18 och den del av fastigheten Bregården 2:84 som omfattas av detaljplanen. Näckrosen 1-17 är privatägda fastigheter. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN BESLUT OM NY DETALJPLAN Samhällsbyggnadsnämnden beslutade (SBN 78), att uppdra samhällsbyggnadsförvaltningen att upprätta förslag till detaljplan för Näckrosen 1-18, Aggerudsviken. ÖVERSIKTSPLAN I översiktsplanen för Karlskoga kommun, antagen av kommunfullmäktige 1 mars 2011, omnämns att möjligheterna att bo runt Möckeln ska utvecklas men att allmänhetens tillgång till strand- och vattenområden alltid ska beaktas. Kvarteret Näckrosen har cirka 140 meter till strandkanten och bedöms inte inverka negativt på allmänehetens tillgång till stranden vid en mindre utökning av fastigheternas tomtstorlek. DETALJPLAN För området gäller följande detaljplan: Nr 181, Kv Näckrosen, fastställd , akt 1883K-4632 Gällande detaljplan medger en relativt begränsad byggrätt för bostadsändamål (radhus). Gällande detaljplan utgår i samband med att aktuell detaljplan vinner laga kraft. FORNLÄMNINGAR Inga kända fornlämningar eller andra kulturhistoriskt värdefulla miljöer finns inom eller i anslutning till planområdet. TOMTINDELNING För området gäller följande tomtindelning: Näckrosen, fastställd , akt 1883K-4686 Gällande tomtindelning upphävs i samband med att aktuell detaljplan vinner laga kraft.

6 6 BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN ÖVERGRIPANDE ANVÄNDNING Kvarteret Näckrosen är beläget vid Boängsvägen och är ett storgårdskvarter med kedjehus, format som en triangel med en grönyta i mitten. Fastigheterna är relativt små och kvarteret är i sig väldigt enhetligt och karaktäristiskt. Läget är väldigt attraktivt då det är knappt 150 meter ner till sjön Möckeln och den populära strandpromenaden. Kvarteret är omgivet av grönytor och fina gång- och cykelvägar. NATUR Mark, vegetation, vatten & allmän platsmark Marken inom planområdet är i det närmaste helt plan. I planområdets södra, östra och norra delar finns en del naturmark i form av gräsytor. Sydost om planområdet finns sjön Möckeln med badplats, hundrastgård och en småbåtshamn. Inom planområdet idag finns av gata och grönyta i mitten av kvarteret. I den gällande detaljplanen var det tänkt att fastighetsägarna i kvarteret skulle bilda en gemensamhetsanläggning för Näckrosen 18 som omfattar gatan, grönytan och en del naturmark. Intentionerna i gällande planen har aldrig genomförts och Karlskoga kommun har sedan kvarteret bebyggdes skött om fastigheten Näckrosen 18 med bland annat plogning och gräsklippning, etc. Efter en inventering i området sommaren 2014 var det tydligt att grönytan i mitten används av de boende då det finns bland annat en studsmatta, bänk, sandlåda, fotbollsmål och en grill på platsen (se bild 3 nedan). Bild 3. Grönyta i kvarteret Näckrosens mitt med diverse utplacerade leksaker och redskap. Geotekniska förhållanden Innan kvarteret Näckrosen bebyggdes utfördes en geoteknisk undersökning år Den geotekniska undersökningen visade då att grundförhållandena på platsen är mycket ojämna med lösa lerlager och varierande djup till fast botten. Möjligheten att bygga källare begränsas delvis av dräneringsmöjligheterna. För fortsatt planering av eventuella byggnader och övriga anordningar inom kvarteret Näckrosen, bör samråd med geotekniker föras.

7 7 BEBYGGELSE Bebyggelsen i kvarteret består av 17 kedjehus uppdelat på 3 längor som tillsammans formar en triangel. Kedjehusen är i 1,5 våning med sadeltak och är sammankopplade med garage. Alla hus har blandat fasadmaterial med vitfärgat tegel på den undre husdelen och främst mörka (gröna och bruna) horisontella paneler på ovanvåningen. Något enstaka hus har även byggt ut en takkupa. Bild 4. Kedjehusens disponering i kvarteret Näckrosen. VERKSAMHETER OCH SERVICE Det finns inga verksamheter eller servicetjänster inom planområdet. Inom en radie på drygt 600 meter finns bland annat två förskolor, grundskola, vård- och gruppboenden, lasarett och badhus, m.m. GATOR OCH TRAFIK Gatunät, parkering & utfarter Boängsvägen klassad som huvudgata, går i nordsydlig riktning genom planområdet i väster. Från Boängsvägen finns en gemensam in- och utfart till kvarteret Näckrosen i kvarterets västra del. Gatan i kvarteret är relativt smal och löper runt på insidan av Näckrosens fastigheter. Parkering sker på den egna tomten, framför garaget eller utmed gatan i kvarteret. En generös gång,- cykel- och mopedväg löper utmed Boängsvägen men även mindre gång- och cykelvägar finns i närhet till planområdet. Ett populärt stråk, strandpromenaden, sträcker sig utmed sjön. Kollektivtrafik Stadsbuss linje 4 går utmed Boängsvägen och har en hållplats söder om planområdet och två hållplatser norr om planområdet. MILJÖFÖRHÅLLANDEN Miljökvalitetsnormer Miljökvalitetsnormer (MKN) är ett juridiskt bindande styrmedel som regleras med stöd av 5 kap Miljöbalken. Idag finns miljökvalitetsnormer (MKN) för utomhusluft, för ytvatten, grundvattenförekomster samt för omgivningsbuller.

8 8 Karlskoga kommun bedömer att MKN för utomhusluft inte är på väg att överskridas varken i nu läget eller efter antagandet av den här detaljplanen. Luftkvalitén i Karlskoga är, i jämförelse med de nationella gränsvärdena, av god kvalitet, dvs underskrider normerna generellt sett. Lonnen, som är Karlskoga kommuns råvattentäkt, är idag övergödd och den ekologiska statusen bedömdes som otillfredsställande i den senaste statusklassningen (2009). MKN är satt till god ekologisk status I övrigt förespråkar Karlskoga kommuns Miljökontor lokalt omhändertagande av dagvatten (LOD) där det går. Förorenad mark Det finns, enligt kommunens granskningskarta, ingen förorenad mark varken inom eller i anslutning till planområdet. Radon & skredrisk Det finns, enligt kommunens granskningskarta, ingen registrerad förekomst av radon varken inom eller i anslutning till planområdet. TEKNISK FÖRSÖRJNING Vatten och avlopp Inom planområdet går det vattenledningar av olika slag främst i gatorna och naturmarken i öster. El & energi Elledningarna går främst i vägkanterna på Boängsvägen och gång- och cykelvägarna, in till fastigheterna Näckrosen Det finns inget fjärrvärmenät inom planområdet enligt kommunens granskningskarta. Avfall Den närmsta återvinningsstationen finns cirka 500 meter norr om planområdet. I övrigt finns Mosseruds återvinningsanläggning cirka 5 kilometer väster om Karlskoga, i riktning mot Kristinehamn/Karlstad. På Mosseruds återvinningsanläggning har privatpersoner möjlighet att lämna sitt grovavfall. Bredband, tele Bredbandskablar löper i vägkant från Sjögatan i öster, in till fastigheterna Näckrosen Skanova är ansvariga för telekablar.

9 9 FÖRÄNDRINGAR ÖVERGRIPANDE ANVÄNDNING Detaljplanen föreslår en utökning av befintliga fastigheter inom kvarteret Näckrosen. Utökningen avser främst de fastigheter i södra och östra delen för att öka kvarterets standard. Dessutom föreslår detaljplanen att lokalgatan inom kvarteret planläggs som allmän platsmark: LOKALGATA men att grönytan får ligga kvar som kvartersmark men med en begränsning på omfattningen. Inom kvartersmark B 2 ska en gemensamhetsanläggning bildas för ändamålet gemensam yta. Gemensam yta innebär att fastighetsägarna har rätt att till exempel anlägga lekplats och/eller andra önskvärda anläggningar för gemensamt behov. NATUR Mark, vegetation & allmän platsmark Inom planområdet planläggs en del av Bregården 2:84 och Näckrosen 18 som allmän plastmark: NATUR i enlighet med användningen av de markområdena idag. Som egenskap till NATUR har även befintliga gång-, cykel- och mopedgatorna planlagts (gcmväg). Dessa leder in till kvarteret från två olika håll men används även av andra boende i området och allmänheten i stort då de leder till strandpromenaden vid sjön Möckeln. BEBYGGELSE Detaljplanen innebär inga förändringar gällande bostadsbebyggelsen förutom ett tillägg på en maximal utnyttjandegrad på 50 procent av den totala fastighetsarean (e 1 50). Kvarteret ska även fortsättningsvis bebyggas med kedjehus eller radhus i 1,5 våning. Då tomterna inte är så djupa och gatan inom kvarteret inte är hårt trafikerad medger detaljplanen ett mindre avstånd mellan huvudbyggnadens placering från tomtgräns/vägkant än vad som rekommenderas vanligtvis. Däremot tillkommer en placeringsbestämmelse (p 1 ) som innebär att garage inte får placeras närmre än 6 meter från vägkant. Inom kvartersmark B 2 får komplementbyggnader anläggas med en högsta byggnadshöjd på 2,5 meter. Komplementbyggnaderna får uppta maximalt 10 m 2 av ytans totala area (e 2 10). GATOR OCH TRAFIK Gatunät, parkering & utfarter Detaljplanen föreslår att lokalgatan inom kvarteret breddas 1,5 meter genom att ta en del av grönytan i mitten i anspråk. Detta då gatan är väldigt smal och bilar står parkerade utmed gatan vilket gör det svårt för postbil och räddningstjänst att ta sig runt. Möjligheten att parkera i gatan är viktig att ha kvar då de ytor som finns för parkering inom den egna fastigheten inte når upp till dagens standard. I övrigt erfordras inga förändringar i gatunätet. Gång,- cykel- och mopedvägen utmed Boängsvägen fastställs också i och med aktuell detaljplan som allmän platsmark: GCM-VÄG. TEKNISK FÖRSÖRJNING Inga förändringar förväntas behöva ske gällande den tekniska försärjningen inom planområdet.

10 10 ADMINISTRATIVA FRÅGOR Detaljplanen bekostas till viss del av Näckrosen 12 och 17 enligt gällande avtal med Karlskoga kommuns plan- och exploateringsavdelning. Övrig del bekostar Mark- och exploateringsavdelningen. Planavgift får därför inte tas ut för ovan nämnda fastigheter i samband med bygglovsgivning. Se även genomförandefrågor (sid. 11).

11 11 GENOMFÖRANDEFRÅGOR HANDLÄGGNING OCH TIDPLAN Planen handläggs med enkelt planförfarande enligt lagstiftningen i den nya Plan- och bygglagen (PBL SFS 2010/900), då uppdraget togs innan nya PBL infördes. Uppdrag gavs den 10 juni 2009, ändrades den 29 juni 2010 och utökades sedan den 11 juni Handläggning påbörjades i juli 2014 och handläggs under hösten Detaljplanen förväntas antas och vinna laga kraft till årsskiftet. Lantmäteriförrättning kan handläggas parallellt och beslutas i och med att planen vunnit laga kraft. ANTAGANDE Detaljplanen strider inte mot översiktsplanen och omfattar i övrigt inte frågor av principiell art. Det föreslås därför att den kan antas av samhällsbyggnadsnämnden. GENOMFÖRANDETID Genomförandetiden är 5 år efter att detaljplanen vunnit laga kraft. HUVUDMANNASKAP OCH ANSVARSFÖRDELNING Karlskoga kommun är huvudman för allmän platsmark. Respektive fastighetsägare ansvarar för mark inom kvartersmark förutom den ytan i mitten med beteckningen B 2 där det bildas en gemensamhetsanläggning med ansvar för drift och underhåll av den gemensamma ytan. Karlskoga Energi & Miljö AB är huvudman för de allmänna ledningsnäten och ansvarar för utbyggnad av VA-nät samt el- och fjärrvärmenät. Skanova är ansvarig för telenätet. AVTAL Mellan Karlskoga kommun och fastighetsägaren till Näckrosen 12 finns ett avtal om fastighetsreglering och detaljplanläggning. Mellan Karlskoga kommun och fastighetsägaren till Näckrosen 17 finns ett avtal om fastighetsreglering och detaljplanläggning. FASTIGHETSBILDNING OCH FASTIGHETSRÄTTSLIGA KONSEKVENSER Från fastigheten Bregården 2:84 kan mark tillföras fastigheterna Näckrosen Från fastigheten Näckrosen 18 kan mark tillföras Näckrosen 17 och Näckrosen 1. Detaljplanen medger en gemensamhetsanläggning inom område B 2 med ändamålet gemensam yta. PLANEKONOMI Detaljplanen bekostas till viss del av Näckrosen 12 och 17 enligt gällande avtal med Karlskoga kommuns plan- och exploateringsavdelning. Övrig del bekostar Mark- och exploateringsavdelningen. Planavgift får därför inte tas ut för ovan nämnda fastigheter i samband med bygglovsgivning. För övriga fastigheter gäller planavgift i samband med bygglovsgivning.

12 12 TEKNISKA UTREDNINGAR Fastighetsägaren, eller av denne anlitad byggherre/entreprenör, är ansvarig för erforderliga tekniska utredningar, så som till exempel geotekniska undersökningar, inför byggande eller andra åtgärder inom respektive fastighet. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Detaljplanen är upprättad av: Johan Ljung, Plan- och exploateringschef, Samhällsbyggnadsförvaltningen Hans Bohlin, Plansekreterare, Samhällsbyggnadsförvaltningen Sanda Madjo, Fysisk planerare, Samhällsbyggnadsförvaltningen Lisa Dieckhoff, Fysisk planerare, Samhällsbyggnadsförvaltningen Under arbetets gång har samråd med berörda tjänstemän inom kommunen skett. Sanda Madjo Fysisk planerare Samhällsbyggnadsförvaltningen Karlskoga kommun

13 13 SAMRÅDSTID 10/10-3 PLANKARTA Ej i skala

14 GCMVÄG Gång-, cykel- och mopedväg Grundkartan framställd genom uttag från kartdatabasen 14 Kvartersmark Detaljplan för Näckrosen UTFORMNING AV 1-18, ALLMÄNNA Aggerudsviken, PLATSER Karlskoga gcm-väg Gång-, cykel- och mopedväg UTNYTTJANDEGRAD e1 00 e200 B 1 B 2 PLANBESTÄMMELSER BEGRÄNSNINGAR AV MARKENS BEBYGGANDE Följande gäller inom områden som har nedanstående beteckning. Där beteckningen saknas gäller Byggnader får inte uppföras bestämmelsen inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Marken får endast bebyggas komplementbyggnader g 1 Marken skall vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning för ändamålet GRÄNSER gemensam yta Dagvatten Planområdesgränsen redovisas 3 m utanför området Dagvatten ska omhändertas Användningsgräns lokalt (LOD) PLACERING, UTFORMNING Egenskapsgräns OCH UTFÖRANDE Placering ANVÄNDNING AV MARK OCH VATTEN p1 Garage skall placeras minst 6 meter från vägkant Allmänna platser Utformning HUVUDGATA Huvudgata LOKALGATA Lokaltrafik Högsta byggnadshöjd i meter för komplementbyggnader NATUR Naturområde I Högsta antal våningar GCMVÄG Gång-, cykel- och mopedväg ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER Kvartersmark Genomförandetid B 1 Kedjehus/radhus Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft Bostadsändamål; gemensam yta för boende i kvarteret Näckrosen B 2 Kedjehus/radhus Bostadsändamål; gemensam yta för boende i kvarteret Näckrosen Största byggnadsarea i procent av fastighetsarean Största byggnadsarea i m 2 av fastighetsarea UTFORMNING AV ALLMÄNNA PLATSER gcm-väg Gång-, cykel- och mopedväg 14 UTNYTTJANDEGRAD e1 00 e200 Största byggnadsarea i procent av fastighetsarean Största byggnadsarea i m 2 av fastighetsarea BEGRÄNSNINGAR AV MARKENS BEBYGGANDE Byggnader får inte uppföras Marken får endast bebyggas komplementbyggnader g 1 Marken skall vara tillgänglig för gemensamhetsanläggning för ändamålet gemensam yta Dagvatten Dagvatten ska omhändertas lokalt (LOD) PLACERING, UTFORMNING OCH UTFÖRANDE Placering p1 Garage skall placeras minst 6 meter från vägkant Utformning I Högsta byggnadshöjd i meter för komplementbyggnader Högsta antal våningar ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft TECKENFÖRKLARING GRUNDKARTA 2:71 4 BOFORS, MALLEN Hultmansgatan Lr Serv Använd gräns, Plangräns Traktgräns Kvarterstrakt Fastighetsgräns Slänt Stödmur Vägkant Staket Spår Fastighetsbeteckningar Traktnamn, Kvartersnamn Gatunamn Ledningsrätt Servitut X Y Bostadshus, Uthus Allmän byggnad, Kyrka Transformator, Skärmtak Industribyggnad Träd Koordinater Rutnätspunkt Koordinatsystem SWEREF Höjdsystem Rikets Epok 1900 Mätklass II Grundkartan framställd genom uttag från kartdatabasen SKALA 1:1000 Meter Vid utskrift i A1-format DETALJPLAN ENKELT PLANFÖRFARANDE TECKENFÖRKLARING GRUNDKARTA Denna detaljplan reglerar vad Använd marken gräns, (och vattnet) Plangräns får användas till och hur den får bebyggas. Regleringen Bostadshus, Uthus sker med stöd av plan- och bygglagen, PBL, och omfattar de på denna plankarta angivna bestämmelser. Därutöver finns i PBL generella Traktgräns bestämmelser som skall iakttas vid byggande. Till planens laga Allmän handling byggnad, Kyrka finns en beskrivning som är ett tolkningshjälpmedel till planens formella innebörd. Kvarterstrakt Transformator, Skärmtak Fastighetsgräns Industribyggnad Slänt Träd Näckrosen Stödmur 1-18, X Y Koordinater Vägkant Staket Rutnätspunkt Aggerudsviken Spår KARLSKOGA 2:71 4 KOMMUN Fastighetsbeteckningar BOFORS, MALLEN Traktnamn, Kvartersnamn Koordinatsystem SWEREF Hultmansgatan Gatunamn SBN Höjdsystem LAGA Rikets Epok KRAFT 1900 Lr Ledningsrätt Mätklass II Johan Serv Ljung, Plan- och exploateringschef Servitut

15 Förslag till detaljplan för Näckrosen 1-18, Aggerudsviken, Karlskoga

SAMRÅDSHANDLING. Förslag till detaljplan för Aggerud 2:7, del av - Baggängsvägen - Stråvägen (mobilmast) Aggerud 2:7. Upprättad 14 april 2014

SAMRÅDSHANDLING. Förslag till detaljplan för Aggerud 2:7, del av - Baggängsvägen - Stråvägen (mobilmast) Aggerud 2:7. Upprättad 14 april 2014 Förslag till detaljplan för Aggerud 2:7, del av - Baggängsvägen - Stråvägen (mobilmast) Aggerud 2:7 Stråvägen Baggängsvägen Upprättad 14 april 2014 Normalt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

HAREN 2 m fl, Karlskoga

HAREN 2 m fl, Karlskoga Förslag till detaljplan för HAREN 2 m fl, Karlskoga Upprättad 1 november 2013 Enkelt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen KARLSKOGA KOMMUN SAMRÅDSTID 2014-01-30-2014-02-14

Läs mer

STORÄNGENS HANDELSOMRÅDE - del av Högåsen 2:139, Karlskoga

STORÄNGENS HANDELSOMRÅDE - del av Högåsen 2:139, Karlskoga Förslag till detaljplan för STORÄNGENS HANDELSOMRÅDE - del av Högåsen 2:139, Karlskoga PLANOMRÅDET Upprättad 13 november 2013 Enkelt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Skogsrundan - Kv Arkitekten m fl, Karlskoga

Skogsrundan - Kv Arkitekten m fl, Karlskoga SBN 2013.0218 Förslag till detaljplan för Skogsrundan - Kv Arkitekten m fl, Karlskoga Söderkyrkan Upprättad 1 december 2014 Enkelt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen KARLSKOGA

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER ILLUSTRATIONSPLAN Repslagaregatan 21:142 PLANKARTA Repslagaregatan Planbestämmelser Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur Planbestämmelser PLANKARTA Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela området. Kronvägen

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Förslag till detaljplan för Nedre Skranta, Karlskoga. Upprättad 3 juli 2014

SAMRÅDSHANDLING. Förslag till detaljplan för Nedre Skranta, Karlskoga. Upprättad 3 juli 2014 SBN 2013.0218 Förslag till detaljplan för Nedre Skranta, Karlskoga Upprättad 3 juli 2014 Normalt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen KARLSKOGA KOMMUN SAMRÅDSTID 5/5-26/5

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

Planbeskrivning Antagandehandling

Planbeskrivning Antagandehandling KOMMUNSTYRELSENS-FÖRVALTNING PLANSEKTIONEN DIARIENR SBN 2012-1057 Planbeskrivning Antagandehandling Detaljplan för del av kv Rädisan och kv Gräslöken Kommundel Stuvsta PBL 2010:900 Kommunstyrelsens förvaltning,

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen Dnr: 2017.374.214 PLANBESKRIVNING Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen SAMRÅDSHANDLING Upprättad augusti 2018 Laga kraft 2019-XX-XX Bilden på omslagssidan visar tomtindelningsplanen över kvarteret

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län Detaljplan för Detaljplan för Sävast 23:163, Sävast 23:11, samt Sävast 23:12 och Sävast

Läs mer

031:1. II fril v 1 v 2. II fril. II fril NATUR B 1 WN 1 WV1 NATUR NATUR NATUR B HUVUDGATA NYKVARNS KOMMUN UTNYTTJANDEGRAD LOKALGATA UPPLYSNINGAR

031:1. II fril v 1 v 2. II fril. II fril NATUR B 1 WN 1 WV1 NATUR NATUR NATUR B HUVUDGATA NYKVARNS KOMMUN UTNYTTJANDEGRAD LOKALGATA UPPLYSNINGAR S Planbestämmelser Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. GRÄNSER

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G sid1 (3) Ängelholms kommun B 308 Detaljplan för KV SAMSKOLAN M M i Ängelholms stad P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Planhandlingarna består under samrådstiden av: - Plankarta med bestämmelser -

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1

PLANKARTA i Gnesta tätort, Gnesta kommun AKTUALITET: FASTIGHETSINDELNING 2013-04-16 KARTSTANDARD ENLIGT HMK-KA 2.2.6.1 Antagandehandling Dnr Plan 2012.3 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom det särskilt avgränsade området. Underliggande stadsplan P 86-1 gäller jämsides med undantag för de bestämmelser som

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

KILSTA - del av Kilsta 3:136, Karlskoga

KILSTA - del av Kilsta 3:136, Karlskoga Förslag till detaljplan för KILSTA - del av Kilsta 3:136, Karlskoga Bilder från området Upprättad 17 oktober 2013 Normalt planförfarande - nya PBL Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen KARLSKOGA KOMMUN

Läs mer

DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN - ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Samrådsredogörelse Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-06-19 Planen antagen MBN 2014-08-12 Laga kraft 2014-09-12 Genomförandetid

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr: 2015-02847-214 Upprättad 2017-03-10 Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft 2017-11-17 Planbeskrivning Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje, i Södertälje LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Datum Diarienummer 1 (8) PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Stjärnholm 5:1, del av, Lastudden etapp 1 i Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNAD Ändring av detaljplan för Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2016-12-01 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 6 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Diarienr: S

Diarienr: S 2019-06-12 Stadsarkitektkontoret Jonathan Pedersén Planarkitekt info@sbbergslagen.se ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 201x-xx-xx Plan nr XXX PLANBESKRIVNING Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för

Läs mer

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen

Husaren:1 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan för. Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAG A N D E H A N D L I N G tillhörande ändring av detaljplan för Husaren:1 Maratonvägen 2a mfl, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande, KS 2013/0412 Kommunstyrelsen 2014-01-07

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft

PLANBESKRIVNING. Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län. ANTAGANDEHANDLING Laga kraft Detaljplan för Gustafs-Källberget 3:13 och 3:14 mm i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2007-12-10 HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1000, vilken

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del)

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i december 2007 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 333/07 Planområde Antagen

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling Antagandehandling Datum Dnr 2017-02-02 2016-0222 1 (6) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (6) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Valåsen 2:78 Bricketorp, Karlskoga

GRANSKNINGSHANDLING. Valåsen 2:78 Bricketorp, Karlskoga SBN 2014.0267 GRANSKNINGSHANDLING Förslag till detaljplan för Valåsen 2:78 Bricketorp, Karlskoga Upprättad 20 januari 2015 Normalt planförfarande - nya PBL (SFS 2010:900) Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1

Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8. - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 PLANBESKRIVNING Ändring av Stadsplan för Gravarne och Bäckeviks Municipalsamhälle, 14-GRA-8 - Upphävande av tomtindelning för Gravarne 1:279, 1:39 och del av 3:1 Antagandehandling 2018-08-07 PBL 2010:900

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun 317 Detaljplan för del av kv Siken, tomt nr 3, Gamla brandstation, Lidköpings kommun Angande SBN 2010-06-22 84 Laga kraft 2011-01-15 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 2 Originalkarta I format A2 3 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9]

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9] 1 [9] Sbf/2016: 381 Planbeskrivning Detaljplan för kidet 3, plan nr. 10-54 Granskningshandling SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Kontaktcenter 08-530

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer