KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR"

Transkript

1 KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2015 Sammanträdestid: Onsdag kl Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Hällund Philip, ordförande X Åkerström Stig Johansson Ralf, viceordförande Blomsterlund Peder Eriksson Lotta X Sundberg Henrik Aalto Jens Gottberg-Jansson Åsa X Finneman Ulla X Engström Maj-Britt ÖVRIGA Ponthin Bo, ordf. kfge. Ahlgren-Fagerström Madelene, viceordf. kfge. Forsman Kurt, kommundirektör X X X Paragrafer Sidor 1-14 Underskrifter Philip Hällund, ordförande Kurt Forsman, sekreterare Justerat Kökar den Ulla Finneman Lotta Nilsson Protokollet har framlagts till påseende å Kökar kommunkansli vilket intygas:

2 Kommunstyrelsen , Kommunstyrelsen 47. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 48. VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 49. FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN 50. BUDGETDIREKTIV FÖR ÅR DELTAGANDE I MARKNADSFÖRINGSKOSTNADER 52. FÖRSÄLJNING AV FASTIGHETEN BJÖRNSNÄS 53. INFORMATION TILL NYANSTÄLLDA 54. KOMMUNENS ALKOHOL- OCH DROGPOLICY 55. REVISIONS PM GÄLLANDE PROTOKOLL FRÅN SKÄRGÅRDSKOMMUNMÖTE I KUMLINGE UTLÅTANDE ÖVER ANSÖKAN OM JORDFÖRVÄRV / CONNY KARLSSON 58. UTREDNING AV FÖRDJUPAT SAMARBETE MELLAN KOMMUNER 59. LANDSKAPSREGERINGENS SVAR PÅ KOMMUNENS SKRIVELSER ANGÅENDE ÅLANDSTRAFIKENS UTTALANDEN OCH FÄRJBYTEN 60. AVSLUTNING

3 Kommunstyrelsen LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 47, Kommunstyrelsen BESLUT: Sammanträdet konstaterades lagenligt sammankallat och beslutfört. VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 48, Kommunstyrelsen BESLUT: Protokollet justeras kl i kommunkansliet av Ulla Finneman och Lotta Nilsson. GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN 49, Kommunstyrelsen BESLUT: Föredragningslistan fastställdes med tillägg av 58 och 59. Protokolljusterarnas signatur Utdragets riktighet intygas

4 Kommunstyrelsen BUDGETDIREKTIV FÖR ÅR , Kommunstyrelsen Bokslutet för år 2014 gav ett resultat om ,85 jämfört med det budgeterade underskottet om Budgeten för år 2015 omfattar ett underskott om Kommunen har under 2014 erhållit ett prövningsbaserat understöd från Ålands landskapsregering stort för att klara sin likviditet. Kommunens ekonomi är fortsättningsvis ansträngd och tillåter inte utgiftsökningar. Kommunen har höjt kommunalskatteprocenten samt fastighetsskatterna under de senaste åren, ingen fastighetsskatt för fast boende uttas dock. Avgifter och andra inkomster har höjts. Ytterligare höjningar av skatter och avgifter bör inte i första hand användas för att balansera budgeten. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen ger nämnderna följande budgetdirektiv: Nämnderna bör i budgetarbetet utgå från verksamheten med beaktande av de ändringar som kan förutses. Enheterna och nämnderna bör noga motivera eventuella utgiftsökningar, man bör anpassa utgifterna till verksamheten som bedrivs. Budgeterade inkomster bör utgå från de taxor och avgifter som råder och motsvara den antagna verksamhetsnivån. Nämnderna budgetförslag torde inlämnas till kommunstyrelsen senast En inledande diskussion kring läget torde vidtas med respektive nämndordförande och budgetansvariga tämligen omgående före nämnderna gör upp budgetförslagen. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt i enlighet med beredningens förslag.

5 Kommunstyrelsen DELTAGANDE I MARKNADSFÖRINGSKOSTNADER 51, Kommunstyrelsen Kökars företagarförening har inlämnat en skrivelse angående bidrag för företagarnas resor och uppehälle då de deltar i mässor och andra tillfällen som gynnar kommunens utveckling. Bilaga 1 / 51 kst. Det kan konstateras att kommunen under årens lopp på anhållan från företagare enligt prövning deltagit i dylika kostnader. På senare tid har ingen sådan anhållan inkommit. Man kan dock fortsätta att delta i kostnaderna enligt prövning och enligt tillgängliga medel. Marknadsföringen av skärgården med tyngdpunkt på inflyttning sköts av föreningen Företagsam Skärgård enligt uppdrag. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen meddelar företagarföreningen att kommunen enligt egen prövning och på basen av anhållan nog kan delta i kostnaderna för kost och logi vid deltagande i mässor och andra tillfällen som marknadsför kommunen. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt i enlighet med beredningens förslag.

6 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen FÖRSÄLJNING AV FASTIGHETEN BJÖRNSNÄS 24, Kommunstyrelsen Kommunen tillhöriga fastigheten Björnsnäs har legat till försäljning hos Citymäklaren. Invest House, representerat av Olli Lakka, för ett under bildning varande bolags räkning (UBV) har visat intresse för fastigheten och förhandlingar samt föreberedelser för en försäljning av fastigheten till det under bildning varande bolaget har genomförts i mer än ett års tid. Kommunstyrelsen godkände bl.a. den , 25, ett intentionsavtal med Invest House enligt vilket man strävar till en överlåtelse av fastigheten. I det skedet var avsikten att kommunen säljer 2/3 av fastigheten till bolaget UBV. Under förhandlingar hösten 2014 har man dock kommit fram till att det mest ändamålsenliga är att bolaget köper hela fastigheten. I den detaljplanering som bolaget redan nu gjort över fastigheten har beaktats möjligheten att de hus som byggs på fastigheten kan byggas för såväl fast boende som året om fritidsboende. Kommunen har även, i syfte att möjliggöra en exploatering av fastigheten, anhållit om samt genomfört en lantmäteriförrättning för att flytta väglaget Ormlidens väg i sin helhet till en annan plats som helhetsmässigt är bättre för samtliga berörda parter och vägdelägare. Bolaget UBV har den inkommit med en offert för inköp av hela fastigheten Björnsnäs, bilaga 1/24 kst. Bolaget erbjuder kommunen för hela fastigheten och skulle förbinda sig till att stå för samtliga kostnader för all planering och allt byggande inom fastighetens gränser. På kommunens ansvar skulle ankomma att inte uppbära några som helst anslutningsavgifter till kommunaltekniken. Muntligen har man via bolagets Reima Kanerva låtit förstå att bolaget förutsätter att kommunen bygger den nya Ormlidsvägen fram till fastighetsgränsen. Köpet är vidare beroende av om detaljplanen fastställs och köparen erhåller jordförvärvstillstånd samt näringsrätt. Kommunen har den till bolaget avgivit ett förslag i syfte att åstadkomma en försäljning med villkor som kommunen kan omfatta. Bilaga 2/ 24 kst. Kommunen föreslår att köpeskillingen skall vara och att kommunens ansvar blir att åstadkomma den nya Ormlidsvägen, dvs. flyttande av befintlig väg till den nya sträckning som fastställts i lantmäteriförrättning. Därtill erbjuder kommunen kraftigt rabatterad anslutningsavgift för vatten och avlopp.

7 Kommunstyrelsen A Kommunfullmäktige A Kommunstyrelsen A Bolaget UBV har genom Invest House Oy, Olli Lakka, accepterat kommunens förslag med vissa förtydliganden. Bilaga 3 / 24 kst. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen besluter att föreslå för kommunfullmäktige att kommunen tillhöriga fastighet Björnsnäs säljs till Invest House Oy, Olli Lakka, för ett under bildning varande bolags räkning i enlighet med kommunens förslag av den kompletterat med bolagets förtydliganden av den Köpeskillingen är och kommunen står för byggande av den nya Ormlidsvägen samt framdragning av vatten- och avloppsledningar till fastighetens gräns. Kommunstyrelsen ges i uppdrag samt fullmakt att i köpeavtal överenskomma om övriga detaljer. Köpeavtalet undertecknas för kommunens del av kommundirektören. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt föreslå för kommunfullmäktige att kommunen tillhöriga fastighet Björnsnäs säljs till Invest House Oy, Olli Lakka, för ett under bildning varande bolags räkning i enlighet med kommunens förslag av den kompletterat med bolagets förtydliganden av den Köpeskillingen är och kommunen står för byggande av den nya Ormlidsvägen samt framdragning av vatten- och avloppsledningar till fastighetens gräns. Kommunstyrelsen ges i uppdrag samt fullmakt att i köpeavtal överenskomma om övriga detaljer. Köpeavtalet undertecknas för kommunens del av kommundirektören. 21, Kommunfullmäktige BESLUT: Johanna Lillrank anmälde jäv och avlägsnade sig för ärendets behandling. Kommunfullmäktige beslöt att kommunen tillhöriga fastighet Björnsnäs säljs till Invest House Oy, Olli Lakka, för ett under bildning varande bolags räkning i enlighet med kommunens förslag av den kompletterat med bolagets förtydliganden av den Köpeskillingen är och kommunen står för byggande av den nya Ormlidsvägen samt framdragning av vatten- och avloppsledningar till fastighetens gräns. Kommunstyrelsen ges i uppdrag samt fullmakt att i köpeavtal överenskomma om övriga detaljer. Köpeavtalet undertecknas för kommunens del av kommundirektören.

8 Kommunstyrelsen B 52, Kommunstyrelsen Kommundirektören har uppgjort förslag till köpebrev, bilaga 1 / 52 kst. Förslaget har för kommunens del även granskats av Cityjuristen Ab/ Bert Häggblom. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen godkänner köpebrevets utformning enligt bilaga. Kommundirektören ges fullmakt att vid behov överenskomma med köparen om mindre ändringar i köpebrevet. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt godkänna köpebrevets utformning enligt bilaga. Kommundirektören ges fullmakt att vid behov överenskomma med köparen om mindre ändringar i köpebrevet.

9 Kommunstyrelsen INFORMATION TILL NYANSTÄLLDA 53, Kommunstyrelsen Kommunkansliet har sammanställt en liten informationsskrift som delas ut till nyanställda och vid behov även gamla anställda. Bilaga 1/ 53 kst. Skriften ger information även om sådana personalförmåner som inte står i lag eller avtal men beslutats i kommunen. FÖRSLAG KD: Skriften antecknas för kännedom. BESLUT: Antecknades för kännedom.

10 Kommunstyrelsen KOMMUNENS ALKOHOL- OCH DROGPOLICY 54, Kommunstyrelsen Socialnämnden har tagit fram en alkohol- och drogpolicy för arbetsplatsen Kökars kommun, bilaga 1 / 54 kst). FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen föreslår för kommunfullmäktige att kommunens alkoholoch drogpolicy godkänns i enlighet med socialnämndens förslag. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt föreslå för kommunfullmäktige att kommunens alkoholoch drogpolicy godkänns i enlighet med socialnämndens förslag.

11 Kommunstyrelsen REVISIONS PM GÄLLANDE , Kommunstyrelsen Revision av 2014 års verksamhet och räkenskaper har hållits den 11 juni Kommunfullmäktige har den 7 juli 2015 fastställt bokslutet och beviljat ansvarsfrihet åt samtliga redovisningsskyldiga. Revisorernas PM gällande 2014 års revision bifogas, bilaga 1 / 55 kst. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen konstaterar angående finansieringen, att kommunen strävar att i samråd med Ålands landskapsregering åstadkomma en långsiktig plan för att råda bot på den ekonomiska situationen. Angående soptippen avses att öka den obligatoriska reserveringen år 2015 att motsvara kostnaden för sluttäckningen. I övrigt antecknas revisorernas PM för kännedom. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt i enlighet med beredningens förslag. Protokolljusterarnas signatur Utdragets riktighet intygas

12 Kommunstyrelsen PROTOKOLL FRÅN SKÄRGÅRDSKOMMUNMÖTE I KUMLINGE , Kommunstyrelsen Protokollet från Skärgårdskommunmötet i Kumlinge bifogas, bilaga 1 / 56 kst. Ur protokollet framgår att Kökar är nästa värdkommun för Skärgårdskommunmötet, hösten FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen antecknar protokollet för kännedom och diskuterar tidpunkt och upplägg för nästa skärgårdskommunmöte (var och när det skall hållas, med tanke på turlistan). BESLUT: Protokollet antecknades för kännedom. Skärgårdskommunmöte anordnas på Kökar preliminärt måndagen den 5 oktober 2015 med början klockan Kommundirektören tar hand om de praktiska arrangemangen. Protokolljusterarnas signatur Utdragets riktighet intygas

13 Kommunstyrelsen UTLÅTANDE ÖVER ANSÖKAN OM JORDFÖRVÄRV / CONNY KARLSSON 57, Kommunstyrelsen Ålands landskapsregering inbegär kommunens utlåtande över svenska medborgaren Conny Karlssons ansökan om rätt att förvärva och besitta fast egendom. Det är fråga om hela fastigheten Södergårdstomten Rnr , stor m², samt västra halvan av holmen Måshäran i Karlby skärgård, enligt gåvobrev och i ansökan betecknad som Rnr 8:5. Enligt fastighetsregistret består västra halvan av holmen Måshäran av lägenheten Majberg Rnr , stor m². Enligt lagfartsregistret är Maj-Lis Karlsson ägare till både Södergårdstomten och Majberg. Maj-Lis Karlsson meddelar per telefon att med västra halvan av holmen Måshäran uttryckligen avses hela västra halvan, dvs. hela fastigheten Majberg Fastigheten Södergårdstomten är bebyggd med fritidshus och uthus och har andel i upphävda samfällda vägar och fastigheten Majberg har andel i samfällda vatten- och jordområden. Sökanden Conny Karlsson har erhållit fastigheterna som gåva av sin mor Maj-Lis Karlsson medelst gåvobrev av den Det är fråga om överlåtelse i direkt nedstigande led. Enligt gåvobrevet skall gåvorna inte utgöra förskott på arv och Maj-Lis Karlsson skall ha nyttjanderätt till egendomen så länge hon önskar. Bilaga 1 / 57 kst. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att Conny Karlssons ansökan om markförvärvstillstånd förordas inför landskapsregeringen. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt föreslå för fullmäktige att Conny Karlssons ansökan om markförvärvstillstånd förordas inför landskapsregeringen.

14 Kommunstyrelsen UTREDNING AV FÖRDJUPAT SAMARBETE MELLAN KOMMUNER 58, Kommunstyrelsen Skärgårdskommunträffen i Kumlinge den ställde sig bakom att skärgårdskommunerna bör överväga djupgående samarbete sinsemellan. För detta kan det tex. utformas ett projekt, där Kumlinge preliminärt meddelat att de kan fungera som huvudman. Förutsättningen är att landskapsbidrag erhålles för projektet. Landskapsbidraget beräknas till 80 % av kostnaden (totalkostnaden kan röra sig om max ) och resten fördelas bland skärgårdskommunerna enligt befolkningstal. Arbetet kan inkludera bl.a. - Datainsamling. - Ta fram ett konkret förslag på Skärgårdens KST. - Ta fram konkreta förslag på hur tjänster kan göras gemensamma i framtiden. - Peka på hur rutiner och ekonomisystem skiljer sig åt och vilka åtgärder som kan vidtas för att uppnå sådan likhet mellan kommunerna att personal i den ena kommunen kan gå in och utföra arbete i den andra kommunen. Föglö har aviserat att de inte avser att gå med i det avsedda utredningsprojekt. Det är ännu inte klart vilka kriterier gäller för en eventuell utredning och det finns ingen direkt målbeskrivning förutom liggande lagförslag som säger att Åland ska bestå av ett socialvårdsområde men att kommunerna inom den angivna tidsperioden (2 år) kan utarbeta ett eget förslag till områdesindelning. Dock bör de eventuella samarbetsområden som kommunerna i så fall föreslår och initierar uppfylla samordningens syfte enligt lagen. Statusen för Norra Ålands av Vårdö initierade utredning kring KST-området är oklar. Det verkar just nu inte aktuellt att initiera en skild utredning för Södra skärgården, eller ens hela skärgården, eftersom alla kommuner inte delar uppfattningen om att en sådan behövs. Gällande samarbeten inom KST-området finns redan etablerade och fungerande modeller i flera kommuner. FÖRSLAG KD: Kommunstyrelsen ställer sig positiv till att diskussioner gällande samarbeten i skärgården förs mellan kommunerna. Diskussionerna bör i så fall behandla även andra samarbetsformer förutom KST-området och kan göras inledningsvis på tjänstemannanivå. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt i enlighet med beredningens förslag

15 Kommunstyrelsen LANDSKAPSREGERINGENS SVAR PÅ KOMMUNENS SKRIVELSER ANGÅENDE ÅLANDSTRAFIKENS UTTALANDEN OCH FÄRJBYTEN 59, Kommunstyrelsen Avdelningschef Yvonne Österlund vid LR Infrastrukturavdelning har inkommit med följande svar angående kommunens skrivelser: Ålands landskapsregerings Infrastrukturavdelning delar era åsikter om M/S Ejderns begränsningar och att det citerade uttalandet av enhetschefen vid Ålandstrafiken på Facebook var olämpligt. Avdelningen gör vad vi kan för att få ett nytt fartyg och på så vis indirekt förbättra tonnagesituationen på södra linjen. Vi har även internt hanterat den uppkomna situationen rörande enhetschefen vid Ålandstrafiken. Tjänstemannen inser det olämpliga i uttalandet. BESLUT: Kommunstyrelsen beslöt anteckna sig svaret för kännedom.

16 Kommunstyrelsen AVSLUTNING 60, Kommunstyrelsen BESLUT: Sammanträdet avslutades kl Philip Hällund, ordförande Kurt Forsman, sekreterare ANVISNING FÖR RÄTTELSEYRKANDE OCH BESVÄRSANVISNING Besvärsförbud: Eftersom nedan nämnda beslut endast gäller beredning eller verkställighet kan enligt kommunallagen rättelseyrkande inte framställas eller kommunalbesvär anföras över beslutet. Paragrafer: Besvär kan inte anföras över nedan nämnda beslut eftersom ett skriftligt rättelseyrkande enligt kommunallagen kan framställas över beslutet: Paragrafer: Enligt 5 1 mom förvaltningsprocesslagen / annan lagstiftning kan besvär inte anföras över nedan nämnda beslut. Paragrafer och grunden för besvärsförbudet: Anvisning för rättelseyrkande: Den som är missnöjd med nedan nämnda beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande hos Kommunstyrelsen i Kökar, adr. Kommunkansliet, Kökar. Paragrafer: Yrkandet skall framställas inom 14 dagar från delfåendet av beslutet. Av rättelseyrkandet skall framgå yrkandet och vad det grundar sig på. Yrkandet skall undertecknas av den som framställer det. Protokollet har lagts fram till allmänt påseende Protokolljusterarnas signatur Utdragets riktighet intygas

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR

NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR NÄRINGS- TRAFIK- OCH INFLYTTNINGSNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2017 Sammanträdestid Tisdag 17.1.2017 kl. 118.30 19.40 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 2 /2015 Sammanträdestid Tisdag 7.4.2015 kl. 19.00-19.50 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ponthin Bo, ordförande X

Läs mer

KUNGÖRELSE. Kommunfullmäktige i Kökar sammanträder torsdag kl i Kommunkansliet för att behandla nedan nämnda ärenden.

KUNGÖRELSE. Kommunfullmäktige i Kökar sammanträder torsdag kl i Kommunkansliet för att behandla nedan nämnda ärenden. KUNGÖRELSE Kommunfullmäktige i Kökar sammanträder torsdag 21.1.2016 kl. 19.00 i Kommunkansliet för att behandla nedan nämnda ärenden., Kommunfullmäktige 13. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 14. VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 4 /2017 Sammanträdestid: 18 april kl 13.00 13.10 Sammanträdesplats Socialkansliet ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Eriksson Rainer, ordförande X Lotta

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 2 /2015 Sammanträdestid: Torsdag 12.3.2015 kl. 19.00 21.00 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Hällund Philip, ordförande

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. X Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. X Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson Nummer 3/2017 Sammanträdestid kl. 8.15 10.15 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande X Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson X Märta Grunér, vice

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2015 Sammanträdestid: Måndag 26.1.2015 kl. 16.00-17.15 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Hällund Philip, ordförande

Läs mer

BIBLIOTEKS- OCH KULTURNÄMNDEN I KÖKAR

BIBLIOTEKS- OCH KULTURNÄMNDEN I KÖKAR BIBLIOTEKS- OCH KULTURNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1/17 Sammanträdestid Tisdag den 16 maj, kl. 19.00 Sammanträdesplats Biblioteket ORDINARIE NÄRV ERSÄTTARE NÄRV Mattsson Bengt, ordförande X Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 19.10.2011 14/11 Sammanträdestid 19.10.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 07.12.2017 Biblioteksnämnden 07.12.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 13 December kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 9.12.2010 21/10 Sammanträdestid 9.12.2010 kl. 18.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson Nummer 1/2016 Sammanträdestid kl. 12.30 13.50 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson Nummer5/2017 Sammanträdestid kl. 13.30.- 15.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2018 Sammanträdestid kl. 9.00 11.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 8/2017 Sammanträdestid kl. 9.00 13.00 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2017 Sammanträdestid Torsdag 19.1.2017 kl. 19.00 19.40 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry X 1. Hellström

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.9.2017 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.9.2017 kl 18:30 20.30 kommungården i Jomala

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa Nr 22/2014 Sammanträdestid Måndagen den kl. 18.00-18.25 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 16.6.2016 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 16.6.2016 kl

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Onsdagen den kl. 16.30 34 35 36 37 38 39 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Granskning

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 02.03.2011 Nr: 2 Paragrafer: 9-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 2 mars 2011 kl. 19.00-19.20 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25 januari 2017 Socialnämnden 02.02.2017 11-23 Sammanträdestid Torsdagen den 2 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Övriga närvarande Lindholm Mikael, kommunstyrelsens ordförande Sjögren Fanny, kommunstyrelsens viceordförande Johansson Andreas, sekreterare

Övriga närvarande Lindholm Mikael, kommunstyrelsens ordförande Sjögren Fanny, kommunstyrelsens viceordförande Johansson Andreas, sekreterare VÅRDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL 15.03.2018 Nr 2 Tid Torsdagen den 15.03.2018. kl. 19.00 19.15. Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Nordberg Susanne, viceordf.

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 4.3.2015 3/15. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 4.3.2015 3/15. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 4.3.2015 3/15 Sammanträdestid Onsdag 4.3.2015 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet X Höglund, Roger, ordförande, X Lindblom,

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. x Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. x Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson Nummer 3/2019 Sammanträdestid kl. 13.00 16.05 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 11.10.2018 6 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 11.10.2018 kl

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 3 januari 2017 Socialnämnden 11.01.2017 1-10 Sammanträdestid Onsdagen den 11 januari 2017 kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommunkansli i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A NKN 65 Kallelse och beslutsförhet NKN 66 Val av protokolljusterare,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 / 2014 Sammanträdestid 24.11 2014 klockan 16.00 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Christian Pleijel, ordförande Peder

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 14.12.2016 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 14.12.2016 kl 18:30 19.15 kommungården i Jomala

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 12.9.2019 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 12.9.2019 kl.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: 49-55 1 Sammanträdestid: Tisdagen 8 November kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordf. Jens

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl 18.12.2017 375 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 18 december 2017, kl. 17.30 17.40. Purmo skola Ersättare Forsblom, Greger Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 28.09.2011 Nr: 7 Paragrafer: 43-47 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 september 2011 kl. 19.00-19.15 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 9 januari 2019 Kommunstyrelsen 15.01.2019 23-28 Sammanträdestid Tisdagen den 15 januari 2019 kl. 18.30-18.45 Kommungården Sammanträdesplats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15-17.35 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen, fr.o.m. 206 Carola Lassila Karita

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 8.10.2018 12 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 8.10.2018 kl. 16:45 19:40. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Kommunfullmäktige /2015

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Kommunfullmäktige /2015 HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Kommunfullmäktige 01.10.2015 4/2015 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Torsdagen den 1 oktober 2015 kl. 19.18-19.35 Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26 april 2018 Socialnämnden 03.05.2018 42-53 Sammanträdestid Torsdagen den 3 maj 2018 kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 28.1.2015 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 28.1.2015 kl 18:30 19:10 kommungården i Jomala

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 15.11.2016 5/16 Sammanträdestid Tisdagen den 15 november 2016 kl. 18.30-19.05 Kommunkansliet i Geta Beslutande - Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna - Berndtsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 28.9.2011 12/11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 28.9.2011 12/11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 28.9.2011 12/11 Sammanträdestid 28.9.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 31.08.2018 Socialnämnden 06.09.2018 85-91 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2018 kl. 18.00-19 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. X Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. X Märta Grunér, vice ordf Maj-Britt Jansson Nummer 7/2018 Sammanträdestid kl. 13.30 16.00 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande X Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson X Märta Grunér, vice

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 februari 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 februari 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 februari 2017 Socialnämnden 02.03.2017 24-30 Sammanträdestid Torsdagen den 2 mars 2017 kl. 18.00 18.30 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE MEDLEMMAR. Kerstin Ivarsson Regina Pettersson Raul Petrell Nils Eriksson Hans Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE MEDLEMMAR. Kerstin Ivarsson Regina Pettersson Raul Petrell Nils Eriksson Hans Pettersson Nummer3/2018 Sammanträdestid kl. 14.00 - Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE MEDLEMMAR Göran Stenros Viking Danielsson John Lindholm Stig Törnroos Kerstin

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 6.9.2012 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 9.30 11.15 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården

Torsdagen den 22 oktober 2015 kl Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 12 oktober 2015 Socialnämnden 12.10.2015 113-127 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets - nummer Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 19.00

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 25.4.2018 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 25.4.2018 kl

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 17.10.2018 10 132-135 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag 20.20. Brage Wilhelms, ordförande Lil Strandholm-Karlsson, vice ordförande Cecilia

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 26 27 28 29 30 31 32 33 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Nationella

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum KOMMITTÉ FÖR VÄNORTS- SAMARBETE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen, kl. 18.00-19.08 Sammanträdesplats Kommungården, bibliotek Beslutande: Ersättare: Saajoranta, Pekka Ranta,

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita + VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 17.06.2019 Nr5 Tid Måndagen den 17.6.2019. kl. 19.30 20.15 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 28.03.2012 Nr: 3 Paragrafer: 37-42 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 1 februari 2012 kl. 19.00-19.25 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer