Cisco WebEx: Tjänstuppgradering för ny version av WBS30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cisco WebEx: Tjänstuppgradering för ny version av WBS30"

Transkript

1 Cisco WebEx: Tjänstuppgradering för ny version av WBS30 Cisco kommer att uppgradera dina WebEx-tjänster till den nya versionen, WBS30. Följande tjänster berörs: Cisco WebEx Meeting Center Cisco WebEx Training Center Cisco WebEx Event Center Cisco WebEx Support Center Det här e-postmeddelandet innehåller information som underlättar övergången. Alla mötesvärdar och deltagare i Cisco WebEx kommer att få den nya versionen av mötesprogrammet när de för första gången ansluter till ett möte. Produktivitetsverktygsprogrammet kommer också automatiskt att uppdateras enligt dina preferenser. Observera: Under den här uppgraderingen kommer åtkomsten till din Cisco WebEx hemsida att avbrytas. Alla användare och besökare kommer att omdirigeras till det sekundära systemet. Alla Cisco WebExtjänster kommer att fungera på det sekundära systemet. När vi har uppgraderat din webbplats kommer ett nytt mötesprogram att erbjudas automatiskt när användare deltar i ett möte för första gången. Installationen av det nya programmet sker automatiskt och ingen omstart av din dator krävs. Produktivitetsverktygsprogram användare kommer att erbjudas det nya produktivitetsverktygsprogrammet när de startar produktivitetsverktygen för första gången efter att uppgraderingen har genomförts. Planer för omdirigering kan komma att ändras eftersom de beror på tjänstens tillgänglighet. Tjänster kan behöva omdirigeras tidigare eller senare än vad som tidigare meddelats. Cisco kommer omedelbart att meddela eventuella tidsändringar för det här planerade underhållet. Förbättringar i WBS30 WBS30 ger en förbättrad användarupplevelse under konferenser, förenklar administrationen samt utökar anslutningen mellan WebEx och Cisco Spark. Flera buggar har åtgärdats för att förbättra den allmänna användarupplevelsen och stabiliteten i WebEx-tjänsterna.

2 Förbättrad upplevelse under möte CISCO WEBEX MEETING CENTER (WINDOWS OCH MAC) Den här versionen ger en ännu bättre upplevelse under möte. Viktiga förbättringar är bland annat: Bättre videoupplevelse, inklusive förhandsvisning av dig själv i videodialogruta när du ansluter till ett möte samt automatisk detektion av extern kamera. Förbättrade meddelanden om chatt och inspelning Konsolidering av kontroller i deltagarlistan Förbättrad åtkomst i video- och omröstningspaneler Ny utformning av användargränssnitt för webbplatsadministration Användargränssnittet för WebEx webbplatsadministration har fått ett tydligare och mer enhetligt utseende. Menysystemet har konsoliderats och organiserats om. Ändringen av användargränssnittet kommer att ske i omgångar. Den här versionen kommer att omfatta administrationssidorna som används oftast, medan vissa andra sidor kommer att ändras längre fram. Förbättring av personliga rum Fler administrationsinställningar för personliga rum Webbplatsadministratörer kan nu kontrollera regler för bildande av URL-adresser för nya personliga rum och de kan ändra slutanvändarens ID för personligt rum. Användare meddelas om webbplatsadministratören ändrar dessa inställningar. Automatisk låsning av ett personligt rum Värdar kan välja ett alternativ i preferenser för personliga rum som automatiskt låser deras personliga rum. Det personliga rummet kan låsas automatiskt efter 0/5/10/15/20 minuter efter att värden har anslutit till det personliga rummet. E-postmeddelande när värden är frånvarande När värden inte är i sitt personliga rum och deltagare väntar i lobbyn kan deltagarna välja att meddela värden som då får ett e-postmeddelande. Värden får ett e-postmeddelande om att deltagare väntar i lobbyn och kan trycka på en knapp som genast tar honom till det personliga rummet. Optimering av sidan för personliga rum Sidan för personliga rum har optimerats. Alla funktioner finns kvar men sidan har fått ett klarare och tydligare utseende.

3 Förbättring av Collaboration Meeting Rooms Cloud 3.0 Förbättring då du ansluter Med Collaboration Meeting Room Cloud 3.0 är det nu enklare att ansluta till ett möte från ett videokonferenssystem. Användare kan ansluta till ett möte från ett videosystem genom att trycka på en knapp på en smart telefon eller datorplatta i WebEx Meetings mobilapp (för iphone, ipad och Android-enheter). OBS! För denna funktion krävs också Cisco Proximity App. Användare med skrivbordsdator kan aktivera uppringning på sitt videosystem, liknande Call Metjänsten med enbart ljud. Sifferkod för videosystem Det går nu att kräva en sifferkod från videosystemets användare för tillträde till inplanerade möten. Samfunktion med Lync Public Beta Lync-användare kommer nu att kunna ansluta till CMR Cloud-möten med hjälp av mötesprogram som stöds. Innehåll kan delas åt båda hållen (innehåll delas i separata kanaler från Lync-användare till WebEx mötes- eller videosystem). Förbättrad och mer pålitlig samverkan mellan videotjänster Ett extra videolager har tillförts för samverkan mellan Scalable Video Codec-baserade program (WebEx program för skrivbordsdator och mobiltelefon) och Advanced Video Coding-baserade program (system och program för videokonferens). Systemet kommer automatiskt att anpassa sig till förändringar i nätverksförhållanden för att leverera bästa möjliga videoupplevelse. Automatisk integrering mellan Cisco Expressway Traversal sessioner och CMR Cloud Cisco Expressway-serien kommer nu automatiskt att känna igen samtal till CMR Cloud-möten och kräver inga ytterligare traversal-licenser.

4 Skapa ett Spark Room efter ett möte Fortsätt samtalet även efter att mötet avslutats. Användare (mötesvärdar) kan enkelt och automatiskt skapa ett Spark Room efter mötet där mötesdeltagarna och mötesrubriken förts in på förhand. Administratörer kan aktivera/avaktivera Spark-funktionen på sidan för webbplatsadministration. Alla webbplatser som för närvarande har standard landningssida för värd: Om du valt Show Promotional Content (visa marknadsföringsinnehåll) kommer även alternativet Enable Spark Interoperability (aktivera Sparkfunktion) att väljas automatiskt. Förbättringar i anslutning via skrivbordsdator och stöd för samverkan mellan olika plattformar Tiden för anslutning via Windows för mötesvärdar och deltagare med upprepade möten har förbättrats ännu mer i den här versionen. Windows Server 2008 R2 har lagts till i stöd av operativsystem. Windows XP, Windows Server 2003 och Mac OS 10.6 stöds inte längre och användare kommer inte att kunna starta WebExprogrammet på dessa plattformar. Uppdatering av produktivitetsverktyg Den här versionen erbjuder en smidigare installation av Windows produktivitetsverktyg. När du uppgraderat till den första versionen av WBS30, kommer du inte längre att behöva starta om din dator efter installation av produktivitetsverktyg. Korrigering av undantag från återkommande möten Undantag i serier med återkommande möten stöds för CMR Hybrid CMR Hybrid stöder undantag skapade av användare för undantag i serier med återkommande möten. Du kan nu redigera egenskaper i WebEx och TelePresence för ett enstaka möte för att skapa ett undantag i en serie. Du kan skapa undantag när du planerar in mötet från produktivitetsverktyg. I WBS30 kan undantag för TelePresence planeras in med Cisco TelePresence Management Suite (Cisco TMS) samt i kalender via mobil eller Microsoft Exchange. (Inplanering av undantag i WebEx med hjälp av Cisco TMS kommer att vara möjlig i en kommande version). Redigering av en serie där det redan finns undantag kommer även, där det är möjligt, att följa reglerna i Microsoft Outlook beträffande behandling av undantagens egenskaper. Enstaka möten stöds inte ännu. Du kan t.ex. Inte lägga till ett WebEx-möte och TelePresence-rum för ett enstaka möte i en mötesserie som endast finns i Outlook. Om du vill ha tillgång till dessa funktioner för ett enstaka möte ska du lägga till ett WebEx- och TelePresence-möte i själva serien (Ett sätt att

5 göra detta i WBS30 är att lägga till en deltagare (port) för videouppringning i själva serien och sedan redigera undantagen genom att lägga till TelePresence-rum) Förbättrad säkerhet Ökad säkerhet för inspelningar WebEx webbplatsadministratörer kommer att få ett nytt alternativ för kontroll av tillgång till inspelningar. Administratörer kan kräva autentisering eller ( inloggning ) för tillgång till inspelningar och kan också förhindra nerladdning av inspelningar. Detta kan göras via webbplatsadministrationen för alla inspelningar i ett center, eller via inspelningsdetaljer för enstaka inspelningar. Autentisering för tillgång till personliga rum En WebEx webbplatsadministratör kan använda den här funktionen för att endast ge autentiserade användare tillgång till personliga rum. När funktionen är aktiverad måste alla deltagare logga in för att ansluta till ett personligt rum. Automatiskt skapade lösenord för möten. Många kunder låter bli att kräva lösenord för möten eftersom detta gör att det tar längre tid för värden att skapa möten. Med den här funktionen skapas lösenord automatiskt när värden planerar in ett möte. Krav på lösenord då deltagare ansluter till ett möte via telefon eller videokonferenssystem Den här frivilliga mötespolicyn har utformats för behov hos kunder med höga säkerhetskrav och är välbekant för kunder som förts över från Cisco Unified MeetingPlace. När funktionen aktiverats måste användare som ansluter via telefon eller ett videosystem ange en sifferversion av mötets lösenord. Krav på att användare har ett konto om de ansluter via telefon Den här frivilliga mötespolicyn har utformats för behov hos kunder med höga säkerhetskrav och är välbekant för kunder som förts över från Cisco Unified MeetingPlace. När funktionen är aktiverad måste en användare som ansluter via telefon ange mobiltelefonnumret i sin WebEx-profil samt en ljud- PIN-kod.

6 Ljud anslutet till WebEx Cloud Anpassningsbara uppmaningar. Märkesmedvetenhet kan förbättras genom anpassning av röstmeddelande vid uppkoppling och nedkoppling. Endast tillgänglig för CCA-kunder som äger alla sina telefonnummer. Detta gäller t.ex. om alla konferenstelefonnummer är CCA-nummer och inget av dem tillhör WebEx PSTN. Inte tillgänglig för CMR Cloud. TelePresence-användare i CMR Cloud-möten kommer även i fortsättningen att höra WebEx uppmaningar. Anpassade samtalsbegränsningar Kunder kan ha ett eget dokument för begränsningar av avgiftsfria samtal. Tillgängligt för Cloud Connected Audio Enterprises och Cloud Connected Audio Service Providers kunder. Ansvarsfrihet Stöd för ansvarsfrihetsmeddelanden för värdar, deltagare och inspelningar finns nu tillgängliga. Om de här ansvarsfrihetsmeddelandena aktiveras kommer de att visas för värden då mötet startas, för deltagare då de ansluter till mötet samt för personer som ser på inspelningar. Varje ansvarsfrihetsmeddelande kan aktiveras separat för värdar, deltagare eller personer som ser på inspelningar. De kan också kontrolleras individuellt för Meeting Center, Training Center, Event Center och Support Center. När ansvarsfrihetsmeddelande aktiverats måste det accepteras innan anslutning till möte eller tillgång till inspelning. Uppdatering av träningslänkar Help Central på help.webex.com är den nya platsen där kunder hittar träning, dokumentation och support. Hjälplänkar inifrån WebEx-produkterna leder nu till Help Central för engelsktalande användare. För webbplatser som ställts in för andra språk än engelska leder hjälplänkarna till lämplig sida på Cisco.com. WebEx University kommer att upphöra och en webbsida kommer att hänvisa besökare till Help Central. Howdoi.webex.com kommer också att hänvisa besökare direkt till Help Central. Dessutom kommer bland annat diskussionsforum och platser för tips och idéer att lanseras under de kommande månaderna. Nya språk På Windows finns nu Meeting Center, Event Center, Training Center och Support Center även tillgängliga på danska och turkiska. På Mac finns endast Meeting Center tillgängligt på danska och turkiska.)

7 ALLA CISCO WEBEX-CENTER Buggkorrigeringar Följande buggar har korrigerats i denna version: Buggnummer CSCut52143 CSCut66072 CSCut65735 Beskrivning Vid inplanering av ett möte för en värds räkning måste e-postinbjudan inkludera värdens information Mac PT-verktyg väntar inte tills Mac har etablerat nätverksanslutning Uppmaningar på japanska i huvudmenyn matchar inte WebEx användarguide. Produktområden som berörs Produktivitetsverktyg Produktivitetsverktyg Ljudklipp Mer information om uppdatering av den här tjänsten finns i WebEx information för versionen. Efter det datum då den här tjänstuppdateringen blivit allmänt tillgänglig kan du söka WebEx senaste information för version på engelska på och på på alla andra språk. Kontakta support Om du upplever avbrott i någon av Cisco WebEx-tjänsterna, inklusive WebEx Messenger och mötestjänster, kan du ringa WebEx-supporten på eller Du kan även öppna ett supportärende online på Om du befinner dig utanför USA hittar du telefonnummer till lokal support på följande länk Vänliga hälsningar, WebEx kundtjänst Cisco Systems, Inc.

Cisco WebEx: Service Pack tillämpas på [[DATE]] för [[WEBEXURL]] Fler verktyg för att skydda informationen om dina WebEx-möten

Cisco WebEx: Service Pack tillämpas på [[DATE]] för [[WEBEXURL]] Fler verktyg för att skydda informationen om dina WebEx-möten Cisco WebEx: Service Pack tillämpas på [[DATE]] för [[WEBEXURL]] Bästa Cisco WebEx-kund, Cisco WebEx skickar ut det här meddelandet till viktiga affärskontakter på https://[[webexurl]]. Mellan lör 1 nov

Läs mer

Förbättringar som introduceras i WBS30.3

Förbättringar som introduceras i WBS30.3 Bästa Cisco WebEx-kund, Cisco WebEx skickar ut det här meddelandet till viktiga affärskontakter. Cisco kommer att installera ett Service Pack som berör följande WebEx-tjänster: Cisco WebEx Cisco WebEx

Läs mer

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln)

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Först publicerad: 1 aug 2014 Senast ändrad: 1 aug 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Läs mer

Cisco WebEx: Standardprogramfix den [[DATE]]

Cisco WebEx: Standardprogramfix den [[DATE]] ÄMNE: Cisc WebEx: Standardprgramfix tillämpas den [[DATE]] för [[WEBEXURL]] Cisc WebEx: Standardprgramfix den [[DATE]] Cisc WebEx skickar ut det här meddelandet till utvalda affärskntakter på https://[[webexurl]]

Läs mer

Användarguide för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) 3.0

Användarguide för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) 3.0 Användarguide för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) 3.0 Först publicerad: 1 augusti 2014 Senast ändrad: 21 augusti 2015 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman

Läs mer

Cisco kommer att uppgradera dina WebEx-tjänster till den nya versionen WBS29.8.1. Följande tjänster kommer att påverkas:

Cisco kommer att uppgradera dina WebEx-tjänster till den nya versionen WBS29.8.1. Följande tjänster kommer att påverkas: Bästa Cisco WebEx-kund, Cisco skickar ut det här meddelandet till viktiga affärskontakter. Cisco kommer att uppgradera dina WebEx-tjänster till den nya versionen WBS29.8.1. Följande tjänster kommer att

Läs mer

Förbättringar i WBS30.2

Förbättringar i WBS30.2 Bästa Cisco WebEx-kund, Cisco kommer att tillämpa en standardprogramfix på följande WebEx-tjänster: Cisco WebEx Meeting Center Cisco WebEx Training Center Cisco WebEx Event Center Cisco WebEx Support Center

Läs mer

WebEx Integration to Outlook för Mac

WebEx Integration to Outlook för Mac WebEx Integration to Outlook för Mac Användarhandbok WBS29.13 Innehållsförteckning Kapitel 1 Nu kommer WebEx Integration to Outlook för Mac... 5 Om WebEx Integration to Outlook för Mac... 5 Om alternativen

Läs mer

Användarguide (WBS31) till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud)

Användarguide (WBS31) till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Användarguide (WBS31) till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Först publicerad: 1 augusti 2014 Senast ändrad: 15 april 2016 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman

Läs mer

Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud)

Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Användarguide till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) Först publicerad: 1 augusti 2014 Senast ändrad: 10 okt 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive

Läs mer

Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x

Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x Manual för Cisco Meeting App (CMA)version 1.9.x Nedladdning och installation Klienten finns för Windows och Mac med följande nedladdningslänkar: För Windows Kräver Windows 7 eller senare För Mac Kräver

Läs mer

Versionsinformation om Cisco WebEx Meeting Center (version WBS30)

Versionsinformation om Cisco WebEx Meeting Center (version WBS30) Versionsinformation om Cisco WebEx (version WBS0) Först publicerad: 16 juli 2015 Senast ändrad: 19 augusti 2015 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 9514-1706 USA

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

Kom-igång-guide för mötesdeltagare

Kom-igång-guide för mötesdeltagare Kom-igång-guide för mötesdeltagare Kom-igång-guide för mötesdeltagare 1 Rev 1.0 Innehåll Kom igång med din dator 2 Kom igång med din ipad 7 Kom igång med din iphone 12 Kom-igång-guide för mötesdeltagare

Läs mer

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

Användarguide för WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows

Användarguide för WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows Användarguide för WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows Först publicerad: 19 augusti 2015 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA

Läs mer

Kom-igång-guide för värd

Kom-igång-guide för värd Kom-igång-guide för värd 1 Rev 1.0 Kom-igång-guide för värd Administrera webbmöten Innehåll Läs det här innan du börjar 2 Stöd för datoroperativsystem och webbläsare 2 Stöd för mobiloperativsystem 2 Teknisk

Läs mer

Snabbguide. Kalendersynkronisering

Snabbguide. Kalendersynkronisering Snabbguide Kalendersynkronisering Snabbguide Kalendersynkronisering Allmänt Kalendersynkronisering är en webbaserad applikation som automatiskt synkroniserar kalendern i Microsoft Exchange med växelns

Läs mer

Cisco Jabber för ipad Vanliga frågor

Cisco Jabber för ipad Vanliga frågor Frequently Asked Questions Cisco Jabber för ipad Vanliga frågor Introduktion 2 Grunderna 2 Anslutning 3 Snabbmeddelanden 5 Samtal 6 Cisco WebEx-möten 7 Kontakter, tillgänglighet och katalogsökning 8 Senaste

Läs mer

Användarguide för WebEx integrationsverktyg till Outlook för Mac

Användarguide för WebEx integrationsverktyg till Outlook för Mac Först publicerad: 19 augusti 2015 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel: 408 526-4000 800 553-NETS (6387) Fax: 408 527-0883

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Microsoft Apps Användarhandbok

Microsoft Apps Användarhandbok Microsoft Apps Användarhandbok Utgåva 1 2 Om Microsoft Apps Om Microsoft Apps Med Microsoft Apps får du tillgång till Microsofts affärsappar på en Nokia Belletelefon som har programversion 111.030.0609.

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR. i MICROSOFT LYNC INFÖR VIDEOMÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR. i MICROSOFT LYNC INFÖR VIDEOMÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING i MICROSOFT LYNC INFÖR VIDEOMÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Förberedelser 3 Inställningar i Microsoft Lync 5 Inställningar kamera av Hertz 6 Mötesinställningar Outlook klient 7

Läs mer

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet MÖTEN PÅ DISTANS Det är ett uttalat mål inom Equmeniakyrkan att vi ska minska vårt resande. Ett bra första steg mot det målet är att ha möten på distans via videosamtal. Samma teknik kan också vara användbar

Läs mer

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Versionsinformation McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 För användning med McAfee epolicy Orchestrator Innehåll Om den här versionen Nya funktioner Förbättringar Lösta problem Översikt

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

Guide för konfigurering av Office 365 konton

Guide för konfigurering av Office 365 konton Guide för konfigurering av Office 365 konton Office 365 Kiosk konto Sid 1, Konfigurera Kiosk konto i Outlook 2007 Sid 2, Konfigurera Kiosk konto i Outlook 2010 Sid 3, Konfigurera kiosk/pop konto på Mac

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Flexi Exchange Connector. Copyright 1993-2013 Datatal AB. Med ensamrätt. Copyright 2013 Datatal AB. All rights reserved.

Flexi Exchange Connector. Copyright 1993-2013 Datatal AB. Med ensamrätt. Copyright 2013 Datatal AB. All rights reserved. Flexi Exchange Connector Copyright 1993-2013 Datatal AB. Med ensamrätt. Copyright 2013 Datatal AB. All rights reserved. 1 Översikt... 2 1.1 Vad gör Flexi Exchange Connector?... 2 1.2 Vilka serverkonfigurationer

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES Användarguide för anslutning till Treserva och TES Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För två-faktorsautentisering via dator...

Läs mer

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET NYA SKRIVBORDET IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET 1. INSTALLERA APPLIKATION Logga in på App Store och installera senaste versionen av Citrix Receiver 1. I App Store, sök upp och klicka på Citrix

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Citrix Presentation Server 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0

EDS1130 IP-kamera. Snabbguide. Svenska Version 1.0 50185 2015-05-26 EDS1130 IP-kamera Snabbguide Paketet innehåller...2 Minimikrav...2 Kamerans delar...2 Kontroll innan installation...3 Anslut till routern...4-5 EnViewer Finder installation...6-7 Anslut

Läs mer

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med

FileMaker Pro 13. Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 Använda Fjärrskrivbord med FileMaker Pro 13 2007-2013 FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker och Bento är

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Lyncmöte 5 Ansluta

Läs mer

Använda Google Apps på din Android-telefon

Använda Google Apps på din Android-telefon Använda Google Apps på din Android-telefon Om du vill använda e-post, kontakter och kalender för Google Apps på din Android-enhet ska du och dina användare göra följande: 1. Öppna skärmen Konton och synkroniseringsinställningar

Läs mer

Låta någon annan hantera din e-post och kalender

Låta någon annan hantera din e-post och kalender Låta någon annan hantera din e-post och kalender På samma sätt som du kan låta assistent sköta din vanliga post kan du i Microsoft Office Outlook låta en annan person, som kallas för ombud, ta emot och

Läs mer

FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1

FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1 FUNKTION LJUSGÅRDEN SIDA 1 Gör så här Funktioner... 1 Stöd och support... 1 1 Välj mötesform... 2 2 All teknik styrs via pekplattan... 2 3 Anslut trådlöst PC/ Mac för visning av dokument... 3 4 Anslut

Läs mer

Användarguide för WebEx-integrering till Outlook för Windows

Användarguide för WebEx-integrering till Outlook för Windows Först publicerad: 19 augusti 2015 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com Tel: 408 526-4000 800 553-NETS (6387) Fax: 408 527-0883

Läs mer

Manual för fjärrinloggning

Manual för fjärrinloggning Manual för fjärrinloggning Innehållsförteckning Installation av programmet för fjärrinloggning... 2 Installation på dator på jobbet... 2 Installation på privat dator... 2 Aktivera fjärrinloggning första

Läs mer

Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet.

Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet. Utvärdering av distansmötesverktyg via Internet. Under 2010 till 2012 har olika webkonferensverktyg testats. Det bör noteras att uppdateringar sker och därför kan de verktyg som testats tidigt idag ha

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Upplägget av utbildning i Lync för iphone Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar för ljudoch

Läs mer

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide

Anvia Online Backup 1(8) Installationsguide Anvia Online Backup 1(8) Anvia Online Backup Sådant som du bör beakta före installationen! Eftersom tjänsten omfattar sharing-egenskaper, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som säkerhetskopieras

Läs mer

Så övervakar du hemmet med Skype

Så övervakar du hemmet med Skype Så övervakar du hemmet med Skype 7 Full trygghet hemma och i stugan 7 Fungerar med webbkamera eller bärbar dator 7 Kostar inte en krona. Så övervakar du hemmet med Skype och en webbkamera Att övervaka

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Kort version - Google Kalender för KullensPK

Kort version - Google Kalender för KullensPK Kort version - Google Kalender för KullensPK Datum: 2015-03-02 Sammanställt av Peter Ardemalm Innehållsförteckning Kort version - Google Kalender för KullensPK... 1 Så synkar du KullensPK i Google Kalender

Läs mer

Användarmanual Atea Anywhere VMR Atea Anywhere

Användarmanual Atea Anywhere VMR Atea Anywhere Användarmanual Atea Anywhere VMR Atea Anywhere ATEA ANYWHERE Innehållsförteckning Inledning... 1 Pinkoder... 2 Ansluta till ett möte via en videoklient... 2 Ansluta till ett möte från Lync / Skype for

Läs mer

Snabbguide för iphone / ipad

Snabbguide för iphone / ipad Snabbguide för iphone / ipad Innehållsförteckning Snabbguide för iphone / ipad... 1 Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Säkerhetskod... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 E-post, kalender

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

Installation av WinPig Slakt

Installation av WinPig Slakt Installation av WinPig Slakt Grundinstallation av WinPig Slakt ska göras med en cd skiva, den går inte att hämta från Internet. I samband med installationen installeras också vissa nödvändiga komponenter

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Lokal inställningshanterare PRERELEASE 03/07/2011 Juridisk information Juridisk information Juridisk information finns på http://help.adobe.com/sv_se/legalnotices/index.html. iii

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac

Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac Upplägget av utbildning i Lync för Mac Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för ljud- och videoenheter Lyncsamtal,

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Konfigurationer Video- och distansmöte Bilaga till Tekniska anvisningar

Konfigurationer Video- och distansmöte Bilaga till Tekniska anvisningar Konfigurationer Video- och distansmöte Bilaga till Tekniska anvisningar Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Inkopplingsalternativ... 4 2.1 Lokal gatekeeper ansluten till Central Sjunet SBC... 4 2.2

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC mac OS Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone ios,

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

Backhandsmash gruppspelssystem instruktion

Backhandsmash gruppspelssystem instruktion Backhandsmash gruppspelssystem instruktion Innehåll Schema... 1 Se eget schema... 1 Se någon annans schema... 2 Resultat... 2 Rapportera resultat... 2 Matchtider... 2 Ledigställa bana... 2 Boka bana...

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz Qz Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION...83 2. LADDNING AV SCALA RIDER...83 3. CARDO COMMUNITY -PLATTFORM...84 4. KOM IGÅNG...84 4.1 STATUSLAMPA...84 4.2 ALLMÄNNA FUNKTIONER...85 4.3 LJUDKÄLLOR

Läs mer

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android...

Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... Säker inloggning Innehållsförteckning Förutsättningar... 2 Installation av Google Authenticator på iphone... 3 Installation av Google Authenticator på Android... 6 Installation av Microsoft Authenticator

Läs mer

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services

FileMaker. Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services FileMaker Köra FileMaker Pro 10 på Terminal Services 2004 2009, FileMaker, Inc. Med ensamrätt. FileMaker, Inc. 5201 Patrick Henry Drive Santa Clara, Kalifornien 95054, USA FileMaker, filmappslogotypen,

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Telefonkonferens.nu manual

Telefonkonferens.nu manual Telefonkonferens.nu manual Version 1.0 2011-09-25 Innehåll Telefonkonferenser... 2 Att ansluta till en konferens... 2 I konferensen... 2 Avsluta konferensen... 2 Webadmin... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenord

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

ShoreTel Conferencing-portal

ShoreTel Conferencing-portal ShoreTel Conferencing-portal Åtkomst till ShoreTel Conferencing-portalen Gör så här för att logga in på ShoreTel Conferencing: Steg 1 Öppna ett webbläsarfönster. Steg 2 I adressfältet skriver du in URL-adressen

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios)

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (ios) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

Användarguide till WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows (WBS31)

Användarguide till WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows (WBS31) Användarguide till WebEx och TelePresence integration till Outlook för Windows (WBS31) Först publicerad: 23 mars 2016 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706

Läs mer

Introduktionsguide. for. Lösenord. Återställ lösenord. Hjälp (Help) Automatisk inloggning

Introduktionsguide. for. Lösenord. Återställ lösenord. Hjälp (Help) Automatisk inloggning for Introduktionsguide Läs den här guiden noggrant innan du använder produkten och förvara den nära till hands för att kunna återgå till den senare. HELA INNEHÅLLET ÄR TILLÅTET ENLIGT GÄLLANDE LAGSTIFTNING:

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

RealPresence Desktop 3.1

RealPresence Desktop 3.1 RealPresence Desktop 3.1 Arbetsplats: Länsteknik Sunderby Sjukhus Sida 2 (11) RealPresence Desktop Vi uppgraderar nu den befintliga klienten för videokonferens från CMA-Desktop till RealPresence-Desktop.

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart

Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart Novell Filr 2.0 Web-program snabbstart Februari 2016 Snabbstart Det här dokumentet hjälper dig att bekanta dig med Novell Filr och att snabbt förstå de viktigaste begreppen och uppgifterna. Om Filr Med

Läs mer

Självbetjäningsportal för Cisco Unified Communications Användarmanual, version 10,5(1)

Självbetjäningsportal för Cisco Unified Communications Användarmanual, version 10,5(1) Självbetjäningsportal för Cisco Unified Communications Användarmanual, version 10,5(1) Självbetjäningsportal för Unified Communications 2 Självbetjäningsinställningar för Unified Communications 2 Telefoner

Läs mer

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Appen BEYOND Touch -APPEN För att få den optimala spelupplevelsen i BEYOND: Two Souls rekommenderar vi att du använder den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK 3. Ovana spelare

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version I SWE Definitioner av anmärkningar Vi använder obs-anmärkningar på följande sätt i den här bruksanvisningen: anger krav på driftmiljön,

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC Android Ver. 8- Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone

Läs mer

Express Import system

Express Import system Express Import system Förenklad guide för mottagare TNT s Express Import system TNTs Express Import System gör det enkelt för dig att få dokument, paket eller pallar upphämtade från 168 länder med mottagaren

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

Cisco Jabber Video for TelePresence o Användning och Installation

Cisco Jabber Video for TelePresence o Användning och Installation IT Centrum 2012 04 19 Sida 1 (15) Cisco Jabber Video for TelePresence o Användning och Installation Cisco Jabber Video for TelePresence, tidigare benämnd Movi, är en programvara som tillsammans med Webb-kamera

Läs mer