RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik (TPMGeo) Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan för fastigheten Lien 2:3 & 2:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik (TPMGeo) Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan för fastigheten Lien 2:3 & 2:"

Transkript

1 RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik () för detaljplan för fastigheten Lien 2:3 & 2: Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström Godkänd av: Joakim Alström

2 RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik () för detaljplan för fastigheten Lien 2:3 & 2:12 Kund Ulf Alexandersson Arkitekt- och utredningskontor AB Mariedalsvägen Frösön Konsult WSP Samhällsbyggnad Box Sundsvall Besök: Landsvägsallén 3 Tel: Fax: WSP Sverige AB Org nr: Styrelsens säte: Stockholm Kontaktpersoner Mikael Persson mikael.persson@wspgroup.se Joakim Alström joakim.alstrom@wspgroup.se 2 (9)

3 Innehåll Tekniskt PM Geoteknik () 2 Objekt 4 Uppdrag 4 Utförda undersökningar 4 Höjd- och koordinatsystem 5 Underlag 5 Tidigare undersökningar 5 Kartunderlag 5 Geotekniska förhållanden 6 Mark och grundförhållanden 6 Berg 6 Grundvatten 6 Sättningar 7 Stabilitet 7 Förslag till grundläggning 7 Schaktning 8 Slutsats 8 Redovisning 9 Bilagor: Bilaga 1 Bilaga 2:1 Bilaga 2:2 Jordartsprotokoll Stabilitetsberäkning nuvarande grundvattennivå Stabilitetsberäkning sänkt grundvattennivå Ritningar: Plan Sektioner G G G (9)

4 Objekt Planområdet i fråga är beläget i Åre fjällby på fastigheten Lien 2:3 och 2:12 som ligger ovan E14 och Bondevägen straxt öster om VM8:an. Syftet med planen är att bygga 5st enfamiljsbostäder samt två stycken flerfamiljsbostäder med 6-8 lägenheter i varje huskropp som ska verka som 50+ boende. Området delas i två på grund av en högspänningsledning med byggrestriktioner. Så de 5 enfamiljshusen bildar det som i texten benämns som övre området och de två flerfamiljshusen bildar det nedre området. Uppdrag WSP Samhällsbyggnad, Sundsvallkontoret har i samarbete med Olsson Bygg och Markkonsult, Krokom fått i uppdrag av Ulf Alexandersson AB Arkitekt- och utredningskontor att utföra en översiktlig geoteknisk undersökning för planerade byggnader. Utförda undersökningar Den geotekniska undersökningen i fält utfördes av Svante Olsson, Olsson Bygg- och markkonsult. Med utrustning i form av handhållen viktsond samt slagmaskin typ Pionjär, tyngre borrning utfördes med borrvagn av märket ROC 602. Arctan i Östersund har agerat underkonsult och utfört mätningsarbetena. Detta Tekniska PM Geoteknik () beskriver de geotekniska undersökningar som gjorts för planområdet. Undersökningarna utfördes under i maj månad 2011 och har omfattat följande aktiviteter: Viktsondering 7 punkter Slagsondering 7 punkter Jordbergsondering 2 punkter Provgropsgrävning 3 punkter Utsättning och avvägning Okulär bedömning av jordprover på plats utförd av Svante Olsson. 4 (9)

5 Höjd- och koordinatsystem Utsättning, inmätning och avvägning ansluter till: Plan: SWEREF RH2000 Borrpunkter är utsatta och inmätta i plan och höjd med GPS eller totalstation. Borrhålen har mätningsklass A enligt SGF:s fälthandbok. Underlag Tidigare undersökningar Tidigare undersökningar i direkt närhet till det nu berörda området redovisas nedan. Geoteknisk utredning, Nybyggnad av turistlägenheter på Lien 2:3, Åre kommun i direkt anslutning nedanför det nu påtänkta området. Utredningen var för 5st turistlägenhetshus som idag står färdigbyggda. Undersökningen utförd av Olsson Bygg- och markkonsult, daterad , uppdragsnummer Undersökningarna kommer inte att redovisas i föreliggande PM men har varit vägledande i förarbetena. Mätning med markradar i Åre by och lineamenttolkning av höjddata från Åreområdet. Beställare var Vägverket konsult och utfört av Geovista AB, daterad med ID-no GVR Undersökningarna är utförda precis i det berörda området men resultaten är mycket vaga och tvetydiga beroende på dålig signal mm så det är inget vi kommer att redovisa i föreliggande PM. Kartunderlag Kartunderlag består av: Grundkarta erhållen från Ulf Alexandersson AB arkitekt och utredningskontor. Kartering för nivåkurvor utfört av Arctan Digitaliserade lägen av hus och planerad väg ur programskiss från Planprogram för del av Lien 2:3 samt Lien 2:12, Åre. Daterad Upprättad av Ulf Alexandersson AB arkitekt och utredningskontor. 5 (9)

6 Geotekniska förhållanden Mark och grundförhållanden Det tilltänkta övre området norr om kraftledningen med fem enfamiljsbostäder utgörs av en kraftig södersluttning med mestadels tät äldre barrskog. Markytan är täckt av mossa, blåbärsris och skogsgräs. Under den beväxta markytan består marken av mulljord till 0,2-0,3m djup därefter följer en sandig siltig lermorän, med till största delen mycket lös relativ fasthet som sträcker sig ner till mellan 1,6-2,0m. Denna under lagras av en fastare morän ner till 2,4-4,4m. Borrhål 7och 8 har en fastare morän redan från ytan. Moränen efterföljs av en mycket fast lermorän så kallad blåhall. Blåhallen har den egenskapen att när den utsätts för vatten tappar den stabilitet och fasthet och blir farlig i släntområden. Det tilltänkta nedre området söder om kraftledningen där två flerfamiljshus är planerade så består växtligheten också till största delen av äldre barrskog samt mossa, skogsgräs och blåbärsris. Marken är väldigt kuperad med en brant ås som sticker ut mellan de två tänkta huslägena. Det östra huset hamnar över en ravin och det västra där ett befintligt hus står i dagsläget på Lien 2:12. I borrhålsläge 1 och 3 som är i läget för byggnaderna har den mer sandiga moränen en mäktighet på 3,0-3,6m under täcket av mulljord på 0,2m. Moränen har låg till mycket låg relativ fasthet och efterföljs sedan av lermorän blåhall. I borrhålsläge 2 som ligger mellan husen på nipans ytterkrön är moränen under mulljorden mäktigare och sträcker sig till ett djup av 7,8m innan blåhallen tar vid. Berg Inget berg har påträffats vid borrningarna. Sonderingarna på övre området har fått geotekniskt stopp i den fasta lermoränen 3,0-4,0m under markytan. På det nedre området är sonderingarna drivna djupare till 12,0m och 18,0m under markytan det vill säga till mellan +431 och +432 men inte heller här har berg påträffats. I de tidigare markradarundersökningarna som utfördes av Geovista gjordes en grov bedömning för området att berg skulle återfinnas på mellan 10-30m djup. Grundvatten Vid provgropsgrävningen har vatten påträffats mellan 1,4-2,2m under markytan på båda områdena. Det ytliga vattnet är ett problem att beakta. Ett avskärande dike kommer att behövas i bakkant vid alla grundläggningar. Med hänsyn till den kraftiga marklutningen och ytligt lager av sandig morän kan det ytliga vattentrycket bli högt. Inga undersökningar är utförda på grundvattennivåer utöver observationerna i provgroparna. 6 (9)

7 Sättningar Risken för sättningar anses vara minimal om schakt och fyll utförs enligt nedan föreslagna lösningar. Samt att arbetet utförs enligt AMA Anläggning 10. Stabilitet Faran för stabiliteten är vattnet både ytvatten och grundvatten. Därför måste åtgärder enligt nedan göras för att erosions skydda slänter samt sänka grundvattnet vid husgrunder och vägkroppar så att stabiliteten blir betryggande. I bilaga 2:1 och 2:2 visas skillnaden på stabiliteten vid olika vattenstånd i backen. Med de underlag som finns idag samt att anvisningarna enligt nedan följs så bör stabiliteten för planerade byggnader och vägar vara betryggande. Förslag till grundläggning Med hänvisning till Boverkets konstruktionsregler (BFS 2011:10, EKS 8) bör följande dimensioneringsförutsättningar gälla för projektet: Säkerhetsklass 2 Geoteknisk klass 2 (Gk2) Grundläggningen av byggnaderna kan preliminärt ske på hel kantförstyvad betongplatta på naturligt lagrad jord och/eller på packad fyllning. Den löst lagrade moränen och ovanliggande mulljord med växtdelar och rötter schaktas bort. Alla schaktade ytor måste utformas så att avrinningen för eventuell nederbörd är god. Samt vid schakt i lermorän Blåhall så måste denna täckas med hjälp av presenningar eller dylikt mot nederbörd. Efter färdig schakt läggs geotextil av bruksklass 2. Fyllning bör ske genom ändtippning. Mellan ny packad fyllning och grundplattan läggs ett kapillärbrytande skikt med 8-16mm singel eller makadam om ca 0,2m tjocklek. Tillåten bärförmåga i brottgränstillstånd kan i moränen beräknas enligt Boverkets konstruktionsregler (BFS 2011:10, EKS 8) avdelning I. Med omfattningen undersökningen har i dagsläget ska följande parametrar gälla: Grundvattenytan får inte ligga högre än 2,0m under färdig schakt och eventuell fyllning. Jordens tunghet 18 kn/m³ respektive 11kN/m³ under grundvattenytan. Friktionsvinklar: Karakteristiskt värde k = 32 i sandmoränen, k = 43 i lermoränen. 7 (9)

8 Dimensionerande värde d = 27 respektive 37 Tan d = tan k / Ym xyn Ym = 1,1 Yn = 1,1 Ur sättningssynpunkt begränsas belastningen på grundplattor till 2/3 av dimensionerande bärförmåga i brottgränstillstånd (Sd < 2/3 x Rd). Samma parametrar och dimensionerande värden gäller även för tilltänkta vägar. Schaktning Schakter för grunder, ledningar och vägar kan utföras i sandmoränen med en släntlutning på 1:2 till 1:3 ner till ett djup av 2,5-3,0m tvärs marklutningens riktning. Temporärt och under bevakning kan något brantare slänter utföras. Mot ovanliggande terräng samt djupare schakter måste förstärkningsåtgärder vidtas. Som t ex stödmurar, gabionmurar eller jordspikning. Erosionsskydd kommer att erfordras på nakna slänter och kan utföras genom t ex stensättning eller sprutsådd på förankrad geotextil. Den fasta lermoränen blåhallen måste i byggskedet skyddas med presenningar eller liknande pga. att den är mycket erosionskänslig och blir flytbenägen när den är vattenmättad. Enligt AMA Anläggning 10, tabell CB/1 hänförs sandmoränen till materialtyp 3B och tjälfarlighetsklass 2 och lermoränen till 4B resp 3. Lermoränen har schaktbarhetsklass 4-5 och måste rivas med tjälklo eller liknande. Slutsats En mer detaljspecifik markundersökning bör göras för husen och vägarna när det är fastställt vad exakt det blir för hus samt läge för vägar och vilka laster som kommer att gälla. Grundvattnet skall karteras närmare eftersom det har en avgörande roll för stabiliteten i slänterna. Med största sannolikhet måste grundvattnet sänkas genom avskärande diken i överkant på alla schakter. Det avskärande dikena bör inte ligga närmare planerad platta än 5,0m och bör ha ett djup på minst 0,7m under ök lermorän. Utlopp från diken måste placeras så att de inte påverkar nedströms liggande mark eller byggnader. Pålning alt. jordspikning är inte uteslutet med hänsyn till släntstabiliteten beroende på husens laster och storlek på schaktingreppen i slänterna. 8 (9)

9 Redovisning De geotekniska undersökningsresultaten bestående av handskrivna protokoll som digitalt lagrats i det geotekniska redovisningssystemet GS Presentation. Samtliga borrpunkter har tilldelats ID-nummer och är redovisade på plan- och sektionsritning enligt innehållsförteckning. Bilagor tillhörande denna framgår av innehållsförteckningen. WSP Samhällsbyggnad, Sundsvall Mikael Persson (9)

RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik (TPMGeo) Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan för fastigheten Solhöjden 31, Sundsvalls kommun 10171279

RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik (TPMGeo) Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan för fastigheten Solhöjden 31, Sundsvalls kommun 10171279 RAPPORT Tekniskt PM Geoteknik () för detaljplan för fastigheten Solhöjden 31, Sundsvalls kommun 10171279 Datum: 2012-11-22 Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström Godkänd av: Joakim Alström

Läs mer

PM Skredrisk. Bedömning av Skredrisker inom detaljplaneområdet för fastigheten Lien 2:3 & 2: Bilaga 5

PM Skredrisk. Bedömning av Skredrisker inom detaljplaneområdet för fastigheten Lien 2:3 & 2: Bilaga 5 Bedömning av Skredrisker inom detaljplaneområdet 10151517 Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström Godkänd av: Joakim Alström PM SKREDRISK Bedömning av Skredrisk inom detaljplan Kund Ulf

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AVSEENDE SKREDRISK

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AVSEENDE SKREDRISK Åre kommun, Jämtlands län MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING AVSEENDE SKREDRISK Upprättad 2012-06-28 2 Innehåll ORIENTERING... 3 Bakgrund... 3 Planområdets läge och areal... 3 Syfte... 3 Avgränsning... 3 Underlag...

Läs mer

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING Uppdragsnr: 1434 1(5) Datum: 2014-07-18 Rev: GEOTEKNISK UNDERSÖKNING ÖVERSIKTLIG FÖR DETALJPLAN RÖDÖGÅRDEN 1:5 Krokoms Kommun Nybyggnad Enfamiljshus PM Geotekniska förutsättningar Handläggare : Svante

Läs mer

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING Uppdragsnr: 1532 1(5) Datum: 2015-08-17 Rev: OLSSONS Bygg & Markkonsult i Lundsjön AB Lundsjön 521 835 92 Krokom Mobil: 070-653 97 36 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING JÄGARVALLEN, NORR 1:4 Nybyggnad av Förskola

Läs mer

Rökland 1:156 & 1:144 Alnön Projekterings PM/Geoteknik

Rökland 1:156 & 1:144 Alnön Projekterings PM/Geoteknik Beställare: Sundsvalls kommun Drakfastigheter Att: Anders Lager 851 85 Sundsvall Beställarens representant: Anders Lager Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Storgatan 35 972 32 Luleå Birgitta

Läs mer

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

GEOTEKNISK UNDERSÖKNING Uppdragsnr: 1461 1(6) Datum: 2014-12-01 Rev: OLSSONS Bygg & Markkonsult I Lundsjön AB Lundsjön 521 835 92 Krokom Mobil: 070-653 97 36 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING BERGS KOMMUN MYRVIKENS FÖRSKOLA Nybyggnad PM

Läs mer

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling Rev

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling Rev Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, översiktlig undersökning Systemhandling 2015-05-26 Rev 2015-08-11 Upprättad av: Tobias Lundström Granskad av: Göran Pyyny Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, Systemhandling 2015-05-26

Läs mer

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25

Geoteknisk utredning PM Planeringsunderlag. Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34 Bollebygd Kommun 2011-03-25 Upprättad av: Sara Jorild Granskad av: Michael Engström Uppdragsnr: 10148220 Detaljplan Malmgården Flässjum 1:7, 1:8 och 1:34

Läs mer

2 FASTIGHETER ENGEL- BREKTSGATAN PM Geoteknik. Rapport Upprättad av: Robert Hjelm

2 FASTIGHETER ENGEL- BREKTSGATAN PM Geoteknik. Rapport Upprättad av: Robert Hjelm 2 FASTIGHETER ENGEL- BREKTSGATAN Rapport 2015-12-09 Upprättad av: Robert Hjelm 2 FASTIGHETER ENGELBREKTSGATAN KUND Bodens kommun och Vatten & Miljöbyrån KONSULT WSP Sverige AB Smedjegatan 24 972 31 Luleå

Läs mer

Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun. Uppdragsnummer: 229303-03. Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta

Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun. Uppdragsnummer: 229303-03. Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta 1(7) Geoteknisk undersökning Inför byggande av butikslokal på Kv Ödlan, Luleå Kommun 2011-05-23 Uppdragsnummer: 229303-03 Uppdragsansvarig: Nyström, Birgitta Handläggare Kvalitetsgranskning Birgitta Nyström

Läs mer

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling

Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. PM Geoteknik, översiktlig undersökning Systemhandling Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, översiktlig undersökning Systemhandling 2015-05-26 Upprättad av: Tobias Lundström Granskad av: Göran Pyyny Del av kv Sjöjungfrun 2 och 3, Systemhandling 2015-05-26 Kund Gällivare

Läs mer

Geoteknisk undersökning avseende ny detaljplan samt grundläggning av servicebyggnader, projekteringsunderlag. Sweco Infrastructure AB

Geoteknisk undersökning avseende ny detaljplan samt grundläggning av servicebyggnader, projekteringsunderlag. Sweco Infrastructure AB Branäs Fritidscenter AB Branäs 4:22, 4:113 m fl Uppdragsnummer 233.5412 Geoteknisk undersökning avseende ny detaljplan samt grundläggning av servicebyggnader, projekteringsunderlag. Karlstad 2011-11-21

Läs mer

NY FÖRSKOLA MELLANOMRÅDET PM Geoteknik. Rapport Upprättad av: Rebecka Westerberg Granskad av: Göran Pyyny

NY FÖRSKOLA MELLANOMRÅDET PM Geoteknik. Rapport Upprättad av: Rebecka Westerberg Granskad av: Göran Pyyny NY FÖRSKOLA MELLANOMRÅDET PM Geoteknik Rapport 2016-05-10 Upprättad av: Rebecka Westerberg Granskad av: Göran Pyyny NY FÖRSKOLA MELLANOMRÅDET PM Geoteknik KUND Gällivare kommun KONSULT WSP Sverige AB Smedjegatan

Läs mer

TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. Örebro 2015-07-29. WSP Box 8094 700 08 Örebro

TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. Örebro 2015-07-29. WSP Box 8094 700 08 Örebro TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK Örebro WSP Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson tfn; 010/722 50 00 2 TORSBY KOMMUN KV STÄDET 2 PLANERADE BOSTADSHUS

Läs mer

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK TÅSTORP 7:7 M.FL FALKÖPINGS KOMMUN JÖNKÖPING GEOTEKNIK SWECO CIVIL ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN FALKÖPINGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 2204112000 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING INFÖR DETALJPLAN 2014-04-25 JÖNKÖPING GEOTEKNIK UPRÄTTAD AV: GRANSKAD AV: SWECO CIVIL JOSEFINE LINDBERG BJÖRN PETTERSSON

Läs mer

Projekterings PM Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Kyrkostaden 1:1, Storumans kommun Projektnummer: 10192673

Projekterings PM Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Kyrkostaden 1:1, Storumans kommun Projektnummer: 10192673 1:1, Storumans kommun Projektnummer: 10192673 2014-04-09 Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström 2014-04-09 Kund Storumans kommun Blå vägen 242 923 81 Storuman Konsult WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26

Teknisk PM Geoteknik. Detaljplan Hällebäck. Stenungsund 2013-08-26 Detaljplan Hällebäck Stenungsund 2 (6) Beställare Samhällsbyggnad Plan 444 82 Stenungsund Daniela Kragulj Berggren, Planeringsarkitekt Konsult EQC Karlstad Lagergrens gata 8, 652 26 Karlstad Telefon: 010-440

Läs mer

Storsjöskolan. Östersunds Kommun. Översiktligt geotekniskt PM

Storsjöskolan. Östersunds Kommun. Översiktligt geotekniskt PM Östersunds Kommun Översiktligt geotekniskt PM 2017-04-04 Upprättad av: Viktor Forsberg Granskad av: Mikael Persson Godkänd av: Mikael Persson ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖK- NING STORSJÖSKOLAN Östersunds

Läs mer

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Hallersrud 1:67 & Lövnäs 1:166 HAMMARÖ KOMMUN GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Hallersrud 1:67 & Lövnäs 1:166 HAMMARÖ KOMMUN GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER HAMMARÖ KOMMUN Hammarö, Hallersrud 1:67 & Lövnäs 1:166 UPPDRAGSNUMMER 12704914 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN SWECO CIVIL AB KARLSTAD GEOTEKNIK CRISTOFFER SCHNELZER Sweco Sandbäcksgatan

Läs mer

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län

Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län Orsa kommun Detaljplan för södra Lisselhed STYVERSBACKEN, del av fastigheten Vångsgärde 2:5, Orsa kommun, Dalarnas län Datum 2011-02-07 Uppdragsnummer 61381041185 Anders Nises Björn Dehlbom Handläggare

Läs mer

Förrådet 4 och Förrådet 9

Förrådet 4 och Förrådet 9 Sundsvalls Kommun Sundsvall 2015-12-11 Datum 2015-12-11 Uppdragsnummer 1320018057 Utgåva/Status Stina Lenströmer Stina Lenströmer Calle Modin Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Box

Läs mer

PM Översiktlig geoteknisk undersökning. Asylenparken, Vadstena Geoteknisk undersökning för planerade bostäder. 2012-12-14 Revidering 2013-05-22

PM Översiktlig geoteknisk undersökning. Asylenparken, Vadstena Geoteknisk undersökning för planerade bostäder. 2012-12-14 Revidering 2013-05-22 PM Översiktlig geoteknisk undersökning 2012-12-14 Revidering 2013-05-22 Upprättad av: Christina Berglund Granskad av: Magnus Widfeldt och Wilhelm Rankka Godkänd av: Christina Berglund Uppdragsnr: 10173946

Läs mer

PM GEOTEKNIK KV KOLPENÄS 1:1 OCH SÖRA 1:2 (TINGSRÄTTEN) Södertälje kommun PLANERINGSUNDERLAG. Håkan Bohm. Fadi Halabi. Uppdrag.

PM GEOTEKNIK KV KOLPENÄS 1:1 OCH SÖRA 1:2 (TINGSRÄTTEN) Södertälje kommun PLANERINGSUNDERLAG. Håkan Bohm. Fadi Halabi. Uppdrag. Uppdrag PLANERINGSUNDERLAG Datum 2016-09-21 KV KOLPENÄS 1:1 OCH SÖRA 1:2 (TINGSRÄTTEN) Södertälje kommun Uppdragsnummer 8019116 Upprättad av Fadi Halabi Granskat av Håkan Bohm Sweco Innehållsförteckning

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER

PM GEOTEKNIK. DP Brandberget, Haninge HANINGE KOMMUN SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER HANINGE KOMMUN DP Brandberget, Haninge UPPDRAGSNUMMER 2180985 2016-11-18 SWECO CIVIL AB LINKÖPING GEOTEKNIK HANDLÄGGARE: TOMMY OLAUSSON GRANSKARE: PÄR AXELSSON 1 (7) Sweco Repslagaregatan 4 581 04 LINKÖPING

Läs mer

PM Geoteknik. Förprojektering i samband med detaljplanearbetet vid Torsboda kombiterminal Reviderad

PM Geoteknik. Förprojektering i samband med detaljplanearbetet vid Torsboda kombiterminal Reviderad 2011-01-31 Reviderad Upprättad av: Joakim Alström Granskad av: Godkänd av: Förprojektering i samband med detaljplanearbetet Kund Torsboda Combiterminal AB Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 758 851 22 Sundsvall

Läs mer

WSP KUMLA KOMMUN KVARTERET JÄGAREN BOSTADSKVARTER. Översiktlig geoteknisk undersökning. Örebro

WSP KUMLA KOMMUN KVARTERET JÄGAREN BOSTADSKVARTER. Översiktlig geoteknisk undersökning. Örebro WSP 1 019 4291 KUMLA KOMMUN KVARTERET JÄGAREN BOSTADSKVARTER Översiktlig geoteknisk undersökning Örebro WSP SAMHÄLLSBYGGNAD Box 8094 700 08 ÖREBRO Tel 0706 88 57 44 Handläggare: Jan-Eric Carlring WSP 1

Läs mer

ÖVERLÄRAREN, GÄLLIVARE. PM Geoteknik

ÖVERLÄRAREN, GÄLLIVARE. PM Geoteknik ÖVERLÄRAREN, GÄLLIVARE PM Geoteknik 2017-02-22 ÖVERLÄRAREN, GÄLLIVARE PM Geoteknik KUND Gällivare kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Smedjegatan 24 972 31 Luleå Besök: Smedjegatan 24 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

Karlskrona kommun. Villa Fehr, Nättraby Nyexploatering av tomterna Dammanl. 6:16 och 6:96. Geotekniskt utlåtande

Karlskrona kommun. Villa Fehr, Nättraby Nyexploatering av tomterna Dammanl. 6:16 och 6:96. Geotekniskt utlåtande Nyexploatering av tomterna Dammanl. 6:16 och 6:96 2014-12-09 Upprättad av: Lars Marboe Granskad av: Martin Holmberg Uppdragsnummer: 10205430 KARLSKRONA KOMMUN VILLA FEHR, NÄTTRABY Nyexploatering av tomterna

Läs mer

Stallet 8, Odensala PM Geoteknik

Stallet 8, Odensala PM Geoteknik Vårt datum 2014-10-06 Vår referens Carl Hellblom Uppdragsnummer 10015412 Stallet 8, Odensala PM Geoteknik Beställare: Skanska Sverige AB Objekt: Geoteknisk undersökning vid kvarteret Stallet 8 Uppdragsnummer:

Läs mer

KARLSHAMNS KOMMUN KARLHAMNSBOSTÄDER ÖSTRALYCKE ÄLDREBOENDE PLANERAD TILLBYGGNAD ÖVERSIKTLIGT GEOTEKNISKT PROJEKTERINGSUNDERLAG

KARLSHAMNS KOMMUN KARLHAMNSBOSTÄDER ÖSTRALYCKE ÄLDREBOENDE PLANERAD TILLBYGGNAD ÖVERSIKTLIGT GEOTEKNISKT PROJEKTERINGSUNDERLAG KARLSHAMNS KOMMUN KARLHAMNSBOSTÄDER ÖSTRALYCKE ÄLDREBOENDE PLANERAD TILLBYGGNAD ÖVERSIKTLIGT GEOTEKNISKT PROJEKTERINGSUNDERLAG 2014-02-28 Upprättad av: Evelina Nilsson Granskad av: Göran Sätterström Uppdragsnummer:

Läs mer

PM Geoteknisk undersökning för detaljplan

PM Geoteknisk undersökning för detaljplan 2011-01-27 10145578 SANDBACKA - STRÖMSBRO Nytt bostadsområde PM Geoteknisk undersökning för detaljplan Handläggare: Magnus Larsson WSP Samhällsbyggnad Norra Skeppargatan 11 803 20 Gävle Tel: 026-54 38

Läs mer

Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12

Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12 Översiktlig geoteknisk undersökning Skuthamn, Ludvika kommun PM GEOTEKNIK GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-12 Uppdrag: 248148, Detaljplan Skuthamn i Ludvika Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Datum: 2013-04-12

Läs mer

PM Geoteknisk undersökning för hotell

PM Geoteknisk undersökning för hotell 1(5) PM Geoteknisk undersökning för hotell Geoteknisk bedömning 2011-02-24 Utredning för detaljplan för fastigheter Björkfors 1:5 (del av), 1:448, 1:819, 1:850 m fl Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig:

Läs mer

Översiktligt geotekniskt PM

Översiktligt geotekniskt PM -14 UPPDRAG 52510 Södra staden etapp 2 UPPDRAGSLEDARE Henrik Malmberg DATUM UPPDRAGSNUMMER 2293229000 UPPRÄTTAD AV Henrik Malmberg Översiktligt geotekniskt 1 (6) S w e co Lineborgsplan 3 SE-352 33 Växjö,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK

SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK SKELLEFTEÅ KOMMUN BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK 2017-12-18 BOVIKSVÄGEN 6:1 PM GEOTEKNIK KUND Skellefteå kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 502 901 10 Umeå Besök: Storgatan 59 Tel: +46 10 7225000 WSP

Läs mer

HSB PRODUKTION I MÄLARDALEN AB

HSB PRODUKTION I MÄLARDALEN AB Datum Uppdragsnummer 2017-06-16 17 092 HSB PRODUKTION I MÄLARDALEN AB KUMLA KV RÖRLÄGGAREN 5-7 FLERBOSTADSHUS OCH GARAGE GEOTEKNISK PM GEOTEKNISK PM INNEHÅLL: 1. UPPDRAG 2. OBJEKTBESKRIVNING 3. UTFÖRDA

Läs mer

Långskatan, Piteå kommun PM Geoteknik 2012-11-30. Upprättad av: Robert Hjelm Granskad av: Anders Andersson

Långskatan, Piteå kommun PM Geoteknik 2012-11-30. Upprättad av: Robert Hjelm Granskad av: Anders Andersson 0--0 Upprättad av: Robert Hjelm Granskad av: Anders Andersson Uppdragsnr: Daterad: 0--0 Kund Piteå kommun Fastighets- och servicekontoret Konsult WSP Samhällsbyggnad Skeppsbrogatan Luleå Tel: + 0 00 WSP

Läs mer

VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING

VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING VÄSTRA SÖMSTA, KÖPING 2017-10-06 UPPDRAG 278817, Västra Sömsta, Köping Titel på rapport: Översiktlig geoteknisk utredning Status: Datum: 2017-10-06 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Org.nr Styrelsens säte: Stockholm

Org.nr Styrelsens säte: Stockholm NORRKÖPINGS KOMMUN Ringsta Mo Etapp 1, Norrköping UPPDRAGSNUMMER 1181117 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING LINKÖPING SWECO CIVIL AB LINKÖPING 1 (6) S w e co Repslagaregatan 4 SE-581 04 Linköping, Sverige www.sweco.se

Läs mer

Markundersökningsrapport (MUR) Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer:

Markundersökningsrapport (MUR) Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer: Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer: 10192673 2014-04-11 Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström RAPPORT Detaljplan för Del av Luspen 1:158 Kund Storumans

Läs mer

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05

RAPPORT PROVAB AB ÄLDREBOENDE HEFFNERSGÅRDEN NYBYGGNAD PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) Uppdragsnummer: 2454544000 DEL I BYGGHANDLING 2014-08-05 repo002.docx 2013-06-14 PROVAB AB NYBYGGNAD Uppdragsnummer: 2454544000 PROJEKTERINGS PM/GEOTEKNIK (PMGEO) SWECO CIVIL AB ROBERT JONASSON Sweco repo002.docx 2013-06-14 Innehållsförteckning 1 Objekt 2 2

Läs mer

GÄLLIVARE KOMMUN ODLINGSVÄGEN PM GEOTEKNIK

GÄLLIVARE KOMMUN ODLINGSVÄGEN PM GEOTEKNIK GÄLLIVARE KOMMUN ODLINGSVÄGEN PM GEOTEKNIK 2017-12-06 ODLINGSVÄGEN PM Geoteknik Gällivare kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Smedjegatan 24 972 31 Luleå Besök: Smedjegatan 24 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Duveds skola UPPDRAGSNUMMER: ÅREHUS AB SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK GEOTEKNISK UNDERSÖKNING - UTREDNING

PM GEOTEKNIK. Duveds skola UPPDRAGSNUMMER: ÅREHUS AB SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK GEOTEKNISK UNDERSÖKNING - UTREDNING ÅREHUS AB Duveds skola UPPDRAGSNUMMER: 2454800000 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING - UTREDNING PROJEKTERINGSUNDERLAG ÖSTERSUND SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK 1 (7) Sweco Bangårdsgatan 2 Box 553 SE-831 27 Östersund,

Läs mer

Översiktligt PM Geoteknik

Översiktligt PM Geoteknik Uppdrag nr: 56226 Översiktligt PM Geoteknik Gammelbyn 1:70, 76:1 Östhammars kommun Kristinelund www.bjerking.se Box 1351 751 43 Uppsala Telefon 018-65 11 00 Fax 018-65 11 01 www.bjerking.se Org.nr 556375-5478

Läs mer

PM GEOTEKNIK. DP Sörberge och Timrå. Timrå kommun Uppdragsnummer: Sundsvall WSP Sverige AB. Upprättad av: Maykel Birhane

PM GEOTEKNIK. DP Sörberge och Timrå. Timrå kommun Uppdragsnummer: Sundsvall WSP Sverige AB. Upprättad av: Maykel Birhane PM GEOTEKNIK \\ser01sun2se\projects\5526\10236906\3_dokument\36_pm_rapport\mur&pm\leverans\pm Geoteknik.docx Timrå kommun Uppdragsnummer: 10236906 Sundsvall 2016-10-20 WSP Sverige AB Upprättad av: Granskad

Läs mer

Borgviks hamnområde, Grums kommun

Borgviks hamnområde, Grums kommun Datum 2017-03-24 Uppdragsnr 731844 Borgviks hamnområde, Grums kommun PM Geoteknik för detaljplan ÅF-INFRASTRUCTURE AB Helena Kernell GRANSKARE Per Axelsson INNEHÅLL 1. Objekt... 3 2. Syfte och begränsningar...

Läs mer

PM Geoteknik Del av Kungslena 29:10 Tidaholms Kommun

PM Geoteknik Del av Kungslena 29:10 Tidaholms Kommun PM Geoteknik Del av Kungslena 29:10 Tidaholms Kommun Datum: 2018-09-06 Rev. Datum: Uppdragsnummer: 831136 Upprättad av: Granskad av: Emil Svahn Johan Ericsson Mitta Geoteknik, Vatten & Miljö, Vältvägen

Läs mer

1(5) ra04s Sweco Bangårdsgatan 2 Box 553, Östersund Telefon Telefax

1(5) ra04s Sweco Bangårdsgatan 2 Box 553, Östersund Telefon Telefax VEMA HANDEL AB Uppdragsnummer 27000 Karterande geoteknisk undersökning - utredning Östersund Sweco Infrastructure AB Östersund Mark & Infrastruktur Sören Edfalk 1() ra0s 2011-02-17 Sweco Bangårdsgatan

Läs mer

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND

TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND RAPPORT PM-GEOTEKNIK TORSVIKSOMRÅDET, HÄRNÖSAND SLUTRAPPORT 2017-06-02 UPPDRAG 273292, Geoteknisk undersökning, Torsviksområdet Härnösand Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Slutrapport Datum: 2017-06-02

Läs mer

NORRA TYRESÖ CENTRUM. Kv 2 -Tyresö kommun. PM Geoteknik 2015-05-05. Upprättad av: Astrid Lindgren. Granskad av: Robert Hjelm

NORRA TYRESÖ CENTRUM. Kv 2 -Tyresö kommun. PM Geoteknik 2015-05-05. Upprättad av: Astrid Lindgren. Granskad av: Robert Hjelm NORRA TYRESÖ CENTRUM Kv 2 -Tyresö kommun 2015-05-05 Upprättad av: Astrid Lindgren Granskad av: Robert Hjelm PM GEOTEKNIK NORRA TYRESÖ CENTRUM Kv 2-Tyresö kommun KUND Tyresö kommun Ref. Pia Björnhård Box

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD:

PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: PLANERINGSUNDERLAG SJUKHUSKVARTERET 18 OCH 19, LANDSKRONA, FASTIGHETSBOLAGET KRONAN 2 LANDSKRONA AB UPPRÄTTAD: Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

PM Geoteknik Del av Sigghusberg 3:431 Knäpplan Västra Hjo Kommun

PM Geoteknik Del av Sigghusberg 3:431 Knäpplan Västra Hjo Kommun PM Geoteknik Del av Sigghusberg 3:431 Knäpplan Västra Hjo Kommun Datum: 2018-05-22 Uppdragsnummer: 831086 Upprättad av: Mikael Argus, Emil Svahn Knäpplan Västra, Hjo kommun PM Geoteknik 180522 INNEHÅLL

Läs mer

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK

PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG GEOTEKNIK MEJERIET 7, YSTADS KOMMUN UPPRÄTTAD: 2017-03-28 REVIDERAD: 2017-06-07 Upprättad av Granskad av Godkänd av Elisabeth Lindvall Fredrik Griwell Fredrik Griwell Innehållsförteckning

Läs mer

WSP 1 010 7733 LINDESBERGS KOMMUN SÖRLUNDA PLANERAT BOSTADSOMRÅDE. Översiktlig geoteknisk undersökning. Örebro 2008-05-15

WSP 1 010 7733 LINDESBERGS KOMMUN SÖRLUNDA PLANERAT BOSTADSOMRÅDE. Översiktlig geoteknisk undersökning. Örebro 2008-05-15 WSP 1 010 7733 LINDESBERGS KOMMUN SÖRLUNDA PLANERAT BOSTADSOMRÅDE Översiktlig geoteknisk undersökning Örebro 2008-05-15 WSP SAMHÄLLSBYGGNAD Box 8094 700 08 ÖREBRO Tel 019-17 89 50 Handläggare: Jan-Eric

Läs mer

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan

Geoteknisk undersökning: PM beträffande detaljplan Sverigehuset AB Kv Stiernhielm, Mölndal Kv Stiernhielm PM beträffande detaljplan 2007-12-20 1(6) PM beträffande detaljplan Beställare: Sverigehuset AB Jan Madås Stigbergsliden 7 414 63 Göteborg Konsult:

Läs mer

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02

NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel. PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 NACKA KOMMUN Neglinge 2:1, nybyggnad för handel PM Geoteknik UNDERLAG FÖR DETALJPLAN 2012-09-02 Upprättat av: Hakan Güner Granskad av: Erik Westerberg Godkänd av: Anders Rydberg NACKA KOMMUN Neglinge 2:1,

Läs mer

RAPPORT. Ljungbyholm 30:1 m.fl. UPPDRAGSNUMMER 2293032000 KALMAR KOMMUN SWECO INFRASTRUCTURE AB VÄXJÖ MARK OCH PLANERING GEOTEKNISK UNDERSÖKNING

RAPPORT. Ljungbyholm 30:1 m.fl. UPPDRAGSNUMMER 2293032000 KALMAR KOMMUN SWECO INFRASTRUCTURE AB VÄXJÖ MARK OCH PLANERING GEOTEKNISK UNDERSÖKNING RAPPORT KALMAR KOMMUN Ljungbyholm 30:1 m.fl. UPPDRAGSNUMMER 2293032000 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SWECO INFRASTRUCTURE AB VÄXJÖ MARK OCH PLANERING ANDERS PETERSSON HENRIK MALMBERG repo001.docx 2012-03-2914

Läs mer

RAPPORT. Geoteknisk deklaration Fastighet 1:205 HÄLLBACKEN ETAPP 3. 2014-07-01, rev 2014-10-28. Uppdragsnummer: 13512320192

RAPPORT. Geoteknisk deklaration Fastighet 1:205 HÄLLBACKEN ETAPP 3. 2014-07-01, rev 2014-10-28. Uppdragsnummer: 13512320192 HÄLLBACKEN ETAPP 3 Geoteknisk deklaration Fastighet 1:205 Framställd för: Luleå kommun RAPPORT Uppdragsnummer: 13512320192 Innehållsförteckning 1.0 ALLMÄNT... 1 2.0 UTFÖRDA UNDERSÖKNINGAR... 1 3.0 GEOTEKNISKA

Läs mer

Del av kv. Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. Markteknisk undersökningsrapport (MUR) Systemhandling 2015-05-26 Rev 2015-08-11

Del av kv. Sjöjungfrun 2 och 3 Is och evenemangsarena, Gällivare. Markteknisk undersökningsrapport (MUR) Systemhandling 2015-05-26 Rev 2015-08-11 Del av kv. Sjöjungfrun 2 och 3 Systemhandling 2015-05-26 Rev 2015-08-11 Upprättad av: Tobias Lundström Granskad av: Göran Pyyny Del av kv. Sjöjungfrun 2 och 3, Kund Gällivare kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad

PM Planeringsunderlag Geoteknik Stretered 1:191, Mölndal stad Mölndal stad stad Mölndal stad 2014-12-05 Upprättad av: Sven Devert Granskad av: Ulrika Isacsson Uppdragsnr: 10204627 Stretered 1:191 Mölndal stad Kund Mölndal Stad Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Konsult WSP

Läs mer

PM Geoteknik Kv. Kaplanen Tidaholms Kommun

PM Geoteknik Kv. Kaplanen Tidaholms Kommun PM Geoteknik Kv. Kaplanen Tidaholms Kommun Datum: 2013-02-26 Rev. Datum: Uppdragsnummer: 512-337 Upprättad av: Peter Nilsson Sign. Granskad av: Johan Ericsson Sign. Kv. Kaplanen, Tidaholms kommun PM Geoteknik

Läs mer

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE UPPDRAG Ronneby, Risatorp UPPDRAGSNUMMER 2293241 UPPDRAGSLEDARE Martin Holmberg UPPRÄTTAD AV Martin Holmberg DATUM RONNEBY KOMMUN RISATORP, BLIVANDE VILLAOMRÅDE Översiktlig geoteknisk utredning Granskad

Läs mer

RONNEBY KOMMUN VIGGEN, RONNEBY UTREDNINGAR TILL DETALJPLAN. Översiktlig geoteknisk utredning

RONNEBY KOMMUN VIGGEN, RONNEBY UTREDNINGAR TILL DETALJPLAN. Översiktlig geoteknisk utredning RONNEBY KOMMUN VIGGEN, RONNEBY UTREDNINGAR TILL DETALJPLAN Översiktlig geoteknisk utredning 2018-02-23 VIGGEN, RONNEBY Översiktlig geoteknisk utredning KUND Ronneby Kommun Hanna Faming 0457-618228 Karlshamnsvägen

Läs mer

FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS

FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS MJÖBÄCKS ENTREPRENAD AB FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS thusby TEKNISKT PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN 2019-04-04 FASTIGHET TORPA HESTRA 4:4, BORÅS TEKNISKT PM GEOTEKNIK FÖR DETALJPLAN KUND Mjöbäcks Entreprenad

Läs mer

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås

HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås HÄRRYDA KOMMUN Detaljplan för skola i Hindås Teknisk PM/ Geoteknik Planeringsunderlag Göteborg 2017-10-03 Structor Mark Göteborg AB Projektbenämning: Skola i Hindås Uppdragsansvarig: Jimmy Aradi (JAi)

Läs mer

PM GEOTEKNIK GÖRLA 9:2 2013-07-05

PM GEOTEKNIK GÖRLA 9:2 2013-07-05 PM GEOTEKNIK GÖRLA 9:2 2013-07-05 Uppdrag: 249451, GÖRLA 9:2, NORRTÄLJE Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Datum: 2013-07-05 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Norrtälje kommun Björn Engardt Konsult:

Läs mer

ROSENHOLMS UDDE KARLSKRONA KOMMUN Planerade byggnader Kontor, fabrik, lager. Översiktlig geoteknisk utredning

ROSENHOLMS UDDE KARLSKRONA KOMMUN Planerade byggnader Kontor, fabrik, lager. Översiktlig geoteknisk utredning ROSENHOLMS UDDE KARLSKRONA KOMMUN, lager 2016-05-31 Uppdragsnummer: 10221648 Upprättad av: Evelina Nilsson Granskad av: Göran Sätterström ROSENHOLMS UDDE KARLSKRONA KOMMUN, lager KUND Karlskrona kommun

Läs mer

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 KLARA ARKITEKTBYRÅ AB SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ.

PM-GEOTEKNIK. Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 KLARA ARKITEKTBYRÅ AB SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ. PM-GEOTEKNIK KLARA ARKITEKTBYRÅ AB Hammarö, Toverud Ny detaljplan UPPDRAGSNUMMER 2335498 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING ÖVERSIKTLIG KARLSTAD 2012-05-23 SWECO INFRASTRUCTURE AB KARLSTAD GEO-MILJÖ Henrik Falch

Läs mer

Projekterings PM Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer:

Projekterings PM Geoteknisk undersökning Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer: Detaljplan för Del av Luspen 1:158, Storumans kommun Projektnummer: 10192673 2014-04-11 Upprättad av: Mikael Persson Granskad av: Joakim Alström 2014-04-11 Kund Storumans kommun Blå vägen 242 923 81 Storuman

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN PM GEOTEKNIK KARLSTADS KOMMUN Karlstad Del av Dingelsundet 2:21 UPPDRAGSNUMMER 2337151100 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING SAMT RADONMÄTNING AVSEENDE NY DETALJPLAN UTREDNINGSUNDERLAG 2017-02-23 KARLSTAD

Läs mer

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE

GEOTEKNISKT UTLÅTANDE UPPDRAG DP HARSTENSLYCKE 1:17 m.fl. UPPDRAGSNUMMER 3840149000 UPPDRAGSLEDARE Erik Mejer UPPRÄTTAD AV Henrik Malmberg DATUM Översiktlig geoteknisk utredning -14 Sweco Lineborgsplan 3 SE-352 33 Växjö, Sverige

Läs mer

Berggren 10, Karlskrona kommun. Ny automatstation, OKQ8. Översiktlig geoteknisk utredning 2015-05-12

Berggren 10, Karlskrona kommun. Ny automatstation, OKQ8. Översiktlig geoteknisk utredning 2015-05-12 Berggren 10, Karlskrona kommun 2015-05-12 Upprättad av: Martin Holmberg Granskad av: Elin Ekström Uppdragsnummer: 10213373 BERGGREN 10, KARLSKRONA KOMMUN Kund Karlskrona kommun Ola Robertsson Konsult WSP

Läs mer

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG

RAPPORT. Brunnsäng 1:1 SÖDERTÄLJE KOMMUN STOCKHOLM/GEOTEKNIK TEKNISKT PM GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER PROJEKTERINGSUNDERLAG SÖDERTÄLJE KOMMUN Brunnsäng 1:1 UPPDRAGSNUMMER 2177001000 TEKNISKT PM GEOTEKNIK STOCKHOLM/GEOTEKNIK VICTOR STENBERG Innehållsförteckning 1 Uppdrag och syfte 2 2 Underlag 2 3 Objekt 2 3.1 Befintliga förhållanden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDRA FREBERGA I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING

DETALJPLAN FÖR SÖDRA FREBERGA I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING DETALJPLAN FÖR SÖDRA FREBERGA I MOTALA ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING Beskrivning av geotekniska förhållanden och rekommendationer för projektering Beställare: Motala kommun WSP uppdrag 10105448 Datum

Läs mer

JAKOBSBERG 1:1 M.FL., KALMAR DETALJPLAN. Översiktlig geoteknisk utredning 2009-09-29. Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Torbjörn Johansson

JAKOBSBERG 1:1 M.FL., KALMAR DETALJPLAN. Översiktlig geoteknisk utredning 2009-09-29. Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Torbjörn Johansson JAKOBSBERG 1:1 M.FL., KALMAR DETALJPLAN Översiktlig geoteknisk utredning 2009-09-29 Upprättad av: Daniel Elm Granskad av: Torbjörn Johansson BESTÄLLARE Kalmar kommun, kommunledningskontoret KONSULT WSP

Läs mer

RAPPORT - UTREDNING. RÖDKULLEPROJEKTET I ÅRE Uppdragsnummer DÄHLIEBYN ÅRE AB. Översiktlig geoteknisk undersökning

RAPPORT - UTREDNING. RÖDKULLEPROJEKTET I ÅRE Uppdragsnummer DÄHLIEBYN ÅRE AB. Översiktlig geoteknisk undersökning repo03.docx 2012-03-29 RAPPORT - UTREDNING DÄHLIEBYN ÅRE AB RÖDKULLEPROJEKTET I ÅRE Uppdragsnummer 2444485000 Översiktlig geoteknisk undersökning 2012-09-28 Sweco Infrastructure AB Östersund Geoteknik

Läs mer

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum:

PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: Datum: PM/GEOTEKNIK Uppdrags nr: 114-053 Datum: 2015-06-24 NY- OCH TILLBYGGNAD AV BOSTÄDER KOSMOSGATAN, BERGSJÖN GÖTEBORGS STAD Rev: Datum: TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Avd geoteknik och mätteknik Handläggare: Thomas

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Geoteknik Sandviken ÖSTERSUNDS KOMMUN SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER:

PM GEOTEKNIK. Geoteknik Sandviken ÖSTERSUNDS KOMMUN SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING UPPDRAGSNUMMER: ÖSTERSUNDS KOMMUN Geoteknik Sandviken UPPDRAGSNUMMER: 12703837 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN ÖSTERSUND SWECO CIVIL AB ÖSTERSUND GEOTEKNIK 1 (7) Sweco Bangårdsgatan 2 Box 553

Läs mer

Uppdragsnummer

Uppdragsnummer Vårt datum 2015-10-21 Vår referens Geoteknik, Victor Stenberg Uppdragsnummer 10019316 PM Geoteknik Huge fastigheter AB Tomtbergaskolan Uppdragsnummer: 10019316 PROJEKTERINGSUNDERLAG Stockholm den 21 oktober

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD

DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD DECEMBER 2017 BORÅS STAD DETALJPLAN FÖR SÖRMARKEN, BANKBUDET 5, BORÅS STAD ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se DECEMBER 2017 BORÅS

Läs mer

NORSKA VÄGEN, ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING. PM Geoteknik

NORSKA VÄGEN, ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING. PM Geoteknik NORSKA VÄGEN, ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM Geoteknik 2017-01-27 NORSKA VÄGEN, ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM Geoteknik KUND MAF Arkitektkontor AB KONSULT WSP Samhällsbyggnad Smedjegatan

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Råtjärnsberget, Orsa Grönklitt GRÖNKLITTSGRUPPEN AB FALUN GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER 2417666000 PROJEKTERINGSUNDERLAG 2013-12-18

PM GEOTEKNIK. Råtjärnsberget, Orsa Grönklitt GRÖNKLITTSGRUPPEN AB FALUN GEOTEKNIK UPPDRAGSNUMMER 2417666000 PROJEKTERINGSUNDERLAG 2013-12-18 GRÖNKLITTSGRUPPEN AB Råtjärnsberget, Orsa Grönklitt UPPDRAGSNUMMER 2417666000 FALUN GEOTEKNIK THOMAS REBLIN ] repo001.docx 2012-03-2914 Innehållsförteckning 1 Uppdrag 2 2 Objektsbeskrivning 2 3 Underlag

Läs mer

UMEÅ KOMMUN Kv Hoppet 1 och Sofiehem 2:2. Översiktlig geoteknisk undersökning. 2014-11-18 Upprättad av: Torbjörn Karlefors Granskad av: Arvid Lejon

UMEÅ KOMMUN Kv Hoppet 1 och Sofiehem 2:2. Översiktlig geoteknisk undersökning. 2014-11-18 Upprättad av: Torbjörn Karlefors Granskad av: Arvid Lejon UMEÅ KOMMUN Kv Hoppet 1 och Sofiehem 2:2 2014-11-18 Upprättad av: Torbjörn Karlefors Granskad av: Arvid Lejon Handläggare: Torbjörn Karlefors Status: UMEÅ KOMMUN Kv Hoppet 1 och Sofiehem 2:2 KUND Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

RAPPORT ÅRJÄNGS KOMMUN SVENSBY STRAND, ETAPP 2, ÅRJÄNG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR NY DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER

RAPPORT ÅRJÄNGS KOMMUN SVENSBY STRAND, ETAPP 2, ÅRJÄNG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR NY DETALJPLAN UPPDRAGSNUMMER RAPPORT ÅRJÄNGS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER 233.5719 SVENSBY STRAND, ETAPP 2, ÅRJÄNG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING FÖR NY DETALJPLAN repo001.docx 2012-03-2914 Sweco repo001.docx 2012-03-2914 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Tekniskt PM, Geoteknik (reviderad ) Däldvägen 17. Däldvägen 17, Tumba, Botkyrka kommun

Tekniskt PM, Geoteknik (reviderad ) Däldvägen 17. Däldvägen 17, Tumba, Botkyrka kommun Tekniskt PM, Geoteknik (reviderad 2016-06-20) Däldvägen 17 16063 Däldvägen 17, Tumba, Botkyrka kommun Tekniskt PM, Geoteknik (reviderad 2016-06-20) Däldvägen 17 16063 Däldvägen 17, Tumba, Botkyrka kommun

Läs mer

Geoteknisk undersökning Nusnäs 173:1

Geoteknisk undersökning Nusnäs 173:1 ÖSTNORS FÖRETAGSPARK AB Geoteknisk undersökning Nusnäs 173:1 PM Geoteknik 2018-09-27 GEOTEKNISK UNDERSÖKNING NUSNÄS 173:1 PM Geoteknik KUND Östnors Företagspark AB Per Arthursson KONSULT WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

WSP 1 017 2022 ULRICEHAMNS KOMMUN KVARTERET AUSTRALIEN NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS. Geoteknisk undersökning. Örebro 2012-12-06

WSP 1 017 2022 ULRICEHAMNS KOMMUN KVARTERET AUSTRALIEN NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS. Geoteknisk undersökning. Örebro 2012-12-06 WSP 1 017 2022 ULRICEHAMNS KOMMUN KVARTERET AUSTRALIEN NYBYGGNAD AV BOSTADSHUS Geoteknisk undersökning Örebro WSP SAMHÄLLSBYGGNAD Box 8094 700 08 ÖREBRO Tel 019-17 89 50 Handläggare: Jan-Eric Carlring

Läs mer

PM Geoteknik Del av Söder 3:43 Sigghusberg Hjo Kommun

PM Geoteknik Del av Söder 3:43 Sigghusberg Hjo Kommun PM Geoteknik Del av Söder 3:43 Sigghusberg Hjo Kommun Datum: 2015-03-18 Rev. Datum: Uppdragsnummer: 515-810 Upprättad av: Peter Nilsson, Johan Ericsson BG&M Konsult AB, Rådmansgatan 24, 541 45 Skövde Del

Läs mer

Inre hamnen, Oskarshamns kommun. Detaljplan Översiktlig geoteknisk utredning. Geotekniskt PM 2015-03-09

Inre hamnen, Oskarshamns kommun. Detaljplan Översiktlig geoteknisk utredning. Geotekniskt PM 2015-03-09 Geotekniskt PM 2015-03-09 Upprättad av: Martin Holmberg Granskad av: Daniel Elm Uppdragsnummer: 10207748 INRE HAMNEN, OSKARSHAMNS KOMMUN Geotekniskt PM Kund Oskarshamns Kommun Erik Hjertqvist Konsult WSP

Läs mer

2011-12-14. Översiktlig geoteknisk undersökning för ändring av detaljplan inom Etapp 1, Diö, Älmhults kommun. Uppdragsnummer: 230693-13

2011-12-14. Översiktlig geoteknisk undersökning för ändring av detaljplan inom Etapp 1, Diö, Älmhults kommun. Uppdragsnummer: 230693-13 2011-12-14 Översiktlig geoteknisk undersökning för ändring av detaljplan inom Etapp 1, Diö, Älmhults kommun. Uppdragsnummer: 230693-13 Uppdragsansvarig: Persson, Anette Handläggare Kvalitetsgranskning

Läs mer

VÄGMÄSTAREN, GÄLLIVARE. PM Geoteknik

VÄGMÄSTAREN, GÄLLIVARE. PM Geoteknik VÄGMÄSTAREN, GÄLLIVARE PM Geoteknik 2017-02-06 VÄGMÄSTAREN, GÄLLIVARE PM Geoteknik KUND Gällivare kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Smedjegatan 24 972 31 Luleå Besök: Smedjegatan 24 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik

Brinketorp, etapp 2 Vänersborgs kommun Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik HJ Brinketorp, etapp 2 Geoteknisk undersökning för detaljplan PM Geoteknik Göteborg 2007-05-11 SWECO VBB Geoteknik, Göteborg ra01s, 1321, 2002-09-01 Uppdragsnummer 2305 243 SWECO VBB Gullbergs Strandgata

Läs mer

GEO- OCH MILJÖUNDERSÖKNINGAR FASTIGHETEN NYPONET 1

GEO- OCH MILJÖUNDERSÖKNINGAR FASTIGHETEN NYPONET 1 GEO- OCH MILJÖUNDERSÖKNINGAR FASTIGHETEN NYPONET 1 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING RAPPORT UMEÅ 2016-08-24 Uppdragsansvarig: THOMAS BANDLING Beställare Samhällsbyggnad Skellefteå kommun HIFAB AB Trädgårdsgatan

Läs mer

2012-05-16. Geoteknisk deklaration Fastighet GD044 Uppdragsnummer: 232457. Uppdragsansvarig: Maja Örberg. Handläggare. Kvalitetsgranskning

2012-05-16. Geoteknisk deklaration Fastighet GD044 Uppdragsnummer: 232457. Uppdragsansvarig: Maja Örberg. Handläggare. Kvalitetsgranskning 01 1(5) 2012-05-16 Geoteknisk deklaration Fastighet GD044 Uppdragsnummer: 232457 Uppdragsansvarig: Maja Örberg Handläggare Kvalitetsgranskning Katarina Sandahl 010-452 32 23 Eric Carlsson 010-452 21 55

Läs mer

BROGÅRDEN ENTREPRENAD AB

BROGÅRDEN ENTREPRENAD AB BROGÅRDEN ENTREPRENAD AB ODENSALA ÄNGAR Översiktlig geoteknisk undersökning utredning Östersund 2015-06-11 SWECO Civil AB Östersund Uppdragsnummer 2444653000 2444653000 p:\2421\soed\ö.kommun\odensala ängar\geoteknisk

Läs mer

PM GEOTEKNIK. Töcksfors, Solängen Årjäng kommun ÅRJÄNG BOSTADS AB KARLSTAD GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN

PM GEOTEKNIK. Töcksfors, Solängen Årjäng kommun ÅRJÄNG BOSTADS AB KARLSTAD GEOTEKNIK ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN PM GEOTEKNIK ÅRJÄNG BOSTADS AB Töcksfors, Solängen Årjäng kommun UPPDRAGSNUMMER 233.7238 ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING AVSEENDE NY DETALJPLAN 2017-03-10 KARLSTAD GEOTEKNIK ANDERS NILSSON / TOMAS

Läs mer

NORA FASTIGHETER AB HAGBY ÄNGAR NYBYGGNATION FÖRSKOLA GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. rev Örebro

NORA FASTIGHETER AB HAGBY ÄNGAR NYBYGGNATION FÖRSKOLA GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK. rev Örebro NORA FASTIGHETER AB HAGBY ÄNGAR NYBYGGNATION FÖRSKOLA GEOTEKNISK UTREDNING TEKNISK PM GEOTEKNIK rev 2015-09-08 Örebro 2015-06-16 WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson tfn; 010/722

Läs mer

2012-05-16. Geoteknisk deklaration Fastighet GD016 Uppdragsnummer: 232457. Uppdragsansvarig: Maja Örberg. Handläggare. Kvalitetsgranskning

2012-05-16. Geoteknisk deklaration Fastighet GD016 Uppdragsnummer: 232457. Uppdragsansvarig: Maja Örberg. Handläggare. Kvalitetsgranskning 1(5) 2012-05-16 Geoteknisk deklaration Fastighet GD016 Uppdragsnummer: 232457 Uppdragsansvarig: Maja Örberg Handläggare Kvalitetsgranskning Maja Örberg 010-452 31 13 Eric Carlsson 010-452 21 55 2(5) Innehållsförteckning

Läs mer

HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik

HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik HSB BOSTAD AB Kv. Bävern PM Geoteknik Översiktlig Geoteknisk Undersökning Upprättat 2009-04-16 Upprättat av: Paul Bandak Granskad av: Jonas Hedlund HSB BOSTAD AB PM Geoteknik Kund HSB Bostad AB Konsult

Läs mer